ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Golden Virginia

 Ο πρωτος καπνος σε πωλησεις παγκοσμια ειναι ο Golden Virginia. Με ιστορια που ξεκιναει στο 1877  και εδρα την Αγγλια στην οποια εχει ηγετικη θεση(γυρω στο 50% της αγορας). Στην Ελλαδα κυκλοφορει σε... 3 παραλλαγες(στην Αγγλια μολις το 2008 βγηκε ο κιτρινος),ο δυνατος πρασινος,ο ελαφρυς κιτρινος και ο αρωματικος πορτοκαλι. Για τα καπνα του Golden Virginia,οπως και για την Ιmperial γενικα ως εταιρεια, εχω ξεκαθαρα θετικη αποψη,πιστευω πως ως ενα σημειο κρατιουνται ανεκτα επιπεδα ποιοτητας,εν σχεση με τα προιοντα των αλλων τριων πολυεθνικων καπνοβιομηχανιων.
  Ο πρασινος ειναι καπνος καλοκομμενος,με λιγα εως ελαχιστα κοτσανια,μετριας δυναμης,μετρια αρωματισμενος. Κανει ενα αδιαφορο προς ευχαριστο καπνισμα,αφου το χαρμανι δεν παυει να ειναι Virginia και παλι Virginia, πραγμα που σημαινει πως οσο ποιοτηκο και αν ειναι,δεν θα αργησει να σου βγαλει ενα καλο χασμουρητο. 6,5-7 στα 10 , μια χαρα με γαλαζιο χαρτακι.
  Ο κιτρινος εχει επισης την ποιοτητα του πρασινου,με καπως περισσοτερα αρωματα και ελαφρυα οσο δεν περνει γευση. Προσωπικα δεν μπορω να καπνισω κατι τοσο ελαφρυ, οσοι θελουν να το κανουν ας προτιμησουν βαρυ χαρτακι. 5 στα 10
  Αρωματικος: Καπνος που δεν τραβηξε εμπορικα. Η ιδιομορφια ειναι πως ο καπνος μυριζει αρωματα πριν αναψεις τσιγαρο,αλλα οχι κατα την διαρκεια του καπνισματος. Εξαιρετικα ελαφρυς,ισως περισσοτερο και απο τον κιτρινο. 5 στα 10.
   Να προσθεσω πως όλοι οι Golden Virginia,εχουν αριστη συσκευασια και ο καπνος διατηρειται οσο καλυτερα γινεται.

    Υ.Γ. Ενας φιλος που τον καπνισε στην Αγγλια,μου ειπε πως ειναι πολυ διαφορετικος προς στο καλυτερο εκει σε σχεση με αυτον που εχουμε εδω. Αν και απαιτητικος καπνιστης ο ιδιος,μου ανεφερε τον Αγγλικο ως ενα απο τα πιο απολαυστικα τσιγαρα της ζωης του. Το μεταφερω με επιφυλαξη.

187 σχόλια:

  1. o kaliteros kapnos gia mena pou na mporeis kai na ton kapniseis gia poli diastima xoris na eine <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός καπνός ο πράσινος, τον κίτρινο τον δοκίμασα τον Φλεβάρη. Δυστυχώς, ο τελευταίος πράσινος που αγόρασα ήταν παλιός και δεν μύριζε έντονα, γι' αυτό έχω κάτι εβδομάδες να τον ξαναγοράσω. Ρώτησα τον περιπτερά και μου 'πε μέσα στην επόμενη βδομάδα παραλαμβάνει καινούριους.
    Υ.Γ. Θεωρώ, παρ' όλ' αυτά, τον Craven πολύ καλύτερο. Απλά είναι κάπως βαρύς για να τον συνδυάσεις με ένα καφεδάκι. Γενικά, τον θεωρώ καλύτερο, όμως κάνω πολύ συχνότερα G.V. πράσινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι καπνίστρια χρόνια, αλλά εσείς είστε επιστήμονες! Πολύ ενημερωμένο μπλογκ. Μπράβο.
    Προσδοκώ στα φώτα σας. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : καταργήθηκε η μάρκα μου και έκτοτε δεν έχω βρει άλλα προς αντικατάσταση.
    Κάπνιζα Marlboro lights, τα οποία έχω σιχαθεί ανεπιστρεπτεί και μετά το 2002 κάπνιζα Origin του Καρέλια, πακέτο των 10 τσιγάρων (αγόραζα τουλάχιστον δύο τη μέρα βεβαίως, εκτός εξόδων μέχρι πρωίας, χωρισμών κτλ !). 'Ηταν καπνός Vigrinia, με ανοιχτό μπεζ φίλτρο και εξαιρετικής αισθητικής πακέτο δύο θαλάμων. Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας των πακέτων με 10 τσιγάρα, δοκίμασα την καινούρια μπλε κασετίνα του Καρέλια, μου άρεσε αφάνταστα, αλλά μου είναι βαρύ ως καπνός και ως τιμή (με την πρώτη τιμή 4,30, τώρα δεν ξέρω πόσο). Δοκίμασα επίσης τη χρυσή κασετίνα lights, Davidoff μπλε (αυτά τα πακέτα δεν κατάφερα ούτε καν να τα τελειώσω), Παπαστράτος κλασσικά, Kent, Meine Sorte. Τζίφος. Εχω γίνει το ανέκδοτο του περιπτερά! Ευτυχώς ως καπνιστής με κατανοεί. Κάποια στιγμή μπήκα τυχαία σε μία αποθήκη "σιγαρέτων" και αυτοί μου είπαν να ψαχτώ πάλι στα ελληνικά καπνά, γιατί στα ξένα, ειδικά αγγλικά όπως τα Kent, η επεξεργασία είναι διαφορετική, τα βράζουν κτλ. Δε ξέρω αν αυτό αληθεύει και τι σημαίνει.
    'Οποιος μπορεί να με βοηθήσει προτείνοντας μου κάτι, θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα!!
    Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο μου κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ:) (ΕΙΧΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑ 2 ΜΑΡΚΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ).
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ , ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΝΤΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΣΕΤΙΝΑ(ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΤΙΜΗ 3,50 ΑΝΕΥ ΑΥΞΗΣΕΩΣ , ΑΛΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ .
    ΤΟ ΚΑΡΕΛΙΑ ΕΞΕΛΕΝΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ" ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ STR8 VIRGINIA ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ , ΑΝ ΑΚΡΙΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΝΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gia mena aptous kaluterous kapnous einai o camel!!! ston sunistw anepifulakta!!! exei wraio arwma, kai sou afhnei mia euaxaristh geush!!! meta th elega o graven!! einai idiaitera varusexei dunato arwma k polu dunath geush!!! meta o golden virginia!!!
      apo paketa gia mena t kalutera ein t prince ta klassika!!! meta t camel t afiltra, k meta t lucky strike!!!

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ, johnny !! Θα δοκιμάσω sante! Υγ. Κι εγώ έπαθα πλάκα με τα έξελενς, συμφωνώ απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το Σαντε Φιλτρο συμφωνω,αλλωστε και εγω αυτο καπνιζω + για πρωτο καπνισμα της ημερας δυο Καρελια Εξελενς με τον καφε. Παρολα αυτα τα γουστα,καθως και τι ταιριαζει στον οργανισμο του καθε καπνιστη ειναι υποκειμενικα.
    Γενικα καλο ειναι να ρωτησεις στην αποθηκη που πηγες,ποια τσιγαρα γνωριζουν πως γινονται ή περιεχουν μεγαλη ποσοτητα Ελληνικων καπνων,γιατι με τις καπνοβιομηχανιες ακρη δεν βγαζεις.Επισης ενημερωσε και εμας. Αναλογες θεωρειες εχω ακουσει και εγω απο "τσιγαραδες",καπνεργατες και καπνοπαραγωγους. Αυτο που μπορω να πω με βεβαιωτητα,ειναι πως τα παραδοσιακα ανατολικα καπνα,χρειαζονται ελαχιστα φυτοφαρμακα εν σχεση με τα μεγαλου μεγεθους Virginia(αν και στο Αρχανι Λαμιας ο συνεταιρισμος εφτιαχνε και αριστης ποιοτητας βιολογικα Virginia με σκοπο να τα πουλησει ως καπνο στριφτου.Οι φωστηρες του Ελληνικου κρατους τους ζητησαν ενα μεγαλο ποσο,για να μπουν στην αγορα και τελικα το σχεδιο ναυαγησε). Επισης συνηθως στα ανατολικου τυπου τσιγαρα μπαινουν λιγοτερα προσθετα,αν και όλα τα καπνα "βραζονται" πραγμα που δεν ειναι κακο.
    Για το Σαντε το Φιλτρο παντως,να σε πληροφορησω πως τα Ελληνικα καπνα στο χαρμανι του δεν ειναι και παρα πολλα,αφου ειναι Αμερικανικου τυπου τσιγαρο(Virginia+Burley+ανατολικα),παρ όλα αυτα ομως,για τα δεδομενα της Ελληνικης αγορας, ειναι παρα πολυ καλο τσιγαρο. Α, επισης εμενα μου αρεσει ιδιαιτερα και το ρετρο πακετο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καποιες σκορπιες παρατηρησεις. Το blog ειναι οντως πολυ ποιοτικο, ακρως ενημερωτικο και ενδιαφερων. Ομως ειλικρινα Πετρο δεν μπορω να κατανοησω την αβαντα που δινεις στα ελληνικα τσιγαρα. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου αν το τσιγαρο ειναι ελληνικο ή οχι. Το μονο που ενδιαφερει ειναι να βρω ποιοτικο και σχετικα προσιτο προϊον.

    Οσον αφορα τις ελληνικες καπνοβιομηχανιες και τα προϊοντα τους, η γνωμη μου ειναι πως θα πρεπει να ειμαστε ακομα πιο σκληροι στις κριτικες μας, διοτι ενω υπαρχουν οι προϋποθεσεις να εχουμε καπνο ελληνικο εξαιρετικης ποιοτητας, συμβιβαζομαστε με ημιμετρα και ψαχνουμε προϊοντα απο το εξωτερικο. Ο Καρελιας ας πουμε μονο ελληνικα δεν χρησιμοποιει στα χαρμανια του, η ΣΕΚΑΠ κανει τσιγαρα τσαρουχια και ο Παπαστρατος μας αφησε για αλλες πολιτειες (Philip Morris).

    Καμμια δικαιολογια για τις ελληνικες καπνοβιομηχανιες, καμμια αβαντα. Απο τη στιγμη που δεν ειναι ικανοι να εκμεταλλευτουν τον πλουσιο ανατολιτικο καπνο καποιων περιοχων της χωρας, ειναι αξιοι της μοιρας τους. Και μετα αναριωτομαστε γιατι ειμαστε η τελευταια τρυπα του ζουρνα στην Ευρωπη. Ανταγωνιστικοτητα μηδεν.

    Ας μαθουν λοιπον να σεβονται το προϊον τους και μετα θα τους σεβαστω και γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανω αβαντα στα Ελληνικα τσιγαρα γιατι α) Τα καπνιζω και ο ίδιος β) Ειναι καλυτερα απο τα ξενα γ) Ειμαι Ελληνας πολιτης του μεροκαματου και οχι αργοσχολος,οποτε ειναι λογικο να μην με ευχαριστει η αποβιομηχανιση της χωρας .
    Δεν εχω γραψει ποτε με προθεση να παραπλανησω κανενα, εδω κανω το χομπι μου, δεν κερδιζω οικονομικα αλλα ξοδευω αρκετο χρονο, συνεπως δεν ανεχομαι κραξιμο γιατι δεν χρωσταω σε κανενα τιποτα.
    Ελπιζω να μην εισαι αυτος,που παρακαλεσα ευγενικα να ΜΗΝ ξαναγραψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλος καπνος δεν λεω αλλα οσες φορες δοκιμασα να τον καπνισω σε μονιμη δεν τα καταφερα.Μετα απο λιγο τον βαρεθηκα.Η γευση του κατανταει μονοτονη και δεν προσφερει πλεον ευχαριστιση,δεν με γεμιζει,σαν κατι να λιπει.Παντως η μυρωδια του ειναι απιστευτα ωραια.Ο αρωματικ ειναι ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ανωνυμία σε μία ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, γνώσεων -ειδικά σε ένα πεδίο που αφορά μία καθημερινή απόλαυση- είναι απολύτως θεμιτή, καθώς και να διαφωνεί κάποιος με το συνομιλητή του, αλλά τον επιθετικό τόνο δεν τον κατανοώ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΓΕΝΕΙΑ. Αυτά για το σχόλιο της 16/4.
    Για τα Sante παιδιά, η αλήθεια δεν τα δοκίμασα ακόμα γιατί βρήκα κάτι ξεχασμένα Origin (γιούπι!!!), τα αγόρασα και τα κάπνισα όλα!
    Καλή βδομάδα. Θα στείλω νεότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν καταλαβαινω φιλε μου το σχολιο σου. Προφανως αναφερεσαι σε μενα, που με αποκαλεις μαλιστα ανωνυμο, ενω εσυ εγινες επωνυμος βαζοντας ενα nickname!!

    Τωρα οσον αφορα εσενα Πετρο, ξαναδιαβασε το σχολιο μου, καταλαβε τι γραφω και μετα απαντησε. 1) Τα ελληνικα τσιγαρα δεν ειναι καλυτερα απο τα ξενα κατα τη γνωμη μου 2) Που κολλαει το αργοσχολος με το ποστ μου, τα τσιγαρα και την ελληνικη αντγωνιστικοτητα?? 'Η μηπως αποκαλεις εμενα αργοσχολο διχως να με γνωριζεις?? 3) Δεν σε κατηγορησα για τιποτα και δεν καταλαβαινω αυτα που λες περι χρηματισμους και κραξιμο!!! 4) Χωρις να γραψω κατι το αρνητικο για σενα, ισα - ισα μαλιστα, με κατηγορεις αναιτια, βαναυσα, μονο και μονο επειδη εξεφρασα μια διαφορετικη γνωμη. 5) Δεν ειμαι αυτος που ειπες, δεν ξερω τι λες, αλλα φυσικα επειδη σεβομαι τον ευατο μου πανω απ ολα, δεν προκειται ουτε να μπω ουτε να γραψω φυσικα στο blog σου. Κριμα για το υφος σου, κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "AΒΑΝΤΑ" ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ , ΑΠΛΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ , ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΔΩ ΒΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ .
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΒΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ? ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ "ΝΗΠΙΑ" ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΕΞΙΣΟΥ ΨΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΑΤΟΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. paidia o kathenas leei thn gnwmh tou...alloi protimoun ellhnika alloi ksena kai alloi opoidhpote...sxetika me tn golden virginia prwsopika dn tn vriskw endiaferon,parolo pou katexei megalo meridio sthn agora...idanikos sundiamos gia emena einai:old hol;born kitrinos,xaratakia glukoriza...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να τελειώνει αυτή η συζήτηση, που δυστυχώς μόνον εκνευρισμό έχει προκαλέσει, σας προτείνω κύριε ή κυρία να ξαναδιαβάσετε το σχόλιο μου, όπου επισημαίνω την επιθετικότητα του τόνου σας και σε περίπτωση που σας διαφεύγει όλοι επί της ουσίας στα μπλογκ ανώνυμοι είμαστε. Παρόλα αυτά όποιος το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει τα πλήρη στοιχεία μου στέλνοντας μου ένα απλό μέιλ και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της χρήσης ψευδώνυμου.

    Παίδες, μόλις έκανα το πρώτο μου Σαντέ. Καλό! Σε δύο τρεις μέρες θα δείξει βέβαια και εύχομαι να ρίξω άγκυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε πιθανον να σε πηρε η μπαλα λιγο παραπανω απο οτι επρεπε.
    Ακου λοιπον δυο κουβεντες. Απο οταν ξεκινησε το μπλογκ,υπήρχαν δυο-τρεις χρηστες,οι οποιοι πιθανον να ηταν και ενας, με το Ιντερνετ ποτε δεν μπορεις να ξερεις, που σε καθε θεμα μου τα κανανε τσουρεκια λαικιστη. Τι ακυρες βαθμολογιες ειναι αυτες,δεν ξερεις να κρινεις,η πληροφοριες που δινεις ειναι λανθασμενες μπλα,μπλα,μπλα.Αρχικα εκνευριζομουν,αλλα με πολυ υπομονη και ευγενεια απαντουσα και ξαναπαντουσα τα ιδια και τα ιδια.... μεχρι που εξετασα το θεμα φιλοσοφικα: Το blog εδω δεν ειναι μαγαζι,αλλωστε ουτε καν την επιλογη για διαφημισεις δεν χρησιμοποιησα,οι χρηστες που γραφουν ΔΕΝ ειναι πελατες μου,δεν τους οφειλω τιποτα. Το blog δεν ξεκινησε με σκοπο να διδαξει κανενα.Οταν το αρχισα ειχα σκοπο α) να κουβεντιαζω για το χομπι μου,αλλωστε το κανω και θα το κανω και σε αλλα blog με αναλογη θεματολογια β) να μαθω απο ανθρωπους που μοιραζονται το ιδιο ενδιαφερον για τον καπνο με εμενα.Σε καμοια περιπτωση παντως δεν ειχα σκοπο να χαλιεμαι,ουτε να κραζομαι σε προσωπικο επιπεδο με κανενα.
    Το blog ΔΕΝ ειναι προσωπικο,απλα εγω το ξεκινησα.Το γραφουμε ολοι μαζι. Καθε παρουσιαση πρεπει να την βλεπετε ως εναρξη κουβεντας για το Χ προιον καπνου,αφου αυτο ειναι και τιποτα παραπανω. Η παρουσιαση και η βαθμολογια ειναι απλα ενδεικτικες και δεν πρεπει να τις περνετε και πολυ στα σοβαρα,αφου και ο ιδιος τις τροποποιω συχνα.
    Κατα συνεπεια εκφραζουμε τις θετικες ή αρνητικες γνωμες μας, πανω σε καθε προιον ευγενικα,ποτε δεν μπαινουμε σε προσωπικη αντιπαραθεση.
    Εν κατακλειδη,δεν ειμαι εξπερ του καπνου,ειμαι απλα χομπιστας του καπνου και επειδη απο τα χομπι πρεπει να περνεις θετικη ενεργεια και οχι αρνητισμο,δεν θελω να μπω στην διαδικασια να ξαναγραψω post σαν αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι στην δοκιμή καπνών μετά από χρόνια πίστης στο τσιγάρο πακέτου..
    Άρχισα με τον G.V εντυπώσεις εν καιρώ να με χαρμανιάσει λίγο αλλά και για να κάνω τις συγκρίσεις με άλλα καπνά.

    Δύο προτάσεις απλά..
    Στο προϊόν δοκιμής που κάθε φορά γράφεις την άποψη σου καλό θα ήταν μαζί με την βαθμολογία να έμπαινε και το κόστος.
    Επίσης όσο αφορά τα περί καπνού..θα μπορούσες να συμπεριλάβεις σε κάποιες κριτικές και τα παρεμφερή..π.χ χαρτάκια κλπ

    Ευχαριστώ
    Συνέχισε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. me autes tis times mas anagazoun na strefomaste se kapnisma striftou,kai se ftinotera tsigara...kapote aporousa pou sthn souidia kai se alles xwres eixan 5 euro t paketo...twra vriskomaste sthn idia thesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μηπως ξερει καποιος να μου πει εναν καλο καπνο Oriental ?
    εδω και καιρο εχω κολλησει με τον G.V αλλα τον ψιλοβαρεθηκα και δν θελω να ξεκινησω τον Old Holborn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν υπήρχε θα τον καπνιζαμε μανιωδως. Οι καπνοι στην Ελλαδα δεν εχουν ουτε καν χαμηλη περιεκτικοτητα σε ανατολικα καπνα,αφου ειναι η σκετο Virginia ή Virginia-Kentucky,συνεπως αν θες να στριψεις σκετα ανατολικα καπνα,μπορεις να το κανεις μονο απο κανενα καπνοπαραγωγο. Ο old holborn blue ειναι καλουτσικη επιλογη,τουλαχιστο εγω δεν εχω να σου αντιπροτεινω κατι καλυτερο. Αν εισαι κατοικος εξωτερικου βεβαια,μπορω να σου πω καποιους αρκετα καλους καπνους.
    Αυτη την περιοδο καπνιζω καπνο Αmerican Spirit που μου εφεραν απο την Γαλλια.Το επομενο αφιερωμα,μολις τελειωσουν οι δυο καπνοσακουλες μου, θα αφορα αυτον τον καπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέτρο μπορείς να μας εξηγήσεις τι διαφορά έχουν τα καινούργια φιλτράκια της Swan τα Smooth από τα κανονικά?!Γενικά εσύ τι προτιμάς όμως τα rizla ή τα swan?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα καπνά πάντως δείχνουν να έχουν πάρει τα πάνω τους σε σχέση με τα τσιγάρα (πακέτα) κατ εμέ όχι άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα swan τα καινουργια δεν τα εχω καθολου υποψη μου.Δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης του καπνου.Προτιμω τα Ριζλα,βασικα τα μεγαλα στην χειρωτερη τα μεσαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανωνυμε τα φιλτρακια Swan Smooth έχουν αναμεσα στο φιλτρακι κοματακια ανθρακα, για να απορροφαει περισσοτερη νικοτινη και πισσα.Εχουν μεγεθος σαν τα κιτρινα της Swan.Προσωπικα μια φορα τα πηρα, αλλοιώνουν την γευση του τσιγαρου, εμενα παντως μου άφησαν ασχημη γευση και οχι μονο δεν τα ξαναπηρα αλλα δεν τα χρησιμοποιησα κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα συμφωνήσω ότι αλλιώνουν τρομερά τη γεύση του τσιγάρου και εγώ τα παράτησα. Βέβαια με τα χαρμάνια καπνού που κυκλοφορούν στην Ελλάδα τίγκα στο χημικό είναι μια καλή επιλογή αφού τίπτα ουσιαστικό γευστικά δεν εχουν να σου προσφέρουν. Παραφιλολογικά έψω ακούσει ότι δεν έχουν μέσα άνθρακα αλλά τριμμένα κόκκαλα βοδιού. Πάντως και για τα φιλτράκια τα swan τα απλά λέγονται διάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. re file esy pou eisai idikos, dwse mou mia to e-mail sou gia na se rwthsw kati gia tous kapnous, ta xartakia kai ta filtrakia... 8elw boh8eia re c kai dn 3erw pion na rwthsw! steile mou sto lordakos666@hotmail.com

    elpizw na apanthseis. thx re man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσωπικά γούστα...

    G.V vs Craven 1-0

    Δοκίμασα και τα δύο και προς το παρών μένω στον G.V,πέρα από το ότι με καλύπτει κάπως γευστικά και σαν κάπνισμα,μου αρέσει η ποιότητα (ώς τώρα) πετυχαίνω φρέσκα καπνά σχετικά καθαρά από κοτσάνια κλπ και με μια καλή συσκευασία που είναι στα συν.

    Όσο αφορά τα φιλτράκια είμαι στα Swan slim (κόκκινα) και Rizla slim. Από την μία στα rizla με χαλάει το χύμα τους αλλά με ικανοποιεί όμως το πάχος τους. Από την άλλη το Swan είναι πιο μαζεμένο και δεν μ' αρέσει τόσο.

    Για τα χαρτάκια άν και είμαι στο γαλάζιο rizla ψάχνομαι ακόμα και για κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τον τελευταίο μήνα, άλλαξα αρκετούς καπνούς, ξεκίνησα με old Holborn τον λευκό, συνέχισα με Craven μπλέ (πολύ βαρύς για μένα), δοκίμασα Drum λευκό (απαίσιος μου έκαιγε τον λαιμό και τέλος έχω Golden Virginia κίτρινο, με αρκετά καλές εντυπώσεις! Είμαι ανάμεσα σε old Holborn λευκό και Golden Virginia κίτρινο με μάλλον το δεύτερο, εσείς τί προτείνεται ανάμεσα στους δύο; Φοβάμαι μήπως είναι πιό βαρύς ο δεύτερος..... Προτιμώ ελαφρύ καπνό!
    Όλα αυτά με χαρτάκια Rizzla ασημί και φιλτράκια Swan κίτρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμασε τον ασπρο καπνο του καρέλια (αν θες ελαφρύ καπνό) και θα με θυμηθείς. ..

      Διαγραφή
  28. Μεταξυ των δυο,Golden Virginia κιτρινο. Ο συνδιασμος μαλιστα με ασημενια χαρτακια,τον κανει σχεδον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδιά μήπως μπορείται να μου προτείνεται κάποια μάρκα τσιγάρων που κατά την γνώμη σας είναι η καλύτερη?Κάνω camel αλλά το βαρέθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν δεν κολλας σε λεφτα κανε Καρελια Εxcellence, το καλυτερο τσιγαρο της αγορας κατα την γνωμη μου. Το δευτερο καλυτερο θεωρω πως ειναι το Σαντε Φιλτρο.
    Ψαξε τις δημοσιευσεις και τα σχολια, εκει μπορεις να διαβασεις αρκετα για αυτα τα τσιγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΝ OLD HOLBORN ΚΙΤΡΙΝΟ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΟΤΙ 1 ΣΤΑ 2 ΠΑΕΚΤΑΚΙΑ ΙΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΠΗΓΑ ΣΕ GOLDEN VIRGINIA ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΤΑΚΙ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ...ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΝΤ...ΠΕΤΡΟ ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΚΩΤΕΡΟ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2?ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙ ΧΩΡΙΣ ΓΕΥΣΗ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕ..Ο CRAVEN ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο πρασινος Βιρτζινια θεωρω πως ειναι καλυτερος καπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ποιος ειναι ο καπνος που κυκλοφορει στην Ελλαδα με τα λιγοτερα χημικα, ξέρουμε?
    (καπνιζω gkolden virginia green, ασημένια rizla κ φιλτρο rizla slim)
    ευχαριστώ!
    ΥΓ πραγματικα πολυ καλο το blog! Συγχαρητηρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτο πολυ μου το ρωτανε,αλλα το εχω απορια και ο ιδιος.Δεν μπορω να γνωριζω. Εμπειρικα μου φαινεται πως οι Ντραμ και ο Κουπερ ειναι πιο καθαροι απο τους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πριν 2 χρόνια είχα αγοράσει μια σακούλα από αυτόν. Τα πρώτα 9-10 τσιγάρα μου είχαν φανεί όλα τα λεφτά, αλλά στη συνέχεια μου άφηνε μία περίεργη γλυκιά γεύση στο στόμα, η οποία με απώθησε από το να τον ξανακαπνίσω. Αργότερα δοκίμασα κ ένα τσιγάρο από τον κίτρινο καπνό, ο οποίος επίσης άφηνε αυτήν την απαίσια για`μενα, γλυκιά γεύση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόσο καλό όνομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ε, γουστα ειναι αυτα....υποκειμενικα ειναι ολα....εχω δοκιμασει τους 5-6-7 εμπορικοτερους στην Ελλάδα...(virginia, holborn, drum, samson, craven, van nelle, καρελια κλπ..) ε, σαν αυτον δεν μου έχει 'καθισει΄καλυτερα καποιος στο λαρυγγι.... για μενα επισης ειναι πολυ σημαντικο ο καπνος που καπνιζω να μπορω να τον βρω ευκολα σε σημεια πωλησης και να μην κανω τον γυρο της πολης..ετσι σκεφτομαι εγω φυσικα...καποιος αλλος θα ενεργει κ θα πιστευει κατι αλλο...respect..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Geia sas...sinxaritiria gia to blog..poly kalo kai eneimerotiko...!!! kapnizo edw kai 2 mines Craven me smooth filtrakia swan...eimai poly euxaristimenos poly kalos kapnos kai aromatikos..xwris kanena provlima ston lemo...alla tora teleftaia varethika na kapnizo craven kai skeftomai na paro Golden Virginia prasino.... an mporitai pite mou tin gnomi sas..einai kalos o G.V?? Pirazi sto lemo?? {Euxaristo poly perimeno apantisi an einai eukolo }

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σου ΠΑΟΚτσακι! Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει ο Βιρτζινια,αλλα οργανισμος με οργανισμο διαφερει. Κανε μια δοκιμη παντως με τον πρασινο, ειναι απο τους καλους καπνους της αγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλος καπνος αλλα κανωντας τον με ασημι rizla καποιες φορες μου φαινοταν καπως ασχημος,λιγο κενος για αυτο πειραματιζομαι με αλλους ο καρελιας με κερδιζει σιγα σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πετρο αν εδινες ενα top 5 ας πουμε καπνων στριφτου ποιοι θα ηταν αυτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να σου πω την αληθεια δεν μου αρεσει κανενας καπνος στριφτου,απο αυτους που εχουμε στην Ελλαδα. ΔΕΝ προτεινω κανενα, αφου δεν νοιωθω καπνιστικη απολαυση απο κανενα.
    Στο περιπου
    Old Holborn Blue
    Craven
    Drum White
    Golden Virginia Green
    Camel Essential

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ειναι τοσο καλος ο camel ? δηλαδη υπερτερει του Καρελια που κανς αυτο το καιρο.Δυστυχως ο ελληνας καπνιστης σπανια αναζητα ποιοτητα οι καπνοι αυτοι καπνιζονται μηχανικα ικανοποιουν την αναγκη σου για τσιγαρο αλλα μεχρι εκει δεν ειναι η απολαυση που πρεπει να ειναι το καπνισμα.Λιγοτερο και ποιοτικοτερο καπνισμα και το λεει ενας καπνιστης που καπνιζει πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπα δεν ειναι τοσο καλος ο Καμελ. Το ειπα και πιο πανω,δεν μου αρεσει κανενας καπνος. Απλα ο Καμελ εχει λιγοτερο αρωμα απο του Καρελια και εγω προσωπικα τα αρωματα δεν μπορω να τα ανεχτω,για αυτο του βαζω ενα κλικ πιο πανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. βασει του τι κυκλοφορει στην ελλαδα παντως κ φυσικα προσωπικη αποψη, ο G.V(green) εχει μια ουδετερη γευση που δεν σε μπουχτιζει..αυτο που λες φιλε κυριακο το αισθανομαι κ εγω (με ασημι ριζλα κ εγω) αλλα το βλέπω πλεονέκτημα...ουτε αρωμα εχει που να σου σπαει την μυτη(βλ craven), ουτε εχει την αισθηση που εχει ο ντραμ οταν τον απλωνεις στο χαρτακι πχ..ειναι πολυ πιο μαλακος, δεν ειναι ελαφρυς, τον βρισκεις παντου....κ τον λατρευω το πρωι σαν πρωτο τσιγαρο παρεα με τον καφε μου... :)
    με ντραμ ας πουμε, μπουχτιζα κ μου εκανε κατι στο λαιμο..τον craven τον εχω απορριψει λογω αρωματος, ο old holborn ειναι καλος μεν αλλα με τοσα που ακουγονται για την ποιοτητα του κ στο οτι δεν υπαρχει σε αλλες αγορες...σαν κατι να μου βρωμαει...camel, marlboro, ε οχι! ειναι καθαρα θεμα marketing κινησεις...ο samson την 2η μερα εχει ξηραθει κ γευστικα δεν μ λεει κατι(κ τον βρισκω μονο σε 50mg), vanelle, μια απο τα ιδια με ντραμ.....οποτε.....golden virginia rulezzz..(βασει ελληνικης αγορας παντα..)

    ΥΓ για τον καρελια η αληθεια ειναι οτι δεν εχω πληρη αποψη..2φορες παντως που τον ζητησα σε περιπτερα δεν τον ειχαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτα που ακουγονται για τον Old Holborn ειναι σαχλαμαρες. Στις περισσοτερες αγορες τις Ευρωπης υπαρχει και πουλιεται κανονικα,απλα η κιτρινη εκδοχη του μονο στην Ελλαδα ειχε επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ απο εργοστασιακά έχω κάνει αρκετές μάρκες κυρίως ελληνικές άλλα προτιμώ το στρίψιμο. Τέλος πάντων θέλω μια μικρή βοήθεια. Είχα ξεκινήσει με old holbourn κίτρινο. Καλός καπνός δεν λέω αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Μετά δοκίμασα black devil. Απλά γαμάτος καπνός πολύ αρωματικός και βαρύς αλλά δεν είναι για μόνιμη μάρκα. Μέτα έκανα drum μπλε. Ωραίος καπνός και απο μυρωδιά πολύ καλός δεν θύμιζε τίποτα το τεχνητό σε άρωμα. Έκανα 3 πακέτα απο αυτόν μέχρι που μια μέρα περνάω μπροστά απο ένα τύπο και έτσι όπως ξεφυσάει τον καπνό πέρνω μια μυρωδιά πολύ γαμάτη. Γυρίζω βλέπω Craven. Επίσης πολύ καλός καπνός άλλα και πάλι έκανα 2 πακέτα και χάθηκε η μαγεία του. Μετά δοκίμασα Golden Virginia πράσινο. Ωραίος καπνός αλλά λιγάκι βαρύς. Τώρα δεν ξέρω τι να πάρω, δοκιμάζω καπνούς να δω ποιος είναι ο καλύτερος για σταθερή μάρκα. Μέχρι τώρα είμαι ανάμεσα σε Drum μπλε και Old Holbourn κίτρινο. Έχετε να προτείνετε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καρελια κανω εγω που περασα απο μια φαση σαν την δικη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εαν θες έναν βαρύ καπνό, χωρίς πολλά χημικά πρόσθετα μέσα, και δεν χαλιέσαι από το ότι βγαίνει μόνο σε 40ρα συσκευασία, θα σου πρότεινα τον Cooper.
    Αλλιώς και ο Van Nelle είναι αξιόλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. re paidia kai autos to idio me tn holborn kitrino dn bgazei panta aspri staxti alla mauri!!!kaki poiotita alla oxi panta!!merika tsigara bgenoune me aspri staxti!!ara kai kali poiotita !!to ksero eimai eklektikos mporeite na protinete kati pou na bgazei panta ASPRI STAXTI???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ , ΑΣΠΡΗ ΣΤΑΧΤΗ Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΣΠΡΗ ΣΤΑΧΤΗ=Α ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΦΥΛΛΑ..ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΙΣΧΕΙΕΙ ΓΤ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΠΡΗ ΣΤΑΧΤΗ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙ ΣΚΟΥΡΑ ΕΩΣ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙΕΙ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ....ΠΕΤΥΧΑ 5-6 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΑΣΠΡΗ ΣΤΑΧΤΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. τα στριφτα δεν τα προτιμω επειδη βαριεμαι να στριβω κυρίως...αλλα δεν τον βρισκω βαρετο παρόλο που εχει απλη γευση χωρις ιδιαιτερο αρωμα οπως και καθε βιρτζινια ... δεν ξερω ειναι καπως....ιδιαιτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. loipon tha anaferthw sta golden virginia se kitrino kapno:eixa kanei traka apo enan filo mou dokimazontas gia prwth fora ta golden virginia me kitrino kapno kai xartaki glukorizas kai i gnwmh mou einai pws sou afhnei mia omorfh glukia geush sta xeilia logw glukorizas o kapnos den se enoxlei ston laimo mhn pw malista me diskolia geuesai to xarmani tou.pantws molis eispneeis kai ekpneeis ton kapno sou fainetai san na xeis roufiksei polu kai auto to katalaveneis kai otan ton ekpneeis dn me entipwsiase tha parw mia mera kai apo monos mou gia na kanw kai perissotera gia na sas pw an einai perissoteres plhrofories gia auton ton kapno.alla otan ton dokimasa ap ton filo mou dn mporousa na to analusw polu alla me mia grigorh entipwsh kai analush gia ton kitrino kapno tou golden exw na pw: geush 5/10 mono me xartaki glukorizas giati alliws paei pio katw o phxhs kai barutita kapnou-xarmaniou 3/10 kai polu eipa dioti dn enoxlei katholou ston laimo kai sta pneumonia kai me diskolia geuesai to xarmani tou alla voithaei kai to xartaki glukorizas pou to kanei pio geustiko alliws dn tha lege.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παιδια αποφασισα να ξεκινησω με στριφτα
    διαλεξα καπνο Golden Virginia κιτρινο, πηρα κατι χαρτακια Rolling+ με πολυ χαμηλη πισσα και νικοτινη και τα μαυρα φιλτρακια Swan
    Ειχα στο μυαλο μου να κανω οσο πιο "ελαφρυ" και "υγειινο" καπνισμα γινεται
    εχετε να μου προτεινετε καποιον καλυτερο [ελαφρυ παντα] συνδιασμο σε χαρτακια και φιλτρακια?
    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Golden Virginia is a rolling tobacco manufactured in Nottingham, England by Imperial Tobacco and sold throughout Europe. It is a blend of fine-cut Virginia, burley and oriental tobaccos.

    bre paidia iksera oti o prasinos einai sketo xarmani virginia edo leei kai burley alla kai oriental....(to parapano einai copy-paste apo wikipedia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @GiorgosAs: Εαν θέλεις όσο το δυνατόν ελαφρύτερο κάπνισμα, δοκίμασε τους καπνούς Old Holborn ή Drum άσπρους. Μην περιμένεις πάντως κάποια απόλαυση, είναι σαν να καπνίζεις αέρα, απλά σου λέω τους ελαφρύτερους δυνατούς συνδυασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Diabasa paidia kapoia pramata gt mono apo papoudes akouga kai epimenane oti i poiotita ston kapno fenete sto xroma tis staxtis!!(Golden virginia prasinos=aspri staxti)....apla psaxte sto google os "white ash quality cigarette" ktlp ktlp...oi ksenoi fenete pos kseroune!!opos kai oi palioi ellines papoudes kapnistes....krima gia tous torinous pou kapnizoune skoupidia me texnita aromata!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Φίλε scorer έριξα μια ματιά γιατί πραγματικά μου κίνησες την περιέργεια. Η αναζήτηση white ash quality cigarette" βγάζει αποτελέσματα μόνο για πούρα, κάτι που φαίνεται λογικό σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σελίδα. Αν βρήκε κάτι κάποιος άλλος φίλος ας μας ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. koita file Labro...fila kapna einai kai ta 2 kai o psilokomenos kapnos t tsigarou kai to sketo filo kapnou(pouro)...to idio prama einai-ginete.kai kapou eida oti eixe kai poura me mauriles kai mauri staxti...kai elege diafora...kai to allo eixe aspri staxti...malista eixa dei kai mia palia diafimisi tou Marlboro!!!!pou egrafe "a new way to kati...a cigarette ...LOOK AT THE ASH...kai perifaneuontousan kiolas gia to xroma tis staxtis p bgaze to marlboro tote...!

    oso gia mena...o golden o prasinos dn bgazei panta aspri staxti entelos alla ana diastimata..pantos kai genika i staxti einai anoixtoxromi kai pote dn exo dei mauriles..ktlp ktlp...alla opote trabao mia tzoura kai t fxaristieme poli..rixno tin staxti gia na fanei i"prosfati" staxti kai pragmati einai aspri san mia kola xarti....sorry gia t megalo post..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://books.google.gr/books?id=y1UEAAAAMBAJ&pg=PA16&lpg=PA16&dq=white+ash+quality+marlboro&source=bl&ots=73OBb0nW9B&sig=PN1COuDCqAtBe0-v7eN7WWbZ3yY&hl=el&ei=ibBOTbSNFc60hAf74oXRDg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBkQ6AEwAA#v=onepage&q=white%20ash%20quality%20marlboro&f=false


    fisika ekei dixnoune tin staxti apo to kapsimo tou xartiou! pou se ola ta tsigara einai aspri (eksoterika)...to thema einai o kapnos ti xroma staxti bgazei...apo mesa..pantos kai auto to link dilonei kati...distixos sto net stn ellada kaneis dn anaferei kati opote mono sta agglika o kathenas as to psaxei monos tou...na po pos ki ta keralia excellence bgazoune tin pio anoixtoxromi staxti se sxesi me ola ta alla tsigara stn elliniki agora p xo dokimasei....kai edo sto blog exoume pei gia tin poiotita tou excellence tixeo ?? dn nomizo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Και οι καλοί χωραφίσιοι καπνοί βγάζουν άσπρη στάχτη. Πάντως για τον GV έχω αρνητική γνώμη, δεν θα τον κάπνιζα μόνιμα με τίποτα, λόγω της γλύκας που αφήνει στο στόμα (δεν μου φάνηκε παρόμοια με την γλύκα των καλών virginia να ξεκαθαρίσω). Όταν τον είχα καπνίσει δεν θυμάμαι και τι στάχτη έβγαζε, πάει αρκετός καιρός όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ana diastimata bgazei entelos aspri staxti o prasinos..alla genika oles tis fores einai arketa anoixtoxroni i staxti se sxesi me olous ts allous kapnos stin ellada...pantos auti tin glikia geusi p les dn tin exo paratirisei...prosopika o prasinos einai o monos kapnos stin ellada p dn m bgazei auto tin ximiki aisthisi p gdernei ligaki to larigi....opos o old kitrinos-craven kai karelias....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. paidia exei paratirisei kaneis allagi pros to xeirotero me ton prasino..??oli i partida pou arxizei apo 255 einai psiloxalia..kai apo otan anoigeis to sakoulaki dn mirizei opos mirize..kai iparxei mia diafora k stin geusi..kai sto aroma...kai genika iparxei kata tn gnomi mou mia oxi megali omos...diafora pros to xeirotero..tous peira tilefono..stin eksipiretisi kai m legane kati na ts to steilo to paketaki ktlp..ts leo ti na steilo??kamia 10aria sakoulakia??..kapoios pou kapnizei ton prasino..na mas pei apo tin partida 25 kai kirios 255 (ta arxika tis partidas)..an exei dei kapoia diafora i einai idea m...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. na simpliroso kai ena akoma oti to aroma t einai xalia..bromaei poli entona-noumania..genika les kai einai allos kapnos alli poiotita!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για καποιο λογο οι Golden Virginia, και ο πρασινος και ο κιτρινος μου καινε την γλωσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. file scorer7 exw paratirisei tin idia akrivws katastasi me ta prosfata sakoulakia golden virginia prasino. sygekrimena to pio prosfato pou einai partida 266 de kapnizetai me tipota. gia kapoio logo exei ginei teleiws tzoufios o kapnos,xalia entelws. enw ton kapnizw kairo me xalase poly twra kai to gyrisa se kitrino, me ligo kalytera apotelesmata. perimenw na mou feroun pueblo kai american spirit apo germania giati pleon kalos kapnos stin ellada poly dyskola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Παιδιά, είμαι περήφανος καπνιστής από τον Σεπτέμβριο. Αρχικά ξεκίνησα με έτοιμα τσιγάρα (Assos gold). Έπειτα, για έναν μήνα συνέχισε με old holborn yellow, ο οποίος μου φαινόταν πολύ βαρύς! Έχω δοκιμάσει και g.v. yellow, ο οποίος ήταν αρκετά έλαφρυς. Εδώ και ένα δίμηνο καπνίζω assos μαλακό.

    Ερώτηση: Αν ξεκινήσω g.v. πράσινο ή craven, θα μου φανούν πολύ "σκληροί", ή θα τους αντέξω λόγω μεγαλύτερης "εμπειρίας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. file pornographer...mipos o kapnos p peires eixe kapoio kataskeuastiko lathos k itane kseros?i itane nopos-igros alla xalia?gia gine sigkekrimenos...gt emena eno einai opos prepei igros kai nopos...einai xali mauro (sxetika)..dn exei tin magia pou eixe prin ton genari...teleuteo sosto sakoulaki itane ton dekembri me partida 233 ...apo tote k meta exei mia diafora..oxi k terastia..alla arketi...oste na mn to fxaristiese...mallon kapoio lathos geniko exei ginei sto xarmaniasma...isos na balane apo ena eidos kapnou parapano posotita..kai etsi mas fenete i diafora....pantos dn nomizo na rixane tin poiotita me to etsi thelo..kapoio lathos egine...Megalo..kai geniko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. file Rev ..i kaliteri kata tn gnomi m epilogi an eisai apetitikos kapnistis ..eini karelia Excellence...(an den exeis thema me ta fragka)..apo kei k pera o G.V prasinos itane korifeos kapnos ..alla opos s leme apo ton Genari kai meta polloi blepoume mia diafora-ptosi poiotitas...(i kapoio lathos sto xarmaniasma..?)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. peira sakoulakia pou arxizei apo 266...distixos opos ta pe o filos apo pano isos auto to sakoulaki na ne oti xeirotero exo kapnisei..KRIMA KAI PALI KRIMA ...itan foberos kapnos prin 3 mines..alla......kapsimo sto larigki-kapsimo stin glossa...skouroxromi staxti...asximi geusi-asximo "aroma"..kai auto p paratirisa einai oti me zalizei kiolas...eleos apla....distixos to skeutome poli sobara gia allagi markas....autoi tha xasoune sto kato kato..me tis poliseis pou tha pesoune katakorifa...

    Episis...apo tote m ga..zothike to thema me ton prasino paratiro oti OLA t sakoulakia dn kleinei to autokolito..)menei i kolla pano sto sakoulaki kai oxi sto autokolito!)..me apotelesma na kano patentes me seloteip ktlp...eleos!!

    Krima giati itane korifi i poiotita..kai o kapnos..(Kapote)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. paidia sorry gia ta sinexomena minimata...alla paratirisa kati....o 266 pou xo tora...einai tromera kaliteros meta apo 10-15 tsigara kai 24 ores....se sxesi me otan ton protoanoixa...dn ksero ti ginete..tora einai opos prepei..na einai (sxedon)...mipos to potizoune merika sakoulakia me parapano ximika...kai mexri me to anoixe-kleise na figei mia posotita meta ftiaxnei-stronei....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Φίλε Rev, οι αξιόλογοι - κατά τη γνώμη μου - καπνοί της ελληνικής αγοράς από αυτά που είπες θα σου φανούν μάλλον βαριοί. Δοκίμασε τον Camel, ο οποίος ψιλοκαπνίζεται και είναι σχετικά ελαφρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. http://www.facebook.com/#!/pages/We-want-back-the-good-old-Golden-Virginia-Green-in-Greece/203967919631950

    Eftiaxa ena group sto Facebook opoios thelei mporei na kanei like....apo bdomada tha steilo osa sapia sakoulakia exo stin Imperial.As elpisoume na ftiaxei o kapnos..an kai to blepo diskolo...distixos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. postaro paidia ena link giauto pou xa pei gia tin aspri staxti + A poiotita...to brika endiaferon...apoti fenete einai -kai- den einai mithos...apoti katalabeno exei na kanei me tin perioxi px Ellada ktlp....pantos enas gnostos palios filos kapnoparagogos..mou xe pei..pos ta pano fila bgazoune aspri staxti i gri! eno i katoteri poiotita apo to idio dentro bgazei mauri i esto poli skoura gri!...alla mporei se kapoio meros na bgazei ontos tromeri poiotitas kapna alla kai pali ta pano pano fila na min exoune aspri staxti!!auto katalabaino...diladi exei na kanei me to meros pou iparxei o kapnos...alla kai giauto exo tis amfibolies mou...den ksero...



    http://www.truecigars.com/2006/10/cigar-ash-obsession-part-ii-ash-color.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Παιδια καπνιζε η κοπελα μου παλια Golden Virginia πρασινο, κ επειδη ειχα δοκιμασει, ειπα να παρω ενα σακουλακι..
    Δεν θυμαμαι την μυρωδια του για να μπορεσω να καταλαβω αν αλλαξε κατι, αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ αλλαξε η υφη και η οψη του καπνου..
    Τον θυμομουν καλοκομμενο και ελαφρως ξανθο, ενω αυτος που πηρα εχει οχι τοσο καλα κομμενα κομματια και το χρωμα του ειναι τελειως σκουρο..
    Να σημειωσω πως χθες που εκανα 2-3 τσιγαρα απανωτα αρχισα να ζαλιζομαι..
    Τι συμβαινει ακριβως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ton dielisan file apla!!ton kapniza 1 xrono kai tora tous teleuteous 2 mines ton dialisane!!!

    Min ksanapareis tsampa ta 4 euro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. kapnizw polla ma polla xronia kapno Golden Virginia.apo thn partida 25 kai meta,kuriolektika ton dielusan.dokimasa ta panta gia na to veltiwsw-ton afhna anoixto,ton kapniza meta apo mia mera kai tetoia) kai omws akoma afhne gevsi sto stoma san emetos kai htan mia ahdia sketh.ton esteila gia xhmkh analush alla den mou exoun apanthsei akoma.opws kai na exei,me stenaxwrhse polu to skhniko giati kapniza xronia kai twra exw kanei to laimo mou xalia mexri na vrw th kapno na kanw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. paidia ton ftiaxane peira partida 28 ...kai nomizo einai ok.....?i kano lathos epidi exo na tn kapniso 3 mines?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Κοιτα, αυτο που εχω παρατηρησει με μενα ειναι οτι γενικα χανω την γευση του καπνου που κανω αφου τελειωσω ενα σακουλακι [στο Old Holborn Yellow χρειαστηκαν 2 σακουλακια] με αποτελεσμα να αλλαζω συνεχεια καπνους και τσιγαρα.. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο που παθαινω :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Φυσιολογικο. Μετα απο μερικα τσιγαρα συνηθιζει την αισθηση ο οργανισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. η κοπελιά που έκανε origin, και έψαχνε πριν από ενάμησι χρόνο κάτι άλλο, μετά την κατάργηση του, της προτείνω ανεπιφύλακτα καπνό καρέλια,το χαρμάνι μοιάζει πολύ και μάλιστα προς το πολύ καλύτερο...ελπίζω βέβαια να το διαβάσει, γιατί έχει περάσει καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. μια πολύ καλή λύση για τους λάτρες του πάλαι ποτέ origin,είναι ο καπνός του καρέλια. Το χαρμάνι μοιάζει πολύ, και μάλιστα προς το πολύ καλύτερο. Η σχετική ερώτηση από την κοπελιά έγινε βέβαια πριν από ενάμησι χρόνο,αλλά εγώ τώρα το είδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πηρα ενα πρασινο Golden Virginia μετα απο πολυ καιρο,κυριως λογο των αρνητικων σχολίων για την ποιοτητα του,που γραφηκαν απο φιλους του blog. Δεν ξερω παιδια, αν και δεν ειμαι ο καταληλος κριτης,μου φανηκε ο ιδιος καπνος με αυτο που θυμωμουν. Γενικα μου αφησε θετικη εντυπωση και αυτα που γραφει η καπνοκριτικη εξακολοθουν να ισχυουν. Να πω πως αλλαξε το κειμενο στην εσωτερικη πλευρα,αφου παλαιοτερα εγραφε πως ειναι a blend of Virginia and other choice tobaccos +αλλες σαλτσες, ενω τωρα a blend of Burley sun and air cured +αλλες διαφορετικες σαλτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. file petro diafono,kapniza 1 xrono sxedon ton prasino..kai opos leme oloi apo tin partida 25 kai meta ton dielisan...den ksero ti kanane akribos...pantos to mono sigouro einai oti den einai idio tsigaro kai oti aliothike pros to xeirotero...na po pos peira tilefono tin Imperial kai mou eipane "Ontos exoume enimerosi apo ta kentrika oti egine kapoio lathos..se mia megali partida..kai oti tha diorthothei" ktlp ktlp..mexri kai oi idioi eixane enimerosi gia opoion eperne tilefono..oti ontos kati allakse kai egine ena megalo lathos.Prosopika epixirisa na ton kapniso pali apo partida 28 ...ta prota 2 tsigara kapos itane entaksei alla meta sou rxotane na kaneis emeto..sin ton bixa tin elafra zalada alla kai tin asximi geusi pou sou afine.Prosopika exasa tin empistosini mou kai dn prokite na to ksanabalo sto stoma akoma kai an girisoune stin palia kali sintagi..

    File Petro to sakoulaki ti noumero egrafe..ti partida? 28?? i kati allo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. na po episis pos ena xrono pou ton kapniza apo to kalokairi tou 2010 (toulaxiston) egrafe.. "a blend of Burley sun and air cured"...

    To "a blend of Virginia and other choice tobaccos"..apo tote pou to kapniza (kalokairi 2010) den thimame na to egrafe pote!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. τότε να του αλλάξουν και το όνομα σε Golden Burley.φοβάμαι ακόμα να καπνίσω ένα καπνό που αγάπησα και κατέστρεψαν τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ο καπνος ειχε κωδικο τα γραμματα ΦΞ και τον αριθμο 8848450. Ειδικος δεν ειμαι για τον αν τον χαλασαν,αφου σπανια καπνιζω καπνο,αρα δεν γνωριζω τα ακριβη στανταρ του καθενα. Παντως δεν μου φανηκε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειχα στο μυαλο μου. Παντως εφοσον η Imperial αναγνωρισε το λαθος της,ειμαι σιγουρος πως θα το λυσει.Εφοσον αναβαθμισε τα υπολοιπα προιοντα της,δεν εχει λογο να υποβαθμισει τον Golden Virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Πετρο εννοω τον κωδικο με το που ανοιγεις το σακουλακι ...στην απο πισω μερια απο το "Made in England" κτλπ...εκει εχει εναν κωδικο τα φρεσκα-φρεσκα-τωρινα αρχιζουνε απο 288***** ...Εμεις ολοι λεμε οτι χαλασε απο το 25***** και μετα(Πριν 3-4 μηνες περιπου)..Μηπως πετυχες καποιο παλιο -καλο σακουλακι...?Γιατι ο κωδικος 8848450 που λες δεν υπαρχει..που το ειδες αυτο?Κανε μια μαγκια και δες το σακουλακι που καπνισες προχθες και πεσμας τον κωδικο που γραφει με το που ανοιγεις το σακουλακι κατω δεξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. H παρτιδα αναγραφεται στον χαρτακι του φορου και στα καπνα και ετοιμα.
    Ο αλλος κωδικος που ζητας, στο σακουλακι μου ειναι ο 288DO442009.Υποθετω πως ειναι ο κωδικος προιοντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αρα ιδιο καπνο καπνισαμε...(μετα το μυνημα σου ετρεξα και αγορασα σακουλακι)..απορω πως το βρισκεις καλο..(με ολο το θαρρος Πετρο)...αυτο το πραμα δεν εχει καμια σχεση με τον g.v πρασινο πριν 5-6 μηνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Γιατι? Μια χαρα καπνιζεται,μονο που ειναι καπως ελαφρυ για τα γουστα μου. Για να το λες κατι θα ξερεις,ποτε δεν με τραβουσαν ιδιαιτερα τα στριφτα και δεν ξερω ακριβως, τι ρολο βαραει η καθε μαρκα. Μονο Craven καπνιζα για καποιους μηνες και αυτο πριν πολλα χρονια. Ο επομενος καπνος που θα ξαναπαρω οταν μου ξαναερθει η ορεξη ειναι old holborn μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Παιδιά καπνίζω old holborn μπλέ με rizla πράσινα και SWAN κίτρινα. Παρ' όλο που είμαι ευχαριστημένος θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι άλλο, αλλά στο ίδιο στυλ, ίσως κάποιο άλλο χαρτάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Για σας παιδια,ενα μεγαλο μπραβο για το blog σας.εδω και πολυ καιρο καπνιζα old holborn yellow με χαρτακια rizla prasina και φιλτρακια swan οπου ειμαουν παρα πολυ ευχαριστιμενος και πριν καμια εβδομαδα τα σταματισα λογο επιδη δεν μπορουσα να στριβω σινεχεια και πιρα marlboro μαλακο καλο τσιγαρο επιδη μου αρεσουν τα american blend,και πριν λιγες μερες ειπα να αγορασω εναν golden virginia κιτρινο επιδη ειχα ακουσει οτι ειναι καλος.απαισια γευση,αγευστος καπνος και σου αφηνει μια ασχιμη γευση στο στομα...δεν το καπνισα ολο 10 τσιγαρα καπνισα και αφτα με το ζορι και μου ειχε μινει λιγος κανος old holbon παρολο και λιγο κσερος απιχτη γευση.βασικα το τσιγαρο δν το θελω να ειναι παρα πολυ βαρυ αλα γευστικο.....θελω μια γνωμη σας λεω να παρω για δοκιμη graven και θελω να μου προτινεται πιον graven ή καπιο αλο καπνο εχω ακουσει για τον graven οτι ειναι πολυ βαρης για καθιμερινη χρηση ή αλλιος θα σινεχισω old holborn yellow με μπλε χαρτι ή με χαρτι γλυκοριζας,θελω τιν σημβουλη σας ειδικα απο εσενα πετρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Γεια σας, και συνχαριτιρια για το μπλογκ.
    Λεγετε, οτι η αλλαγη απο μαρκα σε μαρκα μπορει να προκαλεση φαρινγκητιδα, καρκινο του φαρηγκα και αλλα τετια. Υσχιουν αυτα;
    υ.π. συγνωμη για την ορθογραφια. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. aplws kamia fora ere8izete o laimos...alla an to kaloskeftis ka8e tisgaro ine allo xarmani afou dn exi apolita ises posotites...poso mallon ena strifto tsigaro pou ekei dn mporis na to eleg3eis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. na po pos etixe kai kapnisa simera golden virginia prasino..apo partida 30** ...ton ftiaksane...!einai pleon o palios kalos golden virginia prasinos pou tane kai palia..etsi nomizo...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλημέρες , να πω και εγω οτι αυτη τη στιγμη καπνιζω αυτη την αηδία που ονομασαν GOLDEN VIRGINIA (πρασινο)και ειναι αξιον απορίας, διοτι μεσα περιεχει σχεδον(μπορει και εξ ολοκληρου) σκετο μπερλεϊ, καλο μεν αλλα σαν σκετο μπερλεϊ δεν καπνιζεται με τπτ , ισχυρο χτυπημα στο λαιμο χωρίς ομως να προσφερει γεματο καπνισμα .εν ολιγοις ακατάλληλος ακρως ακατάλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Μιας και ο γκολντεν virginia που αγορασαμε σημερα μας βγηκε σκετος μπερλεϋ , αγορασα λοιπον και εγω εναν καμελ και τους παντρεψα , ενα μερος μπερλεϋ (γκολντεν βιρτζινια)με 2 μερη καμελ(στρ8 βιρτζινια) , το αποτελεσμα? οοοοολα τα λεφτα:)γαμω τα μπλεντινγκ , (φιλτρακια με ενεργο άνθρακα 6mm και χαρτακια medium weight canuma hemp paper)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. kapnises ton prasino apo ta kainourgia apo 30*** i 31***...??kapnizes palia golden prasino??i tora tyo dokimases gt ton kapniza 1 xrono...kai pisteuo oti ta torina einai sxedon komple....oxi opos palia akribos alla einai mia xara..pisteuo....i kano lathos??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Paides geia xara! egw kapniza old holborn aspro mexri stigmhs ospou pira ena golden virginia kitrino... alh fash! elafrus, myrodatos kai teleia suskeuasmenos!! ton sindiazw me xartakia rizla glukoriza (portokali) mias pou mou aresei i geush :D Uparzoun xartakia glykorizas se megalo megethos? psaxnw na vrw ala tpt...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. φιλε φωτάρα μονο για γευση καπνου δεν σε κοβω να ψαχνεις , για αυτο λοιπον εγω θα σου προτεινα να αγορασεις μπλακ ντεβιλ ειναι ολα τα λεφτα , αν του βαλεις και αλευρι θα φτιαξεις γαμω τα κεικ , φιλικα και χαριτολογωντας . φιλε σκορερ τον ειχα καπνισει προ δεκαετιας πρωτη φορα οταν ηταν βιρτζινια ονομα και πραγμα , τωρα ειναι σκετο μπερλευ και οχι απλα μπερλευ αλλα με προσθετα αρωματα , σκετο μπερλευ να καπνισω οοοοοχι με τπτ , αλλο σκετο μπερλευ και αλλο ανατολικα , ηθελα να ηξερα που το ειδαν γραμμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Γιατί ρε johny είναι ωραίο το μπόλικο μπέρλευ μόνο που αυτό δεν είναι μπόλικο μπερλευ είναι μπόλικα χημικά και 2γρ μπέρλευ, όπως βάζουμε στο παγωτό το μπισκότο από πάνω. Ο μπλακ ντεβιλ είναι και γαμώ τα αρωματικά χώρου φέτος των Οκτώβρη έκανε τρομερή δουλειά. Δεν ξέρω, θα δοκιμάσω μήπως κάνει και για εντομοαποθητικό. Νότιες ΗΠΑ παίζει πολύ μπερλευ. Και στο Τενεσυ σε κάτι πουράκια που φτιάχνουνε αυτοί ριχουνε μπερλευ αβερτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ta teleutaia tria xrwnia diamenw Vretania logw spoudwn, kai opoios exei agoraseis tsigara apo HB xerei oti oikonomika den vgaineis, etsi apo ton prwto kairo epelexa na kapnizw strifta. Otan loipon phga sta analoga periptera , diapistwsa oti oi monoi kapnoi pou mou gemizan to mati htan o golden virginia kai enas amber leaf(parapanw ek autou den gnwrizw). Kapnizw loipon peripou 3 xronia auto ton kapno kai borw na pw oti einai ikanopoihtikos an kai polu 8a h8ela na eixa kapoia enallaktikh.Meta apo ena shmeio , arxise na me enoxlei h geush tou mexri se shmeio ahdeias. Logw apousias enallaktikhs dokimasa ton kitrino golden virginia, an kai polu elafrus kapnos, meta apo ena shmeio ton sunh8isa kai logw kapoiou provlhmatos pou mou eixe dhmiourghsei o prasinos kapnos se sunduasmo me xontra xartakia, vale an 8es kai to skatoklima, ton uio8ethsa ws kurio kapno:). Sthn ellada den ton exw dokimasei, kuriws giati protimw ergostasiaka tsigara pou einai sxetika f8hna se sxesh me thn upoloiph eurwph. Teleutaio mou peirama einai o kapnos samson, o opoios mou fainetai arketa anwteros apo ton golden virginia. Ta syberasmata dika sas :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Όλα σκατά είναι ρε Νίκο. Ο γκολντεν βιρτζινια ο εγγλεζικος λενε πως είναι καλός. Τώρα από όσο εγώ ξέρω δεν καπνίζεται εκτός Αγγλίας. Τον amber leaf δεν τον έχω δοκιμάσει να σου προτείνω όμως τον cutter choice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Θέλω τον καλύτερο συνδιασμό χαρτάκια-φιλτράκια για ενα ελαφρύ Golden Virginia Yellow.

    Καλησπέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Geia sas..tha ithela na rotiso..kano kapno karelia k tha ithela gnomes gia to ti xartakia mporo na xrisimopoio pou na min alionoun polu tin geusi tou kapnou..euxaristo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. όσο λεπτότερο το χαρτί τόσο λιγότερο αλλοιώνεται η γεύση. Προτείνω gizeh ulra slim λαχανί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. (:tote stripse mono xartaki pio poly geysh kapnoy tha breis sto xartaki para ston kapno....p.s
    *pare kapno marlboro gold ...ola ta lefta!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Πέτρο ρε φίλε εγώ δεν ειμαι καπνιστης (ακόμα). Έχω κάνει κανα ναργιλεδάκι που και που και αυτο ειναι ολο. Πριν απο λιγες μερες ειπα να δοκιμασω απο μια φιλη που εκανε τον πρασινο γκολντεν και μ αρεσε. Πηρα 2 τζουρες και μου αφησε καλη εντυπωση. Ε και λεω δεν παιρνω κανενα καπνο να κανω κανενα μωρε? Και πηρα ακριβως τα ιδια χαρτακια (μπλε ριζλα -οχι γαλαζια-) ιδια φιλτρακια και τον καπνο τον πρασινο. Και καμια σχεση ρε φιλε, δε μ αρεσε καθολου σα να εκανα αλλο πραμα. Κατ αρχην πολυ πιο βαρυ απ οτι θυμομουν και μου εκαιγε το λαιμο οταν ρουφουσα πολυ πραμα που δε συνεβη την πρωτη φορα. Και απο γευση? ΑΘΛΙΑ. Τι φαση παιζει δε μπορω να καταλαβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Οι απλές και συνηθισμένες φάσεις:

    1)Μασούσες πριν τσίχλες
    2)Είχες πιει μπύρα, πορτοκαλάδα οτιδήποτε εκτός από νερό
    3)Είχες φάει κάτι με έντονη γεύση
    4)Έπεσες στην απίθανη περίπτωση να πέτυχες καλή παρτίδα Golden Virginia.


    Επίσης άλλο ναργιλές (με γεύση γιουβέτσι, α ρε ελληνική αγορά) και άλλο τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ναι η αληθεια ειναι οτι επινα ενα χυμο εκεινη την ωρα παιζει να ναι κ απ αυτο. Εγω αμα κάπνιζα θα γουσταρα κατι που να εχει γλυκια γευση. Εχετε καμια μαρκα να προτεινετε? Επισης τα χαρτακια τα γλυκοριζα εχω ακουσει οτι δινουν μεν γλυκα στο καπνισμα αλλα ειναι σκετος καρκινος ισχυει? Ευχαριστω προκαταβολικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ο καπνός και ειδικά το τσιγάρο έχουν πικροί γεύση.
    Με τον όρο καρκίνος λένε συνήθως τα φθηνά σήματα ή αυτά που προκαλούν βήχα. Αντικειμενικά ο καπνός έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνος, σίγουρα αυτά τα τσιγαρόχαρτα όπως και όλα τα rizla έχουν μπόλικα χημικά. Τώρα γλυκιά γεύση(σε σχέση με τους υπόλοιπους καπνούς) έχουν μόνο τα ανατολικά και τα πολύ καλά virginia. Τώρα να καπνίζεις τσιγαρόχαρτα γλυκόριζα ή καπνούς σαν τον old holborn κίτρινο που είναι καπνιζόμενα ζαχαρωτά δεν έχεις κανένα λόγο. Οπότε αφού θέλεις κάτι γλυκό κατευθύνσου σε ανατολικά και ημιανατολικά τσιγάρα. Δηλαδή τα παλιά ελληνικά Assos (ότι είναι σε άσπρο πακέτο), καρέλια φίλτρο κασετίνα/μαλακό, GR classic, REX, 22. Καθώς και το πιο μοντέρνο Assos original red ή balanced 25 τα οποία είναι και αρκετά φθηνά, να ξέρεις πως όλα τα Assos με ανατολικά καπνά και ημιανατολικά είναι πολύ ανώτερα της τιμής τους ποιοτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. (((****4)Έπεσες στην απίθανη περίπτωση να πέτυχες καλή παρτίδα Golden Virginia. *****)))

    θεικο φιλε μου εγγραψες...απορω πως συνεχιζει ο πρασινος και εχει καταναλωση ακομα(αθανατοι ελληνες καπνιστες -της μοδας και της μοστρας)...ΤΟΝ δυαλυσανε!!!τοτε πριν 1+ χρονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Βασικά αυτό το πράμα αν μου το δίνανε έτσι θα έλεγα ότι δεν είναι καπνός, σαν να καπνίζεις βασιλικό είναι με τόσο αρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. 45 virginia 35 berley 20 oriental afto einai to xarmani tou kitrinou.gia to prasino den ksero isws na exei parapano virginia.sas to lew epeidi thelo na spoudasw kapnologia kai diavazw vivlia pou exoun sxesh me xarmania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπο που βρηκες τις πληροφοριες?Εχεις καποιο λινκ ή καποιο βιβλίο?

      Διαγραφή
    2. Έχουμε στην Ελλάδα τέτοια σχολή;

      Διαγραφή
  119. koita petro skopos mou einai na gino o kaliteros gefshgnwsths tou kosmou kai na ftiaxw ena tsigaro pou na exei exeretika kales poliseis sthn ellada kai sto exwteriko.opos eipa den spoudazw akoma se sxoli kapoios mou eipe oti h ellada exei sxoli den ksero.ama den exei tha paw sto exwteriko.twra tis piges mou den thelo na tis diadosw.opos oi megaliteroi zwgrafoi me thn mona liza h me thn guernika pote den diedosan pws tis zwgrafisan.sto vizantio pote den tha mathoume pws dimiourgisan to igro pir.katalavate.to mono pou mporw na sas pw einai parte ena golden virginia kitrino kai kapniste to gia 3 evdomades kai tha katalavete thn diafora.na exete ebistosini stis gefstikes sas ikanotites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρουμε πως έφτιαχναν υγρόν πυρ...πώς το πετούσαν δεν είμαστε σίγουροι.

      Άντε καλή επιτυχία να μας φτιάξεις και κανένα ανατολικό.

      Διαγραφή
    2. Σπύρο δεδομένης της συχνής αλλαγής των χαρμανιών δεν νομίζω να είναι σταθερές αυτές οι αναλογίες.

      Διαγραφή
  120. Βλέπω ότι σε παλιότερα μνμ (Φεβρ. 2011) έχει γίνει συζήτηση για τη σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του καπνού και το χρώμα της στάχτης.

    Καπνίζω μπασμά χωραφίσιο, που είναι μακράν ό,τι καλύτερο έχω καπνίσει στην καριέρα μου. Η στάχτη του είναι τόσο μαύρη και «σκληρή» (ή τραγανή αν προτιμάτε) που το προσέχει κανείς αμέσως. Διαφέρει από οποιουδήποτε τσιγάρου έχω δει, βιομηχανικού, στριφτού ή ακόμα και χωραφίσιου με άλλα ελληνικά καπνά. Επομένως, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι ένδειξη κακού καπνού.

    Διάβασα και το λινκ που έδωσε κάποιος πιο πάνω. Μιλάει για πούρα, και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φύλλο περιτυλίγματος. Άρα δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ό,τι λέει στα τσιγάρα, υπάρχουν βασικές διαφορές. Πάντως κι εκεί η σχέση καλής ποιότητας - άσπρης στάχτης αμφισβητείται, με αντιπαραδείγματα πολλών κουβανέζικων πούραν πρώτης ποιότητος με μαύρη στάχτη.

    Στο λινκ αναφέρεται και κάτι για τη χημική σύσταση του εδάφους, που το έχω δει και σε κάποια από τις εδώ συζητήσεις. Η άσπρη στάχτη είναι, λέει, αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας του χώματος σε potassium (πώς το λέμε στα ελληνικά; μαγγάνιο; μαγνήσιο;). Αλλά δεν εξηγεί αν αυτό είναι καλό ή κακό για τα καπνά. Και εν πάση περιπτώσει το βρίσκω υπερβολικό να ψάχνουμε τέτοιες σχέσεις, που ακόμα και για ειδικούς γεωπόνους αμφιβάλλω αν είναι αυτονόητες.

    Ιδού ξανά το λινκ:

    http://www.truecigars.com/2006/10/cigar-ash-obsession-part-ii-ash-color.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Η σχέση αυτή έχει καταριφθή, οφείλεται καθαρά στη σύσταση του εδάφους και κυρίως στο μαγνήσιο. Ο μύθος δημιουργήθηκε επειδή απλώς έτυχε κάποιες σημισμένες καπνοπεριοχές να έχουν τέτοια σύσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Γεωπόνος εδώ... η σχέση στάχτης-ποιότητας υπάρχει,αλλά χρησιμοποιείται σαν δείκτης και όχι σαν ατόφιο ποιοτικό χαρακτηριστικό,δηλαδή ναι μεν η άσπρη στάχτη δίνει καλή ποιότητα,αλλά δεν είναι μόνο αυτό κριτήριο της ποιότητας. παίζουν ρόλο πολλά πράγματα για την τελική ποιότητα τόσο στο στάδιο του χωραφιού,όσο και στην αποθήκευση-ζύμωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. ο καπνος ειναι τελειος! μεχρι πριν 2 χρονια που τ ξεκινησα δν ηξερα οτι υπηρχε. μου τν προτεινε η αδερφη μου. ειναι οτι χρειαζομαι στν μερα μου, σ καθημερινη βαση κ αν και ειναι ακριβουτσικος (4.30) τν προτιμω καθε φορα. δημιουργει μια περιεργη αντιδραση στν οργανισμο μ, σαν να με ξυπναει, να με ζαλιζει, αλλα παραλληλα σα να νιωθα τν κανπνο να κυλαει στς φλεβες μου. πειτε με μαζοχα αλλα μ αρεσει! ειναι υπεροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. O prasinos me prasino xartaki kai o craven ine oi kaliteroi kapnoi p iparxoun stin agora apo oso exw psaksei.... toulaxiston pio authedikos kai kaliteros apo ton kagkouristiko holdborn p oi ellines kapnizoun gt tous exoun lansarei oti kai kala ton kapnisan filakismenoi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Βασικά επειδή ήταν ο πρώτος ελαφρύς που ήρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Geia sas egw ekana tsigaro old horborn yellow pleon ton bare8ika skeftome golden virginia exw AKOUSI Oti einai oreoc kapnos gia monimos episis oti bromai?
    Golden virginia prasinos i Old horborn ble?
    kai xartakia fitrakia ti idous
    paraklisi episis dn blepw kanena afieroma gia ton philip moris ton kapno p kikloforise exei kaneis na m protini enan piotiko kapno p kiklofori stin elada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. geia sas kai pali pira ton golden virginia kai 8a elega pws eimai arketa ikanopimenos oreoc kapnos apalos kai parapoli orea geusi 8a elega pws einai o kaliteros kapnos p exw dokimasi Prasinos* me prasina xartakia kai rizla fitrakia exete na pite kanena sxolio gia ton kitrino?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Παιδιά , πως το ζητάμε στο περίπτερο ας πουμε; Golden Virginia καπνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. MIPOS KSERETE AN YPARXOYN KAPNOI CHECTERFILD AN TOPA SOSTA TO ONOMA H PAKETA TSIGARON GOLDEN VIRGINIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα από τα 2 στην Ελλάδα. Ανάποδα μόνο. Πακέτα Chesterfield σε κόκκινο και μπλε 20άρι και καπνός Golden Virginia πράσινος και κίτρινος.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. kalispera bwrei kapios na m p ti diafora exei o kapnos golden kitrino me ton prasino pios einai pio ka8aros kai episis ena sindiasmo xartakia fitrakia euxaristw

      Διαγραφή
    3. Ίδιοι καπνοί είναι. Ο πράσινος είναι πιο βαρύς, ο κίτρινος πιο ελαφρύς. Συνδυασμούς χαρτάκια και φιλτράκια πρέπει να δοκιμάσεις για να δεις τι σε βολεύει. Προσωπικά προτιμώ σε όλους τους καπνούς χαρτάκια κόκκινα Rizla και όταν βάζω φίλτρα, τα Rizla Slim.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    4. xrisimopio xartakia rizla prasin anapodo stripsimo kai rizla slim

      Διαγραφή
    5. Καλησπερα παιδια ,

      Σημερα πηρα τον virginia golden .
      Είμαι παρα πολλη ευχαριστημενως εκανα τον old holoborn κιτρινο για αρκετο καιρο και μου φανηκε καλυτερο το virginia golden , δεν σε καίει και σου αφηνει ευχαριστη γευση.

      Το χαρτακι παιζει μεγαλο ρολο δοκιμαστε τα ολα με τον καπνο σας και βρειτε τον συνδιασμο που σας αρεσει.

      Υ.Σ μια φορα πηγα και σηκωσα ολα τα χαρτακια απο το περιπτερο και εχω καταληξη virginia κιτρινο με γαλαζια ειναι λεπτα και νιωθεις ρε φιλε τον καπνο.

      Διαγραφή
    6. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που υποστηρίζετε τόσοι ψαγμένοι εγώ δεν το `χω αντιληφθεί. Όχι πως το αμφισβητώ, αλλά εγώ απλώς έχω βρει τα χαρτάκια που μ` αρέσουν (ρίζλα γαλάζια, πολύ σπάνια επιλογή), και αυτά είναι που με καλύπτουν ό,τι καπνό κι αν βάλω μέσα. Ακόμη κι όταν τα χαρτάκια είναι φτιαγμένα για έναν συγκεκριμένο καπνό, π.χ. Ντραμ με χαρτάκια Ντραμ, Καρέλια με χαρτάκια Καρέλια, δε βρίσκω το συνδυασμό καλύτερο απ` ό,τι με τα χαρτάκια της αρεσκείας μου...

      Διαγραφή
  130. guys, κυκλοφορει και 12.5g στην ελληνικη αγορα ή μονο σε 2 περιπτερα σε ολη την Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί σε ποια 2 περίπτερα έχεις πετύχει 12,5 συσκευασία καπνών;

      Διαγραφή
    2. Δεν εχω πετυχει εγω, μου εχουν πει ατομα πως εχουν βρει 12.5 g golden virginia και απλα ηθελα να δω αν οντως ισχυει..

      Διαγραφή
    3. α και εχω βρει και στην Ελλαδα ενα μαγαζι αλλα ειναι κατοπιν τηλεφωνικης επικοινωνιας η αγορα του. Και απλα υπεθεσα πως ισως εχουν αρχισει να το φερνουν σιγα σιγα..

      Διαγραφή
  131. einai efkolopiotos kapnos xoris enoxliseis ston laimo alla re gamoto mou vgazei mia tsigarila me ton kairo stin gevsi ergostasiaki pou me mpouxtizei mexri se simeio pou mou vromaei k sa kapnos orismenes fores ..afta apo mena!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. εχω δοκιμασει καμποσους καπνους,πρωσοπικα εχω καταληξει στα παρακατω

    γκολντεν βιρτζινια κιτρινος,χαρτακια ριζλα γαλαζια,φιλτρακια σβαν σλιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. egw auto pou exw na pw einai oti htan o agapimenos mou kapnos kai pleon pou kanei 5.40 den mporw na ton agorazw kathe 2 meres opwte arxisa ton karelia pleon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Molis anakalipsa to sigekrimeno Blog..o logos einai opos leei o filos apo pano h timi tou Golden Virginia...Ekana pola xronia Old holborn stin sinexia 8elisa na kopsw to kapnisma penrontas to ilektroniko tsigaro..h ali8ia einai oti 5 mines ekana ilektroniko tsigaro gefsi Virginia..omos kamia sxesi den to ekopsa ala ksana pira kapno ton Golden Virginia..edw kai enan xrono ekana Golden Virginia ton 8eorw pleon ton kalitero kapno..Omos h timi tou pige sto 5,40 kai einai asimforw ka8e 2 meres ena paketo..epsaksa kai vrika Ellinika kapna viologika..Pragmatika orea gefsi kapnou den pirazoune ka8olou ton lemo ala pistepsteme osoi einai giro sou se vrizoune apo tin vroma pou vgazi..Ekana ena tsigaro kai vromagane ta rouxa mou staxtodoxio sin oti mirize ligo provatila mazi me mpafila..ala san gefsi ksana lew poli orea kai ka8olou enoxlitiki ston lemo..Meta apo poli kraksimo ton giro mou oti vromaei ipa na ksana girisw ston Old Holborn pou kanei 4 evro ton opio ton agorasa prin kanena 2wro..ala 8eorw oti pleon mou fenete apesios eno palia den mou fenotane toso xalia kai toso aromatikos..kai kataligo oti o epomenos mou kapnos 8a einai pali o Golden Virginia kai as kanei telika 5.40..an einai na dialisw ton lemo mou den gamiete 8a ta dosw giati me oles aftes tis alximies pou exw kanei psaxnontas enan ftino kapno pou na mou aresei exw arxisi na vixw na ponaei o lemos kai na milaw san ton kara kanontas kai tis anases opos aftos sta tragoudia tou..Xartakia paramenw sto Rizla ta siel..Bravo gia to Blog pragmatika einai endiaferon gia opion kapnizi kai simera mou tin varese kai lew katse na dw mpas kai iparxi kapia statistiki gia ton kalitero kapno kai tsoup vrika afto...kai mia erotisi..diavasa oti einai kalos o Manitou virginia gold afto isxiei?kai an nai polite stin Ellada?den ton exw ksana dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. kalispera filoi mou, k gw prosfata anakalupsa to blog k einai pragmati polu xrisimo,bravo!! tha ithela k gw ti gnwmi sas se kati.. edw k 3 peripou xronia kapnizw peristasiaka,dld de ksepernw ta 2 paketa to mina. wstoso,osa tsigara exw dokimasei olo kati me xalaei se geusi.. exw dokimasei davidoff gold slims,la femme,maxim slims,classic slims, karelia slims, styvesant slims, virginia slims k de thymamai ti allo.. pantws olo kati me xalage sto kathena sti geusi,eidika sto l telos..mipws eftaige tou oti allaza marka ana paketo?? k episis kaigontai upervolika grigora!!!twra tha ithela na to gyrisw se strifto mias k exw dokimasei k m aresei safws perissotero..(auto pou dokimasa itan lucky strike k t allo ena tirkouaz apeksw de thymamai marka).. psaxnw kapno pou na einai metrios-oute aeras oute polu varys- mias k ton prwto de ton niwthw enw me to deutero pathainw elafria dusforia k zalada gia liga lepta.. tha ithela tsigaro poiotiko,eugesto k kata protimisi arwmatiko,de tha ithela na kapnizw kati me miden arwma -enan ''ksero'' kapno dld. klinw perisotero ap osa exw akousei se golden virginia yellow i karelia.. poion tha protinate;;uparxei kapoios allos sumfwna me ta gousta mou??me ti xartakia k filtrakia na dokimasw?? na episimanw pws eimai arxaria sto stripsimo.. sorry gia to katevato k euxaristw ek twn proterwn!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ρε παιδιά, άμα γράφετε μεγάλα σχόλια μη βάζετε γκρίγκλις, διαβάζονται δύσκολα! Άλλο μια σύντομη ατάκα 1-2 γραμμών κι άλλο ένα κανονικό κειμενάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Αλλαγή πακέτου, αλλαγή ποσότητας (20 γρ. πλέον αντί για 25 γρ.) και αλλαγή τιμής (4,40 τα 20γρ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. allakse k to xarmani mias kai egine virginia sketo me pio omorfi k stroti geush!!!!!!!

      bigvag

      Διαγραφή
  138. ΠΑΡΑ πολυ ωραιος ο νεος 20αρης πρασινος!! καμια σχεση με πριν αρκετο καιρο που τον ειχα καπνισει!Πετρο πρεπει να τον δοκιμασεις!μου θυμιζει τον παλιο καλο πρασινο τοτε που τον καπνιζα..και νομιζω οτι αυτος ειναι και καλυτερος....σκεφτομαι να αφησω τον pueblo για χαρη του!χημικα οχι ιδιαιτερα εμφανη.... στρωτη απαλη γευση...μακραν ο καλυτερος καπνος της αγορας μας.Το χαρμανι σιγουρα αλλαξε το γραφει κιολας οτι ειναι χαρμανι virginia ,σε σχεση με την παλια σκουπιδιλα.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνησω και εγω για τον πρασινο golden virginia από τοτε που αλλαξε το πακετο αν και εγινε χειροτερο αισθητικα,ο καπνος βελτιωθηκε ριζικα. Καμια σχεση με τον αγευστο παλιο καπνο.

      Aν και είμαι λατρης του ετοιμου τσιγαρου,καμια φορα το γυριζω στο στριφτο, για μενα ο καλυτερος καπνος που κυκλοφορει αυτην την στιγμη είναι ο πράσινος golden virginia και οι old holborn μπλε & κιτρινος.
      Μεγαλη βελτιωση και ο μπλε holborn,απο τοτε που εγινε 17γρ.
      Το εντονο χημικο αρωμα εφυγε,και η γευση εγινε παρα πολύ πλουσια και όχι ιδιαιτερα χημικη.

      Κανενας άλλος καπνος δεν αξιζει δοκιμης τουλάχιστον για καποιον που καπνιζε πριν ετοιμο τσιγαρο.
      Πετρο θα σου προτείνω και εγω να δοκιμασεις τον πρασινο golden virginia και τον μπλε holborn, θα τους καταευχαριστηθεις

      Διαγραφή
  139. Καλησπερα παιδια..εχω μια ερωτηση σχετικα με το θεμα..διαβασα αρκετα απο τα σχολια σας και γενικα εχω διαβασει πολλα εκτος απο αυτο το block..τελικα πολλοι γραφουν πως οι golden virginia ειναι χαλια και αλλοι λενε πως ειναι αριστης ποιοτητας..καπνιζω golden virginia κιτρινο με γαλαζια χαρτακια rizzla και old holborn φιλτρακια..ηθελα κατι πολυ ελαφρυ σε καπνο αλλα χωρις πολλα χημικα..γενικα δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια εχω δοκιμασει και αλλους καπνους λατρευα τον old holborn αλλα στο ξαφνικο μου φανηκε πως η γευση αλλαξεπαρα πολυ προς το χειροτερο παντα..τελος παντων..γνωριζει κανεις αν τελικα ο καπνος που κανω ειναι τελικα ποιοτικος? και επισης γνωριζει κανεις ποση νικοτινη πισσα κλπ. εχει? επισης εμαθα πως βγαινει καινουρια συσκευασια εχει καποια διαφορα σε γευση?
    ευχαριστω εκ των προτερων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. einai makran o kaliteros pou kiklofori ellada apo tote pou alakse siskevasia ton kanw monima k einai h prwti fwra pou den 8elo n alaksw marka!!!!!!!!!
      bigvag

      Διαγραφή
  140. Αν σου αρεσει εσενα φιλε μου μην ακους κανεναν! Αυτα τα θεματα ειναι αναλογα με το προσωπικο γουστο του καθενος.Για μενα κορυφη ειναι ο λακι στραικ που τον καπνιζω αρκετο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Πετρο, ψαχνω για εναν πλουσιο, βαρυ καπνο με "γεματη" γευση. Εκανα συστηματικα Craven κι εξακολουθω, αλλα πλεον ψαχνω βαρυ καπνο οχι αρωματικο οπως ο Craven για να δοκιμασω και με αυτον. Εχεις να μου προτεινεις κατι σχετικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. 'Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ ο golden virginia,κατά την γνώμη μου πάρα πολύ καλός αυτή τη στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. παιδια ο πρασινος με τη χαρτακια παει καλυτερα; δοκιμασα με ριζλα γαλαζια αλλα επειδη ειναι υγρος δεν τραβαγε καλα. να δοκιμασω κοκκινα ριζλα η κατι αλλο του παππου χωρις χλωριο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μονο χαρτακια ντραμ, ολα τα αλλα αλλοιωνουν την γευση απο πολυ ως λιγο, μακρια απο χαρτακια που σβηνουν και απο πολυ λεπτα χαρτακια

      με τα ντραμ καπνιζεις σχεδον εργοστασιακο τσιγαρο,δεν σβηνει δεν καταλαβαινεις χαρτιλα, αλλα θελει στριψημο slim οχι extra slim

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ για την απαντηση


      Διαγραφή
  144. Λοιπόν παιδιά έχετε δίκιο. Πολύ ωραίος ο πράσινος Βιρτζίνια. Ενώ δεν είμαι λάτρης των Βιρτζίνια (ποικιλία), αυτός μ' αρέσει. Έχω καπνίσει αντικειμενικά πολύ καλά τσιγάρα και καπνούς βιρτζίνια, και δεν τα απόλαυσα.
    Εδώ το βάρος είναι ικανοποιητικό, και το άρωμα ενδιαφέρον και κυρίως όχι άσχετο από καπνό, ούτε σοκολάτα ούτε κέτσαπ ούτε βερνίκι: μυρίζει σαν καπνός!
    Μου φαίνεται ότι θα το γυρίσω.
    Εδώ και πολλούς μήνες που είχα σαν βασική μάρκα Κρέιβεν αλλά έκανα και διάφορες παρασπονδίες σε άλλους καπνούς, κάθε 3-4 πακέτα, είναι ο πρώτος που με κερδίζει τόσο. (Αν εξαιρέσουμε βέβαια τα δυσεύρετα Wolfway).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε αφορμή τα πολλά θετικά σχόλια αγόρασα ένα πακέτο πριν κάνα μήνα.Μου φάνηκε άγευστος,μονότονος και πολύ light.Τον έστειλα μετά απο 4-5 τσιγάρα. O RJ μου έδωσε και αγγλικό,ακριβώς ίδιο με τον Ελληνικό.
      Αυτός που ήταν διαφορετικός ήταν ο Holborn μπλε.Η Αγγλική εκδοχή είναι λιγότερο πολύπλοκη και δυνατή,θυμίζει Ντραμ.

      Διαγραφή
    2. Καλά το άγευστος και μονότονος, αυτά είναι γούστα. Αλλά ελαφρύς, αυτό πραγματικά μου κάνει εντύπωση Πέτρο. Εγώ τον βρήκα αρκετά βαρύ, ενώ έχει πάψει να μου φαίνεται βαρύς ο Κρέιβεν (ο καπνός άλλαξε ή τα κριτήριά μου;). Η διαφορά μας δεν είναι ότι εσύ τα θες όλα λίγο πιο βαριά από μένα, είναι πολύ πιο ακανόνιστη.

      Διαγραφή
    3. Κρειβεν έστριψα απο έναν φίλο πρόσφατα,όντως δεν είναι πλεον βαρύς. Πέρα απο Holborn μπλε και Drum μπλε,που είναι χαρμάνια παλιά,οι άλλοι,με εξαιρεση τον Marlboro,είναι ψιλοlight.

      Διαγραφή
    4. ισοροπημενος θα ελεγα ειναι η καταλληλη λεξη. Ουτε ελαφρυς ουτε βαρυς,λιγακι μονοτονος αλλα δεν ειναι με σκετα βιρτζινια καπνα,εχει και μπερλευ και ανατολικα οπως εμαθα,για μενα ο καλυτερος της αγορας μακραν ο πρασινος golden virginia, με δευτερο τον χημικο αλλα γευστικο κιτρινο χολμπορν.

      Διαγραφή
    5. Ισορροπημενος, ναι, αυτή είναι η ακριβής λέξη.

      Εντωμεταξύ όλα φαίνεται να είναι θέμα συνήθειας: είναι καμιά βδομάδα που κάνω Γκ. Βιρτζίνια μονοφάι, και μου φαίνεται πιο ελαφρύς και πιο μονότονος απ' ό,τι την πρώτη-δεύτερη μέρα. Δύσκολο ρε γαμώτο να βρεις καπνό που θα σου αρέσει και στην αρχή και αφού τον συνηθίσεις!....

      Διαγραφή
    6. Εμένα πάλι τα full virginia μου φαίνονται μονότονα απ την 3η κιόλας τζούρα του 1ου τσιγάρου! Πήρα σήμερα ένα Rothmans king size. Δεν ξέρω για ποιόν λόγο. Το βρήκα μπροστά μου, μου φάνηκε ωραία η συσκευασία και το αγόρασα. Ιδάνικο μόνο για να πάρεις την δόση νικοτίνης που θες και τίποτα άλλο. Το να κάτσεις να δεις πρωτάθλημα σουπερλιγκ Λεβαδειακός - Πλατανιάς, πιο συναρπαστικό είναι. Μονοτονία και βαρεμάρα. Και τιμή? 4,20!!!

      Διαγραφή
    7. Ευθύμη, χωρίς να θέλω να παριστάνω τον γνώστη, νομίζω κι εγώ, όπως γράφει και ο ανών. παραπάνω, ότι ο golden virginia δεν είναι σκέτο βιρτζίνια.

      Διαγραφή
  145. Πέτρο,μήπως γνωρίζεις κάποιες καλές μάρκες τσιγάρων και καπνών στην αγγλική και την ολλανδική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. ΚΑλησπερα σολους και συγχαρητηρια για το σαιτ.
    Εδω κενα μηνα καπνιζω τον GV πρασινο. Εχω να πω πως μεχει ενθουσιασει. Ενω για ενα μεγαλο διαστημα ειχε αλλαξει το χαρμανι του κ για μενα ηταν χαλια τελευταια που τον καπνιζω μου θυμιζει τον παλιο καλο gv. πριν απαυτον καπνιζα τον κρειβεν 3 χρονια τον οποιο μπορω να πω πως τον καταστρεψανε. Επισης αναγραφει πια στο σακουλακι του gv οτι εινια μπλεντ βιρτζινια οπως παλια δηλαδη αρα εβγαλαν τα burley και οτι αλλη σαπιλα ειχαν βαλει. Νομιζω με τα σημερινα δεδομενα ειναι ο μονος πουναι κοντα σε γευση καπνου. Δεν μου κανει για μονοτονος εχει πλουσια γευση το βαρος του ειναι ικανοποιητικο εμενα τουλαχιστον δε μεχει κουρασει καθολου. Γενικα πιστευω εχει πολυ καλη ποιοτητα καπνων βιρτζινια μεσα και συνισταται για καθημερινο καπνισμα. Ελπιζω να μην τον χαλασουν ξανα και να μεινει ετσι γιατι δοκιμασα και ολτι αλλο κυκλοφορει εκει εξω απο γευση κολωνιας μεχρι πορτοκαλιου και καρυδας και ειναι ολοι αστα να πανε. Ακομα και ο πουεμπλο που φερανε ελλαδα δε μπορω να τον καπνισω μου φαινεται αθλιος συγκριτικα με τον πουεμπλο ποθ επαιρνα για 5 μηνες απο γερμανια και ηταν απτα τοπ τσιγαρα πουχω κανει. 3 σακουλακια αγορασα απο δω 2 μπεζ κενα γαλαζιο και τα χαρισα και τα 3.
    anyway gv πρασινο συνιστω ανεπιφυλακτα για τους λατρεις των καπνων βιρτζινια που δε νομιζω να κυκλοφορει κατι καλυτερο αυτη τη στιγμη κατεμε παντα.
    ΥΓ. τον καπνιζω με χαρτακι του παπου το λεπτο (μπεζ 14,5γρ) και φιλτρακια μαυρα smooth με ανθρακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Καλησπέρα! Αν πάω απο καρελια ασπρο σε πρασινο βιρτζινια θα ειναι μεγαλη διαφορα; Ξερω οτι ειναι βαρυς ο βιρτζινια αλλά θα είναι μεγαλη διαφορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Καλημέρα σε όλους με ποια χαρτακια πιστεύεται ότι πει ο g.v πράσινος; σαν γεύση μου αρέσει πολύ αλλα έχω παρατηρήσει ότι μετα λεπτά χαρτάκια (rizla μπλε,ασημί,micro κτλπ) δεν τραβάει καθόλου ακόμα και σε αφράτο στρίψιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. λιγο βαρυ για τα γουστα μου αλλα καλος καπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή