ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ziganov Black

 Πολυτελη Βελγικα τσιγαρα,μαλλον μια προσπαθεια αντιγραφης του Sobranie. Κυκλοφορουν σε 5 παραλλαγες: Black(ανατολικο χαρμανι),Colors(Virginia),Cherry,Vanilla,Menthol.

  Δοκιμασα το Black απο την αγγλικη αγορα(καλυτερα αναζητηστε το μεσω Βελγιου ή ανατολικης Ευρωπης),χωρις να ενθουσιαστω την πρωτη φορα.Οταν το ξαναδοκιμασα μετα απο χρονια,υστερα απο μερικα τσιγαρα καταλαβα γιατι προιον μιλαμε.Το Ziganov ειναι  συγγενης του Sobranie Black Russian σε King Size αντι για 100ς.Ισως να υστερει ελαχιστα του Sobranie και να εχει ηπιοτερο χαρακτηρα,παντως τα καπνα του ειναι αριστα και μπορω να πω πως κανει ενα βραδυκαυστο και εξοχως απολαυστικο καπνισμα,που δεν σε κερδιζει με την μια,αλλα οταν σε κερδισει σε στελνει στον καπνιστικο παραδεισο. Σιγουρα μεσα στο top-10 που εχω καπνισει στην ζωη μου. Νικοτινη 1,0 Πισσα 10
Βαθμολογια: 8,5 στα 10

18 σχόλια:

  1. Ξανακαπνιζω Ziganov Black και αλλαξα την κριτικη γιατι την θεωρησα λανθασμενη. Ειχα αδικισει το τσιγαρο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν τα έχεις υπ' όψη σου, τα Ziganov Mystery και Rainbow που κυκλοφορούν στην Άπω Ανατολή σε σκληρά πακέτα έχουν καμιά σχέση με τα ευρωπαϊκά Ziganov;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωτη φορα τα ακουω. Παντως αφου εχεις κονέ με Βελγιο,προχωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αναζήτησα (όπως και τα Tor) δια αντιπροσώπου, αλλά δεν κατάφερα να τα βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετρο πιο θεωρεις το κορυφαιο τσιγαρο και ποιον τον κρυφαιο καπνο διεθνως (απο οσα εχεις δοκιμασει εννοειται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πάω Βέλγιο σε λίγο καιρό και σκέφτομαι να τα αναζητήσω. Από τέτοιου είδους πολυτελή ξέρουμε τι άλλο κυκλοφορεί εκεί; Όσο για μη πολυτελή, αν -όπως υποθέτω- οι Βέλγοι καπνίζουν κι από κείνα που καπνίζουν οι Γάλλοι, σκέφτομαι να φορτώσω καμιά καραβιά Γκολουάζ στριφτά ή και έτοιμα ή/και Ζιτάν.

    Μήπως ξέρετε πόσα καπνοπροϊόντα (περιπτέρου, όχι ντιούτι φρι) μπορώ να εισαγάγω; Αν και θα είμαστε παρέα, μπορώ να τα μοιράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπε Βελγιο δεν εχω παει,αλλα εφοσον ειναι στην ΕΕ μπορεις να φερεις μεχρι 800 τσιγαρα ή ενα κιλό καπνο. Τα Ziganov σιγουρα υπαρχουν και τα Black αξιζουν τον κόπο.
      Aπο ότι βλεπω στον Zigsam http://www.zigsam.at/F_Intro.htm εχουν πολλα Εθνικα τσιγαρα.

      Διαγραφή
    2. Πεπε μια και ενδιαφερεσαι για Βελγικα ριξε μια ματια εδω
      https://www.youtube.com/watch?v=GQ2IhKs8w04
      https://www.youtube.com/watch?v=hcFOQ_qZpbQ

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Πέτρο.

      Θα δοκιμάσω ό,τι προλαβαίνω. Αλλά για αυτά που είχα ήδη εκ των προτέρων στο μυαλό μου (Τσιγγάνωφ και, αν βρω, και Τορ ή Ντιμιτρίνο) θέλω να πάρω ένα μικρό απόθεμα, να υπάρχει στο σπίτι για καμιά καλή στιγμή, ξέρεις... Μ' αρέσει να υπάρχουν πακέτα από καλά τσιγάρα στην καβάντζα. Από παλιότερες μπάζες μού έχουν μείνει ακόμα ένα πακέτο Νατ Σέρμαν Αβάνα Όβαλς κι ένα Μπλακ Ράσιαν (τα οποία τελικά, παρά τα προβλήματα που είχα με το φίλτρο, έχουν απίστευτο καπνό μέσα). Όσο για τα γκολουαζοειδή, θεωρητικά θα μου άρεσε να κάνω το ίδιο αλλά ξέρω ότι στην πράξη θα τα αποδεκατίσω αμέσως.

      Διαγραφή
    4. Ντιμιτρινο δεν θα βρεις σιγουρα,ειναι Γερμανικο τσιγαρο.Το Τορ νομιζω παιζει μονο για Αγγλια. Το φιλαρακι μου ο Αγγλος που τωρα βρηκε κονε στο Βελγιο,μου ειπε πως το Belga τα σπαει όλα.Απο ότι φαινεται εχουν αρκετα τοπικα τσιγαρα εκει και οι τιμες ειναι παρομοιες με Ελλαδα. Αν σου κεντρισει κατι το ενδιαφερον με χαρα να δημοσιευσω μια ακομα τσιγαροκριτικη σου.

      Διαγραφή
    5. Τελικά δε βρήκα ούτε Τσιγγάνωφ ούτε Τορ. Παρακινηθείς από τα βιντεάκια που παραπέμπει ο Πέτρος τρία μνμ παραπάνω, πήρα ένα πακέτο Belga.

      Τα Belga είναι παραδοσιακά βελγικά τσιγάρα. Το πακέτο γράφει «Τα Belga σας: μια παραδοσιακή βελγική συνταγή για πλούσια και φυσική γεύση». Κατασκευάζονται (τι έκπληξη!) από την ΒΑΤ.
      Είναι στο μέγεθος που είχαν τα παλιά Ζιτάν φίλτρο, ή, για όποιον τα θυμάται, τα Άσσος Club 25: μήκος όσο ένα δικό μας άφιλτρο, πάχος κατά τι μεγαλύτερο από του στάνταρ τσιγάρου, κοντό φιλτράκι.
      Δεν ξέρω κατά πόσον η συνταγή της ΒΑΤ είναι όντως η αυθεντική βέλγικη, πάντως είναι βέβαιον ότι έχουν χαρακτηριστική γεύση που δεν έχω ξανασυναντήσει. Το χαρμάνι, όπως βλέπω από την άκρη του σβηστού τσιγάρου, περιλαμβάνει ξανθά και καστανά καπνά. Η γεύση, πράγματι πλούσια, είναι ωστόσο πιο ήπια και στρογγυλή από άλλων παραδοσιακών τσιγάρων από διάφορες χώρες (εκτός από ελληνικά, ξέρω τα γαλλικά -Γκολουάζ, Ζιτάν- και τα γερμανικά -Rothhandle κλπ.-, και όλα τους είναι πιο έντονα). Δεν είναι εύκολο να την περιγράψω. Ίσως θυμίζει απόμακρα κάτι σαν αρωματικά βότανα μέσα σε αλμυρές τροφές. Είναι παχιά και κρεμώδης. Προσωπικά δε μ' ενθουσίασε. Πιστεύω ωστόσο ότι πρέπει να είναι αρκετά καλής ποιότητας καπνά και αρκετά καθαρά.
      Με εκνευρίσαν (όπως πάντα) οι τρύπες στο φίλτρο. Μερικές φορές, άμα δε βαριόμουν, έκοβα το κολλώδες μέρος από ένα τσιγαρόχαρτο στριφτού και τις έφραζα μ' αυτό. Τότε το τσιγάρο γίνεται πολύ βαρύ. Κόβοντας εντελώς το φίλτρο γίνεται απλησίαστο.
      Οι τελευταίες αρκετές ρουφηξιές (τουλάχιστον 1 εκ. από το φίλτρο) δεν είναι καλές: το τσιγάρο βράζει και η γεύση γίνεται αηδία.
      Πιστεύω ότι για να έχει κανείς πιο ολοκληρωμένη άποψη πρέπει να δοκιμάσει κι άλλα τσιγάρα του ίδιου τύπου, πράγμα που δεν έκανα. Είδα κάπου τα Σεν Μισέλ, άφιλτρα που (νομίζω) είναι επίσης παραδοσιακά βέλγικα, αλλά την πρώτη φορά δεν τα πήρα, γιατί έψαχνα διάφορα άλλα που μ' ενδιέφεραν περισσότερο, και μετά δεν τα ξαναβρήκα πουθενά. Έτσι δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
      Περιεκτικότητες: 10 και 0,8. Τιμή 6ε το πακέτο των 25 (γενικώς τα τσιγάρα είναι πολύ ακριβά, ενώ οι καπνοί μισή τιμή από τους δικούς μας).

      Το πακέτο, όπως περίπου είναι σήμερα:

      http://www.zigsam.at/l02/Belga10mg-25BE2009.htm

      (Αυτή είναι η σεμνή όψη. Από την άλλη έχει έναν τύπο στο νοσοκομείο, καλωδιωμένο και διασωληνωμένο, με πράσινο κινηματογραφικό φωτισμό, και τρίγλωσσο σενάριο ιατρικού θρίλερ, και όλο αυτό καλύπτει τα 3/4 του πακέτου.)

      Διαγραφή
    6. Τώρα που, μ' αυτή την ευκαιρία γκούγκλαρα και τα Στ. Μισέλ, στενοχωριέμαι που τα άφησα. Το πακέτο (που δεν έχει αλλάξει, λέει, εδώ και έναν αιώνα περίπου) είναι το απόλυτο φετίχ: ο αρχάγγελος Μιχαήλ σκοτώνει με το ακόντιό του έναν δαίμονα που σφαδάζει τάβλα κάτω με τις φτερούγες νυχτερίδας να χτυπιούνται. Ποιο Μπλακ Ντεθ και Γκόου του Χελ μου λες...

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Το αναφέρει ο Πέτρος στη σχετική ανάρτηση (Αύγουστος 2010), γι' αυτό και τα σκέφτομαι. Εκτός αν κατασκευάζονται στο Βέλγιο μόνο για εξαγωγή.
      Σύντομα θα λύσω τις απορίες μου επί του πεδίου.

      Διαγραφή
  8. Ειναι Βελγικα και μαλιστα πρεπει να τα βγαζει η ιδια εταιρια με τα Ziganov,αλλα ειμαι κατα 99% σιγουρος πως τα στελνουν μονο στην Αγγλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή