ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Benson and Hedges Gold(Made in the UK) + Rolling Tobacco




 Και καπου εδω ξεκινα ενα αφιερωμα στο Βρετανικο τσιγαρο,το οποιο θα διακοπει μονο αν υπαρξει καποια νεα κυκλοφορια που αξιζει να αναφερθει. Η πρωτη μαρκα για την οποια θα μιλησουμε ειναι τα Benson and Hedges Gold τα οποια κυκλοφορουν στην Αγγλια και ως ετοιμο τσιγαρο και ως καπνος για στριφτο. Ξερω πως για το B&H υπαρχει ειδη αφιερωμα,αυτο ομως αφορα το τσιγαρο που κυκλοφορουσε στην Ελλαδα παλια,αυτο που υπαρχει σημερα στους τουριστικους προορισμους καθως και το Αμερικανικο. Το γνησιο Αγγλικο B&H ειναι ενα διαφορετικο προιον και αξιζει να αναφερθει ξεχωριστα.
 To B&H ειναι ενα τσιγαρο της Premium κατηγοριας,χαρμανι Virginia,πολυ απαλο,βραδυκαυστο και απο ότι καταλαβα αισθητικα με ελαχιστα ή καθολου προσθετα.Τα καπνα του ειναι ξανθα και σιγουρα πρωτης κλασης.Αν επρεπε να το περιγραψω επαρκως θα ελεγα πως ειναι παρομοιο με το Silk Cut, αλλα ελαχιστα βαρυτερο.Αν κατι το αδικει ειναι τα ανωτατα ορια πισσας και νικοτινης που εχει θεσπισει η ΕΕ,αφου με μολις 10 και 0,9,δεν μπορει να αναδειχθει οπως πρεπει η ποιοτητα του καλου καπνου του.Αν με ρωτουσαν απο την JTI τι θα πρεπει να κανουν με το B&H,θα απαντουσα πως εφοσον δεν μπορουν να υπερβουν τα μιζερα ορια το 10 και 1,0,θα μπορουσαν να επανασχεδιασουν το χαρμανι κρατωντας κατα το μεγαλυτερο ποσοστο ιδια την πρωτη υλη των καλων Virginia και προσθετοντας μια μικροποσοτητα απο καπνα γευσεως,σαν τα ανατολικα. Το B&H ειναι τσιγαρο που αξιζει ενα 7 στα 10.
  Για τον αντιστοιχο καπνο,ενα προιον σχετικα προσφατο στην αγορα,σχεδον παρομοιο με το τσιγαρο εχω να επισημανω τα εξης χαρακτηριστηκα: Χαρμανι Virginia ξανθων και καστανων,με ελαχιστα σκουπιδακια και εντελως φυσικος,χωρις το παραμικρο αρωμα κανει ενα πολυ ηπιο καπνισμα,σχετικα ευχαριστο.Μου θυμισε αρκετα τον Golden Virginia κιτρινο χωρις τα προσθετα.Σιγουρα ειναι ενα πρωτοκλασατο προιον,ομως η αληθεια ειναι πως για εναν Ελληνα καπνιστη εξοικειωμενο στα American Blend και στα ανατολικα τσιγαρα, το μονοδιαστατο Virginia θα αφηνει παντα την γευση του ανικανοποιητου.Καλος καπνος,καλυτερος απο τα περισσοτερα προιοντα στριφτου της Ελληνικης αγορας. 6,5 στα 10
  Να ευχηθω καλη Χρονια σε ολους μας,τα καλυτερα σε προσωπικο και οικογενειακο επιπεδο στον καθενα σας και το 2012 ας ειναι η χρονια των ανατροπων και της απελευθερωσης απο τα δεσμα που φορεσαν στην πατριδα και τον λαο μας.
Ακολουθουν Players Navy Cut,Senior Service,Marlboro Bright Leaf και αλλα...

10 σχόλια:

  1. Ανταποδίδω τις ευχές φίλε Πέτρο και εύχομαι ο Άι Βασίλης φέτος να φέρει στη χώρα μία νέα Βουλή.

    Το Benson δεν μοιάζει με το δικό μας πουθενά από ότι κατάλαβα. Ομολογώ ότι ποτέ δεν περίμενα ότι αυτό το σήμα θα έβγαινε σε στριφτό, έξυπνη κίνηση. Πάντως τα μίζερα αυτά 10 και 1, ισχύουν πλέον και στο στριφτό καθώς αν εξαιρέσουμε τα κλασικά σήματα όλα τα νέα φτιάχνονται με ελαφρά καπνά και καθώς η συντριπτική πλειοψηφία στρίβει slim (αν και τώρα τελευταία βλέπω πολλά στριφτά σε κανονικό μέγεθος προφανώς στριμμένα με μηχανηματάκι από αλλαξοπισθέντες εν όψη οικονομικής κρίσης καπνιστές βιομηχανικών).
    Αυτά τα τσιγάρα πως έφτασαν στα χέρια, δεν νομίζω να σε άφησαν να τα περάσεις όλα αυτά (για την Αγγλία μιλάμε);

    Να δώσω και εγώ μία πληροφορία.

    Η Smoking αποφάσισε να κυκλοφορήσει ή μάλλον να επανακυκλοφορήσει δύο κλασικές εκδοχές της.
    Το Smoking Maiz από καλαμπόκι, συνηθισμένο στις αγροτικές περιοχές της Ισπανία και της Γαλλίας.

    Και το αστικό Smoking Arroz φτιαγμένο από ρύζι, καθώς παλιά τα λευκά τσιγαρόχαρτα θεωρούνταν πολυτελείας. Πάντως σήμερα κανένα υλικό δεν θεωρείται ότι υπερέχει ποιοτικά πέραν του ξύλου που υστερεί καθώς έχει ίνες.

    Τα τσιγαρόχαρτα αυτά είναι μεγέθους 1,1/4, μεσαίο δηλαδή σύμφωνα με τα παλιά δεδομένα. Λεπτό 18mg/m2 το Maiz και 17mg/m2 το Arroz, διαθέτουν και τα δύο φυσική κόλλα και είναι ακριβότερα από τα άλλα τσιγαρόχαρτα αυτού του μεγέθους, κοστίζουν 90λεπτά τα 49φύλλα. Η Smoking τα παρουσιάζει με τυμπανοκρουσίες ως τα καλύτερα της αγοράς, ενώ διαθέτει εδώ και χρόνια ένα ακόμα πολυτελές τσιγαρόχαρτο το De Luxe το όποιο δεν έχω δοκιμάσει και αυτό στο ίδιο μέγεθος, αλλά φθηνότερο από αυτά τα 2.

    Δοκίμαζα το Maiz, πολύ καλό δεν επηρεάζει την γεύση αν εξαιρέσει κανείς μία ελαφρά αίσθηση λαδιού ή οποία όμως δικαιολογείται και από το γεγονός ότι υπάρχει στη φύση των ανατολικών καπνών. Πολύ καλή επιλογή για μία αλλαγή, θα μπορούσαν να καπνιστούν μόνιμα από κάποιον που του αρέσουν, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τα θεωρήσουμε ως κατάλληλα για μία λύση της στιγμής (π.χ. πας στο περίπτερο και έχει μόνο rizla και λες πιάσε ένα γαλάζιο). Το Arroz δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπο την Αγγλια μπορεις να φερεις σχεδον οσα τσιγαρα θελεις.Παντως δεν πηγα εκει,απλα μου τα εστειλε ο RJthesmoker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο RJ για τα Assos, λέει ότι είναι ήπια, ότι μοιάζουν με τα Camel, σε κάποια στιγμή δείχνει το φίλτρο. Μάλλον έπρεπε να μάθω Αγγλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γουσταρε πολυ,μου εκανε εντυπωση το ποσο του αρεσαν αφου για πρωτη φορα καπνισε ανατολικο τσιγαρο. Αυτο που του αρεσε περισσοτερο και μου ειπε πως ειναι μαλλον το καλυτερο τσιγαρο που καπνισε ποτε ήταν η Χρυση Κασετινα,στην οποια εβαλε 10 στα 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, του εκαναν φοβερη εντυπωση τα ασσος κασετινα, δειτε και την απαντηση που εδωσε στο youtube στο σχολιο μου. Εντυπωσιαστηκε και απ τη χαμηλη τιμη του, που να ξερε πως 2 χρονια πριν το πακετο κοστιζε 2,40!! Λογικο βεβαια, μιας που καλυτερα να αγορασεις στην Αγγλια οικοπεδο παρα ενα πακετο τσιγαρα.

    Αντε να κυκλοφορησει και ενα αμιγως ανατολικο χαρμανι σε καπνο και ας στοιχιζει κατι παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν λέω ωραίος και απαλός ο Assos τελείως άλλης κλάσης, αλλά μάλλον το γούσταρε τόσο επειδή δεν είχε ξανακαπνίσει ανατολικό. Αν είχε κάτι καλό να το συγκρίνει δεν νομίζω να τον ενθουσίαζε τόσο. Πάντως παραξενεύομαι, ούτε καν το Sobranie, ενώ κυκλοφορεί στην Αγγλία;

    Λογικό για τη Χρυσή είναι και γαμώ τα τσιγάρα, πόσο μάλλον αφού το λέει Άγγλους, που καπνίζουν κυρίως Virginia τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επισης, στη Αγγλια η συντριπτικη πλειοψηφια των τσιγαρων - καπνων ειναι virginia σκετο ή τεσ.πα αποτελουνται κυριως απο virginia. Δυσκολο να πετυχεις ανατολιζων τσιγαρο. Λογικο να του αρεσε η χρυση κασετινα, κορυφαιο τσιγαρο για virginia. Δεν γουσταρω τσιγαρα που δεν εχουν ανατολικα, ωστοσο δεν μπορεις να πεις κατι κακο για την ποιοτητα του τσιγαρου αυτου

    Καλη χρονια να εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημειωση,πως η Χρυση Κασετινα που εστειλα ηταν με κωδικο ΑΤ,που ειχε βγει απιστευτα καλη.Τα Sobranie Black Russian νομιζω δεν τα εχει καπνισει ο Rob,εκτος απο το Cocktail που δεν του αρεσε και πολυ.
    Aυτη την στιγμη καπνιζω αγγλικο Dunhill που ειναι εντελως ιδιο με το Ελληνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν φτιάχνεται και αυτό στην Ολλανδία, τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας έχω δύο πολύ καλά νέα

    Δοκίμασα τον American Spirit, πολύ βαρύς καπνός με απαλή σχετικά γεύση, όχι και τόσο ουδέτερη και φτωχό άρωμα αν και αυτό είναι χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας. Δικαιώνει και την ακριβότερη τιμή του από τον Pueblo και το μεγάλο όνομα του. Είμαι μεγάλος λάτρης τον Virginia χαρμανιών και αυτός ο καπνός με δικαιώνει απόλυτα. Προφανώς ο Γαλλικός που αφορούν οι παρουσιάσεις του Πέτρου και του Pant είναι χάλια αλλά ο ισπανικός είναι πολύ καλύτερος και μάλιστα ελάχιστα πιο υγρός από τον Pueblo.


    Το Lucky Strike που δοκίμασα σήμερα στην τράκα έχει βελτιωθεί τρομερά έχει απαλή γεύση και πλούσιο άρωμα, μοιάζει πολύ στον καπνό αν εξαιρέσουμε μία πολύ γενναιόδωρη δόση ανατολικών. Στο πλάι πρόσεξα την επιγραφή Fire Safe Cigarette αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν κατάλαβα καμία διαφορά, το προτείνω. Δεν πρόσεξα την παρτίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή