ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Marshall McGearthy

Εδω δεν εχουμε να κανουμε με κριτικη,αφου δεν εχω προσωπικη αποψη για τα Marshall McGearthy.Μου τα υπεδειξε ενας αμερικανος συνκαπνιστης ως το πιο πολυτελες τσιγαρο της Αμερικης και ως το καλυτερο προιον καπνου που εχει απολαυσει. Τα Marshall McGearty στην πραγματικοτητα δεν ειναι μονο ενα χαρμανι, αλλα μια σειρα απο διαφορα χαρμανια, με επιλεγμενα καπνα που καλυπτουν σχεδον ολα τα γευστικα γουστα. Κοστολογουνται κοντα στα 15$ και κατασκευαστρια εταιρεια ειναι η R.J. Reynolds. Αυτο που μου εκανε εντυπωση,ειναι πως ο Ελληνικος καπνος οχι μονο ειναι παρων,αλλα υπαρχει και τσιγαρο της σειρας 100% Ελληνικο! Ας δουμε λιγο τα χαρμανια που μου κινησαν το ενδιαφερον:

 α) Standard Blend:  Signature blend with Malawi,KATERINI amd Virginia Leaves.
    Compines the finest handpicked Malawi Burley tobacco with succulent Virginia leaf from Brazil and delicate Katerini leaf to create the perfect flavor.

 b) The Earl: Oriental Blend Layered with notes of tea.

 c) Karmelita: Izmir and Malawi

 d)Oriental Rose: Oriental tobaccos

 e)AEGEAN: BASMA AND KATERINI BLEND ! Matches two of the Aegean's most flavorful tobaccos: Basma and Katerini!

     Το γελοιο του πραγματος ειναι πως ενω ο Αμερικανος καπνιστης μπορει, εστω χρυσοπληρωνοντας,να απολαυσει Α κατηγοριας Ελληνικο καπνο. Εδω στην Ελλαδα εχουμε πηξει στο τριτοκοσμικο Virginia!

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ , (ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΨΙΛΟΣΤΡΑΒΩΣΕΣ ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ). ΕΜ ΕΚΕΙ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΑΡ ΤΖΙ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ "ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ" , ΕΜΕΙΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ "ΑΡΠΑΧΤΗΣ" ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ , ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ -ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ.- ΜΕΪΝΤ ΜΠΑΪ ΔΝΤ&ΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα αλλο κωμικοτραγικο συμβαινει στα καπνα πιπας. Η αμερικανικη εταιρεια McClelland με την σειρα της Grand Orientals, πουλαει κουτια με straight Ελληνικο καπνο ως την ναυαρχιδα της εταιρειας της. Χαρακτηριστηκα αναφερω Yenidje supreme(Μπασμας Ξανθης), Katerini Classic(Κατερινης),Drama Reserve(Μπασμας Μακεδονιας). Στην Ελληνικη αγορα φυσικα,λογο μικρου κοινου αλλα και πανακριβων τιμων,κυκλοφορουν βασικα Δανεζικα χορταρια
    σαν τον "Σκανδιναβικ" και τον "κλαν". Διαβαζοντας το φορουμ των Ελληνων καπνιστων πιπας επεσα πανω σε αυτον τον διαλογο:
    -Τι καπνιζεις τωρα;
    -Ελληνικα καπνα αγορασμενα απο την Αμερικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαστε σε μια χωρα που το μονο που δεχομαστε ειναι η συνεχης εκμεταλλευση...και θα φερω το παραδειγμα των καπνων αφου και το blog ειναι σχετικο...πως γινεται στο εξωτερικο τα ελληνικα καπνα να ειναι περιζητητα...και εδω ουτε να τα χεζουμε??(με το συμπαθειο)??...η μονη μεγαλη ελληνικη μη εξαγορασμενη εταιρεια καπνου ειναι αυτη του Καρελια...και ρωταω εγω τωρα...δεν πιστευετε οτι η ελληνικη οικονομια θα ειχε ενα μεγαλο στηριγμα εαν εκμεταλλευομασταν τα καπνα αυτα??αλλα ετσι καταντησαμε εδω...αντι να εκμεταλλευομαστε εμεις τα παραγωγα της χωρας μας...το κανουν οι ξενες πολυεθνικες...(και) γι'αυτο καταντησαμε ετσι...και δεν αναφερομαι μονο στον καπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε μου,δες έχεις γράψει τίποτα ακόμα για τα LM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπαρχει και η ΣΕΚΑΠ φιλε, που υποτιθεται πως ο λογος υπαρξης της ειναι αυτος: Η προωθηση του Ελληνικου καπνου και η προστασια των παραγωγων απο την εκμεταλευση των καπνεμπορων.
    Για το L&M αδερφε δεν ξερω αν θα ασχοληθω, οντως το βλεπω να εχει μπει αρκετα δυναμικα,αλλα δεν εχει τυχει να το καπνισω ακομα. Να αγορασω πακετο το βλεπω χλωμο,ειμαι γενικα αρνητικος στα ξενα φτηνα τσιγαρα και ειμαστε σε εποχη που προσεχουμε και το ευρω. Αν με κερασει κανεις και μου αφησει θετικη αισθηση,ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς η παραγωγή σταμάτησε..αρχικά ξεκίνησε να γίνεται η πώληση στο Marshall McGearty Tobacco Lounge(το τσιγάρο ήταν έμπνευση του jerry marshall και Larry McGearty που αρχικά δούλευαν στην camel) αλλά λόγω των νόμων απαγόρευσης του τσιγάρου η επιχείρηση έκλεισε..είχα καπνίσει δύο εκδοχές αλλά δυστυχώς όχι όλες..πάμε για άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή