ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

CAMEL BLACK

 Μια κυκλοφορια που την περιμεναμε αρκετο καιρο,τα CAMEL BLACK,επιτελους και στην Ελλαδα! Τα νεα αυτα CAMEL δημιουργηθηκαν με σκοπο μια γευση,περισσοτερο Αmerican Blend κοντα σε αυτες του Marlboro και του Lucky Strike,παρα στην πικαντικη ανατολιζουσα του κλασσικου Camel. Το μαυρο χρωμα επιλεχθηκε ως αντισταθμισμα στην επιτυχια του επισης μαυρου Marlboro Gold Advanced. Η αρχικη χωρα διανομης του ηταν η Γαλλια,οπου κυκλοφορησε ως King Size τσιγαρο κανονικου παχους. Μετα την πρωτη επιτυχια,το Camel Black αρχισε να πηγαινει σε ολοκληρο τον κοσμο,οχι ομως παντα με την ιδια φορμουλα,αφου σε καποιες χωρες κυκλοφορει ως τσιγαρο κοντυτερο και λεπτοτερο με χαμηλοτερη νικοτινη(0,8),ενω στην πρωην ΕΣΣΔ βγηκε ως σλιμ τσιγαρο με αναλογιες πολυ ελαφριες(0,5 και 6).Δοξα τον Θεο του καπνου,στην χωρα μας το τσιγαρο αυτο βγηκε στο κανονικο μεγεθος και παχος,στην λογικη τιμη(σε ενα παραλογα υψηλο τιμολογιακα διαμορφωμενο περιβαλλον) των 3,50 Ευρω.
      Το CAMEL BLACK ειναι ενα ενδιαφερον νεο προιον,που συνδυαζει καποια στοιχεια που μου αρεσουν,με καποια αλλα που τα θεωρω κατασκευστικα λαθη. Παμε στα θετικα: Το νεο Καμελ εχει μια γευση απο το παρελθον που δεν την βρησκεις στα τσιγαρα της μιζερης εποχης μας, ειναι απιστευτα γεματο, αλλα ταυτοχρονα απαλο και σε αυτο το σημειο μου θυμισε αρκετα και το αμερικανικο Camel της Reynolds.Επισης ειναι ενα τσιγαρο που καταφερε στις γελοιες ευρωαναλογιες του 1 νικοτινη και 10 πισσα,να χαρακτηριζεται ως βαρυ ικανοποιωντας τους"αστεγους" εδω και χρονια hardcore καπνιστες σαν εμενα και να μην ειναι αερας οπως τα περισσοτερα σηματα της αγορας. Τελος χωρις να εχω προσβαση στα προσθετα που ριχνει η καθε καπνοβιομηχανια στο χαρμανι της,εμπειρικα μπορω να πω πως η γευση του μου φαινεται αρκετα φυσικη,ενω στα συν κραταμε και το συμπαθητικο πακετο,που φανταζει αρκετα καλαισθητο μπρος στα γενικα ακαλαισθητα στανταρ της JTI.
   Yπαρχουν ομως και καποια αρνητικα: To CAMEL BLACK,δυστυχως καιγεται πολυ γρηγορα,ενω η γευση του μου αφησε εν μερη την αισθηση του ανικανοποιητου,απο την αισθητη απουσια του ανατολικου καπνου ή εστω των προσθετων που θα εκαναν το τσιγαρο γλυκοπιοτο.Επειδη η JTI δεν ειναι καθολου στατικη στα χαρμανια της,πιστευω πως στο μελλον θα δει αυτες τις ατελειες και  θα τις διορθωσει. Το προσημο παντως που μου αφησαν τα πρωτα δυο πακετα που καπνισα,ειναι σιγουρα θετικο.
  Βαθμολογια 7+ στα 10.

  Λιγα λογια για την JTI: Ειναι αληθεια πως σε αυτη την καπνοβιομηχανια ειχα ριξει πολλες καταρες,αφου οχι αδικα την θεωρουσα ως την μεγαλυτερη καταστροφεα τσιγαρων μαζι με την ΒΑΤ. Τωρα τελευταια ομως εχω αρχισει να αναθεωρω προς το θετικο για την Ιαπωνικη εταιρια.Δεν ξερω αν αλλαξε η Διευθυνση ή απλα η πολιτικη,παντως ολα τα  προιοντα της JTI ειναι αισθητα αναβαθμισμενα.Το Winston απο χορταρι,εχει ενα αξιοπρεπεστατο value for money τσιγαρο,που θυμιζει αρκετα το Winston που παρελαβε η JTI απο την Reynolds,το Camel ειναι και αυτο αναβαθμισμενο,οπως και το Camel Natural Flavor που σταθεροποιηθηκε τελικα σε ενα πολυ καλο επιπεδο,εχωντας αποροφησει μαλιστα την τελευταια αυξηση. Νομιζω πως αυτες οι κινησεις θα επηρεασουν το συνολο της αγορας,αφου και οι αλλοι παικτες θα θελησουν να επανατοποθετηθουν αναλογως,ετσι ο καπνιστης θα ειναι ο μονος κερδισμενος.

54 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφη κριτικη...... συγχαρητηρια!!! Οι Ιαπωνες ειναι εξυπνος λαος και με οτι καταπιανεται το κανει καλα.Μας περιμενουν πολλες εκπληξεις στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αληθεια ειναι οτι το περιμενα ανατολιζων:-(κ γλυκοπιοτο:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ στα περισσότερα εκτός από ένα, το πακέτο είναι για πέταμα, πιο πολύ σε κάτι σχετικό με υπολογιστές μου φέρνει παρά σε πακέτο τσιγάρων. Μόλις τελειώσω τον καπνό marlboro 20gr θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαικα φαιρνει λιγο στο κουτι του TURBOX χαχααχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετρο εχεις δοκιμασει καθολου τον μαρλμπορο γκολντ.Ειναι πολυ καλος και καθολου λαιντ μαλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. george μάλλον έχουμε ίδιο υπολογιστή χαχαχαχαχα

    Ένα μαύρο με πορτάκι έχεις και εσύ; χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΟκίμασα το κάμελ λευκό. ΤΥπικό αμέρικαν μπλεντ, ούτε καλό, ούτε κακό. Για την κατηγορία τιμής αξίζει τη δοκιμή. Στα 4 ευρώ υπάρχουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέτρο κάπου το έχω δει στο nternet με άσπρο φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το λευκο το καμελ τι περιεκτικοτητες εχει?ανηκει στην κατηγορια των αρκετα light τσιγαρων?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λιγο ασχετο με την μαρκα αλλα ισως βρω συμπαραστατες...εδω και πανω απο 10 χρονια καπνιζω το prince rounded taste.τι στο διαολο τους κανανε τους τελευταιους μηνες??χαλια γευση,συνεχεια σβηνει και λιγο πριν το τελος ειδικα μια αηδια σκετη,με το που τιναζεις την σταχτη,σβηνει....γνωριζει κανεις γιατι αλλαξαν ετσι??και καποια αλλη μαρκα σαν τα παλια prince??τουλαχιστον να κανουμε τσιγαρο...ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eιναι λογο της νεας νομοθεσιας της ΕΕ,οπου βαζουν στα τσιγαρα μια ουσια για να σβηνει. Δοκιμασε το CAMEL BLACK ειναι καλο τσιγαρο και νομιζω θα ικανοποιησει εναν καπνιστη Prince.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ίδια με τα prince είναι και τα HB.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αρχισα lucky strike μαλακο και δεν εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος .τα camel black προσφερονται για καπνισμα ? Σε πια τιμη ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 3,50. To γραφει αλλωστε και το αφιερωμα.Ειναι καλυτερο απο Lucky Strike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eimai kapnistis marlboro,polla xronia,den to apohorizimouna ,,me tpt,,an den eixa,na kapnizw,den katadexomouna,na kanw estw,opws lene kati allo..eixa periptero,7 xronia,kai eixa epafes me oles tis etairies,tsigarwn,,alla panta kolimenos ekei..ton teleuteo,kairo,,kati den paei kala,me to marlboro,to exoun allaxei,allh geush,myrwdia ta panta..exw apogohteuth,,kai to allaxa se camel sklhro,,tha hthela thn apopsh sas,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειμαι marlboro,πολλα χρονια,αλλα τωρα τελευταια,το εχουν αλλαξει,το χαλασαν,και καπνιζω,καμελ σκληρο,θα ηθελα την γνωμη σας ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο τις εταιρειες τι πληροφορηση ειχες?Σου προτεινανε καποιο προιον ως αρκετα ποιοτηκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πετρο απο που ξεχωρισες δηλαδη οτι το λακι ειναι χειροτερο απο αυτο το πολυ μετριο τσιγαρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν καταλαβαινω την ερωτηση. Προφανως το Camel Black μου καθεται πολυ καλυτερα απο τα Lucky. Γουστα ειναι αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως και το Lucky Strike έχει φτιάξει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η αληθεια ειναι αυτη οτι εχουν φτιαξει πολυ τα λακι
    απ την αλλη δεν διατυπωσα και γω καλα την ερωτηση..
    θελω να πω απο πλευρα ποιοτητας αναφερεσαι οτι ειναι καλυτερα τα καμελ η γευσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mου αρεσει το Camel Black γιατι ειναι βαρυ και εχει μη χημικη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. απο το τελευταιο comment μου 11 νοεμβριου καπνιζω μονο τα black .Ολοι μου λενε τι βαρια τσιγαρα κτλ σαπιλα κι ετσι, αλλα πραγματικα κανενα τσιγαρο δεν συγρινεται, το malboro ειναι σαν πλαστικο... που δοκιμασα ,το lucky strike ειναι χαλια .
    Βεβαια ολα τα αλλα μου φαινονται σαν Light τωρα , αλλα ουτε ενας τσιγαροβηχας δεν με εχει πιασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμένα πάλι μου άρεσε και το Black αλλά βαρύτερο θεωρώ το Natural, είναι πάντως από τα πιο δυνατά τσιγάρα, αν και κάπως μονότονα και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 3,50 το γραφει και στην αναρτηση.Το Black ειναι πολυ βαρυτερο,το Natural εχει αποκτησει εναν πιο απαλοτερο και γλυκοπιωτο χαρακτηρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν παίρνω όρκο έχω να το καπνίσω καιρό, λογικά κάτι παραπάνω ξέρεις μιας και το κάπνιζες ένα διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα CAMEL BLACK εριξαν την τιμη του απο 3,50 σε 3,20!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φοβερό τσιγάρο, επιβλητικό πακέτο, πολύ καλή τιμή (3,20€)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συμφωνώ εκτός από το επιβλητικό πακέτο. Ειδικά για την τιμή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. +1 στον Πανο το καπνιζω σταθερα εδω και 2 βδομαδες αφου επεσε και η τιμη του!Το καλυτερο value for money αυτη τη στιγμη για μενα.Άτσα η JTI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ρε παιδια το camel black ειναι πιο βαρυ απο το marlbooro μαλακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν και μου αφηνει ενα καψιμο στη γλωσσα οπως ολα τα φθηνοτσιγαρα, μου αρεσει ιδιαιτερα η γεματη γευση του και το θεωρω πολυ καλο για 3,20 ευρω.Σε αντιθεση με τον Πετρο, διακρινω ξεκαθαρα την υπαρξη ανατολικου καπνου στο χαρμανι του.Ας γραψουν κι αλλοι πανω σ'αυτο.Ειναι ιδεα μου?Ειδικα οταν πινω κανενα ουισκακι και καπνιζω camel black εχω την αισθηση οτι καπνιζω καλο "ελληνικο" ανατολιτικο τσιγαρο.Και μη μου πειτε οτι μεθαω και δεν ξερω τι μου γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα εχει και ανατολικο καπνο μεσα,όλα τα American Blend εχουν γυρω στο 10 με 12%

      Διαγραφή
  33. Σε συνεχεια της κουβεντας που ειχαμε για τα Camel,να πω πως το Camel Black όπως και το Camel Natural Flavor το μονο πρόσθετο που περιεχουν στο χαρμανι τους ειναι Γλυκερινη.Απο ότι ειδα η ιδιομορφια ισχυει μόνο για την Ελλαδα και την Γαλλια που οι καπνιστες προτιμουν τα βαρια τσιγαρα,στις αλλες χωρες ριχνουν πολλα προσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας παιδια!Ωραιο μπλογκ!Να ρωτησω κατι;Γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη μεταξι camel black και natural;Με δεδομενο οτι εχουν μονο γλυκερινη, το black πρεπει να εχει επισης καλα καπνα για να στεκεται χωρις πολλα προσθετα.Ξερει κανεις κατι για τα καπνα του black;
      Αλκης.

      Διαγραφή
    2. δύσκολο να πιστέψω ότι και το μπλακ είναι χωρίς πρόσθετα. Τουλάχιστον ένα χρόνο πριν που το πήρα είχα την αίσθηση πως είναι υπερφορτωμένο με διάφορα πρόσθετα γιατί μού άφηνε μια περίεργη γεύση που αφήνουν συνήθος διάφορα φτηνά με πολλά πρόσθετα τσιγάρα. Πάντως δεν ξέρω κατα πόσο ποιοτικά, αλλά γευστικά για μένα το νατουραλ είναι σίγουρα πολύ ανώτερο του μπλακ, όπως το θυμάμαι

      Διαγραφή
    3. Η JTI δημοσιευει τα προσθετα στην σελιδα της.Σιγουρα το Natural ειναι καλυτερο τσιγαρο,δεν εχουν για πλακα διαφορα 80 λεπτα στην τιμη,αλλα και το Black για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο.

      Διαγραφή
    4. Οκ Πετρο!Καλη χρονια!
      Αλκης.

      Διαγραφή
    5. Δοκίμασα το natural ύστερα από 2-3 χρόνια και έχω να κάνω 2 παρατηρήσεις

      1.Τα καπνά του πρέπει να είναι όντως πολύ καλά. Καμία ενόχληση στον λαιμό, γλυκόπιοτο, σωστή καύση.

      2.Αν είχε κάποια πρόσθετα που θα έδιναν περισσότερη ένταση στο άρωμά του, τότε θα μιλήσουμε για ένα πραγματικά τρομερό american blend

      Διαγραφή
  34. Είχα πάρει ένα πακέτο camel black όταν πρωτοκυκλοφόρησε και δεν με ενθουσίασε. Ύστερα από προτροπή του Πέτρου, πήρα προχθές ένα πακέτο και οφείλω να πω πως έπεσα έξω! Όχι μια, αλλά δυο και τρεις χαρούλες είναι το τσιγαράκι και σε πολύ καλή τιμή μάλιστα! Πολύ πικάντικο, αρκετά βαρύ, χωρίς να ενοχλεί τον λαιμό -μάλλον λόγω των λίγων πρόσθετων- κάνει ένα ωραίο, γεμάτο κάπνισμα.

    Βέβαια, όπως παρατήρησε ο Πέτρος, δεν έχει αρκετά ανατολικά ενώ καίγεται κάπως πιο γρήγορα απ τα υπόλοιπα (2-3 τζούρες λιγότερες όχι καμιά τρελή διαφορά) Μην περιμένουμε όμως από ένα τσιγάρο των 3,40 να αγγίξει την τελειότητα!

    Οπότε θα το βάλω αυτό στο "πρόγραμμα". Πιστεύω πως κολλάει υπέροχα με βαριά ποτά τύπου ουίσκι, βότκα. Το πρόβλημα είναι πως μάλλον θα χρειαστώ ένα τσαντάκι μόνο για τα τσιγάρα μου! Και εξηγούμαι: Καπνίζω άσσο φίλτρο και 22 με απαλούς καφέδες ή αν τύχει κανά τσιπουράκι, camel σκληρό και marlboro μαλακό με δυνατούς καφέδες ή μετά από γεύματα και πλέον camel black με δυνατά ποτά! Παλαβό εε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος Ευθύμη! Εγώ κυκλοφορώ με ένα τσιγάρο ή έναν καπνό ή το πολύ 1+1, αλλά στο σπίτι, στο συρτάρι του γραφείου όπου περνώ τον πιο πολύ καιρό, είναι κάπως όπως τα περιγράφεις!

      Άμα σου ζητήσει τσιγάρο κάνας περαστικός ανοίγεις όλη τη συλλογή;

      Διαγραφή
    2. Χαχα! Όχι, συνήθως δεν τα κουβαλάω όλα μαζί μου αλλά σχεδόν πάντα το πακέτο που έχω πάνω μου έχει τσιγάρα από διαφορετικά σήματα. Το αστείο είναι πως αρκετές φορές τυγχάνει το πακέτο μου να μην έχει καμία σχέση με το .. περιεχόμενο. Χθες ας πούμε είχα ένα πακέτο camel σκληρό, αλλά μέσα υπήρχαν 3-4 άσσοι, 2-3 marlboro και άλλα τόσα camel black! Ό,τι να ναι δηλαδή!

      Διαγραφή
  35. Το καπνισω πλέον συστηματικά.τρομερο χαρμανι,παρα την έλλειψη ανατολικών.καλυτερα που δεν έχει κιόλας και μένει σταθερή η ποιότητα του.καλυτερο θεωρώ πλέον απο καμελ νατουραλ.μάλιστα το κάπνισα μετα απο ντανχιλ μπλακ σουις μπλεντ και έπαθα πλάκα.πιστευω δε πως το ντανχιλ μοιάζει γευστικά απίστευτα με το καμελ μπλακ,αλλα διαθέτει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.μαλλον τα τιμπαγκι ευθύνονται για αυτο.οπως και για την πίκρα και την απίστευτη βαρύτητα.παντως και το ντανχιλ μπλακ,όπως και ο άσος κασετινα, μου κάνουν απίστευτο πονοκέφαλο αν καπνισω πάνω απο πακέτο πράγμα που δεν μου έχει συμβεί ποτέ άλλοτε στα τριάντα χρόνια που καπνιζω.τριαντα χρόνια βαριά τσιγάρα και με μόνο διάλειμμα το παλιό ντανχιλ λαιτ(2χρονια).για να πω την αλήθεια αυτο το τσιγάρο ήρθε την στιγμή που είχα απελπιστικά πως δεν θα βρω κάτι μόνιμο που δεν θα με χαλάει είτε γευστικά είτε δεν θα με πειράζει σε λαιμό και πνευμονια.και σε Λαιτ δεν ήθελα να ξαναγύρισω με τίποτα.όχι ότι δεν υπάρχουν καλά τσιγάρα.αλλα δυστυχώς λίγα και πανάκριβα για τα σημερινά δεδομένα.ροθμανς ιντερνασιοναλ,καμελ νατουραλ,ντανχιλ μπλακ και μπλου....
    Καμελ μπλακ λοιπόν 8,5 στα 10 απο μένα προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη το καπνιζα κοντα ενα χρονο στο στρατο, μπορω να σου πω εκτος οτι καιγεται γρηγορα ειναι και αρκετα πικρο.Δε καταλαβαινω την τοσο υψηλη βαθμολογια που του εβαλες.Ο καπνος του ισως ειναι καλος, αλλα ολα τα υπολοιπα το κανουν να υστερει αυτο το τσιγαρο.Εγω θα του εβαζα 6 με το ζορι.

      Διαγραφή
    2. Τα τελευταια 2-3 χρονια περιπου που επεσε πολυ η τιμη στο κλασικο καμελ δε καταλαβαινω το λογο να κανει κανεις το μπλακ. Δεν ειναι κατι σπουδαιο απο γευση. Παντος μαγκες σαν τη γευση του κλασικου καμελ δεν υπαρχει αλλο....

      Διαγραφή
  36. Παιδιά πουλάει το camel black;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπάρχει ακόμα το Camel Black ή καταργήθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καταργηθηκε.Αμα πας να το ζητησεις θα σου δωσουν τα Καμελ φιλτρο.Απο εξω θα εχει μια ζελατινα που θα λεει οτι τα Καμελ μπλακ καταργηθηκαν και κατι αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΡΙΜΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή