ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Black Sea


 Αφιέρωμα στον Black Sea,καπνό της νέας στον χώρο Ελληνικής καπνοβιομήχανιας Wolfway Tobacco. Προσωπικά με χαρά είδα αυτή την νέα προσπάθεια γιατί φεύγει απο τα τετριμμένα και οι άνθρωποι αυτοί, που τώρα μπαίνουν στην αγορά ψάχνονται με γεύσεις ασυνήθιστες
  Ο Black Sea είναι ένα μείγμα σε αναλογία 50-50 Αμερικάνικων και Ελληνικών καπνών. Tα Αμερικάνικα αποτελούνται από Gold Virginia απο την ομώνυμη πολιτεία,Burley απο το Kentucky και Conenticut. Τα Ελληνικά είναι Κατερίνης και Μπασμας Ξάνθης,ενω υπάρχει και μια μικροποσότητα απο Latakia Συρίας.
 Είναι τόσο καλό όσο ακούγεται; Αναμφίβολα ναι.  Πεντακάθαρος,στην σωστή υγρασία,ξανθός,χωρίς να γίνονται αισθητα πρόσθετα και ηλίθια τεχνητα αρώματα.Με διαφορά ο καλύτερος καπνός που έχω δοκιμάσει,με μοναδικο μειονέκτημα την αρκετα light για τα δικά μου γούστα βαρύτητα. Εαν τον έβγαζαν δυνατότερο θα μιλούσαμε περι καπνιστικού έπους.
   Κυκλοφορεί μόνο στην Αθήνα,σε επιλεγμένα σημεία,σε συσκευασίες των 100 και 15γρμ,ενω οι τιμή του είναι δικαιολογημένα τσιμπημένη,Ελπίζω να αποκτήσει σύντομα πανΕλλήνια διανομή. Συνιστώ να τον καπνίσετε με λεπτο χαρτάκι.
 Βαθμολογία 9 στα 10.

72 σχόλια:

  1. Μιλάμε, δεν προλαβαίνεις εδωμέσα να εκφράσεις μια επιθυμία κι έχει ήδη πραγματοποιηθεί!

    Ευχαριστώ Πέτρο.

    Α, ώστε βγαίνει και σε 15άρι; Καλό αυτό. Στο σάιτ είχα δει μόνο τη μεγάλη συσκευασία των 100, που είναι όσο να πεις ένα ρίσκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα πετρο. σ ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου . μας ενδιαφερει παρα πολυ η γνωμη σου γιατι απ οτι καταλαβαινω το ψαχνεις με τα θεματα του καπνου. θα ηθελα να σε παρακαλεσω αν θες φυσικα να μου δωσεις ενα τηλ σου να τα πουμε και αν μπορεις να βρεθουμε να σου φερω ενα δειγμα απο τον wild guns να μου πεις την γνωμη σου μιας και καπνιζεις λιγο πιο βαρυ χαρμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως,με την διαφορά πως είμαι Θεσσαλονικιός οπότε πιθανολογώ πως η συνάντηση μας θα είναι κάπως δύσκολη για εσάς. Αφήστε μου ένα mail και θα επικοινωνήσω με εσας αυθημερόν

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει πιθανότητα στο κοντινό μέλλον,να δούμε αυτό τον καπνό και στην Θεσσαλονίκη;

      Διαγραφή
    3. info@wolfwaytobacco.com
      Θα χαρω πολυ να τα πουμε.

      Διαγραφή
    4. Για σας και απο εμενα Wolfway Tobacco..! Υπαρχει πιθανοτητα να σας βρουμε και στην Πατρα μιας και θα θελαμε να δοκιμασουμε τα προιοντα σας μελλοντικα παντα??! Καλες δουλειες!!!

      Διαγραφή
  4. Κυριοι απο τη Wolfway μπορειτε να υποδειξετε καποια σημεια λιανικης στην Αθηνα που να μπορουμε να αγορασουμε την συσκευασια των 15g αναφερθηκε νομιζω οτι διατιθεται και ετσι οχι μονο ηλεκτροικα.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρηκα καποια σημεια στη σελιδα της εταιρειας στο facebook οσοι ενδιαφερομενοι μπειτε θα βρειτε κατι στην περιοχη σας(μονο Αθηνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομιζω Πετρο αυτη ειναι η υψηλοτερη βαθμολογια που εχεις βαλει σε καπνο,πρεπει να ειναι οντως καλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Wolfway tabacco αν δεν εχετε στα σχεδια συντομα διανομη σε περισοτερες περιοχες (θεσσαλονικη με απασχολει εμενα) μηπως σκεφτεσται κατι σε Online για πιο ευκολο? Γενικα οταν εχετε χρονο αν μπορεiτε και θελετε να μας πειτε λιγο τα σχεδια σας και πως θα μπορεσουμε εμας που μας ενδιαφερουν οι καπνοι σας να τους δοκιμασουμε να φτασουν στα χερια μας, αν εχουμε κι αλλους καπνους η και τσιγαρα στα σχεδια κτλ γτ η προσπαθεια σας ηταν κατι που πολλοι απο μας(τους καπνιστες) και ειδικα σε αυτο το μπλογκ θα θελαμε να στηριξουμε και απο οτι φενεται ,γτ τον πετρο τον εμπιστευομαι, δεν ειναι απλα μια αξιολογη προσπαθεια αλλα και με εξαιρετικα αποτελεσματα και θα ναι κριμα να μην παει καλα. Εχουμε πηξει στα ιδια και στα ιδια. Μπραβο απο εμενα εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει σε ονλάιν καταστήματα. Γκούγκλαρε κάποια από τις ονομασίες σημάτων που να μην είναι πολύ κοινές λέξεις (όχι Oriental Tobacco ή Black Sea, που θα σου βγάλουν εκατομμύρια άσχετα αποτελέσματα, αλλά π.χ. Wolfway Tobacco ή Lizard Tail Black, και με λίγο ψάξιμο θα βρεις ποιοι τα διαθέτουν ηλεκτρονικά.)

      Διαγραφή
    2. Μιλησα μαζι τους τελικα και οποιος ενδιαφερεται να δοκιμασει ας παει στην σελιδα τους στο fb η οποια ειναι αυτη https://www.facebook.com/wolfway.tobacco να τους στειλει μηνυμα γτ τα παιδια στελνουν δειγματα δοκιμαστικα ωστε να κανουν ενα κυκλο πελατων που να εμπορευονται απευθειας απο αυτους. Δεν θελουν να μπλεχτουν με μεσαζοντες και πολυ μαζικη παραγωγη ετσι ωστε να κρατησουν ποιοτητα και σχετικα χαμηλες τιμες. Να πω επισης οτι οι τιμες αγοραζοντας απο αυτους ειναι για τα 100 γρ 24 ευρω και για τα 15 γρ 3,80. Γενικα παντως οποιος ενδιαφερεται για τους καπνους τους και γενικα για αυτο που κανουν ας μιλησει μαζι τους στο fb.

      Διαγραφή
  8. H νέα σειρά προβλέπω να ξεσηκώνει μεγάλη συζήτηση, γιατί πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα.

    Μόλις πήρα ένα πακέτο Black Sea κι ένα Lizard Tail Black. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικά χαρμάνια.

    Τα νέα δεδομένα όμως δεν περιορίζονται εδώ, αλλά επεκτείνονται και σε στοιχεία περιφερειακά μεν αλλά και πάλι σημαντικά:

    Υπάρχει άλλη αντιμετώπιση του καταναλωτή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κι εδώ και στου Μαύρου Ρόδου (τι ν' απέγινε εκείνο το παιδί;) έχω γράψει το παράπονό μου, ότι αγοράζουμε καπνούς και τσιγάρα και δεν ξέρουμε τι έχουν μέσα. Και δεν εννοώ τα πρόσθετα (αυτά σε κάποιες ιστοσελίδες, για κάποιες εταιρείες και χώρες, βρίσκονται άμα ψάξεις), εννοώ τα ίδια τα καπνά. Δε νοείται να αγοράσεις κρασί και να μη γράφει ποικιλία και προέλευση, εκτός αν είναι κανένας μπορνιόκος. Στα τσιγάρα, ακόμη και στα πολυτελή, το πολύ πολύ να αναγράφεται το είδος χαρμανιού, κι αυτό ούτε στις μισές των περιπτώσεων.

    Εδώ το πακέτο έχει μέσα, μαζί με τον καπνό, ένα χαρτάκι όπου αναφέρονται όλες οι ποικιλίες του χαρμανιού, μαζί με τη γεωγραφική τους προέλευση. Προφανώς δεν αναφέρονται και τα ποσοστά (δε θα μας δώσουν και τη συνταγή τους, είπαμε!). Επίσης, στο εξωτερικό του πακέτου (αλλά σε σημείο που και πάλι πρέπει να το ανοίξεις για να το δεις), έχει δύο σηματάκια με τις ενδείξεις body και room note. Δεν είμαι εξοικειωμένος μ' αυτή την ορολογία: υποθέτω ότι η πρώτη (σώμα) σημαίνει κάτι παρεμφερές προς το βάρος, αν η γεύση και η όλη αίσθηση είναι χορτασική ή ελαφριά, και η δεύτερη βαθμονομεί την τσιγαρίλα στο χώρο. Όλα αυτά τα εκτιμώ πολύ.

    Black Sea: body 3/5, room note 2,5/5. Οι ποικιλίες είναι 50% δυτικές, και ειδικότερα ξανθά Βιρτζίνια από την Βιρτζίνια, Μπέρλεϊ Χάμτον από το Κεντάκι και Κονέτικατ από το Κονέτικατ, και 50% ανατολίτικες, Σαμσούν (Σ59) Κατερίνης, Μπασμάς Ξάνθης και Λατάκια από τη Λατάκεια της Συρίας.

    Lizard Tail Black: body 2/5, room note 2/5. Σκούρα Βιρτζίνια από τη Βιρτζίνια, Μπέρλεϊ Χάμτον από το Κεντάκι και Μπασμάς Ξάνθης, δηλαδή αμερικάνικο χαρμάνι αλλά σε παραλλαγή γκουρμέ (σε σχέση με τα πιο συνηθισμένα ξανθά Βιρτζίνια και τα πιο δεύτερα ανατολικά).

    Στο ψητό:

    Η ποιότητα των καπνών γίνεται αμέσως αντιληπτή. Επίσης, μια λέξη που αλίευσα από το σάιτ τους, πτυχωμένο χαρμάνι (συνήθως λέμε "πολύπλοκο"), αποκτά κι αυτή νόημα μόλις δοκιμάσεις ένα τσιγάρο.

    Παραξενεύτηκα που το Λίζαρντ μού άρεσε πιο πολύ από το Μπλακ Σι. Το πρώτο το βρήκα πιο ισορροπημένο - ντάξει, είπαμε να 'ναι πολύπλοκο αλλά όχι και υπερβολικά. Ωραία, στρόγγυλη, κάπως δροσερή γεύση, φίνο άρωμα. Πολύ πέρα από ό,τι έχω στην καπνιστική μου μνήμη ως αμερικάνικο χαρμάνι. Το Μπλακ Σι, πικάντικο και με κάτι τόνους φιστικιού (άρχισα κι εγώ να μιλάω σαν τους οινοκριτικούς που κορόιδευα - κρίμμα στην τύφλα μου!), μου πέφτει κάπως παραφορτωμένο. Τα υπέροχα Λατάκια ακούγονται κάπου, εντελώς διακριτικά αλλά όχι και εξουδετερωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. [συνεχίζω]

      Κανένα από τα δύο δε μου φάνηκε κάτω του ικανοποιητικού από άποψη βάρους. Μου κάνει εντύπωση που του Πέτρου το Μπλακ Σι του φάνηκε ελαφρύ - σημειωτέον ότι έρχομαι από αρκετούς μήνες Κρέιβεν, που είναι μάλλον ο πιο βαρύς καπνός της αγοράς. Ε, φυσικά είναι ελαφρύτερα και τα δύο, αλλά μια χαρά για τα γούστα μου. Φαίνεται ότι οι συστηματικοί καπνιστές στριφτού διαμορφώνουν άλλη κλίμακα του βαριού/ελαφριού από τους καπνιστές έτοιμου τσιγάρου...

      Στα μείον: τα κειμενάκια στο σάιτ, το πακέτο και το χαρτάκι μέσα λίγο παραείναι πομπώδη. Ας πούμε, κάπου είδα ότι το Μπλακ Σι είναι λέει το πρώτο χαρμάνι με πάνω από 3 ποικιλίες - δε νομίζω να ισχύει, όταν άλλα τσιγάρα αναφέρεται ότι έχουν καπνά από 10 ή 20 χώρες! Επίσης, η αισθητική του πακέτου Black Sea: ενώ ο τίτλος αναφέρεται στη Μαύρη Θάλασσα, από τα παράλια της οποίας (δηλ. από τον Πόντο) προέρχονται οι ποικιλίες Σαμσούν και Μπασμάς, η εικόνα με τον πειρατή και τις μεσαιωνικού τύπου καλλιγραφίες με πέννα δημιουργεί τελείως άσχετους συνειρμούς.

      Δυστυχώς δε βρήκα αυτό που κυρίως έψαχνα, το Oriental. Από βδομάδα...

      Τιμή: 4,5 ευρώ τα 15 γρ. (=3 ευρώ τα 10), για όλα τα σήματα της σειράς. Οι μεγάλες συσκευασίες των 100 γραμμαρίων έχουν 26,30 ευρώ, δηλαδή 2,63 τα 10 γρ. (Ο Κρέιβεν, προς σύγκριση, έχει 4,60 το εικοσάρι πακέτο, άρα 2,30 τα 10 γρ.)

      Καθώς αποκτώ πληρέστερη εντύπωση, θα επανέρχομαι με σχολιάκια.

      Διαγραφή
    2. Με έψησες πολύ για τον Lizard και σίγουρα θα τον δοκιμάσω.Τον Οριενταλ τον αγορασα μετά τον Black Sea,πράγμα που ανέβασε τις προσδοκιες μου στο μέγιστο,μια και είμαι και λάτρης των ανατολικών,αλλά δεν μου έκατσε τόσο καλά. Πιό ξερός και κόκκινος στο χρώμα του,με μια ελαφριά μυρωδιά μελιού και ελαφρύτερος απο τον Black Sea,αλλά όχι τόσο ντελικάτος. Αν αληθεύει αυτό που διάβασα στο ιντερνετ ειναι 70% Κατερινης και 30% Ξάνθης.


      Λίγο άσχετο,αλλά θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους λάτρεις του στριφτου:εντοπίσατε κανένα φιλτράκι της προκοπής,που να τραβάει αξιοπρεπώς;Exω το παππου με άνθρακα,χωρίς + τα πολύ λεπτά,Swan κόκκινα και με άνθρακα,Gizeh ultra slims,αλλά όλα είναι απο κακά,έως άθλια

      Διαγραφή
    3. καπνιζω ετοιμο τσιγαρο και που και που στριφτο για αλλαγη,εχω ψαχτεί με πολλους συνδυασμούς χαρτακια φιλτρο.....

      ο καλυτερος είναι χαρτακι ντραμ και φιλτρα swan slim

      oλα τα χαρτακια που σβηνουν κυριος τα λεπτα αλλιωνουν πολύ την γευση σε αντιθεση με αυτά που δεν σβηνουν πχ ντραμ,ριζλα πορτοκαλι
      το χαρτι που δεν σβηνει δινει αισθηση ετοιμου τσιγαρου και πιο γεματι γευση,χωρις ιχνος χαρτιλας.
      Επισης όχι φιλτρα ανθρακα αλλιωνουν λιγο εως πολύ την γευση του κάθε χαρμανιου

      Διαγραφή
    4. Για όποιον καπνίζει στριφτά μόνο μια στα τόσα σαν αλλαγή, και δεν κάνει εκπτώσεις στη γεύση, υπάρχει πάντα και η λύση του άφιλτρου.

      Διαγραφή
    5. oχι το φιλτρο σλιμ δινει καλυτερη γευση,οταν λεω μια στο τοσο μπορει για 6 μηνες πχ να κανω στριφτο, και μετα παλι ετοιμο

      Διαγραφή
    6. Γεια σας,
      επειδή παιδεύομαι και εγώ με τα φιλτράκια αυτό που έχω να προτείνω είναι τα rolling, το πράσινο πακέτο. Είναι στα 6mm επενδυμένα με χαρτάκι προφανώς για να περιορίζεται το κιτρίνισμα στα δάχτυλα και επιπλέον δεν έχουν άνθρακα πράγμα που μάλλον το προτιμώ στη γεύση.

      Διαγραφή
  9. Πεπε αυριο θα παω να αγορασω πιο να παρω ομως καλυτερα ελεγα τον Black Sea θελω να παρω μονο εναν απ τους δυο γιατι ξερω οτι αμα παρω και τους δυο θα τους καπνισω μαζι και δεν θα καταλαβω πολυ καλα τις γευσεις και τις διαφορες.Τι λες πιο σου φανηκε καλυτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερο: και τα δύο!
      Απλώς το Λίζαρντ είναι πιο του γούστου μου.

      Έχεις δίκιο ότι μπερδεύονται οι διαφορές. Θέλει αυτοσυγκράτηση, αλλά εμένα με πιάνει μια τάση να πέσω με τα μούτρα σε όλα!

      Έχει κι άλλα, η σειρά είναι 6 χαρμάνια: http://www.estrifto.gr/c.Kapnos-gia-Adeia-Tsigara-Strifto.259559.html (το περίπτερο στο Σύνταγμα δεν τα είχε όλα)

      Διαγραφή
  10. Τελικα αξιζε τον κοπο η ταλαιπωρια που εφαγα στο κεντρο με καταρακτωδη βροχη για να βρω τον Black Sea.Τι να πρωτοπω ο καπνος ηταν απιστευτος πολυ ανωτερος τον προσδοκιων μου γιατι για να πω την αληθεια ημουν επιφυλακτικος.Με το που ανοιξα τη συσκευασια βγηκε ενα αρωμα που δεν το ειχα ξαναμυρισει ποτε δεν μπορω να το περιγραψω καλα ηταν παντως απολυτα φυσικο,το χρωμα του ανοιχτο καστανο,το κοψιμο εξαιρετικο χωρις ουτε ενα σκουπιδακι εστω ενα κοτσανι βρε αδερφε.....οταν εστριψα ενα τσιγαρο και το αναψα εμεινα μλκς το σπιτι μοσχοβολισε απ το αρωμα η γευση δε αστα να πανε μου αφηνε στο τελος μια γλυκα και ηταν πολυ γεματη το βαρος του επισης μου φανηκε ικανοποιητικοτατο για τα γουστα μου που δεν καπνιζω τιποτα light.Πραγματικα ειναι καπνος που σε κανει ευκολα να κοψεις τα ετοιμα και να τον καπνιζεις μονιμα και δεν εχει καμια σχεση με οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει στην Ελλαδα,στα μειον του πιστευω ειναι η εικονα της συσκευασιας δεν ταιριαζει πιστευω με το ονομα ουτε εχει σχεση με το προιον.Κατα τ αλλα ειναι τελειος καπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ για να είμαι ειλικρινής βρήκα αρκετά κοτσάνια. Το πρώτο έτυχε μάλιστα να είναι στην άκρη του πρώτου τσιγάρου που έστριψα, με αποτέλεσμα να στραβοανάψει.

      Δεν το ανέφερα στα πλην διότι (α) είναι μάλλον φυσιολογικό για προϊόν που χαρακτηρίζεται 100% χειροποίητο και (β) νομίζω ότι σε ορισμένα χαρμάνια τα κοτσάνια τ' αφήνουν σκοπίμως μέσα, άρα ίσως κι εδώ..

      Διαγραφή
    2. Εμένα μου έκανε εντύπωση πως δεν βρήκα καθόλου κοτσάνια και μιλάμε για σακούλα των 100,όχι των 15.Ο Οριενταλ βέβαια,είχε αρκετά.

      Διαγραφή
    3. Εγω παντως που πηρα τον Black Sea,η γευση του δεν μου θυμιζει κατι αλλο που να εχω καπνισει δεν μπορω να το συγκρινω δηλαδη με κατι αλλο,ουτε με καπνο ουτε με ετοιμο τσιγαρο.Εσεις παιδια που ειστε πιο εμποιροι σας θυμιζει η γευση κατι αλλο που εχεται καπνισει στο παρελθον?Πραγματικα μου φαινεται πρωτογνωρο

      Διαγραφή
    4. Ισως ελάχιστα να φέρνει στον καπνό Ασσο,ως μια πολυτελή εκδοχή του.

      Διαγραφή
    5. Α δεν τον εχω δοκιμασει αλλα για να το λες Πετρο κατι θα ξερεις.Παντως εμενα οπως προανεφερα η γευση του μου φαινεται πρωτογνωρη,πραγματικα ενθουσιαστικα

      Διαγραφή
  11. Βρηκα ενα δυο και ηταν πολυ μικρα τιποτα δηλαδη και αν προσθεσουμε και το οτι ειναι χειροποιητος ειναι μια χαρα γι αυτο ειπα οτι δεν βρηκα, συνηθως οι αλλοι καπνοι του εμποριου που ειναι φτιαγμενοι υποθετω με διαφορα αυτοματοποιημενα συστηματα εχουν περισσοτερα κοτσανια και σκουπιδακια απο αυτον ετσι νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερες....ποτε με το καλό κ στην επαρχία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξαιρετικος καπνος ο Black sea,συγχαρητηρια στην εταιρια ,ηταν αυτο που ελειπε απο την ελληνικη αγορα.
    Ας ελπισουμε ο κοσμος να τιμησει αυτη την προσπαθεια.. να μαθει επιτελους να καπνιζει για την ποιοτητα και την γευστικη εξερευνηση του αγνου καπνου και οχι απο εξαρτηση καπνιζοντας χημικα σκουπιδια δηλητηριαζοντας τον εαυτο του και προσβαλοντας την ιστορια του καπνου.
    Δοκιμασα και το wild guns ,πιο βαρυ χαρμανι απο τον black sea.Χαρμανι burley και Isleta pueblo.straight χαρμανι χωρις ιδιαιτερη πολυπλοκοτητα στη γευση.Αν και προτειμω βαρια χαρμανια ,ο black sea μου αρεσε πολυ περισσοτερο.

    Scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το μοναδικο κακο παιδια ειναι οτι βρισκεται δυσκολα σε περιορισμενα σημεια,εγω το αγορασα απο καπνοπωλειο στο κεντρο και ειχε επισης εκτος απο το Black Sea, το Lizard Tail και το Wild Guns για το Οriental που ρωτησα μου ειπε πως θα το φερει συντομα.Ας ελπισουμε να περπατησει και στα περιπτερα σε ευρητερη κλιμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος θα τον αγοράσει στην τιμή που είναι. Αλήμονο 4,50€ τα 15g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file milame gia alis poiothtas kapno k apeu8inete se allo kino opos k to excellence.

      Διαγραφή
  16. Wolfway!!!ποτε με το καλό στην υπόλοιπη Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μετα απο μια ολοκληρη συσκευασια Black Sea η γνωμη μου ειναι πως προκειται για εναν εξαιρετικο καπνο μακραν οτι καλυτερο υπαρχει στην Ελλαδα να πω επισης οτι γενικα οι καπνοι δεν μου πολυαρεσουν και προτιμω τα τσιγαρα αλλα ο συγκεκριμενος ειναι κατι το διαφορετικο το μονο μειονεκτημα για εμενα ειναι οτι δεν ειναι χορταστικος τουλαχιστον ετσι καταλαβα εγω,σε καποιον συστηματικο καπνιστη στριφτου πιστευω θα φανει τελειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγόρασα τον black sea σήμερα. Είναι αναμφισβήτητα ωραίος καπνός, δεν μοιάζει με κανέναν άλλον που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Ωραία γεύση ωραίο άρωμα. Το πρόβλημα όμως προσωπικά για μένα είναι ότι δεν μπορώ να ξενιτεύομαι για να πάρω έναν καπνό. Εδώ κάπνιζα τα μπλε dunhill fine cut και τα άλλαξα γιατί δεν τα έβρισκα εύκολα, στον καπνό θα κολλήσω; Ούτως ή άλλως - και πάλι προσωπικά - προτιμώ τα έτοιμα τσιγάρα. Συγχαρητήρια στην εταιρεία για την προσπάθεια της, αξιόλογο προιόν όντως. Αυτοί που κάνουν στριφτό θα τους αρέσει πολύ πιστεύω. Εγώ αν βγει σε έτοιμο τσιγάρο, το καθιερώνω πάντως, εφόσον διανεμηθεί και σε κάποια σημεία παραπάνω.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντάξει, ούτε εγώ του στριφτού γενικά, αλλά τα θετικά σχόλια με ψήσανε να τον δοκιμάσω. Να πω την αλήθεια, εδώ και καιρό θα έκανα την απόπειρα, από τότε που ένας φίλος είχε πρωτογράψει για τους νέους καπνούς. Μπήκα στο σαιτ που τους εμπορεύεται, σχεδόν με ενθουσίασαν τα χαρμάνια των σημάτων αλλά με αποθάρρυνε τρομερά η συσκευασία!
    Το ζήτημα είναι πως διατηρείς φρέσκο καπνό σε συσκευασία των 100 γρ! Θα μου πάρει κανα μήνα να τον τελειώσω και η μικρή ομολογουμένως εμπειρία μου λέει πως μετά τις πρώτες 2 μέρες ο καπνός χάνει την γεύση του.
    Επιπλέον, αν μπορεί ο Πέτρος, ο Πέπε ή κάποιος άλλος φίλος να προτείνει κάποιον συνδυασμό φιλτρακίων/χαρτακίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαρτι ντραμ φιλτρο swan slim τελος....

      για διατηρηση του καπνου φρεσκου πηγαινετε σε ενα καπνοπολειο και ζητηστε υγραντηρακι για καπνο στριφτου,ειναι πολυ φτηνα αλλα που και που θελουν αλλαγη.

      καλα καπνα.

      Διαγραφή
    2. Είναι καλό ρε παιδιά το χαρτάκι Ντραμ; Συμφωνώ ότι εδώ θέλει χοντρό χαρτάκι, αλλά το Ντραμ το θυμάμαι να μυρίζει ...χαρτίλα! Δεν ξέρω αν το έχουν βελτιώσει.

      Εγώ τα τελευταία χρόνια είχα βρει ως ιδανικό χοντρό χαρτάκι το Καρέλια, αλλά δυστυχώς το κατήργησαν.

      Διαγραφή
    3. Απαραδεκτο ειναι το Ντραμ σαν χαρτι απο τετραδιο απορω πως το καπνιζουν ακομα,θυμαμαι παλια ηταν το μονο χαρτακι που υπηρχε και θυμαμαι επισης πως οι καπνοι ειχαν μεσα επισης κατι απαραδεκτα τσιγαροχαρτα ασε που δεν υπηρχαν και φιλτρακια και το καπνιζαμε μονο αφιλτρο.Αληθεια τα φιλτρακια ποτε βγηκανε?

      Διαγραφή
    4. σε αυτο το παχος (μετριο προς χοντρο) ΚΟΡΥΦΗ χαρτακι ειναι το ocb μπλε!

      scorer

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε των 3:09, δεν ήταν ακριβώς έτσι. Υπήρχαν τα Ρίζλα, ίσως όχι σε τόσο πολλές ποικιλίες, υπήρχαν μερικά χαρτάκια ίδια μάρκα με τον αντίστοιχο καπνό (π.χ. Σβάρτσε Χαντ - τα θυμάσαι;), και απο κει και πέρα υπήρχαν, όπως μάλλον και τώρα, διάφορες ξένες μάρκες χαρτακιών που τα έφερναν συγκεκριμένα μαγαζιά.

      Όσο για τα φίλτρα, υπήρχαν μεν αλλά εντελώς περιθωριακά. Το φίλτρο έγινε μόδα και στη συνέχεια μαστ όταν και το στριφτό έγινε μόδα και έκλεψε πολύ σημαντικό ποσοστό από το κοινό των τσιγάρων. Οι άνθρωποι που κάπνιζαν έτοιμο και στράφηκαν στο στριφτό για λόγους οικονομικούς, ήταν λογικό να θέλουν να αλλάξουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις συνήθειές τους, αντίθετα από τους λίγους που έκαναν από παλιά στριφτό και είχαν δικές τους, ξεχωριστές συνήθειες. Συνέβαλε βέβαια και η άλλη μανία, με τα λάιτς και τον υγιεινισμό.

      Επόμενο στάδιο ήταν να αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί που να προσομοιάζουν όσο γίνεται σε έτοιμο, και βέβαια οι καπνοί από μάρκες έτοιμου.

      Η αλαγή πρέπει να ξεκίνησε γύρω στο '95 με 2000.

      Δες http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html και http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/blog-post_12.html.

      Διαγραφή
    6. Φιλε Πεπε ειμαι εγω που εγραψα πιο πανω για τα χαρτακια 3 09.Να σου πω πως δεν καπνιζα στριφτο μονιμα αλλα περιστασιακα γιατι καπνιζε ενας καλος μου φιλος ο οποιος εκεινη την εποχη ηταν ο μονος απο οσους ηξερα που καπννιζε στριφτο,θυμαμαι Drum το βαρυ το μπλε και επαιρνε μερικες φορες και εναν αλλο Βισονα νομιζω καπως ετσι, εδειχνε πανω το ομονυμο ζωο και χαρτακια παντα ειχε τα Drum θυμαμαι αν υπηρχαν και αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι γενικα δεν εβλεπα και αλλα να παιζουν.Για τα φιλτρα παντως εγω δεν ειχα δει τοτε ποτε φιλτρα ο φιλος το καπνιζε παντοτε σκετο και κατα συνεπεια και εγω οταν του εκανα καμια τρακα.

      Διαγραφή
    7. Διαφωνώ. Καπνοί με τόσο λεπτά αρώματα,θέλουν και αναλογα λεπτο χαρτάκι,αλλιώς ο καπνός χάνει το ντελικάτο της φύσης του.
      Επίσης χάρη στην παραίνεση ενός φίλου,ανακάλυψα το υπερκορυφαίο φιλτράκι: GIZEH SLIM και SLIM με άνθρακα. Πραγματικά πάει το θεμα σε άλλη διάσταση,αφού έχει έξοχο τράβηγμα και δεν κόβει καθόλου από την γεύση.Δυστυχώς είναι απίστευτα σπάνιο.

      Διαγραφή
    8. Πετρο απο οτι εχω καταλαβει εισαι θεσσαλονικη, τα χεις βρει καπου? http://www.headshop-bremen.de/pic/gwh/pic/gizehslimfilt.jpg Αυτα εδω εννοεις? Το θεμα με τα φλτρα δεν το χα ψαξει και πολυ με τα ριζλα ξεκινησα με αυτα συνεχισα αλλα πλεον θελω να δοκιμασω τπτ αλλο.

      Διαγραφή
    9. Πέτρο έχω την αίσθηση ότι το λεπτό χαρτάκι δεν αναδεικνύει κατ' ανάγκην τα λεπτά αρώματα. Ιδίως από τη μέση και κάτω που αρχίζει να φορτώνει με (...τι άραγε; πίσσα;).

      Τέλος πάντων, δε θα επιμείνω ιδιαίτερα. Μπορεί και να κάνω λάθος. Ναι μεν καπνίζω στριφτό καμιά εικοσαριά χρόνια, αλλά σοβαρό ψάξιμο με τα χαρτάκια ποτέ δεν έκανα.

      Διαγραφή
    10. Φιλε ναι, αυτά εννοώ. Όχι εδω δεν τα πέτυχα πουθενά,αλλά τα παραγγέλνω απο το e-strifto που τα εμπορεύεται σε εξευτελιστικά φθηνές τιμές.Δεν είναι σοβαρή διαδικασία,την επομένη μέρα τα παραλαμβάνεις σπίτι σου. Αν κάποιος πάντως τα πέτυχε στην Θεσσαλονική,ας μας πει που.
      Πέπε,έστριψα τον καπνό και με ριζλα κόκκινα,δεν ένιωσα την πολυπλοκότητα.
      Εν το μεταξύ τώρα καπνίζω Wild Guns,ο οποίος είναι εξίσου καλός.Μάλλον θα κάνω και για αυτόν ξεχωριστό αφιέρωμα.

      Διαγραφή
    11. Χαιρομαι Πετρο που σαρεσαν τα φιλτρακια,στο πα οτι ειναι κορυφη με "αγνους" καπνους... τωρα αν καποιος καπνιζει craven πχ... ας βαλει και τα αναλογα rizzla ,swan κτλπ..της συμφορας....

      scorer

      Διαγραφή
  20. Φιλε μου εγω οσες φορες καπνιζω στριφτο επειδη ειμαι κι εγω του ετοιμου προτιμω το ενδιαμεσο φιλτρακι Rizzla η Swan κοκκινο και χοντρο χαρτακι πρασινο η κοκκινο,με αυτους τους συνδιασμους μου φερνει περισσοτερο σε ετοιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ ωραιος καπνος ο Black Sea αλλα παρεπειπτοντως μηπως εχει καπνισει κανενας τον Lizard Tail?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω εδω κ χρονια επειδη ηθελα κατι σχετικα κοντα στο ετοιμο χρησιμοποιω rizla ασπρο. Ειναι οπως λεει perforated δηλαδη εχει τρυπες ετσι ωστε να μην σβηνει οπως πολλα αλλα χαρτακια και πλεον στις καινουριες συσκευασιες που εχει πισω ποσο εντονη ειναι η γευση το εχει στο λιγο ενω ας πουμε τα ασημενια τα εχουν στο πολυ. Δεν ξερω ποσο ισχυουν αυτα αλλα γενικα εμενα ειναι το μοναδικο χαρτακι που με εχει βολεψει και ειναι γενικα παρεξηγημενο ως χαρτονι κτλ. Δοκιμαστε το παντως και ισως σας βολεψει και εσας. Απο φιλτρα κανω τα ριζλα αν και δεν το χω ψαξει πολυ το θεμα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, έντονη γεύση εννοείς τη γεύση του χαρτιού ή του καπνού; Γιατί προφανώς επιζητούμε το δεύτερο και αποφεύγουμε το πρώτο, χαχα!

      Διαγραφή
    2. Λογικα αφου με τις τρυπεσ περναει περισσοτερος αερας γινεται και λιγο πιο ελαφρυ(?) απλα το πα κυριως γτ το οτι λενε πολλοι οτι ειναι χαρτονι κτλ. Παντως εμενα με εχει βολεψει γτ το αναψε σβησε και το πολυ αργο καψιμο με ειχαν κουρασει αλλα κ οταν σβηνει το τσιγαρο σαν να χαλαει και η γευση λιγο,ισως ειναι κ στο μυαλο μου. Αλλα αφου βλεπω εδω να προτεινουν να δοκιμασουμε αυτους τους καπνους με λεπτα θα παρω και ενα ασημι να κανω ταυτοχρονα.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα και καλό μήνα.

    Πέτρο συγχαρητήρια για το μπλογκ, έχω μάθει πολλά.

    Θα γράψω για την εμπειρία με τον Black Sea. Αρχικά να πω πως είχα καταλήξει στον Old Town πορτοκαλί, τον οποίο επίσης έμαθα εδώ.

    Λοιπόν, κάλεσα στο τηλέφωνο της εταιρείας για να μάθω σημεία πώλησης και μίλησα με έναν ευγενέστατο άνθρωπο ο οποίος μου εξήγησε το όλο concept (εξαιρετικό και μπον βιβέρ) και με ενημέρωσε πως θα στείλει δικό του άνθρωπο στο χώρο μου για να μου δώσει κάποια πακέτα διαφημιστικά ( !!! ). Πράγματι, στο δεκάλεπτο με κάλεσε στο κινητό ο διανομέας για να συνεννοηθούμε και 1-2 ώρες μετά, ήρθε στο χώρο μου αφήνοντάς μου ένα πακέτο Black Sea, ένα Lizard κι ένα Wild Gun για να δοκιμάσω και να δω πιο μου ταιριάζει. Μου είπε τως το WG είναι το βαρύ χαρμάνι, το BS είναι το μέτριο και το L είναι το ελαφρύ. Μου άφησε και το κινητό του για να τον καλέσω όταν θα κάνω παραγγελία, για να μου την παραδώσει δωρεάν ( !!! ).

    Ξεκινώντας από τη συσκευασία, να πω πως μου έκανε εντύπωση πως το πακέτο είναι κλεισμένο σε νάϋλον σακουλάκι μακράν καλύτερης ποιότητας από τα π.χ. Golden Virginia. Όχι ότι αλλάζει κάτι, αλλά δείχνει το "προσοχή στη λεπτομέρεια". Το ίδιο το πακέτο είναι ένα διαφορετικό υλικό που δεν το έχω δει σε άλλες μάρκες (οκ, δεν είμαι και ο εμπειρότερος στο κάπνισμα) και είναι ραμμένο με κλωστή στα πλάι ( !!! ), όπως πολλές καπνοθήκες του εμπορίου (αλλά ραμένο στο χέρι, όπως μου είπαν). Επειδή είμαι φίλος σε epic θέματα, μουσικές κλπ, με έχει καταφτιάξει ο πειρατής και η γραμματοσειρά, ενώ, δεν μεχαλάει καθόλου το Black Sea αφού σε έναν γενικότερο επίπεδο μπορεί να ξεφύγει από τη στενή έννοια της γεωγραφίας και να συμπεριληφθεί στην πειρατική μυθοπλασία.

    Ως προς τον καπνό, δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο στα ήδη υπάρχοντα σχόλια, θα δώσω, μόνο, έμφαση στο ότι για τα δικά μου γούστα είναι ελαφρύς. Δηλαδή, με την παλιά καλή έννοια, δεν τον νιώθω στο λαιμό, πράγμα που με χαλάει (και φανταστείτε καπνίζω τον πορτοκαλί Old Town, όχι τον μπλε).

    Από την όλη επαφή, πιστεύω πως η προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί καθώς μιλάμε για αθρώπους με μεράκι και όχι βιομήχανους με στόχο το κέρδος. Μιλήστε μαζί τους, δοκιμάστε, δώστε μια βάση στην ποιότητα. Ίσως να χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα τσιγάρων για να βγαίνετε οικονομικά, αλλά τελικά ας αποφασίσει ο καθένας ποια από τις δύο ιδιότητες θέλει στη ζωή του. Πληροφοριακά, μου είπε ο διανομέας πως η τιμή για το 15αρι πακέτο θα είναι 3.80, όχι 4.50.

    Θα επανέλθω όταν δοκιμάσω και τους άλλους δύο, είτε εδώ είτε σε αντίστοιχη ανάρτηση (αν κάνει ο Πέτρος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίος καπνός ο Old Town ο πορτοκαλί προσωπικά μου φέρνει σε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σήμερα - από την κατηγορία συνηθισμένα, δεν βάζω μέσα τον Black Sea-

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Ο μπλε δεν μου άρεσε και πολύ.Έχει αισθητή διαφορά ο κίτρινος ή είναι παρόμοιο χαρμάνι,απλά ελαφρύτερο;

      Διαγραφή
    3. Εγώ Πέτρο μου 3 φορές έχω αγοράσει τον κίτρινο 1 τον μπλε. Μου κάνει μία διαφορά στη γεύση ο κίτρινος πέραν ότι είναι πιο ελαφρύς, αισθητή θα την έλεγα. Πιο τραχύ το μπλε πολύ. Τον cooper έχω περιέργεια να δοκιμάσω σαφώς, έχω πολύ καιρό.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Τον Κούπερ (αν και αλλάζουμε θέμα τώρα) θα πρέπει οπωσδήποτε να τον υγράνεις. Είναι τόσο ξερός που, πρώτον, αν έχει κάποια ποιότητα (που δεν το αποκλείω αλλά ούτε και το επιβεβαιώνω) πάει χαμένη και, δεύτερον, μέχρι να τελειώσεις το μισό πακέτο το άλλο μισό έχει γίνει τρίμματα.

      Διαγραφή
    5. Σε σχέση με το σχόλιο του Μπίλι του Τρομερού:

      α) Η συσκευασία, πέρα από τη ραφή (που δίνει οπωσδήποτε μια αίσθηση ποιότητας αλλά αναρωτιέμαι μήπως ξεραίνει τον καπνό), είναι φτιαγμένη από εκείνο το είδος πλαστικοποιημένου χαρτιού που φτιάχνονται ορισμένοι χάρτες, που δε σχίζεται με τίποτε, δε μουσκεύει κλπ.

      β) Η αισθητική είναι άσχετη. Εννοείται ότι δε θα κάνω κριτική στα γούστα κανενός: αν είσαι φίλος των ταινιών με πειρατές κλπ. και σου άρεσε, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Το αντικειμενικό (επειδή το ξέρουμε από πρώτο χέρι, από τα κείμενα της ίδιας της εταιρείας) είναι ότι ο τίτλος Μαύρη Θάλασσα αναφέρεται στον Πόντο ως πατρίδα σημαντικών ποικιλιών ανατολικού καπνού, και ότι άρα ο πειρατής δεν κολλάει. Αν ήμασταν ελεύθεροι να ερμηνεύσουμε το Black Sea όπως θέλουμε, τότε θα ήμουν μαζί σου. Αν υπήρχε ο πειρατής χωρίς τον συνειρμό με τις παραδοσιακές καλλιέργειες, τότε πάλι μαζί σου. Αλλά ως έχουν τα πράγματα, η εικαστική επιλογή είναι άστοχη. (Όχι πως έχει και τόση σημασία δηλαδή αν το περιεχόμενο είναι καλό.)

      Διαγραφή
  24. Επικοινώνησα με τα παιδιά της εταιρίας για να κάνω μια παραγελία και προσφέρθηκαν να μου στείλουν κάποια δείγματα δωρεάν! Είναι πραγματικά εξυπηρετικότατοι και ευγενέστατοι! Πράγματι 2-3 μέρες μετά ήρθε ο κούριερ και άφησε στον χώρο μου ένα 15αρι Μπλακ Σι, Λιζαρντ Μπλακ και Γουαιλντ Γκαν.

    Άνοιξα πρώτα τον Μπλακ Σι. Όπως τα είπαν οι φίλοι πιο πάνω, ωραίο και απαλό χαρμάνι. Η συσκευασία πολύ καλή, με ραφές στο πλάι και μαγνητάκι για να κλείνει σωστά. Υπάρχει ωστόσο θέμα με το βάρος. Τα λατάκια μπορώ να τα .. εντοπίσω αλλά τα ανατολικά όχι αν και τα μυρίζω στον χώρο. Βέβαια κρατώ τις επιφυλάξεις μου διότι ίσως φταίνε τα φιλτράκια που αγόρασα. Θα κάνω και άλλες δοκιμές με φιλτράκια μπας και βρω αυτό που του ταιριάζει.

    Τις επόμενες μέρες θα γράψω για τα υπόλοιπα χαρμάνια και θα κάνω μια παραγγελία για να δώσω σε μερικούς φίλους μήπως και ενδιαφέρονται γιατί είναι μια προσπάθεια που αξίζει να στηριχτεί.

    Για τις τιμές των προϊόντων, δεν νομίζω να είναι απαγορευτικές συγκριτικά πάντα με τις τιμές της αγοράς. Μιλάμε για μια διαφορά 20 λεπτών στο 15αρι πακέτο (3,80 ευρώ) η οποία ουσιαστικά εξανεμίζεται αν παραγγείλεις το 100αρι (24 ευρώ)

    Μιληστε μαζί τους και κάντε μια απόπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λοιπον αγορασα πηγα στο μαγαζι και δοκιμασα τον καπνο wolfway με τα ανατολιτικα καπνα μονο. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Εχοντας σαν βάση τον μπασμα ειναι ενα καταπληκτικο χαρμανι. Πετρο βλεποντας την τρελα σου με τον μπασμα εδω, μπορω να σου πω οτι ειναι εκπληκτικος καπνος και σε βαρος δεν εχει θεμα. Κατεβαινει αβιαστα παροτι ειναι αρκετα βαρυ. Καταλαβαινεις ολη την γευση και παραλληλα αφηνει μια ευχαριστη επιγευση μετα απο καθε τζουρα. Εκπληκτικος καπνος. Πετρο θα σου αρεσει παρα πολυ αν και ισως να σου φανει ελαφρυς στην αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι ενδιαφέρον. Και γω μίλησα πριν λίγες μέρες μαζί τους και μου είπαν πως μόνο ο Λίζαρντ Ρεντ είναι εκτός κυκλοφορίας, οι άλλοι κυκλοφορούν κανονικά. Όποιος δοκιμάσει ας γράψει δυο κουβέντες παραπάνω

      Διαγραφή
    2. Ευθύμη, «όλοι», δηλαδή και ο Οριένταλ; Κι αυτός με μπασμά και μια άλλη ανατολική ποικιλία (Σαμψούντας;), απερίγραπτα ελαφρύς αλλά με ωραίο άρωμα. Δύσκολα θα τον έπαιρνα μετά την πρώτη δοκιμή, αλλά σαφώς θα τον συνιστούσα σε όποιον καπνίζει πολύ ελαφριά. Καναδυό μήνες μετά την πρώτη εμφάνισή του εξαφανίστηκε.

      Διαγραφή
  26. Η Wolfway tobacco ήρθε και στην Θεσσαλονικη με δικο της εργαστηριο Δημητριου Γουναρη 62,πίσω απο την Καμάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πότε θα γινει παρουσιαση του καπνου wolfway? ειναι απιστευτος καπνος και μαλιστα αρεσε σε μενα που ειμαι φαν του ετοιμου τσιγαρου και οχι του στριφτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δοκίμασα το Λίζαρντ κόκκινο. Σ' ένα από τα καπνοπωλεία που διακινούν τα προϊόντα της Γούφγουεϊ (στη στοά της Σταδίου) καθιέρωσαν το καινούργιο σύστημα να προσφέρουν δείγματα για επιτόπου δοκιμή: έχουν βάζα με καπνό από όλα τους τα χαρμάνια και μπορείς να στρίψεις ένα τσιγάρο και να καπνίσεις.

    Μ' ένα τσιγάρο δεν μπορώ να βγάλω βέβαια ολοκληρωμένη άποψη. Πάντως προχείρως μπορώ να πω τα εξής:

    Αμερικάνικο χαρμάνι, όπως και το Λίζαρντ μαύρο (σκούρα Βιρτζίνια, κάποια ειδική ποικιλία Μπέρλεϊ, μπασμάς > αμερικάνικο πολυτελείας), + μέλι. Στο πακέτο γράφει «body 4,5/5», κάτι που αποτελεί σαφώς υπερβολή, αφού πρόκειται για ένα τσιγάρο μέτριο προς ελάχιστα βαρύ. Μάλιστα οι πρώτες τζούρες είναι σαφώς ελαφριές. Γλυκόπιοτο, με μια γενικά «ευγενική» αίσθηση, σίγουρα καλή ποιότητα καπνών, αλλά γευστικά και αρωματικά ήπιο έως ουδέτερο. Δεν είναι για περιπετειώδεις καπνιστές. Είναι για όποιον προτιμά το ουδέτερο κάπνισμα και αναζητεί μια ποιοτικότερη επιλογή. 100γρ. 24 ευρώ, σύντομα και σε πακέτο 30 γρ.

    Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σε συσκευασία 100 γρ. όλα τα χαρμάνια της εταιρείας, δηλαδή: Οριένταλ (μόνο με ελληνικά ανατολικά, 30% μπασμάς, υπερούλτρα λάιτ), Μπλακ Σι (ανατολικό), Γουάιλντ Γκανς (παλιό αμερικάνικο χαρμάνι), τα δύο Λίζαρντ, Γούφγουεϊ (ανατολικό, το μόνο που στ' αλήθεια καταλαβαίνεις τον μπασμά), Μύρο (με καραμελα, «μόνο για γυναίκες»). Ορισμένα από αυτά και σε 15ρι πακέτο, και αναμένονται τα 30ρια πακέτα για όλα τα χαρμάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πλέον υπάρχουν καπνα γουλφρει στη σαλονικη; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δες εδω http://wolfwaytobacco.com/el/wolfway-points

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όλα τα παλιά χαρμανια και o black sea ξσνακυκλοφορησαν.
    Πολυ ευχαριστα νέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή