ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Van Nell Halfzware

 Van Nelle, Ολλανδικος καπνος απο την Ιμπεριαλ,με μικρο αλλα πιστο κοινο και underground ονομα,αφου θεωρηται για τους μυημενους ο καλυτερος καπνος της αγορας. Προσωπικα δεν ειμαι τοσο ενθουσιωδης,μια και  γενικα δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα οι  Halfzware Shag καπνοι,δεν αρνουμαι ομως πως ειναι ο καλυτερος στο ειδος του,αφου υπερτερει των Drum και Samson. Χαρμανι 50% Virginia,50%  σκουρα δυνατα Kentucky,το χαρακτηριστικο αρωμα των καπνων αυτου του τυπου,τα χαρακτηριστικα πολλα σκουπιδακια(λιγοτερα ομως του Drum),σχετικα καλοκομμενος και με οχι ιδιαιτερα βαρυα γευση κανει ενα ανεκτο εως καλουτσικο αλλα καπως μονοτονο καπνισμα,ενω ειναι και ελαχιστα φθηνοτερος απο τους Virginia καπνους. Προσωπικα θεωρω αριστο μειγμα για εναν ενδιαφερον καπνο στριφτου,αυτο του Virginia+Oriental που δυστυχως δεν εχουμε στην Ελλαδα. Απο το να καπνισω Kentucky ως καπνα γευσεως,προτιμω το σκετο  Virginia. Δεν αρνουμαι πάντως ποτε, να στριψω ενα Van Nelle οταν συναντω καποιον να το καπνιζει,αν και σπανια εχω την ορεξη να στριψω και δευτερο. Επισης κυκλοφορει και σε κοκκινο πακετο με ελαφρυτερο χαρμανι,καπνος που τις ελαχιστες φορες που τον δοκιμασα δεν μου εκανε καμια εντυπωση. Στην Ολλανδια κυκλοφορει και Zware shag με μαλλον σκετο Κentucky,για το οποιο δεν εχω προσωπικη αποψη.
    Βαθμολογια: 6 στα 10

 Σημειωση: Απο εδω και περα το blog θα ειναι αποκλειστικα για ενηλικες. Δεν υποστηριζει σε καμια περιπτωση χρηση προιοντων καπνου απο ανηλικους(ηλικιακα και πνευματικα) και συμφωνει με την διεθνη νομοθεσια που απαγορευει την πωληση προιοντων σε αυτες τις ηλικίες. Επισης παγια θεση μου ειναι, πως η αποφαση  για το αν θα ειναι ή θα μεινει καποιος καπνιστης, πρεπει να παιρνεται οταν ειναι σε θεση να χαρακτηριστει ως συγκροτημενος ανθρωπους.
  Σχολια αγενη προς εμενα ή αλλους χρηστες διαγραφονται.
 Οι παρουσιασεις τσιγαρων και καπνων,θα ειναι δυο- maximum τρεις,ανα μηνα. Φυσικα η κουβεντα συνεχιζεται καθημερινα.
 Οι φιλοι της σελιδας,αν εχουν την διαθεση,μπορουν να ριχνουν καμια ματια και σε ενα αλλο Blog,τον ΔΙΑΔΥΚΤΙΚΟ ΤΕΚΕ(βλ. link στα δεξια της σελιδας) που κατα την γνωμη μου τα παει πολυ καλα.

109 σχόλια:

  1. esu file se pia hlikia arxises to kapnisma kai twra exeis provlima me tous anilikous ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου χωρις να θελω να σε προσβαλω,ζουμε σε μια οργανωμενη κοινωνια.Καταλαβε πως ο νομος της χωρας λεει πως προιοντα καπνο πωλουνται σε ενηλικους και οι παραβατες τιμωρουνται.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ,ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.Μην με φερνεις σε δυσκολη θεση.
    Το μονο που μπορω να σου πω ειναι, μην συμμετεχεις στο blog και μην καπνιζεις μεχρι να ενηλικιωθεις. Ευχαριστω για την κατανοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα Πετρο εγω καπνιζω το craven εδω και πολλα χρονια και τωρα εχω πολυ βηχα πεσ μου αξιζει να παρω το van nelle? τον κασικο? η πεσμου πιον καπνο να παρω τον θελω λιγο βαρη και ελαφρη αρωματικος.Αξιζει ο van nelle ο κλασικος?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Ολίβια. Ο Πέτρος δε γράφει πια.

      Ο Κρέιβεν ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια ο πιο βαρύς καπνός του ελληνικού εμπορίου, αλλά τον άλλαξαν. Εγώ τον τελευταίο καιρό παίρνω Βαν Νέλλε (μόνο ο κλασικός υπάρχει, ο μπλε δηλαδή - εκτός κι αν υπάρχει κάποια άλλη παραλλαγή πολύ σπάνια που δεν την έχω δει ποτέ). Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, χωρίς να τρελαίνομαι κιόλας. Βαριούτσικος - όχι στούκας, άρωμα παραδοσιακού στριφτού ολλανδικού τύπου, χωρίς πονόλαιμους και άλλα παρατράγουδα. Επιπλέον με εξυπηρετεί που είναι 20 γραμμάρια και όχι 15, αλλά αυτό βέβαια για άλλους μπορεί να είναι μειονέκτημα...

      (Ελπίζω να δεις το σχόλιο γιατί πάλι βλέπω πρόβλημα με την εμφάνιση του blogger)

      Διαγραφή
    4. Αν έχεις τσιγαρόβηχα παίζει να μην φταίει η μάρκα,αλλά το κάπνισμα γενικά. Αν δεν μπορείς να κόψεις το σπορ,δοκίμασε το BF που αποδεδειγμένα περιορίζει τέτοιες καταστάσεις και αν το πράγμα επιμένει, επίσκεψη σε πνευμονολόγο.

      Διαγραφή
  3. Οι νόμοι του κράτους, όποιοι και να είναι, πρέπει να τηρούνται. Αυτή τη νοοτροπία αν την ακολουθούσαμε σαν Έλληνες, πιστεύω πως η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη και δεν θα υπήρχε τώρα το δημόσιο έλλειμμα. Αναφορικά για τον van nelle οι μυημένοι όντως είναι πολύ πορωμμένοι και δεν τον αλλάζουν με τίποτα. Ξέρω άτομο που το καπνίζει 6 χρόνια και δεν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο. Μάλιστα ο ίδιος δοκίμασε και τον μαύρο (Zware Shag) και έπαθε την πλάκα του. Βέβαια δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αν και μου είπε πως δεν θα άρεζε σε κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος στον van nelle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Πέτρο. Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση.
    Ψάχνω καπνό κι χαρτάκια για στριφτά τσιγάρα. Θέλω όμως να είναι ελαφριά.
    Ο καπνός "old holborn" τι περιεκτικότητα έχει;

    Έκανα κι κάνω τα drum τα λευκά με πράσινα rizzla, αλλα δεν με ικανοποιεί καθόλου ούτε η γεύση ούτε η μυρωδιά τους!

    Έχεις να μου προτείνεις κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου σου αρεσει ο ελαφρυς καπνος κανε Καρελια ή κιτρινο Golden Virginia. Aπο χαρτακια για βαρυ καπνο καλο ειναι το γαλαζιο Ριζλα, για ελαφρυ καπνο μαλλον το κοκκινο ριζλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ πολύ!

    Θα τα δοκιμάσω.

    Απλα ο Old Holborn ολοι μου λενε οτι ειναι σχετικα ελαφρρυς καπνος κι πολυ ωραιος, ισχυει;
    Το ωραιος βεβαια ειναι αντικειμενικο, απλα θα ηθελα να μου πεις αν ειναι ελαφρυς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη πρίν δεν διευκρίνισα ποιον old holborn.
    Εννοω τον κιτρινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον Ιανουαριο του 2010 εγινε ξεχωριστο αφιερωμα για αυτον τον καπνο. Εκει θα βρεις οτι ψαχνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οκ. Σε ευχαριστώ πολύ!!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. poli o wraios o van nelle

    ama mporeis kane kamia kritiki gia ton golden virginia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μαγκες μαρλμπορο ο πιο βαρυς καπνος τελος
    ειδικα ο κοκκινος...κανεις κεφαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας φίλος μου κάνει Van Nelle, κ του κάνω τράκες αρκετά συχνά. Το άρωμα του μου αρέσει πολύ, αλλά 3.80 για 25ρη καπνό δεν προτίθεμαι να πληρώνω...
    Είχα δοκιμάσει κ τον κόκκινο Van Nelle, μέτρια πράματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. νομιζω ο golden virginia green εχει μειγματα virginia+burley k ena allo..νομιζω oriental αυτο για τη περιγραφη παραπανω.τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν γνωριζω. Το πακετο λεει a blend of virginia and other choice tobaccos. Μαλλον χαρμανι καλων Virginia ειναι. Δεν νοιωθω ουτε την δυναμη των Βurley, ουτε το φυσικο αρωμα των ανατολικων. Αν τα χρησιμοποιουν το κανουν σε πολυ μικρες ποσοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Πετρο,1η φορα γραφω στο blog σου,αν και το διαβαζω κανα 2μηνο.ΠΡωτα απ ολα,συγχαρητηρια γιατι μεσω του blog εμαθα ta Excellence.Η γνωμη μου προφανης:Το καλυτερο ετοιμο τσιγαρο.Επειδη ομως γενικα κανω καπνο, θα μιλησω γι αυτο.
    Νομιζω οτι αδικεις τον Samson.Ειναι αρκετα ευγευστος,πιο ωραιος απο τον και "καλα" ψαγμενο Van nelle και η τιμη του απ τις καλυτερες της αγορας.Μαλλον η καλυτερη,εκτος κι αν μου διαφευγει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τον Σαμσον,πιθανον να ασχοληθω ξεχωριστα στο μελλον. Ποιο φθηνοι καπνοι ειναι οι Κουπερ(40γρ. 5,30),ο Ιντερβαλ και ο Παλλ Μαλλ(25 γρ 3,00 ευρω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο τους καλους καπνους,αν και υποπτευομαι οτι παιζει πολυ χημεια μαζι του.Ο κοκκινος λεει τιποτα αν σου αρεσει ο μπλε?Μαυρο(van nelle :D)παιζει να βρεις καπου.Πετρο περιμενω την αποψη σου για Samson ειναι απο τους καπνους που μου εχουν κινησει την περιεργεια.Γενικοτερα ειμαι καπνιστης "ανεκδοτ" του περιπτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και παλι συγχαρητηρια για το blog και εγω νεος εδω οπως ο φιλος Μανολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πόσο έχει ο Van Nelle με τις νέες αυξήσεις,ξέρει κάποιος?

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν,τελικά αγόρασα τον κόκκινο σε συσκευασία 50 γραμμαρίων στην πολύ καλή τιμή των 5.90,σε σύγκριση με τον 25 γρ. που έχει 3.70.Αρκετά καλός καπνός και οικονομικός,αν και χοντροκομμένος, μου θυμίζει μια μίξη Craven και Old Holborn Blue αλλά αρκετά πιο ελαφρύ.Ευτυχώς απουσιάζουν τα πολλά αρωματικά, βέβαια παρατήρησα ότι είναι αρκετά ξερός.Γενικά μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλός καπνός για την τιμή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε Ντρωκ πως σου φαινεται ο κοκκινος?Μονο μπλε εχω δοκιμασει και μου φαινεται πολυ καλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πηρες καπνο με την παλια τιμη. Τα 50γρ εχουν 7 Ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @kiriakos: O κόκκινος είναι γενικά αρκετά καλός.Μου άρεσε αρκετά. ;)

    @Πέτρος: Πρέπει να είναι η 6η φορά που μου συμβαίνει να αγοράσω καπνό/τσιγάρα με την παλιά τιμή.Μάλλον η θεά τύχη με έχει βάλει στο μάτι. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. γεια σου πετρο! συγχαρητηρια για το μπλογκ! μολλις γυρισαμε απο την γερμανια και εχω εντυπωσιαστει απο την ποικιλια καπνων που προσφερονται εκει και σε καλυτερες τιμες απ'οτι εδω (5-5,20 το 40αρι σακουλακι). Δοκιμασαμε τον zware shag της van nelle... Εμενα προσωπικα μου αρεσε αρκετα αν και ειναι πολυ βαρυς και πραγματικα γεματος με σκουπιδακια (παντως μεχρι να τελειωσει το 40αρι τον βαρεθηκα λιγο και αγορασαμε εναν camel). Ειναι καλυτερος κατα την γνωμη μου απο τον μπλε και περιεχει κυριως μαυρα καπνα που αλλος θα ξερει καλυτερα να εξηγησει τι ειδους ειναι.. Παρεμπιπτοντως ο camel(κανονικος οχι η ελληνικη εκδοση) ειναι απιστευτος καπνος και φιλη απο την αθηνα που τον δοκιμασε ελεγε οτι τον προτιμαει απο τον holborn που καπνιζει. Αυτα για την ωρα και παλι συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το zware ειναι μονο με Kentucky. Toν Camel δεν τον εχω κανει και ειναι αποθυμενο μου. Απορω γιατι οι ιδιες καπνοβιομηχανιες ενω βγαζουν στην Γερμανια πολυ καλους καπνους οπως το Μαρλμπορο και το Καμελ,στην Ελλαδα κατω απο το ιδιο ονομα νγαζουν αηδιες. Δεν δικαιολογουνται αφου πουλανε εδω τους καπνους ΠΙΟ ακριβα.
    Για τα Καμελ τα τσιγαρα παντως,μου ειπαν πως στην Γερμανια εχει αλλη γευση,προς το καλυτερο. Ετυχε να τα δοκιμασεις μηπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια ερώτηση, γνωρίζει κάποιος αν ο εισαγόμενος στην Ελλάδα είναι διαφορετικός από τον ολλανδικό; Ευχαριστώ! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν γνωριζω. Παντως ολα τα σηματα εχουν διαφορες ανα χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα

    Κάπνιζα τον Van Nelle για περίπου τρία χρόνια. Μου άρεσε πολύ η γεύση του και το άρωμά του, και ακόμα και τώρα που δεν καπνίζω τον προτιμώ από κάθε άλλο καπνό, με δεύτερη επιλογή τον Craven, και τρίτη τον Golden Virginia. Δεν μπορώ με τίποτα να καπνίσω τον Old Holborn.

    Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί ξεκίνησα να καπνίζω τον Van Nelle, πάντως από τότε που τον ξεκίνησα δεν μπορώ εύκολα να κάνω βιομηχανικό τσιγάρο.

    Μου φέρανε και τον μαύρο από την Ολλανδία, δυνατός καπνός που νομίζω δεν είναι για καθημερινή χρήση, αλλά έχει δυνατή γεύση και ίσως ταιριάζουν καλύτερα κάνα δυο τσιγάρα με το ποτό ή με τον καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προσωπικά έχοντας διατελέσει και περιπτεριούχος επί 14ετία και ως εκ τούτου έχοντας δοκιμάσει σχεδόν το κάθε τι έχω να προσθέσω πως ούτε εγώ καταλαβαίνω πως καπνίζεται ο Old Holborn (το σκουρόχρωμο καφε πακέτο) αλλά και οι Marlboro & Camel.
    Τους θεωρώ πολύ ρηχούς γευστικά.
    Αναφορικά με την αδυναμία μου - Βαν Νελλε μπλέ ή κόκκινο (διακόπηκε η εισαγωγή του νομίζω ή ο τοπικός πρατηριούχος το επιβάλλει) μπορώ να πω πως είναι σχεδόν το ίδιο χαρμάνι με 3-4 σακουλάκια που δοκίμασα στην παραλία Καμαρίου Θήρας το 1981 και τα οποία είχαν έρθει οδικώς από Αμστερνταμ (τα είχαν μαζί τους δυο τυπάδες με 750αρες "καουμπόικες" Χοντα - ο Ρονυ κι ο Μαρσέλ) άρα ήταν και "γνήσια".
    Υπάρχει τρόπος να προμηθευτεί κανείς καπνό απο Ολλάνδία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να με συγχωρέσουν οι φανατικοί του Van Nelle, αλλά αυτό το πράγμα εγώ δεν μπορώ να το καπνίσω. Πήρα μια σακούλα 25 gr μπλε (το κόκκινο είναι άφαντο), κάπνισα 8-9 τσιγάρα από το πρωί ως το μεσημέρι και το απόγευμα τον χάρισα. Ένιωθα σα να καπνίζω σκουριασμένο τρίμμα σιδήρου και στο τέλος μου έφερε αναγούλα. Μάλλον έχω πρόβλημα με τα Kentucky καπνά, δεν ξέρω. Επίσης, τα 3-4 γραμμάρια από τα 25 πρέπει να ήταν σκουπίδια.
    Προς το παρόν, φοβάμαι να δοκιμάσω τους καπνούς Samson και Drum μπλε, που είναι παρεμφερείς (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε προσωρινά επιστρέφω στο μελωμένο, ελαφρύ Καρέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μην τους ακουμπησεις καθολου. Τσαμπα θα πεταξεις τα λεφτα σου.Ειναι χειρωτεροι του Van Nelle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ευχαριστώ!
    Αφότου στανιάρω, Camel, Cooper ή Craven για συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν ειμαι καταληλος στα περι καπνων.Δεν μου αρεσει ιδιαιτερα κανενας και μαλλον τον Καρελια προτιμω απο τους υπαρχοντες. Ο Camel καπνιζεται χωρις να λεει κατι ιδιαιτερο,ο Craven παλια ηταν παρα πολυ καλος καπνος,αλλα το χαρμανι αλλαξε και τωρα ειναι μουφα. Ο Cooper εχει ενα ενδιαφερον αφου η γευση του ειναι δυνατη και φυσικη,αλλα εχει πολλα σκουπιδακια,Επισης ειναι δισευρετος γιαυτο και πρεπει να τον ψαξεις σε μαγαζι που δεν εχει ξεμεινει καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. OK, ευχαριστώ.
    Ανακάλυψα επίσης το φίλτρο "Ελληνικό Στριφτό 1916" με άνθρακα, 6mm, χωρίς barcode, με κατασκευή που "επιβλέπεται από την Overtop", συσκευασία των 120τεμ. Σχεδόν ίδιο με το "Φίλτρο Καπνοπαραγωγών", αλλά αρκετά φθηνότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δοκιμαστε τα νεα τσιγαροχαρτα στριφτο1916!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φιλε 1916 πες μου αν το προιοντα της εταιρειας σου ειναι Ελληνικης παραγωγης και που μπορω να τα βρω στην Θεσσαλονικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ναι και τα προιονταμας σε λιγο κερο θα ταβρισκεται σε καταστηματα ειδη καπνιστου και περιπτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. φυλεμου πετρο τα προιοντα στριφτο1916 θα τα βρισκης στην θεσσαλονικη στην τσιμισκη 43 στο εμπορικο κεντρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. geia sas peira auton ton kapno (katalathos) kanw craven 8a einai megali h diafora apo auto tn kapno??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. file Stratos an psaxneis gia elafria xartakia pare ta smoking ta kafe 8a ta breis se megala kapnopoleia opos p.x to today kai tetia...kanoun 80 lepta alla ine polu kala kai biologika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. και τα smoking ασημί είναι καλά μόλις 14mg/m^2, γενικά τα smoking είναι κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα χαρτάκια κάνναβης. Και είναι και λιγάκι φθηνότερα 45 λεπτά τα 60 φύλλα ή τα 50 ανάλογα το πάχος, πολύ καλής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. θα ηθελα μερικες πληροφοριες για τα rizla με γλυκοριζα(κοκκινα αν δεν κανω λαθος).Αν και ακουσα οτι ειναι σκετος θανατος,θα ηθελα τη γνωμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σε πορτοκαλί πακέτο είναι τα γλυκόριζα, αυτά τα χαρτάκια είναι στην ουσία ένα τσιγαρόχαρτο επικαλυμμένο με γλυκόριζα, πολύ παχύ άρα και πολύ βαρύ και φυσικά με τόνους χημικών για συντήρηση. Ψάξε για χαρτάκια φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από γλυκόριζα αν ενδιαφέρεσαι, νομίζω κάπου είχα δει στο internet ότι υπάρχουν αλλά δεν είμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Petro skeftomai na arxisw na dokimasw kapno strifou. Gia ta dedomena ths ellhnikhs agoras pioi pisteveis oti einai oi kalyteroi, kai oxi ypervolika varioi? Epishs symvulepse me kai me ti xartakia-filtrakia na tus syndiasw ka9ws den 3erw tipota ap' auta/.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο καπνός VAN NELLE ο κόκκινος έχει την ίδια έντονη μυρωδιά με τον μπλε; Πάντως αν και είναι ένας βαρύς καπνός δεν τσιμπάει ούτε στο ελάχιστο τον λαιμό πράγμα που μου αρέσει.Να μην είχε αυτήν την περίεργη και υπερβολικά έντονη μυρωδιά θα ήταν υπέροχος(Άμα έχετε δοκιμάσει τον κόκκινο θα ήθελα να μου απαντήσετε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τον έχω δοκιμάσει εγώ. Είναι ίδιος στο πιο ελαφρύ, το άρωμά του είναι πιο ήπιο. Κυκλοφορεί μόνο σε συσκευασία των 50γρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. sorry gia ta greeklish alla dn exo ellinika ton ypologisth .pisteyo oti o va nelle dn eiani kai tso kalos giati bgazei kati ximiko stin gesyi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. KALHSPERA!EIMAI 41X,KAI KAPNIZW APO PRWTH GYMNASIOY(PAKETO KATHIMERINA APO THN DEYTERA.KAPNIZA SISTIMATIKA KAMEL,KAI MIA FORA STA KARAVIA POY DOYLEYA VLASTIMAGA POY ANAVA TSIGARO KAI AMESOS KATI THA GINITAN KAI ETREXA!STAXTI TO TSIGARO!MOY EDWSAN ENA DRAM KAI OTAN GYRISA EIXE SVISEI!! "EDW EIMASTE"LEW!KAPNISA GIA 2-3MHNES,ALLA AYTO TO ARWMA ME XALAGE KAI EIXA XALIA LAIMO!TON ERWTA THS ZWHS MOY TON GMWRISA AMESOS META,APO ENA DIALIMA APO TA GKOYLOYAZ,STO MALAKO PAKETO,ME TO MIKRO FILTRAKI!ME TIS PRWTES TZOTRES EIXA KATALAVEI OTI EIMASTE O ENAS GIA TON ALLO,GIA PANTA(?)O SAMSON POTE DEN ME XALASE,POTE DEN MOY EFERE THN PARAMIKRH ENOXLISH!KAI EIMASTE MAZI 23 OLOKLIRA XRONIA!TWRA GIATI RE KOYFALES THELETE NA MAS XWRISETE?TI MALAKIES EINAI AYTES POY ANEVAZETE TIMES KAI KOVETE GRAMARIA APO THN SISKEYASIA???TI NA TA KANW EGW TA 20g???ME TON 50ARI PERNOYSA 5 MERES,ME ZORI TWRA TELEYTEA,GIATI TON EIXA SINITHISEI KAI HTHELA PERISOTERA!ALLA SE OLES TIS SXESEIS KAPWS ETSI DEN GINETE???
    XOXOXOXOOO!!!!FILAKIA PAIDIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες είναι. Αν και δεν είμαι ναυτικός, συμφωνώ κάργα. Έχω περάσει απολύτως ανάλογες φάσεις, και στις καπνιστικές επιλογές και στην αγανάκτησή.

      Διαγραφή
  50. Με τι χαρτάκια προτείνετε ρε παιδιά να συνδυάσω αυτόν τον καπνό. Τον καπνίζω με rizla κόκκινο προς το παρόν, αλλά θέλω να κατλήξω σε ένα συνδυασμό ώστε να μην αλλάζω συνέχεια χαρτιά καπνούς κτλ. Ως έμπειροι καπνιστές τι συνδυασμό προτείνετε με τον εν λόγω καπνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δοκίμασε λεπτά χαρτάκια όχι χοντρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. egw xrhsimopoiw rizla micron 'h roz kapnoparagwgwn kai filtrakia old holborn gi' auton ton kapno. an thes dokimase to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Paidia , mporei na mou pei kapios poio apo ta tsigaroxarta "elliniko tsigarixarto" einai analogo tou rizla kokkino?? Efxaristw ek twn proterwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 20ris pia me timh 3.50 , ton 8ymomoun 25ri an den kanw la8ws me 4.10 timh alla fenete meiw8ike poly, oso gia xartia vazw 2 rizzla asimenia kai einai mia xara, mou fenete arketa elafrhs kapnos alla pragmatika euxaristos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλημέρα,
    Δεν μπορείς να πεις για έναν καπνό ότι είναι χάλια ή ότι δεν καπνίζεται λόγω της έντονης μυρωδιάς κλπ.
    Ο καπνός έιναι προσωπική απόλαυση και έχει να κάνει με το γούστο του καθενός.Τον van nelle τον κάπνιζα από το 95 ώψς το 200 τότε που τον πουλούσαν μάζί με τα πορτοκαλί rizzla και τον ξεκίνησα πάλι χθες.Μου αρέσει εξίσου όπως και τότε.Επίσης θα ήθελα πολύ να βρίσκω manitοu στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Φίλε μου ο samson τα έκανε λίμπα όλα, πρώτα με την αύξηση της τιμής του κι έπειτα με την κυκλοφορία του μόνο σε τριαντάρη για λίγα φεγγάρια πριν επιστρέψει μόνο σε εικοσάρη!!! Ήμαρτον!!! Όσο για το πού πήγε η ποιότητά του;; Μέσα βρίσκεις κλαδιά με ξώβεργες. Ευτυχώς είχαμε φίλο στο Βέλγιο και μας έφερε μερικούς καπνούς από εκεί. Κάνω τώρα το 1ο μου τσιγάρο από αυτούς και, επιτέλους, είναι samson ρε!!
    Παρεπιπτόντως, έψαξα στο μπλογκ για τον samson για να κάνω το σχόλιο εκεί, αλλά φαίνεται δεν έχεις κάνει ακόμα κριτική.

    Διαβάζω το μπλογκ σου πάνω από έναν χρόνο Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. kalispera..exontas kapnisei olous tous egxorious kapnous gia mena o van nelle einai aptous kaliterous..kamia sxesi me ta loipa ''aderfia tou ''drum- samson ktl oi opoioi einai adiaforoi kapnoi kai prokaloun ksirotita sto laimo.fisika kai aksizei na ton dokimasei kapoios!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα! Πήρα ένα πακέτο van nelle προχθές και τον είχαν στην ζελατίνα...(Η σακούλα ανοιχτή τυλιγμένη απλά με μία ζελατίνα) καινούρια πατέντα; Το μόνο λοιπόν κακό (κατ'εμέ) είναι ότι είναι (εννοείται) θεόξερος, απλά δεν στρίβεται, κατά τ'άλλα είναι μια χαρά με μπλε rizzla και φίλτρα old holborn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπερα!Φιλε Ανωνυμε η συσκευασια του Van Nelle με τη ζελατινα απ'εξω ειναι για να κραταει αρωματα,κυκλοφορει τα τελευταια αν θυμαμαι καλα 2 χρονια ετσι.Προσεχε γιατι αν ηταν ξερος θα ηταν και ψιλοκιτρινη η σακουλα στις ασπρες χαρακτηριστικες διαγραμμισεις που εχει.Ο καπνος ειναι αψογος,καπνιστης του δηλωνω την τελευταια πενταετια με μια τριμηνη διακοπη λογω ταξιδιου στην αμερικη οπου εκει δεν μπορουσα να τον βρω πουθενα δυστυχως.Παρα ταυτα καταφερα να τον βρω πλεον απο αμερικη κι εδω ειναι το κωμικο της υποθεσης πλεον τον 50αρη με 7.42 ευρω.Η συσκευασια ειναι 5 χ 50 με κοστος 37.10 και το καλυτερο χωρις μεταφορικα σε 10 με 20 τον εχεις σπιτι σου,εγω τον περιμενω να δοκιμασω επιτελους απο το εξωτερικο τον καπνο αυτο και να συγκρινω!Καλο βραδυ... John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. καλα ρε πηγες αμερικη και εψαχνες για βαν νελλε καπνο στριφτου?? ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ναι ρε φιλε πηγα αμερικη κι εψαχνα να βρω τον καπνο που καπνιζω,που ειναι το περιεργο οταν εχεις κατασταλαξει μια πενταετια τωρα σε καπνο που σε γεμιζει κ δεν θες αλλον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. γιατί εχασες δοκιμές κορυφαίων τσιγαρων που δεν υπαρχουν εδω,και που μπροστα τους ο καπνος σου μιάζει με περιτωματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ 1000%. Είναι σαν να πηγαίνεις στο Άργος με το πεπόνι από το σπίτι σου.

      Διαγραφή
  64. Μεχρι και εγω συμφωνω. Το ψαχνω Van Nelle στην Αμερικη ήταν σουρεαλιστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. re paidia na rotiso kati...o aspros kapnos o old holborn pos sas
    fenetai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά, λες και ρουφάς αέρα, πολύ ελαφρύς...

      Διαγραφή
  66. Καλησπέρα και καλή χρονιά
    Μπορεί να μου πει κάποιος έναν καλό συνδιασμό φίλτρου-τσιγαρόχαρτο για τον Van-Nelle;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλτρα και χαρτακια παππου(μαυρα ή medium)κανουν πολυ καλο καπνισμα με αυτον τον καπνο.Εγω τον καπνισα με τα μαυρα,και απο φιλτρα το πακετο με τα 100.

      Διαγραφή
  67. ισχυουν οι αυξησεις στους καπνους;ο βαν νελ θα ανεβει; καλος ειναι με ριζλα ασημι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. 4.40 πηγε...μου περισεψαν χαρτακια καρελια (ειχα παρει καπνο καρελια και πηρα και τα τσιγαροχατρα του)και σε συνδιασμο με φιλτρα του παππου μπορω να πω οτι ειναι καλος συνδιασμος.
    του ταιριαζει και γλυκοριζα οταν πινω καφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. κριμα...γτ για 20αρης ειναι πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι δεν καπνίζεις ετοιμο τσιγάρο.?
      αν θες κατι φθηνο και ποιοτικο νομιζω winston και camel θα σε βολεψουν μια χαρα

      Διαγραφή
  70. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΒΩ ΟΤΙ Ο VAN NELLE AN KAI EINAI ΑΨΟΓΟΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟΥ ΚΑΜΕΛ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΑ ΠΝΕΒΜΟΝΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΕΣΤΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ !!! Υ.Γ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΜΕΛ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ 10-15 ΧΡΟΝΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΜΕΛ (ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ) ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ <> ΑΝΤΙΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΟΟΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΦΤΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ο Van Nelle βγαινει ακομα σε 50αρης ή 40αρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. pedes exo kanei k tis tris ekdosis ton van nelle eimai arketa euxaristimenos me ton skouro ble k boro na po pos me sindiasmo kapies diskoles epoxes pou ton kapniza (germania) mou exi minei aksexastos opote tixeni na kano gt pleon den kano genika strifta mou erxonte anamnisis apo ta palia kai to euxaristieme sto full idika to vradaki me kana potaki ine oti prepei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. πρωτα απ ολα να πω ενα μεγαλο μπραβο στον δημηιουργο του blog αυτου. καπνιζω 20χρ και τωρα ειδα την πολυ καλη δουλεια που εχει αυτο το blog. καπνιζω 13χρ creaven, μετα απο πολυ αναζητηση μεταξυ των καπνων που υπηρχαν τοτε. λογω τιμης ειπα μετα απο τοσα χρονια να τον αλλαξω μηπως και βρω καποιον αλλο που να μου αρεσει με σκοπο να τον αγοραζω απο καποιο on line shop του εξωτερικου. σημερα λοιπον αγορασα τον van nelle και εχω κανει εως τωρα 5-6 τσιγαρα, καλος ειναι αλλα δεν με ενθουσιασε τοσο...... ο creaven ηταν πιο γευστικος, πιο βαρυς, πιο αρωματικος. δεν ειναι ξερος για να σε καιει, δεν ειναι πολυ βρεγμενος για να μην μπορεις να κανεις τζουρα και ειναι καπνος γεματος και βαρυς.
    Λογω του οτι πιστευω θα μου ειναι δυσκολο να τον αντικαταστησω μετα απο τοσα χρονια θα ηθελα την αποψη σας, για το ποιον να δοκιμασω η ποιος μπορει να του μοιαζει οσο γινεται περισσοτερο. και η δευτερη ερωτηση μου ειναι αν μπορουμε να αγοραζουμε καπνο απο καταστημα εξωτερικου με αποστολη κλπ οπως κανουμε και για αλλα πραγματα. ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τον χρονο σας. και παλι μπραβο για το blog αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. για να βοηθησω ολους αυτους που προθυμα θα προσπαθησουν να με βοηθησουν με τις απαντησεις τους, πληροφορω πως τα 7-8 χρονια καπνισματος τσιγαρου πακετου καπνιζα ασσο international, prince , gauloises μπλε και εξωτερικο που ημουν gauloises κασετινα μαυρο πακετο και gitanes γαλαζιο πακετο με φιλτρο ασπρα κοντα τσιγαρα. γενικα ειμαι υπερ του καπνου που ειναι βαρυς και λιγο γευστικος.ευχαριστω πολυ και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. gitanes blondes ηταν. συγνωμη πανε χρονια και δεν θυμωμουν καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. μπορει καποιος να με βοηθησει στο ερωτημα που εθεσα πιο πανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Mε τον Craven δεν μοιάζει κανείς.Απο μαγαι του εξωτερικού ναι,μπορεις να παραγγειλεις.Ειδικα στην Γερμανια υπάρχουν πολλοί σκούροι καπνοι που υποψιάζομαι πως θα σου αρέσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. το προβλημα ειναι πως ο creaven εξω δεν υπαρχει. επισης δεν μπορω να αγοραζω διαφορους καπνους απο εξω μεχρι να βρω ποιος θα μου αρεσει. οποτε πρεπει να βρω αναγκαστικα καποιον απο αυτους που εχουμε εδω, να μου αρεσει, για να τον παραγγελνω απ εξω. και εγω ομως αυτο φοβαμαι αγαπητε μου σαν τον creaven δεν θα βρω εδω ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, σαν τον craven δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα. Αν θες να πάρεις από έξω να ξέρεις πως μόνο από κράτη - μέλη της Ε.Ε μπορείς να φέρεις νόμιμα και χωρίς πρόβλημα. Από άλλες, τις λεγόμενες Τρίτες, χώρες υπάρχει ο κίνδυνος να "πιαστεί" το εμπόρευμα στο τελωνείο ο οποίος είναι όμως μικρότερος αν η μεταφορά γίνει με τα ΕΛΤΑ.

      Διαγραφή
  79. οκ. ευχαριστω πολυ. υπαρχει καποιος που να φερνει στον creaven εστω και λιγο? η καποιος που πιστευεται πως μπορει να μου αρεσει, μια και σας εχω πει τι καπνοι μου αρεσουν (και εσεις ξερετε πολλα πιο πολλα απο εμενα για καπνους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, εγώ τον τελευταίο καιρό κάπνιζα Κρέιβεν. Έκανα μια "γύρα" να δω τι άλλο θα με κάλυπτε, και δε βρήκα τίποτε. Οπότε μάλλον στα λόγια του Ευθύμη έρχομαι.

      Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις μπας και βρεις κάτι στον Ντραμ μπλε σκούρο και στον Χόλμπορν μπλε σκούρο. Δεν ξέρω τι παίζει και με τα σχετικώς καινούργια μοντέλα Ντραμ, τα χωρίς πρόσθετα. Και πάντως μην κάνεις καν τον κόπο να δοκιμάσεις οποιονδήποτε καπνό είναι από μάρκα τσιγάρων (Μάλμπορο, Κάμελ, LM κλπ.).

      Αν είναι να την ψάξεις από εξωτερικό, γιατί να μην πας κατευθείαν για Γκολουάζ αφού κάπνιζες τέτοια πράγματα; Το στριφτό Γκολουάζ δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που ήταν παλιά επί SEITA, αλλά παραμένει ένας δυνατός καπνός με κάτι από το ιδιαίτερο άρωμα γαλλικού τσιγάρου (παρόμοιο με τα Gitanes, όχι τα Blondes, τα κανονικά).

      Διαγραφή
    2. Πέπε ο καπνός του Άσσου δεν σου αρέσει;

      Διαγραφή
    3. Δεν είχα δει την ερώτηση, σόρι που απαντώ τόσο αργά.

      Κατ' αρχήν, ομολογώ ότι όταν έγραφα «μην κάνεις καν τον κόπο να δοκιμάσεις οποιονδήποτε καπνό είναι από μάρκα τσιγάρων», τον Άσσο τον είχα ξεχάσει. Δεν ανήκει εδώ, αφού είναι ένας καπνός εντελώς διαφορετικός από το αντίστοιχο έτοιμο.

      Πάντως απέχει τόσο πολύ από αυτό που έψαχνα, συνηθισμένος στον Κρέιβεν (βαρύς - σκούρος), ώστε όταν τον ξαναδοκίμασα τώρα τελευταία δεν μπήκα καν στη διαδικασία να δω αν πέραν αυτού μ' αρέσει. Δεν είναι κακός (ας πούμε, για να μη γίνω άδικος), αλλά δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά!

      Διαγραφή
  80. καλη ιδεα και αυτη. οκ. οποτε αν σταματησω να ψαχνω εδω ελλαδα με τι θα αντικαταστησω τον creaven, πειτε μου ποιους καπνους κατα την αποψη σας να δοκιμασω απο εξω. θα παρω αν ειναι 5-6 καπνους απο γερμανια να δοκιμασω. ποιους προτεινεται να παρω για τα γουστα μου ? εσυ πετρο τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε δεν το έχω καθόλου με τους καπνούς,οπότε η γνώμη μου δεν έχει αξία.Μου άρεσαν κάπως ο Gauloises Melange και ο Javaanse Jongers.Πρόσφατα έστριψα από ένα τσιγάρο απο Marlboro ohne Zusatze(χωρίς πρόσθετα) και Lucky Strike Straight Red και τα δυο μου άρεσαν,περισσότερο ο Μάρλμπορο.

      Διαγραφή
  81. Συνχαρητηρια για το block
    Ηθελα να ρωτησω αν εχει δοκιμασει κανεις τον Oldholborn τον πρασινο ειναι καινουργιος και εχω περιεργεια να ακουσω γνωμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος θέλει να γράψει μια κριτική για τον πράσινο Old Holborn και να την δημοσιευσω,ας μου την στείλει μαζί με φωτογραφίες στο Psychonaut1@hotmail.com

      Διαγραφή
  82. μαρκες με σκουρους καπνους οπως ειπε ο ανωνυμος πιο πανω θα μπορουσε να μου πει καποιος που γνωριζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. γεια σας..θα ηθελα να αγορασω τον van nelle το μπλε..θα ηθελα να μου πειτε με ποια χαρτακια (απο rizla) να τον συνδιασω και επειδη προτιμω βαρυ καπνο αν το τσιμπιμα στο λαιμο ειναι δυνατο..ευχαριστω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα rizla άσπρα είναι τα πιο χοντρά και δε σβήνουν, θα τον κάνουν ακόμα πιο βαρύ. Προσωπικά δε θα κάπνιζα ένα τόσο δυνατό καπνό. Αν όμως είσαι λάτρης του βαρύ καπνού θα σου φανεί πολύ καλός

      Διαγραφή
  84. ευχαριστω παρα πολυ φιλε..αναμεσα σε γαλαζια και ασημι (που εχω ακουσει πως ειναι για τετοιους καπνους), τι προτεινεις/ετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καταρχήν ευχαριστώ για το μπλογκ, βρήκα αρκετές χρήσιμες πληροφορίες και γενικά εκτιμώ κάθε προσπάθεια που γίνεται με μεράκι.
    Ελπίζω να μου επιτρέψει ο συντάκτης να προσθέσω μερικά λόγια για τον καπνό αυτόν.
    Ένας αληθινός ολλανδέζικος halfzware ("ημίβαρυς") καπνός πάντα πρέπει να έχει ένα ήπιο ισορροπημένο άρωμα που θυμίζει αποξηραμένο μήλο, χωρίς υπερβολική γλύκα ή ξυνίλα. Ο van nelle λοιπον έχει ακριβώς αυτό το άρωμα. Η μυρωδιά αυτή δεν είναι έντονη (όπως συμβαίνει με κάποιους άλλους καπνούς), αλλά τόσο ευχάριστη που εμένα μερικές φορές μου έρχεται να χώσω τη μύτη μου μέσα στην καπνοθήκη και να τον μυρίζω σα λουλούδι αντί για να στρίψω το τσιγάρο μου.
    Παρόλα τα ενοχλητικά σκουπιδάκια (πάντως όχι κούτσουρα όπως στον ολντ χόλμπορν) ο καπνός αυτός είναι πολύ ωραία κομμένος και ευκολόστριφτος. Ίσως και ο πιο ευκολόστριφτος που έχω καπνίσει προσωπικά, είμαι πιο πολύ των σλιμ τσιγάρων και με τον van nelle μου βγαίνουν εξαιρετικα εμφανίσιμα.
    Θα συμφωνήσω για το ότι η γεύση του είναι λίγο πιο απλή σε σχέση με μείγματα που περιέχουν οριένταλ καπνούς, αλλά όχι αδιάφορη. Εγώ θα έλεγα οτι είναι ένας καπνός ήπιων τόνων, ενας εσωστρεφής καπνός που δεν κάνει μπαμ αλλά ανοίγεται σιγά σιγά σε όποιον του έχει εμπιστοσύνη.
    Για μένα είναι σίγουρα ο καλύτερος στην ελληνική αγορά και του συγχωρώ την ακρίβεια και τα σκουπιδάκια.
    Από χαρτάκια (είναι και απάντηση στον Ανώνυμο) μετά από αρκετές αμφιβολίες προτίμησα τα γαλάζια, αν και η διαφορά τους από τα ασημένια είναι ελάχιστη. Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά νομίζω ότι τα ασημένια προσφέρουν μεν καλύτερη εμφάνιση και πιο ομαλή καύση, γευστικά δε δεν νιώθω καμια διαφορα και με κλειστά μάτια δεν θα καταλάβω αν είναι γαλάζιο η ασημί το χαρτάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρυ για το μπέρδεμα στην τελευταία πρόταση, αντί για ασημένια ήθελα να γράψω "γαλάζια". Τα γαλάζια βγάζουν πιο εμφανίσιμο τσιγάρο και καιγονται πιο ομαλά. Αν και δεν αποκλείω την πιθανότητα να είναι ιδέα μου..

      Διαγραφή
    2. ο γαλαζιος θεωρω οτι ειναι ο καλυτερος προσφατα πηρα και black και ειναι παρα πολυ βαρυς και πραγματικα black και πηρα 5 50αριδες νομιζα ειναι ο γαλαζιος να δω τι θα τα κανω χαχα

      Διαγραφή
  86. enas polu dinatos Kai oreos kapnos toulaxiston ego pou meno Germania k kaka ta psemata o kapnos erxete APO dipla giati einai olandikos tora stin ellada den ton exo dokimasi akoma isos iparxoun diafores stin piotita tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ρε Πέπε εσύ που καπνίζεις Βαν Νέλλε για πες με τι χαρτάκια να τον συνδυάσω (έχω στο μυαλό μου τα ocb τα μαύρα) και επίσης καλύτερα με φίλτρο ή χωρίς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω «επιστημονική» απάντηση. Βάζω χαρτάκια τα Ρίζλα τα μπεζ (Νατούρα), που είναι σαν τα γαλάζια αλλά με οικολογικά δήθεν υλικά, αλλά απλώς επειδή αυτά τα χαρτάκια προτιμώ ούτως ή άλλως σε κάθε περίπτωση (εκτός από τις ειδικές). Και βάζω φίλτρο επειδή τα τελευταία χρόνια έχω ξεσυνηθίσει το άφιλτρο στριφτό.

      Βλέπεις, για να καθιερώσω μια μάρκα, ένα σημαντικό κριτήριο είναι και να τη βρίσκω παντού. Τα Ρίζλα είναι παντού.

      Διαγραφή