ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

CAMEL ACTIVATE

    
 Μια ακομα περιεργη κυκλοφορια,το CAMEL ACTIVATE ,τσιγαρο που εν δυναμει μετατρεπεται απο κανονικο,σε μέντας,αναλογο του Lucky Strike Click and Roll. Yπηρχαν πολλοι λόγοι για να μην το δοκιμάσω : ειναι Light, κατασκευαστηκε στην Γερμανια και το υποτιθεται ατου του,να μετατρεπεται σε τσιγαρο με γευση μεντα,δεν με ενδιαφερει. Το ονομα Camel παντως ειναι τοσο μεγαλο,που δεν μπορεις να αγνοησεις μια κυκλοφορια,παρα τις οποιες ενστασεις.Ετσι αγορασα το πακετο...
   Περιεργο design και  ασπρο φίλτρο.Ως τσιγαρο μου φανηκε αρκετα καλο,καπνα σιγουρα πρωτοκλασσατα,μια κλαση πανω απο το αναλογο Lucky Strike. Θα μπορουσε να ειναι ακρως απολαυστικο,αν η JTI δεν αποφασιζε για καποιο λογο να το κυκλοφορησει ως Light και οχι ως Full Flavor με 0,9 ή 1,0 νικοτινη. Επισης ηταν ισως το μοναδικο τσιγαρο που η γευση μεντας δεν μου φανηκε (πολυ) ενοχλητικη,εμοιαζε αρκετα με τις κλασσικες Ελληνικες παστιλιες.Στα αρνητικα η γρηγορη καυση του.

  Βαθμολογια 6 στα 10, θα ηταν μεγαλυτερη αν μιλουσαμε για βαρυ τσιγαρο.

95 σχόλια:

  1. Η σχεδίαση μου θυμίζει οδοντόκρεμα. Θα το δοκιμάσω και εγώ σήμερα. Πάντως τα καπνά του ανάλογου Lucky Strike δεν λένε τίποτα σχέτα. Νομίζω σε κάποιες χώρες κυκλοφορεί ως κανονικό. Πάντως το νέο Lucky Strike κάνει πάταγο. Δεν ξέρω αν όλοι σπάνε την κάψουλα, απλώς το δοκιμάζουν ή έχει γίνει της μόδας πάντως είδα πολλούς να το καπνίζουν κυρίως νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο, τι αναλογίες έχει και πόσο κοστίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως αυτες οι κυκλοφοριες μετατρεπομενων τσιγαρων να ανοιξουν το δρομο και για το Marlboro Beyond, το οποιο ηδη κυκλοφορει στη Γαλλια και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα με το Activate και το Click and Roll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα πατέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη βλεπω καπως περιεργο το πακετο στην εικονσ..
    Ειναι slim, ή τυπου marlboro gold touch σε παχος, ή κανονικο?
    Και ποιο λετε να δοκιμασω, αυτο ή το lucky?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανονικο.Μου αρεσε περισσοτερο απο το Lucky.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σίγουρα είναι ένα καλό τσιγάρο,ακόμη θα έλεγα και για το μόνιμο κάπνισμα (χωρίς μέντα). Εμένα με άρεσε πάντως, παρά τις χαμηλές αναλογίες (θά έλεγα πως μου φάνηκε να είναι μεγαλύτερες αποτι αναγράφεται, τουλάχιστον το τσιγάρο αυτό πέφτει ποιό βαρύ απο το π.χ. camel blue που έχει ίδιες αν δεν κάνω λάθος αναλογίες). Εύκολο τράβηγμα αλλά γρήγορη καύση (πρόβλημα όλων των camel). Σίγουρα θα προτιμούσα αυτό το camel παρά το camel black και δεδομένου τιμής και της πτώσης ποιότητας και παρά το camel natural. Η γεύση μέντας βέβαια δεν κολλάει στο τσιγάρο αλλά που και που γίνεται προς το τέλος του τσιγάρου να σπάσεις την κάψουλα για να πάρεις την φρεσκάδα της μέντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι είναι καλύτερο από το Lucky και σε ποιότητα και σε γεύση και κανονικό και με την κάψουλα. Το Lucky δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνει 3,60, αυτή η εκδοχή του δεν αξίζει τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαλιστα..
    Ομως ρε παιδια.. Δεν εχω καταλαβει τι παιζει με την "μεταμορφωση" τους..
    Δηλαδη, ξεκινας να το καπνιζεις ως κανονικο, και υστερα μπορεις να το γυρισεις σε μεντα, ή λεω βλακιες?!
    Και αν εχω δικιο, μετα υποθετω δεν μπορεις να το "ξαναγυρισεις" σε κανονικο ετσι?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σε ολους. Συγχαρητηρια για το Blog. Ειναι η πρωτη φορα που γραφω αλλα το διαβαζω μηνες τωρα. Λοιπον οσο αφορα τα τσιγαρα μεντας, το Lucky Strike ειναι αρκετα καλο, με αρκετα καλο καπνο πριν σπασει η παστιλια! Το κανουργιο Camel Activate εχει πιο ελαφρυ καπνο και φοβερο πακετο (οπως και το Lucky) αλλα η παστιλια ειναι ολα τα λεφτα. Για το Marlboro απλα να πω οτι τοσα χρονια στην Ελλαδα δεν ειχε και πολλους οπαδους. Γενικα ανοιξε μια αγορα και περιμενουμε με ενδιαφερον τον ανταγωνισμο διοτι ερχονται και τα Silk Cut!!! Ειδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα βγει και Silk Cut? Μου κανει εντυπωση που η JTI θα βγαλει δυο παρομοια τσιγαρα. Νομιζω πως και το Marlboro θα ακολουθησει.Παντως δεν με ενθουσιαζουν αυτα τα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πετρο νομιζω οτι η ολη ιστορια ειναι οι γευσεις πια. Με το ηλεκτρονικο τσιγαρο να παιρνει μεγαλες μεριδες κοινου οι καπνοβιομηχανιες θα προσπαθησουν να δελεασουν. Επειδη ειμαι βιοχημικος οι γευσεις μπορουν να μπουν. Προφανως για μερακληδες σαν και εσενα θα ειναι βλασφημια ολη αυτη η ιστορια αλλα μαλλον το μελλον θα ειναι πολυ ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αλήθεια είναι ότι τα τσιγάρα μέντας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

    Τα κλασικά στα οποία χρησιμοποιείται μενθόλη (μία φυσική ουσία που μπορεί να αποσπαστεί από τη μέντα. Τη μενθόλη ο οργανισμός την εκλαμβάνει ως πάγο χωρίς να προσδίδει καμία γεύση μέντας. Αυτά είναι και κλασικά τσιγάρα μενθόλης που εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '30. Νομίζω πρώτη μάρκα ήταν τα KOOL.

    Τώρα αρκετά χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε μία άλλη εκδοχή στην οποία δεν μιλάμε για καθαρή μενθόλη αλλά για μείγμα μικρότερης καθαρότητας που διατηρεί περισσότερα στοιχεία της μέντας (όπως και το καινούγριο Camel) αυτά τα τσιγάρα μενθόλης επικράτησαν κυρίως στην Βόρεια Ευρώπη με μικρό κοινό όμως. Νομίζω ξεχωρίζουν από τα menthol γιατί λέγονται menthol fresh.

    Τη δεύτερη κατηγορία δεν την συμπαθώ ιδιαίτερα είχα καπνίσει το Αύρα και τώρα το Camel τα οποία όμως βγάζουν μία γεύση σαν οδοντόκρεμα. Στην Ελλάδα όσα τσιγάρα μενθόλης κυκλοφόρησαν άνηκαν στην δεύτερη κατηγορία εκτός από το marlboro menthol και το Lucky Strike. Αντίθετα τα τσιγάρα menthol τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα το έχω γυρίσει στο marlboro menthol το οποίο είναι και αρκετά καλής ποιότητας.

    Το Silk Cut menthol κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες χωρίς επιτυχία, αλλά δεδομένης της επιτυχίας των άλλων σημάτων τέτοιου είδους στην Ελλάδα και φυσικά την επιτυχία του Silk Cut στην ελληνική αγορά θεωρώ την κυκλοφορία του καλή επιλογή. Πάντως αν ήμουν διευθυντής θα περίμενα να δω αν η τόσο μεγάλη επιτυχία αυτών των τσιγάρων είναι αποτέλεσμα περιέργειας η πραγματικού κοινού, καθώς δεν είναι απλό πράγμα τόσο μεγάλο άνοιγμα, οι JTI μετά από μία μικρή περίοδο ηρεμίας το τελευταίο διάστημα τα παίζει όλα για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το ηλεκτρονικό τσιγάρο το θεωρώ απλώς μία φούσκα, η πολύ διαφήμιση σε συνδυασμό με την χρόνια προπαγάνδα έφεραν αποτέλεσμα, αλλά αυτό το πράγμα απέχει πολύ από το τσιγάρο. Δεν πέτυχε τόσο χρόνια και δεν θα καταφέρει να πετύχει ούτε τώρα, απλώς τώρα βγήκαν φθηνές εκδοχές.

    Spirospili μήπως μπορείς να με διαφωτίσεις σχετικά με το τί είναι η μενθόλη και πως απομονώνεται καθώς στο internet δεν βρήκα και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαυρο Ροδο, η μενθολη ειναι πολυ διαδεδομενη ουσια. Καταρχην μπορει και να παραχθει φυσικα αλλα και τεχνητα. Εχει πολλες χρησεις. Αλλα στο παρον μας ενδιαφερει μονο το τσιγαρο (χρησιμοποιειται σε τροφιμα, ποτα, κτπλ). Δινει την γευση της μεντας, διοτι προερχεται απο εκει. Προσεχε ομως τι αλλο προσδιδει. Καταπραυνει ερεθισμους του φαρυγγα και της γλωσσας. Δινει αισθηση φρεσκαδας. Και εδω ειναι το θεμα μας. Δεν θα το δεις πουθενα. Υποσυνειδητα λαμβανεις οτι το καπνισμα που παντου το θαβουν ως κατι θανατηφορο, επικινδυνο κτλπ, μεσα απο την μενθολη αναβαπτιζεται σε κατι υγιεινο!!! Για φαντασου οτι την γευση μεντας την εχεις συνδεσει με την υγεια συνηθως του στοματος!!! Αρα υποσυνειδητα το καπνισμα λαμβανει αφεση αμαρτιων!!! Αν και δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα εντελως, υπαρχουν βασιμες υποψιες οτι η μενθολη βοηθαει την νικοτινη να φτασει σε μεγαλυτερη συγκεντρωση στον οργανισμο, γεγονος που τα κανει πιο εθιστικα. Μετα απο αυτα που εγραψα δεν προκειται να ξανακαπνισω μενθολη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το τελευταίο νομίζω ισχύει, καθυστερεί τον μεταβολισμό της νικοτίνης. Πάντως εγώ την μενθόλη τη γνώρισα αρχικά μέσα του εισπνεόμενου καπνού στην κρυσταλλική μορφή της. Δεν ξέρω σχετικά με το θέμα υγείας, ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά πολύ πιθανόν και να ισχύει, η μέντα είναι πολύ διαδεδομένη σε σκευάσματα απλής υγιεινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους. spirospili γνωρίζεις αν πράγματι θα βγούν Silk Cut menthol? Είναι πολύ παράξενη είδηση και αν όντως ισχύει αρκετά παράδοξη, κατά τη γνώμη μου. Πίστευα οτι τα τσιγάρα μέντας δεν είχαν τόση επιτυχία, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πληροφοριες που εχω ακουσει μεταφερω...Να ξερεις ομως οτι δεν ειναι τα Silk Cut Menthol τα γνωστα. Ειναι τα SilK Cut Choice με καψουλα. Μυριζομαι πολεμο, που εννοειται βαινει προς οφελος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά δεν νομίζω να είναι και κάτι το ιδιαίτερο αυτός ο πόλεμος, το πολύ πολύ να βγάλει 1-2 σήματα κάθε εταιρεία. Πάντως η μενθόλη κρύβει καλά τη σαπίλα πολλών καπνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταρχάς συγχαρητήρια για το απίστευτο αυτό blog, το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι άψογο και άκρως ενημερωτικό.Είμαι ένας νέος καπνιστής(μόλις 9 μήνες)και θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή κάποιου τσιγάρου κοντά στα γευστικά μου γούστα. Δοκίμασα για αρχή αρκετούς καπνούς όπως G.V κίτρινο και OLD HOLBORN, αλλά χωρίς να με εντυπωσιάσουν. Κόλλησα για ένα 3μηνο με DRUM άσπρο, τον οποίο έβρισκα φοβερό.Για έναν περίεργο λόγο οι DRUM το τελευταίο διάστημα έγιναν πραγματικά απαίσιοι και κατ'εμέ αισχροί.Ύστερα αποφάσισα να δοκιμάσω εργοστασιακά και κάπνισα διάφορες μάρκες από LUCKY STRIKE(καλούτσικο, αλλά κυριολεκτικά μου έγδερνε το λαιμό), MARLBORO(πολύ μέτριο),WINSTON και αρκετά άλλα πολυδιαφημισμένα "σκουπίδια".Χθες αποφάσισα να αγοράσω ένα πακέτο CAMEL, το οποίο με το που άνοιξα το πακέτο έβγαζε ένα απίστευτο άρωμα και γενικά είναι ένα τσιγάρο που σκέφτομαι να το καθιερώσω. Φοβερή γεύση, με απίστευτο άρωμα και γεύση κατ'εμέ, είχε το κάτι παραπάνω από τα άλλα τσιγάρα. Όμωσ έιναι αρκετά βαριά σαν τσιγάρα. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τσιγάρο το οποίο πιστεύετε ότι θα μου ταίριαζε;
    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΠΕΡΙΟΔΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν θες κατι στην γευση του Camel στο ελαφρυτερο παρε Camel Blue. Αν σου αρεσουν οι πικαντικες γευσεις και θες να ψαχτεις σε κατι φτηνοτερο,κανε ενα πειραμα και στα παραδοσιακα Ελληνικα τσιγαρα στυλ Ασσος Κασετινα,Καρελια Φιλτρο,που ειναι καλα και φτηνα. Μεσα απο τις δοκιμες βρισκεις τι σου αρεσει και τι οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξέχασα να αναφέρω ότι από τις πρώτες μου επιλογές είναι ο ASSOS ΚΑΣΕΤΙΝΑ το οποίο βρίσκω αρκετά καλό. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι τα περισσότερα τσιγάρα έχουν αρχίσει να έχουν παρόμοια γεύση. Πάντωσ χωρίσ να έχω δοκιμάσει τσιγάρα παλιότερων χρόνων νομίζω οτι το τσιγάρο που καπνιζω θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο γευστικό και απολαυστικό, να με ικανοποιούσε ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το πιστεύουμε όλοι, γενικώς πλέον όλα τα τσιγάρα είναι λίγο πολύ ίσια, σπάνια βρίσκεις κάτι το διαφορετικό. Το Camel είναι από τα λίγα τσιγάρα πλέον με δική τους γεύση.

    Ξεχωριστές γεύσεις έχουν πλέον μόνο τα παλιά ελληνικά και αυτά μοιάζουν τα περισσότερα μεταξύ τους, τα Camel, τα Gauloises Blondes (αλλά θα σου πέσουν βαριά) και φυσικά τα γαλλικά με τα σκούρα καπνά που οι μεγαλοφυΐες κατήργησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέτρο έμαθα ότι βγαίνουν πίπες από ξύλο ελιάς, έχεις γνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Oχι.Δεν ειμαι πολυ σχετικος με το σπορ,παντως ειμαι σιγουρος πως οι όποιες αποριες σου για το σπορ θα λυθουνστο φοβερο Φορουμ Ελληνων Καπνιστων Πιπας http://forum.pipeclub.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. To καπνισα πριν καμια 4-5 μερες.Ενταξει οχι κατι το ιδιαιτερο αν και τα καπνα του οπως λες Πετρο πρεπει να ειναι καλα.Η μεντα αν την αφησεις το καταστρεφει το τσιγαρο εντελως απο θεμα γευσης γι'αυτο δε πατησα το φιλτρο καθολου.Θα του εβαζα ενα 6.5 δεδομενου οτι το θεωρω ψιλοψευτια γιατι θα μπορουσαν να κυκλοφορησουν ενα τσιγαρο κοντα στο παλιο καμελ που να μετραει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://tsekouratoi.blogspot.com/2012/03/blog-post_3392.html

    ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aυτο που δειχνουν ισχυει για την Αυστραλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το τσιγάρο. Το θεωρώ κατώτερο απ' το camel λευκό που είναι λίγο φθηνότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. egw eixa dokimasei prin apo 3 mhnes peripou to camel crush.to prwto tsigaro tetiou typou, to opoio kykloforei mono sthn amerikh (toulaxiston otan to dokimasa egw).twra giati sthn xwra mas kykloforei to camel activate den kserw, pantws to crush to thymamai poiotika anwtero.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, οποιοδήποτε τσιγάρο της Αμερικής κατά τη γνώμη μου, και πιστεύω πολλοί θα συμφωνήσουν, μόνο και μόνο λόγω του ότι δεν υπάρχουν οι γελοίοι περιορισμοί της καπνιστικής δικτατορίας της ΕΕ σε πίσσα και νικοτίνη, είναι καλύτερο από τα δικά μας.

      Δυστυχώς, αν και είμαστε λαός που θα τ' ανάψει και μάλιστα αρκετά, δεν μας σέβονται οι καπνιστικές εταιρείες αναλόγως, με το να κυκλοφορούν ποιοτικά προϊόντα και εδώ.

      Είναι όμως και η τάση μας να κάνουμε πίσω στην ποιότητα για χάρη της ποσότητας - πολλά χορτάρια επιβιώνουν ακόμα με μεγάλες πωλήσεις.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  31. To Camel στην Αμερικη κατασκευαζεται απο διαφορετικη εταιρεια.Μονο το όνομα ειναι ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το δοκίμασα κι εγώ πριν λίγο...
    Η γεύση μέντας είναι από ανύπαρκτη έως πολύ διακριτική.
    Κατά τα άλλα, πολύ καλό και ποιοτικό από πλευράς καπνού.
    Δε με ενόχλησε στο παραμικρό.
    Πάντως, η φημολογούμενη γεύση μέντας θα παραμείνει "φημολογούμενη", τουλάχιστον για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σας και από μένα. Τώρα έχω αρχίσει να καπνίζω όχι σε καθημερινή βάση αλλά όποτε μου κάνει κέφι και γενικά μ'αρέσουν τα ελαφριά τσιγάρα επειδή έχω ευαίσθητο λαιμό. Έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα καπνό marboro κόκκινο + κόκκινα rizla + rizla φιλτράκια αλλά με πίκριζε αρκέτα( μάλλον ήταν αρκετά βαρύ για μένα). Έπειτα δοκίμασα τον Lucky Strike + ασημί rizla + swan και μπορώ να πω ότι δεν με ενόχλησε στο λαιμό όπως το marlboro και η γεύση ήταν ελαφριά αλλά δεν με ξετρέλανε κιόλας.

    Γενικά όμως με αρέσει σαν ιδέα καπνός αρωματικός-με γεύση. Αρωματικό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα επειδή πολλά άτομα που έχω ρωτήσει με λένε ότι δεν αξίζει. Δοκίμασα όμως πριν μέρες τον Camel Acivate αφού μου τον πρότεινε ένα παλικάρι με ίδια γούστα πάνω κάτω με τα δικά μου. Πήρα μία τζούρα χωρίς να σπάσω την κάψουλα και ήταν κανονικός για τα δικά μου δεδομένα( δηλαδή δεν με πείραξε στον λαιμό, και η γεύση ήταν μια χαρά) αλλά όταν έσπασα την μπίλια και ρούφηξα.....πραγματικά το γούσταρα. Έμπαινε μια φρεσκάδα στο στόμα + ωραία γεύση + ότι δεν μυρίζει το στόμα σου μετά.

    Θα 'θελα κάποιος από σας τους πιο έμπειρους να μου προτείνετε και άλλα τσιγάρα/καπνό που να ανταποκρίνεται στα δικά μου τα γούστα. Μπορείτε να προτείνετε ότι θέλετε αφού εδώ που μένω έχει τα πάντα, αρκεί να μην είναι πανάκριβο. Αν μου προτείνετε καπνό, θα 'θελα να με πείτε και χαρτάκια και φιλτράκια.

    Τέλος, αξίζουν ο Lucky Strike Click & Roll και ο Marlboro Blue Ice που είναι ίδια ιδέα με αυτόν της Camel? Α και, για το αν αξίζουν τα φιλτράκια με γεύση μέντα τύπου swan menthol.

    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.(Πέτρο θα ποστάρω αυτό το σχόλιο και σε νεώτερη ανάρτηση σου σε περίπτωση που δεν δεις το συγκεκριμένο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aφου σου αρεσει η Μεντα,δοκιμασε και το Marlboro Light Menthol.Προσωπικα δεν την αντεχω οποτε δεν ειμαι καταληλος για συμβουλες.Τα φιλτρα τα Swan μεντα τα δοκιαμασα μια φορα στην τρακα,εχουν εντονη γευση.Απο Λακυ Στραικ,προτιμω το Καμελ,το Marlboro Blue Ice δεν το γνωριζω καν,κυκλοφορει στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δοκίμασε SALEM μακράν το καλύτερο μενθόλης, μετά marlboro menthol, Superkings καλούτσικο και μετά αυτά με την κάψουλα, το Lucky Strike μέτριο το Camel καλύτερο αλλά πολύ οδοντόκρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικά δεν υπάρχουν στην ελλάδα απλά τα είχα δει σε διαφήμιση στο internet.
    Τα Κάμελ τα προτιμάς από τα τσιγάρα ΛΣ, τον καπνό ή και τα 2;
    Επιπλέον με πρότειναν να μην swan μέντα επειδή κάνεις δεν ξέρει τι τα ποτίζουν. Παίζει τίποτα τέτοιο; Να έχουν ρίξει τίποτα επικίνδυνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για τα τσιγαρα λεω.Τωρα για τα Swan φιλτρα,ειναι απολυτως ασφαλη,μην ακους ιστοριες για αγριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ξέρει κανείς αν κυκλοφόρησε τελικά στην θεσσαλονικη το camel σε καινούριο οκτάγωνο πακέτο, πόσο κοστίζει και αν είναι το ίδιο τσιγάρο δηλαδή το κλασικό camel ή είναι κάτι καινούριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαύρο ρόδο θα λάβω υπόψη μου αυτά που είπες. Ελπίζω να είναι και light όλα αυτά που ανέφερες. Οι τίμες στα πόσο κυμαίνονται;

    Επιπλέον τα swan μενθόλη δίνουν την αίσθηση μέντας στον καπνό όπως στο Camel Activate ή είναι να 'χαμε να λέγαμε;

    Τέλος, ο καπνός του camel activate είναι virginia ή ανατολίτικος;

    Τώρα έχω αρχίσει να ψάχνομαι. Με συγχωρείτε γενικά αν καταντάω κουραστικός.

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φίλε Ανώνυμε, είσαι σίγουρος ότι μπορείς να καπνίσεις πάνω από ένα πακέτο τσιγάρα μέντας (όσες μέρες κι αν σου πάρει); Θυμάμαι παλιά, όταν είχα πρωτοανακαλύψει ότι υπάρχουν, είχα πάθει πλάκα με την πρωτόγνωρη εμπειρία δροσιάς. Τελικά δε μου άρεσαν για συνεχόμενα, και ελάχιστους έχω συναντήσει που να τα καπνίζουν μόνιμα. Ωστόσο σε άλλες χώρες συνηθίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οχι δεν κυκλοφορησε ακομα,θα δουμε ποτε. Το Camel Natural ας πουμε το εχουν αλλαξει ως πακετο σε όλο τον κοσμο εδω και δυο χρονια,ενω στην Ελλαδα εξακολουθουν να εχουν το παλιο.
    To Salem ειναι 0,9 και 10. Τα Camel ειναι αμερικανικο χαρμανι,τα Swan δινουν πολυ εντονη γευση μεντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το Salem είναι ελαφρύ από άποψη γεύσης αν και από περιεκτικότητες είναι κανονικό. Το marlboro menthol βγαίνει και σε light, νομίζω στο πρότεινε ο Πέτρος. Το Superkings Menthol έχει 8πίσσα και 0,8νικοτίνη, είναι δηλαδή lights.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στοιχίζουν 4 ευρώ τα SALEM, 4,10 τα Marlboro και 3,10 τα Superkings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Πεπε εγώ καπνίζω ή όταν βρίσκομαι με παρέα σε κανά σπίτι ή όταν είμαι μόνος στο σπίτι και χάνομαι στις υπαρξιακές μου αναζητήσεις. Οπότε 1 πακέτο το λιγότερο σε ένα μήνα να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ama agorasw tsigara apo t net plhrwnw kati extra se foro???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν ξέρω για φόρο αλλά πέφτει χοντρό φέσι στα μεταφορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα σε όλους.
    Κυκλοφόρησε στην Κύπρο το νεο Silk Cut με κάψουλα μέντας. Ονομάζεται Silk Cut Choice. Θα ανεβάσω αύριο το πρωι φωτό στο μπλόγκ μου. Απ'ότι φαίνεται αυτός ο νεος τύπος τσιγάρου διαδίδεται παντού. Προσωπικά περιμένω και άλλες παρόμοιες κυκλοφορίες και στην Κύπρο, αλλά κυρίως στην Ελλάδα, όπου φαίνεται πως το καινούργιο Silk Cut θα έρθει σχετικά σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτές οι κυκλοφορίες μου θυμίζουν τα τσιγάρα μενθόλης που άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας '80. Στην αρχή είχαν αρκετό κοινό, κυρίως από περιέργεια και γρήγορα ξεφούσκωσαν. Το ίδιο παρατηρώ και με το Click And Roll αν και είχε αρκετό κοινό στην αρχή και έβλεπα πολύ κόσμο να το καπνίζει τώρα πολύ σπάνια το βλέπω, το δε Camel Activate ποτέ δεν προχώρησε. Προσωπικά μου αρέσουν αυτά τα τσιγάρα και περιμένω να δούμε και στην Ελλάδα το Silk Cut Choice μιας και εδώ το Silk Cut έχει αρκετό κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Άσχετο: Ως καπνιστής στριφτών στα έτοιμα τσιγάρα μένω ανικανοποίητος λόγω της γρήγορης καύσης τους απο τα λίγα που έχω δοκιμάσει :\. Έχετε κάτι να προτείνετε παιδιά; Πετρος ο Μποεμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δοκίμασε 100s, επίσης το 22 καίγεται πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μαύρο Ρόδο δεν διαφωνώ καθόλου με τα λεγόμενα σου. Εχω να παρατηρήσω όμως οτι αυτό το πράγμα γίνεται συνήθεια σιγά σιγά. Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αν θα χρησιμοποιήσεις τη καψουλα, το ζήτημα είναι πόσο καλό είναι το τσιγάρο. Η κάψουλα είναι άλλοθι για να σε τραβήξει να το δοκιμάσεις. Προσωπικά δοκίμασα το γαλλικό Camel Acivate, χωρίς να πατήσω τη καψουλα. Βαρύ τσιγάρο, αρκετά καλό και διαφορετικό από το κλασσικό αδερφάκι του. Δεν δοκίμασα το αντίστοιχο ελληνικό και αυτές τις μέρες σκέφτομαι να δοκιμάσω το καινουργιο Σιλκ Κατ. Το τί θα βρώ δεν ξέρω, ίσως και να μου αρέσει. Όπως και να᾽χει, προσωπικά πιστεύω πως τα περισσότερα τσιγάρα σε λίγα χρόνια θα είναι ετσι κλωνοποιημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εγώ πάλι πιστεύω πως αυτή η κάψουλα θα αποτύχει. Το Silk Cut είναι γενικά καλό τσιγάρο δεν νομίζω να είναι άσχημο. Το Camel Activate είναι ωραίο και χωρίς την μενθόλη, μάλιστα καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το ίδιο ισχύει και για το Silk Cut. Χωρις την καψουλα ειναι αρκετα καλο τσιγαρακι. Με αναλογιες 7-0,7 καπνιζεται μια χαρα. Τωρα, το τι θα γινει με αυτον τον τυπο τσιγαρων, το μελλον θα δειξει. Παντως δεν ειναι τυχαιο που όλα τα βαρια σηματα, διεθνους κυκλοφοριας, εχουν βγαλει τετοιο πραγμα. Μαρλμπορο, Καμελ, Λακι Στραϊκ και μετα Φιλιπ Μόρις και Σιλκ Κατ. Θα δουμε τι θα γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλά σίγουρα ο χρόνος θα είναι ο τελικός κριτής, αλλά αυτό οφείλεται πιθανότατα στην έλλειψη πρωτοπορίας που παρατηρείται τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Όταν μία εταιρεία βρίσκει κάτι οι άλλες το αντιγράφουν χωρίς να ψάξουν για κάτι δημιουργικότερα (π.χ. κάψουλες με άλλες γεύσεις (μαλακία βέβαια αλλά σαν μια ιδέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί Camel ο λόγος, αγόρασα σήμερα το πρωί ενα Camel Blue-με σκοπό να το ανταλλάξω. Παρατήρησα το barcode του, είναι 01230739...από τα λίγα που ξέρω, τούτο είναι αμερικάνικο barcode. Επιπλέον, παρατήρησα πρόσφατα οτι άλλαξε και το barode στα Dunhill International και έγινε 52.....νομίζω πως παλιότερα ήταν διαφορετικό, θα το επιβεβαιώσω όταν επιστρέψω σπίτι. Πάντως το barcode στο Camel Blue με πρίζωσε να το δοκιμάσω και βεβαιώνω οτι δεν έχει καμία σχέση με το ίδιο τσιγάρο που κάπνισα πριν λιγο καιρο. Είναι άλλο πράγμα τελείως, φυσικά κατά πολύ καλύτερο. Από περιέργεια θα κοιτάξω και τα παλιότερα πακέτα Camel που έχω και θα συγκρίνω. Λέτε να έριξε η JT αμερικάνικα Camel στην αγορά???

      Διαγραφή
    2. Οποία κwλοφ@ρδια εχω να προσθέσω. Μαζί με το μπλέ σκληρό, αγόρασα και ενα μπλε μαλακό, με σκοπό οπως εγραψα την ανταλλαγη. Το μαλακο εχει barcode 40331904, τουτεστιν γερμανικό, αναφέρει δε:Made in the EU under the authority of JT International.Το σκληρο απλά γράφει:A product of JT International...τυχαίο ή υπάρχει παρτίδα αμερικάνικου Camel? Πάντως από τις 8 που το αγόρασα ως τώρα (10:02) έχω κάνει το μισό πακέτο. το τσιγάρο δεν παίζεται...!

      Διαγραφή
    3. Λάμπρο, τώρα με πρίζωσες και το μόνο κακό είναι ότι θα το πάρω ότι σκατά και να είναι, ντρέπομαι να το γυρίσω πίσω σε περίπτωση που δεν είναι 01 !!!

      Θα επανέλθω όταν αγοράσω.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. Λαμπρο εισαι στην Κυπρο ή την Ελλαδα τωρα? Το Dunhill εχει barcode 87 που σημαινει Ολλανδια,αν εγινε 529 σημαινει Κυπρος και ξερω πως η ΒΑΤ εχει εργοστασιο εκει.Το 520 ειναι Ελλαδα,αλλα το θεωρω χλωμο.
      Κανε μια δοκιμη και στο κανονικο Camel.

      Διαγραφή
    5. Α ρε Λαμπρο τι μας εκανες!Πραγματικα τα barcode απο 00 εως και 13 ειναι USA και Canada.Τρεχω στα περιπτερα να ψαξω!

      Διαγραφή
    6. Όποιος βρει πρώτος ειδοποιεί!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    7. Απ την σελίδα του zigsam βλέπω πως το 01230.. ανήκει τόσο στην jti όσο και στην reynolds. Τώρα πως πήγαν τα camel στην Κύπρο (μάλλον για Κύπρο λέει ο Λάμπρος) με αυτό το barcode είναι ολίγον παράξενο. Να έγινε κανα λάθος στις παρτίδες? Πάντως το βλέπω δύσκολο να έρχεται στην Ελλάδα, αν και θα ήταν ευχής έργον φυσικά..

      Διαγραφή
    8. Αυτό που πήρα σήμερα είναι 40, γερμανικότατο.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  56. Κύριοι, λοιπόν. Δυστυχώς είμαι Κύπρο, οπότε αντιλαμβάνεστε οτι αναφέρομαι μόνο στο κυπριακό κάμελ. ΜΟΝΟ το μπλε σκληρό έχει κωδικό 0123. Όλα τα υπόλοιπα είναι γερμανικά και μάλιστα γράφουν Made in the EU under the authority of JT International. Ευθύμη, οι κωδικοί που αναφέρεις από τον Ζίγκσαμ είναι σωστοι για τις εταιρείες αλλά δείχνουν και χώρα παραγωγής. Το 520 είναι ελληνικό, μπορείς να το διαπιστώσεις και απο άλλα προϊόντα. Το 0123 είναι αμερικάνικο. Τώρα, τι στην ευχή κάνει ενα μπλε σκληρό Κάμελ από Αμερική στην Κύπρο και όλα τα υπόλοιπα να είναι γερμανικά, δεν έχω ιδεα. Μεθ᾽εκπλήξεως διαπίστωσα πως όλα τα μπλε σκληρα είναι αμερικάνικα. Το επιβεβαίωσα από τον Ζίγκσαμ προ ολίγου με τα κυπριακά Κάμελ που του έστειλα και έχει στη συλλογή του, πριν αρκετούς μήνες. Το κίτρινο και το σίλβερ έχουν κωδικούς γερμανίας, το μπλε αμερικής! Αναφορικά με το Ντάνχιλ, Πέτρο εχεις δίκιο, είναι κυπριακό με κωδικό 52908514. Νομίζω οτι κάποια στιγμή το έβρισκα κι αυτό με γερμανικό κωδικό, αλλά δεν παίρνω όρκο. Ανακάλυψα επιπλέον οτι τα κυπριακά Ρόθμανς είναι ουγγαρέζικα, ενώ Μάλμπορο και ΛΜ κατασκευάζονται Κύπρο...᾽Νταξει, περιττό να πω οτι με βλεπω να καθιερώνω Κάμελ μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kανε ενα ερωτημα στην JTI για να παρουμε μια εμπερειστατομενη απαντηση.

      Διαγραφή
    2. Ναι Λάμπρο, το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά ήθελα να τονίσω πως στην Αμερική δεν παρασκευάζει CAMEL μόνο Reynolds αλλά και η JTI πράγμα που προσωπικά μου έκανε εντύπωση. Όπως και να χει η κυπριακή αγορά είναι διαφορετική απ την ελληνική, οπότε δεν πιστεύω να έρθει εδω αμερικάνικο camel, έστω και το μπλε σκληρό..

      Διαγραφή
  57. Ευθύμη το Camel ειναι περίεργη κατάσταση. Απ'οσο ξέρω άλλος το παρασκευάζει στην Ευρώπη, άλλος στο Μεξικό, άλλος στις ΗΠΑ άλλος στην Αργεντινη. Τώρα, τι γίνεται ακριβώς αυτοί ξέρουν μόνο. Πάντως, έριξα μια ματια σήμερα το πρωι και αν είδα καλά το ελληνικό μπλέ σκληρό έχει κωδικό από Ολλανδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η JTI δεν κατασκευαζει CAMEL στις ΗΠΑ,ουτε το εμπορευεται εκε.Σε κάποια φαση ομως πουλουσε Camel στα Αμερικανικα Duty Free εισαγωμενο απο Γερμανια,αλλα η Reynolds ξαναγορασε τα δικαιωματα. Στον Καναδα,η JTI φτιαχνει Camel,το εργοστασιο λεγεται JTI-Mcdonald. Εχω καπνισει το Καναδεζικο ειναι αθλιοτητα,αλλα πολυ βαρυ,δυνατοτερο απο το αμερικανικο.
    Μεξικο,Αργεντινη,Νοτιο Αφρικη το Camel κατασκεαζεται απο την ΒΑΤ κατοπιν αδειας της JTI.
    Tωρα για το θεμα του Camel στην Κυπρο υποψιαζομαι πως ειναι Ουκρανικης κατασκευης.Εξηγουμαι:το Barcode το χρησιμοποιουσε η Reynolds παλια,οταν εκανε εισαγωγη το Camel Lights στις χωρες της τεως ΕΣΣΔ.Η JTI φαινεται πως το κρατησε.Ακριβως ο ίδιος κωδικος εμφανιζεται και στα Camel Lights που πωλουνται στην Μολβαδια και ο Zigsam γραφει ως κατασκευαστη την JTI Ουκρανιας.
    Η Ολλανδια εχει κωδικο 87.Που βρηκες Ελληνικο πακετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πέτρο διόλου απίθανο αυτό που λες για το κυπριακό Κάμελ, οπότε τσάμπα η χαρά...διορθώνω για το ολλανδικό. Πρόκειται για το ελληνικό σίλβερ με κωδικό 8416 (ισπανίας?). Αυτό είδα, αν και θα ξανακοιτάξω στη συλλογή μου για πιο σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλα η χαρα δεν αλλαζει εφοσον μιλαμε για ενα καλο προιον. Ναι 84 Ισπανια ειναι.

      Διαγραφή
  60. Καλά μιλάμε είστε πολύ εξειδικευμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αναφερεσαι στον Πετρο σύμφωνοι. Προσωπικά είμαι εντελώς ασχετος,ειδικα με γευσεις και χαρμανια και τα τοιαυτα. Για τους κωδικους απλο ψαξιμο είναι,τιποτα παραπανω, και οφειλεται στο γεγονος οτι στην ιδια χωρα ερχονται πακετα απο διαφορετικα εργοστασια.

      Διαγραφή
  61. Ξέρει κανείς αν αυτά τα silk cut choice έχουν εν τέλει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ή αν πρόκειται να κυκλοφορήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κάπνισα δυο τσιγάρα στην τράκα. Τα βρήκα απαράδεκτα! Η μέντα δε με άφησε να έχω καθαρή άποψη για τον καπνό, οπότε επ' αυτού δεν έχω να πω τίποτε, η ίδια όμως η μέντα ήταν εντελώς οδοντόκρεμα! Όσο κι αν έχω καμιά δεκαριά χρόνια και βάλε να καπνίσω γνήσιο τσιγάρο μέντας (Σάλεμ, Μορ, Μάλμπορο πράσινα όταν δεν είχαν ακόμα έρθει εδώ, κλπ.), είμαι 99,6% βέβαιος ότι η μνημη μου δε με απατά τόσο: καμία απολύτως σχέση με αυτό εδώ! Δεν ξέρω αν η διαφορά έγκειται στην ίδια την ουσία ή στο ότι αντί για τον καπνό εδώ βρίσκεται στο φίλτρο, αλλά αυτό που πρωτογνώρισα ως τσιγάρο με μέντα και που το διασταύρωσα σε διάφορες μάρκες δεν έμοιαζε επ' ουδενί με οδοντόκρεμα. Το Κάμελ Ακτιβέιτ ήταν εντελώς οδοντόκρεμα. Θα πάω να πάρω ένα πακέτο κανονικά τσιγάρα μέντα να κάνω τη σύγκριση. Ποια είναι αξιοπρεπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μαρλμπορο Μεντα.
      Ασχετο Κιρετσιλερ βρισκεις ακομα στην Νεα Σμυρνη;

      Διαγραφή
    3. α) Ευχαριστώ Πέτρο.
      β) Δεν ξέρω. Έχω 3 πακέτα σπίτι μου και, εν όψει της πιθανότητας να σταματήσει το σήμα, δεν τα ανοίγω. Και αφού δεν τα έχω καπνίσει, δεν έχω ψάξει και να τα αντικαταστήσω!! Γιατί ρωτάς, στη Σαλονίκη έχει αλλάξει κάτι;

      Διαγραφή
    4. Μιας που είπε ο Πέτρος για Κιρέτσιλερ, να δούμε τι θα γίνει με τον Σαββίδη. Ελπίζω πριν το τέλος καλοκαιρίου να μπουν νέα σήματα της ΣΕΚΑΠ στην αγορά ή έστω να αναβαθμιστούν τα ήδη υπάρχοντα

      Διαγραφή
    5. Πέπε το συζητουσα με εναν φίλο μου ΝεοΣμυρνιωτη και μου έλεγε πως ψαχνει αυτη την μαρκα χρονια.Όταν ξαναμιλησουμε θα τον ρωτησω αν τελικα το πέτυχε.
      Efthimi πηρα 4-5 πακετα κοκκινο BF αυτες τις μέρες,κωδικους ΓΖ και ΓΡ,ήταν πολύ καλα.Ελπίζω να φερει στην Ελλαδα τα Ρωσικα πολυτελη της Donsoy(Senator κ.λ.π.),πράγμα που το θεωρω πολυ πιθανό μια και οι επενδυσεις του στον τουρισμο απευθυνονται στο Ρωσικο Jet Set ως βασικο target group. Απο ότι ειδα πάντως,οι αλλαγες που εγιναν στο Μακεδονια Palace μεσα σε ελαχιστο διαστημα,με προδιαθετουν πολυ θετικα για το μελλον της ΣΕΚΑΠ. Ελπιζω παντως ο Σαββιδης να πρωτοπορισει και να μην δουμε αρωματικα Βιρτζινιοειδη στριφτα και φθηνοτσιγαρα.

      Διαγραφή
  63. Στο επικριτικό μου σχολιο για τα Ακτιβέιτ, να προσθέσω και κάτι ακόμα:
    Αισθανόμουν δύο γεύσεις ταυτόχρονα. Μία τσιγάρου και μία μέντας. Υποτίθεται ότι ο σκοπός είναι να καπνίζεις τσιγάρο ΜΕ μέντα, όχι τσιγάρο ΚΑΙ μέντα! Στα μένθολ που θυμάμαι από παλιά η γεύση ήταν μία, ενιαία, σύνθετη φυσικά αλλά πάντως δεμένη, όχι δύο ταυτόχρονες και ανεξάρτητες. Ακόμη και στα Αύρα που δεν τα έβρισκα πετυχημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τα Μάλμπορο μέντα είναι εντελως διαφορετικά.
    Με λίγο άσπρο πλαίσιο (το πράσινο δε φτάνει μέχρι τη γωνία του πακέτου) και με 0,6 και 8 λάιτς δεν είναι; Όλοι αυτά είχαν. Υπάρχει και κανονικό; Πώς το διευκρινίζεις στον περιπτερά; (Κουβέντα να γίνεται, όχι πως θα τα ξαναψάξω. Καλά είναι, καμία σχέση με τα Κάμελ Ακτιβέιτ, αλλά ο σκοπός μου ήταν απλώς να καλύψω την περιέργειά μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ta Lights πηρες,το κανονικο ειναι όλο πρασινο,καφε φιλτρο,10 πισσα και 0,8 νικοτινη

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι κακό και το λάιτ.
      Πώς τα ζητάω όμως δεν κατάλαβα, έτσι πως τα 'χουνε κάνει με τα ονόματα!

      Διαγραφή
    3. Τώρα που το σκέφτομαι:

      Στα Κάμελ Ακτιβέιτ μ' ενόχλησε αφενός η γεύση της μέντας (όχι ότι υπάρχει αλλά ότι δεν ήταν καλή) κι αφετέρου ότι δε δένει με τον καπνό. Υπέθεσα ότι για το δεύτερο φταίει ότι η μέντα δεν είναι στο χαρμάνι αλλά στο φίλτρο. Όμως τσιγάρα με μενθόλη στο φίλτρο αντί για τον καπνό βγάζει και ο Νατ Σέρμαν, που, όσο κι αν δεν τα έχω δοκιμάσει, λογικά αποκλείεται να μην κρατάνε ένα επίπεδο. Άρα μάλλον τελικά το πρόβλημα των Ακτιβέιτ δεν είναι στο γενικό κόνσεπτ (μέντα στο φίλτρο) αλλά στην εκτέλεση!

      Σημειωτέον ότι και τα Μάλμπορο, που έχουν τη μέντα κανονικά στο χαρμάνι, έχουν ΚΑΙ στο φίλτρο (ή ίσως απλώς περνάει και στο φίλτρο).

      Διαγραφή
    4. ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ, ΙΣΩΣ, ΥΠΕΘΕΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ...........
      ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.

      Διαγραφή
    5. Είναι πολύ συγκεκριμένο το πόιντ μου, κρίμα που δεν κατάλαβες... Ψάχνω να βρω αν φταίει που το Κάμελ δεν έχει τη μέντα στο χαρμάνι αλλά στο φίλτρο, ή αν απλώς το Κάμελ δεν είναι καλό. Δηλαδή αν φταίει μια ολόκληρη κατηγορία, οπότε την αποφεύγουμε όλη μαζί, ή μια μάρκα, οπότε δε μας φταίνε οι υπόλοιπες. Πόσο πιο πρακτικό μπορεί να είναι ένα ερώτημα;

      Εννοείται πως αν ήξερα την απάντηση δε θα έγραφα την ερώτηση.

      Διαγραφή
    6. Αμάν ρε Πέπε, μην δίνεις τόσο σημασία πια σε τέτοια σχόλια! Δεν λέω και γω την έχω πατήσει, μην το παίζω υπεράνω..

      Στο θέμα μας. Προσωπικά, τσιγάρο με μέντα μου φαίνεται σαν αυγό ομελέτα με πραλίνα σοκολάτα. Σίγουρα σε κάποιους αρέσει, αλλά θεωρώ πως όποιο και αν είναι το κόνσεπτ ή η εκτέλεση όπως είπε ο Πέπε, το αποτέλεσμα θα παραμένει αρνητικό.

      Διαγραφή
  65. wraio tsigaraki paidia....na tonisw kapou edw prwta oti eimai fanatikos ts xrushs kasetinas...sunexizw legontas oti m aresei k h geush ts mentas me to mono arnhtiko to grhgoro kapsimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Menthol swan φιλτρα και καπνος karelia κανουν απιστευτο δίδυμο. Ειναι ομως υγιεινα; Αυτο αναρωτιεμαι... μηπως τα χημικα με μεντα κανουν κακο επιπλεον στον οργανισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. κυκλοφορουν ακομα στην ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Τα Camel Activate κυκλοφορούν ακόμα Ελλάδα....
    Αλλά τι ακριβώς παίζει με αυτήν την απαγόρευση της Ε.Ε;
    Από λίγο ψάξιμο βλέπω ότι η απαγόρευση θα ισχύσει από το 2020 ή το 2022 δεν είμαι σίγουρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή