ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Καπνος Cooper

 Απο τον φιλο του blog Johnny πηρα την παρακατω κριτικη για τον καπνο cooper. Την δημοσιευω ξεχωριστα μια και δεν εχω δυνατοτητα να βρω αυτο το προιον,αλλα θεωρω πως αξιζει να εχει την γωνια του,αφου ειναι ο πρωτος καπνος που κυκλοφορησε στην αγορα και μολις ο δευτερος Ελληνικης παραγωγης:
Καλημέρα παιδες ,
λοιπον εχουμε και λεμε περι του καπνου κουπερ : 1.τον θυμομουνα λιγοτερο υγρο σε σχεση με τους αλλους αλλα αυτη τη φορα που τον δοκιμασα ,τιμη 6€ ,ηταν θεοξερος ,πιο ξερος και απο τα βιομηχανικα τσιγαρα ,η αψαδα των μπερλεϋ (που θυμιζε και λιγο απο λακυ ,δεν υπαρχει πλεον ,ισως να παιζουν πιο πολλα βιρτζινια(δεν μου άρεσε)
2.πολλα κοτσανια πααααααρα πολλα κοτσανια με ενα που βρηκα εφτιαχνες και βραχιολι
3.η γευση του με χοντρα και μεσαια χαρτακια ειναι σαν να καπνιζεις τσιγαρο κουπερ (γευση? ,αμυδρη γευση απο κετσαπ),ενω με τα λεπτα εχει ωραια γευση ,δεν πιανεις τη νοτα του κετσαπ(τον καπνισα με 3 διαφορετικα ειδη χαρτιου ινδικης κανναβης+το ψιλο το ελληνικο καπνοπαραγωγών και με φιλτρακια ανθρακα 6mm
4.τουλαχιστον το 1/3 του καπνου καταληγει να ειναι σκετο τριμα , αλλοιωνεται η γευση του κατα πολυ και δυσκολευει στο στριψιμο.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΒΑΘΜΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΑ ΕΝΑ 5.5 ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ 

59 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά αυτός ο καπνός Αθήνα δεν πουλάει καθόλου. Το πιθανότερο είναι το χαρμάνι του κούπερ να το μετέτρεψαν σε καπνό στριφτού. Έτσι όσοι δεν βγαίνουν με πακέτα πάνε στον καπνό cooper από μία άποψη έξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα από γεύση μου άρεσε πάντως με τα υπολειπα συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα, ειμαι αναγνωστης αυτου του μπλογκ αρκετο καιρο και μιας και θελω να μπω και εγω γερα στους καπνους στριφτου θα ηθελα να ρωτησω κατι..Πως καταλαβαινεις οταν ενας καπνος εχει αρωματα Virginia, Burley ή Ανατολικα? Ειναι οι εμπειρια ή το γραφει καθε συσκευασια απανω διοτι πραγματικα δεν το εχω προσεξει μιας και δεν ασχολουμαι πραγματικα απλα ανοιγω το καπνο και φουμαρω.
    Τωρα απο καπνους εχω κανει Drum(White), Drum(μπλε),Craven(Το αρωμα του με εκανε να ξερασω και τον σταματησα), Καρελια(Πολυ αρωμα φαινοταν οτι κατι δεν ειναι φυσιολογικο), Old holborn(Κιτρινο, Ασπρο), Camel, Van Nelle(μπλε),Golden Virginia(Πρασινο).
    Προσωπικα δεν εβρισκα κανεναν που να μου εκανε το κεφι παρα μονο τον Van Nelle που ειναι ο μονος καπνος που τον εχω αγορασει πανω απο 5 φορες. Σκεφτομαι να το σταματησω το καπνισμα μιας και ετοιμα τσιγαρα δεν μαρεσει να κανω και στριφτα κανενα δεν με ευχαριστει παρα μονο ο Van Nelle που εχει αρχισει να γινεται μονοτονος.
    Θα ηθελα μια συμβουλη παιδια και ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mia einai i lisi aderfe...na paragelneis kapnous apo to eksoteriko px Germania..( https://www.tabak-brucker.de ) ...pare kai dokimase kapnous apo ekei...ego perno apo kei Pueblo virginia kapno..kai mporo na po oti i poitotita kai ola ta sxetika dn iparxoune edo distixos..eimouna stn iodia fasi me sena AKRIBOS...kai tora kapnizo pueblo virginia kapno apo germania m ton stelnoune...3,65 ta 30g...100% fisikos kapnos xoris prostheta oute kan nero...i poiotita m fenete teleia...dn iparxei tetoio tsigaro kapnos edo...mpes sto site kai paragile kapnous na dokimaseis..pare 6-7 kapnous...s protino na pareis additive free kapnous gia strifto xoris katholou prostheta..mpes kai dialekse...kai meta i epomeni paragelia na kaneis auton p sarese perissotero...ta metaforika ite pareis 1 sakoulaki kapno eite 1kg (pou einai to orio)...einai 17,50 euro....kai ta stelnoune sto kontinotero elta s se giro stis 9-10 ergasimes meres...s rxete xartaki kai pas kai ts perneis...ipopsin i paragelia s na mn ksepernaei to 1kg dn ksero ekei ti paizei...ego mexri 1kg ligo pio ligo pou xo parei dn exo kanena thema kai einai apolitos NOMIMO.sou proteino pueblo virginia 30g kapno..me xartaki elliniko tsigaroxarto to medium.to eksoteriko kai i poikilia se kapnous eidika xoris katholou prostheta..einai i lisi sto thema sou!elpizo na boithisa.sorry gia to megalo post...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Πέτρο,
    πάω για σπουδές στην αμερική και θα ήθελα να μου προτίνεις:
    1) Ποια τσιγάρα είναι για να δοκιμάσω.
    2) Ποια θα πρότινες για καθημερινό κάπνισμα.
    3) Η πάνω ερώτησα ΚΑΙ για στριφτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στριφτο δυσκολα να βρεις στην Αμερικη.Δεν το συνηθιζουν,ισως σε καπνοπωλεια και αυτο 1-2 μαρκες διαφορετικες απο αυτες που εχουμε στην Ευρωπη. Τσιγαρα Αμερικανικα καπνισα αρκετα.Ολα μου αρεσαν. Δυστυχως δεν μπορεσω να δοκιμασω οσο ηθελα. Λοιπον το πολυτελεστερο αμερικανικο τσιγαρο ειναι το Nat Sherman,δεν βρησκεται ευκολα και βγαινει σε διαφορες εκδοχες.Δοκιμασε οσες περισσοτερες μπορεις. Φοβερο τσιγαρο το Camel Turkish Royal(και το Gold),το American Spirit Perique Blend,το Marlboro Lights(και το Marlboro blend 27 μου ειπαν πως αξιζει),το Kent,το αφιλτρο Chesterfield.Μου αρεσε πολυ και το φθηνοτερο Winston. Γενικα θα σου προτεινα να πειραματιστεις οσο περισσοτερο μπορεις. Τα τσιγαρα εκει ειναι ακομα βαρυα και μπορεις να βρεις απιστευτα πραγματα. Αν καποια μαρκα δεν σου εχει αρεσει στην Ελλαδα,μην διστασεις να την δοκιμασεις στην Αμερικη, μονο τα ονοματα ειναι ιδια το προιον διαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχ0αχ00χα μου άρεσε η κριτική, ειδικά το 2...
    Και σκέφθηκα να αλλάξω το black devil , για μια στιγμη. φτου μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. bY FAR Ο χειροτερος καπνος που εχω δοκιμασει!Θυμαμαι οτι οταν το αγορασα το μεσο στριφτο εκανε 1000 δραχμες,και ο Cooper 650! Αχυρο τελειως,εστριβες και επεφταν κομματια απο καπνο ολη την ωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. entaksei re file , palaiothen htan ontos o xeiroteros ayth th stigmh omws paizei sthn idia kathgoria me olous ,mia kai kanenas den kseperna gia thn parth mu to 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν τον αλλαξαν εχει καλως,εχω καμια δεκαετια να τον δοκιμασω.Βεβαια γουστα ειναι αυτα οποτε..Αλλα συνηθως οταν αλλαζουν καπνο,ειναι προς το χειροτερο (βλεπε camel...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. re paidia asxeto .... kserete ti exei ginei me to stuyvesant to portokali ????? pantou elipsi !!!! psaxno internet na vro kati alla tpt ....ti ginete????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαιρεται παιδια και Πετρο..Διαβαζω το ιστιολογιο καιρο και μπορω να πω οτι ειμαι συμφωνως με ολα οσα γραφεις..
    Αυτο το καιρο απο στριφτο το αλλαξα σε ετοιμα τσιγαρα και ηθελα να σε ρωτησω κατι..
    Εχω κανει marlboro,Asso,Karelia και Davidoff.
    Τα μονα που μου αρεσαν πραγματικα ηταν τα Ασσος και η Καρελια κασετινα(Μπορω να πω παρα πολυ ωραιο αλλα μετα απο 3-4 τσιγαρα μπουκωνομουν και δεν σηκωνα να καπνισω παραπανω την ημερα)...
    Οποτε ξανα γυρναω στα Ασσος τωρα κανω το κοκκινο, ομως θα ηθελα να σε ρωτησω αν γινεται να μου πεις ποσες μαρκες Ασσος υπαρχουν εννοωντας τι..
    Για παραδειγμα αν τα Ασσος κοκκινα που κανω εγω υπαρχουν σε μαλακο η σκληρο(σκληρο παιρνω εγω) και εχω προσεξει οτι υπαρχει και μια ασπρη κασετινα αυτη εχει φιλτρο η οχι? Αν γινεται μια αναλυτικη περιγραφη προς τα πακετα Ασσος και ποιο θα διαλεγες εσυ?Μιας και σε εμπιστευομαι γιατι σου αρεσουν και τα ανατολικα καπνα.
    Επισης το κοκκινο που κανω εγω εχω δει οτι εχει ανατολικα καπνα αλλα δεν μου κανει ξερεις και το μπαμ που μου εκαναν και τα παλια Καμελ... ειμαι σωστος η κανω λαθος?
    Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το μεγαλο κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγνωμη να προσθεσω και κατι ακομα στο παραπανω κειμενο μου.. Υπαρχει διαφορα του μαλακου και του σκληρου ή μονο στο πακετο? Ευχαριστω και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πετρο χιλλια συγνωμη ειναι 3ο κειμενο στη σειρα αν μπορεις να τα ενωσεις να σου πω οτι τα κοκκινα που λεω πιο πανω ειναι τα Ασσος Premium εχω δει οτι υπαρχουν και τα original red το Premium ειναι το σκληρο και το original το μαλακο? Χιλια συγνωμη και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aν εριχνες μια προσεκτικη ματια στο blog θα λυνοντουσαν οι απορειες σου,εχει γινει αφιερωμα σε ολους τους Ασους που κυκλοφορουν στην αγορα. Οι Ασσοι χοριζονται σε δυο κατηγοριες τους μοντερνους Premium(βγαινει και σε μαλακο πακετο, Original ή 25αρι που ειναι αμερικανικου ή δυτικου τυπου τσιγαρα και τους παραδοσιακους που ειναι η Κασετινα με Φιλτρο η χωρις(100% ανατολικα καπνα) και τα ημιανατολικα Ασσος μαλακο,Εxport,super 100s.
    Αγαπημενος μου Ασσος ειναι η κασετινα με φιλτρο. Πολυ ιδιαιτερο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O super Πέτρο νομίζω είναι ανατολικό σκέτο, δεν παίρνω και όρκο βέβαια. φίλε Wacky αυτά που λες τα Premium είναι τσιγάρα με αμερικάνικα καπνά (σαν το marlboro) τίγκα στα χημικά. Τα original είναι και αυτά χαρμάνι με αμερικανικά καπνά αλλά φθηνότερα και με πολύ λιγότερα χημικά. Ανατολικοί άσσοι είναι όλοι όσοι βρίσκονται σε άσπρα πακέτα. Αναφορές υπάρχουν στο blog για όλα τα άσσος. Αν θέλεις κάποια πρόταση εγώ σου προτείνω όλους τους ανατολικούς άσσους πλην του export και αν θες κάτι πιο οικονομικό το assos original red ή balanced 25, που είναι στην ουσία το ίδιο τσιγάρο σε 25αρι πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπαρχει διαφορα στη γευση η κατι απο το σκληρο Premium στο μαλακο? Ευχαριστω πολυ για την κατατοπηση μαλλον θα παω στο ασσος κασετινα φιλτρο.. θα ηθελα πολυ να δοκιμασω και αφιλτρο αλλα μην φαω τα πνευμονια μου απο 19 χρονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eχει. Η Φιλιπ Μορρις στην σελιδα της δημοσιευει διαφορετικη συνταγη για το μαλακο Premium. Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια πιο ειναι καλυτερο,αφου δεν το γνωριζω καλα ως τσιγαρο. Προσωπικα προτιμω τα μαλακα παντως,οταν υπαρχει επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πετρο να σαι καλα φιλε μου πηρα φιλτρο κασετινα Ασσος και βρηκα την υγιεια μου 2 μερες τωρα..
    Η μυρωδια του ανατολικου καπνου καταλαβαινεται κατευθειαν αν και δεν ειμαι σιγουρος οπως ειπες πιο πανω οτι ειναι και 100% αλλα δεν παυει να ειναι τρομερο τσιγαρο πιστευω βρηκα τη μαρκα μου!
    Μου φυγαν και οι πονολεμοι και η μπουκωμενη μυτη μολις σε 2 μερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και κατι τελευταιο για να κλεισω με το θεμα του Ασσου τσιγαρου.
    Η φιλτρο κασετινα πολυ καλη μεν αλλα λιγο ελαφρυα απο αυτα που εκανα στο παρελθον ψαχνωντας βρηκα οτι εχει πισσα 10mg νικοτινη 0.7mg μονοξειδιο 9mg και το αφιλτρο πισσα 10mg νικοτινη 0.7mg μονοξειδιο 9mg
    Φανταζομαι λοιπον ειτε το αγορασω χωρις φιλτρο η με φιλτρο το ιδιο δεν ειναι στο θεμα των βλαβερων ουσιων? Θα παρω και ενα αφιλτρο να το δοκιμασω για να δω αν ειναι λιγο πιο βαρυ.
    Μολις καταληξω σε ενα απο τα 2 θα μεινω σε αυτα για πολυ καιρο μιας και η συμβουλη σου για κασετινα επιασε τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λενε πως τα αφιλτρα τσιγαρα ειναι ποιο βλαβερα εν σχεση αυτων με φιλτρο. Ο Ασσος ο αφιλτρος δεν ειναι βαρυς,αντιθετα εχει πολυ ηπια γευση. Τα καπνα του πάντως ειναι αριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προσωπική μου επιλογή πλέον είναι lucky strike original red σκληρό και 2-3 άσσο φίλτρο κασσετίνα. Ο ασσος φιλτρο κασσετινα είναι value for money τσιγάρο, πικαντικο, με πλούσιο άρωμα και εύκολο στο κάπνισμα του. Σε ευχαριστό Πέτρο γιατί με βοήθησες πολύ στην επιλογή του! Επειδή όμως με κουράζει η πικάντικη γεύση του έχω υιοθετήσει το σκληρό lucky strike καθότι είναι γευστικό και κατά την γνώμη μου τσιγάρο που καπνίζετε ευκολα όλες τις ώρες. Είχα άσχημη εντύπωση αρχικά από τα σχόλια στο blog αλλά νομίζω ότι έχει βελτιωθεί πάρα μα πάρα πολύ...έτσι πλέον luckies + asso φίλτρο κασσετίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέτρο πήρα τα αγαπημένα μου Σαντέ φιλτρο κασσετίνα σήμερα μετά από δύο χρόνια και απογοητεύτηκα! Παλαιά το Σαντε φ.κ. ήταν ιδιαίτερα αρωματικό. Καπνίζοντάς το σήμερα πάλι παρατήρησα ότι καμμία σχέση έχει με το παλαιό. Σκληρό τσιγάρο πλέον, american blend χωρίς να μπορώ να διακρίνω τα ανατολικά του, με αδιάφορη γεύση, το οποίο μου προκαλούσε κάψιμο όταν έκανα γενναίες ρουφιξιές...μου φαίνεται ότι έγινε πλέον ένα πιο ισορροπημένο και πιο σκληρό marlboro red...πήγαν τσαμπα τα 4,10 ευρώ μου. έχεις παρατηρήσει την αλλαγή τους; εμένα μου προκάλεσε το λιγότερο έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα καπνα δηλαδη σε φιλτρο και αφιλτρο ειναι το ιδιο καλα δεν υπαρχει διαφορα?
    Τελειωσα την κασετινα εχθες το βραδυ ειναι τοσο ωραιο τσιγαρο και χαλαρο χωρις να βγαζει αυτη τη περιεργη μυρωδια που λεμε... Ασε θα ξαναρχισω το 1 πακετο την ημερα αλλα χαλαλι το ευχαριστιεμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα καπνα στο αφιλτρο πιστευω ειναι καλυτερα. Το αρνητικο ειναι πως το αφιλτρο ειναι πολυ ελαφρυ,λογο των ανωτατων οριων σε πισσα και νικοτινη που ορισε η ΕΕ,οποτε δυσκολευεσαι να τραβηξεις τζουρα, μονο προς το τελος το τσιγαρο γινεται δυνατο και απολαυστικο. Παντως αξιζει δοκιμης.

    Φιλε Λεγαιοναριε,το Σαντε φιλτρο το καπνιζα και εγω για μερικους μηνες. Το δοκιμασα τελευταια φορα πριν κανενα 2μηνο και με το ζορι καταφερα να τελειωσω το πακετο, ηταν πολυ μαπα.Τα Lucky τα καπνισα προσφατα, μου φανηκαν πολυ ελαφρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πετρο σημερα περναγα απο τον κολλητο μου στο περιπτερο και λεει του φερανε κατι Ασσος Premium Ασπρα 25
    Αγορασα ενα πακετο και θελω να σε ρωτησω τι ειναι αυτο το χαλι?
    Πισσα 1mg νικοτινη 0.1 mg μονοξειδιο 2mg
    Αυτο μεχρι και σκυλος το καπνιζει να πουμε τι ειναι αυτο το σχεδιο? Κατι καινουργιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καθόλου καινούργιο τέτοια τσιγάρα εγκαινίασε η gallaher πριν 15 χρόνια. Απλώς τώρα κάνουν επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε δεν καπνιζετε ομως πηρα ενα πακετο 25αρι και 4 μερες τωρα εχω κανει μονο 7.... ειναι απιστευτα ελαφρυ δεν νιωθεις καπνο αλλα απο τη μυρωδια μονο το σιχαινεσαι...
    χαμενα λεφτα και το χειροτερο light τσιγαρο που θα μπορουσε να υπαρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο καπνος cooper ειναι ενας καπνος μετριος και με χαμηλη ποιοτητα για μενα....παντως τον προτιμω σε σχεση με τα υπολοιπα αρωματικα σκουπιδια της αγορας......στα αρνητικα οτι κυκλοφορει μονο σε 40 gr αλλα κατα τ αλλα κανεις απολαυστικο καπνισμα....μου φερνει λιγο σε american blend....αραγε να εχει καθολου ανατολικα μεσα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μάλλον το χαρμάνι του τσιγάρου έχουν μεταφέρει στον καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εγω τον κούπερ τον έχω πολύ πιο ψηλά απο τους πιο πολλούς καπνούς στην αγορά, μου φαίνεται ο πιο "αγνός" σε αντίθεση με τους άλλους που μοιάζουν να έχουν ψεκαστεί με 500 χημικά και ανοίγοντας το πακέτο μυρίζει ως απέναντι (πχ craven). Τα κοτσάνια μες στο παιχνίδι δεν είναι? καλύτερα που βλέπεις και κανα κοτσάνι γιατι οι άλλοι καπνοί είναι λες και τους γεννάει μηχανή, τελείως συνθετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όντως ο cooper είναι πιο φυσικός, τα κοτσάνια είναι δείγμα χαμηλής ποιότητας και ακόμα και στο χέρι να κόβεται ο καπνός σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν στο χαρμάνι σοβαρού τσιγάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπερα προσπαθώ εδώ και καιρό να βρώ καπνό CΟΟΡΕR μάταια όμως σε όποιο περίπτερο κι αν ρώτησα στην Αθήνα δέν τον είχαν.Ξέρετε που μπορώ να τον βρώ;Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρώτα στο καπνοπωλείο του Ρέντζη στην Ιπποκράτους στη στοά, δεν είμαι σίγουρος ότι έχει, αλλά γενικά έχει μεγάλη ποικιλία σε καπνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Από Παγκράτι το έχει ένα περίπτερο στη Σπ. Μερκούρη, λίγο πριν τη γωνία με βασ. Γεωργίου.
    Το καπνοπωλείο στη Μιαούλη, στου Ψυρρή, χωρίς να ορκίζομαι ότι το έχει, είναι γενικά κι αυτό καλά ενημερωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γενικά ο καπνός βρίσκεται σε καπνοπωλεία πιστεύω, έχουμε λίγους καπνούς στην Ελλάδα και έτσι τους έχουν όλους. Αλλά τώρα 40γρ δεν παίρνεις για δοκιμή, αν και είναι φθηνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ευχαριστώ για την βοήθεια θα κοιτάξω στα παραπάνω σημεία που αναφέρετε να τον βρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. den exei katholou igrasia mesa diladi einai kseros?kai pia einai h timi tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ακριβώς, κάνει 5,20 νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. den ksero re paidia alla otan kapnizo etoimo viomixanopoioimeno tsigaro me kaiei h glwssa mou enw otan kapnizo strifto den me kaiei h glwssa mou mipos kserei kanenas giati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το βιομηχανικό τσιγάρο ίσα ίσα είναι πιο ήπιο λόγω μεγαλύτερου μεγέθους, φίλτρου αλλά και περιορισμών.

    Το στριφτό πάλι το αντίθετο.

    Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η υγρασία συνήθως ο καπνός του τσιγάρου είναι ξερός ενώ του στριφτού πολύ υγρός με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο ουδέτερος.

    Γενικά πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι να φταίει απόλυτα, μάλλον εδώ μπαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο υποκειμενικός παράγοντας. Για παράδειγμα η Χρυσή Α.Τ. στο Πέτρο άρεσε πολύ εγώ δεν μπορούσα να την καπνίσω με τίποτα γιατί την έβρισκα τρομερά σκληρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προσωπικά βρίσκω τον Cooper ως τον καλύτερο καπνό για τα γούστα μου. Καπνίζω 20 χρόνια στριφτό χωρίς φίλτρο, το οποίο πιστεύω ότι αλλιώνει τη γεύση και έχω σοβαρές υποψίες ότι είναι μύθος ό,τι λέγεται για τα άφιλτρα περί υγείας, αντιθέτως πιστεύω ότι τα φίλτρα βλάπτουν περισσότερο γιατί είναι πλαστικά. Εκνευρίζομαι απίστευτα από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλοι μη αρωματικοί καπνοί στην Ελληνική αγορά. Με λίγα λόγια αυτό που δεν αρέσει στον περισσότερο κόσμο απ' τον Cooper είναι ότι δεν έχει αρώματα και χημικά τέτοια που να τον κάνουν "ποιοτικό". Κι αυτό είναι που λατρεύω στον Cooper και σε κάθε άλλον παρόμοιο που δυστυχώς δε βρίσκουμε στην Ελληνική αγορά. Ισάξιο χαρμάνι (και μάλλον καλύτερο) είναι ένα Turkish blend που ψώνιζα παλιότερα χύμα από την Αμερική αλλά το έκοψα όταν διπλασιάστηκαν οι τιμές τους. Μιλάμε βέβαια υποκειμενικά γιατί τα πάντα εδώ είναι θέμα γούστων, όμως δεν αντέχω άλλο τους φινετσάτους καπνούς με τα αρώματα, μου θυμίζουν ξανθές γκόμενες που βάφονται για να τραβήξουν την προσοχή σου. Αν δε βρίσκω Cooper μπορώ ευχάριστα να καπνίσω Καρέλια "άσπρο", τον καινούργιο, αρκετά ελαφρύς αλλά αν προσέξεις το στρίψιμο είναι μια χαρά. Έχω δοκιμάσει όλους τους εισαγόμενους, μου κάνουν επίσης ο Camel και ο καινούργιος κόκκινος Marlboro αλλά δεν ψωνίζω πλέον εισαγόμενα καπνά γιατί καπνίζω πολύ... Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είναι ξερός ο cooper κι αν μείνει πολύ καιρό στο ράφι γίνεται άχυρο.. γι' αυτό προτείνω σε όποιον θέλει να δοκιμάσει να μη απευθυνθεί σε οποιοδήποτε περίπτερο γιατί δεν έχει κατανάλωση και πιθανότατα να είναι 2 χρόνια στο ράφι.
    Μπορείς να βρεις cooper σε καλή κατάσταση σε όλα τα περίπτερα της πλατείας εξαρχείων.

    12 χρόνια cooper καπνιστής.
    Συμφωνώ με τον angelinos "δεν υπάρχουν άλλοι μη αρωματικοί καπνοί στην Ελληνική αγορά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Genuinely when ѕomeone doesn't be aware of afterward its up to other users that they will assist, so here it takes place.

    Feel free to surf to my blog post :: reflexology certification
    Also visit my web blog ; massage for pregnant women

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κυριοι καλημέρα σας.
    Πέτρο, τι είναι ολα αυτα τα σχόλια στα αγγλικά?? Πολύ άσχετα με το μπλογκ. Τελος πάντων, γράφω στην ανάρτηση για τον Κούπερ, μιας και ειναι της ΣΕΚΑΠ. Πλεον η ΣΕΚΑΠ ανηκει στον Σαββιδη. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/ston_ivan_savvidh_to_pleiopshfiko_paketo_ths_sekap.2187075.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου 'ρχονται Λάμπρο. Τις φυτεύουν διάφορα ρομποτάκια.

      Να χαρούμε ή όχι για τη ΣΕΚΑΠ; Τέτοιου είδους ειδήσεις δυσκολεύομαι να τις κατανοήσω σε όλη τους την έκταση.

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαινω την ενσταση σου.Ούτε σε Τουρκους πηγε η ΣΕΚΑΠ(που μονο για να πουλησουν τσιγαρα δεν την ηθελαν),ούτε σε κανενα ανυπαρκτο. Ο Σαββιδης ουτε κοροιδο ειναι,ουτε μπατιρης. Εφοσον την πηρε θα παει καλα.Μενει να ξεκαθαρισει το που θα στραφει:Θελει την ΣΕΚΑΠ ως εξαγωγικη,για τις χωρες τις ανατολικης Ευρωπης;Θελει μεσω αυτης να πουλησει τα σηματα του στην ΕΕ,ως παραγωμενα σε Ευρωπαικο εδαφος;Θελει να ανταγωνιστει τους εσωτερικους παικτες; Ας ελπισουμε το τελευταιο για να δουμε και νεα τσιγαρα στην αγορα.Μην ξεχναμε πως ο Σαββιδης στην Ρωσσια εχει πολλα σηματα στην Premium και Super Premium κατηγορια.
      Μια και μιλαμε για τον Σαββιδη,της επομενες μερες μετα το Μακεδονια Παλλας, θα περασει και το ιστορικο Πορτο Καρρας στην κατοχη του. Ελπιζω να μην πειραξει τα αμπελια,γιατι το Πορτο Καρρας βγαζει πολυ ωραια βιολογικα κρασια σε λογικες τιμες.

      Διαγραφή
    3. Η ΣΕΚΑΠ πήγαινε για λουκέτο. Η ΑΤΕ ήθελε μετά μανίας να την ξεφορτωθεί, ο συνεταιρισμός δεν δούλεψε και η εταιρία θα είχε την τύχη του Κεράνη. Για τον Σαββίδη συμφωνώ. Βλέπω θετικά τις επενδύσεις του, ειδικά απ την στιγμή που -για την ώρα τουλάχιστον- δεν βάζει χέρι στο προσωπικό αν και οφείλω να ομολογήσω πως τον ΠΑΟΚ δεν έχω .. τόσο καλές σχέσεις (χαχαχα!). Το ότι έχει μεγάλες βλέψεις δεν είναι κατ ανάγκην αρνητικό. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια

      Όσον αφορά το θέμα με τους Τούρκους δεν θα είμαι απόλυτος. Δεν είμαι σίγουρος πως κρυβόταν κάτι το τόσο ύπουλο. Άλλωστε, η προσφορά δεν έγινε απ την SEBA αλλά ήταν κοινοπραξία SEBA / ΕΛΓΕΚΑ, δηλαδή μιλάμε για ελληνο-τουρκική και όχι τουρκική προσφορά

      Διαγραφή
    4. Πέτρο, αν λες εμένα δεν έχω ένσταση αλλά πραγματική απορία, η οποία είναι η εξής:
      Στο πλαίσιο της λογικής να υποστηρίζουμε ελληνικά προϊόντα, μερικές φορές (όπως εδώ αλλά και με τον Παπαστράτο) δεν είμαι σίγουρος πότε κάτι είναι ελληνικό, οπότε υποστηρίζοντάς το κάνουμε κάτι για την ελλ. οικονομία, και πότε όχι.

      Διαγραφή
    5. Oτι παραγεται στην Ελλαδα ειναι Ελληνικο.Με το ξενο κεφαλαιο βεβαια,παντα υπαρχει το θεμα πως η κερδοφορια που γινεται στην χωρα μας φευγει στο εξωτερικο. Σιγουρα η καλυτερη φαση θα ήταν να συνεχισε η ΣΕΚΑΠ όπως ξεκινησε,ως συνεταιρισμος,αλλα ετσι όπως ηρθαν τα πραγματα δεν υπήρχε καλυτερη περιπτωση απο του Σαββιδη,που αν μη τι αλλο δεν ειναι ξεκαρφωτος με την χωρα,ειναι Ελληνας πολιτης και απο ότι φαινεται εχει στρεψει εδω το επιχειρηματικο του ενδιαφερον.
      Αραγε το ονομα θα μεινει;Πως θα λεγεται Συνεταιριστικη μια επιχειρηση που δεν ειναι;Ελπιζω να μην την ονομασει Donsoy Tabak Greece,θα ειναι μεγαλο ξενερωμα.

      Διαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Κούπερ αυτή τη στιγμή είναι ένας αρκετά ξερός καπνός, που δείχνει αρκετά αγνός, με ξυλαράκια σ' ένα λογικό βαθμό, και με 25 γραμμάρια στα 5,50 ευρώ. Ίσως κανονικά να είναι λίγο λιγότερο ξερός και απλώς να έχει μείνει πολύ καιρό στο ράφι, γιατί δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη κίνηση. Πάντως και ο φρέσκος δεν πρέπει να 'ναι ιδιαίτερα υγρός. Ευχάριστη προς ουδέτερη γεύση και άρωμα - πάντως το κέτσαπ δεν το 'νιωσα. Νομίζω ότι το χοντρό χαρτάκι τού πάει καλύτερα. Τον βρίσκω συνολικά μια αξιοπρεπούτσικη επιλογή, για τα δεδομένα της αγοράς μας.

    Έχει κανείς ιδέα αν κυκλοφορεί και η παλιά μεγάλη συσκευασία των 40 γρ.; Φαντάζει λίγο απίθανο γιατί η μόδα στους καπνούς είναι όλο και μικρότερες συσκευασίες, αλλά σαν κάπου να το διάβασα κι αυτό κι ήθελα να το διασταυρώσω (ο περιπτεράς δεν το ήξερε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντύπωση της 2ης μέρας: Η «ευχάριστη προς ουδέτερη γεύση» μετριάζεται πολύ από την έλλειψη υγρασίας.

      Διαγραφή
  49. Από Γερμανία το καλύτερο που έχω καπνίσει pepe Green χωρίς πρόσθετα τα 30 γρ 4.30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Και όσο αφορά την υγρασία για λίγη ώρα φλούδα πατάτας μέσα και είναι ότι πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ισχυει πολυ ξεχωριστος ο pepe ειδικα αφιλτρος. Εγω βαζω φλουδα μηλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Που των παίρνετε ρε μάγκες?
    Η εταιρία παραγωγής πρέπει να είναι ίδια με των pueblo

    ΑπάντησηΔιαγραφή