ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Philip Morris Quantum Red



 Συνηθως τα φτηνα τσιγαρα με αφηνουν αδιαφορο και δεν μπαινω καν στον κόπο να τα δοκιμάσω.Το ιδιο θα συνεβαινε και με το κοκκινο 25αρι Philip Morris,αν δεν τυχαινε να ξεμεινω απο τσιγαρα κατα την διαρκεια μιας κοινωνικης επισκεψης. Το μονο διαθεσιμο τσιγαρο ηταν ενα γαλαζιο πακετο της ιδιας μαρκας,το οποιο δεχτηκα με μιση καρδια. Η ποιοτητα του με εξεπληξε θετικα,οποτε μπηκα στην διαδικασια να δοκιμασω και την δυνατη εκδοχη.
 Μετα απο δυο πακετα μπορω να πω πως η γνωμη μου για το τσιγαρο αυτο,που κοστιζει μολις 3,30 για ενα πακετο των 25,ειναι ξεκαθαρα θετικη. Αν και εχει μια μυρωδια περιεργη,αναλογη με αυτη του Marlboro Gold Touch και του Assos super 100s , ως τσιγαρο ειναι ενα πικαντικο American Blend, με αργη καυση,χωρις καθολου φτηνη γευση και χωρις να προκαλει την παραμικρη ενοχληση στον λαιμο που συνηθως βγαζουν τα φτηνα τσιγαρα. Ομορφο αισθητικα και το πακετο του.
 Παρολα αυτα το τσιγαρο αυτο δεν τραβηξε εμπορικα,γεγονος για εμενα πολυ παραξενο,αφου μπρος στα αλλα Low Budget σηματα της αγορας,φανταζει τσιγαρο υπερπολυτελειας.
 Βαση της πολυ καλης τιμης και των αρκετα καλων καπνων του,δικαια νομιζω βαθμολογω το Philip Morris Quantum Red με ενα 7,5 στα 10.

42 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα philip morris ούτε το 20αρι και αυτό δεν ήξερα καν πως υπάρχει. Θα κάνω μια δοκιμή. Παραξενεύομαι που δεν έχω πετύχει ποτέ διαφήμιση του ενώ ανήκει στην philip morris. Ίσως για αυτό το μικρό κοινό του, το 20αρι philip morris στην Αθήνα τουλάχιστον κινείται αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ, ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ. ΔΕ Μ΄ ΑΡΕΣΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΑ ΓΕΥΣΗ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ROYALS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σήμα αυτό το θυμάμαι σε 20άρι πακέτο πριν χρόνια και αν θυμάμαι καλά έβγαινε μόνο στο μπλε και το εξτρα λαιτ με 1μγ πίσσα κλπ. Μάλιστα τότε ήταν τσιγάρο που άνηκε στην λεγόμενη ακριβή κατηγορία. Ήταν από τα καλά πάντως σήματα το μπλε για τις περιεκτικότητες του. Αν βέβαια το πήρε καλά το μάτι μου σε κεντρικό περίπτερο με κίνηση που ανανεώνει συχνά τα πακέτα είδα νέα τιμή τα 3,80. Λιγότερο θελκτική, παρ' όλα αυτά καλή τιμή. Επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω, γιατί στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε παρατηρείται τεράστια στροφή στα low budget σήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To 25αρι πηγε 3,80? Χθες πηρα πακετο με 3,30 κωδικο ΠΑ. Ο Ασσος που ειχα παρει το Σαββατο βεβαια ηταν αυξημενος κατα 10 λεπτα,αρα η νεα αυξηση που εγινε μονο στα φθηνα,δεν εχει περασει ακομα στα Philip Morris. Παντως 50 λεπτα πανω μου φαινεται υπερβολη,εκτος αν εξαρχης σκοπευαν να το πανε τοσο και το κρατησαν για ενα διαστημα σε πολυ φθηνη τιμη για λογους προωθησης. Παντως μετα απο 3 πακετα,επιμενω: πολυ καλο τσιγαρο,σε πολυ ανταγωνιστικη τιμη.Μυστηριο η εμπορικη αποτυχια,αφου 2 στα 3 ψιλικατζιδικα δεν το φερνουν καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετρο αν μπορείς κάνε παρουσιάσεις τσιγάρων των Η.Π.Α. δηλαδή Newport, Camel Turkish Royal κλπ. και γενικά για το τι κινείται στο εξωτερικό...η ελληνική αγορά πλέον έχει μάπα τσιγάρα...
    Υ.γ: Δεν το λέω ως υπόδειξη αλλά ως περιέργεια μιας και μόνο λίγοι όπως εσύ έχουν τέτοια δυνατότητα για εξερεύνηση ξένου πράγματος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για οσα ξενα καπνισα και αξιζε να αναφερθουν εκανα αφιερωμα εκτος απο τα Turkish Royal που ομως ανφερθηκα εκτενως στα σχολια και ειναι φοβερο τσιγαρο. Για το Newport δεν εχω αποψη,αφου δεν το εχω καπνισει,για Marlboro,Winston,Camel ΗΠΑ,θα βρεις αφιερωματα στο blog. Eπισης αν ενδιαφερεσαι για Αμερικανικα,ψαξου και λιγο στο youtube οπου παρα πολλοι Αμερικανοι ανεβαζουν βιντεοσκοπημενες τσιγαροκριτικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γειά σας φίλοι μου και από εμένα. Το PHILIP MORRIS quantum red με κωδικό ΠΛ €3,30 , Το quantum blue με κωδικό ΠΓ €3,70 Νέα τιμή, άρα και το red θα ακολουθήσει το blue, αφού τελειώσουν τα αποθέματα μάλλον. Σά τσιγάρο δεν έχω άποψη, δέ το έχω δοκιμάσει. Επιμένω Ελληνικά χρόνια τώρα,Καρέλια Blue 100's , Χρυσή κασετίνα και Excellence. Όταν τα οικονομικά μου είναι χάλια, MG gold.
    Φιλικά, Νεκτάριος.

    Υ.γ.Άριστο κατ'εμέ το blog .... το έχω κάνει φύλλο και φτερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το καπνισα πριν κανα δημηνο το μπλε το 25 και το κοκκινο το κοκκινο μου θυμισε το BF..δηλαδη πσιλομαπα(κατ εμε)ειναι μεν βραδυκαυστο αλλα εχει πολλες κλαρες ο καπνοσ του με αποτελεσμα αν τιναξεις την σταχτη καπως "βιαια" να φευγει η καυτρα ευκολα..χημικο τσιγαρο θα το ελεγα η καθε τζουρα δεν εχει την ιδια γεματη γευση και πραγματικα βρωμαει η μυρωδια του ακομα και σε καπνιστη οπως λες και εσυ πετρο σε σχεση με τα παλια φθηνα τσιγαρα το μπλε και το χρυσαφι πακετο της philip morris ta οποια καπνιζα για καποιο καιρο αυτα τα θεωρω κλασεις κατωτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέτρο, αφού το προτείνεις θα το τσεκάρω, αλλά δε νομίζω να αλλάξω τα ντάνχιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ίσως φίλε Πέτρο οι καπνιστές το έχουν, λόγω της ακριβής κατηγορίας που έπαιζε κάποτε μπάλα, το έχουν συνδέσει με υψηλές τιμές. Παράλληλα αγνοούν την κόκκινη εκδοχή του, τη βαριά, που δεν κυκλοφορούσε, απ' ό,τι θυμάμαι, παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το συγκεκριμένο παράγεται στην Ελλάδα ή εισάγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το δοκίμασα στην τράκα από έναν που κάπνιζε μπλα, ε εντάξει καλό αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτός από 25αρι τι άλλο έχουμε?20άρι υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι αμέ πρόσφατα είδα μια διαφήμιση του 3 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα 20ρια νομίζω είναι τα μπλε που έβγαιναν και παλιά, light τσιγάρο, που πρέπει να έχει 4 ευρώ. Το Quantum Red πάντως είναι αρκετά καλό τσιγαράκι. Το Quantum μπλε δεν έτυχε να το καπνίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι 20αρι 3 ευρώ δεν ξέρω αν είναι light (απαγορεύεται να γράφουμε light στην Ε.Ε. για να μην παραπλανούνται οι καταναλωτές τρομάρα τους), περίπου ίδια σχεδίαση στο πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποση πισσα και νικοτινη εχει το Philip Morris Quantum Red
    και ποση τα μπλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το κόκκινο 10 και 0,8 το μπλε 7 και 0,6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα Πέτρο εισάγονται και τα L&M και τα Philip Morris...ίσως να σχετίζεται με τους όγκους της ζήτησης ίσως και με τη στρατηγική κίνηση μείωσης της τιμής του Marlboro στα 3,5 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φοβαμαι πως ετοιμαζονται να μας χαιρετησουν. Μα καλα η μειωση του εργατικου κοστους,δεν εφερε την αναπτυξη,οπως μας λενε οι δοσιλογοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πιθανολογώ ότι μάλλον ο όγκος της ζήτησης είναι η αιτία μιας και πλέον πολλοί βλέπω ότι επιστρέφουν στο έτοιμο.

    Τα περί πολιτικής πραγματικά βαριέμαι να τα σχολιάσω, όλοι ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξαναδοκίμασα τις προάλλες το Philip Morris Quantum Red. Μου φάνηκε πως χάλασε κάπως, με την έννοια του ότι από εκεί που ήταν ένα αρκετά καλό για τα λεφτά του τσιγάρο, πλέον έχει γίνει ένα τυπικό αδιάφορο προς το κακό φτηνοτσίγαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. να προσθέσω ότι έχει και τα χαρακτηριστικά των άλλων 25, αυτή την παράξενη αίσθηση στη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το δοκιμασα χθες που το διαφημιζαν σε ενα περιπτερο, δεν ξερω αν εγινε καποια αλλαγη η ηταν απλως λογω της κυκλοφοριας του καπνου, παντως ηταν πολυ καλο τσιγαρο και για την τιμη του ειναι ανετα στα top για μενα. δεν προσεξα καποια μυρωδια οπως αναφερει η κριτικη και η γευση μου αρεσε πολυ κι ας μην προτιμω τα american blend.
    επισης πιο πανω που διαβασα οτι πλεον εισαγονται, το πακετο που πηρα λεει οτι παραγεται απο την παπαστρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε παιδειά ας μου λύσει κάποιος μια απορία...Τα Philip Morris blue 100s, έχουν διαφορετικό χαρμάνι από τα Philip Morris Blue...ή απλά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα επειδή είναι 100s??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τα philip morris quantum red τα ειχα δοκιμασει όταν ειχαν πρωτοκυκλοφορυσει καλο τσιγαρακι για την τιμη του,ομως τα χαλασαν λιγο καιρο μετα...
    μετα εγιναν philip moris club rich cut, ενώ αντικατέστησαν και τα αθλια chesterfield, ψιλομαπα τσιγαρο πολύ χημικο αλλα και βραδυκαυστο,το μπλε κινηται μονο αλλα δεν το εχω δοκιμασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γνωρίζει κάποιος φίλος αν τα Philip Morris NAVY ανήκουν στα ελαφριά ή στα "κανονικά"; Επίσης τα έχει καπνίσει κάποιος να μας γράψει τη γνώμη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το club navy cut (blue) είναι το lights
    το club rich cut (Red) είναι το κανονικο

    μονο το μπλε κινηται αλλα αν θες lights τσιγαρο, παρε lm blue ή winston blue ή davidoff blue-gold μονο αυτά αξιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Μου άρεσε το πακέτο του(με έπιασε η νοσταλγία για τα "ΣΙΡΟΚΟ" και τα "OLD NAVY" ), αλλά τώρα που μου είπες ότι είναι lights, με απέτρεψες, γιατί καπνίζω μόνο κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα OLD NAVY κυκλοφορούν κανονικά σε περιορισμένα βέβαια σημεία πώλησης

      Διαγραφή
  30. Εγώ που ρωτάω στα περίπτερα, μου λένε πως τα OLD NAVY έχουν καταργηθεί...
    Μήπως γνωρίζεις κάποιο καπνοπωλείο που να τα έχει σε Πειραιά - Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 25αρια καταργήθηκαν σίγουρα. Το 20αρι το βλέπω ακόμα σε κεντρικά σημεία.Για Αθήνα δεν έχω ιδέα,κάνε ένα τηλέφωνο στον Παπαστράτο 2104193000 θα σου πούνε

      Διαγραφή
  31. Ευχαριστώ Πέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εδω και λιγο καιρο και σαν πρωην καπνιστης Marlboro μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στο κοκκινο Philip Morris 25αρι με τιμη 3.90 αρκετα καλο περιπου ιδια γευση με το Marlboro,επισης αρκετα καλο τσιγαρο εινα και το καινουριο Assos international (εχει διαφορετικο πακετο απο το μπλε κοκκινο ασπρο που ειχε παλιοτερα)αξιζουν παντως δοκιμης για οσους αρεσκονται στα american blend και η τιμη τους ειναι λογικη σε σχεση με την ποιοτητα τους,πρωσοπικα εμεινα πολυ ικανοποιημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lol και τα δυο είναι χαλια τσιγαρα...παρε καμελ ή winston... και το καινουργιο gr τα σπαει

      Διαγραφή
    2. Το νέο GR όντως είναι καλό;Έχει διαφορά από το παλιό χαρμάνι;

      Διαγραφή
    3. oχι μεγαλη σχεδόν ιδιο (GR Red) αλλα βελτιωμενο,ποιοτικοτερο,με πιο εντονη γευση πιο εντονο αρωμα και λιγοτερη αισθηση κέτσαπ.
      Ότι πρεπει για μια αλλαγη που δεν μιαζει με κανενα άλλο τσιγαρο/χαρμανι
      Βασικα είναι τοσο αρωματικο και γευσατο που μερικες στιγμες με μπουκοσε, πρωτοφανες για μενα δεν το εχω ξαναπαθει

      Διαγραφή
  33. Τα προτιμω φιλε γιατι μοιαζουν πολυ με το Marlboro το οποιο και εκοψα λογω του οτι πηγε 4 ευρω και πιστευω πως δεν αξιζει πανω απο 3.50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "PHILIP MORRIS - FILTER KINGS"(10 - 0,7). Το δοκίμασα πρόσφατα. Από έξω προς τα μέσα : όμορφο - καλοσχεδιασμένο πακέτο(σε χρώματα μουσταρδί - μπλε, με το κλασικό σήμα, τον Mr. Morris με το σκύλο), εξίσου και το τσιγάρο(λευκό με τριγωνοειδή σχέδια φίλτρο κι επίσης το κλασικό σήμα, τον Mr. Morris με το σκύλο), επιλεγμένα καπνά(όπως γράφει στην πίσω όψη του πακέτου), τιμή - 3,50 ευρώ. "Όλα καλά κι όλα ωραία", αλλά, ως ρεζουμέ, πολύ γευστική ουδετερότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή