ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΑΣΣΟΣ καπνος



Nεα εξαιρετικα ενδιαφερουσα κυκλοφορία απο την Φιλιπ Μορρις,ο καπνος στριφτου Ασσος.Το πρωτο προιόν μετα απο μια δεκαετια και παραπάνω,που θυμίζει την παλια Παπαστρατος,ως Ελληνικη βιομηχανια. Κοντρα στην πολιτικη που ακολουθησε η εταιρεια τα τελευταια χρονια,όπου ειδαμε καταργηση κλασσικων Ελληνικων τσιγαρων και συγχωνευση του με ξένα,η Μορρις αντιληφθηκε πως ο καιρος της ξενομανειας  περασε ανεπιστρεπτη.Αν θελει λοιπον να εξακολουθει να εχει δεσποζουσα θεση στην εγχωρια καπνοβιομηχανια θα πρεπει να παρακολουθησει τις νεες εξελιξεις και για μια ακομα φορα εδειξε πως εχει αριστα αντακλαστικα. Το εντυπωσιακο δεν ήταν λοιπον πως βγηκε καπνος Αssos,στην Βουλγαρια υπαρχει ειδη ο Ιντερνασιοναλ,το εντυπωσιακο ειναι πως σημειολογικα επιλεχθηκε το παλιο παραδοσιακο design,εσωτερικα και εξωτερικα,της κασετινας του Ασσου,
  Ας πάμε στο περιεχομενο, τι ειναι ο καπνος Ασσος και πόση σχεση εχει με την κλασικη κασετίνα.Σιγουρα δεν ειναι ανατολικο χαρμανι,αλλα δεν συμφωνω με σχολια που διαβασα πως ειναι απλα ενα American Blend. Αν μου επιτραπει το λεκτικα οξυμωρο θα  ελεγα πως ειναι ενα εκμοντερνισμενο παραδοσιακο προιόν,αρκετα ιδιαιτερο. Δεν εχω προσβαση στην Παπαστρατος,παντως η αισθηση μου ειναι πως ειναι ενα μειγμα ξανθων και σκουρων καπνων, Βιρτζινια με ανατολικα και ελαφρυ blending κακαο,το οποιο, δοξα τον Θεο,δεν γινεται αισθητο στο καπνισμα,αλλα ειναι μαλλον απαραιτητο μια και τα στριφτα απευθυνονται περισσοτερο σε νεαρης ηλικίας καπνιστες. Ως γευση παντως δεν ειναι αποκομμενο απο τα παλια Ελληνικα τσιγαρα,εχει εκεινο το γνωριμο καψιμο και την εντονη αισθηση καπνου που αρεσει σε εμας τους μερακλιδες. Απο βαρος επισης ειναι ικανοποιητικος για τα γουστα μου.
 Σαν αποτιμηση ειμαι προς το θετικο προσημο,το καπνισα με ευχαριστηση. Δεν μου αρεσουν γενικα τα στριφτα,οποτε το πιθανοτερο ειναι να μην τον ξαναγορασω συντομα,αλλα όταν ξαναπαρω καπνο αυτον θα ζητησω. Ως νεα κυκλοφορια μου αρεσε, ειναι ενα προιον σχετικα καινοτομο που δεν ακολουθησε την εμετικη συνταγη Βιρτζινια με κολονια,ουτε την αλλη του τυπικου American Blend.Για αυτο και μονο τον λόγο,ελπιζω να πάει καλα εμπορικά μήπως και δουμε ακομα τολμηροτερες κινησεις.
Ευχαριστω τον Αγγελο και τον Γιαννη για τις φωτογραφιες

100 σχόλια:

  1. Πλησιάζοντας προς το τέλος της καπνοσακούλας, τείνω να συμφώνησω σε όλα με τον Πέτρο. Το κακάο δεν είναι τόσο έντονο όσο νόμιζα και εν τέλει δεν είναι κακή επιλογή, δένει δηλαδή με το χαρμάνι. Τα ανατολικά είναι σίγουρα αντιληπτά και το τσιγάρο σε κάποιες ρουφηξιές μου θύμισε την παραδοσιακή κασετίνα. Άν κάπνιζα στριφτά, θα το καθιέρωνα. Καλή κίνηση του Παπαστράτου -έτσι πλέον (θέλει να) λέγεται η εταιρία- η οποία αν γινόταν με την προγενέστερη φορολογία θα είχε πολύ καλές πωλήσεις. 3,20 για 15 γρ. είναι πάρα πολλά για στριφτό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το έτοιμο έχει 3,30.

    Απορία: Τους καινούριους άσσους red/blue τους δοκίμασε κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ παρόμοιο χαρμάνι μικρότερη ποσότητα.

      Διαγραφή
    2. red/blue metonosase ta tsigara international h einai kapnoi?

      Διαγραφή
    3. Efthimis, ποιοι είναι οι καινούργιοι Άσσοι που λές? Εχω την εντύπωση οτι αναφέρεσαι στον Original Red και Original Blue που κυκλοφορούν από το 2010, ίσως και πιο πρίν. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.
      http://www.zigsam.at/F_Greece.htm

      Διαγραφή
    4. Oxi,αλλαξε ο Ιντερνασιοναλ,με νεο πακετο

      Διαγραφή
    5. Είδα νέα πακέτα άσσος σαν τα export σε διαφημιστικό έντυπο έξω από ένα περίπτερο, αλλά ήμουν στο αμάξι οπότε τα είδα μόνο φευγαλέα. Μετά διάβασα από κάποιο φίλο εδώ πως λέγονται red/blue. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω, δεν τα ξαναπέτυχα.

      Πρόκειται για αλλαγή μόνο στο πακέτο του international, άλλαξε και το χαρμάνι μαζί, δεν έχω ιδέα. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας πει.

      Διαγραφή
    6. Όπως πληροφορήθηκα σήμερα από τον τοπικό αντιπρόσωπο, κι όπως είδα, αλλάζουν σταδιακά όλα τα πακέτα ASSOS, άλλα ελάχιστα κι άλλα περισσότερο. Ήδη αφαιρέθηκε το κόκκινο χρώμα από τον ΑΣΣΟ Φίλτρο 100, άλλαξε το EXPORT κι ελάχιστα το άφιλτρο. Θ´ αλλαξουν εμφάνιση και τα Premium. Κοντός ψαλμός...

      Διαγραφή
    7. pira ton kainourgio asso einai se 3 xromata white blue kai red den htan asxhmos 3,30 ekanai gia thn thmhtou itan parapolly kalos ego ekana ton blue

      Διαγραφή
  2. Παει καλά ο νεος καπνος,απο ότι μου είπαν στα περιπτερα σαρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την εντυπωση οτι μοιαζει λιγο με τον κοκκινο marlboro αλλα με λιγοτερο αρωμα,που το βρισκω πολυ θετικο.Ποτε θα δουμε στριφτο με κυριως ανατολικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πειτε κανεναν συνδυασμο με χαρτακια φιλτρακια εγω τον εκανα με ριζλα πρασινα και σουαν κιτρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι:
    -τα ανατολικά είναι αρκετά αισθητά
    -το κακάο το ακούω μες στο πακέτο και στη μυρωδιά του καπνού στον αέρα, αλλά όχι στο κάπνισμα (καλά, δεν έχω και το πλέον εκλεπτυσμένο αισθητήριο ίσως)
    -επιπλέον όλο αυτό είναι και καλό, είναι ένα ωραίο χαρμάνι, όχι απλώς ένα με αρκετά ανατολικά ώστε να μην γκρινιάζουμε. Στην αρχή δε μου άρεσε, αλλά μετά τα μισά του πακέτου άλλαξα γνώμη.

    Επιπλέον εικαστικά η διακριτική επέμβαση στο αρχικό σχέδιο, αυτό της κασετίνας, είναι πολύ πετυχημένη. Ομόκεντροι κύκλοι που παραπέμπουν σε στόχο, σε δίσκο βινυλίου, σε δακτυλικό αποτύπωμα...

    Δεν είχα καμία διάθεση να συμπαθήσω το νέο προϊόν, αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Θα ξαναπάρω.

    Με χοντρά φίλτρα άνθρακα, που χρησιμοποιώ συνήθως, τον ταίριαξα ωραία με χαρτάκια Καρέλια. Χωρίς φίλτρο, προτιμώ τα κλασικά μου Ρίζλα γαλάζια.

    Βέβαια 15 γραμμάρια καπνός όσο κι αν κάνουν είναι απαράδεκτα λίγο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν αυτές οι συσκευασίες. Ξέραμε τα 50 γρ, μας τα έριξαν σε 40, μετά καταργήθηκαν όλες οι μεγάλες συσκευασίες κι έμειναν οι μικρές των 20 (πρώην 25), μέχρι εδώ αντιμετωπίζεται το πράγμα, αλλά 15 ρε φίλε;

    Τέλος, θα συμφωνήσω και με τον Ανώνυμο λίγο παραπάνω: πότε θα δούμε στριφτό με ανατολικό χαρμάνι; (Ποτέ υποθέτω αλλά λέμε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα να δεις,στο εξωτερικο ειδικα στην Αμερικη που υπαρχουν αρκετοι ανατολικοι καπνοι και τσιγαρα περιορισμενης όμως καταναλωσης,ανατολικο χαρμανι θεωρουν την αναμειξη βιρτζινια ανατολικων σε αναλογια 50/50.Πανω κατω δηλαδη ο νεος Ασσος ειναι ενα ανατολικο χαρμανι

      Διαγραφή
    2. Οκέι, εννοώ καπνό μόνο ή κυρίως με ανατολικά. Αυτό που λέγαμε ανατολικό χαρμάνι πριν η λέξη λάβει νέα έννοια! Και είπα «ποτέ υποθέτω» γιατί πλέον, εδώ και λίγες εβδομάδες, από έτοιμα τσιγάρα δεν υπάρχει ούτε ένα στην ελληνική αγορά με τέτοιο χαρμάνι.

      Διαγραφή
    3. Αν δεν κάνω λάθος Πέπε υπάρχει το ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ με μπάσμα καπνό, αλλά είναι δυσεύρετο. Πιο πολύ κυκλοφορεί στην Ξάνθη. Επίσης η γνώμη μου είναι ότι τσιγάρα ή καπνός μόνο με ανατολικά καπνά δεν είναι κάτι που καπνίζεται εύκολα ούτε είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Αν όμως υπάρχουν σε σωστή αναλογία με άλλο χαρμάνι και κάνουν αισθητή τη γεύση τους τότε είναι απόλαυση.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς φίλε κάνεις λάθος. Το Κιρέτσιλερ ΥΠΗΡΧΕ.

      Διαγραφή
    5. Αιωνία η μνήμη. Το καπνιζα οταν υπηρετούσα στην Ξάνθη μαζι με το Ξανθη αφιλτρο.

      Διαγραφή
    6. Έχω φυλαμένα τρία πακέτα, για ...το γάμο μου!

      Διαγραφή
  6. Το λανσάρισμα στην αγορά του καπνού άσσου και το νέο design των άσσων απ την μια, η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας σε ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ - χωρίς δηλαδή να υπάρχει η φίρμα της μητρικής- και η νέα ιστοσελίδα της εταιρίας απ την άλλη, όπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην συμφωνία με την κυβέρνηση για αγορά των ελληνικών καπνών, αποτελούν ενδείξεις πως η εταιρία κάνει ελληνική στροφή. Τώρα, το κάνει απλά για να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές που ψωνίζουν ελληνικά προϊόντα? θέλει όντως να δουλέψει με ελληνικά ανατολικά καπνά? ισχύουν και τα δύο? άγνωστο... Θα δούμε στην πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και το έθιξες, Ευθύμη, να πω και μια λεπτομέρεια: Δε μ' αρέσει η ονομασία ASSOS (που πλέον ισχύει για όλους τους Άσσους, ακόμα και τον ξυπόλητο). Πρωτοβγήκε για τον Ιντερνάσιοναλ, και ήταν σαφές τι ακριβώς εννοούσε: στροφή από το ελληνικό στο διεθνές. Μια χαρά. Για τους παραδοσιακούς όμως (και ο καπνός μάλλον στους παραδοσιακούς ανήκει) ταιριάζει πολύ περισσότερο το ΑΣΣΟΣ.
      Η εταιρεία Καρέλια ξεχωρίζει πολύ σαφώς μεταξύ των Καρέλια και των George Karelias & Sons.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα Πέπε. Η κασετίνα είναι απλή, λητή, με το σωστό άσπρο παραδοσιακό χρώμα. Απλά όμορφη. Η επιγραφή assos είναι ξένη με τον χαρακτήρα του πακέτου και του περιεχομένου του

      Διαγραφή
  7. Τον καπνο τον βρισκω παντου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα στην παρέα.

    Πήρα προχθές ένα φακελλάκι να δοκιμάσω. Αν και είμαι περιστασιακός καπνιστής στριφτού, ο άσσος μιυ φάνηκε πάρα πολύ καλός σαν χαρμάνι. Λίγο πιό μαλακός στον λαιμό απο την κασετίνα και ωραίος αε γεύση.

    Το κακάο το κατάλαβα μόνο όταν άνοιξα την σακούλα και ρον μύρισα. Στο κάπνισμα καθόλου.

    Το μεγάλο του μίον είναι η ποσότητα/τιμή του. Τον κάπνισα με εξάρι φίλτρο και έβγαλα 22 τσιγάρα από ένα φακελλάκι. Την στιγμή που το Gauloises κόκκινο που καπνίζω κοστίζει πλέον 3,30€, γισ εμένα δεν υπάρχει λόγος να δίνω 3,20€ και να κουβαλάω ενα κάρο πράγματα για να στρίβω "μισοριξιές" τσιγάρα.

    Knoxville.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δοκίμασα επιτέλους τον Άσσο Ρεντ. Κυκλοφορεί στο πακέτο του Άσσου Πρίμιουμ, ωστόσο αν αφαιρέσεις την πολύχρωμη ζελατίνα με την σχεδίαση του Πρίμιουμ, εμφανίζεται το νέο πακέτο. Μέσα έχει ένα χαρτάκι του Παπαστράτου κάτι σαν καλοσόρισμα στο νέο σήμα. Έγραφε διάφορα, αυτό όμως που συγκράτησα είναι ο επίλογος: "Συνεχίζουμε .. απ την αρχή" Σίγουρα η εταιρία λοιπόν έχει αλλάξει στρατηγική, ποντάρει πλέον ανοικτά στην προώθηση του ελληνικού -με ή χωρίς εισαγωγικά- χαρακτήρα της.
    Σαν τσιγάρο είναι λίγο διαφορετικό απ το πρίμιουμ. Λιγότερο χημικό και πικάντικο, πιο απαλό και ουδέτερο απ τον προκάτοχό του. Κάποιες τζούρες μου θύμησαν μαρλμπορο, κάποιες άλλες εξπροτ. Καλό τσιγαράκι, όχι κάτι το ιδιαίτερο, αξίζει σίγουρα τα λεφτά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα σήμερα ασσο φιλτρο κασετίνα μετά από δυο εβδομάδες καρέλια φίλτρο (το έχω ρίξει λίγο στοyς πειραματισμούς). Ο άσσος είναι ασύγκριτα καλός. Τελικά η philip morris εχεί κάποια τσιγάρα που είναι ανεπανάληπτα. Aπό ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρεται μόνο για το marlboro. Αυτόν τον άσσο τον κάπνιζα και με 3.80. Είναι ότι πρέπει. Κάλη τιμή , κάλο τσιγάρο και το βρίσκεις φρέσκο παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΓΓΕΣ ΑΣΣΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΧΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.OLD HOLBORN KITRINO.ΑΣΠΡΟ RIZLA ΧΑΡΤΑΚΙ.SWANΚΟΚΚΙΝΟ ΦΙΛΤΡΟ.ΓΥΡΙΣΑ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΜΟΥ .ΑΣΣΟΣ.ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3,20€ για 15g είναι όντος πολύ ακριβά. Μόνο που αξίζει να σημειώσουμε οτι ο παρόν καπνός είναι ο πιο φτηνός των 15g. Ο Καρέλιας κοστίζει 3,30€ στα 15g. Μη ξεχνάμε όμως την υπερβολική φορολογία που επιβάλει το κράτος στα προϊόντα καπνού. Μια κίνηση λανθασμένη καθώς έχει ανθίσει το λαθρεμπόριο και έχει βουλιάξει ο κλάδος του καπνού. Σε συνδιασμό με την κατακόρυφη πτώση των εσόδων του κράτους απο αυτή την λανθασμένη κίνηση της φορολόγισης του καπνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρκετα ωραιος ο καπνος, με Swan 6mm & OCB x-pert ηρθε περιορισμενη η γευση, τον συνιστω με RIZLA ασημι και φιλτρα 6mm ανθρακα παππου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ετρεξα να τον παρω με την αδημονια οτι εβγαλε ο Παπαστρατος καπνο με ανατολικα,αλλα τελικα μας βγηκε ενας ακομα κοκκινος Marlboro (απ'οσο εχω καπνισει μέχρι στιγμής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά συμφωνώ με τον συντάκτη του ποστ. ϊσως το καλύτερο στριφτό που έχω καπνίσει τα τελευταία χρόνια. Θα με τακινηθώ στον ASSO άμεσα κι ελπίζω να μην χαλάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καταπληκτικα τσιγαρα ,μοντερνα και ταυτοχρονα απ τα πιο παλια,τα συνιστω ανεπιφυλακτα σε καπνιστες στριφτου.Ουτε πολυ βαρια ουτε πολυ ελαφρια (πιο ελαφρια απο τη κασετινα),καταπληκτικο αρωμα κακαο.Σε σχεση με αλλα "ελαφρια" που ειναι πιο υγειηνα (και καλα) ειναι πολυ καλυτερος καπνος.Το ΜΟΝΟ αρνητικο ειναι η τιμη του σε σχεση με τη λιγη ποσοτητα 15γρ.
    Ανεπιφυλαχτα τα συνιστω,αλλιως επομενη επιλογη πρωσοπικα ειναι καπνος καρελια με αρωμα "μελιου",η αλλιως τα πιο ακριβα blackdevil με γευση βανιλια.Ιδανικοι καπνοι στη τελικη για ενα γευστικο καπνισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειχα παρει μερος σε μια ερευνα πριν μισο χρονο σχετικα με καποιο καινουργιο καπνο που θα κυκλοφορουσε.
    Στην ερευνα μας δωσανε διαφορους καπνους (σε ολολευκη συσκευασια χωρις να αναγραφεται η μαρκα τους) και μας κανανε ερωτησεις σχετικα με την γευση-αρωμα-επιγευση-χρωμα-υφη.
    Πριν ενα περιπου μηνα ανακαλυψα τον Ασσο και σκευτομαι οτι μπορει να εχω βοηθησει στην δημιουργια του!
    Οπως και να 'χει η γευση του ειναι παραπανω απο ικανοποιητικη για μενα και ειδικα η επιγευση του μετα στο στωμα.
    Για τον φιλο που ρωταει τι συνδιασμο (καπνο-χαρτακια-φιλτρακια) να κανει, του προτεινω old holborn φιλτρακια, Assos καπνος και χαρτακια μπεζ σιγαροχαρτον καπνοπαραγωγων,κοινως γνωστα ως ''παππους'' (λεπτο προς μετριο παχος χαρτιου).
    Υστερα απο την αυξηση του van nelle στα 4.40ευρο πειραματιζομαι συνεχεια με διαφορετικους καπνους, μεχρι στιγμης μονο ο Ασσος με ικανοποιει και δεν τον ''βαριεμαι''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθεια τι πληροφορίες σας εδωσαν για τον καπνο;Σας είπαν τιποτα για το χαρμανι του;

      Διαγραφή
  18. Διαβάζω ότι το αγλάισμα του θεσμικού μας κράτους, ο Άδωνις, θέλει να ξαναζωντανέψει τον ακυρωμένο από την πράξη νόμο για το κάπνισμα σε μπαρ και καφενεία.

    Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο που να μην εμπίπτει (και κυρίως να μην μπορεί να παρερμηνευθεί ότι δήθεν εμπίπτει) στη γνωστή κατηγορία των κάφρικων δηλώσεων του παρτάκια Ελληνάρα καπνιστή. Να δείξω κάπως ότι διατηρώ κάθε σεβασμό προς τον άκαπνο διπλανό μου, αλλά ότι αυτό δεν είναι λόγος να τσαλακώνεται η δική μου αξιοπρέπεια ή να περιστέλλονται οι ελευθερίες μου.

    Αλλά δε διατηρώ πολλές ελπίδες ότι ένα τέτοιο σχόλιο θα μπορούσε να αναγνωσθεί σωστά από πολλούς. Δυστυχώς, πλέον οι καπνιστές και οι άκαπνοι είμαστε εχθρικά στρατόπεδα, όπως οι δημόσιοι με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι ήδη άνεργοι με τους υποψήφιους ανέργους, και γενικά οι κάθε «εμείς» με τους κάθε «άλλους». Από αντικαπνιστές μέχρι αντι-[βάλτε ό,τι θέλετε], ποτέ όσο θυμάμαι δεν υπήρχαν τόσες ομάδες στην κοινωνία μας που να αυτοπροσδιορίζονται με βάση το τι αρνούνται και αντιμάχονται. Όλος αυτός ο κατακερματισμός της κοινωνίας σε αντίπαλες ομάδες είναι ένα καταπληκτικό επίτευγμα των πρόσφατων πολιτικών ηγεσιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπε δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα λεγόμενά σου. Παρατηρώ δυστυχώς οτι εμφορούμαστε ακόμα και σήμερα, όπου τα πάντα έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει, από μια αδικαιολόγητη πόλωση. Νομίζω οτι η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά διχασμένη, είτε καπνιστές/αντικαπνιστές, είτε πράσινοι/μπλέ/κόκκινοι ή ό,τι άλλο θελεις.Το αν αυτό συντηρείται και σε ποιό βαθμό από τις εκάστοτε κυβερνητικές ηγεσίες για προφανείς λόγους, δεν ξέρω και νομιζω θελει πολύ πληκτρολόγημα (όχι μελάνι στην ηλεκτρονική εποχή) για να το διασαφήσουμε έστω ακροθιγώς. Έτσι όπως είμαστε πάντως (συνειδητά διχασμένοι ή ασύνειδα εκκολάπτοντες τη διαίρεση) δεν πρόκειται να πάμε και πολύ μακρια...

      Διαγραφή
  19. Γειά σας,

    Ο καπνός είναι πάνω από όλα θέμα γούστου.
    εγώ που κάπνιζα στα 80s άσσο κασετίνα για 15 χρόνια έψαχνα πολύ καιρό έναν τέτοιο καπνό.
    Για όσους κάπνιζαν τον άσσο λοιπόν θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει αυτή η γέύση και στον καπνό και επίσης δεν είναι ελαφρύ (δεν μπορώ να καπνίσω ελαφρύ τσιγάρο).
    Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε σχέση με αυτά που προσφέρει η ελληνική αγορά και τον προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του άσσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα σας! Απο καιρο ηθελα να δοκιμασω το συγκεκριμενο καπνο,διοτι μου ειχε κανει εντυπωση η κυκλοφορια του εξ'αρχης. Αν και δεν υπηρξα ποτε οπαδος του Ασσου,κυριως λογο του οτι εχω συνηθισει σε καπνους τυπου van nelle,drum, ομολογω πως ο συγκεκριμενος καπνος μου αφησε μια σχετικα καλη εντυπωση. Αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι σαν τσιγαρο μου φανηκε καπως ελαφρυ, γευστικα και ποιοτικα με αφησε ευχαριστημενο. Αυτα απο εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα !!! Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό να βρω στριφτό που να με γεμίζει, και ο μόνος που μου άρεσε ήταν ο Άσσος. Με χαλάει όμως πολύ που δεν είναι ελληνικό προιόν . Θέλω να ρωτήσω... Που πηγαίνουν τα λεφτά μας όταν αγοράζουμε αυτόν τον καπνό ; Μένουν Ελλάδα ή τα αρπάζει η Φίλιπ Μόρρις; Κάπνισα και τον Καρέλια τον άσπρο...πολύ,πάααρα πολύς ελαφρύς και με μια γλυκιά γεύση που σου μένει μονίμως. Ο πορτοκαλί,,λες και καπνίζεις αντιηλιακό...Δύσκολη κατάσταση. Θέλω κάτι Ελληνικό και δεν βρίσκω...δυστυχώς. Τι έχετε να μου προτείνετε; Ο Κούπερ ; Δεν μπήκα καν στον κόπο να τον δοκιμάσω,οι κριτικές του είναι χάλια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. pare golden virginai prasino o 20gr ta spai oti kalitero kiklofori stin ellada kamia sxesi me ton palio k xwris polla ximika

      Διαγραφή
    2. Παρόλο που το 'χουμε ξανασυζητήσει, αυτή την απορία για τις όχι-πια-ελληνικές εταιρείες, το πού πάνε δηλαδή τα λεφτά μας, την έχω κι εγώ. Πάντως καθαρά ελληνική εταιρεία δεν υπάρχει πια παρά μόνο ο Καρέλιας.

      Παρεμπιπτού, ο Άσσος αύξησε το κακάο στον καπνό; Πήρα ένα πακέτο πριν μερικές μέρες, μετά από αρκετό καιρό που κάπνιζα μόνο χύμα, και ένιωσα πιο έντονα από πριν τη γλυκάδα και γενικά μια γεύση που δεν ήταν από καπνό.

      Διαγραφή
    3. Η ΠΑΠΑΣΤΡΆΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ. είναι εδώ και δύο χρόνια ζημιογονος. ΟΙ πωλήσεις της έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά το 1/3 παρά τη λειτουργία του νέου εργοστασίου στον Ασπρόπυργο,επένδυση υψους 100 εκ. ευρω. Απο το Δεκεμβρη πέρυσι ξεκίνησε.τη λειτουργια της και η γραμμή παραγωγής καπνού για στριφτο, επένδυση ύψους 3 εκ. ευρώ. Πλέον που η εγχώρια παραγωγή καπνού περιορίζεται σε ανατολικά το θέμα είναι να προτιμούμε τσιγάρα που παράγονται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία το μερίδιο αγοράς των εγχωριως παραγόμενων τσιγάρων η καπνων στριφτου παραμένει σταθερό (είτε πρόκειται για το εγχώρια παραγόμενο Marlboro είτε για την χρυσή κασετινα του Καρελια είτε για το BF της ΣΕΚΑΠ) και αυτο ειναι το προβλημα. Πως δηλαδη απο το Lucky Strike και τον Old Holborn θα στραφεί σε λύσεις "παράγεται στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Ζημιογόνως δεν σημαίνει απαραίτητα πως μπαίνει με τα ταμπούνια μέσα. Μπαίνουν κάποια λογιστικά μεγέθη όπως οι αποσβέσεις ας πούμε που μπορούν να αλλάξουν άρδην το αποτέλεσμα. Οι εγχώριες πωλήσεις όλων των εταιριών έχουν μειωθεί αιθητά. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος απ την υψηλή φορολόγηση και τα τρισάθλια λαθραία. Παρεπιπτόντως, δοκίμασα 2 τσιγάρα τις προάλλες από ένα λαθραίο που λέγεται πως είναι ανώτερο απ τα άλλα και κόντεψα να μείνω στον τόπο. Μακριά και αγαπημένοι!

      Ναι, να προτιμάμε ελληνικά σήματα. Οι αγρότες που ασχολήθηκαν φέτος με τα ανατολικά καπνά ακούω πως έμειναν ευχαριστημένοι, πουλήθηκε όλη η παραγωγή σε καλή σχετικά τιμή. Και ποιοτικά είναι και ενισχύουμε την ελληνική οικονομία και ίδιως τους συμπατριώτες αγρότες μας.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά όποιος θέλει να καταλάβει αν πάει καλά μια πολυεθνική όσον αφορά τις εισπράξεις της και τις πληρωμές της πρέπει να μελετήσει την Κατάσταση Ταμειακών Ροών( Cash Flow Statement) που δημοσιεύεται. Τα αποτελέσματα (κέρδη ή ζημίες ) στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης είναι λογιστικά και δεν πρόκειται για πραγματικό χρήμα που μπαίνει η βγαίνει από την επιχείρηση.
      Άλκης.

      Διαγραφή
    6. Σκεφθείτε ότι για να πιστωθεί μία πώληση δεν είναι απαραίτητο να γίνει και είσπραξη γιατί η πώληση αυτή μπόρεί να γίνει και με πίστωση. Δηλαδή ενώ αυξάνονται οι πωλήσεις δεν γεμίζει το ταμείο αναγκαστικά.Είναι δυνατόν μια επιχείρηση να έχει μικρότερες πωλήσεις από μια άλλη και να έχει μεγάλη εισπραξιμότητα, ενώ μία με μεγαλύτερες πωλήσεις να μην μπορεί να πάρει τα λεφτά της επειδή δεν πληρώνουν οι πελάτες της. Είτε δεν πληρώνουν έγκαιρα είτε δεν πληρώνουν καθόλου.
      Άλκης.

      Διαγραφή
    7. Aγαπητε όλες οι πολυεθνικες ζημιες δηλωνουν,ειδικα στην καπνοβιομηχανια.Λογιστικο τρικ ειναι.Όσο αφορα το τι ειναι Ελληνικο,τυπικα θεωρουμε ότι παραγεται στην Ελλαδα πραγμα που ισχυει ως ενα σημειο.Βεβαια αλλο ειναι να καταναλωσεις ενα διεθνες προιον που παραγεται φασον και αλλο ενα κλασσικα Ελληνικο που σχεδιαστηκε απο και για την χωρα μας,εστω και αν ως κεφαλαιο ανοικει σε ξενους όπως συμβαινει σε παραδοσιακα προιοντα βλ Ασσος,Μεταξά,Μυθος,Μισκο κ.λ.π. Οσο μειωνονται τα εθνικα brand names,τοσο αποδυναμωνεται μια χωρα.
      Εγω προσωπικα δεν πιστευω στην κινεζοποιημενη "αναπτυξη" μεσω πολυεθνικων. Οπου πάνε φερνουν μονο εξαθλιωση και ενα μοντερνο δουλεμποριο,η δε σχεδον μονοπωλιακη κυριαρχια τους,περισσοτερο παραπεμπει στην ΕΣΣΔ παρα σε ελευθερο καπιταλιστικο κοσμο.Ας μην ξεχναμε πως δεκα πολυεθνικες πριν λιγο καιρο ζητησαν και νεα μειωση μισθων απο την κυβερνηση και η μία απο αυτες ανοικει στον χωρο του καπνου.Γιατι;Aπλα γιατι δεν ειναι ταυτισμενες με αυτη την χωρα,ουτε βασιζονται στο καταναλωτικο της κοινο και ξερογλειφονται για μια ακομα Ινδια μεσα στην ΕΕ.Ειμαι της γνωμης πως μια επιχειρηση πρεπει να εχει ιδιοκτητη και πατριδα,μονο τοτε ειναι οφελιμη στην κοινωνια την οποια λειτουργει.
      Ημουν καποτε πολυ θετικος στο "καταναλωστε Ελληνικά",δεν εχω αλλαξει γνωμη,αλλα...Τωρα ετσι όπως εχουν ερθει τα πραγματα ειναι σαν θεραπευεις καρκινο με ασπιρινη. Αυτη η χωρα δεν σωζεται όσο είναι κατεχομενη απο τους Ευρωπαιους, τους τοκογλυφους και τους εν Ελλαδι υπαλληλους τους,όσα λεμονια Καλαματας και φασολια Καστοριας και να φαμε.

      Διαγραφή
  22. Καμμια γνωμη για τον ASSO RED?Τωρα που αλλαξε πακετ αλλαξε και χαρμανι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι άλλαξε. Λιγότερο πικάντικο, πιο απαλό χαρμάνι. Προσωπικά το βρήκα καλύτερο απ το international χωρίς όμως να με ενθουσιάσει. Απ τους καινούριους άσσους περισσότερο μου άρεσε ο άσσος μαλακό και φυσικά η κασετίνα η οποία τους τελευταίους μήνες είναι πολύ καλή

      Διαγραφή
  23. ο Καπνος ειναι τραγικοτατος.Πετρο απορω πως σου αρεσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε Πεπε επειδη εγινε αναφορα στο Κιρετσιλερ απλα θελω να αναφερω οτι επειδη ειμαι απο Ξανθη κ ζω στην Ξανθη τα συγκεκριμενα τσιγαρα ακομα βγαινουν. Τα βρισκεις σε μερικα περιπτερα. Εχουν μπασμα στο χαρμανι τους αν κ σε σχεση με το Κιρετσιλερ των 80's και 90's εχουν χειροτερεψει αισθητα. Παντως ακομα κ σημερα εχουν το κατι διαφορετικα απ την πλειοψηφια ολων των αλλων. Επισης η αισθηση του φιλτρου στο στομα ειναι απαισια. Λες κ εχουν πανω τους σκονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε φιλε μου βρισκεις ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ τωρα??? Μεχρι τωρα ηξερα οτι ειχε καταργηθει αυτο το σημα, για πες μας περισσοτερες πληροφοριες εαν εχεις γιατι ημουν φανατικος του ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καταργηθεί εδώ και πολλούς μήνες έχω κάνει τηλέφωνο στη ΣΕΚΑΠ Αθηνας. Εναπομείναντα πακέτα πάντα θα υπάρχουν βέβαια.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Εκπλήσσομαι. Αφού λένε ότι στην Ξάνθη αυτά τα τσιγάρα είχαν κίνηση, θα περίμενε κανείς το στοκ των περιπτέρων να εξαντληθεί πιο γρήγορα παρά σε κανένα περίπτερο Θεσσαλονίκης ή Αθήνας που, χωρίς μόνιμο πελάτη, απλώς τα έφερνε για λόγους πληρότητας. Εκτός αν οι προμηθευτές χονδρικής ή η ίδια η εταιρεία έχει στοκ που το σπρώχνουν σιγά σιγά μέχρις εξαντλήσεως.

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε μπορεις να στειλεις κουτα με το ταχυδρομιο;

      Διαγραφή
  26. μηπως γνωριζει καποιος οτιδηποτε για τα τσιγαρα MARBLE?? ειναι σε κοκκινο πακετο, δεν κυκλοφωρουν νομημα στην ελλαδα, και το πακετο γραφει FOR DUTY FREE SALE ONLY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθραια πακέτα του 1 ευρώ. Τα πουλάνε ρωσσοπόντιες σε όλες τις μεγάλες πολεις. Θα προτρέψω ολους τους αναγνώστες να μείνουν μακριά απο ολα αυτα τα λαθραία τσιγαρα διοτι είναι τρισχειρότερα για την υγεία σας και κανετε μεγαλο κακο στην οικονομια του κράτους.

      Διαγραφή
    2. Το κράτος κάνει κακκό στην οικονομία και των καταναλωτών ( γιατί και οι καπνιστές καταναλωτές είμαστε ) και έχει κάνει τους λαθρέμπορους διευθυντές. Αντί λοιπόν να αποτρέπουμε απο τα λαθραία και να τα κατακρίνουμε, γιατί δεν στηρίζουμε την προσπάθεια για μείωση του ΕΦΚ στα καπνικά?? Δεν είπα οτι είναι καλό το λαθρεμπόριο, όμως είναι καλό το κράτος να φορολογεί τόσο τρελά τα καπνικά??? Ασχετα εαν μιλάμε για καπνό, είναι και αυτό ένα προϊόν που πρέπει να έχει τη λογική φορολόγιση. Σα καπνιστής λοιπόν ξέρω οτι το κράτος με εκμεταλεύεται με τη φορολόγιση ( η οποία πάει μόνο στις τσέπες των πολιτικών ). Εάν θέλει το κράτος να μην υπάρχουν λαθραία τσιγάρα με 1€ το πακέτο, ας ρίξει τον ΕΦΚ, ώστε στο εμπόριο να μη κοστίζει πάνω απο 2,50€ το πολύ

      Διαγραφή
  27. ΄Παιδιά ο καλύτερος καπνός (γνώμη μου) είναι ο πορτοκαλί Καρέλια με χαρτάκια καρέλια και φιλτράκια Ρίζλα ούλτρα σλιμ. Ελληνικός και ωραίος. Θα τον δοκΙμάσω και με φιλτράκια λεπτά του παππού και θα σας πω. (άραγε είναι ελληνικά αυτά; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγγνώμη που γράφω εδώ και βγαίνω εκτός θέματος αλλά δεν ήξερα που να απευθυνθώ. Μπορείτε να μου προτείνετε τσιγάρο (όχι καπνό) βαρύ αλλά όχι πολύ που να είναι σχετικά φθηνό; Κάνω pall mall τώρα τελευταία αλλά δεν λένε και πολλά και το 20άρι πακέτο κάνει 3,30. Υπάρχει κάτι σε πιο χαμηλή τιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαρελια Φιλτρο Κασετινα στα 3,20,πολυ καλα τσιγαρα.Αφου αντεξες τα Παλλ Μαλλ τα Καρελια θα σου φανουνε πουρα αβανας.

      Διαγραφή
  29. Ειναι ελαφρυς η βαρυς σαν καπνος,και θα ηθελα να ρωτησω...,ποιος ειναι ενας απο τους ελαφρυτερους καπνους και με λιγη πισσα??? Ευκολοκαπνιστο....απαλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πιο ελαφρύς καπνός κατα τη γνώμη μου είναι ο Drum λευκός.

      Διαγραφή
  30. Υπαρχει τσιγαρα,οχι καπνος παρομοια με τα pall mall blue , τα οποια ειναι πιο καλα σε γευση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια ερωτηση τα τσιγαρα duty free assos premium (δηλαδη αυτα που μπαινουν στα βαπορια ) εχουν παραπανω αναλογιες απο τις επιτρεπομενες 10 10 10.
    Εχει ενα μηνα που γυρισα και η χρυση κασετινα που κανω μου φαινεται ελαφρια... ενω ολοι μου λενε ποσο βαρια ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γιατι δεν γραφει αναλογιεσ γι αυτο ρωταω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με διαφορα ο καλυτερος καπνος που υπαρχει.Ειδανικο βαρος,κοψιμο,γευση,αρωμα.Το χαρμανι αναβαθμιστικε ελαφρως σε σχεση με το αρχικο και βλεπω πως εχει αρχισει να κινηται πολυ δυνατα εμπορικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μετά από αρκετό καιρο στα έτοιμα το γύρισα στα στριφτά και συγκεκριμένα στον καπνό άσσο. 3.20 για 15 γρ δεν είναι και ότι πιο οικονομικό, μιας και τα ξεφτερια που κατοικοεδρευουν στην εξουσία τόσα χρόνια συνεχώς αυξάνουν τη φορολογία στα καπνικα. Επανέρχομαι στον καπνό άσσο και στο περιεχόμενο του, ανοίγοντας το φακελάκι έπιασα μια ελαχιστη μυρωδιά κακάο. Τα πρώτα δυο τσιγάρα που έκανα μου φάνηκαν χαλια, συνεχίζοντας όμως στα επομενα η γεύση όλο και βελτιωνόταν με αποτέλεσμα τώρα που είμαι στα τελιωματα να κανω ένα τοσο απολαυστικό κάπνισμα που μου ξηπνυσε ανάμνησης από παλιά. Τον συνδιασα με χαρτάκια ριζλα μπλε φίλτρα Ολντ χορλμπορν λεπτα αλλά και αφιλτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη ειμαι και εγω φαν του καπνου Ασσου,τον θεωρω ότι καλυτερο υπαρχει στην αγορα στριφτου,νομιζω πως ο καλυτερος συνδιασμος ειναι χαρτακια του παππου γκριζα (τα πολυ λεπτα) και τα πολυ λεπτα φιλτρακια του παππου,τα πρασινα στα 5,5 μμ. Πραγματικα απογειωνεται ο καπνος

      Διαγραφή
    2. 6,5mm τα μακρυά ενοείς.

      Διαγραφή
    3. Οχι ρε φιλε,τα 5,5 εννοω.Αλλα ειναι τα 6,5 και δεν μου αρεσουν.

      Διαγραφή
  35. Τον έκανα μόνη ή μάρκα προς το παρόν τον άσσο. Για πες μου όμως ρε πέτρο πως τα ζητας αυτά τα φιλτρακια και τα χαρτάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γειά σας μπορείτε να μου πείτε ποίος καπνός είναι καλύτερος στην γέυση ο ΑΣΣΟΣ ή ο marlboro gold?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλημέρα!!!!!!
    καπνίζω καπνό άσσο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και πλέον το στρίβω με χαρτάκια ριζλα μικρον και φιλτράκια ριζλα ουλτρα σλιμ ενεργού άνθρακα
    βρήκα την παρέα σας τυχαία και εντυπωσιάστηκα από το καλό κλίμα και τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ, καθώς θέλω να δοκιμάσω ποιοτικότερους καπνούς από το εξωτερικό γιατί τον άσσο τον ψιλοβαρέθηκα αλλά δε μου κάνει κάτι άλλο από την εγχώρια αγορά
    σκεφτόμουν κάποιον μανιτου ή πουεμπλο αλλά δεν είμαι αρνητικός σε κάποια άλλη ιδέα που να ταιριάζει με τα γούστα μου, δε μπορώ τους αρωματικούς με τίποτα
    ποια η γνώμη σας για τα καταστήματα αυτά???
    http://cheap.tobaccoonline.co.uk/
    http://www.cigarre24.de/
    https://www.pipe-shop.net/
    θα ήθελα επίσης κάποια πρόταση για ένα πάρα πολύ καλό τσιγάρο από εξωτερικό από το οποίο θα κάνω 2-3 τη μέρα για ποικιλία
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ανώνυμε!
      Και ο Νοσταλγός και ο Πέπε είναι ολόσωστοι σε όλα όσα γράφουν. Συμφωνώ με τα χίλια για τα Karo, εκπληκτικό τσιγάρο και θα χασεις αν δεν το δοκιμάσεις. Nat Sherman και καποια σηματα sobranie δες εδώ: dutyfreedepot.com.
      Συμφωνώ για το pipe-shop, είναι πολύ αξιόπιστο και έχει φθηνά ταχυδρομικά, αν και μικρή ποικιλία σε σχέση με το http://www.tabak-brucker.de.

      Διαγραφή
    2. παρήγγειλα 10 καπνούς από pipe-shop οπότε προς το παρόν χρήμα τέλος... χαχαχα!
      θα επιστρέψω με εντυπώσεις

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να βρείς καπούς drum 25g με 4,30€ και LM 20g με 3,20€, τους LM δε τους ξανακαπνίζω με τη καμία όμως.

      Διαγραφή
    4. Παρήγγειλα Natural American Spirit Perique, Javaanse Jongens Tembaco, Manitou Original Virginia Blue, Manitou Virginia Green, Manitou Golden Virginia Gold, Marlboro Tobacco Red, Maya, Pielroja Rolling Tobacco, Pueblo Classic, Pueblo Burley blend
      Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει από γερμανία
      με το τελείωμα κάθε καπνού θα μοιράζομαι εντυπώσεις, αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός

      Διαγραφή
    5. > μνμ Λάμπρου 29 Μαΐου:

      Αυτό το σάιτ έχει πράγματι Νατ Σέρμαν αλλά όχι τα συγκεκριμένα σήματα. Τα δύο που αναφέρω δεν τα έχω δει σε κανένα εμπορικό σάιτ. Είναι τα μόνα που έχω δοκιμάσει. Δεν αμφιβάλλω ότι όλη η σειρά θα είναι υψηλών στάνταρ, αλλά προσωπική πείρα δεν έχω παρά μόνο για τα δύο άφιλτρα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε πολύ καλές επιλογές. Μόλις χθες παράγγειλα και γω τους καπνούς μου (πίπας) και δεν σκέφτηκα να βάλω κανεναν καπνούλη στριφτού, έτσι για αλλαγή. Κοιτάζω τώρα και βλέπω οτι έχει καλό πράμα...Την επόμενη φορά, όταν θα ξανάρθει η σειρά του!!

      Διαγραφή
    7. Η παραγγελία ήρθε προχθές. Πρώτος καπνός που άνοιξα Pueblo Burley blend. Γράφω τις εντυπώσεις μου στην αντίστοιχο θέμα

      Διαγραφή
  38. Δες κι αυτο το μαγαζι, αλλα ειναι αγιογδυτες στις τιμες http://www.tabak-brucker.de/.
    Εγω προσωπικα θα σου προτεινα το Karo, αν αντεχεις τα βαρια αφιλτρα, το Pall Mall αφιλτρο και το Roth-Händle απο γερμανια, αλλιως τσεκαρε το Natural American Spirit Perique.Ο γραφων εχει κολημα με τα αφιλτρα οποτε δες κι αλλες αποψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ φίλε
      από άφιλτρα έκανα κάποτε caporal και μετά sante πριν από 15 χρόνια περίπου.
      τα γαλλικά φοβερό τσιγάρο αλλά στούκας δε μπορούσα να κάνω πάνω από 5-10 τσιγάρα τη μέρα...
      το περίεργο ήταν πως όταν δοκίμασα με φίλτρο μου φάνηκε ακόμα πιο δυνατό.
      τα σαντέ ίσως κάπου γύρω στο 2000 τα χαλάσαν και μετά το γύρισα στο στριφτό.
      τι μου θύμησες...........................

      Διαγραφή
    2. Ασύλληπτης ποιότητας (για τα γούστα μου βέβαια) είναι τα δύο άφιλτρα κατοστάρια του Νατ Σέρμαν: Cigarettellos και Havana Ovals. Για 1-2 μια φορά το μήνα, θα έλεγα.

      100% καθαρός καπνός, φυσικά αρωματικός, βαρύς αλλά όχι στούκας.

      Διαγραφή
    3. Τα άφιλτρα Σαντε,έχουν αναβαθμιστεί πάρα πολύ σε σημείο που να θυμίζουν τα παλιά.

      Διαγραφή
  39. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με το κακάο αυτό το αρωματάκι που βγάζει. Εμένα μου θυμίζει δαμάσκηνο ή τέλος πάντων κάτι φρουτώδες.
    Πάντως είναι ωραίος καπνός, προς το παρόν τον συνδύασα με ασημί χαρτάκια ριζλα και φιλτράκια ολντ, με τα ρίζλα μικρόν θα καπνίζεται ακόμα πιο ευχάριστα υποθέτω.
    Τι άποψη έχετε για τα χαρτάκια γκιζέ ούλτρα σλιμ; έχουν μικρότερο φάρδος κι επομένως θα καίγεται λιγότερο χαρτί. άρα η γεύση του καπνού θα είναι πιο καθαρή. έτσι σκέφτομαι, δεν τα έχω δοκιμάσει όμως. αξίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να στρίψεις; Εμένα τα πιο στενά από το κανονικό χαρτάκια με δυσκολεύουν. Για λιγότερο χαρτί υπάρχει και η λύση του ανάποδου στριψίματος. Βέβαια, με τη συνήθεια όλα μαθαίνονται...

      Διαγραφή
    2. Ναι, είναι θέμα αυτό με τα Γκιζέ. Πήρα τα σλιμ, τα πράσινα χαρτάκια, όχι τα σούπερ σλιμ και μου φάνηκαν μια χαρά αν και με δυσκολεύουν πολύ στο στρίψιμο. Βέβαια αν στρίβεις κανονικό τσιγάρο και όχι σλιμ, μείνε μακρυά. Ούτε καλλιτέχνης δεν τα καταφέρνει.
      Α, είδα το βιντεάκι που έχει η επίσημη ιστοσελίδα της Γκιζε με μια τύπισσα που στρίβει κανονικού μεγέθους τσιγάρο με τα Γκιζε. Ε, έπαθα πλάκα. Μιλάμε για τέχνη, όχι παίξε γέλασε!

      Διαγραφή
    3. Τα αγόρασα λοιπόν κι εγώ (τα πράσινα) και όντως δυσκολεύτηκα λιγάκι αλλά νομίζω θα τα συνηθίσω. Τα πρώτα 2-3 τσιγάρα βέβαια μου βγήκαν κακάσχημα αλλά μετά κατάλαβα πως να χειριστώ το καινούργιο χαρτάκι και έστωσε το θέμα... Κάνω σλιμ τσιγάρα με φίλτρακι ολντ ή ρίζλα και άμα βρω και κανα φιλτρακι σουπερ σλιμ της προκοπής θα μάθω να στρίβω τσιγάα όχι χειρότερα του εργοστασιακού davidoff ultra slims :)
      (Τα πιο απαίσια χαρτάκια πάντως κατά τη γνώμη μου είναι εκείνα τα πορτοκαλί με γλυκόριζα. Εκεί και ύστερα από 100 προσπάθειες δεν θα καταφέρω να στρίψω, το χαρτί τσαλακώνεται άσχημα και ότι κι αν κάνεις είναι για ... κλάματα)

      Διαγραφή
    4. Για το ανάποδο στρίψιμο μηπως υπάρχει καμια οδηγια σε βιντεο;
      Οχι οτι είμαι ηλίθια αλλά από τις περιγραφές που βρήκα δεν κατάλαβα τίποτα και δεν γνωρίζω και κανένα άτομο που να στρίβει ανάποδα ^_^

      Διαγραφή
    5. Να κάνω μια προσπάθεια; Νομίζω ότι είναι απλό. Φέρε τα σύνεργά σου κοντά στον υπολογιστή.

      Κρατάς -ή βάζεις σ' ένα τραπέζι- το χαρτάκι μπρούμυτα, δηλαδή με την κόλλα προς τα κάτω. Αλλά η κόλλα να είναι προς τη δική σου μεριά, όχι προς την απέναντι. Βάζεις τον καπνό και το φίλτρο, κάνεις κανονικά όλες τις κινήσεις του στριψίματος. Τώρα είσαι έτοιμη να το κολλήσεις. Βλέπεις πού έχει έρθει η κόλλα; Είναι στην έξω πλευρά του τσιγάρου, και προς τα σένα. Τη σαλιώνεις κανονικά, φέρνεις το υπόλοιπο χαρτί από πάνω και το κολλάς. Το περισσευούμενο χαρτί, που αλλιώς θα έκανε ένα δεύτερο γύρο γύρω από το τσιγάρο, τώρα είναι στον αέρα. Το σχίζεις με προσοχή και το πετάς.

      Φυσικά δε θα κάνεις το τέλειο τσιγάρο με την πρώτη, αλλά αυτό είναι θέμα εξάσκησης.

      Διαγραφή
    6. Πέπε σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Τέλεια η οδηγία σου. Η απορία μου για το ανάποδο στρίψιμο λύθηκε και κατάφερα να στρίψω και μερικά καλούτσικα τσιγάρα. Δεν νομίζω να το καθιερώσω διότι ούτως η άλλως αποφάσισα να προτιμήσω τα γκιζέ αλλά μ αρέσει που το έμαθα ακόμα κι ετσι για μαγκιά.
      Το πιο δυσκολο πάντως είναι το να κόψεις το περίσσιο χαρτί χωρίς να χαλάσεις όλο το έργο τέχνης.
      Παρεμπιπτόντως, ξέρει κανείς αν κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη οι καπνοι της wolfway? Αδημονώ να δοκιμάσω τον μπλακ σι αλλά σίγουρα δεν θα τον παραγγείλω από Αθήνα ...

      Διαγραφή
  40. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωση,αλλά τον τελευταίο καιρό,εχω δει δεκάδες άτομα να καπνίζουν στριφτό Άσσο. Φαίνεται πως αν και ξεκίνησε η κυκλοφορία του υποτονικά,στόμα με στόμα,έγινε ένα πολύ εμπορικό προιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 4.30 τα 20g, πολυ καλος για την τιμή του με αυθεντικη γευση και αρωμα καπνου. Τα 15αρια καταργηθηκαν?
    Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παιδιά δεν ξέρω ποιον καπνό να αγοράσω. Τον Άσσο τον είχαν δοκιμάσει όταν είχε πρωτοβγει και μου είχε φανεί μάλλον πολύ ουδέτερος καπνός. Δοκιμασία τώρα τελευταία καπνό black devil και oriental mist και δε μου αρεσαν, δε τους ευχαριστηθηκα. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι να πάρω van nelle που παλιά μου άρεσε πολύ αλλά δεν είμαι σίγουρος (φοβάμαι μη μου φανεί πολύ βαρύς). Τι γνώμη έχετε για τον lucky strike? τον είχα δοκιμάσει πριν χρόνια και μου είχε φανεί αρκετά χημικός στη γεύση. Πως είναι στη γεύση ο καπνος Άσσος τώρα? Θυμίζει καθόλου Άσσο κασέτινα (από τα αγαπημένα μου τσιγάρα όταν είναι φρέσκο πακέτο) ή ειναι ανοστο virginia? Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτο, αλλά με όλους τους καπνους χρησιμοποιώ φίλτρα του παππού με άνθρακα 6mm και λεπτά χαρτάκια rizla ασημί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε τον νεο Ασσο Ανευ και θα γουσταρεις.

      Διαγραφή
  43. Καλησπέρα σε όλους δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το βλογκ ακόμα αλλά το βρήκα ένδιαφερον .ενετι 2020 πλέον θέλω να σας πω πώς έχω δοκιμάσει σχεδων ότι καπνό υπάρχει στην Ελλάδα και σχεδόν πάντα μετά από λίγο καιρό είχα ενοχλήσεις στον λαιμό μου αυτό που κατάλαβα με τον καιρό είναι πως δεν άντεχα τα τεχνιτα αρώματα και τις υπερβολικές μυρωδιές. Πάμε λοιπόν !!! Golden virginia= κάπνισε καλύτερα Κολωνία. Ολντ χολμπορν άσπρος=ελαφρύς αλλά ο λαιμός μετά από καιρό χαλιά για τον κίτρινο Ολντ δεν ασχολούμαι καθόλου. Καρέλια πορτοκάλι ,Καρέλια άσπρο= άνοιξε έναν κάδο και πετα τους μέσα. Μαρλμπορο Γκολντ συμπαθητικός όπως και ο κόκκινος αλλά βαρύς . Να μήν σας κουράζω άλλο οι μόνοι καπνοί που μου αφησανε καθαρή γεύση καπνού χωρίς ένα σορό χημικά μέσα είναι οι εξής - λακυ στραικ! . Μαρλμπορο κόκκινος και ο άσος ο λευκός . Αυτούς τους 3 καπνούς ανεπιφύλακτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή