ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Drum Red/Natural Flavor-Premium American Tobacco


Καινουργια σειρά καπνών Drum εγκαινιαζεται στην χωρα μας.Δεν ξερω αν θα είναι διεθνες προιόν ή απλα για την εσωτερικη αγορά,πάντως σηματοδοτει μια στροφη στα χαρμανια των στριφτων προς το ευλογημενο American Blend. Εξηγουμαι:Παραδοσιακα οι καπνοι στην Ελλαδα ήταν δύο τυπων α)Ολλανδικο χαρμανι, copy paste του Drum Original και β)Αντιγραφα του κίτρινου Old Holborn. Το μεγαλο κοινο που πλεον στρεφεται σε αυτο το στυλ καπνισματος,συνηθισμενο ως τωρα σε βιομηχανικα τσιγαρα,τα οποια κατα 90% στην Ελλαδα ειναι American Blend,φαίνεται να ειναι το νεο target group που στοχευει η καθε καπνοβιομηχανια.
 Drum Red: Ισορροπημενος καστανοξανθος καπνος,με αριστο λεπτο κόψιμο,χωρις πολλα σκουπιδια.Γεματη αλλα 'οχι πολυπλοκη γευση στο σωστο βαρος για full flavor καπνισμα. Δεν είναι κάποιο προιον που με ενθουσιασε,αλλα δεν μπορω να σκεφτω κατι αρνητικο.Σίγουρα ο καλυτερος,για τα προσωπικα μου γουστα πάντα, Drum. Θα τον ξαναγοραζα ευχαριστως.
Drum Natural: Έχοντας ειδη δοκιμάσει τον κόκκινο,ειχα υψηλες προσδοκίες για αυτο τον καπνό.Πολλα ξανθα καπνα και ελαχιστα σκουρα,τα Kentucky που υπήρχαν κατα 30% στον παλιο Natural απουσιαζουν εδω.Καλο κοψιμο,χωρις σκουπίδια,αδιαφορη γευση και Light στο βαρος. Είναι μυστηριο για εμενα,η επιλογη της Ιmperial για αυτο το προιον την ωρα
 που κυκλοφορησε και ο Drum Yellow. Οσοι πάντως ενδιαφερονται για ενα απαλο καπνο χωρις προσθετα ας τον δοκιμασουν.
 Οι φωτογραφίες δεν μου ανοίκουν,τις βρηκα στο ιντερνετ. Σεβόμενος αυτους που τις ανεβασαν κρατησα το λογοτυπό τους,αν και δεν εχω καμιά σχεση με την εταιρεία.

29 σχόλια:

  1. Δεν έχω πολυκαταλάβει τι είναι το καθένα από τα Ντραμ του σημερινού εμπορίου.

    Αυτά τα δύο, Πέτρο, είναι αμερικάνικα χαρμάνια και χωρίς πρόσθετα; Ή μόνο το κόκκινο είναι αμερικάνικο χαρμάνι;

    Από τα παλιά, τα ολλανδικά χαρμάνια, υπάρχει μόνο το πολύ βαρύ (μπλε σκούρο "Ορίτζιναλ" και το πολύ ελαφρύ (άσπρο), σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι τα δυο ειναι αμερικανικα χαρμανια,πιθανον με αμερικανικα καπνα,το κοκκινο εχει προσθετα, το καφε όχι.Υπαρχει και ενα κιτρινο που ειναι η Light εκδοχη του κοκκινου.Απο την παλια σειρα κυκλοφορει και ο γαλαζιος Ντραμ.
    Αν ψηνεσαι να δοκιμασεις καποιο,παρε το κοκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΚ Πέτρο, είσαι πολύ σαφής. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Απλά η malboro έχει τις υψηλότερες προδιαγραφές κατασκευής απο όλους τους άλλους

      Διαγραφή
  5. Εχω πολυ καιρο να καπνισω Μαρλμπορο,δεν μπορω να σου πω.Ειναι τουλαχιστον, εξισου καλος,πιο δυνατος αλλα μαλλον με λιγοτερα ανατολικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε τρία συνεχόμενα περίπτερα στη γειτονιά μου δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα. Μάλιστα οι περιπτεράδες με ευχαρίστησαν και για την ενημέρωση, σημείωσαν να τα παραγγείλουν, και σχολίασαν ότι θα έπρεπε οι διανομείς να τους ενημερώνουν αλλά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους... Όταν λάβω τη δίκαιη αμοιβή μου από την Imperial Tobacco, Πέτρο, θα σου κόψω κι εσένα το ποσοστό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεσσαλονικη υπαρχουν παντου εδω και ενα μηνα.Μαλιστα τα ταμπελακια που προανηγγειλαν την κυκλοφορια,εμφανιστηκαν απο τελη Αυγουστου,αρχες Σεπτεμβριου πολυ πριν φτασει το προιον στα ραφια. Την ιδια τακτικη ειχε ακολουθησει η Imperial και με τα Davidoff ID.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως το Natural που υπήρχε ήδη -άλλο αν άλλαξε- βρίσκεται και το δοκίμασα. Εντύπωση μου κάνει Πέτρο που το χαρακτηρίζεις λάιτ. Αρκετά βαρύ το βρήκα, και μάλιστα σίγουρα βαρύτερο από κάθε έτοιμο τσιγάρο.

    _________________________

    Χάζεψα λίγο το ιταλικό μπλογκ με τα στριφτά. Δεν ξέρω ιταλικά, κι έτσι δεν κατάλαβα παρά σκόρπιες λέξεις. Οπότε απλώς χάζευα τις μάρκες. Τι απίστευτη ποικιλία έχουν οι γείτονες σε καπνά!! Ακόμη κι αν τα μισά τα έχει πάρει από ταξίδια, τα άλλα μισά είναι πάρα πολλά. Ποικιλία όχι μόνο σε μάρκες αλλά και σε χαρμάνια: τι βιρτζίνια, τι ανατολικά, τι σκούρα τ. Γκολουάζ, τι Ζβάρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτο που υπήρχε ήταν ψιλοβαρυ,αυτο που υπαρχει ειναι light.To Ιταλικο μπλοκ μπορεις να το διαβασεις με το Google Translate,αν και κανει καλυτερη απο Ιταλικα σε Αγγλικα παρα σε Ελληνικα.Οχι μονο εχουν πολυ μεγαλη ποικιλια σε καπνους,αλλα και τιμες πολυ καλυτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές νές κυκλοφορίες στους Ντραμ. Και όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Μακάρι να ικανοποιήσουν οι νέες κυκλοφορίες τους καπνιστές στριφτού αλλά προσωπικά δεν ψήνομαι να δοκιμάσω κάποιον, δεν είμαι άλλωστε υπερφαν του ευγενούς αυτού αθλήματος. Αυτόν τον καπνό της ΣΕΚΑΠ που είπε ο φίλος (αν όντως υπάρχει) ωστόσο, θα ήθελα να τον δοκιμάσω. Πέτρο, σου έστειλε ο φίλος φωτογραφίες? Αλήθεια, τι καπνίζεις αυτό το διάστημα? Το άφησες το BF?
    Έριξα και γω μια ματιά στο σαιτ που λέει ο Πέπε..Όντως χάνεις την μπάλα. Μέχρι και έναν καπνό που ήταν .. colombian (!!) blend είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή, οι Drum κυκλοφορούν σε 2 εκδοχές.
    Παλιοί μπλε, γαλάζιο, άσπρο, κίτρινο, νατουραλ
    και καινούργιοι Κοκκινο, μπλε, νατουραλ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο παλιος drum natural στο καφετι σακουλακι τι εγινε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ό,τι κατάλαβα, αντικαταστάθηκε από τον καινούργια Νάτουραλ με καφέ+πράσινο πακέτο και άλλο χαρμάνι.
      Επίσης για τον κόκκινο μου είπαν (στο έβδομο περίπτερο, όταν επιτέλους τον βρήκα) ότι δεν είναι καινούργιος, είναι ο πρώην Fine. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο Fine, αλλά βέβαια όταν μια μάρκα αλλάζει όνομα, πακέτο και κυρίως χαρμάνι μπορούμε να μιλάμε νομίζω για καινούργια μάρκα.

      Διαγραφή
    2. o drum natural einai o pio glikopiotos kapnos stin ellada mou 8imizi tous kapnous virginia pou ekana apo italia poli kallo xarmani!!!!
      gia ton new kapno apo sekap exoume kana neo?
      bigvag

      Διαγραφή
    3. Θετικά βλ΄πω την αλλαγή χαρμανιού στο νατουραλ...ολλανδικό χωρίς πρόσθετα...το κάπνιζα αλλά σίγουρα όχι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

      Fine ήταν ο κίτρινος.

      Διαγραφή
  13. Τελικά τι έγινε με τη ΣΕΚΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παντως εχει αλλαξει και η γευση στον παλιο τον καφετι, εμενα πλεον δεν μου αρεσει. γιατι τα αλλαξαν?? γνωριζει καποιος να μας πει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς γιατί το παλιό ολλανδικό χαρμάνι είναι βαρύ και παρά το κοινό που είχε το '90 τώρα δεν πουλάει μιας και τα γευστικά γούστα είναι πιο κοντά στα αμερικάνικα χαρμάνι...έτσι έγινε αμερικανικό χαρμάνι και χωρίς πρόσθετα κατά τη μόδα του εξωτερικού.

      Διαγραφή
  15. Οντως ρε παιδια κανα νεο;

    Κωστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψιλό off-topic αλλά τι να κάνεις. Οι 2-3 τελευταίοι Marlboro κόκκινοι καπνοί που έχω πάρει μου φαίνεται σαν κάπως να έχουν αλλάξει. Έχει ακουστεί κάτι πάνω σ'αυτό για να αρχίζω να δοκιμάζω άλλους ή απλά έπεσα στην περίπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάγκες, υπάρχει περίπτωση να αντικατέστησαν τον Γαλάζιο με κάποιον από τη νέα σειρά καπνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν αντικατάσταση του Γαλάζιου, είναι ο κίτρινος ( φυσικά λίγο πιο ελαφρύς απο τον γαλάζιο )

      Διαγραφή
  18. το άσπρο νάτουραλ είναι σαν το κλασσικό άσπρο ντράμ σε επίπεδο βάρους? είναι πιο ελαφρύ ή το ίδιο?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημέρα Πέτρο. Πολύ καλό σάιτ το διαβάζω συχνά και θέλω να κάνεις και άλλες κριτικές για καπνούς και τσιγάρα.Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζω πολλές μάρκες ειδικά καπνού καθώς μου αρέσει περισσότερο από τσιγάρο , βέβαια παράλληλα παίρνω και τσιγάρα καθώς μου αρέσει να δοκιμάζω γενικά πολλά .η άποψη μου είναι ότι τα γενικά έχει πέσει πολύ η ποιότητα και δοκιμάζοντας πολλά προιόντα το καταλαβαίνεις εύκολα..τον τελευταίο καιρό καπνίζω Drum natural τον οποίο τον θεωρώ κατώτερο του προήγουμενου αλλά καλούτσικο προιόν.Ο marlboro ο κόκκινος ένα σακουλάκι έκανα δεν μου πολυάρεσε βέβαια δεν μου αρέσαν γενικά ποτέ τα marlboro , καθώς παλιός λάτρεις του καλού camel...από τσιγάρα τελευταία δοκίμασα τα Dunhill international δεν με ενθουσίασαν και τα περίμενα καλύτερα να πω την αλήθεια.θα γράφω και άλλα δοκιμάζοντας .Συνέχισε το μπλόκ σου πολύ καλή δουλεία και να αρχίσει να γράφει πολύς κόσμος κριτικές για να βγάζουμε συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα....Καπνιζω καπνο Ασσο και ειναι προς το παρον οτι καλυτερο εχω καπνισει μετα απο καποιους Golden Virginia που ειχα καπνισει στο Λονδινο(θεωρω καμια σχεση με τους εδω)....Παρ ολα αυτα θα ηθελα μια αλλαγη....ο κοκκινος Drum ειναι πιο βαρυς απ τον Ασσο? καλυτερος? Ποιες οι διαφορες?? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ στην ίδια φάση με εσένα ήμουν (άσσος άλλα ξεκίνησε να με χαλάει η σοκολάτα) και στράφηκα σε καπνούς από Γερμανία. Ακόμα στις δοκιμές είμαι. Από ελληνικούς καπνούς (και τους δοκίμασα σχεδόν όλους εκτός από old town που δε βρήκα) όλοι είναι κάτω του μετρίου. Τον κόκκινο drum δεν μπόρεσα να τον τελειώσω

      Διαγραφή
  21. Ο Drum natural εχει μοναδικη γευση πραγματικου καπνου. Μεσαιου βαρους ειναι και πιστευω ειναι μια διαφορετικη προταση στην αγορα, τοσο στριφτων οσο και ετοιμων. Προσωπικα μου βγαζει και μια "πουροειδη" επιγευση που το ανεβαζει ακομα περισσοτερο.
    Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή