ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Cooper

 Ελληνικο τσιγαρο με ξεχωριστη ιστορια και αρκετα μεγαλη επιτυχια τις δεκαετιες του 80 και του 90.Το Cooper αποτελεσε το πρωτο άλμα της ΣΕΚΑΠ,αφου απο παραγωγος αρχικα μονο ανατολικων τσιγαρων,η κρατικοσυναιτεριστηκη εταιρεια της Ξανθης,δημιουργησε το πρωτο της Αmerican Blend εν ετη 1982. Το ασπρο-κοκκινο πακετο μαλλον παραπεμπει σε μια αντιγραφη του Μarlboro που ειχε αρχισει να μπαινει τότε δυναμικα στην Ελληνικη αγορα και αυτο προσπαθουσε να ανταγωνιστει,ως φθηνοτερη εκδοχη, το   Cooper.
  Το θυμαμαι  ως τσιγαρο δικαιο, εδεινε στον καπνιστη αυτο για το οποιο πληρωνε,οχι κατι εξαιρετικο αλλα λιγο πάνω του μετρίου.
   Με τα χρονια η μαρκα αυτη ακολουθησε και συνεχιζει να ακολουθει πτωτικη πορεια και σε ποιοτητα και σε μεριδιο αγορας. Εχω την εντυπωση πως το περισσοτερο κοινο του,αποροφηθηκε απο τσιγαρα της ιδιας εταιρειας,οπως το ΒF και το GR. Πάντως όσες φορες το καπνισα τα τελευταια χρονια,μονο αρνητικη αισθηση μου εμεινε,απο ενα τσιγαρο χωρις γευση,με κακη καυση και πολλα "σκουπιδακια". Δεν θεωρω πως ως σημα εχει μελλον.
    Υπαρχει και ο καπνος Cooper,με τον οποιο ειμαι....... συναισθηματικα συνδεδεμενος,αφου ηταν απο τους πρωτους καπνους στριφτου στην Ελληνικη αγορα και τον καπνισα σε μεγαλες ποσοτητες στην εφηβεια μου,περιοδο οπου ήταν αρκετα επιτυχημενος,τοσο ωστε η ΣΕΚΑΠ να αποφασισει να κυκλοφορησει αλλα 3-4 χαρμανια με παραλλαγες του,τα οποια φυσικα σε μικρο χρονικο διαστημα αποσυρθηκαν,ενω και ο ιδιος ο κλασσικος καπνος Cooper εκτοπιστηκε εντελως απο τους καπνους των πολυεθνικων. Τον θυμαμαι ως καλο καπνο,αλλα δεν δεινω και μεγαλη βαση στην κριση μου,μετα 15 χρονια. Αποπειραθηκα να τον καπνισω ξανα περισυ οταν τον βρηκα σε ενα μαγαζι και αγορασα 2 καπνους προς 4,20 τα 40 γραμμαρια,ομως ηταν τοσο ξεροι που δεν μπορω να βγαλω καποιο συμπερασμα. Οποιος γνωριζει σε ποια σημειο στην Θεσσαλονικη μπορω να βρω φρεσκο καπνο Cooper,ας το γραψει στα σχολια,αφου τιμης ενεκεν θα ηθελα να τον ξανακαπνισω και να τον κρινω όπως πρεπει.
 Cooper Red: βαμπολογια 4,5 στα 10

96 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ ΤΟ 1982 ΠΕΡΙΠΟΥ,ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ "ΤΟ MARLBORO TOY ΦΤΩΧΟΥ".ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΕ ΩΣ AMERICAN BLEND,ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΙΕΚΡΙΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΤΣΑΠ,ΟΣΟ ΚΟΥΦΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΑΡΥ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ ΛΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΑΤΟΦΙΟ ΑΜΕRICAN BLEND H΄ ΤΟ ΑΤΟΦΙΟ ΟRIENTAL ΤΣΙΓΑΡΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΚ ΝΕΟΥ.ΕΓΙΝΕ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ VIRGINIA KAΠΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΕΤΣΑΠ ΠΟΥ ΛΕΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ,ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προβλημα της ΣΕΚΑΠ ειναι πως δεν εχει ιδιοκτητη. Ανηκει στην Αγροτικη Τραπεζα κατα το μεγαλυτερο ποσοστο και ενα μεριδιο εχει και η ΣΕΚΕ. Οποτε αλλαζει η κυβερνηση,αλλαζει και η διοικηση. Ο προηγουμενος προεδρος...ηταν νοσηλευτης,ο τωρινος ειναι τραπεζικος. Ανθρωποι που στην ουσια ειναι περαστικοι και δεν εχουν ιδιοκτησιακη σχεση με την εταιρεια. Αν ψαξετε στο διαδυκτιο θα βρειτε πολλες καταγγελειες εν σχεση με την λειτουργια της ΣΕΚΑΠ,που δεν θελω να τις αναπαραγω. Αρα η ουσια ειναι πως λειτουργει ως ΔΕΚΟ και οχι ως πραγματικη επιχειρηση, ενω περα των μεροκαματων που προσφερει σε αρκετο κοσμο εκει πανω στην Ξανθη,δεν δικαιωνει ιδιαιτερα το ονομα της ως πραγματικος Συνεταιρισμος,αφου ελαχιστα απο τα καπνα της ειναι εγχωρια.
    Απο τα τσιγαρα που φτιαχνει,καλουτσικο ειναι το BF καθως και για τα λεφτα του το κοκκινο GR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαισιο τσιγαρο,σου αφηνει μια ασχιμη και πικρη γευση.Δεν ηταν τοσο χαλια παλαιοτερα,κριμα που το χαλασαν.Το 25αρι το cooper τι λεει?Μια απο τα ιδια?Εχει διαφορετικο χαρμανι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To 25 αρι το Cooper εχει βιολογικο φιλτρο. Πολυ σπανιο τσιγαρο,μια φορα εκανα το Λαιτς,ομως ηταν τοσο μπαγιατικο που με αηδιασε.Δεν εχω ακριβη γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Good evening.
    After reading a lot of time your blog, I understand that you are a "professional smoker".
    I decided to put a link to your site in every page of my site: http://fumaredigusto.hostei.com
    I hope you will do the same so we can advertise our sites freely.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Thanks a lot! I already put link on your site + some other i think are also interesting. I was planing to do that a long time ago,but i couldn't find the right option(hm, i am not so professional with computers).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I think i put ":(" at the end of my last message.
    It's a mistake :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καπνός Cooper είναι αυτός που καπνίζω, αφότου η παλιά μου μάρκα (GR International κόκκινο) πήγε στα 3.20. Βαρύς καπνός, πιο ξερός σε σχέση με τους mainstream καπνούς, με μια ωραιότατη, γεμάτη, φυσική γεύση, που δεν σου αφήνει ούτε μια υπόνοια για χημικά. Μέσα στους 3 καλύτερους καπνούς που κυκλοφορούν στην Ελλάδα για`μενα.
    Τώρα για τα τσιγάρα, το κλασικό Cooper δεν το έχω καπνίσει, αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα λόγια, άτομο που δούλευε στη ΣΕΚΑΠ μου είχε πει πως τους έδιναν τσάμπα πακέτα κ δεν την πάλευε να τα καπνίσει, γι`αυτό τα χάριζε. Απ`ότι μου είπε το χαρμάνι τους αποτελείται κυρίως από χαμηλής ποιότητας "σοκολάτα".
    Τώρα για το Cooper International, στην Ξάνθη καπνίζει σχετικά αρκετός κόσμος την πορτοκαλί εκδοχή του. Μπορώ να πω πως είναι από τα ελάχιστα τσιγάρα της κατηγορίας lights που μου αρέσουν. Είχα δοκιμάσει και το κόκκινο, αλλά μου ήταν μάλλον αδιάφορο... (Κάτι περίεργο, καθώς συνήθως προτιμώ τα βαρύτερα τσιγάρα...). Τώρα διάβασα πως πατώνει εκτός Ξάνθης. Κρίμα πάντως για την πορτοκαλί εκδοχή, πραγματικά αξιόλογη...
    Επίσης να πω για τον καπνό, πως ενώ μέχρι πρότινως ακόμα κ στην Ξάνθη, αρκετοί καπνιστές αγνοούσαν την ύπαρξη του, σιγά σιγά έχει αρχίσει να τον παίρνει κάποιος (λίγος μεν, υπαρκτός δε) κόσμος παραπάνω...
    Η ΣΕΚΑΠ θα έπρεπε να φροντίσει να τον λανσάρει κ σε κατηγορία 25 gr, όπου με την κατάλληλη προώθηση νομίζω πως θα μπορούσε να κάνει θραύση, καθώς κ καλύτερη ποιότητα έχει από τον πρώτο σε πωλήσεις Old Holborn κ μπορεί να πουληθεί πολύ φθηνότερα (κάτι που πλέον παίζει σημαντικό ρόλο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δοκίμασα πριν κάποιους μήνες, και μπορώ να πω ότι δεν ήταν μια καλή εμπειρία.Μου έφερε βήχα και τσούξιμο,όπως και σε κάποιους φίλους που το δοκίμασαν κι αυτοί.Δεν ξέρω τι φταίει,ίσως να ήταν παλιό το πακέτο, πάντως θα το σκεφτώ πολύ για να το ξανακαπνίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ , ΧΘΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΠΝΟ ΚΟΥΠΕΡ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΩΣ ΑΠΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ , ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1.ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΣΤΡΙΦΤΟ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΝΑ ΓΙΑ ΣΤΡΙΦΤΟ 2.Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ,ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ 3.ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΕΡΛΕΫ Η ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΑΡΥ ΧΑΡΜΑΝΙ 4.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5.Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ 6. ΕΧΕΙ ΜΕΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΜΠΛΕΝΤΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ -ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΠΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μπορω να τον βρω τον Cooper. Στα ελαχιστα μαγαζια που κυκλοφορει ειναι ξεχασμενος εδω και αιωνες. Ποσο κοστιζει περιπου;
    Νομιζω πως η ΣΕΚΑΠ μπορουσε να παιξει δυνατη μπαλα με αυτο τον καπνο,με λιγο προμοσιον και καλη διανομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5.30 τα 40 g.
    Όντως, με μια σωστή προώθηση και εαν έβγαζε και συσκευασία των 25g θα μπορούσε να πάει γα*#@(%ας ο καπνός, με μια τιμή στα 3.20 ειδικά, καθώς είναι πολύ καλύτερος από τον νο.1 σε πωλήσεις και πανάκριβο για την αξία του Old Holborn, για τις φτηνές απάτες Interval (πήγε 3.20!!!) και Pall Mall δε, δεν μπαίνω καν στον κόπο να κάνω σύγκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΝΤΟΓΚ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΠΑΣΜΑ Η ΑΠΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΕΡΛΕΫ?ΑΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΩ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεσα σε δεκα μερες συναντησα δυο ατομα που καπνιζαν Cooper στριφτο(οταν μεσα σε δεκα χρονια ειχα δει αλλους δυο). Μαλλον δεν ειναι συμτωση,αφου η κριση φαινεται να του εκανε καλο στις πωλησεις. Απο τον τελευταιο εστριψα στην τρακα δυο τσιγαρα.
    Moυ θυμισε ενα φθηνο American Spirit,καθαρη γευση,πολυ πισσα,βαρυ τσιγαρο, το απολαυσα μεν,μου αφησε μια ενοχληση στον λαιμο δε.
    Ολα τα προιοντα της Σεκαπ εχουν μια ψιλη μπασμα, ο συγκεκρημενος παντως σιγουρα εχει αρκετο Burley,αφου θυμιζει και λιγο πουρο.
    Αν το σηκωνει ο οργανισμος σας παντως,ειναι μια καλη περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δοκίμασα το νέο μπλε 25ρι, από τα καλά ελαφριά τσιγάρα, ειδικά σε σχέση με τον κύριο ανταγωνιστή του L&M καμμία σχέση, η μέρα με τη νύχτα, μόλις στρώσει λιγάκι ο λαιμός μου από το κρυολόγημα θα δοκιμάσω και το κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν προκειται να πληρωσω για να το καπνισω,παντως ολοι οσοι δοκιμασαν το νεο Cooper και ειναι συνηθησμενοι στα φτηνα τσιγαρα,ολοι μου ειπαν πως υπερτερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χθες και σημερα βαρεθηκα να βλεπω κοσμο να καπνιζει το νεο Cooper.Δεν ξερω αν ειναι οντως Value For Money,παντως εμπορικα εσκισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το μπλέ 25αρη ειναι ενα αίσχος και μισό το κάπνισα μετά απο άσσο κασσετινα , πραγματικά λυπήθηκα τα 2,80 που κοστίζει , χίλλιες φορές άσσο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν δε , κάπνισα και το κόκκινο το 25άρη , μονο ένα πράγμα είχα στο μυαλό , "θελω τα 5,60 πίσωωωωωωω"... και τα 2 τσιγάρα εχουν μια νότα σάλτσας , μόνο ο βασιλικός τους λείπει,ΑΠΟΡΙΑ: ο χαρμανιέρης τους μήπως βλέπει πολυ ΣΕΦ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν ειναι μεσα στο αρωματα,μαλλον ο καπνος ειναι εντελως για τα πανυγηρια και πανε να το καλυψουν τεχνιτα,οπως στα περισσοτερα φτηνα τσιγαρα. Παντως φτωχια καταραμενη εχει πεσει στην Ελλαδα,το Cooper μεσα σε ενα μηνα κυκλοφοριας,παιζει να πηγε μεσα στα 3-4 πρωτα τσιγαρα σε πωλησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ε οχι προτιμω να το κοψω παρα να γινω ζακι της νικοτινης , οχι οτι δεν ειμαι λολ απλα το να φτασεις να καπνιζεις τετοιου ειδους "τσιγαρα" , αποδεχεσαι ενα γεγονος του στιλ ειμαι αθλιος ή καλυτερα με καναν αθλιο δεν μπορω να καπνισω αλλα τσιγαρα αξιοπρεπη μπικοζ μου αφερεσαν την δυνατοτητα , ε φιλε μου τοτε το κοβουμε και διατηρουμε την καπνιστική αξιοπρεπεια μας, μπικοζ είμαι της άποψης οτι σε ότι και αν κανεις πρεπει να το κανεις με στιλ και μαγκια ,αυτη ειναι η ουσιαστική διαφορα ενος ζακι νικοτινης και ενος που ξερει γιατι καπνιζει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγόρασα και ένα κόκκινο πακέτο από το νέο Cooper. Μεγάλη μούφα, κάπνισα το μισό και το υπόλοιπο το έδωσα στον αδερφό μου, που καπνίζει ό,τι βρει. Κατά πολύ κατώτερο του βασικού ανταγωνιστή του, L&M, δυστυχώς :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. dystyxws den exoun kalo promotion, poly adikimena tsigara. ki egw kapnisa mia fora alla me afisan teleiws adiafori

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δοκιμασα καπνο cooper.Πολυ καλος καπνος.Εχει πολυ ωραια καθαρη γευση καπνου χωρης χυμικα και αρωματα.Βεβαια ειναι βαρυ χαρμανι αλλα κανει ενα δυνατο και χορταστικο-απολαυστικο καπνισμα.Επισης πολυ ωραια η σχεδιαση του νεου πακετου.5,50 ευρω τα 40γρ.Το μονο αρνητικο που εντοπισα ηταν πως ηταν λιγο ξερος.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλύτερα ξερός παρα μουσκεμα σα μ....;)ο επόμενος καπνός μου θα είναι σίγουρα COOPER .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν εχεις χρονο και θες να γραψεις μια ξεχωριστη κριτικη για τον Cooper,ευχαριστως να την δημοσιευσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καπνό COOPER δοκίμασα πρόσφατα στην Ξάνθη. Πολύ καλός καπνός, απ τους καλύτερους της αγοράς. Μου θύμισε λίγο χωραφίσιο καπνό με ανατολικές ίσως νότες. Αρκετά βαρύς και ξερός όπως πρέπει να είναι κατα τη γνώμη μου και όχι μέσα στα νερά. Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο βέβαια, αλλά κάτι χολμπορν, ντραμ τα έχει για πρωινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περίεργο παιδιά, εγώ δεν τον έχω για τόσο καλό. Μου είχε φανεί ιδιαίτερα κακοκομμένος, με κλαριά μέσα πέραν του ανεκτού, και τα ανατολικά δε μου μύρισαν καθόλου. Επίσης, το γεγονός ότι (τελευταία φορά που τσέκαρα) ήταν στην ίδια τιμή με το Ντραμ, με σόκαρε λίγο, αφού το ένα είναι ντόπιο και το άλλο εισάγεται.
    Για την υγρασία θα συμφωνήσω, ήταν σωστή (ενώ παλιά ήταν ανύπαρκτη και ο καπνός ήταν σαν άχυρο -αλλά έβγαινε περισσότερος στα ίδια γραμμάρια και ήταν η λύση του άφραγκου!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα καπνά του προφανώς είναι εισαγώμενα. Αλλιώς δεν δικαιολογείται τέτοια αύξηση της τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα πιο πολλα σηματα της ΣΕΚΑΠ εχουν τουλαχιστον 15-20% Ελληνικο καπνο,τωρα τελευταια εχει αυξηθει γιατι οι Ελληνικες εταιρειες εχουν αδυναμια εισαγωγης ξενων πρωτων υλων. Η τιμη καθοριζεται απο τον φορο,ντοπιο ή εισαγωμενο δεν λεει τιποτα εφοσον δεν υπαρχει εξτρα φορολογια για τα προιοντα της ΕΕ.Μην ξεχναμε πως η Φιλιπ Μορρις ενω εχει υπερσυγχρονο εργοστασιο στην Ελλαδα,σταδιακα μεταφερει την παραγωγη των σηματων της στο εξωτερικο(Φιλιπ Μορρις,ΛΜ κ.λ.π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό όμως συμβαίνει για τη μείωση του κόστους κατασκευής μιας και τον φόρο θα τον φεσωθούν ούτως ή άλλως.

      Διαγραφή
    2. Καλά ο φόρος. Τα μεταφορικά; Το Ντραμ με το οποίο σσυνέκρινα δεν έχει κάποιο κόστος για να φτάσει μέχρι εδώ;
      Αλλά έστω κι αν όλα τα κόστη αντικειμενικά είναι τα ίδια. Ας ρίχναν τον ελληνικό καπνό έστω 10 λεπτά κάτω από τον ξένο, συμβολικά. Την ψυχολογία του πελάτη κάπου θα την επηρέαζε αυτό. Να υποστηρίξει ελληνικά προϊόντα, αλλά να έχει κι ένα κίνητρο να το κάνει. Αν κι αυτό επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, άσε, είδαμε πόσο αποτελεσματικό κίνητρο είναι!

      Διαγραφή
    3. Φιλε απο την Κινα φερνεις κοντεινερ με 1200 Ευρω.Κλάιν Μάιν ειναι τα μεταφορικα,για αυτο εφερα το παραδειγμα της Φιλιπ Μορρις,για τον λογο πως ενω εχει εργοστασιο στην Ελλαδα,μεταφερει την παραγωγη της σε τριτες χωρες. Τωρα όσο αφορα τον Κουπερ,τζαμπα διαμαρτυρεστε,6,30 εχει τα 40 γραμμαρια,την ωρα που ενας καπνος των 20 γρ εχει 3.50.
      Επισης θα πρεπει να καταλαβετε πως υπαρχουν καπνοβιομηχανιες που πουλανε προιοντα όχι με κερδος,αλλα με ζημια βλ Stuyvesant 25 μονο και μονο για να εχουν στρατηγικη θεση στην αγορα.Προφανως η Σεκαπ και Καρελιας δεν μπορουν και δεν θελουν να ακολουθησουν τετοιου ειδους ανταγωνισμο.
      Το αγοραζω Ελληνικα,δεν σημαινει πως ειμαι κοροιδο σαν καταναλωτης,αλλα βασικα δεν αποκλειω το ντοπιο για λογους κομπλεξ και ξενομανειας και το αντιθετα θεωρω την Ελληνικοτητα ενα εξτρα κινητρο. Προσωπικα βεβαια,τουλαχιστον Γερμανικα προιοντα δεν καταναλωνω,αν και το Davidoff Gold ας πουμε, μου αρεσει και θεωρω πως εχει δικαιη τιμη.

      Διαγραφή
  31. Με τα σημερινά οικονομικά η ελληνικότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο αν δεν έχει χαμηλότερη ή τουλάχιστον ίδια τιμή. Άλλωστε και η BAT μια χαρά κερδοσκοπεί από το Prince ας πούμε.


    Παρεμπιπτόντως ξαναδοκίμασα το σκληρό Stuyvesant και είδα κάποια βελτίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγορασα καπνο COOPER και οντως μου αρεσε , ειναι σε καλη τιμη σχετικα τουλαχιστον για την εποχη.Αν και λιγο ξερος και με αρκετα κοτσανακια δεν εχεις την αισθηση οτι καπνιζεις καπνο με πολλα χημικα.Δεν ειναι τοσο βαρυς η τουλαχιστον εμενα δεν μου φαινεται να ειναι τοσο, μιας και εκανα χρονια Prince κοκκινο.Τον τελευταιο χρονο αρχισα καπνο και εκανα Craven πλεον με κερδισε ο καπνος COOPER, λογο κοστους και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. entaksei metrios kapnos sigoura oxi polla xhmika mepeirakse h timh tou 6,30 o 40g vevaia o 20g pleon kanei 3,50 kai exei kerdos 70 lepta alla mporousan na ton katevasoun SIGOURA kapnos gia autous pou kapneizan tsigara kanonika opws gr,bf,...kai alla polla kai apofaseisan na arxeisoun to strifto ton proteino SIGOURA me ta xartakia tou pappou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. to cooper otan eixa parei mia fora ena pragma mou ekanai entiposh otan petousa thn gopa kato ekanai γκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τωρα παιδια ξερει κανεις τι γινεται με cooper?αξιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πάντως πρόσφατα που δοκίμασα Cooper πορτοκαλι με βιολογικό φίλτρο,μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο απο το BF κίτρινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπς!!! Κυκλοφορεί cooper με βιολογικό φίλτρο???? μπορείς φίλε να μου πεις πως ήταν το πακέτο?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Ναι, είναι ο cooper international το 25αρι με βιολογικό φίλτρο. Νόμιζα πως δεν κυκλοφορεί πια και τυχαία σήμερα το πέτυχα σε ένα μαγαζί και το αγόρασα. Τιμή 4,00 ευρώ τα 25 τσιγάρα, ίσως το φθηνότερο της αγοράς. Σαν πρώτη εντύπωση μου φάνηκε πως είναι μια φθηνή έκδοση του BF, αμερικάνικο χαρμάνι με σαφώς λιγότερα ανατολικά.

      Διαγραφή
  37. Υπαρχει ακομα πακετο με 25 τσιγαρα μεσα?Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως! Τρεις φορές μέτρησα τα τσιγάρα για να σιγουρευτώ πως δεν κάνω λάθος. Ένταξει, σαν τσιγάρο δεν λέει και πολλά χωρίς να είναι κακό. Δεν ξέρω βέβαια αν πέτυχα φρέσκο πακέτο. Θα ψάξω και το νέο cooper που είδα τις προάλλες με την κόκκινη ρίγα στο πλάι και θα γράψω δυο κουβέντες

      Διαγραφή
    2. Aυτό το νεό κούπερ που το πέτυχες;Εχω φάει τον κόσμο να το βρω,αλλά δεν.. Αν το πάρεις ανέβασε και καμια φωτο

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Σωστά, επειδή τα μπερδέψαμε λίγο, εγώ βρήκα το cooper international 25's με βιολογικό φίλτρο το οποίο είναι ίδιο με αυτό, αλλά με κόκκινο πλαίσιο και είναι 25αρι. Κυκλοφορεί και πορτοκαλί. Παλιά κυκλοφορούσε, νόμιζα όμως πως είχε σταματήσει. Εδώ

      http://www.zigsam.at/l1/B_Cig/CooperInternationB-20fRO2007.jpg

      Το πακέτο που είδα φευγαλέα σε ένα τραπέζι, αλλά δεν το πέτυχα σε κάποιο μαγαζί μοιάζει πολύ με αυτό

      http://www.zigsam.at/l08/B_Cig/Cooper-20fTW2012.jpg

      χωρίς βέβαια την φώτο και με ελληνικές προειδοποιήσεις

      Διαγραφή
  38. Το Cooper international έχει ακόμη βιολογικό φίλτρο και 25 τσιγάρα η άλλαξε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχει το φίλτρο του BF και περιέχει 25 τσιγάρα στην τιμή των 4,00 ευρώ. Αλλά πρόσφατα που το δοκίμασα δεν με εντυπωσίασε καθόλου

      Διαγραφή
    2. Έχει ευρεία κυκλοφορία ?

      Διαγραφή
    3. Μπα..και να το πετύχεις κάπου πρέπει να σκεφτείς να το πάρεις γιατί συνήθως κυκλοφορούν μπαγιάτικα πακέτα. Βγαίνει σε κανονικό (κόκκινο) και λάιτ (πορτοκαλί αν δεν κάνω λάθος) το οποίο δεν είναι τόσο ελαφρύ βέβαια. 8/0,7 είναι οι αναλογίες σε πίσσα - νικοτίνη αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
  39. Παντως ειναι το μοναδικο 25αρι που ειναι 25αρι ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το λέω γιατί πήρα ένα πακέτο σήμερα και έλεγε ότι έχει 23 μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φυσικά και υπάρχει και το βρίσκω υπέροχο τσιγάρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μόλις ολοκλήρωσα(Μάρτιος 2016) ένα πακέτο "Cooper"(10-0,8) ύστερα από 30 χρόνια!!! Είχα να το καπνίσω από έφηβος, όπου το κάπνιζα για αρκετό διάστημα. Έχοντας έντονη την ανάμνησή του και μη παραβλέποντας, φυσικά, τις χαμηλές, πλέον, περιεκτικότητες,καθώς και τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει, με εξέπληξε, πως ύστερα από τόσα χρόνια, διατηρεί(το ίδιο, παρεμπιπτόντως συμβαίνει - γευστικά - και με το HB) την αναγνωρίσιμη γευστική του ταυτότητα, ως ένα τίμιο(επί των ημερών μας) Αmerican Blend. Δε θα έλεγα πως θα το ξανακαθιερώσω, αλλά, ως μια νοσταλγική εμπειρία, καλό ήταν. Τιμή : 3,50 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. To Cooper τώρα τελευταία έχει αρχίσει να πάιρνει τα πάνω του σε πωλήσεις, το βλέπω όλο και συχνότερα και μάλιστα σε ηλικίες κάτω των 40. Θα τσιμπήσω και εγω ένα πακετάκι και θα γράψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, να γράψεις! Το δοκίμασα πριν λίγους μήνες, δεν ήταν κακό - γενικά τα Κούπερ πάντα τα συμπαθούσα - αλλά μου φάνηκε πως τα καπνά του ήταν μια μια κλάση κάτω απ αυτά του BF

      Διαγραφή
  44. Λοιπόν πήρα Cooper. Το κάπνιζα το 85-86 στρατιώτης. Η μάρκα αυτή ήταν πολύ διαδεδομένη στην γενιά μου, αφού το λέγαμε το Ελληνικό Μαρλμπορο ή το Μαρλμπορο του λαού. Τελευταία φορά το είχα καπνίζει πριν 7-8 χρόνια και είχα χαλάσει.
    Το Κούπερ είναι κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακό και αμερικάνικο τσιγάρο, όπως σωστά λέει και ο κ. Καραντής φέρνει στο HB που είναι και αυτό κάτι τέτοιο. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε, μέτριο βάρος, πλούσια γεύση, καταλαβαίνεις τον μπασμά, ενώ είναι φιληκό στον λαιμό. Ισάξιο ή καλύτερο από όλα τα τσιγάρα της τιμής του, σίγουρα καλύτερο από το GR, που πουλάει πολύ και είναι μόλις 10 λεπτά φθηνότερο. Δεν θα το καθιερώσω, καπνίζω λίγο αλλα καλά, Σενατορ ή Έξελενς, σίγουρα πάντως θα το ξαναπάρω κάποτε. Υπάρχει και Κούπερ καταοστάρι, από ότι είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλο γευστικα(για τα λεφτα του) αλλα απο ποιοτητα κλαφτα!Εχω παρατηρησει,πως οσοι το καπνιζουν μονιμα εχουν πολυ βραχναδα στη φωνη δειγμα οπως ειπα της κλασσης των καπνων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το Cooper lights υπαρχει?τι γνωμη εχετε για αυτο?αν φυσικα κυκλοφορει ακομα εχω χρονια να δω ανθρωπο να το καπνιζει.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Υπάρχουν. Καλό τσιγάρο και το πακέτο του κυριλέ,αξίζει η δοκιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αγορασα σημερα ενα πακετο Cooper κοκκινο.Ειναι αρκετα καλο τσιγαρο και σε πολυ καλη τιμη (3,50€).Σαν γευση μου καθισε καλα και ηταν αρκετα γευστικο για τα γουστα μου.Θα το προτεινα για μονιμο καπνισμα αλλα και για δοκιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για μενα τα μονα τσιγαρα της ΣΕΚΑΠ που αξιζουν ειναι τα Senator και BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως αυτα που ειπες ειναι τα μονα ωραια ειναι αυτα.Περισσοτερο ωραιο τσιγαρο ειναι το bf για μενα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω, αν και το Cooper είναι ΟΚ, τα Senator και BF ξεχωρίζουν. Θα πρόσθετα όμως και το GR όχι το μαζικής παραγωγής,αλλά το "παλιό". Πήρα πρόσφατα πακέτα,ωραίο,μερακλίδικο, με χαρακτηρηστικη γευση μπασμα.
      Υ.Γ. Καντε ενα αφιερωμα στο νεο Καρελια,εστω αυτό που έγραψε ο Πεπε,αλλά δεν δημοσιευσε ξεχωριστα,για να σχολιάσουμε.

      Διαγραφή
    3. Ναι, ναι. Είναι στα υπόψιν. Μόνο παρακαλώ λίγη υπομονή. Το καπνίζω από τότε που έγρααψα το σχόλιο κι έχω πλέον πιο ολοκληρωμένη άποψη, έχω επίσης διαβάσει τα σχόλια αναγνωστών, κι έτσι το σχόλιό μου, για να δημοσιευτεί αυτοτελώς, θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές, οι οποίες απαιτούν λίγη ώρα απαλλαγμένη από άλλες προτεραιότητες. Μόλις βρεθεί αυτή η ώρα θα το ανεβάσω.

      Ευχαριστώ για την κατανόηση.

      Διαγραφή
  50. Το Gr το παλιο πως το ζητας φιλε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβος GR παλιο ¨βαρυ¨ ή ¨ελαφρυ¨ανάλογα με τα γούστα σου. Δεν είναι σπάνιο,όλα τα καλά μαγαζιά το έχουν,αφού έχει φανατικό κοινο,συνήθως ηλικίας 50+. Εγω στο προτείνω, είναι ωραίο τσιγαράκι,με πολύ δικο του χαρακτήρα.
      Πολυ κινητικότητα βλέπω στο αλλο το GR, το καπνίζουν αρκετοι και μαλίστα πουλάει και τα κατοσταρί και τα σλιμ(δεν τα έχω δοκιμάσει), δεν ξέρω αν το έχουν αλλάξει,πριν κανεναν χρόνο που το είχα πάρει, δεν μου άρεσε.

      Διαγραφή
    2. Gr classic το ζητάς. Μπλε ή κόκκινο χωρίς να έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, έχουν παρόμοιο βάρος. Τουλάχιστον εδώ Θεσσαλονίκη είναι αρκετά σπάνιο τσιγάρο αλλά ακόμα πιο δύσκολα το πετυχαίνεις φρέσκο

      Διαγραφή
    3. Φίλος από Θεσσαλονίκη είμαι και μάλιστα στον χώρο. Στο περίπτερο που εργάζομαι στην Βενιζελου με Τσιμισκη, δίνουμε περιπου 2 κουτες την εβδομάδα απο το iight και μια απο το κανονικο. Δεν είναι σπανιο τσιγάρο, μην τρελαίνεσαι.Παντου υπάρχει στο κέντρο.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω παιδες να εισαστε καλα.Θα το αναζητησω αυριο αυτο το τσιγαρο.Παρεπιπτοντως πηρα εναν Ασσο μαλακο και μου αρεσε αρκετα ηταν αρκετα βαρυ(για τα γουστα μου).Σιγουρα θα το ξαναπαρω και ισως να το καθιερωσω για μονιμη μαρκα μου.Αλλα οχι αυτο τον καιρο διοτι δοκιμαζω διαφορες μαρκες για να εμπλουτισω την εμπειρια μου ως καπνιστης αλλα και για να μαζεψω διαφορετικα πακετα διοτη ειμαι συλλεκτης πακετων.Αυτο που θελω να βρω ειναι κανενα ξεχασμενο Santé φιλτρο για να το προσθεσω στην συλλογη μου.Τον Ασσο κασετινα τον εχω τωρα που καταργηθηκε στην συλλογη μου.

      Διαγραφή
    5. Όχι φίλε, δεν είχα σκοπό να τρελαθώ για το αν είναι σπάνιο τσιγάρο ή όχι το gr classic!! Εσύ μπορεί να το δίνεις, αλλού μπορεί μα μην κινείται ή να μην υπάρχει κιόλας.

      Διαγραφή
    6. Αντωνης Αθανασιαδης16 Μαΐου 2016 στις 6:35 π.μ.

      Αναζήτησα το παλιό GR, GR Classic μπλέ λέγεται το βαρύ, κιτρινο το ελαφρυ και αγόρασα πακέτο από το κεντρικό περίπτερο Μεσογείων με Κατεχάκη. Τιμη 3.50 πίσσα 10 νικοτινη 0.7. Περίεργο τσιγάρο, θα το χαρακτήριζα μια μείξη του, αιωνία η μνήμη του, παλιού Ασσο Φιλτρο Κασετινα σε ποσοστο 60% με ενα 40% από BF και ενα touch κρεμώδους γεύσης. Καιγεται αρκετά αργά. Το μόνο μείον είναι πως ελαφρώς μου γραντζούνισε τον λαιμό,αλλά δεν είμαι και πολύ συνηθισμένος στο να αλλάζω μάρκες. Δεν ξερω αν θα το καθιερώσω,θα αγοράσω πάντως άλλα δυο πακετα να δω πως θα με πάει σε φάρυγγα και πνευμωνες και θα επανερθω.

      Διαγραφή
  51. Για πρώτη και όχι τελευταία φορά στην ζωή,αφού παιζει να το καθιερωσω κάπνισα Cooper Light το παλιό χρυσό πακέτο. Πως έγινε: Πελάτης που τον έχω για σουπερ μερακλη,αφου αγοράζει συνήθως Εξελενς,Ντανχιλ και σπανίως Σενατορ,μου το ζήτησε. Πτώχευση τον ρωτάω;Όχι λέει το δοκίμασα τυχαία και κόλλησα. Αντε λέω να κάνω το πείραμα και όντως το καραγούσταρα. Γεύση από το παρελθόν,ρεντελώς διαφορετική από ΟΛΑ τα άλλα τσιγάρα και πολύ καλύτερο και του κόκκινου που είχα ξαναδοκιμάσει πριν καιρό. Το προτείνω πολύ ζεστα σε όλουτς σας,ειδικά σε αυτούς που νοσταλγούν τις γεύσεις των 80ς ή δεν τις γνώρισαν ποτέ.Να σημειώσω,πως στην αίσθηση κυριαρχεί ο μπασμάς, όσο σε κανενα άλλο ετοιμο τσιγάρο της αγοράς. Για αυτόν,τον Ξανθιώτικο καπνό που φημιζονταν από παλιά πως περιείχε σε γενναίο ποσοστό,ξεχωρίζει. 9 στα 10 από εμένα και σούπερ ανταγωνιστική τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το Κουπερ το χρυσο δεν το είχα ξανακαπνίσει ποτε. Το κόκκινο το έκανα μια φορά στα μέσα 80ς και μια πριν λίγους μήνες όπου δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό.

      Διαγραφή
    2. Αν διαβάσεις τα Ελληνικά Φόρουμ πίπας,θα βρεις αφιερώματα σε μια αμερικάνικη εταιρεία την MCCelland που βγάζει την σειρά Grand Orientals, εκεί σκετο Μπασμά Ξάνθης σκετο Κατερίνης,σκέτο Δράμας κ.λ.π. Από ότι βλέπω στα σχόλια πολλοί παραπονιούνται πως τα καπνά έχουν μια μυρωδιά κέτσαπ! Τωρα αν είναι κάποιο πρόσθετο ή αυτή τελικά είναι η αίσθηση που βγάζει ο καπνός ο ίδιος,άγνωστο.

      Διαγραφή
  52. Πήρα και εγώ το Cooper Gold βάση του σχολίου. Όπως τα λέει ο φίλος,πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ψήσατε και θα το δοκιμάσω. Από πίσσα - νικοτίνη πως είναι; Μην είναι αέρας κοπανιστός φοβάμαι

      Διαγραφή
    2. Σε βάρος είναι μέτριο,αλλά η γεύση του είναι έντονη,εντονότερη από το κόκκινο που το θυμάμαι πιο flat. 7 πίσσα και 0,6 νικοτίνη αν βρεις παλιό πακέτο, γιατι τα νέα δεν αναγράφουν τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Το πήρα, κάπνισα 2-3 τσιγάρα και έχω τις πρώτες εντυπώσεις. Έχει τα γνωστά αρώματα που υπάρχουν σε όλα τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, δηλαδή αυτά του μπασμά. Είναι μετρίου βάρους προς ελαφρύ ίσως, το φίλτρο του δεν είναι καλο (κάποια στιγμή η σεκαπ πρέπει να αλλάξει τα συμβατικά φίλτρα στα τσιγάρα της, όσο καλό είναι το βιολογικό, αλλά τόσο κακό ειναι το συμβατικό), κάνει ευχάριστο κάπνισμα. Ωστόσο δεν θεωρώ πως τα καπνά του είναι καλύτερα του BF. Βέβαια είναι και μισό ευρώ φθηνότερο και όντως θεωρώ πως για την τιμή του είναι καλό τσιγάρο. Πήρα και το κόκκινο και προσεχώς θα ξαναδοκιμάσω τα GR.

      Διαγραφή
  53. Από ότι κατάλαβα γενικά έμεινες ικανοποιημένος και δεν σε πήρα στον λαιμό. Για το BF που γράφεις,έχω την γνώμη πως είναι πολύ διαφορετικά χαρμάνια, το πρώτο το θεωρώ πολύ mainstream σαν γεύση, το cooper ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα τσιγάρα. Όσο αφορά το φίλτρο, το βιολογικό μπορεί να είναι λιγότερο επιβλαβες,αλλά σε εμενα προσωπικά φέρνει ενα κάψιμο και μια άσχημη γεύση. Το GR το δοκίμασα πρόσφατα στην τράκα, το μπλε. Λίγο καλύτερο από ότι το θυμόμουν. Έχω την εντύπωση πως έχει παρόμοιο χαρμάνι με το BF απλά με διαφορετικό φίλτρο.
    Αυτό που ψήνομαι γερά να ξαναδοκιμάσω,πάλι μετά από χρόνια είναι το GR Classic με το ανατολικό χαρμάνι, και στις δυο εκδοχές του(βαρύ και ελαφρύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το BF είναι η μόνιμη μου μάρκα τα τελευταία χρόνια. Το αξιοπερίεργο με αυτό το τσιγάρο είναι πως διατηρεί τα αρώματά του παρά το ιδιαίτερο φίλτρο του. Αυτό το λέω διότι όλα τα υπόλοιπα τσιγάρα "ειδικών" φίλτρων (άνθρακα δηλαδή) έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο κρύα την γεύση. Θεωρώ πως τα καπνά του είναι πολύ καλά και ίσως αν το φίλτρο του ήταν συμβατικό θα απελευθέρωνε πιο πλούσια αρωματα. Για το κάψιμο που λες, το είχα και γω στα πρώτα δυο πακέτα, μετά δεν είχα πρόβλημα. Φυσικά, όπως και τα περισσότερα τσιγάρα της αγοράς, δεν είναι σταθερό, π.χ πριν κανα χρόνο περίπου για ένα διάστημα ήτα φανταστικό, μετά απο λίγο καιρό ήταν άθλιο, τώρα είναι απλά καλό
      Το cooper international που έχει και αυτό βιολογικό φίλτρο είναι δυο επίπεδα κάτω ποιοτικά.
      Το cooper gold, είναι καλό τσιγάρο, βγάζει πλούσια αρώματα αλλά προσωπικά μου στεγνώνει κάπως τον λαιμό. Δεν νομίζω πως έχει διαφορετικά καπνά (δηλαδή περισσότερο μπασμά) απ το BF ωστόσο. Ίσως το φίλτρο του BF να μπερδεύει κάπως. Πάντως δεν ειναι σε καμιά περίπτωση φθηνοτσίγαρο.
      Υ.Γ1 Και γω για το GR Classic έγραψα πως θέλω να δοκιμάσω. Βέβαια, τελευταία που το δοκίμασα πριν 2 χρόνια ήταν κακό
      Υ.Γ2 Γιατί να με πάρεις στον λαιμό σου; Για αυτό είναι το μπλογκ, για να δοκιμάζουμε

      Διαγραφή
    2. Το GR Classic όπως και το Ρεξ του Καρέλία, είναι από τα ελάχιστα εναπομείναντα παλιομοδίτικα τσιγάρα και νομίζω σηκώνουν ενα αφιέρωμα,όσο κυκλοφορούν ακόμα.

      Διαγραφή
    3. Ναι, δεν θα διαφωνίσω. Το gr classic τελευταία που το αγοράσα ήταν πολύ κακό, τόσο που δεν είχα διάθεση να κάνω αφιέρωμα. Ίσως γιατί ήταν μπαγιάτικο. Το Ρεξ το είχα πάρει και αυτό παλιότερα αλλά ήταν και αυτό παλιό. Κάποιος φίλος του μπλογκ το δοκίμασε στην Καλαμάτα που κυκλοφορεί φρέσκο και ενθουσιάστηκε. Αν δεν κάνω λάθος ο φίλος montilianni είπε πως στο περίπτερο του κυκλοφορεί το gr classic φρέσκο. Θα το δοκιμάσω, μιας που κυκλοφορώ και γω Θεσσαλονίκη και ίσως γράψω δυο αράδες. Μακάρι να πετύχω και το Ρεξ φρέσκο

      Διαγραφή
    4. Λοιπόν, όσο το καπνίζω (cooper gold), τόσο περισσότερο μου αρέσει. Θα πάρω και άλλο πακέτο για να βεβαιωθώ

      Διαγραφή
    5. Το cooper full flavor απο την άλλη, είναι όντως λιγότερο αρωματικό. Πολύ ανώτερο το gold

      Διαγραφή
    6. Λοιπόν, βρήκα και το GR classic και το δοκίμασα. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν ήταν φρέσκο. Αν θυμάμαι καλά, ο φίλος montiianni που δουλεύει σε περίπτερο είπε πως πουλά την εν λόγω μάρκα οπότε θα το χει φρέσκο. Αν έχει την καλοσύνη ας γράψει που είναι το περίπτερο να περάσω να πάρω ένα ακόμα πακέτο. Ναι, θεωρώ πως αξίζει αφιέρωμα, απ τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό σήμα που θυμίζει αρκετά τα παλιά, παραδοσιακά σήματα

      Διαγραφή
    7. Αν δεν είχε τις φωτό δεν ήταν φρέσκο. Αγοράζω το classic Gold, από το περίπτερο έξω από το τουρκικο ζαχαροπλαστείο Mado στην Βενιζέλου. Παίζει και Ρεξ παραδοσιακό,επίσης φρεσκαδούρα.

      Διαγραφή
  54. Εγω παντως πριν απο λιγο καιρο που το καπνισα επαθα φαρυγγιτιδα αλλα ισως επεσα σε παλιο πακετο.Προς τον φιλο του blog montilliani.....το Senator γνωριζεις αν κυκλοφορει κανονικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πριν 2 εβδομάδες μου έφεραν κανονικά. Βέβαια το πακέτο ήταν παλιό, χωρίς φωτό,οπότε δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά πως δεν ήταν παλιό στοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. GR Classic πήρα πριν λίγο από το περίπτερο έξω από τον Τερκενλη της Αριστοτέλους. Ωραιο τσιγάρο, old fashioned.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχε τις φωτογραφίες το πακέτο; πήρα ξανά αλλά μάλλον ήταν επίσης παλιό

      Διαγραφή