ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Mild Seven (Mevius) Original Blue


Αυτό το τσιγάρο υπήρξε ένα καπνιστικό απωθημένο μου,αφού αν και άγνωστο στην Ελλάδα αλλά και την δυτική Ευρώπη γενικά,είναι πολύ δημοφιλές στην Ασία,σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που είναι το No5 σε πωλήσεις στον πλανήτη και το No2 προιόν της JTI πίσω απο το Winston.Καθόλου άσχημα για ένα προιόν που είναι ουσιαστικά τοπικό,αφού πωλήται μόλις σε 16 χώρες στον πλανήτη. Η ιστορία του ξεκινά το 1977 και την αμέσως επόμενη χρονιά πιάνει την Ιαπωνική κορυφή,την οποία δεν άφησε ποτέ,με μερίδιο αγοράς που δεν έπεσε κάτω του 30%(για να καταλάβουν τα δεδομένα οι αναγνώστες,ας αναλογιστούν ότι το Marlboro στην Eλλάδα είναι λίγο πάνω απο το 15%,ενω η Ιαπωνική αγορά είναι απο τις ποιοτικότερες στον κόσμο,αφου μάρκες όπως Lucky Strike,Marlboro,American Spirit,Camel παλιά κ.λ.π. εισάγωνται κατευθείαν από τις ΗΠΑ και όχι φασόν όπως στον υπόλοιπο κόσμο)
 Το 2012 οι κατασκευαστές αποφασίζουν πως το Mild Seven είναι ικανό να περάσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως και να ρίξει απο εκεί το Marlboro.Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εισαχθεί και στις αγορές της ΕΕ,του Καναδά κ.λ.π. Ένα πρώτο εμπόδιο είναι η ονομασία του,ο όρος "Mild" που είναι απαγορευμένος σε πολλές χώρες και έτσι εγκρίνεται η μετονομασία του σε Mevius.
 Μια και έχω μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη ή οποία μόλις πριν 10-15 χρόνια ήταν γεμάτη με καπνομάγαζα,έχω ακούσει δεκάδες ιστορίες για τους θρυλικούς Ιάπωνες που αγοράζανε χωρίς παζάρια τα καλύτερα καπνά της αγοράς και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η υψηλότερη δυνατή ποιότητα.Έτσι στο μυαλό μου είχα τις υψηλότερες προσδοκίες για το προιόν αυτό,το οποίο τελικά ήρθε στα χέρια μου μέσω Ταυλάνδης με κατασκευστή την JTI Μαλαισίας δυστυχώς και όχι τον γνήσιο στο Τόκιο.
 Τσιγάρο με άσπρο φίλτρο άνθρακα,ελαφρώς μικρότερου μεγέθους από τα συνηθισμένα.Γεύση δυνατή για τις αναλογίες του,10 και 0.8,αλλά όχι πλούσια,ούτε πολύπλοκη,σχετικά ουδέτερη,με ελάχιστα πρόσθετα.Τα καπνά του δεν με εντυπωσιάσαν,χωρίς να είναι άσχημα.Αν το παρομοίαζα με ένα τσιγάρο της Ελληνικής αγοράς,αυτο θα ήταν το Muratti σε μια κάπως δυνατότερη,αλλά όχι και τόσο πετυχημένη εκδοχή του.Δεν τρελάθηκα με το Mild Seven,απλά τελειωσα το πακετο χώρις να βρω κάτι ιδιαιτερα αρνητικό,ξέροντας πως μπορώ άνετα να ζήσω χώρις να τα ξανακαπνίσω.Κρατάω μια πισινή βέβαια,για τα  made in Japan,μια και πέτυχα καμιά δεκαριά σχόλια στο ιντερνετ που τονίζουν πως δεν εχουν καμιά σχέση τα γνήσια Ιαπωνικά με αυτά που είναι φτιαγμένα στην ανατολική Ευρώπη ή άλλες ασιατικές χώρες.
 Βαθμολογία 6 στα `10

50 σχόλια:

  1. Σαν τσιγαρο ειναι ελαφρυ η βαρυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πέτρο, το site σου μού αρέσει πολύ, πέραν όλων των άλλων, κυρίως από τον τρόπο που παρουσιάζεις τα θέματά σου. Το γράψιμό σου είναι όλα τα λεφτά.
    Στα καθημάς, δεν ξέρω αν το Μάρλμπορο είναι Νο 1 στις πωλήσεις στη χώρα μας, αλλά σίγουρα αυτό μαζί με τα παράνομα σήματα που πουλάν οι ρώσσοι στις λαϊκές έχουν την πρωτιά στους πιο "κακομαθημένους" καπνιστές.
    Είναι τα μόνα πακέτα που βλέπω πλέον σε μόνιμη βάση πεταμένα κάτω στα πεζοδρόμια. Εντάξει, σε άλλες εποχές που όλοι μας είχαμε λιγότερο "οικολογική" συνείδηση σε συνδιασμό με νοοτροπία τριτοκοσμικής χώρας, έβλεπες συνέχεια πεταμένα πακέτα κάθε μάρκας στο έδαφος αλλά αυτό γινόταν παλιά.
    Τον τελευταίο καιρό, ίσως να το προσέξατε, μόνο απο τις συγκεριμένες μάρκες (κυρίως) βλέπει κανείς σκουπίδια κάτω. Δηλαδή, τα Μάρλμπορο και τα αφορολόγητα των Ρώσων.
    Αν ισχύει το πες μου τι καπνίζεις να σου πω ποιος είσαι, τότε αυτό ίσως να λέει κάτι... (αν κι εγώ ο ίδιος υπήρξα για κάποιο μακρύ χρονικό διάστημα καπνιστής Μάρλμπορο...)
    Γιώργος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα έβλεπες πακέτα και αποτσίγαρα στο δρόμο στην Ελλάδα. Στη Γερμανία δεν τολμάς να ρίξεις ούτε αποτσίγαρο κάτω. Στο Ντουμπάι ακόμα και στο δρόμο, καπνίζεις μόνο εκεί που είναι τα ειδηκά για κάπνισμα, τα οπία αστράφτουν. Οσο για τους κλειστούς χώρους που επιτρέπεται το κάπνισμα, μόνο οι σείχιδες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το επιπλέον τέλος

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο οι καπνιστες των Μαρλμπορο και των αφορολογητων που ρυπαίνουν, βλέπεις κι άλλες μάρκες πακέτων κάτω. Ολα αυτά είναι μέρος της ελληνικής κλασικής βλαχομαγκιάς-αδιαφορίας γενικότερα που μας διακρίνει και δεν αφορά μονο το κάπνισμα. Μακάρι να περιοριζόταν μονο στους καπνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, στην Ελλάδα πέρα απο τα πακέτα και τα αποτσίγαρα, υπάρχουν και οι φτυσές και οι κουτσούλοι απο τους σκύλους ( να μη πούμε και απο τα δίποδα ) και ότι άλλο λογής

      Διαγραφή
  4. Μου θυμίζετε κάτι γραφικους ξενομανείς λιγούριδες στην ταινία Κολωνάκι Διαγωγή Μηδεν. Παγκοσμιοποίηση έχουμε,πάρτε την μάσκα οξυγώνου,τον Mr Proper για να κάνετε παρκε στο πεζοδρομιο και βουρ για το Ντουμπάι ή την Φρανκφούρτη. Τι κάθεστε με τους "Ελληναράδες" πάντε στους πολιτισμένους που έχετε σαν πρότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε φίλε! Μπορεί κανείς νομίζω να κάθεται στην Ελλάδα, επειδή έτσι επιλέγει ζυγίζοντας όλα τα συν και τα πλην, και να διατηρεί παράλληλα και το δικαίωμα κριτικής στα πλην.

      Άλλωστε δεν είπε κανείς ποια χώρα είναι πολιτισμένη και ποια όχι, μόνο ποια χώρα λειτουργεί σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα πολιτισμένα. Ε, στο ζήτημα της δημόσιας καθαριότητας δε νομίζω να διαφωνείς ότι έχουμε πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Ποιος μίλησε για μάσκα οξυγόνου? Ασε τις υπερβολές τώρα.
      Αν εσένα δε σε χαλάει ν'ανοίγει ο κάθε κάγκουρας το παράθυρο του αυτοκινήτου μπροστά σου και να πετάει το άδειο πακέτο έξω, ε τότε ναι είμαστε γραφικοί.
      Τ'οτι γουστάρουμε τον καπνό κι ανταλλάσουμε γνώμες κι εμπειρίες σε fansites δε σημαίνει ότι είμαστε ίδιοι με τον κάθε βλαχοκάγκουρα μόνο και μόνο επειδή μοιραζόμαστε τις ίδιες καπνιστικές συνήθειες...

      Διαγραφή
  5. "Παγκοσμιοποίηση έχουμε,πάρτε την μάσκα οξυγώνου,τον Mr Proper για να κάνετε παρκε στο πεζοδρομιο και βουρ για το Ντουμπάι ή την Φρανκφούρτη. Τι κάθεστε με τους "Ελληναράδες" πάντε στους πολιτισμένους που έχετε σαν πρότυπα."

    Εχεις μπερδέψει τη Φερράρι με τον Σκολάρι φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλά τα λέει ο τυπάκος.Όποιος θέλει να καυτηριάσει κάτι,με την προσφιλή εκσυγχρονιστικουλτουριαρικη,αλα Νίκος Δημου ,εμετική για εμένα τακτική,το γυρνάει στο "oh mon Dieu Ελληναραδες".
    Αν με κούρασε κάτι σε αυτό τον λαό,είναι η ανοχή στην ξενομανία,που συνήθως εκπορεύεται απο άτομα που δεν εχουν βγεί απο το καβούκι τους,ίσως παρα μόνο για να αγοράσουν κανένα πτυχίο στην αλλοδαπή.Δεν νομίζω πως ο Ελληνας και η κοινωνία του,υστερεί πνευματικά απο κανένα άλλο λαό,μάλλον το αντίθετα. Όποιος καταπιέζεται λοιπόν,καλοκαιρινές διακοπές στα Μάλια,για να κάνει μια ομαλή μετάβαση στον Ευρωπαικό πολιτισμό και μετά στην πατρίδα της καρδιάς του. Α και παρεπιπτόντως,θεωρώ βαρβαρική την συμπεριφορά να πρέπει να σκάσεις 200 ευρω για να αναψεις ενα τσιγάρο στο Ντουμπάι ή να σου απαγορευεται να καπνισεις σε πολυκατοικία για να μην πάει ο καπνός στον γείτονα.Αντε ας βάλουμε και ενα σφυροδρεπανο.Η ιδιοκτησία για εμένα είναι ιερή,όπως και το εμπόριο.Το πως θα πορευτείς στον χώρο σου ή το καταναλωτικό κοινό στο οποίο θα απευθυνθείς,είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση. Απλά αυτές οι κοινωνίες που είναι συνήθως συνονθυλεύματα ετερογενών πληθυσμών είναι αδύνατο να διατηρηθούν χωρίς φανταστικούς εχθρούς(παλιά αδερφες,μαύροι,μπεκριδες σήμερα straight,λευκοί,καπνιστες) και ισχυρή κρατική καταστολή,δηλαδή διαίρεση των υπηκόων σε άτομα με υποτίθεται αντιφατικα συμφέροντα και ταυτόχρονη κρατική παρουσία uber alles.
    Αυτά τα λίγα και καλό καλοκαίρι να έχετε,θα απουσιάσω για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπερδεύτηκα τώρα.
    Μιλήσαμε αρχικα για την κακή συνήθεια, (ελληνορώσων κυρίως) να πετάνε τα άδεια πακέτα όπου νάναι. Τι σχέση έχουν η ξενομανία, η ιδιοκτησία, το Κολωνάκι, το Ντουμπάϊ και τα σφυροδρέπανα???
    Μάλλον όλοι χρειαζόμαστε διακοπές.
    Adios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα 1 ερωτηση..Γιατι βρε παιδια υπαρχει το διπλο χαρτακι στο τελος του τσιγαρου κυριως στα light τσιγαρα και οχι στα βαρια?Βοηθαει σε κατι αυτο το διπλο χαρτακι?Το σιγουρο ειναι οτι το τσιγαρο ειναι μικροτερο δηλαδη κυριως τα light που εχουν αυτο το χαρτακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ρίξουν τις αναλογίες πισσας και νικοτίνης,εφόσον το τσιγάρο είνμαι στην ουσία μικρότερο

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια, να ρίξουν την ΠΟΣΟΤΗΤΑ πίσσας και νικοτίνης κρατώντας την ΑΝΑΛΟΓΙΑ σε ψηλότερα επίπεδα.

      Εφόσον τα όρια είναι σε μιλιγκράμ (σε απόλυτα νούμερα) και όχι σε ποσοστά, θα μπορούσε να υπάρχει ένα τσιγάρο με πολύ βαρύ χαρμάνι που να είναι όμως τόσο μικρό (3-4 πόντους, λέω τώρα) ώστε η συνολική ποσόστητα πίσσας - νικοτίνης να μην ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα μιλιγκράμ.

      Δηλαδή: αν σου αρέσουν τα βαριά, δες το θετικά.

      Διαγραφή
    3. α γι'αυτο το κατοσταρι μαρλμπορο ρεντ είναι λιγοτερο βαρυ σε σχεση με το Κινγκ σαιζ ρεντ

      Διαγραφή
  9. Εγω παιδια αυτο που βλεπω παντως ειναι πως μονο στα medium και light-extra lights υπαρχει αυτο το χαρτακι και δυστυχως με ενοχλει αυτο γιατι,προτιμω τα light και με αυτο τον τροπο το ΚΑΠΝΙΣΙΜΟ τσιγαρο ειναι μικροτερο σε σχεση με την βαρια εκδοση του...Οι 3 μαρκες που κανω ειναι Camel filters που δεν εχουν αυτο το χαρτακι,Camel Blue που εχει χαρτακι αρα πιο μικρο και τελειωνει πιο γρηγορα και Camel White που επισης εχει χαρτακι και γιαυτο ειναι πιο μικρο...Επισης αναμεσα σε Camel Filters σκληρο-μαλακο,δεν παρατηρω καμια διαφορα στο αρωμα και στη γευση το ιδιο και στο Camel Blue σκληρο-μαλακο που δεν εχουν καμια διαφορα...Επισης το Camel White παιδια ειναι απολαυστικο οσον αφορα στην ενταση και στο χτυπημα καθως με τα ιδια ποσοστα πισσας-νικοτινης(Πισσα8,νικοτινη0,7)αλλα τσιγαρα ειναι απλα αερας..Το μονο αρνητικο στο White για μενα ειναι πως δεν καταλαβαινω ανατολιτικα μεσα καθως σιγουρα εχει πολυ λιγοτερα απο τα Camel Filters και Blue...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το σκληρο filters είναι διαφορετικο από το μαλακο, το μαλακο είναι πιο βαρυ-σκληρο τσιγαρο, το σκληρο πακετο είναι πιο απαλο-αρωματικο-ανατολικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα παιδια...Μπορειτε να μου πειτε πoια τσιγαρα στην Ελλαδα περιεχουν πολλα ανατολιτικα (αρωματικα η μη) καπνα που να τα καταλαβαινεις γευστικα?Πειτε μου μερικες μαρκες εκτος απο Camel και Lucky Strike ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καρελια φιλτρο κασετινα, καρελια αγρινιου αφιλτρο, ασσος φιλτρο κασετινα,ασσος αφιλτρος, ασσος εξπορτ,ασσος κατοσταρι,ασσος μαλακο, σαντε αφιλτρο, καμελ αφιλτρο(τουρκικα), καμελ φιλτρο σκληρο, gr 20αρι, gr 25αρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα φιλε μου..Εκτος απο Ελληνικα τσιγαρα,αλλες μαρκες με ανατολιτικα καπνα υπαρχουν?Επισης το Camel αφιλτρο κυκλοφορει κανονικα και ποιες οι διαφορες με το Camel Filters και Blue???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε marlboro medium και θα με θυμηθείς! ( Μόνο που είναι light).

      Διαγραφή
    2. μην το παρεις χειροτερο από το marlboro gold είναι

      davidoff blue ξεχασα να αναφερω,ωραιο τσιγαρακι με ανατολιτικη γευση παρομια με ασσο, μονο που είναι λαιτ. Bεβαια τωρα αλλαξε πακετο και φιλτρο και δεν το εχω δοκιμασει, αλλα αν θες κανε μια δοκιμη

      Διαγραφή
  14. Marlboro medium?Δεν τα εχω δει πουθενα...Μονο τα red και gold εχω βρει που φυσικα δεν μου αρεσει κανενα απο τα 2..Το medium τι χρωμα εχει το πακετο?Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να καταλαβαινω στη γευση τα ανατολικα καπνα οπως συμβαινει εως τωρα με τα Camel και καπως λιγοτετρο με τα Lucky Strike...Εχει ανατολικα το Marlboro Medium???Τα red kai gold σιγουρα δεν καταλαβαινω τιποτα απο ανατολικα περα απο μια ανωστη γευση και τελειως χημικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Πετρο Μποεμ αν μπορεις βοηθησε με...Πες μου μαρκες τσιγαρων που να υπαρχουν φυσικα στην Ελλαδα και να εχουν αρκετα ανατολικα καπνα μεσα....Αν βοηθαει αυτο,ειμαι μεγαλος φαν των Camel Filters,Camel Blue(το αγαπημενο μου τσιγαρο εως τωρα)και Lucky Strike Red...Σε αυτα που ανεφερα πιο πανω,τα ανατολικα καπνα τα καταλαβαινω ανετα..Κατι παρομοια σαν τα παραπανω η εστω με αρκετα ανατολικα που και να υπαρχουν μεσα στο τσιγαρο αλλα και να τα νιωθεις στη γευση?Τσιγαρα με ανατολικα καπνα που ομως δεν τα αντιλαμβανεσαι στη γευση δεν με ενδιαφερουν ποτε και δεν χρειαζεται να μου τα αναφερεις..Μονο αυτα που τα ανατολικα ειναι εντονα και να μπορει καποιος να τα καταλαβει καπνιζοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που αντιλαμβάνεσαι στα Καμελ,δεν είναι τα ανατολικά καπνά,αλλά το blending δηλάδή τεχνιτός αρωματισμός. Αρκετά ανατολικό τσιγάρο είναι το Stuyvesant Red ειδικά αυτό σε μαλακό πακετο. Δες και την αναρτηση

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια μυρωδάτο χαρτάκι. :)) Πάντως ανατολικά το camel το σημερινό δεν εχει. Blending έχει όπως όλα τα τσιγάρα. Το davidoff για παράδειγμα έχει γεύση γλυκιάς κολόνιας, το δε camel πεπαλαιωμένου ξύλου.

      Διαγραφή
    3. Φιλε μου λες χαζομάρες, φυσικα και εχει ανατολικα το καμελ και το davidoff και το μαρλμπορο (μαλιστα ελληνικα), το καμελ αφιλτρο εχει τουρκικα ανατολικα μεσα - όλα τα αλλα καμελ ανατολικα από άλλες χωρες.

      Τα αμερικανικα καμελ εχουν όλα τουρκικα ανατολικα μεσα, (από σμυρνη και σαμψουντα).

      Βlending εχουν όλα τα τσιγαρα ακομα και τα adittive Free. Αρωματικο τσιγαροχαρτο στην ελλαδα εχει μονο το black devil το οποιο θεωρείται και αρωματικο τσιγαρο.

      Τα καμελ παντα ειχαν λιγο περισσοτερα ανατολικα σε σχεση με τα αλλα γνωστα American blend.
      Aυτη η ιδιαιτερη μυρουδια του καμελ -που και εμενα μου αρεσει πολυ- είναι αποτέλεσμα blending δηλαδή των τεχνικων αρωματων και χημικων μαζι με το αρωμα των ποικιλιων του καπνου που μπαινει μεσα.
      Καποιοι λενε ότι το ευρωπαικο καμελ της jti μυριζει όπως το αμερικανικο αλλα δεν μπορω να το ξερω αυτό.

      Παντως εσυ που θες ανατολιτικη γευση δοκιμασε τα παραδοσιακα ελληνικα σηματα -ασσος παραδοσιακος, καρελια, gr, τα καμελ δεν εχουν ανατολιτικη γευση.

      Το αφιλτρο καμελ υπαρχει και ελλαδα αλλα θα πρεπει να πας σε πολύ κεντρικα σημεια για να το βρεις φρεσκο.

      Διαγραφή
    4. Το Camel αφιλτρο το βρηκα αλλα δεν γραφει πανω στο πακετο για τουρκικα ανατολικα..Γραφει μονο American and Domestic Blend..Δεν γραφει Turkish and American Blend οπως γραφουν τα αμερικανικα Camel...

      Διαγραφή
    5. Το Έλληνικο άφιλτρο είναι διαφορετικό από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.Πρεπει όντως να κατασκευαζεται με Ελληνικά καπνά.

      Διαγραφή
    6. Ποτέ στην ελλαδα δεν εγραφε την λεξη "turkish" για ευνόητους λογους, το μονο καμελ με ελληνικα καπνα ηταν το καμελ φιλτρο του καρελια, το αφιλτρο ερχονταν από εξω από την reynolds γερμανιας και ειχε τουρκικα μεσα, τωρα ερχεται από την jti γερμανιας και εχει τουρκικα μεσα,στις άλλες χωρες το γραφει και πισω,απλος εδώ δεν γραφετε για εμπορικους λογους

      Διαγραφή
    7. Πάντως έχω ακούσει και την άποψη ότι turkish δεν σημαίνει καπνά από την Τουρκία αλλά ανατολικά γενικώς.

      Διαγραφή
    8. Παντως υπαρχει και στην ελλαδα σημερα ένα τσιγαρο που εχει τουρκικο καπνο μεσα 100% γιατι το γραφει πισω, ΙΖΜΙR ORIENTAL, το dunhill fine cut blonde blend.

      Δυστυχως είναι αμερικαν μπλεντ όχι ανατολικο, και ultra light 4-0,4-4
      Παντως περα από τις αναλογιες εχει πολύ καλη-κορυφαια ποιοτητα και σου δινει την αισθηση light τσιγαρου,το προτινω σε ολους για δοκιμη.

      μακαρι να εβγαινε ένα τετοιο σημα full flavor

      Διαγραφή
  16. Το σιγουρο ειναι πως στα Camel αναγνωριζω στη γευση ενα ιδιαιτερο αρωμα και γευση που δεν την βγαζουν αλλα τσιγαρα και αυτη η γευση εμενα μου αρεσει παρα πολυ..Οπως και στα Lucky Strike..Βγαζουν μια ιδιαιτερη αρωματικη γευση που μου αρεσει..Ειναι τα ανατολικα,ειναι ο τεχνητος αρωματισμος οπως λες,δεν μπορω να γνωριζω..Το θεμα ειναι οτι ψαχνω για τετοιου ειδους τσιγαρα που αρωματικα και γευστικα να διαφερουν απο το συνολο...Μου αρεσει επισης και το Davidoff Gold το οποιο βγαζει και αυτο κατι το ιδιαιτερο σαν αρωμα και γευση που διαφερει απο αυτα του συνολου,απλα δεν εχει την ιδια ενταση οπως τα Camel και τα Lucky...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με λιγα λογια θελω προτασεις για ανατολικοαρωματικα τσιγαρα..Τωρα ελπιζω να το ειπα πιο σωστα...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συφωνώ με τον φίλο πιο πάνω. Τα σημερινά Κάμελ έχουν καλό blending, αλλά πέφτει πολύ τεχνητό άρωμα ειδικά στο χαρτάκι. Προσωπικά μου αρέσουν για περιστασιακό κάπνισμα αλλά δεν τα αντέχω για μόνιμο.
      Ανατολικά τσιγάρα με πλούσιο άρωμα πλέον δεν υπάρχουν. Μπορείς να δοκιμάσεις τον παραδοσιακό άσσο φίλτρο/άφιλτρο και το σαντέ άφιλτρο. Ειδικά τα άφιλτρα είναι αρκετά ανατολικά με καλό άρωμα. Αλλά αφού βολεύτηκες με τα Κάμελ κακώς ψάχνεσαι.

      Διαγραφή
    2. Τα απομεινάρια των ελληνικών ανατολίτικων τσιγάρων, που δεν είναι πλέον ανατολίτικα αλλά πάντως μια ανατολικίλα κάπως την κρατάνε ακόμη, έστω και σπασμένη, είναι αυτά που λέει ο Ευθύμης συν τα Καρέλια άσπρα: φίλτρο μαλακό, φίλτρο κασετίνα και Αγρινίου.

      Διαγραφή
  18. Aνατολικά έχει ασφαλώς το Καμελ όπως και όλα τα American Blend τσιγαρα(10 εως 15%)αλλά ακομα και τα Βιρτζινια σε μικροτερη ποσότητα.Η JTI εχω την εντύπωση πως αγοράζει απο την ΣΕΚΕ.Τωρα η μυρωδιά που λές,υπάρχει και στα Winston είναι blending.Τα πολλά αρώματα και τα προσθετα είναι χαρακτηριστηκο των American Blend για να ημερεύσει η αψάδα των burley. So what? Το καλό blending είναι κομμάτι της τέχνης του καπνού,όπως τα μυρωδικά για τον μάγειρα. Πάντως χωρίς καλή πρώτη ύλη,δεν μπορείς να βγάλεις καλό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με καταπιεζουν ολα αυτα τα γραφικα τυπακια που μου λενε να διαλεξω χωρα οταν καταπιεζομαι στην χωρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέτρο μια ερώτηση: Ένας φίλος μου πήγε Ουκρανία. Έχεις να μου προτείνεις κάποια καλή μάρκα που να αξίζει να δοκιμάσω από εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω πάει ποτε Ουκρανία.Πιστευω παντως πως θα μπορείς να βρεις τα Senator και τα Sobranie Black Russian

      Διαγραφή
  21. ΠΕΤΡΟ ΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ PREMIUM Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στιβενσον μαλακο και 1-2 τσιγάρα καρελια Excellence το πρωι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διάβασα μια έρευνα για τους καπνιστές, με ερωτήματα όπως "έχετε σκεφτεί να το κόψετε;", "με ποιο τρόπο;", "τι θα σας παρακινούσε" κλπ.. Μελετά υποτίθεται τη στάση των ανθρώπων απέναντι στο κάπνισμα.

    Προφανώς ο σκοπός της έρευνας είναι αντικαπνιστικός. Αυτό και αυτονόητο είναι, αλλά και όχι κατ' ανάγκην κακό. Δικαίωμα του καθενός είναι να μας ενημερώνει και να μας συμβουλεύει για την υγεία μας.

    Υπήρχε όμως ένα σημείο όπου αγανάκτησα. Αντιγράφω:

    «Ανεκτική στάση απέναντι στους καπνιστές και τη βλαβερή τους συνήθεια έχει το 41,8% όσων δεν καπνίζουν και το 58% των πρώην καπνιστών. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι μη καπνιστές είναι στην πλειοψηφία τους ανεκτικοί με τους καπνιστές, ίσως επειδή γαλουχήθηκαν με την αντίληψη ότι το κάπνισμα είναι κάτι αυτονόητο. "Δυστυχώς τα παλαιά πρότυπα έχουν γίνει στερεότυπα. Αυτή η συνθήκη πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά μέσα από τη συνείδηση των βλαπτικών συνεπειών του τσιγάρου όχι μόνο για τον καπνιστή αλλά και για το περιβάλλον του", αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας.»

    Με άλλα λόγια, λέει: «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλοί που δε μισούν τους καπνιστές, δεν τους περιθωριοποιούν και δεν προσπαθούν να τους ταπεινώσουν. Τα παλιά στερεότυπα καλά κρατούν. Θα χρειαστεί πολλή και συντονισμένη δουλειά μέχρι να γίνουμε όλοι αντιπαθητικοί αντικαπνιστές.»



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δικαίωμα κανενός να σου πρίζει τα ούμπαλα.Μόνο όταν ρωτάς σε κάποιον την γνώμη του για τον τρόπο ζωής σου,δικαιούται να στην δόσει.Σε προσωπικό επίπεδο δεν ανεχομαι στο παραμικρό επίπεδο τέτοιες συμπεριφορες.
      Το κάπνισμα είναι η κορυφή του παγόβονου.Εντάσεται σε μια γενικευμένη κατάσταση,που θα την χαρακτήριζα τέλος της προσωπικής ζωής. Το τι είναι ή όχι αποδεκτο καθορίζεται απο το κράτος και κάθε άλλη άποψη αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική. Νεοκομμουνισμός και έτσι.

      Διαγραφή
    2. Ναι. Μόνο που υποτίθεται ότι ο ρόλος του δημοκρατικού κράτους είναι να θεσμοθετεί επισήμως αυτά που ήδη θεωρούνται σωστά από την κοινωνία. Όταν έχει προηγηθεί προπαγάνδα ώστε η κοινωνία να πειστεί γι' αυτά που σκοπεύει να θεσμοθετήσει το κράτος, έχουμε εκτροπή.

      Διαγραφή
  24. Απορω ομως ρε φιλε γιατι συμβαινει αυτο αφου πισω απο την βοιομηχανια του καπνου παιζει τοσο χρημα γιατι?Ειναι μηπως ενας τροπος να μας κρατουν διαιρεμενους σε καπνιστες και μη καπνιστες μια φανταστικη δηλαδη διαιρεση αφου στην ουσια δεν εχουμε να χωρισουμε και τιποτα με εναν μη καπνιστη,ειναι μηπως ενδιαφερον για την υγεια μας (δε νομιζω) η μηπως αυτοι που εξουσιαζουν τους λαους ειναι φασιστες αντικαπνιστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Tα περισσοτερα κρατη και κυβερνησεις δεν εχουν κατι ιδιαιτερο με το τσιγαρο,ακομα και ο Χιτλερ που ηταν αντικαπνιστης μπροστα του επετρεπε το καπνισμα.
    Νομιζω είναι μια μοδα των καιρων που αρχισε κυριως από ομαδες που ηθελαν νομιμοποιηση της κανναβης και με την εισοδο των οικολογων-πρασινων στα ευρωπαικα κοινοβούλια.

    Ωστοσο εχω παρατηρησει από ατομα που δεν καπνιζουν μια στιγμιαια αντιπαθεια όταν με κοιτανε να καπνιζω, πιθανως οι μη καπνιστες να εχουν έναν υποσυνειδητο φθονο προς τους καπνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου υποσυνείδητο. Υποκινούμενο.

      Γινόταν αυτό πριν 15 χρόνια; Ή μήπως τότε δεν ήξεραν ότι το τσιγάρο βλάφτει;

      Διαγραφή
  26. Κυριοι εγω εχω να πω πως τους γραφουμε ολους τους αντικαπνιστες ξερετε που.Να ειστε καλα το blog τα σπαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή