ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

More International Red



Τα τσιγαρα More πρωτοκυκλοφορησαν απο την αμερικανικη RJ Reynolds στα μεσα των 70ς ως ενα τσιγαρο αρχικα σχεδιασμενο για γυναικες,σε μεγεθος slim,μηκος 120s και καφε τσιγαροχαρτο. Παραδοξως ειχε μεγαλυτερη επιτυχια στους ανδρες,πιθανον λογο της δυνατης του γευσης και ετσι εγινε ενα unisex προιον.
  Το θυμαμαι στην Ελλαδα ως αριστοκρατικο τσιγαρο,σε μαλακο πακετο, με target group συνηθως ηλικιωμενους καπνιστες τις δεκαετιες 80 και 90,ενω οι πωλησεις του σχεδον σταματησαν την τελευταια δεκαετια. Το ειχα καπνισει μια-δυο φορες παλια και θυμαμαι πως δεν μου ειχε αρεσει ιδιαιτερα η περιεργη γευση του.Το ξανακαπνισα αυτες τις μερες απο Αγγλια(χωρα κατασκευσης η Γερμανια) και μου αφησε μια θετικη εντυπωση ως τσιγάρο ιδιαιτερο,που μπορει να καπνιστει περιστασιακά ως αλλαγη στην μονοτονία. Βαρος ικανοποιητικο,παρα τις μετριες αναλογιες του(9 πισσα και 0,8 νικοτινη),ενω η γευση του είναι απιστευτα πιπεράτη,παραπέμπει σε κάτι σαν κανελα,ειναι μια χαρα για 2-3 τσιγαρα την ημερα σε ωρες χαλαρωσης.
  Δεν θελω να παρω κανενα στον λαιμό μου,δεν γνωριζω αν εξακολουθει να πωληται το τσιγαρο αυτο στην Ελλαδα(νομιζω ομως ναι) και ουτε αν το προιον που εισαγουν εδω ειναι της ίδιας κλασης.
Βαθμολογια 7 στα 10

12 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν το International είναι άλλο ή το ίδιο.

    Πάντως το More βλέπω να κινείται κυρίως μεταξύ αντρών το κόκκινο και λίγο το πράσινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεκαετία `90 είχαμε το κανονικό Μορ (αυτό της φωτογραφίας), το λάιτ (κρεμ) και το μένθολ (πράσινο). Το τσιγάρο ήταν με σκούρο καφέ χαρτί στο κόκκινο και το πράσινο πακέτο και με κρεμ στο κρεμ πακέτο. Τα πακέτα όμως τα θυμάμαι σκληρά, όχι μαλακά. Όλα 120άρια. Το 120άρι δεν ξέρω αν είναι στ` αλήθεια μεγαλύτερο από το 100άρι, γιατί είναι λίγο λεπτότερο. Το μόνο άλλο 120άρι της ελληνικής αγοράς τότε ήταν ένα Ρόθμανς, ή Ρόγιαλς ή Ιντερνάσιοναλ, δε θυμάμαι.

    Δεν ξέρω αν όλα αυτά ισχύουν ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, ήταν και τα τρία ονόματα σε ένα rothmans royals international, 120s λίγο λεπτότερο σαν αυτά τα Davidoff που βγήκαν το χειμώνα ή τα Dunhill Fine Cut.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το More International 120ς κυκλοφορει κανονικα, στη Λαρισα τουλαχιστον, σε 3 εκδοχες σε σκληρα μονο πακετα.Το πρασινο(μεντα), το χρυσο(whites, με λευκο τσιγαροχαρτο και φιλτρο) και το κοκκινο (καφε τσιγαροχαρτο και φιλτρο).Κοστιζουν 4ε.

    Το κοκκινο που δοκιμασα ειναι ενα καλο American blend(οσο καλο μπορει να ειναι ενα American blend σημερα στη χωρα μας!) συγκριτικα με τα υπολοιπα βεβαιως.Αν και λειπει εκεινο το χαρακτηριστικο αρωμα που θυμαμαι, καπνιζεται ανετα χωρις να ειναι τιποτε το φοβερο.Ευτυχως η JTI δεν το κατεστρεψε ολοκληρωτικα και το αρωμα βανιλιας-ινδικης καρυδας που βαζει σε πολλα τσιγαρα της ειναι σε μικρες ποσοτητες και δε μ'ενοχλει τοσο οσο στα Camel και Winston σκληρο που καπνισα προσφατα.Ειδικα το Camel που τοσο αγαπησα με αναγουλιαζει σαν να καταπια αντιηλιακο με αρωμα καρυδα(οπως και το Black Devil, μονο που με αυτο νομιζω οτι ηπια ολο το μπουκαλι!).Αυτο το τελευταιο, ας θεωρηθει προσωπικη παρατηρηση κι ας μην επηρεασει αλλους καπνιστες που αρεσκονται στο αρωμα βανιλιας-ινδικης καρυδας.Απλα εγω δεν προτιμω αρωματα ξενα προς τη φυση του καπνου, οπως και στον καφε δεν μ'αρεσει η γευση κερασι, φουντουκι κλπ. Προσωπικα το More τωρα το βρισκω λιγο ελαφρυ, αλλα μην ξεχναμε πως ειναι slim και αρκετα μακρυ με μεγαλο φιλτρο.


    Παρεπιπτοντως Πετρο, γνωριζεις γιατι χαθηκε απο τις δημοσιευσεις εκεινο το mail που σου εστειλα και ποσταρες την Κυριακη 17 Ιουνιου με τιτλο "Ο λογος στους αναγνωστες"? Οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν προλαβα να ευχαριστησω εκεινους που σχολιασαν, για τα καλα τους λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήρα το More red (μετά απο 20 σχεδόν χρόνια) Βέβαια καμία σχέση με το παλιό που είχε ένα έντονο και ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Δύσκολο τράβηγμα, βαρετό, σχεδόν ουδέτερο. Ένα τυπικό σημερινό τσιγάρο με ελάχιστες έως ανύπαρκτες γευστικές ιδιαιτερότητες. Σίγουρα δεν αξίζει 4 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε πέτρο θέλω να με συμβουλέψεις. Θέλω να καπνίσω ένα light τσιγάρο καλής ποιότητας.
    Μέχρι τώρα κάπνιζα chesterfield μπλε, ήταν η πρώτη μου μάρκα και χωρίς να ήθελα να ψαχτώ είχα μείνει εκεί εδώ και καιρό, αλλά τώρα λέω να αλλάξω.
    Απ'όσο έχω καταλάβει διαβάζοντας το blog εσένα δεν σου αρέσουν τα light τσιγάρα, παρόλαυτα σε ρωτάω επειδή είσαι ψαγμένος γενικά.
    Θα ήθελα να μου απαντήσεις με γνόμωνα την ποιότητα του καπνού και το πόσο πλούσια είναι η γεύση του τσιγάρου, όσο μπορεί να είναι τέλος πάντων σε ένα light τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πειραματισου με τα Silk Cut μωβ,Davidoff Gold,Dunhill Fine Cut Blue,Muratti και την light Χρυση Κασετινα. Ξεκαθαρες απαντησεις δεν υπαρχουν,γιατι τα γουστα ειναι υποκειμενικα και τα χαρμανια παιζουν ανα διαστημα,αλλα και τα 5 αυτα τσιγαρα ειναι αρκετα καλα στην Light κατηγορια και όλο και καποιο θα βρεις να σου ταιριαζει περισσοτερο.

      Διαγραφή
    2. Μα γι' αυτό ακριβώς σου είπα να μου απαντήσεις με βάση την ποιότητα του καπνού και το πόσο πλούσια είναι η γεύση, επειδή αυτά τα 2 δεν είναι υποκοιμενικά!
      Ευχαριστώ για την απάντηση, θα τα δοκιμάσω!

      Διαγραφή
  7. Παιδια ειναι καλο τσιγαρο αν κ η τιμη δυστηχος τσιμπημενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριως γυναικειο τσιγαρο, το εχω δοκιμασει αθλιο χημικο οσο δεν παει ειναι σε στυλ black devil μεινετε μακρια

      Διαγραφή
  8. Δοκιμασα τα More international white στο χρυσο πακετο ωραιο τσιγαρο αν και σχετικα ελαφρυ,ειναι με λευκο τσιγαροχαρτο και λευκο φιλτρο σε μηκος 120s και σε παχος slim.Πολυ καλη γευση και πλουσια μα δεν νομιζω να το ξαναπαρω,ειναι οτι πρεπει για γυναικειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή