ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Gitanes Brunes

 To δευτερο πιο ιστορικο τσιγαρο της Γαλλιας,που πιστευω αξιζει αναφορας για την Cult παλιομοδιτικη αισθητικη του,αλλα και για την μακρα ιστορια του,ειδικα φετος που συμπληρωνονται 100 χρονια απο τοτε που κυκλοφορησε για πρωτη φορα. Το Gitanes Brunes ειναι ενα τσιγαρο που αντεξε στο χρονο,εχωντας φυσικα πτωτικη πορεια τις δυο τελευταιες δεκαετιας,κρατωντας την ιδια συνταγη αναμειξης σκουρων καπνων,ανατολικων απο την Τουρκια και Λατακια απο την Συρια για εναν αιωνα. Μεχρι την δεκαετια του 90,ηταν το τριτο τσιγαρο στην Γαλλια πισω απο Gauloises Brunes και Marlboro,με μειδιο αγορας πανω απο 10% ,σε μια αγορα βεβαια που τα τσιγαρα με σκουρα καπνα,ακομα και στα 90ς καταλαμβαναν το 40% του συνολου. Στην δεκαετια που πιασαμε,ολο και λιγοτεροι μπορουν να καπνισουν τετοια τσιγαρα ακομα και στις χωρες που παραδοσιακα ειχαν μεγαλο κοινο σαν την Γαλλια και την Ισπανια,ετσι για πρωτη φορα το Gauloises Blondes ξεπερασε σε πωλησεις το  Gauloises Brunes,ενω το  Gitanes Brunes εφτασε να καταλαμβανει μολις το 3%. Σε προσφατη κουβεντα με Γαλλους φιλους που ειχα πριν λιγο καιρο,μου ειπαν πως το σκουρο Gauloises ειναι το παραδοσιακο τσιγαρο του Γαλλου μεγαλης ηλικιας,σε αντιθεση με το Gitanes που ειναι το τσιγαρο του αλητη,του παρακμιακου,του ανθρωπου του δρομου.
   Στην χωρα μας,εγινε βασικα γνωστο απο...... ελιτιστικες ομαδες της κουλτουρας και της ξενομανειας(δεν το γραφω με αρνητικη-ειρωνικη χρεια,κυριολεκτω) των 70ς, που πλασαραν αυτο το τσιγαρο ως σοφιστικε,σε αντιθεση με την λαικη ταξη που καπνιζε παραδοσιακα Ελληνικα τσιγαρα και την ανερχομενη επισης ξενομανη ταξη,  που στρεφοταν στον αμερικανο επαρχιωτη cow-boy.Επισης εγινε αρκετα γνωστο απο τις αρκετα δημοφιλεις εδω Γαλλικες ταινιες δρασης των 80ς,οπου ο συμπαθης Αlain Dellon καπνιζε το ενα Gitanes πισω απο το αλλο.
  Παρολα αυτα, αν και το σημα αυτο κυκλοφορει στην χωρα μας ,με φιλτρο η χωρις, για πανω απο 40 χρονια(με ενα μικρο διαλημα 2005-07),ποτε δεν ειδα Ελληνα να το καπνιζει,αφου μαλλον η περιορισμενη παραγωγη του απευθυνεται σε τουριστες(το βρισκεις κυριως σε τουριστικα μερη και καποια εξειδικευμενα καπνοπωλεια) ή καπνιστες σε κριση ....υπαρξιακου αγχους και μαζοχιστικης διαθεσης ή καπνιστες που θελουν να γινουν πρωην καπνιστες. Το τελευταιο σχολιο παει φυσικα στην hardcore γευση του Gitanes,που ομοια του δεν υπαρχει.
  Με διαφορα το πιο βαρυ τσιγαρο στην αγορα και εδω το "βαρυ" μαλλον εχει αρνητικη εννοια! Προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου η γευση του. Το δοκιμασα 2-3 φορες, το αγορασα και μια τεταρτη για καποιο φιλο που ηθελε να καπνισει κατι διαφορετικο, με αποτελεσμα ο ανθρωπος να παθει μια περιποιημενη εβδομαδιαια φαρυγγιτιδα και φυσικα να με καταραστει !Θα το σκεφτομουν πολυ αν θα το ξανακαπνιζα εστω και για ενα τσιγαρο,παντως δεν το προτεινω σε κανενα που δεν το εχει δοκιμασει.
  Γενικα στα σκουρα καπνα εχω μια "αλλεργια", πιστευω πως δεν ειναι καταλληλα για την παραγωγη τσιγαρων,παρα για μειξη σε Αγγλικου τυπου χαρμανια πιπας. Το καπνισμα πάντως που και που ενος(και μονο ενος) Gauloises Brunes το θεωρω ενδιαφερουσα αλλαγη,ενω αρκετα καλο βρηκα και το σκουρο Ισπανικο ΒΝ.
  Οπως καταλαβατε,αν βαθμολογουσα το Gitanes, θα εβαζα τον χαμηλοτερο δυνατο βαθμο.Κατι τετοιο ομως δεν θα το κανω,αφου για μια τοσο ιδιαιτερη γευση,μπορουν να ακουστουν μονο ακρως υποκειμενικες γνωμες,που δεν εχουν μεγαλη αντικειμενικη αξια.
  Υπαρχει επισης σε καποιες χωρες του εξωτερικου και το Gitanes Blondes για το οποιο δεν εχω προσωπικη γνωμη.
   Y.Γ. Διασημος καπνιστης των   Gitanes Brunes,ειναι ο Slash των Guns n Roses και Velvet Revolver,ο οποιος αφου δοκιμασε την εν λογο μαρκα  παρατησε για αυτην τα 100αδες Marlboro που καπνιζε ημερησιως. Μαλιστα εκανε και τατουαζ το σημα του πακετου.
  Kορυφαια χιουμοριστικη δηλωση του εν λογο καλλιτεχνη-φουγαρου(που φυσικα δεν την ασπαζεται το blog),οταν προσπαθησαν να του εκμαιευσουν μια δηλωση πολιτικης ορθοτητας για το καπνισμα, ηταν η εξης: Νεολαια της Αμερικης μην πιστευετε την προπαγανδα του κρατους,καπνιζω απο 9 χρονων ασταματητα και δεν εχω πάθει τιποτα!

94 σχόλια:

  1. Όντως,πολυ δυνατο τσιγαρο..σου κανει το πνευμονι "τσαρουχι" σε χρονο "ντεντε"..
    Το ειχα δοκιμασει απο τι θυμαμαι πριν κατι χρονια..Ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο απο τον καπνο (στριφτο) και ειχα ακουσει απο εναν γνωστο οτι κατι λεει αυτο το τσιγαρο..φυσικα τον διαολοστειλα!
    Οποιος βεβεαια γουσταρει τα hardcore τσιγαρα ας το δοκιμασει..αλλα με δικια του ευθηνη παντα..! Αυτα απο μενα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I want to just advise I put a direct link lo Google Translator on my cigarette blob. So if someone want to visit Fumare di Gusto, he can easily read the text translated in Greek.
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΡΟ ΕΙΧΑ ΔΟΙΚΜΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ GITANES.MOY EIXE ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ GAULOISES.ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ 2 ΤΣΙΓΑΡΑ;ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΤΟ GAULOISE BRUNES ΦΙΛΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ANTIΣTOIXO GITANES;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Gauloises και το Gitanes εχουν το κοινο πως ειναι παρομοια(σκουρα) χαρμανια. Το Gauloises το θεωρω ενδιαφερον τσιγαρο για μια στο τοσο,παντα στην τρακα βεβαια,αφου ειναι μεν βαρυ αλλα οχι ασηκωτο και ειδικα το αφιλτρο εχει ενδιαφεροντα αρωματα.Το Gitanes απο την αλλη,δεν εχει τα αρωματα του Gauloises και ειναι ο ορισμος του δυνατου τσιγαρου,η γευση του σε ελευθερη αποδοση ειναι σχεδον... μεταλλικη.. Θεωρω πως θα επρεπε να με πληρωσουν για να ξανακαπνισω τετοιο πραγμα.
    Μου κανει εντυπωση πάντως που μεχρι την δεκαετια του 70,σχεδον το 90% των τσιγαρων που καπνιζονταν στην Γαλλια ηταν με σκουρα καπνα.Σε πολλα λογοτεχνικα βιβλια της εποχης,θεωρουταν ιδιαιτερο χαρακτηριστικο ο Χ να καπνιζει ξανθο καπνο! Ειναι απορια μου,πως αυτη η χωρα κρατησε τοσο μεγαλο αριθμο καπνιστων για δεκαετιες,οταν εφτιαχνε τσιγαρα τετοιου ειδους!Δεν μπορω να φανταστω κάποιον να ξεκιναει το καπνισμα με Gitanes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OΛΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΓΚΟΛΟΥΑΖ ΤΑ ΑΦΙΛΤΡΑ , ΟΙ ΚΑΠΟΤΕΣ ΛΟΛ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ(ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΜΕ CAPOTA)TA KAPNIZA ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΙΤΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ ΑΡΧΙ...ΚΑΙ ...ΔΙΑ. ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΣΑ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΤΡΑΚΑ , ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ , ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛΟΥΑΖ ΣΤΑ ΖΙΤΑΝΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΒΑΡΥΤΕΡΟ , ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΠΡΙΝΣ ,ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hi...I'm an Italian cigarettes fan....this is a new Marlboro product in Italy:
    http://www.facebook.com/pages/Marlboro-Flavor-Mix/109404215747951?ref=mf
    Very Good cigarettes!!!
    Bye! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Gitanes κάπνιζε o Jean Reno ως Vincent στην ταινία Ronin. Βέβαια εκείνα δεν ήταν τα brunes αλλά τα mais τα οποία έχουν διαφορετικό χαρτάκι. Πέτρο έχεις κάποια επιπλέον πληροφορία για τα mais;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πετρο ποια πιστευεις βρισκονται πιο ευκολα,τα Gitanes αφιλτρα ή τα Gauloises Brunes;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΕΤΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΛ ΤΑ ΓΚΟΛΟΥΑΖ ΤΑ ΖΙΤΑΝΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ,ΧΟΥΜΟΡ , ΓΙΑ ΖΙΤΑΝΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΠΤ ΑΠΟΛΥΤΩΣ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ ΖΙΤΑΝΣ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΑΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ , Ε ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ , ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ , ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΣΚΑΜΕ ΜΥΤΗ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΓΑΛΟ ΗΘΟΠΟΙΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΓΚΟΛΟΥΑΖ Η ΖΙΤΑΝΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Johnny οντως οι Γαλλοι στις ταινιες τους καπνιζουν δικα τους τσιγαρα. Πολυ καλα κανουν που τα στηριζουν, το ιδιο θα επρπε κι εμεις... Οσο για τα mais επειτα απο λιγο ψαξιμο και επειδη στην ταινια αυτα τα τσιγαρα ηταν κιτρινα, εμαθα πως φτιαχνονται με corn paper που νομιζω πως ειναι το ριζοχαρτο. Δεν ηξερα οτι το καπνιζουν αυτο το πραμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα ζιτανς mais υπαρχουν στο εξωτερικο μαλλον Γαλλια.
    ειναι χαρτι απο ριζοχαρτο ή γλυκοριζα.
    πηγαινετε cigarettespedia.com και θα τα δειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ἂν θέλετε τὴν γνώμη κάποιου ποὺ γνωρίζει καλά... Κάπνιζα Gauloises ἀπὸ τὰ 14 τὸ 1981, μέχρι τὸ 2003 ὅταν ἔκλεισε ἡ SEITA ποὺ τὰ κατασκεύαζε μαζὶ μὲ τὰ Gitanes. Ὅταν πῆρε τὰ Gauloises ἡ ALTADIS,τὸ 2003 καὶ μετὰ τοὺς ἅλλαξε τὰ φῶτα κυριολεκτικά!! Αὐτὸ ποὺ ἐσεῖς λέτε Gauloises σήμερα ἔχει πολὺ μακρυνὴ συγγένεια στὴν γεῦσι(ν) μὲ τὸ αὐθεντικὸ Gauloises ποὺ ἐγὼ κάπνιζα τότε... Τὸ μόνον ποὺ παρἐμεινε νὰ θυμίζῃ Γαλλικὸ τσιγάρο ἦτανε τὸ Gitanes δυστυχῶς καὶ αὐτὸ μὲχρι ἐφέτος τὸ καλοκαίρι! Ἡ ALTADIS ἀγοράστηκε ἀπὸ τὴν IMPERIAL TOBACCOS καὶ ἔτσι ἀντίο καὶ στὸ Gitanes, τὸ τελευταῖο ἀπὸ τὰ αὐθεντικὰ Γαλλικὰ τσιγάρα. Τώρα μοιάζει καὶ αὐτὸ στὸ
    Gauloises ποὺ μὲ τὴν σειρὰ του μυρίζει ὅλο καὶ περισσότερο σὰν τὸ ἠλίθιο Ἀμερικανικὸ χαρμάνι.
    Καὶ μὲ τὸ τέλος καὶ τοῦ Gitanes παῖδες, έγὼ σταμάτησα καὶ τὸ κάπνισμα καὶ δὲν μὲ ἀπασχολεῖ πλέον.. Χεχεχεχεχέ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καπνίζοντας τα gitanes brunes σήμερα μπορώ να πω ότι είναι όντως ένα ιδιαίτερο τσιγάρο. Εντονη γεύση και βαριά συνάμα, όμως διαφωνώ ότι απευθύνεται σε όσους θέλουν να γίνουν πρώην καπνιστές. Νομίζω ότι καπνίζονται άνετα όπως τα άλλα καλά τσιγάρα. Προσωπικά θα μου άρεσε να κάνω 1-2 την ημέρα μαζί με τον καφέ μου. Εχεις καπνίσει τα gitanes blondes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν έγινε αυτή η παρουσίαση τα gitanes ήταν πολύ δυνατά τσιγάρα το καλοκαίρι του 2010 σκάρτεψαν. Το άφιλτρο κρατούσε λίγο αλλά από ότι έμαθα δολοφονήθηκε και αυτό. Πλέον είναι απλώς βαριά τσιγάρα. Τα gitanes και Gauloises είναι σχεδόν ολόιδια σε όλες τις εκδοχές τους. Απλώς το πακέτο αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εχω κάνει ήδη ένα πακέτο...Κοιτα να δεις όταν τα καπνίζεις είναι ωραία και ιδιαίτερα αλλά εμένα πλέον μου δημιούργησε μια δυσφορία στα πνευμόνια δεν ξέρω και γω τι διάολο ακριβώς. Πάντως αξίζει μια φορά να τα δοκιμάσει κανείς αρκεί να τα σηκώνει ο οργανισμός του..Τελικά τα σχόλια σου για αυτό το τσιγάρο είναι απολύτως ορθά καθότι αρχικά νόμιζα ότι είναι υπερβολές.Μάλλον ο slash πρέπει να είναι φαινόμενο "φουγάρου" αλλιώς δεν εξηγείται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασικά ο κάθε οργανισμός επηρεάζεται και από εξωτερικούς και από τις συνήθειες. Αν κάποιος ας πούμε καπνίζει 10 χρόνια καρέλια λάιτς, ε! δεν μπορεί να καπνίσει gauloises. Έτσι και ένας Έλληνας καπνιστής συνηθισμένος σε απαλές γέυσεις. Πάντως ο slash κάπνιζε 4 πακέτα marlboro αμερικάνικο την ημέρα. Το gitanes απλώς βαρύ θα του φαίνεται, απλώς έχει ιδιαίτερη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. paidia..tra teleftea to eri3a sto afiltro kai 8elw na vrw gitanes brunes h' gauloises brunes..alla dne mporw na vrw pou8ena..menw sta xania..8elw simvouli epigontos..euxaristw!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρήγγειλε τα ή ψάξε σε τουριστικά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. legewnarie..esy pws vrikes gitanes brunes?me paraggelia h' kapoio magazi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν τα gitanes κυκλοφορούν και από Atladis και από Imperial της Atladis γράφουν "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ" της IMPERIAL έχουν γαλλικό barcode αλλά δεν είναι απόλυτο ότι είναι γαλλικά. Τιμή και τα 2 έχουν 4,20. Της Atladis αν δεν είσαι Γάλλος, Ισπανός, Ολλανδός ή Βέλγος μην καπνίσεις πάνω από 3 τσιγάρα της Imperial είναι αρκετά πιο ήπιο αλλά δεν θα το πρότεινα...μου το είπε καπνοπώλης που είχε και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά μην νομίζεις ότι χάνεις και τίποτα, απλώς αξίζουν έτσι για την εμπειρία σε ελάχιστους αρέσουν αυτά τα τσιγάρα. Ακόμα και στη Γαλλία σήμερα μετά βίας πιάνουν το 10% όλα τα σκούρα χαρμάνια μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ego an kai menw Athina ta vrika diskola...piga sto periptero tou Syntagmatos ka etsi ta vrika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λεγεωνάριε σε πιο από τα 7 περίπτερα γιατί με αυτό έχω ένα μπέρδεμα, ποιο λένε περίπτερο του Συντάγματος; Της imperial βρήκες ή της Atladis; Πάντως στα Mall τα έχει και στα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εξαιρετικό μπλογκ, και έχει και χεσμένο το πολιτικά ορθό. Εύγε. Οντας καπνιστής Gitanes επί σειρά ετών (δύο πακέτα ημερησίως) να σας πω τα εξής. Δεν παράγεται από δύο εταιρείες φυσικά, απλά σε κάποια περίπτερα, επειδή πουλιόνται τόσο συχνά όσο οι καπότες σε χωριό Αμις των Νοτίων ΗΠΑ, έχουν ξεμείνει παλιά πακέτα. Καπνίζω για πολλά χρόνια το σκέτο Gitanes στο οποίο πήγα μετά από ένα έτος που κάπνιζα πούρα (όχι τα άναβα και τα έσβηνα, τα ΚΑΠΝΙΖΑ). Ετσιι, πήγα στο πολύ δυνατό Gitanes γιατί ήταν το μοναδικό τσιγάρο που δεν μου φάνηκε σαν σκέτο γκαζόν αποξηραμένο. Εχει εξαιρετικά βαριά γεύση, αλλά όχι άσχημη για τον καπνιστή, όσοι όμως βρίσκονται στον ίδιο χώρο δεινοπαθούν ,καθώς στα σκούρα καπνά του δεν είναι συνηθισμένοι οι Ελληνες και όπως μου λένε χαρακτηριστικά "βρωμάει σαν να καις κάλτσες"! Δεν μου βρώμισε ποτέ, βέβαια, αλλά γεγονός είναι πως είναι ένα εξαιρετικά ιδιόμορφο τσιγάρο, πολύ βαρύ και τραχύ στο κάπνισμα, αλλά με τους καπνιστές του συνειδητοποιημένους και φανατικούς του. Εν τη απουσία του το μόνο που με καλύπτει είναι το Gauloises blondes σκέτο (το μικρό γαλάζιο πακέτο), αλλά τόσο το ένα όσο και το άλλο είναι σπάνιες μάρκες και μόνο επί παραγγελία τα βρίσκω (και αν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σχετικά με τις δύο εταιρείες, πρόκειται για την ίδια εταιρεία. Απλώς παράγεται σε 2 διαφορετικά εργοστάσια και το ένα εργοστάσιο φέρει το όνομα της πάλαι ποτέ Altadis, η οποία βρίσκεται στη Γαλλία και αποτελεί θυγατρική της Imperial, τα άλλα έρχονται από την Imperial Ολλανδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε, ἔχω βαρεθεῖ νὰ διαβάζω τὸ μακρὺ καὶ τὸ κοντὸ τοῦ καθενὸς στὸ δίκτυο. Τὴν ἑπομένη φορὰ ποὺ θὰ ἀγοράσης Gitanes στὸ Mall λοιπὸν ἤ ὁπουδήποτε ἀλλοῦ, τσέκαρε ἂν εἶναι φίλτρα ἤ ἄφιλτρα γιατὶ τὰ φίλτρα στὰ ὁποῖα ἀναφερόμουν προηγουμένως ἔχουν τὴν σφραγίδα τῆς Imperial, ἐνῶ τὰ ἄφιλτρα φέρουν τῆς Altadis. Συμφωνῶ ὅτι πρόκειται γιὰ τὴν ἴδια ἑταιρία πιὰ, ἀλλὰ τὸ ἄφιλτρο ἡ Altadis τὸ εἶχε καταστρέψει 10 χρόνια πρὶν καὶ βάλε ὅταν ἔκλεισε ἡ SEITA. Τὸ φίλτρο ἦταν ποὺ κρατοῦσε τὸ παληὸ σχῆμα καὶ τὴν γεῦσι τοῦ τσιγάρου, τὶ νὰ σᾶς λέω τώρα... Δὲς καὶ τὴν γαλλικὴ Wikipedia:
    http://fr.wikipedia.org/wiki/Gitanes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν θα τσακωθώ με κάποιον που δεν λέει να καταλάβει ότι το πολυτονικό έχει ακταργηθεί εδώ και 30 χρόνια, όπως και οι αλεξανδρινοί τύποι (παληό).


    Αλλά το μακρύ μου και το κοντό μου, όπως λες το απέδειξα. Εσύ μας φέρνεις ως απόδειξη τι; Την περισπωμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παντως μιλατε για το Gitanes σαν να ειναι και γω δεν ξερω τι.Εχω περιπου 2 μηνες που τα δοκιμασα για πρωτη φορα και απο τοτε οτι πακετο και αν εχω ή καπνο,φροντιζω να εχω παντα και gitanes γιατι το θεωρω φοβερο τσιγαρο.
    Δεν ειναι δα και στουκας που λετε μερικοι ουτε σου κανει τσαρουχι το πνευμονι.Δεν μου φαινεται δα και οτι δυνατοτερο υπαρχει,τουλαχιστον αισθητα.Εκτος εαν απο marloboro gold με πας στο gitanes.Ο λαιμος μου ξερενεται με 12-13 τσιγαρα οταν στα lucky strike την αλλη μερα βγαζω φλεμα μεχρι κ απ τα αυτια απο το 2ο κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι καλό και ποιοτικό τσιγάρο, αλλά υπάρχουν και οι γνωστές υπερβολές, μέχρι το 2000 πριν ισχύσουν αυτοί οι νόμοι με τους περιορισμούς όμως είχε πίσσα κοντά 30 και επιπλέον και τον δυνατό χαρακτήρα αυτών των καπνών, τότε ήταν στούκας όπως καταλαβαίνεις. Τώρα με 10 πίσσα και 0,7 νικοτίνη είναι και ελαφρύτερο από πολλά τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν υπήρξα ποτέ συστηματικός καπνιστής ούτε Γκολουάζ ούτε Ζιτάν. Ωστόσο ανέκαθεν μού άρεσαν για μια στο τόσο. Το Ζιτάν άφιλτρο με ξεπερνούσε: τρομαχτικά βαρύ. Ωστόσο δεν αισθανόμουν ότι με απωθεί, απλώς ότι είναι δύσκολα προσεγγίσιμο.

    Gitanes Mais (προφέρεται μαΐς): με χαρτί από καλαμπόκι, που σβήνει όταν το αφήσεις. Υπήρχε (δεν ξέρω τι γίνεται τώρα) στη Γαλλία με και χωρίς φίλτρο. Σαν να θυμάμαι ότι τα ποσά πίσσας κλπ που έγραφε ήταν ακόμη πιο ιλιγγιώδη από του κανονικού Ζιτάν, ωστόσο στη γεύση ήταν πιο βατό. Το καλαμποκόχαρτο έχει κι αυτό μια γεύση, τώρα πώς να την περιγράψω..., πάντως χαρακτηριστική.

    Gitanes Blondes: το αντίστοιχο του Γκολουάζ Μπλοντ, δηλαδή ένα τσιγάρο με γεύση και άρωμα κανονικού συμβατικού τσιγάρου + όνομα / λογότυπο / εταιρεία Ζιτάν. Υπήρχε στη Γαλλία σε κινγκ σάιζ φίλτρο, σε τέσσερις εκδοχές από το κανονικό μέχρι το ελαφρύτερο, σε συρταρωτό πακέτο ίδιας λογικής με το κλασικό Ζιτάν (το οποίο, παρεμπιπτόντως, επίσης είχε και τις διάφορες διαβαθμίσεις ελαφρού, όπως και το Γκολουάζ). Εδώ και χρόνια δεν έχω επαφές με Γαλλία, γι' αυτό γράφω σε παρελθοντικό χρόνο.

    Γενικά στη Γαλλία πρέπει να κυκλοφορούσαν μπορεί και 20 παραλλαγές αυτών των δύο τσιγάρων, χωρίς να υπολογίσουμε τα blondes.

    Μιας και αναφέρατε διάσημους καπνιστές Ζιτάν, άλλος ένας ήταν ο Λένον. Μάλιστα εικονίζεται και σ' ένα δίσκο του με το πακέτο δίπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και ο Σαρτρ και ο Πικάσο κάπνιζαν Γκουλουάζ.


    Έχω καπνίσει με τσιγαρόχαρτο από καλαμπόκι, βγάζει μία περίεργη αίσθηση όντως, σαν καλαμποκέλαιο αλλά δεν είναι κάτι το απωθητικό. Δεν επηρεάζει πάντως ιδιαίτερα τη γεύση ούτε κάνει το κάπνισμα σκληρό. Το πρόβλημα είναι κυρίως στο βάρος, όντως προσδίδει στο τσιγάρο αρκετή δύναμη, δεν παρατήρησα πάντως να σβήνει.

    Το Gitanes Blondes κυκλοφορεί λαθραία σε όλη την Αθήνα, πλέον έχει μπει σε απλό σκληρό πακέτο.


    Νομίζω ότι οι εταιρείες τότε έβγαζαν παραλλαγές μέχρι και στο μέγεθος, στην ουσία αυτά τα τσιγάρα στην Γαλλία είχαν το κύριο ποσοστό. Μετά ακολουθούσαν τα Celtique, τα Gallia και τα σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαύρο Ροδο, ξέρεις αν κυκλόφορούν ακόμα Gitanes Blondes στα λαθραία στην Αθήνα;

      Διαγραφή
  33. Βέβαια, τι μου θύμισες! Gauloises longues, ίδια με τα κλασικά μικρά γαλάζια αλλά σε μέγεθος κιγκ σάιζ.
    Υποθέτω ότι τα μικρά τσιγάρα, σε μέγεθος κλασικού άφιλτρου αλλά με φίλτρο, πρέπει παλιά να ήταν στάνταρ στη Γαλλία. Μετά θα έβγαλαν το longues,και το ονόμασαν έτσι για να ξεχωρίζει. Και όταν αργότερα ήρθε η μόδα με τα λάιτς και τα έξτρα - σούπερ λάιτς, πλέον το κιγκσάιζ ήταν τόσο στάνταρ ώστε τα έβγαζαν σ' αυτό το μέγεθος χωρίς να χρειάζεται να το ονομάσουν κάπως, ήταν πλέον αυτονόητο.
    Στην Ελλάδα αντίστοιχα τα παλιά τσιγάρα με φίλτρο ήταν μήκους ανάμεσα στο άφιλτρο και στο κιγκσάιζ, π.χ. Δελφοί, Άρωμα, γενικά όλες οι κασετίνες. Μάλιστα είχα δει ένα αρχαίο πακέτο Δελφών με ένα δυο τσιγάρα μέσα (δεκαετίας '60;), και το φίλτρο ήταν μικρότερο από των μεταγενέστερων, δηλαδή είχε ίσαμε μισό πόντο παραπάνω καπνό.
    Η Χρυσή καετίνα κιγκσάιζ δεν είναι; Πάντως η άφιλτρη είναι σε κλασικό μέγεθος παλιού άφιλτρου.
    Τα μικρά τσιγάρα με φίλτρο τώρα έχουν ξαναβγεί ως καινοτομία. Νομίζω υπάρχουν Πρινς quick ή κάπως έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η κασετίνα είναι 79χιλιοστά, το ελληνικό μέγεθος εκεί κειμμένεται 79-83.

    Prince Express ναι και καλά καινοτομία το λέμε τώρα το φθηνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παιδιά καλησπέρα σας πριν απο κανα 2 μήνες έβρισκα Gitanes στα περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας έφερνε ένας(περιπτεράς) στην Ακαδημίας και ένας στην πλατεία Συντάγματος.Τώρα έχω ψάξει παντού και δεν έχω βρεί τίποτα. Μου είπαν να πάω στον Πειραιά που έχει και το λιμάνι μήπως εκεί έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και τα δουλεύουν περισσότερο λόγω τουριστλων που έρχονται αλλά τόποτα και εκεί. Αυτόν τον καιρό καπνίζω Gauloises blondes (το κοκκινο) αλλά δεν συγκρίνεται με τίποτα με το Gitanes κατ'εμέ.Ηθελά να ρωτήσω το Μαυρο Ρόδο ή οποιονδήποτε άλλο σχετικό επι του θέματος μήπως ξέρει που μπορώ να βρώ είτε λαθραία είτε νόμιμα αυτά τα ανεπανάληπτα τσιγάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φιλε μου τα Gitanes καταργηθηκαν στην Ελλαδα.ΜΚπορεις να τα παραγγειλεις on line απο καποιο καταστημα. Αξιοπιστο ειναι το Γερμανικο http://www.tabak-brucker.de/themes/kategorie/index.php?kategorieid=492

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πέτρο δηλαδή δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε και στο duty-free του ελληνικού αεροδρομίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δυσκολα,παντως στα Ελληνικα Duty Free με τα Σκοπια δεν υπαρχει αυτη η μαρκα.Αν θες παντως επικοινωνησε και με την κατασκευαστρια εταιρεια Imperial Tobacco Hellas στο hellas@gr.imptob.com και θα σου πει αν και που μπορεις να τα βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κυκλοφορούν μόνο σε Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο είχα ρωτήσει στο παρελθόν, όταν σταμάτησε η κυκλοφορία τους, τώρα αν βρεις κάπου ξεχασμένα πακέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σου Πετρο ηθελα να σου πω ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση
    και ενα μεγαλο μπραβο για την πολυ καλη δουλεια σ'αυτο το blog.Σε περιπτωση που δεν βρω τα Gitanes μηπως ξερεις να μου προτεινεις κατι αντιστοιχο αυτου του τσιγαρου,τουλαχιστον να θυμιζει Gitanes;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δυστυχως τα Gitanes μοιαζουν μονο με τα Gauloises Brunes που και αυτα καταργηθηκαν.Ισως καπως συγγενη να βρεις τον παραδοσιακο Ασσο Φιλτρο Κασετινα,που εχει εντονα πικαντικη γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Από άρωμα ναι, όντως μοιάζει κάπως αλλά από γεύση θυμίζουν περισσότερο export ή τα γερμανικά american blend, το HB ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κάπνισα το Gitanes Filtre από Ελβετία. Πάνω στο πακέτο ανέφερε Fabrique en Suisse sous licence Altadis 2001 (δηλαδή παρασκευάστηκε Ελβετία με άδεια από την Altadis. Αναλογίες 8, 0.7. Το τσιγάρο μου φάνηκε πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον, βαρύ μεν, αλλά όχι τόσο όσο περίμενα έχοντας διαβάσει τις περιγραφές. Δεν είχα καπνίσει ποτέ Gitanes από Ελλάδα, αλλά αν κυκλοφορούσε εδώ αυτό που βρήκα από Ελβετία άνετα θα το αγόραζα που και που...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προφανως ειναι διαφορετικο απο το δικο μας,το οποιο νομιζω ειχε 10 και 0,7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. προφανώς βρήκες το legeres, το lights δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. επειδη μπερδευτηκα λιγο
    το gitanes και το gauloises εχουν καταργηθει?
    επισης το gauloises προφερεται γκουλουαζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δοκίμασα τα συγκεκριμένα (φίλτρο) προσφάτως ενώ ήμουν στη Γαλλία και μπορώ να πώ οτι μου άρεσαν ιδιαίτερα. 1 εβδομάδα και 8 πακέτα μετά, βγάζω ΤΑ φλέματα, υπό άλλες συνθήκες θα νόμιζα οτι έχω πνευμονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η αλλαγή κλίματος φταίει πιθανότατα :p

    Ανδρέα έχουν καταργηθεί, το gauloises ναι προφέρετε γκουλουάζ αλλά είναι ευρέως γνωστό και ως γκαλουάζ και στα χωριά το έχω ακούσει και ως γαλλικό. Επίσης κάποιοι το λένε γκαυλόισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γκολουάζ (au=ο, oi=ουά). Γαλατικά. Γι' αυτό και το κράνος του Αστερίξ στο πακέτο. Gaule (γκολ) είναι η Γαλατία, να θυμάσαι το στρατηγό Ντε Γκολ. Αν ο περιπτεράς τυγχάνει γαλλικής παιδείας, μη γίνουμε και ρόμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εμένα πιο πολύ μου αρέσει το γκαυλόισες...ακούγεται τόσο γαλλικό. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. στην Θεσσαλονικη το gauloises υπάρχουν ακόμη. Ενα μήνα πριν ενας φίλος μου είπε , ότι πήγε στο περίπτερο του εμπορικού κέντρου και εκεί υπάρχουν μπλε άφιλτρα, αλλά και κανονικά gauloises, όπως και Σαντε και άλλα σπάνια τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Νικόλα, κανονικά εννοείς φίλτρο (μικρά γαλάζια βρωμερά) ή μπλοντ; Πού ακριβώς; Περνάω καμία βόλτα πού και πού από Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πανε στα Today Stores,ειναι σε όλη την πολη και σιγουρα θα βρεις κανενα ξεχασμενο πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Έχοντας τελειώσει προ 3μήνου το τελευταίο πακέτων άφιλτρων Gitanes Brunes που κατάφερα να βρω, μου έφερε ένας φίλος από Αυστρία τη Filtre έκδοση του σήματος. Το θέμα είναι πως μιας και πρόκειται για πρόσφατο πακέτο, είναι παρασκευασμένο από την Imperial. Αυτή η ειδοποιός διαφορά, όμως, είναι ορατή από την πρώτη ρουφηξιά καθώς παραμένει ενα βαρύ τσιγάρο με την έντονη γεύση των σκούρων καπνών, παρόλα αυτά δείχνει κάτι να λείπει από τη γεύση καθώς και η χαρακτηριστική επίγευση των της Seita.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Tα ζιτανς φιλτρο ηταν ΤΟ τσιγαρο... καπνα και χαρμανι πιπας δεν εμιαζε με κανενα αλλο ειχες την εντυπωση οτι εκανες καπνοσυριγγα.Καπνα λατακια συριας, ανατολικα Α κλασης και μια αλλη πικιλια της νοτιας γαλλιας που δεν την θυμαμαι,λιγο πριν καταργηθει 1 χρονο πριν εκανε 4.20 το πακετο,και το μεγεθος του τσιγαρου ηταν οσο ενα αφιλτρο (λιγο μεγαλυτερο), αλλα ειχε και φιλτρο! δηλαδη το δευτερο ακριβοτερο μετα το μαγκνουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. from September-2011 there are not Gitanes non filter in Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Παιδιά χαιρετω. Μήπως κανενας σας πέτυχε κανενα μέρος οπου πουλάν Ζιταν, εστω και στην ζούλα; Καθε απαντηση δεκτη, ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα φίλε. Μόνο σε eμάγαζα ή σε ταξίδι (δικό σου ή φίλου) έξω.

      Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο ότι έστω και ένας κάπου στην Ελλάδα κάνει αυτό που ρωτάς, αλλά λογικά το βρίσκω εντελώς απίθανο. Πακέτο Ζιτάν έχω να δω αιώνες.

      Διαγραφή
    2. Εχω βρει μερικά e-μαγαζα με 25 και 26 ευρω την κουτα. Θα ψαχτω αν ειναι. Ευχαριστώ πολύ Πέπε!

      Διαγραφή
    3. xritasos ποια e μαγαζα αναφερεις? μπορεις να δωσεις λινκ? ενδιαφερομαι πολυ να αγορασω.

      Διαγραφή
    4. http://www.dutyfreedepot.com/buy-duty-free-cigarettes-gitanes-b281-c0.htm Δές αυτο εδω φίλε Λάμπρο. Εχω ξαναπαραγγείλει καπνούς απο εκει οπως και Black Russian. Καλες τιμες και αρκετα αξιόπιστο.

      Διαγραφή
    5. Εδώ γράφει Free shipping. Δηλαδή όσα γράφει η τιμή ενός προϊόντος, τόσα δίνεις; Καρατσεκερέ;

      Βλέπω επίσης ότι έχει Γκολουάζ σκέτα με 12 πίσσα - 7 νικοτίνη, και το σχόλιο "τα παλιά Γκολουάζ επέστρεψαν".

      Διαγραφή
    6. Εχω καιρό απο την τελευταία φορά που παρήγγειλα, αλλα ολα πηγαν πολυ καλα. Ο μονος τρόπος να δεις ειναι να παραγγείλεις.

      Διαγραφή
    7. xritasos έχω την εντύπωση οτι ξανάκουσα γι'αυτο. το γεγονός οτι αγόρασες και ήρθαν είναι θετικό. Όντως, οι τιμές είναι πολύ καλές και σκέφτομαι να δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    8. Τιποτα απολύτως. Απο αυτό το site τσεκαρε και Nat Shermans. Πολυ ωραία τσιγάρα!

      Διαγραφή
    9. Ναι, τα είδα. Γενικά, έχει καλά πράγματα σε ελκυστικές τιμές. Νομίζω οτι θα δοκιμάσω σύντομα μια αγορά, αν και με προβληματίζει κάπως το ζήτημα της προέλευσης των τσιγάρων. Θα δείξει. Σ'ευχαριστώ πάντως και πάλι, καιρό έψαχνα ενα αξιόπιστο e μαγαζο με λογικές τιμές.

      Διαγραφή
    10. Τιποτα απολύτως, χαίρομαι που βοηθώ...!

      Διαγραφή
  58. Στο Βέλγιο υπάρχουν ακόμη τα Ζιτάν φίλτρο, ενώ τα άφιλτρα καταργήθηκαν σχετικά πρόσφατα. Φτιάχνονται από την Imperial, σε άδηλη χώρα (made in the EU). 5.90 το πακέτο των 20. Πίσσα 10, νικοτίνη 0,7.
    Η εμφάνιση του τσιγάρου έχει αλλάξει. Το φίλτρο, αντί για άσπρο είναι πλέον το κλασικό καφέ-πορτοκαλί με κίτρινους λεκέδες. Ξενέρωσα ιδιαίτερα μ' αυτή την αλλαγή. Πλέον μοιάζει σαν οποιοδήποτε κοινό τσιγάρο, απλώς μικρότερο.
    Είναι ένα από τα ελάχιστα βιομηχανικά τσιγάρα που θα χαρακτήριζα βαριά. Όχι πολύ όμως. Καμία σχέση με παλιά.
    Η χαρακτηριστική ζιτανίλα παραμένει, αλλά πολύ αραιωμένη, στρογγυλεμένη, και κάπως μετέωρη θα έλεγα, σαν μια ξεκάρφωτη αιχμή μέσα σ' ένα πέλαγος ουδέτερου αρώματος και πικρής προς ουδέτερης γεύσης. Βέβαια αυτά τα τσιγάρα είναι πικρά ούτως ή άλλως, αλλά εδώ παράγινε. Ιδιαίτερα προς το τέλος του έτσι κι αλλιώς μικρού τσιγάρου το κάπνισμα γίνεται αηδία.
    Τα καπνά που βλέπω στην άκρη του σβηστού τσιγάρου δεν τα λες μαύρα με τίποτε. Ένα χαρμάνι από ξανθά και καστανά, παρόμοιο με οποιουδήποτε τσιγάρου.
    Γενικά πάρα πολύ υποβαθμισμένο τσιγάρο, αν και όχι τόσο όσο το στριφτό Γκολουάζ Μπρυν που είναι πλέον εντελώς αλλοιωμένο.
    Το βλέπω να οδεύει προς κατάργηση. Οι παλιοί του καπνιστές ίσως το διατηρούν ακόμη, κάποιοι, από συνήθεια. Οπωσδήποτε θέλει είτε πολλή προσπάθεια και φαντασία είτε πολύ μηχανικό και αδιάφορο κάπνισμα για να αυθυποβληθείς ότι καπνίζεις πραγματικό Ζιτάν. Νέους δεν μπορώ να φανταστώ να προσελκύει. Προσωπικά θα τελειώσω μέσα σε μερικές μέρες το ένα πακέτο που πήρα, εν μέσω άλλων τσιγάρων, λίγο for the sake of good old times και λίγο για να μην πάνε εντελώς χαμένα τα υπέροχα έξι ευρώ μου. Δε σκοπεύω ούτε να τα φυλάξω ευλαβικά για ιδιαίτερες στιγμές ούτε να τα ξαναψάξω, τουλάχιστον στο Βέλγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καπνίζω αυτή την στιγμή Gitanes απο την Ιταλία. Συνεχίζει να είναι ενα ιδιαίτερο τσιγάρο, αν και καμία σχέση με εκείνο της SEITA. Πίσσα 10, Νικοτίνη 0.8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις πού είναι φτιαγμένα; Βλέπω διαφορετικές αναλογίες από τα Βέλγικα (βλ. προηγούμενο μνμ)

      Διαγραφή
    2. Λέει Manufactured in the EU under the ultimate authority of SEITA. Το Barcode ξεκινα απο 300, άρα γαλλία

      Διαγραφή
    3. ΣΕΙΤΑ; Άλλο πάλι και τούτο! Νόμιζα ότι έχει κλείσει από το 2003!

      Διαγραφή
    4. Περιεργο γιατι εχω κανει και εγω τα ιταλικα gitanes filtre αλλα ηταν απο την imperial. Δυστυχως ηταν μπαγιατικα και πεταξα ολη την κουτα... (

      Διαγραφή
    5. Το πακέτο έχει κανονικά τα σήματα της Imperial. Εγω είμαι στα τέλη της πρώτης κούτας και δεν εχω μετανοιώσει τα λεφτά!

      Διαγραφή
    6. Εγώ όταν τα είχα πάρει από Βέλγιο, επίσης Ιμπήριαλ, είχα απογοητευτεί οικτρά - καμία σχέση με τα ένδοξα Ζιτάν της ΣΕΙΤΑ, παλιά.

      Αλλά τέλος πάντων, αφού τα βγάζει η Ιμπήριαλ, τι μπορεί να σημαίνει το «under the ultimate authority of SEITA»;;

      Διαγραφή
  60. Ξερει καποιος να μου πει τι σημαινει η λεξη caporal και mais,που γραφουν καποια γαλλικα τσιγαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Caporal κυριολεκτικά είναι βαθμός στο στρατό. Νομίζω λοχαγός. Είναι ονομασία ενός χαρμανιού.

      Maϊs = καλαμπόκι. Τα Ζιτάν Μαΐς ήταν στριμμένα με καλαμποκόχαρτο.

      Διαγραφή
    2. Βλ. και εδώ: http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2012/09/gitanes.html

      Διαγραφή
  61. Exw pente koutes Gitanes tou 1958 kai den 3erw ti na tis kanw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούλα τις πακέτο-πακέτο σε συλλέκτες. Αλλά τη χρονολογία πώς την ξέρεις;

      Διαγραφή
  62. Κάτι που μόλις διάβασα.
    Την εν λόγω μάρκα κάπνιζε παλιά κι ο David Bowie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ρε παιδια που μπορω να βρω αυτα τα ζιταν και γκολουαζ αφιλτρα σε αθηνα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Παρίσι ναι, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αθήνα όχι, δεν κυκλοφορούν πλέον Ελλάδα

      Διαγραφή
    2. Τα Ζιτάν δεν είμαι σίγουρος αν βγαίνουν ακόμη σε άφιλτρο. Σίγουρα έχουν καταργηθεί στο Βέλγιο (ενώ με φίλτρο υπήρχαν όταν πήγα, καθώς και Γκολουάζ με και χωρίς φίλτρο).

      Διαγραφή
  64. Παντως οποιοσδηποτε μπει στο blog και δει το μυνημα μου παρακαλω αμα εχετε εστω και 1 πακετο gitanes,gauloises αφιλτρα τα θελω γτ περσι ο αδερφος μου πηγε γαλλια και δεν τα βρηκε στα duty free

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πάντως...σχετικα προσφατα ενας φιλος μου απο ουκρανια μου φερε 4 πακετα αφιλτρα πριμα κλασιτσνα (ουκρανικο τσιγαρο)παιδια ειναι εξαιρετικα τσιγαρα οποιος εχει γνωστο απο ουκρανια η παει ο ιδιος εκει πρεπει να δοκιμασετε!!δεν σας κρυβω βεβαια οτι ειναι λιγακι βαρια πισσα 12 νικοτινη 0,7 ειναι πλατια σαν τον ασσο αλλα με σωστη αναλογια καπνου που κνει το καπνισμα απολαυση!!επισης ειναι προιον της imperial tobacco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πριν από καμιά βδομάδα φίλος που ήρθε από Γαλλία μου έφερε 2 πακέτα gitanes brunes άφιλτρα. Κάπνισα το ένα πακέτο και το άλλο το κράτησα καβάτζα. Σίγουρα δεν είναι όπως τα ζιτάν που κάπνιζα νέος προ 15ετίας, αλλά δεν ήταν και άσχημα. Το τόσο όμορφο πακέτο το κατέστρεψαν με τις φωτογραφίες από τα "χασάπικα".

    ΥΓ. η τιμή τους απαγορευτική για εμάς, 7.5 το πακέτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη. Στο Βέλγιο, πριν από 3 χρόνια νομίζω, είχα μάθει ότι καταργήθηκαν (τα άφιλτρα) και νόμιζα ότι καταργήθηκαν γενικά.

      Διαγραφή
    2. Στη Λα Ροσέλ και στο Παρίσι κυκλοφορούν κανονικότατα, και σαν κατασκευαστής φαίνεται η imperial

      Διαγραφή
  67. Exw palia Gitanes tou 1981 kai neotera tou 2010, 10 paketa opoios ta thelei mhnyma edw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή