ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΝΑΤURAL AMERICAN SPIRIT ORIGINAL BLEND-Perique Blend, ROLLING TOBACCO

Αυτο τον καπνο ηθελα πολυ να τον δοκιμασω!Τελικα βρεθηκε στα χερια μου μεσω Γαλλιας,οπου ειναι μαλιστα και ο ακριβοτερος καπνος,αφου πωληται προς 7 ευρω τα 35 γρ.,ενω στην Γερμανικη αγορα κοστολογηται προς 4,95 τα 35 γρ.(εδω στην παμπλουτη Ελλαδα βεβαια απο Ιουνιο θα πληρωνουμε 4,20 τα 25 γρ. καπνων τυπου old holborn*).Ο AMERICAN SPIRIT που μου εφεραν ειναι Γαλλικης κατασκευης,με καπνα μαλλον σκετα καταξανθα αμερικανικα Virginia,χωρις αρωματα,ζαχαρη,κακαο και οποιες αλλες αηδιες συνηθιζουν να ποτιζουν οι καπνοβιομηχανιες τα καπνα τους. Γευση ιδιαιτερα γεματη εως αρκετα δυνατη,για αυτο και απαιτει μετριας ποσοτητας καπνισμα,αφου αν το παρακανει κανεις δυσκολα θα αντεξει ο οργανισμος του τοση νικοτινη.Ενα μειονεκτημα που εντοπισα ,ειναι πως ο καπνος που μου φερανε ηταν καπως ξερος.Δεν γνωριζω αν αυτο ισχυει γενικα για αυτη την μαρκα ή απλα επεσα στην περιπτωση.Επιφυλασομαι να κανω την διορθωση οταν τον ξανακαπνισω.Στα αρνητικα πως μετα τα πρωτα ενθουσιωδη τσιγαρα, σου φερνει μια μονοτονια το μονοδιαστατο χαρμανι.Εν σχεση του ταπεινου και φθηνου additive free Ινδιανικου Pueblo,ο  American Spirit υστερει και μαλλον για αυτο το λογο ο πρωτος εκτοπισε τον δευτερο στις αγορες που συναντηθηκαν,αφου προσφερει το ιδιο(ποιοτητα και καθαρη γευση) σε μεγαλυτερο βαθμο και καλυτερη τιμη.
   Βαθμολογια 7 στα 10
    Η οικογενεια στριφτου Αmerican Spirit,εχει αλλες δυο εκδοχες που σκοπευω να απολαυσω στο μελλον: τον Νatural American Spirit Organic Blend,που οχι μονο ειναι  Additive free αλλα και τα καπνα του ειναι 100% οργανικα*2 και τον  Natural American Spirit Perique Blend,οπου περιλαμβανει κατα ενα ποσοστο εκλεκτα καπνα Perique,τα οποια ειναι το μονα στον κοσμο μαζι με τον δικο μας Μπασμα τα οποια ειναι φυσικα αρωματικα. Αυτη η τελευταια εκδοχη με ενδιαφερει περισσοτερο και θα επανερθω οταν την καπνισω.
*1: Για να μην ξεχνιωμαστε,στην χωρα της Μεργκελ ο Οld Holborn των 40 γρ. εχει μολις 4,95
*2: Αναλογη προσπαθεια θελησαν να κανουν και Ελληνες καπνοπαραγωγοι στο Αρχανι της Λαμιας,πριν 1-2 χρονια,καλλιεργοντας ως συνεταιρισμος βιολογικα καπνα τυπου Virginia και επενδυοντας σε μηχανηματα επεξεργασιας και συσκευασιας καπνου,με σκοπο να το κυκλοφορησουν στην αγορα ως καπνο στριφτου.Οι ανθρωποι παρολη την επενδυση που εκαναν,βρηκαν τον τοιχο εχθροτητας του "Ελληνικου" κρατους,το οποιο τους ζητησε ενα μεγαλο ποσο για να μπουν στην αγορα,θεωροντας μαλλον προτιμοτερο ο ιθαγενης καπνιστης να στριβει εισαγωμενα αρωματισμενα χορτα πολυεθνικων. Φυσικα η καταληξη ηταν,οι ανθρωποι να καταχρεωθουν,ο συνεταιρισμος να βαρεσει διαλυση και 1-2 καπνοπαραγωγοι να γυρνουν τις εκθεσεις βιολογικων προιοντων μπας και πουλησουν τα καπνα τους. Αν με διαβασει καποιος απο αυτους τους ανθρωπους ας γραψει αναλυτηκα την ιστορια του.
 Ανανεωση 23-12-10: Τελικα ηρθε στα χερια μου και ο καπνος Perique Blend. Η αληθεια ειναι πως ειχα πολλες προσδοκιες απο αυτον,δεδωμενου πως ειμαι λατρης του Perique Blend σε μορφη ετοιμου τσιγαρου,αλλα επισης και τα δειγματα γραφης  του Original Blend δεν ηταν αρνητικα.
 Ο συγκεκρημενος καπνος περιλαμβανει οχι κατα 10% οπως το ετοιμο τσιγαρο,αλλα κατα 5% τα σπανια και ακριβα καπνα Perique, εστω και ετσι περιμενα κατι ανωτερο απο το κλασσικο χαρμανι. Αντ αυτου εχουμε ενα καπνο επισης στεγνο(λογικο αυτο),χωρις καποια ιδιαιτερη γευση,αλλα πραγματικα πολυ βαρυ με την αρνητικη εννοια του σκληρου. Δεν ξερω τι σκεφτοτανε ο blender που τον δημιουργησε,ισως να κολλαει στην Αμερικανικη αγορα που αρεσκονται στα πολυ δυνατα τσιγαρα,ομως ενας Ευρωπαιος δεν μπορει να καπνισει αυτο το πραγμα. Αφθονη πισσα που διαλυει το φιλτρο και κανενα αισθημα απολαυσης καπνου,κατι σαν Gitanes σε στριφτο. Τον κερασα σε 5-6 ανθρωπους,αλλος ζαληστικε,αλλος εβηχε κανεις παντως δεν τελειωσε το τσιγαρο. Εγω ως πιο τολμηρος καπνισα καμια 15αρια τσιγαρακια και τον αφησα σε μια γωνια. Δεν τον πεταξα αφου στην Ελλαδα του σοσιαλισμου,της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν ειναι να πετας τιποτα. Δεν το βαθμολογω καν. Θα τον προτεινα μονο σε καποιο που μισω θανασημα(αλλα δεν μισω κανενα,ειδικα Χριστουγεννιατικα) , στον Slash ή γενικα σε καποιον που θελει να καπνισει κατι πραγματικα βαρυ.

56 σχόλια:

  1. Αυτό περί ξερότητας που αναφέρεις είναι λογικό. Το διαπίστωσα και και γω καπνίζοντας τον Pueblo, ο οποίος ήταν αρωμαικά φρεσκότατος. Τα χαρμάνια πλην των γνωστών προσθέτων εμπεριέχουν και νερό σε περιεκτικότητα 10% περίπου στα τσιγάρα και 20% περίπου στον καπνό στριφτου. Οπότε ένα προιόν για να χαρακτηριστεί 100% χωρίς πρόσθετα δεν πρέπει τουλάχιστον τεχνητά να μην περιέχει καθόλου νερού, πλήν αυτό που έχει το φυτό απαξ και απογηρανθεί. Το ίδιο διαπίστωσα και στο μπλε πακέτο της εν λόγω μάρκας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεισ υγραντηράκια καπνού δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορούν να κάνου. Αναγεννούν για πλάκα καπνους που έχουν ξεραθε και έχουν γίει χόρτο. Βέβαια η γεύση τους θα γίνουν πολύ πιο βαριά σε σημείο να σε μπουκώνουν από άποψη όμως κπνικής υφής και γεύσης είναι μοναδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν λεω ξερος,δεν εννοω στο στυλ του Pueblo, ο οποιος ήταν μια χαρα,αλλα ξερος σαν μπαγιατικος,για αυτο αφηνω μια επιφυλαξη για το αν ειναι γενικα ξερος ή επεσα σε προιστορικο πακετο.
    Τα additive free τσιγαρα παντως σαν τα Silk Cut,Dunhill κ.λ.π.,νερο περιεχουν κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξέρω απλά τα τσιγάρα αυτά το έχουν από τη φύση. Επιπλέον το τσιγάρο και λόγω του χαρτιού και της κόλλας κρατάει καλύτερα το νερό, ενώ στον καπνό επείδη τεχνητά δεν μπορείς να του προσθέσεις και άλλο ξερένεται πιο εύκολα χωρίς να είναι μπαγιάτικος.Γιατί και τα άλλα χημικά ζάχαρη σοκολάτα και κάτι χημικά τρέχα γύρευε σίγουρα αλλάζουν την υφή του καπνού. Δηλαδή τον Black Devil όσο και να τον αφήσεις δεν παθαίνει τίποτα ακόμα και με ανοιχτό το πακέτο. Και όλοι οι καπνοί που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι πιο υγροί καθως περιέχουν πρόσθετα σε σχέση με αυτούς του εξωτερικού που δεν έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. yparxei periptwsh na yparxoun autoi oi kapnoi sta duty free tou ellhnikou aerodromiou? lew mhpws...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ SALSA CIGARILLOS ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ WEST TOBACCOS ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΙΜΗ 4€ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικα οχι,ουτε προκειται.Αν ειναι να κανω κατι σε πουρο-πουρακι θα φουμαρω η Κουβανεζικο ή Ελληνικο. Γενικα παντως δεν μου αρεσει και πολυ αυτο το ειδος καπνισματος.
    Α,στην Ισπανια τα Σαλσα κανουν 2,20,εδω γιατι τοδο; Αν ειναι να ξοδεψεις 4 ευρω για κατι που φερνει σε πουρο,δωσε και 1-2 ευρω ακομα και παρε ενα μεγαλο της προκοπης ή εστω ενα πακετακι La Paz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα βιολογικα της Λαμιας τα εχω δοκιμασει. Πολυ φινος καπνος,οχι ιδιαιτερα βαρυς. Η ιστορια που γραφεις ειναι καπως ετσι. Η Ελλαδα τρωει τα παιδια της. Νομιζω ακομα καποιοι λιγοι καλλιεργουν καπνα εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΙΟΥ.ΕΛΑΦΡΥΣ ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ,ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ,ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΩΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.ΑΠ΄ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΠΕΡΥΣΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ,ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΥΤΑ.ΕΙΔΑΝ ΚΙ ΑΠΟΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω βιολογικό/οργανικό/additive free ελληνικό καπνό χωρίς επιτυχία. Όποια βοήθεια θα την εκτιμούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δοκιμασει old town?.θα τον βρεις σε καταστηματα τυπου you&me.ειναι σχετικα φτηνός,σε καλη συσκευασία.εμενα δεν μου αρεσε,αλλά πιστεύω οτι αξίζει να του δωσεις μια ευκαιρια

      Διαγραφή
  10. Στην αγορα δεν υπαρχει κατι τετοιο. Ο νεος καπνος Camel θα ειναι additive free,αλλα προφανως δεν ειναι Ελληνικος. Μονο αν κανεις μια βολτα προς Αρχανι μερια ισως βρεις κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟΙ ΚΑΠΝΟΙ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ.ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ: http://rollingtobacco.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το εχω υποψη μου,το εχω και λινκ στα Δεξια της σελιδας.Αν δεις εδω http://rollingtobacco.wordpress.com/tabella_tabacchi_italia/ που γραφει και τιμες και τις συγκρινεις με Ελλαδα θα φριξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέτρο, Αρχάνι πού να ψάξω? Σε περίπτερο ας πούμε?
    Βασικά, είχα περάσει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο για 6 μήνες αλλά δεν με ικανοποιούσαν τα υγρά. Έτσι αγόρασα personal vaporiser (Iolite) και ατμίζω καπνό. Είναι, λένε, 98% ασφαλέστερο από το να καπνίζεις αφού ο καπνός δεν καίγεται αλλά θερμαίνεται σε θερμοκρασία 190°C. Σε αυτή τη θερμοκρασία δεν υπάρχει καύση. Η εμπειρία είναι αντίστοιχη του καπνίσματος μόνο που είναι πιο βαρύς, ίσως επειδή λαμβάνεις περισσότερη νικοτίνη μιας και με το κάπνισμα ένα μέρος της νικοτίνης καίγεται και δεν απορροφάται.
    Θα ήθελα όμως να βρω κάποιον καπνό αντίστοιχο του american spirit. Από tobaccoonline κοστίζει €10 τα 35 γρ.
    Αυτό το Camel πότε προβλέπεται να κυκλοφορήσει? Θα είναι πραγματικά additive free ή μούφα?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Καμελ ειναι ηδη στα πρατηρια τσιγαρων, απλα δεν κανουν την διανομη γιατι διαμαρτυρονται για τα χαμηλα ποσοστα κερδους.
    Στο Αρχανι βαζανε και μαλλον 1-2 βαζουν ακομα, βιολογικα καπνα Βιρτζινια. Μονο αν πας απο εκει,μπορει να βρεις κατι. Επισης σε Μακεδονια και Θρακη υπαρχουν αρκετοι καπνοπαραγωγοι,ο νοων νοητο.Αφου καπνιζεις με αυτον τον ιδιαιτερο τροπο, νομιζω πως αυτη θα ειναι η καλυτερη και σχεδον ανεξοδη λυση για εσενα.Παντως υπαρχουν και μαστιχες νικοτινης καθως και κεντρα διακοπης καπνισματος,αν θελεις να το διακοψεις εντελως.
    Το tobaccoonline ειναι αξιοπιστο; Υπαρχουν αρκετα ηλεκτρονικα μαγαζια βασικα Γερμανικα καθως και το e-tobaccos που πουλανε πολυ φθηνοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πάει μια γνωστή μου Κομοτηνή και της είπα να ψάξει μήπως βρει εκεί.
    Βασικά δεν θέλω να το κόψω γι' αυτό καταφεύγω σε εναλλακτικούς τρόπους.
    Από tobaccoonline δεν έχω παραγγείλει. Το e-tobaccos έχει μίνιμουμ παραγγελία €90 αν και τη δεκάδα την έχει €51.
    Ο Cooper λες είναι κατά κάποιο τρόπο "φυσικός"? Δεν έχει πρόσθετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Cooper δεν ξερω αν εχει ή οχι,παντως η γευση του ειναι σχεδον ακατεργαστου καπνου και δεν ειναι υψηλης ποιοτητας.Εφοσον δεν καπνιζεις κανονικα και απλα τραβας νικοτινη,γιατι να σε νοιαζουν τα προσθετα;
    Τελος παντων Κομοτηνη εχει καπνο καλο, αν και τωρα δεν ειναι η εποχη του, σιγουρα θα βρει κατι να σου φερει η φιλη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί μέσα στον ατμό που εισπνέω φαντάζομαι θα υπάρχουν και τα διάφορα χημικά εκτός κι αν χρειάζεται καύση του καπνού προκειμένου να απελευθερωθούν όπως γίνεται και με την πίσσα. Τεσπα, σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
    Θα περιμένω κι αυτόν τον Camel να δω τι λέει μιας και κάπνιζα natural flavor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι σωθήκαμε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο !! Από 3 πακέτα τσιγάρα που κάπνιζα το έχω ελλατώσει σε ένα πακέτο και λιγότερο. Ξαναβρήκα την χαμένη μου ανάσα...

    Το δικό μου το αγόρασα από την Esmoke και ομολογώ πως είμαι πολύ ικανοποιημένος...

    Αναφορικά με όλες τις ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
    giromiro.blogpot

    "επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπαρχει πιο οικονομικος και υγιεινος τροπος: Περνεις μερικα παρτερια,τα γεμιζεις ντοματιες και οταν σε ποιανει η επιθυμια για τσιγαρο,καταναλωνεις ενα απο αυτα τα συμπαθη ζαρζαβατικα. Αλλωστε η ντοματα περιεχει νικοτινη.
    Τελος παντων επειδη συνειδητα επιτρεπω σε οποιοδηποτε θελει να κανει διαφημιση για την επιχειρηση του να την κανει,θα αφησω το σχολιο σου για οποιον ενδιαφερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τους τελευταιους μηνες μενω στην Αγγλια και κανω αυτον τον καπνο (6.8 Euro) . Πριν απο μερικες μερες ενω ηταν κλειστο το σουπερμαρκετ που βρησκω αυτον το καπνο αγορασα απο ενα περιπτερο εναν Golden Virginia (7,8 Euro). Μετα απο 3 ρουφηξιες τον πεταξα λογω γευσης. Δοκιμαζοντας και απο φιλους Old Holborn κατεληξα οτι δεν θα καταφερω να ξανακαπνισω κατι αλλο. Τωρα γιατι ενας τοσο ποιοτηκος καπνος οσο ο Natural American Spirit ειναι φθηνοτερος απο τον Golden virginia αυτο δεν το εχω καταλβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. diavazontas pio prosektika thn kritikh parathrhsa oti anariotese giati einai toso kseros . To gegonos oti einai Additive free shmainei kai xoris prosthikh nerou. To grafei epano sthn kapnosakoula alla apo oti katalava esena einai apo germania .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγω τον καπνισα μεσο Γαλλιας,η φωτο ειναι απο το διαδυκτιο. Της επομενες μερες περιμενω να μου φερουν απο Γερμανια τους American Spirit Perique Blend,Akropolis,Javaanse,Danske Club.Για ολους θα γινει αφιερωμα.
    Προσωπικα παντως απο τον κλασσικο American Spirit προτιμω τον πολυ φθηνοτερο αλλα κατα την γνωμη μου καλυτερο και επισης additive free, Pueblo. Τον εχεις υποψη σου; Νομιζω στην Αγγλια οπου βρησκεσαι κυκλοφορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου φίλε Πέτρο. Ενδιφέροντες καπνοί, θα τους σχολιάσουμε όταν τους παραθέσεις για κριτική. Ελπίζω μόνο να πέτυχες το παλιό χαρμάνι του Javaanse γιατί δοκίμασα ένα πρόσφατα και δεν μου άρεσε καθολου, άλλαξε. Έγω πέτυχα στους τελευταίους καπνούς το ακριβώς αντίθετο, Pueblo παλιό και American Spirit φρέσκο. Πάντως άμα αγνοήσουμε την τιμή και μιλώντας για φρέσκους καπνούς ο ΝΑS προσωπικά είναι καλύτερος, λίγο πιο γλυκός και πιο εύγεστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε Froutopia στο site που υπεδειξες η πληρωμη πως γινεται; Δεν ειδα να υπαρχει επιλογη πιστωτικης καρτας και απο Γερμανικα δεν σκαμπαζω.Δινεις τα στοιχειας σου,σου στελνουν το Password,επιλεγεις τα καπνικα και μετα τι;Δεν καταφερα να βρω ακρη. Μπορεις να μου το γραψεις καπως αναλυτικα,γιατι ενδιαφερομαι να φερο μεσο αυτου, καποιους καπνους που το "κονε" μου δεν καταφερε να βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαρίστως να σου πω φίλε Πέτρο. Πρώτα δημιουργείς το λογαριασμό σου και επιλέγεις τα καπνικά όπως είπες. Με πιστωτική δεν μπορείς να αγοράσεις, πρέπει να στείλεις τα λεφτά μέσω τραπέζης. Εγώ τα έστειλα μέσω Πειραιώς που έχω λογαριασμό και για 86 € μου κράτησαν προμήθεια 8 € από τα οποία πλήρωσα τα μισά και τα άλλα μισά το μαγαζί. Άμα δεις στη σελίδα πάνω δεξιά έχει επιλογή Auslands-Bestellung, έχει το IBAN και το SWIFT-BIC της τραπέζης(Sparkasse Deggendorf). Θα χρειαστούν στην τράπεζα που θα καταθέσεις τα λεφτά. Πάντως άμα θέλεις στείλε ενα mail να σου πουν τα στοιχεία,αλλά είναι αυτά που σου είπα. Δηλαδή Rudolf Heimerl, to IBAN, SWIFT-BIC και Sparakasse Degendorf. Εφόσον τα καταθέσεις θα σου έρθει ένα μήνυμα απο το μαγαζί ότι πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή. Σε μια εβδομάδα περίπου θα τους έχεις. Άμα θέλεις παραπάνω εξηγήσεις ή κάτι πάνω στους καπνούς ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μεγαλη διαδικασια,μαλλον θα προτιμησω το αλλο μαγαζι που κανει την δουλεια με καρτα. Η σκεψη μου παντως ειναι να κινηθω προς Pieroja,Yuma,Mohawk,Schwarzer Krauser No 1 .Eχεις αποψη για αυτους; Δοκιμασες κατι αλλο,που σου εκανε εντυπωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ton Pueblo ton doimasa kai dn emeina polu efxaristhmenos . Safos anoteros apo tous ellhnikous kapnous alla oxi to so kalos kata thn gnomh mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άμα σε διευκολύνει πιο πολύ εννοείται πάρτους από το άλλο μαγαζί. Τους έχω δοκιμάσει όλους αυτού Πέτρο. Οι τρεις πρώτοι μου άρεσαν αρκετά(πιο πολύ Pieroja και Υuma)αξίζει να τους δοκιμάσεις αλλά και ο Scwarzer είναι καλός στο είδος του..πικάντικος μαύρος άμα σου αρέσει το είδος..Επίσης θα σου πρότεινα Manitou πράσινος, OSB, Robert McConell special London(ακριβός βέβαια 10 € σε σχέση με τους άλλους), Akropolis grau, American Spirit Perique και Organic(o πιο βαρύς από όλους όχι για μόνιμο κάπνισμα), Danske Club απλά για το άρωμα δεν είναι και ο ιδιαίτερος καπνός προσωπικά, Charles Fairmorn Bright

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σημερα προστεθηκε κριτικη και για τον Perique Blend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διαφωνώ φίλε Πέτρο όσον αφορά τον καπνό Perique..Από τους τρεις NAS θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος από τους τρεις.Στην αρχή τον είχα για βαρύ τσιγάρο..με το που άρχισα να τον καπνίζω πιο συστηματικά κάθε φορά που κάπνιζα διαφορετικό καπνό του ιδίου είδους(άλλο είδος είναι του τύπου acropolis που είναι καπνά και για στριφτό και για πίπα και έχουν τελείως διαφορετικό άρωμα) μου έλειπαν αυτά τα καταραμένα καπνά perique που αν και 5% προσδίδουν ένα ιδιαίτερο άρωμα..οι κρίσεις βέβαια είναι αντικειμενικές και ανάλογα από τα προσωπικά γούστα του καθενός..έχω παραγγείλει άλλους 5 μαύρους NAS την προηγούμενη εβδομάδα..πάντως άμα αυτός σου φαίνεται βαρύς ο organic θα σε ισοπεδώσει, αυτός είναι πραγματικά βαρύς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ισως να επεσα σε κακο πακετο,παντως να ξαναπαρω αυτον τον καπνο δεν υπαρχει περιπτωση.Το μονο Perique που θα ξανακαπνισω ειναι το ετοιμο.
    Τωρα καπνιζω Javaanse Classic και μαλλον θα κανω και αφιερωμα. Toν Pieroja τον εκανα, ουτε κρυο ουτε ζεστη. Μενουν στην γκαβαντζα 2 Pueblo που τους ξερω, τους εμπιστευομαι και ενας Akropolis.
    Αυτο το μαγαζι http://www.tabakwaren-wurster.de/ το γνωριζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εννοείται φίλε Πέτρο..το θέμα του καπνού είναι και υποκειμενικό θέμα(υπάρχει και το αντικειμενικό κομμάτι όσον αφορά την ποιότητα του καπνού)..εξαρτάται από τον παράγοντα αν το συγκεκριμένο χαρμάνι σε ικανοποιεί ή όχι..Κάνε μι α κριτική άμα μπορείς για το Javaanse Classic και συζητάμε τότε..Ο Pieroja είναι πολύ καλύτερος από του ελληνικού καπνούς αλλά είναι πιο πίσω από άλλους του εξωτερικού(ο manitou organic σε πράσινη συσκευασία είναι πολύ καλύτερος) ..και για τον akropolis θα ήταν ενδιαφέρον μια κριτική μιας και το συγκεκριμένο είδος καπνού, είτε θα σε αρέσει είτε όχι,μιας και έχει την ιδιαίτερη αυτή γεύση που καπνίζεται και με πίπα.Το μαγαζί αυτό το ξέρω αλλά δεν έχω παραγγείλει ποτέ γιατί νομίζω δεν στέλνει προϊόντα καπνού εκτός Γερμανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο περίκ φίλε Πέτρο είναι από τους βαρύτερους καπνούς που έχω δοκιμάσει, αλλά ξεπερνιέται χαλαρά από τον organic. Ενώ είναι ένας ιδιαίτερος καπνός δεν με έλκει για μόνιμο κάπνισμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν πέσει ένα πακετάκι στα χέρια μου δεν θα τον τιμήσω. Πάντως προτιμώ τον καπνό περικ από τα τσιγάρα. Χωρίς να είμαι λάτρης του στριφτού οι μόνοι καπνοί που με έλκουν για μόνιμο κάπνισμα είναι αυτός του Καρέλια και ο bali shag golden shag που είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει στην κατηγορία του στριφτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. περα απο το εξωτερικο σε κανενα ελληνικο καπνοπωλειο υπαρχει περιπτωση να βρουμε american spirit ή lucky strike καπνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο καπνός Pueblo είναι διαθέσιμος στην Κύπρο όπως και οι καπνοί Domingo και Red Bull
    ( ίδια εταιρεία με τον Pueblo ). Δεν θα ήθελα να το κάνω διαφήμιση αλλά αν ενδιαφέρεται κάποιος η τιμή είναι 4Ευρώ 30gr με δώρο πέτρα και χαρτάκια τύπου Α.
    Ευχαριστώ
    Χρίστος .
    Christos@katsafados.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μηπως ακουσατε τιποτα για ελευση των καπνων αυτων και στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πέτρο δεν αποκλείεται στην Ελλάδα το στριφτό τα τελευταία 2-3 χρόνια απέκτησε οπαδούς, πριν σχεδόν μόνο χασικλίδες κάπνιζαν στριφτό. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκαν στην αγορά μας 5 νέα σήματα καπνού στριφτού. Η αγορά στριφτού παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα δεν αποκλείεται πάντως σε σχέση με τα υπόλοιπα χορτάρια καπνούς στριφτού θα ήταν πολύ καλές επιλογές πάντως ο καπνός στριφτού πάντα χορτάρι θα είναι, απλώς από ασπάλαθο περνάμε σε πλατανόφυλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οτι απεκτησε πολλους οπαδους δεν το συζηταμε,πλεον μεχρι και ηλικιωμενοι στριβουν,αφου δεν υπαρχει φραγκο.Παντως θα περιμενα να εχουν βγει περισσοτερα σηματα.Ημουν σιγουρος ας πουμε πως η Φιλιπ Μορρις θα αντικαθιστουσε το δευτεροκλασσατο καπνο Μαρλμπορο που πουλαει στην Ελλαδα,με αυτον που πουλαει στην Γερμανια,η Καρελια θα εβγαζε 1-2 χαρμανια ακομα και η ΣΕΚΑΠ θα εμπαινε με καποιον Value for money καπνο,που θα τον ονομαζε μαλλον GR,ισως και η Imperial να εγκαινιαζε πολυτελη καπνο Davidoff για την Ελλαδα(αυτο θα ηταν πραγματικα καλη φαση)ενω πιθανον να εμπαιναν και μαρκες γνωστες διεθνως,σαν τα Pueblo,American Spirit,Domingo στην αγορα μας. Αντ αυτου δεν ειδαμε σχεδον τιποτα.Η φαση ειναι πως στο στριφτο θεωρω πως υπαρχει τεραστια δυνατοτητα διεισδυσης,αφου οι καπνιστες του αλλαζουν συχνα μαρκα, ακομα και αν βγαλεις ενα προιον 30-40λεπτα ακριβοτερο, ο καταναλωτης θα το παρει αφου στην καπνοσακουλα θεβρηται ασημαντη η μεταβολη και το βασικοτερο εχω κουραστει να ακουω την φραση "δεν βρησκω κατι που να μου αρεσει" απο αυτους που κανουν στριφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα σε όλους! Παρακαλώ τον φίλο Πέτρο Κατσαφάδο να μας πεί που ακριβώς πωλούνται οι καπνοί Πουέμπλο στην Κύπρο. Για τον Ρεντ Μπούλ και Ντομίνγκο γνωρίζω, τον Πουέμπλο δεν τον έχω δει πουθενά. Αν είναι εύκολο να υποδείξει σημεία πώλησης θα ήμουν ευγνώμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημέρα σας!!Πέτρο,ποιον καπνό θεωρείς τον καλύτερο που έχεις δοκιμάσει ως τώρα?Επίσης θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε χαρτάκια και φιλτράκια για Natural American Spirit και Bali Turkish Shag που παρήγγειλα από Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ευχαριστώ για την απάντηση!Για χαρτάκια τι θα πρότεινες για τον Bali?Λεπτό ή χοντρό χαρτάκι?

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. oreos kapnos kai euxaristos prosopiki mou apopsi ean erxontan tetios kapnos kai stin ellada tha eixe perasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χαιρετώ την παρέα, μόλις έχω τελειώσει ένα manitou organic και έχω ανοίξει ένα Nas organic, μακράν καλύτερος ο manitou και με διαφορα... ο manitou έχει ικανοποιητικά επίπεδα υγρασίας σε σχέση με τον νας. Πολύ γεμάτος καπνός, γεμάτο καθαρό άρωμα, σου αφήνει τα πνευμονια ξεκούραστα χωρίς να σε μπουχτίζει, αφήνει καθαρό το στόμα και κύριος νιώθεις την ποιότητα από το πρώτο τσιγάρο της καπνοσακούλας μέχρι το τελευταίο θρύμμα. Απο την αλλη περίμενα τον Nas να με ικανοποιήσει όσο τουλάχιστον και ο manitou αλλα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, (φυσικά είναι εντελώς υποκειμενικό για τον λόγο ότι το κάπνισμα είναι θέμα γούστου), ένα 9/10 για τον manitou και ένα 7.5/10 για τον Nas. ο manitou με rizla και χωρίς φίλτρα παππου άνθρακα είναι κυριολεκτικά άψογος ενώ με τα φίλτρα κόβεται αρκετό αρωμα, ο Nas από την άλλη έμεινε flat ότι και να δοκίμασα απο χαρτακια και φιλτρα,, απλά μέτριος. (Υπόψιν ότι χρησιμοποίησα πετρα ύγρανσης και στις δυο περίπτωσης για να έχω κοινό παρονομαστή ύγρανσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Aγαπητοί συγκαπνιστές χαίρετε

    Ο Αm. Spirit είναι ξερός διότι -απ΄ότι γράφει η σακούλα- δεν έχει πρόσθετα, άρα δεν έχει συντηρητικά, άρα θα μούχλιαζε αν ήταν υγρός. Επίτηδες λοιπόν πωλείται έτσι, προς αποφυγήν αλλοίωσης. Η 'ιδια η εταιρεία σε προτρέπει να τον υγράνεις μόλις ανοιχτεί!
    Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. update: Για οσους πιθανον δεν γνωριζουν, πλεον ενα πολυ μεγαλο ποσοστο καπνοπαραγωγων της Ελλαδας παραγει βιολογικα καπνα, σε 2-3 μερη της Ελλαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα παλικαρια.Εγω θα ηθελα να ενημερωσω πως βρηκα σημερα καπνο american spirit σε περιπτερο της πάτρας με τιμη 7Ε τα 30 γραμμαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όποιος δοκίμασε τσιγάρο ή καπνό ας γράψει δύο λόγια να ξέρουμε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Natural American Spirit Blue (τσιγάρο):

      Τα γνώριζα από παλιότερα, στην αμερικανική τους έκδοση, και μιλάω πάντα για το blue. Δοκίμασα το αντίστοιχο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος, αν και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ευρωπαϊκή εκδοχή.

      Καταρχάς να πω ότι αυτό που αναφέρεται ως δύσκολο τράβηγμα, δε συμβαίνει μόνο εξαιτίας του φίλτρου, αλλά και εξαιτίας του ότι τα NAS είναι 25% more packed - έχουν 25% περισσότερο καπνό σε κάθε τσιγάρο, μία απλή ψηλάφηση ενός τσιγάρου θα σας κάνει να δείτε τη διαφορά με τα οποιαδήποτε άλλα.

      Από θέμα γεύσης είναι πολύ καθαρό χαρμάνι, ίσως άγευστο για κάποιους, για μένα ικανοποιητικό και σε βάρος και σε γεύση. Η απουσία χημικών είναι αισθητή. Καίγεται πολύ αργά σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα - τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος καύσης, και η τιμή του είναι 4 ευρώ. Προσωπικά, επειδή τα είχα άχτι να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα, θα τα προτιμήσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

      Το κίτρινο, από όσο γνωρίζω, είναι το πιο ελαφρύ, το οποίο κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και θα γράψω και γι' αυτό 2 λόγια. Πάντως συστήνω σε όσους αρέσουν οι καθαρές καπνιστικές γεύσεις και δεν θέλουν το τσιγάρο τους να μυρίζει ούτε μέντα, ούτε καρύδα ούτε μέλι ούτε τίποτα, παρά μόνο καπνό, να το δοκιμάσουν ανεπιφύλακτα. Κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, και για την Ελλάδα τα δικαιώματά του σαν εμπορικό προϊόν τα διατηρεί η JTI, συνεπώς θα βρίσκονται πολύ εύκολα.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Κώστα. Θα δοκίμαζα άμεσα και το μπλε αλλά είχα τόσο άσχημη εμπειρία με το κίτρινο -όχι για τον καπνό του, αλλά για το βάρος του- που για ενα διάστημα δεν θέλω να ξαναδώ το συγκεκριμένο σήμα. Εφόσον καπνίζεις full flavor τσιγάρα θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις. Οι καπνιστές λαιτ ή καλύτερα ultra light τσιγάρων θα το συμπαθήσουν. Μακάρι να κυκλοφορήσει και το perique.
      Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως

      Διαγραφή
    3. Αυτό με τον περισσότερο καπνό ισχύει και στο ελληνικό;

      Σε τσιγάρα της αμερικάνικης (ΗΠΑ) αγοράς το 'χω ξαναδεί, να έχουν εντυπωσιακά περισσότερο καπνό από τα δικά μας. Νομίζω όμως ότι έχει σχέση με τα όρια: περισσότερος καπνός του ίδιου βάρους σημαίνει περισσότερη πίσσα - νικοτίνη, άρα εδώ (και στην ΕΕ γενικά) λιγότερος καπνός είναι ένας εύκολος τρόπος να πέσουν οι περιεκτικότητες στο επιτρεπόμενο όριο, ενώ στην Αμερική δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί.

      Για να έχει ένα τσιγάρο 25% περισσότερο καπνό και να παραμένει μέσα στα όρια του 0,1 & 1, θα πρέπει να είναι 25% ελαφρύτερο από ένα τσιγάρο της συνηθισμένης πυκνότητας με την ίδια περιεκτικότητα.

      Διαγραφή
  49. Το δοκιμασα παιδια και κατα τη γνωμη μου ειναι εξαιρετικο,στη κατηγορια ομως των additive free τσιγαρων θεωρω οτι το Dunhill inter ειναι το καλυτερο αντικειμενικα αλλα ως γευση προτιμω Camel natural.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κώστα Μ., θες να ανεβάσουμε την παρουσίασή σου σε ξεχωριστή ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπε όπως θέλεις δεν έχω πρόβλημα. Θεωρώ δια της αφής ότι το 25% ισχύει και εδώ αλλά έχεις απόλυτο δίκιο στο παραπάνω. Ευθύμη ευχαριστώ θα το έχω υπόψιν ότι είναι κοπανιστός αέρας το κίτρινο!

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή