ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Marlboro Core Flavor


  Ενα ακομα καινουργιο προιον που βγαζει η Philip Morris κατω απο το ονομα Marlboro,μετα απο μια σειρα τσιγάρων που κυκλοφορησε τα τελευταια χρονια(Flavor Plus,Filter Plus,Wides,Blend 29,Gold touch,Gold Advanced,Intense,Rolling tobacco,Pocket,slims κ.λ.π.) με κοινο χαρακτηριστηκο την μικροτερη ή μεγαλυτερη αποτυχια τους. Το γεγονος αυτο δεν το βρησκω ιδιαιτερα παραλογο,σχεδον θεωρω την αποτυχια προδιαγεγραμενη,αφου ναι μεν λογο της απαγορευσης της διαφημισης η εταιρια κυκλοφορει νεα τσιγαρα κατω απο την κλασσικη ετικετα Marlboro,απο την αλλη ομως φοβουμενη μην υποβαθμισει το κλασσικο πετυχημενο Marlboro,βγαζει προιοντα ήτε σε χαμηλωτερη τιμη αλλα και χαμηλοτερης κλασης(καπνος,pocket), ήτε αδικαιολογητα μετρια blend(Gold touch,Wides),ήτε καλα  χωρις προωθηση(blend 29),ητε πολυτελη τσιγαρα για ..... ανθρωπους που θελουν να κοψουν το καπνισμα,σαν τον ποιοτηκο "αερα" του Flavor Plus,τσιγαρο που θα ηταν ιδιαιτερα απολαυστικο αν εβγαινε σε αναλογιες πισσας και νικοτινης στο 10 και 1,0.
   Nεο Marlboro λοιπον στην Ελληνικη αγορα κοντα στο πνευμα των καιρων,στην μεσαια οικονομικη κατηγορια των 3,50 ευρω, το Marlboro Flavor Core. To μεγεθος του παρομοιο του Gold Touch,δυστυχως οχι με ασπρο φιλτρο.Αυτο που το διαφοροποιει απο τα προιοντα που αναφεραμε,ειναι πως το flavor core δεν ειναι προιον υποβαθμισμενης ποιοτητας,ουτε αποτυχημενο χαρμανι,αλλα βρησκεται πολυ κοντα στα στανταρ του κλασσικου Marlboro. Ξανθος καπνος,γλυκοπιοτο,μετριου βαρους,κανει ενα καπνισμα απολαυστικο χωρις φυσικα να ειναι και κατι το ιδιαιτερο. Ακαταλληλο παντως για καπνιστες που καπνιζουν γρηγορα,οπως εγω,αφου 2 λεπτα Maximum αρκουν για να τελειωσει το τσιγαρο.Καταλληλο για καπνιστες που καταπιεζονται στο εργασιακο τους περιβαλον και θελουν να κανουν ενα συντομα διαλειμμα. Με ξενισε παντως αρνητικα το διπλο χαρτακι πριν το φιλτρο.Δεν θεωρω πως ταιριαζει σε ενα τοσο κοντο και λεπτο τσιγαρο.
  Βαθμολογια 6+ στα 10
Ενδιαφερον θα ηταν να ψαχτει η Philip Morris Inc. και προς την δημιουργια ενος πολυτελους Marlboro,που θα ξεπερνα τα στανταρ και την τιμη του κλασσικου. Ειναι μια εταιρια που δεν εχει ασχοληθει σχεδον καθολου με αυτον τον τομεα,σε αντιθεση της Αμερικανικης Φιλιπ Μορρις,με την εξαιρεση του πολυ καλου Philip Morris Signature που ειχε βγει πιλοτικα πριν λιγα χρονια σε Ελλαδα και Ιταλια και δυστυχως απεσυρθει.

20 σχόλια:

  1. ΤΟ ΔΟΚIΜΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΕΤΡΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.Η ΠΡΩΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ.... ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.ΓΕΝΙΚΑ,ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ MARLBORO ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΟΜΩΣ.ΚΛΑΣΙΚΟ AMERICAN BLEND,EYKOΛOKAΠNIΣTO ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ.ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΦΑΝ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. emena mu fenete idio me to klassiko marlboro genikotera dn mu aresun ta american blend alla auto to vriskw arketa kalo alla parola auta oudetero kai eukolokapnistw ine apla i lisi tis stigmis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λετε να αξιζει για καθημερινη χρηση?εγω κανω κατι winston αλλα δεν τα μπορω αλλο και ψαχνω ενα αλλο μετριο απλο τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καλυτερη επιλογη εκει κοντα στην τιμη του Winston,ειναι ο παραδοσιακος Ασσος ητε κασετινα ήτε σε μαλακο πακετο. Καλο τσιγαρο,ιδιαιτερο και μονο 2,70. Το Marlboro Core ειναι αρκετα καλο στην γευση,αλλα δυο τζουρες υποθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι τιμές νικοτίνης-πίσσας-μονοξειδίου έχει; Επίσης, να προτιμήσω αυτό ή το Gold?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 0,7 και 9. Το Gold εχει μολις 3 και 0,3. Φυσικα δεν το καπνισα γιατι δεν μου αρεσουν τα Lights.
    Να προσθεσω πως και αυτο το Marlboro εισαγεται και δεν παραγεται στην Ελλαδα. Βλεποντας την Φιλιπ Μορρις να καταργει το πετυχημενο κλασσικα Ελληνικο Old Navy,να κυκλοφορει νεα προιοντα ολα εισαγωμενα καθως και για πρωτη φορα στην ιστορια της απο 88 εκατομυρια ευρω καθαρα κεδη που παρουσιασε το 2009,σε μια χρονια λογο των πολιτικων των σοσιαλιστων τιτανων της οικονομιας,να βρησκεται με .... αρνητικο ισολογισμο,θεωρω πως η Παπαστρατος(η οποια δεν μπορει πλεον να εξαγει,αφου δεν γινεται να λειτουργησει ανταγωνιστηκα σε Φιλιπ Μορρις αλλων χωρων) ισως να οδευει προς το τελος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πηγα πηρα ενα ασσος μαλακο και ηταν πραγματικα τελειο για τα λεφτα του.αν και δεν καταλαβαινω γιατι λεγεται μαλακο αφου ενα κανονικο τσιγαρο ειναι.παντως τελειο,ευχαριστω για την συμβουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέτρο δεν θέλω να σε πιστέψω για αυτό που λες για τον Παπαστράτο. Δεν λέω οτι έχεις άδικο-μακάρι να έχεις-αλλά απλά δεν θέλω να σε πιστέψω. Ο Παπαστράτος ήταν κάτι αντίστοιχο του Ωνάση, όχι σε λεφτά αλλά σε όνομα. Έφαγαν ψωμί πάρα πολλές οικογένειες και επειδή προέρχομαι από την περιοχή, μπορώ να το αποδείξω με ονόματα και διευθύνσεις-και αν κανείς πάει στο πάρκο του Αγρινίου στην είσοδο του θα δει το άγαλμα μιας γυναίκας που σκοτώθηκε στις ταραχές των καπνεργατών, είναι γιαγιά μου. Μακάρι να μην γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι απλά μια καπνοβιομηχανία, είναι-κυριολεκτικά-κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαλακο λεγεται λογο του πακετου(σκληρο πακετο-μαλακο πακετο) και για να γινει διακριση με την κλασσικη κασσετινα,η οποια εχει διαφορετικη,πιο πικαντικη,γευση.
    Λαμπρο δεν γνωριζω κατι για τον Παπαστρατο.Δεν εχω καμια πληροφορηση,εικασιες κανω βαση των κινησεων της εταιριας. Θα πρεπει να καταλαβουμε πως η ιστορια του Παπαστρατου εληξε το 2003,οταν σταματησε να ειναι αυτονομη επιχειρηση. Αυτο δεν σημαινει πως η παρουσια της Φιλιπ Μορρις στην Ελλαδα,δεν οφελει την χωρα. Νομιζω πως μαζι με Αθηναικη Ζυθοποιια και Κοκα Κολα-3Ε ηταν οι μεγαλυτερες παραγωγικες επιχειρησεις που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα. Αν φυγει θα ειναι πληγμα,αλλα ακομα και αν μεινει σε παραγωγικη απαξιωση ως εισαγωγικη και με λιγο προσωπικο για τους Ασσους και τα Σαντε,θα ειναι κατι εξαιρετικα αρνητικο. Θα δουμε.Πιστευω πως και η εταιρια αυτη, σε σταση αναμονης των εξελιξεων ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως ειναι να αρχίσει η δραστηριοποιηση της εταιριας στο εξωτερικο.Κακα τα ψεματα,ειναι περιττη πολυτέλεια για μια επιχειρηση να δραστηριοποιειται στην Ελλαδα αυτη την περιοδο κ η Παπαστρατος ηδη δε βρισκεται σε καλη κατασταση.Αν δεν υπηρχε και ο Ασσος στη μεση πιθανοτατα το σεναριο αυτο θα ηταν πραγματικοτητα εδω και καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Παπαστρατος ηταν δυνατη εξαγωγικη εταιρια.Ειχε και εργοστασια σε Ουκρανια και Ρουμανια. Απο τοτε που περασε στην Φιλιπ Μορρις δεν μπορει να εξαγει αφου στην καθε χωρα δραστηριοποιηται ηδη τοπικη Φιλιπ Μορρις. Ακομα και ο Ασσος π.χ. που πωληται στην Βουλγαρια κατασκευαζεται απο την τοπικη Φιλιπ Μορρις.
    Δυστυχως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα καμοια Ελληνικη βιομηχανια δεν μπορει να στηριχτει στην ενχωρια καταναλωση που φθινει. Οι θηγατρικες πολυεθνικων παντως εχουν το προβλημα αυτο,δεν μπορουν να κυνηγησουν τις εξαγωγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέτρο δεν διαφωνώ καθόλου με όσα γράφεις. Ίσα ίσα έχεις απόλυτο δίκιο. Το κόλλημα μου, αν θες να το πεις ετσι, είναι οτι άλλη μια ελληνική και αρκετά σημαντική βιομηχανία θα χαθεί. σίγουρα με την παρουσία της ΦΜ φυτοζωούσε, και ήταν κατ΄ουσιαν κλειστή, αλλά έμενε το όνομα. Όπως και να το κάνεις κάτι είναι και αυτό και έχει ενα ελάχιστο συναισθηματικό αντίκτυπο σε μερικούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως, σχετικά με τα Marlboro πολυτελείας που ανέφερες, εκτός από το αρκετά καλό Blend 29 πρόσφατα κυκλοφόρησε το Bright Leaf στην Αγγλία και επίσης υπάρχει και η σειρά Fresh, για την οποία δεν ξέρω αν είναι μέντα ή έχουν κάποια άλλα γεύση. Βασικά περιμένω καιρό τώρα πότε να πάω στη Γαλλία. Είναι αρκετά πακέτα που θέλω να πάρω και αρκετά που θέλω να δοκιμάσω, μιας και οι κριτικές του μπλόγκ μου έχουν κινήσει την περιέργεια. Ελπίζω να γίνει σύντομα αυτό το ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απο το 03 ειναι στην ουσια η Φιλιπ Μορρις Ελλας.Δεν νομιζω παντως πως φυτοζωουσε,αρχικα η Μορρις εριξε αρκετα λεφτα για να κανει το νεο εργοστασιο στον Ασπροπυργο.Η αγρια φορολογια,η ανωμαλια στην αγορα απο την συνεχη ανοδο των τιμων και η απωλεια μεγαλου ποσοστου απο το Marlboro,οδηγησε σε αυτο το σκηνικο.
    Το Βlend 29 το εχω κανει.Εχω πολυ θετικη γνωμη.Το Bright Leaf ειναι φτιαγμενο για τα Αγγλικα στανταρ,χαρμανι Βιρτζινια και φθηνοτερο στην τιμη.Πολυ πετυχημενο ειναι το Gold Advanced,που δεν το εχω καπνισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι το Gold Advanced είναι πάρα πολύ καλό τσιγάρο. Το είχα πάρει στη Γαλλία οταν πρωτοκυκλοφόρησε και ενα βράδι αναγκάστηκα να το ανολιξω και να το καπνίσω, επειδή στη Γαλλία τα τσιγαράδικα-και γενικά όλα τα καταστήματα-κλείνουν στις 18:00 και δεν προνόησε κανείς, όπως πχ στη Γερμανία, να βάλει ενα μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Αν ξεμείνεις δλδ στις 6 την πάτησες...Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και όταν κυκλοφόρησε το ίδιο μαύρο πακέτο και στην ελληνική αγορά πήρα να δοκιμάσω, αλλά φυσικά δεν είχε καμία σχέση. Το Βlend 29 το είχα κάνει στη Γερμανία, μαζί με ενα ΗΒ. Δεν θυμάμαι και πολλά να πω την αλήθεια. Κάναμε με μια φιλη ενα τουρ Βόννη-Κολωνία-Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν και τα συναφή και πίναμε πολλές μπίρες, οπότε δεν είχε γενική συνείδηση του τι γινόταν. Φωτογραφίες πάντως τραβήξαμε μπόλικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το blend 29 είναι όντως αρκετά καλό...Το bright leaf είναι smoother πιο φτηνό και όχι τόσο καλό για τα προσωπικά μου γούστα, με αρκετά καλό πακετάκι..Το fresh αν δεν κάνω λάθος έχει μιας μορφής κάψουλα στο φίλτρο κάτι σαν μέντα, το κάπνισα από την αγορά της βραζιλίας, αδιάφορο..Πέτρο το Gold advanced πρέπει να λες αυτό που έχουμε εδώ το Gold touch, το μαύρο πακετάκι και πιο slim με άσπρο φίλτρο..έχω δώσει τη γνώμη μου για αυτό...έχει καλό χαρμάνι..αν δεν είναι αυτό είμαι περίεργος ποιο είναι..το καλύτερο marlboro προσωπικά είναι to blend 27 αγορασμένο από USA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε froutopia νομίζω οτι το Gold advanced δεν εχει σχεση με το Gold touch. Πολύ πιθανόν να είναι άλλο τσιγάρο επειδή έχω δει στην Ουκρανική αγορά και τα δυο πακέτα. Για το χαρμάνι δεν ξέρω, ίσως να είναι το ίδιο, ίσως διαφορετικό. όταν το είχα δοκιμάσει πάντως ήταν αρκετά αξιοπρεπές τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Blend 29 το έχω καπνίσει και έχω θετική εντύπωση γι αυτό. Παρ' όλα αυτά το δυνατό σημείο του σήματος αυτού είναι η απουσία προσθέτων. Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα μετριότατο σήμα. Γενικά πιστεύω ότι λείπουν παντελώς από την Ελληνική αγορά δυνατά και γλυκόπιοτα american blend όπως το παλιό LS και το Marlboro gold πριν του αλλάξουν το πακέτο. Το σχόλιο του φίλου Παναγιώτη περι ομοιότητας του core flavour με το παλιό Marlboro συναρτήσει με την καλή του τιμή με κάνουν αρκετά περίεργο να το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μια ερωτηση για το malboro Θα ηθελα να κανω.το malboro filter plus ενα λευκο με κοκκινο υπαρχει στην ελλαδα?και απο θεμα περιεκτικοτητας ποιο ειναι το πιο ελαφρη μαλμπορο στην ελληνικη αγορα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σε καμια βδομαδα παω μιλανο. δε μου αρεσουν τα βαρια τσιγαρα που αφηνουν καψιμο στο λαιμο . αν και δεν καπνιζω πολλα μες τη μερα δεν θελω να κανω 10 τσιγαρα και να το κοβω επειδη δν μπορω αλλο , αλλα να τα εχω απολαυσει .
    Προτινετε μου κατι αν εχετε υποψη σας τι παιζει στην ιταλια :) οι τιμες επισης με ενδιαφερουν !
    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή