ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τα δεκα καλυτερα τσιγαρα στην Ελλαδα

 Νομιζω ηρθε ο καιρος να κάνουμε το top-10!Πολυ ρωτατε και ξαναρωτατε ποια τα καλυτερα τσιγαρα.Κατοπιν ωριμης σκεψης επελεξα τα παρακατω δεκα. Μην παρετε πολυ δεσμευτικα την σειρα καταταξης,τα δεδομενα αλλαζουν συνεχεια.Οπως θα δειτε,το top-10 δεν συμβαδιζει απολυτα με τις τσιγαροκριτικες και τις βαθμολογιες( ειναι ενδεικτικες απλα) που εχω βαλει στο παρελθον,αφου πολλα εχουν αλλαξει. Παραδειγμα,αν εγραφα την λιστα δυο-τρια χρονια πριν,σιγουρα θα ηταν σχεδον στην κορυφη,μαλλον θεση 2,το Σαντε Φιλτρο κασετινα,που σημερα απουσιαζει,σιγουρα θα υπηρχε το Lucky Strike και σιγουρα δεν θα υπηρχε το Καρελια Φιλτρο.
  Να γινει κατανοητο πως παντα υπολογιζουμε και τον παραγοντα τιμη σε σχεση με το προιον.Πάμε:

1)George Karelias Excellence
2)Davidoff Gold και Classic
3)Silk Cut μώβ
4)Camel Filters + Natural
5)Prince Rich Taste
6)Dunhill King Size
7)Assos Φιλτρο Κασετινα
8)Muratti Ambassador
9)Καρελια Φιλτρο
10)BF Red

  Ποιο το δικο σας top-10?Γραψτε το στα σχολια.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 29/12/2014
1)GEORGE KARELIAS EXCELLENCE
2)Peter Stuyvesant Red(μαλακο)
3)DUNHILL INTERNATIONAL& SWISS BLEND
4) DAVIDOFF GOLD
5)SENATOR - 20 PERFECTIONS
6)ASSOS ΆΦΙΛΤΡΟ
7) CAMEL NATURAL
8) MURATTI AMBASSADOR
9) ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ
10) ROTHMANS INTERNATIONAL & KING SIZE

293 σχόλια:

  1. Συμφωνώ Πέτρο αν κ δεν τα έχω δοκιμάσει ολα!!πχ θα ήθελα την γνώμη σου για το Muratti!έχω ακούσει πολλά καλά λόγια!Εμείς τα λεμε και στο Facebook οπότε σ ευχαριστω γιατι μου έχεις λύσει πολλές απορίες!!Giorgos M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γράψω και γω την δικιά μου λίστα ανάλογα με τον τύπο χαρμανιών, η οποία -με όλο τον σεβασμό Πέτρο- διαφέρει αρκετά.

    American blend: Marbloro red μαλακό, Camel σκληρό (όταν το πετύχεις αρωματικό), winston red (λόγω τιμής) και BF red (λόγω φίλτρου)

    American blend lights: MEINE SORTE, Marlboro super light (το ασπρόφιλτρο)

    Ημιανατολικά: Καρέλια φίλτρο κασετίνα

    Ανατολικά: 22 μαλακό/άφιλτρο (θα έβαζα φυσικά τον άσσο, αλλά έτσι όπως είναι τώρα μάλλον μπαίνει στα χειρότερα 10)

    Βιρτζίνια: Δεν μου αρέσουν, θεωρώ όμως πως το karelia blue είναι αξιοπρεπέστατο και προσφέρεται σε καλή τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)George Karelias Excellence
    2)silk cut μοβ
    3)Dunhill international
    4)kamel natural
    5)Rothmans international
    6)marlboro red maloko
    7)karelia kasetina leuki
    8)karelia αφυλτρο xrisi
    9)muratti
    10)ασσος αφυλτρο
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη που ξαναγραφω αλλα μιας κ έβαλες φίλε Πέτρο το Davidoff gold στην 2η θέση κ μ αυτα που μου είχες πει μπηκα στην περιέργεια να αγοράσω ενα πακέτο!Λοιπόν τα βρήκα πολύ αλλαγμενα από την τελευταία φορά(πριν κατι μήνες)που έκανα και λιγότερο έως καθόλου χημικά!!!πρώτη φορά έκανα 1 τσιγάρο ολόκληρο χωρίς φίλτρο!!η όντως άλλαξε η τα δικά μου γούστα άλλαξαν,τι να πω!!Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλα το πακέτο έγραφε ΙΕ(3,80€)Έχεις απόλυτο δίκιο που το έχεις στην 2η θέση μιας κ δεν έχω δοκιμάσει το καρελια excellence κ δεν έχω άποψη!!Giorgos M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.Καρέλια Excellence με οικονομία...
    2.Καρέλια χρυσή φίλτρο για να αλλάζω γεύση.
    4.Rothmans Κασετίνα μπλέ αν δεν βρώ το excellence
    5.Muratti πολύ καλό τσιγάρο αλλά κάπως ελαφρύ..
    6.Καρέλια άφιλτρη χρυσή
    7.Κάμελ Μαύρο
    8.Dunhill King size
    9.Davidoff μαύρο αν και έχει πλέον πολύ "χημική γεύση"
    10.Κάμελ κλασσικό σκληρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ θα φτιάξω μία αρκετά διαφορετική λίστα. Πρώτα από όλα το Καρέλια Excellence έχει μόνο Virginia και αυτό του κοστίζει πολύ στο σύνολο. Δεν θα το έβαζα με τίποτα στην πρώτη θέση.

    Τα Davidoff με πειράζουν απίστευτα πολύ στο λαιμό. Τα Camel στη σημερινή τους μορφή απορρίπτονται εντελώς! Το ίδιος και ο Άσσος.

    Να η δική μου λίστα των πιο αγαπημένων μου τσιγάρων στην Ελλάδα:

    1) Dunhill Black.
    2) Rothmans International
    3) Dunhill International
    4) Kαρέλια Excellence
    5) Καρελια Χρυσή κασετίνα
    6) SILC CUT ΜΩΒ και ΚΙΤΡΙΝΟ
    7) MEINE SORTE
    8) Marlboro RED μαλακό
    9) Καρέλια Blue
    10) 22 άφιλτρο / φίλτρο.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λιστα μου συμφωνα με αυτα που μπορω να καπνισω προς το παρον.Αυτο σημαινει οτι μπορει να αλλαξει συντομα!



    1)Καρελια Χρυση Κασσετινα Φιλτρο (για το αρωμα, το πρωι με τον καφε αλλα και το βραδυ με ποτο)

    2)Σαντε αφιλτρο (για αρωμα και γευση, μονο το βραδυ με ποτο)

    3)Marlboro red μαλακο (κατα τη διαρκεια της ημερας στη δουλεια για αλλαγη απο τη Χρυση Κασσετινα)

    4)Dunhill International (καπου καπου για γενικοτερη αλλαγη)

    5)22 Φιλτρο (οταν το βρισκω)

    6)Καρελια κασσετινα (οταν βαριεμαι ολα τα υπολοιπα)


    Κανενα αλλο τσιγαρο δεν μου αρεσει.

    Συμπερασμα: περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιοτερα, οταν καπνιζα μονο Marlboro μαλακο, ειχα πονολαιμο καθε φορα που δοκιμαζα κατι αλλο.Ειδικα η Καρελια Χρυση Κασσετινα μου χαρισε 2 φορες φαρυγγιτιδα μεχρι να τη συνηθισω.Σημερα, που δεν εχω μονιμη μαρκα, δεν εχω κανενα προβλημα.

      Διαγραφή
    2. Μετα την αλλαγη που υπεστη η Καρελια Χρυση Κασσετινα Φιλτρο, διαγραφεται απο τη λιστα μου!

      Διαγραφή
  9. 1.ROTHMANS INTERNATIONAL
    2.DUNHILL INTERNATIONAL
    3.ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΡΕΛΙΑ(ΦΙΛΤΡΟ)
    4.MARLBORO RED
    5.MARLBORO LIGHTS ΣΚΛΗΡΟ
    6.ΑΣΣΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ
    7.ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    8.KARELIA EXCELLENCE
    9.ASSOS PREMIUM GOLD
    10.ROYALS

    ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. Καρέλια χρυσό άφιλτρο
    2. Σαντέ άφιλτρο
    3. Άσσος άφιλτρο
    4. Καρέλια Αγρινίου άφιλτρο
    5. Camel άφιλτρο
    6. Άσσος φιλτρο κασετίνα
    7. Κσρέλια φίλτρο κασετίνα (η παλιά κλασσική)
    8. Άσσος μαλακό
    9. Άσσος Premium μαλακό
    10. Marlboro 100άρι
    Υ.Γ. Φυσικά η λίστα είναι υποκειμενική, καθώς το 1ο Μπορεί να το θεωρώ ποιοτικό αλλά αυτή την εποχή καπνίζω μανιωδώς το 8. Δεν έχω καπνίσει excelence, γιατί με τόσα χρήματα προτιμώ να καπνίσω ένα πούρο Romeo & Julietta. Τέλος δεν έχω κλίση στα Virginia, γί αυτό απουσιάζει απ´ τη λίστα η χρυσή φίλτρο του Καρέλια, αλλά το θεωρώ πολύ καλό τσιγάρο, παρά το γεγονός ότι είναι βαρετό για τα γούστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο αναθεωρώ. Έχεις απόλυτο δίκιο για το Excellence. Είναι το καλύτερο τσιγάρο μακράν. Όχι φυσικά για καθημερινό κάπνισμα και για όλες τις ώρες, γιατί αν "μπαφιάσεις" δε θα σου δίνει καμία αίσθηση όπως... όλα. Όμως πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Επίσης φέτος κόλλησα με τα Virginia, περιέργως, - ίσως ελείψει ανατολικών σημάτων στην αγορά - και βάζω στην κορυφή τα Silk Cut και τα Karelia (χρυσή). Από τις προτάσεις σου σε βρίσκω δικαιωμένο σε όλες + το γνωστό "Καρελάκι" (κλασσική άσπρη κασσετίνα) την οποία επίσης καπνίζω συχνά, το μόνο που δεν έχω τολμήσει ακόμη είναι το BF.

      Διαγραφή
    2. To Excellence ειναι μακραν το κορυφαιο τσιγαρο για λιγα τσιγαρα την ημερα.Θεωρω πως αν καπνιζεις 1-2 πακετα ο ουρανισκος σου δεν μπορει να πιασει την διακριτη ποιοτητα του.
      Το BF κοκκινο το εχω ερωτευτει,γεματο τσιγαρο με ικανοποιητικη ποσοτητα ανατολικων,δεν νομιζω πως θα αλλαξω μαρκα συντομα.Τωρα καπνιζω μια κουτα απο τα αφορολογητα,οκ ειναι ικανοποιητικη,αλλα διαφερει με το BF της Ελληνικης αγορας,μαλλον λιγοτερα ανατολικα και περισσοτερα Burley στο χαρμανι του.

      Διαγραφή
    3. Πέτρο είσαι αυθεντία τελικώς. Η μόνη περίπτωση να πάρω BF ήταν να το δω στα υψηλά προτεινόμενά σου. Και κάπνισα σήμερα ένα πακέτο μονορούφι. Πράγματι πρόκειται για κορυφαίο τσιγάρο, αρκεί να γουστάρει κανείς american blend. Πρόσεξα μάλιστα ότι η μεγάλη του διαφορά με τα υπόλοιπα, εκτός των άλλων, είναι στο τέλος. Τα περισσότερα στις δύο τελευταίες τζούρες βγάζουν όλη τους τη χημεία. Αυτό είναι καθαρό μέχρι να πιάσει φίλτρο, πράγμα που το επισημαίνω μόνο στα silk cut ή στα Dunhil International. Λέω να δοκιμάσω και το μπλε, γιατί μου κάνει τράκα κι ο κύρης μου που καπνίζει πλέον λίγα τσιγάρα και ελαφριά...
      Υ.Γ.: Το τελευταίο τσιγάρο του πακέτου το έκανα VS με τα παλιά κλασσικά HB. Μικρές διαφορές, πιο αισθητά τα ανατολικά στο BF και φυσικά εκείνη η διαφορά στο τελείωμα. Το BF κόκκινο κυριάρχησε, πάντα και σε σχέση τιμής - απόδοσης + το βιολογικό φίλτρο που "γράφει".

      Διαγραφή
    4. Όλα τα τσιγάρα με φίλτρο άνθρακα/βιολογικό αφήνουν καθαρό λαιμό, χωρίς ενοχλήσεις. Θετικό γεγονός, σίγουρα, αλλά και παραπλανητικό γιατί αν δεν είσαι υποψιασμένος θα βρεθείς καπνίζεις το διπλάσιο. Η γεύση τους πάντως -και εννοώ των muratti, bf, kent- μου αρέσει πολύ και προσωπικά τα προτιμώ και τα συνιστώ. Για τα φίλτρα με άνθρακα τέλος, διαβάζω κολακευτικά σχόλια από επιστήμονες στον τομέα της υγείας, αλλά σίγουρα το φίλτρο του BF θεωρείται μακράν το καλύτερο.

      Διαγραφή
    5. To BF εχει εντονο ανατολικο αρωμα,καθαρη γεματη γευση.Μετα απο αρκετους μηνες καπνισματος του, μπορω να πω πως δυσκολα θα αλλαξω μαρκα και αυτος ειναι ενας λόγος που νεκρωσε και το μπλοκ.Επισης εχω παρατηρησει πως δεν λαχανιαζω και γενικα αναπνεω καλυτερα,παροτι καπνιζω μαλλον παραπανω,λογο φορτου εργασιας. Ομολογω πως ξεκινησα να το καπνιζω μετα απο παροτρυνση γνωστου,συνταξιουχου απο την ΣΕΚΑΠ που μου το εκθιασε ως προιον,λογο καπνων αλλα βασικα φιλτρου(μου ειπε πως ότι μελετες εκαναν,εδειξαν πως το καπνισμα 5 τσιγαρων με βιολογικο φιλτρο προκαλει βλαβη οσο ενα κανονικο.Δεν ξερω αν ειναι σωστο που το μεταφερω,γιατι το θεωρω υπερβολη,δεν νομιζω πως εχει σχεση με την αληθεια).
      Ελπιζω ο Ρωσσος να μην το χαλασει,αν και πολυ το φοβαμαι,γιατι ετσι καφενειακα το μεταφερω, εδω ακουγεται πως το ντηλ ΣΕΚΑΠ εγινε οχι για να παραγει,αλλα για να εισαγει τα δικα του προιοντα απο Ρωσια,ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες που η Χαλκιδικη βουλιαζει απο Ρωσσους,αλλα τωρα τελευταια και η Θεσσαλονικη. Η καταργηση του Κιρετσιλερ πάντως ως πρωτο βημα,δεν ηταν κατι που βλεπω με θετικο ματι,ομως ας μην προτρεχουμε
      Για το BF το μπλε δεν εχω αποψη,Light δεν καπνιζω,ετυχε όμως να κανω μερικες φορες στην τρακα απο το πορτοκαλι(Super Light) και ηταν αρκετα καλο.
      Για να πηδηξω σε αλλα θεματα με κερασε ενα φιλος αφιλτρο Καμελ και το βρηκα αρκετα καλο,δεν ειχε την μυρωδια του κανονικου Καμελ,ενω κοστιζει και μισο Ευρω παραπάνω.Τα Gauloises εριξαν τιμη απο τα 3,70 στα 3,30.Δεν ξερω αν η ποιοτητα εμεινε ιδια ας μας ενημερωσει κάποιος φίλος.Όσο αφορα το blog,αν δεν υπαρξει καμια νεα κυκλοφορια που να αξιζει προσοχης, στο τελος του μηνα θα κανω ενα αφιερωμα στα Βελγικα τσιγαρα,ετσι μονο και μονο γιατι αραχνιασαμε.....

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάντως βρίσκω πολύ χρήσιμους τους διαλόγους εδώ μέσα κι ας μην υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις. Επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον Ευθύμη για την παρέμβασή του, όπως κι εσένα Πέτρο για το σύνολο της δουλειάς σου. Κοντεύω 30 χρόνια καπνιστής και ομολογώ ότι τον τελευταίο χρόνο που σας μελετάω, έχω καταλήξει σε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και έχω αναθεωρήσει πολλά (+ το γεγονός ότι παλιμπαιδίζω γιατί το ξεπαράδιασμα από δοκιμές τσιγάρων το έκανα πολύ πίτσιρας αλλά οποσδήποτε αυτές τις άνοστες εποχές αν το κάνεις με ωριμότητα το βρίσκω ως ένα πολύ ενδιαφέρον "χόμπυ"). Οπότε keep talking και φυσικά... smoking. Εξυπακούεται ότι το μέτρο βοηθά το ποιοτικό κάπνισμα και τα όρια ή τα σταθμά που βάζει ο καθένας, κάνουν αυτή την οπολαυστική "συνήθεια" πιο περιπετιώδη!

      Διαγραφή
  11. Υ.Γ.2: Επίσης στην κορυφή θα έβαζα και τα SILK CUT (μωβ+κίτρινο) αλλά δεν με γεμίζουν λόγω της σκέτης βιρτζινιάς. Παρεμπιπτοντως από χθες βάζω 20% χωραφίσιο χύμα Αγρινίου στο Marlboro gold και είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στα 20 χρόνια που καπνίζω στριφτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι απαραίτητα με τη σειρά:
    1. Καρέλια κασσετίνες: Η χρυσή, η άσπρη, μαρέσουν όλες. Η χρυση υπερέχει της άσπρης για μενα, αλλα η διαφορά τιμης με οδηγει ξανα στην άσπρη. Ωραίο τσιγάρο, απορώ γιατί δε το προτιμά περισσότερος κόσμος.
    2. Κάμελ άφιλτρο. Μου το προτεινε ενας φίλος βλέποντας με με Σαντε. Πράγματι εξαιρετικό. Άλλη λογικη απο τα ελληνικά άφιλτρα, λιγότερο στουμπωμένος καπνός, αλλά ακριβά.
    3. Σαντε. Κάποιοι τα μισούν, εγω ειμαι στους άλλους. Τείνει να γίνει η "μάρκα μου", δυστυχως δεν μπορω να το βρω πάντα. Παρότι άφιλτρο δεν εχει πολύ βαριά αίσθηση όταν καπνίζεις, όσο είναι στο πακέτο μου θυμίζει έντονα το άρωμα κάποιου φθηνού πούρου.
    4. Άσσος άφιλτρος. Τα κόλλησα απο τη μάνα μου που τα κάνει χρόνια. Όσο δε το καπνίζεις αυτό το πράμμα βρωμάει. Μετα απο ενα δυο πακέτα όμως δεν ειναι κακό. Το παίρνω όταν δε βρω σαντε. Σίγουρα κατώτερό τους όμως.
    αυτά τσιμπάω αυτή την εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. petran kane ke ena top 10 gia kapnous. thanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το εχω με τους καπνους. Μονο Marlboro,Camel ισως και Drum Original παλευω να τελειωσω καπνοσακουλα.

      Διαγραφή
  14. ti lete gia katostari marlboro gold..katalavainei kapoios allos tin diafora se sxesi me to aplo gold?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το prince στην πεμπτη θεση?! τι εγινε αλλαξε απο αυτη την αηδια που ηταν πριν 2-3 χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγγελίνο, με εκπλήσσεις. Προφανώς είσαι φίλος των άφιλτρων. Εγώ ρε παιδιά, όντας επίσης φίλος των άφιλτρων, έχω φάει ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο ξενέρωμα με όλα! (Μόνο για το Κάμελ δεν έχω άποψη). Καλά καπνά μπορεί να έχουν, αλλά είναι όλα αδειανά τσιγάρα, τζούφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καπνίζω 22 χρόνια καπνό Πέπε. Επειδή παλιμπαιδίζω όμως τα τελευταία καλοκαίρια, τσακώνω μερικές μάρκες εργοστασιακών τσιγάρων, καθώς το χειμώνα στους κλειστούς χώρους τα ανατολίτικα και δη τα στριφά δεν είναι ευάρεστα σε όλους και ειδικά στη γυναίκα μου η οποία επίσης το... στρίβει. Ως εκ τούτου, τελευταία, ίσως και με αφορμή αυτά τα blog, το έχω ρίξει και σε καπνούς και σε τσιγάρα, αλλά συνεχίζω με ποιο "εκλεπτισμένα" κι όχι καθαρά ανατολικά (όσο μπορείς να τα πεις) για να μην κάνουν μεγάλη αίσθηση στο χώρο. Έχω και μεγάλη εμπειρία σε καπνοσυρίγγυα αλλά ακόμη δεν πήρα... σύνταξη. Χρειάζονται πολύ χρόνο. Ως καπνιστής στριφτού κι εσύ, αν δεν κάνω λάθος, καταλαβαίνεις μάλλον ότι δύσκολα αγαπάς το φίλτρο. Ειδικά αν ξεκίνησες το στριφτό το 1989, σε μια εποχή που υπήρχαν μόνο το Samson και το Drum (50άρια) με τσιγαρόχαρτα μέσα στην καπνοσακούλα (χοντρά σαν... καραβόπανα....) και φυσικά ούτε λόγος για φίλτρα στα... στριφτά στις αρχές της δεκαετίας του '90 και βάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξαιρέσουμε την πίπα, είμαι στην ίδια περίπου φάση κι εγώ. Στριφτό από παλιά, αδυναμία προσαρμογής στην επιταγή της εποχής μας για φίλτρο, πρόσφατα δοκιμές ένεκα οι e-παρέες, και, σε περίπτωση έτοιμου τσιγάρου, προτίμηση στα ανατολικά και στα άφιλτρα.

      Τα Chartwell τα πρόλαβες;

      ( http://4.bp.blogspot.com/-ADpQfZGFpDQ/UEOMplWccxI/AAAAAAAAASo/1scjoz1I7QQ/s1600/P1080085.JPG )

      Διαγραφή
    2. Φιλαράκο το πακέτο δεν μου είναι άγνωστο. Πιθανολογώ ωστόσο ότι το έκανα τράκα από κάναν τουρίστα το καλοκαίρι, καθώς τότε με τόσο λίγους καπνούς στη χώρα μας δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε ξένο με άλλο καπνό και να μην τον... ξεναγήσουμε για να στρίψουμε απ´ τον καπνό του. Εντύπωση μου έκανε επίσης ο WEST ο οποίος δεν κυκλοφόρησε ποτέ στη Χίο και δεν γνώριζα την ύπαρξή του.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου, τι ανατολιτικο καπνό καπνιζεις; Στριφτο ή πίπας; Μπορείς να προτείνεις καμία μάρκα;

      Διαγραφή
    4. Αν ρωτάς εμένα, στριφτό χύμα παραγωγού. Αν ρωτάς τον Αγγελίνο, μ' ενδιαφέρει κι εμένα η απάντηση.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Πεπε, και τους δυο σας ρωτώ...! Που μπορώ να βρω τέτοιο καπνό στη Θεσσαλονίκη;

      Διαγραφή
    6. Marlboro gold καπνό + 20% χύμα από παραγωγό όποτε μου φέρνει ένας φίλος στο νησί. Στο ίδιο ύφος και ο Lucky Strike. Παρεμπιπτόντως δοκίμασα και L.M. μπλε και εξεπλάγην. Ίσως λίγο απρόσωπος αλλά καμία σχέση με τα Ολλανδικά "μπαχαρικά".

      Διαγραφή
    7. Μηπως εχεις κανενα τηλεφωνο του παραγωγου αυτου;

      Διαγραφή
    8. Φιλαράκο μόλις έχω κάτι σίγουρο θα σε ενημερώσω πρόθυμα. Ωστόσο για την ώρα έτυχε απλώς να μου δώσει λίγα γραμμάρια κάποιος μεσάζοντας ο οποίος το είχε για πάρτη του και μου έκανε εξυπηρέτηση. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι δεν τον πουλάει, αλλά κρατάει για εκείνον και δίνει σε 5 φίλους. Ψάχνομαι κι οίδιος πάντως να βρω κάτι σταθερό γιατί μιλάμε για πολύ βαρύ και καθαρό καπνό. Ό,τι καλύτερο δηλαδή.

      Διαγραφή
  18. Α... συγνώμη. Ξέχασα το βασικότερο. Τα άφιλτρα εργοστασιακά όντως είναι αδιάφορα στην αρχή, ας πούμε στο πρώτο 1/3. Όμως μετά θεωρώ ότι είναι καπνιστική εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΙΛΕ ΠΕΠΕ,ΑΥΤΑ ΤΑ CHARTWELL ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΜΗΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η΄ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ Η΄DUTY FREE;ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

      Δεκαετία '90 κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Δεν ήταν ό,τι πιο συνηθισμένο, αλλά ούτε και ήθελες το Θεό βύσμα για να τα βρεις.

      Ωστόσο καμία άλλη μάρκα δεν έχει τόσο πολύ σβηστεί από την κοινή μνήμη. Απίθανα τσιγάρα όπως τα Τζώνυ, Τα Τζων Ρολφ, τα Μπλεντ 22, τα Άσσος Κλαμπ 25άρια, κάποιος θα βρεθεί να τα θυμάται. Τα Τσάρτγουελ ουδείς...

      Διαγραφή
  20. Αν και δεν έχω καπνίσει και τα άπειρα, ας κάνω και εγώ ένα top 10.

    1.Άσσος μαλακός
    2.Κιρέτσιλερ
    3.Καρέλια Χρυσή κασετίνα
    4.JPS μαύρο (ειδικά συναρτήσει της νέας του τιμής και αν σκεφτεί κανείς πως δεν άλλαξε η ποιότητα)
    5.Marlboro gold
    6.BF κόκκινο
    7.Davidoff gold
    8.Άσσος φίλτρο (κασετίνα)
    9.Άσσος 100ρι
    10.Marlboro κόκκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία επιλογή, το περίμενα να πάρει κι ο μαλακός Άσσος τη θέση που δίκαια του αξίζει ως ένα απ´ τα λίγα - ημιανατολίτικα πλέον έστω - ιστορικά τσιγάρα. Κι επειδή συμφωνώ και με τα υπόλοιπα μ´ έβαλες στην πρίζα να δοκιμάσω ξανά JPS και BF κόκκινο!!

      Διαγραφή
  21. Ας κάνω και γω μία απόπειρα, έχοντας δοκιμάσει όλα τα εργοστασιακά τσιγάρα της Ελλάδας σχεδόν, από το 1998 και έπειτα. Με την σημερινή τους κατάσταση τα αναφέρω, καθαρά προσωπικά. Το μόνο πρόσθετο κριτήριο που βάζω είναι η σταθερότητα, όσο γίνεται βέβαια. Για παράδειγμα, τα Assos φίλτρο μαλακό και κασετίνα, σίγουρα θα είναι κάτω γιατί δεν μου αρέσει που κάθε πακέτο από κάθε περίπτερο είναι διαφορετικής γεύσης.

    1. Dunhill International
    2. Rothmans King Size Blue
    3. Marlboro Red Soft
    4. G.K. And Sons Excellence
    5. Camel Filters regular
    6. Dunhill King Size red
    7. G.K. And Sons plain ovals
    8. Royals King Size
    9. Prince Express
    10. Assos κασετίνα σκέτο

    Να επισημάνω ότι προσωπικά προτιμώ καθαρά, τα american blend, και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του Marlboro εκεί ψηλά, γιατί τελευταία το κόκκινο μαλακό μ' αρέσει. Θεωρώ ότι υστερούμε σε ένα premium american blend, έστω και με τους περιορισμούς της περιεκτικότητας του σήμερα. Τσιγάρα που πρέπει να γυρίσω 3 Δήμους και Κοινότητες για να τα βρω, δεν τα βάζω.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Top 4 (σορρυ)

    1. Muratti
    2. Kent HD (παρόμοιο φίλτο με το Muratti αλλα πιο 'μεστό', ποιο βαρύ τσιγάρο - κρίμα που το ψυχολογικά ακριβότερο 30λεπτο μου το απαγορεύει)
    3. Assos Export
    4. Assos International (εξαγωγής/duty free, τον έβρισκα λόγω δουλειάς σε καράβια - άπαιχτο τσιγάρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΕΠΕ ΟΠΩΣ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΓΩ ΤΟ EARL OF WELDON ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ, ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ERNTE 23-TO EIXA ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ 1984-ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΛΙΓΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΟΝΟ Η΄ ΤΟ STATE LINE TO 2000 KAI TO KΕΡΑΝΗΣ MILLENIUM H΄ ΤΟ BEST TO 1983.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου θύμισες... Έιχα δει το BEST σε διαφήμιση, ένα άσπρο με κόκκινο πακέτο ήταν και δεν θυμόμουν ακριβώς πώς λεγόταν. Πάω λοιπόν το πρωί πριν στον περιπτερά, πριν το σχολείο, όντας 12 χρονών μαθητης 1ης Γυμνασίου το ζητάω ως...STOP. "Πάρε δρόμο ρε από ´δω μη μας πάνε μέσα και τους δύο". Μα γιατί; Του λέω, τσιγάρα θέλω. "Δεν υπάρχουν τσιγάρα STOP, μόνο προφυλακτικά"... Με τα πολλά με τα λίγα ψαχτήκαμε και το βρήκαμε τελικα. Όμως πέρα από το αστείο της υπόθεσης συνειδητοποιώ με θλίψη και κάποια σημεία των καιρών που γύρισαν ανάποδα τα ήθη μας... Τότε θεωρούνταν παράνομο και ηθικά μεμπτό να πουληθούν προφυλακτικά σε 12χρονο, ενώ τσιγάρα αγοράζαμε ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό. Αντιθέτως σήμερα τα 12χρονα αγοράζουν πιο εύκολα και χωρίς περιορισμούς - ηθικούς ή άλλους - προφυλακτικά, παρά ένα πακέτο τσιγάρα....

      Διαγραφή
    2. Να απαντήσω στον Παναγιώτη που ρωτάει για τα ERNTE 23 και για τα BEST του Κεράνη.

      ERNTE 23: Κυκλοφορούσαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90. Μετά σταμάτησε η εισαγωγή. Ήταν το πλέον παραδοσιακό τσιγάρο της Γερμανίας με εξαιρετικά καπνά και χωρίς καθόλου χημικά, αρώματα και τα λοιπά ενοχλητικά. Η τιμή του ήταν ανάλογη του Marlboro.

      ΒEST: Από τα καλύτερα τσιγάρα που έφτιαχνε ο Κεράνης. Ήταν American Blend, είχε ένα άρωμα υπέροχο της ποιότητας του MILDE SORTE και η γεύση του ήταν πλούσια. Τράβαγες βαθιά ρουφηξιά άνετα και ήταν πολύ απαλό στο λαιμό. Η τιμή του ήταν αρκετά χαμηλότερη του Marlboro και ήταν κρίμα που ποτέ δεν πήγε εμπορικά το συγκεκριμένο σήμα. Σταμάτησε κι αυτό στα μέσα του '90.

      KERANIS MILLENIUM: Η τελευταία απόπειρα της εταιρίας το 1999 να φτιάξει American Blend τσιγάρο. Aρκετά καλή προσπάθεια...αλλά όχι και τόσο για να έχει εμπορική επιτυχία.

      EARL OF WELDOΝ: Ο ορισμός της πολυτέλειας στο τσιγάρο της δεκαετίας του '90! Έχω ξαναγράψει γι' αυτό το τσιγάρο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα καπνιστικά δεδομένα της εποχής. Αλλά πανάκριβο και απλησίαστο. Σταμάτησε μετά από 1-2 χρόνια από την κυκλοφορία του. Κι ας είχε γίνει τρελή διαφήμιση του προϊόντος με ειδικά ένθετα στις Κυριακάτικες εφημερίδες....

      Βασίλης

      Διαγραφή
  24. Όταν το θέμα πάψει να έχει τόση κίνηση (είναι ωραίο που προς το παρόν έχει μπόλικη), προτείνω να βγει κι ένα συγκεντρωτικό τοπ-10, με βάση τις μάρκες που έχουν μαζέψει τις περισσότερες προτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να ρωτήσω κάτι, έψαχνα καιρό χρυσή κασετίνα άφιλτρη από περιέργεια να δοκιμάσω αλλά δε βρήκα πουθενά, κυκλοφορεί ακόμα; Και lucky strike άφιλτρο μετά από πολύ ψάξιμο έτυχε να βρω σε ένα μίνι μάρκετ στη θεσσαλονίκη. Επίσης, ένα από τα καλύτερα τσιγάρα που έχω κάνει είναι το lucky strike το καφέ (υπάρχει και αντίστοιχος καπνός), το είχα βρει στη Γαλλία, Ελλάδα δεν κυκλοφορεί. Το έχει δοκιμάσει κανένας να πει γνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αφιλτρη Χρυση δεν ειναι σπανιο τσιγαρο.Πανε σε οποιοδηποτε today stores και θα την βρεις.

      Διαγραφή
    2. Σε σχετικώς κεντρικά ή μεγάλα περίπτερα, οπουδήποτε. Αλήθεια δεν είναι σπάνιο, περίεργο που δεν τη βρίσκεις.

      Διαγραφή
  26. top 10 αφιλτρα (καποια δεν κυκλοφορουν πια, οποτε ειναι με βαση την αναμνηση...)

    1. Gaulloises Brunes (πρωτη αγαπη και παντοτινη...)
    2. 22
    3. Lucky Stike
    4. Καρελια αγρινιου
    5. Sante
    6. Pall Mall
    7. Ασσος χρυση κασετινα
    8. Gitanes
    9. Καρελια
    10. Camel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1. Καρελια Excellence
    2. Χρυση Κασετινα αφιλτρη
    3. Rothmans International
    4. Camel σκετο
    5. Sante σκετο
    6. Ασσος φιλτρο
    7. Camel φιλτρο

    ουφ, μεχρι το 7 φτανω, αντε να μπει στο 8 και το JPS μαυρο λογω της τιμης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΒΑΣΙΛΗ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΟΛΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΑRL OF WELDON,TO OΠΟΙΟ, ΜΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΤΟ ERNTE ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.TΟ ΒΕST KALOYTSIKO HTAN, EMOIAZE EKEINH THN EΠΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ LIGHT ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ "ΑΡΩΜΑ ΦΙΛΤΡΟ" ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ R6 POY PLEON SPANIA TO BRISKEI KANEIS ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ REEMTSMAA ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ MILDE SORTE ΤΗΣ TABAC AUSTRIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παναγιώτη να είσαι καλά! Δεν κάνει τίποτα!
    Όσο για το R6 ευτυχώς υπάρχει ακόμα αλλά είναι πάρα πολύ σπάνιο να το βρεις. Είναι από τα καλύτερα Light της αγοράς μαζί με το MEINE SORTE.

    Από Γερμανικά κάπνιζα, εκτός από το ERNTE 23, τα άφιλτρα REVAL και Roth Handle. Επίσης χωρίς χημικά. Παραδοσιακά άφιλτρα τσιγάρα που πλέον δεν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση ότι το κατεξοχήν παραδοσιακό γερμανικό τσιγάρο της ελληνικής αγοράς ήταν μάλλον το Ροτ-Χαντλ. Αλλά μπορεί η μνήμη μου να παρασύρεται και από την εικόνα του πακέτου. Πάντως έχοντας καπνίσει και τα τρία που αναφέρετε, το Έρντε δε μου έχει αφήσει κάποια αξιοσημείωτη ανάμνηση.

      Τα δύο άφιλτρα, Ροτ-Χαντλ και Ρέβαλ (συνήθως το προφέραμε Ρίβαλ σαν να ήταν αγγλικό αλλά δεν είναι σωστό), έβγαιναν και με φίλτρο αλλά όχι στην Ελλάδα. http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/08/john-player-prince-select-reemtsma.html

      Επίσης έβγαιναν και σε στριφτό, που ερχόταν και στην Ελλάδα.
      http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

      Διαγραφή
  30. Πόσο πήγαν τώρα τα George Karelias Excellence με τους φόρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι σήμερα έχουν 5,20 ευρώ. Έφερα πακέτο από Καλαμάτα.
      Αργότερα δεν ξέρω πόσο θα φτάσουν.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Πανάκριβα δηλαδή... άντε να δούμε που θα φτάσουν...

      Διαγραφή
  31. Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟ e-orfeas.gr έβγαλε και τα τρια επόμενα μέρη:εΝΔΕΙΚΤΙΚΆ ΔΊΝΩ ΈΝΑ LINK:
    http://www.e-orfeas.gr/special/darksideofmoon/7771-%CE%A4%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%95.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1) Καρελια Excellence
    2) Davidoff Gold
    3) Το παλαι ποτε Pall Mall αφιλτρο
    4) 22 σκετο
    5) Χρυση Κασετινα σκετη
    6) Μαρλμπορο Μαλακο
    7) Καμελ σκετο
    8) Καρελια Αγρινιου
    9) Meine Sorte
    10) Gauloises Brunes

    Τιμητικη θεση εχει το Orienta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. karelia excellence
    xrush kasetina afiltrh
    xrush kasetina
    camel natural flavor
    dunhill international
    camel afiltro
    rothmans international

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 1)Camel Natural μπλε
    2)Camel αφιλτρο
    3)22 φιλτρο
    4)Χρυση Κασετινα
    5)Ασσος αφιλτρο
    6)Davidoff rich blue
    7)Merit
    8)Ασσος international
    9)Καρελια excellence
    10)Prince Rich taste

    *Το excellence μπαινει σε τετοια θεση λογω δυσπροσιτης τιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/poso_tha_aykshthoun_oi_times_sta_tsigara.1998618.html

    dite pou pane oi times kapnon k tsigaron lol
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέει μέσα: «...οι φθηνές μάρκες τσιγάρων - που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης - θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα»

      Υπάρχει τσιγάρο με 2.90;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το δημοσιεύμα που αναφέρθηκε λέει μόνο την μισή αλήθεια. Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου λοιπόν, Θα αυξηθεί ο πάγιος φόρος κατανάλωσης και ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης αλλά θα μειωθεί πολύ ο αναλογικός φόρος με συνέπεια να αυξηθούν μεν τα φθηνά τσιγάρα και τα στριφτά αλλά θα μειωθεί η τιμή των ακριβών τσιγάρων.

      Το υπουργείο λέει πως με τα νέα μέτρα θα προωθηθεί ο ποιοτικός ανταγωνισμός στα τσιγάρα της αγοράς αφού η ψαλίδα μεταξύ φθηνών και ακριβών τσιγάρων θα μειωθεί αισθητά. Έτσι οι εταιρίες θα αναγκαστούν να στραφούν σε καλά ποιοτικά, άρα δηλαδή ελληνικά καπνά, ενισχύοντας τον έλληνα καπνοπαραγωγό και όχι σε εισαγώμενα χορτάρια.

      Αυτά λέει το υπουργείο..τα συμπεράσματα στην κρίση του καθενός

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω,σε κατι αλλα σαιτ διαβασα πως θα ανεβει η τιμη του πακετου... 2 Ευρω.Θα δουμε. Παντως Ελληνικα καπνα,βασικα εχουν τα φθηνα τσιγαρα.

      Διαγραφή
    4. Ναι βέβαια, μιλάω όμως για τα καλά ελληνικά καπνά. Αυτό περί 2 ευρώ αύξησης ήταν απλά η άποψη κάποιων οικονομολόγων υγείας για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και τίποτα παραπάνω. Δεν είναι τόσο χαζοί να προωθήσουν τέτοιο μέτρο, η κατανάλωση καπνού θα πιάσει πάτο, το λαθραιμπόριο θα απογειωθεί και τα δημόσια ταμεία θα αδειάσουν

      Διαγραφή
    5. Εγώ διάβασα κάπου και την καταπληκτική είδηση ότι έκαναν μια δημοσκόπηση και όλοι οι καπνιστές τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της αύξησης.

      Διαγραφή
    6. Το θεμα ειναι πως ετσι οπως πανε να το κανουν,μια εταιρεια ειναι αυτη που θα κανει παρτυ.Περισσοτερα δεν γραφω.

      Διαγραφή
    7. Τα μέτρα ψηφίστηκαν, ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Αύξηση στον πάγιο φόρο, μεγάλη μείωση στον αναλογικό φόρο (από 58,83% σε 20%). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το πολυνομοσχέδιο.

      Πέτρο έχεις απόλυτο δίκαιο. Ακούστηκαν μάλιστα πολλά για την συγκεκριμένη εταιρία και τον ρόλο που έπαιξε στην διαμόρφωση της νέας φορολογικής πολιτικής επί των καπνικών προϊόντων

      Διαγραφή
    8. Αυξήσεις εσείς; Χωραφίσιο εμείς. Πολύ απλά θα γίνει ό,τι έγινε και με το πετρέλαιο θέρμανσης. Αύξησαν τον φόρο, έπεσε 90% η κατανάλωση και πήραν τον τρίτο το μακρύτερο...
      Εύκολα ή δύσκολα ο καθένας μπορεί να αμυνθεί. Εαν θέλετε τέτοιους φόρους, τότε να ξαναπάτε και τους μισθούς σε φυσιολογικά επίπεδα. Όταν ο άλλος παίρνει 450 ευρώ "μισθό" τότε πολύ απλά δεν μπορεί να τα σκάσει και έτσι τα έσοδα του υποτιθέμενου κράτους μια ζωή θα είναι μηδενικά..

      Διαγραφή
    9. αστοχο το παραδειγμα.Χωραφισιο δεν μπορει να βρει ο καθένας

      Διαγραφή
    10. Έχω την αίσθηση ότι μπορούν όλο και περισσότεροι. Συμφέρει και τον καπνιστή και τον παραγωγό, οπότε αυξάνεται η προσφορά εκ μέρους των παραγωγών.
      Δεν κάνεις καθόλου παρέα με φοιτητές; Αυτοί ξέρουν!

      Διαγραφή
    11. Φίλοι μου, αγόρασα 700 γρ. PUEBLO από https://www.tabak-brucker.de (αφού παιδεύτηκα αρκετά με το δεξί κλικ και translate to English...). Δεν είναι που γλύτωσα περίπου 56 ευρώ (μεταφορικά + φόροι) σε σχέση με το αν αγόραζα 35 καπνούς έναντι...4.40 που κοστίζουν πλέον οι 20άρηδες, αλλά γλίτωσα από τα αρωματικά χαρμάνια που μας κατακλίζουν. Μπορεί να κιτρινίζει το χέρι μου γιατί το καπνίζω άφιλτρο και να μου κάνει κάπως πιο βαρύ απ' τα συνηθισμένα, όμως το βράδυ ούτε γατάκια, ούτε σκυλάκια, ούτε... χουρχουρητά και φυσικά λιγότερα έως καθόλου φλέματα (ας μου συγχωρεθεί ο πεζός τρόπος περιγραφής αλλά νομίζω ότι γίνομαι κατανοητός). Κι αν φαίνομαι εκτός θέματος, θα ήθελα να καταλήξω - αναφερόμενος στο προηγούμενο σχόλιο - ότι παρήγγηλα από αγγελία και χωραφίσιο από Ελλάδα και τον περιμένω τις επόμενες ημέρες. Ακριβότερα από τις τιμές που βλέπω εδώ μέσα, αλλά μάλλον λόγω του ότι πήρε διαστάσεις το θέμα έχουν πέσει αφενός πολλοί μεσάζοντες, αφετέρου καθόλου απίθανο να αυξήθηκαν οι τιμές με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Πάντως δυστυχώς για τη χώρα μας, αλλά ευτυχώς για μάς, ο τολμών... καπνίζει!! Και με λιγότερα έως καθόλου (ενίοτε) χημικά. Τέλος, αυτό που συζητείται στα social media για πλάκα... ότι με τις τελευταίες αυξήσεις των στριφτών "θα βλέπουμε με άλλο μάτι τη γλάστρα μας" δεν είναι καθόλου αστείο, ειδικά για εμάς τους επαρχιώτες. Ήδη δοκίμασα καπνό ενός φίλου, ο οποίος προφανώς δεν ήξερε να τον κόψει και του βγήκε καπνός πίπας. Τον έβαλα σε ένα απ' τα τσιμπούκια μου και τολμώ να πω ότι αγάπησα κι εγώ περισσότερο το περιβολάκι μου...

      Διαγραφή
    12. file angelinos prospa8o n ftiaxw logariasmo sto https://www.tabak-brucker.de k mou zitai PLZ mipos kseris ti einai giati xwris auto den ftiaxnete h forma!!!

      Διαγραφή
    13. Angelino αυτη την στιγμη στριβω γερμανικο Camel κιτρινο,3.75 τα 30 γρ. Αρκετα καλος,τις επομενες μερες θα ανανεωσω το ειδη υπαρχον θεμα.

      Διαγραφή
    14. 1. Ανώνυμος: Το PLZ είναι ταχυδρομικός κώδικας, αλλά να ξέρεις σε κάθε περίπτωση ότι καλύτερα είναι σε κάθε σελίδα που σου ανοίγει να περιμένεις λίγο να φορτώσει και μετά κάπου σε κενό χώρο στη σελίδα να κάνεις δεξί κλικ και Translate to English αν θέλεις να κάνεις γκεζί.
      2. Πέτρος χαίρομαι που μου δίνεις την αφορμή να τολμήσω κι εγώ, αν και ψιλοντρέπομαι να ψωνίζω απ' τους Γερμανούς, ας όψονται οι Ελληνικές συμφωνίες κάτω απ' το τραπέζι με μερικούς - μερικούς για την αύξηση του φόρου στο στριφτό και όχι μόνο... Τουλάχιστον έκρυψα λίγο τη ντροπή μου με ένα ελληνικό χωραφίσιο που παρέλαβα σήμερα και - ω του θαύματος - είναι τόσο ελαφρύς που εδώ έχουμε το αντίθετο θέμα που είχαμε συνήθως με τα ελληνικά. Απ' όσο αντιλαμβάνομαι δεν είναι straight, μάλλον είναι χαρμάνι από ελληνικά αλλά καθαρό ρε παιδιά. Καθαρό σα "χρυσάφι" και στο λεμό και στη μυρωδιά. (ακριβούτσικο αλλά σε σωστή υγρασία, κόψιμο καιπολύ πρακτική συσκευασία 30ευρώ τα 500gr).

      Διαγραφή
    15. Αδερφε μαλλον σου φέρανε Βιρτζινια,το οποιο μου φαινεται ειναι η καλυτερη περιπτωση για χωραφισιο καπνισμα. Εχω δοκιμασει και εγω και ενω δεν μου γεμιζε το ματι εμφανισιακα(πολλα σκουπιδια,χοντροκομμενος),μου εκανε εντυπωση η γευση που θυμιζε πολυ Χρυση κασετινα.

      Διαγραφή
    16. angelinos mallon auto pou sou eferan einai tsempeli agriniou pou vrika k egw stin idia timi ksan8os elafris poli omos an k afini mia glikada sto stoma!!!
      bigvag

      Διαγραφή
    17. Ευχαριστώ για την παρατήρηση, όμως παιδιά πιστέψτε με, είτε πρόκειται για Virginia, είτε για Τσεμπέλι Αγρινίου μ' αρέσει. Για είναι αγνός και δεν μ' αρέσουν οι αρωματικοί καπνοί. Δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο στο εμπόριο κι εδώ που τα λέμε γιατί να πληρώνουμε και τα χημικά τους; Ξεχωρίζω τον "άσπρο" του "Καρέλια" τον οποίο έχω συστήσει σε αρκετούς και διαπιστώνω με χαρά ότι ήδη τρεις πέταξαν τα ολλανδικά χημικά και καπνίζουν τον Ελληνικό. Είχα δοκιμάσει πριν δυο μήνες κι έναν χύμα απ' τη Φλώρινα (χωραφίσιο) ο οποίος ήταν όμως πολύ βαρύς και κάπως... ξερός. Φυσικά αν μου φέρουν ένα κιλό κι απ' αυτόν θα τον καπνίσω στεγνά, καθώς δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να κάνω το "σεφ" με διάφορα χαρμάνια, γιατί φοβάμαι μη "σπάσω" τη συνοχή και το δέσιμο του κάθε καπνού. Όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, κι εδώ θα ήθλεα τη βοήθησά σας, είναι άλλο. Αυτός ο τελευταίος, ο τσεμπέλι Αγρινίου ή Virginia ή ό,τι άλλο, μου έπιασε μουχλίτσες κυρίως στα άκρα της σακκούλας, επειδή ήταν αρκετά υγρός και δεν το άφησα καθόλου ανοιχτό ν' αναπνεύσει. Ξέρει κανείς ποια είναι η σωστή λύση από 'δω και στο εξής (έχει σωθεί ήδη αρκετός) αλλά και πώς θα αποφύγω παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον;
      Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως θεωρώ μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση στην οποία συμμετέχει κι ίδιος ο Αντρέας Καρέλιας. Οι παρατηρήσεις του είναι άκρως διαφωτιστικές, κι επιτέλους ξεκολήστε εδώ μέσα με το "μύθο" των κωδικών πακέτων γιατί νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί έως και γραφικό... Συμφωνώ με τον Πέτρο στο ότι ο καπνός δεν είναι κάτι που βγαίνει από μηχανή κι άρα οι σοδιές μπορεί να έχουν διαφορές, αλλά ως εκεί. Δεν παρατηρώ διαφορές στα τσιγάρα με διαφορετικούς κωδικούς, μάλλον παρατηρώ περισσότερο διαφορές αναλόγως με το τι έχω καπνίσει πριν, τι έχω φάει και τι διάθεση έχω. Ευχαριστώ για την "καταχρηστική δημοσίευση", τα έβαλα όλα εδώ μέσα, (έχω κι άλλα...), γιατί συνήθως διαβάζω από i-pad όπου δύσκολα το παίρνω απόφαση να γράψω μ' αυτό το μαραφέτι και βρήκα την ευκαιρία τώρα που βρίσκομαι σε desktop. ;)

      Διαγραφή
    18. angelino simfwnw o kapnos ta spai k an k elafris exei fwveri geush!!!!oso gia tin lisi egw ton exw se ena metaliko vazw opou to afinw k ligw anixto n anapneei
      bigvag

      Διαγραφή
    19. Πετάς το μουχλιασμένο.

      Κρατάς το υπόλοιπο, και φροντίζεις να αερίζεται κάπως.

      Αν παρααεριστεί και ξεραθεί, αυτό επανορθώνεται, ενώ αν παραϋγρανθεί και χαλάσει αυτό δε διορθώνεται.

      Το τσεμπέλι με το βιρτζίνια δεν το μπερδεύεις: αν είναι τσεμπέλι μυρίζει ελληνικά παραδοσιακά τσιγάρα, ενώ αν είναι βιρτζίνια μυρίζει σύγχρονα τσιγάρα. Αν ανάψεις τσιγάρο σε χώρο με πολλούς νέους και σε πετάξουν έξω, τότε είναι τσεμπάλι.

      Διαγραφή
    20. Στο Αγρίνιο κυκλοφορεί και Virginia ξεραμένο στον ήλιο, ξανθό, σχεδόν άσπρο και πολύ διαφορετικό από flue-cured. Επίσης, αρκετοί βάζουν την ποικιλία "Σίγμα" και την προωθούν ως Τσεμπέλι, σε όσους δεν ξέρουν τη διαφορά.

      Διαγραφή
    21. Πέπε σ' ευχαριστώ για τις οδηγίες, είναι πολύ χρήσιμες, κάπως έτσι κινήθηκα άλλωστε αλλά με βάση τη διαίσθηση. Όσον αφορά το χαρμάνι πράγματι δεν είναι τσεμπέλι, το άρωμά του δεν το λες ευρωπαϊκό αλλά σίγουρα δεν είναι και τσεμπέλι γιατί νομίζω ότι τα γνωρίζω τα Ελληνικά, έχω κάνει διάφορα χύμα κατά καιρούς και ποτέ άλλοτε δε μου έπεσε κάτι τόσο ελαφρύ και με τόσο λεπτή μυρωδιά. Άλλωστε το ότι δε μυρίζει ευρωπαϊκό δικαιολογείται κι απ' τα καθόλου (ελπίζω) πρόσθετε και χημικά.

      Διαγραφή
  36. Φίλε το μόνο που στέλνει αμερικάνικα και είναι αξιόπιστο είναι το tobaccoonline.co.uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και η δικη μου λιστα.

    Καρελια Αγρινιου
    Καρελια φιλτρο κασετινα
    Καρελια Excellence
    Camel Natural Flavor
    Ασσος φιλτρο μαλακο
    Καρελια χρυση κασετινα αφιλτρο

    Δυστυχως ουτε 10 δεν βγαινουν! (εννοειται οτι δεν βαζω μαρκες που δεν υπαρχουν πια, οπως τα αφιλτρα Pall Mall & Lucky Strike)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μιας και Ο Πέτρος στηριζει ελληνικα καπνα να πω οτι τελευταια καπνιζω Cooper 40αρη καπνο με karelia χαρτακια και φιλτρα παππου και την εχω καταβρει.Καμια σχεση με υπολοιπους καπνους για μενα(μπορει επειδη γουσταρω χοντροκομμενο καπνο βεβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 1. Gitanes άφιλτρο
    2. Gauloises Brunes άφιλτρο
    3. Gauloises Brunes φίλτρο
    4. 22 άφιλτρο
    5. Σαντέ άφιλτρο
    6. Καρέλια Αγρινίου άφιλτρο
    7. Χρυσή κασετίνα άφιλτρο
    8. Άσσος άφιλτρο
    9. Prince Rich Taste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 1. lucky strike filter-free
    2.davidoff classic(2004-2010)
    3.dunhill international
    4.camel filter-free
    5.gauloises brunes filter free
    6.lucky strike (2004-2010)
    7.dunhill fine-cut black
    8.gitanes filter-free
    9.karelia origin
    10.johns player special black

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να ρωτήσω ρε παίδες. Όταν λέτε Γκολουάζ, σε ποια εποχή αναφέρεστε; Παλιά υπήρχαν, τόσο στη Γαλλία όσο κι εδώ, τα μικρά γαλάζια Caporal με και χωρίς φίλτρο. Από τα πιο αγαπημένα μου τσιγάρα, αλλά δε θα τα έβαζα στην κορυφή της ποιότητας, απλώς προσωπικά μου άρεσαν. Κάποια στιγμή (δεν ξέρω ακριβώς πότε: ίσως με το κλείσιμο της ΣΕΙΤΑ;) έγιναν Brunes, με το ίδιο κατά τα άλλα πακέτο. Δεδομένου ότι τα καπνά Brunes (σκούρα) είναι μια ευρύτερη κατηγορία όπου ανήκουν ΚΑΙ τα Caporal, αυτή η αλλαγή δεν είναι καθόλου σαφής (δηλαδή μπορεί και να άλλαξε απλώς η λέξη στο πακέτο χωρίς να αλλάξει το χαρμάνι). Μέσα στα τελευταία χρόνια δεν τα είχα καπνίσει κι έτσι δεν έχω άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν,όταν λέω Gauloises,προσωπικά, αναφέρομαι στην παλαιά εποχή του Σεπτέμβρη του '12 που μέχρι τότε τα έβρισκα. Όπως κι όσον αφορά τα Gitanes, υπάρχει ακόμη ένα πακέτο διαθέσιμο - που κατα πάσα πιθανότητα αύριο δε θα είναι πια διαθέσιμο- παρόλο που τα 2 αυτά εμπορικά σήματα έχουν καιρό που έχουν κόψει τα πολλά πολλά με την ελληνική αγορά. Πιο πολύ, μιλάω για πακέτα που έχουν ξεμείνει σε κάποια περίπτερα στην Αθήνα. Σχετικά με τα Caporal ισχύει πάνω κάτω ό,τι είπες καθώς τα caporales είναι σκούρα καπνά που καλλιεργούνται στη νότιο Γαλλία. Τώρα κατά πόσο η Imperial άλλαξε το χαρμάνι, δεν το γνωρίζω. Πάντως τον τελευταίο καιρό είναι κάπως ακατόρθωτο να βρει κάποιος πακέτο Gauloises Brunes ή Gitanes εντός συνόρων Αττικής.

      Διαγραφή
    2. Eίναι ακατόρθωτο γιατι πριν 1 χρονο περιπου καταργήθηκαν.Πήρα τηλέφωνο την imperial.

      Διαγραφή
    3. Τα τελευταία πακέτα Gauloises Brunes που πήρα, τα είχα βρει στο περίπτερο στην Πανόρμου στην πλατεία έξω από το μετρό. Επίσης τον Απρίλιο είχα βρει και την filtre έκδοση στο Metro Mall στον 'Αγιο Δημήτριο. Και στα δύο αυτά σημεία δεν έχει μείνει κάτι πλέον.

      Διαγραφή
  42. Να ρωτήσω κάτι παιδιά: η εκπνοή του καπνού από τη μύτη είναι πιο επικίνδυνη ή επιβαρυντική για την υγεία σε σχέση με την εκπνοή από το στόμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος;;
    thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι. αν θες να έχεις καλύτερη υγεία, απλά μην καπνίζεις. μύτη, στόμα, αυτιά, από όπου και να βγαίνει το ίδιο κακό κάνει.

      Διαγραφή
  44. γιατι δε κανετε ενα review gia τους καλυτερους καπνους και αναλογα φιλτρακια χαρτακια, αφου πλεον δεν καπνιζει κανεις μα κανεις ετοιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. και κατι αλλο τα rizla Μαυρα τι διαφορα εχουν απο τα πρασινα εχω ακουσει πως ειναι χωρις χλωριο ισχυει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προσωπική μου εκτίμηση για ό,τι κυκλοφορεί σήμερα(american blend filters) :
    1)Μarlboro Red
    2)Davidoff Gold και Classic
    3)Prince Rich Taste
    4)Camel Filters
    5)Muratti Ambassador
    6)Lucky Strike Reds
    7)Royals King Size
    8)HB
    9)BF Reds
    10)Assos Filter soft pack

    All time beloved που έχω προλάβει να καπνίσω στην μικρή καπνική μου διαδρομή, ανεξάρτητα από τύπο καπνών και φίλτρου :
    1)Sante filters hard pack (till 2010)
    2)Kent (old pack, made in usa)-->my first cig :)
    3)Marlboro reds (made in usa)
    4)Chesterfields (made in usa)
    5)Camel filters & non filter
    6)Lucky Strike filters & non filter
    7)Dunhill International
    8)Karelia Agriniou
    9)Assos non filters (till 2010)
    10)Gitanes non filters (till 2010)

    #Στάχτης&Μπούρμπερης#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βασίλη και Πέτρο ποια η γνώμη σας για την χρυσή κασετίνα,και ειδικότερα για την άφιλτρη εκδοχή της?

    Επίσης Πέτρο δεν ξέρω αν εκανες κάτι στο μπλόγκ,αλλα δεν μου εφανίζονται τα σχόλια (recent comments) στην δεξια μεριά του μπλόγκ.
    Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παρακολουθήσω τις συζυτήσεις.
    Μου βγάζει το εξής μύνημα,

    Unable to retrieve spec for http://gadgetsforblogger.googlecode.com/files/recent-comments-gadget.xml. HTTP error 403

    Αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει.

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν μου αρεσουν τα αφιλτρα για μονιμο καπνισμα,η αφιλτρη Χρυση ειναι κορυφαια για κανα δυο τσιγαρα που και που. Για την Χρυση δεν μπορω να βγαλω ξεκαθαρη αποψη,αλλες φορες ειναι κορυφαια,αλλες φορες μετρια.Γενικα πάντως ειναι απο τα καλα τσιγαρα της αγορας και αρεσει στους περισσοτερους

      Διαγραφή
  48. Καταρχήν καλησπέρα σε όλους!

    Παιδιά θα ήθελα να μου προτείνετε αν μπορείτε ένα οικονομικό βιομηχανικό τσιγάρο. Είμαι καπνιστής στριφτού 4 χρόνια. Τα τελευταία 2 χρόνια στρίβω Golden Virginia (τον πράσινο), όμως τώρα τελευταία κάτι πάει στραβά. Είναι που το βαρέθηκα; μήπως άλλαξε το περιεχόμενο του καπνού; Δεν γνωρίζω αν και η γεύση του μου είναι διαφορετική πλέον. Μπορεί απλά να βαρέθηκα το στρίψιμο και λέω να ωριμάσω λίγο.
    Τί προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγα λόγια ένα καλό value for money τσιγάρο.

      Διαγραφή
    2. απο φθηνα, καρελια φιλτρο κασετινα,ασσο παραδοσιακο κασετινα,winston

      απο μεσαια, camel σκληρο

      απο ακριβα, davidoff,χρυση κασετινα,μαρλμπορο,rothmans,excellence

      Διαγραφή
  49. Marlboro red me 3,70 €, διαφορετικά από φθηνά σου προτείνω Ασσο παραδοσιακό φίλτρο, Καρέλια φίλτρο, Chesterfields.
    Λέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Να ρωτήσω πόσο κάνει το excellence τώρα με την νέα φορολογία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. gia sas mia erwtisei gia to simerino camel afiltro ane3artita tis timis einai kalo tsigaro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα μεσαιο τσιγαρο της σειρας καταντησε κι αυτο.Προσωπικα βρισκω πολυ ανωτερο το Sante αφιλτρο.Το μοναδικο στην ελληνικη αγορα με τοσο εντονο αρωμα κ γευση.

      Διαγραφή
  52. Γειά σας παιδιά.
    Είμαι 27 ετών και έχω ξεκινήσει με ''CAMEL'' μαλακό. Συνέχισα με ''LUCKY STRIKE'' lights, ''DAVIDOFF GOLD'', ''ASSOS INTERNATIONAL'', ''MARLBORO'' κόκκινο 100άρι, ''DUNHILL INTERNATIONAL'' και αυτήν τη στιγμή κάνω ''DAVIDOFF CLASSIC''. Από καπνούς, μου έκανε εντύπωση ο ''DRUM ORIGINAL'' με χαρτάκια ''DRUM'' μπλε και ο ''OLD HOLBORN ORIGINAL'' με χαρτάκια ''RIZLA'' κόκκινα. Μου αρέσουν γενικά οι βαριές γεύσεις.
    Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό, ωραίο και γευστικό σε βαριά έκδοση.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 1)καρελια Excellence
    2)BF red
    3)camel natural
    4)davidoff gold classic και μπλε
    5)καρελια φίλτρο
    6)camel με μέντα
    7)assos κασετίνα και μαλακό
    8) καρέλια χρυσή κασετίνα

    κάποιος εδώ στην αξιολόγηση ανέφερε το καρέλια origin. Δηλαδή υπάρχει ακόμη αυτό το τσιγάρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Εγώ δεν μπορώ να βγάλω τα 10 καλύτερα γιατί δεν ξέρω αν οι μάρκες που έχω αλλάξει είναι 10.
    Αλλά θα πω το καλύτερο τσιγάρο πακέτου που έχω κάνει.
    http://www.cigarettespedia.com/images/e/e0/Havana_greek_version_ks_20_s_greece.jpg
    Φυσικά αυτό είναι το Light. Εγώ έκανα το κανονικό, που ήταν σε μπορντό πακέτο και μόνο μαλακό.
    Από όσο γνωρίζω δεν πρέπει να κυκλοφορούν πλέον στην Ελλάδα. Αν τα έχει δει κάποιος ας μου πει που. Θα ήθελα να θυμηθώ το βαρύ τους άρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 1)Karelia excellence
    2)χρυση κασετινα
    3)χρυση αφιλτρο
    4)camel αφιλτρο
    5)assos μαλακο
    6)davidoff classic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. κάτι σε στριφτά τσιγάρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. απο στριφτα η γνωμη μου ειναι:
    1.Camel
    2.George Karelias and Sons
    3.Golden Virginia(κιτρινος)
    4.Drum Original
    5.Marlboro GOLD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Από καπνούς εγώ θα έβαζα:
    1.Van Nelle
    2.Marlboro gold
    3.Drum Natural Flavour
    4.Marlboro κόκκινος
    5.Drum μπλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. τα στριφτα το 90% ειναι το χαρτι.Καπνιζω drum 25 χρονια (τοτε που τα χαρτακια ηταν μαζι και αν ζηταγες χαρτακια απο το περιπτερο σε περναν η για πρεζακια η για πρεζακια) και εχω αλλαγες στον βηχα μου απο χαρτι σε χαρτι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dunhill international
      karelia excellence
      rothmans
      silk cut
      camel natural
      camel black and white(+value for money)
      Alkis.


      Διαγραφή
  60. Μεταξύ του Silk Cut Μοβ και του Νέου Καρέλια (το πορτοκαλί) πιο θα προτείνατε...έχω δοκιμάσει μόνο Καρέλια Πορτοκαλί, δεν είμαι συχνός καπνιστής...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 1. Gitanes άφιλτρο
    2. Gauloises Brunes άφιλτρο
    3. Gauloises Brunes φίλτρο
    4. Καπνός Pueblo Fine Cut
    5. Καπνός Natural American Spirit Original Blend
    6. George Karelias and Sons Excellence
    7. 22 άφιλτρο
    8. Σαντέ άφιλτρο
    9. George Karelias and Sons Soft πορτοκαλί

    *Οι παραπάνω καπνοί σε συνδιασμό με χαρτάκια Gizeh Extra Slim πράσσινο σκούρο και φιλτράκια Old Holborn

    Με κάθε επιφύλαξη για τη σειρά λόγω του ότι δεν έχω δοκιμάσει ακόμη Gitanes Filtre καθώς και Gitanes Maïs, Sobranie Black Russian, Bali Shag, Manitou και Gauloises Mélange Original.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Άφιλτρε! Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (αν και στα στριφτά δεν πολυσυμφωνούμε).
      Το Gauloises Mélange Original φοβάμαι ότι άργησες, έπρεπε να το δοκίμαζες παλιότερα. Βλ. σχόλιά μου στην οικεία ανάρτηση (τα πρόσφατα, όχι στην αρχή αρχή). Το Γκολουάζ σκέτο το ξανακάπνισα τελευταίως από Βέλγιο και, παρ' ότι το θυμόμουν από πριν την επιβολή των ορίων πίσσας και νικοτίνης, ωστόσο και το σημερινό ήταν μια χαρά, μεστό, δυνατό και ευκολοτράβηχτο. Άρα εικάζω ότι το ίδιο θα ισχύει και για το Ζιτάν. Τα Μαΐς φίλτρο και άφιλτρο δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ακόμη.
      Για Σαντέ και 22 δεν ξέρω αν εννοείς τώρα ή «τότε».
      Το Μπλακ Ράσιαν σίγουρα θα το στρίμωχνες κάπου στο εννεαμελές τοπ-10 σου.

      Διαγραφή
  62. Τα 4 καλύτερα τσιγάρα της ελληνικής αγοράς!
    Τα τοποθετώ σε σειρά αλλά χωρίς ιδιαίτερη προτεραιότητα γιατί το κάθε απ' αυτά, κατά την γνώμη μου, είναι ιδιαίτερο και καλό στην κατηγορία του.

    1)Karelia Excellence - ένα απολαυστικό και χορταστικό τσιγάρο αναμφισβήτητα υψηλής ποιότητας. 2- 4 Excellence την ημέρα μαζί με κάποιο άλλο τσιγάρο θα εμπλουτίσουν την καπνιστική εμπειρία του κάθε καπνιστή, ανεξαρτήτως αν του αρέσει ή όχι η μονοτονία του virginia αλλά και οικονομικά δεν θα τον επιβαρύνει ιδιαίτερα.

    2)camel natural - πολύ γευστικό, απολαυστικό και πολύ χορταστικό τσιγάρο.

    3)BF red αρκετά καλή γεύση, καλό φίλτρο, δεν είναι όμως πολύ χορταστικό συγκριτικά με τα δύο παραπάνω τσιγάρα. Δεδομένου το καλό φίλτρο είναι ιδανικό για αυτούς που καπνίζουν πολλά και θέλουν να μειώσουν σε κάποιο βαθμό τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος.

    4)Καρέλια Φίλτρο - πολύ αρωματικό, αρκετά γευστικό και αρκετά απολαυστικό τσιγάρο, σίγουρα είναι value for money.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ρε τι ακουσαμε παλι...ΒF RED λει ο αλλος,ΕΛΕΟΣ...

      το davidoff magnum το εχεις δοκιμασει αλανι μου? ή σου πεφτουν πολλα τα 7.50 ευροπουλα και το φοβασε??
      μη το φοβασε δεν δαγκωνει και θα σου κανει καλη παρεα.

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα ότι αυτό είναι το μόνο από τα 110 μέχρι στιγμής σχόλια που συνιστά επίθεση σε κάποιον για τις προσωπικές του προτιμήσεις.

      Διαγραφή
  63. 1. Nat Sherman Havana Ovals
    2. Nat Sherman Cigarettellos
    3. Gauloises Brunes σκέτο (*)
    4. Gauloises Brunes στριφτό
    5. Χρυσή κασετίνα σκέτη
    6. Black Russian
    7. Κιρέτσιλερ
    8. 22 σκέτο

    Βέβαια το θέμα λέει «τσιγάρα» και «στην Ελλάδα», αλλά ήδη κι άλλοι έγραψαν για τσιγάρα εκτός ελλ. εμπορίου και για καπνά στριφτού.

    Η σειρά είναι ανάλογη με την υποκειμενική ευχαρίστηση που αντλώ από το κάθε τσιγάρο κι όχι με την αντικειμενική ποιότητά του.

    (*) Γενικώς δεν τα πάω καλά με τα φίλτρα, ενώ τα πάω πολύ καλά με τα βαριά. Το Gauloises άφιλτρο είναι το μόνο που κάπως μου παραπέφτει βαρύ και ίσως να το προτιμούσα με φίλτρο, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με φίλτρο παρά πριν από πολλά χρόνια που ήταν αλλιώς και από άλλη εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα! Να μια καλή ιδέα!
    http://www.businessinsider.com/island-smokes-manhattan-lawsuit-2011-12#near-the-border-of-the-lower-east-side-and-chinatown-off-delancey-street-sits-roll-your-own-cigarette-shop-island-smokes-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή φάση, αλλά θα ήταν νόμιμο σ' εμάς;

      Διαγραφή
    2. Ναι το γνωριζω. Δυστυχως το νομικο πλαισιο στην Ελλαδα δεν επιτρεπει τετοια πραγματα.Εδω περα,ουτε δικο σου χαρμανι σε καπνοπωλειο δεν μπορεις να κανεις και ας ειμαστε καπνοπαραγωγος χωρα. Η Αμερικη ναι μεν τα τελευταια 20 χρονια μετατρεπεται σε κατι παρομοιο με τα Ευρω-ολοκληρωτικα κρατη,αλλα υπαρχει μια μεγαλη ελευθεριακη παραδοση,στο εμποριο και τον λόγο,που ακομα παραθυρακια βρισκονται αρκει να εχεις όρεξη να τα κυνηγας.

      Διαγραφή
  65. Πετρο εχω μια απορια χρειαζομαι τα φωτα σου τσεκαρε μια στα σχολια στα davidoff gold

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://www.paragogi.net/574/nea-strofh-sthn-kalliergeia-kapnoy

    dite to arketa endiaferon
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο μπερδεμένα τα λέει... Εννοεί ότι πάμε για νομιμοποίηση του χύμα καπνού και των καπνοπροϊόντων που θα παράγονται εκτός εταιρειών;

      Διαγραφή
  67. apo oso katalava nai plewn o ka8e paragogos 8a mpori na emporevete me ena mikro aditimo ws foro sto kratos
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις διαβασα το αρθρο θυμηθηκα οτι πριν 3 μηνες περιπου, ψαχνοντας για το θεμα των καπνοπαραγωγων βιολογικου virginia στο Αρχανι Φθιωτιδος (που το Υπουργειο τους σνομπαρε κανονικα κ τους αναγκασε να πουλανε παρανομα), βρηκα σε ενα site αγροτικων θεματων μια ανακοινωση ενος συνεταιρισμου που απευθυνοταν στα μελη του λεγοντας οτι το Υπουργειο αλλαξε γνωμη κ περιπου τα ιδια με το αρθρο που ποσταρες bigvag, αλλα με περισσοτερες λεπτομερειες.Δηλ. το υψος της εγγυησης που επρεπε να καταβαλλουν, τις προδιαγραφες για την λειτουργια εργαστηριων επεξεργασιας "ψιλoκομμενου καπνου" (που ειναι η ορολογια που χρησιμοποιει το Υπουργειο για το χυμα καπνο) δηλ. ποσα τετραγωνικα μετρα πρεπει να ειναι οι αποθηκες κ ο χωρος κοπης κ τα δικαιολογητικα που χρειαζονται για την αδεια πωλησης του στις λαικες αγορες.Εμεινα με την εντυπωση οτι ΗΔΗ ισχυουν ολα αυτα, δηλ. οτι το νομοσχεδιο εχει ηδη ψηφιστει.

      Δυστυχως δεν το αποθηκευσα κ εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθω πού το βρηκα.Μολις το βρω, θα το ποσταρω.

      To θεμα ειναι οτι οντως αλλαζει κατι κ ελπιζω να ειναι θετικο.Η μονη αρνητικη σκεψη μου ειναι οτι οι παραγωγοι θα ασχοληθουν μονο με την παραγωγη virginia επειδη εχει τη μεγαλυτερη στρεμματικη αποδοση απο ολες τις αλλες ποκιλιες.Οχι οτι ειναι κακο αυτο, αλλα δεν θα εχουμε πολλες επιλογες, ειδικα στα 'ανατολικα' που δεν συμφερουν στον παραγωγο, ο οποιος παλευει για ενα μικρο εισοδημα λογω της υψηλης φορολογιας.

      Παρολα αυτα, μαλλον το Κρατος ειδε παλι οτι χανει εσοδα απο την παρανομη διακινηση χυμα καπνου κ αν, συμφωνα με το αρθρο, τα 25γρ. χυμα καπνου μας κοστιζουν 4ευρω ενω ο βιομηχανικος 5,40ευρω, απλα εχουμε μια φθηνοτερη επιλογη, αλλα επισης ακριβη.Οποτε δικιο ειχε ο κ.Καρελιας λεγοντας οτι μια πολυεθνικη πιεσε το Υπουργειο να ακριβυνει το φορο στριφτου, επειδη μειωθηκαν οι πωλησεις των ετοιμων τσιγαρων.Οχι μονο αυτο, αλλα σκεφτηκαν προφανως να νομιμοποιησουν το "παρανομο χυμα" που κερδιζει εδαφος, βαζοντας φορο κ σ αυτο.Δηλ. να να μην υπαρχουν τεραστιες διαφορες στην τιμη χυμα-ετοιμων-στριφτου, ωστε ο κοσμος να μην προτιμα μονο μια απο τις τρεις κατηγοριες, την εξευτελιστικα φθηνη.Ετσι κανοντας "νομιμους" τους παραγωγους χυμα καπνου, τους δινει ενα μεροκαματο να ζησουν χωρις να "κλεψουν" μεγαλο μεριδιο απο τις πολυεθνικες.Και το Κρατος εισπραττει απο ολους.Αν λοιπον ολα κοστιζουν απο 4 μεχρι 5,50 ευρω (κ οχι οπως σημερα που καποιος μπορει αγοραζοντας μισο κιλο χυμα με 20-30 ευρω να καπνισει 500 τσιγαρα) το μονο που θα μεινει να τους "πονοκεφαλιαζει" ειναι τα λαθραια.Εκει δεν μπορουν να βαλουν φορο, αλλα την Αστυνομια.

      Αυτο ειναι το σκεπτικο μου, δεν ξερω κατα ποσο κανω λαθος, πειτε κ εσεις τη γνωμη σας.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή:
      α) Χάνουμε τον φτηνό χύμα καπνό
      β) Χάνουμε τις ανατολίτικες ποικιλίες χύμα καπνού

      Άλλο ένα βήμα προόδου.

      Διαγραφή
    3. Εγώ το βλέπω θετικά. Οι τιμές του χύμα καπνού θα είναι μάλλον χαμηλές, αφού ο φόρος όπως λέει το άρθρο πως θα είναι ίσο με το 10% του Ε.Φ.Κ. Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αισχροκέρδιας στους χωραφίσιους. Με το άνοιγμα της αγοράς και την αυξανόμενη προσφορά η λογική λέει πως δεν θα έχουμε τρελές τιμές.

      Το καλό στην όλη φάση είναι πως σύμφωνα με το άρθρο δεν θα πωλείται μόνο ψιλοκομμένος καπνός, αλλά και έτοιμα τσιγάρα. Ας ελπίσουμε καταρχήν να μην εγκαταλειφθούν τα ανατολικά και φυσικά να δούμε νέα, ενδιαφέροντα προϊόντα στην αγορά καπνού. Θα δούμε τι θα γίνει, αν και πιστεύω πως οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες θα προβάλλουν αντιστάσεις.

      Διαγραφή
  68. top 5 τσιγαρων
    1.ασσος φιλτρο κασετινα
    2.μαρλμπορο κοκκινα
    3.σιλκ κατ
    4.καμελ μπλε
    5.καρελια φιλτρο κασετινα
    τοπ 3 καπνων
    1.van nelle
    2.karelia
    3.drum bright blue

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Θα ήθελα να μάθω ποια η τιμή του σάντε..και ποιο είναι πιι ωραίο..φίλτρο η αφιλτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύο τελείως διαφορετικά τσιγάρα. Το σκέτο ανατολικό, το φίλτρο αμέρικαν μπλεντ. Το σκέτο έχει ωραία καπνά αν αυτό είναι το στυλ σου, αλλά κατά τη γνώμη μου έχει κάποιες δυσκολίες στο τράβηγμα. Το φίλτρο σαν χαρμάνι δε μου άρεσε καθόλου (σε άλλους όμως αρέσει), αλλά τραβάει μια χαρά. Σκέτο 3,10 (αν δεν έχει αλλάξει κάτι), φίλτρο 3,70.

      Να σου πω κάτι; Γκούγκλαρε τη μάρκα που ψάχνεις (π.χ. Σαντέ) μαζί με τον τίτλο του μπλογκ. Υπάρχουν ειδικές αναρτήσεις σχεδόν για κάθε μάρκα, και εκεί θα βρεις πολλές πληροφορίες και απόψεις. Απλώς είναι λίγο κουραστικό να τις ψάξεις μία μία στο «Αρχείο Ιστολογίου» (το ιστολόγιο μετράει αισίως καμιά εκατοστή αναρτήσεις), ο γούγλης όμως μπορεί να σ' τις βρει και γι' αυτό πληρώνεται.

      Διαγραφή
    2. Το σκετο 3,50 ευρω εδω κ ενα μηνα.Πολυ καλο!Το φιλτρο 3,70 ευρω.Για οσους δεν μπορουν πλεον να καπνισουν Marlboro, απλα υποφερτο χωρις να ειναι κ τιποτα σπουδαιο.

      Διαγραφή
    3. και κατι ακομα πια η διαφορα του μαρλμπορο σκληρου με μαλακου?

      Διαγραφή
    4. Aπλα γραψε την μαρκα που σε ενδιαφερει,πάνω αριστερα εκει που εχει τον μεγενθυτικο φακο και θα σου βγαλει την αναρτηση

      Διαγραφή
    5. Μarlboro μαλακο: περισσοτερος ελληνικος καπνος, λιγοτερο τεχνητο αρωμα, πολυς ογκος καπνου, φοβερα απαλο στο λαιμο.

      Marlboro σκληρο: πιο "ευρωπαικη" γευση, πιο πολυ τεχνητο αρωμα, πιο "ελαφρυ" με λιγοτερο ογκο καπνου, πιο σκληρο στο λαιμο.

      Απο τοτε που αλλαξαν, τα περι αρωματος δεν πολυισχυουν, αφου "βρωμανε χημεια" κ τα δυο.Το παραξενο ειναι οτι η ΡΜΙ στο site της δειχνει οτι μειωσε το propylen glycol (που συμβαλλει στη γεματη γευση) κ διπλασιασε τα προσθετα αρωματα (τεχνητα κ φυσικα, προσθετα ομως κ τα δυο).Αυτο σημαινει οτι τα καπνα δεν ειναι της καλης ποιοτητας που ηταν(αφου τα ωραια αρωματα τους δεν υπαρχουν πια) κ "παιζει" με τα χημικα προσθετα για να εξισοροπησει τη γευση.

      Διαγραφή
    6. Ναι αλλα παρουσιαζει την ίδια ακριβως συτνταγη και για το μαλακο και για το σκληρο,αρα πως γινεται να μιλας για δυο στην ουσια διαφορετικα προιοντα;

      Διαγραφή
    7. Ένας λόγος ίσως είναι το φίλτρο ή/και το χαρτί. Πάντως είναι όντως 2 διαφορετικά τσιγάρα όντως. Το σκληρό ποτέ δεν το συμπάθησα. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Δημήτρη. Μιλάμε πως υπάρχει τέτοια πτώση ποιότητας στα marlboro, που το καταλαβαίνουν οι πάντες! Να προσθέσω πως για πρώτη φορά ύστερα από 10 χρόνια δεν κάπνισα ούτε ένα τσιγάρο marlboro για περίπου 2 μήνες. Ε προχθές που πήρα πακέτο, κόντεψα μετά τις πρώτες τζούρες να το πετάξω στα σκουπίδια! Ας όψεται η κρίση..

      Υ.Γ Δημήτρη, δοκίμασα και την Χρυσή Κασετίνα όπως μου είχες προτείνει (και καλά έκανες). Ποιότητα 3Α! Άγευστο - άνοστο - αδιάφορο και υπερβολικά σκληρό. Πιστεύω πως αν ο κόσμος ψαχτεί λίγο με τα σήματα της αγοράς, η JTI με το winston και το camel θα παίζει μπάλα μόνη της στα "οικονομικά" american blend. Και άντε το winston κινείται εδώ και πολλούς μήνες πολύ, τώρα τελευταία όμως βλέπω όλο και περισσότερους "καουμποϊδες" να το γυρνάνε σε camel.

      Διαγραφή
    8. εγώ πάντος ποτέ δεν το συμπαθησα το winston..η γευση του ειναι αηδια (γνωμη μου)

      Διαγραφή
    9. αν και το σκληρο μαρμπορο μ αρεσει πιο πολυ!

      Διαγραφή
    10. To Camel το σκληρο πάντως εχει τρελη ανοδο στις πωλησεις.

      Διαγραφή
    11. Δικαίως. Μεγάλη βελτίωση. 3ο πακέτο που παίρνω.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    12. Τα 2 marlboro ηταν παντα διαφορετικα μεταξυ τους στην Ελλαδα.Εγω ημουν φαν του μαλακου για 10 χρονια κ δεν αντεχα το σκληρο.Αλλα κ αυτους, που καπνιζαν σκληρο, δεν τους ικανοποιουσε το μαλακο.Στην Ευρωπη ηταν το αντιθετο, το μαλακο ειχε σκληρη γευση ενω το σκληρο ηταν πιο "ηπιο".Φυσικα η χαρακτηριστικη γευση-συνταγη δεν ελειπε απο κανενα.Οι περιστασιακοι καπνιστες του marlboro δεν εβρισκαν διαφορα μεταξυ σκληρου-μαλακου, αλλα σ εμας τους "μονιμους" η διαφορα ηταν παντα ευδιακριτη.

      Για το φιλο που γραφει οτι η συνταγη ειναι ιδια στο site της ΡΜΙ, η εταιρεια αναφερεται στα γενικα συστατικα κ οχι στις ποικιλιες καπνων, ουτε στις αναλογιες χαρμανιων.Επισης τα προσθετα αρωματα αφορουν ολα τα σηματα της (οποιο σημα κ να πατησεις, τα ιδια σου βγαζει) κ μαλιστα γραφουν μονο τη maximum περιεκτικοτητα.Δηλ. κανενα σημα δεν εχει ολα αυτα τα προσθετα μαζι κ η περιεκτικοτητα ποικιλλει.

      Ευθυμη, καταλαβες τωρα γιατι η Χρυση μου "χαρισε" 3 φαρυγγιτιδες?Πολυ σκληρη στο λαιμο.

      Το μοναδικο μειονεκτημα του Camel, για μενα, ειναι το υπερβολικο τεχνητο αρωμα του που με ζαλιζει.Μ ενοχλει κ στο στομαχι.Μαλλον δεν το σηκωνει ο οργανισμος μου.Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα.Αν δεν μ ενοχλουσε τοσο πολυ, σιγουρα θα ηταν η μαρκα μου.Κ η τιμη φανταστικη.

      Διαγραφή
    13. Για το Winston που έγραψε ένας φίλος πιο πάνω, μάλλον θα έχει κατά νου το παλιό, διότι αυτό που κυκλοφορεί τον τελευταίο χρόνο είναι αξιοπρεπέστατο, ουσιαστικά είναι ένα λιγότερο αρωματικό camel.

      Για το Camel συμφωνώ με τον Δημήτρη πως έχει πολλά πρόσθετα. Προσωπικά όμως δεν με ενοχλούν αν δεν το παρακάνω. Μέχρι 7-8 καμελάκια την μέρα τα αντέχω και τα απολαμβάνω μάλιστα, για παραπάνω όμως δεν είμαι..

      Διαγραφή
    14. To ότι το μαλακό Μαρλμπορο εχει περισσοτερα Ελληνικα καπνα απο το σκληρο,το γνωριζεις ή το υποθετεις;

      Διαγραφή
    15. Συγγενης μου εξ αγχιστειας δουλευει στην "Παπαστρατος".Πριν καιρο που βρεθηκαμε μου ειχε πει:"στα premium american blend, εκτος της βασικης συνταγης, τα περισσοτερα ελληνικα (ανατολικα) τα εχει το Σαντε φιλτρο, ακολουθει το Μαλμπορο μαλακο, το Μαλμπορο Λαιτς σκληρο, το Μαλμπορο σκληρο κ το Λαιτς μαλακο κ τελος το Muratti.Oπου λιγοτερο ανατολικο, ελαχιστα περισσοτερο προσθετο αρωμα".Νομιζω τη συζητηση την καναμε καλοκαιρι του 2010 ή 2011.Δεν ξερω αν ισχυουν ακομη τα ιδια.

      Επειδη δεν ειναι κοντινος συγγενης, απο τοτε βρεθηκαμε 2-3 φορες (σε γαμους, βαπτισια κ τετοια) κ οταν του ειπα οτι βαζω δικα μου καπνα μου εδωσε μια συμβουλη για χαρμανι που μολις την εφαρμοσα ειδα οτι ειχε απολυτο δικιο.Του ανεφερα κ για τα blog εδω κ οτι θα μπορουσε να μας βοηθησει σε διαφορα θεματα που συζηταμε, αλλα δε φανηκε ιδιαιτερα προθυμος.Εκτος του οτι δεν ειναι φαν του Ιντερνετ, μαλλον για να μ αποφυγει επειδη τον βομβαρδιζα με ερωτησεις κ τον επρηξα, μου ειπε:"ολη τη μερα στη δουλεια βρε παιδακι μου,... μ αυτα θ ασχολουμαι κ το βραδυ?"

      Διαγραφή
    16. Καπνιζει ο συγγενης σου;Για τους παραδοσιακους Ασσους και Σαντε ρωτησες τίποτα;Ειναι με Ελληνικα καπνα;

      Διαγραφή
    17. Το Σαντε Φιλτρο ειναι μια πονεμενη ιστορια. Ισως το καλυτερο τσιγαρο μέχρι το 2010,το χαλασαν πολυ οι φωστηρες του Παπαστρατου. Για τους παραδοσιακους Ασσους και Σαντε,που ρωταει και ο απο πάνω εχεις καμια πληροφορια;

      Διαγραφή
    18. Δυστυχως, οχι.Δεν ρωτησα.Αλλη φορα...

      Διαγραφή
    19. ποιο prince rich taste μου προτεινεται να δοκιμασω μαλακο ή σκληρο? ποιες διαφορες εχουν?

      Διαγραφή
  70. http://www.synpeka.gr/nea-mikris-lianikis/item/14907-kathhsyxastika-gia-toys-ellhnes-kapnoparagwgoys.html

    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, διάβασα σε ένα άλλο άρθρο πως τα τσιγάρα μενθόλης τελικά είναι αυτά που μπαίνουν στο στόχαστρο, όπως και όλα τα slims. Τα ανατολικά, προς το παρόν τουλάχιστον, την γλίτωσαν

      Διαγραφή
    2. malako alla einai polli ximiko re megale

      Διαγραφή
    3. Πάντως εγώ όλα αυτά τα μέτρα με τις μενθόλες, τις περιεκτικότητες και δεν ξέρω τι άλλη αηδία έχουν κατεβάσει οι Ευρωσωτήρες, εκτός από αναποτελεσματικά, τα κρίνω και εντελώς υποκριτικά. Αν ήθελαν να μας προστατέψουν από τον καπνό, θα τον είχαν απαγορεύσει όπως είναι και τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους. Αλλά βέβαια, σε ένα προϊόν που η φορολογία είναι 200% και 250% επί της αντικειμενικής αξίας του, για χαζούς ψάχνουμε; Όσο βέβαια για το άλλο κορυφαίο επιχείρημα, ότι τα έξοδα νοσηλείας από τα προβλήματα υγείας των καπνιστών ξεπερνάνε τους φόρους του καπνίσματος, απλώς καγχάζω. Το πρόβλημα είναι ότι δε θα δούμε άσπρη μέρα.

      Διαγραφή
    4. Aσφαλως και θα το απαγορευσουν.Απλα τετοια πραγματα δεν γινονται απο την μια μερα στην άλλη,παρα σταδιακα.

      Διαγραφή
  71. Για τα marlborο pocket ξέρει κανείς τίποτα ως προς τα ανατολίτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. petro ke epispektes, xriazome mia mikri voithia, exo dokimasi pola tsigara ton telefteo xrono ke sxedon kanena de mou kathise kala mono to sante afiltro pou kapniza arketo kero ke o DRUM made in USA omos pou ton pira logo diasindesis, idika tsigara me "glikia" gefsi opos camel, marlboro 27 made in usa ke ala tetia me enoxloun apistefta logo gefsis ke to aftertaste ine apistefta aidiastiko gia emena, ta ellinika lucky strike mou kathisan arketa kala episis opos ke o striftos lucky, ala tipota idietero... exete kamia protasi giati den boro na ksodevome na agorazo sinexia paketa pou paratao giat i me aidiazoun tromera.. an borite kana tsigaro pou na min exi afti ti "glika" de ksero pos na sas to eksigiso... efxaristo poli !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γεια σας μπορείτε να μου πείτε έναν καλό καπνό για να πάρω, εντός Ελλάδας και Θεσσαλονίκης για να μπορώ να τον βρω ?? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γεια σας.Ηθελα να ρωτήσω ποια τσιγάρα θεωρείται ότι είναι καλύτερα στη γεύση τα στριφτά η τα έτοιμα;Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά θεωρώ κατα ετη φωτός καλύτερα τα έτοιμα. Αλλα κατι τετοιο είναι πλήρως υποκειμενικό

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι δε θα έπρεπε καν να γίνεται σύγκριση. Η όλη διαδικασία διαφέρει τόσο πολύ από το στριφτό στο έτοιμο ώστε θα έλεγα ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι να καπνίσεις, όπως είναι η πίπα, το πούρο κλπ.
      Όλοι οι καπνοί στριφτού έχουν διαφορετικό κόψιμο, διαφορετική υγρασία και (κατά συνέπεια) διαφορετική καύση και διαφορετικό ρούφηγμα από τα τσιγάρα. Επίσης, όλοι σχεδόν έχουν γεύσεις και αρώματα που δε συνηθίζονται στα τσιγάρα. Ύστερα, στο στριφτό επιλέγεις χαρτάκι, φίλτρο και πώς θα το στρίψεις. Ακόμα και κινησιολογικά, αλλιώς κρατάς το ένα και αλλιώς το άλλο, αλλιώς τινάζεις τη στάχτη κλπ..
      Εδώ και μερικά χρόνια αφενός πολλοί καπνιστές τσιγάρου στρέφονται στο στριφτό για λόγους οικονομίας, αφετέρου οι καπνοβιομηχανίες στρέφουν το ίδιο το στριφτό πιο προς τα γούστα του καπνιστή τσιγάρων, αλλά οι βασικές διαφορές θεωρώ ότι παραμένουν.

      Διαγραφή
  75. Εγώ πήρα ένα μάρλμπορο λάιτ μαλακό άλλα μου άφηνε μια χημική αίσθηση όταν τράβαγα.Καμιά καλύτερη μάρκα η οποία να είναι και οικονομική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oλα τα μαρλμπορο εχουν χαλασει παρα πολυ τον τελευταιο χρονο.
      Αν θες λαιτ το μονο που αξιζει απο πλευρας γευσης ειναι το davidoff blue με 8-0,7-8 αναλογιες,και τιμη νομιζω ιδια με του μαρλμπορο. Εχει αρκετα ανατολικα.
      καλο και το silk cut μωβ με 7-0,7-7 αναλογιες αλλα σκετο βιρτζινια και καπως βρασμενη γευση,πριν 6-7 χρονια ηταν κοριφαιο τωρα μετριο.

      Αν θες κατι οικονομικο και ποιοτικο θα προτινα με κλειστα ματια camel filters σκληρο. Αλλα ειναι full flavor.

      Διαγραφή
  76. Πετρο ποιο τσιγαρο καπνιζεις μονιμα?Πηρα τα davidoff gold και απογοητευτικα.Πολυ πικρη γευση και ωαρυ τσιγαρο.Ο virginia πρασινος μου φανηκε σοκολατα μετα απτο καπνισμα του davidoff!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πέτρο θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο τσιγάρο με ανατολικά καπνά, κάποιο που να μοιάζει με το ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω την μεγαλυτερη ομοιοτητα σε αυτο που ψαχνεις,εχει το αφιλτρο Σαντε.

      Διαγραφή
    2. Έψαξα σε αρκετά περίπτερα και δεν το βρήκα, ξέρεις αν υπάρχει κανένας ψαγμένος περιπτεράς στην Αθήνα που να το φέρνει;

      Διαγραφή
    3. άμα μένεις βόρεια προάστια εχει στο πανω περίπτερο του μαλλ. φέρνει συνέχεια

      Διαγραφή
  79. gia sas 8a ei8ela na mou protinete ti tzigaro na arxiso na kapnizo gia 1 fora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινα; Μην το αρχίσεις.

      Διαγραφή
    2. Εάν θέλεις πραγματικά να το αρχίσεις, άρχισε με marlboro flavor filter ( μόνο που θα καπνίζεις αέρα ). Εγώ ότα το άρχισα στο λύκειο, άρχισα κατευθίαν απο malboro κόκκινο. Τότε μόνο 2 τύποι marlboro υπήρχαν.

      Διαγραφή
  80. camel φίλτρο μαλακό,με αυτο εχω μονιάσει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. egw paidia tragoudaw se mpanta kai h douleia apaitei sxedon kathimerina live twra to kalokairi kai sunexh kourash ths fwnhs.to mono tsigaro pou POTE den me peiraxe h xrysh kasetina filtrou karelias.einai thewrw polu kala tsigara k d m enoxlhsan pote sto laimo.

    p.s opws k o kapnos o lucky strike original red exei wraia geush striftou kai me exei afhsei ikanopoihmeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τι λέτε να γίνει ενα καινούργιο ποστ με το συγκεκριμένο θέμα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. καλα,τι γινεται εδω περα,γιατι σβηνετε τα σχολια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι μπινέδες σαν εσένα που κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία που τους δίνει το διαδίκτυο είναι ο λόγος που ο Πετρος τα σβήνει.

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν είναι προς τιμή του παρόντος blog που επιτρέπει τον ανώνυμο σχολιασμό. Αυτό δείχνει οτι είναι ένα ελεύθερο blog. Απο εκεί και πέρα όμως, δε σημαίνει οτι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μπαίνει και να γράφει διάφορες βρισιές. Και δε καταλαβαίνω προς τι ο λόγος να χαλάει αυτό το όμορφο θέμα??? Και εμένα μου αρέσει να σχολιάζω ανώνυμα, όμως με κόσμιο τρόπο, σεβόμενος το blog που με φιλοξενεί

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ο Πέτρος έσβησε τα σχόλια για τα Camel αυτα διοτι ο διαφημιστής έκανε κατι παράνομο. Εχουμε φτασει σε ένα σημείο να "κραζουμε" οποιον είναι συνεπής και νομοταγής

      Διαγραφή
    4. Ο νόμος δεν είναι κάτι το σχετικό, είναι συγκεκριμένος και σαφής. Έχει απόλυτο δίκιο ο Πέτρος. Δικό του είναι το μπλογκ, αν γίνει καμιά στραβή αυτός θα βρεί τον μπελά του. Και γω που παρασύρθηκα ζητώντας πληροφορίες, ζητώ συγγνώμη. Όπως και να χει το κακό με τα μπινελίκια και τα άσχετα σχόλια περί νομιμότητας παράγινε και κούρασε.

      Διαγραφή
  86. Καλησπερα πετρο πολυ ωραια λιστα και πολυ καλη δουλεια.Εγω κανω καρελια συνηθως πορτοκαλι αλλιως χρυση κασετινα.Θελω να μου πεις μια γνωμη εχωντας δοκιμασει σχεδον τα παντα απο τσιγαρα.Πως σου φαινονται τα black devil(θελω γνωμη και για τα τσιγαρα και για τον καπνο).Θελω να πω μυριζει πολυ καλα οταν το καπνιζεις αλλα τι γινεται με την ποιοτητα του καπνου.Αξιζει τα 4 ευρω το πακετο;Οι αποψεις διαφερουν και θελω να ακουσω και τη δικη σου αποψη.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. 1.Sobranie Black russian
    2.George Karellias Excellence
    3.george karellias xrisi kasetina
    4.camel skliro
    5.Davidoff klassiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Πήρα ένα πακέτο ΗΒ μαλακό και μου άρεσε πάρα πολύ! Ομολογώ πως είναι ίσως απ τα ελάχιστα σήματα που δεν δοκίμασα ποτέ. Δυνατό, μα συνάμα απαλό χαρμάνι με πολλά ανατολικά. Κρίμα που το τσιγάρο αυτό δεν κινείται πολύ, είναι πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή στα premium american blend σήματα. Κάτι ξέρουν οι Γερμαναράδες τελικά! Λόγω τιμής και προέλευσης δεν θα το καθιερώσω και θα συνεχίσω στο BF όμως πραγματικά αξίζει μια δοκιμή, ειδικά αν το πετύχετε φρέσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. 1-George Karelias gold φιλτρο και (αφιλτο προσφατα δοκιμασμενο)...
    2-καρελια φιλτρο
    3-Marlboro kokkino μαλακό
    4-George Karelias Excellence
    5-dunhill red
    6-zante filtro
    7-rothmans international 120"
    8-assos
    9-american legend
    10-Davidoff Gold

    ΑπάντησηΔιαγραφή