ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

22 αφιλτρο

 Και ναι,υπαρχει! Το παρακατω είναι απο τον Βασιλη και το αναδημοσιευω ξεχωριστα.Την φωτογραφια την έστειλε ο Πέπε και τον ευχαριστώ.


Επιτέλους το 22 Άφιλτρο είναι στα χέρια μου!!!
Πληροφοριακά αναφέρω ότι το περίπτερο είναι στη Νέα Σμύρνη στη γωνία των οδών Παλαιολόγου και ομήρου. Πήρα μόνο ένα πακέτο και η κούτα βρίσκεται στο περίπτερο. Ορμάτε διότι αξίζει να το δοκιμάσετε. Τιμή 3 ευρώ, πίσσα 10mg, νικοτίνη 0,5mg και μονοξείδιο 8mg.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια που αισθάνθηκα ότι υπάρχει ακόμα ένα τσιγάρο και ένα πακέτο που με συνδέει με τη δεκαετία του '60! Και εξηγούμαι αμέσως.

Το πακέτο γράφει στα Ελληνικά "είκοσι δύο" με καλλιγραφικά γράμματα, γράφει "Χωρίς φίλτρο" και ακόμα γράφει το κλασικό που έγραφαν όλες οι μάρκες περασμένων δεκαετιών, δηλαδή "ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ"!!!! Πλέον όμως δεν γράφει "ΑΘΗΝΑΙ" αλλά "ΘΗΒΑ". Εξαιρετικά όμορφο πακέτο με κυριάρχο χρώμα το λευκό και μέσα χρυσόχαρτο όπως όλα τα 22 μαλακά.

Πάμε στο τσιγάρο. Μιλάμε για υπέροχη κατάσταση! Ανοίγεις το πακέτο και σε παίρνει το άρωμα του καθαρού Ελληνικού καπνού χωρίς πρόσθετα αρώματα και χημικά. Μεγάλο άφιλτρο τσιγάρο KING SIZE με πολύ καλής ποιότητας τσιγαρόχαρτο, βραδύκαυστο και με σωστή ποσότητα καπνού για να τραβάει εύκολα και όχι όσο δύσκολα τραβάνε τα πλακέ άφιλτρα.

Η αίσθηση στην πρώτη ρουφηξιά είναι τόσο απαλή στο λαιμό που σχεδόν δεν καταλαβαίνεις ότι τράβηξες τζούρα από άφιλτρο Ελληνικό βαρύ τσιγάρο. Η γεύση του είναι κλασική για όσους ξέρους από παραδοσιακά Ελληνικά τσιγάρα. Αφήνει στο τέλος μία πικρούτσικη γεύση αλλά τα Ελληνικά καπνά έχουν τόσο ωραία αίσθηση στο στόμα όταν τα καπνίζεις που η πικρίλα στο τέλος είναι ασήμαντη!

Άσε το υπέροχο άρωμα που μυρίζει το σπίτι όταν καίγεται το τσιγάρο. Έχει αυτή τη χαρακτηριστική γλυκιά οσμή που αφήνουν τα παραδοσιακά Ελληνικά καπνά Ανατολικού τύπου.

Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο. Είναι ένα τσιγάρο που αν η εταιρία το έσπρωχνε θα πήγαινε καλά εμπορικά στους οπαδούς των άφιλτρων τσιγάρων. Όμως φταίει και η εταιρία που πάει κατά διαβόλου διότι δεν προωθεί σωστά τα καλά της προϊόντα. Αμάν κάναμε μέχρι να το βρούμε το 22 το σκέτο κι εγώ νόμιζα ότι 20 χρόνια τώρα, δεν κυκλοφορεί. Έλεος!!!

Δοκιμάστε το. Διεύθυνση σας έγραψα στην αρχή. Αξίζει. Νομίζω ότι θα βαθμολογήσω για πρώτη φορά.

8/10

Βασίλης

204 σχόλια:

  1. Να 'σαι καλά ρε Βασίλη!

    Λοιπόν, έχω να πω τα εξής:

    Ένα απολύτως αξιοπρεπές, τίμιο, χορταστικό τσιγάρο. Καταλαβαίνεις ότι καπνίζεις βρε αδερφέ!
    Εγώ εκτός στριφτού δύσκολα καταλαβαίνω ότι καπνίζω: τα τσιγάρα με φίλτρο 9/10 μου φαίνονται ότι δεν τραβάνε, τα άφιλτρα τα 'χουν κάνει όλα με χαρτί ευάερο, είχα απαυδήσει. Εδώ καπνίζω κανονικά, επιτέλους!
    Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ. Αλλά δεν περιμένεις βάρος από ένα τσιγάρο που το ιστορικό του όνομα είναι Αντινικότ! Πάντως έχει 0,5 και 10, και τα καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από τα 0,7 και 10 του Άσσου σκέτου και του Σαντέ. (Που σημειωτέον είναι και κοντύτερα τσιγάρα: αν είχαν μήκος κιγκσάιζ θα έβγαζαν 0,8 και 11, πες - αλλά το βάρος δεν το καταλαβαίνεις στο σύνολο, το καταλαβαίνεις στην κάθε τζούρα, πιστεύω να καταλαβαίνετε μην το αναλύσω άλλο).
    Οι γεύσεις είναι υποκειμενικό θέμα. Εμένα μ' άρεσε. Έχει αυτή την χαρντκόρ ελληνικούρα που δεν έχω βρει πουθενά αλλού. Στα μισά του δεύτερου τσιγάρου μου ήρθε προς στιγμήν ένας τόνος από το 22 φίλτρο. Προφανώς έχουν παραπλήσιο χαρμάνι, δε νομίζω όμως ίδιο.
    Οι πρώτες τζούρες τσιμπάνε λίγο. Ίσως θέμα συνήθειας, ποιος ξέρει.
    Ομαλότατη καύση, ικανοποιητική διάρκεια, παρόλο που η γέμιση είναι αρκεά αραιή. Αν το είχαν στουμπωμένο (που δεν μπορούν λόγω των ορίων) θα ήταν όντως πολυτελείας.
    Να προσθέσω κι έναν προσωπικό φετιχισμό: είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση να το κρατάς στο χέρι, σε σχέση μ' ένα κοντό άφιλτρο ή ένα τσιγάρο με φίλτρο.
    Συμφωνώ με την αίσθηση του Βασίλη ότι σε γυρίζει σε εποχές που το κάπνισμα ήταν πώς να το πω, πιο σωστό. Πιο καπνιστικό.

    Δεν ξέρω για 8/10, ίσως θα έβαζα λίγο λιγότερο. Δεν έχει κανένα προσόν σε σπάνιο βαθμό, είναι όμως απαλλαγμένο από ένα σωρό εκνευριστικά μειονεκτήματα που έχουν τα περισσότερα τσιγάρα.

    Το συνιστώ σε κάθε λάτρη του ελληνικού τσιγάρου. Οι υπόλοιποι υπ' ευθύνη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σχολιάσω για την τελευταία παράγραφο του Βασίλη: Και λίγα λες. Το σύστημα διανομής τους είναι για σφαλιάρες. Δεν επιτρέπεται ο πελάτης να θέλει να αγοράσει, η εταιρεία (λογικά) να θέλει να πουλήσει, ο περιπτεράς να θέλει να ικανοποιήσει τον πελάτη, και το προϊόν να μη βρίσκεται ούτε με τη μεσολάβηση της μάνας του αγίου Φανουρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από ότι κατάλαβα για να βρεθεί αυτό το τσιγάρο χρειάζονται και τα τέσσερα πρόσωπα.

    Ο πελάτης-ο περιπτεράς-ο προμηθευτής-η εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μόνο που το κυνηγητό γίνεται με τη σειρά που τους έγραψες, ενώ συνήθως γίνεται αντίστροφα! Χαχαχα!

      Διαγραφή
  4. Δεν αποκλείεται να είναι το μόνο περίπτερο που το πουλάει και αν υπάρχουν και άλλα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ούτε οι προμηθευτές δεν το έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν μπορούμε με κάποιο τρόπο να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο, δηλαδή, τι εννοώ. Μην πάρω πάλι αμπάριζα τα περίπτερα στο Μαρούσι και το παραγγέλνω, και δεν ξέρω, και δεν το έχει και τρίχες κατσαρές. Έχουμε κανένα τηλέφωνο εταιρείας ή προμηθευτών για να δω εάν τα δίνουν κάπου κοντά μου;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν, πολύ χαίρομαι που τελικά διαβάζω τα πρώτα θετικά σχόλια.
    Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το εργοστάσιο για να σας δώσουν προμηθευτές είναι τα εξής: 22620-71513, 71514, 71515.

    Για το περίπτερο στη Νέα Σμύρνη, έχω δώσει τις οδούς στην αρχή του θέματος, το οποίο τα έφερε κατόπιν παραγγελίας μου. Δεν θα τα βρείτε πουθενά χωρίς παραγγελία. Είναι πάρα πολύ σπάνια αλλά και τόσο ωραία γι' αυτούς που αγαπούν το παραδοσιακό Ελληνικό σιγαρέττο!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Βασίλη,

      Από ότι κατάλαβα, ούτε και με παραγγελία δεν είναι εύκολο.

      Θα το προσπαθήσω, αφού επιστρέψω Αθήνα και αφού επικοινωνήσω με το εργοστάσιο - προμηθευτές.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. ναι, μα τa gaulloises brunes! πηξαμε στο sante, δεν μπορω να ξεχαρμανιασω ο ανθρωπος, ας οργανωσουμε ενα ομαδικο κραξιμο μπας και συγκινηθούν και μας στειλουν πολεμοφοδια. αν μαθετε για κανενα αλλο περιπτερο στην αθηνα ενημερωστε παιδες

      Διαγραφή
    3. Διαβάζω ότι ήδη ένας φίλος εδώ τα παρήγγειλε σε μαγαζί στη Σαλονίκη και ένας άλλος ετοιμάζεται να τα παραγγείλει σε άλο περίπτερο στην Αθήνα. Ίσως ο Γεωργιάδης δει ότι κάτι τρέχει (αν μάλιστα έτυχε στην εταιρεία να συζητηθεί ότι 2-3 άτομα πήραν τηλέφωνο τις τελευταίες μέρες και ρωτούσαν) και το αναθερμάνει λίγο το ζήτημα.

      Πάντως εξακολουθώ να απορώ για ποιον το φτιάχναν τόσο καιρό. Πώς γίνεται να συντηρείται ένα σήμα με μηδέν πελατεία; Η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτή που μου είχε πει ένας περιπτεράς: «Αυτά θα τα βρεις μόνο σε κανένα καφενέ-μπακάλικο στα χωριά».

      Διαγραφή
    4. Πέπε, είναι σίγουρο ότι στα χωριά της Θήβας για παράδειγμα, υπάρχει κίνηση του εν λόγω σήματος.
      Άλλωστε δεν είναι το μόνο σήμα του 22 που δεν το βλέπουμε να κινείται στις πόλεις. Να θυμίσω το 22 Special μαλακό; Πουθενά δεν το έχω δει. Κι όμως το έχουν πολλά περίπτερα.

      Λοιπόν, σε 15 ημέρες περίπου θα έχει και ένα από τα 2 περίπτερα στον Άγιο Ελευθέριο στη στάση του ηλεκτρικού. Μόλις παραγγείλω κι εκεί, θα ενημερώσω.

      @Κώστας Μ. : Αγαπητέ Κώστα, προσπάθησέ το! Αξίζει τον κόπο. Είναι το μοναδικό τσιγάρο που μας συνδέει με το ένδοξο παρελθόν των Ελληνικών τσιγάρων! Όχι άλλα δήθεν Ελληνικά by Philip Morris!!! Δεν αντέχω άλλο! Πάλι καλά που υπάρχει το Αγρινίου του Καρέλια.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    5. Πρώτα πρώτα ενα μεγάλο μπράβο στους φίλους που ξεθάψανε αυτό το τσιγάρο. Να σημειώσω απλώς οτι το 22 Special μαλακό με το αγαπημένο άσπρο φίλτρο κυκλοφορεί κανονικότατα, όπως επίσης και τα 22 Extra Blue & 22 Extra Five σε 25αρι πακέτο (αν και ίσως είναι δύσκολο να το βρει κανείς το τελευταίο...).

      Διαγραφή
    6. Λάμπρο, να είσαι καλά. Να κάνω μόνο 2 μικρές διορθώσεις.
      Το 22 Special έχει πλέον κλασικό καφέ φίλτρο και επίσης δεν υπάρχει 22 EXTRA BLUE αλλά SILVER BLUE πρώην ULTRA LIGHTS! Κατά τα άλλα μια χαρά!!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα σε όλους.

      Ναι, φίλε Βασίλη, εάν το κάνεις αυτό με τον Άγιο Ελευθέριο θα είναι μεγάλη κίνηση. Θα δοκιμάσω μόλις επιστρέψω Αθήνα να παραγγείλω και στο Μαρούσι - όπου όλοι οι περιπτεράδες (οι περισσότεροι με Mercedes 2000 κυβικών και άνω) ξυνίζουν εάν τους ζητήσεις κάτι άλλο από LM, Pall Mall και λοιπά δείγματα γκαζόν.

      Μ' αρέσει και εμένα το καλό ελληνικό τσιγάρο, είναι αλήθεια. Και η αίσθηση του ανικανοποίητου που περιγράφεις, είναι πραγματικά κάτι που νιώθω έντονα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    8. Κώστα, θα το κάνω γιατί στις 16 του Σεπτέμβρη θα μείνω μόνιμα στο σπίτι μου στον Άγιο Ελευθέριο που είναι δίπλα στον σταθμό. Οπότε θα χρειαστώ πολεμοφόδια οπωσδήποτε! Μόλις μεταφερθώ θα κάνω άμεσα παραγγελία και θα ενημερώσω σε ποιο από τα δύο περίπτερα θα υπάρχουν τα 22 άφιλτρα. Α! Όχι άλλα χόρτα των 3 ευρώ από τις πολυεθνικές! ΕΛΕΟΣ!!!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    9. Πραγματικά δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου, έχεις απόλυτο δίκιο. Και είναι κρίμα για την καπνοβιομηχανία να έχει τέτοια σήματα και να μην τα προωθεί κατάλληλα, αφήνοντας τον κόσμο να ταλαιπωρείται με χόρτα.

      Ακόμα, πιστεύω ότι είναι πολύ γνήσιο σε μία τέτοια εποχή (αλλά και σε όλες τις εποχές) να στηρίζει κανείς τα ελληνικά προϊόντα καπνού, από τη στιγμή που είναι τόσο αξιόλογα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    10. Πραγματικά Κώστα, ό,τι απέμεινε από τα πραγματικά Ελληνικά τσιγάρα πρέπει να στηριχτεί για να μην καταρρεύσει και αυτό. Τόσα χρόνια αυτή η χώρα έβγαζε τα καλύτερα τσιγάρα του κόσμου και τώρα με το ζόρι βρίσκουμε 2-3 παραδοσιακά Ελληνικά τσιγάρα τα οποία δεν τα στηρίζει ούτε η ίδια η εταιρία που τα παράγει!!!!!

      Ζούμε ή δε ζούμε τελικά, στη χώρα του απόλυτου παράλογου;;;;

      Να προτείνω και κάτι για τη διευκόλυνση όλων αυτών που ψάχνουν τα 22 άφιλτρα. Όταν κάνουμε τις παραγγελίες μας ο καθένας στο περίπτερό του, να γράψουμε περιοχές και διευθύνσεις που θα μπορούμε να τα προμηθευόμαστε.

      Έτσι θα είναι πιο εύκολο για όλους μας, ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε άλλες περιοχές.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    11. Πιστεύω ότι ο καθένας μας, όταν περνάει και αφήνει πίσω του την ηλικία στην οποία θέλει το πακέτο του να είναι στην μόδα (εάν περνάει τέτοια ηλικία, εγώ δεν την πέρασα, αλλά στα 31 μου ξέρω πολλούς τέτοιους), πρέπει να ψάχνει κάτι να καπνίζει με γνώμονα την ποιότητα και την ταυτότητα, και όχι εάν το καπνίζει όλος ο κόσμος.

      Προφανώς όταν παραγγείλω και εγώ, θα ενημερώσω. Προς το παρόν βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρήτης και θα κάνω μία κίνηση και εδώ σήμερα - θα ενημερώσω για τους φίλους που μένουν μόνιμα εδώ.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    12. Βασίλη ευχαριστώ για τις διορθώσεις. Για το άσπρο φίλτρο που άλλαξε δεν το'ξερα, πάνε πολλά χρόνια να πιάσω 22 στα χέρια μου. Κάθε μέρα παρακαλάω να πάνε καλά κάτι υποθέσεις μου και να επιστρέψω στην Ελλάδα, οπότε ίσως κάνω διάφορες δοκιμές..Αν επιτρέπετε να μπω στην κουβέντα με τα γκαζόν των πολυεθνικών, νομίζω οτι στο μπλογκ έγινε παλιότερα μια τέτοια συζητηση. Από τη στιγμή που το 99% της αγοράς ανήκει σε 2-3 εταιρίες (BAT, PM, JT, άντε και Imperial) δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού, άρα και ποιότητας. Είτε απο δω πας, είτε από κεί, πάλι πάνω στους ίδιους θα πέσεις και θα τους δώσεις τα λεφτά σου. Ορισμένοι κατά τόπους θύλακες που αντέχουν και βγάζουν καλά τσιγάρα είναι όμηροι της κακής διανομής και της έλλειψης διαφήμησης, που οι ίδιες οι πολυεθνικές επέβαλλαν. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν μπορούσε ο Γεωργιάδης ή η Heupink & Bloemen ή η Santa Fe Natural Tobacco Company είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ευρύτερες εξαγωγές ή να μπορούσαν με κάποιο τρόπο να απευθυνθούν σε μεγαλύτερο κοινό. Αρκετά πολυεθνικά σήματα θα ήταν στον πάτο. Τέλος, σχετικά με τη γνώμη του Κώστα για τις μοδες, ως συνομήλικος και καπνιστής απο τα 15 το έκανα κι εγω καποτε και καπνιζα για τη μοδα. Βεβαια, εκείνη την εποχή υπήρχε και ποικιλλία και ποιότητα, ακόμα και στα μοδάτα τσιγάρα. Μάλιστα βλέπαμε τυπους που κάπνιζαν τα ''παρακμιακά'' κατα τη γνωμη μας ελληνικα σηματα και απορουσαμε, χωρις να ξερουμε οτι ηταν τα καλυτερα. Σημερα νομιζω βασικό κριτηριο για την επολογη τσιγαρου δεν ειναι η μοδα αλλα η τιμη και μεσα σε ενα ορισμενο οριο τιμης ψανχεται κανεις για το λιγοτερο κακο τσιγαρο.

      Διαγραφή
    13. Λάμπρο, ελπίζω σύντομα να έρθεις στην Πατρίδα.
      Αυτό που περιγράφεις είναι η λογική της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή "όπου και να πας τα λεφτά σου θα έρθουν σε μένα ή όπου και να πας θα είσαι σκλάβος μου". Αηδιαστική λογική που κατέστρεψε και καταστρέφει όχι μόνο ποιότητες τσιγάρων αλλά και χώρες ολόκληρες!!!

      Ακόμα και αυτοί που απέμειναν και το παλεύουν, δέχονται σκληρό πόλεμο από τις πολυεθνικές. Και μιλάμε για εξαιρετικά προϊόντα τοπικών Ελληνικών βιομηχανιών καπνού και όχι μόνο.

      Όσο για τη μόδα των καπνιστών, όλοι την περάσαμε. Όμως μεγαλώσαμε, η σκέψη και τα γούστα ωρίμασαν κι έτσι οι επιλογές γίνονται με σώας τας φρένας!!!

      Σίγουρα δεν έχουν όλοι το χρόνο να κάτσουν να ψάξουν αναλυτικά τι τσιγάρα βγάζουν οι Ελληνικές καπνοβιομηχανίες και ποιες είναι Ελληνικές και ποιες ξένες. Όμως εμείς που ασχολούμαστε με το αντικείμενο πρέπει να υποστηρίζουμε το πραγματικά καλό...και Ελληνικό!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    14. Βασίλη ευχαριστώ για τις ευχες. Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με την υποστηριξη των ελληνικων προϊοντων. Βασικα, νομιζω οτι αξιζει πραγματι τον κοπο να καθισει και να ψαχτει κανεις. Καταλαβαινω οτι για πολλους υπαρχουν πολυ στενα χρονικα περιθωρια και δεν ζουμε σε εποχες που επιτρεπουν περιθωρια λαθων, ωστοσο αξιζει και πρεπει να γινει κατι τετοιο. Η παγκοσμοιοποιηση εχει τα κακα της, εχει ομως και τα καλα της. Πλεον μπορει κανεις να ψαξει στο ιντερνετ να βρει ποιοτικα προϊοντα, ειτε τσιγαρα ειτε οτιδηποτε αλλο. Το ζητημα ειναι να μη παραιτειται κανεις απο αυτα τα πολυ μικρα και απλα πραγματα, τα οποια ομως κανουν διαφορα στην καταρρακωμενη ποιοτητα ζωης μας. Ενα καλο τσιγαρο το πρωι με τον καφε, προσωπικα μου φτιαχνει τη μερα. Και, οσο κι αν ακουστει ''δεξιο'' πρεπει να αποκτησουμε καποια στιγμη εθνικη καταναλωτικη συνειδηση. Δε γινεται να πληρωνουμε φυκια για χρυσες κορδελες και να παραγουμε τα καλυτερα-αντικειμενικα-προϊοντα στον κοσμο και να πηγαινουμε να πληρωνουμε την παπαρια που εχει πανω ενα αυτοκολλητο και καλα ειναι μαρκα.

      Διαγραφή
    15. Συμφωνώ απόλυτα Λάμπρο!!!
      Και για να επαναφέρω τη συζήτηση στο θέμα του 22 άφιλτρου, θέλω να προσθέσω ότι χθες το βράδυ που γύρισα σπίτι από τη δουλειά, έκανα 2 απανωτά 22 και μου φάνηκε ακόμα καλύτερη η γεύση τους! Πραγματικά έχω ενθουσιαστεί με αυτό το τσιγάρο. Το θυμάμαι που το κάπνιζα το 1993 και ήταν ακριβώς το ίδιο χαρμάνι. Καμία απολύτως αλλαγή. Αυτό θα πει σταθερή ποιότητα. Μόνο που 20 χρόνια τώρα, νόμιζα ότι δεν βγαίνει! Πάλι καλά που έφαγα φλασιά και το κυνηγήσαμε όλοι εδώ παρέα!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  6. Ένα πράγμα που είναι κοινό σε όλη τη σειρά 22 του Γεωργιάδη, είναι πως τα καπνά του είναι φυσικά, χωρίς αρώματα. Μετά από 15 χρόνια καπνίσματος american blend τσιγάρων, παρατήρησα πως ο οργανισμός μου πιο εύκολα δέχεται καθαρά, φυσικά καπνά έστω και χαμηλής κάποιες φορές ποιότητας, παρά χημικές αηδίες όσο εύγεστες και αν είναι

    Όπως και να χει, είναι απορίας άξιον οι πολυεθνικές εταιρίες που έχουν ένα κάρο πλεονεκτήματα (τεχνογνωσία, πρόσβαση σε πρώτες ύλες, δυνατότητα να δουλέψουν με μικρό περιθώριο κέρδους) να κυκλοφορούν πανάθλια σήματα με 3,50 και 4,00 ευρώ και μια εταιρία όπως ο Γεωργιάδης με 40 άτομα προσωπικό, δίχως σύχρονες εγκαταστάσεις, χαμηλή προσβασιμότητα σε Α ύλες κ με πολλές ζημίες, να παράγει αξιόλογα προίοντα με 3 ευρώ! Για αυτό, όσοι παλεύουν τα σήματα του, ας τα καθιερώσουν.

    Υ.Γ Το 22 special έχει όντως καφέ φίλτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το σπέσιαλ νομίζω επειδή εξαγόταν έχει καφέ.

      Διαγραφή
    2. Το Special 22 ξεκίνησε με λευκό φίλτρο και στα μέσα της δεκαετίας του '80 το γύρισε σε καφέ προς εξυγχρονισμό όπως έκανε και ο Κεράνης στους Δελφούς!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  7. Παεμπιπτόντως,το MG Gold εξακολουθεί να κυκλοφορεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια και αναφερθηκε το αφιλτρο Αγρινιου, στην ΑΘηνα το εχετε πετυχει πουθενα; εγω το βρίσκω πατρα μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε είναι ένα καπνοπωλείο στην Σαρρή, πίσω από του Ψυρρή, Λέγεται 1969. Από εκεί παίρνω εγώ, πιο πρόσφατη επίσκεψη πριν 2 βδομάδες.

      Διαγραφή
  9. Να απαντήσω σε όλα: Το MG GOLD κυκλοφορεί κανονικά αλλά ως συνήθως είναι πολύ σπάνιο, κοστίζει 2,60 ευρώ και οι περιπτεράδες όταν βρουν πελάτη αυτής της μάρκας το εκτιμούν πολύ διότι ο Γεωργιάδης, τους δίνει 20 λεπτά κέρδος για κάθε πακέτο τη στιγμή που οι μισητές πολυεθνικές έφτασαν στο σημείο να δίνουν 5 λεπτά το πακέτο!!! Θράσος!

    Το ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κυκλοφορεί σε πολλά περίπτερα. Γιατί δεν το βρίσκεις εύκολα; Περίεργο!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να βοηθήσω, να αναφέρω όλες τις μάρκες του Γεωργιάδη που κυκλοφορούν για να μην ψάχνετστε:

    22 ΑΦΙΛΤΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
    22 ΑΝΤΙΝΙΚΟΤ ΦΙΛΤΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
    22 SPECIAL ΜΑΛΑΚΟ
    22 SILVER BLUE ΣΚΛΗΡΟ
    22 EXTRA FIVE 25ΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
    SMOKER ΜΠΛΕ ΣΚΛΗΡΟ
    SMOKER ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΚΛΗΡΟ
    MG ΚΟΚΚΙΝΟ 25ΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
    MG ΜΠΛΕ 25ΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
    MG GOLD ΣΚΛΗΡΟ

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sorry gia ta greeklish,den exw ellinika auth ti stigmi.loipon,sta today stores pou pwthsa gia to 22 afiltro,den to eferan.apo deutera 8a tilefwnisw stin etairia mpas k vgaloume akrh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθύμη, με βλέπω να σου στέλνω με κούριερ κούτα από Αθήνα - Θεσσαλονίκη!!!!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  12. xexe!kala,to diktio dianomis tis etairias einai gia ta ana8ema!opoios pantws ek 8es/nikis exei to meraki na to vrei k parallila ... visma kapoion dianomea,as to epixeirisei.to tragiko einai pws o dianomeas tou katasthmatos pou rwthsa,htan sigouros pws to afiltro katargh8hke edw k dekaeties.egw deutera 8a kanw mia erwtisi stin etairia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις ερώτηση στο εργοστάσιο γιατί εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τα καλά τους προϊόντα και δεν μας αφήνουν τελικά!!!

      ΥΓ: Χωρίς πλάκα, αν θέλεις να παραγγείλω κούτα και να σου τη στείλω στη Σαλονίκη για να μοιράσεις πακέτα σε όλα τα καρντάσια!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  13. na sai kala Vasili,8a milisw prwta me tin etairia.e,den ginetai,8a vroun tropo na ta steiloun,stin teliki emeis tous katanalwsh,den zhtame tzampa eksuphretish!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Ευθύμη. Αλλά αν τα βρεις μπαστούνια, εδώ είμαστε!

      Βασίλης

      Διαγραφή
  14. Στην Πατρα το εχει πουθενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάχλωμο... Εδώ δεν το είχε στην Αθήνα! Παραγγελία φίλε!

      Διαγραφή
    2. Θα το προσπαθησω.Ευχαριστω παντως.

      Διαγραφή
  15. Μάλλον πρέπει κάποιος να μιλήσει στο Γεωργιάδη ώστε, αν δεν έχει σκοπό να κλείσει σε κανά τρίμηνο :) να βελτιώσει τη διανομή του, και να αποκτήσει και μερικά χαρακτηριστικά 2012... Μου έκανε π.χ. τρελή εντύπωση που δεν υπάρχει ούτε σελίδα στο internet, ούτε τίποτα. Και ας ήταν και χάλια! Αλλά όχι, τίποτα απολύτως.

    Εντάξει, μάλλον είναι της παράδοσης οι άνθρωποι (Αντινικότ...τι είπατε τώρα) αλλά να τους βοηθήσουμε ρε γαμώτο! Τουλάχιστον αν είχα κανένα e-mail θα προσφερόμουν να τους φτιάχναμε πράγματα στο κόστος, με την εταιρεία μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προφανώς η εταιρεία δεν είχε ή δεν έχει τα κεφάλαια. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόπερσι το 22 έκανε 3,5 ευρώ και δεν το θυμόταν κανένας. Ουσιαστικά ο Γεωργιάδης είναι μια εταιρεία που ξανασηκώνεται μετά από 40 χρόνια συνεχούς πτωτικής πορείας.

    Με παραξένεψε πάντως και εμένα το γεγονός ότι η εταιρεία είναι διαδικτυακά απρόσβατη εν έτη 2012. Ούτε καν μια σελίδα από τις δωρεάν υπηρεσίες. Αν μπορείς επικοινώνησε τηλεφωνικά και μπορεί να ενδιαφέρονται. Ζήτα πληρωμή σε 22 άφιλτρα ή SMOKER (δεν θα υπάρχει καν το ποσό :D!!!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ MG GOLD,ΞΕΣΗΚΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟ WWW.SYNPEKA.GR, KAΠOIA EMAIL ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΗΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΤΕ ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΑΙL ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε και πως περιμένουν να έρθουμε σε επικοινωνία;;; Με ταχυδρομικό περιστέρι ή με αγγελιοφόρο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επικοινώνησα σήμερα με το εργοστάσιο. Μου έδωσαν 2-3 τηλέφωνα από προμηθευτές εδώ Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο ένας απ αυτούς είναι πολύ κοντά στον τόπο εργασίας μου, οπότε πέρασα να ρωτήσω τι γίνεται. Ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα πως υπάρχει το σήμα, πήρε τηλέφωνο ο ίδιος στην εταιρία να το επιβεβαιώσει!

    Το θέμα είναι πως δέχθηκε να κάνει παραγγελία μιας κούτας, την επόμενη Δευτέρα όμως. Να πω την αλήθεια, δεν έχω διάθεση να πάρω κούτα μόνος μου, φοβάμαι μην μου μείνει. Όχι για το χαρμάνι του, όσο για την αλλεργία που έχω στα άφιλτρα! 2-3 πακέτα ευχαρίστως θα τα έπαιρνα απ την αρχή. Οπότε, αν 1-2 ακόμα ψηθούν να τα μοιραστούμε, είμαι μέσα. Αν πάλι βρείτε κάποιο μεγάλο κατάστημα εντός της πόλης που θα δεχθεί να πάρει μια κούτα για αυτούς και να παίρνει από κει όποιος θέλει να δοκιμάσει, ακόμα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω φιλε ευθυμη ειμαι μεσα.μονο να μην ειναι πολυ μακρια απο το κεντρο

      Διαγραφή
    2. Ευθυμη την έκανες τελικά την παραγγελία? Την επομενη Δευτερα θα ειναι στα today της Μαρτίου? Ενα πακετο θα το πάρω.

      Πάντως παρα τα ενθουσιωδη σχόλια,προσωπικα θεωρω απιθανο αυτη η εταιρεια να βγαζει τσιγαρο της προκοπής.

      Διαγραφή
    3. Όχι Πέτρο, μιλάμε για μεγάλη ταλαιπωρία!

      Έχουμε και λέμε λοιπόν,

      Η κοπέλα απ το today στην Μαρτίου μίλησε με τον προμηθευτή της, ο οποίος σημειωτέον δουλεύει με τον Γεωργιάδη, και της είπε πως δεν τα φέρνει διότι πιστεύει πως δεν υπάρχουν! Η παραγγελία βέβαια, μπορεί να γίνει απ ευθείας από κάποιον προμηθευτή (έχω τηλέφωνα και πήρα το ο.κ από κάποιον να μου τα στείλει από Δευτέρα) σε μένα, αλλά όπως προείπα, φοβάμαι μην μου μείνει η κούτα, διότι φυσικά ο προμηθευτής δεν μπορεί να μου πουλήσει μεμονομένα πακέτα, παρά μόνο κούτα/κούτες.

      Η λύση λοιπόν είναι να πείσουμε κάποιο μεγάλο κατάστημα (τα today πισετύω πως είναι καλή περίπτωση διότι τα περισσότερα δουλεύουν με προϊόντα του Γεωργιάδη) να επικοινωνήσει με τον προμηθευτή της να και να τον πείσει φέρει μια κούτα. Εγώ θα πάρω 2 πακέτα απ την αρχή, αν πάρεις εσύ και ο echthrosofer από 1-2 ακόμα, θα μείνουν το πολύ αλλά 2-3 πακέτα, οπότε δεν θα "κρεμάσουμε" το κατάστημα τόσο.. Υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα σε κάποιον από μας να του αρέσει και να εξαντληθεί η κούτα.

      Θα ξαναπεράσω σήμερα από Μαρτίου μπας και τους πείσω να το προσπαθήσουν, αλλά χλωμό το κόβω.. Αν πάλι έχεις εσύ ή ο φίλος echthrosofer κάποιον γνωστό καταστηματάρχη/περιπτερά που δουλεύει με προϊόντα της εταιρίας, ας προσπαθήσει και αυτός. Εγώ όπως είπα 2 πακετάκια θα τα πάρω έτσι κ αλλιώς

      Διαγραφή
    4. τα δυο πακετα για μενα θεωρειστε τα δεδομενα.ετσι κι αλλιως καπνιζω αρκετα.αν μπορω οικονομικα θα παρω κι αλλο.Δεν ξερω καποιον δυστυχως αλλα θα ρωτησω τον περιπτερα απο τον οποιο ψωνιζω.κι εγω ειμαι επιφυλακτικος για την ποιοτητα αλλα στην τελικη χαμενα δεν προκειται να πανε

      Διαγραφή
    5. Φίλε, Echthrosofer αν έχεις νέα ενημέρωσε, το ίδιο θα κάνω και γω βέβαια..

      Εγώ πάλι δεν φοβάμαι για το χαρμάνι του το οποίο λογικά θα μου αρέσει μιας που ήδη καπνίζω 22 μαλακό, το "άφιλτρο" λίγο με χαλάει, όσα άφιλτρα δοκίμασα μέχρι τώρα μου φάνηκαν άθλια

      Διαγραφή
    6. Παιδιά, ό,τι πω δεν μπορεί βέβαια παρά να είναι υποκειμενικό, αλλά πάντως εγώ λέω να μην το φοβάστε. Τρία άτομα χαλαρά την εξαφανίζετε την κούτα. Ευθύμη, αν τα άφιλτρα δεν είναι η φάση σου έχει καλώς, αλλά πάντως το συγκεκριμένο είναι απαλλαγμένο από τα προβλήματα όλων των άλλων άφιλτρων της ίδιας κατηγορίας (Αγρινίου, Σαντέ και Άσσο). Ως «Αντινικότ» που είναι, μάλλον ήταν μέσα στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές πριν ακόμα αυτές επιβληθούν, κι έτσι δεν άλλαξε τίποτε στην κατασκευή του, αυτό υποψιάζομαι.
      Προσωπικά το φλερτάρω πολύ. Αν εξαιρέσουμε τον μπελά να το βρεις, ο μόνος λόγος που με αποτρέπει από του να το καθιερώσω είναι ότι με έτοιμα τσιγάρα καπνίζω πολύ περισσότερο απ` ό,τι με στριφτά.
      Δεν μπορώ να εγγυηθώ σε κανέναν ότι θα του αρέσει, αλλά μπορώ να το πιθανολογήσω αρκετά έντονα! :-)

      Διαγραφή
    7. Πέπε, πέρα απ αυτό που ανέφερες για τα άλλα άφιλτρα, γενικά τα τσιγάρα δίχως φίλτρο έχουν ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο καπνίσματος στον οποίο ομολογώ πως δεν είμαι εξοικιωμένος! Συχνά δηλαδή μπαίνει καπνός στο στόμα μου, χαλάω εύκολα το τσιγάρο. Αν και 15 χρόνια καπνιστής, ομολογώ πως σε αυτού του είδους τα τσιγάρα είμαι εντελώς αρχάριος.

      Τώρα, να πάω να παραγγείλω μια κούτα απ τον προμηθευτή και να ψάχνω τον Πέτρο και τον φίλο echthrosofer να τους δώσω χέρι - χέρι πακέτα, το θεωρώ μπελά για όλους μας. Ε δεν θα παίξουμε και τον ρόλο του διανομέα του Γεωργίαδη! Αλλά όπως είπα, αν τα βρώ κάπου 2-3 πακέτα θα τα πάρω εξ αρχής, έτσι για ενίσχυση στην εταιρία

      Διαγραφή
    8. τι έγινε τελικά με την παραγγελία?
      είμαι κι εγώ μέσα για 1-2 πακέτα.

      Διαγραφή
  20. Μ' εμάς στην Αθήνα τι γίνεται; Κάπνισα τα δυο πακέτα μου και πραγματικά ψήνομαι να ξαναπάρω. (Δεν το γυρίζω μόνιμα, γιατί παραμένω καπνιστής στριφτών και όχι έτοιμων τσιγάρων, αλλά θα παίρνω συχνά-πυκνά να υπάρχουν και τα 22 στο σπίτι, κι όσο υπάρχουν όλο και δεν τ' αφήνω σε ησυχία. Έχω πραγματικά ενθουσιαστεί.)

    Να πάω Ν. Σμύρνη; Λογικά η αρχική κούτα θα έχει εξαντληθεί. Θα την καθιερώσουν; Μ. Ρόδο, έχεις παραγγείλει στο Παγκράτι; Ή κανένας άλλος κάπου αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρώτησα σε 2 περίπτερα και ο ένας περιπτεράς θυμήθηκε την κασετίνα, ο άλλος μου είπε ότι έχει μόνο το 22 φίλτρο. Πήραν και οι δύο τους προμηθευτές τους οι οποίοι δήλωσαν επίσης απόλυτη άγνοια και έτσι δεν ασχολήθηκα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι μυστήρια ιστορία είναι αυτή! Ο προμηθευτής μπορεί να μην το ξέρει το σήμα αν δεν του το 'χουν γυρέψει ποτέ, αλλά αυτό τι τον εμποδίζει να το ζητήσει από την εταιρεία, αφού δουλεύει ήδη άλλα δικά τους σήματα; Ή στο περίπτερο της Ν. Σμύρνης ξέρουν κάτι που όλοι οι άλλοι αγνοούν;

      Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Όταν ζητάμε από έναν περιπτερά μια τέτοια δουλειά, είναι κάτι που τον συμφέρει ή είναι χώσιμο γι' αυτόν; Επειδή καμιά φορά εμφανίζονται και περιπτεράδες εδώ, ξέρει κάποιος να μου απαντήσει αντικειμενικά;

      Διαγραφή
    2. Πέπε όπως ο περιπτεράς είναι υποχρεωμένος να παραγγείλει κούτα έτσι και ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να παραγγείλει κιβώτιο...έτσι παίρνουν ρίσκο.

      Διαγραφή
    3. Κιβώτιο μπορεί όχι, αλλά αυτός ο προμηθευτής που μίλησα χθές μου είπε πως όταν παραγγέλνει μόνο μια κούτα απ το εργοστάσιο του κάνουν παράπονα. Από 3 και πάνω είναι το λογικό για τον προμηθευτή, από κούτα και πάνω για τον περιπτερά

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην κάνει παράπονα ο Γεωργιάδης, που τον παρακαλάμε να μας πουλήσει τα προϊόντα του!! Μπορεί να του παραπονούνται για κανένα σήμα με πιο φυσιολογική κίνηση, αυτό μάλιστα...

      Διαγραφή
    5. Έχει ο Γεωργιάδης σήμα με φυσιολογική κίνηση;

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα! Δεν εννοώ τον Γεωργιάδη, οι υπόλοιποες εταιρείες λέω! Ο Γεωργιάδης κανονικά και ένα τσιγάρο να του παραγγείλουμε θα έπρεπε να είναι χαρούμενος. Αντ' αυτού μάλλον μοιάζει να ενοχλείται: ωχ, πάλι θα πουλήσουμε, άει στο διάλο πια κόφτε το το ρημάδι!

      Κρίμα. Δεν τον βλέπω να μακροημερεύει έτσι. Αν τον χάσουμε θα είναι ένα τέλος εποχής. Όχι μόνο για τα ωραία παλιομοδίτικα τσιγάρα του, αλλά και γιατί είναι η τελευταία μικρή εταιρεία.

      Διαγραφή
    7. Αν ο νόμος επέτρεπε την παρασκευή χαρμανιών τότε κάθε καπνοπωλείο θα αποτελούσε δυνητικά και μια μικρή καπνοεταιρεία.

      Διαγραφή
    8. Μα ούτε καπνοπωλεία υπάρχουν! Εκτός από ένα που έχεις αναφέρει εσύ στο Θησείο και δεν έχω πάει, δεν ξέρω ούτε ένα καπνοπωλείο (καπνοπωλείο όμως, όχι κυριλέ ψιλικατζήδικο) που να έχει και τσιγάρα. Αλλά ακόμη και για πούρο - πίπα - στριφτό κλπ., είναι ένα μάλλον σπάνιο είδος μαγαζιού.

      Διαγραφή
  22. Τι να πω ρε παιδιά; Διαβάζω όλα όσα γράψατε και έχω πάθει πλάκα! Μάλλον το εργοστάσιο δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει! Γι' αυτό και πάει για κλείσιμο!

    Πάντως (Πέπε) στη Νέα Σμύρνη έφερε δεύτερη κούτα χωρίς να του πω εγώ. Πήγα χθες βράδυ και πήρα πακέτο.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι. Υποθέτω πως αν καναδυοτρία άτομα συνεχίσουμε να το παίρνουμε μια στα τόσα, θα συνεχίσουν κι εκείνοι να το φέρνουν σε αντίστοιχους ρυθμούς. Μια χαρά.

      Λοιπόν αυτά, από πλευράς μου λέω να το κλείνω το θέμα γιατί το φορτώσαμε αρκετά. Η κατακλείδα είναι: χαίρομαι πολύ που βρέθηκε αυτό το τσιγάρο και που το δοκίμασα.

      Διαγραφή
  23. Ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη έχετε για το 22 που βλέπω συχνά στα daily (νομίζω κάνει 3.50). Αξίζει δοκιμής;

    ΥΓ κάποιος έγραψε εδώ ότι σε κάποιο μαγαζί της θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε το 22 άφιλτρο. Αν δεν είναι μυστικό σε ποιό μαγαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πακέτο είναι το λιγότερο διετίας.

      Διαγραφή
    2. Ήταν αν θυμάμαι καλά χρυσαφένιο χρώμα του πακέτου με κόκκινα 22. Δηλαδή άλλη τιμή έχουν τώρα αυτά;

      Διαγραφή
    3. τι έγραψα.. "στα dayli" ))) ; Hθελα να πω στα Today.

      Διαγραφή
    4. Είδα σήμερα εκείνο το πακέτο. Τελικά δεν είναι το 22 αλλά το 20... Είναι άλλο τσιγάρο δηλαδή και τα είχα μπερδέψει.

      Διαγραφή
  24. Να συμπληρώσω κάτι άσχετο αλλά μου έκανε εντύπωση.
    Δοκίμασα για πρώτη φορά το τσιγάρο Royal που το δοκίμασα απο ένα γνωστό (αυτά που πουλάνε παράνομα με 1 ευρώ, ένα σκούρο μπλε πακέτο). Τό άναψα απο καθαρή περιέργεια γιατί ήμουν σίγουρος ότι με 1 ευρώ θα είναι σκέτο δηλητήριο και θα μου χτυπήσει λαιμό με πρώτο τσιγάρο. Έμεινα έκπληκτος απο την αρκετά απαλή γεύση και μου φάνηκε κάπως καλούτσικο τσιγάρο. Βέβαια δεν ξέρω τι θα νοιώσει κανείς μετά απο το πρώτο πακέτο ή τι θα πάθει αν το καπνίζει μόνιμα γιατί δεν ξέρει κανείς τι έχουν μέσα. Πάντως μου φάνηκε καλούτσικο τσιγάρο αυτό καθ αυτό και ειδικά η τιμή του)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η τιμή είναι λογική, γιατί τα αφορολόγητα (και ειδικά παράνομα) τσιγάρα έχουν το ίδιο κέρδος για την καπνοβιομηχανία, αλλά 0 φόρο.

    Νομίζει κανείς ότι από τα 4.00 το πακέτο ο φόρος είναι το...1? Όχι, είναι πολύ περισσότερος. Το θέμα όμως είναι ότι πολλά παράνομα είναι για αγορές εκτός Ε.Ε. χωρίς κανενός είδους "κανονισμό" και ποιοτικά είναι μαύρο χάλι. Όπως και σε κάθε κανόνα βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Royal δοκίμασα και γω προχθές. Πιάστηκε ένα φορτίο από Βουλγαρία κάπου εδώ Θεσ/νικη. Ένας απ τους υπεύθυνους καταστροφής που είναι γνωστός μου, μου είπε για 50 χιλιάδες κούτες!!!! Ο ίδιος τσίμπησε καμιά δεκαρία κούτες και μου έδωσε να δοκιμάσω. Σαν τσιγάρο μου φάνηκε άθλιο, αλλά όχι χειρότερο απ τα φθηνοτσίγαρα τύπου LM, Pall Mall κ σια.

    Νικόλα, ακόμα το ψάχνουμε το 22 άφιλτρο στην Θεσ/νικη. Η ιστορία κατάντησε σίριαλ όντως και φυσικά μας κούρασε! Είπαμε και πιο πάνω όποιος έχει άκρες να το φέρει κάποιο κατάστημα θα το δοκιμάσουμε. Είμαστε ήδη 2-3 πρόθυμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδιά η πραγματική αξία ενός πακέτου είναι 1 ευρώ μην πω και παρακάτω οι σημερινοί φόροι είναι καθαρή ληστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κόστος παραγωγής 1000 τσιγάρων μέχρι το 1998 ήταν περίπου 10$ (δηλαδή 20 cent το πακέτο). Μετά το 1998 όταν άρχισαν να εφαρμόζουν καινούριες τεχνολογίες κόστος παραγωγής 1000 τσιγάρων έπεσε σε 1$ δηλαδή 2 cent το πακέτο. Αριθμοί βέβαια αλλάζουν αναλόγως με την ποιότητα τσιγάρου και διαφορές στα εργατικά έξοδα απο χώρα σε χώρα. Και όμως περίπου τόσο κάνει ένα πακέτο μέχρι 5cent δηλαδή. Και αν προσθέσουμε λειτουργικά έξοδα, συσκευασία, διαφήμιση κτλ υπολογίζεται ότι κόστος ενός πακέτου και πάλι δεν υπερβαίνει 10 λεπτά. Ως αποτέλεσμα σε ένα πακέτο που κάνει π.χ 4.00, τα 10 cent είναι κόστος, 40 λεπτά περίπου είναι το "καπέλο" και τα 3.50 (δηλαδή περίπου 85%)είναι οι φόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ας δούμε πως θα τελειώσει και το σίριαλ με το 22 άφιλτρο.
    Τα royal πάντως το βλέπω παντού, πεταμένα πακέτα. Μάλλον αρκετοί το καπνίζουν γιατί και πράγματι όπως λες δεν είναι χειρότερα απο τα pallmall και άλλα της κατηγορίας των "2 και" ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπάρχει πιθανότητα να βρω αυτά τα τσιγάρα στα Χανιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς το 22, δεν ξέρω. Πάντως αμφιβάλλω γιατί όπως βλέπεις και στην θεσσαλονίκη είναι πρόβλημα να τα βρείς. Αν εννοείς τα royal νομίζω φτάνουν παντού. Αν έχεις κάποιον γνωστό από την πρώην σοβιετική, ρώτα σίγουρα θα ξέρει που μπορείς να τα πάρεις. Σε μας εδώ τα πουλάνε στην κεντρική αγορά και σε διάφορες πλατείες.

      Διαγραφή
  31. Pedia iparxei periptwsi na mporesw na ta vrw kapou sta giannena??? Gia to 22 afiltro panta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Διάφοροι φίλοι ρωτάνε το ίδιο πράγμα: «Μπορώ να βρω 22 άφιλτρο στην πόλη μου;»

    Αν υπήρχε εδώ μέσα Χανιώτης, Γιαννιώτης κλπ. που να το έχει εντοπίσει σε κάποιο περίπτερο, σίγουρα θα είχε ήδη γράψει καμιά κουβέντα.

    Αυτή τη στιγμή το μοναδικό περίπτερο όπου το τσιγάρο αυτό έχει εντοπιστεί από αναγνώστη του μπλογκ είναι στην Αθήνα. Προφανώς κάπου στη χώρα θα υπάρχουν κι άλλα, αλλιώς το σήμα θα είχε καταργηθεί. Αλλά δεν τα ξέρουμε εμείς!

    Δοκιμάστε την παραγγελία. Κατά προτίμηση από περίπτερο που να έχει ήδη άλλα 22άρια. Επειδή μάλλον θα είναι δύσκολο ακόμα κι έτσι, επικοινωνήστε αν χρειαστεί και με την εταιρεία (κάποιος έχει ανεβάσει τα τηλέφωνά της σε σχόλιο της ανάρτησης για το κανονικό 22). Υπομονή και καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδιά έχω ερώτηση. Έπαιρνα κατά καιρούς το BF κόκκινο. Η τελευταία παρτίδα για αρκετό καιρό ήταν ΑΥ. Την τελευταία φορά που πήγα να το πάρω μου δώσανε ΑΕ και ΑΚ. Ο πωλητής μου είπε ότι μόλις του ήρθανε. Μετά πήρα σε κάποιο άλλο περίπτερο και πάλι μου δώσανε ΑΕ. Υπάρχει περίπτωση να τα είχαν στις αποθήκες για τόσο καιρό και να διαμένουν τώρα? Μιλάμε δηλαδή για ολόκληρο αλφάβητο προς τα πίσω, δηλαδή πάνω απο ένα δύο χρόνια παλιότατης. Είναι δυνατό αυτό ή απλώς αυτή οι κωδικοί μπορούν να ακολουθούν με μια τυχαία σειρά χωρίς να είναι παλιό το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτή την απορία την έχω και εγω. Νομίζω οτι το καλύτερο ειναι να ρωτήσουμε την ίδια την εταιρεία (σεκαπ,καρελια,παπαστρατο) και να μας εξειγήσουν αυτοι,οτι και να πούμε εμείς δεν είναι σίγουρο.

    Κωνσταντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενημερώνω, εντελώς πληροφοριακά ότι το περίπτερο στη Νέα Σμύρνη που φέρνει τα 22 άφιλτρα δεν προλαβαίνει να πουλάει! Ο περιπτεράς, μου είπε σήμερα ότι πουλάει πιο πολύ κι από το Winston!!!! Άντε να ανεβαίνει η κίνηση του 22! Σήμερα έφερε 2 κούτες στο περίπτερο!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε μπαγάσηδες, εχτές όμως που έκανα εγώ υπερατλαντικό ταξίδι στη Ν. Σμύρνη ειδικά γι' αυτό το λόγο, δεν είχε!

      Για την ιστορία: Αφού δε βρήκα, λέω ας πάω από τον άλλο Νεοσμυρναίο που έχει τα Κιρέτσιλερ. Διάλογος:
      -Τα έχεις ακόμα τα Κιρέτσιλερ, ε;
      -Ε βέβαια. Άμα θες να είσαι περίπτερο πρέπει να έχεις τα πάντα.
      -Μη μου πεις ότι έχεις και 22 άφιλτρο; (Ήξερα ότι δεν έχει, αλλά είπα να του βάλω λίγο ψύλλους στ' αφτιά.)
      -Είναι το μόνο που δεν έχω. Δε μου το ζητάνε. Αλλά να, σήμερα πώς έτυχε, μου το ζήτησε κι άλλος ένας πριν από σένα!

      Πήρα δύο Κιρέτσιλερ και τον άφησα με το σπόρο της αμφιβολίας (ελπίζω), μήπως θα 'πρεπε να φέρει κι αυτός αυτό το σήμα που ξαφνικά αρχίζουν να το ζητάν.

      Διαγραφή
    2. Χαιρομαι που το blog εσωσε μια καπνοβιομηχανια και ενα περιπτερα αφιλοκερδως.

      Διαγραφή
  36. Μετά από πολύ τρέξιμο, τηλέφωνα, και προσπάθειες συνεννόησης, 2 πακέτα 22 άφιλτρο βρέθηκαν στα χέρια μου! Ο πρατηριούχος είπε θα τα έφερνε από Δευτέρα τελικά, αλλά έτυχε ένας φίλος να κατέβει Αθήνα και τον αγγάρεψα να περάσει απ το γνωστό περίπτερο οπότε ακύρωσα την παραγγελία της κούτας.

    Συμφωνώ σε όλα με τους φίλους που το δοκίμασαν. Καθαρά καπνά, καλό τράβηγμα, γευστικό, χορταστικό, άξιζει και με το παραπάνω τα λεφτά του. Επειδή δοκίμασα σχεδόν όλα τα άφιλτρα, θεωρώ πως είναι μακράν το καλύτερο. Να συμπληρώσω μόνο πως περίμενα πιο δυνατό το άρωμά του. Οι λάτρες των άφιλτρων τσιγάρων πάντως και ιδιαιτέρως των ελληνικών καπνών, θα το αγαπήσουν. Προσωπικά, θα μείνω στο 22 king size το οποίο δεν με "χορταίνει" τόσο αλλά μου φαίνεται πιο αρωματικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στη Θεσσαλονίκη.

      Ωστόσο έκανα μια διαπίστωση διόλου ευχάριστη: Το τελευταίο πακέτο που πήρα μοιάζει λες και είναι στριμμένο με άλλο χαρτί, εκείνου ακριβώς του τύπου που μ' ενοχλεί σ' όλα τα υπόλοιπα άφιλτρα, που κάνει τζούφιο τράβηγμα, και που είχα ενθουσιαστεί επειδή ειδικά στο 22 ήταν αλλιώς.
      Το παρατήρησε άλλος κανείς;

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχα! Τελικά μάλλον ο Γεωργιάδης το κάνει επίτηδες, θέλει να βγει στη σύνταξη. Δεν το παρατήρησα εγώ πάντως, αυτό που είδα είναι ότι οι τρύπες είναι ανορθόδοξα κατανεμειμένες μισές εδώ μισές 3 εκατοστά παρακάτω. Επίσης το 22 μαλακό με αριθμό 70 τραβάει άψογα.....σε αντίθεση με όλα της ΣΕΚΑΠ πλην του cooper.

      Διαγραφή
  37. Εγώ πάλι βλέπω πως τα τελευταία πακέτα 22 φίλτρο τραβάνε καλύτερα!!χαχαχαχα!!

    ΜΖ 71.. ήταν τα 2 πακέτα άφιλτρα που πήρα. Στην αρχή όντως δεν τραβούσε τόσο καλά, αλλά απ την μέση και μετά ήταν μια χαρά.

    Τα καπνά στα 2 σήματα θεωρώ πως είναι τα ίδια, μην πω πως και το τσιγαρόσχαρτο μου μοιάζει το ίδιο. Απλά στο φίλτρο τα καπνά είναι λίγο πιο μπουκωμένα κάτι λογικό μιας που το άφιλτρο είναι king size. Όπως και να χει, μιλάμε για ανατολικά καπνά όπου το βάρος, η γεύση και το άρωμα παίζουν όχι μόνο από πακέτο σε πακέτο αλλά και από τσιγάρο σε τσιγάρο μες στο ίδιο πακέτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΖ 71... κι εγώ. Τα προηγούμενα πακέτα με καλύτερο τράβηγμα ήταν ΜΖ 69...

      (Η άχρηστη πληροφορία της εβδομάδας. Λες και θα διαλέξει κανείς το περίπτερο που έχει τον κωδικό που θέλει στα 22 σκέτα! χαχαχα!)

      Πάντως δεν έχω κανένα θεμα με τα καπνά. Με το χαρτί έχω, που είναι όντως διάτρητο (το τσέκαρα).

      Από τη μέση και μετά όντως βελτιώνεται. Αλλά τα πρώτα 3-4 λεπτά καπνίζουμε στον αέρα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον περιμένοντας να φτάσουμε στη μέση και μετά.

      Διαγραφή
  38. Εφοσον τα καπνα ειναι ίδια,δοξα τον Θεο που δεν τα βρηκα και το 3ευρω εμεινε στο παντελονι! Ειπαμε όλοι πατριωτες ειμαστε,αλλα αυτο το χαρμανι που υπαρχει στο 22 ειναι επιπεδου ΕΣΣΔ Χρουτσωφικης περιοδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βρεις κάποιον έξω που να το καπνίζει, πράγμα μάλλον δύσκολο μιας που εγώ δεν έχω δει ποτέ κανέναν, οπότε πιθανόν να πετύχεις έμενα (χαχαχα!!) κάνε μια τράκα και θα δεις πως θα αλλάξεις γνώμη

      Διαγραφή
  39. Παιδια καλησπερα.Πηρα χθεσ μια χρυση κασετινα φιλτρο καπνισα δυο τσιγαρα και μετα το δευτερο μου ηρθε μια ατονια και μια αναγουλα.Δυστυχως δεν συγκρατησα τον κωδικο του πακετου.Λετε να ηταν παλιο το πακετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Α ρε Πέπε Θεέ!!! Έχεις απόλυτο δίκιο για το χαρτί! Το κατάλαβα κι εγώ αμέσως αλλά δεν πρόλαβα να γράψω!!! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Ευτυχώς όμως τα καπνά είναι ακριβώς το ίδιο χαρμάνι. Από τράβηγμα όμως, χάσαμε....αρκετά!

    Όσο για το 22 φίλτρο που το δοκίμασα πριν 2 ημέρες, είναι πάρα πολύ βελτιωμένο το χαρμάνι. Πολύ καλή ποιότητα.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ωραία. Πάνω που μάθαμε το άφιλτρο όσοι ξέραμε το 22 κανονικό και λέγαμε «καλό είναι αλλά κάτι του λείπει», ρίχνουν το άφιλτρο και βελτιώνουν το κανονικό. Είμαι στο τσακ να πω «αρκετά ασχολήθηκα με τα παιδιαρίσματά σας, επιστρέφω στα χωραφίσια μου και παίξτε χωρίς εμένα».

    Εντωμεταξύ, αν για οποιαδήποτε άλλη μάρκα πέσει σύρμα ότι κυκλοφορεί μια άκυρη παρτίδα, δεν την ψωνίζουμε για λίγο καιρό μέχρι να βγει η επόμενη. Με τα άφιλτρα 22 αυτό αποκλείεται, αν δεν τα ψωνίσουμε θα κάθονται εκεί να μας περιμένουν (τα συγκεκριμένα πακέτα) εις τον αιώνα τον άπαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως από τα 3 ανατολικά με φίλτρο που μας απέμειναν το 22, ο Άσσος κασετίνα και το Κιρέτσιλερ, σίγουρα αξίζει περισσότερο το 22.

      Διαγραφή
    2. Καρέλια; Άσσος μαλακός; Σαντέ φίλτρο;

      Το Κιρέτσιλερ σαν χαρμάνι και γεύση-άρωμα είναι εξαιρετικό. Το φίλτρο του δεν το αντέχω, αλλά αφού δεν έχω βρει και κανένα φίλτρο που να το αντέχω μάλλον εγώ έχω το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν μπορεί να συγκριθεί με το 22, ανατολικά μεν και τα δύο αλλά άλλη φάση το καθένα. Θα έλεγα ότι το 22 είναι πιο λαϊκό, πιο αψύ, ενώ το Κιρέτσιλερ πιο "λεπτό"... Δεν το λέω αξιολογικά.

      Διαγραφή
    3. Καρέλια και Άσσος μαλακός δεν είναι ανατολικά, είναι ημι-ανατολικά. Το Σαντέ φίλτρο εδώ και 1,5 χρόνο περίπου δεν κυκλοφορεί. Μάλλον αυτό εννοεί και το Μαύρο Ρόδο με τον οποίον συμφωνώ απόλυτα. Το Κιρέτσιλερ πάντως έχω χρόνια να το δοκιμάσω, θα το αναζητήσω σύντομα.

      Διαγραφή
    4. σημείωση: εννοώ το Σαντέ φίλτρο μαλακό..

      Διαγραφή
    5. Ναι, το μαλακό εννοούσα κι εγώ. Μόλις πέτυχα την πληροφορία που μου λες, ότι έχει σταματήσει, σ' ένα σημείο στο μπλογκ του Μ. Ρόδου που δεν το είχα προσέξει. Επίσης φρέσκαρα τις πληροφορίες μου για τα διάφορα Καρέλια και είναι όπως τα λες.

      Διαγραφή
    6. Δράμα, έτσι; Σε μια καπνοπαραγωγική χώρα που βγάζει ανατολικά και που κυκλοφορούν μπορεί και εκατοντάδες μάρκες και παραλλαγές, τα ανατολικά τσιγάρα να μετριούνται στο ένα χέρι...

      Διαγραφή
    7. Πέπέ τι πληροφοριες και απο που,εχεις για τα Καρελια

      Διαγραφή
    8. Έχω τις πηγές μου! Χαχαχα!

      Από το μπλογκ του Μ. Ρόδου μωρέ, καμιά φορά αυτά που γράφω ακούγονται πιο βαρύγδουπα απ` ό,τι τα εννοώ.

      Βασικά πήρα ένα πακέτο Καρέλια μαλακό που δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ. Μου φάνηκε ότι μύρισα κάτι σαν Βιρτζίνια, και άνοιξα το μπλογκ να δω αν ισχύει (αν δηλαδή έμαθα τίποτε ή οι «αναγνωρίσεις» μου είναι ό,τι να `ναι). Ε, και ίσχυε.

      Διαγραφή
    9. Δεν θα κάνω εγώ υποδείξεις στον Καρέλια φυσικά, αλλά με όλο το σεβασμό θα πω την άποψή μου: Το καρέλια μαλακό μαράζωνε σαν σήμα, η αλλαγή που έγινε ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Την κασετίνα όμως γιατί να την βιρτζινοποιήσει?? Ας άφηνε λοιπόν ένα απ τα δυο σήματα με καθαρά ανατολικό χαρμάνι με τα όποια μεινοκτήματά του (ουδέτερο, μη αρωματικό) Άλλωστε όλα τα σήματα του Καρέλια έχουν βιρτζίνια, ε ας άφηνε και ένα με σκέτα ανατολικά, έτσι για το γαμώτο!

      Διαγραφή
    10. Ευθύμη καιρό τώρα λέμε συνεχώς ότι ο Καρέλιας πρέπει να ανανεώσει την κασετίνα του. Ε! Με το που άρχισε να παίρνει τα πάνω της ένα διάστημα στη νεολαία, αντί να προσπαθήσει να προωθήσει το ανατολικό χαρμάνι (με το οποίο και άρχισε να πουλάει) χρησιμοποιώντας ένα πιο σύγχρονο πακέτο, ο Καρέλιας κράτησε το πακέτο και άλλαξε το χαρμάνι, το αποτέλεσμα...οι νέοι που το είχαν καθιερώσει σταμάτησαν να το καπνίζουν.

      Διαγραφή
    11. Mια και καπνιζω Καρελια Κασετινα ως μονιμη μαρκα εδω και κανενα 6 μηνο,δεν θεωρω την εισοδο των Βιρτζινια,η οποία εγινε εδω και χρόνια, ως κατι κακο. Αλλωστε τα περισσοτερα ανατολικα χαρμανια στον πλανητη ειναι μιξη Βιρτζινια-Ανατολικων.
      Ειναι αληθεια πάντως πως οι τελευταιες παρτιδες που αγορασα ειναι αισθητα πεσμενες και αγευστες.Η γεματη πικαντικη γευση απουσιαζει. Θα περιμενω κανα δυο εβδομαδες και αν δεν υπαρξει βελτιωση θα το γυρισω στον Ασσο κασετινα. Τωρα όσο αφορα τον Ασσο,η γευση του μου αρεσει περισσοτερο(αυτο δεν ισχυει για τους περισσοτερους καπνιστες,ομως),αυτο που δεν μου αρεσει καθόλου όμως ειναι πως σε αντιθεση με το Καρέλια,ειναι πολυ ελαφρυ και δεν σε γεμιζει καθόλου.

      Διαγραφή
    12. Το καλό με τα ανατολικά και ημιανατολικά του Καρέλια είναι ότι σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα και ειδικά της ΣΕΚΑΠ και του Γεωργιάδη τραβάνε κάτι παραπάνω από άψογα ιδίως η κασετίνα και το REX.

      Διαγραφή
    13. Σχετικά με το τελευταίο σχόλιο, έχω να πω επαυξάνοντας ότι το Καρέλια μαλακό είναι ίσως το μόνο τσιγάρο που έχω δοκιμάσει τελευταία που να μην έχω πρόβλημα με το φίλτρο.

      Διαγραφή
  42. Πέτρος: «δεν θεωρω την εισοδο των Βιρτζινια,η οποία εγινε εδω και χρόνια, ως κατι κακο».

    Δεν είναι κακό αφ' εαυτού. Οι Άσσοι και τα Καρέλια έχουν πολύ όμορφα χαρμάνια. Το πρόβλημα είναι ότι αν θες σκέτα ανατολικά οι επιλογές είναι πλέον πολύ περιορισμένες. Αν το ημιανατολικό συνυπήρχε με το καθαρό ανατολικό σε παραλλαγές της ίδιας μάρκας θα ήταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό λέω και γω Πέπε! Θα μπορούσε δηλαδή ο Καρέλιας να αφήσει είτε την κασετίνα είτε το μαλακό με το παραδοσιακό χαρμάνι, να κάνει δηλαδή όπως ο Παπαστράτος με τους άσσους.

      Και μιας που ανέφερα τον άσσο, η κασετίνα πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε καλά επίπεδα ποιότητας. Ωστόσο, δεν έχει το βαρύ ανατολικό άρωμα που είχε προ 2ετίας. Ίσως η Φίλιπ Μόρις βλέπει πως το καθαρά ανατολικό χαρμάνι έχει πεθάνει και προσπαθεί να "εκσυχρονίσει" την κασετίνα, κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει. Σαν να μου φαίνεται μάλιστα πως έχει κάποια μικρή δόση βιρτζίνια μέσα, χωρίς να είμαι σίγουρος. Βέβαια να τονίσω ξανά πως το χαρμάνι του είναι σαφώς ανώτερο απ το αίσχος που κυκλοφορούσε πριν 4-5 μήνες.

      Διαγραφή
    2. Εγώ Ευθύμη αντιθέτως νομίζω ότι το ανατολικό ζει και το ημιανατολικό πεθαίνει και δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι...ούτε εγώ ξέρω πόσο κόσμο έχω δει να καπνίζει χύμα καπνά τελευταία και δεν μιλάω για τίποτα γέρους 80 χρονών αλλά 20-40 χρονών. Από την όψη μου φαίνονταν ανατολικά σχεδόν όλα. Το ημιανατολικό επικρατούσε στην Ευρώπη και ως γνήσιοι αντιγραφείς το φέραμε και εδώ χωρίς λόγο. Βέβαια ο Παπαστράτος κυκλοφόρησε εξ αρχής τον Άσσο μαλακό ως ημιανατολικό και δεν του έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου αργότερα. Είμαι της ίδιας άποψης ανατολική η κασετίνα και ημιανατολικό το μαλακό.

      Θα δοκιμάσω εννοείται τον Άσσο πάντως πολλά ανατολικά αφήνουν αίσθηση Virginia σε μικρές αναλογίες, π.χ. τα άθλια Κάμπα κούλακ που εισάγει σε εξωφρενικές ποσότητες τα τελευταία χρόνια η χώρα μας από τα Σκόπια κιόλας.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Ρόδο μαζί σου. Έλα όμως που οι πολυεθνικές πλασάρουν στην αγορά τα βιρτζίνια και ελάχιστα ανατολικά! Θα μου πεις, εδώ ελληνικές εταιρίες στρέφονται σε άλλους τύπους χαρμανιών, απ τις ξένες δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.

      Όντως, τα καπνά αυτά που αναφέρθηκα στον άσσο μπορεί να μην είναι βριρτζίνια και να είναι άλλες άθλιες ποικιλίες ανατολικών. Ωστόσο δεν είναι τόσο έντονα οπότε η γεύση του τσιγάρου είναι σχετκά καλή

      Διαγραφή
    4. Όλα τα χύμα που έχω δει, με μία μόνο εξαίρεση, ήταν ανατολικά. Συνήθως τσεμπέλια. Και όλοι οι καπνιστές τους είναι νέοι.

      Διαγραφή
    5. Εγώ μέχρι πέρυσι ήξερα έναν μόνο καπνιστή χύμα 89 ετών, που ασφαλώς κάπνιζε τη δική του παραγωγή και το ίδιο έκανε και ο γιος του.

      Φέτος ξέρω σίγουρα 5 (!!!). Δεν νομίζω ότι ξέρω καν 5 άτομα που να καπνίζουν ίδια μάρκα.

      Διαγραφή
    6. Μια φορά δοκίμασα καπνό χύμα, μπασμα Ξάνθης απ το καπνοπωλείο στο Παγκράτι (υπάρχει σχετικό θέμα στο μπλογκ του Ρόδου), και δεν μου άρεσε. Δεν ξέρω αν ήθελε κάποια ειδική προεργασία, αλλά έτσι όπως το πουλούσε δεν καπνιζόταν από μένα τουλάχιστον

      Διαγραφή
  43. Η γεύση πάντως έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με πριν 2 χρόνια στην κασετίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς τον Βασίλη:

    Αυτό που λέγαμε πιο πριν, ότι δηλαδή έχεις παραγγείλει σε περίπτερο στον Άγιο Ελευθέριο, ισχύει; Έχει κούτα εκεί; Αύριο έρχομαι Αθήνα και εάν είναι έτσι θα τσιμπήσω ένα πακέτο με το που θα έρθω.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, δεν έχω κάνει ακόμα την παραγγελία. Μένω όμως Άγιο Ελευθέριο και έχω μία κούτα μαζί μου. Αν θέλεις, κάνε τον κόπο να έρθεις να σου δώσω ένα πακετάκι.

      Θα δω την απάντησή σου από εβδομάδα διότι έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή μου. Λογικά Τρίτη ή Τετάρτη θα μπορέσω να μπω.

      Γεια σας παίδες!
      Βασίλης

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα, βρήκα τον ιστότοπο σας τυχαία, εδώ και δύο μέρες που διαβάζω παλιότερες δημοσιεύεις σας είδα πολλά και ενδιαφέροντα posts αλλά και σχόλια.
    Καπνίζω Camel άφιλτρο και κατά καιρούς έπαιρνα και κανένα πακέτο Lucky Strike άφιλτρα.
    Την τελευταία κούτα non filter Luckies την παρήγγειλα και μου την έφερε ο περιπτεράς μου μόλις πριν 2 μήνες, υποθέτω ότι πρέπει να ήταν η τελευταία κούτα που πουλήθηκε στην Ελλάδα μιας και σταμάτησε (εδώ και αρκετό καιρό όπως διάβασα στο blog σας) η κυκλοφορία του συγκεκριμένου τσιγάρου από την εταιρεία.
    Καμιά ιδέα που μπορώ να βρω έστω 2-3 τελευταία πακέτα για συλλεκτικούς και συναισθηματικούς λόγους πιο πολύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι τιμη εγραφαν τα πακετα απο πάνω? Το Lucky σταματησε εδω και χρόνια,μηπως ξανακυκλοφορησε? Πάντως μπορεις να το βρεις on line αφου υπαρχουν πολλα διαδυκτιακα μαγαζια που το φερνουν.Κυκλοφορει σε Γερμανια,Ισπανια,Γαλλια,ΗΠΑ.

      Διαγραφή
  46. Αγαπητέ η τιμή ήταν 3,20 κι εκτός αυτού τα τσιγάρα ήταν λίγο ξερά κι είχαν κι αυτά τα μικρά κομματάκια "καπνού" (?) έξω κάθε πακέτο.
    Αυτά τα έχω προσέξει να τα έχουν και τα camel τα άφιλτρα όταν τα αγοράζω από όχι κεντρικά περίπτερα, σε διακοπές κλπ.
    Όσο για τις αγορές τσιγάρων μέσω internet, επέτρεψε μου να σου απαντήσω σε λίγες που θα παραλάβω 2 κούτες non filter Camels που παρήγγειλα από το www.top-smokes.com (έχω περάσει μια μικρή οδύσσεια με τη συγκεκριμένη παραγγελία, περίμενε λίγο να δω πως θα καταλήξει κι έχω να γράψω πολλά και χρήσιμα για όσους θέλουν να πάρουν τσιγάρα από το εξωτερικό).
    Ευχαριστώ γαι την απάντηση, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν φθασουν στα χερια σου,γραψε κατι παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Με ενδιαφερει πολυ να μαθω τι εγινε με την παραγγελια σου απο το συγκεκριμενο μαγαζι.
      Εχω βρει και αυτο: http://www.cigarettes-seller.com/
      το οποιο αμα δεις ειναι το ιδιο, ακομα και τα τηλεφωνα επικοινωνιας...
      Ελπιζω πραγματικα να μην παιζει καμια απατη...

      Α, και...
      καλως σας βρηκα παιδια... συγχαρητηρια για το blog Πετρο.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σάιτ (cigarettes-seller) γράφει «δωρεάν αποστολή σ' όλο τον κόσμο», τη στιγμή που άλλοι γράφουν κάτι μεταφορικά της τάξεως των 15-17 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Ισχύει; Το ξέρει κανείς;

      Διαγραφή
    4. Ζητώ συγγνώμη που φορτώνω το μπλογκ, αλλά θα ήθελα η παραπάνω ερώτησή μου να παραμείνει στα «προσφατα» ώστε όποιος τυχόν ξέρει την απάντηση να τη διαβάσει.
      Ρώταγα λοιπόν: έχει ψωνίσει κανείς από το http://www.cigarettes-seller.com/ ; Ισχύει το "δωρεάν αποστολή";
      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  47. Μίλησα στο τηλέφωνο με την εταιρεία που κυκλοφορύσε τα luckies στην Ελλάδα, και επισήμως έχουν σταματήσει!
    Τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν κράτησα έστω ένα πακέτο κλειστό για συναισθηματικούς λόγους, αλλά που να το φανταστώ ότι θα ήταν τα τελευταία που κυκλοφορούν?
    Να αναφέρω εδώ ότι πριν μερικά χρόνια είχε κυκλοφορήσει η εταιρεία έναν περιοριμένο αριθμό πακέτων LUCKY STRIKE στο original ΠΡΑΣΙΝΟ πακέτο της δεκαετίας του 1940, με φίλτρο όμως.Ούτε κι από αυτό κράτησα, τι να πω πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυνητικά μπορείς να το βρεις και στο οποιοδήποτε duty free αν δεν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
  48. Σχετικά με τα duty-free, να σας πω ότι στο τελευταίο μου ταξίδι για Ηνωμένο Βασίλειο πριν μερικούς (αρκετούς) μήνες, δεν υπήρχε ούτε non filter camel στο Ελ.Βενιζέλος.
    Αναγκάστηκα να τα αγοράζω από το Λονδίνο.Μάλιστα λόγω αυτής της υστερίας που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη εναντίον των τσιγάρων, πόσο μάλλον των άφιλτρων, τα έβρισκα και πολύ δύσκολα, από ότι θυμάμαι τα είχε ένα mini market το οποίο ήταν σχεδόν στην άλλη άκρη του Λονδίνου, μιλάμε για ΤΟ περπάτημα!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπο ότι μου ειπε Αγγλος φίλος προσφατε η JTI κατηργησε και το κανονικο Camel φιλτρο και το μόνο προιον που κυκλοφορει είναι το Lights. Δες και το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=5gpZt4bK5Jk&feature=plcp

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς; Δεν υπάρχει πια Κάμελ; Ή στα ντιούτι φρι μόνο;

      Διαγραφή
  49. Πέτρο και οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει, ποιά είναι τα καλά σήματα που κυκλοφορούν σε Σερβία, Σκόπια, Σλοβενία? Θα πάνε κάπιοι φίλοι τις επόμενες μέρες και λέω μπας και πάρω καμιά κούτα εφόσον αξίζει κάτι.. Ενδιαφέρομαι για αμερίκανικα χαρμάνια μιας που από ανατολικά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αξιόλογο. Από τιμές τώρα, που περίπου κυμαίνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως από Μαυροβούνιο εμένα μου είχαν φέρει Sobranie Black Russian και ξενέρωσα. Τυπικά μια από τις καλύτερες μάρκες στον κόσμο. Πρακτικά κατασκευάζονταν από τον πολωνικό κλάδο της Japan International που τα είχε ρημάξει. Φαντάζομαι ότι και στις άλλες χώρες της πρ. Γιουγκοσλαβίας, αν υπάρχουν Sobranie, θα είναι από τον ίδιο κατασκευαστή. Βλ. συζήτηση στην αντίστοιχη ανάρτηση.

      Διαγραφή
    2. Aπο Σκοπια τιποτα με την διαφορα πως τα τσιγαρα ειναι πολυ φθηνα.Ας πουμε ενα πακετο Καμελ εχει 1,50 Eυρω και οι δικες τους μαρκες ειναι κατω του Ευρω.Σερβια παιζουν τα παντα.Οποσδηποτε να κανεις την χαρη στον εαυτο σου και παρεις τα SOBRANIE BLACK RUSSIAN +τα Cocktail. Ακουσα τα καλυτερα και για τα τσιγαρα Drina.Δεν τα εχω δοκιμασει,παντως ειναι Ευρωπαικο χαρμανια(παλια ανατολικο).Δες εδω:http://www.fds.ba/eng/template.wbsp?tmpl=products&pid=12

      Διαγραφή
    3. 3 κούτες Marlboro Gold 48 ευρώ στα Duty Free στα Σκόπια αγορασμένα πριν μια εβδομάδα...Έχουν διαφορά από τα Marlboro Gold του Παπαστράτου άρα κατά συνέπεια δεν παράγονται στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Σου φάνηκαν πολύ χείροτερα δηλαδή απ τα ελληνικά? Λογικά απ το barcode μπορείς να βρεις την χώρα παραγωγής τους. Πάντως έχοντας δοκιμάσει 4-5 marlboro απ το εξωτερικό, θεωρώ πως τα ελληνικά είναι σαφώς ανώτερα

      Διαγραφή
  50. Πέτρο αν θυμάμαι καλά είχες γράψει πως πήρες κάποιες φορές marlboro/camel από Σκόπια και έμεινες σχετικά ικανοποιημένος. Ναι, για τα Drina άκουσα και γω, πρέπει να είναι παραδοσιακό σήμα. Τα sobraine θα τα παραγγείλω βέβαια, αλλά δεν ξέρω αν βρίσκονται εύκολα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βεβαια ικανοποιημενος εμεινα. Μπορει τα σκοπιανικα Μαρλμπορο ας πουμε να μην εχουν την ποιοτητα των καπνων του Παπαστρατου,αλλα ειναι Marlboro και όχι αερας.Προσωπικα μου αρεσαν,γιατι για εμενα μετραει πολυ το "βαρος" στο τσιγαρο.
      Και για τα Σερβικα Μαρλμπορο ακουσα τα καλυτερα. Τα Sobranie στο Βελιγραδι βρησκονται σκετικα ευκολα,τα Drina παιζουν παντου.

      Διαγραφή
    2. Η Philip Morris στα Βαλκάνια έχει εργοστάσια, εκτός από τον Ασπρόπυργο του Παπαστράτου, στη Νις στη Σερβία και στο Βουκουρέστι...Στην Ευρώπη έχει στην Ολλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, στην Ελβετία (εκεί πρέπει να παράγονται τα duty free Marlboro), 2 εργοστάσια στη Γερμανία (Βερολίνο και Δρέσδη), 2 στην Πολωνία, 1 στην Λιθουανία, 1 στο Λένινγκραντ στη Ρωσία (έτσι το γράφει στο Ελληνικό site της PMI!!!)κι άλλο ένα κοντά στη Μαύρη θάλασσα, 1 στην Ουκρανία και 1 στην Τουρκία. Συνολικά 17 εργοστάσια. Οι μόνες εταιρείες που έχουν κρατήσει το αρχικό τους όνομα και δεν έχουν μετονομασθεί σε Philip Morris είναι ο Παπαστράτος και η Σέρβικη και Πορτογαλική θυγατρική καθώς και η Benson & Hedges και Rothmans στον Καναδά.

      Διαγραφή
  51. Πετρο καλησπερα.Καπνιζω εδω και καιρο καπνο marlboro gold αλλα επειδη μου τελειωνει θα ηθελα να δοκιμασω και τους ολντ χολμπορν.Ποιον μου προτεινεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, λογικό δεν είναι να σου τελειώσει, αφού τον καπνίζεις εδώ και καιρό;; Πόσο πια να κρατήσει;;; :)

      Αστειεύομαι. Αγαπητέ φίλε, ο Πέτρος όπως και οι περισσότεροί μας δεν θα σου προτείνει ποτέ κανέναν από τους 4 Holborn (Original Blue - Yellow - White - Aromatic). Ο λόγος είναι ότι οι καπνοί είναι τίγκα στη χημεία.

      Κατά την προσωπική μου άποψη, οι καπνοί που αξίζουν αυτή τη στιγμή στην αγορά σε τυχαία σειρά είναι:

      1. Marlboro (Red & Gold)
      2. Lucky Strike (που όμως διαφέρει κατά καιρούς)
      3. Philip Morris Red & Blue (ο μπλε ίσως σου ταιριάξει, έχει και ένα ανεπαίσθητο άρωμα σοκολάτας, το καταλαβαίνεις μόνο όταν μυρίσεις τη σακούλα)
      4. Karelia Original (υπάρχει και ο άσπρος, δεν τον συνιστώ, είναι αέρας - ο κανονικός που σου προτείνω είναι μέτριου βάρους αλλά αρκετά αρωματικός).
      5. Cooper (κλασικός ελληνικός, δυσεύρετος, βαρύς και γεμάτος, μάλλον με ελάχιστα μόνο πρόσθετα).

      Αυτά βέβαια στα λέει ένας καπνιστής που το ρεκόρ του σε συνεχόμενες καπνοσακούλες είναι 5 ή 7 (στη Νομική λόγω αφραγκίας). Υπάρχουν φίλοι που είναι έμπειροι στο στριφτό και αυτοί θα σε κατατοπίσουν καλύτερα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Κώστα, μου κάνει εντύπωση ότι στο best of δεν έχεις περιλάβει ούτε έναν καπνό από τις μάρκες που βγάζουν μόνο καπνό, π.χ. Drum, van Nelle. (Δεν εννοώ ότι διεκδικώ να περιληφθούν κι αυτοί, απλώς απορώ: κανέναν τους δε βρίσκεις άξιο λόγου;)

      Ο Καρέλια άσπρος για στριφτό είναι αέρας, αλλά οπωσδήποτε πολύ πιο υποστατός από ένα βιομ. τσιγάρο τύπου 0,1 και 1.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Πέπε και συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σου, το οποίο έχω ξεσκονίσει εδώ και μέρες και δεν είχα την ευκαιρία να στο πω.

      Ομολογώ ότι ο κλασικός Drum μπλε είναι ένας καλός καπνός - και είναι παράλειψή μου που δεν τον ανέφερα όντως. Και δεν είναι και καθόλου δυσεύρετος.

      Τον Van Nelle μπλε τον σκέφτηκα, απλά πραγματικά έχω τόσα χρόνια να τον καπνίσω, που δεν θυμάμαι καν τη γεύση του. Τελευταία φορά πρέπει να τον αγόρασα επίσης ως φοιτητής, το 2003. Τότε μου άρεσει - για τον τωρινό δεν έχω γνώμη, εσύ πως τον βρίσκεις που κάνεις μόνιμα καπνό;

      Για μένα τα βιομηχανικά τσιγάρα τύπου 0,1 και 1 είναι καθαρή κοροιδία γιατί και το ίδιο βλαπτικά με τα full flavor είναι, και δεν καταλαβαίνεις και κάτι. Οπότε, χίλιες φορές προτιμότερος ο οποιοσδήποτε καπνός.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Ου, πολλά θέματα ανοίξαμε!

      1. Ευχαριστώ πολύ για το μπλογκ!

      2. Τον Βαν Νέλλε μπορεί να τον καπνίσει άνετα κάποιος με μόνιμη μάρκα τον Ντραμ, έχει παρόμοιο βάρος και παρόμοια αρώματα, αλλά ο καπονιστής Ντραμ δε νομίζω ότι θα προτιμήσει ποτέ τον Βαν Νέλλε.

      3. Μου είχε διαφύγει ότι και Ντραμ υπάρχουν τσιγάρα, αλλά δεν έχει σημασία, συνεννοηθήκαμε! Από την εμπειρία μου δεν υπάρχει ούτε ένας καπνός που να μοιάζει με βιομηχανικό. Ακόμα και οι πασίγνωστες μάρκες τσιγάρων, Κάμελ, Μάλμπορο κλπ., στο στριφτό βγάζουν αίσθηση στριφτού: πιο έντονα αρώματα κλπ. Ακόμη κι όταν σου δηλώνουν το είδος του χαρμανιού, και είναι ίδιο με του αντίστοιχου έτοιμου, π.χ. Καρέλια (Βιρτζίνια και η Χρυσή κασετίνα, Βιρτζίνια και το στριφτό, αν δεν κάνω λάθος), το αποτέλεσμα είναι αρκετά διαφορετικό.
      Επίσης, κανένας καπνός απ' όσο ξέρω δεν είναι τόσο ελαφρύς όσο τα πιο ελαφριά τσιγάρα.

      Διαγραφή
    5. Φιλε Πεπε εχεις δοκιμασει ολντ χολμπορν μπλε;Αν ναι ποιες οι εντυπωσεις σου;

      Βασιλης,Γιαννενα

      Διαγραφή
    6. Πάρα πολύ παλιά, αποκλείεται να ισχύουν οι τότε εντυπώσεις μου.

      Αλλά παιδιά, μη με ρωτάτε. Δεν είμαι καπνογνώστης! Είμαι απλώς από τους καπνιστές που το έχουν αποδεχτεί και το απολαμβάνουν χωρίς να αισθάνονται ένοχοι ή άρρωστοι, κάνω και μερικές δοκιμές, προσπαθώ και λίγο να στήσω ένα λεξικό βασικών εννοιών στο μυαλό μου (είδη χαρμανιών κλπ.), αλλά μέχρις εκεί! Για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχωρίσω αν ένας καπνός έχει χημικά ή φυσικά ή καθόλου πρόσθετα.

      Διαγραφή
    7. Αυτό με τα πρόσθετα που λες φίλε Πέπε εν μέρει ισχύει. Είναι πρακτικά αδύνατον να πεις με σιγουριά πως το camel είναι πιο φυσικό απ το marlboro. Όμως πιστεύω πως υπάρχουν κάποιες ακραίες περιπτώσεις όπου ένας καπνιστής μπορεί να καταλάβει. Για παράδειγμα το Αστορ είναι σίγουρα πιο χημικό απ το 22 ή ο black devil απ τον καπνό cooper. Από κει και πέρα είναι θέμα οργανικό, δηλαδή πολλές φορές ο οργανισμός αντιλαμβάνεται τα χημικά και αντιδρά, π.χ με πόνους στο στομάχι, ζάλη, αδιαθέσια κλπ

      Διαγραφή
    8. Όντως είναι πολύ δύσκολο ειδικά αν τα πρόσθετα είναι μπλεγμένα χημικά και φυσικά μαζί όπως συμβαίνει συνήθως. Ο πιο απλός τρόπος είναι αυτός που αναφέρει ο φίλος Ευθύμης περίπου τον ίδιο ακολουθώ και εγώ.

      Υπάρχουν βέβαια και κάποια σημάδια για να το καταλάβεις π.χ. αν το τσιγάρο έχει υπερβολικά ομαλή καύση καταλαβαίνεις ότι έχει χρησιμοποιηθεί νίτρο ή αν η γεύση ενώ είναι τρομερά πιπεράτη στο λαιμό είναι τρομερά απαλή καταλαβαίνεις ότι έχει μπει γλυκερόλη ή κάτι ανάλογο.

      Διαγραφή
  52. Σε ευχαριστω πολυ Κωστα!Εσυ τι καπνο κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι όποτε θέλω να κάνω έναν καπνό για αλλαγή, για να μην τον πετάξω - χαρίσω ή οτιδήποτε, παίρνω τον Marlboro Red, τον οποίο προτιμώ με κλασικά Rizla κόκκινα ή πράσινα και είτε χωρίς φίλτρο, είτε εάν βάλω φίλτρο, Rizla Slim (μεσαίο μέγεθος, ούτε τα κανονικά ούτε τα πολύ λεπτά.

      Γενικά δεν πειραματίζομαι πολύ με χαρτάκια και φιλτράκια, όπως άλλοι, γιατί είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι εάν ο καπνός είναι καλός, λίγη σημασία έχουν.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  53. Ο Ντραμ ο μπλε ειναι συμπαθητικος καπνος.
    Τωρα για να μιλησουμε και στα ίσια,η γνωμη μου ειναι πως τα στριφτα είναι η ξεφτυλα του καπνισματος,τουλαχιστον για ενα κομματι καπνιστων,στο οποιο ανοικω και εγω.Για να παρω καπνοσακουλα θα πρεπει ή να εχει βγει καποιο νεο προιον ή να ειμαι τόσο αφραγκος,αν και τελευταια φλερταρω με την ιδεα να μην καπνισω καθόλου,παρα να στριψω χορταρια. Όποτε καπνιζω παραπανω απο μια καπνοσακουλα καπνο(οπως συμβαινει αυτες τις μερες που εχω ανοιχτους αρκετους εγγλεζικους),θυμαμαι την γνησια αντιπαθεια μου για το σπόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να συμβάλλω και γω στη συζήτηση, έχω αναφέρει ότι ξέρω >1 άτομα τα οποία καπνίζουν στριφτό για χρόνια επειδή τους αρέσει περισσότερο ως χαρμάνι / άρωμα / γεύση / χημικό, όλα μαζί.

      Εγώ ας πούμε ιστορικά κάπνιζα Camel lights (ήταν της μόδας εκεί το 2000 μεριά), μετά davidoff lights (και μάλιστα τότε κορόιδευαν τα άσπρα φίλτρα ως "φλώρικα", lol), μετά davidoff μπλε όταν βγήκαν. Κάπου το 2003 έμαθα να στρίβω (το 2004 ή κάπου εκεί και χωρίς μηχανάκι / ταμπακέρα), και κάπνιζα craven αρχικά (μέχρι που μου ξεράθηκε ένα πακέτο και τον σιχάθηκα λίγο) και μετά old holborn yellow για πολλά χρόνια.

      Είχα ως backup καπνό στην Αγγλία όταν βρισκόμουν τον Samson πράσινο (δεν τον είδα ποτέ στην Ελλάδα, ήταν πιο light από τον μπλε).

      Κατά καιρούς είχα δοκιμάσει πλείστες μάρκες, craven κίτρινο (μπλιαχ), golden virginia κίτρινο (μπλιαχ), πράσινο (παλεύεται, αλλά ποτέ δεν μου άρεσε), drum light blue / cream / old holborn blue, cream & aromatic (κανένας δεν μου έκανε κλικ), marlboro τον προηγούμενο (μαύρο χάλι).

      Ο μόνος καπνός που μου άρεσε μετά τον old holborn και καπνίζω ακόμα είναι ο van nelle. Δοκίμασα φέτος και τον drum blue και επίσης είναι καλός, αλλά δεν τον καθιέρωσα.

      Ο Καρέλια ήταν συμπαθητικός, αλλά μέχρι εκεί. Ο νέος Καρέλια είναι "κατηγορία άερα". Έχω πάρει και τον νέο philip morris κόκκινο (average) και τον marlboro κόκκινο (καλός, πολύ καλύτερος από το ανοσιούργημα παλιότερο καπνό τους).

      Δεν καπνίζω για οικονομία, απλά μετά από 1-2 χρόνια στριφτού όλα τα βιομηχανικά τσιγάρα σου φαίνονται ανούσια.

      Έπεισα τη μάνα μου να αλλάξει μάρκα από Karelia σε 22 με φίλτρο όμως - Αυτό ήταν από τα ωραία τσιγάρα που έχω δοκιμάσει, απαλό, πολύ απαλό. Για το άφιλτρο βλέπω και λέτε τα καλύτερα, ίσως αν το πετύχω κάποτε...

      Περί χαρτακιών / φιλτρακιών: Υπάρχουν (πια) πολλοί συνδυασμοί, αλλά θα έλεγα ότι rizla πράσινα ή κόκκινα είναι τα πιο συνήθη. Εγώ καπνίζω γαλάζια (πράσινα πριν χρόνια), και μαύρα swan φίλτρα με άνθρακα - αυτό έτυχε, απλά με σκέτα κίτρινα μου κιτρίνιζε το δάχτυλο του τσιγάρου, τα μαύρα έχουν χαρτάκι γύρω-γύρω από το φίλτρο άρα δεν κιτρινίζει το φίλτρο και κατ' επέκταση το χέρι).

      Υπάρχει λοιπόν και η αντίθετη κατηγορία, συνειδητοποιημένοι καπνιστές στριφτού που δε γουστάρουν τα πακετοτσίγαρα στην πλειοψηφία τους. Δυστυχώς όλοι οι καπνοί πλέον τείνουν να είναι "υποκατάστατα πακέτου", και άρα δικαίως δεν μου κάνουν εντύπωση. Που να πειραματίζονται τώρα...

      Διαγραφή
    2. «συνειδητοποιημένοι καπνιστές στριφτού που δε γουστάρουν τα πακετοτσίγαρα στην πλειοψηφία τους.»

      Τέτοια περίπτωση είμαι εγώ. Καπνίζω στριφτά πολλά χρόνια, δε θυμάμαι ακριβώς πόσα (12-15;), και το έτοιμο τσιγάρο δε μου λέει τίποτε. Ακόμη και τα κατά γενική ομολογία καλά τσιγάρα δεν μπορώ να τα ευχαριστηθώ.

      «Δυστυχώς όλοι οι καπνοί πλέον τείνουν να είναι "υποκατάστατα πακέτου"»

      Περίεργο, έχω ακριβώς την αντίθετη εντύπωση: ότι κανένας καπνός δεν είναι σαν έτοιμο τσιγάρο, και ότι το στριφτό κρατάει πάντα κάποια χαρακτηριστικά που είναι όλων των στριφτών και μόνο των στριφτών, πέρα από ποικιλίες βάρους, γεύσης, χαρμανιού κλπ.

      Τέλος: ο Καρέλια άσπρος μπορεί να είναι ο πιο ελαφρύς καπνός, αλλά αέρα δε θα τον έλεγα. Τουλάχιστον χωρίς φίλτρο (γιατί έτσι τα στρίβω σχεδόν πάντοτε) κανέναν καπνό δεν έχω δει να είναι σαν σβηστός, όπως τα πολύ ελαφριά τσιγάρα. Μιλάει ένας καπνιστής που, έχοντας ξεκινήσει από τα σχετικώς βαριά (Ντραμ), τελευταία έχει μετακινηθεί προς τα ελαφρότερα. Υπάρχουν καπνοί τόσο βαριοί που δύσκολα τους αντέχω, και τσιγάρα τόσο ελαφριά που πάλι δύσκολα τα αντέχω, αλλά όχι το αντίστροφο.

      Διαγραφή
    3. Πεπε ποιον προτεινεις αναμεσα σε καρελια και golden virginia πρασινο;

      Βασιλης,Γιαννενδ

      Διαγραφή
    4. Νομίζω σαφώς Καρέλια. Ελπίζω να μη σε κουράσει το άρωμά του (εννοώ του κανονικού -του άσπρου δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα). Αλλά βέβαια με τις επιφυλάξεις που έγραψα και 5-6 μνμ παραπάνω!

      Διαγραφή
  54. Σήμερα άνοιξα τη συλλογή με τα πακέτα μου και βρήκα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ παλιά Ελληνικά τσιγάρα που ούτε τα θυμόμουν. Ίσως στείλω καμιά φωτο στον Πέπε να τις ανεβάσει στο μπλογκ του.

    ΚΩΣΤΑΣ Μ. : Κώστα, το κινητό μου είναι 6945269979. Πάρε με τηλέφωνο να έρθεις από Άγιο Ελευθέριο να σου δώσω 22 άφιλτρο.

    ΠΕΠΕ: Πάρε με τηλεφωνάκι να δω τον αριθμό σου και να σου στείλω φωτο από τη συλλογή μου να δημοσιεύσεις.

    Ευχαριστώ πολύ.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βασίλη - ναι, θα σε πάρω οσονούπω, να πιούμε και καφέ μαζί. Τι, έτσι σκέτο;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  55. Ενα νοσταλγικο αφιερωμα http://www.e-orfeas.gr/special/darksideofmoon/7591-%CE%A4%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%91.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο κείμενο. Γιατί άραγε το τι καπνίζουμε εγγράφεται τόσο έντονα στην ψυχή μας;

      Ο τύπος είναι μεγαλύτερός μου και σαφώς πιο αλάνι, οπότε και για τους δύο λόγους οι εμπειρίες μας δεν είναι οι ίδιες. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι όταν εγώ και οι παρέες μου φτάσαμε εκεί που περιγράφει εκείνος, η ξενομανία είχε επικρατήσει αδιαπραγμάτευτα (Μάλμπορο,Κάμελ, Στάιβεσαντ) ενώ εκείνος θεωρούσε το ελληνικό τσιγάρο πολύ πιο στάνταρ. Ωστόσο το είδος της συγκίνησης που δοκιμάζει αναπολώντας τα μού είναι πάρα πολύ οικείο.

      Περιμένω να δω αν στο Β΄ μέρος θα περάσει και από το Ελλάς Σπέσιαλ. Δεν το έχω προλάβει, αλλά είναι το πιο μυθοποιημένο, τραγουδισμένο, λογοτεχνημένο, ζωγραφισμένο τσιγάρο που πέρασε από την Ελλάδα (ίσως ίσα-ίσα με το Σαντέ).

      Διαγραφή
    2. Το δευτερο μέρος εδω http://www.e-orfeas.gr/special/darksideofmoon/7623-%CE%A4%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%92.html

      Διαγραφή
    3. Ε όχι! Ο τύπος ΚΑΙ Τζώνυ έχει καπνίσει! Αρχίζω να τον συμπαθώ!

      Τη φάση «Μάλμπορο. - Σκληρό; - Όχι και πολύ!» την έχω περάσει κι εγώ, στην πρώτη μου αγορά πακέτου, αλλά από την ανάποδη:
      -Ένα Μάλμπορο.
      -Σκληρό ή μαλακό;
      -Ε σκληρό, τι!

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα σε όλους.

    Να ρίξω μία ιδέα με αφορμή το ότι προβλέπεται να συναντηθούμε με τον Βασίλη για να πάρω το 22 άφιλτρο και επιτέλους να δοκιμάσω το τσιγάρο - φάντασμα.

    Θέλετε οι της Αθήνας, Μαύρο Ρόδο και λοιποί, να ορίσουμε σε κάποια φάση ένα σημείο συνάντησης και να βρεθούμε να πιούμε ένα καφέ; Προσωπικά δεν τη βρίσκω άσχημη ιδέα.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Παιδια εγω χρησιμοποιω φιλτρακια holborn.Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτα και τι εχετε να μου προτεινετε εναλλακτικα;


    Βασιλης,Γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Παιδια με τι χαρτακια συδυαζεται καλα ο ολντ χολμπορν ασπρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παιδια τα 22 φιλτρο κυκλοφορουν κανονικα;Ειμαι Σαλονικη κοντα στα today της Τουμπας,παιζει να το βρω εκει;Για αφιλτρο δε ρωταω μιας και φαγατε μανικι οι Αθηναιοι να το παραγγειλετε οποτε για εδω ουτε λογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για μαγαζιά της Σαλονίκης, αλλά γενικά το 22 φίλτρο δεν είναι και τόσο σπάνιο. Πιστεύω ότι ένα στα πέντε περίπτερα θα το έχει, και σίγουρα όλα τα μεγάλα και ενημερωμένα.

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε Ανώνυμε, δεν το έχουν τα Τoday της Τούμπας, της Κλεάνθους αν εννοείς. Θα το βρείς φρέσκο σίγουρα στα εξής (ανατολικά της πόλης) today: Λαμπράκη, Μαρτίου και Παπαναστασίου. Τέλος, στο μεγάλο περίπτερο στα δικαστήρια που είναι 24 ώρες ανοικτό. Σε αυτά τα σημεία θα το βρείς σίγουρα και μάλιστα φρέσκο, υπάρχουν και σε άλλα περίπτερα αλλά δεν ξέρω αν το έχουν καιρό στα ράφια τους

      Διαγραφή
    3. Θα τα βρεις και στα δυο Τoday της Τουμπας,αλλα και σε πολλα άλλα μαγαζια στην περιοχη.Δεν ειναι τοσο σπανιο τσιγαρο.

      Διαγραφή
    4. Να κάνω και την ασήμαντη επισήμανση της ημέρας: Επειδή απ τα today κλεάνθους ψωνίζω συχνά, το 22 δεν το έχει μιας που δεν του ζητάει κανένας σήματα του Γεωργιάδη. Αν το έφερε την τελευταία βδομάδα, δεν γνωρίζω. Σίγουρα δεν είναι σπάνιο τσιγάρο, αλλά πολυ πιθανόν να το βρεις μπαγιάτικο. Πέτρο, πως σου φάνηκε ο καπνός cooper??

      Διαγραφή
    5. Λίγα πράγματα.Η κριτικη που ειχε γραψει ο Johny για τον καπνο Κουπερ ειναι βασικα σωστη. Όχι πως ειναι κακός δηλαδη,απλα καπνιζεται όμως και όχι κατι παραπανω. Αν εκαναν κατι με τα πολλα σκουπιδια και την υγρασια του καπνου θα ηταν αρκετα καλυτερος.

      Διαγραφή
  60. Α,μια και ειπαμε για το 22 και την Τουμπα,να πω πως εχω δει πολλες φορες πεταμενα πακετα στον δρόμο,αρα μαλλον τα περισσοτερα περιπτερα το έχουν. Το today της Λαμπρακη παντως φερνει και τα μυστηρια σηματα του Γεωργιαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παιδια ειδα σημερα ενα πακετο πεταμενο που εγραφε πανω Lampsi.Τα δνερετε τα συγκεκριμενα τσιγαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Παιδια εινα πακετο πεταμενο σημερα που εγραφε Lampsi.Τα ξερετε αυτα τα τσιγαρα;

    Βασιλης,Γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πέτρο είδα ένα σχόλιό σου τσο μπλογκ του Μ. Ρόδο περί καπνού camel .
    Εγώ καπνίζω marlboro lights αρχικά και μετά marlboro μαλακό , αλλά έχω συμπάθεια στην πλειοηφία των εκδοχών του έτοιμου camel . Αξίζει πλέον ο καπνός camel ;
    Όταν κάνω στριφτών - σπάνια - χρησιμοποιώ ρίζλα γαλάζιο και φιλτράκια χολμπορν ..
    Θα ήθελα την άποψή σου ..

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι το ειπαμε,ο καπνος Καμελ μου αρεσει πολυ,τα φιλτρακια Χολμπορν καθολου. Παρε τα φιλτρα του παππου με ανθρακα,κολλανε απιστευτα στον Καμελ

      Διαγραφή
  64. Πετρο, ισως να θυμασαι που σου ζητησα να μου συστησεις καποια σηματα οταν πηγα Αγγλια πριν λιγο καιρο.Ε, λοιπον τζιφος!Εφαγα το Southampton να βρω Sobranie και Tor, αλλα ουτε που τα ειχαν ακουσει.Δυστυχως αλλαξαν τα πραγματα δραματικα στην Αγγλια απο τοτε που πηγα τελευταια φορα.Οι καπνιστες μειωνονται συνεχως.Ολοι οι φιλοι μου εκει το εχουν κοψει.Μονο στα καπνοπωλεια (tobacconist's)μπορει κανεις να βρει καμια μαρκα εκτος απο Lambert and Buttler που καπνιζουν οι περισσοτεροι, αλλα κι αυτα ειναι ελαχιστα και πρεπει να ξερεις που βρισκονται.Ισως στο Λονδινο να ειναι διαφορετικα τα πραγματα γιαυτο μια φιλη Αγγλιδα που μενει εκει μου υποσχεθηκε να μου στειλει Sobranie οταν τα βρει.Μαλιστα θυμηθηκε οτι οταν σπουδαζε πριν 20 χρονια τα Sobranie Cocktail ηταν αναρπαστα στις φοιτητριες που τα προτιμουσαν επειδη ηταν χρωματιστα και ειχαν τη φημη του "γυναικειου" τσιγαρου.
    Αλλα η μεγαλη απογοητευση ηρθε στο αεροδρομιο, οταν εφευγα.Στο Gatwick δεν ειχαν Dunhill Top Leaf αλλα μονο τα International και δεν πηρα τιποτα.
    Παρηγοριεμαι λιγο, επειδη ερχονται καποιοι φιλοι απο Σιγκαπουρη-Μπαλι και φερνουν Dunhill, Marlboro και καποιες αλλες τοπικες μαρκες.Θα τα καπνισω και θα στειλω σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γειά σας σε όλους!!!! Λοιπόν ένας φίλος μου περιπτεράς έφερα μια ολόκληρη κούτα ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΕΣΚΑ από το εργοστάσιο!!... Βέβαια γύρισε ΓΗ και ουρανό. Το περίπτερο είναι Πλατεία Μαβίλλη (δίπλα από την Αμερικάνικη πρεσβεία) απέναντι από τα EVEREST.
    ΟΡΜΑΤΕ!!!!! ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για 22 άφιλτρο μιλάς κυνικέ;;;Ξέρεις αν του τελείωσαν;

      Διαγραφή
    2. μόλις τσιμπησα 2 πακετα απο το συγκεκριμενο περιπτερο, εχει ακομα. περιττο να σας πω την εκφραση του περιπτερα, νομιζει οτι ειμαστε συμμορια! χαιρετισμους απο αλλον εναν ευτυχισμενο καπνιστη 22 αφιλτρου

      Διαγραφή
    3. http://bonsaistoriesflashfiction.wordpress.com/2012/10/30/giannis-giannouleas-0-fahrenait/ το 22 και στη λογοτεχνια!

      επισης αν καποιος/α απο πατρα θελει 22αρι μπορω να του φερω

      Διαγραφή
    4. Ρε παιδιάαα! αφήστε κάτι και για μένα!!!! χαχαχα!

      Διαγραφή
    5. Περί φάτσας περιπτερά επιβεβαιώνω. Δεν ξέρω πόσοι πέρασαν πριν από μένα, αλλά ο τύπος μάλλον φανταζόταν ότι τέλειωσε το καλαμπούρι. Αμ' δε! Να σου κι άλλος απ' τη Χιό και γυρεύει μερτικό!

      Διαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μετα απο ολα τα παραπανω σχολια, αποφασισα να το ψαξω και εγω και να δω αν ειχε αλλαξει απο παλια που ειχα καπνισει 1-2 πακετα....Λυπαμαι, αλλα προσωπικα δεν μπορεσα πουθενα να βρω ενα καλο στοιχειο για το τσιγαρο αυτο. Στην πραγματικοτητα, ηταν ακριβως οπως και πριν απο 20+ χρονια που το ειχα πρωτοδοκιμασει. Πολυ μεγαλη δυσκολια τραβηγματος, και αισθηση οτι καπνιζεις ενα πολυ ελαφρυ τσιγαρο, πραγμα λογικο την στιγμη που ενω η πισσα ειναι 10 mg, η νικοτινη ειναι στο ακατανοητο 0,5 mg!! Θυμαμαι οτι οταν το ειχα δοκιμασει, ελεγα, "λες να μπορεσει να αντικαταστησει το Pall Mall αφιλτρο (που τοτε το εβγαζε ο Κερανης και ηταν αθλιο); Αλλωστε ηταν και αυτο king size αφιλτρο σε πολυ ωραιο πακετο ομολογουμενως....τελικα το πακετο ειναι ισως το μονο καλο στοιχειο για μενα...Κριμα. Παντως, για αυτους που το ψαχνουν, να σημειωσω οτι υπαρχουν ακομα 7-8 πακετα σε ψιλικατζιδικο της Ν.Σμυρνης (που τα εφερε για μενα, αλλα δυστυχως δεν προκειται να παρω αλλα), στην Αρτακης 151. Καλη συνεχεια στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι, εάν θυμάμαι είσαι ο φίλος που κάπνιζε το Pall Mall King Size άφιλτρο, όταν κυκλοφορούσε εδώ και τώρα το παραγγέλνει. Εάν το τελευταίο που γράφω ισχύει, έχεις μήπως την καλοσύνη να μου πεις από ποιό ιστότοπο το προτιμάς;

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε το μόνο που στέλνει αμερικάνικα και είναι αξιόπιστο είναι το tobaccoonline.co.uk

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάλι άκουσα πως το εν λόγω site (tobacconline.co.uk) είναι απάτη. Διάβασα αρκετά σχόλια, υπήρχαν πολλοί δυσαρεστημένοι αγοραστές. Τα εμπορεύματα που παρήγγειλαν είτε δεν ήρθαν ποτέ, είτε πιάστηκαν στο τελωνείο και τους ζητήθηκε να πληρώσουν έξτρα φόρους. Ειδικά το τελευταίο ενδεχόμενο είναι σύνηθες

      Διαγραφή
  68. Λοιπόν, στην σαλονικη παίζει 22 σκέτο στην Καλαμαρια, επι της οδού Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καλησπερα, πραγματι εγω καπνιζα τα αμερικανικα ΡΜ και τα εφερνα απο το παραπανω ιντερνετικο μαγαζι για ενα εξαμηνο περιπου το 2008. Παιδια, στο διαστημα της συνεργασιας μου δεν ειχα κανενα προβλημα, μαλιστα στην πορεια ειχα και επικοινωνια με τον ιδιοκτητη (μαλλον) που ηταν στην Αμερικη και απο εκει μου τα εστελνε. Ολες οι κουτες που πηρα ηταν απο τα αφορολογητα και ειχαν μια σχετικα καλη τιμη τοτε...ολα ειναι σχετικα βεβαια, θυμαμαι οτι πληρωνα περιπου 5 ευρω το πακετο, και για να μπορω να εχω το αγαπημενο μου τσιγαρο, αυτα ηταν χρηματα που ευχαριστως εδινα! Απο ενα σημειο ομως και μετα, αφενος ανεβασαν την τιμη και αρχισαν να χρεωνουν και μεταφορικα, οποτε η τιμη του πακετου εκτοξευτηκε σε πανω απο 8 ευρω αν θυμαμαι καλα! Μετα ηρθε και η κριση....Απο τοτε δεν ξαναπαρηγγειλα, παντως για εκεινο το εξαμηνο ουτε λεφτα μου εφαγαν ουτε τιποτα αλλο. Ειχα παρει και ΡΜ Ισπανικα απο αυτους, στην πραγματικοτητα αρχικα Ισπανικα ειχα παραγγειλει και στην πορεια ο τυπος μου προτεινε τα Αμερικανικα αν ηθελα. Το θεμα με το τελωνειο το αντιμετωπιζα με το να δινω και μια διαφορετικη διευθυνση καθε 2η η τριτη παραγγελια. Τωρα παντως δεν υπαρχουν πια στα αφορολογητα στην Αμερικη, οποτε με δεδομενο οτι στην Ν.Υορκη μπορει να κοστιζουν και πανω απο 10 δολλαρια το πακετο, (εκει οι τιμες ειναι διαφορετικες απο πολιτεια σε πολιτεια) καταλαβαινετε οτι ονειρο ηταν και παει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Απλά ψάχνομαι για να βρω κάποιους τρόπους εναλλακτικούς, γιατί εδώ τα πράγματα είναι και θα γίνουν ακόμα πιο ζοφερά. Γκαζόν και άγιος ο θεός θα κυκλοφορεί στα περίπτερα. Ο,τι βλακεία θέλεις.

      Κώστας Μ. (με το λογαριασμό μου πλέον)

      Διαγραφή
  70. Έχω αρχίσει να ξενερώνω μ' αυτά τα 22 σκέτα. Από τότε που ήρθαν στη Ν. Σμύρνη, και αργότερα στην πλ. Μαβίλλη, έχω πάρει εκ διαλειμμάτων γύρω στα 10 ή 12 πακέτα. Τα πρώτα ήταν σούπερ. Μετά έγινε η αλλαγή στο χαρτί που επεσήμανα. Μετά, άρχισα να βρίσκω μες στο πακέτο μερικά τσιγάρα σπασμένα, ή εντελώς άδεια στα τελευταία 1-2 εκατοστά (κάτι που μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό αλλά δε νομίζω να το έχω δει σε καμία άλλη μάρκα). Και τώρα πέτυχα ένα τσιγάρο που έμοιαζε σαν να κατασκευάστηκε πριν από 15 χρόνια: μαύρες τρυπίτσες πάνω στο χαρτί, σαν από κάψιμο ή σάπισμα ή κάτι τέτοιο. Ένα άλλο τσιγάρο το έπιασα κατά λάθος με λίγο υγρά δάχτυλα, και -χωρίς καμία απότομη κίνηση- έσπασε στα δύο: το χαρτί στο σημείο όπου βράχηκε διαλύθηκε σαν να ήταν από ζάχαρη.
    Δε φανταζόμουν ότι το χαρτί και το τύλιγμα έχει τόσους διαφορετικούς τρόπους να χαντακώσει ένα καλό χαρμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ναι, το τσιγαρόχαρτο των 22 σκέτο και king size αν και βοηθάει στην αργή καύση του τσιγάρου, σκίζεται τρομερά εύκολα. Πολλές φορές βλέπω τσιγάρα σκισμένα επειδή απλά ακουμπούσαν στον αναπτήρα που είχα στο πακέτο! Καλά, αν τύχει και το πιάσεις με λίγο βρεγμένο χέρι όπως ο Πέπε, την έβαψες! 1-2 φορές μάλιστα έτυχε στην τσέπη του σακακιού μου να έχω βάλει μαζί τα κλειδιά μου και το πακέτο. Αποτέλεσμα: Το πακέτο να διαλυθεί σαν να το έσκισε σογιάς!

    Να πω πως δεν με ενοχλούν τόσο αυτά, απλά θέλει πολύ προσοχή με το εν λόγω σήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλησπερα παιδια!διαβαζω τα μπλογκ σας πολυ καιρο και ειπα να στειλω 3-4 αποριες να μου απαντησετε!
    1)υπαρχει καπνος στριφτου με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ καπνα?
    2)μεταξυ 22 αφιλτρο και Καρελια Αγρινιου ποιο προτιματε?
    3)και μια μινι λιστα με τσιγαρα απο ελληνικα ανατολιτικα καπνα χωρις χημικα αν γινεται!
    Ευχαριστω!
    Ανεστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ανέστη, μάλλον έγραφες τις μέρες που είχαν χαλάσει τα «πρόσφατα σχόλια». Απαντώ καθυστερημένα:
      1. Όχι.
      2. 22, υποκειμενικά βέβαια.
      3. Απ' ό,τι λένε τα παιδιά, τα 22άρια γενικώς είναι αχημείωτα, καθώς και το Κιρέτσιλερ. Εγώ δεν είμαι σε θέση να το κρίνω αυτό. Άλλα ανατολικά είναι: Άσσος κασετίνα φίλτρο και άφιλτρο, Καρέλια κασετίνα φίλτρο και άφιλτρο (το Αγρινίου), Καρέλια φίλτρο μαλακό, Σαντέ κασετίνα μόνο το άφιλτρο. Όλα αυτά όμως είναι μάλλον ημιανατολικά. Καθαυτού ανατολικά μόνο 22 και Κιρέτσιλερ.
      Διαβάζω ότι και το GR classic (το 20άρι) είναι ημιανατολικό. Δεν το έχω καπνίσει. Στο Ιντερνάσιοναλ όμως (το 25άρι) έχω νιώσει αρκετά έντονα την παρουσία ανατολίτικου καπνού, παρόλο που το ποσοστό είναι μικρό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω Πεπε να σαι καλα..καπνιζω τωρα Σαντε αφιλτρο παρτιδα ΔΖ και ειναι εξαιρετικο κατ εμε..τα 22 τα καπνιζα αλλα ολο καπνος στο στομα,μετα απο 2 μερες τα τσιγαρα ηταν μισοαδεια και πολυ ελαφρια..το Καρελια Αγρινιου δε μου βγαζει καθολου ανατολιτικο..πολυ Βιρτζινια πρεπει να βαζουν το καπνιζα και νομιζα οτι ειναι Χρυση αφιλτρο

      Διαγραφή
  73. Καλησπέρα. Μήπως κανείς θυμάται το τραγούδι στην τηλεοπτική διαφήμιση του 22 αντινικότ. Ένα ζευγάρι μέσα σε τελεφερίκ, εποχή 1974.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ξαναπέρασα από Μαβίλλη. Ή τα γούστα μου αλάφρυναν χωρίς να το πάρω χαμπάρι, ή τα 22 σκέτα επέστρεψαν στο καλύτερο χαρτί, που βγάζει χωρίς προσπάθεια χορταστικές ρουφηξιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Πηρα πακετο 22 μαλακο 10πισσα/0,4 νικ./8 CO.Μου φαινεται πολυ ελαφρυτερο απο τα αναγραφομενα,λες και καπνιζω καρελια ασπρη κασετινα.3,30 η τιμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Επισηςωυπαρχει περιπτερο στις αδαμες στην νεα κηφισια ακριβως μετα την γεφυρα της εθνικης που τα πουλαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή