ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Lambert and Buttler-Embassy No1

 Χαρη συντομιας θα παρουσιασω ανα ζευγος,δυο κλασσικα Αγγλικά τσιγαρα, τα L&B και τα Εmbassy.
   Tα Lambert and Buttler ξεκινησαν την ιστορια τους το 1979 και ειναι το πρωτο σε πωλησεις τσιγαρο στην Αγγλια με 13,5% μεριδιο αγορας.Δεν ανηκουν στην φτηνη κατηγορια,αλλα η τιμη τους ειναι ελαφρως χαμηλοτερη των Premium τσιγαρων. Απο ότι γραφει το Site της κατασκευαστριας εταιρειας,ειναι additive free,μονο καπνος και νερο. Ως γευση ειναι εντελως ουδετερα,απλα καπνος Virginia, όχι χαμηλης ποιοτητας αλλα ουτε κατι το ιδιαιτερο,κανει ενα ευχαριστο αλλα μονοδιαστατο και γρηγορα βαρετο καπνισμα. 0,9 νικοτινη και 10 πισσα.
  Τα Embassy κατασκευαστηκαν στις αρχες των 60ς,ενω μεχρι το τελος της δεκαετιας αυτης ειχαν γινει το πρωτο τσιγαρο σε πωλησεις στην Αγγλια με μεριδιο αγορας γυρω στο 25%.Σημερα δεν εχει την ιδια επιτυχια,αλλα ακομα ειναι μεσα στο top-10 των Βρετανικων τσιγαρων. Κοστολογηται στην Premium κατηγορια.Εχει αρκετα εντονη πικαντικη γευση,ενω η πρωτη εντυπωση που μου εδωσε ήταν πως προκειται περι αρκετα "χημικου" τσιγαρου,πραγμα που απο ότι φαινεται δεν ειναι αληθες,αφου στα συστατικα ειδα πως χρησιμοποιουν, απλα καπνο και νερο.Αρκετα συμπαθητικο τσιγαρο και αυτο το βαριεσαι γρηγορα,αλλα ειναι ενδιαφερον για περιστασικο καπνισμα.0,9 νικοτινη και 10 Πισσα.Εχει και ενα "αδερφικο" σημα στην αγορα,τα τσιγαρα Regal,τα οποια δεν καπνισα ακομα.
     Για οποιον ενδιαφερεται,τα τσιγαρα αυτα,οπως και αλλα κλασσικα Βρετανικα σαν το Regal,το Superkings,το Richmond και το Mayfair, βρισκονται και στην Ελλαδα,αλλα μονο σε τουριστικους προορισμους,ήτε κατοπιν παραγγελειας. Δεν γνωριζω αν εχουν την ιδια ποιοτητα στην χωρα μας,παντως οι συνταγες που ειναι δημοσιευμενες δεν ειχαν καμια διαφοροποιηση. Ειχα πετυχει παλαιοτερα στο καπνοπωλειο που βρισκεται στο εμπορικο στην Τσιμισκη τα Lambert and Buttler Menthol,τα οποια ήταν συμπαθητικα για τσιγαρα μεντας,αλλα πολυ ελαφρια,αν θυμαμαι καλα 5/0,5 οι αναλογιες τους.

27 σχόλια:

  1. Πέτρο ενδιαφέρουσα παρουσίαση, πρόκειται για δύο από τα πιο γνωστά αγγλικά σήματα. Δεν κατάλαβα όμως την τελική σου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπνιζονται, χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέτρο ισχύει ότι τα περίπτερα πουλάνε πίπες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oχι. Μονο ενα γνωριζω στην Τσιμισκη που ασχοληται με το σπορ και εχει αρκετα κομματια απο 20 μεχρι 200 Ευρω.Πανε σε καπνοπωλειο,αλλα κανε μια ερευνα αγορας στο φορουμ καπνιστων πιπας και σε ορισμενα μαγαζια,γιατι μπορει να πεσεις θυμα απατης με το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητηρια για το Βlog!!!Σε καμιά εικοσαριά μέρες θα πάω ταξίδι στην Τσεχία...Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποιοτικά τσιγάρα απο την τσέχικη αγορά?
    Επίσης γνωρίζετε για τισ τιμές των τσιγάρων εκεί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλώς διάβασα κάπου για πίπες από περίπτερο, προφανώς ανακρίβεια.
    Θα κάνω μία έρευνα και λέω να πάω από τον τύπο στο Παγκράτι που είναι αρκετά ψαγμένος. Ίσως να μην έχει την ποικιλία των μεγάλων καπνοπωλείων αλλά σίγουρα εξυπηρετεί καλύτερα από τις πωλήτριες.
    Έχεις να προτείνεις κανένα κομμάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα τσιγαρα ειναι πιο φθηνα στην Τσεχια,σιγουρα θα βρεις Sobranie Black Russian και Cocktail. Δεν φνωριζω πολλα για την αγορα της Τσεχιας.Ριξε μια ματια εδω που εχει καποια πακετα απο την χωρα αυτη http://www.zigsam.at/F_CzechRepublic.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Ροδο δεν το κατεχω καλα το σπορ. Οσα κομματια εχω,ειναι Ελληνικα,απο τα οποια ειμαι ικανοποιημενος,αλλα δεν εχω καπνισει πιπα και σε κατι καλυτερο. Παντως το σπορ κωλολεει ειδικα αν ενδιαφερεσαι να ψαχτεις με καπνοπωλεια του εξωτερικου,οπου η ποικιλια ειναι απιστευτη και οι τιμες στο 1/4 της Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Πετρο, επειδη προκειται να φυγω συντομα για Γαλλια, θα ηθελα να σε ρωτησω ποια τσιγαρα ειναι καλα εκει, δηλαδη να μην ειναι ουτε βαρια ουτε αερας. Ευχαριατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν εχω παει Γαλλια. Απο όσο ξερω Dunhill International Black,Dunhill inc. Blue,Lucky Strike Straight red. Τα τσιγαρα και τους καπνους που κυκλοφορουν εκει θα τα βρεις εδω http://bdoc.ofdt.fr/pmb/opac_css/doc_num.php?explnum_id=10536

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έζησα για αρκετά χρόνια στην Αγγλία...από τα "φθηνά" τσιγάρα (σε εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχει φθηνό τσιγάρο στην Αγγλία λόγω υψηλότατων φόρων) μόνο τα Mayfair μπορούσα να καπνίσω, τα άλλα μου φαινόταν ανυπόφορα. Ειδικά το L&B μόνο σαν αναγκαίο κακό το κάπνιζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέτρο και αναγνώστες του blog θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Παρ' όλο που ήμουν χρόνια καπνιστής (συγκεκριμένα κάπνιζα Philip Morris κόκκινα), το πρωί ύστερα από ένα ξενύχτι προσπάθησα να καπνίσω αλλά δεν μπορούσα, καθώς ζαλιζόμουν. Αυτό δεν με παραξένεψε ιδιαίτερα καθώς το προηγούμενο βράδυ είχαμε μεθύσει αρκετά, οπότε αρχικά το θεώρησα σαν παρενέργεια απ’ το ποτό (μπορεί να μας είχαν δώσει καμιά μπόμπα κλπ). Αυτό όμως συνεχίστηκε, και ενώ μου φάνηκε μια καλή ευκαιρία να κόψω το κάπνισμα έχει καταντήσει τρομερά κουραστικό. Έχω να καπνίσω ένα μήνα περίπου αλλά ο οργανισμός μου ζητάει τσιγάρο.
    Ξέρει κανείς λοιπόν πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ειναι ιατρικο το blog,πάντως ειναι σιγουρο πως μετα απο ενα μηνα αποχης ο οργανισμος σου δεν ζηταει τσιγαρο.Δεν μπορω να σου πω κατι αλλο, απο το να μην καπνιζεις και να το ξεχασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Σαβίδη άλλο θέλω ένα τσιγάρο και άλλο σέρνομαι γονυπετής για ένα τσιγάρα. Η εξάρτηση στη νικοτίνη είναι γελοία, μετά από μερικές μέρες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς θέλεις να καπνίσεις, για τις ζαλάδες δεν ξέρω και καλύτερα να πας σε ένα γιατρό θα έλεγα, το να έχεις ζαλάδες για ένα μήνα δεν είναι κάτι το εντελώς φυσιολογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πετρο μηπως ξερεις που μπορω να βρω η με ποιο τροπο τα Embassy η τα Regal στην Ελλαδα και επισης αν ξερεις πια εταιρεια τα κατασκευαζει νομιζω η Gallaher στη Μ.Βρετανια αλλα μηπως εδω εχει τα δικαιωματα τους αλλη εταιρεια η εισαγονται?Ειμαι απο Αθηνα.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εmbassy έχω αγοράσει αρκετές φορές στην Χαλκιδική,είναι αρκετά καλά,μοιάζουν με τα αγγλικά. Είχα πετύχει και σε ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη και μου είπαν πως τα έφερναν για έναν πελάτη,κατόπιν παραγγελείας. Τα εισάγει η Imperial Tobacco Hellas,κανε τους ένα τηλέφωνο και 100% θα σου βρούνε λύση http://www.imperial-tobacco.gr/Contactus/tabid/142/language/el-GR/Default.aspx

      Διαγραφή
  16. εν έτη 2016 , το Embassy στα 4.40€ πολύ καλό τσιγάρο , το κάπνιζα στην Αγγλία και το βρήκα και εδώ, ακριβό, αλλά πιστεύω ότι μου ταιριάζει καλύτερα από όλα τα άλλα της Ελλάδας που έχω δοκιμάσει έως τώρα!


    Peace!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορεις να μου πεις σε παρακαλω που το βρηκες αν εισαι απο Αθηνα?Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πειραιά , ρώτησα πολλά κεντρικά περίπτερα και δεν τα ήξεραν, οπότε πήγα στον περίπτερα της γειτονίας και του είπα να μου παραγγείλει μια κούτα, την έφερε μέσα σε 2 ημέρες.

      Διαγραφή
    2. θα προσθέσω επίσης ότι είναι από τα πιο καλαίσθητα πακέτα, σε αντίθεση με τα περισσότερα όπου έχουν "ανανεωθεί" με παράξενα χρώματα και νέον επιγραφές κ.λ.π.
      έχει διατηρήσει μια απλότητα , μου αρέσει

      Διαγραφή
  18. Αν θελεις και μπορεις να μου πεις ακριβως το περιπτερο στη περιοχη?Τα ψαχνω πολυ καιρο.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρωτησες τον περιπτερα σου αν μπορει να στα φερει?
    επισης (σχεδον) σιγουρα θα τα βρεις και στο αεροδρομιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι,ειχα πει στον περιπτερα της γειτονιας μου να μου τα φερει,του ειχα πει Embassy No.1 ξερεις το king size γιατι το αλλο ειναι πιο κοντο και μου ειπε πως δεν υπαρχουν.Διευκρινισε μου σε παρακαλω αυτα που κυκλοφορουν ειναι τα κοντα για να ξερω τι να ζητησω.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ειναι πολυ στανταρτ μεγεθος, το μονο που αναγραφεται στο πακετο ειναι Embassy με υποτιτλο Number 1, δεν λεει king size πανω και αυτο ισως τον μπερδεψε?
    ειναι της Imperial Tobacco αμα βοηθαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επισης εδω και καιρο ψαχνω τα REGAL αλλα ο ιδιος που μου φερνει τα αλλα λεει οτι δεν κυκλοφορουν πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν εχει καπνισει καποιος τα Mayfair,που κυκλοφορουν εδω θσ ηθελα να πει μια γνωμη!Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καπνισα τα Superkings τα μαυρα καλο γευστικα και βαρυ αλλα πολυ σκληρο στο λαιμο.Θεωρω πως το καλυτερο virginia χαρμανι μετα το Excellence το εχουν τα Silk Cut

    ΑπάντησηΔιαγραφή