ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Νεος καπνος Marlboro

  Ο Καπνος Marlboro ηρθε στην Ελλαδα πριν λιγα χρονια,οταν ακομα οι εποχες ηταν πολυ καλυτερες και ηταν η πρωτη προσπαθεια της Philip Morris  να μπει στον χωρο του στριφτου τσιγαρου,κατω απο ενα ονομα βαρυ και ιστορικο. Πιθανον φοβουμενη να μην ζημιωσει την τεραστια επιτυχια του κλασσικου Μarlboro,επελεξε ενα design συνειδητα ακαλαισθητο και ενα χαρμανι πολυ μετριο,αντι αυτου που κυκλοφορει σε καποιες περιορισμενες χωρες της ΕΕ. Περιμενα εδω και καιρο πως η Φιλιπ Μορρις θα ξαναεπαιζε το χαρτι του καπνου Marlboro, αφου το τοπιο εχει διαμορφωθει αλλιως:Η μεγαλη πτωση ολων των Premium τσιγαρων μαζι και του Marlboro και η μεγαλη αυξηση του στριφτου,μιας αγορας στην ουσια παρθενας,αφου ολοι οι καπνοι στην Ελλαδα ειναι παρομοιοι και το σχεδον το ιδιο κακοι,δινουν μεγαλο περιθωριο για πειραματισμους και νεα προιοντα,ποσο μαλλον αν μπορεις να τα λανσαρεις κατω απο το ονομα Μαρλμπορο,που το μονο αρνητικο που εχει ειναι η δυσφημιση του απο το προηγουμενο κακο προιον.
 Ο νεος καπνος Marlboro για εμενα ειναι ενα ριζοσπαστικο προιον. Δοξα τον Θεο δεν μοιαζει με κανενα απο τις δυο κατηγοριες στριφτων που εχουμε στην χωρα:α)Τα  Drumοειδη Ολλανδικα σκουπιδια και β) Την κλασσικη συνταγη Virginia με (πολυ ή λιγο) αρωμα, ενα αντιγραφο δηλαδη του Old Holborn κιτρινου,που βλακωδως πιστευουν οι καπνοβιομηχανιες πως αρεσει στον Ελληνα καπνιστη. Ο  Marlboro ειναι ενα γνησιο γλυκοπιοτο American Blend,με αριστα καπνα και τα προσθετα που πρεπει να εχει ενα καλο αμερικανικου τυπου τσιγαρο, αντι για τα αηδιαστηκα αρωματα πορτοκαλιου,καρυδας,κονιακ,βανιλιας κ.λ.π. που βρησκεις στο 80% των καπνων της Ελλαδας.Το μεγαλο του πλεονεκτημα,ειναι πως δεν σου δινει την αισθηση του στριφτου τσιγαρου,αλλα του βιομηχανικου,ενω το χαρμανι του ειναι αριστα παντρεμενο και σε επιλογη καπνων,αλλα και σε ομογενοποιηση,δηλ δεν βλεπεις ξανθα και σκουρα καπνα αλλα ενα πραγμα,χωρις καθολου σκουπιδια. Προσωπικα απολαυσα 3 καπνοσακουλες,πραγμα ρεκορ για τον εαυτο μου, αφου προτιμω συνηθως να μην καπνισω καθολου, παρα να κανω στριφτο και προχωρω ακαθεκτος.
  Ελπιζω πραγματικα να πετυχει εμπορικα αυτος ο καπνος, οχι για κανενα αλλο λογο,παρα γιατι θα νοιξει την αγορα για την ελευση και αλλων καλων αμερικανικων ή ημιανατολικων καπνων και τα Virginia  με αρωμα θα μπουν στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Την επιτυχια την θεωρω εξασφαλισμενη μια και  δεν εχω συναντησει εως σημερα καπνιστη στριφτου, που θα μου πει γουσταρω αυτο που καπνιζω,η παγια απαντηση ειναι: δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος αλλα κανω καπνο για λογους οικονομικους. Ε,λοιπον ο κυβος ερριφθει, αν ειναι να στριψουμε,ας στριψουμε ενα σοβαρο προιον.
   Τον νεο Marlboro,τον θεωρω την καλυτερη κυκλοφορια των τελευταιων 5 ετων μετα το οντως εξαιρετικο George Karelias Excellence και τον δευτερο καλυτερο καπνο που εχω καπνισει μετα το Bali Turkish Shag
 Βαθμολογια 8,5+ στα 10
   Να γραψω και κατι για την Philip Morris. Οσο και αν θεωρω ως καταναλωτης,σχεδον εθνικη μειοδοσια την στηριξη του πολυεθνικου κεφαλαιου,ειδικα οταν μια πολυεθνικη δεν παραγει καν το προιον στην ταλαιπορημενη χωρα μας και οσο και αν βρισκω εμετικη, την πολιτικα ορθη σχεδον αντικαπνιστικη σταση της,πρεπει να παραδεχτω πως η εταιρια αυτη ειναι πολλα χρονια μποστα απο ολες τις αλλες.Δεν ξερω αν η πολιτικη της ειναι τετοιου επιπεδου διεθνως ή αν το Ελληνικο παραρτημα της Παπαστρατος ειναι τοσο υψηλης κλασης,παντως ο τροπος που αναδιπλωνεται και αναπροσαρμοζεται μπρος σε νεες ακραιες συνθηκες και η ταχυτητα των αντανακλαστικων της,ειναι αξια θαυμασμου.
     Υ.Γ. Οι φωτογραφιες μου σταλθηκαν απο τον Κωνσταντινο Μ. και τον ευχαριστω δημοσια.

236 σχόλια:

  1. Να προσθέσω ότι ο συνδυασμός του με Φίλτρο του Παππού (6μμ, άνθρακα) είναι ανυπόφορος και περιμένω δικές σου προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι εγω με φιλτρο του παππου ανθρακα + χαρτακι καπνοπαραγωγων το ελαφρυ,τα καπνιζω. Η αληθεια ειναι πως εστριψα και ενα τσιγαρο με φιλτρα ολντ χολμπορν και μου εκατσε καλυτερα,αλλα αυτα τα φιλτρα ειναι λεπτοτερα και μαυρισαν με την μια.Νομιζω μια στανταρ αξιοπιστη επιλογη ειναι τα Ριζλα σλιμ.
    Βγαινουν και φιλτρα του παππου χωρις ανθρακα,αλλα δεν εχω καταφερει να τα εντοπισω. Οποιος ξερει κανενα μερος που μπορω να τα βρω ας μιλησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξέρει κάνεις την γίνετε με την επαρχία
    ακόμα δεν έχει έρθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι, καπνός ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με οποιονδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Μετά από πολλές προσπάθειες να το γυρίσω σε καπνό (οι οποίες πάντα καταλήγανε εντός μηνός στον άσσο μαλακό) αυτή τη φορά μπορεί και να το πετύχω.
    Πολύ ωραίος ο red αλλά η γεύση του gold δεν παίζεται. Εαν καταφέρω να συμφιλιωθώ με την χαμηλότερη πρόσληψη νικοτίνης θα τον καθιερώσω.
    ps: o gold με medium τσιγαρόχαρτο είναι σαν να καπνίζεις το μωβ του παπαστράτου.
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gold δεν δοκιμασα γιατι δεν καπνιζω light τσιγαρα,αλλα αν οντως λεει, να το κανω το πειραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρόμοια πολιτική είχε και ο Παπαστράτος, οπότε στην ουσία μιλάμε πιστεύω για μία "απλή" αλλαγή διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τυχεροι οσοι αρεσκονται στη γευση του μαρλμπορο προσωπικα δεν μου αρεσει, επισης μου εφερε πολυ βηχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Gold είναι λιιιγο πιο ελαφρύς αλλά και πιο αρωματικός από τον Red.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εμένα johnny μου έφερε τσιγαρόβηχα αλλά είναι σίγουρα καλός καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου κάνει εντύπωση αυτά που γράφετε, ξέρω πολλούς καπνιστές στριφτών που αρνούνται να καπνίσουν σχεδόν οποιαδήποτε μάρκα βιομηχανικού τσιγάρου, γιατί φαίνονται όλες απαίσιες... Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο fulfilling τον van nelle μου παρά το να αγοράσω π.χ. Marlboro ή οτιδήποτε άλλο σε πακέτο, και δεν είμαι ο μόνος, ξέρω πολλούς fan του στριφτού ΠΡΟ οικονομικής κρίσης κτλ, και ασχέτως του οικονομικού...

    Αν ο καπνός marlboro είναι καλύτερος από τους ΑΠΑΙΣΙΟΥΣ παλιούς που είχε βγάλει, θα τον δοκιμάσω, αλλά ειλικρινά δε νομίζω, αν έχει παρόμοια γεύση με τα κανονικά marlboro, να με κερδίσει μακροπρόθεσμα... Anyway!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. John Matzavrakos, νομίζω ότι μόνο οι λάτρεις των καπνών ολλανδικού τύπου halfzware εξέφρασαν τέτοια τέτοια γνώμη. Αυτοί πράγματι θα δυσκολευτούν να βρουν βιομηχανικό τσιγάρο της αρεσκείας τους. Σε εμένα προσωπικά ο Van Nelle φέρνει αναγούλα. Ανήκω στο 90% που στρίβει για οικονομικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. emeis file mu! apla ekdhlwsame th xara mas sthn kukloforia kapnou american blend!h philip morris phre thn parthenia ths agoras!o monos pou aksizei na stripseis me diafora!ta kendaky kapna pote den ta goustara.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο γκολντ ειναι πολυ καλυτερος απο τον κοκκινο κατα την γνωμη μου.Εχει καλυτερη γευση,δεν ειναι πολυ βαρης και ανετα καπνιζεις 5 τσιγαρα χωρις να σε πειραξει.(το λεω αυτο γιατι μια φορα εκανα ολντ κιτρινο,2 τσιγαρα στην σειρα και ημουν ταβλα στο κρεβατι για μια μερα).Προσωπικα τον συστηνω διχως δισταγμο!Αλλα με χαρτακι medium weight.Το να τον συνδιασεις με κανενα λεπτο χαρτακι ειναι τραγικο λαθος.Αλλοιωνεται ολη η γευση.Προτεινω λοιπον,μαρλμπορο γκολντ με κοκκινο ριζλα και φιλτρακια 6mm.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΑΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ίσως θεμελιώνεται ένας νέος κανόνας που απαγορεύει το συνδυασμό ανατολικών καπνών και φίλτρων άνθρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ίσως θεμελιώνεται ένας νέος κανόνας στην αγορά στριφτού που να απαγορεύει την κυκλοφορία καπνών με αρώματα Λακωνίας (πορτοκάλι, λεμόνι κ.λ. εσπεριδοειδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα λοιπον μιας και οντας καπνιστης στριφτων θελω να θεσω 2 ερωτησεις
    Αυτος ο καινουργιος marlboro βγαινει σε gold δηλαδη ελαφρυ και red βαρυ? μου το πε ενας φιλος μου αλλα μονο τον κοκκινο εχω δει προς το παρων.
    Επισης θα ηθελα να μαθω τα καπνα του ειναι αποκλειστικα αμερικανικα ή παιζουν και ανατολικα?
    Με τι συνδυασμο φιλτρακια- χαρτακια θεωρειτε οτι κανει το ιδανικο τσιγαρο, γιατι πλεον το παιζω με ασφαλεια και παιρνω παντα τα πρασινα ριζλα για χαρτακια που ειναι μεσαια δηλαδη ουτε πολυ λεπτα ουτε χοντρα και ποτε swan φιλτρακια ποτε ριζλα slim-extra slim.
    Και κατι αλλο ασχετο του αναφερομενου καπνου
    Ειδα οτι βγηκε και Gauloises, αυτος ο καπνος διανεμεται μονο στο πορτοκαλι χρωμα που πετυχα, και αν ναι ειναι βαρυς ή ελαφρυς? (Μην πεταξω αδικα το 4ρακι) Και τι καπνα περιεχει?
    Ευχαριστω για την αναγνωση σας και συγνωμη εαν γινομαι κουραστικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περιέχει και αμερικάνικα και ανατολικά, είναι καλός με όλα τα χαρτάκια που τον δοκίμασα εκτός από pure hemp από φίλτρα εκτός από swan όλα τα άλλα πιστεύω είναι αρκετά καλά, καλύτερα τα Gizeh και προσωπική μου επιλογή.

    Ο καινούργιος Gauloises είναι virginia, burley και κυκλοφορεί μόνο σε αυτήν την εκδοχή, τραγικά ελαφρύς και χημικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. protimise na pareis marloboro gold kapno!sindiase ton me kokkino xartaki rizla kai filtra 6mm,oti protimas!to gauloises aston kalitera...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντεξα και καπνισα 5 τσιγαρα απο τον red για να χω μια αποψη...(καπνιζω εδω και 6 μηνες pueblo virginia) δεν μου κανε καμια εντυπωση θετικη αντιθετα αρνητικη...ενα αγευστο πραμα...με πικρη γευση..το μονο θετικο οτι δεν εχει προσθετα πολλα γευσης αρωματος...αλλα Πετρο με ολο το θαρρος..αλλα 8,5 βαζεις σε αυτο πραμα και 8,5 στον pueblo..? κατι δεν παει καλα...!!..παντως σε σχεση με την ξεφτιλα ελληνικη αγορα στους καπνους τον βαζω σε αρκετα υψηλη θεση αν οχι πρωτη...αλλα σε σχεση με καπνους τυπου pueblo-crossroad..αυτο το πραμα ειναι σκουπιδι...sorry κιολας αλλα οταν ειδα την κριτικη επεσα απο τα καγκελα..!!!πρεπει να χεισ συχαθει 100% την ελληνικη αγορα..και πιστευω το 8,5 να ναι σε σχεση με την ελληνικη αγορα..και οχι με την παγκοσμια αγορα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Koιτα τα γουστα ειναι υποκειμενικα. Τον γουσταρω πολυ τον Μαρλμπορο και χαλαρα μπορω να τον καπνιζω μονιμα. Τον Pueblo τον καπνισα μια φορα απο Ισπανια και ηταν φοβερος και μια απο Γερμανια που δεν μου αρεσε καθολου.Ο Μαρλμπορο ειναι πολυ κοντα στα γευστικα μου γουστα,αλλα ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.Μηπως πηρες ομως τον παλιο Μαρλμπορο?
    Παμε λιγο στα Φιλτρα. Τον καπμιζα με καπνοπαραγωγων ανθρακα και τωρα πηρα swan slim. Mε το Swan η γευση ειναι πολυ καλυτερη,με την διαφορα πως ενω εχουν το ιδιο μεγεθος με τα καπνοπαραγωγων,το φιλτρο μαυριζει δεκα φορες περισσοτερο. Συμπερασμα: Ο ανθρακας οσο καλη δουλεια και να εχει γινει, οντως αλλοιωνει την γευση του καπνου,απο την αλλη ομως κρατα πολυ περισσοτερες βλαβερες ουσιες απο ενα συμβατικο φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ ξέμεινα από φίλτρα Gizeh και είπα μετά από καιρό να πάρω ένα κουτάκι Rizla slim. Δεν τα λες κακό προϊόν, αλλά μέσα σε δύο μέρες τα δάχτυλα βάφτηκαν πορτοκαλί.
    Με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάρω ένα σακουλάκι Gizeh χωρίς άνθρακα αυτή τη φορά.
    Πάντως, όποιος βρει φιλτράκια άνθρακα που να ταιριάζουν με τους νέους καπνούς Marlboro, να μας ενημερώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 3,20 Ευρώ τα 20g (τα 25g θα κόστιζαν,αναλογικά,4Ε),άρα "τίμιο" το δόλωμα
    για όσους δεν προσέχουν τα ψιλά γράμματα.
    Πέραν τούτου,με ενθουσίασε η ποιότητα και το
    design.Για το περιεχόμενο τώρα ,ας μιλήσουν κάποιοι που γνωρίζουν καλύτερα.Εγώ πάντως ,τον καπνίζω πολύ άνετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για εμενα η λευκη εκδοση του μαλμπορο ειναι παρα πολυ καλη και με εχει κανει να καπνισω 5 τσιγαρα σε μια μερα(κανω το πολυ 1 την μερα και αυτο απο συνηθεια)μια καλη γευση.ειναι κατι το καινουργιο στην ελληνικη αγορα αυτο ειδος του καπνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και πολύ πιθανόν να έρθει και ο Pueblo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θέλω άποψη για τα prince. Πολλοί φίλοι τα δοκίμασαν, σε όλους φάνηκαν υπερβολικά βαριά αλλά αφήνουν καλή γεύση. Να το δώσω το 4άρι ή να δώσω 2,80 για τα δικά μου τα pall mall??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε Δημητρη μπορεις να δοκιμασεις το Prince μαυρο.Κοστιζει 3,20 και βασικα ειναι ιδιο με το κοκκινο Prince των 4ων Ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αύριο τελειώνει πακέτο, επειδή είμαι πολύ παράξενος με το θέμα θα βρω κανά φίλο να το πάρουμε μισό μισό!

    Ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω και θα πω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πέτρο το δοκίμασα.. Από το pall mall το μπλε στο prince το μαύρο ήταν πολύ απότομο, βόμβα μου φάνηκε όχι τσιγάρο, αλλά όταν το συνηθίσεις έχει πολύ ωραία γεύση, έκανα και ένα κόκκινο, το ίδιο ακριβώς...Προς τι η διαφορά 80 λεπτών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καπνιζω τωρα τον Marlboro gold. Σιγουρα καλος καπνος,αλλα δεν με ενθουσιαζει τοσο οσο ο Red που ειναι πολυπλοκοτερος γευστικα. Μετα απο πειραματισμο με τα φιλτρακια,ξαναγυρισα στα Καπνοπαραγωγων που ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.Ο ανθρακας δεινει βαρος στο τσιγαρο,ενω το φιλτρο και το χαρτι μενουν λευκα και οχι κιτρινα και διαλυμενα οπως στα αλλα φιλτρα.Τελος κανουν απιστευτο στριψιμο. Το μονο μειον ειναι πως καμια φορα μου ερχεται ανθρακας στο στομα,ισως λογο των δυνατων τραβηγματων που κανω οταν καπνιζω. Το ιδιο προβλημα ειχα παλια,οταν καπνιζα πιπα και με τα φιλτρα Εφκα ανθρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ρε φιλε να σε δω να καπνιζεις και τι στον κοσμο , ακου ανθρακας στο στομα?!!!οντως τα φιλτρακια των καπνοπαραγωγων ειναι πολυ καλυτερα και ενα τι μεγαλυτερα σε σχεση με τα γκιζε , επισης τα χαρτακια τους πολυ καλυτερα!!!εστριψες κανα σκετο να δεις ποσο ζορικος ειναι?εμενα μου θυμισε το καμελ το αφιλτρο το παλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εμένα το καπνοπαραγωγών με πειράζει στο λαιμό, ίσως βέβαια να έφταιγε και ο Van Nelle και Drum Natural που κάπνισα με τα συγκεκριμένα φίλτρα. Θα τους δώσω κάποια στιγμή μία δεύτερη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Eστριψα και σκετο αλλα δεν μου εκατσε ιδιαιτερα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ουάο, σκέτο είναι ακόμα καλύτερο, αλλά δεν είναι για μόνιμη συνήθεια.
    Κομματάκια άνθρακα μου έμεναν στο στόμα όταν κάπνιζα με φιλτράκια Overtop και γι' αυτό τα σταμάτησα.
    Το Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών έχει πλέον μαύρο χρώμα στη συσκευασία; Μαύρο Ρόδο, το χαρτάκι αυτό σε πειράζει επειδή σκληραίνει τη γεύση του καπνού. Πλέον το χρησιμοποιώ σπάνια, κυρίως μετά το φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το φίλτρο εννοούσα όχι το χαρτάκι, αλλά γενικά τα rolling προϊόντα δίνουν μία σκληρότητα πιστεύω λόγω της φυσικής τους σύστασης μιας και τα pure hemp αφήνουν τέτοια αίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα παιδιά. Προσφατά πήρα τον καινούργιο marlboro red και μπορώ να πω ότι μ' αρέσει αλλά με αυτά που διάβασα θέλω να δοκιμάσω και τον gold. Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για τα χαρτάκια (τα λεπτα premium) και φιλτράκια ocb. Γενικά είμαι ικανοποιημένος, αλλά διαβάζω πώς τα λεπτά χαρτάκια αλλοιώνουν τη γευση ενώ έχω την αντίθετη εντύπωση. Τα πιο βαρια χαρτάκια νομίζω μου αλλοιώνουν τη γέυση.
    (τα φίλτρα με ανθρακα κάνουν δουλεια μεν αλλά αλλάζουν και τη γεύση πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όλα τα προϊόντα της Rolling και τα Σιγαρόχαρτον Καπνοπαραγωγών και Ελληνικόν Σιγαρόχαρτον μπορεί να τα βρει κανείς στην έδρα της, στην Αριστοτέλους, κοντά στην Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα όσον αφορά τον καπνό, έχω ακούσει κι εγώ θετικές κριτικές...Η βιωσιμότητα του νέου εργοστασίου της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο κρίνεται από την παραγωγή προϊόντων που ζητά η αγορά. Η μη παραγωγή καπνών στριφτού από τη Philip Morris στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που το στριφτό κερδίζει συνεχώς έδαφως θέτει σε κίνδυνο 800 θέσεις εργασίας. Πάντως και τα ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά δεν είναι και τίποτα εξαιρετικό και το στριφτό του Καρέλια που κάνω τώρα με φίλτρο ενεργού άνθρακα και χοντρό χαρτάκι δεν μπορώ να το συνηθίσω εύκολα. Πάντως κάθε νέος καπνιστής στριφτού χρειάζεται τουλάχιστον ένα 10ήμερο προσαρμογής. Οι εναπομείνασες ελληνικές καπνοβιομηχανίες πρέπει να δώσουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στον καπνό στριφτού αλλιώς θα εξοβελιστούν αργά ή γρήγορα από τον ανταγωνισμό καθότι η νεολαία (η μελλοντική ζήτηση) έχει συνηθίσει για τα καλά στο στριφτό...Τέλος, θα συμφωνήσω με τον John Mantz... ότι οι καπνιστές στριφτού δεν μπορούν με τίποτα να καπνίσουν το στριφτό τσιγάρο ενώ η αντίστροφη πορεία είναι σχετικά πιο πιθανή...Πως μια χώρα με τέτοια παράδοση στον καπνό έχει φτάσει να εισάγει όχι μόνο τα καπνά αλλά και τα καπνικά προϊόντα είναι ένα δείγμα των αιτιών που φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. petro mia sigrisi tou marlboro me ton pueblo??ton vrika simera stin kipro ton pueblo se ena filo periptera ,,kai ton dokimasa ,,,afou pino camel essential molis ekana 4 tsigara apo pueblo petaksa ton camel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Tον Pueblo δεν τον ξερω καλα. Την μια μου αρεσε,την αλλη οχι. Δεν υπαρχει θεμα συγκρισης με το Marlboro,ειναι εντελως διαφορετικα χαρμανια. Αυτο που μου αρεσε την πρωτη φορα στον Pueblo ειναι πως ειναι βαρυς,πργμα που ειναι ζητουμενο για εμενα μια και βαρια τσιγαρα δεν βρησκεις πλεον,χωρις να σε ενοχλει καθολου στον λαιμο.Ο Μαρλμπορο ειναι πιο κοντα στα γευστικα μου γουστα. Μια διευκρινηση,για να μην σε παρω στον λαιμο μου : O Marlboro στην Ελλαδα εχει αλλαξει συσκευασια και χαρμανι εδω και κανενα μηνα,ο παλιος καπνος ηταν αισχρος.Δεν ξερω στην Κυπρο αν υπαρχει ο ιδιος Μαρλμπορο με αυτον που καπνιζουμε οι Ελλαδιτες. Πριν τον αγορασεις δες την συσκευασια.Αν ειναι ιδια με τις φωτογραφιες που δημοσιευω,προχωρα.
    Φιλε Sot,τα καλυτερα χαρτακια και φιλτρακια για εμενα ειναι τα καπνοπαραγωγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. file mallon tha eine o idios kapnos opou eixate stin ellada ,,akomi den irthe stin kypro ,,,mia erotisi alli pou tha ithela na kano ,,ton pueblo pou agorasa grafi pano sta ellinika to kapnisma skotonei ,,apo pou poro na matho apo pou eine o kapnos ??epidei diavasa to athro sou oti dokimases ton ispaniko kai sou arese kai oxi o germanikos..kai thelo na pino mono ta kalitera!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Oλοι οι Pueblo στην Γερμανια γινονται. Απλα ειπα πως μου αρεσε περισσοτερο αυτος που αγορασα απο την Ισπανικη αγορα. Ισως να διαφοροποιουν το χαρμανι ανα χωρα ή να πετυχα σε ελαττωματικο πακετο οταν τον πηρα απο Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καπνοπαραγωγών έπερνα αλλά μου πρότεινε τα OCB ο "καπνοέμπορας", λεγοντας πώς τα καπνοπαραγωγών (του παππού τα λεπτά έχω υπόψη) ήταν τα καλυτερα αλλα τα χαλάσαν τελευταία. Από την άλλη ο τύπος είναι λίγο (...αρκετά) πολυλογάς και γι αυτό ρωτάω κι άλλες γνώμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και εγώ OCB προτιμώ τα έχουν ψιλοχαλάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπερα σ'ολους.Πολλα χρονια καπνιστης στιφτου πρωτα Van Nelle, για κανα δυο μηνες Drum Natural και τωρα Marlboro Red (απαιχτος).Λοιπον χαρτακια -φιλτρακια πολλες δοκιμες καθε φορα για βρω τη ταιριαζει με το καθε καπνο που εκανα.Ας αρχισουμε απο τα ευκολα φιλτρακια, Swan slim και extra slim μαπα δεν τραβανε καθολου καλα.Gizeh,mascote,zen,slim και extra slim απλος καλα,προβλημα οτι οσο τελειωνει το τσιγαρο μαζευουνε, συρρικνώνονται αρα δεν αντιμετωπίζουν σωστα πισσα νικοτινη,στα συν οτι εχουν χαρτακι απο εξω και δε κιτρινιζουν τα δαχτυλα ( τα slim).Rizla slim και ultra slim, o.c.b extra slim πολυ καλα.Rolling slim πολυ καλα συν οτι εχουν χαρτακι απο εξω και δε κιτρινιζουν τα δαχτυλα εγω προτιμω αυτα,οταν δε βρισκω τοτε Rizla ή o.c.b extra slim .Κανενα απο αυτα δεν επηρεάζει γευση παρα μονο τα φιλτρακια ανθρακα.Αυτα που επηρεάζουν γευση ειναι μονο τα χαρτακια.Παμε τωρα σ'αυτα, οι δοκιμες εχουν γινει με λεπτα χαρτακια για να καταλαβαινεις πιστευω τη καπνιζεις.Το Σιγαροχαρτο Καπνοπαραγωγων,O.C.B μαυρο,RAW,Smoking siel ultra thin,Σιγαροχαρτο Καπνοπαραγωγων ακατεργαστο ταιριαζουν πολυ με Van Nelle και Drum Natural και οχι με το Marlboro Red.Αυτο οφοιλετε οχι στο οτι ειναι φυτικα αλλα στη κολα ακακιας, κανει το τσιγαρο να πικριζει.Rizla siel (χωρις χλωριο στα συν αυτο) αναδεικνύει ολη τη γευση του Marlboro Red.Gizeh μπλε με την επιγραφη οριζοντια, οχι καθετα με τις ασπρες γραμμές πολυ καλο κανει το τσιγαρο ποιο πικαντικο, το προτιμώ με ποτο, μπυρα ή κρασι.Πιστευω οτι η διαφορα οφειλετε στο οτι ειναι αμερικαν μπλεντ ενω οι αλλοι δυο βιρτζινια με κεντακυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. file mou agorases episima Pueblo...kai egrafe pano to kapnisma skotonei..??auto simenei oti ton efere episima Ellada i eteria....kai kati tetoio dn isxeiei apoti ksero...gia dose leptomeries..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. mesa ston pueblo exei mian petra pou grafi pano pueblo kai sou leei na tin afisis sto nero 2 me 3 lepta kai na tin valis mesa ston kapno epidei eine ksero na ton kratisi igro ,,,tin petra tin afineis mexri na kapnisis olo to paketo i tin vazeis kai tin vgazeis??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μετά από 4-5 σακουλάκια νέου καπνού Marlboro, είπα να αγοράσω και έναν Marlboro Gold. Ανοίγοντάς τον, μου μύρισε ένα τεχνητό άρωμα, ενώ είδα και το πρώτο κοτσάνι, που στον ασπροκόκκινο δεν είχα βρει ακόμα. Τα πρώτα τσιγάρα μου τσίμπησαν λίγο το λαιμό. Κατά τα άλλα, συμπαθητικός καπνός - νομίζω ότι θα κάνω άνετα τη σακούλα, αλλά θα επιστρέψω στον ασπροκόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό με τον Pueblo με ενδιαφέρει, μήπως είναι Κυπριακός; ή όντως ήρθε στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πιθανολογω πως τον Pueblo τον εισαγει στην κυπρο καποιος αυτονομος εισαγωγεας,οπως γινεται και στην Ελλαδα με αρκετους καπνους πιπας,που εχουν προειδοποιησεις-αυτοκολλητο.Εαν διανεμει το προιον του,μονο στο Ελληνικο τμημα του νησιου,πιθανον να κολλαει μονο Ελληνικο "κηδειοχαρτο",αντι για τα διγλωσσα που υπαρχουν στην Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αν κάνει όμως ένας ιδιώτης εισαγωγή που βρίσκει αρκετά κεφάλαια για να καλύψει ολόκληρο νησί; Επίσης η εταιρία έχει ολόκληρη γραμμή παραγωγής με ελληνικό νεκροτάμπελο για έναν ιδιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οχι ρε αυτοκολλητα κολλανε. Και ο Savineli Armonia που καπνιζα,ειχε αυτοκολλητο Ελληνικο,πανω απο το Ιταλικο και ο Davidoff ειχε σκετο αυτοκολλητο,το ιδια και καποια πουρακια.Οταν καποιος αναλαβει να κανει μονος του εισαγωγη,υποχρεωνεται απο την εταιρεια να παραλαβει εναν Χ αριθμο καπνων και μπορει να διαμορφωσει την τιμη οσο θελει.Για αυτο στην Ελλαδα φτασαμε ενας Davidoff να εχει 50 Ευρω,ενω σε ολο τον κοσμο κανει απο 10 με 15,γιατι οι περισσοτεροι στεκουν στις αποθηκες χωρις να πωληθουν ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα σε όλους. Σχετικά με τον κυπριακό Πουέμπλο, το κηδειόχαρτο είναι δίγλωσσο, όπως σε όλα τα τσιγάρα στις ελευθερες περιοχές. Δυστυχώς δεν αναγράφεται ποιος τον φέρνει, σε αντίθεση με τα Μανιτού που κυκλοφόρησαν στην κυπριακή αγορά. Η πέτρα που ανέφερε ενας φίλος είναι υγραντήρας, επειδή ο καπνός δεν έχει πρόσθετα και μένει στεγνός. Έρχεται στην τιμή των 4ευρώ τα 30 γραμμάρια μαζί με τον υγραντήρα και χαρτάκια OCB μπλέ. Προσωπικά, δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ άγευστος και πολύ άχρωμος. Αν συγκρίνω με τον Μανιτού που είναι επίσης καπνός χωρίς πρόσθετα, δεν ήταν τόσο καλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. makari na mporouse na ginei kati antistoixo..kai stin Ellada...na min anagkazome na ton perno ton pueblo apo Germania i esto na ton ferei i poschl tabak kai stin Ellada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ποια η διαφορα του κοκκινου με τον ασπρο-κοκκινο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτοκόλλητα;;;; Και πως στο διάολο τα κάνουν και δεν ξεκολλάνε με τίποτα;;;;;

    Πάντως κάπως γελοίο ολόκληρη imperial που έχει ένα τεράστιο μερίδιο στην Ελλάδα να μην φέρνει τον Davidoff η ίδια αλλά να αφήνει το κοινό των καπνιστών πίπας στα χέρια ιδιωτών και της BAT. Έτσι εξηγείται που οι καπνοί πίπας στην Ελλάδα έχουν τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. γεια σου ρε Πετρο θα ηθελα να με βοηθησεις...καπνιζω εδω και 2 χρονια τον drum bright blue με rizla silver και rizla ultra slim και ειμαι τερμα ευχαριστιμενος απο γευση και το βαρος(μονο προβλημα τα απειρα κοτσανια)....μπορεις να μου προτινεις παρομοιους καπνους...και επισης θελω την γνωμη σου για τον pueblo burley...ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. simfono me ton Lampro oute emena mou arese ,,, alla eine enas polli dinatos tsigaros pou se kani na pineis pio liga tsiagara tin mera ,,tin eteria tha tin matho kai tha tin anafero sto site ....Petro extes piga katexomena kai agoarasa kapna samsun 216 kai 555 kala milame gia trella tsigara...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. mantoj, εχω ενα πακετουϊ 555 από τα τούρκικα. ειναι καλό, αξίζει να το ψάξω? το 216 το είχα αγοράσει το 2003 στην κων/πολη. πολύ βαρύ τσιγάρο, πολύ δυνατό. για το 555 παντως εχω ακουσει πολυ καλα λογια. θα ζητησω απο τον πεθερο μου να μου το φερει που παει και πιανει πουρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η διαφορά κόκκινου από ασπροκόκκινου είναι ότι ο κόκκινος είναι 25gr και δεν καπνίζεται με τίποτα. Ο ασπροκόκκινος είναι πάρα πολύ καλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. lambro den vriskis etsi tsigaro stis eleutheres tze sin oti eine to pio akrivo tsigaro sta katexomena ,,oreo ,,polla oreo ,,,hahaha o peripteras mou eipe mou na tou fero mian kouta senior service kitrina kai na mou dosi kai ekinos mian kouta 555 tora den ksero ti kolima efage alla aksizi prosfora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. To 555 μου το εφερνε ενας φιλος Κυπριος οταν πηγαινε στο νησι.Νομιζω σταματησε να κυκλοφορει,παντως ειναι καλο τσιγαρο ή τουλαχιστον ήταν τοτε. Το 216 τα σπαει ολα! Απιστευτος ανατολικος καπνος και σχετικα ηπια γευση,ξαναδοκιμασε το δεν θα χασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Βασικά δεν έχω πάει κατεχόμενα καθόλου και δεν θέλω να παω. θα προσπαθήσω να πείσω κάποιον να μου φέρει κανένα πακέτο να δοκιμάσω. Για το 216 έχω θετική γνώμη, όσο μπορώ να θυμάμαι από το 2003 τουλάχιστον. Είχα καπνίσει μάλιστα κι ενα Τουρκού, σκέτη μπόμπα. θα το επιχειρήσω. Διάβασα οτι κυκλοφόρησε ο Πουέμπλο στην Ελλάδα. Θα ήθελα κι αλλες γνώμες αν έχετε την καλοσύνη. Όπως έγραψα και αλλού και ο φίλος mantoj συμφώνησε, δεν μου άρεσε καθόλου ως καπνός. Ελπίζω πάντως η έλευση του Πουέμπλο καπνού να είναι προμήνυμα και για άλλες κυκλοφορίες από την εταιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Φιλε Λαμπρο που το διαβασες για τον Pueblo? Εχεις link?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο marlboro έκανε την αρχή, ελπίζω να φέρουν και τα Native American Spirit Perique/Original σε τσιγάρο κυρίως αλλά και σε καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα Πέτρο... έχω ανοίξει ένα blog σχετικά με καπνούς στριφτού τσιγάρου... εάν μπορείς βάλε με στους προτεινόμενους συνδέσμους,θα εκτιμήσω πολύ την βοήθεια! Εγώ σε έχω βάλει ήδη.
    Οποιος άλλος επιθυμεί να δει το blog μου θα παραθέσω ένα σύνδεσμο πιο κάτω

    http://rollingtobaccoreviews.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Pou akouses file Lampro oti o Pueblo kikloforise episima stin Ellada? mipos apo to arthro stin alli selida tou pueblo ..eides post..oti to paidi brike (ispaniko) pueblo se kapnopolio..kai mperdeutikes..?mipos ennoeis auto.. i emathes oti kikloforise episima??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. petro vasi ton kapnon pou exoume stin kipro ,,kai afou kano camel esential edo kai 3 mines kai den mou arese ,,,skeftome na arxiso colden virginia prasino os monimo tsigaro ti les????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Φιλε Pant καλη αρχη θα τα βαλω το λινκ.
    Φιλε Mantoj συμπαθητικος ειναι ο Γκολντεν Βιρτζινια. Απο Κυπρο μου ειπαν πως ειναι πολυ καλος ο Manitou ο μπλε.Προσωπικα δεν τον εχω καπνισει,γιατι δεν υπαρχει στην Ελλαδα. Παντως πιθανολογω πως σε λιγο καιρο θα φερουν τον νεο Μαρλμπορο και στην Κυπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. καλησπερα πετρο.παρακαλουθω το μπλογκ σου καιρο και εχεις κανει φανταστικη δουλεια.
    Αφου με επηρεασες και εκανα εναν τεραστιο κυκλο σε τσιγαρα και καπνους ...φυσικα ξανακατεληξα στο αγαπημενο μου μαρλμπορο red.
    Κανω αρκετα τσιγαρα(περιπου 2 πακετα) και οτιδηποτε αλλο με πειραζει τελικα ασε που εχω κολλημα με την γευση του κοκκινου του σκληρου.
    Αλλα βλεπω τωρα την κριτικη για τον καινουργιο καπνο που μοιαζει με το δικο μου οποτε θα το δοκιμασω.
    Στα τοσα που δοκιμασα παντως με διαφορα απο καπνους ο καλυτερος ο καρελια και ο χειροτερος και πιο αισχρος σε βαθμο μυνησης ο καμελ.
    2 τζουρες εκανα φιλε και απυθειας σκουπιδια...
    Προσφατα ρε φιλε επεσε στα χερια μου καπνος σνουφ.Εχεις κανει ποτε?
    Μπορω να πω οτι μου αρεσε αν και τελειως διαφορετικη φαση απ το καπνισμα.
    Αυτο που παρατηρησα επισης ειναι οτι ενω εχω προβλημα με το διαφραγμα με το σνουφ μου ανοιξε την αναπνοη!
    Πανω στο κουτακι εχει κ το σαιτ τους.
    Για ριξε μια ματια κ πες γιατι σε εμπιστευομαι μετα απο ολα αυτα.
    www.castlerain.gr
    Αν δεν μπορεις να βρεις θεσ/κη πες μου να σου στειλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Nαι τα εχω υποψη μου,αν και δεν ειχα ακομα την περιεργεια να τα δοκιμασω.Να σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. file Lampro telika ti egine me ton Pueblo, akouses oti tha kikloforisei episima kai stin Ellada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Στην εταιρεία λέει ότι είναι ένα ακίνδυνο προϊόν και πως χρυσημοποιείται και από αθλητές. Τώρα εγώ να πω ότι δεν με εντυπωσιάζει η ιδέα να τραβάω καπνό απ' τη μύτη, κατ' αρχήν που είναι η γεύση; κατά δεύτερον αφού δεν υπάρχει γεύση ποιος ο λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πάντως θα κάνω μία δοκιμή, αλλά τί τιμές έχουν αυτοί οι καπνοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. φίλε Scorer δεν γνωρίζω τίποτε τέτοιο. Προσωπικά συμπεραίνω από τα σχόλια των φίλων αναγνωστών πως ο Pueblo ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο ζητώ συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Δεν ζω στην Ελλάδα και δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις κυκλοφορίες νέων καπνικών προϊόντων. Νομίζω οτι ο Πέτρος θα μπορούσε να μας πει περισσότερα για αυτό. Όπως και να'χει πάντως θεωρώ πως οι συγκυρίες ευνοούν κυκλοφορίες νέων σημάτων στην Ελληνική αγορά. Αυτό γιατί ήδη οι ξένες αγορές έχουν γεμίσει, οι τιμές ανεβαίνουν και οι 2-3 πολυεθνικές μονοπωλούν, επομένως θεωρώ λογικό το άνοιγμα ορισμένων αυτόνομων καπνοβιομηχανιών και σε άλλες αγορές. Αν ισχύσει κατι τέτοιο πολύ πιθανόν να δούμε νεα σήματα. Η αρχή έγινε νομίζω με τα ασπρόμαυρα Κάμελ, ο Καρέλιας ήδη έριξε νεο σήμα στην Κύπρο, το Ομέ, και θεωρώ οτι μπορεί να υπάρχει συνέχεια. Εν τω μεταξύ κάπου διάβασα, ίσως και στον παρόντα ιστοχώρο, οτι η ΣΕΚΑΠ εκλεισε. Ισχύει αυτό; γνωρίζει κανείς αν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για εξαγορά από τρίτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπερα σε ολους. Πρωτη φορα διαβασα το blog σημερα και επειδη το βρηκα πολυ ενδιαφερον ειπα να γραψω. Εχω μια ερωτηση να κανω. Επειδη γενικα ειμαι της αποψης να στηριζουμε τα ελληνικα προιοντα θα ηθελα να μαθω ποσοι και ποιοι καπνοι υπαρχουν στην ελλαδα που παρασκευαζονται και φερουν ελληνικη "σημαια". Ξερω οτι υπαρχει ο Καρελια αλλα κανας αλλος? Επισης εκτος απο τα φιλτρακια και χαρτακια με τον παππου απ εξω υπαρχουν και αλλα ελληνικα? (αν και ακουσα πως αυτα του παππου παρασκευαζονται στην κινα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Οι εταιρείες overtop και rolling είναι ελληνικές, σε αυτές τις εταιρείες ανήκουν τα στριφτό 1916 και τα καπνοπαραγωγών, του παππού όπως λέγονται τώρα, όλα στην Ελλάδα φτιάχνονται, από καπνούς μόνο του Καρέλια και ίσως ο Marlboro 25gr, o 20gr φέρει ελληνικό barcode γιατί κυκλοφορεί από την Παπαστράτος αλλά η κατασκευή του γίνεται στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ο couper είναι ελληνικός,ίσως δούμε κι άλλους με την καινούργια απόφαση για τους καπνοπαραγωγούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Έκλεισε η ΣΕΚΑΠ οπότε αντίο Cooper.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Επίσημα η ΣΕΚΑΠ δεν έχει κλείσει. Η ΑΤΕ δεν της δίνει κάποια απαραίτητα χρήματα για να μπορεί να εκτελωνίσει τα τσιγάρα της και έτσι αυτά δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά. Μάλλον θέλει με αυτόν τον τρόπο να την οδηγήσει σε κλείσιμο (αν και έχουν βρεθεί κάποιοι υποψήφιοι αγοραστές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Αυτο που γινεται στην ΣΕΚΑΠ δεν μπορω να το χαρακτηρισω γιατι με τον νεο νομο περι blogger η γλωσσα μου ειναι δεμενη,το εκανε βεβαια ο κ. Πρατσος και οι δηλωσεις του περι εμισθων υπαλληλων πολυεθνικων,βρησκονται στο διαδυκτιο. Παντως πραγματικα η ΣΕΚΑΠ και η σταση Ατε και κυβερνησης σε μια επιχειρηση που οι ιδιοι οδηγησαν στην χρεοκοπια,αλλα ακομα η συνειδητη απαξιωση λιγες μερες πριν .... την πωληση της,δειχνει σε τη χωρα ζουμε. Ελπιζω να μην γινεται η ολη ιστορια για να λακισουν ολοι οι αλλοι ενδιαφερομενοι,πλην των Τουρκων που θελουν την εταιρεια για αλλους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ποίος καινούργιος νόμος Πέτρο; Καλά με τι ψάχνεις να βρεις όπου μπαίνουν συμφέροντα άκρη δεν βγάζει άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΡΙΣ, 2ΠΑΚΕΤΑ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 7ΕΥΡΩ!!!(ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Tα ειδα και εγω. Τα ειχε ξαναβγαλει,2 πακετα 7,5 Ευρω και τα πηρα κανα δυο φορες. Δεν τα εβγαζε ο Παπαστρατος τοτε και η γευση του ηταν ψιλοχαλια.Ελπιζω η νεα παρτιδα να ειναι καλυτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπέρα.Μετά απο 30 χρόνια μανιώδους καπνίσματος τσιγάρων (50-60/ημέρα), το μεγαλύτερο διάστημα Assos φίλτρο μαλακό, με χτύπησε και 'μενα η κρίση και γύρισα στο στριφτό. Η αλλαγή προς έκλπηξή μου, δεν μου ήταν δύσκολη.Έχω ξεκινήσει περίπου τρείς βδομάδες τώρα (και απο τότε παρακολουθώ και το Blog)και το μόνιμο πρόβλημα είναι που θα καταλήξω. Μέσα απο τις συμβουλές του blog, έκανα DRUM Natural(κάθε τσιγάρο & μαχαιριά στο στομάχι), Golden Virginia πράσινο, Craven (ποοοολύ άρωμα για μένα),Old κίτρινο & George Karelias, με τον τελευταίο να κερδίζει τις εντυπώσεις.Απο φιλτράκια & χαρτάκια? Καλά! Αν συναντάτε έλλειψη στα περίπτερα, είναι γιατί τα έχω αγοράσει όλα!!...ακόμα δεν έχω καταλήξει.Τα σίγουρα είναι 2:
    1. Δεν ξαναγυρνάω στο πακέτο με την καμμία (τρελή κ@υλ@ το στριφτό)
    2. Με τα γραφόμενα για τον νέο Marlboro μου άνοιξε η όρεξη (απλά δεν τον βρίσκω πουθενά)
    Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά της ανταλλαγής απόψεων/προτάσεων και 'γω απο κοντά πλέον!_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Kαλως ορισες φιλε στην παρεα. Ο νεος Marlboro ειναι παντου,προτεινω τον κοκκινο. Απο χαρτακια δεν εχω βρει καλυτερα απο τα λεπτα Σιγαροχαρτα Καπνοπαραγωγων + τα φιλτρακια της ιδιας μαρκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ο κόκκινος, χρυσός marlboro στην Αθήνα έχει γίνει αντικείμενο μονομαχίας, οι περιπτεράδες από ότι μου λένε έχουν τρελαθεί να παραγγέλνουν ειδικά ο χρυσός μου λένε φεύγει δύο δύο καπνοσακούλες.


    Από χαρτάκια την τελευταία φορά τα καπνππαραγωγών δεν μου άρεσαν (αν και τα κάπνισα με van nelle, οπότε δικαιολογημένα)

    Εγώ προτείνω OCB, Καπνοπαραγωγών

    Από φίλτρα άνετα και χαλαρά Gizeh, με άνθρακα δεν μου αρέσει κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Εγω παιδια εκανα marlboro Κιτρινο.το οποιο αποτι εμαθα το σταματησαν.δυστυχως ακομα ψαχνομαι.δεν μαρεσει τπτ.ο κιτρινος μου αρεσε πολυ.ξερει κανεις αν σταματησει οριστικα?ο κοκκινος ηταν αηδια οντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τελικά τον βρήκα και έγινε ο καπνός μου. Πραγματικά πολύ καλός. ( σε σχέση με τα όσα κυκλοφορούν). Η ''Μποέμικη'' αξιλόγηση του 8,5/10 με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Κατέληξα και στα Ελληνικά χαρτάκια του Παππού και είμαι πλέον Jet! Ο Πέτρος έγραψε:...δεν εχω συναντησει εως σημερα καπνιστη στριφτου, που θα μου πει γουσταρω αυτο που καπνιζω.... Ε λοιπόν, βρέθηκε επιτέλους ένας. Εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εγω γούσταρα που εκανα μαλμπουρο κιτρινο με ντραμ χαρτακια.ξερει κανεις αν σταματησε οριστικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπερα.Προσφατα αποφασισα να σταματησω τα εργοστασιακα τσιγαρα κυριως για οικονομικους λογους και να αρχισω τα στριφτα..Καπνιζα για αρκετα χρονια Pall Mall Aromatic(πρωιν Slim Agenda Vanilla) αλλα δεν εχω καταφερει να βρω κατι αντιστοιχο σε καπνο.Εχω δοκιμασει αρκετους καπνους(Old Holborn κιτρινο,Drum λευκο,Golden Virginia πρασινο κλπ) αλλα δεν με ικανοποιησαν...Εχει κανεις να προτεινει κατι κατα προτιμηση αρωματικο(κυριως βανιλια :P)????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ο κίτρινος σταμάτησε οριστικά πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. έλεος, αν θες βανίλια πουλάνε σε βαζάκι.

    Ο Black Devil μαύρος έχει άρωμα βανίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δυστυχως ο Black Devil ειναι πολυ δυνατος για τον δικο μου λαιμο και πολυ βαρυς...Ψαχνω κατι ελαφρυ και αρωματικο(και δυστυχως η βανιλια στο βαζακι δν καπνιζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ο συγκεκριμενος καπνος της Μarlboro ειναι διαφορετικος απο καθε αλλον.Αυτο δεν ειναι ουτε καλο ουτε κακο.Οταν ανοιγεις το σακουλακι μονο καπνο δεν σου θυμιζει η μυρωδια.Φερνει πολυ λες και εχεις "αδειασει" το βιομηχανικο τσιγαρο και εριξες στη σακουλα τον καπνο.

    Σιγουρα ειναι διαφορετικο,απο τη βαρια και μερικες φορες ξινη μυρωδια ορισμενων καπνων,αλλα δεν παυει να ειναι χαμηλων στανταρ συμφωνα με μενα γιατι δεν ξεφευγει απο τους παλιους μαρλμπορο.Παντως στην πορεια πιστευω οτι θα βελτιωθει,αν βεβαια κρατηθει στην ελληνικη οικονομια,που βλεπω οτι τα καταφερνει παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Πολυ σωστη παρατηρηση,αυτο ακριβως ειναι που μου αρεσει,το οτι ειναι παρομοιο με βιομηχανικο τσιγαρο και οχι με καπνο στριφτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Επηρεασμένος κι εγώ απ' τα καλά σχόλια αγόρασα κι εγώ σήμερα τον κόκκινο..Καπνίζω πολλά χρόνια στριφτά κι έχω δοκιμάσει σχεδόν όλους τους καπνούς ενώ τα τελευταία χρόνια είχα κολλήσει κυρίως με τον craven.Δυστυχώς βέβαια τον τελευταίο καιρό έχει πέσει η ποιότητα και είναι γεμάτο κοτσανάκια,ενώ ομολογώ πως το αρωμά του κατά περιόδους με κούραζε.
    Λοιπόν επί του θέματος..Καταρχήν πολύ ωραία η συσκευασία του marlboro και πολύ θετικό για μένα που καπνίζω λίγα τσιγάρα το ότι ειναι 20ρης.Στα ενδότερα,το κόψιμό του είναι όντως πάρα πολύ καλό,κοτσάνια σχεδόν ανύπαρκτα ενώ το άρωμά του πολύ ωραίο και φυσικό όσο γίνεται...
    Όσο αφορά το κάπνισμα,τον έχω συνδυάσει με rizzla γαλάζια και φιλτράκια rizzla slim.Θα συμφωνήσω ότι είναι ότι πιο κοντινό σε βιομηχανικό τσιγάρο αν και δεν είμαι ιδιαίτερα fan.Γενικά προς το παρόν μου φαίνεται λίγο περίεργη η γεύση του κάπως σα να με "δαγκώνει" στη γλώσσα δεν έχει τη γλύκα του craven,χωρίς όμως να με ενοχλεί στο λαιμό,αφού κατεβαίνει γλυκά και δίνει καλή αίσθηση..Επίσης έχω την εντύπωση πως καίγεται αρκετά γρήγορα,ίσως να είναι βεβαια λόγω του κοψίματος.Οι εντυπώσεις μέχρι τώρα είναι λίγο ανάμεικτες.Δεν κατενθουσιάστηκα χωρίς ωστόσο να μου είναι αδιάφορος..Θα περιμένω να τελειώσει το σακουλάκι για να σχηματίσω πιο σφαιρική άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Δοκίμασε τον άσπρο Black Devil alekan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Φίλε ReaperX και εγώ κολλημένος με τον Craven είμαι,έχω δοκιμάσει όλους τους καπνούς της Ελληνικής αγοράς και δεν μου άρεσε κάποιος ιδιαίτερα,δεν λέω πως δεν καπνίζονται απλά δεν μου προσφέρουν αυτήν την ιδιαίτερη μυρωδιά του Craven όταν εκπνέω από την μύτη.
    Τώρα σχετικά με τον Marlboro δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε,είχε κάπως πικρή γεύση ίσως να φταίνε τα χαρτάκια Drum,σχετικά με τον καπνό Lucky Strike τον αγόρασα στον αδερφό μου που είναι χρόνια καπνιστής Lucky Strike (πακέτο) και τον έφτυσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Η Παπαστράτος (θυγατρική της Philip Morris) αποφάσισε να ρίξει την τιμή του πακέτου Marlboro από 4 στα 3,5 ευρώ...έχει να γίνει χαμός καθώς το Marlboro κατέχει το 25% της αγοράς...
    http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=435357 Και για την ιστορία να πούμε ότι οι καπνοί Marlboro εισάγονται ενώ τα κανονικά πακέτα παράγονται από την Παπαστράτος στο νέο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Τα αντικαπνιστικά μέτρα σε μία χώρα που το 30% (και σιγά μην είναι μόνο τόσο) είναι καπνιστές είναι καταστροφικά για τα οικονομικά της, ο ισολογισμός κλείνει με τεράστιο παθητικό και από ότι έμαθα από μία συζήτηση με οικονομολόγο την τελευταία φορά που το παθητικό ήταν τόσο υψηλό το κράτος διχοτόμηση το νόμισμα (δηλαδή κυκλοφορούσε με τη μισή αξία). Φυσικά κάτι τέτοια μόνο στην Ελλάδα γίνονται, τη χώρα που τα πάντα είναι πραγματοποιήσιμα.

    Πάντως ίσως εν όψη του νέου φόρου να έριξε την τιμή ούτως ώστε στην ουσία να την διατηρήσει σταθερή. Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω κατά πόσο αυτό είναι ωφέλιμο για μία επιχείρηση αλλά ελπίζω να μην ακολουθήσει πτώση της ποιότητας. Πάντως τα marlboro ήταν τσιγάρα υπερκοστολογημένα και μία τέτοια πτώση τιμής θα επιφέρει αύξηση της βαθμολογίας τους (αν βέβαια η ποιότητα παραμείνει σταθερή), τουλάχιστον εγώ μέχρι εκεί μπορώ να κρίνω :)

    Νομίζω πάντως πως η πρόσφατη κυκλοφορία του διπλού πακέτου marlboro σε τιμή ευκαιρίας αποτέλεσε την προπαρασκευή την κίνησης αυτής, από μία εταιρεία κολοσσό που δεν υπάρχει αμφιβολία πως οικονομικά τουλάχιστον γνωρίζει να ελίσσεται, άλλωστε δεν θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται σήμερα με μία αναποτελεσματική πολιτική σε αντίθεση βεβαίως με την δημοσιονομική πολιτική των ελληνικών "κυβερνήσεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Tελικα ο Καπνος Μαρλμπορο κολλαει φανταστικα με βαρυ χαρτακι.Τον καπνισα με το βαρυ του Καπνοπαραγωγου καθως και κοκκινο Ριζλα και απολαυσα καπνισμα. Εκαν την συγκριση με τον Λακυ Στραικ,δηλαδη καπνιζα ενα Λακυ και στο καπακι ενα Μαρλμπορο και η διαφορα ηταν χαοτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Προφανώς τείνεις προς τον Marlboro. Εγώ έκανα ένα αρκετό διάστημα τον Golden τον κίτρινο με rizla γαλάζιο και extra slim φιλτράκι, εντάξει δεν ήμουν και τόσο ενθουσιασμένος. Ενώ η πλειοψηφία των καπνών που έκανα και πάνω κάτω τους έκανα όλους με χτυπούσαν στο στομάχι, τεσπα. Σκέφτομαι να δοκιμάσω τον Marlboro Gold με Raw ή Καπνοπαραγωγών ακατέργαστο (γενικά τείνω σε τέτοιου είδους χαρτάκι και καλά με λιγότερη πίσσα) και φιλτράκι ίδιας εταιρίας με άνθρακα. Αν και είναι υποκειμενικό πώς τον βρίσκεται τον συνδυασμό. Τέλος να πω πως σχεδόν όλους τους καπνούς, τους έκανα με λευκό rizla και όταν πήρα τα γαλάζια μου βγαζανε μία πίκρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Όταν λες βαρύ εννοείς το μέτριο ή το κανονικό (άσπρο πακέτο), το κόκκινο rizla αν δεν κάνω λάθος είναι μέτριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Δεν βγαζεις ακρη με τα καπνοπαραγωγων.Το ιδιο προιον το βγαζουν σε δεκα διαφορετικες συσκευασιες. Κοκκινο-κιτρινο ειναι.Τα Ριζλα το κοκκινο ειναι τελικα το ποιο ισορροπημενο Ριζλα.Γενικα εχω αναθεωρησει με τα λεπτα χαρτακια.Μαλλον δεν ειναι για εμενα.
    Φιλε απο πανω, Μαρλμπορο κοκκινο καπνιζω για στριφτο,ως μονιμη μαρκα. Ναι εννοω το Λακυ σε συγκριση με το Μαρλμπορο μου φανηκε αχυρο. Τα ακατεργαστα καπνοπαραγωγων τα εχω παρει και δεν καταφερα να τα καπνισω.Τα Raw δεν τα εχω δοκιμασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Θα συμφωνήσω τα κόκκινα rizla είναι τα καλύτερα της σειράς, σωστή καύση, ομοιόμορφη, δεν επηρεάζει τόσο πολύ τη γεύση, εύκολο στη χρήση. Με τη rolling γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τη παίζει για 4-5 προϊόντα χρησιμοποιούν ένα σωρό διαφορετικά πακέτα δεν λέω πρωτότυπη και εμπορική πρακτική μιας και δεν βαριέσαι το πακέτο αλλά όταν γίνεται σε αυτό το σημείο, όπως είναι λογικό, προκαλείται σύγχυση. Προσωπικά έχω δοκιμάσει πολλά χοντρά χαρτάκια δεν μπορώ να πω ότι με κάλυψαν, όντως προσδίδουν μία αίσθηση βιομηχανικού αλλά το μόνο που κάνουν είναι να προσδίδουν γεύση καπνού και επιπλέον σκληρότητα στο τσιγάρο, έτσι κατέληξα στα πολύ λεπτά OCB premium. Το ακατέργαστο καπνοπαραγωγών δεν το έχω δοκιμάσει μιας και η μόνη διαφορά είναι ότι το χαρτί δεν έχει υποστεί λεύκανση πράγμα που δεν καταλαβαίνω για πιο λόγω είναι αρνητικό, ίσα ίσα προσδίδει επιπλέον καθαρότητα. Το RAW το έχω δοκιμάσει πολύ λεπτό, τύπου Α, ακατέργαστο χαρτάκι, φτιαγμένο από φυτικές ίνες, σχετικά εύκολο στη χρήση, φτιάχνει όντως ένα ελαφρύ και απαλό (ακόμα και με τον PUEBLO κατάλαβα πολύ μεγάλη διαφορά στην σκληρότητα), κάνει όμως το τσιγάρο πολύ ελαφρύ και δεν ξέρω αν φταίει αυτό ή ο καπνός αλλά εμένα με πείραξε και λιγάκι στο λαιμό (όχι ιδιαίτερα πράγματα), επίσης νομίζω ότι δεν ταιριάζει με φίλτρο, ίσως και για αυτό το σχεδίασαν ώστε να κάνει το τσιγάρο τόσο ελαφρύ, το προτείνω σε κάποιον που θέλει ένα πολύ ελαφρύ και απαλό τσιγάρο και ταυτόχρονα να γλιτώνει τα λεφτά για τα φίλτρα.

    Πέτρο το rizla το πορτοκαλί το κλασικό, κανονικό, όπως τα χαρτάκια στα βιομηχανικά τσιγάρα έχεις δοκιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. marlboro red - kaloutsikos kapnos alla mou fanike poly light wste to kapniza duo duo tsigarakia.

    Paidia, den xerw, alla kathe fora pou xanadokimazw to kapno, mou pokalei erethisma sto oulo kai akomh merikes fores to odontopono...Avto exei ginei me diafores markes kapnou (old osbon, karelias, marlboro..). Shnhthws avto exafanizetai argotera, alla kai pali, oso kapnizw to strifto exw synexeia kati mikroprovlimatakia sto stoma pou exafanizontai molis gurnaw sto kanoniko tsigaro. Episis, sto monimo kapnisma tou striftou kitrinizoun ta xyloi.
    Den xerw an exete antistoixes empeiries i einai toso ypokeimeniko?

    Kai kati allo- merika filtrakia sta strifta sirreknonountai kata to kapnisma...xerei kanis giati ginetai avto???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Φίλε μάλλον έχεις υπερεθαισθησία στην υγρασία, σπάνιο φαινόμενο, αν νιώθεις πόνο με το παγωμένο νερό και τα σχετικά τότε ισχύει, δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζεται με κάποιο τρόπο ούτε είναι και τίποτα το σοβαρό, αλλά αν έχεις έντονες ενοχλήσεις καλύτερα να δεις έναν γιατρό.


    Τα φιλτράκια συρρικνόνονται γιατί λιώνουν οι ίνες που τα αποτελούν, αυτό είναι εύκολο απλώς χρειάζεσαι πιο σφιχτά φίλτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Παιδια, eνα στριφτό τσιγαρο με καπνό marlboro red, μαζι με ριζλα πρασινα και φιλτρακια old holborn ή παρόμοια, ποση πισα/νικοτινη μπορει να βγαζει περιπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Μπα δεν νομίζω τόσο πολύ, βγάζει πολύ καπνό από ένα πρόσθετο που χρησιμοποιούν για αυτόν τον λόγο. Περίπου 10mg βγάζει ίσως και πιο κάτω νικοτίνη 0,8-1mg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. και εγώ δεν νομίζω... αλλά και 1 μγ νικοτίνη το βλέπω δύσκολο να πιάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Παιδιά γιατί δεν υιοθετούν όλοι την καινοτομία της golden virginia που κλείνει η συσκευασία από πάνω για να διατηρείτε ο καπνός καλύτερα θα ήταν ωραίο να ήταν έτσι όλοι οι καπνοί,εγώ πάντως βρήκα ένα ταπεράκι της μάνας μου όλα τα λεφτά για οικιακή χρήση δεν βγαίνω έξω με το τάπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ναι δεν νομίζω πολύ είπα αν και τα american blend έχουν αρκετή νικοτίνη, πιστεύω 0,8 έχει αλλά δεν αποκλείεται να αγγίζει και το 1 δεν μπορείς να φανταστείς τι χημικά ρίχνουν μέχρι και επιταχυντές νικοτίνης.

    Όντως είναι η καλύτερη συσκευασία μετά το μεταλλικό πακέτο και το κουτάκι, γιατί κλείνουν σχεδόν αεροστεγός. Αλλά λογικά οι περισσότερες εταιρείες δεν επιθυμούν να αυξήσουν το κόστος παραγωγής για κάτι τόσο αμελητέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Χθες αγορασα εναν καπνο,ζητησα και χαρτακια κ ο περιπτερας μου ειπε οτι ειχε μεσα.Πραγματι,τα τσεκαρα και ειχαν χαρτακια Marlboro κοκκινα.Εμενα που κανω rizla κοκκινα κανονικα μου εκατσαν πολυ καλα.Πολυ καλη κινηση απο την εταιρια,θα την βγαζω και πιο φθηνα πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ελα ρε βαζουν και χαρτακια τωρα? Προχθες αγορασα καπνο και δεν ειχε τιποτα μεσα. Η τιμη ειναι ιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Πέτρο αν δεν κάνω λάθος νομίζω πολύ παλιά οι καπνοί είχαν μέσα και χαρτάκια. Βέβαια ξέρετε ότι τα χαρτάκια αυτά είναι φασόν από μεγάλες βιομηχανίες και όχι χωριστά προϊόντα κάθε εταιρείας. Το πιθανότερο δηλαδή είναι να αποτελούν προϊόντα rizla ή κάποιας άλλης μεγάλης εταιρείας. Έχω δει και χαρτάκια Black Devil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Μαλλον δεν ειχε κανει νεα παραλαβη το περιπτερο που πηρες, γιατι δεν παιζει το συγκεκριμενο που πηγα να εκανε την προσφορα,δεν θα το συνεφερε.Εμενα πρωτη φορα μου ετυχε,μαλλον ειναι νεα κινηση γιατι απ οταν βγηκε ο Marlboro μονο αυτον παιρνω.Χαρτακια Marlboro υπηρχαν κ πριν παντως...Αυτα εχει http://www.happymarket.gr/category.php?id_category=63

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Α ναι ο καπνος κοστιζει 3,20 οπως πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. καλησπερα, δοκιμασα σημερα τον marlboro red και ειναι τελειος! καμια αισθηση χημικων, μακραν ο καλυτερος καπνος αυτη τη στιγμη στην ελλαδα! μοιαζει πολυ με το πακετο marlboro σε γευση αλλα προσωπικα τον βρισκω ακομα καλυτερο. τον καπνισα με χαρτακια του παππου μαυρα και φιλτρα rizla ultra slim. υπαρχει μηπως καποιος καλυτερος συνδιασμος; αν και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με αυτον τον συνδιασμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Ποια είναι αυτά τα χαρτάκια; Είναι σαν τα άσπρα λεπτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Πετρο τι χαρτακια και φιλτρακια προτεινεις μαζι με τον marlboro red?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με χαρτακια και φιλτρακια. Προσωπικα χρησιμοποιω χαρτακι Καπνοπαραγωγων το λεπτο και φιλτρα Ριζλα σλιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Και με γαλάζια rizla δένει πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Μοιαζει το λεπτο με καπιο απο τα ριζλα?η εχεις να μου προτεινεις καπιο ριζλα που να ταιριαζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Τα καπνοπαραγωγών είναι από κάνναβη τα rizla από κυτταρίνη, καμία σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. καπνιζα winston μπλε 12 χρονια περιπου 2 πακετα τη μερα. Αποφασισα να γυρισω στο στριφτο για οικονομικους λογους. Οπως πολλοι αλλοι και εγω δε γουσταρω αρωματα και με ενθουσιασε ο μαρλμπορο. Δε βρισκω καμια ομοιοτητα με τα κανονικα τσιγαρα μαρλμπορο που δε τα πηγαινα καθολου. Τωρα απολαμβανω 12-15 τσιγαρα τη μερα και χορταινω καπνισμα. Εχω απλα εναν ενδοιασμο red η gold;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Μια ένσταση:

    Γράφεις Πέτρο "δεν εχω συναντησει εως σημερα καπνιστη στριφτου, που θα μου πει γουσταρω αυτο που καπνιζω,η παγια απαντηση ειναι: δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος αλλα κανω καπνο για λογους οικονομικους."

    Καπνίζω στριφτό εδώ και πολλά χρόνια, πριν γίνει μόδα. Δε θα ισχυριστώ ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από ό,τι βρίσκω να καπνίσω, ωστόσο έχω συναντήσει καπνούς που με ικανοποιούσαν πλήρως. Απλώς είτε καταργήθηκαν είτε ήταν από το εμπόριο ξένης χώρας. Πέραν αυτού, το στριφτό ως γενική έννοια είναι ξεκάθαρα η επιλογή μου. Δεν το θεωρώ τσιγάρο, το θεωρώ κάτι τόσο διαφορετικό όσο το πούρο ή η πίπα ή ο ναργιλές.
    Επιπλέον το οικονομικό δεν ισχύει (στην περίπτωσή μου): επειδή ακριβώς το έτοιμο τσιγάρο είναι κάτι έξω από τις συνήθειές μου, γι' αυτό δε με ικανοποιεί και όποτε έχω πακέτο καπνίζω το ένα πίσω από το άλλο. Σε λεφτά μου βγαίνει υπερδιπλάσιο κόστος.

    Και μια ερώτηση:

    Βλέπω εδώ πεπειραμένους καπνιστές (εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση -απλά καπνίζω!) να λένε οτι το στριφτό δεν είναι για κάπνισμα αξιώσεων. Εννοείτε το στριφτό τσιγάρο γενικά, ή τους καπνούς που βρίσκουμε στην Ελλάδα; Μου έχει κινήσει την απορία, γιατί το στριφτό έχει τόσες δυνατότητες να το φέρεις στα μέτρα σου (διαλέγεις χαρτάκι, φίλτρο, πάχος, πυκνότητα, σχήμα...) ώστε κάποια στιγμή θα καταφέρεις να σ' αρέσει.
    Εκτός εάν:
    α) δε σου πάει γενικά, όπως εμένα δε μου πάει το έτοιμο
    β) ο καπνός είναι μάπα, οπότε τι να σου κάνει το στρίψιμο με προσωπικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ξερετε τι παιζει με τον DRUM WHITE, τον τελευταίο καιρό είναι ψιλοαπαίσιος. Το έχετε συνηδειτοποιήσει και εσείς η μόνο εγω? Επίσης είναι άξιος δοκιμής ο DRUM BLONDE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Σαν γεύση μοιάζει γενικά με έτοιμο τσιγάρο περισσότερο από τους άλλους. Ο red είναι κλασικό american blend, ο gold είναι λίγο πιο ελαφρύς και πιο αρωματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Πέπε στην αγορα θα βρεις πολυτελη τσιγαρα,πουρα,καπνα πιπας ,αλλα όχι καπνο στριφτου. Η εταιριες δεν κατασκευαζουν τα προιοντα αυτα με το σκεπτικο πως πρεπει να βγαλουν κατι αριστο ή καλο,αλλα με το σκεπτικο το προιον τους να ειναι πιο ανεκτο απο τα φθηνοτερα ετοιμα τσιγαρα. Και εγω καπνιζω στριφτο μόνιμα,αλλα η μόνη μαρκα που μπορω να φουμαρω ειναι το Marlboro. Επειδη πειραματηστικα και με αρκετους καπνους του εξωτερικου,δεν μπορω να πω πως κυκλοφορει κατι που να μου αρεσει περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Καλησπέρα.Πρώτη φορά διαβάζω το blog και είπα να πω και εγώ την γνώμη μου για τον Malmporo gold. Μακράν ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και έπειτα από πολλές δοκιμές σε χαρτάκια και φίλτρα(αν και 13 χρόνια κάπνιζα χωρίς φίλτρο)κατέληξα σε φίλτρα GIZEH slim 6 mm και χαρτάκια OCB μαύρα. Δεύτερα στην προτίμηση των καπνοπαραγωγών αλλά πικρίζουν λίγο και από φίλτρα τα Rizla slim αλλά δεν έχουν χαρτάκι απέξω και κιτρινίζουν τα δάχτυλα.
    Αν έχει βρει κανείς κάποιον άλλον συνδυασμό,καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Φίλτρα Gizeh 8mm χρησιμοποιώ εγώ και χαρτάκια OCB ή ριζόχαρτα, αλλά κυρίως OCB γιατί τα ριζόχαρτα είναι ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. κατα τη δικη μου γνωμη παιδια, ο Marlboro ο ασπρο-κοκκινος με γαλάζια Rizla, και φιλτράκια Old Holborn.Καπνίζεται πολυ ευχάριστα και δε σε μπουχτίζει όπως άλλοι συνδυασμοί...Και επειδή κάτι είδα παραπάνω, προς θεού, όχι κόκκινα Rizla !!καπνίστε απο Α4 καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Μην μας βάζεις ιδέες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Πετρο πιστευω πως αξιζει να κανεις μια κριτικη στο marlboro gold, ειναι αρκετα καλος καπνος και πολυ δημοφιλης, περισσοτερο απ'τον ασπρο-κοκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΔΩ. ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΤΩΝ ΚΑΠΝΑΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ?? ΟΛΑ ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΕΛΑΦΡΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΤΟ MALRBORO GOLD??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Η εταιρεία το βγάζει σε πολλά διαφορετικά πακέτα, με το μάτι το ξεχωρίζεις αλλά συνήθως το βρίσκεις σε λευκό προς καφέ πακέτο, σαν άμμος είναι το χρώμα. Το καπνοπαραγωγών το ροζ είναι καλό με αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΑΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ?? ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ..ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΑ ΦΙΛΤΡΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑRLBORO GOLD?? ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Διαφωνω για το ροζ τσιγαροχαρτο,το βρηκα ελεηνο. Δοκιμασε το Καπνοπαραγωγων το λεπτο,και φιλτρακια Ριζλα σλιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. magkes ego kapnizo malbouro kokkino kapno kai xartakia galazia kai filtriakia ta old horborn einai kala???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Τα φίλτρα όχι αν και βγάζουν καλή αίσθηση στο κάπνισμα πιστεύω πως δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΑ ULTRA SLIM TA ΜΙΚΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ??? ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΚΑΝΩ ΜΑRLBORO GOLD? NA TA ΠΑΡΩ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο αυτά τα ειδικά με το σηπιόλιθο, τις βιταμίνες και τα σχετικά πως τα βρήκες;

      Διαγραφή
    2. Τυχαια στην Λαρισα,σε ενα μαγαζι που τα ειχε όλα.

      Διαγραφή
    3. Κατάλαβα, μόνο κατά τύχη δηλαδή, φαίνεται δεν κινούνται καθόλου.

      Διαγραφή
  141. Απαντήσεις
    1. Δεν θυμαμαι φιλε.Περαστικος ημουν και σταματησα για τσιγαρα,περισυ.

      Διαγραφή
  142. marlboro gold filtrakia slim rizla kai xartakia rum ta kafe einai gia mena enas kalos syndyasmos gia ena elafry kapnisma. h gnwmh sas??? petro kai mayro rodo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Toν χαλασαν πολυ τον καπνο Μαρλμπορο,υστερει πολυ γευστικα απο αυτο που ηταν και εμφανως αλλαξε και η πρωτη υλη,πλεον εχει ενα κοκκινοπο χρωμο. Καλυτερα η Φιλιπ Μορρις να πουλουσε το προιον της δεκα λεπτα ακριβοτερα και να μην εκανε εκπτωσεις στην ποιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Παραμένει ο καλύτερος πάντως και καλά κομμένος.


    Ναι, ανώνυμε καλή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Gizeh Super Fine (λαχανί), αντί για rizla γαλάζια. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Αυτό το τσιγαρόχαρτο δεν κατάφερα να το βρω πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. kalispera katarxas.. ithela na rwtisw epedi eimai neos kapnistis k mou aresei to elafri tsigaro pws mporw na to sindiasw to malboro k ti einai pio kalo to gold i to red.? euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Πιο καλός είναι ο gold, βάλε φίλτρο άνθρακα και λεπτό τσιγαρόχαρτο τύπου Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτρο άνθρακα βγάζουν πολλές εταιρείες καλά λένε πως είναι τα καπνοπαραγωγών, προσωπικά κανένα δεν μου αρέσει. Τσιγαρόχαρτο τύπου Α είναι το mascotte.

      Διαγραφή
    2. prosopika to allaksa.. pisteuw pws ta George Karelias and Sons me karelia xartakia einai respect.. poli katharos kapnos poli kalo xarmani k me goiteuse to arwma t..

      Διαγραφή
  149. Dokimasa ton gold me filtra rizla slim kai xartakia rizla prasino, rizla kokino kai kapnoparagwgwn metrio, kai parolo pou mu arese den emeina katholou ikanopoihmenos. Vlepete, egw kanw kanonika viomhxanika tsigara, opote pernontas kapno perimena na kapnisw....kapno, kai oxi viomhxaniko, to opoio mu thimize....... exei kapios na mu protinei allon kalo kapno, alla xwris geush vviomhxaniku?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. kapnisa edw kai 3 weeks to marlboro gold alla tis teleftees 4-5 meres me exei rhmaxei to laimo mou kai exw vhxa. eixe kaneis kati paromoio apo ayton ton kapno? eipa na allaxw kai kanw edw kai 2 meres old holbron leuko giati 8elw kati elafry me xartakia tou papou kai rizla slim flitra. protaseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Δοκίμασε του Καρέλια, δεν χτυπάει στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. καπνίζω στριφτώ εδω και 6 χρονια τα αγαπημενα μοθ εργοστασιακα που τα καπνιζα μια φορα στο τοσο ηταν τα lucky και prince .malboro εργοστασιακο δεν μου αρεσε το μονο που μου αρεσε ηταν το ιταλικο red malboro πακετο . κανω εδω και κανα χρονο karelia τον κιτρινο και μολης δοκιμασα τον malboro red πραγματικα αναθεωρησα τον καπνιζω σε μόνιμη βαση . Ειχα προβλημα με βηχα και φλεματα με τον καρελια και μερικες φορες με ντουμανιαζε χωρις να τον καπνιζω αμα τον καπνιζαν οι γυρω μου.Δεν εχω σκοπο να αλλαξω τον malboro red ειναι πραγματικα καλώς χωρις πολλα αρωματα και με γεμιζει για ωρα . Τον καπνιζω με rizla ασημένια και ultra slim rizla φιλτρακια.Μακαρι να ερθουν και αλλοι αξιολογοι καπνοι γτ πραγματικα κουραστηκα τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. egw kapnizw malboro red me xartakia rizla mple kai old horbon filtrakia.exete kamia allh idea oso anafora sta xartakia (kai sta filtrakia)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Αυτός μου φαίνεται πως είναι ο πιο ταιριαστός συνδυασμός από ότι βρίσκεις στο περίπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. lei na parw kokkina xartakia me rizzla extra slim filtrakia?mou to prothse ena filos kai lew na to dokimasw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Βασικά τα χοντρά χαρτάκια βολεύουν για κανονικά τσιγάρα αλλά έχω δει πολλούς να τα χρησιμοποιούν. Για ευκολία περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. poiom kapno 8a mou proteinaitai?(dn 8elo oute poli vari oute pll elafro)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟ GOLDEN VIRGINIA ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΟΠΩΣ GEORGE KARELIAS AND SONS ΚΑΠΝΟΣ 6/10(ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΟΝ GOLDEN(ΜΑΖΙ ΜΕ BF ΑΣΣΟΣ ΚΑΙ DAVIDOF) ΚΑΙ KAI ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΝΩ EINAI ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΕΝΑ 8.5+/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Αυτόν της παρουσίασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ωραίοι καπνοί και οι δύο, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, καλύτερη γεύση από όλους τους άλλους που με οδηγούσαν ξανά στο τσιγάρο και όχι σε καπνό. Σίγουρα ο Gold είναι πιο ωραίος! Ο καλύτερος καπνός πιστεύω της αγοράς! ΜΠΡΑΒΟ στην Marlboro!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. παιδια θελω την γνωμη σας, καπνιζω καπνο old holborn κιτρινο πανω απο 4-5 χρονια και περιπου εναν 25αρη σε 2 μερες.με εχει χαλασει πολυ τελευταια στη γευση και λεω να δοκιμασω marlborο. λεω να παρω τον κοκκινο και να κρατησω τον συνδιασμο μου χαρτακια rizzla γαλαζια και φιλτρακια old holborn.πειτε μου τη γνωμη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Συμφωνω απολυτα με το παιδι των 6.33, επισης χρονια καπνιστρια Philip Morris κοκκινων και Marlboro κοκκινων, ηθελα παρα πολυ να ξεκινησω στριφτα αλλα κανενας καπνος δεν πλησιαζε τη γευση των τσιγαρων, ουτε καν η προηγουμενη εκδοση του καπνου Marlboro (απαραδεκτος καπνος για να λανσαρεται απο τη μεγαλυτερη καπνοβιομηχανια). Αυτη τη φορα, η Marlboro χτυπησε 100% τα εργοστασιακα τσιγαρα, καπνιζω τον κοκκινο-ασπρο αλλα δοκιμασα και τον light και ειναι εξισου ωραιος απλα λιγο πιο ελαφρυς. Σιγουρα το πρωτο βημα για καποιον που θελει να ρολλαρει απο τα εργοστασιακα στον καπνο χωρις πισογυρισματα. Κατενθουσιασμενη!!!

    Σοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Μετά από πόσο καιρό χαλάει ο καπνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Καπνίζω 2 με 3 τσιγάρα την ημέρα αλλά μου αρέσουν τα στριφτά και δεν παίρνω κανονικά...τα Σάββατα που βγαίνω έξω κάνω 11 τσιγάρα.Θέλω να μου πείτε μετά από πόσο καιρό ο καπνος ενώ είναι ανοιχτός χαλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Με αυτήν την παραπάνω αναλογία καπνίσματος λέμε να πάρω καπνό η θα μου χαλάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε.Σε καμια εβδομαδα θα τον τελειωσεις,που σημαινει δεν θα εχει σημαντικη διαφοροποιηση στην γευση.

      Διαγραφή
  166. Ναι όμως με τον καπνό φτιάχνω πολλά τσιγάρα και μόνο 2 την ημέρα κάνω...δεν θέλω τα λεφτά μου να πάνε χαράμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Με τον καπνό βγάζω γύρω στα 50 τσιγάρα και κάνω μόνο 2 την ημέρα γιατί δεν μπορώ λόγο γονέων. Αλλά τα Σάββατα κάνω γύρω στα 10 με 12 τσιγάρα.Και με αυτήν την αναλογία κάνω περίπου 20 τσιγάρα την εβδομάδα άρα θα μείνει μίσος καπνος για την άλλη εβδομάδα ή μήπως θα χαλάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Δε θα χαλάσει. Θα ξεραθεί όμως. Ο ξερός καπνός δεν είναι ευχάριστος, και επιπλέον θρυμματίζεται πολύ εύκολα. Αλλά δεν τον θεωρούμε χαλασμένο, με την έννοια ότι εφόσον δεν έχει γίνει τρίμματα μπορείς να τον επαναφέρεις στην κανονική του υγρασία, οπότε και η γεύση του γίνεται αυτή που ήταν. Για να χαλάσει στ' αλήθεια ο καπνός θέλει πολύ καιρό.

    Για να μην μπλέκεις με υγραντήρες και κόλπα, θα προσέξεις δύο πράγματα:
    α) Τον κλείνεις κάθε φορά πολύ καλά και δεν τον ανοίγεις άσκοπα. Μέσα σε 2 βδομάδες έχει τόσες ευκαιρίες να εξατμιστεί η υγρασία του, οπότε φροντίζεις να τις μειώσεις.
    β) Κάθε φορά που πιάνεις μια "τούφα" καπνό για να στρίψεις, προσπαθείς να την ξεχωρίσεις απαλά από τη μάζα όλου του καπνού. Τις τελευταίες κλωστές που ενώνουν την τούφα με το υπόλοιπο πρέπει να τις ξεμπλέξεις, όχι να τις σπάσεις. Ό,τι σπάσει μένει στο πακέτο ως τρίμμα και στο τέλος είτε θα το πετάξεις είτε θα φτιάξεις ένα άθλιο τσιγάρο της ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Πρόσεξα ότι πολλοί καπνοί δεν κλείνουν καλά αλλά δεν πειράζει.θα πάρω και θα δω τί θα γίνει.ευχαριστώ Πέτρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ο Malboro Gold κάνει για ελαφρυ καπνισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Πιστεύω ο καλύτερος μέχρι στιγμής Black Devil Flavour Mix 4,50 ευρώ αλλά άλλη φάση μάγκες..συνδυάστε το με φιλτράκια old horbon και χαρτακια γλυκόριζας το κατι αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Δεν ξέρω αν μπορείτε να μου απαντήσετε αλλά όταν καπνίζω στριφτά τα χείλια μου κιτρινηζουν ενώ με τα κανονικά όχι.Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό;(και τα τσιγάρα τα στρίβω πολύ καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Δεν μπορώ καν να φανταστώ την εικόνα. Με δάχτυλα το έχω δει, αλλά με χείλη δεν έχω ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Κάθεται η νικοτίνη πάνω στα χείλη μου αφού τελειώσω το στριφτο τσιγάρο και απλά με το κανονικό δεν παθαίνω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. paidia ego to ekana!!!!kalo einai alla mou fainetai kati paraxeno ston kapno!!!!den xero!!!t na po!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. pragmatika ma pragmatika omos poio athlio kapno de thimamai na exo kapnisei ksana.exei poli asximi aisthisi otan ton kapnizeis mou thimizei ergostasiaka tsigara marlboro kakis poiotitas sta duty free voulgarias kai prokalei megali ksirotita ston laimo..gia mena petro i vathmologia pou edoses ston marlboro einai adikaiologita ipsili kata tin prosopiki mou apopsi panta..an einai dinaton na sigkrithei afto to karkinoma pou mou afinei sta xeilia k sto stoma me tous van nelle ,craven kai old holborn blue tous opoious theoro ANOTATOUS gia tin edo agora pantote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. prin ligo eixa pai sto periptero gia na parw t kapnika mou opou eida ena kapnw LM se nea siskevasia k otan ton pira sta xeria mou na dw ti einai epa8a sok 18gr adi gia 20 gr k timi 3.90 oso gia to periexomeno m kerase enas pakistanos pou ton kanei k ena exw n pw esxos!!!!klitera n to kopso para auto to pragma
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Επαθα τρελή πλακα με τις νεες τιμες!Ο Golden Virginia των 25 γραμμαριων πήγε στα ...5,40!Μιλαμε για διπλες τιμες εν σχεση με τις περισσοτερες Ευρωπαικες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ένα μάλλον ενημερώμενο μπλογκ για τους περιπτεράδες όπου γίνεται μνεία σε κάθε νέα είδηση γύρω απ την αγορά του καπνού. Τυχαία το βρήκα και γω. Ειδικά το πρώτο άρθρο παρουσιάζει ενδιαφέρον

      http://peripterades.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    2. Τα τσιγαρα GR των 25, πηγαν απο 3,60 στα 4ε, ενω τα Stuyvesant 25 στα 3,80.Οι καπνοι των 25γρ. πηραν 1 ευρω αυξηση, ισως οχι ολοι, αλλα τουλαχιστον αυτοι που παρελαβε σημερα ο περιπτερας της γειτονιας μου!

      Στο http://peripterades.blogspot.gr/ που ανεφερε ο Ευθυμης, φαινεται οτι το κρατος φορολογει τον καπνο των 20γρ. με πανω απο 88% κ των 40γρ. με 96%

      Για ριξτε μια ματια.Εκανα λαθος ή προκειται για καθαρη κλοπη?

      Διαγραφή
    3. Τα στιβενσον εχουν 23 μέσα

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη, αν δεις παρακάτω έχει έναν άλλο, παρόμοιο πίνακα για τα τσιγάρα. Η αλήθεια είναι πως τα 25άρια πακέτα, αυτά δηλαδή που έχουν από 23 εως 25 τσιγάρα μέσα, έχουν πληγεί περισσότερο απ όλα τα άλλα καπνικά προϊόντα με την νέα φορολογία. Τα υπόλοιπα φθηνά τσιγάρα λογικά θα αυξηθούν από 10 εως 30 λεπτά το πολύ.

      Το φορολογικό στα τσιγάρα είναι δαιδαλώδες. Οι τιμές, τα περιθώρια κέρδους των μεσαζόντων και των εταιριών παίζουν από προϊόν σε προϊόν. Ο πίνακας αυτός είναι μάλλον ενδεικτικός. Ωστόσο ναι, η φορολογία εκεί κυμαίνεται, μεταξύ 80% και 90%. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις..

      Διαγραφή
  179. k n ploiromame tosa gia kati poiotiko kati pai k erxete alla milame gia axhra lol

    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή