ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Treasurer Black-Treasurer Gold


 Μια πολυ ιδιαιτερη αναφορα αφου θα ασχοληθουμε με το Αγγλικο τσιγαρο Treasurer,που τυγχανει να ειναι το ακριβοτερο  στον κοσμο. Προιον της εταιρειας Chancellor Tobacco, το Treasurer κοστολογειται κοντα στις 33 λιρες(περιπου 40 Ευρω) για την μαυρη εκδοση και γυρω στις 29 λιρες για την χρυση.
   Ωμορφο μεταλικο πακετο,κυκλικου τυπου χωρις γωνιες, χαρμανι Virginia,χωρις προσθετα. Για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω και οι δυο εκδοχες ανοικουν στην Light κατηγορια,αφου το Black εχει 0,6 νινοτινη και 9 πισσα,ενω το Gold 0,6 νικοτινη και 7 πισσα.. Καποια ιδιαιτερη διαφορα μεταξυ τους δεν ιφυσταται,περα των 4 λιρων διαφορα στην τιμη και του οτι το ενα ειναι τυλιγμενο σε μαυρο τσιγαροχαρτο, ενω το αλλο σε λευκο.
   Τσιγαρο ελαφρυ,με καλα(απλα καλα) ξανθα καπνα και κατι λιγα σκουπιδακια,που ειναι αδιανοητο να βρεις σε τσιγαρα σαν το Sobranie, ποσο μαλλον σε τσιγαρα των 40 ευρω. Η γευση ειναι μια αναμειξη του τωρινου Dunhill International και της Χρυσης Κασετινας,στο ελαφρυτερο.Τα αρωματα και πολυπλοκοτητα στην γευση ειναι αποντα. Το σιγουρο ειναι πως οκαπνος του ουτε σε ταξιδευει,ουτε σε μαγευει και αν βγαλεις το ομορφο πακετο και την αισθηση πολυτελειας που πιθανον να λειτουργει ως θετικη υποβολη(οπως οι χαντρες στους ιθαγενεις) στον καπνιστη,εχουμε να κανουμε με ενα καλουτσικο τσιγαρο σκετου Virginia,που εχει υπερκοστολογηθει αγρια. Επειδη μπορω να απαριθμησω 10-15 διεθνεις μαρκες που μου αρεσουν περισσοτερο απο το Treasurer,στο 1/8 της τιμης του, δεν μπορω παρα να βαθμολογησω αυτο το τσιγαρο με 5 στα 10.
Οποιος εχει την δυνατοτητα να το αγορασει,ας θεωρησει πως αγοραζει περισσοτερο την εμπειρια του να λεει πως καπνισε το ακριβοτερο τσιγαρο στον κοσμο,παρα κατι παραπανω

14 σχόλια:

  1. οπως στα περισσοτερα τσιγαρα σημερα πληρωνεις απλα εμφανιση (βλ. νταβιντοφ) ειναι ελαφρυ γιατι μαλλον βασιζεται στην αρχαια αποψη οτι πολυτελη καπνα ειναι τα καταξανθα καπνα, το οτι εχει σκουπιδακια δεν το κανει και απαραιτητα κακο του δινει μια καποια σκληροτητα που χρειαζεται υποθετο μιας και δεν το εχω δοκιμασει, το οτι ειναι χωρις προσθετα δεν λεει και πολλα το οτι εχει κοτσανια σημαινει πως δεν ειναι μονο απο τα φυλλα αλλα απο ολο το καπνοφυτο οποτε μαλλον εχεις δικιο ειναι πιο κοντα στο ντανχιλ που εχει αρκετα σκουπιδια και ειναι χωρις προσθετα βιρτζινια...μαλλον το σιλκ κατ ειναι καλυτερο ποιοτικα να υποθεσω.....παντως αν ηταν στην κατηγορια τον 3,5-4 ευρω πιστεθω θα ηταν καλο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ Φίλε Πέτρο σε διάφορα στοιχεία της κριτικής του εν λόγω τσιγάρου, παρόλο που δεν έχω καπνισει το Gold αλλά τις άλλες δύο εκδοχές του. Όσον αφορά τη συσκευασία, το design, και τα σχετικά δεν χρειάζεται αναφορά μιας και τα είπες όλα. Τον καπνό προσωπικά τον βρήκα εξαιρετικό και το γεγονός είναι ότι μιλάμε για light τσιγάρο, άρα σαν light το κρίνω. Το τσιγάρο είναι σκέτο virginia, additive free και πολύ αξιόλογο. Την τιμή δεν τη λαμβάνω υπόψη όταν καπνίζω ένα τσιγάρο, παρά μόνο όταν το πληρώνω. Με γέμισε προσωπικά σαν τσιγάρο και θα το ξανατιμήσω με την πρώτη ευκαιρία. Η λογική είναι Light τσιγάρο και δεν με γεμίζει σαν καπνιστή δεν με βρίσκει σύμφωνο, μιας και υπάρχουν κατηγορίες και κατηγορίες τσιγάρων. Ο κατσασκευαστής το δημιούργησε ελαφρύ. Ένας ηλικιωμένος μπορεί να καπνίζει κιρετσιλερ και να το καπνίσει αυτό και να πει τη μάπα είναι..Στη συνολική αποτίμηση 8α το βαθμολογούσα γύρω στο 9!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τιμη φυσικα και εχει σχεση. Το οτι ας πουμε βαθμολογω τον Ασσο Φιλτρο με 7 και το Νταβιντοφ με 6,5,δεν σημαινει πως πιστευω πως ο Ασσος εχει καλυτερα καπνα του Νταβιντοφ,αλλα συναρτηση τιμης και ποιοτητας,τα κρινω ετσι. Με την ιδια λογικη και το Νισσαν που οδηγω,μου βγηκε αριστο,αν το πληρωνα ομως οσο μια Πορσε θα μιλαγαμε για κλοπη.
    Τα ιδια συναισθηματα εχω και για το Treasurer.Το οτι πληρωσα ενα τσιγαρο 40 Ευρω το πακετο και δεν το βαζω ουτε καν μεσα στα 10 καλυτερα που εχω καπνισει,σημαινει πως δεν αξιζει τον κοπο.
    Φυσικα η γνωμη σου ειναι σεβαστη και με το παραπανω.Αν κρατω παντως ενα ελαφρυντικο για το Treasurer ειναι,πως μαλλον τα πακετα μου δεν ηταν ιδιαιτερα φρεσκα. Μου ηρθαν μεσω του γενικα εξαιρετικου μαγαζιου,Bonds of London .
    Μια και το εφερε η κουβεντα θα γραψω τα δεκαπεντε αγαπημενα μου τσιγαρα,εως τωρα.Η σειρα δεν ειναι απολυτα δεσμευτικη.
    1)Sobranie Cocktail
    2)Sobranie Black Russian(και στα δυο Sobranie,αυτα που ειναι κατασκευασμενα στην Αγγλια,υπαρχει διαφορα με τα αλλα)
    3)Dunhill International, το χαρμανι μεχρι το 2005
    4) Orienta, αφιλτρο Γερμανικο της ΒΑΤ
    5)CAMEL TURKISH GOLD(USA)
    6)Rothmans International,το χαρμανι μεχρι το 05
    7)Benson and Hedges (USA)
    8) George Karelias Excellence
    9) Dunhill Top Leaf
    10)555 State Express
    11)Camel-Καρελια
    12)Samsun-Τουρκια
    13)Marlboro Lights-USA
    14)American Spirit Perique-Germany
    15) Tor Turkish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετο με το Treasurer,για εναν Αγγλικο καπνο με το ονομα AK Gold Pure Virginia,εχεις αποψη,φιλε Froutopia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοείται Φίλε Πέτρο πως οι γνώμες είναι όλες καλοδεχούμενες, εφόσον δίνονται καλοπροαίρετα..Μπορεί και να έπεσες σε λίγο παλιό πακέτο αλλά μάλλον δεν είναι του γούστου σου αυτό το τσιγάρο..Σε ευχαριστώ πάντως για τρία πράγματα..Πρώτον που έκανες την κριτική για το Treasurer, ώστε να το γνωρίσει πιο πολύ κόσμος..δεύτερον που στη λίστα σου έχεις το 555 State Express, που είναι εξαιρετικό τσιγάρο και μου το θύμισες(παρεμπιπτόντως αυτό που δεν κάπνισα από τη λίστα είναι το orienta και όλο λέω να το δοκιμάσω)..και τρίτον και σημαντικότερο που μου θύμισες τον ΑΚ Gold που είχα να τον καπνίσω χρόνια...μιλάμε για το Auld Kendal εκτός και αν κάνω λάθος..έχω δοκιμάσει τον ξανθό,τον σκούρο και ένα με άρωμα blueberries(και όμως)..λοιπόν ο ξανθός είναι ο καλύτερος, και νομίζω αυτόν αναφέρεις.. είναι πολύ καλός virginia και πολύ εύγευστος..προσωπικά μου άρεσε πολύ όταν τον κάπνισα.. thank u again που μου τον θύμισες, θα τον αναζητήσω όταν με τελειώσουν οι καπνοί που έχω..περιμένω εντός του μήνα από γνωστό που επισκέπτεται το LA, και nat sherman black and gold που δεν έχω δοκιμάσει και αδημονώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 555 ηταν πολυ ωραιο τσιγαρο,μου το φερνανε απο Κυπρο. Κριμα που στα ματησε απο την Ευρωπη. Το Orienta να το δοκιμασεις.Αν πετυχεις φρεσκια κουτα,μιλαμε για καπνικη εμπειρια(δες και το αφιερωμα στο συγγενες blog Ενας Διαδυκτιακος Τεκες),αν οχι,που δεν ειναι απιθανο μια και ειναι τσιγαρο με πολυ χαμηλη κυκλοφορια,δεν λεει και πολλα.
    Το Nat Sherman Classic με ενδιαφερει πολυ για αρχη να το δοκιμασω.Το προβλημα ειναι πως το tobacconline.co.uk που ειναι το μονο site που στελνει Αμερικανικα στην Ευρωπη,ειναι μαγαζι του οποιο την αξιοπιστια αγνοω.Επισης αγνοω αν ειναι νομιμο να σου στειλουν τσιγαρα απο εκει,εστω και αφορολογητα ή θα σου βγει κανενα εξτρα φιρμανι στο ταχυδρομειο.
    Απο τα Nat sherman που δοκιμασες,ποιο σε κερδισε,καθως και ποια ειναι τα all time αγαπημενα σου τσιγαρα;Ρωτω γιατι μπορει τα γουστα μας να μην ταυτιζονται παντα,αλλα σιγουρα εισαι καπνιστης που το εψαξε και η γνωμη σου για εμενα μετραει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα θα τα δοκιμάσω τα orienta..θα το ψάξω άμεσα..Η αγορά μέσω Αμερικής είναι παράνομη και υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν την κούτα στο τελωνείο.. όσο για το εν λόγω ηλεκτρονικό κατάστημα έχω ακούσει και εγώ επιφυλάξεις..
    Το Nat Sherman Fantasia ήταν το καλύτερο, αλλά θα παραθέσω και τη γνώμη μου για το black and gold που θα καπνίσω σε μερικές μέρες.
    Φίλε Πέτρο εννοείται θα διαφωνούμε σε κάποια τσιγάρα αλλά εκτιμώ πολύ επίσης τισ απόψεις σου στον καπνό..Μια λίστα χωρίς απαραίτητα η αρίθνηση να υποδηλώνει και τη σειρά κατατάξης είναι:
    1. Sobranie Cocktail
    2. Marshall McGearty The Virginian
    3. Marshall McGearty The Standard
    4. Nat Sherman Fantasia
    5. Treasurer Black
    6. Camel Basma
    7. Sobranie Black Russian
    8. Rothmans king size(παλιό χαρμάνι)
    9. Rothmans International(παλιό χαρμάνι)
    10.Dunhill Top Leaf
    11.Dunhill International(παλιό χαρμάνι)
    12.George Karelias Excellence
    13.Tor Turkish
    14.George Karelias Plain Ovals
    15.Camel No9
    16.Marlboro Blend #27
    17.555 State Express
    18.American Spirit Perique

    Κάποιο πιθανόν να μου ξέφυγε αλλα΄θα το παραθέσω άμα το θυμηθώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3eri kanis pou boro na ta vro konta sto marousi i entos attikis??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα το βρεις πουθενα στην Ελλαδα. Υπαρχει μονο σε πολυ επιλεγμενα μερη ανα τον πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. on line θα τα βρεις σε αυτο το πολυ καλο και αξιοπιστο καταστημα http://www.bondsoflondon.com/ Η εταιρεια παραγωγης ειναι αυτη http://www.chancellor-tobacco.com/ αναφερει και καποια αλλα σημεια διαθεσης στον πλανητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποσο περιπου θα δωσω απο αυτο το καταστημα που μου δωσατε? ευχαριστω για τις πληροφοριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δες την σελιδα ρε φιλε,οι τιμες αναγραφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή