ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Peter Stuyvesant Καπνος

H BAT ειναι εμφανες πως δινει μεγαλη βαση στην Ελληνικη αγορα και δεν επιτρεπει στον εαυτο της να μενει πισω απο τις εξελιξεις.Το δυνατο αποθεματικο της πολυεθνικης,της επιτρεπει την συνεχη παραγωγη νεων προιοντων. Ετσι λοιπον μετα της ανατιμολογησης προιοντων της,την παραγωγη νεων τσιγαρων,το λανσαρισμα του Lucky Strike καπνου,εχουμε και τον νεο καπνο Stuynesant. Ενα μεγαλο μειονεκτημα της εταιρειας αυτης ειναι πως δυσκολευεται να σκεφτει Ελληνικα, να μπει στην ψυχολογια της αγορας μας. Την επιτυχια του καπνου Marlboro την εξηγησε ως α) Ενα αναγνωρισιμο διεθνες ονομα,μπηκε στο στριφτο,αρα θα βγαλουμε το Lucky Strike ως απαντηση και β) Το Marlboro βγηκε στα 20γρ, να βγαλουμε και εμεις ενα καπνο στο ιδιο βαρος μια και ο Lucky δεν τραβηξε,ετσι γεννιεται ο Stuynesant. Οι σκεψεις αυτες εχουν μια λογικη,αλλα χανουν την ουσια και η ουσια ειναι στον ίδιο τον καπνο.
    Παμε λοιπον στον Stuyvesant,το ονομα του οποιου χρησιμοποιηθηκε για τον λογο πως ειναι αναγνωρισιμο στην αγορα,ομως σοφα επιλεχθηκε αλλο design για να μην γινεται συνδεση με το ετοιμο τσιγαρο,που οπως και να το κανουμε δεν ειναι σοβαρης ποιοτητας. Μονο που ειδα την επιγραφη Virginia Blend στο πακετο,καταλαβα οτι δεν εχω να περιμενω πολλα και δεν ειχα καμια προθεση να πεταξω 3,20 για αυτον, αν δεν διαβαζα μερικα θετικα σχολια,σε αυτο και καποια αλλα blog. Τελικα ο καπνος αυτος ισως ηταν λιγοτερο κακος απο ότι φανταζομουν,αν και πραγματικα δεν καταλαβα τον λογο υπαρξης του. Αρκετα καλα καπνα Virginia, ελαχιστο αρωμα,σωστη υγρασια,καθολου σκουπιδακια,ομως εμφανως κατι απουσιαζει: η γευση και το βαρος.Τσιγαρο αδιαφορο,χωρις χαρακτηρα,σαν να το εχω ξανακαπνισει απειρες φορες με αλλες ονομασιες,σε αλλες συσκευασιες.Επιασα τον εαυτο μου αρχικα να καπνιζει το ενα πισω απο το αλλο,οχι λογο απολαυσης,αλλα λογο του καπνιστικου ανικανοποιητου και μετα απο μερικα τσιγαρα να μην εχω καμια επιθυμια να τον ξανακαπνισω. Μοιαζει με εναν κιτρινο Golden Virginia χωρις τα αρωματα.Θα τον προτεινα σε καποιον που καπνιζει λιγο,θελει απλα νικοτινη και προτιμαει τις μικρες συσκευασιες,ειναι σιγουρο πως ο Stuyvesant δεν θα του κανει τον λαιμο τσαρουχι.
     Μια διευκρυνιση το Peter Stuyvesant ως σημα το μοιραζονται η ΒΑΤ και η Reemstma(Imperial). Yπαρχει καπνος Stuyvesant και στην Ιταλια αλλα ειναι προιον της Reemtsma και ασφαλως δεν εχει σχεση με τον Ελληνικο.

66 σχόλια:

  1. Ο Lucky Strike στην Αθήνα τουλάχιστον έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, αυτός και ο marlboro gold έχουν πλέον με διαφορά τα πρωτεία. Κάτι που αντιλήφθηκα στον sruyvesant είναι η μεγάλες αλλαγές ανά συσκευασία και η σχετικά αδιάφορη γεύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο έχεις τίποτα νέα για τον καινούργιο DRUM δεν τον έχω πετύχει πουθενά ακόμα, ένας φίλος μου είπε ότι είναι παραλλαγή του γαλάζιου, αλλά ούτε ο ίδιος κατάφερε να τον βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπα εδω ο Λακυ εχει παει χάλια. Για τον Drum μου εστειλε μυνημα ενας φιλος ψιλικατζης που παντα με ενημερωνει για οτι νεο βγαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτος και ο λακι ειναι για μενα οι καλυτεροι καπνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Luvky η αλήθεια είναι ότι και στην Αθήνα άργησε να παγιωθεί κυρίως λόγω έλλειψης ενημέρωσης, σε αντίθεση με τον marlboro που μέσα σε δύο εβδομάδες είχε σαρώσει την αγορά.

    Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της BAT είναι το γεγονός ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Πάντα ακολουθούσε δυναμικά μεν τις εξελίξεις αλλά ποτέ δεν τις δημιουργούσε. Ακολουθούσε τις περπατημένες συνταγές, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο καπνός PALL MALL τον οποίο έριξε στην αγορά ως νέο σήμα καθαρά και μόνο στοχεύοντας στην στροφή προς τα φθηνά καπνά, άλλωστε έχει κάνει μεγάλες μειώσεις σε πολλά σήματά της, η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ οι άλλες εταιρείες έβγαζαν φθηνά τσιγάρα η BAT έβγαλε έναν καπνό στιφτού. Πιστεύω ότι ο Stuyvesant θα πιάσει τόπο αν όχι στους νέους που περισσότερο αντίκτυπο έχει σαν σήμα το Lucky Strike σίγουρα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Η μόνη πρωτοπόρα κίνηση που έχει κάνει η BAT σε διάστημα μίας δεκαετίας είναι η κυκλοφορία στην ελληνική αγορά του Lucky Strike Click and Roll, για το οποίο δεν βλέπω και μεγάλο μέλλον αλλά πολύ πιθανόν να πέφτω και έξω.


    Ακόμα πιο αμυντικά παίζει η JTI, η οποία βασίζεται στο CAMEL και μόνο για οποιαδήποτε κίνηση. Το Camel Black πάντως αν και έκανε δυναμική εμφάνιση τείνει να ξεφουσκώνει. Κυκλοφόρησε και τους Old Holborn σε 20γρ με 3,50. Νομίζω στην ίδια ακριβώς συσκευασία.


    Στην Ελλάδα αλλαγές βλέπουμε μόνο από την Philip Morris και την Imperial, άντε που και που καμία έκπληξη και από τις δικές μας καπνοβιομηχανίες αν εξαιρέσουμε το BF και παλαιότερα το REX με το φίλτρο άνθρακα, τα διάφορα ιδιαίτερα σήματα του Κεράνη, όπως το Αύρα και τα σχετικά.


    Πάντως ο Καρέλιας έχει καιρό να κυκλοφορήσει σήμα και είμαι περίεργος να δω αν τελικά θα κάνει κάποια κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου κανει εντυπωση η τεραστια επιτυχια του καπνου του Καρελια τωρα τελευταια.Δεν εχω στοιχεια των πωλησεων,αλλα ισως να ειναι και ο πρωτος καπνος σε κυκλοφορια με συνεχως ανοδικες τασεις κυριως στον νεο κοσμο.Πιστευω πως οφειλεται βασικα στο κινημα "καταναλωστε Ελληνικα". Επισης μου κανει εντυπωση η μεγαλη διεισδυση του Καρελια Φιλτρο,σε νεαρους,αλλα ακομα και γυναικες(ειδα τουλαχιστον 2-3 κοπελες γυρω στα 20 να το καπνιζουν την τελευταια εβδομαδα).
    Η ΣΕΚΑΠ δυστυχως δεν τραβαει πλεον,το GR και το Cooper απο τα φθηνα της,σχεδον εξαφανιστηκαν,ενω το BF εχει σταθερα καλες πωλησεις σε ευπορους ανθρωπους 50+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι έχω παρατηρήσει ένα γενικότερο κίνημα Στηρίζουμε πατρίδα, αλλά θέλει δουλειά ακόμα. Αυτό που μου τη δίνει είναι ότι ακόμα και το εθνικό καθήκον, ας πούμε, γίνεται μέσα στα πλαίσια του κομφορμισμού. Ο Καρέλιας έχει γίνει μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα έχουμε νέο καπνό στην αγορά. Μου μυρίζει πάλι για αποτυχιμένη προσπάθεια της Imperial να μιμιθεί αυτή τη φορά τον old holborn άσπρο. Το όνομα αυτού drum fine στα 20gr τιμή 3,2. Επίσης κυκλοφόρησαν δύο καινούρια davidoff τσιγάρα ένα άσπρο και ένα μαύρο σε μέγεθος μεταξύ κανονικού και slim τσιγάρου και στο ύψος και στο πάχος. Και τρίτη καινπούρια κυκλοφορία lucky strike τσιγάρα σε μαύρο κουτί. Αναγράφει click & roll, έχει ένα φίλτρο που αν το πιέσεις αλλάζει η γεύση του. Αυτά για το παρόν. Καλό κάπνισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καινούρια πράγματα στην αγορά. Τα δύο μου μυρίζουν αποτυχία!
    1) drum fine νέος καπνός, προσπάθεια μίμισης old holborn άσπρο. Τιμή 3,2 στα 20gr.
    2)Davidoff white & black, δυο πακέτα τσιγάρα σε μέγεθος μεταξύ κανονικού και slim τσιγάρου και στο ύψος και στο πάχος, αντιγραφούλα camel μου κάνει αυτό και
    3) Lucky strike click & roll τσιγάρα σε μαύρο κουτί. Η ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με το φίλτρο το οποίο όταν το πιέσεις αλλάζει γεύση το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπα προσπάθεια μίμησης του Holborn ήταν ο Blonde αυτόν για καλό τον κόβω.

    Αυτά τα νέα Davidoff απέτυχαν ως 100s και τα βγάλανε και σε King Size δήθεν σαν νέο σήμα

    Τα δοκίμασα και είναι καλούτσικα αλλά προτιμώ το άσπρο σκληρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι αλλο σημα. Με τα Βlack and White τα παλια το μονο κοινο που εχουν ειναι το πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή καπνός drum fine είναι πολύ ελαφρός? και το old holborn άσπρο?

    Κατά τύχη είδα στο περίπτερο κάτι μεμονωμένα πουράκια με φίλτρο Candylights με 50 λεπτά (δηλαδή πουλιούνται ένα ένα, το κάθε πουράκι στην δική του συσκευασία).
    δοκίμασα και το συστήνω σε όποιον θέλει να πάρει μια γερή δόση νικοτίνης (θα έλεγα γύρο στα 20) και μάλιστα με γεύση πούρου στην τράκα
    ή να το απολαύσει ένα πουράκι με καφέ χωρίς να προχωράει στην αγορά ολόκληρου πακέτου με πουράκια
    ή να το πάρει όταν θέλει να τελειώσει την ημέρα χωρίς την αγορά καινούριου πακέτου ;)
    Αυτό βέβαια ισχύει εφόσον τα προμηθεύει ο περιπτεράς της γειτονιάς γιατί εννοείται πως δεν θα πάει κανείς να ψάξει για να καπνίζει ένα τσιγάρο :) (Τα περίπτερα τα προμηθεύουν σε κουτί με 50 πουράκια σε τιμή 20 ε).
    Εκτός απο το φίλτρο έχει και λίγο άνθρακα μέσα χωρίς αυτό να καταστρέφει την γεύση πούρου. Βέβαια λέει πως είναι με γεύση βανίλιας αλλά δεν το νιώθεις σχεδόν καθόλου. Οπότε είναι μια καλή λύση για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σχετικά με το drum fine είναι ότι μου είπε ο διανομέας τώρα τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέτρο δεν μιλάω από άποψη γεύσης αλλά από διαφημιστικής άποψης, θέλω να πω δηλαδή ότι δεν έκαναν κάποια καινοτομία αλλά απλώς ακολούθησαν ένα παλιό σχέδιο. Πάντως λέγονταν καλά λόγια για τα παλιά, όλοι όμως τόνιζαν ότι παραήταν ακριβά.



    Το έχω δοκιμάσει αυτό το πουράκι που λες. Ναι καλούτσικο είναι. Αλλά για να μιλάμε με βάση ποιότητας τα candlelight είναι χημικές παπαριές από το να δώσεις 1,5 ευρώ δώσε 4 και πάρε ένα κουβανέζικο.
    Αυτό με το φίλτρο άνθρακα είναι νομίζω μικρό. Βγάζει σχετικά καλή γεύση αν σκεφτείς ότι κάνει 50 λεπτά και δεν σε κουράζει. Το προτείνω και εγώ αλλά καθαρά και μόνο ως μία γρήγορη, φτηνή και μέτρια λύση. Να καπνίσεις δηλαδή ένα πουράκι για την πλάκα σου. Όντως το άρωμα δεν είναι ιδιαίτερα αισθητό και γενικά τα gandlelight είναι ελαφριά ως πολύ ελαφριά.

    Νικοτίνη αν έπαιρνες 20mg μονοκοπανιά θα ήσουν στο πάτωμα από τη ζάλη, στα 40mg τα τινάζεις. Το πιο βαρύ πούρο να βρεις δύσκολα θα ξεπερνά τα 5-7mg. Αυτά τα πουράκια είναι κάπου στο 1,5-2mg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ε ναι βέβαια 2μγ :) δηλαδή σε βαρύτητα των δύο κανονικών τσιγάρων περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι πάνω κάτω. Το καλύτερο πούρο μαζικής παραγωγής είναι της cohiba και κάνει 40ευρώ το Petit Robusto. Από περιορισμένης παραγωγής η τιμή τους είναι τριψήφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πηρα και εγω χθες αυτο το καπνο.Μπορω να πω οτι τον χαρισα σε ενα φιλο,μιας και τοσο χημικη γευση δεν εχω ξαναδει,ο drum γαλαζιος που μοιαζουν λιγο ειναι πολυ καλυτερος,και βεβαια δε συγκρινεται καν με τον marlboro.Μα τι τους ψεκαζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μόνο η BAT που τον παράγει δημοσιεύει 5000 πρόσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άσχετο, αλλά απλώς το σκέφτηκα με αφορμή την συζήτηση για μεμονωμένα πουράκια που λέγαμε σκέφτηκα το κατα πόσο τελικά ήταν μεγάλη βλακεία η κατάργηση των πακέτων με 10 τσιγάρα. Ήταν πολύ καλή λύση για αυτούς που καπνίζουν λίγα ή προσπαθούν να καπνίζουν λίγα. Θυμήθηκα το αρκετά καλό τσιγαράκι Origin του Καρέλια, αρκετά γευστικό, με ωραίο disign του πακέτου, και καλές αναλογίες (7 νικοτίνη και 7 πίσσα αν θυμάμαι καλά). το κάπνιζα για 2 χρόνια και με αρκούσε για 1-2 μέρες μέχρι που και το κατάργησαν με υπόλοιπα τσιγάρα με συσκευασία των 10 και άρχιζα αυτομάτως να καπνίζω περισσότερα. Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι ήταν αρκετά καλό τσιγάρο αυτό καθ'αυτό και κρίμα πως ο Καρέλιας δεν το έβγαλε μετά και στην συσκευασία των 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιδιά δύο ερωτήσεις σε σε σχέση με καπνά που έχουμε στην ελληνική αγορά.
    1. το drum καφέ που είδα, κατά πόσο είναι βαρύ σε σύγκριση π.χ. με το Marlboro red ή Karelia ή Oldholborn κίτρινο? και πως είναι ως γεύση.
    2. ποιοι άλλη καπνοί, εκτός απο το Marlboro red, που θα άξιζαν να τα καπνίζεις βγαίνουν σε συσκευασία 20 γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το Drum καφε,μοιαζει με το μπλε Drum,ειναι αρκετα βαρυ. Σε 20 γρ. βγαινουν επισης οι LM(δεν τον δοκιμασα),Stuyvesant και Old Holborn. Προσωπικα τον μονο καπνο που απολαμβανω,ειναι ο Μαρλμπορο.
    Τα δεκαρακια κακως σταματησαν,στις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης κυκλοφορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην Ελλάδα σταμάτησαν λόγω νομοθεσίας και καλά, δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα αυτού του νόμου. Τι σημασία έχει ο αριθμός τεμαχίων ανά πακέτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. απ'ότι θυμάμαι το δικαιολογούσαν με το ότι με μικρά πακέτα οι νέοι ποιο εύκολα προσέρχονται στο κάπνισμα με την λογική ότι το μικρό πακέτο ποιο εύκολα να το πάρει κανείς τις πρώτες φορές (απο την ψυχολογική πλευρά, και την πλευρά του κόστους). Βλακεία βέβαια απίστευτη !!! Αν αυτό ήταν το πραγματικό αίτιο τότε τι να πεις??? Μπορεί βέβαια να το περάσαν ίδιες οι καπνοβιομηχανίες για να μην υπάρχει ανταγωνισμός και σ' αυτό το χώρο μικρών πακέτων και να κάνουν ταυτοχρόνως και αυτούς τους καπνιστές που καπνίζουν λίγα να καταλήγουν ποιο γρήγορα να γίνουν και αυτοί κανονική καπνιστές των 20 τσιγάρων και παραπάνω ημερησίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νομίζω και εγώ ότι έγινε στα πλαίσια κάποιο καρτέλ, η διαφορά ήταν μόλις στο 1ευρώ, δηλαδή το ποσό ήταν γελοίο δεν βλέπω διαφορά. Επίσεις τα 25άρια γιατί δεν τα κατήργησαν ώστε να μην καπνίζουν οι καπνιστές περισσότερα; Η αλήθεια μάλλον είναι ότι τα 10άρια απλώς έγιναν κουραστικά για τις καπνοβιομηχανίες. Και δεν νομίζω εταιρείες σαν την Philip Morris άμα θέλουν να περάσουν ένα νόμο να υπερισχύσει η αντίδραση της Γεωργιάδης ας πούμε. Άσε που την βολεύει και η αντικαπνιστική προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα μαθατε τα νεα?
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=444212

    Αντε μηπως δουμε καμια προκοπη απ τους Ινδους γιατι οι δικοι μας τα καναν Πορσε τα λεφτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ινδικά καπνά...ευχαριστώ δεν θα πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. παιδιά ποιο καπνό στριφτού στην ελληνική αγορά, εκτός από το marlboro red, θα αξιολογήσατε ως καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Stuyvesant, Lucky Strike και DRUM FINE είναι οι καλοί από άποψη ποιότητα, έπειτα αν σου αρέσουν, οι Ολλανδικοί. Οι υπόλοιπη είναι παρ' τον ένα και χτύπα τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νέο τσιγάρο Camel activate όπως το lucky strike click&roll. Τιμη 3,5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαύρο Ρόδο, το stuyvesant από τι διάβασα εδώ στα σχόλια είναι πολύ light. Πως είναι ως προς την βαρύτητα το Drum fine σε σύγκριση π.χ. με το κίτρινο oldholborn? κάποιος φίλος εδώ το σύγκρινε με λευκό oldholborn που δεν ξέρω πως είναι και απ ότι καταλαβαίνω είναι ακόμη ποιό light απο το κίτρινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πέτρο, Το Drum καφε πού έλεγες πως είναι βαρύ.. εννοούσες το Drum fine ή to Drum natural

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το Natural,για το Fine δεν εχω αποψη. Κ.Π. το Camel Activate τι αναλογιες πισσας και νικοτινης εχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. είδα στο περίπτερο πως επάνω στο Stuyvesant καπνό υπάρχει πίνακας όπου γράφουν τις αναλογίες νικοτίνη/ πίσσα αναλόγως με το πάχος φίλτρου και του χαρτιού Α ή Β(τουλάχιστον έτσι μου είπε ο περιπτεράς). Πάντως εγώ δεν πιστεύω πως με Α και Β εννοούν το χαρτί, μάλλον είναι είδος του φίλτρου. Απ ότι θυμάμαι για λεπτό φίλτρο και το τύπο Α (τώρα χαρτί είναι τελικά ή είδος φίλτρου???) αναλογίες είναι 0,7 / 9 και για το τύπο Β - 0.9 / 12. Δεν πιστεύω το χαρτί να κάνει τόση διαφορά στο έξοδο νικοτίνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Drum Fine είναι λίγο βαρύτερος από τον κίτρινο old holborn.

    Ρώτησα για αυτό το τσιγάρο το Camel αλλά δεν το είχαν θα ξαναρωτήσω σήμερα.

    Οι αναλογίες που γράφει στο πακέτο των καπνών είναι χωρίς φίλτρο με τσιγαρόχαρτο Α δηλαδή με πολλούς πόρους και Β δηλαδή με λίγους πόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δοκίμασα το Drum Fine. Αρκετά βαρύς θα έλεγα ότι πρέπει (μου φάνηκε πιο βαρύς του marlboro red και του oldhosborn). Ψιλοκομμένος. Λιγάκι τσίμπησε το λαιμό στα πρώτα τσιγάρα που κάπνισα (θα δούμε αν περνάει αυτό εκ των υστέρων). Η γεύση δεν μ άρεσε καθόλου, μυρίζει κολόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σε κανονικό δεν κυκλοφορεί; Μόνο Lights; Καλά θα μου πεις αυτά τα τσιγάρα έχουν και έντονη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα σε όλους.
    Η ΒΑΤ αποσύρει από την κυπριακή αγορά όλα τα Dunhill King size. Συνεχίζουν κανονικά το International και οι τρεις εκδόσεις Fine Cut. Ξέρετε αν ισχύει και το ίδιο στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωριζω Λαμπρο,πιθανον ναι αφου εχουν σχεδον μηδενικες πωλησεις αλλα και γιατι οι περισσοτερες καπνοβιομηχανιες που δραστηριοποιουνται στην Κυπρο και οι πολυεθνικες,συνηθως ειναι κομματι του Ελληνικου αντιστοιχου τμηματος. Ειδα πως τα Fine Cut αλλαξαν το πακετο τους σε καποιες χωρες,συνεβει το ιδιο και στην Κυπρο?Επισης το Camel εχει νεο πακετο στην Γαλλια.

      Διαγραφή
  38. Αν μοθ επιτρεπετε να καταθεσω αποψη για το Camel Activate προκειται για μια χαζομαρα και μιση. Δοκιμασα ενα από τη Γαλλία με τις ίδιες αναλογίες και με χτύπησε στο κεφάλι. Δεν ξέρω τι στην ευχη βαζουν εκει μεσα. Είμαι περίεργος πάντως να δοκιμάσω και το ανάλογο Lucky Strike, παρά το οτι αντιπαθώ τα τσιγάρα με γεύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πέτρο καλημέρα.
    Το πακέτο του Fine Cut δεν εχει αλλάξει, τουλάχιστον τα τελευταία 3 σχεδόν χρόνια που είμαι εδώ. Είναι το ίδιο με αυτό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, απλά δεν υπάρχει το μαυρο. Χθες το μεσημέρι πήρα ενα Dunhill King size που μου έλειπε και είχε χαρτάκι που ανακοίνωνε την απόσυρση. Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι οι πωλήσεις του ήτανε στον πάτο.
    Σχετικά με την αγορά της Κύπρου, προσωπικά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δω σε λιγο καιρό ρώσικες εταιρείες να μπαίνουν. Τα σήματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι τα ίδια με την Ελλάδα, με τη διαφορά οτι η Κύπρος είναι ο φτωχός συγγενής. Για το γαλλικό Camel δεν γνωρίζω. Θα το ψαξω. Πιστευω το camelcollector θα εχει ηδη ενημερωθει. Παρατήρησα πάντως οτι η γαλλική αγορά είναι πειραματόζωο. Εκεί κυκλοφόρησε πρώτο το Camel Black, το Dunhill Intern. Black, το Marlboro Beyond, το gold Advance και έχω την εντύπωση και το Camel Activate. Δεν ξέρω ποιά είναι τα κριτήρια και τα ρίχνουν πρώτα στη γαλλική αγορά αυτά τα σήματα. Θα θεωρούσα λογικότερο να ξεκινήσουν από Λατινική Αμερική ή Ασία. Φαντάζομαι πάντως οτι θα μπουν αρκετα νεα σήματα στην Ελλάδα. Η εξαγορά μέρους της ΑΤΕ από τους Ινδούς ίσως ειναι μια αρχη και θα περιμενα να γινει το ιδιο και με τη ΣΕΚΑΠ καποια στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. To Fine Cut σε καποιες χψρες εχει γινει ετσι http://www.internationaltobaccoonline.com/dunhill-fine-cut-black-box-cigarettes-p-82.html Aπο ότι ειδα και ενα Βουλγαρο στο Youtube το πακετο εχει αλλαξει και εκει,οπως και το φιλτρο, δες http://www.youtube.com/watch?v=4cLkhf-He4A . To νεο Camel το εχει το Camel Collector. Δες στην αρχικη σελιδα,στην κατω σειρα. Προσωπικα δεν μου αρεσει,αν βλεπω καλα το πακετο το κανανε ... 8γωνο.
    Dunhill International Black και Marlboro Beyond δοκιμασες?Ποια η γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν οι Ινδοί αγοράσουν την ΣΕΚΑΠ υπάρχουν δύο σενάρια, η θα αναδειχθεί σε μία εταιρεία κερδοφόρο με καθεστώς τύπου Παπαστράτου ή σε μία ζημιογόνο θυγατρική με παρακμιακά σήματα. Όπως και να έχει όμως σίγουρα δεν θα περιορίζεται από τη σημερινή βραδυκινησία που τη χαρακτηρίζει. Η ΣΕΚΑΠ δεν ακολουθεί καμία αλλαγή (το ίδιο και ο Καρέλιας) καλά για το Γεωργιάδη δεν τον συζητώ καν. Μετά το κλείσιμο του Κεράνη οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες έχουν περάσει σε μία φάση αρκετά συντηρητική και καθόλου πρωτοπόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το λες για τον Καρέλια; Μπορεί οι κινήσεις τους να μη σε βρίσκουν σύμφωνο, αλλά πάντως κάνουν κάποιες κινήσεις, κάτι δεν είναι κι αυτό;

      Διαγραφή
    2. Πέπε αυτό το σχόλιο έχει γραφτεί μήνες πριν, όταν είχαμε να δούμε σήμα από το 2008. Πάντως και ο τωρινός καπνός δεν είναι κάτι καινοτόμο, μία ακολουθία των εξελίξεων είναι.

      Διαγραφή
    3. Μα ακριβώς: ο Καρέλιας ακολουθεί τις εξελίξεις περισσότερο απ' τους άλλους δύο, και είναι πιο της εποχής μας από κείνους. Σε άλλες σχετικά πρόσφατες περιπτώσεις (σειρά χρυσής κασετίνας πριν μερικά χρόνια και έξελενς πιο πρόσφατα) όχι απλώς ακολούθησε, αλλά επηρέασε κιόλας τις εξελίξεις.
      Θα μου πεις: τη χρυσή, ακόμα πρόσφατη τη θεωρείς;
      Εντάξει, δεν υπάρχει λόγος να μας βομβαρδίζει συνέχεια με νέα προϊόντα. Μια στα τόσα χρειάζεται. Το θέμα είναι να μη μένει πίσω από την επικαιρότητα. Γεωργιάδης και ΣΕΚΑΠ θεωρώ ότι βρίσκονται αδικαιολόγητα πίσω, ενώ ο Καρέλιας είναι μια χαρά σύγχρονη εταιρεία. Έχει μάλιστα συμβάλει, διακριτικά αλλά ουσιαστικά, στο να ξαναμπεί το ελληνικό καπνοπροϊόν (το εμφανώς ελληνικό, όχι το ελληνικό που μιμείται το ξένο) στο κέντρο, σπαζοντας το περιθώριο. Εδώ και δεκαετίες, πράγματα που να είναι ελληνικά και με τη βούλα δεν κάπνιζαν παρά μόνο οι παππούδες, οι άφραγκοι και ελάχιστοι ρέκτες. Ο Κεράνης δεν έκανε τίποτε γι' αυτό, και να τι έπαθε. Ο Καρέλιας κάνει, σταθερά. Οι ΣΕΚΑΠ - Γεωργιάδης ούτε αυτοί κάνουν.

      Διαγραφή
    4. Δεν διαφωνώ στο ελάχιστο ο Καρέλιας είναι μία σύγχρονη καπνοβιομηχανία δίπλα στις εξελίξεις τόσο εμπορικά όσο και τεχνολογικά, βιομηχανίες σαν τη ΣΕΚΑΠ δουλεύουν με εξοπλισμό του '80.

      Εγώ θίγω το θέμα της πρωτοπορίας, άλλο βρίσκομαι δίπλα στις εξελίξεις και άλλο δημιουργώ τις εξελίξεις.

      Η χρυσή κασετίνα πριν από 20 χρόνια κινητοποίησε την Παπαστράτος να βγάλει και αυτή ένα πολυτελές σήμα, οι άλλες εταιρείες δεν είχαν πιστεύω τα κεφάλαια.

      Ο Γεωργιάδης και η ΣΕΚΑΠ λόγω οικονομικής αδυναμίας και οικονομικού ελέγχου είναι αδύναμες και βραδυκίνητες βιομηχανίες.

      Ο Καρέλιας πιστεύω ότι πάντα ακολουθούσε τα βήματα του μεγαλύτερου.

      Όταν ο Παπαστράτος κυκλοφόρησε τον Άσσο Export ο Καρέλιας κυκλοφόρησε το REX, παλιότερα μετά το Παπαστράτος Φ το 1956 αν δεν κάνω λάθος, το 1957 ακολούθησε η κίνηση του Καρέλια με το Καρέλια Φίλτρο.

      Η μόνη πρωτοπορία που έχει σημειώσει ο Καρέλιας είναι η Χρυσή Κασετίνα.

      Ως προς την ελληνικότητα των σημάτων θα συμφωνήσω.
      Ο Παπαστράτος (αν και θυγατρική) αναφράφει στον Άσσο μαλακό HELLAS ενώ στο Καρέλια Φίλτρο δεν υπάρχει ίχνος λατινικού αλφαβήτου, ενώ το 22 και το Κιρέτσιλερ ακουλουθούν με μία κάπως πιο cult ιστορία. Αυτά είναι τα ελληνικά τσιγάρα.

      Απομιμήσεις ξένων όπως το Cooper είναι ελληνικά ως προς την παραγωγή αλλά ιστορικά δεν μπορούμε να τα κατατάξουμε ως ελληνικό επίτευγμα.

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδία έλεος! Εντάξει, είπαμε πως ο Καρέλιας είναι μια οργανωμένη εταιρία, ελληνικότατη, με μερικά καλά σήματα, αλλά ως εκεί. Πως είναι ρε φίλε ένα βήμα μπροστά όταν είναι η μοναδική εταιρία που δεν προχώρησε σε μειώσεις τιμών?? Όταν, αν και ελληνική εταιρία, επιμένει στα βιρτζίνια?? Όταν στην αγορά καπνού συνεχίζει την πεπατημένη εν αντιθέσει με την Φιλιπ Μόρις που λάνσαρε ένα πρωτοποριακό προϊόν??

      Δεν είμαστε Βούλγαροι και Αλβανοί που καπνίζουν ό,τι τσουκνίδα βρούν, ούτε καν Άγγλοι όπου οι 99 στους 100 δεν ξέρουν άλλο χαρμάνι εκτός απ τα βιρτζίνια. Είμαστε Έλληνες, έχουμε και κυρίως είχαμε πολύ καλά καπνά, μεγάλη γκάμα ποικιλιών και υπέροχα σήματα.

      Να μάθουμε λοιπόν να είμαστε απαιτητικοί, να μην μοιράζουμε μόνο μπράβο, να υποδεικνύουμε και τα στραβά.

      Και τονίζω ξανά, πως όντως η εταιρία είναι όαση για την ελληνική οικονομία και τους εκατοντάδες εργαζομένους της αλλά πέρα απ τη βελτίωση της παραδοσιακής κασετίνας (έγινε πολύ καλή όντως), εγώ τα τελευταία χρόνια βλέπω στασιμότητα.

      Διαγραφή
    6. Efthimi στα περισσοτερα συμφωνω μαζι σου.Στο θεμα της μειωσεως των τιμων διαφωνω,εφοσον όχι μονο δεν εγινε εκπτωση στην ποιοτητα οπως στις αλλες βιομηχανιες,αλλα όλα τα σηματα της Καρελια αναβαθμιστηκαν,σε όλες τις οικονομικες κατηγοριες,απο την Χρυση Κασετινα,μεχρι τα Καρελια Φιλτρο και Καρελια Λαιτς που ενω πριν ενα δυο χρονια δεν καπνιζονταν τωρα ειναι πολυ καλα τσιγαρα.Νομιζω πως η Καρελια απο την εποχη του Λιντερ και μετα δεν μπαινει σε τιμολογιακους πολεμους,αλλα κραταει τα στανταρ της υψηλα.Θα ηθελα βεβαια και εγω να ειναι λιγο πιο τολμηρη και ομολογω πως το τελευταιο προιον με απαγοητευσε πληρως.
      Αληθεια, το Καρελια Φιλτρο δεν θα μπορουσε να ειχε διεθνη επιτυχια?Δεν θα μπορουσε να επαναλανσαριστει,τονιζοντας την Ελληνικοτητα του?Νομιζω πως δεν υστερει σε κατι απο τα premium τσιγαρα των 3,50.

      Διαγραφή
    7. Ευθύμη, για τις τιμές δεν ξέρω, δεν τις παρακολουθώ τόσο στενά. Για τα βιρτζίνια συμφωνώ μαζί σου, θα ήθελα περισσότερο ελληνικό καπνό στην αγορά και μάλιστα να τονίζεται ότι είναι ελληνικός και ότι αυτό δεν είναι μειονέκτημα. Όχι για εθνικούς λόγους, απλούστατα γιατί τα αμερικάνικα γούστα δεν είναι τα μοναδικά. Φαίνεται ότι στη Δ. Ευρώπη ανατολικά τσιγάρα υπάρχουν μόνο σε πανάκριβα πακέτα που τα βρίσκεις σε εξειδικευμένα μαγαζιά. Κι εδώ ακόμα δεν τα έχουμε εκτιμήσει...

      Γενικά δε διαφωνώ και στα υπόλοιπα σημεία σου, απλώς συγκρίνω με τις άλλες ελληνικές εταιρείες κι όχι με τις ξένες.

      Διαγραφή
    8. Πεπε, όλες οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες (όσες δηλαδή απέμειναν) πλην της ΣΕΚΑΠ έχουν κάνει σοβαρές κινήσεις, να μην εστιάζουμε μόνο στον Καρέλια. Η Παπαστράτος έχει κάνει μειώσεις τιμών, λάνσαρε πρωτότυπους καπνούς, έβγαλε πόκετ σήματα έχοντας βέβαια μια πολυεθνική από πίσω. Εδώ ακόμα και ο Γεωργιάδης, μια πολύ μικρή εταιρία που αντιμετωπίζει κινδύνους επιβίωσης έριξε την τιμή του 22 και αναβάθμισε τρομερά το σήμα. Για μένα, το καλύτερο τσιγάρο, αν και ελαφρύ, στην φθηνή κατηγορία

      Όσον αφορά τις τιμές πάντα αποτελούν κρίσιμο παράγοντα εκτός απ τα υπερπολυτελή προιόντα, π.χ χειροποιήτα αυτοκίνητα, κοσμήτατα, έργα τέχνης, όπου η τιμή τους παραμένει πάντα υψηλή διότι το αγοραστικό κοινό τους είναι στοχευμένο και μικρό. Οπότε, για το excellence δικαιολογώ την τιμή του, αρκεί όμως να διατηρεί ΠΑΝΤΑ την ποιότητα σε τρομερά επίπεδα. Διότι μια και μόνο μια παρτίδα να βγεί μέτρια, χάνει αγοραστικό κοινό το οποίο συνήθως δεν επιστρέφει ΠΟΤΕ.

      Η Χρυσή Κασετίνα ωστόσο είναι μεν πολυτελές, αλλά όχι υπερ-πολυτελές προϊόν. Ανήκει στη κατηγορία των premium τσιγάρων τα οποία όλα έχουν γίνει πιο φθηνά. Δεν θεωρώ πως το davidoff ας πούμε που πήγε απ τα 4,10 στα 3,70 είναι λιγότερο πολυτελές απ την Χρυσή Κασετίνα.

      Θα συμφωνήσω όμως με τον Πέτρο που λέει πως μαζί με τη μείωση τιμής κάποιων σημάτων ήρθε και η πτώση ποιότητας..

      Διαγραφή
    9. Όλες οι ελληνικές καπνοβιομηχανίες χαρακτηρίζονται από έλλειψη πρωτοπορίας.

      Η Γεωργιάδης επαναπροώθησε με κάθε διαθέσιμο επικοινωνιακό μέσο το 22. Που είναι η πρωτοπορία σε αυτό; Άλλο επιτυχημένη διαφήμιση άλλο πρωτοπορία.

      Η ΣΕΚΑΠ είναι η γνωστή ΣΕΚΑΠ, αν και παρατήρησα θετικές αλλαγές στο COOPER 20 πιο απλά δεν μυρίζει κέτσαπ.

      Η Παπαστράτος έχοντας πλέον τα κεφάλαια της Philip Morris έχει να κεφάλαια να κυκλοφορορήσει μέχρι και αδιάβροχα τσιγάρα.

      Η Καρέλια ακολουθεί τις εξελίξεις. Συμφωνώ ότι δεν έριξε τιμές διατηρώντας όμως υψηλή ποιότητα και πιστεύω τα κατάφερε γιατί πολύ απομακρύνθηκαν από τα ακριβά σήματα όταν έπεσε η τιμή τους. Πάντως δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια τίποτα το πρωτοπόρο ή έστω το τολμηρό.

      Διαγραφή
  42. Το fine cut που εβαλες στο λινκ πρωτη φορα το βλεπω. Dunhill International Black και Marlboro Beyond δεν δοκιμασα. Ευχομαι να δοκιμασω τον Ιουνιο που θα παει η γυναικα μου στη Γαλλια. Μιας και μιλαμε για πακετα, το ειδα το νεο Καμελ. Προσωπικα περιμενω το 2013 που κλεινει 100 χρονια. Τοτε μαλλον θα βγαλει καλα πραγματα. Οπως και να΄χει ειναι αξιο παρατηρησης ειναι το οτι αρχιζουν και βγαινουν τετοιου ειδους τσιγαρα που αλλαζουν γευση. Ξεκινησε το Lucky, ακολουθησε το Camel εβγαλε και το Marlboro. Δεν ξερω τι σημαινει αυτο αλλα δεν μπορω να μην συνδυασω τη διαρκη εισροη των ανατολικων οικονομιων στη δυση με τη πιθανη εισαγωγη αρωματισμενων τσιγαρων, σαν τα κρετεκ πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαυρο Ροδο χαιρε!
    Κοιτα, δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι καλο να αγορασουν οι Ινδοι τη ΣΕΚΑΠ. Η οικονομια τους ειναι τρομερα επιθετικη και θεωρω οτι θελουν ενα καλο προπυργιο για τις ευρωπαϊκες αγορες. Παντως η ΣΕΚΑΠ δεν ειναι αγνωστη εταιρεια στην ανατολη. Το BROOKS κυκλοφορει στη Ταϊβαν και δεν ξερω αν ισχυει και το ιδιο για αλλα σηματα της σε αλλες χωρες. Βασικα, μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε. Γεγονος ειναι, όπως ανάρτησε ενα λινκ κάποιος φίλος, οτι οι Ινδοι αγορασαν κομματι της ΑΤΕ, αρα εβαλαν ποδι στην Ελλαδα. Το τι μελλει γενεσθαι θα το καθορισουν αυτοι οι ιδιοι, οχι εμεις. Όπως εγραψα πιο πανω, παρατηρω μια κινηση προς τσιγαρα κλωνους, που αλλαζουν γευση κλπ. Δεν ξερω αγοραστικα τι επιδοσεις εχουν, ειναι γεγονος ομως οτι και οι 3 μεγαλοι παικτες εριξαν στην αγορα τετοια σηματα (ΒΑΤ Lucky Strike-PM Marlboro-JTI Camel). Το αν αυτο θα ειναι το μελλον των τσιγαρων μενει να το δουμε. Παντως δεν θα ξαφνιαστω αν δω μια ωραια πρωϊα τσιγαρα κρετεκ και στην Ελλαδα (ή την Κύπρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Για την ακρίβεια η ιδέα ξεκίνησε στην Αμερική με το Camel Crush πριν λίγα χρόνια. Δεν ξέρω κατά πόσο τα κρετέκ μπορούν να πωληθούν στην Ευρώπη, κατ' αρχάς ότι φίλτρο και να βάλεις από 50mg πίσσα δεν φθάνει στα 10mg. Οπότε θα πρέπει να αλλάξει και η νομοθεσία.

    Αυτό το πακέτο του fine cut το είχα πετύχει πριν καιρό στο ίντερνετ αλλά νόμιζα ότι είναι πακέτο εξωτερικού ή παλαιότερη έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Με την ευκαρία της παραπάνω συζήτησης, μόλις τώρα διαπίστωσα οτι και Philp Morris υπάρχει με αυτή την κάψουλα μέντας. Το πακέτο που εχω είναι από την Αργεντινή. ονομάζεται Philip Morris Caps και μπορείτε να δείτε φωτό στον zigsam. Λέτε να έρθει και απο Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χλωμό το βλέπω το Philip Morris εδώ δεν πέτυχε ούτε στο κλασικό, ούτε στην quandum εκδοχή. Ελάχιστες πωλήσεις έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε καλά φιλτράκια και χαρτάκια για στριφτό(να μην είναι δυσεύρετα). Προτιμώ GIZEH κόκκινα φίλτρα, όταν βρω. Επίσης πείτε μου την άποψη σας για τα χαρτάκια του παππού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τα χαρτάκια του παππού είναι πολύ καλά, όσο και τα φίλτρα που επιλέγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα παιδιά! Δοκίμασα Drum Fine.. μου άρεσε μπορώ να πω! βέβαια είναι πιο ελαφρύς απο τον craven οπότε μου φαίνεται λίγο παράξενος μετά απο 2 χρόνια! Αλλά σε γενικές γραμμές μου φάνηκε καλός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδια πως προφερεται ο styvesant?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. (Tώρα με την ανακατεύθυνση το δημοσίευσε;)

      1. Στόιβεσαντ: η σωστή προφορά του ολλανδικού ονόματος, που όμως ακούγεται από περίεργη έως σνομπ σε μια χώρα που κανείς δεν ξέρει ολλανδικά.

      2. Στάιβεσαντ: συνήθως έτσι το ακούω. Λιγότερο σωστό αλλά και λιγότερο εξεζητημένο.

      3. Στίβενσον: εληνική βλαχιά, αλλά λέγεται κι αυτή.

      Διαγραφή
  51. Στο(υ)ίφεσαντ είναι το γνήσιο ολλανδικό

    Αλλά δεν γνωρίζουμε το ακριβές όνομα, το Peter Stuyvesant είναι η αμερικανική εκδοχή.

    Το όνομα εικάζουν πως ήταν Pieter ή Petrius, Stoivesant ή Stauvesant.

    Οι περισσότεροι το προφέρουν κατά το αμερικανικό στίβενσον ή στίβενσαντ. Που είναι και το πλέον αποδεκτό. Στην Ολλανδία το όνομα ακούγεται ως Στούιφεσαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. παιδια ο old holborn ο λευκος μ εχει πεθανει τ λαιμο κ το στερνο μ τι να κανω?εχετε να μ προτεινετε καποιον αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή