ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Senior Service


 Συνεχιζουμε το αφιερωμα στον Βρετανικο τσιγαρο με ενα ακομα αφιλτρο,το Senior Service. Η μαρκα αυτη εχει μακρα ιστορια αφου κυκλοφορει απο την δεκαετια του 20. Πακετο οβαλ και συρταρωτο,σαν τα Gitanes. Οταν τα ανοιγεις βλεπεις την επιγραφη Seniors-Tobacco at it's best. Στην Γερμανια κυκλοφορει ως αφιλτρο σε μαλακο πακετο,ενω στην Κυπρο υπαρχει με φιλτρο,ως Full Flavor,Lights κ.λ.π. Επιστρεφουμε ομως στο Βρετανικο....
   Το Senior ειναι ενα τσιγαρο που μου αρεσε παρα πολυ. Ισως το καλυτερο αφιλτρο που εχω καπνισει,μετα το εκτος συναγωνισμου Θεικο Orienta, της ιδιας τουλαχιστον κλασης με την αφιλτρη Χρυση Κασετινα  Αν και απουσιαζουν τα καπνα γευσης και εχουμε ενα χαρμανι Virginia, μπορω να πω με σιγουρια πως ο καπνος που χρησιμοποιηται ειναι της ανωτερης ποιοτητας και φτιαχνει ενα τσιγαρο εντυπωσιακα απαλο(αυτο ειναι ταυτοχρονα και το μειονεκτημα του) και απιστευτα γλυκοπιωτο. Η καυση του ειναι ομαλη. Οσοι βρησκεστε ή θα βρεθητε στην Αγγλια αναζητηστε το και θα με θυμηθειτε. Τα Seniors τιμολογουνται στην κατηγορια των super premium τσιγαρων,ακριβοτερα απο τα Marlboro και B&H,ελαφρως ακριβοτερα και των Dunhill. Σημερα ειναι ενα προιον της JTI. Στην Γερμανια και την Κυπρο κατασκευαστης ειναι η ΒΑΤ,οποτε προφανως δεν μιλαμε για το ιδιο προιον.
 Βαθμολογια 8 στα 10

14 σχόλια:

  1. Τα Senior Service Γερμανίας και Κύπρου τα έχεις δοκιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνα τσιγαρο στην τρακα πριν χρονια,νομιζω ηταν και λαιτ.Δεν θυμαμαι αν μου αρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. krima pou ola afta ta tsigara den ta exoume stin ellada...sou gemizoun to mati mono ta paketa..fadasou ti kapnisma 8a kanoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο παρελθόν είχαμε αρκετά τέτοια σήματα, τώρα έχουν μείνει μόνο κάτι μαλακίες τύπου L&M, PALL MALL, STUYVENSANT και τέτοια, τα πολυτελή τσιγάρα είναι πλέον μετρημένα στα δάχτυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mporei kapios na mou eksighsei ti einai ta afiltra tsigara? Otan leme dhldah assos afiltro ti enooume??? Epishs eseis pistevete pws ta afiltra paketa einai kalytera ap' ta kanonika??? Rwtaw giati exw dei sygekrimenes tsigarokritikes kai se oles (opws assos h sante afiltro) oloi protimun ta afiltra...giati ginetai auto??? Dhladh ti allazei kai pws sto tsigaro???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άφιλτρο σημαίνει το προφανές, ότι δεν έχει φίλτρο, στο τσιγάρο δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο, ο λόγος που τα προτιμάμε είναι επειδή είναι ποιοτικότερα από τυχαίο γεγονός, δεν σημαίνει κάτι το αν το τσιγάρο έχει φίλτρο ή όχι, πέραν μίας διαφοράς στη γεύση και εκτός Ε.Ε. στο βάρος. Δεν τα προτιμάμε πάντοτε, υπάρχουν ποιοτικότερα τσιγάρα με φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επ'ευκαιρία, κάτι που ήθελα καιρό να ρωτήσω. Η πίσα κλπ. που αναγράφεται είναι το ποσό που περιέχεται στον καπνό-υλικό (tobacco) ή στον καπνό-εισπνεόμενο αέριο (smoke);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. euxaristw gia tis plhrofories.....thn shmerinh epoxh pia afiltra kykloforoun (akoma) ??? an den kanw lathos ta assos kai lucky exoun katarghthei.... ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέπε η μέτρηση γίνεται σε αέρια μορφή μορφή καθώς ο καπνός δεν περιέχει πίσσα, η πίσσα είναι προϊόν καύσης. Μετρούν τις περιεκτικότητες ενός τσιγάρου.

    Κυκλοφορούν πλέον ελάχιστα είναι η αλήθεια. Assos, Καρέλια Αγρινίου, SANTE, CAMEL, Χρυσή Κασετίνα, Gitanes brunes (καταργήθηκε), Gauloises brunes (καταργήθηκε) και ίσως 22 αντινικότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρυσή Κασετίνα, Assos και Sante είναι τα ποιοτικότερα με βάση την τιμή τους φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγγενικό μου πρόσωπο θα επισκεφθεί αυτές τις μέρες την Κύπρο (Λευκωσία). Τί τσιγάρα ή καπνό μου προτείνετε να παραγγείλω; Επίσης θα ήθελα να πάρω και 2-3 πακέτα πούρα για δώρο , απο τα duty free, ποιά μάρκα να ζητήσω; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από τσιγάρα έχουμε σχεδόν τα ίδια, από καπνό πάρε MANITOU GOLD.
    Από πούρα cohiba siglo I και Hoyo de Monterrey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί; Με παραγγελία από κάποιο καπνοπωλείο; Μέσω κάποιας σελίδας το ιντερνέτ; Ή μόνο να του φέρει κάποιος από το εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή