ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

AKROPOLIS ex orient de luxe

 Γερμανικος καπνος της Planta με πολυ Ελλαδα μεσα του,οχι μονο λογο ονοματος,αλλα και λογο περιεχομένου. Ο AKROPOLIS κυκλοφορει σε μεταλικο κουτι των 50γρ με τρεχουσα τιμη τα 6,75 Ευρω.Το κουτι διευκρινιζει πως ειναι καπνος για τσιγαρο και για πιπα,ενω στα πλαγια υπαρχει η επιγραφη 50gr Pipe Tobacco. Ανοιγοντας το κουτι ενα χαρτακι επεξηγει πως ο καπνος ειναι ενα μειγμα Ελληνικων ανατολικων και Βιρτζινια με μια μικρη δοση καπνων τυπου Kentucky. Ο καπνος ειναι αριστα ψιλοκομμενος(αρα για καταλληλος για στριφτο),ξανθος,με σχεδον ουτε ενα σκουπιδακι μεσα του και εμφανως πρωτοκλασατος. Ενα αλλο χαρακτηριστηκο του ομως,ειναι πως ειναι υπερβολικα ποτισμενος(αρα καταλληλος και για πιπα) με ενα απαισιο αρωμα μαλλον .... μελι.
   Καπου εκει ξεκινησε η οδυσσεια του καπνισματος του, αρχικα με Ριζλα γαλαζιο,μετα με Smoking γαλαζιο και τελος με Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων που ειναι  το καλυτερο χαρτακι που εχω δοκιμασει. Τσιγαρο βαρυ εως σκληρο,οπου το αρωμα των ανατολικων εχει χαθει σε αυτο του μελιου,τα Κεντακυ δεν γινονται αισθητα,  το μονο που νοιωθεις τελικα ειναι βιρτζινια με.... μελι. Εκανα το λαθος και καπνισα αρκετα με αποτελεσμα το πρωι να ξυπνησω με εναν αισθητο πονολαιμο,που ευτυχως ξεπερασα με δυο διπλους Ελληνικους καφεδες και ενα πακετο Excellence.Οι αλλοι δυο φιλοι που αγορασαν το συγκεκρημενο προιον ηταν λιγοτερο τυχεροι,αφου η γιορτινη φαρυγγιτιδα τους εστειλε αδιαβαστους.
 Τελικα τι φταιει με αυτον τον καπνο,ειναι κακης ποιοτητας; Αναμφιβολα οχι,το αντιθετο τα καπνα του ειναι αριστα. Αυτος που πρεπει να κατηγορηθει ή να συνταξιοδοτηθει ειναι ο blender που εφτιαξε εναν καπνο ερμαφροδιτο και τον κατεστρεψε με ενα βλακωδες ποτισμα,ενω ανετα θα μπορουσε να σταθει και μονος του,χωρις προσθετα.
   Οποιος τον αγορασει,ας τον καπνισει χαλαρα,στην διαρκεια 4-5 εβδομαδων,αφου ενα απο τα θετικα του, ειναι πως στο μεταλλικο κουτι αλλοιωνεται ελαχιστα απο τον χρονο.

Βαθμολογια: 5 στα 10

33 σχόλια:

  1. πολλοί είναι οι καπνοί πίπας που γίνονται και τσιγάρο...νομίζω και ο μπλακ καπτεν...αυτόν δεν τον έχω δοκιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αcropoilis grau περιέχει καπνά που είναι σχεδόν τέλεια.Δύσκολα μπορείς να βρεις τόσο καλά κομμένο και χωρίς σκουπιδάκια καπνό. Είχα αναφέρει πως ο καπνός αυτός είναι ιδιόρρυθμος λόγω του ποτίσματος αυτού που ανέφερες για να συνδυαστεί και με κάπνισμα πίπας. Προσωπικά τον καπνίζω αλλά σποραδικά..Σε γνωστούς που το πρόσφερα είτε το μίσησαν λόγω της μυρωδιάς είτε το απόλαυσαν. Εγώ είμαι κάπου στη μέση.Προφανώς δεν είναι ο καπνός που θα τον κάνω κάθε μέρα αλλά τον τιμάω ανά διαστήματα. Εμένα δεν με πείραξε καθόλου στο λαιμό, λόγω προφανώς της καλής ποιότητας καπνό. Συμφωνώ απόλυτα ότι χωρίς την πρόσθετη αυτή γεύση που τοποθετούν στον καπνό θα ήταν ένας εξαίρετος καπνός..πολυτελείας. Ο OSB(ίδια εταιρία,) Πέτρο είναι ίδιος χωρίς oriental στοιχεία, με όλα τα θετικά που ανέφερες αλλά με την ίδια ευτυχώς ή δυστυχώς μυρωδιά..Σε όποιον τύχει αξίζει να τον δοκιμάσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως απορω γιατι να ποτησει καποιος εναν καπνο με τοσα ανατολικα;Τα ακυρωνει στην ουσια. Ακομα και ο αγαπημενος Davidoff Royalty που ειναι ξεκαθαρα καπνος πιπας,με 50% ανατολικα,τα σεβεται και δεν υπαρχει αλλο αρωμα περα του καπνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και καλή χρονιά!

    Πέτρο, μιας και έχεις μια σχετική εμπειρία με τους καπνούς εκ Γερμανίας, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις δοκιμάσει ποτέ το Manitou Golden Virginia?

    Το διαφημίζουν ως καπνός virginia χωρίς πρόσθετα (ξερός δηλαδή) μόνο από το φύλλο, με καπνούς Ελληνικούς (ναι το διευκρινίζουν) ανατολικούς (οι οποίοι εύχομαι να απαλαίνουν λίγο το ξερό virginia).

    Αν έχεις καμια άποψη για αυτόν τον καπνό θα χαιρόμουν να την ακούσω, αλλιώς θα γράψω τις εντυπώσεις μου αφού το παραγγείλω!

    Έτσι πληροφοριακά καπνίζω Καρέλια στριφτό και Καρέλια Φίλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω διαβασει πολλα θετικα σχολια για τον Manitou απο φιλους του blog,αλλα προσωπικα δεν τον δοκιμασα. Αν και εχω παθει περιπου "στριφτοφοβια" μετα τις τελευταιες αποτυχημενες επιλογες απο Γερμανια,οταν αποφασισω να ξανακαπνισω στριφτο θα τον δοκιμασω,μια και με τραβηξε αυτο που εγραψες για Βιρτζινια με Ελληνικα. Αν τον δοκιμασεις ελευθερα να γραψεις τις εμπειριες σου ή και να στειλει ξεχωριστη κριτικη ωστε να την δημοσιευσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς στον akropolis θέλουν να περάσουν το στίγμα τους μέσα από το συγκεκριμένο άρωμα..Ο Manitou είναι όντως αρκετά καλός καπνός..To τελευταίο πακετάκι που κάπνισα ήταν ο Danske Club Full & Aromatic..προσωπικά ο καλύτερος αρωματικός καπνός..για αλλαγή είναι πολύ ωραίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνω.Τον καπνισα και εγω τον Danske,αν και Fine Cut γευστικα φερνει σε αρωματικο καπνο πιπας.Ειχα την αισθηση μαλιστα πως μου καθοτανε ολο αυτο το αρωμα στον λαιμο. Εντονα μου θυμισε ενα τσιγαρο που ειχα στριψει με Captain Black Gold ετσι για την δοκιμη. Μετα απο 3 τσιγαρα,πηγε υπερ φτωχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Froutopia επειδη σκοπευω μεσα στην εβδομαδα να παραγγειλω Treasurer,τι προτεινεις Black,Gold or Silver; Απο οσο ξερω εχουν παρομοιο βαρος και τα τρια.Θεωρεις πως αξιζουν τον κοπο,ειναι οτι καλυτερο εχεις καπνισει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Danske Full Aromatic είναι καλύτερος από τον Fine cut αλλά γούστα είναι αυτά φίλε Πέτρο..εξάλλου με τίποτα δεν είναι ο καπνός που θα κάπνιζα συστηματικά..Για τον Gold Treasurer δεν έχω γνώμη μιας και κάπνισα τις άλλες δύο εκδοχές, αλλά έχω ακούσει από φίλο ότι είναι τρομερός και λίγο ελαφρύτερος..Τώρα από τα άλλα δύο θα διάλεγα τον Black χωρίς να υποβαθμίσω τον Silver..Πως αξίζει τον κόπο Πέτρο να τους καπνίσεις αξίζει και με το παραπάνω..Στο άμα είναι το καλύτερο τσιγάρο, είναι λίγο δύσκολο να το απαντήσω μιας και κάπνισα από ένα μόλις πακέτο, και υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που δεν μπορείς να το απαντήσεις. Πάντως εγώ 8α σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα, κλείνοντας τα μάτια στην τιμή που είναι μεγάλη(και ανοίγοντας το πορτοφόλι)..Μπορείς να γράψεις πολλά για αυτό το τσιγάρο, αλλά άμα σε αρέσουν τα Virginia είναι καταπληκτικό..Όπως λένε και οι πολύ καλοί Βρετανοί γνώστες του τσιγάρου που πραγματικά κατέχουν το θέμα, το θέμα του τσιγάρου ξεκινάει από το Treasurer και καταλήγει σε αυτό..Ας πούμε αν τους πεις να αριθμήσουν ποια είναι τα καλύτερα τσιγάρα θα πούνε:
    Treasurer
    1)...
    2)...
    ...
    1000)...
    Treasurer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα το κανω,χαλαλι τα λεφτα,για μια φορα αξιζει. Θα κινηθω σε Black και Gold

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδια εχει κυκλοφορησει εδω και λιγες ημερες καπνος L&M!Ειναι αριστα ψιλοκομμενος σχεδον χωρις κανενα σκουπιδακι αν και λιγο βαρυς.Εγω που τον δοκιμασα τον θεωρω πολυ καλο καπνο σε σχεση με τους αλλους που κυκλοφορουνε.Λογο προωθησης τον εχουνε στα 2.50Ε στα 20g.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και καλά θα κάνεις Φίλε Πέτρο..μερικά πράγματα αξίζουν και με το παραπάνω..Τον καπνό το L&M δεν τον δοκίμασα στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, και δεν με είχε αρέσει..άμα τύχει κανένας φίλος που το καπνίζει θα το δοκιμάσω..Πάντως μιας και αναφέρουμε τον L&M, πρόσφατα διαπίστωσα ότι πουλάει τρελά ο L&M το γαλάζιο 25αρι πακετάκι..και στη δουλειά και από πακέτα στο δρόμο το συναντάω συνέχεια..τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδια, παντως αμα θελετε ας κανει κανεις κανενα αφιερωμα στον καπνο L&M.Πιστευω οτι λεει αρκετα σαν καπνος(στην ποιοτητα τουλαχιστον)σε συγκριση με τους αλλους που κυκλοφορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ. ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ROYALS 120s ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ? ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΑΡΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ MORE) ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ 120s ΤΣΙΓΑΡΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημέρες! σε πέτυχα απο αναζήτηση... καλή δουλειά κάνεις, τα σέβη μου..
    ερώτηση έχω κι αν ξέρεις μου απαντάς.
    θέλω ένα καπνό ελαφρύ ,με χαμηλή περιεκτικότητα σε πίσσα και νικοτίνη. Καπνίζω old κίτρινο με Φιλτράκι swan μαυρο και χαρτάκι κόκκινο rizzla
    στα πακέτα δεν αναφέρουν τπτ. και επειδή έχω προβληματακι υγείας, το ψάχνω...
    αν μπορείς και ξέρεις πες μου ένα συνδιασμό για ελαφρύ κάπνισμα.
    σ ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καπνο Καρελια,χαρτακια Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων που ειναι εντελως φυσικα και κρατουν πισσα και νικοτινη,φιλτρακια ανθρακα,κατα προτιμηση Rolling.Ο Ανθρακας εχει την ιδιοτητα να εξοντωνει πολλες απο τις βλαβερες συνεπειες του καπνου.
    Ελπιζω να βοηθησα και περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλερ Hatzi έχω την εντύπωση πως τα Royals 120's κυκλοφορούν ακόμα. Έτσι νομίζω μιας και τα είδα πρίν από 2 μέρες. Δεν ξέρω αν είναι κάποιο πακέτο που ξέμεινε, αν όντως έχει σταματήσει η κυκλοφορία τους. Πάντως αν πράγματι σταμάτησαν είναι αρκετά ενδιαφέρον να μάθουμε το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πετρο, εχεις να μου προτεινεις κανενα καλο american blend τσιγαρο?Να αφηνει μια ωραια γευση στο στομα(γλυκοπιοτη) Μιας και δεν ειμαι φανατικος καπνιστης(εθισμενος) αλλα το κανω για απολαυση, δεν με νοιαζει και τοσο η τιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. American Blend που ξεχωριζουν τα Σαντε Φιλτρο,Davidoff Gold και το κλασσικο Marlboro. Προσωπικα το αγαπημενο μου ειναι το Σαντε Φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οκ, σε ευχαριστω.Αναμεσα σε L&M 25αρη,camel blue,stuyvesant και silc cut μωβ,ποιο απο αυτα προτεινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελα ρε...!
    Του Σιλκ Κατ η γευση, φερνει καθολου στου Σαντε Φιλτρο ή ουδε μια σχεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και αναμεσα σε Σιλκ Κατ και Σαντε Φιλτρο ποιο απο τα 2 προτεινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το Σαντε Φιλτρο.Τα γουστα ειναι υποκειμενικα,κανεις τις δοκιμες σου και βλεπεις τι σου κολλαει καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οντως.Επειδη ομως εχω λιγο ευαισθητο αναπνευστηκο το Σιλκ Κατ που ειναι πιο ελαφρυ, θα μου ερχεται καλυτερα λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέτρο για άλλη μια φορά θα σου γράψω πως το ιστολόγιο σου είναι φτιαγμένο με μεράκι και τα παρατιθέμενα σχόλια σου γίνονται μετά λόγου γνώσεως.Εκτός από τα σήματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, έχω δοκιμάσει και τα περισσότερα από τα πακέτα που βρίσκεις μόνο στο εξωτερικό, με κορυφαία τα Sobranie Black Russian.Τα Καρέλια Excellence και τα Sobranie Coctail είναι εξαιρετικά,αλλά μάλλον λόγω κυτταρικής μνήμης δε μπορώ να απολαύσω ένα τσιγάρο,που δεν έχει ανατολικά καπνά και περιέχει μόνο Virginia.O Ασσος φίλτρο-κασετίνα είναι το αγαπημένο μου τσιγάρο,όχι λόγω χαμηλής τιμής,αλλά γιατί λατρεύω τη γεύση του.Ήθελα να σε ρωτήσω εαν το σενάριο που θέλει την αύξηση φόρου στα καπνά να εξαφανίζει από την αγορά τα φτηνά ελληνικά σήματα συμπαρασύρει και τον Ασσο κασετίνα, ή αντίθετα δοθέντος ότι ο Παπαστράτος ανήκει πλέον στη Μορρις, ο Ασσος κασετίνα δε θα έχει αυτή την πιθανή μοίρα.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν μπορω να το γνωριζω. Η Μορρις μαλλον δεν ενδιαφερεται για αυτα τα τσιγαρα. Μου φαινεται απιθανο πάντως να σταματησει ο Ασσος Φιλτρο κασσετινα αφου εχει μετριες αλλα βιοσιμες πωλησεις,ενω ο μπασταρδεμενος Ασσος μαλακο πουλαει καλα και στις νεαρες ηλικιες και ο Ασσος Σκετο ειναι το νο1 αφιλτρο τσιγαρο της χωρας.
    Πιστευω πως θα επιζησουν,για καποια χρονια ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πετρο, επειδη εγω εχω ευαισθητο αναπνευστικο και οταν καπνιζω, το κανω καθαρα και μονο για απολαυση και οχι εθιστικα, συμφωνεις με την αποψη οτι το BF θα ηταν για μενα το καταλληλο τσιγαρο απο αποψη υγειας λογω του βιολογικου του φιλτρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το BF ειναι το λιγοτερο επιβλαβες. Αν η υγεια σου ειναι επιβαρυμενη παντως,ειδικα στο αναπνευστικο, καλυτερα να αποφευγεις το καπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οντως, ενα δικιο εχεις!Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τα σιγαροχαρτα καπνοπαραγωγων που μπορουμε να τα βρουμε θεσσαλονικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν ξερω. Ενα ψιλικατζιδικο στην περιοχη μου που τα εφερνε, μου ειπε πως πουλησε ολο το stock,αλλα δεν καταφερε να τα ξαναφερει γιατι στα τηλεφωνα της εταιρειας(Αθηνα εδρα),δεν το ..... σηκωνει κανενας. Ελπιζω να μην σταματησε η κυκλοφορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λίγα λόγια για τον akropolis, που τον δοκιμασα εξ'αιτιας του blog. Πολύ καλός καπνός, αλλά αυστηρά ακατάλληλος για πίπα! Στο καθαρά καπνιστικό του κομμάτι θα συμφωνήσω με τον Πέτρο κατά 80%. Τα ανατολικά χάνονται και επικρατει μια υποψια virginia μαζι με κατι αλλο, που θυμιζει ανατολικα. Θελει πολυ 'σκεψη' νομιζω για να αποκρυπτογραφηθουν ολες οι γευσεις του. Συμφωνω επισης οτι το blending δεν ηταν και τοσο σπουδαιο και πολλά από τα αριστα καπνα που περιεχει θαβονται. Εχοντας καπνισει καμποσα απο την planta, δεν μου κανει και πολυ εντυπωση αυτο...Παντως ειναι τιμιος καπνουλης, κοψιμο απο τα παλια, μου θυμισε το χωριο μου και τις σακουλες καπνο που επερνε ο πατερας μου με τα ροζ τσιγαροχαρτα. Νομιζω οτι αν τον επιλεξει καποιος θα πρεπει να τον αφησει να παλαιωθει για να βγουν καλυτερα οι γευσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή