ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Javaanse Jongens Classic

 Καλα Χριστουγεννα σε ολους.
   Για αυτον τον Ολλανδικο additive free καπνο με το περιεργο ονομα,τουλαχιστον 5-6 αναγνωστες του blog μου ειχαν υποδειξει πως πρεπει να τον δοκιμασω. Προιον της  Theodorus Niemeyer(Craven), που  περασε στην ιδιοκτησια της ΒΑΤ, εχει μεγαλη επιτυχια στην Ολλανδια και την Γερμανια. Οι παραλλαγες της μαρκας ειναι 5 αναλογα με το βαρος.Εγω καπνισα τον Classic που σημαινει πως υπαρχουν δυο δυνατοτερες και δυο απαλοτερες εκδοχες. Το χαρμανι ειναι ανακατεμα καλων ξανθων και σκουρων καπνων,με αποτελεσμα να εχουμε ενα καπνο διχρωμο. Παντως η χαρακτηριστικη (και αντιπαθητικη) μυρωδια των Kentucky,δοξα τον Θεο απουσιαζει. Η πρωτη αισθηση οταν ανοιξα την καπνοσακουλα ηταν απογοητευση:απο το αθλιο Ολλανδικο κοψιμο με τα πολλα κοτσανια και τα ατελειωτα σκουπιδια,δεν γλυτωσε ουτε αυτη η μαρκα. Η συνεχεια παντως αποδειχθηκε καλυτερη: Ο Javaanse ευτυχως,περα της οπτικης συγγενειας με DRUM και Van NELLE δεν ειχε  γευστικη ταυτιση μαζι τους. Φτιαχνει ενα γλυκοπιοτο και ηπιο τσιγαρο,στο καταλληλο βαρος,που αρεσει αν και δεν ενθουσιαζει. Επισης καθεται μια χαρα στον λαιμο,ενω ειναι μεγαλο συν πως δεν εχει και καθολου προσθετα. Αν ηταν να τον παρομιασω με ενα ετοιμο τσιγαρο,αυτο θα ηταν το Marlboro.
   Δεν θα επιδιωξω να ξανακαπνισω τον Javaanse,αλλα θα τον τιμησω με χαρα αν τυχει να ξαναβρεθει στα χερια μου. Με διαφορα ο καλυτερος Halfsware που εχω καπνισει, για αυτο και δικαια τον βαθμολογω με ενα 7 στα 10.

66 σχόλια:

  1. Συμφωνώ Πέτρο με την κριτική του εν λόγω καπνού..Πρώτη εντύπωση που είχα και εγώ όταν άνοιξα το πακέτο ήταν..ωχχ ο drum με άλλο όνομα..κακό κόψιμο με σκουπιδάκια, λίγο λιγότερα αλλά υπαρκτά..το τσιγάρο παρόλο που δεν έχει πρόσθετα αρώματα σου βγάζει ένα αρωματάκι..ο εν λόγω καπνός πριν κάποια χρόνια ήταν καλύτερος δυστυχώς..για τον τωρινό μιλώντας,ήπιο κάπνισμα όχι τόσο ιδιαίτερο..και δυστυχώς το ξαναλέμε αλλά πρέπει να το πούμε..είναι παιδιά ανώτερος από τους καπνούς που κυκλοφορούν στη χώρα μας..στην αγορά του εξωτερικού μπορεί να περνούσε σχεδόν αδιάφορος αλλά εδώ θα άρεσε πολύ..δεν μπορώ να σκεφτώ εφόσον υπήρχε στη Ελλάδα γιατί κάποιος να στρίψει έναν drum και όχι αυτόν..να πω και για τον άσπρο(white) ότι έχει κάποια oriental στοιχεία, θυμίζει τον drum τον λευκό αλλά καλύτερος και ηπιότερος για το λαιμό..εγώ προσωπικά σταμάτησα να τον καπνίζω αλλά όπως είπε και ο Πέτρος άμα έρθει στα χέρια μου θα στρίψω με ευχαρίστηση..στα συν και το ωραίο πακετάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλός halfzware shag αλλά όχι αντιπροσωπευτικός.......προσωπικά όταν μου λένε για τέτοιους καπνούς σκέφτομαι με τη μία τον ντραμ....αυτόν έτυχε να τον δοκιμάσω σε μπλε όμως σακουλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκανα μια αναζητηση στο ιντερνετ στα φιλτρα (γιατι τωρα τελευταια τα ριζλα δεν μου πολυ γεμιζουν το ματι) και ειδα οτι κυκλοφορουν πολλες αλλες μαρκες πολυ ακριβοτερες απο τα swan και τα rizla και πολλές με άνθρακα , είναι καλές? αξίζουν?, ή να κατευθυνθώ απλώς σε πιο μεγάλα φίλτρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μεγάλα φίλτρα είναι λίγο μανίκι να τα κουβαλάς μαζί σου. Είχα δοκιμάσει και τα Swan με άνθρακα, τα οποία δεν μου πολυάρεσαν. Δώσε και μια ευκαιρεία και στα Rolling, εγώ χρησιμοποιώ αυτά και μπορώ να πω πως απ`όσα έχω χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα σε αφήνουν να απολαύσεις περισσότερο τον καπνό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο φιλτρα χρησιμοποιω Rizla slim. Aπο χαρτακια χαλαρα το καλυτερο ειναι το Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων, το οποιο πετυχα τελικα σε ενα ψιλικατζιδικο διπλα στο σπιτι μου και οντως δικαιωσε τα πολυ καλα λογια του φιλου απο τον Διαδικτιακο Τεκε.Αυτο το χαρτακι μεταμορφωνει και τον πιο μετριο καπνο. Σε 3 εκδοχες κυκλοφορει,αναφερομαι στην πιο ελαφρια.
    Τωρα για τους καπνους: Οσοι διαβαζουν το blog καιρο ξερουν πως δεν μου αρεσει το στριφτο τσιγαρο. Δεν μου αρεσαν οι καπνοι της Ελλαδας,αλλα εχωντας καπνισει και πολλους ονομαστους του εξωτερικου αυτη την περιοδο, κατεληξα πως δεν μου αρεσουν ουτε οι ξενοι.Οφοιλω να πω παντως πως τον καπνο του φιλου μας του κ.Καρελια τον ειχα αδικησει καπως.Μπορει προσωπικα να μην μου αρεσουν τα αρωματα,αλλα τωρα που διευρυνα τις εμπειριες μου ως καπνιστης στριφτου,θεωρω πως ο καπνος Καρελια ειναι πολυτελης στο ειδος του,αφου ειναι αριστα κομμενος,χωρις σκουπιδακια και ξανθου χρωματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα rolling τα φίλτρα δεν τα εχω δοκιμάσει ποτέ αλλά τώρα βρήκα και εγώ το τσιγαρόχαρτο καπνοπαραγωγών που είναι πολύ καλύτερο ... χρησιμοποιούσα και σχετικά βαριά χαρτάκια γιατί τα άλλα ελαφριά δεν μου άρεσαν και σε συνδυασμό με δυνατούς καπνούς το φίλτρο δεν έκανε απολύτως τίποτα....δεν ξέρω αλλά το χαρτάκι καπνοπαραγωγών κάνει το τσιγάρο να μοιάζει ελαφρύτερο...βγαίνει και ένα άλλο το ελληνικό στριφτο 1916 αλλά δεν κολλάει με τίποτα θέλει κόλλα στιγμής...πάντως κυκλοφορούν καλοί καπνοί αν αναλογιστείς την τιμή σε συνάρτηση με την ποιότητα κάποιων βιομηχανικών σημάτων (π.χ. λάκυ στράικ,γκουλουάζ μπλόντς,τζον πλέιερ σπέσιαλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. koprodog μιλάς για τα rolling με άθρακα? τα κανονικά? τα σλιμ ή τα ρέγκιουλαρ....γαιτί εγώ αναφέρομαι στα ρίζλα ουλτρα σλιμ όχι στα σλιμ αυτά είναι πολύ μεγάλα για έξω τα ρόλινγκ βολεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα κανονικά Rolling μιλάω, δεν ήξερα βασικά πως κυκλοφορούν και άλλα, ίδια περίπου συσκευασία με Rizla ultra slim και τα κλασικά Swan έχουν.
    Το "Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών" είναι πραγματικά κορυφή. Καταλαβαίνεις και την απουσία χημείας (κάτι που βοηθάει πολύ στο να ευχαριστηθείς τον καπνό) όταν μετά από ένα στρίψιμο με αυτό δοκιμάσεις να στρίψεις ένα τσιγάρο με Rizla. Η κόλλα των Rizla αφήνει στη γλώσσα μια περίεργη γεύση σαν "δηλητήριο", ενώ το "σιγαρόχαρτο" έχει φυσική κόλλα ακακίας, η οποία δεν αφήνει τίποτα. Και ευτυχώς, στην Ξάνθη τα περισσότερα περίπτερα το έχουν και έχει αρχίσει να το χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πάντως τα ρολλινγκ στην αθήνα δεν κυκλοφορούν καθόλου όλοι σουαν χρησιμοποιούν σπάνιο να βρεις φίλτρα εκτός απο ριζλα και σουαν...τώρα πήρα ρίζλα σλιμ (λίγο μεγαλύτερα) νομίζω είναι μια χαρά αυτά τα ουλτρα σλιμ είναι πολύ μικρά και αν έβαζες διπλό είχε μια πολύ περιέργη γεύση...κυκλοφορούν και χαρτάκια ρολλινγκ οικολογικά αλλά με κόλλα αραβική που κάνει το τσιγάρο να μυρίζει κάπως περίεργα.τα χαρτάκια της ριζλα τα περισσότερα δεν μου αρέσουν ντραμ χρησιμοποιούσα. πάντως κατάλαβα πια ρολλινγκ λες δεν τα εχω δοκιμασει είναι αυτά στη πράσινη συσκευασία ίδια τιμή με σουαν και ριζλα έχουν ... πάντως με τα ρίζλα σλιμ που πηρα τωρα δεν ειδα αλλοίωση στη γεύση και το κουτί είναι σχετικά μαζεμένο.....πάντως αν τα βρω θα τα δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα ρολλινγκ τα χρησιμοποιεί ενας φίλος μου τα μπλε τα κανονικα 8χιλιοστα δεν μου ταιριαζουν δίνουν μια σκληροτητα στο τσιγαρο ενω λένε πως είναι 100% οικολογικα χωρίς χημικές ουσίες....από όσα έχω δοκιμάσει πάντα θεωρούσα χειρώτερα τα σουαν μετά από συτη την οικολογία άλλαξα γνώμη ... βέβαια δεν ξέρω πως είναι τα λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιος μπορεί να κινηθεί σε αγορές κυρίως της Βρετανίας αξίζει να δοκιμάσει τα χαρτάκια JOB 1.25(γαλλικής προέλευσης) όπως και άλλες εκδοχές της εταιρίας, Pure Hemb(από τα καλύτερα προσωπικά) λεπτό χαρτάκι πολύ καλό, δοκιμάστε το σίγουρα άμα το βρείτε, Gizeh Green(γερμανικής προέλευσης) ωραίο επίσης. Άμα θυμηθώ άλλα θα τα παραθέσω. Από φιλτράκια τα Efka, πιο χοντρά αλλά καλά(και άνθρακα επίσης), Wilsons of Sharrow σε διάφορα μεγέθη και ποιοτικά. Όσον αφορά για τους καπνούς Πέτρο, προσωπικά υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα καπνού ανάμεσα στη Ελλάδα και το εξωτερικό,πέρα από τις υποκειμενικές γνώμες. Σε κάποιον μπορεί να μην του αρέσει ο πιο μαυριδερός ή πιο ξανθός καπνός, αλλά υπάρχουν κάποιοι αντικειμενικοί παράγοντες. Τον Καρέλια τον εκτιμώ πολύ αλλά ο καπνός δεν είναι φυσικός, όπως και να το κάνουμε. Δεν μιλάω χωρίς πρόσθετα, εννοείται δεν είναι, αλλά έχει και χαρακτηριστική μυρωδιά..σε αυτό χάνει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω σε αυτή τη μορφή..άμα βγάλει αυτό το άρωμα καρύδας ή οτιδήποτε είναι τότε μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα. Μιλώντας για καπνό τέτοιου τύπου με αρώματα ναι είναι πολύ καλός, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι καπνός τσιγάρου όπως πρέπει να είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης, όσον αφορά το ''Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών'' συμφωνώ απόλυτα. Είναι πολύ καλό χαρτάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα ΕΦΚΑ κυκλοφορούν και σε σλιμ; γουιλσον οφ σαροου δεν τα εχω ξανακουσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε froutopia, ομολογω πως η τελευταια παρτιδα Γερμανικων καπνων με ξενερωσε απιστευτα οσο αφορα το,ετσι και αλλιως αντιπαθες σε εμενα, καπνισμα στριφτου τσιγαρου. Η αληθεια ειναι πως δεν κινηθηκα προς δυο-τρεις πολυτελεις καπνους που ειχες υποδειξει(OSB+ τα αλλα δυο μεταλικα κουτια),αλλα απο αυτους που πηρα βγηκαν ολοι μαπα,με την εξαιρεση του Javaanse!Ακομα και ο Pueblo που τον ειχα απολαυσει απο την Ισπανια,τωρα δεν μου αρεσε. Κρατω βεβαια και εναν Danske κλειστο,αλλα δεν προκειται να τον ανοιξω πριν περασει κανενα τριμηνο,τοσο σιχαθηκα το στριφτο.
    Το χειροτερο ειναι, πως πηρα και εναν φιλο στον λαιμο μου,ο οποιος αν και ηθελε να κινηθει στα γνωστα Sobranie Cocktail και Orienta,επιρεαστηκε,πηρε μια απο τα ιδια και κατεληξε με μια ξεγυρισμενη φαρυγγιτιδα που τον πηγε σε πυρετο. Με καταριεται ο ανθρωπος που του χαλασα τις γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον καπνο του Καρελια και την ..... καρυδα συμφωνω. Αυτο χαλαει(για τα γουστα μου) τον καπνο. Ομως το αριστο κοψιμο,τα ελαχιστα σκουπιδακια, ο (οπτικα) καταξανθος καπνος καθως και το οτι δεν ενοχλει ιδιαιτερα στον λαιμο, ειναι στα συν. Θα μπορουσε να εχει αρκετα μεγαλη διεθνη παρουσια στο μελλον.
    Για τα χαρτακια τα Pure Hemb καθως και το JOB,βρησκονται με λιγο κοπο στην Ελλαδα. Δεν εχω αποψη,αλλα θα μεινω στο Καπνοπαραγωγων,οταν χρειαζεται, για λογους οικονομικου πατριωτισμου.
    Κανενα καλο φιλτρακι με ανθρακα βρησκεται; Δοκιμασα τα swan αλλα κολλουσαν μονο στον καπνο του Καρελια, πηρα και τα over top αλλα δεν μου εκαναν εντυπωση.
    Καλη Χρονια να εχουμε και το 2011 θα μπουμε με καπνοκριτικη για το Akropolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως είπαμε φίλε Πέτρο εκτός από κάποια αντικειμενικά στοιχεία το κάπνισμα είναι θέμα υποκειμενικό. Παράθεσε και την κριτική του Akropolis να το συζητήσουμε. Απλά να σε ενημερώσω ότι ο OSB είναι σαν τον Akropolis(ίδια εταιρία και ιδιόρρυθμος καπνός), αλλά μόνο virginia. Ο Mcconnell δεν είναι ξανθός καπνός αλλά από καπνά της Αφρικής και της Βραζιλίας με λίγα oriental, άρα σκουρόχρωμος. Για τον Pueblo είχα αναφέρει κάποτε ότι δεν είναι από τους καλούς additive free καπνούς..Για τον φίλο σου.. εγώ έχω άλλο πρόβλημα..άμα μου τελειώσουν οι ξένοι καπνοί και κάνω ελληνικούς με το που τελειώνει το σακουλάκι έχω βήχα..πάντα..μια φορά είχα παραγγείλει 9 διαφορετικούς καπνούς του εξωτερικού(ποιοτικούς βέβαια) και δεν είχα ούτε πονόλαιμο..άρα όλα εξαρτώνται από τον καθένα..
    Για τον καπνό του Καρέλια συμφωνώ ότι είναι ξανθός ψιλοκομμένος και όσα αναφέρεις. Μπορούν να βγάλουν έναν καπνό χωρίς αρώματα πραγματικά διαμάντι, που να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους.
    Με άνθρακα καλός είναι ο Efka Red, αλλά δεν κυκλοφορεί Ελλάδα νομίζω(8 mm). Όντως τα χαρτάκια ''Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών'' αξίζει..είναι πολύ ποιοτικά.
    Από όσο ξέρω φίλε Μαύρο Ρόδο τα Efka δεν κυκλοφορούν σε slim..Άμα βρεις τα Wilsons of Sharrow δοκίμασε τα..αξίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυκλοφορεί ο cutter's choice στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δοκιμασα τα Ελληνικα Φιλτρακια Rolling(η εταιρεια που βγαζει το Σιγαροχαρτο Καπνοπαραγωγων + το Ελληνικο Τσιγαροχαρτο) στην εκδοχη τον 6mm με ανθρακα. Κορυφαιο φιλτρακι,το μοναδικο με ανθρακα που δεν επιρεαζει καθολου την γευση του τσιγαρου και απουσιαζει εντελως το "καψιμο" που βγαζουν τα φιλτρα αυτου του ειδους. Θα δοκιμασω και τα κανονικα.
    Σε γενικες γραμμες ο λογος που πηγαμε κατα διαολου σαν χωρα ειναι αυτος: αν και παραγουμε πολυ καλα προιοντα με μερακι, αυτα δυσκολευονται να αποκτησουν την διανομη που πρεπει για να φτασουν στον καταναλωτη και ετσι επι του προκειμενου φευγει ενα καρο χρημα στο εξωτερικο για προιοντα τριτοκλασσατα(εδω Rizla & Swan).
    Δοκιμασα και το Ελληνικον Σιγαροχαρτο το κοκκινο, το οποιο ειναι χοντρο και δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα, σε αντιθεση με το Καπνοπαραγωγων που ειναι το καλυτερο χαρτακι που εχω δοκιμασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέτρο είσαι σίγουρος ότι είναι Ελληνική εταιρία η Rolling?

    Έχω την εντύπωση πως είναι φασον τα προϊόντα 'Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών' και 'Ελληνικών Σιγαρόχαρτο'. Θυμάμαι όταν τα δοκίμασα είχα προσέξει πως δεν ήταν φτιαγμένα στην Ελλάδα (κοίτα το barcode, τα πρώτα τρία νούμερα πρέπει να είναι 520). Πάντως και Ελληνική εταιρία να είναι που απλά τα φτιάχνει έξω, πάλι κάτι είναι και αυτό.

    Όσον αφορά τα χαρτάκι, και εμένα μου άρεσε το Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών. Δεν αλλοιώνει την γεύση πολύ και είναι σε καλό πάχος για τους ελαφρύ καπνούς που κυριαρχούν στην Ελλάδα. Το παρομοιάζω με τις σειρές Hemp των άλλων εταιριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το Barcode δεν ειναι δεσμευτικο.Πολλες φορες σημβαινει προιοντα με το 520 να εχουν παραχθει στο εξωτερικο και η εταιρεια επειδη εχει δηλωσει εδρα την Ελλαδα να εμφανιζουν to 520. Καμοια φορα σημβαινει και το αντιθετο,προιοντα που εχουν παραχθει στην Ελλαδα(Κοκα-κολα,Μερεντα,προιοντα της Κραφτ,τα περισσοτερα βιβλια) να εμφανιζουν ξενο barcode.
    Τα Καπνοπαραγωγων και το Ελληνικο Τσιγαροχαρτο εχουν Barcode Αμερικης. Θεωρω παντως πως αν η εταιρεια ηταν ξενη,θα ειχε διεθνη ιστιοσελιδα, θα δραστηριοποιουνταν σε αλλες χωρες καθως και δεν θα επελεγε αμιγως Ελληνικες ονομασιες για τα προιοντα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αν παρασκευαζονταν στην ελλαδα πετρο γιατι δεν γραφουν κατασκευασμενα στην ελλαδα.τωρα που ολα τα προιοντα καπνου γραφουν κατασκευασμενα στην ΕΟΚ ο μονος τροπος να καταλαβεις τη χωρα ειναι το barcode η ιμπεριαλ για παραδειγμα γραφει σε ολα τα προιοντα της κατασκευασμενα στην ΕΟΚ αλλα αν δεις το barcode βλεπεις οτι για παραδειγμα ο van nelle φτειαχνετε στις κατω χωρες. Το θεμα ειναι θα μου πεις αν η σακουλα τυπωνεται στην ελλαδα τα καπνα ειναι απο το κονγκο και το αυτοκολλητακι απο την κινα στην ουσια εχουμε barcode το τοπου που συσκευαζεται και οχι προελευσης.....παντως απο οπου και να ειναι ειναι καλα τσιγαροχαρτα και αυτο εχει σημασια αλλωστε η ρολλινγκ αν δεις στο κουτι τον φιλτρων πουλαει σε ολη τη δυτικη ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γενικα δεν γραφουν χωρα κατασκευης. Εφοσον η εταιρεια Rolling παντως εχει διευθυνση,τηλεφωνο και εδρα στην Ελλαδα,θεωρω απιθανο να κατασκευαζει τα προιοντα στις ΗΠΑ. Ειπαμε πως το barcode δεν ειναι καθολου δεσμευτικο,οποιος το εχει παντως απορια ας τους κανει ενα τηλεφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τα φιλτρα ρολλινγκ παντως βγαζουν ενα καψιμο τα πρασινα ....τα υπολοιπα ειναι ακετα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορεί να έχεις δίκιο για το 520, αν και ήξερα πως αυτό δηλώνει τη χώρα κατασκευής. Πάντως το θεωρώ λίγο απίθανο να παρασκευάζονται στην Ελλάδα (όσο και αν θα το ήθελα).

    Όπως είπα το πιο πιθανόν είναι πως τα χαρτάκια είναι φασόν. Όποιος θέλει μπορεί να τυπώσει χαρτάκια με το δικό τους λογότυπο. Μάλιστα παλιά σκεφτόμασταν η παρέα να κάνουμε παραγγελία για χαρτάκια με την Ελληνική σημαία και το αστέρι της Βεργίνας. Η Miquel y Costas, βλέπε χαρτάκια Smoking, βγάζει χαρτάκια Private Label.

    Το πιο πιθανόν είναι πως κάτι τσακάλια βρήκαν μια καλή εταιρία και έφτιαξαν χαρτάκια. Δεν είναι κακό και πάλι είναι Ελληνική εταιρία. Εφόσον αποδείχτηκε πως τα χαρτάκια είναι καλά αξίζει να τους στηρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κοιταξε ισως απευθυνονται στην ελληνικη αγορα η ρολλινγκ ειναι μαι εταιρια που δουλευει πολυ τα σχεδια στα προιοντα της....εφοσον ομως ειναι τοσο καλα και ελληνικα να μην ειναι δεν βλεπω κανενα λογο αν μην τα χρησιμοποιω.....εκδοχη ουλτρα θιν εχει το ελληνικο τσιγαροχαρτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. froutopia vrika ta pure hemp poli kalo xartaki kalitero apo to paragwgwn mu fenete mias kai bgazi ligwtero kapsimo kai filtra dn vrika wilson of sharow kai efka mono xwris an8raka opote kateli3a sta gizeh slim ta apla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η γνώμη μου φίλε Ρόδο για το Pure Hemp είναι παρόμοια και ίσως είναι το καλύτερο χαρτάκι που έχω καπνίσει..Το Pure Hemp είναι λίγο πιο ακριβό αλλά αξίζει..καλή επιλογή και τα gizeh..
    Από όσο ξέρω τα Rolling είναι ξένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τα ρολλινγκ εχουν μπαρκοουντ αμερικης αλλα μονο για εξαγωγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. παιδια στην ελλαδα υπαρχει αυτος ο καπνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δοκίμασα κι εγώ τα φιλτράκια Over Top slim. Έχουν τυλιγμένο χαρτάκι, χωρίς να έχουν άνθρακα. Δε μου αρέσουν γευστικά (όχι, δε τα έφαγα), ενώ έχουν απαράδεκτη συσκευασία (σακούλα με κλιπ σαν αυτό του Golden Virginia καπνού), που μου θυμίζει σακουλάκι με μπατονέτες για αυτιά!
    Ενώ στα χαρτάκια έχω κατασταλάξει (Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών ή άμα ξεμείνω Rizla μπλε και κανά πορτοκαλί, ενώ εκκρεμεί η δοκιμή των Pure Hemp), έχω ένα θέμα με τα φιλτράκια. Δεν έχω βρει τα Gizeh ακόμα.
    Επίσης, 2 slim Rizla μαζί, δεν αλλοιώνουν ιδιαίτερα τη γεύση και το ρούφιγμα της τζούρας, οπότε είναι μια λύση για hardcore καπνούς. Καπνίζεις όλο τον καπνό, δεν καίγονται και τα χείλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ δοκίμασα με τους καπνούς κάθε δυνατό συνδυασμό φίλτρου τσιγαρόχαρτου και τελικά κατέληξα ότι όλα τα φίλτρα είναι μάπα το καλύτερο είναι χαρτάκι pure hemp και άφιλτρο τα κανονικά στριφτά άλλωστε είναι άφιλτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εκτός από τα Pure Hemp, η ίδια ισπανική εταιρεία βγάζει και τα χαρτάκια Smoking. Είναι 5 cents φθηνότερα, η συσκευασία έχει 60 αντί για 50, καθώς και ένα αυτοκολλητάκι για να κολλάει στην καπνοσακούλα. Γευστικά μου φαίνονται τα ίδια. Το κακό και στα δύο είναι τα ανάγλυφα σχήματα που έχει το χαρτί (όπως και στα γαλάζια Rizla, αλλά όχι στα μπλε Rizla), τα οποία, δεν μπορεί, όλο και κάποιο παραπάνω χημικό θα περιέχουν για να φτιαχθούν.
    Προς το παρόν, εμμένω στο Σιγαρόχαρτο Καπνοπαραγωγών, έστω και αν είναι λίγο πιο βαρύ και έχει μεγαλύτερο εμβαδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. oxi dn exi sxsi me ximika auto legete idatografisi kai ine sima au8entikotitas gia na to ftia3oun aplws piezoun sto igro akoma xarti mia sfragida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ωραία, ελπίζω να είναι έτσι. Έχεις άποψη για τα χαρτάκια Smoking;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. προτείνω τα χαρτάκια RAW είναι natural

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θα σου προτεινα χαρτακια RAW που ειναι οικολογικα ή O.C.B τα μαυρα χωρις χλωριο και αραβικη κολλα (και τα δυο ειναι τυπου Β δηλ.λεπτα).Τωρα για ποιο χοντρα χαρτακια οτι θελεις απο O.C.B ειναι οικολογικα με αραβικη κολλα οπως διαβασα στο site τους ή Rizla πορτοκαλι (οχι γλυκοριζα) τυπου Α ( χοντρα) χωρις χλωριο. Για φιλτρακια χρησιμοποιω τα ultra slim Rizla ή τα extra slim O.C.B οχι τα extra slim SWAN σου βγαζουν τη πιστη για να τραβηξεις τζουρα παντα σε σχεσει με τα αλλα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άντε να δοκιμάσουμε και αυτά τα χαρτάκια!

    Ultra/extra slim φιλτράκια δεν μπορώ πια να κάνω. Έχω καταλήξει σε διάμετρο 6mm με άνθρακα (OverTop ή Φίλτρο Καπνοπαραγωγών). Μου άρεσαν και τα Gizeh με άνθρακα, αλλά τα έχω βρει μόνο σε 8mm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. dimo tafiltrakia pou dokimases itan ta over -top ta apla kai oxi ta over -top anfraka!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. neo filtro el.strifto1916 apo floio karidas me energo anfraka me eidiki perielixi xartiou, gia na min kitrinizoune ta daktila!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δοκίμασα και τα Οver-Top με άνθρακα (6mm, κόκκινο χάρτινο κουτί) και έμεινα ικανοποιημένος. Είναι ολόιδια με τα Ελληνικό Στριφτό 1916 (που "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ OVERTOP"). Αυτό που με χαλάει είναι ο ερασιτεχνικός σχεδιασμός του πακέτου και η έλλειψη στοιχείων όπως χώρα παραγωγής, bar-code κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και τα Efka καλά είναι, ισάξια με τα Gizeh. Δοκίμασα μόνο αυτά χωρίς άνθρακα (γαλάζιο των 100). Δυστυχώς, μόνο σε 8mm (στούκας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εκανα τρακα απο ενα παιδι σημερα στο πανεπιστημιο, του το ειχε φερει η κοπελα του απο Γερμανια.
    Διαβαζω πως ειναι additive free και εκπλησσομαι..αν κ δν εχω μεγαλη εμπειρια μου φανηκε πως περιειχε αρωμα. Τελοσπαντων εμεινα αρκετα ευχαριστημενος απο τον συγκεκριμενο καπνο, και οντως ΕΥΤΥΧΩΣ ξεφυγε γευστικα απο τους Van Nelle και Drum..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δοκίμασα τα μπλε και άσπρα χαρτάκια της Mascotte. Αν και πιο χοντρά απ' όσο τα θέλω (περίπου σαν τα πράσινα Rizla), είχαν πολύ ουδέτερη γεύση και με άφησαν ικανοποιημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Επειδη ειχε τεθει θεμα περι της Ελληνικοτατος του Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων και μαλλον οι ανθρωποι που το βγαζουν πρεπει να μας διαβαζουν,να πω πως η νεα παρτιδα που αγορασα αναγραφει πως το προιον ειναι Ελληνικης προελευσης στην μεσα πλευρα,ενω στην πισω πλεον γραφει Ελληνικο Προιον και εχει μια Ελληνικη σημαια.Το barcode epισης αλλαξε και μπηκε μπροστα το 520.
    Επισης πηρα και Ελληνικο Φιλτρο Καπνοπαραγωγων με ανθρακα,το οποιο ειναι πολυ καλο,για τους φιλους του φιλτρου ανθρακα.
    Για τον φιλο που πριν μερες με ειχε ρωτησει που μπορει να βρει Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων στην Θεσσαλονικη,ας επισκεφθει το καπνοπωλειο στο εμπορικο,Τσιμισκη 43.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εξαιρετικές εντυπώσεις μου άφησε το λαχανί χαρτάκι της Gizeh, το οποίο βγαίνει σε συσκευασία με 100 χαρτάκια και είναι λεπτό (όσο το Pure Hemp ή το γαλάζιo Rizla), αλλά με μικρότερο πλάτος και κομμένες γωνίες. Ακατάλληλο για όσους βάζουν πολύ καπνό στο τσιγάρο ή θέλουν βαριά γεύση. Βγαίνει και σε πιο χοντρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κρίνω σκόπιμο ένα νέο post αποκλειστικά για χαρτάκια και φιλτράκια, προτού χαθεί εντελώς η μπάλα στα σχόλια σε ένα σωρό post!

    Σχετικά με τα χαρτάκια, νομίζω πως δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί ποιο είναι περισσότερο υγιεινό ή λιγότερο χημικό από τα άλλα. Δε μου λέει τίποτα αν είναι από ρύζι ή από κάνναβη, αν δεν έχει χλώριο αλλά πιθανά υποκατάστατα, αν είναι εξαιρετικά λεπτό και πώς επιτεύχθηκε αυτό, ποιο βρωμάει στην καύση και γιατί, τι είδους κόλλα έχει κ.ο.κ.. Θα εμπιστευόμουν τα αποτελέσματα κάποιου ουδέτερου βιοχημικού εργαστηρίου, αλλά με επιφύλαξη σχετικά με το πόσο και τι θεωρείται βλαβερό σήμερα και τι όχι. Επίσης, στους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας, προτιμώ ένα ελληνικό προϊόν, αλλά επ' ουδενί λόγω δε θα εγκρίνω μια ντόπια μετριότητα.

    Ειδικότερα για τα χαρτάκια που καπνίζω μήνες (με καπνό Karelias και διάφορα φιλτράκια άνθρακα) και έχω πληρέστερη άποψη:
    α) το Σιγαρόχαρτον Καπνοπαραγωγών, θεωρώ ότι έχει την καλύτερη γεύση - στην τελική αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Κάνει το τσιγάρο πιο σκληρό και πιο τραχύ για το λαιμό μου, σε σχέση με τα άλλα χαρτάκια. Βελτιώνεται εάν αφαιρέσω λίγο εμβαδό.
    β) Το Pure Hemp το προτιμώ για τα πρωινά ή απανωτά τσιγάρα. Είναι πολύ απαλό στο λαιμό και πολύ ελαφρύ. Το μειονέκτημα είναι ότι δίνει μια μικρή γεύση, δύσκολη στο να την περιγράψω (ελαφρώς γλυκιά σίγουρα κι αλμυρή ίσως) , η οποία θέλω να πιστεύω πως προέρχεται από το βότανο από το οποίο φτιάχνεται. Αν έχει σημασία για κάποιους, άτομο που καθόταν ενάμισι μέτρο μακρυά μου, παραπονέθηκε ότι του βρομούσε το τσιγάρο μου σαν κάτι καμένο , αλλά μπορεί να ήταν τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. κυκλοφορει σε μαγαζια στην αθηνα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. prosopika ego pou ton dokimase itan polu oreos kseperna ton drum , van nelle kai pollous allous paromious kapnous episis exei ena poly oreo aroma otan ton kapnizis pou sou dini ena oreo styl an eisai se kanena baraki alla mexri ekei ( me ta skoupidakia kai go ekneuristika alla ti na kanoume )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ενας φιλος μου που πηγε ταξιδι στη γερμανια μου εφερε μερικους καπνους απο εκει και ενας απο αυτους ηταν o Javaanse Jonngens Tembaco (πρασινος) ελεγε 3/4 zware shag και εχω να πω οτι το χρωμα του ηταν μαυρο στην κυριολεξια και επισης πολυ βαρυς καπνος που κατα τη γνωμη μου δεν κανει για καθημερινο καπνισμα.Τον συνιθηζεις με τον καιρο αλλα ειναι αρκετα βαρυς και απολαυστικος.Οσο αναφορα το κοψιμο δεν με πειραξε τοσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3/4 zware = 3/4 βαρύς (δηλ. στα 3/4 του βάρους του «κανονικού»).
      Εδώ έχουμε καπνούς halfzware, δηλ. «1/2 βαριούς», ενώ στην Ολλανδία κυκλοφορούν και οι zware, βαριοί.
      Απορώ πώς επιτρέπονται οι ονομασίες με τη λέξη βαρύς ενώ απαγορεύονται με τη λέξη ελαφρύς. Μεγάλο τζιμάνι ο ευρωπαίος νομοθέτης! Με αυτή τη λογική, θα μπορούσαν και τα τσιγάρα αντί για τις γελοίες και παροδηγητικές ονομασίες «κόκκινο», «γαλάζιο», «σιελ», «μπλε του καδμίου», «ακουαμαρίνα» και δε συμμαζεύεται, να ονομάζονται «βαρύ», «λίγο βαρύ», «ελάχιστα βαρύ», «καθόλου βαρύ»!

      Διαγραφή
  50. Εγω κάπνισα τα 2/4 που ήταν και το Classic και το βαρος του ήταν φυσιλογικο. Υπάρχει πάντως και το μαυρο που ειναι ενα κλικ ποιο βαρυ απο αυτο που πήρες,σκετο Κεντακι.Υποθετω πως θα ειναι θανατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Παιδια, αγορασα απο το tabak-brucker.de 10 καπνους. 5 Gauloises Melange Original και 5 Javaanse Jongens Sterke. Γνωστος ο Gauloises, ο Javaanse Jongens παρα πολυ βαρυς. Παρα μα παρα μα παρα πολυ βαρυς. Tον καπνίζω με Rizla κόκκινο και φιλτρακια Rizla τα χοντρα. Aναλογιες 22 πίσσα, 2 νικοτίνη. Για όσους γουσταρον βαρια και ασηκωτα χαρμανια ειναι ο,τι πρέπει! Δεν μοιάζει με τίποτα που εχουμε εδω. Εκπληκτικός καπνος. Οχι πως ο Gauloises ειναι ελαφρυτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταζομαι πως θα ειναι.Ενας φιλος μου που ειχε παει ταξιδι Γερμανια μου ειχε φερει τον Tembaco και μου φανηκε πολυ βαρυς εμενα σε σημειο που δεν γινονοταν να τον καπνισω καθε μερα.Βεβαια ηταν καλης ποιοτητας καπνος αλλα αρκετα βαρυς.Εδω μου λεει ο φιλος μου σκεφτομουν να σου παρω τον μαυρο αλλα τελικα αλλαξε γνωμη

      Διαγραφή
    2. Τον Γκολουάζ, που είχα πάρει από Βέλγιο και καπνίζω αυτή τη στιγμή, δεν τον βρίσκω αξιοσημείωτα βαρύ. Γράφει μεν 17 και 7,2 μέγιστες περιεκτικότητες (έχει τέσσερις διαφορετικές εκτιμήσεις, ανάλογα με το φίλτρο και το χαρτάκι), αλλά πρώτον, αυτό απέχει αρκετά από το 22 και 2 και, δεύτερον, δε νομίζω ότι είναι εξαιρετικά πολύ για στριφτό. Ακόμη και για έτοιμο τσιγάρο, παλιά, πριν μπουν τα όρια, τέτοιες περιεκτικότητες ήταν εντός των πλαισίων του «βατού». Αλλά πέρα από τα νούμερα, ούτε η αίσθηση είναι ιδιαίτερα βαριά. Απλώς δεν είναι ελαφρύς. Τα αντίστοιχα τσιγάρα, τα άφιλτρα, με 10 και 1, είναι πιο βαριά.
      Θα μου άρεσε να δοκίμαζα έναν τέτοιο πολύ βαρύ καπνό. Για αποδράσεις όμως, όχι για σταθερό. Δεν είναι θέμα αν θα το άντεχα (ο άνθρωπος συνηθίζει τα πάντα), αλλά μάλλον ότι δε θα ήθελα να φτάσω στο σημείο να το αντέχω. Μετά τίποτε λιγότερο δε θα μου έκανε.

      Διαγραφή
    3. Πολυ βαριοι καπνοι και οι δυο. Απιθανοι όμως!

      Διαγραφή
  52. egw exw dokimasi twn klasiko javaanse pou kanei o kolitos mou pou menei tsexia k miazei me old holborn kitrino virginia kapna me mpoliki himia
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει χημεια.Ειναι additive free καπνοι

      Διαγραφή
    2. o sigekrimenos pou ekana apo tsexia itan diaforetikos mou to epiveveose k o filos mou pou agorase k apo to aerodromio k mou ipe kamia sxesh h mera me tin nixta!!!
      bigvag

      Διαγραφή
  53. η συσκευασια που εχει εδω ειναι ο κλασικ και ειναι αμερικαν μπλεντ...τον πηρα ο ιδιος απο ενα βενζινάδικο στην Κροατια...δεν ειναι ολλανδικου τυπου. αρκετα βαρυς πάντως αλλα ωραιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. paidia ftina xartakia-filtra-adia tsigara kai alla eidi kapnistou exei (thivon 105-dipla apo suzuki kapernekas)!!!!!xartakia apo 0.15 kai filtra apo 0.60!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή