ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Player's Navy Cut


 Ξεκιναμε την νεα χρονια με την παρουσιαση ενός εκ των ιστορικοτερων σηματων που εξακολουθουν να κυκλοφορουν στον πλανητη,του Player's Navy Cut. Η περηφανη ιστορια του ξεκιναει τον 19ο αιωνα με την εταιρεια John Players(εδω και πολλες δεκαετιες τμημα της Imperial Tobacco) στο Nottingham και ακομα και σημερα εκει κατασκευαζεται. Τσιγαρο που καπνιστηκε πολυ στο παρελθον,κυκλοφορουσε και στην Ελλαδα μεχρι τα τελη της δεκαετιας του 90,σημερα την εποχη των λαιτ τσιγαρων και της τυραννιας της υγειας, ζει την παρακμη του και εξακολουθει να υπαρχει μονο στην Αγγλια,ισως και καποιες χωρες της Βρετανικης κοινοπολιτειας. Τα Players ηταν η αγαπημενη μαρκα του ποιητη,λογοτεχνη και ψυχαναλυτη Ανδρα Εμπειρικου.
     Τα Player's Navy Cut ειναι στο ιδιο ρετρο συρταρωτο,σαν τα Gitanes, πακετο οπως παντα.Οταν τα ανοιγει κανεις βλεπει την σοφη επιγραφη it's the tobacco that counts. Αφιλτρο τσιγαρο,ηπιο και ευκολοκαπνιστο, με καπνα Virginia υψηλης ποιοτητας και ενα οχι τοσο πολυπλοκο χαρμανι,κανουν ενα καπνισμα απολαυστικο όσο πλησιαζουμε προς το τελος του τσιγαρου. Ειναι απο τα καλα αφιλτρα το Player's, μπορει να μην σε απογειωνει η μιξη διαφορετικων καπνων, αλλα η μια ποικιλία που χρησιμοποιηται ειναι πολυ καλης ποιοτητας. Οσοι ζητε ή θα επισκευτητε την Αγγλια,αναζητηστε το αφοβα.
Βαθμολογια 7 στα 10

27 σχόλια:

  1. Τα κάπνιζα περιστασιακά στο παρελθόν, τότε είχαν πάνω από 20 πίσσα αλλά η γεύση τους ήταν ήπια σχετικά, ωραίο τσιγάρο, δεν ξέρω αν εξακολουθεί να μοιάζει στο παλιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχα παιδιά για δείτε εδώ ο Στάλιν Β΄ έχει και σελίδα στο internet.


    http://www.angela-merkel.de/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Πέτρο και συγχαρητήρια για το μπλογκ. Εδώ και 1 χρόνο καπνίζω dunhill international, αλλά τώρα θέλω να το κόψω. Γνωρίζει κανεις ποια είναι τα τσιγαρα της αγοράς με τις χαμηλότερες περιεκτικοτητες; Και αν ναι ποιες οι περιεκτικοτητες; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει πολλα με πισσα 1 και νικοτινη 0,1. Silk Cut Silver,Cortina,BF one μεχρι και το Dunhill νομιζω βγαζει τσιγαρα σε αυτη την κατηγορια. Η γνωμη μου ειναι να παρεις κατι φθηνο,ουτως ή αλλως δεν αξιζει τον κοπο να δωσεις λεφτα για ενα τοσο ελαφρυ τσιγαρο αφου ολα εχουν την ιδια γευση,δηλαδη καμία.Ειχα καπνισει το GR white,με πισσα 1 και νικοτινη 0,1 οταν ημουν κρυωμενος πριν χρονια και ηταν το ιδιο με τα ακριβα ελαφρια. Τιμη 3,70 τα 25 τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως εδώ έχω ένα καλό κίνητρο για να μιλήσω για τα ξένα άφιλτρα τσιγάρα και να παρουσιάσω κάποιες από τις αγαπημένες μου (και μη) μάρκες.

    PLAYER'S: Το γνωστό συρταρωτό πακέτο με τον καπετάνιο. Ήταν τα κλασικά άφιλτρα τσιγάρα που κάπνιζαν στον Αμερικανικό στόλο! Στιγμιότυπο στην ταινία του Ντασέν "Ποτέ την Κυριακή" δείχνει τον Παπαμιχαήλ που υποδύεται το ναύτη, να προσφέρει ένα PLAYER'S στη Μελίνα. Και μετά όπως έλεγε και το τραγούδι "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι..."!!!! Σαν τσιγάρο ήταν αρκετά καλό, είχε full Virginia καπνά αλλά ήταν λίγο στεγνή η γεύση του. Ίσως γιατί δεν είχε χαρμάνι με άλλου τύπου καπνά. Πάντως θα το πρότεινα.

    CAMEL ΑΦΙΛΤΡΟ: Το αγαπημένο Καμελάκι στο μικρό πακέτο. Ιστορικό Αμερικάνικο τσιγάρο σήμα κατατεθέν πολλών ηθοποιών. Κάποτε είχε πολύ πλούσιο άρωμα και γεύση. Ήταν από τα τσιγάρα που δύσκολα θα άλλαζες με κάποιο άλλο αλλά τελικά η JTI που το βγάζει σήμερα, το κατέστρεψε. Εις μνήμην ίσως το πάρω κάποια στιγμή πάλι.

    LUCKY STRIKE ΑΦΙΛΤΡΟ: Το δοκίμασα πρώτη φορά όταν μου το έφεραν από την Αμερική. Άνοιγες το πακέτο και ερχόταν ένα κύμα αρώματος κατά πάνω σου! Απόλαυση. Ακόμα και τα πρώτα άφιλτρα Λάκι Στράικ που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν ισάξια των Αμερικάνικων. Τα σημερινά, είναι υποδεέστερα.

    PALL MALL ΑΦΙΛΤΡΟ: Έχω γράψει κι αλλού ότι το θεωρώ το καλύτερο άφιλτρο τσιγάρο στον κόσμο. Μαλακό μπορντώ πακέτο, πλούσιο, σχεδόν εθιστικό άρωμα, γεύση αναντικατάστατη, τσιγάρο που καπνιζόταν εύκολα ακόμα και το πρωί. Σταμάτησε δυστυχώς και τα PALL MALL που απέμειναν είναι μόνο με φίλτρο και με κακό χαρμάνι. Μακριά!

    GITANES: Γαλλικά τσιγάρα με συρταρωτό πακέτο και μαύρο καπνό που η επεξεργασία του γινόταν με κοπρία!!! Η γεύση ήταν τόσο πολύ βαριά που μπορούσε να σε σκοτώσει αν τράβαγες βαθιά τζούρα!!! Το πακέτο όμως ήταν εξαιρετικό. Σε ταινίες του Γαλλικού σινεμά τα συναντάμε συχνότατα.

    GAULOISES: Επίσης Γαλλικό τσιγάρο με μαύρο καπνό, σχεδόν ίδια αφόρητη γεύση με το GITANES. Για μένα μόνο η συσκευασία έκανε τη διαφορά. Κυκλοφορούσε σε μικρό μαλακό γαλάζιο πακέτο. Κάποτε ανακάλυψα ότι τα κάπνιζε κρυφά η γιαγιά μου!!! Θεός σ'χωρέσ΄την!!!!

    Όσοι έχετε δοκιμάσει άλλες ξένες μάρκες άφιλτρων, ρίξτε καμία ενημέρωση!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, μιας και οι ρομαντικές αναδιφήσεις του Βασίλη μού ξυπνούν παλιά μερακλήκια, να αναφέρω και το λεύκωμα «Η ιστορία του ελληνικού τσιγάρου» που κυκλοφόρησε προ 15ετίας περίπου αν θυμάμαι καλά το ΕΛΙΑ (Ελληνικό Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο), ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλεκτικούς κύκλους στην Ελλάδα. Βιβλίο - αλκολίκι, το ανοίγεις να ρίξεις μια ματιά και δεν καταλαβαίνεις για πότε βράδιασε! Πιστεύω ότι αν δεν είχε βγει τότε, αποκλείεται να έβγαινε σήμερα. Όχι πως έχουμε λογοκρισία ή ανελευθερία, μόνο νά...

    Για τα άφιλτρα: Πες και για το Κρέιβεν "Α"! Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι το μυστήριο πακέτο με τον γάτο (τον ίδιο που είναι και στον καπνό τώρα). Άσπρο - κόκκινο, συρταρωτό σαν το Πλέιερς και το Ζιτάν, και τσιγάρο με κίτρινο χαρτί φίλτρου στην ...άφιλτρη άκρη.

    Πώς είναι δυνατόν να καπνίζει κάποιος ΚΡΥΦΑ Ζιτάν; Όλη η πολυκατοικία θα το έπαιρνε μυρωδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέπε αυτο το βιβλίο ψάχνω χρόνια να το βρω.Εχω ρωτήσει σε παρα πολλά βιβλιοπωλεία αλλα τίποτα.Τελικά μου ειπαν οτι έχει σταματήσει να βγαίνει.Αν καποιος το έχει και θέλει να το πουλήσει,ενδιαφέρομαι.

    Κωνσταντίνος































    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν, για τα CRAVEN A τα κόκκινα τα συρταρωτά έχω να πω τα εξής: Μου τα είχαν φέρει πριν από πάρα πολλά χρόνια από τον Καναδά. Καλό τσιγάρο αλλά ουδέτερο. Ο λαιμός μου προτιμάει περισσότερο American Blend με πλούσιο άρωμα. Για όσους όμως, αρέσκονται σε τσιγάρα τύπου PLAYER'S, τότε θα τους αρέσει και το CRAVEN A.

    YΓ: Η γιαγιά έμενε σε μονοκατοικία και έτσι το Γκολουάζ (και όχι Ζιτάν) που κάπνιζε δεν το έπαιρνε χαμπάρι κανείς!

    Όσο για το βιβλίο, λες αυτό που ήταν σε συσκευασία SANTE σκέτου και ΑΣΣΟΥ σκέτου. Εγώ διάλεξα το SANTE. Υπέροχο βιβλίο από κάθε άποψη! Το έχω φυσικά! Ρε Κωνσταντίνε συγκρατήσου! Κοντεύεις να αγοράσεις τα πακέτα και τα βιβλία όλου του μπλογκ, χαχαχαχαχα!!!!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι τα Κρέιβεν "Α" τα είχαμε ένα καιρό και στην Ελλάδα. Αλλά μπορεί να θυμάμαι και λάθος, δεν επιμένω.

    Το βιβλίο εγώ το έχω σε συσκευασία "5" (το πεντάρι του Παπαστράτου, από τη σειρά με τα νούμερα). Προφανώς είχε βγει σε πολλές εκδοχές, κάποιοι φανατικοί τις μάζεψαν όλες επειδή τις θεώρησαν συλλεκτικές, και τώρα ο Κωσταντίνος ψάχνει και δεν το βρίσκει!

    Παρεμπιπτό, το Πεντάρι ο Παπαστράτος το είχε ξανακυκλοφορήσει ένα διάστημα, σε σκληρό πακέτο. Γύρω στο 90 - 90κάτι; Θυμάμαι ένα πακέτο εντελώς αλλόκοτης αισθητικής, διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούσε αλλά και από το ορίτζιναλ Νο 5 ως προς τα χρώματα, δε θα το 'λεγα ωραίο, μάλλον κιτς. Αν τα συγκρατώ σωστά ήταν ένα τσιγάρο που απευθυνόταν στους φτηνιάρηδες, οι οποίοι ωστόσο ήταν ευχαριστημένοι και από την ποιότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα CRAVEN A δεν νομίζω ότι κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα. Όσο για το 5άρι φίλτρο που λες, όντως βγήκε στις αρχές του '90 σε μπλε πακέτο με πορτοκαλί κύκλο και χρυσό 5άρι και στο πλάι είχε ροζ επιφάνειες!!! Καρακιτσαριό πακέτο, πανάκριβη τιμή για την εποχή αλλά το τσιγάρο δεν ήταν για πέταμα μιας και ο Παπαστράτος το κατέχει το American Blend!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Όταν σκέφτομαι Κρέιβεν Α και Πλέιερς, μου 'ρχεται συνειρμικά κι ένα τρίτο τσιγάρο, το Senior Service. Με τις γνωστές επιφυλάξεις για τη μνήμη μου, ήταν ένα παραδοσιακό αγγλικό άφιλτρο πολυτελείας. Από τα χαρμάνια που, ενώ καταλάβαινα ότι έχουν ποιότητα, δε μου άρεσαν με τίποτα. Δεν πρέπει να το είχαμε εδώ ποτέ.

      Διαγραφή
    3. Τα Senior Servive (απαίσιο όνομα για τσιγάρο!) δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς στη δική μας αγορά δεν θα είχαν καμία τύχη! Μιλάς για το συρταρωτό Senior Service, έτσι; Για μένα δεν είχε διαφορά από τα κλασικά PLAYER'S. Τσιγάρο με ικανοποιητική γεύση αλλά σε μπούκωνε! Δεν έκανα ποτέ απολαυστικό κάπνισμα με τα συγκεκριμένα.

      Βασίλης

      Διαγραφή
  10. Δε φταιω εγώ Βασίλη το πάθος μου για τον καπνό φταίει!

    Α Βασίλη μιας και έχεις καπνίσει πολλες μάρκες στην ζωή σου,να σε ρωτήσω,μιας και έχεις εμπειρία

    Πια η γνώμη σου για το σημερινό καμελ φίλτρο?

    Μεταξύ davidoff magnum και excellence ποιο θεωρείς καλύτερο? Εγω δίνω ενα προβαδισμα στο magnum,οχι τόσο απο αποψης ποιότητας οσο απο σταθερότητα χαρμανιού (γεύσης).

    Τέλος πια η γνωμη σου για άσσο φιλτρο κασετίνα και μαλακό.Τα θεωρώ πολυ καλα τσιγάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Για τον Άσσο φίλτρο το σημερινό, έχω να σου πω ότι στο μαλακό είναι ένα αρκετά καλό τσιγάρο στη γεύση που όμως δεν μπορείς να καπνίσεις για καιρό λόγω του ότι σου στεγνώνει το στόμα και στο κάνει "παπούτσι". Δεν ξέρω γιατί. Ο Άσσος κασετίνα φίλτρο μου αρέσει περισσότερο γιατί έχει περισσότερα παραδοσιακά Ανατολίκά καπνά. Προτείνω λοιπόν κασετίνα. Για τις παλιές εκδοχές του Άσσου πήγαινε να δεις το αφιέρωμα που έχω κάνει στο θέμα για τον Άσσο φίλτρο κασετίνα.

      2) Για τα Davidoff έχω να πω ότι όποια έκδοση κι αν διαλέξεις, το προϊόν είναι καλό. Αν δεν σε ενδιαφέρει η τιμή, πάρε το Magnum που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στα premium τσιγάρα.....και ό,τι πιο ακριβό φυσικά!!!!

      3) Το Camel φίλτρο πλέον, είναι ένα ακριβό και πολύ κακό τσιγάρο με απαίσιο άρωμα. Καμία σχέση με τα παλιά American and Domestic και ακόμα περισσότερο με τα Turkish and American που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα. Εξαιρετικά ήταν.

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Εχεις δοκιμάσει "turkish and american" camel?? τυχερε!!!! ζηλευω!

      Μάλλον τα αμερικάνικα δηλαδή θα κάπνισες.Ελπίζω να κράτησες και τα πακέτα :)

      Διαγραφή
    3. Εννοείται ότι έχω και τα πακέτα! Τα Turkish and American ήταν πιο κοντά στα Camel άφιλτρα σε γεύση. Ήταν ακόμα καλύτερα από αυτά που κατασκεύαζε ο Καρέλιας. Όσοι έχουν δοκιμάσει ξέρουν. Είχα δοκιμάσει και το απλό μαλακό φίλτρο και το 100s. Μέλι!!!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    4. To turkish and american blend το είχα δοκιμάσει και γω το 1999. Είχα πάρει μια κούτα από αεροδρόμιο. Στα πρώτα τσιγάρα δυσκολεύτηκα λίγο επειδή είχα συνηθίσει στα camel του Καρέλια, το αγαπημένο μου τσιγάρο τότε. Ωστόσο, όσο τα κάπνιζα τόσο μου άρεσαν. Ακόμα πιο αρωματικά, πιο ανατολικά και ακόμα πιο δυνατά απ τα έτσι κ αλλιώς εξαιρετικά domestic blend του Καρέλια. Τέτοια αμερικάνικα χαρμάνια δεν έτυχε να ξαναδοκιμάσω.

      Βασίλη, δοκιμάσες τώρα τελευταία το 22 μαλακό?? Εμένα μου φαίνεται το πιο αρωματικό τσιγάρο της αγοράς, αν και υστέρει σε άλλους τομείς, όπως π.χ δύναμη, αίσθηση της ικανοποίησης κ.α

      Περιμένω τις εντυπώσεις σου απ το 22 άφιλτρο να δω αν αξίζει να το παραγγείλω

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Είχα ακούσει, χωρίς να ξέρω αν ισχύει, ότι "Turkish", προκειμένου για καπνά, δε σημαίνει τούρκικα αλλά είναι τεχνικός όρος ανάλογος με τον δικό μας "Ανατολικά", δηλ. καπνά που μπορεί να είναι κι από την Τουρκία αλλά μπορεί κι απ' αλλού. Αν αυτό είναι σωστό, τότε το Turkish των αμερικάνων δεν είναι αντίθετο (τουλάχιστον όχι κατ' ανάγκην) με το domestic του Καρέλια.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το Camel Ευθύμη. Αλλά δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Και λίαν προσφάτως κατέστρεψαν εντελώς και το σκέτο. Το Camel στην Ελλάδα πέθανε!

      Το 22 αντινικότ φίλτρο λες; Είναι ένα τσιγάρο που δεν το άντεξα ποτέ. Γενικά τα φίλτρα του Γεωργιάδη δίνουν μία απαίσια γεύση ακόμα και σε καλά καπνά που χρησιμοποιεί. Τι εννοώ; Πάρε ένα 22 φίλτρο και ρούφα στο στόμα σου χωρίς να ανάψεις το τσιγάρο. Θα καταλάβεις μία απαίσια γεύση που σου έρχεται στο στόμα.
      Οπότε με το που το ανάβεις, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Το ίδιο ισχύει και για τα φίλτρα των άλλων 22.

      Γι' αυτό λάτρευα το 22 σκέτο. Υπέροχη γεύση και στο λαιμό πολύ απαλό. Όταν το ξαναδοκιμάσω (πέρασαν από τότε 18 με 19 χρόνια) θα γράψω οπωσδήποτε εντυπώσεις αναλυτικότατα!!!!!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    8. Πέπε δίκιο έχεις αλλά κάθε εγχώριος Ανατολικός καπνός έχει διαφορά από χώρα σε χώρα. Δεν είναι κατ' ανάγκην εισαγωγής για να είναι κοινό το χαρμάνι σε όλες τις χώρες. Οπότε η διαφορά του Αμερικάνικου με το Ελληνικό, είναι λλγικό που ήταν μεγάλη.

      Βασίλης

      Διαγραφή
  11. Συνεχίζω με τα άφιλτρα τσιγάρα. Θα σας θυμίσω 2 μάρκες που οι περισσότεροι ίσως να μην τις ξέρετε καν! Μέχρι τις αρχές του '90 ερχόντουσαν 2 μάρκες στην Ελλάδα από τη Γερμανία.

    REVAL: Μικρό πορτοκαλί και μπλε πακετάκι με πολύ φωτεινά χρώματα και σχεδίαση. Τα τσιγάρα ήταν σε μέγεθος CAMEL άφιλτρου και τολμώ να πω ότι σε γεύση προσέγγιζαν στριφτό τσιγάρο!!!! Πάρα πολύ καλό χαρμάνι.

    ROTH HANDLE: Επίσης μικρό πακετάκι άφιλτρο με βυσσινί χρώμα. Λίγο πιο σκληρό από το REVAL και λίγο πιο Virginia που προσέγγιζε τα PLAYER'S. Επίσης εξαιρετικό τσιγάρο.

    ΥΓ: Νομίζω έβγαιναν από τη REEMTSMA μαζί με τα πορτοκαλί ERNTE 23 αν τα θυμάστε. Ήταν τσιγάρα καθαρά Natural με πολύ καλό χαρμάνι και γεύση. Τίποτα από αυτά δεν βγαίνει πλέον. Σνιφ....!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Roth Handle είναι, απ' όλα τα περίεργα τσιγάρα εκείνης της εποχής, ένα από τα λίγα που θυμάμαι όχι μόνο σαν πακέτο αλλά και καπνιστικά. Νομίζω δηλαδή -αλλά ντάξει, η μνήμη καμιά φορά κάνει ό,τι θέλει...
      Είχε κάτι πολύ σκούρα καπνά, όπως των Ζιτανογκολουάζ. Εμένα και σαν γεύση μάλλον προς τα κει μου έφερναν (χωρίς να ταυτίζονται όμως) παρά σε στριφτό. Σίγουρα πάντως απείχαν από τις κλασικές εδώ γεύσεις. Μάλλον κάπως έτσι θα είναι τα παραδοσιακά γερμανικά τσιγάρα. Πακέτο από εντελώς άλλη εποχή.
      Στη Γερμανία έβγαινε και σε στριφτό.

      Διαγραφή
  12. To γερμανικό orienta το έχεις δοκιμάσει Βασίλη?
    Σκέτο ανατολικό χαρμάνι.Θεωρήται πολυ καλο.
    Το έχει κανει παρουσίαση και ο Πέτρος.

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΠΕ: Έγραψα ότι σε στριφτό έφερνε το REVAL και όχι το ROTH HANDLE! Όντως είχε σκούρα καπνά αλλά όχι μαύρα. Τα σκούρα καπνά είναι κοντά στη ρίζα του φυτού και είναι τα πλέον ιδανικά για ένα φυσικά βαρύ τσιγάρο.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει. Έχω διαβάσει τα καλά λόγια που έχει γράψει ο Πέτρος για το συγκεκριμένο τσιγάρο αλλά δεν έτυχε να πέσει στα χέρια μου.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί; Με παραγγελία από κάποιο καπνοπωλείο; Μέσω κάποιας σελίδας το ιντερνέτ; Ή μόνο να του φέρει κάποιος από το εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή