ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Gauloises Fine Cut



 Και εκει που το blog κοντευε να πιασει αραχνες,πηρε το αυτι μου την κυκλοφορια ενος νεου καπνου στριφτου απο την καλη εταιρια Imperial και μαλιστα κατω απο το ιστορικο ονομα Gauloises! Με χαροποιησε ιδιαιτερα το γεγονος αφου ειχα να πειραματιστω καιρο,αλλα και γιατι εχω λαβει αρκετα mail,αυτα τα χρονια που με προετρεπαν να δοκιμασω τον καπνο Gauloises. O καπνος αυτος κυκλοφορει εξω στην σκουρα εκδοχη του,καθως και στην American Blend ξανθια σε δυο ποικιλιες,την μπλε και την κοκκινη,ειναι δηλαδη παρομοιος με τα ετοιμα τσιγαρα.
 Ετσι λοιπον πηρα τα περιπτερα στην σειρα και τελικα πετυχα τον ηρωικο περιπτερα της πρωτοποριας που τον ειχε φερει. Καθως πληρωνα τα 4 ευρω, ειδα με φρικη πως το πακετο ήταν διαφορετικο των Gauloises του εξωτερικου,αφου ειχε ενα κιτρινο-πορτοκαλι χρωμα,ενω το barcode του προιοντως εδειχνε ως χωρα προελευσης οχι την Γαλλια,αλλα την Ολλανδια. Χωρις καν να στριψω τσιγαρο καταλαβα τι περιπου με περιμενει: για ακομα μια φορα οι καπνοβιομηχανιες δεν εφεραν στην Ελλαδα το προιον που κυκλοφορουν εξω,ουτε εφτιαξαν κατι ριζοσπαστικο,αλλα ακολουθησαν την πεπατημενη συνταγη του Ολντ χολμπορν κιτρινου,δηλαδη Virginia και λιγα ή πολλα αρωματα,που θεωρουν πως ειναι η μονη πιασαρικη συνταγη για την Ελλαδα.Συνεπως η ονομασια Gauloises ειναι να χαμε να λεγαμε και μπηκε μονο και μονο γιατι ειναι αναγνωρισιμο Brand Name, εν σχεση με μια αλλη αγνωστη ονομασια. Ειπα να μην προτρεχω,να μην σκεφτομαι αρνητικα και να περιμενω να τον καπνισω.Ετσι και εγινε...
    Η πρωτη εντυπωση ηταν ενος καπνου αγευστου με μετριο αρωμα, που γινεται βαρυς μετα το μισο του τσιγαρου. Οι επομενες εντυπωσεις ηταν ακομα χειροτερες. Οσο καπνιζα τοσο πιο κακος μου φαινοταν ο αυτος ο καπνος και ενω εχω παγια τακτικη να καπνιζω πρωτα 2-3 πακετα και μετα να γραφω για μια μαρκα,εδω μετα απο 6-7 τσιγαρα κοντεψα να γινω υστερικος αντικαπνιστης και τον ξεφορτωθηκα τελικα σε ενα παγκακι στασης λεοφορειου,αφου τα οι προοδευτικοι καδοι των σκουπιδιων του υπερδημαρχου και τιτανα της σκεψης Γιαννη Μπουταρη,εχουν ξεχυλισει εδω και μερες και πλεον βλεπεις σακουλες σκουπιδιων και στην ασφαλτο.Καπως ετσι θυσιαστηκαν 4 ευρω στον βωμο της περιεργιας.
   Για να επανερθουμε στα του καπνου,εχω αρχισει να αναρωτιεμαι αν οι καπνοβιομηχανιες διοικουνται απο γιαπιδες αντικαπνιστες αθληταραδες, πραγμα που μπορω να το δεχτω ή αν φτασαμε και στο γελοιο σημειο,αυτοι που κανουνε τα χαρμανια να μην εχουν βαλει τσιγαρο στο στομα τους,πραγμα που δεν μπορω να δεχτω. Φτιαξτε βρε ανθρωποι ενα χαρμανι μερακλιδικο. Ο καπνιστης δεν ειναι νικοτινομανης οτι και αν λεει αυτη η ηληθια φασιστοπροπαγανδα των αντικαπνιστων.Θελει να το απολαυσει το τσιγαρακι του.
 Δεν βαθμολογω,απλα αν υπαρχει μετα θανατον ζωη καποιοι θα κληθουν να απολογηθουν για κακοποιηση ονοματος,σε μερικους οργιζμενους Γαλλους υπαρξιστες φιλοσόφους.

29 σχόλια:

  1. Χιλιες φορες να μην καπνιζω παρα να καπνιζω καπνο στριφτου!!!!Αυτο ειναι το σλογκαν μου.Φερτε μου εναν καλο blender να τον χρυσωσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίμενα ανυπόμονα την κυκλοφορία ενός καπνού Gauloises. H καπνοσακούλα καπνίζεται, αλλά δεύτερη δεν πρόκειται να αγοράσω. Καπνός καλοκομμένος και ανοιχτόχρωμος, όχι ιδιαίτερα ελαφρύς ή βαρύς, αλλά χωρίς άρωμα και γεύση. Κρίμα. Πάμε για άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέτρο όλη η παραγωγή των gauloises και gitanes γίνεται πια στην Ολλανδία όταν πρόκειται για το εξωτερικό και μόνο σε τουριστικά σημεία βρίσκεις το παράλληλο σήμα της ATLADIS που είναι και το αυθεντικό στην ίδια τιμή. Το γεγονός ότι ο old holboron κέρδισε κοινό οφείλεται στο ότι όλοι οι άλλοι καπνοί ήταν half zware ή γενικά πολύ βαριοί. Και δεδομένου ότι απευθύνεται σε πιτσιρίκια λογικό να τον κάνουν καραμέλα.

    Οι υπαρξιστές χεστήκανε τι κάνει το gauloises αυτοί καπνίσανε το κανονικό εμάς μας πλασάρουν αυτή τη μαλακία, μα καλά ποιος τους είπε ότι στους Έλληνες αρέσουν τα Virginia. Ενδεικτικά αναφέρω ποιοί καπνοί δεν είναι απομίμιση του old holborn.

    SAMSON, DRUM, VAN NELLE, CRAVEN(OXI OTI EINAI ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΥΣΙΚΑ), MARLBORO (ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΒΑΡΥΣ HOLBORN), ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης να πω πως ο HOLBORN ήταν ο μόνος καπνός που διαφημίστηκε αν εξαιρέσουμε τον BISON που σταμάτησε γρήγορα και τον DRUM του οποίου είχα βαρεθεί να βλέπω το αυτοκόλλητο στα περίπτερα, γενικά μέχρι το 2003-2004 λίγα περίπτερα έφερναν καπνούς. Και γενικά δεν ήταν διαδεδομένοι ώστε ο μέσος καπνιστής να γνωρίζει μάρκες έβλεπε την διαφήμιση του holborn έλεγε αυτόν θα ζητήσω, έτσι ζητούσαν ζητούσαν ώσπου τελικά τα περίπτερα άρχισαν να φέρνουν holborn και τις περισσότερες μάρκες στη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατι ασχετο αλλα Πετρο καλο θα τανε να κανεις ενα θεμα..για τα FSC τσιγαρα που ρχονται και στην χωρα μας απο τον προσεχη Νοεμβριο.....πολλα λεγοντε γιαυτα με πολλα βιντεακια που κυκλοφορουνε να λενε πως να βγαλουμε αυτο το κ@λ@χειμικο κτλπ.... εντομεταξυ γινεται ενα μπερδεμα με το fsc που γραφουνε τα ριζλα...οπου αυτο λογικα ειναι για προστασια τω δασων οτι δεν κοβουνε προστατευωμενα δαση για να φτιαξουνε το χαρτι...ενω τα αλλα ειναι για να μην καιγονται τα δαση να σβηνει δλδ αμεσως..και γενικα πιστευω ειναι καλο να φτιαχτει ενα τετοιο θεματακι..γιαυτο το θεμα...απασχολει και θα απασχολησει στο μελλον ολους τους καπνιστες..αφου στην Αμερικη λενε οτι μολις εκει εγινε κατι τετοιο ειδανε απιστευτη διαφορα στην γευση του καθε σηματος...και μερικοι λεγανε για ζαλαδες ναυτιες και αλλα τετοια...απο αυτη την ουσια(ετσι λενε) που θα χουνε απο τον Νοεμβριο ολα τα σηματα.Υπαρχει και η αλλη αποψη οτι για να σβηνουνε πιο ευκολα για προστασια απο πυρκαγιες κτλπ..θα γινε μια αλλαγη στο τσιγαροχαρτο....μια πατεντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικα θα το κανουμε θεμα,οταν ερθουν και στην Ελλαδα αυτα τα τσιγαρα.Εχω διαβασει και εγω τα πολλα αρνητικα σχολια.Παντως καπνιζοντας Αμερικανικο Fire Safe, Camel και Winston δεν μπορω να πω πως καταλαβα καποια διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σου έσπαγε Πέτρο τα νεύρα να σβήνει συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oχι, γιατι δεν μου εσβησε. Ενα τσιγαρο το καπνιζω μεσα σε 3 λεπτα,οποτε δεν τιθεται θεμα να το αφησω να καει στο τασακι του(ποτε δεν κανω τετοια πραγματα). Αν δεν εβλεπα το Fire Safe Cigarettes στο κατω μερος του πακετου δεν θα καταλαβαινα τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πετρος ο Μποεμ είπε...
    "Ενα τσιγαρο το καπνιζω μεσα σε 3 λεπτα,οποτε δεν τιθεται θεμα να το αφησω να καει στο τασακι του(ποτε δεν κανω τετοια πραγματα)."

    Ποτέ δεν κάνεις τέτοια πράγματα! Χαχαχα, τι ανωμαλία, ε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά Πέτρο πρέπει να πας σε διαγωνισμό χαχαχαχαχαχα 3 λεπτά. Καλά υποθέτω δεν θα είναι τόσο σπαστικό θα σβήνει σε 1 λεπτό ας πούμε, ούτε εγώ αφήνω τσιγάρο σε τασάκι αλλά το καπνίζω σε 7-10 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ είμαι πρώην καπνιστής Marlboro αλλά εδώ και 1 χρόνο καπνίζω Old Holborn Yellow αφού δοκίμασα και άλλους καπνούς. Πήρα προχθές τον καινούργιο Gauloises και μου φάνηκε πολύ καλός καπνός. Απότι μου είπε ο περιπτεράς έχει virginia blend και δεν μου φάνηκε ούτε πολύ υγρός όπως είναι ο Old Holborn αλλά ούτε πολύ ξηρός όπως ο Drum ή ο Craven. Δεν ήταν καθόλου βαρύς αλλά παράληλα ήταν πολύ γευστικός. Μου αρεσε και η συσκευασία του που δεν ήταν αντιγραφή των πακέτων και δείχνει ότι είναι νέο πρoιον.. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα προσέξει ότι παρασκευαζεται στην Ολλανδία αλλά δεν με χαλάει και καθόλου αφού εκει είναι οι expert των καπνών. Επιπλέον το όνομα Gauloises μπορεί να μην είναι μεγάλο στην Ελλάδα αλλά σε άλλες χώρες είναι εγγύηση ποιότητας, επομένως νομίζω ότι μπορεις να το εμπιστευτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στις άλλες χώρες δεν κυκλοφορεί αυτός ο gauloises. Ο δικός μας είναι μια ακόμα απομίμηση του old holborn yellow για αυτό και το πακέτο παραπέμπει στο δικό του. Ποιοτικά καπνά έχει, αλλά γιατί να τα πνίγει στη χημεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ.ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΟΥ GAULOISE FINE CUT ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ.ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ MARLBORO KAI TON CRAVEN TO ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΙΦΤΟ-ΑΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγνωμη για να καταλαβω ρε παιδια.Κυκλοφορει ενας μονος καπνος gauloises αυτος με το ανοιχτοχρωμο σακουλακι ή και καποιος αλλος???Αν κυκλοφορει αλλος που να εχει και καπνα σαν το brunes και οχι μεσα στα χημικα κλπ εφυγα με τη μια για περιπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μόνο ένας αυτός στην πορτοκαλί καπνοσακούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελεεινός και τρισάθλιος καπνός, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Ακόμα ένα σκουπίδι στυλ Old Holborn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικά ένας αποτυχιμένος καπνός αφήνοντας και φοβερό πονόλαιμο. Έχω ψιλικατζίδικο και όταν μου φέραν αυτό τον καπνό, μου τον παρουσίασαν σαν "ίδιο χαρμάνι με τον old holborn κίτρινο" και φυσικά βγήκε στην αγορά με απότερο σκοπό να τον ανταγονιστεί. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι πολλοί αυτοί που το τελευταίο διάστημα γυρίζουν στον καπνό για λόγους οικονομίας. Παρόλ' αυτά θέλουν και τη γεύση του τσιγάρου που έχουν συνηθήσει. Μόνο η Marlboro έκανε μαγκια με τους καινούριους καπνούς και πάει σφαίρα!
    Lycky strike original red κυκλοφορεί σε καπνό εδω και λίγες μέρες, ελπίζω να δω κανένα σχόλιο γιατί δεν είμαι ειδική απλά μ' αρέσει το κάπνισμα και επιπλέον επιβάλεται να το κόψω για λίγο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 25gr 4euro ταρίφα στους καπνούς. Δεν το δοκίμασα. Δυδτυχως λόγω εγκυμοσύνης θα απέχω κάποιους μήνες απ' το κάπνισμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι απ'το φακελάκι ανδύεται ένα μάλλον ευχάριστο άρωμα. Ρώτησα σήμερα να μου πουν περισσότερες πληροφορίες απ' την αντιπροσωπεία αλλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σας.

    Καπνός Γκολουάζ κανονικός, δηλαδή μ' εκείνο το εντελώς ιδιαίτερο γαλλικό άρωμα, υπήρχε και μάλλον πρέπει να υπάρχει ακόμη, όχι όμως στην Ελλάδα. Τον προτείνω οπωσδήποτε σε όποιον έχει τέτοια γούστα. Φουλ άρωμα γκολουαζίλας και πιο γλυκόπιοτο, θα έλεγα, από το κάπως άγριο έτοιμο τσιγάρο.

    Θέλω παρεμπιπτόντως να αναφέρω το εξής: θυμάμαι παλιά ότι τα Γκολουάζ τα μικρά γαλάζια (φίλτρο και άφιλτρο), όπως και τα αντίστοιχα Ζιτάν, τα ήξεραν οι πάντες, άλλο αν σχεδόν κανείς δεν τα είχε για μάρκα του. Με τα Ζιτάν μέχρι και ανέκδοτο υπήρχε (ζητάν αλλά δεν τα φέρνουμε). Οπότε, τα Γκολουάζ Μπλοντ, αυτά που έχουν γεύση συμβατικού τσιγάρου, τα λέγαμε με το πλήρες όνομά τους, Γκολουάζ Μπλοντ, για να τα ξεχωρίσουμε από τα "στάνταρ" Γκολουάζ. Τώρα οι όροι έχουν πλήρως αντιστραφεί: ο κόσμος λέει Γκολουάζ και εννοεί Γκολουάζ Μπλοντ, ενώ τα κανονικά Γκολουάζ βρίσκονται σε πλήρη αφάνεια. Το βρίσκω λίγο καφρίλα αυτό, να ξέρεις την ξεπλυμένη εκδοχή και να αγνοείς την αυθεντική. Τόσο γέρος είμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέπε να τονίσω επίσης ότι μικρός θυμάμαι να λένε τάδε φίλτρο, τώρα λέμε τάδε άφιλτρο.

    Επίσης Καρέλια ήταν η άσπρη κασετίνα, όχι η μπλε παπαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. egw pali kapnizw sxedon 10 xronia gauloises kai tora teleytai ta tsigara svinou xalia kapnos kathe wra to anavo oute kapnos na itan ti exei ginei einai polu spastiko !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειδικά τσιγαρόχαρτα για δασοπροστασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χμ... μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που τους "βόλεψε" ο Gauloises. Έκανα Virginia κίτρινο για χρόνια, αλλά τελευταία ήθελα να το αλλάξω σε κάτι λιγότερο υγρό (όχι όμως και ξερό), που να κατεβαίνει πιο εύκολα - γιατί είναι δεδομένο ότι για να κατεβάζεις Virginia πρέπει να χεις γερά πνευμόνια και να κάνεις.. υπερπροσπάθεια ;P Έχοντας κακές εμπειρίες από Craven ιδιαιτέρως, αλλά και ουδέτερες από Holborn και Drum, περιορίστηκα μεταξύ των καινούριων Lucky Strike και Gauloises με μια ελαφριά προτίμηση στο δεύτερο που δε μου αφήνει κακή γεύση.

    Το πρόβλημα είναι ότι τελευταία δεν τον βρίσκω στα περίπτερα και βολεύομαι αναγκαστικά με Lucky. Ξέρει κανείς αν αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φιλε,αυτος ο καπνος προσφατα αποσυρθηκε απο την ελληνικη αγορα!..βολεύομαι λοιπόν κ εγω με lucky και camel εχοντας ακριβώς τα ιδια γουστα με εσενα..μαλλον θα το γυρισω σε χυμα

      Διαγραφή
  24. ρε μαγκες αυτον τον καπνο πως τον ζηταμε στο περιπτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή