ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το Κοριτσακι Και το Τσιγαρο-Benoit Duteuertre


Με αφορμη την αποφραδα σημερινη μερα κανω την συγκεκρημενη βιβλιοπροταση.  

Δεν ξερω πόσοι εχουν την αντιληψη να καταλάβουν προς τα που κινειται η μοντερνα παγκοσμια κοινωνια,λίγοι πάντως εχουν την τόλμη να το εκφρασουν δημοσια,ειδικα όταν ειναι μέλη του πνευματικου κομφορμιστικου/politically correct/ κόσμου της λοβοτομημενης κουλτουρας. Ο Ντυτερτρ εγραψε ενα θαρραλεο βιβλιο πάνω στο συγχρονο παραλογο που νομιζω αξιζει να διαβαστει και να διαδωθει. Φυσικα δεν διεκδηκει τις δαφνες του Ντοστογιεφσκυ,όμως πότε ενα κατ ουσιαν πολιτικο βιβλιο τις διεκδηκησε;

Απο το οπισθοφυλο:Ενας σαρανταρης προσπαθει να επιζήσει σε εναν κόσμο που μοιαζει με τον αυριανο δικό μας.Περπαταει στην λεωφόρο Προεδρου Μπους.Εχει ενα σκυλο με το όνομα Σαρκό.Χρησιμοποιει ενα νόμισμα που λέγεται ευρωλάριο.
Η πόλη του,σκεπασμένη απο ενα απιστευτο νέφος,ειναι ο παραδεισος των ποδηλατων και των οικολόγων πεζών.Στο δρόμο ο αντρας δεν τολμαει πια να χαμογελάσει στα παιδια-τα αληθινα αφεντικά-από φόβο μήπως θεωρηθει ανώμαλος.Στο γραφειο κρύβεται στις τουαλέτες για να καπνισει ενα απαγορευμένο τσιγάρο.
Αντιμετωπο με ενα τετοιο σύμπαν,το άτομο εξεγειρεται με τον δικο του απλοικο τροπο

Το κοριτσακι και το τσιγαρο αναλαμβανει την υπερασπιση ενος απειλουμενου είδους,του ειδους των ανθρωπων.

2 σχόλια:

  1. Άντε και ήταν καιρός, ωστόσο ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Είναι τραγικό γεγονός οτι ο τζίρος εκατοντάδων μικρων επιχειρήσεων έχει πέσει κατακόρυφα. Φυσικά δεν είναι μόνο καφετέριες, είναι και τα προπατζίδικα, τα εστιατόρια και ενα σωρό παρεμφερή καταστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορειτε να μου εξηγησετε το νοημα τελευταιας φωτογραφιας που φερει το url του φιλελευθερου κομματος; οσον αφορα το βιβλιο, εξαιρετικο θα ελεγα. παροτι ο τιτλος αρχικα με ξενισε και μου εκανε σαν αντικαπνιστικο βιβλιο. πολυ κοφτερη ματια στη συγχνρονη πραγματικοτητα. η μεγιστοποιηση δε, της καταστασης δειχνει με αριστο τροπο την επερχομενη κοινωνικη καταστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή