ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

CAMEL ESSENTIAL καπνος στριφτου και αλλα νεα προιοντα Camel στην ΕΕ


 Το τελευταιο διαστημα η JTI, ξαναπονταρει στο μεγαλο brand-name που κατεστρεψε η ιδια στο παρελθον,αυτο του Camel. Tην αρχη εκαναν οι καπνοι στριφτου Camel, που λανσαρηστικαν πολυ δυνατα σε Ισπανια και Πορτογαλια(2,60 τα 30 γραμμαρια), αργοτερα βγηκαν τα Camel Black & Camel White σε Γαλλια και Ισπανια, μαλλον επιρεασμενα απο την επιτυχια του Marlboro Gold Advanced σε αυτες τις αγορες,με γευση πιο στρωτη απο την κλασσικη του CAMEL της JTI. Τον περασμενο μηνα βγηκε το Camel Icon στην Ιταλια ,ενω αυτο το διαστημα κυκλοφορει ο καπνος Camel Essential στην Ελλαδα
   Για αυτο τον καπνο ειχα αρκετες προσδοκιες, αφου πιστευα πως θα ειναι additive free.Αν και δεν διακρινω πολλα αρωματα στο χαρμανι του,μαλλον αυτο δεν ισχυει. Επισης θεωρησα πως μπορει να μην ειναι αναβιωση του παλιου καλου Camel,το χαρμανι του εστω θα εχει καποια συγγενεια  με το αξιοπρεπες  Camel Natural Flavor. Αντ αυτου εχουμε ενα προιον, μειγμα σκουρων-ξανθων καπνων,που πιο πολυ με παραπεμπει σε μια αναμειξη Old Holborn Blue+Old Holborn Yellow(αλλωστε η κατασκευαστρια εταιρεια ειναι η ιδια) παρα σε κατι που να εχει σχεση με οποιαδηποτε απο τις γευσεις  Camel δοκιμασαμε στο παρελθον. Για να μην παρεξηγηθω,ως καπνος δεν ειναι κακης ποιοτητας,ουτε ειναι γεματος με κοτσανια. Στο χαρμανι του ομως ειναι εμφανες πως ενω δεν μπηκαν ασχημα καπνα, κατι απουσιαζει, για να γινει ενα γεματο και απολαυστικο τσιγαρο. Η γευση του δε, ειναι αρκετα ελαφρια για τα γουστα μου,ενω η καυση του ειναι αρκετα γρηγορη.

  Βαθμολογια: 6 στα 10

Υ.Γ. Οποιος εχει σχεση με Γαλλια ή Ισπανια,ας ριξει μια ματια στο Camel Black. Ειναι αρκετα ενδιαφερον τσιγαρο.

 Ανανεωση 18/10/2012:

   Η παραπάνω καπνοκριτικη δεν ίσχυει.Το αρχικο oldholbornoειδες μειγμα δεν τραβηξε και η JT εκανε την σοφη κινηση να αντιγραψει τον καπνο Marlboro! To αγευστο σκουροξανθο χαρμανι Βιρτζινια,εχει αντικατασταθει με ξανθοκοκκινα καπνα πολλα απο αυτα γευσης.Ειναι American Blend πλεον,αριστης ποιοτητας,χωρις σκουπιδια και αρωματα. Παίζει να ειναι και καλυτερος του Μαρλμπορο,ο οποιος εχασε κατι απο την αρχικη ποιοτητα του.
 Βαθμολογια 8 στα 10.

Ανανεωση 29/01/2013
Κάπνισα και τον κιρινο Γερμανικο Camel,μιση τιμη σε σχεση με Ελλαδα 3.75 τα 30 γραμμαρια. Kαλός καπνός,διαφορετικος απο τον Essential,πικαντικος American Blend με αρκετα σκουπιδακια. ΟΚ
Βαθμολογια 7 στα 10

155 σχόλια:

  1. Από περιέργεια, πόσο τον βαράνε τον καπνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάμα το καρπούζι που λένε...
    Μεγάλες προσδοκίες για το τίποτα.

    Τον δοκίμασα τον καπνό αλλά δεν μου άφησε κάτι το αξιόλογο.
    Μου φάνηκε ίσως και πιο ελαφρύς από τον Old Holborn Yellow, καθώς δεν χρησιμοποιώ φίλτρο.

    Χρησιμοποιώ χαρτάκια Drum, και δεν μου έκανε καμία ιδιαίτερη αίσθηση.
    Οφείλω να πω όμως πως είναι ωραία ψιλοκομμένος, όπως ο Old Holborn αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στην γεύση.

    Για την ιστορία ορίστε και η συσκευασία του νέου καπνού:

    Camel-Tobacco 1

    Camel-Tobacco 2


    Φιλικά, Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τον δοκιμάσουμε και θα επιστρέψουμε για σχόλια... 3,80€ κοστίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΜΕΛ?
    ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ , ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απ'οτι καταλαβα ενας καπνος σαν τους συνηθισμενους. Δεν τον δοκιμασα ακομη αλλα θα το κανω συντομα. Κριμα γιατι ειχα υψηλοτερες προσδοκιες. Φαινεται ποσο υποτιμαται η ελληνικη αγορα. Λογικο παντως να κανουν ενα προιον παρομοιο με old holborn αφου ειναι και ο πρωτος σε πωληση. Αυτοι που παραπληροφορουσαν για αναβιωση του camel να δω τι εχουν να πουν τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ενταξει δεν φταιει ο ανθρωπος. Ετσι και αλλιως θα το καπνιζαμε,δεν τον λες αλλωστε και κακο καπνο.
    Απο ότι φαινεται στην Ελληνικη αγορα,πολυ δυσκολα θα ξανακυκλοφορησει κατι στις α κατηγοριες. Οταν το πακετο παει 5 ευρω και το μηνιατικο ειναι στα 650,δυστυχως τα τσιγαρα ποιοτητας δεν εχουν κανενα μελλον. Όλα τα νεα σηματα θα ειναι ή φθηνα τσιγαρα ή καπνοι στριφτου. Ελπιζω στους καπνους να βγει και κατι καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετρο κι εγω το ελπιζω αλλα δν το νομιζω. Ξερουν οτι η ελληνικη αγορα στηριζει τα σκουπιδια και αυτα ακριβως προωθουν, ειδικα με τις τελευταιες οικονομικες δυσκολιες. Απο καπνος craven και παλι craven.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον δοκιμασα σημερα και μπορω να πω πως εμεινα αρκετα οικανοπιημενος.Ελαφρης καπνος με ωραιο αρωμα.Η γευση του ειναι ελαφρος αρωματικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφώνω απόλυτα στην κριτική για τον Camel Essential.Θυμίζει αρκετά μια μίξη Camel Naturals με Old Holborn Blue ενώ έχει την υγρασία του Yellow.Πιστεύω πως η JTI δίνει έμφαση στην σταθερή γεύση των Camel.Όσο για το κάπνισμα του,πιστεύω πως κάνει ένα αξιοπρεπές τσιγάρο με πράσινα Rizla.Μου κάνει εντύπωση που δεν περιέχει πολλά αρωματικά,μιας και φαίνεται ότι έχει γίνει μόδα η άσκοπη χρήση τους στους νέους καπνούς.Μερικές φορές τα αρωματικά δίνουν καλό αποτέλεσμα,όπως στον καπνό Καρέλια,αλλά αλλού αποτυχαίνουν παταγωδώς στη σύνθεση γεύσης(βλ.Old Holborn Aromatic).Ο Essential πάντως,αναδύει ένα άρωμα που θυμίζει καφέ,το οποίο δεν χαλάει την γεύση του.Τα μείον του καπνού βέβαια,είναι ότι έχει μια κάπως αψιά γεύση που θυμίζει θειάφι,αλλά ελάχιστα ενοχλητική.Εγώ θα του έδινα ένα 6/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10 ΣΤΡΙΦΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΦΙΑΣΜΑ 2 ΠΑΚΕΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΑ ,ΕΛΑΦΡΥΣ ΝΑΙ , ΟΝΤΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΑΦΡΥΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ , ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΣ .ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΕ 10 ΤΣΙΓΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΜΠΑΦΙΑΖΕΙ.
    ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΜΕ ΑΣΗΜΙ ΡΙΖΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΦΙΛΤΡΑ , ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΓΑΛΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΞΕΧΝΑΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3,80 κάνει παίδες ο νέος Old Holborn Πράσινος.
    Μια μίξη μπλε και κίτρινου Old Holborn που ως γνωστόν δίνει πράσινο.

    Στην Ελλάδα θα τον βρείτε με το όνομα Camel Essential με παραπλανητικό μπεζ χρώμα.

    Γεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. lol ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΥΧΑ ΠΡΟΜΟΣΙΟΝ ΤΗΣ ΤΖΙ ΤΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΠΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ,ΕΧΕΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΗΣ ΛΕΩ ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥΣ , ΤΗΣ ΡΩΤΗΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΟ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ , ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Νατουραλ θα βγει σε νεο πακετο,οπως σταδιακα γινεται και σε ολο τον υπολοιπο κοσμο.
    Οι κοπελες που κανουν προμοσιον, δεν εχουν σχεση με την εκαστωτε καπνοβιομηχανια που προωθουν. Απλα συνηθως τις προσλαμβανουν μεσω διαφημιστηκων εταιρειων για 2-3 μεροκαματα.Συνηθως δεν γνωριζουν κατι παραπανω για τα τσιγαρα που προωθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τίποτα το σπουδαίο.Το περίμενα πολύ καλύτερο.Το πακεταρισμένο NATURAL FLAVOR πολύ ανώτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δοκιμασα σημερα τον Essential.Στα θετικα:Πολυ ωραια συσκευασια.Στα αρνητικα:Μετριος,χειροτερος απο τα ready-made camelakia.Αναφερω οτι γενικα κανω Χρυση Βιργινια κιτρινη(η 1η μου αγαπη και μαλλον παντοτινη!) και δεν μ αρεσει ο γερο-Holborn.
    Παντως,κατι πρεπει να παιζει γιατι τα περισσοτερα περιπτερα εχουν θεμα.Μου λεγαν οτι δεν τους δινει για κανεναν λογο ο διανομεας!Ισως θελουν να του κανουν καμια αλλαγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ , ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.
    ΤΟ ΚΑΜΕΛ ΙCON ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΑΝ ΑΛΛΟΥ ,ΛΕΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΝ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΣΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ BLACK CAMEL . ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΙΜΙΟΥΜ ΣΗΜΑΤΑ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΟΥΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΙΜΙΟΥΜ ΣΗΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΚΟΒΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με αυτο τον καπνο και εγω δεν μπορω να καταλαβω τι σημβαινει. Ενω πηγε πολυ καλα εμπορικα, τα πιο πολλα μαγαζια δυσκολευονται να τον βρουν.
    Η JTI νομιζω πως εδρασε αρκετα ερασιτεχνικα στην διανομη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα του δωσω ευκαιρια καποια στιγμη.Καθως εδω και ενα μηνα που το εριξα στο στριψιμο(3 μερες μου κρατα ο καπνος) το εχω ριξει σε δοκιμες.Golden Virginia και Καρελια εχω παρει παραπανω απο δυο φορες μοναχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σημερα πηρα ενα σακκουλακι.Με κοκκινα rizla την παλευει,θα τον δοκιμασω με Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων αυριο να δς τι λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατι αλλο παιδια.Ο κιτρινος καπνος στην φωτο παω ειναι η αρχικη συσκευασια και αλλαξε?Η καμμια σχεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο κιτρινος,ειναι αυτο που κυκλοφορει στο εξωτερικο. Για την Ελλαδα εχει συσκευασια αναλογη με το Καμελ Νατουραλ,ενω το χαρμανι ειναι μιξη μπλε και κιτρινου old holborn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδια πιστευετε πως ο καμελ καπνος ειναι καλυτερος του Ντραμ ασπρου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι θέμα γούστου...
    Προσωπικά θεωρώ ότι ο Drum έχει ελαφρώς πιο "ξηρή" γεύση σε σχέση με τον Camel.(ίσως να οφείλεται σε ύπαρξη λιγότερων χημικών πρόσθετων)
    Το μεγάλο μειονέκτημα του Drum Άσπρου για μένα είναι ότι είναι υπερβολικά ελαφρύς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε μου,ολοι οι καπνοι μαπα μου φαινονται. Δεν αντεχω να τελειωσω καπνοσακουλα,οι διαφορες ειναι πολυ μικρες. Μαλλον θα διαλεγα παντως τον ασπρο Ντραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν τον σηκώνει ο οργανισμός σου για μακροπρόθεσμο κάπνισμα,Craven.

    Αν όχι,golden virginia yellow ή van nelle red.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τον δοκίμασα και εγώ. Μέτριο/αδιάφορο θα τον χαρακτήριζα, σε καμμία περίπτωση αντάξιος της τιμής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Poly kalos kapnos ton kapnizo edw kai 2 me 3 mines apalos kai euxaristos me wreo aroma..katholou varetos kapnos kai pragmatika den se kourazi katholou ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δοκίμασα κι εγώ τον καπνό Camel Essential. Όμορφη και καλή συσκευασία, ωραία όψη καπνού, άρωμα κακάο, κάπνισμα μέτριο προς ελαφρύ. Μου θύμισε πολύ τον Drum Gold.
    Γενικά, ίδιες εντυπώσεις με τους περισσότερους: μέτριος και αδιάφορος καπνός.
    Ούτε πέταξα τη σακούλα την πρώτη μέρα(όπως έκανα με Golden Virginia green και Van Nelle), ούτε θα αγοράσω δεύτερη (όπως με Golden Virginia yellow και Καρέλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα σε όλους! Κυκλοφόρησαν στην Κύπρο καπνοί Camel natural flavor. η τιμή ειναι στα 3 ευρώ, δεν πρόσεξα όμως το βάρος. Λογικά θα είναι στα 25 γραμμ. επίσης ο Καρέλιας έβγαλε το Ome στην κυπριακή αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπόν δοκιμασα αυτή τη βδομάδα τον καπνό Camel Essential και πρέπει να ομολογήσω οτι θεωρώ πως είναι χάλια. Μοιάζει πολύ με τη μουστάρδα τον Old Holborn τον κίτρινο... Δυστυχώς στην Κύπρο δεν έχουμε CRAVEN ... και έτσι μου μένει ο Golden Virginia ο πράσινος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Nομιζω στην Κυπρο υπαρχει ο Manitou. Δεν τον εχω καπνισει αλλα πολλοι μου εγραψαν θετικα σχολια. Ισως βρεις και καπνο Καρελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σε ευχαριστώ. θα το ψάξω αλλά δεν νομίζω να βρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. stin kipro mporis na vris kai sta duty free pollous kapnous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαριάννα, μιας και είσαι Κυπραία ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω για τον Camel Essential μιας και θεωρώ οτι είναι αρκετά αξιοπρεπής. Οπωσδήποτε δεν είμαι συστηματικός καπνιστής καπνού και δεν έχω δοκιμάσει όλα τα σήματα, οπότε η εκτίμηση μου ίσως είναι λίγο άκυρη. Για τον Manitou έχω να πω καλά λόγια, κυκλοφορεί μάλιστα και το τσιγάρο Manitou. Καπνός Καρέλια δυστυχώς δεν παίζει Πέτρο. Πρόσφατα βγήκε ενας Marlboro μαύρος, τιμή στα 3,20 25 γραμμ. δεν πρόσεξα καλά να πω την αλήθεια τι είναι. Για το Manitou Μαριάννα στο προτείνω, μπορώ να σου πω και που θα το βρείς (καπνό και τσιγάρα) εφόσον βρίσκεσαι στη Λευκωσία. Γενικά πάντως η Κύπρος δεν προσφέρεται για κάπνισμα καλών τσιγάρων. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά στα κατεχόμενα βρίσκει κανείς καλύτερα τσιγάρα, το 555 για παράδειγμα είναι πολύ καλό σε σχέση με τα μέσης κατηγορίας τσιγάρα της κυπριακής αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το 555 ειναι πολυ καλο τσιγαρο.Κριμα που το σταματησαν στην Κυπρο.Marlboro μαυρος για στριφτο? Παιζει καμια εικωνα στο net?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σε ευχαριστώ Λάμπρο για τις πληροφορίες. Το θέμα είναι ο δουλεύω σε ένα μέρος και τυχαίνει να πουλάω και εγώ τσίγαρα μερικές φορές και πρέπει να ομολογήσω ότι τον manitou που λες δεν τον έχω δει. Και όσο αφορά τον Marlboro τον μαύρο ακομη δεν μας τον έχουνε φέρει οι προμηθευτές.... Ένα είναι το σίγουρο, όπως λένε και αρκετοί πελάτες και ανέφερες κι εσύ, η Κύπρος δεν προσφέρεται για κάπνισμα καλών τσιγάρων... Μοιάζει όλα να είναι διαφορετικά και νοθευμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Kαι στην Ελλαδα τα τσιγαρα τα τελευταια χρονια,αθλια εχουν γινει.Μαριαννα τα Ελληνικα τσιγαρα πουλανε στην Κυπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πέτρο, για να λέμε την αλήθεια, δεν ξέρω και πολλές ελληνικές μάρκες αν και έζησα στην Ελλάδα. Τότε κάπνιζα Classic Slims και καπνό Craven. Μπορώ ομως άνετα να σου πω τι υπάρχει ως επί το πλέιστον... Λοιπόν βρίσκεις εύκολα: Pall Mall, Silk Cut, Karelia Slims, Camel, Rothmans, Dunhill, Winston, Marlboro, Davidoff, Philip Moriis, Kent, Lucky Strike, Senior Service, La Femme, Maxim Slims, Raquel Slims και κανονικό, Virginia Slims, Vogue Slims, Prince, Craven ''A'' το κόκκινο, Royals.Υπάρχουν και μερικά άλλα που τα ξεχνάω.. Αυτά που ανέφερα πουλάνε περισσότερο... Από καπνόυς υπάρχει: Old Holborn Yellow(πουλάει πολύ)-Blond-Aromatic-Blue, Golden Virginia Yellow-Green, Marlboro Red, Drum, Camel Essential. Από χαρτάκια υπάρχουν τα Rizla και Simson. Και ακόμη και αυτά έχουν διαφορές. Δεν έχουν το σύμβολο της Rizla επάνω στα χαρτάκια και έχουν και διαφορετική υφή.Τσιγάρο Manitou είδα τελικά κάπου, καπνό όμως όχι. Η κατάσταση είναι τραγική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ξέχασα τα L&M, που και αυτά Slims και κανονικά φέυγουν με τις κούτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπερα , καινουργια τσιγαρα γουεστ σε μαυρο κ γκρι πακετο με φιλτρο ενεργου ανθρακα ,στην τιμη των 2.80,πηρα το λαιτ ,αρκετα καλο τσιγαρακι για τα λεφτα του.Καλησπερα , καινουργια τσιγαρα γουεστ σε μαυρο κ γκρι πακετο με φιλτρο ενεργου ανθρακα ,στην τιμη των 2.80,πηρα το λαιτ ,αρκετα καλο τσιγαρακι για τα λεφτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μαριάννα, καλαμαρού πρέπει να είσαι :) Λογικά θα τον φέρουν και τον μαύρο τον Μάρλμπορο εκεί που είσαι. Θα κοιτάξω να τον δοκιμάσω και να στείλω και φωτό, η τιμή του είναι καλή πάντως. Για το 555 Πέτρο συμφωνώ. Είναι αξιοπρεπές τσιγάρο. Το βρίσκεις στα κατεχόμενα αλλά δεν μπορείς να φέρεις πάνω από 2 πακέτα τη φορά, οπότε πρέπει να πηγαίνει κανείς σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα και δεν αξιζει γενικά τον κόπο. Για το διαφορετικό ή νοθευμένο δεν ξέρω. Ο Πέτρος έχει δίκιο, χάλασαν πολυ τα τσιγάρα γενικώς. Πάντως αν είσαι στη Λευκωσία μπορώ να σου πω ακριβώς τα περίπτερα που έχουν Μανιτού και ξέρω ενα και στη Λεμεσό που έχει τα τσιγάρα όχι τον καπνό. Να απαντήσω για τα ελληνικά τσιγάρα, μιας και από τις βόλτες που κάνω για να βρω αδεια πακέτα για ανταλλαγή, δεν πρέπει να πάνε καλά...Τα Καρέλια Σλίμς τα βλέπω αρκετά συχνά και κάτι ρωσοπόντιοι καπνίζουν Ολντ Νεϊβι, το οποίο σημειωτέον κυκλοφορεί ακόμα στην Κύπρο. Άλλα ελληνικά είναι τα ΜπιΕφ. Μετά από ενα χρόνο σχεδόν στην κύπρο έχω δει μόνο 4 φορές κόσμο με το συγκεκριμένο τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μαριαννα απο τα τσιγαρα που ειπες,το Καρελια Σλιμς ειναι Ελληνικο και τα Ρακουελ Κυπριακα. Ο Λαμπρος λεει πως υπαρχει επισης και το Καρελια Χρυση Κασετινα,το οποιο ειναι Ελληνικο με καλες πωλησεις στην Ελλαδα και αρκετα ποιοτικο.Παλια θυμαμαι πως στην Κυπρο καπνιζαν βασικα δυο μάρκες, το Ροθμανς και Ρουαγιαλς. Για το 555 θυμαμαι πως κυκλοφορουσε κανονικα στο Ελληνικο τμημα του νησιου και μου το εφερνε φιλος Κυπριος γιατι μου αρεζε πολυ ως τσιγαρο. Νομιζω εχει κανα δυο χρονια που σταματησε.Παντως η σελιδα της ΒΑΤ δεν το αναφερει ουτε για την κατεχομενη περιοχη.Τα Senior Service τα καπνισα παλια,παλι μεσω Κυπρου. Φτηνο τσιγαρο,αλλα καπνιζοτανε ανετα.
    Για τον καπνο Marlboro,υπαρχει ηδη κοκκινος και σκεφτονται να βγαλουν και μαυρο? Αν ναι λογικα θα κανουν κατι αναλογο και στην Ελλαδα. Στην Ελλαδα ο κοκκινος δεν εχει το σχεδιο που εχει το κλασσικο πακετο Μαρλμπορο,αλλα ενα αλλο κοκκινο-κιτρινο,επισης απο ποιοτητα ειναι χαλι μαυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Την χρυσή κασετίνα δεν την έχουν εκεί που δουλεύω αν και αρκετοί ρωτάνε αν την έχουμε. Για τον καπνό Marlboro μαύρο έχω ακούσει εδώ και 2-3 βδομάδες πωσ έχει κυκλοφορήσει και τον αναζητούν, αλλά ακόμη δεν τον έχω δει. Τα Senior Service, μιας και τα έχεις δοκιμάσει Πέτρο, πρέπει να ομολογήσω ότι και αυτά φεύγουν με τις κούτες, όπως και τα Silk Cut. Τωρα Λάμπρο, όσο αφορά τον Manitou, κοίταξα μόνο σε δυο μέρη μεχρι στιγμής στη Λευκωσία, στο ένα δεν τον είχανε καθόλου και στο αλλο έιχανε μόνο 2 πακέτα. Ρώτησα και για καπνό και μου είπαν ότι εδώ και λιγο καιρό δεν τον φέρνουν και δεν έρχεται ο προμηθευτής. Ίσως να σταματήσουν σιγά σιγά να τον φέρνουν και όπου τον έχεις δει, απλώς να έχουν αποθέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προφανώς έχουν μείνει περισσεύματα Μαριάννα. Για το 555 Πέτρο να σε ενημερώσω οτι κυκλοφορεί στα κατεχόμενα με αγγλικό νεκροτάμπελο, δλδ προειδοποίηση υγείας. Βασικά το βρισκω λογικό η ΒΑΤ να μην αναφέρει την Τ/Κ πλευρα μιας και δεν αναγνωρίζεται ως κράτος, πάντως μου έκανε εντύπωση πως πολλά τσιγάρα, όπως το 555 το γκόλντ λίφ, Κεντ καθώς και καπνοί και πούρα έχουν την προειδοποίηση υγείας στα αγγλικά. Τι ακριβώς παίζει, δεν ξέρω και δεν ξέρω αν μπορώ να μάθω με κάποιον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. H BAT την αναφερει ως ξεχωριστο κρατος,Βορεια Κυπρος. Απο οτι καταλαβα τα τσιγαρα αυτα διοχετευονται απο Duty Free και λαθραια περνανε στην αγορα,αλλωστε το 555 περα απο την Ασια,ΗΠΑ και Καναδα μονο σε αφορολογητα κυκλοφορει πλεον στην Ευρωπη. Σε Σκοπια,Βουλγαρια και Τουρκια επισης μου ετυχε να βλεπω τσιγαρα απο Duty Free στα καταστηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ!!! ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ Κ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΡΑΙΡΙΑΖΕΙ...ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΑΦΡΥΣ Κ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΟΥ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΚΕΝΤΑΚΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ . ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΕΛΑΦΡΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ , ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΙΑ , ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αφου ειναι αντιγραφη του Holborn μαλλον τα καπνα ειναι μειγμα σκουρων και ξανθων Virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. pertro ektos apo apo virginia kapna anatolitika poioi kapnoi exoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. re paidia mporei na m pei kapoios gt apo tote pou arxisa na kanw kapno sixainomai ta ergostasiaka tsigara?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @rocknrolla: Ανατολίτικα καπνά υποτίθεται ότι έχουν οι Drum Blond, Drum White και Golden Virginia πράσινος (από αυτούς που έχω δοκιμάσει), και αν δεν με απατά η γλώσσα μου, και ο Cooper, και προσωπικά πιστεύω πως και στους 4 αυτούς καπνούς δεν υπάρχουν σε τέτοια αναλογία ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
    Όσον αφορά αυτό που γράφεις για τα εργαστοσιακά τσιγάρα, είναι κάτι που το έχω παρατηρήσει και εγώ. Όσα σήματα έχω δοκιμάσει από τότε που ξεκίνησα "να κάνω καπνό", μου αφήνουν μια περίεργη χημική γεύση στο στόμα.
    Μπορεί να είναι λανθασμένη, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι στους καπνούς για στριφτό μπαίνουν λιγότερα συντηριτικά απ'ότι στα συσκευασμένα τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. soto thanks gia thn apanthsh k gw thn idia gnwmh uposthrizw gia ta ergostasiaka...pws h sintiritikoura pou s vgazoun sthn geush xalaei polu ton kapno k eidika ena strifto meta apo tetoiou eidous tsigara einai sketh apolaush!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. **Καλό είναι όσοι καταναλώνουν έτοιμα τσιγάρα, να έχουν κατά νου ότι σύντομα (κάτι διάβασα για Νοέμβριο 2011, αλλά δεν ξέρω σίγουρα) θα έρθουν και στην Ευρώπη τα FSC τσιγάρα, τα οποία σβήνουν μόνα τους μετά από λίγη ώρα, κάτι που επιτυγχάνεται με ένα (επιπλέον) χημικό που βάζουν στο χαρτί. Στις ΗΠΑ, το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει ολοκληρωτικά σε όλες τις πολιτείες από το 2009, και καλό είναι να κάτσετε να διαβάσετε 5-10 πράγματα για το τί λένε οι καπνιστές εκεί για τα συγκεκριμένα τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. fsc ap oti xerw einai ta xartakia rizla dld exoun ayto pou svinei to tsigaro...kati tetoio ennoeis paizei me ta ergostasiaka?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μην μπερδεύεσαι. Το FSC που γράφουν πάνω τα τσιγαρόχαρτα σημαίνει Forest Stewardship Council, που είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το FSC που αναγράφεται στα τσιγάρα που πωλούνται στις ΗΠΑ, σημαίνει Fire Standards Compliant. Τα συγκεκριμένα τσιγάρα έχουν κατά μήκος του τσιγάρου, ένα πολυμερές (EVA - Ethylene-vinyl Acetate), το οποίο επιβραδύνει την καύση του τσιγάρου, και αν κάποιος το αφήσει χωρίς να τραβήξει καπνό, σβήνει.
    Σύμφωνα με σχόλια των εκεί καπνιστών, το συγκεκριμένο πολυμερές, εκτός του ότι χαλάει τη γεύση του καπνού, έχει διάφορες παρενέργειες, από εξανθύματα μέχρι βήχα με αίμα.
    Σε συνδυασμό με τους απαράδεκτους φόρους που πληρώνουν, έχουν αρχίσει σιγά σιγά να προσανατολίζονται σε άλλες λύσεις, RYO (roll your own), MYO/SYO (make your own/stuff your own) και GYO (grow your own).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. a...malista dn to xerwa ayto thanks gia thn plhroforia soto!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. θελω να δοκιμασω αυτον τον καπνο και επειδη δεν θελω να αγοραζω αχυρα θελω να μου πειτε αν αξιζει την παραμικρη δοκιμη.αν ναι,δωστε συμβουλες για χαρτακι που 8α του πηγαινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μοιάζει πολύ με έναν βαρύτερο old holborn κίτρινο, ταιριάζει με χαρτάκι drum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μόλις μου αγόρασε ένας φίλος τον Camel Essential και ομολογουμένως δε θα ξαναμπώ στον πειρασμό να τον ξαναπάρω. Καλό κόψιμο, χωρίς σκουπιδάκια, αλλά πολύ ψιλό και κάνει πολύ τρίμμα. Άρωμα πρωτότυπο, για άλλους ευχάριστο για μένα όχι τόσο. Συμφωνώ με το Μαύρο Ρόδο ότι μοίαζει με βαρύτερο Old Holborn αλλά δεν ξέρω τι πάει στραβά και μου προκάλεσε πονοκέφαλο, έχω πιει 2 Depon ως τώρα. Έχω καπνίσει και Craven δεν είχα πρόβλημα. Όταν ρουφάς τζούρα αφήνει μια περίεργη ξερή γεύση. Δε θα τον συνιστούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μόνο ο καινούγριος marlboro αξίζει κι οι ολλανδικοί για όποιον τους γουστάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γεια σας! Έκανα τον drum τον λευκό, αλλά τρ τελευταία μου φέρνει αναγούλα! Πήρα τον camel γτ από τράκες μου φαινόταν λίγο καλύτερος από τον κίτρινο old holborn. Τλκ...είναι κάπως αδιάφορος, χωρίς να είναι κακός. Συμφωνώ με τον Forgotten ότι αφήνει μια περίεργη γεύση, αλλά δεν ξέρω τι να δοκιμάσω. Δεν μπορώ να καπνίσω πολύ βαρύ καπνό και ο συγκεκριμένος είναι οκ σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δοκίμασε marlboro gold 20gr και αυτόν τον καινούργιο DRUM fine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Οκ..θα δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσεις. thnx!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Λοιπόν...ο drum μου φάνηκε μια καλύτερη εκδοχή του white και τον έχω σιχαθεί! Ο Marlboro έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ για τις προτάσεις πάντως. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. paidia egw exw kapnhsei pollous kapnous alla den exw kollhsei me kanenan omws me ton camel thn exw kataurei idika me to arwma tou kai thn timh tou giati o golden virginia yellow exei paei 4.30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Paidia ti analogies exoun ta Camel White kai Black kai poso kostizoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ο Drum μου έφερνε τσιγαρόβηχα.
    Οι Οlh Holborn, Golden Virginia και Καρέλια μου έφερναν αναγούλα.
    Ο Van Nelle και ο Craven μου έφερναν ζαλάδα.

    Ο Camel μου άρεσε πάρα πολύ. Επιτέλους καταστάλαξα. Μερικοί τον θεωρούν αδιάφορο επειδή είναι ελαφρύς καπνός με απαλό/ουδέρερο άρωμα... αλλά εγώ αυτό ακριβώς έψαχνα.

    Διότι κάθε φορά που άνοιγα μια χαρτοσακούλα από τους καπνούς που προανέφερα πιο πάνω... μου ερχότανε η κλασική μπόχα, λες και ο καπνός ήταν εμποτισμένος με πατσουλί κολώνια. :P Γούστα θα μου πείτε...

    Για χαρτάκια μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος με rizla κόκκινα, αλλά θα δοκιμάσω και drum ή Σιγαρόχαρτα (ροζ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο Camel καπνός πήγε στα 4,30;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ναι μολις αγορασα εναν Camel Essential σε τιμη 4,30€..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ξανακάπνισα τον καπνο Camel. Είχα να τον καπνίσω απο τότε που πρωτοβγηκε και εχω την εντυπωση πως δεν είναι το ίδιο προιόν πλέον.Βλέπω πως αλλαξε και η χώρα προελευσης αφου απο Γερμανικο μπαρκόουντ τωρα εχει Αγγλικό. Λοιπον,τα σκουρα καπνα σχεδον απουσιαζουν,αριστη υγρασία χωρις αρωματα και συμπαθητικη γευση.Το βασικο μειονεκτημα είναι πως η γευση του ειναι πολυ Light,δεν μπορω να καταλαβω γιατι χρησημοποιησαν αυτο το χαρμανια στο Brand name Camel,σε μια χωρα που κατεξοχην το εχουμε ταυτισει με το γεματο τσιγαρο. Αν ήταν δυνατοτερος θα μιλούσαμε για μια πολυ καλη περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. exei arwma old holborn? h eutixos to vgalane?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oxι δεν εχει αρωμα holborn.To προιον εχει Καμελοποιηθει πληρως.Θυμιζει αρκετα το αντιστοιχο ετοιμο τσιγαρο,αλλα σε μια πιο ελαφρυα εκδοχη. Εμπειρικα εχω την εντυπωση πως ειναι πλεον American Blend,όχι Virginia.

      Διαγραφή
  73. Πέτρο δοκίμασα των καπνό και είχε ακόμα την μυρωδιά του old holborn αν και ήταν πρόσφατο μιας και έκανε 3,40 στα 20 gr.πάντως όντος έχει αλλάξει το χαρμάνη από την τελευταία φορά που τον κάπνισα
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αισθανθηκα τιποτα,ειναι μη αρωματικος καπνος που εχει περισσοτερο αισθηση βιομηχανικου πααρα στριφτου τσιγαρου. Θα τον ξανακαπνισω συντομα και θα τροποποιησω την κριτικη.

      Διαγραφή
  74. Πέτρο, ο καπνός αυτός βγάζει αυτό το χαρακτηριστικό άρωμα του camel ή τα ανατολικά του δεν είναι τόσο έντονα? Σε ρωτώ γιατί λες πως ναι μεν μοιάζει με το βιομηχανικό τσιγάρο, αλλά είναι μη αρωματικός καπνός.. Όσο για τον καπνό marlboro, την τελευταία φορά που τον δοκίμασα, δεν μου άρεσε καθόλου. Ούτε που τέλειωσα την καπνοσακούλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι.Εχει περισσοτερο σχεση με την γευση του Camel Natural παρα με το κλασσικο Καμελ.Όντως ο καπνος Μαρλμπορο χαλασε πολυ.

      Διαγραφή
  75. petro 20 gr h 25 gr giati pezh na afisan k to palio xarmani me ton 20 gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα 25 γρ σταματησαν,μονο τα 20 κυκλοφορουν. Δεν ξερω ποτε εγινε η αλλαγη στην γευση,πιθανολογω προσφατα γιατι εδω και περιπου δυο μηνες διαφημιζουν πολυ εντονα τον καπνο Καμελ.

      Διαγραφή
  76. Σκεφτομαι να αγορασω καπνο Camel επειδη ειδα οτι αλλαξε ο καπνος και εγινε καλυτερος.Ξερει κανεις τι συνδιασμο χαρτακια φιλτρακια ταιριαζουν καλυτερα στον καπνο αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δικος μου αγαπημενος συνδιασμος είναι φιλτρο του Παππου με ανθρακα και λεπτο χαρτακι της ιδιας εταιρειας

      Διαγραφή
    2. Τα χαρτακια ξερω οτι ειναι πολυ καλα.Τα φιλτρα οχι και τοσο τα ειχα δοκιμασει προσφατα με καπνο Drum Blond και δινανε αθλια γευση στον καπνο.Παλια τα χρησιμοποιουσα σε καθε καπνο ωσπου βρηκα τα OCB και τα αλλαξα.Παντως θα δοκιμασω τον συνδιασμο αυτο να δω πως ειναι.Να ρωτησω κατι αλλο λεπτα χαρτακια τυπου Α υπαρχουν γιατι εχω ψαξει αλλα τιποτα μονο μετρια βρισκω και χοντρα

      Διαγραφή
  77. αλλαξα σημερα καπνο επιλογης απο malboro κλασσικο που με κουρασε σε camel essential ωραια γευση απαλη οχι βαρια αν και στην αρχη το αρωμα της καπνοσακουλας δεν με προδιαθεσε τον συστηνω ανεπιφυλαχτα προς το παρον οτι καλυτερο κατα τη γνωμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. επισης δεν ξερω τι φταιει με τα χαρτακαι τα λεπτα του παππου αν και αυτη ειναι η προτιμηση μου αλλα δεν κολλανε τοσο ευκολα οσο πχ τα rizla και μενα τα φιλτρα με ανθρακα μου φταιχνουν την απολαυση η αφιλτρο αν αξιζει ο καπνος
    συνεχισε την καλη δουλεια φιλε πετρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Και εγώ λοιπόν άλλαξα μάρκα καπνού... Μετά από αρκετές αλλαγές (Lucky Strike Καπνός, Van Nelle Μπλέ, Old Holborn Μπλέ κ.α.) ένας φίλος μού έδωσε να δοκιμάσω τον Camel Essential. Περίμενα κάτι ανάμεσα σε Golden Virginia κίτρινο και Old Holborn κίτρινο, αλλά με εξέπληξε ευχάριστα το άρωμα του (απαλό αν και δε μου αρέσουν οι αρωματικοί καπνοί) καθώς και το χαρμάνι του. Νομίζω ότι πλέον και λόγω τιμής (3,80€ από 3,50€) θα τον καθιερώσω.

    Μια ερώτηση σε όσους αγοράζουν τον καπνό αυτό:
    Όπως περιεργαζόμουν το πακέτο και κοιτούσα το χαρτάκι του φόρου, ανακάλυψα ότι η τιμή ήταν κολλημένη πάνω στην τιμή του φόρου (!) και όταν την ξεκόλλησα, από κάτω η τιμή ήταν σβησμένη με μαύρο μαρκαδόρο και από ότι μπορώ να διακρίνω ήταν 3,40€... Έχει τύχει σε κανέναν άλλο; Τι ακριβώς συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαν έτοιμα πακέτα όταν τους πρόλαβε η αλλαγή τιμής. Έχει ξαναγίνει και μ' άλλες μάρκες, ιδίως τα τελευταία χρόνια που οι τιμές αλλάζουν κάθε μέρα.

      Διαγραφή
  80. vgenei kai se paketo?an nai,poso kanei?kai pos to zitame?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. essential kai natural flavor einai to idio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. συγχαρητήρια στη jti πολλή καλός καπνός χωρις αρωματικά και προσθετα μετά από 2 χρόνια Philip morris red kανω μεταγραφή στη camel τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Αρκεί να μην τον αλλάξουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπέρα παιδιά. Μπορεί να μην ταιριάζει πολύ με το θέμα αλλά δεν ξέρω πού αλλού να το γράψω.
    Καπνίζω Κάμελ σκληρό εδώ και 3 χρόνια και παρ'ότι είμαι ικανοποιημένος, για οικονομικούς λόγους θέλω να αρχίσω το στριφτό. Θέλω να μου προτείνετε έναν βαρύ καπνό και έναν συνδυασμό με χαρτάκια και φίλτρο που να μου δίνει όλη τη γεύση του καπνού και να κάνει το τσιγάρο με υψηλά επίπεδα νικοτίνης. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, αφού δεν είσαι και πολύ υγιεινιστής και προτιμάς τις γεύσεις χωρίς ...λογοκρισία, γιατί δε στρίβεις άφιλτρα;

      Διαγραφή
    2. Κάπνιζα τα άφιλτρα κάμελ πιο παλιά για κάνα μήνα, με αποτέλεσμα ο λαιμός μου να γίνει κομματάκια! :P

      Διαγραφή
    3. Τσιγάρο από στριφτό διαφέρει όμως. Άφιλτρα τσιγάρα έτοιμα, κι εγώ δεν τα αντέχω για συνεχόμενα: μέχρι ένα-ενάμισι πακέτο ως διάλειμμα. Για κάποιο λόγο όμως, το στριφτό είναι πιο γλυκό. Για καμιά δεκαπενταριά χρόνια άφιλτρα στριφτά κάπνιζα (ξεκινώντας από την εποχή που κανείς δεν έστριβε με φίλτρο), και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Τώρα τελευταία συνήθως βάζω φίλτρο, αλλά δεν ξέρω να σε συμβουλεύσω για μάρκα και τύπο, θα σ' τα πουν αυτά οι ειδημονέστεροι.

      Διαγραφή
  84. Αλλαξε το πακετο και η γευση οπως λενε τα νεα διαφημηστικα. Για αυτον μιλατε τελευταια? Θα δοκιμασω και το καινουριο πακετο να δω τι λεει, αλλα ειχα δοκιμασει οταν ειδα τ θετικα σχολια εδω και δεν με ικανοποιησε πριν την αλλαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπνός Καμελ αλλαξε πακετο και γευση;

      Διαγραφή
    2. Τωρα ρωτησα στο περιπτερο που ειδα τα δαιφημιστηκα και ακομα δεν εχουν φερει τα καινουρια οποτε δεν ξερω εαν αλλαξε η γευση και εαν ειναι θετικη η αλλαγη παντως στη διαφημιση λεει νεο πακετο και νεα γευση, θα δουμε.

      Διαγραφή
    3. Mηπως το νεο πακετο αφορα τα βιομηχανικα Καμελ και όχι τον καπνο;

      Διαγραφή
  85. γεια χαρα κι απο μενα,

    θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει στην ελληνικη αγορα καπνος τυπου οριενταλ. καπνιζω τον καμελ 6 μηνες (σκληρο πακετο και καπνο) και πλεον δεν μου φαινεται τοσο ανατολιτικο. μαλιστα ειχα την τυχη να δοκιμασω αφιλτρο χυμα τουρκικο καπνο σε στριφτο το οποιο με αφησε αφωνο. αν γνωριζετε παρακαλω πειτε μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει. Μερικοί λένε ότι θα βρεις κάτι παραπλήσιο μ' αυτό που ζητάς στον καπνό Κούπερ. Δεν είναι ανατολικός, περιλαμβάνει μερικά ανατολικά στο χαρμάνι του (όπως η πλειοψηφία των καπνών και τσιγάρων), απλώς φαίνεται ότι στο Κούπερ τα ανατολικά είναι πιο πολλά ή πιο καλά. Δεν έχω άποψη για τον Κούπερ.
      Χαρμάνια ανατολικά υπάρχουν μόνο χύμα και σε ελάχιστα ελληνικά τσιγάρα. Σε στριφτό όχι.

      Διαγραφή
  86. molis vrika ton neo camel kapno stin nea siskevasia.
    lipwn 1)den exei kamia mirodia mirizi kapno mallon etimou tsigarou 8a elega.(oxi free aditive distixos)
    2)tipiko american blend eukolokapnisto sxetika elafri xwris edoni xaraktiristiki geusi miden skoupidia telia ygrasia kallo komeno.
    simperasma oooooti kalitero kiklofori auti tin epoxi se stifto an k stin pepatimeni tou malboro red!!!
    va8mos apo emena 8/10++
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Πακετο πως είναι;Ριζικα διαφορετικο;

      Διαγραφή
  87. ta xrwmata einai idia alla einai edelos allo paketo!!!!!!
    pados oso ton kapnizo mou fenete olo k pio metrios k afini mia pikrila sto stoma.
    telika o leukos karelia makran kaliteros
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Οποιος μπορει ας μου στειλει φωτο με το νεο πακετο στο Psychonaut1@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Δοκιμασα τον νεο Καμελ.Εστριψα ενα τσιγαρο,το καπνισα μεχρι τη μεση και χαρισα το υπολοιπο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Σήμερα αγόρασα κάποια φίλτρα μάρκας "το φιλτρακι" είναι καλά? Παντός κάνουν 50 λεπτά και έχουν μια στήλη παραπάνω από τα old hloborn..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κάπνισα στην Γαλλία τον κίτρινο Camel (6.50€ τα 30gr), γεμάτος σκουπίδια και πολύ ξηρός. Θα του έβαζα 5/10.
    Το "φιλτράκι" μου φένεται ίδιο με τα old holborn, αδιάφορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γειά και χαρά,
    Καπνίζω τον καμέλ essential καιρό τώρα.Είδα ένα περίεργο και θέλω να το ρωτήσω.
    Οι καινούργιες συσκευασίες έχουν μια ετικέτα που λέει οτι απο 17g θα γίνει 20g με πιό προσιτή τιμή/gr.Πάντα ψάχνω 20g καπνό για μεγαλύτερη οικονομία.
    Παρακαλώ οι Πρωτευουσιάνοι να μάθουν τιμή και να μου πούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Χμμμ επειδή μπερδεύτηκα αρκετά με τα σχόλια Ο καπνός καμελ έχει τελικά αλλάξει; Γιατί θυμάμαι όταν είχε πρωτοβγει είχα πάρει δύο φακέλους και ήταν ένας καλύτερός (απλώς λιγότερο άθλιος συνεπώς) κίτρινος χολμπορν. Να ξέρω δηλαδή αν αξίζει δοκιμής.
    Lemonator

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ena exo na po, kaloutsikos ala poli kakokomenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Πετρο θα ηθελα τη γνωμη σου για τον καπνο lucky strike, και με ποια χαρτακια ταιριζει καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει αφιέρωμα,αλλα δεν τον έχω ξανακαπνίσει από τότε που βγήκε.

      Διαγραφή
  96. Εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις μαρκες καπνου,χωρις ομωςνα κρατησω καποια για μονιμα, τωρα ξεκινησα τον lucky strike, με χαρτακι ριζλα γαλαζιο. Μπορω να πω αρκετα καλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Είχα καιρό να τον πάρω και πήρα προχτες, μου θύμισε για άλλη μια φορά πόση διαφορά μπορούν να κάνουν τα φιλτράκια και τα χαρτάκια. Αρχικά τον κάπνισα με φίλτρο Σέρτικο το κλασσικό των 5.5 mm (για όσους δεν γνωρίζουν είναι πάνω κάτω το ίδιο πράγμα με τα φιλτράκια Old Holborn ή τα SWAN κίτρινα) και μου φάνηκε απαίσιος με χαοτική γεύση (για τα γούστα μου) και με πείραζε και στο στομάχι. Σχεδόν μετάνιωσα που τον αγόρασα, μέχρι που μου ήρθε η ιδέα να τον δοκιμάσω με φίλτρο του παπού με ενεργό άνθρακα των 6 mm και ο καπνός κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε! Η γεύση του πλεον πιο συγκροτημένη και λιγότερο χημική ενώ στην εκπνοή μου βγάζει και μια ενδιαφέρουσα γλύκα, φύγαν και οι ενοχλήσεις που είχα. Και στις 2 περιπτώσεις χρησημοποιήσα χαρτάκι σέρτικο γαλάζιο (αν και στους υπόλοιπους καπνούς που πέρνω προτιμώ συνήθως RIZZLA ασημί). Αν κάποιος είχει καλύτερη πρόταση θα χαρώ να την ακούσω πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Πέτρο το blog απλα καταπληκτικό και μπράβο σου και σε όσους άλλους ασχολούνται.
    Είμαι καπνιστής στριφτού από το '96 με old holborn μπλε στην ζελατίνα με το rizzla το πράσινο μαζί, μετά έκανα στροφή το 2006 σε old holborn κίτρινο (χμμμ....τέλος πάντων), και από το 2009 σε golden virginia πράσινο, θέλω όμως να παίξω λίγο και με άλλους πιο "american blend" και είμαι μεταξύ του marlboro/lucky strike/camel.
    Μπορείς αναμεσα στους 3 αυτούς να μου τα πλην και τα συν?
    Ούτως η άλλως θα τους δοκιμάσω γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, απλά τα review σου είναι λίγο παλιά και ίσως τώρα 2014 να έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. lol αντι να κανεις το '96 καμελ ασσο πρινς μαρλμπορο ντανχιλ ροθμανς εκανες στριφτο??? ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο έκανα. Εκείνα τα χρόνια η αγορά καπνού για στριφτό ήταν αρκετά ενδιοφέρουσα, δες εδώ: http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

      Αλλά πέρα απ' αυτό, όσοι έμαθαν το στριφτό τα τελευταία 10-τόσα χρόνια δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι παλιότερα το στριφτό διέφερε από το έτοιμο όσο διαφέρει και το πούρο, η πίπα ή ο ναργιλές. Οι διαφορές βέβαια και τώρα ισχύουν εν μέρει, αλλά σήμερα ακούς γνώμες όπως «ο καλύτερος συνδυασμός καπνού-χαρτιού-φίλτρου είναι ο τάδε, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ». Το '90 η αναζήτηση ήταν ακριβώς η αντίθετη: το στριφτό είχε άλλη διαδικασία, άλλες γεύσεις, άλλα αρώματα, άλλη καύση, άλλη εμφάνιση, άλλη αίσθηση στο χέρι (κανείς τότε δεν έβαζε φίλτρο, οπότε και το στρίψιμο ήταν διαφορετικό), όλα τόσο διαφορετικά από το έτοιμο ώστε δεν ετίθετο θέμα να συγκρίνεις ούτε καν καπνό με έτοιμα τσιγάρα από την ίδια μάρκα: ήταν τόσο διαφορετικά πράγματα που δεν υπήρχε πεδίο σύγκρισης.

      Τα τελευταία χρόνια, όταν κάποια στιγμή παραδοσιακοί πελάτες του έτοιμου τσιγάρου στράφηκαν στο στριφτό για λόγους οικονομικούς, το στριφτό άρχισε μια προσπάθεια να μοιάσει όσο γίνεται περισσότερο στο έτοιμο.

      Κατά τη γνώμη μου οι διαφορές παραμένουν αρκετά έντονες, κι ένα σημείο όπου τις βλέπεις ξεκάθαρα είναι ότι καπνιστές στριφτού σε σχέση με καπνιστές έτοιμου έχουν εντελώς διαφορετική, έως και αντίθετη αίσθηση του βαρύτερου / ελαφρύτερου.

      Εμένα προσωπικά, μετά από καμιά 20ριά χρόνια στριφτού, δεν υπάρχει ούτε ένα έτοιμο τσιγάρο που να με καλύπτει πλήρως. Ακόμη κι αν ένα τσιγάρο Χ αναγνωρίζω ότι είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από έναν καπνό Ψ, τον καπνό θα προτιμήσω. Δεν έχω περάσει ούτε μία μέρα αποκλειστικά με έτοιμα τσιγάρα, κι αν μου συμβεί ποτέ θα καπνίζω πολλά και θα ευχαριστιέμαι λίγο.

      Διαγραφή
    2. εγω παλι το αντιθετο, θα καπνιζω πολλα στριφτα και θα ευχαριστιεμαι λιγο, ενώ το στριφτο μου δινει παντα αισθηση light καπνισματος ακομα και το βαρυτερο καπνο να εχω, Επισης η γευση χαρτιλας που εχει το στριφτο είναι αθλια, γενικα είναι το καπνισμα όχι του φτωχου αλλα του θεοφτωχου, καλυτερα κοψτο το ρημαδι παρα στριφτο ή make your own ακομα χειροτερο του στριφτου. Παντως αυτος που εχασε τα παλια θεικα καμελ,ντανχιλ,ροθμανς,ασσος και εκανε στριφτο είναι για λυπιση....

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνεις τώρα ότι αν ήσουν λίγο πιο αντικειμενικός, στην ουσία με επιβεβαίωνες;

      Το στριφτό και το έτοιμο είναι διαφορετικά πράγματα. Όταν έχεις μάθει χρόνια στο ένα, το άλλο δε σε ικανοποιεί. Και οι δύο σου παρατηρήσεις, για το βαρύ/ελαφρύ και για τη χαρτίλα, ισχύουν από την ανάποδη και για μένα.

      Το στριφτό δεν είναι το κάπνισμα του φτωχού. Είναι το κάπνισμα του καπνιστή στριφτών!! Όσο προσπαθείς να το συγκρίνεις με το έτοιμο τσιγάρο, χάνεις το νόημα. Είναι σα να λες "ωραίο το κρέας σας αλλά δε μυρίζει θάλασσα" - μα δεν είναι ψάρι!!!

      Διαγραφή
  100. Πέπε, επειδή στους καπνούς βλέπω πως τα γούστα μας δεν διαφέρουν πολύ, αν τύχει να δοκιμάσεις τον wolfway και τον lizard red γράψε δυο λογάκια. Πρέπει να έχουν ήδη κυκλοφορήσει

    Ναι το ξέρω, είμαι εντελώς εκτός θέματος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθύμη, θα σπεύσω έτσι κι αλλιώς αλλά είναι αυτό το πρόβλημα με τη διακίνηση, οπότε μπορεί ν' αργήσω να τα βρω.

      Διαγραφή
    2. Α, οκ! Σαν να είχα την εντύπωση πως πέρασες απ τα μαγαζιά τους οπότε λέω αν βρει τους καινούριους θα τους δοκιμάσει.

      Διαγραφή
    3. Πέρασα κάποια μέρα που βόλευε (γενικά δεν είναι στις διαδρομές μου) αλλά είχαν αποκλειστικά Λίζαρντ μαύρο 15 γρ, κανένα άλλο.

      Διαγραφή
  101. Έκανα καιρό Ντραμ νατουραλ, αν και φοβερός σε γεύση, είναι αρκετά ελαφρύς. Και ο βαν νελλ ωραίος καπνός, αλλά τα αρώματά του κουράζουν μετά από καιρό. Μπορείτε να μου προτείνετε έναν καπνό με ελάχιστα έως καθόλου αρωματικά πρόσθετα και σχετικά βαρύ; έχω στο μυαλό μου τον cooper για δοκιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα με τον Κούπερ είναι ότι είναι λίγο πρόχειρα φτιαγμένος: κοτσάνια και ξυλεία, πολύ ξερός (=μεγάλη φύρα). Γευστικά δεν είναι κακός. Η διαδεδομένη άποψη ότι θυμίζει κέτσαπ δεν ισχύει για όλους και θα έλεγα να μη σε αποθαρρύνει. Μια δοκιμή δε βλάφτει.

      Διαγραφή
    2. Πέπε εσύ ποιους καπνούς προτιμάς να καπνίζεις;

      Διαγραφή
    3. Αν δεν υπήρχαν δυσκολίες προμήθειοας, θα το είχα γυρίσει σταθερά σε κάποιο από τα σήματα της Wolfway. Εφόσον αυτό δεν είναι εύκολο, συνήθως παίρνω Κρέιβεν, μια στα τόσα Άσσο (που έχει αρχίσει να μη μ' ενθουσιάζει), και σπανιότερα Καρέλια (προτιμώ το άσπρο που είναι λιγότερο παρφουμαρισμένο, αλλά το κόψιμό του που είναι πολύ ψιλό μάλλον το 'χω ξεσυνηθίσει και δε με πολυβολεύει), Βαν Νέλλε, ή Ντραμ μπλε σκούρο.
      Βέβαια υπάρχουν πλέον τόσο πολλοί καπνοί που δεν έχω άποψη για όλους, πιθανόν ο καλύτερος να κρύβεται σε κάποιο πακέτο που δεν έχω δοκιμάσει.

      Διαγραφή
    4. Πέπε αν και δεν ταυτίζονται και πολύ τα γούστα μας,ρίξε μια ματια σε μπλε Χολμπορν και τον κόκκινο Ντραμ

      Διαγραφή
    5. Χόλμπορν δοκίμασα τώρα τελευταία. Καλός ήταν, αν και δε βρήκα κάτι τόσο ξεχωριστό ώστε να με ξεκουνήσει από τις συνήθειές μου (παίζει ρόλο κι η συνήθεια βλέπεις, όχι μόνο οι καθαρές προτιμήσεις). Το κόκκινο ντραμ το είχα δοκιμάσει μόλις έμαθα ότι βγήκε, ομολογώ ότι δε θυμάμαι πώς μου είχε φανεί.
      Άλλη μια δοκιμή δε βλάφτει. Γενικά τις ακουω τις γνώμες σου, γιατί μπορεί υποκειμενικά να μην έχουμε ίδια γούστα αλλά στο μέτρο που μπορεί να υπάρξει αντικειμενικότητα έχεις καλλιεργημένο αισθητήριο.

      Διαγραφή
    6. Το ξεχωριστό στον Χόλμπορν είναι το βάρος του,δεν νομίζω να υπάρχει κάτι βαρύτερο στην αγορά,αλλά και η γεύση είναι αρκετά πολύπλοκή . Αν τύχει να τον ξαναγοράσεις στρίψτον με λεπτό χαρτάκι,με χοντρό αντίθετα,χάνει πολύ.

      Διαγραφή
    7. Kρέιβεν??? Πραγματικα πεπε δε περιμενα να εκανες ένα τοσο χημικο καπνο, όταν τον δοκιμασα νομιζα ότι καπνιζα αποσμιτικο χωρου, ενώ η γευση του είναι βερνικι για παπουτσια με βανιλια....

      Ο χολμπορν μπλε είναι καλος ποιοτικα και βαρυς, αλλα χανει αρκετα από τα πολλα αρωματα που εχουν βαλει, αλλιως θα ηταν ακομα καλυτερος.

      Golden virginia πράσινος και ξερο ψωμι, για μενα ο καλυτερος της αγορας μακραν, πολύ καλη ποιοτητα (οσο γινεται για στριφτο), όχι υπερβολικα αρωματικος,ευκολοκαπνιστος με ιδιαιτερη γευση και αρωμα, και αμερικαν μπλεντ όπως εμαθα. Οσοι δεν τον εχετε δοκιμασει τωρα μετα την τελευταια αλλαγη του πακετου,καντε το.

      Ενδιαφερον για αλλαγη και ο marlboro gold που δεν είναι ιδιαιτερα αρωματικος και εχει και ελληνικα ανατολικα μεσα.

      Διαγραφή
    8. Ο Κρέιβεν είναι αρωματισμένος, αν και δε θα το περιέγραφα τόσο τραγικά πια! Από την άλλη έχει μέσα αληθινό βαρύ (όσο βαρύ θα ήθελα) καπνό, κι αυτό μ' αρέσει. Δε με πειράζει στο λαιμό ή το στήθος, κι έχει κι ένα άσχετο πλεονέκτημα (που για μένα όμως μετράει), ότι έχει 20 γραμμάρια στη συσκευασία. Τα ελαφριά Χόλμπορν έχουν 27 γραμμάρια: αν είχε και το μπλε, θα το προτιμούσα.

      Διαγραφή
    9. 17 γραμμαρια είναι οι old holborn, o μπλε χολμπορν είναι βαρυτερος από τον craven, και καπως καλυτερα αρωματισμένος, αλλα και παλι ο βελτιωμένος golden virginia είναι μακραν ο καλυτερος

      Διαγραφή
    10. Οι ελαφριοί Χόλμπορν βγαίνουν και σε μεγαλύτερη συσκευασία.

      Πάντως δεν έχω επιχειρήματα για όλα. Ο Κρέιβεν, από τη στιγμή που μ' έχει βολέψει έστω σε μερικά σημεία, έχει γίνει συνήθεια, ανεξάρτητα αν υπάρχουν και καλύτεροι καπνοί στην πιάτσα. Αυτό δεν αποκλείει βέβαια και μια δοκιμή με Γκ. Βιρτζίνια, αν επιμένεις ότι αξίζει τον κόπο, ή οποιαδήποτε άλλη δοκιμή.

      Διαγραφή
    11. εγω ξερω ότι μονο ότι ο κιτρινος χολμπορν βγαινει και σε 27 γραμμαρια,αλλα ετσι κ'αλλιως δεν τους εχω κανει τους αλλους ελαφρυους για να ξερω σιγουρα. Δηλαδη πεπε για 3γραμμαρια γινεται ολη η κουβεντα?
      Παντος ο golden virginia green σε 20γραμμαρια βγαινει και εχει και zip-lock συσκευασια οποτε δοκιμασε τον αφοβα

      Διαγραφή
    12. ρε ανθρωπε θα μας τρελανεις, ο craven που καπνιζεις 20 γραμμαρια ειναι,ο μπλε χολμπορν ειναι 17 και ο golden virginia ειναι 20αρης.

      Διαγραφή
  102. δοκιμασε τον wild guns..αν και πρωσοπικα θεωρω αρκετα καλυτερο τον black sea αλλα ειπες "σχετικα βαρυ".δοκιμασε τους με χαρτακι raw .Οι καπνοι της wolfway απεχουν ετη φωτος ποιοτικα αποτι αλλα κυκλοφορει σε τσιγαρα -καπνους στην Ελλαδα. σημεια που μπορεις να τους προμηθευτεις θα βρεις εδω : https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zPlA-f8cSSmE.kVo58mp5PRTg

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Φτανει πια ρε παιδια μ αυτους τους καπνους,ας πουμε και για κανενα τσιγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Έκανα στην τράκα στριφτό Κάμεςλ.Η κριτική που είναι αναρτημένη δεν ισχύει καθόλου.Κατάξανθα καπνά χωρίς το παραμικρό σκουπιδι και κάπως ελαφριά γεύση. Ίσως να πάρω και πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Σκετο βιρτζινια ειναι ο καπνος πλεον ετσι? Ειναι καπως ελαφρυς αλλα τουλαχιστον δεν εχει εντονα τεχνητα αρωματα ("κολονια με βιρτζινια" χαχαχα).
    Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. θα ηθελα να σας πω οτι κανενας καπνος εδω στην ελλαδα δεν ειναι ισαξιος με του εξωτερικου.απλα τους δοκιμαζα και τους εδινα σε συγγενεις και φιλους ,δεν καπνιζονται,και για το συγγεκριμενο ειναι απ΄τα πιο γνωστα καλα jt tobacco germany virginia burley and oriental tobacccos ,με πολυ θορυβο γυρω απ,το ονομα του και ενα πραγματικα πολυ γλυκο αρωμα λογω ανατολιτικων αλλα δεν ειναι μελι που καιγεται ασχημο πραγμα καποιων καποιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. θα ηθελα να σας πω οτι κανενας καπνος εδω στην ελλαδα δεν ειναι ισαξιος με του εξωτερικου.απλα τους δοκιμαζα και τους εδινα σε συγγενεις και φιλους ,δεν καπνιζονται,και για το συγγεκριμενο ειναι απ΄τα πιο γνωστα καλα jt tobacco germany virginia burley and oriental tobacccos ,με πολυ θορυβο γυρω απ,το ονομα του και ενα πραγματικα πολυ γλυκο αρωμα λογω ανατολιτικων αλλα δεν ειναι μελι που καιγεται ασχημο πραγμα καποιων καποιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Χαιρεται.Δυο ερωτησεις :
    1.Εαν ειναι ελαφρυς ο καπνος
    2.Εαν εχει αρκετα κοτσανια η οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. απιστευτος καπνος πλ ωραια η γευση του καπως ελαφρια με πρασινα χαρτακια κ φιλτρακια rizla ultra slim πιστευω οτι ειναι ενα απο τα καλητερα στριφτα π κυκλοφορουν στην ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή