ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σπανια Τσιγαρα στην Θεσσαλονικη-σε ολη την Ελλαδα

 Επειδη,συνεχεια με ρωτουν που μπορω να βρω την Χ σπανια μαρκα στην Θεσσαλονικη και αναγκαζομαι να υπενθυμιζω ξανα και ξανα τα ιδια στεκια,θα αναρτησω εδω τα μαγαζια που ξερω πως φερνουν οτι υπαρχει,για να υπαρχει ως ξεχωριστο θεμα.
 Λοιπον, το περιπτερο  στην Αριστοτελους με Τσιμισκη δεξια οπως κατεβαινεις ειναι αριστο. Το καπνοπωλειο στο εμπορικο Τσιμισκη 42, επισης. Το καπνοτοπι Γρηγοριου Παλαμα 14(πλατεια Ναυαρινου),εχει τα παντα οχι μονο σε τσιγαρα,αλλα και πουρα και καπνα πιπας. Το καπνοπωλειο στο τερμα της Καρολου Ντιλ,προς παραλια,φερνει σπανια τσιγαρα,αλλα ειδικευεται στα πουρα(ο τυπος που το εχει ειναι καλλιτεχνης στο ειδος) και στην καπνοσυριγγα. Τελος η αλυσιδα καταστηματων Today που ειναι σε ολη την πολη,24 ωρες το 24ωρο,ειναι εγγυηση πως θα ικανοποιησει και την πιο απιθανη καπνιστικη επιθυμια.
  Αυτα ξερω εγω.Οποιος θελει προσθετει και αλλα στην Θεσσαλονικη,την Αθηνα,την πολη που μενει. 


113 σχόλια:

  1. Αθήνα, στη Φιλολάου 210 Παγκράτι(Άγιος Αρτέμιος (ή Γούβα)), το μαγαζί με την καμήλα, φέρνει πάρα πολλά τσιγαρόχαρτα ολόκληρη προθήκη γεμάτη, φίλτρα gizeh, όλα τα συνιθισμένα έτοιμα τσιγάρα, και πάρα πολλούς καπνούς πίπας και στριφτού, πούρα δεν ξέρω δεν νομίζω να έχει τίποτα εξεζητημένο τα σηνηθισμένα μάλλον. Έχει και κάποια γενικά αξεσουάρ, πίπες, καπνοθήκες κ.τ.λ.. Γενικά μαγαζί με ήδη στριφτού και πίπας είναι περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέρνει ακόμα gitanes ή gauloises το μαγαζί αυτό?

      Διαγραφή
    2. που μπορω να βρω salvia η black mamba sτη θεσσαλονικη

      Διαγραφή
  2. Το περίπτερο στον Άγιο Αρτέμιο στη Φιλολάου δίπλα στον Άγιο Αρτέμιο φέρνει gauloises brunes άφιλτρα και νομίζω έχει και gitanes φίλτρο. Και γενικά πολλά σπάνια τσιγάρα


    Στο mall επίσης έχει σχεδόν τα πάντα


    Και στο metro mall στο μπραχάμι gauloises brunes filtre και gitanes filtre.


    Στο πάρκο της Δάφνης στοον πεζόδρομο με τις καφετέριες το περίπτερο στην πάνω μεριά έχει excellence και γενικά έχει αρκετές μάρκες και ο τύπος που το κρατάει τα βράδια είναι αρκετά ψαγμένος. Ένας με σχετικά μακριά μαλλιά (μέχρι το σβέρκο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To περίπτερο απένταντι από τα εβερεστ στην πλατεία καλογύρων στη Δάφνη φαίρνει OLD NAVY 20, άφιλτρα Camel, και John Player Specail Original

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεσσαλονικη
    Τα αγαπημενα για μενα gitanes και gauloises brunes ,με φιλτρο και αφιλτρα, υπαρχουν παντα στο καπνοπωλειο της Γ. Παλαμα που ανεφερε ο πετρος(εχει μετακινηθει. Στην Παυλου Μελα ειναι αν θυμαμαι ,αλλα σιγουρα εκει γυρω. Στην αναγκη ρωτηστε. Τα ιδια τσιγαρα τα βρισκει κανεις σχεδον παντα στο odeon στην τσιμισκη.
    Ενα απο τα περιπτερα καπου στη σβωλου με εθνικης αμυνης εχει ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
    Αρκετα ενημερωμενο ειναι και το περιπτερο κατω απ'τη Βαλαωριτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξερω τι ακριβως εννοειται σαν σπανια τσιγαρα παντως οπως εγραψες στα today θεσσαλονικης βρισκεις οτι θες.Gitanes φιλτρο,gauloises brunes αφιλτρο,καρελια εξελενσ,σαντε κλπ και ολα σε αριστη κατασταση.Μεχρι και American legend ειχαν που πιστευα οτι τα χει ξεχασει ο θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφου λοιπον λεμε για μαγαζια με μεγαλη ποικιλια στα τσιγαρα εγω θα πω για την περιοχη μου.Στην μυκονο τρομερη ποικιλια εχει το μαρκετ αρμονια,μεσα βρισκεται απο malrboro menthol και west μεχρι τσιγαρα drum και τα πιο σπανια slims.εχει πολλα ειδη πουρων και χαρτακια μεχρι και απο πλαστικο.Ως γυρολογος(Αλλαζω μαρκα σχεδον καθε μερα γιατι μου αρεσουν οι δοκιμες) το θεωρω το πιο καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους!!!Μόλις έμαθα για παραγωγό στη λαμία οργανικού καπνού,ο οποίος συσκευάζει καπνό-χαρμάνι ,american blend.
    Όταν μάθω περισσότερα και αν φυσικά μου το επιτρέψει, θα το δημοσιοποιήσω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκεφτεται να τον βγαλει στην αγορα κανονικα με την φιρμα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω να κάνει την αρχή, για να ανοίξει η αγορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεσ/νικη
    To καπνοπωλειο στην αρχη της Ανθεων,στο δεξι μας χερι λιγο μετα το βενζιναδικο εχει καρελια Αγρινιου (στην αρχη μου ειπε πως δεν εχει,ετυχε να πεσει το δικο μου ματι στη κουτα- αυτο πριν κανα 2 μηνες).
    Το επομενο καπνοπωλειο παλι στην ανθεων αμεσως μετα τη μαρτιου εχει τσιγαροχαρτα "ελληνικο στριφτο"
    Στο κεντρικο δρομο πανοραματος στα 2 κολλητα περιπτερα πριν το φαναρι, το πρωτο εχει τσιγαροχαρτα και φιλτρακια ¨"ελληνικο στριφτο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αθήνα , Θησείο, πεζόδρομος Ηρακλείδων 11-13. Tobacco Gallery έχει και σελίδα στο internet, ο άνθρωπος έχει πραγματικά τα πάντα μπορείς να βρεις οτιδήποτε θέλεις εκτός από έτοιμα τσιγάρα. Στηρίξτε τον γιατί δεν έχει πελατεία. Είναι εξυπηρετικότατος και βρίσκεις μέχρι απόλυτα σπάνια προϊόντα, που μπαίνει στη διαδικασία να παραγγέλνει προσωπικά, στο μαγαζί δεν βάζει τίποτα χαμηλής ποιότητας από συνείδηση δική του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέτρο εχεις υπόψη σου που μπορω να βρω Ε-Ζ WIDER
    χαρτακια στην Θεσσαλονικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. E-Z Wider ειναι εταιρεια που βγαζει πολλες διαφορετικες μαρκες.Καποια απο τα προιοντα της φερνει το καπνοπωλειο στο Οντεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειδα το βινεο του Rob...Eσυ του του εστειλες το πακετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι. Μου εστειλε και αυτος αρκετα,θα τα σχολιασουμε τους επομενους μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άντε να δούμε τι γίνεται και στην Αγγλία, που σε λίγο θα περάσουν νομοσχέδιο όποιος καπνίζει να εκτελείται εν ψυχρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καπνοπωλείο 1969, Σαρρή 36, Θησείο κοντά στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων με μεγάλη ποικιλία σε χαρτάκια, βιομηχανικά τσιγάρα (Sante, Αγρινίου, MG, Old Navy, Astor κ.ά...) και αρκετά πούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν δοκίμασε κανένας κάτι τσιγάρα που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, RGD και Royals ή κατι τέτοιο. προφανώς είναι λαθραία. Γνωρίζει κάποιος τιμή;

    Πολλές ευχές για την καλύτερη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα πουλανε οι ρωσσοποντιοι στο κεντρο για ενα ευρω το πακετο. 1 στα 4 που βλεπω πεταμενα στον δρομο ειναι τετοιες μαρκες. Φτωχια καταραμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άσε εδώ Αθήνα είχα δει σε μία μέρα, σε μία μέρα ναι, 4 διαφορετικά λαθραία. Το δε Gold Mount κυκλοφορεί τόσο πολύ που κάποια στιγμή νόμιζα ότι εισάγεται νόμιμα. Τελικά είναι ένα Virginia Blend από την Αραβία, φυσικά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί με τα παράνομα δεν είναι να παίζεις, ποτέ δεν ξέρεις τι έχουν ρίξει μέσα.


    Πάντως όπως το βλέπω σε λίγο θα βιώνουμε καταστάσεις εξπρές του μεσονυκτίου προκειμένου να σταματήσουν τα παράνομα, έρχονται λαθραία μέχρι και αναψυκτικά...να δούμε αν εμείς θα το σκάσουμε στο τέλος ντυμένη δεσμοφύλακες γιατί όπως το βλέπω η Ελλάδα δεν αντέχεται, ιδίως οι πόλεις.

    Να σημειώσουμε ότι μέχρι τις αρχές του '80, έτσι και πέρναγες λαθραίο τσιγαρόχαρτο την έτρωγες τη διετία. Δίπλα Τουρκία, Αίγυπτο και λοιπά στην καλύτερη κάποιαααα στιγμή και ααααααν σε βαριώντουσαν σε πετάγανε έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η δράση φέρνει και αντίδραση. Όταν ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει στην καλύτερη 3 ευρώ, ενώ πλέον με τα κάθε λογής χαράτσια και τις μειώσεις μισθών σε έναν μέσο άνθρωπο περισσεύουν κάθε μήνα στην καλύτερη 50-100 ευρώ τι να γίνει δηλαδή; Αναγκαστικά όλος ο κόσμος θα στραφεί στα λαθραία και όποιος μπορεί στους χωραφίσιους καπνούς...
    Εδώ καλά καλά κάποιοι δεν έχουν να φάνε (απ'ό,τι έλεγαν στις ειδήσεις στον Βόλο βρήκαν 3 νεκρούς από ασιτεία) που να περισέψουν και χρήματα για να πάρουν κανονικά τσιγάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν η (κατά τις κανονικές συνθήκες πανάκριβη) μαύρη αγορά υφίσταται πραγματικά σήμερα, όταν με τη φορολογία που χτυπάνε τα τσιγάρα έχουν πλέον τριπλάσια τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω δει τους ίδιους που πουλάνε τα λαθραία τσιγάρα να σκορπίζουν άδεια πακέτα στις άκρες των πεζοδρομίων. Είναι ένα είδος διαφήμισης.

    Πρόκειται για λαθρεμπόριο που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση με τις αυξήσεις στα φτηνά τσιγάρα και δυστυχώς η καταπολέμηση του καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο των μηχανοκίνητων περιπόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλά και το βλέπεις το πακέτο μετά πως ξέρεις που θα τα βρεις; Θα μου πεις ρωτώντας κάποιο κοντινό περίπτερο θα είναι στο κόλπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παιδια καλησπέρα και καλή χρονιά. Τα λαθραία δεν είναι κανούργιο φρούτο. Θυμάμαι που πουλάγανε ρωσοπόντιοι σε λαϊκές πίσω από την Καμάρα (ο Πέτρος γνωρίζει φαντάζομαι) όταν με ενα χιλιάρικο (3 ευρουλάκια σήμερα) έπαιρνες ΚΑΙ καφέ ΚΑΙ τσιγάρα. Ήταν κάτι Άσσος Ιντερνάσιοναλ, ενας θεός ξέρει από που τα έφερναν. Gold Mount είδα στον Πειραιά Ρόδο Μαύρο. Θεσσαλονίκη μόνο αυτά τα 2 σήματα που ανέφερα. Τι γίνεται και ποιος τα φέρνει το ξέρουν όλοι και κανένας, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επι τη ευκαιρία, να και κάποιοι που δεν μας περνάνε για μακάκες

    http://jesuisgrec.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι τα λαθραία είναι παλιά ιστορία αλλά τώρα μιλάμε για τεράστια ποσότητα, αυτό το Gold Mount έχει γεμίσει όλο το Λεκανοπέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Gitanes και Gauloises Brunes πηγαν υπερ πιστεως(τουλαχιστον στην Ελλαδα).Φυσιολογικη εξελιξη , πιθανολογω οτι ειχαν πολυ χαμηλες πωλησεις.Κριμα. Προσωπικα μου αρεσαν παρα πολυ, ιδιως το Gitanes.
    Ασχετο με την αναρτηση αλλα μιας και γραφω... Πηρα χθες ,μετα απο κατι μηνες, αφιλτρη χρυση κασσετινα.Νομιζω οτι ειναι το καλυτερο τσιγαρο που εχω καπνισει. Δυστυχως εχω βγαλει το χαρτακι και δεν μπορω να ξερω την παρτιδα.Δεν ειμαι σε θεση να πω αν διαφερει σε σχεση με το προσφατο παρελθον αλλα , αν δεν εχει προβλημα κανεις με τα αφιλτρα, δε μπορω να φανταστω την περιπτωση να μην το απολαυσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα Gitanes και τα Gauloises κυκλοφορούν στη ζούλα σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Αθήνας, προφανώς από τα duty free, τουλάχιστον έτσι έμαθα.

    Η άφιλτρη Χρυσή πάντα ήταν καλό τσιγάρο αλλά για ένα διάστημα είχε χάσει σε σχέση με την παλαιότερη έκδοση της, πριν λίγο καιρό κάναμε παράπονα στην εταιρεία και παρατήρησα μία βελτίωση, η οποία προφανώς συνεχίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξερει καποιος σημειο πωλησης περιξ του διοικητηριου στη θεσσαλονικη που να χει χρυση κασσετινα αφιλτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Multishop Tobacco Ολυμπιάδος 76. Από το διοικητήριο, επί της Ολυμπιάδος, πριν φτάσεις στην Αγ Σοφίας.

      Διαγραφή
  34. Αθηναίος είμαι αλλά γενικά ψάξε στις πλούσιες συνοικίες και στα πολύ κεντρικά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. γνωρίζει κανείς που μπορούμε να βρούμε χύμα καπνό στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εmbassy εχει στο Today, Γρηγοριου Λαμπρακη 162

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από Αθήνα, έχω δει ένα καπνοπωλείο (μάλλον τσιγαροπωλείο) στου Ψυρρή που ανάμεσα σε άλλες μάρκες μικρής κυκλοφορίας έχει Καρέλια Έξελενς. Λέει μάλιστα ότι τα ζητούν αρκετοί, άρα θα είναι και φρέσκα. Στον βασικό δρόμο που συνδέει την πλατεία με την Ερμού, αριστερό χέρι όπως πάνε τα αυτοκίνητα (από πλατεία προς Ερμού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μήπως θυμάσαι διεύθυνση γιατί δεν κατάλαβα και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν θυμόμουν δε θα σας ταλαιπωρούσα! Όπως κοιτώ το χάρτη, ή Μιαούλη είναι ή Καραϊσκάκη. Όποια από τις δύο είναι η κεντρική με τις πολλές καφετέριες (αυτές με τους ναργιλέδες και τα ρακόμελα), και με φορά αυτοκινήτων από πλατεία προς Ερμού. Πάντως είναι «Το» καπνοπωλείο του Ψυρρή. Παλιότερα ήταν πάνω στην πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρωτώντας πας στην πόλη, περνώντας από την περιοχή θα το ψάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρε παιδιά, μπάς και ξέρετε που μπορώ να βρω στη θεσσαλονικη καρελια χρυση κασετινα η excellence; Προτιμότερα καλαμαριά, αλλα βολεύει αρκετά και κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρέλια Χρυσή Light και Άφιλτρη όπως και Εξελενς στο Multishop Tobacco Ολυμπιάδος 76, Άνω Πόλη

      Διαγραφή
  42. Kαρελια Χρυση Κασετινα εχει το πρωτο περιπτερο που θα βρεις μπροστα σου. Excellence θα βρεις στα today stores και στα καπνοπωλεια που ανεφερα πιο πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευχαριστω πολυ, αν και Χρυση Κασετινα δεν βρίσκω πουθενά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αποκλείεται να μην βρεις στο κέντρο οποιασδήποτε πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλώς. Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καρελια Excellence βρίσκει κάποιος στην Θες/νίκη, στην Πλαστηρα στην Καλαμαρια, στο δεύτερο περίπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Στο Ηράκλειο βρίσκω σχεδόν τα πάντα από τσιγάρα σε ένα ψιλικατζίδικο - Τα πάντα όλα είναι στην αρχή της Κονδυλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μήπως ξέρει κανένας πού μπορώ να βρω στη Θεσσαλονίκη SOBRANIE COCKTAIL (COLOURS) και NAT SHERMAN FANTASIA ; Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπό κανονικές συνθήκες, πουθενά. Δεν εισάγονται. Μένουν τα ταξίδια, τα ταξίδια φίλων, και οι e-παραγγελίες από εξωτερικό.

      Διαγραφή
  49. Δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Να σας ρωτήσω στο καπνοτόπι στη Θεσσαλονίκη μπορώ να βρω τσιγάρα GAULOISES BLONDES και BRUNES ή και τσιγάρα SANTE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βεβαια,με την εξαιρεση των Brunes που καταργηθηκαν.Βεβαια οι δυο μαρκες που αναφερεις δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να βρεθουν,σκεδον όλα τα περιπτερα τις φέρνουν.

      Διαγραφή
    2. Έχεις να μου προτείνεις καμία μάρκα τσιγάρων που να μοιάζουν με τα Brunes?

      Διαγραφή
    3. Μπα οχι. Μια μακρινη συγγενεια παιζει με τον Ασσο Φίλτρο κασετινα και τον καπνο Drum Original

      Διαγραφή
    4. Τα HB σκληρά επίσης έχουν μία συγγένεια κάπως πιο κοντινή αλλά ίδια δεν θα τα έλεγες με τίποτα.

      Διαγραφή
    5. Για τα ελληνικά δεδομένα αυτά τα τσιγάρα ήταν εντελώς ανάδελφα. Εντάξει, κι εγώ βρήκα κάααααααποια ομοιότητα με κάτι χωραφίσια που καπνίζω τώρα, αλλά σαν τα Γκολουάζ και τα Ζιτάν σκούρα, μόνο τα Γκολουάζ και τα Ζιτάν σκούρα υπάρχουν (και ίσως τίποτε άλλες γαλλικές μάρκες που ποτέ δεν είχαν έρθει εδώ σ' εμάς). Είναι τα παραδοσιακά τους τσιγάρα. Είναι σαν να πας στη Γαλλία και να ψάχνεις τι θυμίζει Άσο: η μόνη περίπτωση είναι αν εισάγεται εκεί ο Άσος ή κάποιο άλλο παραδοσιακό ελληνικό τσιγάρο.

      Διαγραφή
    6. Τα Ζιτάν να φανταστώ ότι ούτε αυτά υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα......

      Διαγραφή
  51. Multishop Tobacco στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν παραπάνω από τα μισά σπάνια τσιγάρα, όπως και τεράστια ποικιλία χαρτάκια στριφτού ... και πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αντε να κανω κι εγω ενα σχολιο.Με πληρη καλυψη των προηγουμενων σχολιαστων.Το 1998 επαιρνα χαρτζηλικι που βοηθουσα ενα θειο μου στο μαγαζι 1000 δραχμες.Επαιρνα ενα καφε στο Πασαλιμανι(χρυσες εποχες)και μισο πακετο Marlboro τη μερα με αυτα τα χρηματα.Αργοτερα το 2002 οσο ειχα μαγαζι και δουλευα εκανα 1-1,5 πακεο Μarlboro ,μετα για αντιαμερικανια το γυρισα σε GR.Πληρωνα.Το 2009 το γυρισα σε Gold Mount και κατι KAIF και τωρα χωραφισιο.Στο τελος ποιος εχασε?Μα φυσικα ο κλεφτης το κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Multishop Tobacco στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν παραπάνω από τα μισά σπάνια τσιγάρα.
    Ενδεικτικά:
    American legend, Καρέλια Αγρινίου, Άφιλτρο Camel, Εξελενς,Σαντέ Σκέτο, Σαντέ Φίλτρο, MG, Astor, Χρυση Κασσετινα Αφιλτρη, HB Σκληρό, HB μαλακό, Cortina, Ronson, Camel Natural Καφέ, Camel Natural Μπλέ, Meine Sorte, Εικοσι Δυο (22) κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Που ακριβώς στην ολυμπιάδος βρίσκεται το μαγαζί φίλε?Κοντά στο τούρκικο προξενίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπιάδος 76, στη διασταύρωση με τη Σοφοκλέους (Στενό Δ' Αστυνομικού Τμήματος). Μεταξύ Αγίας Σοφίας και εκκλησίας Προφήτη Ηλία.

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλους/ες..

    Θα μπορούσε κάποιος να μου πει την τιμή των Καρέλια Έξελενς; Στη θεσσαλονίκη που τα πουλάνε;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Ολυμπιάδος 76, στη διασταύρωση με τη Σοφοκλέους (Στενό Δ' Αστυνομικού Τμήματος). Μεταξύ Αγίας Σοφίας και εκκλησίας Προφήτη Ηλία.

      Τιμή 5,20

      Διαγραφή
  56. Ευχαριστώ πολύ "Multishop Tobacco"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δοκίμασα το Richmond impire edition, Senator (της ίδιας εταιρίας) και το Sobranie Black Russin. Άκουγα πολύ θετικά σχόλια για αυτά τα τσιγάρα που μερικοί πχ το Richmond impire edition αξιολογούσαν στο ίδιο επίπεδο με το Nat Sharman. Οπότε τα πήρα όταν ταξίδεψα στην Ρωσία όπου υπάρχουν αυτά τα τσιγάρα και ήθελα να μοιράσω τις εντυπώσεις μου (δυστυχώς δεν βρήκα εκεί και το Nat Sharman).


    Λοιπόν …Richmond impire edition:
    http://www.copypaste.am/wp-content/uploads/2011/06/Rich_EmpireEdition.jpg

    Παράγεται από την καπνοβιομηχανία Donskoi Tabac του γνωστού Ιβάν Σαββίδη και όπως αναγράφεται στο κουτί «under licens and control of Richmond tobacco trading». Τιμή 4.50. Περιεκτικότητα στην νικοτίνη-0,7 πίσσα -7 και CO -8 Καπνά virdginia. Όπως αναγράφεται είναι καθαρά καπνά πίπας και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω. Το χαρτί όπως αναγράφεται στην συσκευασία είναι φτιαγμένο από το καθαρό λινάρι. Πολύ καλό φίλτρο και το μισό του έχει την επένδυση άνθρακα. Μέγεθος όλου του τσιγάρου είναι μόνο 8 εκατοστά και δεδομένου ότι μετά το φίλτρο ακολουθούν και 6 ασημένια δακτυλίδια το τσιγάρο γίνεται πολύ μικρό και τελειώνει πολύ γρήγορα. Το κουτί με άνοιγμα τύπου slide με κάλυμμα που διατηρεί το άρωμα και μετά το άνοιγμα. Άρωμα πολύ ιδιαίτερο, έντονο και εμένα προσωπικά μου άρεσε. Γεύση σχεδόν ουδέτερη. Τράβηγμα σχεδόν φυσιολογικό. Για τα δικά μου γούστα δεν είναι αρκετά βαρύ και αφήνει την αίσθηση ανικανοποίητου. Τελειώνει όπως είπα πολύ γρήγορα. Δεν προκαλεί ούτε παραμικρή ενόχληση στο λαιμό. Γενική εντύπωση ότι είναι ένα τσιγάρο ναι μεν πολυτέλειας αλλά τυπωτά ιδιαίτερο. Προσωπικά το ελληνικό excelence βλέπω πολύ ανώτερο και απολαυστικό.

    Senator
    http://smokingirl.ru/images/catalog/f3614d175f061812cd275bfe27f53f85.jpg

    Επίσης παράγεται από την καπνοβιομηχανία του Σαββίδη κάτω από την επίβλεψη και έλεγχο του Richmond («under licens and control of Richmond tobacco trading”) Τιμή 3.50 . Άψογο design της μεταλλικής συσκευασίας. Περιεκτικότητα στην νικοτίνη-0,7 πίσσα -8 και CO -8 Καθαρά καπνά πίπας virdginia. Φίλτρο με επένδυση άνθρακα. Μέγεθος 8,5. Υπάρχουν σε 3 εκδοχές : κλασική, και δύο με γεύσεις. Η κλασική δεν μου άρεσε καθόλου. Σχεδόν ουδέτερη γεύση και άρωμα. Απλώς ένα τσιγάρο «όχι κακό». Παραδόξως τα άλλα δύο με γεύσεις βύσσινου και σταφυλιού μου άρεσαν πολύ περισσότερα την στιγμή που γενικώς δεν μου αρέσουν διάφορες γευστικές προσθήκες.
    Υπάρχει και η μικρή σλιμ εκδοχή αυτού του τσιγάρου με περιεκτικότητες 0,5-5-6. σε τιμή 1.50 euro και προτιμούσα το συγκεκριμένο παρακάτω:
    http://elvino.ru/d/201847/d/vishnya_3.jpg
    Μειονέκτημα ότι η εκδοχές με γευστικές προσθήκες έχουν το χαρτί τους βαμμένο με σκούρο χρώμα.


    Sobranie Black Russin
    Παράγεται στην Ρωσία κάπου στην Αγία Πετρούπολη . Είναι ανώτερο του Sobranie black . Μεγάλο τσιγάρο, η γεύση αισθητή όπως και το άρωμα, βαρύτητα παρά τις ίδιες περίπου περιεκτικότητες με το σενάτορ είναι μεγαλύτερη. Φυσιολογικό τράβηγμα και αργό κάπνισμα. Βαμμένο χαρτί με καφέ χρώμα και μάλιστα όταν τυχόν κρατάς το τσιγάρο από το χαρτί όταν καπνίζεις , το χρώμα βάφει τα δάκτυλα και μετά δεν φεύγει ούτε με πλύσιμο χεριών (τουλάχιστον με το πρώτο..). θα έλεγα ότι είναι αρκετά καλό το τσιγάρο αν δεν θα υπήρχε αυτή η βλακεία με βαμμένο χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, για το Sobranie μια διόρθωση
      Ήθελα να γράψω ότι "είναι ανώτερο του Senator black"

      Διαγραφή
  58. Και στο τέλος μερικά σχόλια για την ρώσικη αγορά τσιγάρων αν αυτό ενδιαφέρει κάποιον.
    • Στην Ρωσία δεν βρίσκεις καπνό στριφτού παρά μόνο σε κάποια εξειδικευμένα καταστήματα στις μεγαλουπόλεις.(όπως υποθέτω).
    • Τσιγάρα στην Ρωσία πουλάνε κυριολεκτικά παντού , στα σουπερμαρκετ, στα καταστήματα τροφίμων ακόμη και στα ζαχαροπλαστεία
    • στην συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής
    • ακόμη και ξένα τσιγάρα όπως αυτά του BAT παράγονται από φιγαντρικά εργοστάσια των ξένων καπνοβιομηχανιών στην Ρωσία.
    • Δεν βρήκα ούτε ένα ελληνικό τσιγάρο...
    • Τιμές είναι τεσσάρων κατηγοριών:
    1: άπο 20σεντ έως 75- είναι φτηνά τσιγάρα τοπικής παραγωγής που στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι χάλια και μπορείς να τα καπνίζεις
    2: 75 σεντ – 1.50 μερικά ντόπια τσιγάρα αλλά και rothmans (75cent), winston (1euro) marlboro camel (1.50 euro) και άλλα της ίδιας κατηγορίας.
    3. 1.50-2.50 είναι το Davidoff, Dunhill κάποιες εκδοχές το richmond, και του senator και άλλα τσιγάρα αυτής της κατηγορίας.
    4 υπερλουξ τσιγάρα άπο 3 έως 4.50 ε Richmond impire edition, Senator μεταλλικό κουτί, Sobranie Black Rushin κοκ.
    Σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα είδα και κάτι αμερικάνικα τσιγάρα άπο 5 έως και 15 euro π.χ. κάποιες εκδοχές του Camel και του Parlament που δεν κατάλαβα τον λόγο που έχουν τέτοια τιμή. Μάλλον απλώς λόγο σπανιότητας και μόνο.

    Γενικό συμπέρασμα ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια συγκριτικά ποιοτικά και από την πλευρά επιλογών καλύτερη αγορά καπνού (αν δεν υπολογίζουμε βέβαια τον παράγοντα της τιμής). Πάντως δεν βρήκα εκεί τίποτα καλύτερο του δικού μας Excellence…

    ΥΓ Πέτρο, δεν ήξερα σε ποια ακριβώς ενότητα να αναρτήσω το κείμενο και το έβαλα εδώ. Οπότε τοποθέτησε το εκεί που θεωρείς οτί θεματικά ταιριάζει περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πολυ καλα εκανες.Νομιζω πως η Ρωσσικη αγορα ειναι πολυ ενδιαφερουσα και φθηνη και μου κάνει εντυπωση που μπορεις να βρεις και γνησια αμερικανικα τσιγαρα,αν εχεις να πληρωσεις!
    Δεν ηξερα πως ο Σαββιδης βγαζει και πολυτελη τσιγαρα.Αν αγορασει τελικα την ΣΕΚΑΠ,ισως να τα δουμε και στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πήρα ξανά το Excellence και ήθελα να πω ότι μάλλον υποτίμησα την ποιότητα του Richmond Impire Edition, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στο Excellence. Τελικά βλέπω ότι είναι περίπου της ίδιας ποιότητας και μάλιστα κάποιος που προτιμά τα λαιτ τσιγάρα σχεδόν σίγουρα θα θεωρούσε το Richmond ως ανώτερο.

    ΥΓ απ' ότι πρόσεξα Πέτρο, η ρώσικη αγορά πολύ εύκολα ανταποκρίνεται στην ζήτηση οπότε δεν είναι καθόλου περίεργο ότι βρίσκεις εκεί τα γνήσια αμερικάνικα τσιγάρα. Εγώ είχα επισκεφτεί μια σχετικά μικρή πόλη και υποθέτω ότι σε κάποια μεγαλούπολη και ειδικά στην Μόσχα μπορεί κανείς να βρει τα πάντα. Ουσιαστικά και σε μια μικρή πόλη μπορείς να παραγγείλεις απο ένα εξειδικευμένο καπνοπωλείο οποιοδήποτε τσιγάρο θέλεις και θα σου το παραγγείλει έστω μέσω του ιντερνετ. Βέβαια θα αναγκαστείς να πληρώσεις αρκετά αλλά καλό είναι ότι εκεί μπορείς να βρεις κυριολεκτικά ότι επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρωσσοι δεν εχουν ευρωνταβαδες πανω απο το κεφαλι τους και το εμπορειο ειναι πραγματικα ελευθερο

      Διαγραφή
  61. Γεια σας παιδια!συντομα θα επισκευφτω την θεσσαλονικη και επειδη θελω να δοκιμασω ορισμενες μαρκες που δεν βρισκω σα μερη μου,π.χ. χρυση κασετινα αφιλτρη,θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο περιπτερο ή καπνοπωλειο κοντα στο ξενοδοχειο Capsis Hotel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει πολλα Καπνοπωλεια και αλυσιδες σαν τα Today που βρισκεις τα παντα. Για να μην ψαχνεσαι πολυ,πανε μεχρι την Αριστοτελους(3 στασεις λεωφορειου ειναι απο το Καψης) βγες στην Τσιμισκη,μπες στο εμπορικο (Τσιμισκη 42) και εκει θα βρεις καπνοπωλειο που πουλαει ότι τραβαει η ψυχη σου. Τωρα για το τσιγαρο που σε ενδιαφερει(αφιλτρη Χρυση),τα πιο πολλα περιπτερα στην Θεσσαλονικη το φέρνουν,δεν ειναι κάτι πολυ σπάνιο.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ!την χρυση την ανεφερα ως παραδειγμα διοτι εδω δεν φερνουν τετοια τσιγαρα!κατι ακομα!υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να βρω καποιο ''ξεχασμενο'' πακετο λακυ στραικ αφιλτρο εκει

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι απίθανο,αλλα θα ειναι καταξερο.Δοκιμασε στα today και τα καπνοπωλειο,στην περιοχη του Κεντρου υπαρχουν αρκετα.

      Διαγραφή
  62. ξερει κανεισ για Sobraine Coctail στην αθηνα?
    ευχαριστωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εισάγονται πλέον στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. δηλαδη με τιποτα ετσι?
      σε κατι μαγαζια σε θησειο και παγκρατι?
      ή εαν παω σε μαγαζι και κανω εκει παραγγελια?
      γνωριζεις γιατι??

      Διαγραφή
    3. Ο Παγκρατιώτης δεν ασχολείται με τσιγάρα. Ό,τι άλλο (στριφτά, πίπα, χαρτάκια, αξεσουάρ κλπ.) αλλά όχι τσιγάρα.
      Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να σου τα παραγγείλει μαγαζί. Μόνο αν τα παραγγείλεις μόνος σου από κανένα eμάγαζο, που νομίζω ότι είναι κανονικότατα νόμιμο.

      Διαγραφή
  63. kserei kaneis pou einai to kapnopoleio stin karolou ntil stin thessaloniki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μιας και παρακολουθώ καιρό ως ανώνυμος το μπλόγκ χωρίς ποτέ να έχω σχολιάσει και δοκιμάζοντας πολλά τσιγάρα ειδικά τώρα τελευταία είχα ενα πρόβλημα. Δεν μπορούσα να τα βρώ πουθενά κοντά μου. Τελικά όμως εκεί που πίστευα οτι η μόνο λύση μου ήταν στον Νέο Κόσμο στο 24ωρο βρήκα ως μάνα εξ`ουρανού ένα 24ωρο περίπτερο στον Κολωνό( πάνω στην στην λένορμαν σε μια πλατεία, πόσο ακριβώς δεν θυμάμαι) που έχει τα πάντα από άφιλτρα που ήθελα διακαώς να δοκιμάσω (αγρινίου,σαντέ,χρυσή κασετίνα και κάμελ). Οπότε μέχρι να δοκιμάσω όλα όσα θέλω θα με βαρεθεί ο περιπτεράς. Τον ρώτησα μεχρι και για 22 και είχε αλλά δεν είχε το excellence το οποίο δυστυχώς θα πρέπει να κάνω ταξίδι για να το βρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Παιδιά να σας πω, ξέρετε που θα βρω τσιγάρα Memphis στο κέντρο της Θεσσαλονίκης? Νομίζω ότι τα είχα δει στο κατάστημα yes στην Ιασωνίδου αλλά δεν είμαι σίγουρος.. Ξέρει κάνεις κάποιο κατάστημα/περίπτερο που να τα φέρνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τα θυμήθηκες ρε φίλε τα Memphis? Λοιπόν, δοκίμασε το Multishop Tobacco στην Ολυμπιάδος 76, το καπνοπωλειο στα Οντεον, το περιπτερο στην Αριστοτέλους μπροστά απο το Παραδοσιακο και κανα Today.

      Διαγραφή
    2. Κανονικά κυκλοφορούν έτσι δεν είναι? Δε νομίζω να έχει σταματήσει η διανομή τους? Το καπνοτόπι ξέρετε αν τα έχει?

      Διαγραφή
    3. Το καπνοτόπι είναι περισσότερο πιπάδικο. Αλλα υπαρχει μια περίπτωση.

      Διαγραφή
    4. stamatise na kukloforei to memphis.. kapoios mou eipe oti me kapoia alli sugxwneftike alla den thumamai poia..

      Διαγραφή
  66. Μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω άδεια τσιγάρα και μηχανάκι γεμίσματος στο Ηράκλειο Κρήτης...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κατάστημα μας (Τα Πάντα Όλα), διαθέτουμε ποικιλία τόσο απο τσιγαροσωλήνες όσο και απο μηχανήματα γεμίσματος, σε πολύ καλές τιμές. Θα μας βρείτε στην οδό Κονδυλάκη 88 στην περιοχή της Θερίσσου στο Ηράκλειο Κρήτης.

      Τα Πάντα Όλα
      www.tapantaolamarket.gr

      Διαγραφή
  67. Παιδια,Μαδυτου και Περιστασεως στη Νικαια,υπαρχει γωνιακο μινι μαρκετ με μεγαλη ποικιλια απο σπανια τσιγαρα..Ronson,Benson and Hedges,Gitanes,Gauloises,Memphis και αλλα πολλα..Περαστε μια βολτα και θα καταλαβετε τι εννοω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαδύτου και Περιστάσεως; Το κοιτάω στο χάρτη και δε βρίσκω τέτοια διασταύρωση. Κάποιο χαρακτηριστικό ορόσημο εκεί κοντά;

      Διαγραφή
  68. γινετε να κανουμε παραγγελια απο το τηλεφωνο και να τα λαβουμε ταχυδρομικως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Υπάρχει κανένα σπάνιο τσιγάρο που έχετε μα προτείνετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. μπορω να βρω καπνους manitou η pueblo στην Αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δυστηχώς πουθενά δεν μπορείς να βρεις αυτούς τους καπνους στην Ελλάδα, εκτός αν τους παραγγείλεις από κάποιο e-καπνομαγαζο. Αλήθεια τι έγινε με τον pueblo, η εταιρία είχε πει πως θα κυκλοφορούσε φετος στην ελληνικη αγορά. Ακομα τον περιμενουμε!

      Διαγραφή
  71. Ο Ελβις κάπνιζε πολύ,αλλά στις ιδιωτικές του στιγμές.Συνήθως προτιμούσε τα πούρα.Ο αστικός μύθος των ροκαμπιλάδων,έλεγε πως όταν τον βρήκαν νεκρό κρατούσε ένα πακέτο Λάκυ Στραίκ στα χέρια του,αλλά μάλλον δεν είναι αληθινός,αφού δεν ήταν αυτή η μάρκα του. Τις φορές που κάπνιζε τσιγάρα,προτιμούσε την πολυτελή και πολύ σπάνια, μάρκα Tareyton που υπάρχει ακόμα και σήμερα στις ΗΠΑ.Η εταιρεία Dunhill έβγαλε πριν λίγα χρόνια μια ρέπλικα μοντέλου χρυσού αναπτήρα,ίδιου με αυτον που είχαν δωρίσει στον Ελβις παλιά,σε χίλια κομμάτια.Τιμή πώλησης 13000 Ευρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ο Ελβις κάπνιζε κυρίως Κουβανέζικα Μontecristo μινι πουράκια αλλά και Tareyton όπως αναφέρει με μαρτυρίες της μια μαύρη τραγουδίστρια, της οποίας μού διαφεύγει τ'όνομα, και με την οποία είχε συνεργαστεί σε μερικές ταινίες. Αλλά νομίζω πως και τα Tareyton είναι πούρα και όχι τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Όχι τα tareyton ειναι πολυτελή τσιγάρα με φίλτρο άνθρακα. Είχα αγγαρέψει μια ηλικιωμένη θεία που έχω να τα βρει,αλλά δεν τα κατάφερε.Η ίδια βέβαια τα θυμόταν απο τις διαφημίσεις στις δεκαετίες 50 και 60,οπου θεωρούταν κυριλέ αστικό τσιγάρο. Το πακέτο θα το δεις εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Us_Tareyton_smokers_would_rather_fight_than_switch! και εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Tareyton
    Τώρα επ αφορμή του σχολίου για τον Ελβις, θυμήθηκα τους ροκαμπιλάδες που αράζανε στα μέσα τις δεκαετίας του 90 στην Ναυαρίνου,μαύρο πέτσινο,φαβορίτα και έτσι.Όλοι κάπνιζαν Lucky Strike,που τότε ήταν ασυνήθιστη μάρκα και το θέαμα ήταν σαν να δεις σήμερα,ας πουμε 10 τύπους να καπνίζουν όλοι Καρέλια μαλακό. Αμα τους ρωτούσες γιατί καπνιζουν όλοι Λακυ Στραίκ,με μια φωνή σου έλεγαν,αφου τα κάπνιζε ο Ελβις ρε.Φυσικά όλα ήταν αστικός μύθος,σήμερα με το ιντερνετ μπορείς να βρείς και τις πιο απίθανες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Χε χε... Παίζει να είδες και μένα ανάμεσα σ'αυτούς. Πλατεία Ναυαρίνου και Snoopy κυρίως... Ισως κάποιοι να στο λέγαν αυτό αν τους ρωτούσες. Τα Lucky Strike ήταν σχετικά καινούριο φρούτο τέλη δεκαετίας '80 με αρχές '90, ήταν "καλή αμερικανιά" και τα γουστάρανε πολλά ροκαμπίλια και καθιερώθηκε αν κι εγώ θυμάμαι να παίζει και πολύ Marlboro στην παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. καλησπερα ηθελα να μου πειτε που θα μπορουσα να βρω αθηνα αν φερνουν τα players navy cut.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Δυστυχως δεν κυκλοφορουν στην Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλησπέρα, κάποιος να γνωρίζει που μπορώ να βρώ pueblo σιελ στις περιοχές γύρω από τον Κορυδαλλό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή