ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Νεο Marlboro

 Τελικα εφτασε  η ωρα να ανανεωθει και το πιο επιτυχημενο τσιγαρο διεθνως,το Μarlboro. Η ανανεωση φυσικα δεν μπορουσε να ειναι ριζικη,η Φιλιπ Μορρις προφανως εχει καλυτερους συμβουλους απο ότι η JTI  με το CAMEL παλιοτερα. Μικροαλλαγες στο πακετο,κατα την γνωμη μου προς την θετικη κατευθυνση,ενω για το χαρμανι,αν και επεβαλα χαριν περιεργειας, στον εαυτο μου την διαδιακασια να χαραμισει 3 ευρω και 80 λεπτα καθως και ωρες καπνισματος που συνηθως προοριζονται για απολαυση,δεν κατορθωσα να καταλαβω αν εχει αλλαξει κατι ή οχι. Ενα αδιαφορο τσιγαρο,ουτε καλο,ουτε κακο, σιγουρα πάντως υπερκοστολογημενο. Τον λογο εχουν οι φιλοι που καπνιζουν συνηθως Μarlboro.Αυτοι ειναι ισως πιο καταλληλοι να μιλησουν για τις οποιες αλλλγες.

41 σχόλια:

  1. Καλησπέρα
    για μένα το marlboro είναι μέτριο τσιγάρο και απορώ πως το καπνίζει τόσο κόσμος

    Ακόμα θα ήθελα να προτείνετε και κανα καλό μαλακό
    τσιγάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν λες μαλακο εννοεις ελαφρυ; Αν ναι,νομιζω πως στην Λαιτ κατηγορια καλα τσιγαρα ειναι τα Davidoff Gold,Silk Cut,Merit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lucky strike Lights,marlboro lights τετίου στιλ εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα πει τετοιου στυλ; Τελος παντων τα λαιτς που μου αρεσουν ειναι αυτα που σου εγραψα. Ειναι στην ιδια πανω-κατω τιμη με Λακυ και Μαρλμπορο,ενω με εξαιρεση το Σιλκ Κατ, ειναι χαρμανια Αμερικανικου τυπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματι ουτε εμενα θα μπορουσα να πω πως με εντυπωσιαζει το Marlboro...πραγματικα εχω την εντυπωση πως ειναι ενα "κακοφτιαγμενο" τσιγαρο οσο αφορα τον καπνο και το χαρτι του. Αν και θα ηθελα να δοκιμασω το flavour plus. Πολυ καλα τσιγαρα κατα τη γνωμη μου παντα ειναι τα ΚΑΡΕΛΙΑ.Παρολα αυτα το τελευταιο διαστημα εχω ακουσει πολυ ασχημες κριτικες απο φιλους και γνωστους.ΠΧ "γρατζουναει τον λαιμο" , " τσιμπαει στη γευση" και κατι τετοια...Ισχυει κατι τετοιο η ειναι απλα φημες ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Flavor Plus ειναι απο αποψη καπνου αρκετα καλο, ομως εχει αναλογιες 1 και 0,1 δηλαδη ειναι αερας καθως και τελειωνει σε 5-6 ρουφυξιες.Αν κρατουσαν το ιδιο χαρμανι και το βγαζανε με αναλογιες 0,8 και 10,θα ηταν ενα ωραιο τσιγαρο.
    Τα φθηνα της Καρελια με εξαιρεση το Αγρινιου,οπως γενικα ολα τα φθηνα τσιγαρα, με ενοχλουν και εμενα στο λαιμο, ακομα και αν καποια μου αρεσουν γευστικα σαν το Καρελια Φιλτρο ας πουμε. Η αφιλτρη Χρυση Κασετινα παντως καθως και το Καρελια Εxcellence θεωρω πως ειναι τα καλυτερα τσιγαρα της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχεις απολυτο δικαιο. Σκετος αερας ειναι,ισως το μονο που μου αρεσε ηταν η περιεργο πακετο του που ανοιγει τραβωντας το προς τα πανω.Παρα πολυ light τσιγαρο. Οταν εννοεις φτηνα ΚΑΡΕΛΙΑ ποια εννοεις? Τα slims?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τα Σλιμς δεν εχω αποψη. Ολα τα υπολοιπα φαση Καρελια Λαιτς,Φιλτρο,Ρεξ κ.λ.π.,ενω ειναι αξιοπρεπη στην γευση με τσιμπανε στον λαιμο. Βεβαια δεν θελω να γενικευσω το φαινομενο,αφου καμια δεκαρια μαρκες δεν με ενοχλουνε.Οργανισμος με οργανισμο διαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιος ρε Πετρο ηθελα να ακουσω και την αποψη ενος ειδικου πριν βγαλω συμπερασμα. (: Χιλια thanx man !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κάπνισα σήμερα και πραγματικά θα αρχίσω να θεωρώ ήρωες όσους σκάνε τόσα λεφτά για να το καπνίσουν. Την τελευταία φορά που είχα καπνίσει Marlboro (πριν κανα χρόνο) ήταν ένα απλά αδιάφορο τσιγάρο. Μετά το σημερινό όμως θα έλεγα πως ήταν για πέταμα... Δεν ξέρω τι αλλαγές έκαναν στο χαρμάνι του, αλλά είχε σκληρή γεύση, ώρες ώρες ενοχλητική στο λαιμό,περίεργα γλυκιά (όχι η γλύκα που αφήνουν τα καπνά virginia, αλλά κάτι που μάλλον προέρχονταν από τις χημείες...) η οποία μου έφερνε ώρες ώρες αναγούλα, καθώς και μία άλλη μυρωδιά η οποία μου βρωμούσε, κάτι σαν να περνάς έξω από εργοστάσιο!!! "Τράκαρα" και ένα δεύτερο τσιγάρο από το παλικάρι που είχε το πακέτο, μπας και τελικά αλλάξω γνώμη, αλλά τίποτα...
    Αν είναι δυνατόν να κοστίζει 3.80 αυτό το πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέτρο ένα σχόλιο για τα marlboro silver ¨η τα philip morris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν τα ξερω καλα αυτα τα τσιγαρα. Ποτε δεν καπνιζα ελαφρια. Τα Philip Morris Super Lights παλια θεωρουνταν και ηταν, καλα τσιγαρα. Την τελευταια φορα που τα καπνισα ομως,με το νεο design, μου φανηκαν χαλια.Aπο οτι ειδα η παραγωγη τους μεταφερθηκε απο την Ελβετια στην Ελλαδα και αυτη η αλλαγη δεν οφελησε καθολου το σημα.Το ιδιο συνεβη και στα Muratti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την μειωση της τιμης του marlboro ηρθε δυστυχως και η κατακορυφη πτωση της ποιοτητας του. Τα τσιγαρα που καπνισα με κωδικο ΑΙ, λιγο πριν δηλαδη απ την μειωση της τιμης τους, ηταν απλα υπεροχα. Εκανες ενα τσιγαρο και ενιωθες πλημυρισμενος απ τα αρωματα των μυρωδικων ανατολικων του. Τα βιρτζινια και τα μπερλευ ηταν επισης σε πολυ καλο επιπεδο. Αποθεωση του καπνισματος, θυμιζαν camel επι Καρελια εποχη.

    Αυτα που κανω τωρα με κωδικο ΑΩ ειναι απλα αισχρα. Ενα φθηνο αμερικανικο χαρμανι που σου δινει την αισθηση του πετρελαιου! Ακομα και η καυση τους ή η σταχτη τους ειναι πολυ διαφορετικη. Ελπιζω, αν και δεν νομιζω, να ειναι παροδικη η αλλαγη. Το Πασχα λενε πως θα επαναφερουν την παλια τιμη, αρα μαλλον και ποιοτητα στο σημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλλον κακή παρτίδα θα είναι δεν μπορεί τόσο μεγάλη αλλαγή, το SANTE FILTER το δοκίμασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι, αυτα κανω τωρα. Οχι κατι το ιδιαιτερο, απλα ελαφρως καλυτερα απ τα marlboro και επισης σαφως κατωτερο απ το παλιο ΣΑΝΤΕ. Καπνιζεται βεβαια σχετικα ευκολα. Η παρτιδα ειναι λιγο παλια, η ΑΜ, ακριβως δηλαδη με την πτωση στην τιμη (και ποιοτητα) του marlboro, οποτε δεν θεωρω πως ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα για το πως ειναι οι καινουριες παρτιδες του ΣΑΝΤΕ.

    Οντως μπορει να φταιει η παρτιδα η ΑΩ. Το marlboro αλλωστε εχει παντα διακυμανσεις στο χαρμανι του, αλλα τετοια κατακορυφη πτωση δεν εχω παρατηρησει ποτε..

    Αν παντως η αλλαγη ειναι μονιμη, τοτε προκειται για τεραστιο σφαλμα της εταιριας. Δεν χαλας τοσο αναγνωρισιμο σημα ακομα και μεσα στην οικονικη κριση. Αλλωστε, οι πραγματικοι λατρες του καπνου δεν καπνιζουν νταλικες με σαπια τσιγαρα. Αν δεν αντεχει η τσεπη τους, προτιμουν να καπνιζουν λιγα και καλα τσιγαρα. Προσωπικα, αν και γουσταρω πολυ το καπνισμα, δεν μου αρεσει (ουτε θελω και αντεχω) να φουμαρω πανω απο μισο πακετο τη μερα. Λιγα τσιγαρα και καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eftimis είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης, ειδικά για το marlboro πιστεύω είναι από τα μεγαλύτερα λάθη μετά την καταστροφή του Camel και η εταιρεία θα το δει σύντομα, ένα τσιγάρο με 4 ευρώ δεν το καπνίζει πια ένας άσχετος, παλιά (όταν τα οικονομικά ήταν εντάξει) όντως marlboro κάπνιζαν και πολλοί άσχετοι ως την εύκολη επιλογή, αλλά σήμερα δεν το νομίζω (αν εξαιρέσουμε το lights) το κόκκινο το καπνίζουν άτομα ψαγμένα και μάλιστα αν και το lights εξακολουθεί να πουλάει με το τσουβάλι το κόκκινο έχει πέσει πολύ. Τώρα οι άσχετοι καπνίζουν ή στριφτό ή φτηνοτσίγαρα του κώλου (Winston, L&M κ.τ.λ.)

    Όταν λες ότι το SANTE FILTER είναι λίγο καλύτερο από το marlboro εννοείς το παλιό ή το τωρινό την ξεφτίλα;

    Αυτή τη στιγμή καπνίζω χρυσή κασετίνα καλά είναι φοβερό απλώς δεν περιγράφεται, δοκιμάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εννοω πως το ΣΑΝΤΕ ειναι ελαφρως καλυτερο απ το τωρινο marlboro, αρα δεν αξιζει να το δοκιμασεις. Ειναι λιγοτερο χημικο, αλλα πολυ σκληρο τσιγαρο με πολυ λιγα ανατολικα. Δεν αξιζει με τιποτα τα 4,10 της τιμης του.

    Σπανια καταφερνω να τελειωσω ολο το πακετο της Χρυσης Κασετινας. Τα σκετα βιρτζινια, οοοοοσο καλης ποιοτητας και να ναι, με κουραζουν απιστευτα. Για 1-2 τσιγαρα ναι, τα γουσταρω πολυ. Οποτε ασσο κασετινα, και σε λιγες μερες θα ξαναδοκιμασω το marlboro. Ισως βιαστηκα να το κρινω τοσο ασχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαπνισα 2-3 φορες στην τρακα το μαρλμπορο των 3,50 Ευρω.Δεν μου φανηκε κακο,απλα πολυ ελαφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως έχει πέσει αισθητά σε σχέση με όταν έκανε 4 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οφειλω να αναιρεσω εν μερει τις ασχημες κριτικες για το marlboro. Το πακετο που καπνιζω τωρα ειναι απλα συμπαθητικο, δεν εχει την χημικη αισθηση που σου αφηναν τα προηγουμενα. Προφανως επεσα σε 2 - 3 ασχημα πακετα. Ωστοσο, η διαφορα με τα προηγουμενα πακετα των 4 ευρω ειναι αισθητη.

    Συγκλινω λοιπον με τις αποψεις του Ροδου, ναι πτωση στην ποιοτητα, οχι τοσο κραυγαλεα ομως ωστε να χαρακτηριστει σκουπιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάντως το προτιμούσα όταν έκανε 4 ευρώ, καλύτερα ακριβό και καλό, παρά μέτρια τιμή και μέτριο. Επίσης τα ανατολικά έχουν μειωθεί αισθητά τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ετυχε να ξεμεινω απο τσιγαρα καθως γυριζα απο ταξιδι και αναγκαστικα αγορασα απο το καταστημα του πλοιου ενα marlboro σκληρο.Μπορω να πω πως ηταν ενα απο τα καλυτερα πακετα που αγορασα ποτε.Μαλλον επεσα σε καλη παρτιδα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οχι μαλλον, σιγουρα επεσες σε καλη παρτιδα! Τα μαρλμπορο εχουν απιστευτες διακυμανσεις στην ποιοτητα. Οι τελευταιες παρτιδες ομως ειναι αρκετα καλες και σιγουρα η τιμη τους ειναι δικαιοτατη αναλογικα με την ποιοτητα τους. Βεβαια, το μαρλμπορο σκληρο δεν μου αρεσει, προτιμω το μαλακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η αλήθεια είναι ότι η πρόσφατη πτώση μπορεί να ήταν και μία περίοδος προσαρμογής στη χαμηλότερη τιμή, η philip morris δεν είναι από τις εταιρείες που κάνουν συχνά λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σασ θα ηθελα να ρωτισο πια μαρκα απο τσιγαρα κσερεται να ειναι πιο λαφρια να εχει λιγα μεσα το πακετο και να μιν κοστιζουν και πολοι ακριβα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 3,90 και περαστικα μας...και αυτοι που καπνιζουν στριφτα ακομα χειροτερα...πειτε καμια ποιο φτηνη μαρκα που να μοιαζει ρε παιδια, γιατι βλεπω μεχρι το τελος του χρονου να τα πανε 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καμελακι φιλε. 3,50 Ευρουλακια και πολυ ανωτερο απο το Μαρλμπορο,αν δεν το φερνανε και απο την Γερμανια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. lm red label 23αρι 3.80

    3ο σε πωλησεις στον κοσμο, 2ο στην ευρωπη,μιαζει λιγο με το μαρλμπορο ρεντ αλλα εγω το θεωρω καλυτερο,ειναι πιο γλυκοπιοτο και πιο πλουσιο,χωρις να ειναι πολυ χημικο.

    το καμελ φιλτρο ηταν το καλυτερο αμερικαν μπλεντ μεχρι τον αυγουστο που αλλαξε το πακετο,μετα εγινε πολυ ελαφρυ και ουδετερο δε μου αρεσει.

    δοκιμασε και σαντε φιλτρο στα 3.70 αν θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. * α Πετρο τα lm τα βελτιωσαν και ψιλοαλλαξε και το πακετο, αν θες δοστου μια ευκαιρια και δοκιμασε το,νομιζω δεν θα πεταξεις το πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν βρω κανεναν που να τα καπνιζει θα τον τρακαρω.Η κριση με εκανε πολυ πιο εκλεκτικο,σεβομαι μεχρι και το τελευταιο δεκαλεπτο,οποτε δεν κανω τετοιου ειδους πειραματα. Για τα Καμελ εχεις δίκιο,όντως εγιναν πιο ελαφρια,αλλα η γευση τους ειναι μοναδικη και χαρακτηριστικη,ή θα την γουσταρεις πολύ ή θα σου γυρναει τα εντερα.Εμενα μου αρεσει πολυ σαν χαρμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τα καμελ εχουν αλλαξει γευση.Πλεον εχουν γινει αγευστα κα δεν μου αρεσουν καθολου.Αυτη η χαρακτηριστικη γευση που λες Πετρο δεν υπαρχει πλεον.Τα παλια τα γουσταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω και εγω, οχι ομως οτι ειναι τσιγαρο για πεταμα τα καμελ (οπως ειναι πχ ο παραδοσιακος ασσος ή τα αμερικαν λετζεντ) καπνιζονται αλλα καμια σχεση με τα παλια,μαλλον ο Πετρος δεν τα προλαβε τα παλια με το προηγουμενο πακετο,τον τελευταιο χρονο ειχαν φαει απιστευτη βελτιωση,φυσικα το καλο κραταει λιγο και τα ξανααλλαξαν προς το χειροτερο...

      τα l&m πιστευω πρεπει να παρουσιαστουν μονο και μονο για λογους πωλησεων, ειναι σαν να μην εχουν παρουσιαστει πχ τα winston

      Διαγραφή
    2. Καλημερα. Ενα τσιγαρο με γευστικη ταυτοτητα δεν υπαρχει στην ελλαδα. Αυτο ειναι το κακο. Δοκιμασα σκληρο marlboro red παλι προς τα κατω. Αγευστο. Lucky strike πλεον τα καπνα ειναι εξαιρετικα χαμηλης ποιοτητας. Camel ειχε βελτιωθει τωρα με το νεο πακετο σαν γκαζον ειναι. Μας βλεπω για online παραγγελιες ολους. Δυστυχως. Εγω σκεφτομαι να παρω απο το dutyfreedepot τα dunhill king size blue, καλο τσιγαρο που το καταργησανε και στα fine cut δε βρισκω κατι ιδιαιτερο. Τι να πω. Λιγο χαλια η κατασταση δεν ξερω Πετρο αν συμφωνεις.
      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Δοκιμασε την χρυση κασετινα

      Διαγραφή
    4. Φυσικα και τα προλαβα τα παλια Καμελ,ειναι μαρκα στην οποια επανερχομαι τακτικα.Δεν διαφωνω,αλλαγες εχουν γινει,απλα εμενα δεν με δυσαρεστησαν όσο άλλους.Για τον Ασσο τον παραδοσιακο όντως,εχει γινει πολύ κακο τσιγαρο.
      Κωστα εμενα τα Ντανχιλ με καλυπτουν.Τα Fine Cut(μαυρο και μπλε) τα ξαναδοκιμασα επισης προσφατα.Τα βρηκα εξαιρετικα και μου εκανε εντυπωση πως παρα την διαφορα τους σε νικοτινη το βαρος ήταν σχεδον παρομοιο.Όσο αφορα το Fine Cut Blue(Master Blend),δεν το θυμαμαι ποτε καλυτερο και σιγουρα ειναι δυο σκαλες πιο πανω απο το καταργημενο king size blue.Δυστυχως στην Ελλαδα δεν κυκλοφορει το Master Blend και σε Full Flavor,υποθετω πως θα ήταν πολυ ωραιο τσιγαρο.
      Στη διαδικασια παραγγελειων απο το Ιντερνετ δεν μπαινω,ειμαι παλιομοδιτης και απεχθανομαι τις πιστωτικες.Παντως αν εμπαινα στο τριπακι,σιγουρα θα πειραματιζομουν με την σειρα του Nat Sherman,που προσωπικα δεν εχω δοκιμασει.Τα Dunhill King Size τα δοκιμασαμε στο παρελθον,χωρις μεγαλο ενθουσιασμο.Στα Ελληνικα αεροδρομεια και αφορολογητα,αλλωστε τα βρισκεις ακομα κανονικα.

      Διαγραφή
  33. Δοκιμασα τo camel φιλε. Τελικα κατα την ταπεινη μου αποψη το μονο καλο αμερικανικο χαρμανι που εχει μεινει στην φτωχη μας αγορα ειναι το marlboro.Αμα ο καρελιας δεν φτιαξει κανα τσιγαρο σαν το παλιο camel απο το να φτιαχνει μονο βιρτζινοσαλατες το marlboro θα βασιλευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα το Μαρλμπορο,αχυρο εντελως,ασε που δεν βασιλευει πια γιατι τα τελευταια χρονια ειχε 50% απωλειες.

      Διαγραφή
    2. Αχυρο δεν το λες καπως χημικο ομως ναι.
      Οντος οι πωλησεις του marlboro εχουν πεσει πολυ και λογο κρισης.

      Μετα την αλλαγη των camel/davidoff, τα μονα καλα αμερικαν μπλεντ που καπνιζονται ειναι τα marlboro red και l&m red. Εγω προσωπικα το γυρισα σε l&m μιαζει με το μαρλμπορο, αλλα ειναι πιο γλυκοπιοτο και μου αρεσει πολυ,χωρις να ειναι πολυ χημικο. Βεβαια εχει συχνες αλλαγες στην γευση οποτε δεν ξερω αν θα το καθιεροσω. Στις λαικες γειτονιες κινηται παρα πολυ, τις προαλλες περιπτερας μου ειπε οτι υπαρχουν μερες που δινει περισσοτερα l&m απο marlboro.

      Για τα camel filters θα συμφωνισω οτι εχουν σε γενικες γραμμες χαρακτηριστικη γευση,αλλα συγχρωνως ειδικα παλιοτερα,ειχαν και μεγαλες αλλαγες γευσης απο πακετο σε πακετο. Θα ελεγα επισης οτι κυριως εχουν χαρακτηριστικη μυρωδια (μολις ανοιγεις το πακετο) η οποια διατηρηθηκε ιδια και μετα την αλλαγη του πακετου. Η γευση παλι οχι,εγινε πιο ελαφρυ και ουδετερο. Εμενα δεν μου αρεσει πια,επισης παρατηρησα και μεγαλη πτωση στις πωλησεις,ενω 1 χρονο πριν μεχρι και το καλοκαιρι ειχε μεγαλη ανοδικη πορεια,συναντουσα πολλους που ειχαν αλλαξει απο marlboro red σε camel filters. (ηταν και 30 λεπτα φθηνοτερο)
      H jti δυστυχως το αλλαξε,λογο ευρωπης, η αλλαγη στο πακετο ειχε γινει πριν 1-2χρονια στην ευρωπη,μοιραια θα ερχονταν και εδω.

      Διαγραφή