ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Peter Stuyvesant(Made with Greek Tobaccos)




To Stuyvesant ανανεώθηκε,ακρίβυνε και εξΕλληνισθηκε μια και η ΒΑΤ,μόνο για την χώρα μας αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο χαρμάνι,που αντικατέστησε το παλιό,έχοντας ως βάση του τον Ελληνικό καπνό!Να λοιπόν που μια πολυεθνική χωρίς παραγωγικό βραχίονα στην χώρα μας, έπιασε τον σφυγμό του ντόπιου καταναλωτικού κοινού και έβαλε τα γυαλιά στις εγχώριες καπνοβιομηχανίες.
 Αν βγάλετε την ζελατινα,εμφανιζεται το νέο καλαίσθητο πακέτο,ενώ ενα χαρτάκι επεξηγεί πως το νέο Stuyvesant,πλέον κατασκευάζεται με τα καλύτερα Ελληνικά και ξένα καπνά.Στο προστατευτικό χαρτι,υπάρχει το νέο σλόγκαν της φίρμας,Peter Stuyvesant made with Greek tobaccos. Τα τσιγαρα ανα πακετο έγιναν 22 απο 23,ενω η τιμή εμεινε στα 3,80.
 Moυ άρεσε σαν τσιγάρο!Γλυκόπιοτο,σχετικά δυνατό και τα πικάντικα ανατολίτικα καπνά του είναι πολύ πιο αισθητά απο οποιοδήποτε παραδοσιακό τσιγαρο που απέμεινε στην αγορά μας. Το χαρμανι του δεν μπορω να το προσδιορίσω, δεν το λές ούτε ξεκάθαρα δυτικό τσιγάρο,ούτε ομως και ανατολικό.  Χάνει κάπου λόγο της γρήγορης καύσης του,ενω ο blender αν και ανέμειξε εμφανώς αρκετά καλά καπνα,αδικεί τελικά το προιόν,αφου εχει κάνει εντονη και αδικαιολόγητη χρήση τεχνιτών αρωματων που για εμένα προσωπικά είναι ενοχλητική και με μπουχτίζει.Ας ελπίζουμε πως είναι παιδική ασθένεια και με τον καιρο θα ισορροπήσουν σε κάτι περισσοτερο γήινο.
 Ως προσπάθεια πάντως αξιζει να στηριχθεί απο τους καπνιστές.
 Βαθμολογια 7 στα 10
 Πολύ καλύτερο βρήκα το Stuyvesant σε μαλακό πακέτο.Τα τεχνιτά αρώματα είναι πολύ λίγότερα,σε βαθμό σχετικά ισορροπημένο και όχι ενοχλητικό,με αποτέλεσμα τα αρκετά καλά καπνά να γίνονται περισσότερο αισθητά.Η τιμή είναι στα 3.90 για 23 τσιγάρα,ουσιστικά δηλαδη χαμηλότερη από το σκληρό. Το Stuyvesant μαλακό,είναι το καλύτερο φθηνό τσιγάρο,αν υπάρχουν ακόμα τσιγάρα που μπορούμε να τα χαρακτηρίζουμε έτσι.
 Βαθμολογία 8+ στα 10

 Ευχαριστώ τον Απόστολο για τις φωτογραφίες του.

118 σχόλια:

  1. Η επιγραφή Greek Tobaccos μου κίνησε την περιέργεια και πήρα ένα πακέτο χθές. Δεν μπόρεσα να προσδιορίσω την φύση των καπνών ή των αρωμάτων και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Σίγουρα πάντως πρόκειται για γλυκόπιοτο τσιγάρο όπως είπε ο Πέτρος. Δεν υπάρχει φόβος δηλαδή να πετάξεις το πακέτο, θα το καπνίσεις ευχάριστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δοκιμασα και εγω πολυ ενδιαφερον τσιγαρο το blend ειναι αρκετο καλο πιστευω αλλα καιγεται αρκετα γρηγορα κατι που ειναι ενοχλητικο αν αναλογιστει καποιος την καλη ποιοτητα του. Το συνιστω σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδία το πακέτο μίκρυνε, ή τα τσιγάρα κολυμπάνε μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδόν ξαπλωμένα είναι, ύπτιο κάνουν

      Διαγραφή
    2. Ναι, το 'χει αυτό το χούι ο Πέτρος (ο Στάιβεσαντ). Δε θέλει να μαρτυράει πολύ φανερά πόσα τσιγάρα έχουν τα πακέτα του.

      Διαγραφή
  4. kalhspera paidia...petro sugxarhtiria gia to blog..mhpws kserei kaneis an sto asso malako (filtro) xrhsimopoiountai ellhnika kapna h genika kapna anatolikou tupou...epishs tha ithela na mathw thn timh tou paketou... euxaristww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3,40 κοστίζει και ασφαλώς χρησιμοποιούνται Ελληνικά ανατολικά.Σε ποιές αναλογίες άγνωστο,

      Διαγραφή
    2. euxaristw petro!! kapnizw strifto kai sugkekrimena van nelle alla pleon exw kourastei oxi apo ton van nelle ton opoio thewrw apo tous kaluterous kapnous alla genika apo to stripsimo kai thelw na ksekinisw ergostasiaka...diladh ena kalo kai sxetika fthino tsigaro

      Διαγραφή
  5. Προχθές δοκίμασα για πρώτη φορά στη ζωή μου Camel ορίτζιναλ αμερικάνικο.
    Παρατήρηση πρώτη: Η γέυση του είναι μέρα με τη νύχτα με το αντίστοιχο δικό μας. Εννοείται πως το αμερικάνικο ήταν κλάσεις ανώτερο.
    Παρατήρηση δεύτερη: Το πακέτο παρέμεινε όπως ήταν εδώ πριν απο 20+ χρόνια. Με τις κολόνες δεξιά αριστερά και τα ρέστα. Οπως το πακέτο του άφιλτρου ένα πράμα.
    Προσωπικά το βρήκα πανέμορφο. Επρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να το ξαναδώ και να εκτιμήσω την αισθητική του.
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Camel στην Ευρώπη/Ελλάδα προχωράει σε τόσους πειραματισμούς τόσο στη γέυση των τσιγάρων της όσο και στην αισθητική των πακέτων της. Τι καταλαβαίνουν δηλαδή, πουλάνε περισσότερο έτσι; Δεν το νομίζω...
    Οι Αμερικάνοι δηλαδή μ.....ς είναι που δεν έχουν αλλάξει τα πακέτα και τη γεύση των τσιγάρων τους τόσα χρόνια;
    Κι αυτό ισχύει εκεί (απ'ότι μου είπαν) και για τα υπόλοιπα τσιγάρα και όχι μόνο για τα Camel.
    Συν ότι δεν έχουν τα κηδειόσημα επάνω, παρόλο που στην ίδια την Αμερική δεν μπορείς να καπνίσεις σε κανένα κλειστό χώρο πλέον.
    Αν ισχύει μάλιστα αυτό που λέγαν για εδώ στην Ευρώπη ότι θα βάλουν φωτογραφίες με καρκίνους κλπ πάνω στα πακέτα, καλύτερα να μας κόψουν το λαιμό τότε να μη καπνίζουμε... ή να κάνουμε εισαγωγές από την Αμερική ίσως... (παρα τα όσα ακούγονται οι διαφορές στις τιμές με εκεί είναι μικρές, είναι βέβαια λίγο ακριβότερα στο Αμέρικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις αλλαγές στα χαρμάνια δεν έχω άποψη, αλλά για το πακέτο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν είναι θέμα προσκόλλησης στο παρελθόν: είναι θέμα ενός συγκεκριμένου ντιζάιν (του Κάμελ) που ήταν αξεπέραστο, και που εδώ αντικαταστάθηκε από μια ανέμπνευστη μπούρδα που η μόνη της ομορφιά είναι ότι ...παραπέμπει στο παλιό πακέτο (για όποιον βέβαια το έχει δει - για τους νέους καπνιστές φαντάζομαι ότι θα τους φαίνεται σαν ένα τίποτα με μια γκαμήλα στη μέση).

      Περιεκτικότητες γράφει; Έχω δει άλλα πακέτα από ΗΠΑ που δεν έχουν, άρα φαντάζομαι ότι δεν είναι υποχρεωτικές και ότι δεν έχουν και όριο. Ένα μεστό, χορταστικό αμερικάνικο τσιγάρο θυμίζει κάτι ξεχασμένο από δεκαετίες, αφού για να έχει ένα τσιγάρο ουσία δεν μπορεί να περιοριστεί στα 1,0 και 10. (Έχω καπνίσει κάποια του Νατ Σέρμαν: εξαιρετικά τσιγάρα, βαριά όμως. Όχι στούκας, ένα «ευγενές βαρύ» θα έλεγα. Αλλά σίγουρα κάτι με παραπάνω από 1,0 και 10, και που αν περιοριζόταν σε 1,0 και 10 θα ήταν σαν κρασί με νερό)

      Σόρι κιόλας, δεν το λέω με αυτοκαταστροφική δήθεν-μαγκιά. Άλλωστε σ' όποιον αρέσουν τα λάιτς, δικαίωμά του. Το θέμα είναι τι γίνεται με όποιον δεν του αρέσουν τα λάιτς: τίποτα!!

      Διαγραφή
    2. Απ'ότι θυμάμαι, (επειδή το πακέτο δεν ήταν δικό μου δυστυχώς, άνηκε σε φίλο εξ Αμερικής) που το περιεργαζόμουν, δεν πρέπει να έγραφε περιεκτικότητες πάνω εκτός κι αν τις είχε κάπου που δεν το πήρε το μάτι μου. Σαν γεύση πάντως θύμιζε τις δικές μας περιεκτικότητες προ 15ετίας περίπου.
      Αυτός ο φίλος κάπνιζε και Newport ταυτόχρονα τα οποία απ'ότι μου είπε ξεσκίζουν στην Αμερική, πουλάνε ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη μάρκα και έχουν και πολύ φανατικούς φανς.
      Τα συγκεκριμένα τσιγάρα όμως ήταν menthol και δεν τ'ακούμπησα καν.
      Αν και από τη μυρωδιά που έπιασα πρέπει να ήταν καλά τσιγάρα...

      Διαγραφή
  6. Εγω πριν δυο χρονια δοκιμασα το αμερικανικο Camel (κανονικο και λαιτς),το πακετο ηταν αυτο που εχει φωτογραφια ο Πετρος στην κριτικη του CAMEL MADE IN USA.Δεν ξερω εκτος αν επαναφερανε το παλιο πακετο.Οσο για το εδω Camel πριν δυο περιπου μηνες εκανα πεντε τσιγαρα απο το μαλακο και ακομα ο λαιμος μου δεν εχει καλοσυνελθει! Δεν γραφω κατι αλλο,γιατι θα αρχισω να βριζω.Αυτο που περιμενω εγω σαν καπνιστης ειναι ο Καρελιας να βγαλει κατι εφαμιλλο με το παλιο Camel και βασικα να επανερθουν τα παλια τσιγαροχαρτα.Ζηταω πολλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον το Κάμελ στην Αμερική,άλλαξε πακέτο και χαρμανί το 2008.Εχω καπνισει και το παλιό και το νεότερο,δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά μια και δεν τα ξέρω τόσο καλά σαν προιοντα. Πάντως με το παλιό που είχαμε στην Ελλάδα δεν ήταν ίδιο.Οι κολόνες στο πλάι υπάρχουν μόνο στο άφιλτρο καθώς και στο Camel Turkish Royal,που είναι το καλύτερο Camel της σειράς.

      Διαγραφή
    2. Άλλες εποχές τότε. Πρόσφατα διάβασα πως η καλλιέργεια καπνών ανατολικού τύπου έχει μειωθεί πάνω από 60% τα τελευταία 10 χρόνια. Μοιραία λοιπόν δεν μπορούμε να έχουμε τα προϊόντα που ξέραμε.
      Για το αμερικάνικο κάμελ δεν ξέρω. Το μόνο που δοκίμασα είναι το camel wides blue, που ήταν μεν καλό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο και σε βάρος παρόμοιο με το ευρωπαϊκό camel blue. Πάντως μην αδικούμε το δικό μας camel (δηλαδή ποιο δικό μας? γερμανικό είναι..),είναι καλό προϊόν σε ανατγωνιστική για τα σημερινά δεδομένα τιμή. Σε θέματα αισθητικής πακέτων, συμφωνώ με τους προηγούμενους, η διαφορά ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο ή παλιότερα του Καρέλια, είναι χαοτική. Ωστόσο μην αγνοούμε τα νεκροτάμπελα στα ευρωπαϊκά πακέτα που καλύπτουν μεγάλο μέρος τους, οπότε η όποια σύγκριση είναι μάλλον ατυχής.

      Διαγραφή
  7. Για την τιμή και την κάθε τιμή των καπνικών, όπως έχουμε ξαναπεί δεν φταίνε οι εταιρείες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 90% της λιανικής τιμής είναι φόροι. Εάν ο ΕΦΚ ήταν στο 70% όπως το 2009, το παραπάνω πακέτο θα κόστιζε 2,80€ και θα περιείχε 25 τσιγάρα. Απο θέμα ποιότητας όντος είναι ένα τσιγάρο που αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζήτησα στα περίπτερα της γειτονιάς μου το καινούριο Peter Stuyvesant Red made with Greek tobacco αλλά δυστυχώς δεν το είχαν. Είχαν όμως την εκδοχή lights, το blue δηλαδή made with Greek tobacco τόσο σε σκληρό όσο και σε μαλακό πακέτο. Για το Red δεν έχω λοιπόν άποψη, το blue όμως ήταν ΕΠΙΚΗ απογοήτευση. Απίστευτα χάλια γεύση κι εκτός αυτού, εμένα τουλάχιστον μου καταξέρανε τον λαιμό, κάτι που είχα πολύ καιρό να πάθω αν και δοκίμασα αρκετά διαφορετικά τσιγάρα τελευταία. Θα περιμένω να καπνίσω και το κόκκινο ελπίζοντας να ανταποκρίνεται στη κριτική που του κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Are they plying with our intellectual? Changing the packet but decreasing the amount of cigarettes from 23 to 22 otherwise they call 25's. Are they serious?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι σοβαροί; Τι προσπαθούν να κάνουν; Τα παλιά πακέτα είχαν 23 αν και τα λέγαν 25άρια, τώρα έχουν 22 αυτό νομίζω ότι είναι κλέψιμο. τουλάχιστον ας μείωναν την τιμή.
    Εγώ πάντος αποφάσισα να το κόψω. Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη λύση είναι να υπάρχουν μόνο τα πακέτα των 20 με μειωμένη τιμή. Όποιος θέλει να το κόψει η να το ελατώσει, ας το κάνει. Εγώ προσωπικά δε το κόβω

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι ο πάνω ανώνυμος εννοεί να κόψει τη μάρκα, όχι το κάπνισμα.

      Διαγραφή
    3. Και γω νομίζω το κάπνισμα έλεγε. Δύο παρατηρήσεις. Τα 25άρια πακέτα τσίμπησαν μεγαλύτερη αύξηση απ τα 20άρια και αυτό λόγω της νέας φορολογίας στα καπνικά. Παράλογο? Προφανώς..
      Καπνίζουμε τόσο όσο μας ευχαριστεί, όχι μηχανικά, ούτε παραπάνω απ τις αντοχές μας. Αυτό (προσπαθώ) να εφαρμόσω

      Διαγραφή
    4. Όπως ακριβώς τα λέτε είναι τα πράγματα... Κι εγώ αυτά διαπίστωσα...

      Διαγραφή
  11. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΕΛΑΦΡΥ.ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΣΕ ΤΥΠΟ DAVIDOFF ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ?ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το (τωρινο) Dunhill International κατα την γνωμη μου ειναι και με μεγαλη διαφορα το καλυτερο τσιγαρο στην ελληνικη αγορα.Σε οσους ειδικα αρεσουνε τα virginia χαρμανια,δεν μπορω να φανταστω οτι δεν θα τους αρεσει και πολυ μαλιστα!Απορω πως δεν εχει συζυτηθει αρκετα αυτο το επικο τσιγαρο εδω στο blog..Πρωτοκλασσατα γλυκα και με πλουσια γευση virginia (ισως και απειροελαχιστα ανατολικα) χωρις προσθετα ,καθαρος καπνος..,απαλο καπνισμα (ακομα και κρυωμενος το δεχεσαι ανετα..ολα αυτα σε ενα τσιγαρο που θα σε χορτασει και θα κρατησει τουλαχιστον 7 με 8 λεπτα..τοτε η τιμη 4.30 ειναι παραδεισος....σε σχεση με αυτα που κυκλοφορουνε.... για αυτους που καπνιζουνε το excellence...ας το δοκιμασουν διοτι τα δυο τσιγαρα τα χωριζουνε ετη φωτος.... σε σχεση κιολας και με την τιμη των 2 τσιγαρων (4,30 -και 5,00 ) ....Για να μην μπερδευτουμε αν καποιοι εχουνε καπνισει το dunhill παλαιοτερα... αλλα το dunhill αλλαξε ριζικα χαρμανι εδω και 5 μηνες περιπου και οσο περνανε οι παρτιδες γινεται ολο και καλυτερο...τωρινη παρτιδα ΟΛ .

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το excellence ειναι ανωτερο του ντανχιλ ιντερνασιοναλ, ποιοτικα και γευστικα, εξελενς με καφε ειναι η απολυτη απολαυση...
      βελτιωθηκε το ντανχιλ αλλα παραμενει ακομα καπως αγευστο και ελαφρυ.
      θα επρεπε να ηταν πιο δυνατη και γεματη η γευση του,αλλα και παλι εξελενς δεν ειναι

      Διαγραφή
  13. OΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ DUNHILL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σε βαρος πιστευω θα σε καλυψει,η ποιοτητα του ειναι ξεχωριστη και νομιζω οτι θα την δεις..επισης οπως εγραψες οτι σε χαλαει να καιγεται γρηγορα..και εκει θα σε καλυψει το dunhill που το κανεις 7-8 λεπτα..το μονο ερωτηματικο ειναι αν δεν σου αρεσουν καθολου τετοιου στυλ χαρμανια...συν την τιμη οπου εχει 4.30... αλλα συνηθως οτι πληρωσεις παιρνεις... παντως φιλος απαιτητικος καπνιστης,που χρονια καπνιζε american blends.. το γυρισε σε dunhill και δεν το αλλαζει....παντως δυσκολα μπορω να βρω τσιγαρο που να πλησιαζει το τωρινο dunhill.. δοκιμαστε το παιδια

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδη και εγω Dunhill καπνιζω εδω και 7-8 μήνες,εχω συνειδητοποιησει πως τελικά μου έρχετε πολύ φθηνότερα από ότι αν κάπνιζα μια μάρκα των 3.40. Απο προσωπική εμπειρία δηλαδή,αν αγοράσω μια mainstream μαρκα θα καπνίσω μ.ο. ενα πακέτο την ημέρα,με τα Dunhill που είναι εξαιρετικά βραδύκαυστα και δίνουν ένα αισθημα πληρότητας θα κάνω τα μισά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειναι παρα πολυ καλο τσιγαρο Πετρο το καπνιζω φανατικα..πεσμου ομως λιγο συγκρινετο οσο μπορεις με το παλιο καλο dunhill προ 2005... σου το θυμιζει? ηταν το παλιο καλο dunhill πολυ πολυ καλυτερο απο το σημερινο? το ξερω οτι το σημερινο ειναι πιο ελαφρυ οποτε η συγκριση ειναι δυσκολη... αλλα στο θυμιζει καθολου?δυστυχως δεν ειχα προλαβει το παλιο dunhill εγω..

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν αρκετα καλύτερο το παλιό,πολύ πλούσια και πολύπλοκη γευση,σχετικά βαρύ(ακόμα και όταν επεσαν οι αναλογιες στο 1 και 10),με ενα απίστευτο φίλτρο.

      Διαγραφή
  17. EXΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ DUNHILL.ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΟΚΙΜΗΣ ΜΑΡΚΑΣ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΡΑΚΑΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δοκιμαστε και το dunhill fine cut Swiss blent, πολλες ποικιλιες καπνου και additive Free, καλο τσιγαρο πιο πικαντικο από το ιντερνασιοναλ και πιο γεματο,αλλα και παλι καπως ελαφρυ λογο του μεγαλου φιλτρου παντος δοκιμαστε το αφοβα αλλα μονο από πολύ κεντρικα σημεια δυστυχως το εχω βρει και μπαγιατικο δεν πολυκινηται

      Διαγραφή
  18. ΠΕΤΡΟ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΕ ΜΕΛΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε πάνε στο δεξί μέρος της σελίδας.Εκει που λέει αναγνωστες πάτα "γίνετε μέλος αυτού του ιστιοτόπου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ????????????

    Είχα μια έκπληξη, όχι ευχάριστη:

    Λυπούμαστε, το ιστολόγιο στη διεύθυνση URL tomaurorodo.blogspot.com έχει καταργηθεί. Η διεύθυνση αυτή δεν είναι διαθέσιμη για νέα ιστολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα και εγώ.Κρίμα,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διεγράφει η σελίδα.Αν μας διαβάζει το Μαύρο Ρόδο,ας κάνει ένα σχόλιο.

      Διαγραφή
  21. Πέτρο, ποιοτικά καλύτερο θεωρείς το Philip Morris blue ή το Peter Stuyvesant(Made with Greek Tobaccos) blue? (Aν δεν έχεις δοκιμάσει τα light πες για τα κόκκινα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν έχω ιδέα. Philip Morris Blue κάπνισα τυχαία όταν βρήκα σε ενα τραπέζι ένα ξεχασμένο πακέτο.Δεν μου άρεσαν καθόλου. Stuyvesant μπλέ εχω να κάνω χρόνια,παλιά ήταν πολύ καλό τσιγάρο για τις αναλογίες του,τώρα δεν ξέρω.Philip Morris κόκκινο δεν έχω δοκιμάσει,παλιά όταν ονομάζότανε quantum red μου είχε αρέσει,τωρα δεν ξέρω αν είναι ακόμα το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Stuyvesant Blue made with greek tobaccos ΔΕΝ καπνίζεται σήμερα που μιλάμε. Είναι επική απογοήτευση. Λέω σήμερα γιατί οι εταιρίες έχουν συνηθίσει να μας ξαφνιάζουν. Ισως αύριο το διορθώσουν, αλλά για την ώρα είναι για πέταμα κυριολεκτικά...

      Το μουστάκι της οργής

      Διαγραφή
  23. Κακο τσιγαρο το νεο μπλε που ηταν το παλιο πορτοκαλι..Πριν καιρο σαν πορτοκαλι ηταν ενα πολυ καλο τσιγαρο με ανετη τζουρα,αργο στην καυση και απολαυστικο..Τωρρα με αυτη την αλλαγη,το πορτοκαλι σαν μπλε πλεον,απλα δεν καπνιζεται....Κρριμα..Αναγκαστηκα και αλλαξα μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Camel το σκληρο και το Camel μπλε,ειναι τα καλυτερα τσιγαρα που εχω κανει απο τοτε που σταματησα την αηδια του νεου Stuyvesant μπλε...Το αρωμα και η γευση των 2 αυτων Camel και ειδικα του μπλε,ειναι ασυγκριτα με οποιοδηποτε αλλο τσιγαρο που δοκιμασα απο τοτε που σταματησα το Stuyvesant μπλε..Και δοκιμασα πολλες μαρκες ειναι η αληθεια...Ενα απο τα χειροτερα επεισης τσιγαρα που εκανα μαζι με το νεο μπλε Stuyvesant,ηταν και τα Marlboro Gold το οποιο απορω πως το καπνιζουν τοσο πολλοι αυτο το φαρμακο..Σκετη αηδια...

      Διαγραφή
  24. Καπνοκαλλιεργητης24 Ιουνίου 2014 στις 8:58 π.μ.

    Το νεο Στίβενσον σκίζει εμπορικά,εκανε ίσως ενα απο τα μεγαλύτερα come back που έχουν γίνει,αφού επιασε την θέση νο2 στις πωλήσεις.Να τα βλέπουν οι άλλες εταιρίες που σνομπάρουν τον Ελληνικό καπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πήρα και Stuyvesant μαλακό,το οποίο αν και είναι ουσιαστικά φθηνότερο(3,90 για 23 τσιγάρα),το βρήκα αισθητά καλύτερο απο το σκληρό,μια και έχει πολύ λιγότερα αρώματα. 8 στα 10 για εμένα,πολύ καλό τσιγάρο σε λογικότατη τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Exει αλλάξει η μυρωδιά στο στιβενσον,εγινε κλασσικου American Blend μετα απο την πρωτη μεταβατική περιοδο. Εμπορικα,είναι το προιον της χρονιάς αφού επιασε την δευτερη θέση με 9,7%.Ίσως μεσα στο 15 να ριξει το Μαρλμπορο απο την πρωτη θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μαρλμπορο λογικα μεσα στα επομενα χρονια θα πεσει από την πρωτη θεση ειδικα αν ο παπαστρατος ιοθετησει την αλλαγη στο Ρεντ με διπλο χαρτακι.
      Τα winston είναι νουμερο 2 τωρα και λογικα θα πανε στην πρωτη θεση αν πειραξουν το κλασσικο κοκκινο μαρλμπορο

      Διαγραφή
  27. Δοκίμασα και το μαλακό Stuyvesant. Πραγματικά πολύ καλό τσιγάρο! Με το που σκίζεις την ζελατίνα αναδύεται ενα άρωμα έντονο που θυμίζει πολύ την μυρωδιά του άσσου μαλακού. Άρα η επιγραφή "made with greek tobaccos" μόνο τυχαία δεν είναι. Η γεύση του είναι πολύ απαλή, δίνει την αίσθηση του φυσικού καπνού χωρίς χημικά, το φίλτρο τραβάει πολύ καλά και δεν βρήκα πρόβλημα στην καύση του. Πολύ καλή δουλειά απ την ΒΑΤ ομολογουμένως
    Εντάξει δεν είναι και ο,τι καλύτερο κάπνισα στην ζωή μου, αλλά για τα λεφτά του είναι super

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να μου πείτε τις τιμές πίσσας, νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα για τα τσιγάρα: rex ciel & stuyvesant blue & αν ξέρετε κάποια άλλη μάρκα τσιγάρων, που να είναι όμως ελαφριά, όντας νέα καπνίστρια, και να μου πείτε για τις μάρκες που θα μου προτείνετε ποσοστά πίσσας, νικοτίνης και CO.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. παρε dunhill fine cut blonde blend με 4-0,4-4 και θα τα δεις όλα δεν εχω ξανακανει πιο γευσατο τσιγαρο σε τοσο χαμηλες αναλογιες ενώ λογο μεγέθους κραταει και πολύ.

    αλλιως davidoff gold ή dunhill fine cut master blend (blue) τα μονα lights που καπνιζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. * α τα dunhill παρτα από κεντρικο περιπτερο/μαγαζι γιατι λογο τιμης δεν κινουνται πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΕΤΡΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΙ LOW BUDGET ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ STUYVESANT ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ BLOG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πετρο θελω να σε ρωτησω μια και καπνιζεις το Stuyvesant μαλακο, αν ειναι american blend και αν γενικα ειναι καλο τσιγαρο και σε καλυπτει γιατι εγω κανω Marlboro και μου αρεσουν περισσοτερο τα american blend απλα θελω να το αλλαξω λογο τιμης και επειδη το Stuyvesant εχει και τρια τσιγαρακια παραπανω.Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι πικάντικο American Blend,ίσως με μια ποσότητα ανατολικών λίγο μεγαλύτερη από τα άλλα. Ναι,με καλύπτει απόλυτα.Το απολαμβάνω και δεν νομίζω να αλλάξω μάρκα,αν δεν βγει κάτι εντυπωσιακά καλό ή δεν αλλάξουν το χαρμάνι.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Πετρο θα το παρω αφοβα

      Διαγραφή
  33. Ποιος θα μου το ελεγε πριν απο 6-7 χρονια οτι θα καπνιζα Stuyvesant,ενταξει οταν υπηρχε οικονομικη ανεση γιατι πλεον δεν υπαρχει καπνιζαμε οτι τραβαγε η ψυχη μας.Οσο αφορα λοιπον το τσιγαρο πρεπει να πω πως δεν το ειχα δοκιμασει ποτε παλιοτερα και το θεωρουσα κακο τσιγαρο γιατι μια φορα που ειχα μυρισει ενα πακετο μου βρωμαγε αποφασισα λοιπον να του δωσω μια ευκαιρια γιατι ακουσα καλα λογια και επισης οτι εχει βελτιωθει αρκετα τον τελευταιο καιρο, αγορασα λοιπον ενα Stuyvesant red και πραγματικα ξαφνιαστηκα το τσιγαρο αυτο οχι μονο αξιζει τα λεφτα του αλλα ειναι και απολαυστικο,ωραιο American Blend και απο οτι ειδα γραφει οτι εχει και Ελληνικα καπνα καλη η καυση του και μου αφηνε μια γεματη γευση ψιλοπικαντικη οπως λεει ο φιλος πιο πανω.Τι να πω μακαρι να μεινει ετσι γιατι θυμαμαι παλιοτερα αυτη η εταιρια οτι τσιγαρο επαιρνε γινοτανε χαλια το Prince τουλαχιστον που καπνιζα εγω οταν αγοραστηκε απο την BAT τον πρωτο καιρο ηταν απαραδεκτο μπραβο τους παντως το Stuyvesant ειναι πολυ καλο τσιγαρο και συμφερει κιολας με 3.90 το μαλακο για 23 τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καινούριο Στιβενσον είναι όντως πολύ καλό τσιγάρο, το καλύτερο american blend φθηνοτσίγαρο. Εμένα δεν μου κάθεται τόσο καλά γευστικά για διάφορους λόγους, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.
      Πάντως όχι το παλιό, αλλά το πολύ παλιό (μιλάω για 15 χρόνια πίσω) Στίβενσον ήταν επίσης καλό τσιγαράκι. Το κάπνιζαν 2-3 φίλοι μου και το δοκίμαζα στην τράκα.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν, εγώ το ψιλοθυμάμαι προ 20 + ετών, όταν είχε πρωτοέρθει (ή μπορεί και να υπήρχε από παλιότερα αλλά τότε, αρχές δεκαετίας 90, είχε γίνει ξαφνικό σουξέ). Ίσως ήταν ίδιο μ' αυτό που θυμάσαι, Ευθύμη: σχετικά ελαφρό τσιγάρο, χορταστικό ωστόοσο, με γεύση στρόγγυλη, χωρίς αιχμές, κι ένα ανάλαφρο, ευχάριστο και, θα έλεγα, δροσερό άρωμα (προφανώς όχι φυσικό αλλά δε βρωμούσε και φαρμακείο). Πολύ καλό τσιγάρο για όσους δεν ήταν στην κατηγορία Κάμελ, Πρινς κλπ.. Κόκκινο 25άρι σκληρό και μαλακό (δεν ξέρω σε τι διέφεραν μεταξύ τους). Τρελό σουξέ στη νεολαία, κυρίως σε όσους ήταν περισότερο ποπ παρά ροκ, με μάλλον σιδερωμένα πουκάμισα παρά σχισμένα τζιν, και γενικά με όλο το σχετικό προφίλ. Νομίζω όμως ότι το έπαιρναν και οι μεγαλύτεροι.

      Υπήρχε και το λάιτς, μπλε σκληρό και μαλακό, που δε μου άρεσε, ήταν παρόμοιο αλλά ενοχλητικά ελαφρύ. Τις πιο ελαφριές εκδοχές, σούπερ λάιτς και ούλτρα λάιτς, τις είχα δει σε ξένα πακέτα αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρχαν τότε.

      Διαγραφή
    3. Για την ακρίβεια, όλα τα πακέτα ήταν άσπρα με μία κόκκινη ή μπλε ταινία (+κίτρινη κλπ. στα ξένα πακέτα) όπου έγραφε τον τύπο του τσιγάρου: λάιτς κλπ. Στο κανονικό έγραφε νομίζω Κινγκ σάιζ. Έξω υπήρχαν και δύο με πράσινη ταινία, μένθολ και μένθολ λάιτς.

      [Συμπλήρωση λίγα λεπτά αργότερα]
      Χμ... Δεν τα θυμόμουν 100% σωστά τα πακέτα. Τα ξανακοιτάω και βλέπω ότι μερικές λεπτομέρειες μου διέφευγαν: http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/10/peter-stuyvesant.html

      Το μπλε ήταν έξτρα μάιλντ τελικά, γι' αυτό ήταν ενοχλητικά ελαφρύ! (Το απλώς λάιτς, το πορτοκαλί, ήρθε αργότερα.)

      Διαγραφή
  34. Φθηνοτσιγαρο φιλε μου δεν ειναι η τουλαχιστον δεν εχει τη γευση φθηνοτσιγαρου.Νομιζω ομως πως δεν θεωρουταν ποτε απο τα φτηνα αθλια τσιγαρα που υπηρχαν κατα καιρους και καποτε ειχε κι αυτο τις δοξες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανήκει στην κατηγορία των "φθηνών" (ή για την ακρίβεια φθηνότερων σε σχέση με τα υπόλοιπα) σημάτων φίλε μου, αυτό είπα. Τιμολογιακά και μόνο.
    Όσον αφορά το παλιό Πέπε, έτσι όπως τα λες το θυμάμαι και γώ. Οχι πως μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση βέβαια αλλά όσες λίγες φορές το κάπνισα δεν γκρίνιαξα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ήταν ψιλοκυριλέ τσιγάρο,το πολύ παλιο Στίβενσον,όχι γιατί ήταν ακριβό,αλλά γιατί αυτοί που το κάπνιζαν ήταν κυριλέδες.Το βασικό ατού του ήταν,πως ενώ η γεύση του ήταν παρόμοια με τα άλλα ξένα άκριβα,είχε και άλλα 5 τσιγάρα έξτρα.
    Απο τότε που η ΒΑΤ εξαγόρασε την Ροθμανς,άρχισε σιγα-σιγά να χάνει ποιοτητα και κοινό,για να γίνει εντελώς άθλιο,πριν λίγα χρόνια όταν η ΒΑΤ έριξε την τιμη(25 τσιγαρα 3Ευρω από 3.80).Θυμάμαι είχα βρει γεμάτο πακέτο στο καζίνο,κάπνισα μισό και το ξανάφησα στην θέση του.
    Το τωρινό το Στιβενσον,μάλλον είναι καλύτερο απο το πολύ παλιό,ή ετσω φαίνεται έτσι.Η ΒΑΤ πονταρε εξ ολοκλήρου στο επαναλανσαρισμά του και από ότι μου είπε ενας φίλος ψιλικατζής, τους τελευταίους 6 μηνες,σχεδον διπλασίασε τις πωλήσεις του και έφτασε στην δευτερη θεση πίσω απο το Μαρλμπορο με μερίδιο κοντα στο 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ WINSTON,LM KAI TETOIA.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΟ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΩ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Oταν λέμε το παλιο,μετεφραζε δεκαετια 90.Πριν 5 χρόνια,όντως ήταν αθλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Με ψήσαν τόσες κριτικές και το πήρα κι εγώ. Δεν το περίμενα ότι θα 'παιρνα ποτέ Stuyvesant. Δυστυχώς δεν ήμουν αρκετά παρατηρητικός κατά την ανάγνωση: δεν πρόσεξα τη διάκριση μεταξύ σκληρού και μαλακού (δε θυμόμουν καν ότι υπάρχουν και τα δύο) και πήρα στην τύχη ένα σκληρό.

    Συμφωνώ ότι είναι πικάντικο. Συμφωνώ ότι τα ανατολικά γίνονται αντιληπτά. Δεν ξέρω αν νιώθω έντονα τα πρόσθετα αρωματικά: στο πακέτο τα μυρίζω πολύ έντονα. Στο κάπνισμα κάτι που νιώθω και δε μ' αρέσει είναι μια ξινίλα, άσχετη από τη μυρωδιά του σβηστού τσιγάρου.

    Δε θα το ξαναπάρω, γιατί δεν είναι η φάση μου, αλλά ανεξαρτήτως αυτού είναι αρκετά καλό τσιγάρο. Το μαλακό όμως ψήνομαι να το δοκιμάσω, έστω άπαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ιδια ξινιλα νιωθω και εγω στον πετρο αν και το μαλακο ειναι ελαφρως καλυτερο. πολυ ωραιο τσιγαρο μετα απο αρκετες δοκιμες αλλων τσιγαρων (τα περισσοτερα αθλια) ειναι τα dunhill swiss blend τα μαυρα αλλα και το dunhill master blend το μπλε πολυ καλο σαν να εχει μια περιεργη γευση πολυ απαλα και καλα τσιγαρα και τα δυο! το μαυρο μοιαζει ελαχιστα στο παλιο επικο dunhill lights

      Διαγραφή
  40. Απογοήτευση το μαλακό.

    Σβηστό, μυρίζει εξίσου έντονα σοκολάτα όσο και το σκληρό. Στο κάπνισμα, γεύση λάστιχου.

    Δηλαδή, άμα είναι να βάλεις σοκολάτα, τουλάχιστον ας κατάφερνες να καλύψεις τη λαστιχίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ειναι γενικα περιεργο τσιγαρο εγω δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα τι ειναι αυτο το εντονο αρωμα που βγαζει για σοκολατα παντως δεν μου φανηκε το λαστιχο μου ηρθε αρκετα στο καπνισμα,συμφωνω παντος μαζι σου Πεπε απογοητευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εμενα ουτε σοκολατα ουτε λαστιχο,ουτε ελληνικα ανατολικα καταλαβα.

    μετριο αμερικαν μπλεντ καπως κενο θα το χαρακτηριζα.......... μπροστα σε καμελ,γουινστον,μαρλμπορο δε πιανει μια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έστειλα ένα πακετο στον φίλο RJ,απο τα Ελληνικά Στηβενσον και μου λέει,πως του αρέσαν περισσότερο και απο τα Sobranie! Ανέβασα και το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητε Πετρο καταρχήν συγχαρητηρια για το BLOCK σου είναι πραγματικα πολύ καλη προσπαθεια!Παντα πριν δοκιμασω κοιταω τα σχολια σου και μπορω να σου πω ότι χαρη σε αυτό το μπλοκ μυηθεικα στο εκπληκτικο ασσο φιλτρο κασετινα (το παλιο μεχρι πριν 2 χρονια) γιατι με τις αλλαγες δεν καπνίζεται πια...τον τελευταιο χρονο καπνιζα μαρλμπορο gold pocket μαλακο το οποιο ηταν εξαισιο και θυμιζε πολλες φορες παλιο ασσο με ανατολικα καπνα ανα τζουρες!Δυστιχος ομωσ τα εχουν χαλασει τα τσιγαρα και εκει θελω την γνωμη σου!την τελευταια διετια τα τσιγαρα της αγορασ βγαζοθν πολύ μα πολύ πικρα....τα μαρλμπορο όλα ειδικα το κοκκινο πικριλα απιστευτη ο ασσος το ιδιο το νταβιντοφ αδιαφορο και σκληρο στον λαιμο καμελ χημεια καπνοι στριφτου αδιαφοροι...μαρεσει η γλυκα στον καπνο η ποθδρα και το αρωμα του ανατολικου καπνου αλλα μαλλον δεν υπαρχει πια τετοιο τσιγαρο..τα ντανχιλ με δαγκωνουν όλα στον λαιμο μετα από λιγο και το μπλε που ισως είναι καλο είναι πολύ ελαφρυ μετα την μεση καταλαβαίνεις...οσον αφορα το STYUVESANT το αγορασα σημερα επειδή τον πρότεινες και η γνωμη μου είναι θετικη (οπωσ ειπε καποιος πιο πανω ποιος το πιστευε ότι θα καπνιζαμε styuvesant...) αλλα προς αναζητηση κατι καλου γιατι όχι...είναι γλυκοπιοτο με μια πιπερατη επιγευση και σημαντικα χωρις μεγαλη πικρα(ευτυχως) θα παρω άλλο ένα πακετο να δω πως θα μου παει...εχεισ καποιο άλλο να προτείνεις που να εχει γλυκα να είναι απαλο με τον λαιμο και να μην είναι πολύ ελαφρυ?Σε ευχαριστω πολύ Παναγιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη πάνω-κάτω τα δοκίμασες όλα. Τι να σου πω και εγώ για καθημερινό κάπνισμα Στιβενσον μαλακό,αγοράζω,ε όταν θέλω να καπνίσω κάτι ακριβο εναλλάσομαι μεταξύ Karelia Ecxellence,Dunhill Inter και Senator.Tα γούστα σε κάθε άνθρωπο διαφέρουν.

      Διαγραφή
    2. Δοκιμασε και karelia excellence ειναι πολυ πλουσιο και λιγο γλυκο, Επισης δοκιμασε το dunhill fine cut blue master blend (additive free) μιαζει λιγο σε παλιο καλο ασσο μαλακο

      Δοκιμασε επισης το πολυ καλο και ιδιαιτερo dunhill fine cut black swiss blend(additive free) αλλα αναζητησετο σε μεγαλο κεντρικο περιπτερο.

      Γλυκοπιοτο τσιγαρο ειναι επισης και το prince mellow taste. (το λεει και η λεξη αλλωστε)

      Διαγραφή
    3. Πάρε τα καινούρια κόκκινα Prince rich taste. Κι έχουν τα χαρακτηριστικά που ζητάς και είναι σε λογική τιμή συγκριτικά με τα Excellence, Dunhill, Senator...

      Διαγραφή
  45. Υπάρχει στην αγορά πακέτο Dunhill red; Αν όχι θεωρείτε καλύτερο το Dunhill International ή το Camel Natural;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ εχει καταργηθει το dunhill red. Mπορεις να δοκιμασεις το πολυ ποιοτηκο dunhill fine cut swiss blend σε μαυρο πακετο.

      Το καμελ νατουραλ εχει μακραν καλυτερη και πιο εντονη γευση.

      Διαγραφή
  46. νομιζω οτι οταν λεει καποιος dunhill red εννοει αυτο
    https://www.google.gr/search?q=dunhill+red&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=tmutVNu-B8avab_ugYgN&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=689#imgdii=_&imgrc=nQLyJj72ZGM0sM%253A%3BpbA2GQiN1d5P-M%3Bhttp%253A%252F%252Fimages.mysupermarket.co.uk%252FProducts_1000%252F80%252F035080.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fciosatethe.altervista.org%252Fbuy-cigarettes-dunhill-red.html%3B604%3B955
    και εχω την εντυπωση οτι καποτε το ειχαμε εδω ελλαδα αλλα τωρα οχι.
    οσον αφορα το dunhill international το θεωρω πολυ καλυτερο απο το καμελ natural και σιγουρα πολυ πολυ χειροτερο απο αυτο που ηταν καποτε το dunhill ιντερνατιοναλ.
    ενα μεγαλο μειον του ειναι το φιλτρο του και απορω πως και δεν κανουν κατι γ αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι καποτε το ειχαμε και ειχε και φιλτρο ανθρακα. Το ντανχιλ ιντερνατιοναλ μπορει να εχει μονο καπνο και νερο αλλα γευστικα ειναι μια μετριοτητα. Το καμελ νατουραλ γευστικα το θεωρω καλυτερο

      Διαγραφή
    2. Προφανως εννοει το king size red. Υπηρχε μεχρι το 2013 αρχες εαν θυμαμαι καλα γιατι καπνιζα το αντιστοιχο μπλε. Μετα εμεινε μονο το international και η σειρα fine cut. Τα international μ αρεσουν αν και προσφατα δεν εχω αγορασει. Τα camel natural επισης, αλλα ειναι πιο δυσευρετα. Μεταξυ των 2 θα διαλεγα το international. Ελπιζω η σειρα king size να ξαναερθει ελλαδα αν και μαλλον απιθανο. Το μπλε μου αρεσε πολυ αν και μουντο τσιγαρο μονοτονο, ηταν σιγουρα ποιοτικο.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Τα έχω καπνίσει και τα δυο πρόσφατα. Το Natural έχασε την γεύση του. Tα Dunhill Inter. είναι σταθερά καλά τσιγάρα,με μόνο αρνητικό το φίλτρο του(και την τιμή).

      Διαγραφή
  47. Πετρο μολις ξαναπειρα ασσο μαλακο και ειναι πολυ καλο θυμιζει παλιο ασσο φιλτρο κασσετινα αντε να δουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μακαρι να ειναι μονιμη αλλαγη αν και χλωμο το κοβω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δοκίμασα μετά από καιρό το σκληρό Στίβεσαντ. Μου φάνηκε διαφορετικό τσιγάρο. Τα όποια αρώματα είναι έντονα μόνο όταν ανοίγεις το πακέτο. Στο κάπνισμα ειναι πολύ διακριτικά, σχεδόν άφαντα. Είναι πλέον ένα πολύ ήπιο και ισορροπημένο american blend δίχως φυσικά έντονες συγκινήσεις αλλά εξαιρετικά γλυκόπιοτο. Τέλος η καύση του βελτιώθηκε, δεν καίγεται γρήγορα. Τιμή 3,90 τα 22 τσιγάρα, δηλαδή περίπου 3,55 ευρώ τα 20, έναντι 3,48 ευρώ στα 20 τσιγάρα που κοστίζει το μαλακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα το μαλακό είναι απο τα καλύτερα τσιγάρα που παίζουν στην αγορα,επίσης απο τα λίγα που τα λες γεμάτα.Το σκληρό δεν μου αρέσει τόσο,αλλά είναι και αυτό αρκετά καλή επιλογη.Δεν είναι τυχαίο που το Στηβενσαν απο τότε που άλλαξε τα χαρμάνια του,καλπάζει εμπορικά και εφτασε να κυνηγάει το Μαρλμπορο.

      Διαγραφή
  50. Για το μπλε Πετρο τι γνωμη εχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θα ηθελα την αποψη σας και για το stuyvesant το κατοσταρι το κοκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δεν έχω δοκιμάσει ούτε το μπε,ούτε το κατοστάρι.Μόνο το γαλάζιο στην τράκα και ήταν πολύ καλό για την κατηγορια του(4/0.4). Το κατοστάρι με ενδιαφερει,αν το δοκιμσε κανεις,ας γραψει δυο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το κατοσταρι ειναι σχεδον ιδιο με το κανονικο το κακο του ειναι πως δεν τραβαει και τοσο καλα και οτι θα επρεπε να ειναι λιγο πιο βαρυ εχει τις ιδιες αναλογιες με το κανονικο νομιζω παντως πως ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας εξου και η τιμη που ειναι στα 3.50 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πετρο θελω μια βοηθεια ειτε απο εσενα ειτε απο οποιον αλλο γνωριζει.
    Τον τελευταιο 1 κ 1/2 χρονο καπνιζα αποκλειστικα και μονο αμερικανικα τσιγαρα λογω γνωστου που πηγαινοερχοταν. Κυριως camel, winston, marlboro [με αυτη τη σειρα].
    Τωρα που δεν εχω προσβαση πλεον εχω απογοητευτει με αυτες τις 3 μαρκες και τις ευρωπαικες εκδοσεις τους. Καμια απολυτως σχεση. Μπορεις να μου πεις ποιο τσιγαρο της αγορας μας αγγιζει πιο πολυ την αμερικανικη γευση των τσιγαρων γιατι δεν μπορω να τα παρω ολα σβαρνα.
    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Δεν μου έρχετε κάτι στο μυαλό. Παλιά έφερνε πολύ το μαλακό Lucky Strike,τώρα το χάλασαν. Δοκίμασε και το μαλάκό Stuyvesant, που είναι βαρύ American Blend.

      Διαγραφή
  55. Το Peter Stuyvesant Red με ελληνικά καπνά είναι εξαιρετικά έντιμη περίπτωση για τα λεφτά του. Δε το συγκρίνω φυσικά με τσιγάρα τύπου Excellence ή Senator αλλά ως συνδιασμός τιμής-ποιότητας-γεύσης παίρνει άριστα.
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει και ενα ακομα που στο συνδυασμο τιμης-ποιοτητας-γευσης παιρνει ακομα πιο.... αριστα. Το καμελ σκληρο. Τουλαχιστον για μενα.

      Διαγραφή
    2. Φίλε σορυ αλλά το camel το τωρινό είναι χάλια. Είναι επιπέδου LM ή Leader. Όσο το έβγαζε ο καρελιας το κάπνιζα φανατικά τώρα άστο καλύτερα...

      Διαγραφή
    3. Το αδικεις το καμελ της jti. To καπνιζω αρκετα χρονια και δε το αλλαζω,οταν μειωθηκε η τιμη η ποιοτητα εμεινε στα ιδια επιπεδα,ποιοτηκα ειναι καλο. Απλα εχει σκαμπανεβασματα στην γευση λογο των ανατολικων. Με το προηγουμενο πακετο ηταν λιγο καλυτερο τωρα το ελαφρυναν καπως. Το καμελ του καρελια δεν το προλαβα αλλα τοτε ολα τα τσιγαρα ηταν καλυτερα marlboro,prince,dunhill,rothmans....

      Διαγραφή
    4. Κρίμα που δεν το πρόλαβες... Ίσως αν γινόταν μια μίξη του στηβεσαντ μαλακό 23 που με έκανε να δοκιμάσω ο Πέτρος μαζί με το καρελια χρυσή κασετίνα να πλησίαζε το θρυλικό παλιό camel μαλακό! Πιστεύω ότι από αυτήν την εταιρία(jti) το winston είναι καλύτερο αν και φθηνότερο... Το camel σκληρό τώρα είναι πολύ κάτω σε πωλήσεις.

      Διαγραφή
    5. Έχουμε την τάση να μυθοποιούμε πρόσωπα, καταστάσεις και πράγματα που ανήκουν πια στο παρελθόν. Το παλιό camel ήταν αντικειμενικά πολύ καλό τσιγάρο, με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Το επόμενο της jti ήταν απλά απαράδεκτο. Το τωρινό είναι στο ίδιο πνεύμα με το παλιό. Έχει μια χαρακτηριστική, μοναδική γεύση που προσωπικά εμένα μου αρέσει. Το πρόβλημα είναι πως, όπως το βλέπω εγώ, είναι τίγκα στα χημικά. Και δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, απλά εγώ δεν το αντέχω για μόνιμο κάπνισμα. Έχει και δίκαιη, για τα δεδομένα της εποχής πάντα, τιμή.

      Και για να επανέλθω στο παλιό camel, κάπνιζα το σκληρό. Το μαλακό ούτε να το μυρίσω δεν μπορούσα! Και τέλος, ρε φίλε πως σου ρθε αυτός ο συνδυασμός στίβεσαντ μαλακό με χρυσή κασετίνα που θυμίζει το παλιό κάμελ? Πραγματικά έχεις μεγάλη φαντασία! χεχεχε!!

      Διαγραφή
    6. Kαμια σχεση η χρυση κασετινα (βιρτζινια) με το παλιο καμελ (αμερικαν μπλεντ)
      Το τσιγαρο που ειναι πιο κοντα στο καμελ του καρελια ειναι το καμελ νατουραλ καφε οπως μου εχει πει καπνιστης που το καπνιζε 20 χρονια.
      Οι πωλησεις του καμελ σκληρου ειναι πολυ καλες,τις προαλες πηγα να δω το ντερμπι παναθηναικος-ολυμπιακος σε μια καφετερια και πανω στα τραπεζια μετρησα 4 μαρλμπορο ρεντ και 4 καμελ σκληρο-μαλακο.
      Το καμελ της jti παντα μου αρεσε,ακομα και το 2004-2005 που το κραζανε εμενα μου φαινονταν κορυφαιο τσιγαρο.

      Διαγραφή
    7. Προς Ευθύμη: Φίλε ποτέ δε συμπαθούσα τα μαλακά πακέτα αλλά το παλιό camel μαλακό αλλά και το marlboro μαλακό(του Παπαστράτου)για μένα έκαναν τη διαφορά τότε(τέλη 80 μέσα 90). Τα σκληρά πακέτα δεν ήταν τόσο γλυκόπιοτα(υποκειμενικά πάντα). Το παράδειγμα μπορεί να ήταν ατυχές με τη μίξη αλλά μας έχουν πνίξει με τα χημικά τους οι πολυεθνικές! Πιστεύω ότι τότε είχαμε λιγότερες επιλογές αλλά τα παραπάνω τσιγάρα τα καταευχαριστιοσουνα. Πήρα πρόσφατα camel σκληρό και επιμένω... Το winston μπλε(το κάπνιζα 5 χρονια) είναι ανώτερο γευστικά προϊόν της jti και ξεσκίζει στις πωλήσεις.

      Διαγραφή
  56. Το σημερινο MARLBORO παιδια συγκαταλεγεται στα καλυτερα american blend της αγορας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πέτρο θα ήθελα τη γνώμη σου εδώ και δύο βδομάδες καπνιζω στο Στυβενσον το μπλε το 20αρι..Το θεωρώ πολύ καλό τσιγάρο αλλά αξίζει πιστεύεις για μόνιμο η είναι καλύτερο το κόκκινο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Λοιπον δικαια ο Πετρος οταν ανανεωσε το τορ10 εβαλε το μαλακο Στιβενσον στη δευτερη θεση,πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο τα δυο πακετα που εχω παρει μεχρι στιγμης να πω πως αγορασα στην αρχη το σκληρο αλλα καταφερα να καπνισω μισο πακετο δεν μου αρεσε καθολου και με εκαιγε στο λαιμο ενω με το μαλακο εχω καπνισει ενα πακετο μονορουφι και αγορασα κι αλλα δυο.Πολυ καλο και σε καλη τιμη 4€ το μαλακο για 23 τσιγαρα,δοκιμαστε το παιδες αφοβα εγω τον τελευταιο καιρο ημουν σε φαση αναζητησης και ολα σχεδον τα τσιγαρα που δοκιμασα πλην των πολυ ακριβων(Εξελενς,Ντανχιλ,Σενειτορ),μου φανηκαν αχυρα και σκεφτομαι να μεινω εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το μαλακο Stuyvesant,ηταν ανεκαθεν καλυτερο απο το σκληρο πιο γεματο και γευστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Παιδια υπάρχουν ακόμη αυτά? Πώς τα ζητάω? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Στίβεσαντ φίλε. Αλλά εντάξει, και Στουίβεσαντ το ζητάνε πολλοί. Οι ψιλικατζίδες ξέρουν, δεν θα σε παρεξηγήσουν, όπως και να το πεις. Θα καταλάβουν. Και άντε αυτό, είναι σχετικά απλό..Στο γκουλουάζ γινόταν το έλα να δεις. Τo γκαυλόϊσες πήγαινε σύννεφο!

      Διαγραφή
  61. Παραμενει μια πολυ καλη επιλογη για καθημερινο καπνισμα ειδικα το μαλακο. Χορταστικο τσιγαρο τυπικο american blend χωρις γευση τυπου pall mall και με τιμη 4 ευρω τα 23 τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τό Στίβεσαντ μαλακό πόσο εχει πίσσα ,νικοτίνη και μονοξείδιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πραγματικά ποτέ δεν περίμενα πως θα κανα το Στιβεσαντ μόνιμη μάρκα. Μιλάω για το κόκκινο μαλακό, που είναι μια χαρά τσιγαράκι. Βέβαια, είναι κάπως παράξενο που ενώ γράφει πως φτιάχνεται ΚΑΙ με ελληνικά καπνά, στην πραγματικότητα παρασκευάζεται στην Πολωνία. Καλή επιλογή, με κόστος περίπου 3,50 ευρώ στα 20 τσιγάρα (4 ευρω τα 23 τεμάχια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το BF το σταματησες?Ειδες μηπως καποια βελτιωση στο Stuyvesant?που ενταξει απο τοτε που βαζουν Ελληνικα καπνα ειναι καλο αλλα δεν με τρελαινει κιολας επισης μου βγαζει και μια ξινιλα στη γευση.Για το κοκκινο Winston τι γνωμη εχεις?Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν το σταμάτησα. Αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα με το προ λίγων μηνών BF red. Το παίρνω εναλλάξ με το Στίβεσαντ το οποίο συγκριτικά με το (παλιό) BF το βρίσκω χειρότερο αλλά με το τωρινό όχι. Όντως μου βγάζει μια ελαφριά ξινίλα αλλά δεν με ενοχλεί.

      Το winston είναι καλό τσιγαράκι, αλλά έχω να το καπνίσω πολλούς μήνες. Προσωπικά το προτιμώ απ το camel φίλτρο που προσωπικά το βρίσκω παραφορτωμένο με πρόσθετα.

      Διαγραφή
  64. Efthimis ειναι πολυ ωραιο τσιγαρο το Stuyvesant κοκκινο με ωραια γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Το μαλακο 23αρι στιβενσον καταργηθηκε και πλεον σε μαλακο βγαινει μονο το 20αρι.Το σκληρο πακετο συνεχιζει να κυκλοφορει κανονικα με 22 τσιγαρα(οπως ηταν δηλαδη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χαιρεται!Ποσο κοστιζει το styvesant κοκκινο μαλακο/σκληρο και ποσα τεμαχια εχει το καθενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γεια χαρα σας...Στα περιπτερα της γειτονιας μου δεν υπαρχει το Stuyvesant το κοκκινο σε μαλακο...μονο σε σκληρο...γνωριζετε αν το μαλακο καταργηθηκε??Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή