ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

NAT SHERMAN FANTASIA VS SOBRANIE COCKTAIL και NAT SHERMAN MCD





 Απο τον φιλο του blog Frutopia, ελαβα την παρακατω τσιγαροκριτικη και την αναδημοσιευω:

Τέλεια!!!Καιρό ήθελα να κάνω μια μικρή σύγκριση παρόμοιον και εξίσου πολυτελών τσιγάρων. Nat Sherman Fantasia vs Sobranie cocktails. Κριτική για τα Sobranie έχει γίνει και είναι περισσότερο έυκολο να βρεθούν στην Ευρώπη. Θα αναφερθώ στα Nat Sherman Fantasia. Αγορασμένα από Nevada USA. Τα τσιγάρα(101mm) πλασάρονται σαν Lights αλλά διαφέρουν πάρα πολύ από τα τσιγάρα lights που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Άνάβω το τσιγάρο και η πρώτη ρουφηξιά είναι αέρας..ευτυχώς με τη δεύτερη καταλαβαίνεις την ποιότητα.Μυρωδιά, καύση αργή, 10 λεπτά για να καπνίσεις ένα Light τσιγάρο..και όμως το απολαμβάνεις..συνεχίζοντας το κάπνισμα καταλαβαίνεις γιατί πληρώνεις τόσα πολλά λεφτά για το πακέτο. Εξαίσιο άρωμα, τέλεια μυρωδιά, ποιοτικός καπνός..δε θέλεις να τελειώσει. Χρωματιστά τσιγαρόχαρτα, κλασσάτο πακέτο χωρίς μηνύματα περί καρκίνου και όλα τα σχετικά, εκτός απο ένα μικρό σημείωμα στα πλάγια. Το φίλτρο έιναι τύποθ άνθρακα.Αμερικάνικα τσιγάρα απο ένα οίκο με όνομα από το 1930. ΄Χωρίς πρόσθετα φυσικά!!!Δε θέλεις να καπνίσεις για τα επόμενα λεπτά, το απολαμβάνεις. Nat sherman ή Sobranie. Δύσκολο, τέλειος καπνός, αλλά θα έλεγα στις μικρές λεπτομέρεις το πρώτο.Άμα θα βαθμολογούσα είναι 9,75 και 9.50 αντίστοιχα.

Nat Sherman MCD(101mm). 100% χωρίς πρόσθετα. Καφέ τσιγαρόχαρτο τύπου maduro γλυκό. Αργή καύση κάνεις περίπου 15 λεπτά να το καπνίσεις.Τσιγάρο όχι για κάθε μέρα.Πρέπει σε αρέσει το είδος αλλιώς μην το κάνεις.Τέλειος καπνός, δεν πειράζει το λαιμό, δυνατό, μεστό, μυρωδάτο. Ωραίο με σκολάτα. κονιάκ και τα σχετικά. Τσιγάρα τύπου Μore θα τα βλέπεις μετά το κάπνισμα του συγκεκριμένου και θα φεύγεις μακριά. Το πιο δημοφιλές και το πρώτο τσιγάρο με φίλτρο της εταιρίας αυτής. Βαθμολογία για το είδος του 9/10.


  

 οποιος φιλος επιθυμει να γραψει κατι αναλογο,για τσιγαρα που δεν αναφερονται ηδη στο blog και θεωρει πως αξιζουν σχολιασμου,ας μου στειλει την κριτικη του στο Psychonaut1@hotmail.com.

60 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ Πέτρο για τη δημοσίευση και θα ήθελα να σου στείλω 2 sherman να δοκιμάσεις για μια δεύτερη γνώμη.Στείλε μου mail εφόσον το επιθυμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου δεν χρειαζεται να μπεις σε αυτη την διαδικασια.Αργα ή γρηγορα θα τα καπνισω και τα Nat Sherman. Ειδικα τα Fantasia Lights νομιζω θα τα απολαυσω.
    Μια και εχεις μπει στην διαδικασια των online αγορων,για το tobaccoonline.co.uk που εμπορευεται και Αμερικανικα τσιγαρα,εχεις αποψη;
    Ενδιαφερουσα συγκριση θα ηταν και αυτη μεταξυ Sobranie Black Russian & Sobranie Cocktail.Προσωπικα ψηφιζω το 2ο.
    Παντως πολυ καλη η κριτικη σου. Οποτε επιθυμεις να ξαναγραψεις,το blog ειναι στην διαθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Πέτρο, δεν είναι κόπος παρόλα αυτά, μιας και μου έδωσες χώρο στο blog.Σεβαστή η άποψη σου πάντως.
    Για το tobaccoonline έχω ακούσει και καλά και άσχημα πράγματα αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.Πιστεύω κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω αλλά με επιφύλαξη.Όποιος έχει παραγγείλει και είναι σίγουρος 100% θα ήθελα πολύ να τον ακούσω.
    Και εγώ στο δεύτερο είμαι φίλε Πέτρο.Τα περι χρωματιστών τσιγάρων και κατα πόσο ''αντρικά'' είναι βλακείες για μένα.Αλλού φαίνεται ο αντρισμός όχι σε αυτο.Απλώς έχουν πιο μεστή γεύση τα cocktails, χωρίς να σημαίνει ότι και black russian δεν είναι ωραία.Προς θεού μιλάμε για τσιγάρα πολυτελείας με όλη την έννοια της λέξης. Θεωρώ πως εκτός από την παρουσίαση τσιγάρων που γίνεται πολύ επαγγελαμτικά και άψογα είναι ενδιαφέρον και οι συγκρίσεις αυτές μεταξύ τσιγάρων.Κρατάνε το ενδιαφέρον
    Και πάλι ευχαριστώ πολύ για το χώρου ποθ διέθεσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πετρο θα μας ριξεις σε καταθλιψη...ή θα μας κανεις μεταναστες...εχουνε και κατι αλλα νατ σερμαν μαυρα δεν ξερω πως τα λενε ακριβως αλλα το πακετο ειναι σαν του sobranie. δοκιμασα το drum
    2,90 πισσα 10 νικοτινη 0,9 μονοξειδιο 10 . για
    την τιμη του φοβερο γευση ισως ναι ισως οχι χημικη και αρωμα σαν του καπνου για στριφτο ομως πιο φτωχη γευση ... απορω που δεν του εχεις κανει ακομα κριτικη πετρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ είναι εύκολο να μου υποδείξει κάποιος κάποιο ισπανικό online κατάστημα, όπως το tobaccoonline?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ πρωτότυπη η ιδέα των κριτικών από φίλους του μπλογκ σου. Φίλε Φρουτόπια συγχαρητήρια για την κριτική σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ periplanwmene για το σχόλιο σου.
    Μαύρο Ρόδο υπάρχουν Nat Sherman black&gold και είναι τρομερά. Με ισπανία δεν έμπλεξα ποτέ ηλεκτρονικά αλλά άμα μάθω κάτι θα το παραθέσω.
    Θα ήθελα εδώ να αναφέρω μία πρόσφατη αγορά μου από σαιτ του εξωτερικού και συγκεκριμένα γερμανικού. Έχοντας κάνει μια έρευνα περί νομοθεσίας αγοράς τσιγάρων από το εξωτερικό, αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτήν.Η νομοθεσία είναι πολύ θολή αλλά έβγαλα το συμπέρασμα ότι για κανονική ποσότητα τσιγάρων που προορίζεται για προσωπική χρήση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Το ίδιο ισχύει και στη Μεγάλη Βρετανία.Το site ήταν το http://www.tabak-heimerl.de. Έκανα αγορά 13 καπνών για στριφτό, καπνών που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και προσωπικά κλάσης ανώτερων από όλους εδώ. Η παραγγελία έγινε πριν 10 ημερών και ήρθε χθές.Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, οι καπνοί ήταν γερμανικοί με την γερμανική ετικέτα ασφαλείας, και όχι αγορασμενοι από χώρες όπως Κίνα, Ουκρανία κτλ. Όλα κύλησαν πολύ επαγγελματικά και από χθες παράτησα τους ελληνικούς καπνούς(και τους ενοχλητικούς πονόλαιμους) και άρχισα να καπνίζω το πρώτο πακέτο(akropolis grau).Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καπνών και για τρεις που ενδιαφέρθηκα και δεν υπήρχαν στο site τους έστειλα mail και με εξυπηρέτησαν για τους 2 από τους 3.Τα έξοδα αποστολής είναι 17 Ευρώ και καταθέτεις τα λεφτά σε τραπεζικό λογαριασμο.
    Όποιος θέλει να παραγγείλει και έχει πρόβλημα ευχαρίστως να τον βοηθήσω εφόσον μπορώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή(ε?) froutopia ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με το γερμανικό κατάστημα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν πέρα των 17 ευρώ ταχυδρομικά έξοδα σου κρατάνε προμήθεια στην τράπεζα, όταν καταθέτεις τα χρήματα. Π.χ. να καταθέσεις σε γαλλικό λογαριασμό σου κρατάνε προμήθεια περίπου 20 ευρώ. Δεν γνωρίζω πως δουλεύει το σύστημα στη Γερμανία, αλλά αν ισχύει κάτι ανάλογο, τότε μιλάμε για ΑΞΙΑ ΚΑΠΝΟΥ+ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ (17 Ευρώ)+ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ= ενα μεγάλο ποσό για αγορά καπνού. Αν αξίζει ας το κρίνει καθείς μόνος του, ωστόσο παρακαλώ ενημέρωσε μας για το αν υπάρχει προμήθεια ή οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντρας είμαι..:)Εγώ έστειλα τα λεφτά από την Τράπεζα Πειραιώς. Η προμήθεια εξαρτάται από το ποσό που στέλνεις.Εμένα μου βγήκαν σύνολο 86(αξία καπνού και μεταφορικά). Τώρα η προμήθεια ήταν 8 ευρώ για αυτά τα λεφτά, τα οποία όπως μου είπε η τράπεζα μοιράστηκαν μισά σε εμένα και τον προμηθευτή.Άρα πλήρωσα άλλα 4 ευρώ.
    Έκανα μια αναγωγή στο ποσό που έδωσα σύνολο ανάλογα με τα γραμμάρια των καπνών που πήρα και των αντίστοιχων της Ελλάδος. Έδωσα ένα ευρώ παραπάνω για κάθε καπνό από του δεκατρείς που παρήγγειλα. Βέβαια εγώ πήρα από του καλύτερους καπνούς(akropolis, robert mconnell special london, osb, natural spirit κτλ) και όχι holborn ή craven ή drum. Προσωπικά το ένα ευρώ παραπάνω μου φάνηκε πολύ δίκαιο για την ποιότητα των καπνών. Αλλά αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό.Ελπίζω να σε απάντησα φίλε μου Lampro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. em sorry eimai ligo asxetos pws kanw katathesi se trapeziko logariasmo se trapeza t ekswteriku?

      Διαγραφή
    2. Απλα πας στην οποιαδηποτε, τραπεζα με το μετρητο και λες πως θες να γινει bank transfer προς τον Χ λογαριασμο της Χ τραπεζας.

      Διαγραφή
  10. Οπωσδηποτε η απάντηση ήταν κατατοπιστική. Το πρόβλημα μου ήταν η προμήθεια επειδή ήξερα συναλλαγές με γαλλικές τράπεζες όπου η προμήθεια έβγαινε κοντά στο εικοσάρικο. Προσωπικά ενδιαφέρομαι για τσιγάρα περισσότερο, λόγω της συλλογής μου. Πάντως σίγουρα αξίζει να αγοράζεις με αυτόν τον τρόπο. Αν μαζευτούν πολλοί και κάνουν το ίδιο με σενα θα βάλουν επιτέλους λίγο μυαλό οι ιθύνοντες των καπνοβιομηχανιών και θα φέρουν στην ψωροκώσταινα τίποτε καλό να καπνίζει ο λαός. Δύσκολο όμως επειδή πολύ λίγοι μπορούν να δώσουν μαζεμένα 86 ή 100 ευρώ για καπνικά είδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δίκιο έχεις Λάμπρο..αυτό πρέπει να σταματήσει επιτέλους στην Ελλάδα.Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική τους να φέρνουν β' κατηγορίας τσιγάρα.Πάντως τα πακέτα είναι ακριβότερα στη Γερμανία από εδώ..αλλά υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία.Όντως είναι πολλά τα λεφτά αλλά ξέρεις ότι έχεις καπνούς να περάσεις το μήνα ή οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ακριβότερα τσιγάρα στη Γερμανία ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα είναι σχετικό. Μπορεί στη Γερμανία ενα πακέτο τσιγάρα να κοστίζει περισσότερο απ'οτι στην Ελλάδα, αλλά το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο και οι μισθοί υψηλότεροι. Προσωπικά εργάστηκα 2 χρόνια στη Γαλλία με εναν μέτριο μισθό για τα επίπεδα της χώρας. Καθημερινά έκανα 1,5 πακέτο των 5,5 ευρώ παρακαλώ (Dunhill International μπλέ) και δεν συνάντησα ουδέποτε οικονομικό πρόβλημα. Αυτό γιατί στο σούπερ μάρκετ π.χ. έβγαζα βδομάδα με 50-60 ευρώ. Με τα ίδια χρήματα στην Ελλάδα δεν αγοράζεις τίποτα και φυσικά δεν περνάς. Θεωρώ οτι τα β' κατηγορίας τσιγάρα έρχονται επειδή η αγορά δεν ευνοεί τέτοιου είδους κινήσεις. Πρίν 7-8 χρόνια υπηρχαν στην Ελλάδα ενα σωρό σήματα. Πχ τα Calume, Vantage, Odyssey, Cecil, Cool, Blend, Embassy, Lambert&Butler, Superkings, Berkeley, John Silver, Sovereign κ.α. καθώς και διαφορετικοί τύποι των ήδη γνωστών σημάτων. Πλέον έμειναν όσα πουλάνε αποδεδειγμένα. Ο Γερμανός ή ο Ολλανδός κατασκευαστής δεν θα μπει στον κόπο να έρθει στην Ελλάδα και να ξοδεψει χρήματα σε μια καμπάνια η οποία πολύ πιθανόν δεν θα αποδώσει. Και επειδή μιλάμε για καλής ποιότητας προϊόντα συνεπάγεται οτι η τιμή τους θα είναι αυξημένη λόγω του κόστους παραγωγής, μεταφορικών, διανομέων και άλλων εμπλεκομένων ΣΥΝ την ανελέητη φορολαγνία του ελληνικού κράτους, άρα κάθονται στα αυγά τους οι καλοί και έρχονται οι κολοσσοί που έχουν τα μέσα. Ρίξε μια ματιά στα σήματα στην ελλάδα και δεις τις εταιρείες: BAT, Phillip Morris, JTI, Imperial Tobacco. Υπάρχει κανείς άλλος? Tο Black Devil της Heupink & Bloemen. Αν υπάρχει και κάποιο άλλο δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ουσία είναι πάντως οτι μας πουλάνε φυκια για μεταξωτές κορδέλες και πέφτουμε με τα μούτρα και τα καπνίζουμε όλοι, αντί να μένουμε στα εγχώρια σήματα. Η ποιότητα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν θα βελτιωθεί γιατί απλά δεν υπάρχουν οι συνθήκες να γίνει κάτι τέτοιο. Και αν κάποιος θέλει να καπνίσει θα καπνίσει ο,τι να'ναι και θα συμβιβαστεί να καπνίσει άχυρο από το να στερηθεί κάποιο άλλο βασικό αγαθό. Το Karelia excellence είναι εξαιρετικό τσιγάρο αλλά στοιχίζει 4,90. Ποιός θα το αγοράσει αν θέλει 2 και 3 πακέτα την ημέρα και συγχρόνως θέλει φαγητό, βενζίνη, θέρμανση, ένδυση, φροντιστήρια των παιδιών του, νοίκια κλπ? Επομένως, και συγχώρεσε με που επιμένω, δύσκολα κάποιος θα δώσει τα 86 ευρώ δια μιας για να πάρει τον καπνό του και να περάσει τον μήνα. Ίσως κάποιοι που δεν έχουν τόσες πολλές υποχρεώσεις να το κάνουν, καθώς και κάποιοι που μπορούν να σκεφτούν ορθά και να πουν οτι αξίζει να δώσεις τα ίδια ακριβώς χρήματα μια φορά για να πάρεις τα καπνά του μήνα, που θα είναι και ανώτερα. Αλλά και πάλι αυτοί είναι η εξαίρεση. Ο κανόνας ορίζει τόσο την ποιότητα, όσα και την ποικιλλία των σημάτων στην Ελλάδα. Άρα, το άχυρο θα παραμείνει δυστυχώς και συγχωρέστε με αν είμαι απαισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις δίκιο φίλε Λάμπρο..τέσσερις μεγάλες πολυεθνικές έχουν μείνει να κυριεύουν την ελληνική αγορά..θυμάμαι τις μάρκες που κυκλοφορούσαν παλαιότερα..είμαστε δυστυχώς μικρή σαν χώρα στο συγκεκριμένο που αναφέρεις και το μέλλον είναι όντως δυσοίωνο..και αυτό με την ποιότητα δεν είναι μόνο στο θέμα καπνού αλλά και σε πολλά άλλα προϊόντα..όντως το κόστος ζωής πλέον στην Ελλάδα είναι υψηλό όπως ανέφερες με το παράδειγμα της Γαλλίας, απλώς ανέφερα το κόστος των πακέτων από Γερμανία για την ελληνική τσέπη..άμα συλλογιστούμε το κόστος των πακέτων εκεί με τους μισθούς που παίρνουν είναι πολύ χαμηλότερα για αυτούς.Απλά επειδή μας αρέσει αυτό που λέγεται καπνός ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο πάντα..πάντως άμα είναι να καπνίσουμε άχυρα μην το κάνουμε μήπως συγκινηθεί και κάποιος αν και κάπως δύσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντω καθυστερημενα: Ενα Ισπανικο καταστημα που απο οσο γνωριζω ειναι αξιοπιστο ειναι το http://www.e-tobaccos.com/,με την διαφορα πως οι ανθρωποι δεν ακολουθουν την πολιτικη των Γερμανικων και Αγγλικων καταστηματων αλλα υπερτιμολογουν τα καπνα τους με αποτελεσμα να ειναι πανακριβα. Αν εμπορευοντουσαν τιμες Ισπανιας θα επερνα Bali Turkish και Dunhil Int. Blue,τωρα θα περιμενω να παει καποιος γνωστος μου προς τα εκει.Για συναλλαγες παντως μεσω διαδυκτιου,καλυτερα να χρησιμοποιησεις προπληρωμενη καρτα. Γερμανια οι καπνοι ειναι παμφτηνοι, αν σκεφτεις πως ενας Pueblo των 30γρ κανει 3,25 και εδω ενας Holborn των 25 κανει 4,00. Το οτι το Marlboro π.χ. ειναι 60 λεπτα ακριβοτερο το θεωρω αμελειταια ποσοτητα την ωρα που οι μισθοι ειναι υπερδιπλασιοι.Καταληλες χωρες να συγκρηθουμε ειναι οι Ισπανια,Πορτογαλια ακομα και η Βουλγαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περι ποιοτητας: Απο τις 4 μεγαλες πολυεθνικες εταιριες μην περιμενετε κατι τετοιο.Οι δυο(ΒΑΤ και Ιαπωνες) βγαζουν στην πλειοψηφια τους κακα τσιγαρα,ακομα και αν μερικα απο αυτα εχουν ενδοξο ονομα,οι αλλες δυο(Φιλιπ και Ιμπεριαλ) κρατουν μια ποιοτητα στα προιοντα τους, βλ. Μαρλμπορο,Νταβιντωφ,Ασσος,Σαντε κ.λ.π.,αλλα δεν ασχολουνται με πολυτελη τσιγαρα.
    Συνηθως οι μικροτερες εταιριες ψαχνωνται σε ιδιαιτερα σηματα. Ελληνικο παραδειγμα ειναι η Καρελια,που αν και αδικαιολογητα επιμενει στα τσιγαρα Virginia και δεν εβγαλε ενα Premium American Blend ή ενα ανατολικο της προκοπης,με προσεκτηκες κινησεις κατορθωσε να εχει διεθνη παρουσια σχεδον σε ολο τον κοσμο και η Χρυση+ η Μπλε κασετινα,να θεωρουνται μεσα στα 20 καλυτερα τσιγαρα διεθνως. Υπαρχουν βεβαια και αλλες εταιρειες οπως οι Von Eicken,Planta,Nat Sherman,Flandria,Santa Fe natural,Chancellor,Grand River,Pöschl Tabak,ακομα και η Reynolds που εχει γινει τοπικη, που ψαχνονται στα ειδιαιτερα τσιγαρα. Παντω-κατω αυτες οι εταιριες ειναι οι αληθινες καπνοβιομηχανιες,και οχι τμημα πολυεθνικης που ασχοληται με τον καπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παιδεια βρηκα εναν προιστορικο αναπτυρα βενζινης η ροδελα γυρναει ανετα το φυτιλακι δειχνει ενταξει σχετικα ... μηπως ξερεται αν τα περιπτερα γεμιζουν αναπτυρες με ζυπελαιο η μονο βουτανιου γεμιζουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραία και καλά το παράδειγμα της Καρέλια και μπράβο τους που εξακολουθούν να φτιάχνουν ποιοτικά προϊόντα, αλλά ποιός τους ακολουθεί? Βασικά, ο μόνος εγχώριος παίκτης που έμεινε είναι η ΣΕΚΑΠ, αλλά αυτή, όπως και κάθε δημόσιος οργανισμός, λειτουργεί κομματικά-δημοσιοϋπαλληλικά. Επομένως πάπαλα. Ή το γυρνάμε όλοι σε Καρέλια και σνομπάρουμε τα προϊόντα των πολυεθνικών ή απλά καπνίζουμε ό,τι να'ναι.
    Για τις τιμές του ισπανικού καταστήματος που έδωσες Πέτρο, νομίζω οτι είναι εντάξει. Ενδεχομένως να τα πουλούν ακριβότερα απ'οτι στην Ισπανία, ωστόσο είναι πάλι λογικές και δεν σε υποχρεώνουν να πάρεις πάνω απο 2 κούτες όπως σε άλλα σαϊτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρωτα απο ολα σεβομαστε τους εαυτους μας και την τσεπη μας και μετα στηριζουμε και την Ελληνικη παραγωγη. Καταναλωνουμε ξενα προιοντα μονο οταν ειναι πολυ ανωτερα ποιοτικα ή πολυ οικονομικα,αλλιως δεν υπαρχει λογος να προτιμαμε προιοντα εξωτερικου και να φετγει τσαμπα χρημα εξω.
    Οι Ισπανοι ειναι ψιλοκλεφτες.Χρεωνουν την κουτα γυρω στα 25 Ευρω παραπανω απο ότι την αγοραζουν.Υπαρχουν βεβαια και φθηνοτερα Ισπανικα καταστηματα αλλα δεν εγκυουμαι αξιοπιστια. Εδω θα δεις τις τρεχουσες τιμες στην Ισπανια σε τσιγαρα και καπνους http://www.tobacco-cigarettes.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα προϊόντα εξωτερικού που κυκλοφορούν στη Ελλάδα είναι αρκετά αλλά λίγα τα καλά..οπότε αν ένα προϊόν ελληνικό είναι ισάξιο φυσικά να το προτιμάμε..δυστυχώς όμως υπάρχουν στη αγορά του εξωτερικού πολύ γευστικοί καπνοί.Πέτρο έχεις δοκιμάσει τον καπνό Peter Stokkebye turkish export. Ένα πουλάκι μου σφύριξε πως είναι απίθανος αλλά στην αμερικάνικη αγορά μόνο.Θα προσπαθήσω να το βρω.Άμα ξέρει κανένας φίλος κάτι σχετικά με αυτόν τον καπνό καλό είναι να μας κάνει μια ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν τον εχω δοκιμασει,ομως μου εχουν πει πως ειναι ο ιδιος ακριβως με τον Bali Turkish Shag και απλα στην Αμερικη αλλαζει το ονομα. Δεν μου φαινεται παραλογο αφου και οι δυο ειναι καπνοι της Orlik. Τον Bali Turkish τον καπνισα απο Ισπανια,3,60 τα 40 γραμμαρια και γευση Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η, μαλλον ο καλυτερος καπνος που εχω καπνισει,μαζι με Pueblo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστώ Πέτρο.Πολύ πιθανόν να είναι ο ίδιος ή παρόμοιος μιας και είναι η ίδια εταιρία.Έχω καπνίσει πολλά σήματα καπνών αλλά δυστυχώς όxι τον Bali.Θα προσπαθήσω να τον βρω όπως και τον Stokkebye..να μας φύγει και η απορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μονο Αμερικη,ισως και Ρωσσια, τα Fantasia καθως και ολα τα αλλα τσιγαρα της Nat Sherman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δοκιμασα απο Ντουμπαι. Δεν μου αρεσαν καθολου. Πολυ ελαφρια. Περασε και καιρος αλλα μου εχει μεινει ασχημη εντυπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είδα στο ΥΤ μια ιδιαίτερα ελκυστική παρουσίαση για τα σιγκαρετέλιος του Νατ Σέρμαν (άφιλτρο κατοστάρι σε μαύρο χαρτί). Όλοι οι σχολιαστές από κάτω συμφωνούσαν και το εκθείαζαν. Ψάχνοντας από δω από κει βρήκα μερικές ακόμα κριτικές. Με ελάχιστες εξαιρέσεις συμφωνούν ότι πρόκειται για κάτι σαν «Το» απόλυτο τσιγάρο.

    Εξίσου ελκυστικές, αν και λιγότερες, ήταν οι κριτικές και για το άλλο άφιλτρό του, το Αβάνα Όβαλς. Ο λιγότερο ενθουσιώδης κριτικός απ' όλους επεσήμαινε ότι «παλιά» είχαν όντως καπνό Αβάνας, ενώ τώρα όχι. Αλλά δεν καπνίζω πούρα, οπότε δε θα το θεωρήσω σημαντικό μείον.

    Σκέφτομαι να παραγγείλω και τα δύο από ένα φίλο που θα έρθει από Αμερική το καλοκαίρι. Μιας και το 'χω ρίξει στα χωραφίσια, έχω ρίξει τόσο το κόστος καπνίσματος ώστε με παίρνει για λίγη πολυτέλεια. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι μήπως πάνε στράφι, αφού όσο κι αν την ψάχνω τον τελευταίο καιρό, κατά κανένα τρόπο δεν είμαι γευσιγνώστης καπνιστής. (Ας πούμε, δοκίμασα Έξελενς και δεν μπόρεσα να αντιληφθώ πού βρίσκεται το τόσο ιδιαίτερο...)

    Ξέρετε πόσα τσιγάρα μπορεί να φέρει κάποιος από Αμερική; Θα χρεωθεί τίποτα στα τελωνεία; Παίζει ρόλο σε ποια χώρα θα κάνουν ενδιάμεσο σταθμό;

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tυπικα νομιζω μεχρι μια κουτα,αλλα οι ελεγχοι δεν ειναι σοβαροι.Θα σου προτεινα παντως να μην εστιαστεις μονο στα Havana Ovals,τα οποια για καποιο λογο δεν με ψηνουν ιδιαιτερα,αλλα να κυνηγησεις όλη την σειρα Nat Sherman.Aς πουμε τα Fantasia,Black and White και φυσικα τα Classic θεωρουνται πιο must. Προσωπικη αποψη δεν εχω,η τσιγαροκριτικη ειναι του φιλου του blog Froutopia,αλλα υποθετω πως ενα προιον που θεωρηται "ελιτ" σε μια αγορα με τοσο υψηλα στανταρ σα την Αμερικανικη,σε καμια περιπτωση δεν ειναι μαπα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα από τα δύο σήματα. Σχετικά με το πόσα τσιγάρα μπορείς να φέρεις όμως νομίζω ότι δεν σε περιορίζει αν η αποστολή γίνει ταχυδρομικά. (βέβαια δεν πιστεύω να θες να φέρεις κανένα κοντέινερ).

      Διαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι...θα του βάλουν μια σφραγίδα στο μέτωπο θα του κολλήσουν και 5-6 γραμματόσημα και έτοιμος.


      Πάντως καλύτερα να δοκιμάσεις την κλασική σειρά, συμφωνώ με τον Πέτρο. Τώρα κάτι παράξενα καλύτερα απόφυγε τα μιας και συνήθως ή σου αρέσουν ή τα απεχθάνεσαι ενώ τα κλασικά είναι αντικειμενικά καλά.

      Διαγραφή
  27. Σόρι, άκυρο το προηγούμενο. Διάβαζα βιαστικά και είδα μόνο την απάντηση του Μ. Ρόδου.

    Πέτρο, σερφάροντας σχημάτισα την εντύπωση πως ό,τι βγάζει ο Σέρμαν είναι ελίτ. Γι' αυτό εστίασα στα άφιλτρα, που είμαι πιο φίλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα αυτο ειναι μεταξυ τσιγαρου και πουρου,καλυτερα να μην χασεις την ευκαιρια και να δοκιμασεις και τα αλλα Sherman.Αν δεν εχεις καπνισει Αμερικανικα αφιλτρα μην ενθουσιαζεσαι τοσο,δυσκολα τα καπνιζει Ελληνας,τα πιο πολλα εχουν πισσα γυρω στα 25.Τα αφιλτρα Lucky Strike ας πουμε που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα πρινα κανα δυο χρονια,μου ηταν πολυ προτιμοτερα απο τα γνησια Αμερικανικα τα οποια ήταν απιστευτα δυνατα.
      Ριξε μια ματια και στο cigreviews(θα βρεις λινκ δεξια),γραφουν κυριως Αμερικανοι και υπαρχουν κριτικες για καθε τσιγαρο που κυκλοφορει εκει.

      Διαγραφή
  28. Πίσσα 25, αλλά σε τσιγάρο σχεδόν διπλάσιου μεγέθους από ένα κλασικό. Άρα δε θα είναι τόσο υπερβολικό. Τέλος πάντων, ευχαριστώ για το λινκ, θα διαβάσω εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Α, αυτό είναι το σιγκ-ριβιούζ; Εκεί διάβασα τα περισσότερα που λέω!

    Είδα και παρουσιάσεις για άλλα Σέρμαν, και μου φαίνεται ότι για μένα -υποκειμενικά- τα 2 άφιλτρα πρέπει να είναι οι καλύτερες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μιας και το είπες Πέπε να θίξουμε και το θέμα ότι τα τσιγάρα εκεί έχουν 1γρ καπνό, όχι εδώ που για να ρίξουν τις περιεκτικότητες βάζουν 600 και το πουλάνε και ακριβότερα.

    Πάντως έχω δοκιμάσει προ πολλών ετών τα Lucky Strike της αμερικής το άφιλτρο ήταν πολύ σκληρό και αρνητικά βαρύ, μάλλον άσχημο θα το χαρακτήριζα, είχα δοκιμάσει στρατιώτης ακόμα το αμερικάνικο με φίλτρο αλλά δεν θυμάμαι και πολλά, μάλλον αδιάφορα καλό θα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδιά, ήρθε σήμερα ο φίλος ο Αμερικάνος και μου έφερε και τα δύο: Αβάνα όβαλς και Σιγκαρετέλιος. Θα τα πούμε και αναλυτικότερα, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι οι εξής:

    -Και τα δύο είναι πραγματικά καταπληκτικά τσιγάρα. Απείρως ανώτερα από το αποτυχημένο Μπλακ Ράσιαν, και μάλλον ανώτερα από ό,τι έχω καπνίσει ποτέ.
    -Δεν είναι βαριά και ασήκωτα. Σίγουρα δεν τα λες και ελαφριά, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην τα άντεχε, εκτός αν καπνίζει σούπερ λάιτς.
    -Έχω πραγματικά μείνει έκπληκτος από τη λειτουργικότητα της κατασκευής: ενώ το τσιγάρο (και στις 2 μάρκες) είναι σκληρό, σχεδόν σαν ξύλο, άρα με πολύ πυκνό καπνό, εντούτοις το τράβηγμα είναι άνετο. Η καύση είναι πολύ βραδεία, ένα τσιγάρο κάνει ίσως πάνω από 12 λεπτά, και εντελώς ομαλή. Η τεράστια κάφτρα και το "βράσιμο" του τσιγάρου δε γίνεται ούτε αν το προσπαθήσεις επίτηδες!! Παρ' ότι τεράστιο (κατοστάρι άφιλτρο), δε γίνεται υπερβολικά βαρύ μετά από κάποιο μήκος.
    -Μπορείς κάλλιστα να τα κόψεις στη μέση και να έχεις δύο άφιλτρα τσιγάρα, που το καθένα θα είναι βέβαια μικρό αλλά μάλλον και πάλι θα καπνίσεις περισσότερο απ' όσο μ' ένα τρέχον άφιλτρο!
    -Τα Όβαλς (που μάλλον μου άρεσαν περισσότερο) μοιάζουν χειροποίητα.
    -Και τα δύο έχουν χαρτί με γλυκόρριζα, πράγμα που άργησα να αντιληφθώ. Δε μ' ενόχλησε, αλλά αν σε κάποιον δεν αρέσει μπορεί να ζήσει σαν αυτό να μην υπήρχε -εφόσον βέβαια είναι εξοικειωμένος με τη χρήση του άφιλτρου τσιγάρου.

    Επίσης, είναι στα συν ότι η κούτα έχει 5 πακέτα (100 τσιγάρα). Όποιος τα βρει σε eμάγαζο και θέλει να δοκιμάσει, δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει 10 πακέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελεις να γραψεις κριτικη ευχαριστως να την δημοσιευσω.Στειλτην στο mail

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι περίεργος να δω που θα φτάσει η εφευρετικότητά σου με αυτά τα υπερπολυτελείας.

      Μέχρι τώρα να τα κόψεις στη μέση :)


      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Είπα 12 λεπτά; Κρατάει χαλαρά ένα τέταρτο με φυσιολογικό κάπνισμα, και το πήγα και 20 λεπτά (χωρίς ενδιάμεσο σβήσιμο). Ε, ο άλλος μπορεί ρε παιδί μου να βαριέται να κάνει τόση ώρα ένα τσιγάρο!

      Δες κι αυτόν πόση ώρα το καπνίζει (στην αρχή του βίντεο το έχει ήδη αναμμένο και στο τέλος του έχει μείνει ακόμη κάμποσο και δεν το σβήνει).

      http://www.youtube.com/watch?v=zHgmq9hS4jc

      Η εφευρετικότητα με τα Μπλακ Ράσιαν ήταν κατ' ανάγκην, ενώ αυτά εδώ δεν έχουν καμία πολύτως ανάγκη βελτίωσης.

      Διαγραφή
  32. kalhspera paidia ithela n sasn rwthsw pou mporw n brw t tsigara fantasia?an kserete peite m sas parakalw gt brhka ena site kseno alla zhtaei stoixeia t opoia dn kserw kan t shmainoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εχει παραγγειλει καποιος απο http://www.dutyfreedirect.com τα net sherman να μας επιβαιβεωση την εγκυροτητα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      Ανώνυμε δοκίμασα το λινκ του dutyfreedirect.com και δεν δουλεύει. Για Nat Sherman πάντως, παραγγειλα και καπνισα ηδη από το dutyfreedepot τα Nat Sherman Classic.Περιττό να πω οτι ειναι τρομερο τσιγαρο, αν και προσωπικα μου επεσε βαρυ για καθημερινο καπνισμα. Σιγα σιγα θα παραγγειλω και τα υπολοιπα της σειρας του Nat Sherman-δυστυχως δεν εχει το Fantasia.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση. Μαλλον θα δοκιμασω τα yellow - light.

      Διαγραφή
    3. Λαμπρο τα πακετα ειναι απο Duty Free;Ήταν φρεσκα;

      Διαγραφή
    4. Θα μοιραστώ μαζί σας την εμεπιρία μου απο το dutyfreedepot για τα Nat Shermans. Εκπληκτικα τσιγάρα, χαλαλι τα 6 ευρω το πακέτο. Πήρα μια κουτα classic, μια κουτα MCD και μια κούτα Black & Gold. Ασυζητητι τα καλύτερα τσιγάρα που εχω δοκιμάσει μετα τα αδερφακια τους τα Havana Ovals και Cigarettellos. Φρεσκα πακέτα, με την κλασσική ποιότητα της Nat Sherman. Tα τσιγάρα ιδιεταίρως βαρια, καμια σχέση με οτιδήποτε εχει κυκλοφορήσει στην χώρα την τελευταία 15-20ετια. Εντυπωσιακα τσιγαρα, ολοι θελαν ένα!!! Οσοι θελουν να δοκιμάσουν την εμπειρία των Nat Shermans ας μην φοβηθούν το site ετούτο.

      Διαγραφή
  34. Σε ποσο διαστημα εγινε η παραλαβη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      xritasos, συμφωνώ και επαυξάνω. Ειναι μακράν από τα καλύτερα τσιγάρα που κάπνισα ποτέ. Μπορώ να τα συγκρίνω μόνο με το Sobranie White Russian (κατά τη γνώμη μου πάντα το καλύτερο Sobranie). Ανεπανάληπτη εμπειρία. Εμένα μου ήρθε 22 ευρώ η κούτα, δηλ. 4,4 ευρώ το πακέτο (τα Nat Sherman έρχονται σε κούτες των 5 πακέτων).
      Ανώνυμε, τα τσιγάρα ήταν φρέσκα. Αυτή τη στιγμη περιμένω την 3η κατά σειρά παραγγελία μου με μια κούτα Καμελ αφιλτρο και μια Καρέλια κόκκινο-έτσι για δοκιμή και συλλογή- και θα ξαναγράψω για πιο σίγουρα. Από τη στιγμή που θα σε χρεώσουν υπολόγισε περίπου 10-12 μέρες. Την πρώτη φορά ίσως καθυστερήσει κάπως η χρέωση και σου πάρει 3-4 μέρες, μετά δεν θα έχεις πρόβλημα. Το πιο βασικό είναι να δώσεις σωστά τα στοιχεία σου και τη διευθυνση.
      Προσωπικά θα το σαρώσω όλο το site. Υπάρχει Gauloises σκέτο, Gitanes, Davidoff Magnum και φυσικά τα Nat Sherman. Όταν η κούτα Κάμελ άφιλτρο πχ κάνει 24 ευρώ (2,40 το πακέτο) ή το Καρέλια που πήρα 17 ευρώ (1,70 το πακέτο) συμφέρει κατα τη γνώμη μου με τα χίλια και προσωπικά το έχω καθιερώσει το συγκεκριμένο σαϊτ, απλά κάνω δοκιμές. Αν έχεις μια κάρτα ίντερνετ που δίνουν οι τράπεζες δοκίμασέ το.

      Διαγραφή
    2. Στα φθηνά τσιγάρα ναι συμφέρει, όπως φυσικά και στα τσιγάρα που δεν βρίσκεις στην ελληνική αγορά και αξίζει να τα δοκιμάσεις, τύπου nat sherman. Αλλά στα υπόλοιπα premium σήματα οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Η άφιλτρη καμήλα είναι πλέον στα 3 ευρώ, το ΚΕΝΤ που μου αρέσει πολύ με τις νέες ανατιμήσεις πήγε στα 3,50 ευρώ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι κασετίνες του καρέλια. Να μην πω για το parliament που ήθελα να δοκιμάσω και πήγε στα 7 ευρω! Οι ευκαιρίες δηλαδή είναι λίγες και συγκεκριμένες

      Διαγραφή
    3. Efthimi δεν ήξερα για τη μείωση τιμών στα ελληνικά τσιγάρα. Από σενα το μαθαίνω, επομένως μάλλον δεν συμφέρει και τόσο να πάρει κανείς σήματα που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά σε παραπλήσιες τιμές. Πάντως, για τα Sherman ή τα Sobranie, νομίζω οτι αξίζει.

      Διαγραφή
    4. Συγγνώμη, δεν το έγραψα σωστά. Έγιναν ανατιμήσεις στο dutyfreedepot στα περισσότερα είδη και όχι μειώσες τιμών στα ελληνικά προϊόντα. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι το ίδιο: σύγκλιση τιμών. Το καμελ στο εν λόγω σάιτ είναι πλέον στα 3 ευρώ από 2,40 που είχε τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην Ελλάδα κάνει 3,50. Το ΚΕΝΤ το βρίσκεις εκεί στα 3,50 ευρώ, από 2,90 που είχε πριν λίγο καιρό, ενώ εδώ κάνει 4. Πολύ κοντά στις τιμές είναι και τα στίβεσαντ και κασετίνες του Καρέλια. Σε κάποια είδη βεβαια η διαφορά είναι τεράστια, αλλά θέλει ψάξιμο.

      Όσο για τα σομπρειν και νατ σερμαν συμφωνώ και επαυξάνω.

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα σας! Μπράβο για το site-blog που έχετε φτιάξει! Θα ήθελα να προμηθευτώ τα NAT SHERMAN FANTASIA και SOBRANIE COCKTAIL. Μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε από που; Επιπλέον πιστεύεται πως θα μπορούσα να παραγγείλω ένα πακέτο μόνο από το καθένα για δοκιμή ή πωλούνται μόνο σε κούτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτό βοηθάει, νομίζω ότι σε όλα τα τσιγάρα του Σέρμαν η κούτα έχει πέντε πακέτα των 20, όχι δέκα όπως είθισται.

      Διαγραφή
    2. Χαίρε σε όλους. George που ρωτάς για τα Nat Sherman: ενα αξιόπιστο και δοκιμασμένο eshop ειναι το dutyfreedepot.com. Θα βρείς όλα τα σήματα του Nat Sherman σε μια λογική, κατά τη γνώμη μου τιμη. Τελευταία η εταιρία στέλνει 2 κουτες και άνω, επομένως αναγκαστικά θα πάρεις, εφοσον το αποφασίσεις, 2 κουτες. Όπως είπε και ο Πεπε, η κουτα έχει 5 πακέτα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν καποιο άλλο σαϊτ στέλνει ενα πακέτο μόνο. Αν νομίζεις οτι έχεις την πολυτέλεια, αξίζει με τα χίλια.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Λάμπρο ήσουν κατατοπιστικότατος! Θα κοιτάξω από το e-shop που μου έστειλες. Ευχαριστώ και τον Πέπε για την επιπλέον πληροφορία.

      Διαγραφή
  36. Κάπνισα πρόσφατα τα "SOBRAINE BLACK RUSSIAN", που μου έφερε ένας φίλος από τη Ρωσία. Πέρα από την εκκεντρική και γυαλιστερή εμφάνιση, σαν τσιγάρο - ναι μεν δεν ενοχλεί στο λαιμό- αλλά είναι εντελώς άγευστο. Μόνο για φιγούρα και πλάκα θεωρώ πως κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ενας πολυ καλος μου φιλος ταξιδεψε Αμερικη για εναν γαμο συγκενων του και του ζητησα αν μπορουσε να μου φερει τα καλυτερα τσιγαρα που θα μπορουσε να βρει εκει.Σημερα λοιπον ο φιλος επεστρψε και ειχε μαζι του και τα τσιγαρα μου.Τα τσιγαρα που μου εφερε ηταν τα Nat Sherman MCD και τα Phillip Moris English Ovals,επισης εφερε και καποια πακετα Marlboro σκληρο για παρτι του και εδωσε και σε μενα ενα βεβαια εχει τυχει να ξανακαπνισω αμερικανικο Marlboro και ετσι αυτη τη φορα δεν συγκινηθηκα και πολυ.Θελω να γραψω δυο λογια για τα Shermans και τα English Ovals,τα Nat Sherman MCD ειναι αρκετα δημοφιλη στην Αμερικη προκειται για ενα μακρυ τσιγαρο σε μεγεθος 101mm queen size το αποκαλει η εταιρεια,με καφε τσιγαροχαρτο και μια γλυκιτιτα στη γευση,σιγουρα απολαυστικο και βραδυκαυστο τσιγαρο αλλα οχι για ολες τις ωρες που βασικα δεν ειναι του γουστου μου.Ευχαριστη εκπληξη για μενα ηταν τα πολυτελη και αρκετα σπανια στην Αμερικη English Ovals,τσιγαρα τα οποια κατασκευαζονται απο την Phillip Moris USA αποκλειστικα για την αμερικανικη αγορα και αποτελουν ενα απο τα πρωτα σηματα της εταιρειας πιθανον και το πρωτο με ενα απλο πακετο κασετινα πολυ ομορφο που θυμιζει τα πρωτα πακετα με τσιγαρα που κυκλοφορησαν στην Αγγλια οπως τα Sobranie Balkan η τα Sulivans.Τα τσιγαρα αυτα ειναι σε μεγεθος king size,εχουν οβαλ σχημα και ειναι αφιλτρα καιγονται αργα και η καπνιστικη ευχαριστιση που προσφερουν ειναι τεραστια,νομιζω ειναι χαρμανι virginia και ειναι αρκετα βαρια τα πιο βαρια τσιγαρα που εχω καπνισει ποτε τα ποσοστα νικοτινης και πισας μου ειναι αγνωστα διοτι δεν εχουν πανω στα πακετα γραμενα,πιστευω δεν ειμαι ικανος να βαθμολογησω αλλα σαν καπνιστικη εμπειρια ηταν αριστα.Να πω επισης πως ο φιλος μου τα αγορασε απο το Chicago με τι τιμες δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. O φιλος σου εκανε εγκλημα που δεν σου εφερε την αμερικανικη σειρα καμελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή