ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

PRINCE Additive Free


Η πρωτη κυκλοφορια της νεας σεζον ήρθε απο την British American Tobacco,το Prince χωρις προσθετα.Ειχε ξανακυκλοφορησει αναλογο Prince παλια,με την ονομασια Prince Indian Summer το οποιο καταργηθηκε.Φυσικα δεν μιλαμε για το ίδιο προιον.
  Εξωτερικα,πακετο μινιμαλιστικο,αδιαφορο,που σε προδιαθετει αριστα για το προιον.Αναλογίες 0,8 και 10,φιλτρο περιεργου χρωματος,ουτε ασπρο ούτε καφε,που οπως αποδειχθηκε δεν τραβάει με τίποτα.
  Συνηθως πριν γραψω για καποιο προιον καπνιζω τουλαχιστον δυο πακετα.Εδω δεν χρειαστηκε.5 τσιγαρα που καπνισα με το ζόρι, ήταν υπεραρκετα. Για εναν καπνιστη που θελει εντονη γευση και βαρος,σαν εμενα, το τσιγαρο αυτο ειναι βασανιστικο.Αν και τα καπνα του δεν ειναι καθολου ασχημα,ο blender κατασκευασε κατι πολυ απαλο,στην ουσία Light,πραγμα αδικαιολογητο όταν βγαινει κατω απο ενα ονομα συνωνυμο με το βαρυ τσιγαρο,όπως το Prince.Η νικοτινη θα επρεπε να ειναι στο maximum 1,0,ειδικα όταν δεν υπαρχουν προσθετα για extra γευση.Επισης ειναι τσιγαρο εξαιρετικα βραδυκαυστο,στοιχειο που μου εσπασε τα νευρα.Παντως πιθανολογω πως πολλοι θα εχουν αντιθετη γνωμη με την δικη μου,ισως να μπορει να βρει το κοινο του σε ανθρωπους που αρεσει ο απαλος καπνος.
  Μακαρι να παει καλα παντως,να δημιουργησει μια κινηση στην αγορα,μια και θα ήταν πολυ ωραιο να δοκιμασουμε και εδω additive free τσιγαρα,σαν το Marlboro χωρις προσθετα που σαρρωνει σε Γαλλια και Γερμανια αυτο το διαστημα,Lucky Strike Straight Red(δες κριτικη) αλλα και το Straight Black,τσιγαρο που δημιουργησε η ΒAT με σκουρα καπνα απο Ινδονησια και Κολομβια.
 

39 σχόλια:

  1. εχει ερθει ελλαδα ή μπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. petro den simfono to filtro mia xara travai k to tsigaro exei swsti apali geusi gia amerikaniko xarmani!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και απο μένα.......Εχω κι εγω την ίδια απορία. Εδώ θάρθει?

    Πάντως Πέτρο έγραψες την κατάλληλλη στιγμή....Πάνω που εχθές, στο post με τα Kαρέλια, έγραψα και ευχαρίστως για την άποψη σας:

    ''Παιδία καλησπέρα...Για καλέ μου Πέτρο σταματησες ότι ποιο όμορφο έχω δει σε μπλογκ, όσον αφορα κριτικές προίοντων...
    Καπου διάβασα τα εξης: ''Τα προσωπικά γούστα δεν έχουν καμία σχέση με τη βαθμολογία. Αυτό που εξετάζουμε είναι γεύση-άρωμα-πρόσθετα-χημικά-ποιότητα-τιμή. ''
    Αν κάποιος γνωρίζει και έχει το χρόνο μήπως να πεί, τι είναι τα πρόσθετα και τι τα χημικά? Π.χ η μάλμπορο έχει προσθετα και χημικά? Αλλα βασικά τι ενννουμε όταν λεμε πρόσθετα και χημικα...Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μην έγινα κουραστικός
    Νοτης Μ.''

    Ευχαριστώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόβλημα με το φίλτρο δεν εντόπισα, μου φάνηκε να τραβάει καλά. Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με τον Πέτρο. Ίδιες εντυπώσεις μου άφησε. Υστερεί σε δύναμη και γεύση. Συγκριτικά όμως με τον προκάτοχό του indian summer, είναι σαφώς καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα αγόρασα το τέταρτο πακέτο (με τα άσπρα γράμματα) . Θα είναι η νέα μου μάρκα εκτός αν αλλάξουν τα καπνά. Τσιγάρο με σουπερ απαλή γευση χωρίς να σε καίει και το καλύτερο χωρίς να βρωμάει το δωμάτιο και το πρωί σηκώνεσαι σαν να μην έχεις καπνίσει με γεύση μή καπνιστή. Απορώ τόσα χρόνια αφού οι εταιρίες είχαν τέτοιες τεχνικές να σημιουργούν τσιγάρα χωρίς πρόσθετα γιατί δεν το λανσάραν στις αγορες.

    Βαθμολογία 9/10 το ελαφρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k egw kanw to mauro edw k mia eudomkada k ta spai!!!!
      poli kali geush apalo k den vromokopa oplos me ta alla fadasou oti to savato ekana ena paketo se 5 wres me potares k to prwi siko8ika xwris ponokefalous k alles omorfies.
      k ena teleuteo neo alazi to xarmani k to paketo se drum natoural ka8os ginete american blend natoural ade na doume

      Διαγραφή
    2. Τα Ντραμ όπως τα γνωριζουμε καταργουνται όλα. Θα υπαρχει το Drum Red ως βαρυ,Το Νatural και καποιο αλλο ως light. Hπλακα ειναι πως πριν κανενα διμηνο ειχαν αλλαξει το πακετο σε όλα τα Ντραμ. Δεν εχω δει να εχει γινει κατι παρομοιο στο εξωτερικο,οποτε η αλλαγη ξεκινα απο την Ελλαδα ή θα εφαρμοστει μονο για την Ελλαδα

      Διαγραφή
    3. Πέτρο η αλλαγή αυτή που λες είναι μόνο για τα πακέτα drum ή και για τους καπνούς? Τι αλλαγή έγινε ακριβώς στο χαρμάνι?

      Διαγραφή
  6. Πέτρο λες ότι το prince είναι της B.A.T , αλλά γιατί εγω το πακέτο δεν βλέπω πουθενά αυτή την εταιρία παρά μόνο το HOUSE OF PRINCE,DENMARK? Σε όλα τα άλλα που πουλήθηκαν στην ΒΑΤ ,υπάρχει το λογότυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πετρο τσεκ μια τα σχολια στον καπνο pueblo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωρίζετε που μπορώ να προμηθευτώ χύμα καπνό? Ψάχνω καιρό τώρα και δεν μπορώ να βρω πουθενα... :(

    ps: Εξυπνη ιδέα αυτό το blog, να μπορούμε να μιλάμε για το τσιγαράκι μας χωρίς αρνητικά σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Laura καλησπέρα. Δεν νομίζω κάποιος να σου απαντήσει εδώ μέσα διότι το νομικό καθεστώς του χύμα καπνού είναι λίγο θολό ακόμα - μπορώ και το γνωρίζω και λόγω επαγγέλματος, είμαι νομικός.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ που δεν είμαι νομικός (αλλά είμαι καπνιστής χύμα καπνού) νόμιζα ότι το τοπίο είναι πολύ ξεκάθαρο: απαγορεύεται. Οπότε, είναι προφανές ότι δε θα κάψουμε το σπίτι που μας φιλοξενεί (εννοώ το μπλογκ) δημοσιεύοντας πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες. Λυπάμαι, Λάουρα, αλλά είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
    3. Λαουρίτα, η ιδεά του παρόντος bolog είναι να μιλάμε όπως είπες ελεύθερα για το κάπνισμα χωρίς αρνητικά σχόλια. Πλήν όμως απαογρεύει κάθε είδους μη νόμιμη συζήτηση. Λόγου χάρη η πώληση χύμα καπνού δεν είναι νόμιμη ( εκτός απο την ιδιωτική χρήση των καπνοπαραγωγών ). Για αυτό εδώ δε μπορεί να σε βοηθήσει κανένας επ'αυτού. Δε κατηγορώ σε καμία περίπτωση τον χύμα καπνό, αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, δε θα κάψουμε το σπίτι που μας φιλοξενεί.

      Διαγραφή
    4. Καλά βρε παιδιά, μη βαράτε... Απλά μια ερώτηση έκανα... Είπα μήπως κάποιος μέσω προσωπικού μηνύματος θα μπορούσε να με ενημερώσει αν γνωρίζει κάποιον... Εννοείται οτι δεν περιμένω να μου πείτε ονόματα και τηλέφωνα εδώ μέσα, γνωρίζω οτι είναι παράνομο! :) Εξάλλου αν δεν ήταν παράνομο δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να βρώ... :)

      Διαγραφή
  9. Εκτος απο prince και το silk cut δεν υπαρχουν αλλα χωρις προσθετα στην ελληνικη αγορα ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dunhil k camel natural opos k kapnos drum natural pou alakse xarmani k egine americaniko an k emena mou miazi pio poli m virginia paromio me carelia k american spirit pou pados aksizi estw mias dokimis
      bigvag

      Διαγραφή
    2. Βγηκε το νεο Ντραμ,το δοκιμασες;Eιναι νεα χαρμανια;

      Διαγραφή
    3. Το Ντάνχιλ κοκκινο-μπορντό πλακέ είναι χωρίς πρόσθετα; Δηλαδή όλα αυτά τα αρώματα είναι δικά του; Περίεργο...

      (Με κάθε επιφύλαξη δηλαδή κιόλας - ειδικός δεν είμαι...)

      Διαγραφή
  10. to dunhill einai free to leei sto paketo opos k olla ta dunhil.

    ton drum natural ton exw kanei monimo kapno opos k ta prince
    einai glikopiotos kapnos k mou aresi mou miazi opos eipa se marican soirit se elafri!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά αν θέλετε 100% additive free στην Ελλαδα ,εχουμε περιορισμενες επιλογες. Προσωπικα κανω Silk Cut εδω και χρονια. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος, καλο καθαρο virginia με ικανοποιητικο αρωμα και αισθηση όμως.Κατα τη γνωμη μου στα δυο με τρια καλυτερα και ποιοτικοτερα τσιγαρα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα και σε τιμια τιμη. Δοκιμαστε το αξιζει, πολυ καλο ειναι και το κιτρινο. Παντως σε λιγα χρονια να ξερετε εκει παει η δουλεια σε ολη την Ευρωπη, εννοω στα additive free προιοντα καπνου και τσιγαρα.

      Διαγραφή
    2. Το καλυτερο additive free τσιγαρο ειναι οντως το silk cut .Εγω κανω το κιτρινο.Ολα τα υπολοιπα additive free τσιγαρα μπροστα του ειναι μαπα

      Διαγραφή
    3. το καλυτερο aditive free ειναι το camel natural καφε.
      μακραν.....ειδικα η παρτιδα ΞΘ ειναι τελεια. γευση σοκολατας/καφε

      το κιτρινο ειναι αερας το παλιο μωβ σιλκ κατ ηταν πολυ ωραιο με δικια του ιδιαιτερη γευση απο τοτε που εφυγαν απο την gallaher χαλασαν

      το ιδιο και τα prince οταν πηγαν στην bat

      Διαγραφή
    4. Το καμελ νατουραλ ειναι μαπα τσιγαρο.Εντελως αγευστο.Δεν προσφερει καμοα καπνιστικη απολαυση.Το σιλκ κατ ομως τα σπαει.Το κιτρινο για την κατηγορια του ειναι μια χαρα,γευστικοτατο.Απο οταν εφυγαν απο την Γκαλαχερ εχασαν κατι απ0 την γευση τους,παρολα αυτα ομως εξακολουθει να ειναι ενα ιδιαιτερο-αξιοππρεπεστατο τσιγαρο.Στα θετικα της αλλαγης ειναι οτι εξαφανηστηκε εκεινο το ενοχλητικο καψιμο που αφηνε ατο λαιμο.

      Διαγραφή
  11. prosopika kai mono kalo finirisma gia ena paketo oikologiko....
    me thema ton kapno tou mporei na to peis metrio os arketa kalo me kali kausi kai apali geusi kapnou....
    alla gia xaraktiristika os vari tsigaro den me kinise to endiaferon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δοκίμασα το prince additive free tobacco στο μόκα ανακυκλώσιμο κουτί και έπαθα λαρυγγίτιδα και φαρυγγίτιδα μαζί την άλλη μέρα και μάλιστα καπνίζοντας μόνο 11 από τα τσιγάρα του πακέτου. Έχουν περάσει 14 μέρες και μόλις τώρα άρχισα να μπορώ να καταπιώ. Πρώτη φορά μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο! Μακριά μιλάμε. Άσε που το τσιγάρο αυτό δεν καπνίζεται. Δεν έχει καθόλου γεύση ούτε άρωμα. Μιλάμε για απάτη και μάλιστα επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανος εχεις πολυ ειαισθητο λαιμο,ειτε αλλαζεις πολυ συχνα μαρκες και ετυχε να σε πειραξει το συγκεκριμενο τσιογαρο.

      Διαγραφή
  13. Εχει μήπως καποιος αναγνωστης δοκιμασει τα cigarillos με φιλτρο BREAK που κυκλοφορουν στα περιπτερα με 3 ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ήταν Οκτώβριος - πριν λίγο καιρό και μια μέρα που είχα πάει στο περίπτερο της γειτονιάς μου να πάρω τα prince μου η ματιά μου έπεσε σε αυτό το ανοικτόχρωμο καφέ πακέτο να γράφει prince additive free. Είδα το πακέτο μπροστά στη βιτρίνα του περιπτέρου τοποθετημενο σε περίοπτη θέση , και το περιεργάστηκα για μερικά δευτερόλεπτα καθώς η περιπτέρου είχε δουλεια και αργησε να με εξυπηρετησει. Τελικα δεν τη ρωτησα ουτε καν τι ηταν αυτο το νεο πακετο prince , καθως θεωρησα οτι θα ηταν κανενα πακετο ξεχασμενο απο τα παλια δεδομενου οτι εχει βγαλει διάφορα η prince κατα καιρους και δεν ειχα ιδεα ομως για το τι μπορει να ηταν ... παλιο ή καινουριο.
    Αυτο που ηθελα να ξερω ειναι αν κυκλοφορει σε μία ή σε 2 συσκευασίες ? κανονικο ή/και λαιτ δηλαδη ? οταν μιλαμε για additive free , τι εννοουμε ακριβως(δεν ειμαι χημικός) προσθετα γευσης ή χημικα αλλου τυπου. Ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέτρο βαθμολογία δεν θα βάλεις; Επίσης θέλω οπωσδήποτε ένα review για τους καινούριους drum καπνούς, red (παλιό fine cut), yellow (παλιό blonde) και natural...απλά να ενημερώσω ότι οι original drum μπλε και λευκό δεν καταργούνται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://enkedro.blogspot.gr/2013/10/drum.html

    εδω βλεπουμε ολους τους νεους ντραμ ολοι εχουν ιδια τιμη 3.30

    ο red ακουγεται ενδιαφερον πανω γραφει natural american tobaccos ξερουμε αν ειναι american blend?

    νομιζω και εγω οτι πρεπει να γινει παρουσιαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε χρειάζεται να διαβάσω κριτική, λόγω χρώματος πακέτου κόβεται. Εδώ έχουμε κόψει την πορτοκαλάδα επειδή είναι κίτρινη. Αντε να σε δω Μποέμ να σκάς μύτη στην Τούμπα με κίτρινο πακέτο... ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θύμισες ατάκα..Όταν πήγε ο Παντελής Καφές στον Παοκ, αγόρασε ένα κατακίτρινο Punto. Οπότε τον πλησιάζει ένας παοκτσής και του λέει "Καλά ρε Παντελή, κίτρινο το πήρες το όχημα? Εδώ εμείς κόψαμε την μουστάρδα στον πιτόγυρο!"
      Και γω πηγαίνω (ή καλύετρα πήγαινα) στον Άρη με τσιγάρα ΣΕΚΑΠ Σαββίδη. Δεν θυμάμαι να με λοξοκοίταξε κανείς!

      Διαγραφή
    2. Χαχα... το ξέρω αυτό το περιστατικό με τον Καφέ. Φημολογείται ότι εξαιτίας αυτού, από τότε κι έπειτα τα γυράδικα της Θεσσαλονίκης άρχισαν να χρησιμοποιούν και λευκή μουστάρδα...

      Διαγραφή
  18. Φιλε ευθυμη,εγω πηγαινα πηγαινω και θα πηγαινω στον ΑΡΗ για οσο ζω.Οσο αναφορα τα τσιγαρα μου,εχω παρει το κιτρινο συλεκτικο των 100 χρονων του Camel και τα βαζω εκει μεσα.Με αναπτηρα κιτρινο και τον ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ επανω.Προς αποφυγη παρεξηγησεως δεν σε κρινω,απλα λεω και εγω τα δικα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Prince additive free σήμερα είναι ένα από τα πιο απολαυστικά τσιγάρα που κυκλοφορούν. Προφανώς ΔΙΑΦΕΡΕΙ με αυτό της παρουσίασης εδώ που έγινε πριν απο δύο χρόνια. Γευστικό, αρωματικό και με πολύ καλό τράβηγμα. Το πακέτο του είναι από ανακυκλωμένο χαρτί (αυτό το σαν χακί χρώμα -όχι κίτρινο) προσωπικά το βρίσκω καλαίσθητο και πρωτότυπο, και το φίλτρο του είναι κλασσικό καφεκίτρινο χρώμα χωρίς τα γνωστά στίγματα πάνω που έχουν τα υπόλοιπα τσιγάρα. Τιμή 4 ευρώ σήμερα. Βγαίνει και σε light εκδοχή, δεν είναι άσχημο κι αυτό.
    Το θεωρώ ιδανικό συνδιασμό για αυτούς που είναι κολλημένοι (όπως εγώ) ν'απολαμβάνουν το τσιγάρο τους με ζεστό καφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή