ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ASTOR

 Σημερα θα παρουσιασουμε ενα απο τα πιο ιστορικα τσιγαρα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα, το ASTOR. H μαρκα αυτη ηταν το πρωτο ξενο τσιγαρο που παραχθηκε στην χωρα μας,μετα απο συμφωνια της Παπαστρατος με την ΔυτικοΓερμανικη Reemtsma στα μεσα του 60. Το Astor ανοιξε τον δρομο για μια μακροχρονια συνεργασια της Ελληνικης καπνοβιομηχανιας με ξενους οικους,αφου ακολουθησαν τα Marlboro,Camel,Winston,Rothmans,Kent,R1,Pall Mall κ.λ.π. που για ενα ή για πολλα φεγγαρια κατασκευαστηκαν στην χωρα μας,εφεραν τελικα το αποτελεσμα η Ελληνικη καπνοβιομηχανια να εξαρταται ολο και περισσοτερο απο την ξενη και σχεδον νομοτελειακα η αλλωτε πρωτοπορος της αγορας μας Κερανης να μην υπαρχει σημερα και η μετεπειτα πρωτοπορος Παπαστρατος να ειναι θυγατρικη πολυεθνικης.
      Ξαναγυρναμε στο Astor που μαζι με το Παλλας αποτελεσαν τα δυο μαζικα αριστοκρατικα τσιγαρα της εποχης,για να φτασει σιγα-σιγα στην φθορα και τελικα εν ετη 2011 να ειναι αποριας αξιο πως η Imperial Tobacco μπαινει στην διαδικασια να το εισαγει. Το Αstor παντως δεν ειναι καθολου κακο τσιγαρο, το αντιθετο μαλιστα,κρατησε το χαρακτηριστηκο του πλουσιου και ταυτοχρονα απαλου τσιγαρου,που ειχαν τα ακριβα σηματα του παρελθοντως και μπορει οι τιμες πισσας και νικοτινης να μην ειναι στο 16 και 1,1(ωραιες εποχες) οπως οταν το πρωτοδοκιμασα,αλλα στο μιζερο 0,8 και 10, ομως ειναι ενα απο τα λιγα τσιγαρα που εχουν καπως εντονη γευση και δεν τα λες αερα κοπανιστο.
  Απο την αλλη και για να τα λεμε ολα, η συμπαθητικη γευση του Astor ως ενα σημειο οφειλεται στα αφθονα αρωματα που εχει ριξει ο blender,παρα στα καλα καπνα,ενω το μπαφιασμα που σου προκαλει αν καπνισεις αρκετα,ειναι μοναδικο.
Χαρακτηριστηκο του Αstor το ιδιαιτερο καφεκοκκινο φιλτρο του.
Δικαια παντως περνει ενα 6,5 στα 10


32 σχόλια:

  1. ΓΕΥΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ,ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΩΜΑ,ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΚΑΠ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ.
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ,ΑΓΚΑΛΙΕΣ,ΤΟ HYDE PARK Η΄ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΝΑ ΛΕΕΙ:"ΑSTOR,TASTE OF LIFE".
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΡΥΣΑ Η΄ ΑΣΗΜΙ ΠΑΚΕΤΑ ASTOR ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι. Στο today της Λαμπρακη τουλαχιστον υπαρχει. Επισης στα κεντρικα περιπτερα βρησκεται,παντως προσοχη μην παρεις αρχαιο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eixa na kapnisw astor poli kairo to filtro ine akoma to idio distixws.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα
    μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον αρωματικό καπνό στρίφτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρωματικος ελαφρυς Καρελια,βαρυς Craven. Επελεξε αναλλογα με τα γουστα σου. Υπαρχουν ακομα οι Old Holborn Aromatic και Golden Virginia Aroma,αλλα δεν αξιζουν πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πετρο τα sante κασετινα υπαρχουν ?? και τα sekap τα βρισκω στην ξανθη ?? ειναι βαρια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sante κυκλοφορει κανονικα.Το φιλτρο κανει 4,10 το αφιλτρο 3 ευρω. Τα Σεκαπ Εξτρα τα ειχα καπνισει σε ενα ταξιδι μου στην Ξανθη, νομιζω η εταιρεια τα σταματησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αγορασα απο το περιπτερο στην πλατεια εξαρχειων
    Οντως εξαιρετικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Πέτρο! Όμορφο blog! Το πέτυχα τυχαία αλλά πάνω στην ώρα ! Μόλις σήμερα αποφάσισα να πάρω καπνό και να μάθω να στρίβω.Χρόνια τώρα έκανα davidoff από τα classic μέχρι που έφτασα στα blue (τα ανοιχτά ) θέλοντας να συνηθίσω κάτι ελαφρύ. Σήμερα λοιπόν αγόρασα τον Old Holborn blonde. Είναι αρκετά συμπαθητικός αλλά έχω μεγαλύτερη αδυναμία στα davidoff. Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο ; Δεν έχω ιδέα από καπνούς. Πάντος θέλω κάτι ελαφρύ . Τα blue που κάνω είναι 3 , 0.3 , 3.
    Αν μπορείς απάντηση στο Blog μου ή στο email όπου θα το βρεις αριστερά της σελίδας στο κόκκινο κουτάκι "contact me" ώστε να το δω σίγουρα!
    Σευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να επαναφέρω τη συζήτηση στο ASTOR. Θυμάμαι τα παλιά Astor τα πρώτα είσαγόμενα με το φίλτρο σε στυλ φελού. Με το που άνοιγες το πακέτο, εκτοξευόταν ένα τόσο πλούσιο και ωραίο άρωμα που το μόνο που ήθελες εκείνη την ώρα ήταν να μυρίζεις τα τσιγάρα. Αργότερα και για πολλά χρόνια τα ASTOR κατασκευαζόταν από τη ΣΕΚΑΠ μαζί με το R6 αν θυμάστε. Το άρωμα και η πλούσια γεύση εξακολούθησαν μέχρι που σταμάτησε και η ΣΕΚΑΠ να παρασκευάζει τα ASTOR και πλέον εισάγονται όπως επίσης και τα R6. Η γεύση χάλασε, το άρωμα σχεδόν εξαφανίστηκε και έτσι το τσιγάρο μπήκε στην κατηγορία ΑΔΙΑΦΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να θυμηθούμε λοίγο όλες τις κατηγορίες του τσιγάρου ASTOR που είχαμε στην Ελληνική αγορά;

    ASTOR ΜΑΛΑΚΟ - ΣΚΛΗΡΟ: Το κλασικό ASTOR που εικονίζεται παραπάνω με το υπέροχο κεραμιδί πακέτο και κυρίως με το πιο μεθυστικό άρωμα τσιγάρου! Κατασκευαζόταν από τη ΣΕΚΑΠ και τώρα εισάγεται. Βαρύ και πλούσιο χαρμάνι για απολαυστικό κάπνισμα. Κάποτε ήταν με 16 πίσσα και με 1,1 νικοτίνη. Τώρα υποθέτω θα έχει τα κλασικά επιβεβλημένα νούμερα της Ε.Ε.

    ASTOR ΣΚΛΗΡΟ ΧΡΥΣΟ: Απόλυτα υπερπολυτελές πακέτο που συνδυαζόταν άψογα με χρυσούς αναπτήρες εποχής '80s! Το συγκεκριμένο ASTOR ήταν εισαγόμενο, είχε λιγότερο άρωμα από το κλασικό αλλά ήταν και δύο κλικ πιο ελαφρύ. Τώρα δεν υπάρχει καν στην Ελλαδα.

    ASTOR ΣΚΛΗΡΟ ΧΡΥΣΟ by ΣΕΚΑΠ: Αυτό ήταν δημιούργημα της ΣΕΚΑΠ! Ένα ASTOR χρυσό με πολύ μεγάλο καπάκι που έφτανε ως τη μέση του πακέτου και το κεφάλι του ASTOR βρισκόταν σε μικρογραφία στην άκρη δεξιά του καπακιού. Καλό τσιγαράκι αλλά όπως όλα τα χρυσά ASTOR δεν τράβηξε καθόλου.

    ASTOR ΧΡΥΣΟ ΜΑΛΑΚΟ 100s: Αυτό κι αν ήταν το άκρως υπερπολυτελές πακέτο. Ανώτερο από τα άλλα 2 χρυσά της εποχής (ΚΕΝΤ και OSCAR) και με μία φαρδιά πλατιά υπογραφή του John J. Astor κάθετα στο πακέτο. Από άρωμα έσκιζε. Το ίδιο και από γεύση. Φυσικά καταργήθηκε κι αυτό!


    ΥΓ: Κάποτε μου είχαν φέρει ένα ASTOR κασετίνα σε στυλ Dunhill. Μπλε πλακέ πακέτο με χωρισμένα 10+10 τσιγάρα αλλά με πολύ διακριτικό άρωμα σε σχέση με τα Ελληνικά αδελφάκια του. Η πολυτέλεια όμως ήταν διάχυτη παντού!

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΧΗΜΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KAI KATI AKOMA:ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.ΒΑΡΥ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟ,ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ,ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΙ ΑΡΩΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΛΙΓΩΤΙΚΟ.ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΑ ΑΛΛΑ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ROTHMANS KING SIZE.ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κλασικό ASTOR σε μαλακό πακέτο το βρίσκεις εύκολα στα περίπτερα και στα καπνοπωλεία. Ήθελα να ρωτήσω : σε σκληρό πακέτο κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα; Αν όχι, στο εξωτερικό κυκλοφορεί σε σκληρό πακέτο; Και πως μπορεί να το προμηθευτεί κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα το Αstor ειναι american blend η κατι διαφορετικο?Δεν εχει και μεγαλη σημασια αλλα ετσι για να ξερω πανω κατω τι θα καπνισω δεν το εχω δοκιμασει ποτε και σκεφτομαι να το παρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αμερικάνικο χαρμάνι, ναι. Έχει πλούσιο άρωμα και γεμάτη γεύση αλλά και πολλά πρόσθετα. Προσωπικά, δεν με βόλεψε. Αλλά γούστα είναι αυτά, σίγουρα κακό δεν το λες.

      Διαγραφή
  16. Καταρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση και τελικα πηρα ενα πακετο.Πολυ κοντα στο μαυρο Davidoff η γευση του με αυτα τα εντονα μη φυσικα αρωματα κανει απολαυστικο καπνισμα σιγουρα αλλα εμενα με λιγωνει οπως και το Davidoff επισης εχει και ενα φιλτρο ξεχωριστο που στο τελος διαλυεται.Το καπνισα ευχαριστα αλλα δεν θα το ξαναπαρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θελω ν αγορασω 200 πακετα Αστορ για ενα φιλο μου εδω στο εξωτερικο. Εχετε καμια πληροφορια ? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ASTOR" (10-0,8) : Από τα ιστορικά τσιγάρα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα συνεχώς από τη δεκαετία του '60(πλέον μόνο το μαλακό πακέτο). Γευστικό, αρωματικό, χορταστικό τσιγάρο, που θα ικανοποιήσει κάθε καπνιστή. Μόνο "αρνητικό" η τσιμπημένη κάπως τιμή του (4,10 ευρώ - Μάιος 2016), αλλά χαίρομαι που κυκλοφορεί ακόμα και το καπνίζω τακτικά. Χαρακτηριστικό - μοναδικότητά του - βέβαια και το ξεχωριστό καφεκόκκινο φίλτρο του. Προτείνεται! Θα με ενδιέφερε - αν γνωρίζει κάποιος - αν κυκλοφορεί σε σκληρό πακέτο στο εξωτερικό (σε ποιο κράτος, τιμή κλπ.). Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αιωνια του η μνημη,αλλο ενα ιστορικο σημα επροκειτο να καταργηθει,ηδη κυκλοφορουν πακετα που γραφουν πως παραχωρει τη θεση του στο Davidoff clasic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, το έχω ξαναγράψει (με παρόμοια αφορμή): πού ακούστηκε, καταργώντας ένα σήμα, να μας λένε τι να παίρνουμε από δω και πέρα; Απαράδεκτη προσπάθεια χειραγώγησης του αγοραστικού κοινού.

      Διαγραφή
  20. Εγώ σήμερα αγόρασα για πρώτη φορά ένα πακέτο ASTOR(το συνάντησα τυχαία) και ήταν το τελευταίο πακέτο στο περίπτερο.Μόλις κάπνισα το πρώτο τσιγάρο και μπορώ να πω ότι είναι εντυπωσιακό ,σίγουρα έχει πρόσθετα και το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα "χορταστικό" . Ερώτηση:-Γνωρίζει κανείς επίσημα ότι πρόκειται να σταματήσει να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχει ηδη σταματησει,το πακετο που βρηκες ηταν απο αυτα που δεν ειχε πουλησει το μαγαζι.Γνωριζω ανθρωπο που τα καπνιζε μονιμα και πλεον το γυρισε σε Davidoff.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάλιστα , ευχαριστώ. Οντως είναι παλιό το πακέτο και έχω ξεραθεί εντελώς ο καπνός .Αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακό τσιγάρο.Εγώ πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινα στο Davidoff παρόλο που η εταιρεία "καθοδήγησε" προς τα εκεί του καπνιστές του Astor διότι απλά το θεωρώ κάκιστο τσιγάρο. Κρίμα πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 1974-5----ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΦΑΡΙΓΓΙΤΙΔΑ.....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλλαξε σε Davidoff,εκτος του οτι το προτεινει η εταιρεια ειναι και το μοναδικο τσιγαρο που εχει καποια σχεση με το Αstor γευστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχει περίπτωση να βρούμε αστορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. apo autou pou to prolavan to petuxa entelws tuxaia kai logo periergeias mou na dokeimazw tsigara to peira me traveikse o kurioulis tou paketou stin arxi lew gia na doume ti mapa pleirosa alla me entupwsiase gt den htan mapa kapnizw kurios kapnous poio polloi craven kai opws katalavainetai to agapeisa auto to tsigaro krima pou to stamateisan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν κυκλοφορεί πλέον το Astor; Η εταιρεία το δείχνει κανονικά στη σελίδα της...
    http://www.imperial-ingredients.com/whats-in-our-brands/cigarette/Greece/Greece%20Duty-Paid/Astor/#whatsInProduct

    ΑπάντησηΔιαγραφή