ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

PRINCE Express

 Δεν ξερω αν η ΒΑΤ αλλαξε ιδιοκτησιακο καθεστος ή διευθυνων συμβουλο, παντως ειναι η καπνοβιομηχανια που κανει αλματα τον τελευταιο καιρο, μελετωντας τις ιδιομορφιες της καθε χωρας που δραστηριοποιηται ξεχωριστα. Νεο σημα της ΒΑΤ το Prince Express, ενα τσιγαρο σε μαλακο πακετο ιδιο με το κανονικο Prince,που παραπεμπει καπως οπτικα και στο Gauloises Brunes. Κοντοχοντρο τσιγαρο,με την κανονικη ποσοτητα καπνου και ενα πολυ μικρο,μισο απο τα κανονικα, φιλτρο,επισης βραδυκαυστο,με την κλασσικη γευση της μαρκας. Νικοτινη 1,0 και Πισσα 10 και εδω ειναι και ολη η ουσια του Prince Express : Δεν θεωρω πως ειναι ενα τσιγαρο που προσφερει λιγοτερο καπνο σε φτηνη τιμη ή ενα γρηγορο καπνισμα στην εποχη των αντικαπνιστικων απαγορευσεων. Το Prince Express ειναι ΒΑΡΥ και ερχεται να καλυψει το κενο που αφησε το ιδιο το Prince σε κοσμο που το καπνισε ή το καπνιζει χρονια και πλεον θεωρει πως η μαρκα αυτη εγινε "αερας". Ειναι νομιζω ενας εξυπνος τροπος να ξεπεραστει ο ηλιθιος νομος του δημοκρατικου οργανισμου που ονομαζεται ΕΕ και καταντησε ολα τα τσιγαρα Light.
  Το Prince Express πλεον  κυκλοφορει με Πολωνικο barcode(59) και απο οτι φαινεται η παραγωγη του σηματος θα μεταφερθει ολοκληρωτικα απο την Δανια στην Πολωνια μεσα στο 2011.
  Βαθμολογια 5-5,5 στα 10 για τα γουστα μου, αν και νομιζω πως θα το απολαυσει κοσμος που αρεσκεται στα σκληρα τσιγαρα. 
  Αν με διαβαζουν οι ανθρωποι της ΒΑΤ,ας βρουν ενα τροπο να καλυψουν το κενο που αφησε και το παλιο Dunhill International.

17 σχόλια:

  1. επισης η ανθρωποι της BAT ας φτειαξουν και μια καλογουστη συσκευασια έλεος δεν έχουν κάτι ποιο κλασσικό. Τώρα βάζοντας μικρό φίλτρο και φέρνοντας το στα ορια της Ευρωπαικής Οργάνωσης Καπνοκτώνων δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν και πολλά μιας και το πρινς είναι ιστορικά ένα καθαρά βαρύ τσιγάρο όπως και πολλά άλλα που η ΕΟΚ τα χαντάκωσε το καινούργιο σχεδιάκε που προτείνανε οι Αυστραλοί στο να πουλάνε τα τσιγαρα σε λευκά πακετάκια και η μάρκα να γράφεται κατω κάτω και αν την διαβάζουν μυρμήγκια τα μάθατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά όλη αυτή η ομοιογένεια στις τιμές νικοτίνης και πίσσας των τσιγάρων δεν είναι επειδή νοιάζεται κανένας για την υγεία μας. Τα ποσά που έρχονται στα κρατικά ταμεία, στο σύνολο της ΕΕ, από τα τσιγάρα είναι τεράστια. Θυμάμαι το 95-96 ένας γνωστός δούλευε στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα τσιγάρα στοίχιζαν 360 δραχμές, εκ των οποίων οι 240 πήγαιναν στο κράτος...Τα ίδια επίπεδα νικοτίνης και πίσσας είναι απλά ένα ωραίο κόλπο για να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των σημάτων των πολυεθνικών και των εναπομείναντων εγχώριων σημάτων. Κάποτε υπήρχε χάος μεταξύ των L&M πχ και των Prince ή ντόπιων σημάτων. Σήμερα ό,τι και να πάρεις είναι ενα και το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο για τις συσκευασίες, Μαύρο Ρόδο, είπαμε, η ομοιογένεια κυριαρχεί. Παρόμοια πακέτα παντού για να μη σου τραβάει τίποτε το μάτι και χάσουν τα μονοπώλια πελατεία. Οι Αυστραλοί που αναφέρεσαι είναι μαλάκες, ακόμα και το χέρι σου δεν μπορείς να βγάλεις έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Πάντως είναι πιθανόν σε λίγα χρόνια να περάσει κάτι τέτοιο για να σου σβήσουν τις εναπομείνασες πιθανότητες επιλογής μεταξύ των σημάτων. 1984 γίναμε γαμώτο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βασικα δεν με πειραζει θα το κανω σαν τη γυναικα μου...ταμπακιερα...αλλα απο αποψη εσθητικης το καρελια χρυση κασετινα αφιλτρο περνει αριστα αφου εχω κρατησει ενα πακετο να το εχω ενθυμιο μην τυχον και περασουν τα αυστραλιανα σχεδια... τωρα αυτο που λες για το οικονομικο το εχω σκεφτει και εγω γιατι η Αγγλια ειναι κολοσσος στα προιοντα καπνου αλλα η ομοιογενεια μαλλον επιτευχθηκε στα πλαισια καποιου αποτυχημενου καρτελ και οχι για την ομοιογενοποιηση , δεν θελω να πατησω τη γνωμη σου απλως λεω και τη δικη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MAKAΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ 1984 ΦΙΛΕ ΛΑΜΠΡΕ , ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ 1950 ΓΙΝΑΜΕ , ΚΑΘΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80,ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ . ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νομιζω το ΠΑΣΟΚ αλλα η Ελλαδα ας μην κοροιδευόμαστε μεχρι τη στιγμή που η ΕΟΚ αποφάσισε να γινει ΕΕ ειμασταν μια φτωχη χωρα με πλουσιους κατοικους για τους λογους που ολοι καταλαβαινουμε (22ης θεση στην κλιμακα καλοπερασεις παγκοσμιως). μετα το '91 αρχισε ο κατηφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανως με το 1984 εννοει το βιβλιο του Οργουελ. Ο συγγραφεας εγραψε το βιβλιο αυτο το 1948 υπο την σκεψη πως σε μερικα χρονια θα εχουν κυριαρχησει οι κομμουνιστες στον πλανητη και θα επιβληθει μια παγκοσμια κοινωνια ελεγχου και αντιδημοκρατικοτητας. Τελικα παμε σε αναλογη κοινωνια με εναν καπιταλισμο κομμουνιστικου τυπου. Η ΕΕ ειναι κατι αναλογο της ΕΣΣΔ.
    Τελος παντων η Ελλαδα μεταπολεμικα,γνωρισε υψηλη αναπτυξη,ηταν η χωρα του δυτικου κοσμου με την μεγαλυτερη αναπτυξη και επιασε ενα καλο βιοτικο επιπεδο απο τα μεσα του 60 μεχρι τις αρχες του 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανεπτυγμενο μορφωτικο επιπεδο διακρινω...αλλα ... τι σχεση εχει αυτο με τον συγχρονο καπιταλισμο των γνωστων ευρωπαικων κρατων που ανταγωνιζονται ξερεται πια ομοσπονδοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο οτι τείνει η ΕΕ να γίνει ΕΣΣΔ σε πάρα πολλούς τομείς. Διάβαζα πριν λίγα χρόνια τον Γέλτσιν που έλεγε οτι ακόμα και το κωλόχαρτο το έπαιρναν κάθε εβδομάδα με δελτίο. Σήμερα έχουμε οι περισσότεροι πρόσβαση στα βασικά αγαθά και απο κει και πέρα υπάρχει ενα τεράστιο χάσμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι οι μισθοί, τα ωράρια, τα όρια συνταξιοδότησης κ΄άλλα εργασιακά θέματα θα εναρμονιστούν στην ευρωζώνη και θα εισπράττουμε όσα πρέπει να καταναλώσουμε, δηλαδή ενα ωραιοποιημένο δελτίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεχίζοντας φίλε Μαύρο Ρόδο, το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή διέρχεται μια τραγική κρίση ταυτότητας. Οι παλαιότερες προσωπικότητες που συντηρούσαν το όραμα και την ιδέα της κοινοπολιτείας έφυγαν και ήρθαν νεοι, πιο ανοιχτόμυαλοι αλλά αδύναμοι να ενταχθούν σε μια παραδοσιακά συντηρητική κοινωνία. Χώρια τα εκκατομύρια ξένων που έχουν εισρεύσει. Αναφορικά με τα τσιγάρα, η ομοιογένεια ίσως και να είναι αυτό που λες, θεωρώ όμως οτι οι μεγάλοι τα κάνανε πλακάκια μεταξύ τους, πίεσαν την ΕΕ (χάρην αντικαπνιστικής καμπάνιας) να μειώσει τις περιεκτικότητες, ώστε όποια άλλη τοπική εθνική μάρκα να χαθεί. Θυμάστε το ΣΕΚΑΠ έξτρα; Να σας πω και την εμπειρία μου με το ιταλικό Εσπορτατσιόνε άφιλτρο; Εκπληκτικά τσιγάρα, τα οποία όμως έπρεπε να θυσιαστούν για όλους τους παραπάνω λόγους, να μην υπάρχει μια εθνική μάρκα ικανή να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς του καπνού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτη η αντικαπνιστικη σαχλαμαρα ηρθε κουτι στις μεγαλες καπνοβιομηχανιες(οι οποιες οπως εχουμε πει δεν ειναι μονο καπνοβιομηχανιες,αλλα παραγουν και πολλα αλλα πραγματα με αλλα ονοματα) αφου αφανισαν ή συνηθως εξαγορασαν ολους τους τοπικους η διεθνεις ανταγωνιστες τους. Για αυτο και βλεπεις η Φιλιπ Μορρις στηριζει τους αντικαπνιστες κ.λ.π. Οσο το τσιγαρο ειναι νομιμο, οι 3(BAT,Philip Morris,JTI)θα βγαζουν λεφτα με το τσουβαλι,αφου παιζουν μπαλα πλεον μονοι τους. "Μετα" απλα θα επικεντρωθουν στις αλλες τους δραστηριοτητες.
    ΤΑ ΣΕΚΑΠ ΕΞΤΡΑ πρεπει να σταματησαν πριν μερικους μηνες. Ωραιο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ΣΕΚΑΠ έξτρα όντως σταμάτησε. Το έψαξα πρόσφατα επειδή είχα την εντύπωση οτι δεν το είχα. Τελικά το είχα-κάτι που μου έκανε επίσης εντύπωση. Πράγματι Πέτρο, ακριβώς έτσι είναι. Οι 3 μεγάλοι βγάζουν τα λεφτά τους απομυζώντας τις μικρές εθνικές βιομηχανίες. Μας πλασάρουν άχυρα και μας καταργούν την επιλογή να επιλέξουμε κάτι καλύτερο, παρά μόνο να επιλέξουμε ανάμεσα σε άχυρα. Πάντως το τσιγάρο δεν πιστεύω οτι θα απαγορευτεί ποτέ. Είναι δυνατόν να απαγορεύσεις ενα «ναρκωτικό» που σου αποφέρει τόσα πολλά κέρδη και σε τόσα πολλά επίπεδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το νέο prince κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα; Αν ναι σε τι τιμή; Είναι ανώτερο του κανονικού; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι 3,20 κανει. Αν ειναι ανωτερο δεν ξερω,παντως ειναι βαρυ με τα τωρινα δεδωμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παιδεια πλεον κρατος=επιχειρηση χωρις την φιλιπ , την μπριτισ και τους κιτρινιαριδες η οικονομια θα υποστει τεραστιο πληγμα σχεδον οσες μαρκες ξερω ελεγχονται απο αυτους ειδικα στην τελευταια ορκιστηκα να μην ξανα αγορασω προιον της ποτε. πλεον οι μονες εταιριες που παραμενουν αν μπορουμε να το πουμε τοπικες με μελλον ειναι η καρελιας και η ολλανδικη η χολμαν καπως ετσι λεγεται , αντε και η ιμπεριαλ που στην ουσια τα εχει κανει πλακακια εμ τους πανω. η λυση ειναι να τους κανουμε εμπαρκο αλλα πως να κανεις εμπαρκο αφου σχεδον ολα ειναι δικα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το κανονικό prince θα συνεχίσει να διατίθεται στην τιμή των τριών ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι το κανονικο θα παει στα 3,80.Ειναι εποχη που γινεται νεες αυξησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή