ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Davidoff ID

  


Επιτελους το μπλοκ ξεσκουριαζει λόγο μια νεας κυκλοφοριας! Αρχικα θελω να συγχαρω την imperial tobacco,που παρα τα ασχημα οικονομικα δεδομενα επέλεξε να ριξει στην αγορα,όχι ενα ακομα χαμηλου κόστους αχυρο,ούτε ενα νεο καπνο στριφτου,αλλα ενα νεο premium τσιγαρο,το οποιο ειναι το πρωτο που κυκλοφορει στην Ελλαδα μετα απο ..... 3 χρόνια,αν εξαιρεσουμε τα τσιγαρα που μετατρεπονται απο κανονικά σε μέντα!Ελπιζω να παει καλα το προιόν αυτο,μήπως και δουμε και κάτι ακομα που θα μας κινησει το ενδιαφερον να βγαινει και απο τις ανταγωνιστριες εταιρειες. Ξερω πως οι καιροι ειναι πολυ ζορικοι,περιπου εφιαλτικοι,αλλα τα ωραια πραγματα ειναι που κανουν την ζωη τελικα ωραια,οποτε ας τα απολαμβανουμε,στο μετρο των δυνατοτητων μας,εστω και με το σταγονομετρο. Τερμα οι φλυαριες,ας μιλησουμε τωρα για αυτο το νεο Davidoff ID
   Καταρχας το πρωτοποριακο του πακετου υποτιθεται πως ειναι το γεγονος πως αν βγαλεις την κάτω ζελατινα του,εμφανιζεται διαφορετικο σχεδιο κάθε φορα.Προσωπικα βρισκω το design παιδαριωδες και ατοπο αφου δεν υποστηριζει το αριστοκρατικο προφιλ που υποτιθεται πως πρεπει να εχει ενα brand name σαν τα Davidoff.Αυτα βεβαια δεν με αφορουν ιδιαιτερα,οποτε προχωραμε στο περιεχομενο,αυτο και μόνο αλλωστε μετράει.Το τσιγαρο ειναι μεγεθους King Size με την διαφορα πως το φίλτρο ειναι τόσο μεγάλο όσο στο κανονικο,σχεδον κατοσταρι Daviddoff,πράγμα που σημαινει πως δεν απευθυνεται σε καπνιστες που τραβανε δυνατες ρουφηξιες γιατι θα το τελειωσουν μεσα σε δυο λεπτα. Το χαρμανι ειναι ενα ουδετερο και απάλο American Blend σιγουρα καλης ποιοτητας,χωρις τα ιδιαιτερα αρωματα του παραδοσιακου Davidoff που σε πολλους φαινονται ενοχλητικα.Δεν μπορω να περιγραψω ιδιαιτερα την γευση,αφου μαλλον τα εντονα καπνα απουσιαζουν και δεν υπαρχει κατι πολυπλοκο,απλα καλος καπνος. Οι αναλογίες ειναι στο 0,8 και 10. ΟΚ αρκετα ευχαριστο τσιγαρο,σιγουρα δεν μετανοιωνεις για τα 3,70 που ξοδεψες(τόσο κοστιζει σημερα που γραφω αυτην την αναρτηση),αλλα τουλαχιστον για εμενα δεν ειναι κάτι το τοσο ιδιαιτερο που θα με κανει να το κρατησω για μάρκα μου.
   Βαθμολογια 6,5 στα 10 με την επιφυλαξη πως ισος το αδικω,γιατι το καπνιζα ταυτοχρονα με George Karelias Excellence.

35 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Προωσπικά μου αρέσει πιο πολύ απ το κλασσικό davidoff γιατί δεν μου βγάζει τόση "χημεία". Τόσο από βάρος όσο απο γεύση είναι καλό, δεν ενοχλεί, αλλά δεν είναι πολύ αρωματικό. Το μέγεθος του φίλτρου είναι το μεγάλο μειονέκτημά του. Σε γενικές γραμμές καλό τσιγάρο σε νορμάλ (λέμε τώρα) τιμή. Ωστόσο θεωρώ πως δεν είναι ανώτερο, ούτε όμως κατώτερο από τα άλλα premium american blend της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δοκίμασα τα νέα Davidoff πορτοκαλί εχθές, τα βρήκα στην Αργυρούπολη. Συμφωνώ, καλό τσιγάρο. Εγώ μέτρησα το φίλτρο σε σχέση με το δικό μου Marlboro και έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος. Σε ξεγελάει το άσπρο φίλτρο.

      Διαγραφή
  2. Εδώ, ακόμα άνθρακες ο θησαυρός. Θα κάνω μία ψακτική και το απόγευμα στο κέντρο γιατί έχω δουλειά, οπότε θα ενημερώσω και εάν υπάρχει κάποιος φίλος από Αθήνα που το έχει βρει, ας ειδοποιήσει.

    Μου έχει κινήσει την περιέργεια διότι από ότι φαίνεται στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί κανονικά και εδώ τίποτα.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βρήκα πριν λίγο τυχαία και πήρα ένα πακέτο από τα πορτοκαλί.
    Είναι αξιοπρεπές τσιγάρο. Καλύτερο κατά τη γνώμη μου από το κανονικό μιας και στις τελευταίες του παρτίδες η γεύση είναι χημική όσο δεν πάει.

    Στα μείον το τεράστιο φίλτρο.

    Μ΄αρέσει γενικά.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο νομίζω πρέπει να παρουσιάσεις το davidoff blue. Ειναι πολυ καλο τσιγαράκι.Ειναι κατηγορίας medium δηλαδη αναμεσα σε lights και full flavor.

    Παρατήρησα οτι μιάζει παρα πολυ στον ασσο μαλακό,τωρα που χάλασε ο άσσος αυτο καπνίζω.
    Το μόνο αρνητικό η κάπως ελαφρια γεύση.

    Επίσης σε καπιες παρτίδες και το davidoff classic μιαζει πολυ σε ασσο μαλακο.(τον παλιο, πριν χαλάσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φιλτρο εχει?Ασπρο η καφε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ασπρο οπως ολα τα νταβιντοφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα να κανω μια ερωτηση εχω ακουσει οτι τα πιπακια τσιγαρου ειναι καρκινογονα και δεν ειναι καλο να τα χρησιμοποιεις.Κατι τετοιο ξερετε αν ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πιπακια και οι καπνοσυριγγες (πιπες) ενοχοποιουνται για καποια μορφη καρκινου στα χειλη, επειδη ακουμπουν και ερεθιζουν ενα συγκεκριμενο σημειο στα χειλη εξαιτιας του σκληρου υλικου απο το οποιο κατασκευαζονται.Επισης τα πουρα ενοχοποιουνται για καρκινο του στοματος κ της γλωσσας, επειδη ο πυκνος καπνος τους παραμενει για περισσοτερη ωρα μεσα στο στομα αφου δεν κατεβαινει παρακατω.Και τα τσιγαρα ενοχοποιουνται για ολους τους αλλους καρκινους κ ασθενειες, που ολοι γνωριζουμε.Ομως, τιποτα δεν ειναι 100% σιγουρο αφου ο καθε ανθρωπινος οργανισμος ειναι διαφορετικος.

      Διαγραφή
    2. Εγω εχω χρησιμοποιησει πιπακια και μαυριζανε με το 1ο τσιγαρο αντε να κρατησουν για 2 βεβαια παιζει και ρολο το βαρος του τσιγαρου.Ξερω εναν γνωστο που καπνιζει χρονια Marlboro Gold 100s με πιπακι αλλα δεν τον εχω δει να το αλλαζει ποτε μπορει να ειναι το ιδιο βεβαια αλλα ειναι ολοκιτρινο και το χρησιμοποιει ακομα.Τελος παντων εγω λεω να τα δοκιμασεις φιλε Γιώργο εξαλλου δε χανεις τιποτα και αμα δεις οτι σου αρεσουν καπνιζε τσιγαρο με πιπακι αν οχι μην ξαναπαρεις

      Διαγραφή
    3. Συνηθως στη συσκευασια αναφερεται καθε ποσα τσιγαρα πρεπει να αλλαζεις πιπακι.Παντως ειναι αληθεια Γιαννη.Μαυριζει με το 1ο τσιγαρο και αλλαζει τοσο πολυ τη γευση που δεν καταλαβαινεις τι μαρκα τσιγαρο καπνιζεις.Οσο για σενα Γιωργο, δε χανεις τιποτα αν τα δοκιμασεις.Ετσι κι αλλιως,οτι εχει σχεση με το καπνισμα, καρκινογονο λενε οτι ειναι.

      Διαγραφή
  8. αθήνα περιοχές νέα σμύρνη-δάδνη που τα βρίσκω? επίσης ξέρει κανείς τις αναλογίες ανάλογα με το πακέτο?
    ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά ωραία η κριτική για το πακέτο προσωπικά προτιμά το Davidoff Classic, για τα rich blue πια είναι η γνώμη σας?Επίσης και λίγο off topic για τα καινούργια pall mall 100s που πρωτοείδα σήμερα τα έχει δοκιμάσει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PallMall 100s??Εισαι σιγουρος φιλε;Δεν ξερω βεβαια τιποτα απλα ρωταω μπορει να ειναι φημη αλλα αμα τα ειδες σε καμια διαφιμηση λογικα κυκλοφορουν.Θα ρωτησω αυριο σε ενα γειτονικο μου περιπτερο μπας και ξερουν κατι.Εαν ξερεις τιποτα παραπανω δωσε πληροφοριες

      Διαγραφή
    2. Ναι το είδα σε ένα περίπτερο στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη)

      Διαγραφή
  10. Χτες έτυχε να δοκιμάσω και εγώ το Davidoff ID(γαλάζιο)...καπνίζω το Davidoff Gold και δεν παρατήρησα τρελή διαφορά...απλά το πήρα γιατί το περίπτερο έδινε μαζί με αυτό έναν μεταλλικό αναπτήρα Davidoff που με δελέασε αρκετά...Σαν τσιγάρο αρκετά καλό, απλά χωρίς σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα Davidoff. (μόνο σε πακέτο-συσκευασία διαφοροποιήθηκε η μάρκα αισθητά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟλυ καλο τσιγαρακι.Θα συμφωνησω και γω πως εχει λυγοτερα αρωματα απο το κλασσικο νταβιντοφ.Καπνιζεται ευχαριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδια ποσο πισσα εχει το μπλε και ποσο το πορτοκαλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω εγώ είναι η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε πως αν και σχετικά μικρό τσιγάρο (λόγο κυρίως του φίλτρου του) νομίζω ότι καιγόταν πιο αργά από τα άλλα Davidoff. Μπορεί να είναι και ιδέα μου. Θα συμφωνήσω επίσης στην κακόγουστη για τα standarts της Davidoff συσκευασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα το φίλτρο στο πορτοκαλί είναι ελαφρά πιο μεγάλο από Marlboro KS, το φίλτρο στο μπλε είναι ελαφρά πιο μικρό από Marlboro KS. Στη γεύση είναι και τα δυο πιο 'μαλακά', 'γλυκόπιοτα'.
    Σίγουρα δεν απευθύνεται σε καπνιστές Davidoff (καπνίζω Davidoff Rich Blue), πάνε να πιάσουν άλλο κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια πολυ ωραια και ενδιαφεροντα σχολια για το συγκεκριμενο τσιγαρο απλα εχω μια απορια το ks σημαινει king size, το qs τι σημαινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κανω λαθος ειναι το Queen Size που το εχει ονομασει ετσι ο Σερμαν στα τσιγαρα του.Ειναι λιγο μεγαλυτερο απο ενα τσιγαρο 100s απο τι εχω διαβασει ειναι 101 χιλιοστα

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι. Μάλιστα τα queen size είναι άφιλτρα και ελαφρώς σλιμ. Δυο τσιγάρα υπάρχουν όλα κι όλα σ' αυτό το φορμάτ, τα Havana Ovals και τα Cigarettellos. Και τα δύο είναι πολύ πέρα από το «καλά τσιγάρα» / «εξαιρετικά τσιγάρα» / «κορυφαία τσιγάρα», είναι σε μια άλλη διάσταση καπνιστικής απόλαυσης.

      Διαγραφή
    3. σιγα ρε φιλε ηρεμισε. ουτε πουρο αβανας να ηταν
      ελεος την ειδατε ολοι καπνογνωστες

      Διαγραφή
    4. Ο Πεπε τα καπνισε κ τα βρηκε τέλεια.
      Εσυ τα καπνισες..?

      Διαγραφή
    5. Δεν την έχω δει καπνογνώστης. Αν παρατηρήσεις λίγο τα διάφορα μηνύματά μου, συχνά πυκνά τονίζω ότι δεν είμαι. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα βλέπω όλα ίδια. Έχω τις προτιμήσεις μου όπως ο καθένας, και σαν τα Σέρμαν δεν έχω δοκιμάσει τίποτε παραπλήσιο.

      Βλ. και http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/12/nat-sherman.html

      Διαγραφή
    6. Για να λεει ο Πεπε οτι ειναι τελεια και να τα περιγραφει ετσι δεν νομιζω να το εκανε επιτηδες.Κανεις μας δεν μπαινει εδω για να δειχνει τις γνωσεις του στα τσιγαρα.Ολοι ξερουμε καποια πραγματα για τα τσιγαρα αλλοι περισσοτερα αλλοι λιγοτερα σε αυτο το Blog ομως μπαινουμε για να πουμε τις εμπηριες μας να γραψουμε κριτικες και γενικα να κανουμε μια κουβεντα.Δεν υπερασπιζομαι κανεναν με αυτα που λεω απλα λεω την γνωμη μου για ολον αυτο

      Διαγραφή
    7. Παρακολουθώ πολύ καιρό το ωραίο αυτό μπλογκ, όταν ο Πέτρος αποφάσισε να μην κάνει δεκτά σχόλια ανωνύμων το είχα κατακρίνει. Τώρα καταλαβαίνω τον λόγο..

      Διαγραφή
  16. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το δοκίμασα και εγώ αλλά δέν με ικανοποίησε.Παραμένω σταθερός στο blue,

    ΑπάντησηΔιαγραφή