ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Dunhill International Black

  

Πριν ξεκινησει το αφιερωμα,οφειλω να ευχαριστησω τον φιλο του blog Κωστα Μ., που μου εδωσε την δυνατοτητα να δοκιμασω το Dunhill International Black και ταλαιπωρηθηκε αρκετα ωστε να ικανοποιηθει η περιεργεια μου. Ενα ακομα καπνοβιτσιο πραγματοποιηθηκε και τεινω να πιστεψω πως η φραση κλισε του Παολο Κοελιο,περι επιθυμιας και συμπαντος,εχει όντως κάποια βαση.
   Παμε στην κριτικη: Το Dunhill για εμενα έχει ξεχωριστη σημασια σαν τσιγαρο.Αν δεν το ειχε κατεστρεψει εντελως η ΒΑΤ το 2005,δεν υπηρχε περιπτωση να καπνισω κατι διαφορετικο και σιγουρα δεν θα υπηρχε και το blog σημερα. Οι αδιακοποι πειραματισμοι,δεν εγιναν για κανενα αλλο λογο,παρα για να αντικαταστησω το Dunhill επαξια,πραγμα που φυσικα δεν καταφερα εως σημερα.
   Οπως και να εχει παντα παρακολουθω τις διεθνεις εξελιξεις όσο αφορα το brand name αυτο,με την ελπιδα που θα εχουμε καποτε την επιστροφη του. Εντυπωση λοιπον μου εκανε που πριν δυο χρονια στην Γαλλια κυκλοφορησε ενα νεο Dunhill International,το Black, στις ίδιες αναλογιες (1,0 και 10) με το κόκκινο, αλλα 30 λεπτα ακριβοτερο. Δυστυχως δεν καταφερω να βρω σημαντικες πληροφοριες στο Ιντερνετ και το σημα αυτο δεν περασε ποτε τα  συνορα της Γαλλικης αγορας,ουτε υπηρχε κάποιο on line μαγαζι που να το εμπορευεται.Αργα ή γρηγορα παντως ημουν βεβαιος πως θα το δοκιμαζα,οπως και τελικα εγινε.
   Το Dunhill International Black σε αντιθεση με το δυστυχως καταργημενο Dunhill Top Leaf,δεν εχει σχεση με το παλιο χαρμανι του Dunhill,αλλα έχει σχεση με το τωρινο χαρμανι του Dunhill. Αποτελει μια αναβαθμιση του. Ειναι ενα τσιγαρο Additive Free με καπνα Virginia με βασικη διαφορα με το κόκκινο αδερφακι του,πως τα καπνα του εχουν πιο εντονη γευση και μια ελαφρια γλυκα ενω το κόκκινο ειναι εντελως αγευστο.Στην δυναμη το Black ειναι πιο εντονο,ενω απο την μεση και μετα γινεται ως τσιγαρο πιο ενδιαφερον.Τα πακετο αισθητικο αψογο,ισως η φωτο να το αδικει,αλλα το μαυρο-χρυσο φοντο,του εδωσε μια νεα αισθητικη.
   Και ενω η BAT αναβαθμιζει τα καπνα (ριξτε και κανενα προσθετο ρε παιδια,δεν χαλασε και ο κοσμος),δυναμη,πακετο, δεν αναβαθμιζει το αθλιο φιλτρο που ειναι η μεγαλη αδυναμια του Dunhill τα τελευταια 7 χρονια.Δυστυχως και το Black δεν "τραβαει" καλα,το φιλτρο ειναι το ίδιο με αυτο που ξερετε όσοι εχετε καπνισει Dunhill τον τελευταιο καιρο.
  Σε γενικες γραμμες ενα καλο τσιγάρο, που μου αρεσε, αλλα δεν με μαγεψε.Ενα κλικ πιο κατω απο το Top Leaf, 1 1/2 απο Karelia Excellence και Sobranie,αλλα και ενα κλικ πιο πανω απο το Dunhill International Red.Χαλαρα μελος,του Ευρωπαικου top-10.
  Βαθμολογια 7,5 στα 10

  Θα ήταν ουτοπια στην σημερινη οικονομικη συγκυρια,να περιμενουμε απο την ΒΑΤ να το φερει στην Ελλαδα ως ξεχωριστο σημα.Το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να αντικαταστησουν το κοκκινο Dunhill,με το μαυρο.
  

51 σχόλια:

  1. Από πωλήσεις πως πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kati asxeto, petro ksereis ti tsigara me geuseis kykloforoun sthn ellada genika???? (ektos apta black devil)

    1)sygnwmh gia to off topc allla den yparxei kritikh gia tsigara me geuseis...

    2)petro kserw pws den sou aresoun katholou ta tsigara me geuseis alla se rwtaw giati genika eisai psagmenos....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγαίνουν καπνοί με γεύσεις και τσιγαρόχαρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. euxaristw m.r. alla den mu aresei o kapnos......variemai na strivw vasika.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν χάνεις και τίποτα το στριφτό είναι μάπα και από ποιότητα και από γεύση, άσε που είναι τίγκα στα χημικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ta black devil kserei kaneis an kykloforoun se allh geush ektos apthn special flavour (vanilla), kai an pou mporw na ta vrw??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυκλοφορούν και με γεύση σοκολάτα σε ασημένιο πακέτο, αν τα βρεις πες μου και εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε αλλα τσιγαρα φαινονται καφε,σε αλλα μαυρα.Επισης σε προιοντα αλλων εταιρειων δεν γινεται αισθητη η διαφορα στην γευση,σε αλλες τα τσιγαρα βγαινουν μαπα. Η γνωμη ειναι τα καλυτερα Fire Safe τα βγαζει η Καρελια και μετα η Imperial.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file m petro mboreis na m peis pia tsigara vgenoun sthn ellada me aspro filtro??

      Διαγραφή
    2. Καρελια Φιλτρο, Ασσος:Φιλτρο,μαλακο,εξπορτ,σουπερ 100ς,Νταβιβτοφ,Μουρατι,22,Λακυ Στραικ Κλικ αντ Ρολ,Καμελ μεντα,Μαρλμπορο λαιτ Μεντα,Ρεξ παραδοσιακο

      Διαγραφή
    3. se euxaristw para polu petro...oti allo thimitheis i akouseis pes to mou s euxaristo polu pantos..!!! aaa..kai kati allo ta marlboro ligths (swish made) apo dudy free leei na ta parw i exoun diafora kai den kapnizonte???

      Διαγραφή
    4. Καλυτερα απεφυγε τα,πολλες σελιδες που εμπορευονται τετοια προιοντα,πωλουν πλαστα τσιγαρα.Αν βρεθεις σε καποιο Dutty Free μπορεις να τα δοκιμασεις,παντως δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,ενα κλικ πιο κατω σε ποιοτητα απο το Ελληνικο Marlboro και καπως πιο δυνατη γευση.

      Διαγραφή
    5. Στα Duty Free υπάρχουν πακέτα Άριστα, τι παίζει αποθέματα ή κυκλοφορούν στα αφορολόγητα;

      Διαγραφή
    6. H αληθεια ειναι δεν εχει τυχει να τα δω στον χωρο της ΣΕΚΑΠ,αν και φερνουν μεχρι και το παραδοσιακο GR. Πάντως οταν ενα τσιγαρο καταργηται στα Duty Free το βγαζουν στο 1/3 της τιμης του,θυμαμαι το ιδιο ειχε γινει οταν εκλεισε η Κερανης,όταν αλλαξε το Dunhill,το Camel κ.λ.π. Στην Ελλαδα εχει καταργηθει το Αριστα?

      Διαγραφή
    7. sta dudy free stelnoun ta apothemata kai tsigara ta opoia exoun stamatisei na kukloforoun opows gia paradigma to marlboro to ligth to asprofiltro (to palio paketo) h ta parliament pou epsaxna na brw kai yparxoun nomizw sta dudyfree...kai sinepws kai peftei h timh tous konta sto 1/3 opws eipep kai o petros.. apo oti kserw kai an oxi diorthoste me sta dutyfree to aerodromiou exei megali pikilia px. thessalonikis , athinas.

      Διαγραφή
    8. Το Άριστα ναι, έχει καταργηθεί (στην αγορά τουλάχιστον). Το έψαξα στην Ξάνθη και δεν το βρήκα. Θα ήθελα να το δοκιμάσω, έστω και απο duty free αν υπάρχει. Σε ποιά duty free το πέτυχες?
      Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμμιά τρελή ποικιλία, άντε να έχει 2-3 τουριστο-σήματα παραπάνω απ τα κοινά περίπτερα

      Διαγραφή
    9. Δεν το πέτυχα εγώ, κάποιος μου είπε πως το βρίσκει σε περίπτερο στην Κρήτη χωρίς χαρτάκι φόρου, άρα αφορολόγητο.

      Διαγραφή
    10. ONTOS YSXIEI KAI MENA M TO EXOUN PEI GIA TIN KRITI OTI TO BRISKOUN SE PERIPTERA.. GIA EDW DEN KSERW PAIDIA AN YPARXEI TO ARISTA KAPOU DIATHESIMO..

      Διαγραφή
    11. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι και μουφιά και απλώς να έχουν αντιγράψει το πακέτο του Άριστα αλλά τόσο μεγάλης κυκλοφορίας;

      Διαγραφή
  10. Εγώ πρόβλημα δεν έχω, τόσους μήνες που κυκλοφορούν ελάχιστες φορές μου έχει σβήσει τσιγάρο. Έχω πάντως παρατηρήσει αυτές τις λωρίδες, σε κάποια τσιγάρα όμως όχι, δεν χρησιμοποιούν το ίδιο τσιγαρόχαρτο όλες οι εταιρείες ή τέλος πάντων το ίδιο υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μιας και βλεπω ερωτησεις για αλλα τσιγαρα
    εχει κανεις να πει κατι για τα romeo y julieta mini ;
    προκειται για πουρακια

    Και οχι μονο για τ συγκεκριμενα, αλλα για οποιαδηποτε που κυκλοφορουνε στην Ελλαδα και σε λογικες τιμες...

    Ενας φιλος απο τις Σερρες μου ειρξε την ιδεα και ειπα να το ψαξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πουράκια δεν αξίζουν, περισσεύματα από τα πούρα έχουν.

      Διαγραφή
  12. Παιδια πεταω αυριο για Ιταλια..!Ακουω προτασεις για να γευτω πολλα και διαφορετικα τσιγαρα και καπνους..!Οσους αντεξει και η τσεπη δηλαδη..Ευχαριστω εκ των προτερων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα παιδιά , καπνίζω κυρίως marlboro lights .
    Έχω ακούσει θετικά λόγια για το καρέλια φίλτρο που νομίζω είναι και σχετικά πολύ φτηνό (3E) νομίζω .
    Θα ήθελα την γνώμη σας για το απλό πακέτο , όχι αυτό που είναι κασετίνα , μιας και δεν συμπαθώ τέτοια πακέτα , δεν χωράνε σε τσέπη και τα σχετικά δεν βολεύουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξανά δοκιμάσα σήμερα και μου αρέσει είναι πιο ουδέτερο μάλλον ημιανατολικό. Αξίζει ιδικά στην τιμή του για κάποιον που δεν του αρέσουν οι έντονες ανατολικές γεύσεις.

      Διαγραφή
    2. Ωραία .
      Αν ζητήσω ένα καρέλια φίλτρο από την περιπτερά , παίζει να μου δώσει το κανονικό πακέτο και όχι την κασετίνα ή όχι ;

      Διαγραφή
    3. Καρέλια κασετίνα και Καρέλια μαλακό τα ζητάνε, αν του πεις Καρέλια Φίλτρο πιθανότατα θα σε ρωτήσει.

      Διαγραφή
  14. Παιδιά,σχετικά με το Άριστα:Κυκλοφορεί ακόμα κανονικότατα.Το καπνίζει ο θείος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλα ρε, πότε ξανακυκλοφόρησε; Ξανθιώτης είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι,Ξανθιώτης είμαι.Δέν σταμάτησε καθόλου η παραγωγή του Άριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σοβαρά, μάλλον πλέον κυκλοφορεί μόνο στην περιοχή της Ξάνθης, η ΣΕΚΑΠ όλο και μικραίνει. Δουλεύουνε τουλάχιστον εκεί μέσα ή ακόμα τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η εταιρία υπολειτουργεί.Μπάχαλο με το ιδιοκτησιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατάλαβα, τέλος πάντων ετοιμαστείτε για χοντρή ανεργία στην Ξάνθη έτσι και κλείσει η ΣΕΚΑΠ, έτσι μπουρδέλο που την κάνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Που βρήκες φίλε greg_xanthi τα Άριστα?? Εγώ σε 2-3 κεντρικά περίπτερα που ρώτησα δεν τα είχαν και μου είπαν μάλιστα πως καταργήθηκαν?? Μήπως γνωρίζεις για τα ΣΕΑΠ ΕΧΤΡΑ?? Δεν κυκλοφορούν πλέον άκουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ έμαθα πως η ΣΕΚΑΠ πλέον βγάζει μόνο BF, COOPER και GR 25 τα άλλα μόνο αφού τα παραγγείλουν, η εταιρεία υπολειτουργεί εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε διάφορα περίπτερα τα βρίσκω,όπως και στο χωριό μου.τα ΣΕΚΑΠ ΕΞΤΡΑ έχουν καταργηθεί.Κάτι άσχετο,προχτές καθώς περπατούσα στο δρόμο βρήκα κάτω ένα άδειο καινούργιο πακετο από τσιγάρα ΔΕΛΦΟΙ ΦΙΛΤΡΟ,σήμα του Κεράνη που έχει καταργηθεί οπως ξέρω.Μήπως έχει γίνει ίδια ιστορία με τα ΣΑΝΤΕ πού πλέον τα βγάζει ο Παπαστράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όχι το SANTE το είχε αγοράσει ο Παπαστράτος από την Κωνσταντίνου, ο Κεράνης έκλεισε χωρίς να αγοράσει κάποιος τα σήματα, μπορεί να το βρήκε σε κανένα αεροδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους!
    Δελφοι φίλτρο ακουω και αναρωτιέμαι τι γίνεται. Επιστρέφουμε στις παλιες καλες ελληνικές μάρκες, τάχα οτι στηρίζουμε ελληνικά προϊοντα? greg_xanthi, μήπως πρόσεξες τον κατασκευαστή του πακέτου? Μήπως ξέρει κανείς περισσότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε παιδιά για τον Κεράνη πως και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας ήταν μία πολύ αξιόλογη εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πώς ήταν αξιόλογη εταιρεία; Δεν είχε ούτε ένα σήμα που να το έχει κάπως φροντίσει, με σύγχρονη εμφάνιση, καλή διαφήμιση κλπ. Σαν τσιγάρα μπορεί κάποια να ήταν καλά, αλλά για να φτάσει ο καπνιστής στο τσιγάρο πρέπει να περάσει από το πακέτο, τον τίτλο, το ντιζάιν. Κεράνης GTI (Grand Taste International - έλεος); Πρώτο Γλυκόπιοτο; Άρωμα Φίλτρο; Ήταν η εικόνα της εγκατάλειψης η ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Tα τσιγαρα του Κερανη μου αρεσανε: Pallas,αρωμα αφιλτρο,Oscar Ιnternational ήταν γαμω τα τσιγαρα. Ισως η πιο παραδοσιακη καπνοβιομηχανια,κριμα που εκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εντάξει αν το καλοσκεφτείς τα πιο πολλά τσιγάρα ηλίθια ονόματα έχουν, αλλά Παλλάς, Άρωμα, όσκαρ, Δελφοί, Αύρα είχε και δυνατά ονόματα με δυνατά πακέτα. Από διαφήμιση εδώ στην Αθήνα σε κάποια παραλία έχουν ολόκληρο τοίχο με τη ζωγραφιά του Παλλάς, άλλωστε απαγόρευσαν και την διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν αντιλέγω ότι οι Δελφοί είχαν πακέτο για μουσείο και το Άρωμα και η Αύρα επίσης καλαίσθητα, αλλά ήταν παλιομοδίτικα. Οι καιροί άλλαζαν, οι παλιοί καπνιστές γερνάνε και τους το κόβει ο γιατρός, οι νέοι έχουν άλλα δεδομένα, και ο Κεράνης δεν συμβάδιζε με την εποχή του. Ούτε η ΣΕΚΑΠ σήμερα το παλεύει πολύ αυτό το θέμα, μόνο με τον καπνό Κούπερ που τραβάει νέο κοινό. Ο Καρέλιας είναι πολύ πιο up to date.

    Τώρα αυτό με τους Δελφούς από αεροδρόμιο, πώς γίνεται; Από παλιά απούλητα; Μα θα είναι θεομπαγιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δε πρόσεξα κατασκευαστή αλλά το πακέτο είχε και τις γνωστές προειδοποιήσεις-κηδειόχαρτα.τώρα πως βρέθηκε εκεί ένας θεός ξέρει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εντάξει στο όλο θέμα μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες έμπαινε πολύ και η υποκειμενικότητα, το '80 και το '90 στις αρχές έβλεπες νέους να καπνίζουν διάφορες μάρκες. Τώρα με τα μαζοποιημένα τι να δεις οι επιλογές είναι μεταξύ Old Holborn, Craven, Marlboro 20gr, PRINCE και Davidoff. Παλιά μιλούσαμε για ποικιλία.

    Νομίζω στα τελευταία του είχε βγάλει και κάποια πιο "μοντέρνα" ένα Virginia κάτι, το MAGNUM.


    ο Καρέλιας όντως είναι πιο μοντέρνος αλλά δεν μου αρέσουν οι μοντέρνες εκδοχές του, ούτε και έχει και μεγάλο κοινό στη νεολαία πέραν της χρυσής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ligo ektos thematos

    Mhpws kserete xartakia opou na kanoun gia ta rizzla filter ta megala ?
    oso poio elafria toso to kalytero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όλα δυνητικά κάνουν, αλλά με μεγάλα φίλτρα είναι πολύ καλά τα OCB τα μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ρε παιδια , η διαφορα μεταξυ του dunhil international black και dunhil international red poia einaiq

    ΑπάντησηΔιαγραφή