ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Drum Natural Flavour

 Μετα απο ενα σορο καπνων με αδικαιολογητη χρηση προσθετων και αρωματων,επιτελους εχουμε τον πρωτο additive free καπνο στην αγορα! Δυστυχως ο καπνος αυτος ειναι Drum και κινηται στα γνωστα γευστικα , προσωπικα καθολου αρεστα στανταρ του σηματος αυτου,αλλα και των Ολλανδικων καπνων εν γενη. Προσωπικα περιμενα κατι παρεμφερες του συμπαθεστατου Javaansee. Εδω εχουμε εναν καπνο στο κλασσικο μειγμα Virginia-Kentucky,εμπειρικα κρινοντας θεωρω οχι στις αναλογιες 50-50,αλλα με τα Virginia να συμμετεχουν τουλαχιστον στο 60 με 70 %.Τα σκουπιδακια ειναι σε ανεκτο επιπεδο για καπνο αυτου του τυπου. Η γευση ειναι περιπου σαν ενας ηπιος Drum Original ενω αφηνει και ενα καψιμο στον λαιμο.
   Δεν εχω να γραψω κατι παραπανω.Αδιαφορος καπνος που δεν θα ξαναεπιδιωξω να καπνισω και πιθανοτατα τα 3/4 της σακουλας που περισεψαν,θα ενισχυσουν καποιον απο τα εκατομυρια των συμπατριωτων μας που την βγαζουν δυσκολα αυτη την περιοδο. Το μονο θετικο που μπορω να δω,ειναι πως ο Drum Natural ισως ανοιξει ενα κυκλο κυκλοφοριας καπνων με λιγοτερα η καθολου αρωματα.

45 σχόλια:

  1. genika mu aresun oi halfzware kapnoi alla pirazun sto laimo....autos ine kapws pio skliros sti geusi apo ton mple drum alla dn mu fenete diaforetikos opws ipes kapws pio ipios...genikotera elaxista diaferi apo ton drum original pu oute autos prepi na exi polla ximika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ,ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΝΟΣ,ΤΡΑΧΥΣ ΚΑΠΩΣ ΓΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΓΕΥΣΕΙΣ KARELIA EXCELLENCE ΚΛΠ.ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η 1Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ,ΚΙ ΕΚΤΙΜΩ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΑΝΕΠΙΤΗΔΕΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον έχω καπνίσει φίλε Πέτρο αγορασμένο από Ολλανδία. Έντονη η παρουσία των κεντακυ που προσδίδει στο τσιγάρο μια βαριά γεύση. Καλύτερος από τον παρεμφερή γευστικά LS fireleaf αλλά παρ' όλα αυτά δεν είναι για πάνω από 10 τσιγάρα καθώς μετά ο λαιμός δεν είναι και στα καλύτερα του. Πάντως αν και πέταξα το μισό και πλέον πακέτο καθώς δεν τον άντεχε ο λαιμός μου δεν θα έλεγα όχι σε ένα τσιγάρο. Το θετικό είναι μήπως ανοίξει επιτέλους στην Ελλάδα ο δρόμος για additive free καπνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά άθλιος καπνός φίλε Πέτρο..είχα νευριάσει τόσο πολύ με αυτόν τον καπνό όχι τόσο για την ποιότητα αλλά για την προσμονή του κάτι διαφορετικού από τον πρώτο χωρίς πρόσθετα καπνό της Ελλάδας...η δικιά μου καπνοσακούλα βρέθηκε στο καλάθι των αχρήστων μιας και ούτε σκέφτηκα να τον χαρίσω..με είχε πονέσει ο λαιμός μετά από γύρω στα 6 τσιγάρα..καιρό είχε να συμβεί..ήπια ένα τσάι καπνίζοντας perique καπνό(η τελευταία μου παραγγελία ήταν δύο κούτες των 5) και το άλλο πρωί ήμουν κανονικότατος..επιτέλους εισάγετε έναν καπνό αξιόλογο του είδους ή ο κ. Καρέλιας να φτιάξει ένα χαρμάνι του είδους χωρίς κανένα άρωμα..ο holborn yellow πραγματικά έχει πολύ καλύτερο καπνό(ανεξάρτητα από το άρωμα του) από αυτό το πράγμα που κάπνισα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως να μην ειμαι πολυ δικαιος αφου τα Kentucky τα απεχθανομαι. Παντως υπαρχουν σηματα με αριστα καπνα,σαν τον Καρελια ή τον Golden Virginia με μειονεκτημα την υπερβολικη δοση προσθετων ή αρωματων.Ισως απο εκει να βγει μια πιο Natural εκδοχη στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπέρα
    την δευτέρα θα πάω τουρκια αν μπορείτε προτείνετε κάνα καπνό που να μην υπάρχει Ελλάδα για να πάρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tουρκια δεν εχει καπνους. Στην μαυρη αγορα μπορει να βρεις οτι θελεις απο χωραφισιο Τουρκικο καπνο. Πολυ ωραιο ειναι το κλασσικο τουρκικο τσιγαρο Samsun 216,ενω αξιζει τον κοπο το επισης τουρκικο Τekel και το Winston Premier

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δηλαδή στην τουρκια δεν κάνουν στριφτά
    αρκετά περίεργο

    θα κοιτάξω για αυτά τα 3
    στο αεροδρόμιο έχει τπτ που να μην έχει Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω http://www.konyaindex.com/index.php?menu=haberler&id=12457&haber_manset=Sigara%20Fiyatlar%FD%202010%20Philp%20Moris%20BAT%20JTI%20TEKEL
    Μπορεις να δεις τα τσιγαρα που πωλουνται στην Τουρκια. Θα σου προτεινα να δοκιμασεις τα παραδοσιακα Τουρκικα τσιγαρα που ειναι πολυ καλα. Samsun και Τεκελ τα εχω καπνισει και προτεινω ειδικα το πρωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να τον προτιμησουμε απο τον Drum White?
    εφαγα κολλημα με τα Craven αλλα δεν γινεται να καπνιζω μονιμα τοσο δυνατο καπνο, οποτε θελω να παω σε κατι πιο Light, γευστικο παντα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέτρο καταρχήν συμφωνούμε για το Samsun, είναι πολύ καλό τσιγάρο. Το είχα καπνίσει το '04 όταν πήγα στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να ρωτήσω απλά αν ισχύει το οτι τα τούρκικα Κάμελ είναι διαφορετικά από τα ελληνικά. Νομίζω πως κάπου το είχα διαβάσει αυτό, ίσως και στο μπλόγκ σου. Αληθεύει κάτι τέτοιο ή είναι ράδιο-αρβύλα? Να ρωτήσω και τον φίλο koby αν θα πάει με λεωφορείο ή αεροπλάνο. Στην περίπτωση του λεωφορείου στο τελωνείο των Κήπων θα βρείς ενα σωρό καπνικά καλούδια κωψοχρονιά. Θυμάμαι αγοράζαμε κούτες με 3 και 5 ευρώ, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα κάτι τέτοιο. Επίσης κάτι ακόμα. Κάποια από τα τσιγάρα του τελωνείου στους Κήπους γράφουν οτι κατασκευάζονται από την Σέμπα, τούρκικη εταιρεία. Εστειλα στον zigsam κάποια από αυτά και αναφέρει πως τα παρασκευάζει η ΣΕΚΑΠ ενώ ο trade mark owner είναι η Σέμπα. Μήπως ξέρει κάτι περισσότερο κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tα τουρκικα Camel ειναι τα ιδια με τα Ελληνικα,μονη διαφορα η καπως εντονοτερη χαρακτηριστικη μυρωδια που εχουν τα τσιγαρα της JTI.
    Γιωργο ο Drum White ειναι καλυτερος για τα γουστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτη την στιγμη κοντευω να τελειωσω το δευτερο σακουλακι και μπορω να πω πως εχω μεινει αρκετα οικανοποιημενος.Βεβαια σαν γευση δεν ειναι και οτι καλυτερο εχω καπνισει(μου θυμισε αρκετα τον μπλε)αλλα μην ξεχναμε πως ειναι ενας καπνος ο οποιος δεν περιεχει χημικα και αρωματα.Εχει δηλαδη γευση καπνου.Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερος απο κατι αλλους οι οπιοι ειναι τινγκα στα χημικα και εχουν γευση καρυδας,κωλονιας κακαο κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλους !
    Καταρχάς να πω συγχαρητήρια στο δημιουργό αυτού του Blog. Χαίρομαι όταν βλέπω μαζεμένες πληροφορίες για το θέμα που ψάχνω.

    Το στριφτό το έχω αρχίσει εδώ και 3 χρόνια περίπου. Δεν έχω καταλήξει κάπου σταθερά και αυτό με προβληματίζει, συνεπώς Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την επιλογή καπνού.

    Ξεκίνησα με Golden Virginia κίτρινο. Επειδή ήταν ο πρώτος μου καπνός, δεν μπορώ να έχω κάποια ολοκληρωμένη άποψη. Έπειτα δοκίμασα τον Καρέλια, όμως ήταν πολύ βαρύς. Αργότερα πήρα Drum άσπρο, ο οποίος ναι μεν ελαφρύς (πολύ θα έλεγα), δεν μου έκανε αυτό το "κλικ". Στα ίδια επίπεδα περίπου και ο Holborn ο άσπρος, που όμως μου άφηνε μια πικρίλα προς το τέλος. Μετά δοκίμασα Golden Virginia πράσινο το οποίο αν και δε με ξετρέλανε στο άρωμα με έκανε να νυστάζω (σε σημείο που δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα της σχολής!). Αυτόν τον καιρό κάνω τον Craven μπλέ. Η καλύτερη στιγμή είναι όταν ανοίγω το πακέτο του και το μυρίζω ... Σκέτη απόλαυση! Όμως και με αυτόν τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Με ενοχλεί στο λαιμό! Και δεν είναι μόνο αυτό, πιστεύω πως η φαρυγγίτιδα που με ταλαιπωρεί αυτόν τον καιρό προέρχεται από αυτόν.

    Όπως καταλαβαίνετε δεν έχω καταλήξει κάπου. Ψάχνω ένα καπνό, ο οποίος να είναι ελαφρύς, όχι "πικρός" και κυρίως να μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω 4-5 τσιγάρα τη μέρα χωρίς να με ζαλίσει. Με άλλα λόγια θέλω το τσιγάρο μου να το κάνω και να το ευχαριστιέμαι! Ούτε να ρουφάω αέρα (Drum Άσπρος) ούτε και να λέω πότε να τελειώσει για να συνέλθω.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες παρατηρήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια χαρά! Υπάρχει τρόπος να παραγγείλει κανείς απο κάποιο site καπνό; Ειχα δοκιμάσει παλιότερα αλλα απο οτι καταλαβα η φορολογική νομοθεσία δεν το επιτρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον δοκίμασα και εγώ. Αρκετά καλός καπνός, μου θύμησε λιγάκι τον παλιό Drum μπλε (αυτόν που κυκλοφορούσε πριν καμμια 5ετία στην παλιά συσκευασία), με αισθητή την απουσία των πρόσθετων, βαρύς και ασήκωτος. Σε σχέση με τον τωρινό Drum μπλε κλάσεις ανώτερος (δεν μπαίνω καν στον κόπο να τον συγκρίνω με την απάτη που λέγεται Drum blonde), μάλλον ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί κάτω από αυτό το σήμα, ο μοναδικός βασικά που αξίζει να καθιερώσει κανείς σαν μόνιμο καπνό (αν και δεν έχω δοκιμάσει τον γαλάζιο Drum)...

    Φίλε George, εαν ψάξεις τα σχόλια στο blog θα δεις ότι κάτι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχω αγοράσει την προηγούμενη βδομάδα καπνούς στριφτού από ένα σαιτ στην Γερμανία, κάπου στη Βαβαρία και αγόρασα 30 καπνούς! Μεταξύ αυτών Pueblo, Javaanse (καταπληκτικός καπνός), Natural Αmerican Spirit, Gauloix, Camel, Lucku Strike και εν τέλει θα δοκιμάσω και μερικούς που δεν έχω κάνει! Το πακέτο ήρθε, καπου 160 ευρώ μέσα σε 15 μέρες. Το σαιτ είνα www.Tabak-Brucker.de.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μιχάλη, γνωρίζω το www.Tabak-Brucker.de και ήθελα απο καιρό να αγοράσω. Σε παρακαλώ, γίνεται να ενημερώσεις για τα ταχυδρομικά? Αναφέρεις οτι ήρθε το πακέτο σε 15 μέρες, αρκετά λογικός χρόνος κατά τη γνώμη μου. Τα προϊόντα ήταν σε καλή κατάσταση? Υπάρχει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σου που πρέπει να γνωρίζει κανείς πρίν κάνει αγορά από το σαϊτ αυτό?

    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ολα τα Γερμανικα,το κοστος αποστολης ειναι 17,5Ευρω. Συνηθως σε 5 εργασιμες μερες τα στελνουν. Αν μπεις στην διαδικασια Λαμπρο,μην παραληψεις να παρεις το αφιλτρο Orienta.Αν το πετυχεις φρεσκο(η καταναλωση του ειναι ελαχιστη),ειναι ενα απο τα πιο απολαυστικα τσιγαρα που υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέτρο το Orienta είναι στις πρώτες επιλογές. Εχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές στο μπλογκ και με τρώει η περιέργεια να το δοκιμάσω, μιας και δεν κατάφερα να παω ο ίδιος εις τας ευρώπας. Πάντως σκέφτομαι να το επιχειρήσω και να αγοράσω από το συγκεκριμένο κατάστημα. Εχει ενδιαφέροντα σήματα. Το καλό είναι οτι έχω πιθανότητες στο τέλος του μήνα, άντε και κατά τις αρχές του επόμενου, να έχω Ιντερνάσιοναλ μπλέ 100% σίγουρα απο Γαλλία και αν βρει ο φίλος που θα πάει και το μαύρο θα γίνει πάρτυ. Απο Ελλάδα τι αξίζει? Θα έρθει ενας καλός φίλος το Πάσχα και του ζήτησα ήδη μια κούτα Έξελενς. Αν υπάρχει κάτι αλλο αξιόλογο παρακαλώ προτείνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν πετυχεις το Orienta φρεσκο,θα δοξασεις τους Ινδιανους που ανακαλυψαν τον καπνο,αν εχει μεινει καιρο θα εχει χασει το αρωμα του. Κριμα που σταματησαν το Dunhill Top Leaf στην Γερμανια,ηταν τσιγαρο που αξιζε τον κοπο.
    Στην Ελλαδα με την φτωχια που εχει πεσει,δεν βγαινουν παρα φτηνα τσιγαρα που δεν αξιζουν τον κοπο. Παντως ολα τα ακριβα,εχουν αναβαθμιστει,μια και εχει μειωθει η ζητηση τους. Ενδιαφερον τσιγαρο που υπαρχει στην Ελλαδα και δεν θα βρεις αλλου,ειναι το Σαντε Φιλτρο κασετινα,με την προυποθεση πως θα πετυχεις φρεσκα πακετα,αφου ειναι χαμηλης κυκλοφοριας. Ακριβο τσιγαρο(4,10),αλλα σιγουρα το καλυτερο σημα που φτιαχνει η Παπαστρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λάμπρο οι τιμές μεταφορικών είναι αυτές που λέει ο Πέτρος, 17.50 για Ελλάδα. Η κατάσταση των καπνών ήταν άριστη. Η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα και όταν τους έστειλα email (στα αγγλικά) για να τους ρωτήσω πότε τα έστειλαν, μου απάντησαν αμέσως και μάλιστα μου ζήτησαν να τους ειδοποιήσω αν τα παρέλαβα τελικά, όπως και έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πετρο τον yuma τον εχεις δοκιμασει; Αν ναι ποια η γνωμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Oxi δεν τον δοκιμασα. Ο froutopia νομιζω καπου ειχε γραψει ενα θετικο σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα Πέτρο καλησπέρα σε όλη την παρέα..ευχάριστο και το νέο background στο site..ήμουν Ευρώπη για λίγο και δοκίμασα το orienta..πραγματικά ωραίο τσιγάρο με πλούσιο άρωμα, είχες δίκιο για την όλη κριτική σου..thanks..δεν αξίζει να αναφέρω κάτι άλλο από τις δοκιμές μου με άλλα τσιγάρα..bali shag επίσης πολύ αξιοπρόσεχτος καπνός..το Yuma Organic είναι ωραίος καπνός οργανικός χωρίς πρόσθετα και ιστορίες..ευχάριστος στο κάπνισμα, αξίζει δοκιμής.. έχει virginia καπνά εκ Βραζιλίας αν θυμάμαι καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλήσπερα Πέτρο και συγχαρητήρια για το blog σου.Με λένε Βασίλη είμαι 20 χρονών καπνιστής και θέλω την γνώμη σου για το τι μάρκα μου προτείνεις να καπνίσω.Καπνίζω ένα χρόνο και κάτι και έχω δοκιμάσει αρκετές μάρκες(καπνούς και πακέτα) αλλά δεν έχω καταλήξει σε κατι μόνιμο.Αυτήν την στιγμή καπνίζω craven μιας και ο old holborn που έκανα για δυο τρεις μήνες χαλασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν μπορω να το κανω αυτο,τα γουστα καθε ανθρωπου διαφερουν. Διαβαζοντας το Blog και ειδικα τα σχολια,νομιζω θα βγαλεις ακρη για μερικα τσιγαρα που καπνιζονται.Η επιλογη δικη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατα τη γνωμη μου ο drum natural ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα καπνου. Δε συγκρινεται με αυτους που παραγγελνουμε απ'εξω αλλα αποτελει μια λυση.

    υ.γ. Ο καπνος Yuma ειναι πλεον ο αγαπημενος μου. Νομιζω οτι θα τον καθιερωσω αφου οικονομικα με συμφερει , ακομα και σε συγκριση με τον ασσο κασσετινα(καπνιζα περιπου δυο πακετα τη μερα).Ενας επιπλεον λογος ειναι οτι ο Yuma ειναι πιστοποιημενο προϊον fair trade.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μήπως ξερένεται γρηγορότερα από τους άλλους λόγω έλλειψης χημικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε Rev, τον natural flavor τον καπνίζω εδώ και κάποιο καιρό και είναι πολύ ωραίος σε γεύση. Ξέρω πάντως ότι δεν έχει πρόσθετα αρώματα και ξεραίνεται όπως όλοι οι καπνοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τον δοκιμασα και γω αυτον τον καπνο...μου φανηκε αρκετα βαρυς ισως οτι πιο βαρυ εχω καπνησει πιο βαρυς και απο τον craven για μενα..οντως καιει αρκλετα τον λαιμο (υποπτο αυτο) και γενικα ενιωθα μπουχτισμενος οταν το τελείωσα..να πω πως γραφει οτι δεν εχει αρωματα και γευσεις σαν εξτρα...ΔΕΝ λεει πουθενα οτι ειναι 100% additive free!! Αλλο.. τα αρωματα και οι γευσεις και αλλο τα προσθετα.....δν βαζουνε μονο προσθετα για γευση και αρωμα αλλα και για αλλους πολλους λογους που ολοι ξερουμε.. βαθμολογια απο μενα 5. Ητανε χαλια η εμπειρια μου απο το καπνο χωρις προσθετα...ελπιζω να μην εχει καμια σχεση με τον Pueblo που περιμενω να μου ερθει απο Γερμανια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΡΥΣ ΚΑΠΝΟΣ ΟΝΤΟΣ , ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μου έφεραν από το εξωτερικό έναν καπνό ονόματι plumcake


    http://img297.imagevenue.com/img.php?image=090204541_plumcakeDSC00009_1_122_60lo.jpg






    ερώτηση: επειδή είναι για πίπα (που δεν έχω) μπορώ να τον βάλω σε στριφτά ή δεν παίζει κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oxi.Απο οτι βλεπω παντως στο Tobacco Reviews,ειναι καλος καπνος και ειναι κριμα να παει χαμενος. Παρε μια φθηνη πιπα και ξεκινα το ευγενες σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα... είμαι καπνιστής στριφτού χρόνια τώρα, και τους τελευταίους μήνες καπνίζω σταθερά το drum original (το μπλέ δηλαδή).

    Από τότε που πρωτοείδα το drum natural είχα πει να το δοκιμάσω και την προηγούμενη εβδομάδα πήρα ένα να δω τι παίζει...

    Παιδιά, εγώ προσωπικά το βρήκα αρκετά καλο καπνό. Θα διαφωνήσω με τους υπόλοιπους εδώ μεσα που το παρομοίασαν με το drum original. Ναι μεν είναι παρόμοιο, αλλά ως εκεί.

    Θα το χαρακτήριζα ως ενα τσιγάρο drum original με νότες golden virginia... Είναι λιγότερο 'πικάντικο' από το μπλε drum και κάπως πιο γλυκόπιοτο.

    Συμφωνώ με τον πέτρο, μάλλον κυρίαρχο μέρος του χαρμανιού είναι η virginia η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της... Θα έλεγα πως αξίζει την δοκιμή από καπνιστή στριφτού... ειδικά drum η golden virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. πετρο προτιμω συνηθως ελαφρυ καπνο στριφτου.αξιζει να δοκιμασω drum white?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. paidia protino na dokimasete ton drum natural ton 20gr pleon timi 3,40 exei alaksi exei gini poli pio ipios kai exei foveri geush idika me tis allages stous allous kapnous einai makran o kaliteros pleon!!!!logika exoun mpi poli perisotera virginia mias kai exei gini ipioteros se sxesi me palia!!!!!
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φιλε Πέτρο, διαβάζω τακτικά το blog σου και ειδικά τις κριτικές καπνών στριφτού/πίπας αφού τους προτιμώ από έτοιμα τσιγάρα η πούρα.
    Σου γράφω για να σου υπενθυμίσω ότι η γεύση είναι υποκειμενική και συνεπώς η σύγκριση καπνών με διαφορετικό blend είναι πολλές φορες άδικη.
    Το λέω αυτό γιατί προσωπικά είμαι λάτρης των Halfzware καπνών τους οποιους έχω δει να "θάβεις" ουκ ολίγες φορες, ενώ παράλληλα επαινείς σχεδόν οποιοδήποτε χαρμάνι περιλαμβάνει Oriental.
    Τουλάχιστον, όπως ανέφερες σε προηγούμενο σχόλιο, παραδέχεσαι την "απέχθεια" σου για τα καπνα Kentucky, ενώ παράλληλα δηλώνεις ξεκάθαρα την προτίμηση σου για τα ανατολικά καπνα.
    Πάντως πιστεύω ότι ένας καπνιστής με την δικη σου πείρα κι ο οποιος διατηρεί ένα τόσο πλήρες και δημοφιλές blog θα έπρεπε να είναι πιο αμερόληπτος.
    Συγκεκριμένα τώρα για τον Drum Natural Flavour Original, νε μεν δεν μπορώ να τον συγκρίνω με άλλους μη Halfzware καπνούς, αλλα έχοντας καπνίσει 2 καπνοσακούλες και έχοντας δοκιμάσει όλους τους υπολοιπους Halfzware καπνούς της ελληνικής αγοράς μπορώ να πω με ασφάλεια ότι είναι μακράν ο καλύτερος του είδους του: λίγα σκουπιδάκια, καλά επίπεδα υγρασίας και ασφαλώς καθόλου πρόσθετα στο οποιο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου (δεν μπορώ να καταλάβω πως η μιση ελλάδα ανέχεται να καπνίζει Old Holborn Yellow). Ακόμα επιβεβαίωσα την παρατήρηση σου ότι το χαρμάνι δεν είναι σε αναλογια 1:1 αλλα περίπου 2:1 (Kentucky:Virginia), το οποιο μου άρεσε ιδιαιτερα.
    Εδώ πρέπει να τονίσω ότι τον καπνό αυτόν τον δοκίμασα πρώτη φορα πριν κάνα δυο βδομάδες σε συσκευασία 20g με χαρτάκια RizLa+ σιελ και φιλτρακια Swan Smooth.
    Τέλος, θα ήθελα να σε ρωτήσω που μπορώ να βρω τον καπνό Javaanse Jongens, αφού η κριτική σου μου φάνηκε ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι δεν συμπαθείς τους Halfzware καπνούς.
    ΥΓ: Έκαστος στο είδος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. *Διόρθωση: ...αλλα περίπου 2:1 (Virginia:Kentucky)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φιλε η "αντικειμενικη αποψη" ειναι η καθολου αποψη. Εχω την γνωμη μου και αυτη καταθετω,δεν ειμαι πολιτικος όυτε επαγγελματιας για να την στρογγυλευω.Εφοσον στο blog επιτρεπεται ο σχολιασμος,ακουγονται όλες οι γνωμες και αυτος που θελει να ψαξει ενα προιον αποκτα μια σφαιρικη αποψη. Όσο αφορα τον Drum Natural τον καπνισα μονο όταν βγηκε,αν εχει αναβαθμιστει τελευταια δεν εχω ιδεα. Με την πρωτη αφορμη θα τον ξαναδοκιμασω
    Ο Javaanse βγαινει σιγουρα σε Γερμανια και Ολλανδια.Ειναι καλος καπνος και φυσικος.Εγω δοκιμασα μονο τον Classic,εχει αλλες δυο βαρυτερες εκδοχες,καθως και δυο ελαφρυτερες. Αξιζει δοκιμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα στην παρέα,
    πιστεύω όπως και ο φίλος μας πιο πάνω ότι ο drum natural είναι ο καλύτερος στο είδος του. Αν και 'κατεβαίνει' εύκολα όταν φτάνει στο τέλος η αλήθεια είναι ότι πικρίζει λιγάκι..

    ΥΓ: Σε λίγες μέρες επιστρέφει ένας συγγενής από Γερμανία, έχετε να προτείνετε κάτι για να του παραγγείλω να μου φέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου προτηνω karo αφιλτρο (εαν σου αρεσουν τα βαρια τσιγαρα)

      Διαγραφή
  42. Pueblo virginia καπνο,manitu gold καπνο


    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή