ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

OLD TOWN

  Μετα απο αρκετα χρόνια σιγής και συρρικνωσης.η αλλωτε κραταια καπνοβιομηχανια της Ξανθης επανερχεται με νέο προιον,τον καπνο στριφτου OlD Town που κυκλοφορει σε δυο εκδοχες τον Μπλε(βαρυ) και τον Κίτρινο(ελαφρυ).Αν και το καλαισθητο λογοτυπο ειναι όντως ωραιο,η συσκεασια συνολικα παραπέμπει σε αλλο προιον,πραγμα που με ξενισε και δεν μου δημιουργησε σοβαρες προσδοκιες.
 Να μην τα πολυλογω, αγορασα τον Μπλε και εντυπωση μου έκανε η μεγαλου μεγεθους καπνοσακουλα,αναλογη των παλιων 50αριδων καπνων.Ευτυχως με το πρωτο ανοιγμα καταλαβα πως ο καπνος δεν ειναι το κλασσικο Βιρτζινια με κολωνια που φοβόμουν,αλλα προκειται περι ενος Αmerican Blend που υπαρχει και μια μικρη αισθηση γευστικα,Ξανθιωτικου μπασμα,μέτριας προς το ξερο,αλλα παντα σε ανεκτα επίπεδα, υγρασίας,με αρκετα σκουπιδακια. Το βαρος του ειναι ικανοποιητικο,ενω τα όποια πρόσθετα δεν γίνονται καθόλου αντιληπτα.Όσοι ψαχνονται με additive free καπνους του εξωτερικου,αυτον θα τον λατρεψουν.
 Εμένα προσωπικα δεν με ενθουσιασε,αλλα πρεπει να πω πως μου εκαναν τρακα αρκετα ατομα και οι περισσοτεροι δηλωσαν πως θα γινουν μονιμοι καταναλωτες του old town.Ειμαι σχεδον σιγουρος πως θα πάει  καλα εμπορικά.Ελπίζω να ειναι η αφαιτηρια για καλυτερες μερες στην ΣΕΚΑΠ.

 Τι φωτο μου τις εστειλε φιλος απο την Ξανθη και τον ευχαριστω.

114 σχόλια:

  1. as mas grapsi o filos pou sto estile dyo logia gia ton kapno an mpori!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υποθέτω οτι θα υπάρχει και δεύτερο χαρμάνι, σωστά; Αλλιώς γιατί να υπάρχει η διευκρίνιση του "yellow".

    μΑστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει στην Αθήνα; Ποιος ξέρει ε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως στην Θεσσαλονικη δεν εχει φτασει ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... αλλα στην Θρακη κυκλοφορει εδω και καμια δεκαρια μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέτρο εγώ έγραψα και παραπάνω. Αύριο θα ρωτήσω μήπως τον πετύχω.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Παλιά πόλη» της Ξάνθης, νοσταλγία κι έτσι; Έχει γούστο να έβγαλαν κανένα παλιομοδίτικο ανατολίτικο χαρμάνι. Θα ήταν το καλύτερο νέο του χώρου εδώ και καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρις να το εχω δοκιμασει,η ολη φαση με παραπεμπει σε old holborn.Παντως ο φιλος μου ειπε πως ειναι καλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να είναι καλός Πέτρο γιατί και εμένα με παραπέμπει εκεί και δεν μ' αρέσει αυτό...

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  9. Απο αυριο επιστρατευω ολα μου τα ανιψια που σπουδαζουν στην Μακεδονια να μου βρουν αυτον τον καπνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μοιάζει η συσκευασία με τον old holbron αλλά δεν νομίζω να έχουν κάποια σχέση στο περιεχόμενο αφού η ΣΕΚΠΑ δουλεύει με άλλα καπνά. Η ονομασία του με παραπέμπει σε παράδοση, άρα ανατολικά καπνά. Εικασίες βέβαια όλα αυτά, αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα πάλι κάτι μου λέει ότι είναι αντιγραφή του γνωστού κίτιρνου old holborn. Η συσκευασία σχεδόν ίδια ακόμα και οι λωρίδες στο πλάι που γράφουν original εδώ γράφουν σεκαπ. To όνομα δεν το συζητώ old holboron, old town κατά κάποιον τρόπο το ίδιο πράγμα. Μάλλον virginia με καραμέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις, μοιάζει ανησυχητικά. Και τα στυλιζαρισμένα καπνόφυλλα, και το άσπρο περίγραμμα των γραμμάτων, και πολλές λεπτομέρειες. Ρε γμτ!

      Τέλος πάντων, θα δούμε...

      Διαγραφή
  12. Καλό θα ήταν να βλέπαμε αυτό τον καπνό και σε άσπρη συσκευασία. Όσο για την τιμή 3,70 τα 17g, παρόλη την υπερβολική φορολόγηση του καπνού, είναι η φθηνότερη τιμή στα 17g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα πρωτεία πριν τη νέα φορολόγηση είχε ο παλιός cooper 5,30 τα 40γραμμάρια από 4,30 που είχαν τα 25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παίδες, είναι τόσο απλό. Αν θέλετε να συγκίνετε τιμές κάντε μια απλή αναγωγή στα γραμμάρια που θέλετε, πχ. στα 15 γρ. που είναι άλλωστε και οι περισσότεροι καπνοί.
    Αλλά έτσι κ αλλιώς το θέμα με τις τιμές στους καπνούς στριφτού είναι μάλλον αστείο, διότι πολύ απλά όλοι οι καπνοί της ελληνικής αγοράς έχουν την ίδια τιμή (με διαφορά +-5 λεπτων) κάνοντας φυσικά την απαραίτητη αναγωγή με την απλή μέθοδο των τριών
    Όσον αφορά τον old town, αν ο Σαββίδης έβγαλε καπνό με παρόμοια ονομασία, συσκευασία, περιχόμενο και τιμή με τον leader της αγοράς που είναι ο old holborn, τότε είναι άσχετος σε θέματα marketing. Δεν το νομίζω λοιπόν, αλλά θα δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθύμη, δες εδώ: http://tomaurorodo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_25.html#comment-form (στα περ. 10 τελευταία σχόλια της ανάρτησης)

      Έχουμε αρχίσει ένα συγκεντρωτικό πίνακα τιμών για καπνούς στριφτού, με αναγωγή και στα 10 γρ για λόγους σύγκρισης. Πράγματι, οι διακυμάνσεις είναι αμελητέες. Ο φτηνότερος και ο ακριβότερος που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής έχουν 21 λεπτά διαφορά στα 10 γραμμάρια.

      Διαγραφή
  15. Τον βρηκε κανεις αυτον τον καπνο ακομα;

    Κωστας Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδια σημερα πηγα σε ενημερωμενα σημεια πωλησης τσιγαρων στο συνταγμα στην ομονοια και στα κτελ του κηφισου και οταν τους ειπα για τον καπνο ή γελασαν ή μου ειπαν οτι δεν εχουν ιδεα.Πετρο εσυ ξερεις αν κυκλοφορει πουθενα στην αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεχρι στιγμης μαρουσι κηφισια οπου ρωτησα ιδεα δεν ειχαν Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. λοιπον παιδια οργωσα ΟΛΗ την αθηνα και δεν ειχαν ιδεα ενας περιπτερας απο περιστερι πολυ ενημερωμενος μου ειπε οτι αρχικα θα κυκλοφορει μονο μακαδονια θρακη και αν πιασει θα κινηθει κ στην υπολοιπη αγορα...θα δειξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο ενα τηλεφωνημα στα υποκαταστημα ΣΕΚΑΠ Αθηνων και Θεσσαλονικης θα ελυναν την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα βγει στην αγορά της Αθήνας προς τα τέλει του Δεκέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο απο τη σεκαπ ενημερωση φιλε;
      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα σημερα κυκλοφορει στη θεσσαλονικη.Ενας πολυ καλος καπνος.

      Διαγραφή
    3. Ναι η ενημέρωση είναι από τους αντιπρόσωπους στην Αθήνα για λογαριασμό της ΣΕΚΑΠ

      Διαγραφή
    4. κυκλοφορεί και στην Αθήνα από τις 19/12/2013

      Διαγραφή
  21. το καπνισα σημερα το πρωι.πολυ καλος!!!και φτηνος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτε ρε παίδες και 2-3 πραγματάκια ακόμα, όπως που τον βρήκατε και τι χαρμάνι είναι (εμπειρικά έστω)

      Διαγραφή
    2. Φτηνό δε τον λές ( κανένα καπνό δε μπορείς να πεις φτηνό ), στη χαμηλότερη τιμή πάντος είναι

      Διαγραφή
  22. τον δοκιμασα κι εγω σημερα , αρχικα να πω οτι οπτικα η ποσοτητα ηταν μεγαλη για 17 gr κι το σακουλακι μεγαλο, αυτο οφειλεται μαλλον στο γεγονος οτι ειναι τελειως ξηρος , ο ποιο ξηρος καπνος που εχω καπνισει ,εμπειρικα μιλωντας παντα μου φανηκε ωραιο χαρμανι , οχι πολυ βαρυ ευχαριστο αρωμα αλλα οχι πολυ χημικός . Ανετα τον εκανα σε μονιμη βαση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ηρθε Αθηνα..απαντηστε ρ παιδια οποιος ξερει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. υπαρχει blue και yellow...ο blue ειναι ο βαρυς...μωλις πηρα τον yellow.
    Kαταρχην ανοιγεις το σακουλακι (σακουλαρα) και μυριζει καπνος οχι κακαο, μπανανα βυσσινο και γιαουρτι οπως συνηθησαμε τον τελευταιο καιρο...θετικοτατο !!!
    δεν ειναι πολυ υγρος πραγμα που εμενα προσωπικα δεν με χαλαει...
    Η αληθεια ειναι οτι το πρωτο τσιγαρο με ζαλισε λιγο αλλα δεν ειχα καπνισει ολη μερα λογο εργασιας!!!οσο για το χαρμανι δεν ειμαι σε θεση να πω αν ειναι βιρτζινια η αμερκαν μπλεντ..παντως καπνιζεται ευχαριστα.
    αμα δεν τελειωσω το σακουλακι δεν θα ειμαι σε φαση να κρινω, ειναι νωρις παντως θετικοτατη η πρωτη εντυπωση, αξιζει δοκιμης...το πηρα απο την κλεανθους στην τουμπα μαγαζι με περιοδικα ψιλικα και ειδη καπνιστου αρκετα ενημερωμενο κοντα στο γηπεδο του παοκ
    Δημητρης R...
    Y.Γ. μου θυμησε εναν χωραφισιο καπνο που εκανα προσφατα απο ενα φιλο...πρεπει να ναι χωρις η με πολυ λιγα προσθετα φευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *γευσης ηθελα να πω...
      να προσθεσψ οτι ειναι χοντροκομμενος με κοτσανακια αλλα οκ

      Διαγραφή
    2. ...και καμια σχεση με χολμπορν που προαναφερθηκε απλα μοιαζει η σακουλα με χολμπορν και g.virginia yellow...αμα ειχανε αλλο σχεδιασμο στο πακετο θα ητανε πολυ πολυ καλυτερα απο θεμα marketing
      Δημητρης R...

      Διαγραφή
    3. Για τον blue έχει κανείς αποψη

      Διαγραφή
    4. Πηρα εγω τον μπλε χθες.Θα γραψω περισσοτερα αυριο,αλλα το προσημο ειναι θετικο.Πάντως με old Holborn δεν εχει καμία σχεση.

      Διαγραφή
  25. Τελικά πήρε τη ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πέτρο τελικά πώς σου φάνηκε;

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγορασα σημερα το πρωι εναν κιτρινο δοκιμαστικα, ανοιγωντας την σακουλαρα μου ηρθε η μυρωδια καπνου καπνου και οχι οι αηδιες σοκολατα μελι και γω δεν ξερω τι αλλο, ο καπνος δεν ειναι πολυ υγρος αλλα ουτε και ξερος θα τον χαρακτηριζα στεγνο και μαλακο σχετικα καθαρος απο κοτσανια ,απο χαρμανι δεν ξερω τι καπνα περιεχει (αυτα θα μας τα πει ο Πετρος) σαν βαρος θα ελεγα οτι ειναι λιγο πιο βαρυς απο τον lucky strike που καπνιζω και η γευση του ειναι αρκετα καλη ,θα δειξει ομως να δουμε τιι θα πει και ο λαιμος μου που ειναι λιγο περιεργος ,πρωτη εντυπωση θετικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μιας και μένω Αθήνα αύριο θα κανω το πείραμα να τον αναζητήσω, αν και δεν είμαι καπνιστής στριφτου θέλω να τον δοκιμάσω, κανένα συνδιασμό φιλτρακια χαρτάκια έχει να προτείνει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα και από μένα....Στο περιπτεράκι μου το φερα σήμερα αλλά δεν τον ζήτησε ακόμη κανείς...Αν και τον εμφάνισα στην βιτρίνα για να φαίνεται, ούτε καν κάποιος με ρώτησε κάτι σχετικά με τον καπνό....Και μιλάω για κέντρο Θεσ/νίκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό είναι, όπως και με τον ΑΣΣΟ. Πέρασε κάποιο διάστημα μέχρι να ζητηθεί. Πιστεύω πάντος οτι αυτός ο καινούριος καπνός θα έχει μεγάλη ζήτηση

      Διαγραφή
    2. Τωρα που δεν υπάρχει διαφημιση,αλλα ακομα και παλαιωτερα καθε νεον προιον θελει ενα αρκετα μεγαλο διαστημα για να καθιερωθει. Ας πουμε ο καπνος Καρελια,που τωρα ειναι στην δευτερη θεση των πωλησεων μετα τον old holborn τα πρωτα χρονια έκανε ελαχιστες πωλησεις.Ο Ασσος τωρα ενα 6μηνο μετα την αρχισε να κινηται.Νομιζω πως ο Old Town θα εχει μελλον αρκει η εταιρεια να τον στηριξει. Το μοναδικο τσιγαρο στην ιστορια που επιασε 5% μεριδιο αγορας απο τον πρωτα μηνα κυκλοφοριας του ήταν το BF το 1997.

      Διαγραφή
    3. Πάντως πλέον συμβαίνει να πεις στον περιπτερά «έναν Άσσο» και να σου δώσει καπνό. Αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι η άλλη επιλογή είναι ένα τσιγάρο που ήταν ήδη κλασικό πριν γεννηθεί ο περιπτεράς!
      _______________________________

      Ενδιαφέρουσες και ελκυστικές οι πληροφορίες για το Old Town. Θα ΄χω το νου μου και μόλις κατηφορίσει νότια θα το δοκιμάσω.

      Διαγραφή
    4. αυτο το παραδειγμα με τον ασσο δειχνει και το ζοφερο,ασχημο μελλον του τσιγαρου....

      Διαγραφή
  30. Πάντως πριν απο λιγο σε παραγγελια που εδωσα, μ ενημερωσαν για νεους καπνους virginia ασημι και μπλε...παραπανω δε γνωριζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. tote o asimi einai o free aditive pou kiklofori se oloi tin europi apo persi!!!
      ipomoni vevea k 8a doume ota vgi

      Διαγραφή
    2. αύριο κιόλας θα μου τους φέρουν εμένα προσωπικά, άρα ήδη κυκλοφορούν!!!και έμαθα και κάτι παραπάνω, 12,5 γραμμάρια θα είναι και η τιμή του στα 2.80 !!!!Και δε θα γράφει ολόκληρο το λογότυπο golden virginia αλλά ένα ''gv''.....

      Διαγραφή
    3. Ένας μπλε Golden Virginia υπήρχε από παλιά, και ήταν το σκούρο (dark) χαρμάνι. Δεν πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, τον είχα βρει προ 15ετίας + στην Αγγλία.

      http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

      Να έχει άραγε σχέση, ή είναι άλλο, νέο προϊόν;

      Διαγραφή
  32. Δεν αποκλείεται αλλαγή αφού είδη η Imperial έχει ανανεώσει 2 φορές τον golden virginia μέσα 2-3 χρόνια σαν πακέτο και χαρμάνι με αισθητή βελτίωση στο τελευταίο που κάπνισα. Πάντως όλοι οι νέοι καπνοί ακολουθούν μία αισθητική παρόμοια με των πακέτων τσιγάρων τόσο στους χρωματικούς συνδυασμούς όσο και στο σχέδιο. Π.χ. οι νέοι drum ακολουθούν τα χρώματα που ακολουθούν τα περισσότερα τσιγάρα ανάλογα με το βάρος. Ο καπνός marlboro πλήρης μεταφορά του πακετου ο Άσσος το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ρε παιδια κυκλοφορει αθηνα ή οχι? αν καποιος γνωριζει κατι ας το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι ξέρουμε είναι η πληροφορία από την εταιρεία, ότι θα έρθει τέλη Δεκέμβρη (σχόλιο πιο πάνω). Αν κανείς μάθει κάτι νεότερο θα το γράψει. Στο μεταξύ έτσι κι αλλιώς πας για τσιγάρα, δεν πας; Εγκυρότερο πρόσωπο από τον περιπτερά δεν υπάρχει, για να σου πει αν ήρθε.

      Διαγραφή
  34. πηρα μια κουτα gitanes filtre απο ιταλια, παραγγελια σε ενα φιλο μου, και μολις ανοιγω το πακετο βλεπω τα τσιγαρα ξερα... δεν ειναι καταξερα με λεκεδες στο χαρτι σαν να ειναι ετων το πακετο,αλλα ουτε και φρεσκα.

    τι πρεπει να κανω για να τα επαναφερω και να μπορουν να καπνιστουν? υπαρχει καποιος τροπος ή θα πανε στα σκουπιδια (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημερα παιδες!εχθες ειδα τον καπνο που λετε!ηταν σε ασπρο-γκρι συσκευασια αλλα δεν καταλαβα πως ηταν ο golden virginia γιατι εχει διαφορετικο λογοτυπο απο τους GV που εχουμε στην χωρα μας!Με την πρωτη ευκαιρια θα τον δοκιμασω,αν και η ασπρη συσκευασια με παραπεμπει σε κατι ελαφρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. στην αλεξανδρουπολη παντως υπαρχει.ικανοποιητικος καπνος ο οποιος με εκανε να αλλαξω μαρκα την οποια καπνιζα γυρω στα 5 χρονια.θα τον προτεινα στον καθενα παντως ανεπιφυλακτα ειναι ισως ενας απ τους καλητερους π χω δοκιμασει εδω κ χρονια.αληθηνος καπνως οχι οπως αυτους που βγαζουν τωρα τελευταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. απογοητευση μεγαλη....δεν μου κανει για αμερικαν μπλεντ...μονοδιαστατη σπαστικη γευση...η γευση του μου θυμιζει κεντακι καπνα καθως και ΑΡΑΠΙΚΟ...ανατολικη ποικιλια////μιλαω για την μπλε συσκευασια..............οποιος θελει να μυρισει καπνο καπνο...ας ανοιξει μια σακουλα ΠΟΥΕΜΠΛΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκι θέλω πολυ να δοκιμάσω αυτον τον Pueblo αλλα στην ελλαδα δεν υπάρχει απο οτι ξέρω που μπορω να τον παραγγείλω;

      Διαγραφή
  38. απογοητευση μεγαλη....δεν μου κανει για αμερικαν μπλεντ...μονοδιαστατη σπαστικη γευση...η γευση του μου θυμιζει κεντακι καπνα καθως και ΑΡΑΠΙΚΟ...ανατολικη ποικιλια////μιλαω για την μπλε συσκευασια..............οποιος θελει να μυρισει καπνο καπνο...ας ανοιξει μια σακουλα ΠΟΥΕΜΠΛΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ταπεινη μου αποψη...οπως ξηγιεμαι κιολας...ταμπακ μπρουκερ...πουεμπλουδακι...3.90 το πακετακι...μας βγαινει 4.30 το ενα στα 33 σακουλακια που παραγγελνουμε (εξοδα αποστολης)και μιλαμε και για τον καπνο και για την ποσοτητα....30γραμμαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω αυτης της αποψης ειμαι.χαρη σε ερθισματα που πηρα απ αυτο το μπλογκ μπηκα στη διαδικασια των παραγγελιων,κατι που με συμφερει και οικονομικα.υπαρχει και η συσκευασια των 100 γραμμαριων που και πιο καλα διατηρει των καπνο και πιο οικονομικη ειναι.

      Διαγραφή
  40. Μετριος καπνος ελαφρυς ο μπλε. Εμενα μου δινει την εντυπωση σαν να ειναι ο καπνος
    ξεπλυμενος. Ξαναγυρναω στον Phillip morris κοκκινο. Δυνατη γευση με κανενα αρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οld town kai philip morris.....απο την σκυλα στη χαριβδη δηλαδη....χαχααχ παρτε εξελενς να νιωσετε

      Διαγραφή
  41. Ελα johny! να μεγαλωνει η παρεα pueblo,απο tabak brucker.!!τον καπνιζω σχεδον 3 χρονια μονιμα τον virginia pueblo,δεν μπορω να καπνισω κατι αλλο απο δω ειμαι εγκλωβισμενος στις παραγγελιες.Ακομα και το excellence φενεται φθηνοτσιγαρο της σειρας...μπροστα στον pueblo.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελω να παραγγειλω τσιγαρα απο το tabak brucker αλλα ειναι στα γερμανικα πως αλλαζεις την γλωσσα?
      επισης δεχεται χρεωστικη καρτα (paypal) ή μονο πιστωτικες?

      η προπληρωμενη καρτα ειναι σαν την χρωστικη? αυτο που λεμε αδειος λογαριασμος? στην εθνικη τραπεζα μπορω να βγαλω προπληρωμενη ή χρωστικη καρτα? ή μονο στην πειραιος?

      Διαγραφή
  42. ετσι...βασικα η κορυφη των καπνων ...ειναι ο μπαλι σαγκ αλλα...αλλα....ειχαμε μια ακρη στην ουκρανια..οπου τα 40γραμμαρια τα αγοραζαμε 2.70....αλλα μας αφησε η ουκρανεζα λολ.....γκινια.....και ο μανιτου ειναι παρα πολυ καλος....το καλυτερο ομως με τον πουεμπλο ειναι οτι βγαζεις σχεδον 4.5 μερες χαλαρα...σε γεμιζει αυτος ο καπνος....κατι που δεν συμβαινει με τον μανιτου...το ενα πισω στο αλλο εστριβα...εξαρτηση της γευσης του.....δοκιμασα πουεμπλο και απο κυπρο.....μμμμμμμμμμμαπα το καρπουζι ποοοοοοοολυ μαπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω εχω δοκιμασει το ιταλικο και τον ισπανικο...περα απο τον γερμανικο που καπνιζω μονιμα..προτιμω τον γερμανικο και απο τους 3...υπαρχει διαφορα ανα χωρα...(σαυτες που ειπα τουλαχιστον)..τι συνδιασμο τον καπνιζεις? εγω ειμαι με ocb μπλε χαρτακι..και φιλτρακι gizeh 6mm στο κοκκινο σακουλακι.Λεπτο χαρτακι δεν παει στον pueblo τον κανει σκληρο πολυ στην γευση.Επισης οπως ειπες και εσυ,περνω 30 φακελακια καθε φορα...αλλα εχω προβλημα διατηρησης ακομα και κλειστα σφραγισμενα σακουλακια.Αν εχεις παρατηρησει,ο pueblo λογω μη προσθετων αλλαζει τρομερα και σε γευση και σε υφη..αναλογα σε τι θερμοκρασια θα βρεθει...και με τι υγρασια στην ατμοσφαιρα κτλπ....αποτι εχω καταλαβει θελει 15-19 βαθμους αποθηκευση (οπως μου τους στελνουν στο κουτι).Απο κει και περα οταν ανοιχτει ομως εχω προβλημα ξερενεται-αλλαζει... τις κρυες μερες του χειμωνα..και φυσικα μεγαλο προβλημα τα καλοκαιρια.εχω δοκιμασει υγραντηρα πετρα... αλλα δυσκολα να το πετυχω.

      scorer

      Διαγραφή
  43. ψιλα γραμματα ρε φιλε αυτα...ενας καπνος ειναι φυσικο να εχει αυξομειωσεις στην ηδη η οχι υγρανση του.....δεν λεει τπτ...οταν ενας καπνος λεει..θα λεει .........τα χαρτακια μου ειναι τα ελ ρεϊ...γκιζε....ο σ μπι......φιλτρακια ανθρακα γκιζε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ναι, έχει έρθει και στην Αθήνα.

    Πρώτη εντύπωση από το μπλε πολύ αδιάφορη. Πολύ ελαφρύ για βαρύ, ουδέτερη γεύση και άρωμα. Στα υπέρ ότι, όπως ακριβώς είπε ο Πέτρος, «τα όποια πρόσθετα δεν γίνονται καθόλου αντιληπτα». Στα κατά ότι το πακέτο δεν είναι κολλημένο, και έτσι από τη διαδικασία συσκευασίας μέχρι την αγορά από τον πελάτη ο καπνός έχει όλο το χρόνο να στεγνώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου που τον βρηκες στην αθηνα ?

      Διαγραφή
    2. Παγκράτι, στη διασταύρωση του Άλσους, έξω από το Τσάο.

      Δεν το ξαναέψαξα αλλού, αλλά δεν έχει πάρει το μάτι μου να τον μοστράρουν στα περίπτερα όπως κάνουν άλλες φορές με νέα προϊόντα. Μπορεί παρά ταύτα να τον έχουν πολλοί.

      Διαγραφή
  45. ασχετο ....το μαρλμπορο μαλακο!!!!εχει φαει μια βελτιωση φοβερη...ετυχε να καπνισω ενα και επαθα την πλακα της ζωης μου...αρωμα ...βαρος...γευση!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απλα απαισιος ο κιτρινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ειδα σήμερα στο περιπτερο καπνό gv 12.5 γρ λευκό
    ειναι μάλλον golden virginia τον εχει δοκιμάσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγω δοκιμασα τον μπλε και ειναι χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σημερα δοκιμασα τον κιτρινο Old Town μπορω να πω οτι ειναι πολυ ελαφρυς. ειμαι καπνιστης του Malboro Gold και ειπα να τον δοκιμασω. Λοιπον ειναι σαν να τον μαζευεις κατευθειαν απο το χωραφι και να τον βαζεις στο σακουλακι. Χωρις αρωματα (δεν μυριζει πορτοκαλο βανιλια σαν τον Καρελια) και κατεβενει ευκολα. Αρκετα σκουπιδακια. Μπορω να πω οτι στο πρωτο τσιγαρο μου τσιμπησε λιγο την γλωσσα, αλλα μετα ηταν καθαρα θεμα συνηθειας. Πιστευω αν γινει ευρεως γνωστος θα φαει τον Καρελια...Τον καπνησα με ροζ χαρτακια του παππου και φιλτρακι swan κιτρινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τον βρήκα και εγώ τυχαία σε ένα περίπτερο και τον πήρα (τον μπλε).Ωραίος καπνός μου φάνηκε όχι πολύ βαρύς όμως.Γενικά μου άφησε θετική εντύπωση και θα τον κάπνιζα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. vrika shmera ton mple poli omorfos kapnos xwris na exei vevea kapia idieteri geush kallo kopsimi alla k liga skoupidakia prwti ediposh 8etikotath 7/10
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μολις πριν λιγο τον αγορασα..στην κατερινη εχει περιπου 2 βδομαδες που κυκλογορησε ..ο περιπτερας μου ειπε οτι οσοι εκαναν old holborn κιτρινο..το εχουν γυρισει σε αυτον τον καπνο και οτι του ζηταν τον συγκεκριμενο παρα πολυς κοσμος ..καθολου αρωματικος αρκετα ξερος καπνος με αρκετα σκουπιδακια....αφηνει μια πολυ καλη γευση χωρις ξινιλες και καψιματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δοκίμασα και εγώ σήμερα τον κίτρινο. Όντος μυρίζει πραγματικός καπνός χωρίς πρόσθετα. Δε θα τον κάνω σε μόνιμη βάση, όμως για όσους τους αρέσει να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, μια δοκιμή αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δοκίμασα τον μπλε, βαρύς καπνός κάτι που δεν πολυφαίνεται στη γεύση. Όπως είπε και ο Dimitris Pk χωρίς ξυνίλες κ.λ.π.. Σίγουρα έχει πρόσθετα αλλά σε νορμάλ επίπεδα χωρίς να γίνονται αισθητά. Η γεύση αρκετά μονότονη έως πνικτική αλλά ουσιαστική, χωρίς αρώματα, καψίματα, παράξενες ρουφηξιές κ.λ.π.

    Καλός εγώ προσωπικά θα δοκιμάσω και τον κίτρινο μιας και ο μπλε μου πέφτει βαρύς και ίσως τον καθιερώσω. Που και που νιώθεις και τα ανατολικά....που 99% είναι σε μορφή σκουπιδιών και κοτσανιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Υπαρχει στην Αθηνα? γνωριζει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ρε πετρο που χαθηκες?? το δοκιμασες το νεο ψιλοαλλαγμενο σαντε φιλτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Πηρα ενα πακετο την περασμενη εβδομαδα,αλλα ήταν παλιο (ΕΑ) και πολύ χάλια.Ζητημα να εχω καπνισει 6-7 τσιγαρα.Ξενερωσα πολυ με τα Σαντε.Ειναι ριζικη η αλλαγη,θεωρεις πως αξιζει να ψαχτω;

      Διαγραφή
    3. ριζικη οχι δεν ειναι, καπνιζεται βεβαια, αλλα αν μου εδιναν marlboro,camel,styvesant,lm δεν θα επερνα σαντε. Μπορει να πηρες και το καινουργιο,αν ειναι ελαφρως αναγλυφο το χρυσο περιβλημα γυρω απο την κοπελα ειναι το καινουργιο

      Διαγραφή
  57. πετρο συγχαρητηρια για το blog! πολυ ωραιο και ενημερωτικο! συνεχισε ετσι! μηπως μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για τα τσιγαρα cortina! ειναι ελαφρια αλλα ψαχνομαι για κατι με 0,2 η 0,1 . ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω να τα καπνισω πάνω απο 10-15 χρόνια. Παλια ειχαν πολυ σουξε,το θυμαμαι ως ενα απο τα πιο γεματα τσιγαρα στην κατηγορια του.

      Διαγραφή
  58. φιλε πετρο αγορασα ενα πακετο cortina σημερα. Με τιμη στα 4,10! παρακαλω ! Πλουσια γευση απροσδοκητη για την περιεκτικοτητα του οπως γραφει και το πακετο. Το μονο αρνητικο που προσεξα ειναι οτι πιανει λιγο στο λαιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο pall mall Καπνος γραφει 20mg πισσα !!! ,σε ενα παχυ 7,4mm τσιγαρο.
    Απορω πως καποιοι λεγανε ποσο πιο υγειηνα ηταν τα στριφτα.....
    Σε 20 χρονια ολη η νεολαια θα ειναι με καρκινο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δεν είναι κάτι τόσο υπερβολικό. 7,4μμ είναι σχεδόν όσο ένα ετοιματζήδικο τσιγάρο. Όμως σχεδόν κανείς δε στρίβει σε τέτοιο μέγεθος. Αν το δοκιμάσεις, θα δεις ότι θα καπνίζεις διπλάσια ώρα απ' ό,τι μ' ένα συνηθισμένο στριφτό και επομένως θα κάνεις διπλάσια ώρα (χοντρικά βέβαια) μέχρι να ξαναθελήσεις τσιγάρο. Δηλαδή, με μπακάλικους υπολογισμούς, ένας καπνιστής τέτοιων στριφτών κι ένας καπνιστής έτοιμων τσιγάρων με πίσσα στο μάξιμουμ επιτρεπόμενο (10μγ), οι οποίοι να έχουν το ίδιο θεριακλήκι μεταξύ τους, θα πάρουν μέσα σε μία μέρα ίση ποσότητα πίσσας ο καθένας.

      Διαγραφή
  60. OLD TOWN me kapnosirigka se filtro xartaki (papou) eftiaksa 10 tsiagara mou efigai h magkia den paizotanai makari na to vgaloun se paketo pantos dokimasteto etsi den paizetai tha tou vaza kai 8 8,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Υπάρχει ακόμα αυτός ο καπνός; Από τα Χριστούγεννα που αγόρασα μια φορά, δεν έτυχε ποτέ να τον ξαναδώ. Τώρα μου σφύριξε να τον ξαναψάξω, και ο μόνος περιπτεράς της γειτονιάς που τον έφερνε δεν τον φέρνει πια γιατί δεν τραβάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πήγα σε καπνοπωλείο της Αθήνας για να βρώ wolfway αλλά δεν είχε και έτσι πήρα να δοκιμάσω τον old town. Πήρα τον μπλέ μιάς και νόμιζα οτι αυτός είναι ο ελαφρύς. Όταν τον άνοιξα είδα οτι έκλεινε μόνο με το μπροστινό σελοτέιπ και μέσα ήταν ανοιχτός. Ο καπνός ήταν κατάξερος, μηδέν υγρασία, πράμα που δικαιολογείται εφόσον δεν κλέινει και μαλλον ήταν στο μαγαζί μήνες. Πήρα 2 ρουφηξιές και ζαλίστηκα, έκανα 20 λεπτά να συνέλθω και τον πέταξα. 'Ηταν σαν καπνός που μόλις τον μαζεύεις απο χωράφι που τον χτυπάει ο ήλιος. Απαράδεκτη η συσκευασία. Κατά τα άλλα φυσικός καπνός χωρίς τζιριτζάντουλες αλλά δεν νομίζω να τον βρίσκεις εδώ και να μήν είναι ξερός.

    Προσπαθώ να βρώ έναν καπνό ελαφρύ που να μήν έχει πολλά βιρτζίνια μιάς και δεν μου πολυαρέσουν και ούτε πολλά πρόσθετα. Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους εδώ και μέχρι τώρα ο πιό στρωτός ήταν ο lucky strike που έχει βέβαια την γεύση των βιρτζίνια αλλά καταλαβαίνεις καθαρό καπνό. Ο καρέλιας ο λευκός κάτι δεν μου άρεσε στο όλο blend και τώρα που τον ξαναπήρα άλλαξε και είναι σαν μπαγιάτικος και σε καίει. Marlboro ο λευκός πολύ ζάχαρη η γενικά γλυκός και δεν μου άρεσε και ο κόκκινος δυνατός για εμένα. Οπότε θα δώ και απο wolfway, μάλλον τον LIzard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε τον GR θα σε ικανοποιησει. Αν δεν βρεις Ασσο.

      Διαγραφή
    2. Ελαφρύς καπνός χωρίς κανένα πρόσθετο μόνο ο drum λευκός είναι. Θα τον έλεγα και φλούφλικο. Ο καρέλλιας είναι τίγκα στο χημικό. Είναι ανάλογα τα γούστα, όμως δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε ένα καπνό, ούτε σε ένα τσιγαρόχαρτο

      Διαγραφή
  63. Λοιπόν σκέφτομαι να τον δοκιμάσω, αξίζει? Βγάζει περισσότερα τσιγάρα από τους υπόλοιπους καπνούς λόγο ξηρότητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Φετος το καλοκαιρι λογω οικονομικων λογων το γυρισα στο στριφτο. Εκανα καρελια χρυση κασετινα και κανενας καπνος δεν μου αρεσε. Καποιοι φιλοι μου ειπαν οτι ενα μαγαζακι τον ειχε και εδινε και 2 χαρτακια δωρο. Μου τον προτειναν ως πολυ καλο και αν και ξερος δεν δημιουργουσε καθολου προβλημα στο λαιμο. Υποθεταμε οτι ηταν ξερος μαλλον λογω παλαιοτητας. Τον αγορασα και κολλησα. Ο πρωτος καπνος που πραγματικα μου αρεσει. Νομιζα οτιειχε καταργηθει και χαιρομαι πολυ που οχι. Ανυπομονω να τον βρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Φετος το καλοκαιρι λογω οικονομικων λογων το γυρισα στο στριφτο. Εκανα καρελια χρυση κασετινα και κανενας καπνος δεν μου αρεσε. Καποιοι φιλοι μου ειπαν οτι ενα μαγαζακι τον ειχε και εδινε και 2 χαρτακια δωρο. Μου τον προτειναν ως πολυ καλο και αν και ξερος δεν δημιουργουσε καθολου προβλημα στο λαιμο. Υποθεταμε οτι ηταν ξερος μαλλον λογω παλαιοτητας. Τον αγορασα και κολλησα. Ο πρωτος καπνος που πραγματικα μου αρεσει. Νομιζα οτιειχε καταργηθει και χαιρομαι πολυ που οχι. Ανυπομονω να τον βρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παιζει να υπαρχει ακομα στα περιπτερα ο Old Town;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βέβαια,μόνο ο κίτρινος έχει κάποια κίνηση. Έχω σταθερό πελάτη για αυτόν και που και που μου το ζητάει και κανένας άλλος, μην φανταστεις συχνά μια φορα τον μήνα πες. Τον μπλε,ούτε τον φέρνω ούτε μου τον ζήτησε κανείς. Από τους καπνούς της ΣΕΚΑΠ,ο μόνος που κάνει τελευταία αξιοπρεπεις πωλήσεις και έχει άνοδο,είναι ο Κούπερ(έχω 3 σταθερούς και αρκετα συχνά τον ζητούν και περαστικοί) και ο Gr έχει πάει άπατος,δεν τον φέρνω. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα,μην σε πάρω στον λαιμό μου

      Διαγραφή
    2. Άρα μάλλον τυχαία βρίσκεται κι ο κίτρινος, κυρίως στα λίγα περίπτερα που έχουν σταθερό πελάτη.

      Έχει κάποια λίγα περίπτερα/μαγαζιά που μοιάζει να φέρνουν τα πάντα. Το εκτιμώ βέβαια αυτό, αλλά ο μαγαζάτορας δε ζει από την εκτίμησή μου. Αναρωτιέμαι πώς τα καταφέρνουν.

      Διαγραφή
    3. Ολα τα φερνουν δυο ειδών επαγγελματίες,αυτοί με τα κεντρικά μαγαζιά και οι νεοι στο επάγγελμα. Πάντως επιστροφες γίνονται.
      Εμένα εντύπωση μου κάνει το come-back τσιγάρων. Απο τα μαζικά τα GR και τα Camel,κάποτε είχαν πιάσει την 2η θεση πισω απο το Μαλμπορο,μετά μειώθηκαν πολύ οι πωλήσεις τους,τώρα πουλάνε και τα 2 πολύ. Το ίδιο και ο Ασσος τώρα,παλιοτερα τα Καρελια Φιλτρο και Λαιτ.Επίσης στα μικρότερης διανομής, το Αγρινιου επέστρεψε για τα καλά αν και βοήθησε η κατάργηση του Ασσου-Σαντε, τα GR τα κλάσικ για μια περίοδο είχαν χαθεί,τώρα φευγουν αρκετα(φέρνω μέχρι και κλάσικ κατοστάρι για πελάτη!), ενώ σε κάποια φαση είχε αναβιώσει και το Καρελια Σπέσιαλ,αλλά μετά πάπαλα. Στους καπνούς ο Κούπερ που ανέφερα επίσης ψιλοφεύγει,ενώ για καμιά 20ετια ήταν ξεχασμένος.

      Διαγραφή
    4. Μοντιλιάνι, έχουν πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σου. Δε νομίζω ότι έχουμε άλλον περιπτερά μεταξύ των τακτικών σχολιαστών (αν δεν κάνω λάθος, αλλιώς συγγνώμη), και αυτά που ξέρει ένας περιπτεράς δεν τα ξέρει ο κοινός πολίτης.

      Μιλάς μόνο από την προσωπική εμπειρία της κίνησης στο μαγαζί σου, ή έχεις πρόσβαση σε τίποτε στοιχεία από γενικότερες στατιστικές;

      Διαγραφή
    5. Κατα καιρούς έχει πάρει το μάτι μου στατιστικές απο τον κλαδικό τύπο,αλλά βασικά κρίνω από την κίνηση στο μαγαζί μου, το οποίο είναι πολύ κεντρικό και τις κουβέντες με προμηθευτές και συναδερφους.
      Υπάρχουν βέβαια και οι τοπικες ιδιομορφίες, ας πουμε στα νησιά τα Ελληνικά τσιγάρα,έχουν μικρότερη κίνηση, στην Καλαμάτα η Καρελιά έχει τεράστιο ποσοστό,όπως και η ΣΕΚΑΠ σε Καβάλα και Ξάνθη, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη η αγορά είναι παρόμοια, με την διαφοροποίηση πως στην τελευταία πουλάνε λιγο παραπάνω τα GR και τα πολυτελή τσιγάρα,τύπου Εξελενς,Ντανχιλ,που έχουν ακόμα μεγαλύτερες πωλήσεις στην Λάρισα και τις γύρω περιοχές!

      Διαγραφή