ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Pueblo καπνος στριφτου (από Ισπανία)

Ενας πολυ καλος καπνος,μεσα στους 3 καλυτερους που εχω καπνισει,απο την ανεξαρτητη οικογενιακη Γερμανικη καπνοβιοβιομηχανια Polsch Tabak.  Ο Pueblo ειναι ενα ξανθο χαρμανι βορειοαμερικανικου Virginia, καλλιεργημενο απο τους εφευρετες του ευγενους σπορ του καπνισματος,τους Ινδιανους.Καπνος δυνατος,100 % φυσικος,χωρις αρωματα και αλλα προσθετα,γνωρισε αρκετα μεγαλη επιτυχια αν και νεο προιον στην Ιταλια,την Αγγλια και την Ισπανια,ενω υπαρχει και ως ετοιμο τσιγαρο.Δυο λεξεις τον χαρακτηριζουν ως προιον :Ποιοτητα και Απλοτητα. Μακαρι να κυκλοφορουσε και στην Ελλαδα,αφου οι εδω καπνοι ειναι μετριας κλασης και γεματοι στα τεχνιτα αρωματα,μαλλον καταλληλοι για νεαρους μαθητευομενους καπνιστες,μυημενους πιο πολυ στα παιδικα αρωματικα γλυκισματα,παρα στον καπνο. Τον αγορασα απο Ισπανια, 2,60 Ευρω τα 30 γραμμαρια.
  Pueblo καπνος: 8,5 + στα 10

258 σχόλια:

  1. Όπως φαίνεται πολύ λίγα καλά προϊόντα καπνού κυκλοφορούν Ελλάδα. Οι περισσότεροι επιλέγουν την μόστρα παρά την ποιότητα. Οι πιστοί του καπνού πρέπει να προμηθεύονται καλά προϊόντα απο το εξωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μπορεις,σε όλα τα Αγγλικα και Ισπανικα μαγαζια ειναι διαθεσιμος,όμως δεν γνωριζω να σου υποδειξω καποιο που να ειναι αξιοπιστο(δεν γνωριζω αν ειναι καν νομιμες οι οnline παραγγελειες) αφου ποτε δεν εχω αγορασει προιοντα καπνου με αυτο τον τροπο. Ισως θα επρεπε να κανουμε ενα ξεχωριστο θεμα για τις παραγγελειες μεσω διαδυκτιου και θα το ανοιξω αν βεβαιωθω πως ειναι νομιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως η ιδια η Polsch Tabak με πολυ ευγενεια και αρκετες πληροφοριες για το προιον τους μου....υπεδειξαν το online μαγαζι http://www.tabak-brucker.de, οι τιμες φυσικα ειναι πιο ακριβες απο την Ισπανια, αφου μιλαμε για αγορα Γερμανιας όμως παλι ειναι καλυτερες απο τις Ελληνικες αφου απο ότι βλεπω ο Pueblo των 30 γρ. κοστιζει στην Γερμανια 3,25 Ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδη οντως προκοπη δεν βλεπω με τα προιοντα καπνου που κυκλοφορουν στην Ελλαδα, θα ηθελα να εκφρασω και γω να υπαρχει ενα ξεχωριστο τοπικ οπου να ανφερονται links για ασφαλεις παραγγελιες απ το εξωτερικο μεσω διαδυκτιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΚ,το ερωτημα ομως ειναι αν ειναι νομιμο.Σε καμοια περιπτωση δεν θελω να ανοιξει τοπικ που να συγκρουεται με τους νομους του Ελληνικου κρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα. Εδω τρελλα στοιχηματα μεσω διαδικτιου παιζονται και κανενας δεν επαθε το παραμικρο. Να μην πω για αλλες αγορες ρουχων, καλλυντικων οπου τα ποσα που διακινουνται ειναι τεραστια. Αλλωστε, το μονο που θα κανουμε ειναι να αναφερουμε καποιες αποψεις για τις ιστοσελιδες αυτες και τιποτα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πετρο ο καπνος αυτος βρισκεται σε duty free της ιταλιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτος ο καπνος βρισκεται σε duty free της ιταλιας γνωριζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Ιταλια βρησκεται σιγουρα,εχει κανει αρκετη επιτυχια στην γειτωνικη χωρα. Αν τον πουλανε και στα αεροδρομια δεν γνωριζω,αλλα υποθετω πως ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξερει κανεις καποιον παρομοιο καπνο χωρις προσθετα που να κυκλοφορει στην Ελλαδα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Ελλαδα ολοι σχεδον οι καπνοι ειναι κακιστης ποιοτητας,γεματοι στα χημικα και τα αρωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια για την δουλειά σου!

    Googlaροντας έπεσα πάνω στην προσπάθεια σου και μπορώ να πώ πώς οι κριτικές σου στο σύνολο τους είναι τουλάχιστον εύστοχες.

    Anyway,θέλω να δοκιμάσω τον Pueblo..υπάρχει κάποια πιθανότητα να τον βρώ σε καπνοπωλείο στην Αθήνα ή ισχύουν τα όσα γράφεις ακόμα? (περί μη εισαγωγής του στην Ελλάδα)

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσης αν θα μπορούσες πρότεινε τον καπνό που θεωρείς εσύ ποιοτικό (που να κυκλοφοράει στην χώρα μας)

    Ευχαριστώ και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ισχυουν.Το γραφω και παραπάνω οτι σχεδον όλοι οι Ελληνικοι καπνοι,ειναι για το αναθεμα. Δεν θελω να προτεινω καποιον ιδιαιτερα,αφου δεν υπαρχει κανεις που να απολαμβανω.
    Καπνιζονται ο μπλε old holborn,ο πρασινος Golden Virginia,ο Craven αν αντεχεις το βαρος και την χημεια και ο Καρελιας. Δεν με ενθουσιαζει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου κινησες το ενδιαφέρον και θα ψαξω να τον βρω .Μηπω ομως μπορεις να προτεινεις ενα καπνοπωλειο στην Αθηνα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Ελλαδα δεν το βρησκεις,μονο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξέρει κάποιος αν κυκλοφορεί στην Γερμανία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kυκλοφορει. Δοξα το Θεο για τους Γερμανους,δεν αντιμετωπιζουν τους φωστηρες που εχουμε εμεις και η τιμη του ειναι 3,25 Ευρω τα 30 γραμμαρια ή 10,30 ευρω τα 100 γραμμαρια σε μεγαλο μεταλικο κουτι.
    Αν εχεις "κονε" με Γερμανια και ενδιαφερεσαι για καπνους ή και για τσιγαρα,πες μου. Μπορω να σου υποδειξω αρκετα ενδιαφεροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ,Πέτρο.Θα περάσω τα Χριστούγεννα στη Γερμανία μιας κι έχω συγγενείς εκεί, και έτσι έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω κι άλλα τσιγάρα/καπνούς που δεν κυκλοφορούν εδώ.Αν μπορείς θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιες καλές μάρκες να αγοράσω από εκεί όταν πάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tσιγαρα απο Γερμανια που εχω καπνισει και αξιζει να τα δοκιμασεις
    1)Sobranie Black Russian
    2)ORIENTA
    3)Natural American Spirit Perique Blend
    4) Dunhill Top Leaf
    5)Dimitrino Botschafter
    6)Mohawk
    7) Pueblo
    Ενω υπαρχουν και τσιγαρα που θα ηθελα να καπνισω στο μελλον και μεχρι στιγμης δεν τα καταφερα οπως
    Yuma Organic Red,American Spirit Organic,Marlboro Gold Advanced,Players No6
    Στους καπνους η αγορα ειναι σχεδον ατελειωτη και πανφτηνη.
    Θα βρεις American Spirit κανονικο,Perique, Organic, Pueblo, Mohawk,Gauloises Brunes,Marlboro αλλα και εκατονταδες αλλους καπνους.
    Να πω πως υπαρχουν και πολυτελεις καπνοι στριφτου,τους οποιους ΔΕΝ εχω καπνισει,ομως θα καπνισω σιγουρα στο μελλον,αφου για αυτους σκεφτομαι να αγκαρεψω τον επομενο δικο μου που θα παει στην Γερμανια.
    Σου αναφερω μερικους:
    Charles Fairmorn
    Robert McConnel special London
    Akropolis
    OSB 67 Fine cut
    Pielroja
    Yuma organic

    Ριξε μια ματια και εδω
    http://www.cigarre24.de/index.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ καλά!Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!
    Ένας γνωστός μου είχε φέρει Sobranie Black Russian από Γερμανία και μου άφησαν πολύ καλή εντύπωση.Όσο για τα υπόλοιπα,θα δοκιμάσω όσα περισσότερα μου επιτρέπει το budget μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μου ηρθαν χθες απο Ιταλια ενα σακκουλακι Pueblo και ενα Natural American Spirit.Οφειλώ να ομολογίσω οτι εξεπλαγην οι καπνοί αρκετά ξέροι μου φαινονται αλλά πολυ καλοί σε γεύση(αν και σε εναν φιλο μου που τον κερασα ενα δεν του αρεσε).Να τονίσω οτι τα πρωτα τσιγαρα στριφτηκαν με χαρτακια πρασινα mascotte και πρασινα swan φιλτρακια.Αμα εχει κανεις καμμια αλλη προταση ευχαριστως να τον ακουσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επισης μου φανηκε λιγο καλυτερος ο Natural American Spirit και θα ηθελα να ρωτισω αμα αξιζει Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων για αυτο τον καπνο.Και αν ναι πιο?Δυστυχως δυσκολα θα το βρω Καλαματα οπου ειμαι για διακοπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ειναι ξεροι α) γιατι δεν περιεχουν νερο β) γιατι δεν περιεχουν προσθετα. Οι καπνοι αυτοι ειναι 100% αμερικανικο Virginia αριστης ποιοτητας,απλα κομμενο.
    Απο χαρτακια κ.λ.π. δεν γνωριζω πολλα,ομως συμπαθω τα γαλαζια Ριζλα για βαρυ τσιγαρο και τα κοκκινα για ελαφρυ, απο φιλτρα μου αρεσει το μπλε Ριζλα.
    Για το Ελληνικο χαρτακι δεν εχω ιδεα,αφου δεν το εχω πετυχει πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το Ελληνικον Σιγαρόχαρτον στο οποίο αναφέρεστε είναι για μένα το καλύτερο χαρτάκι. Ο μαναδικός τρόπος κατασκευής του προσφέρει πλούσιο και απολαυστικό κάπνισμα καθώς αναδεικνύει πλήρως τα αρώματά του καπνού και δεν σε μπουχτίζει με χημικά. Ως εκ τούτου είναι το ιδανικό για καλούς φυσικούς καπνούς και δη και χωρίς πρόσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειναι πολυ καλα οντως.Αλλα εξαιρετικα δυσευρετα. Σε ενα μινι μαρκετ στα εξαρχεια κ σε ενα αλλο κοντα στο πανεπιστημιο μου(Πειραιως) εχω βρει μοναχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πετρο καλησπερα. Εχει αγορασει κανεις τον pueblo απο www.tabak-brucker.de που αναφερεις? Εαν ναι ολα καλα με τη συναλλαγη? Ψαχνω ενα εγκυρο site να κανω αγορες. Σκοπος μου δεν ειναι τοσο να γλυτωσω χρηματα , οσο να δοκιμασω διαφορετικους καπνους και να αγοραζω αξιοπιστα. Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το συγκεκρημενο ειναι αξιοπιστο,οπως αξιοπιστο ειναι και το πανακριβο αγγλικο http://www.simplycigars.co.uk/index.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καταρχας ευχαριστω για την απαντηση! Εαν ηταν στα αγγλικα θα ειχα ηδη παραγγειλει απο το γερμανικο αλλα τωρα θα πρεπει να περιμενω ετσι ωστε να κανω την αγορα παρεα με καποιον φιλο μ που να γνωριζει.

    Εχω ακουσει οτι αξιοπιστο ειναι και αυτο
    www.cgarsltd.co.uk
    και θα ηθελα να παραγγειλω καποια sobranie παλι επηρεασμενος απο κριτικη σου! Μηπως γνωριζεις εαν οντως ειναι οκ το site?

    Ευχαριστω και συγγνωμη εαν σε κουρασα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μεταφραση καθε γλωσσας μπορεις να κανεις με το Google Translate.
    Για το site που γραφεις εχω ακουσει πως ειναι αξιοπιστο,αλλα δεν το ξερω απο πρωτο χερι. Το simplycigars.co.uk το εχω χρησιμοποιησει ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. το βρετανικο δυστυχως δεν εχει pueblo!
    Τι να πω! Θα παρω για δοκιμη απο το γερμανικο και ελπιζω να ειναι οκ. Παντως 17 ευρω μεταφορικα ειναι πολλα. Εχω κολλησει με van nelle μπλε ελπιζω να βρω κατι παρομοιο ή καλυτερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για καπνα στριφτου ΜΟΝΟ απο Γερμανια που οι τιμες ειναι παμφτηνες και δεν υπαρχει κατι που να μην υπαρχει σε σχεση με την Αγγλια. Το Βρετανικο ειναι μονο για τσιγαρα πολυτελειας(Treasurer,Sobranie,Tor,Ziganoff,Capstan..)αν σου μπει η ιδεα να πληρωσεις χοντρα για να παρεις ενα πακετο απο το καθενα(αυτο ειναι το καλο οι Αγγλοι δεν σε υποχρεωνουν να παρεις κουτα).
    Τα μεταφορικα ισοφαριζονται απο το φθηνοτερο κοστος. Π.χ. ενας Craven των 25 γρ. εχει στην Ελλαδα 4,20 ενω στην Γερμανια ενας Pueblo των 30 γραμ. εχει μολις 3,25 και ουτω καθεξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μετρας! Εχω αποφασισει να δειχνω στον εαυτο μου οτι μπορω 3 μηνες να καπνιζω και 3 οχι, τωρα τελειωνει το 3 μηνο της αποχης και οπως καταλαβαινεις θελω να τιμησω εντονα το επομενο 3 μηνο που ερχεται !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πάει η μητέρα μου Ισπανία για μια βδομάδα. Τί τσιγάρα ή καπνό μου προτείνεις για να τις πω να μου φέρει; thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαπνοι:
    Bali Golden Shag 3,60 40gr
    Bali Turkish Shag 3,60 40gr
    Camel 2,70 30gr
    Natural American Spirit 2,50 25 gr
    Pueblo 2,85 30 gr.
    Τσιγαρα:
    Camel Black 3,40
    Chesterfield Red 3,60(δεν εχει σχεση με το Ελληνικο,το βλεπεις και απο την τιμη,μου αρεσε παρα πολυ)
    Dunhill International Blue 4,25
    Mohawk Red 2,65
    Natural American Spirit 3,70
    Pueblo 2,90
    Υπαρχουν και πολλοι αλλοι καπνοι και τσιγαρα που φαινονται ενδιαφεροντα,αλλα δεν τα εχω δοκιμασει και δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου. Οι καπνοι στην Ισπανια ειναι πολυ πιο φθηνοι, ενω τα τσιγαρα ειναι επισης ελαφρως φθηνοτερα. Η Μητερα σου μπορει να σου φερει μεχρι 800 τσιγαρα και 1 κιλο καπνο.
    Εδω θα δεις οτι υπαρχει στην Ισπανικη αγορα,καθως και τρεχουσες τιμες http://www.tobacco-cigarettes.com/index.php/english/inicio.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. kapnizo to proto m tsigaro pueblo afti ti stigmi..m to efere filos apo germania se kouti 100gr....o kapnos ta spaei paides....dunatos, teleio kopsimo, xoris aromata.....TELEIOS!!!! pos tha ginei na vriskoume apo eksoteriko? kammia akri???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στειλε mail στην κατασκευαστρια εταιρια και αυτοι θα σου βρουν την ακρη.
    Εμενα μου ειχαν υποδειξει το καταστημα http://www.tabak-brucker.de/
    Παντως καλυτερα να ερθεις σε απευθειας επαφη με την εταιρια,ποιος ξερει ισως ψηθουν και φερουν τον Pueblo και στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ήμουν Φλωρεντία το Σ/Κ και τον δοκίμασα. Απλός, δυνατός χωρίς φρου φρου κι αρώματα. Ακριβώς οτι γράφει πάνω το σακουλάκι ''100% FOGLIE DI TABACHI VIRGINIA, SENZA ADDITIVI''. Καλοκομμένος και στεγνός (δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό οριμένοι το θεωρούν μειονέκτημα!). Σύγκριση με οτιδήποτε κυκλοφορεί στην Ελλάδα δεν υπάρχει! Τιμή 3,90 €/30 g. Τον κάπνισα με μπλε Rizzla και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά δυνατά τσιγάρα.Σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στο σακούλι με χοντρό φίλτρο οι τιμές πίσσας/νικοτίνης μπορεί να φτάσουν στα 18,0mg/1.5mg ανάλογα με τα χαρτάκια που θα χρησιμοποιήσει κάποιος. Κρίμα που έφυγα βιαστικά και δεν θυμήθηκα να αγοράσω κι άλλα σακουλάκια γιατί με την πτώση ποιότητας και του Sante (σε συνδιασμό με την άυξηση τιμής γιατί ποιοτικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ακόμα καλά) με βλέπω σύντομα να ψάχνω για καινούρια μάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. paidia mou eferan kai emena ena kapno pueblo apo thn gallia.mou fanhke arketa kalos katalabeneis kapno.einai baris kapnos omws.den mou dimiourgise kapoio problhma sto laimo.twra peimeno na kano sugkrisei me ton Natural American Spirit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γνωριζει κανεις αν κυκλοφωρει Αυστρια ο καπνος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κυκλοφορει κανονικα και ως καπνος και ως ετοιμο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. o pueblo oooooola ta lefta ....mu thimizei to silk cut alla sto pio bary kai sto pio geystiko....krima pou den yparxei sto ellada gmt ...p.s
    o american spirit me apogoiteyse:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πριν μια βδομαδα πηρα πελατη αρκετα ψαγμενο σε θεμα καπνου! μου ειπε γι αυτο το καπνο οτι ειναι ο καλυτεροσ και 100% γνησιος καπνος χωρισ χημικα! Κυκλοφορει και στην ελλαδα,σε πολυ λιγα περιπτερα και γι αυτο το αγοραζεις ολοκληρη κουτα για να μη ψαχνεσαι μετα! Εμενα μου προτεινε να παω στο πειραια 2ας μεραρχιας προς λιμανι υπαρχει περιπτερο που το εχει! Ειναι και πιο φτηνος απ τους αλλους καπνους, μια κουτα με 6 πακετα εχει 16Ε! μου μιλησε και για χαρτακια και ειπε οτι το ελληνικον ειναι το καλυτερο, το χαρτακι πρεπει οταν καιγεται να μην αφηνει ιχνος υπολυματος(σχεδων)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. iparxei kaneis pou ton peire apo magazi sto internet k t ton ferane spiti t stin Ellada...as mas pei opoios to xei kanei..kai pos ginete...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. mpika sto germaniko online shop...pou egrapses Petro..gia na prospathiso na agoraso Pueblo.....alla pera oti einai akatalabistika ta germanika...meso google me tin metafrasi dn mafine na mpo se kati selides genika to mperdema tou "aiona"..dn ebgala akri...alla ekana mia paragelia...meta 1000 zoria..alla prepei na ts steilo leuta meso trapezas..me ena unique number ktlp..genka megalo mperdema...krima giati ithela poli na dokimaso..kai an mareei na kapnizo Pueblo monima..apoti katalaba meso Paypal...dn ginete gt to xei apagoreusei i idia i Paypal...krima...an kapoios apo ellada mporese apo "kapou"..na t steiloune spiti t Pueblo tha to ektimousa na anaferei..ipopsin oti dn thelo oute na doso credit card se kanena site oute trapeza...ite me paypal ite antikataboli...to ksero oti auta p thelo einai diskola..alla rotaei mipos kapoios t xei kanei...

    Euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. o pueblo aksizei na legetai kapnos....o allos einai na mhn po gia to ti...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φιλε Taximan αν το εχει το περιπτερο που λες,προφανως το φερνει απο καποια χωρα του εξωτερικου,μαλλον παρανομα. Η Ελληνικη φορολογια δεν επιτρεπει να πωλουνται καπνοι τοσο φτηνα και απο οσο γνωριζω η εταιρεια παραγωγης δεν δραστηριοποιηται,ουτε το σκεφτεται για το μελλον,στην Ελλαδα. Αν δεν σου κανει κοπο,οταν σε φερουν τα βηματα στο περιπτερο αυτο,κανε μια δημοσιευση και πες μας αν τον βρηκες,σε τι τιμη και αν ηταν καπνος απο την Ελληνικη αγορα.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. file taximan...dld to sigkekrimeno periptero exei pueblo...?kai an nai einai ontos "original"..i einai moufia-maimou"?apo pia xora einai?(i frasi px to"kapnisma skotonei" ktlp ktlp se pia glossa einai..?(an ksereis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πράγματι pueblo δεν παίζει στην Ελλάδα, ωστόσο Πέτρο η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με το Black Devil. Προφανώς δεν ενδιαφέρεται ίσως να πουλήσει το σήμα pueblo, είτε καπνός είτε τσιγάρο. Στην Κύπρο κυκλοφορούν 2 σήματα της εταιρείας, το black devil και το pink elephant, ενώ από αυτού του είδους τα 'καθαρά' καπνικά προϊοντα υπάρχει μόνο το manitou, καπνός και τσιγάρο, το οποίο το βλέπω σε μερικά περιπτερα αλλα δεν ξέρω αν συνεχίζεται ακόμα η κυκλοφορία του ή απλά είναι μπαγιατικα/ξεχασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα Black Devil νομιζω πως ειναι προιον της Ολλανδικης Η&Β ενω τα Pueblo της Γερμανικης Polsch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Και το Black Devil και ο Pueblo ανηκουν στην Heupink & Bloemen. Το επιβεβαιωσα απο τα πακετα στη συλλογη μου και τον zigsam. Το ερωτημα φυσικα ειναι γιατι η εταιρεια αυτη που ηδη δραστηριοποιειται στην ελλαδα δεν φερνει ακομα ενα σημα της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λαμπρο μπερδευεσαι. Η κατασκευαστρια του Pueblo ειναι η Poschl καθαρα Γερμανικη και το site της ειναι αυτο: http://www.poeschl-tobacco.com/start.php?url=
    Η κατασκευαστρια των Black Devil ειναι η Ολλανδικη Heupink & Bloemen και το site της ειναι αυτο http://www.heupink-bloemen.com/pages_hb/product.html
    Δεν θεωρω απιθανο να συνεργαστηκαν με την μορφη του "φασον",παντως ξεκαθαρα μιλαμε για δυο διαφορετικες καπνοβιομηχανιες. Με την Poeschl ειχα ερθει σε επαφη παλαιοτερα,μου ειπε πως δεν συνεργαζεται με Ελλαδα και δεν ειναι στα πλανα της να μπει στην αγορα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πέτρο δεν αμφισβητώ καθολου τα λεγομενα σου. Στον zigsam φαίνεται πως τα βγάζει η Heupink. Δεν ξέρω αν στην Αυστρία γίνεται φασόν όπως λες και στη Γερμανία βγαίνουν χωριστά. Θα ξαναψάξω τα πακέτα μου για να το διασταυρώσω. Προσωπικά έχω το γερμανικό Pueblo, το οποίο είναι μάλιστα κλειστό. Προφανώς απο το καλοκαίρι του 09 που το πήρα θα έχει μπαγιατέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Petro parigila apo germania 6 sakoulakia pueblo virginia (elpizo na mn pane strafi kai dn maresei)...akousa diafora se allo blog...oti einai poli dry kai s afinei ksero to stoma kai ton laimo..kai to legane san poli arnitiko...ti exeis na peis?..episis arketoi ton pueblo ton theoroune poli katotero tou american spirit kapnou original...kai me problimatise auto...apo ti exo katalabei einai peripou idio baris me ton craven san pisa kai nikotini..sxedon to idio...Idi exo parei lepto xartaki tsigaroxarton kapnoparagogon...kai perimeno na rthoune oi kapnoi...Eimai proin apogoiteumenos kapnistis g.v prasinou(ton dielisan) ,old kitrinou kai karelia kapnou.Pisteuo pos tha maresei poli o Pueblo...an kai akouo oti to monodiastato 100% virginia xarmani katantaei bareto kai to paratas...Perimeno sxolia sas.
    Euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. na simpliroso pos mallon apo ta stoixeia p blepo se sites blogs kai magazia..o pueblo san "baritita" logika einai ligo pio elafris apo ton craven.....apoti katalabaino einai to idio bari me to G.v prasino.....pali kala gt to g.v prasino ton kapniza anetotata kai ekane ena oreo gemato kapnisma xoris na se mpoukonei kati pou me ton craven dn ginotane me mpoukone me ligone dn mporousa na to kapniso auto to prama....opote san proin kapnistis G.V prasinou tha mou fanei pano kato sta idia o Pueblo..(san pissa-nikotini- poso bari diladi to aisthanete kapoios..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. O Pueblo ειναι βαρυτερος του Craven. Oταν μου τον εφεραν απο την Ισπανια μου αρεσε,απο την Γερμανια ετσι και ετσι. Αν σου αρεσει το δυνατο τσιγαρο,θα σου αρεσει και ο Pueblo. Σε περιπτωση παντως που εκανα παραγγελια απο το εξωτερικο θα επερνα 6 διαφορετικους καπνους,παρα 6 ιδιους.Η αγορα της Γερμανιας στα στριφτα ειναι ατελειωτη,ορεξη να εχεις να δοκιμαζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. apo to tabak-brucker.de ton agorasa...apo ekei diladi pou m protine i idia i eteria pou ton kataskeuazei...min me kseneroneis tora..xex..dld diaforetiko xarmani gia ispania diaforetiko gia germania...?tsampa ta 39 euro..dld..aman auto to prama na min einai idio tsigaro pantou....dn to nomizo isos epeksan alloi paragontes...isos mpagiatikos isos isos isos...tora ta agorasa.. tha po tis entiposeis mou edo.Apo to site auto to tabak bruker ton eixes parei ton pueblo meso germanias i oxi?itane megali diafora i mporei na paiksane alloi paragontes rolo?Oso gia to "bari" skepsou oti kapniza 1 xrono G.V prasino me prasino xartaki kai ebaza kanoniki posotita giro sta 0,6g apoti ipologisa..kai ton pueblo skeftome na ton stipso me tsigaroxarto kapnoparagogon (to pio lepto pou iparxei apo tin gkama) kai na bazo ligo ligoteri posostita mesa px 0.5g pisteuo oti dn tha mou pesei baris kai "mpouxtidikos" ..
    Se euxaristo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Nομιζω πως τον ειχα φερει απο αλλου.Ο Pueblo θελει ελαφρυ χαρτακι,το καπνοπαραγωγων ειναι οτι πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. paidia epidi o kapnos tha ne psilokseros afou dn exei prostheta ..kai sinithismenos....sta dika mas potismena xortaria...lete molis ton paro na t balo mesa sto sakoulaki 2 igrantirakia? i tha ton xalaso..? exoume kai kalokairi....!!..(to ekana auton sto old holborn ebaza mesa 2 igrantirakia..afou ta xa "gemisei" me nero ...kai ton ekane ton kapno mesa se 2-3 ores mouskema...mexri pou dn m arese kiolas..epeidi itane poli igros..isos na baza 1.....ston pueblo ti lete na to kano?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εχω παρει εγω απο το καταστημα που αναφερεις. Μην το σκεφτεσαι, καλος ειναι . Αξιζει και ο burley blend ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα παιδιά. Παρακολούθησα την συζήτηση σας και αποφάσισα να κάνω και εγώ μια αγορά διαφορετικού καπνού. Αγόρασα από το tabak brucker τον Pueblo και οι εντυπώσεις μου ήταν θετικές. Μπορώ να τον παρομοιάσω με τον Golden Virginia τον κίτρινο, αλλά είναι σαφώς ανώτερης ποιότητας. Μέσα στην εβδομάδα περιμένω πακέτο με διαφορετικούς καπνούς ώστε να κατασταλλάξω σε κάποιον, τον Pueblo πάντως θα ήθελα να τον ξαναδοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Peira loipon kai go Pueblo Virginia apo Germania...eixa ena "thema " stin arxi afou protodokimasa na ton kapniso me to pio lepto xartaki kapnoparagogon...kati pou telika diapistosa oti dn tou pigene KATHOLOU...kano mia allagi se rizzla prasino pou xa eukero mprosta mou...kai to tsigaro para poli kalo-metamorfothike...kamia sxesi(tora katalabaino gt kapoioi epimenane oti ena xartaki metamorfonei ton kapno kai to kathe tsigaro)...dn emeina ekei omos.....kai peira to elliniko tsigaroxarto sto paxos tou prasinou rizzla diladi,to elliniko tsigaroxarto medium diladi to meseo..to tsigaro egine akoma pio apolaustiko se sxesi me to prasino rizzla...kamia sxesi epanirthe i fisiki geusi tou kapnou, pou me ta k@l@rizzla tin kriboune kai s rxete geusi ximiki...epitelous brika to tsigaro mou!!!teleio apla...prosopika loipon protino anepifilakta ton Pueblo Virginia me xartakia ellinikon tsigaroxarton ta mesea (medium).Bathmologia pueblo Virginia 8,5 apo mena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. na po pos kapnizo edo kai kana 2mino pueblo virginia apo germania...etixe kai epese sta xeria mou pueblo virginia apo italia....paidia o kapnos EINAI ENTELOS DIAFORETIKOS O ITALIKOS APO TON GERMANIKO einai apla ALLO TSIGARO....me to pou anoixa ton italiko m rthe mia "kseni" mirodia kamia sxesi me ton germaniko...alla KAMIA sxesi..!tora gia ton an einai kaliteros o italikos apo ton germaniko dn mporo na xo akribi apopsi...pisteuo einai kaliteros o germanikos xalara...gia ta gousta mou!to thema einai oti to mono idio einai i siskeuasia o kapnos einai pantelos ALLO xarmani kamia sxesi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Aυτο καταλαβα και εγω καπνιζοντας Ισπανικο και Γερμανικο. Προσωπικα προτιμω τον Ισπανικο. Παντως η διαφοροποιηση που παρατηρηται ανα χωρα ειναι περιεργη,αφου ολοι οι Pueblo φτιαχνονται στην Γερμανια απο την ιδια χωρα και ειναι χωρις προσθετα,απο αμερικανικα Virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. παιζει να βρουμε αυτο τον καπνο γερμανια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. πετρο μπορεις να μου πεις εναν αξιολογο καπνο που υπαρχει στην ελληνικη αγορα να δοκιμασω εκτος απο τους κλασικους που εχουμε μιλισει στο μπλογκ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Tον Pueblo θα τον βρεις κανονικα στην Γερμανια.Κατι αξιολογο στην Ελληνικη αγορα δεν υπαρχει.Ανατολικα καπνα γραφει πως εχει ο λευκος Ντραμ. Επισης εχει σε καποια ποσοτητα και ο καπνος Κουπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ευχαριστω για την απαντηση!!! τον θεωρεις καλο τον ντραμ λογω των ανατολιτικων καπνων η απλα μετριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. O Drum White εχει καποια ανατολικα. Μετριος καπνος οπως ολοι οι αλλοι που κυκλοφορουν στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Paidia kai Petro thelo tin gnomi sas...kapnizo Pueblo virginia apo germania alla dokimasa kai apo italia...to mono themataki p exo mauton ton kapno pera apo ta para polla thetika, to mono arnitiko...(Auto isxeie kata kiria basi kai gia ts N.A.S -MANITOU pou dokimasa apo italia)...paratiro tin ora MONO pou katebenei o kapnos ena mikrogdarsimo ston laimo...alla mono gia tin stigmi pou to kapnizeis kai tin stigmi pou pernaei apo ton laimo-larigi...i kiria apopsi einai oti auto ginete epeidi o kapnos einai akatergastos kai xoris prostheta...alla dn me polikaliptei auti i apopsi...emena prosopika to mikrogratzounisma dn to katalabaino kan to xo sinithisei alla se allous p dino oloi m lene auto oti tous kathete ston laimo..kai iparxei ena mikrogdarsimo.....auto kata kiria basi ksero oti simenei "kakos kapnos"...alla apo tin alli dn ginete kai o pueblo kai o n.a.s kai o manitou na einai "kakoi" kapnoi....episis paratirisa oti oso pio sfixta to stripso to tsigaro...(akoma kalitera me mixanimataki)..to fenomeno...mikrenei eos eksalifete!ti paizei r paidia...genika me pia kritiria aksiologeis enan kapno..pera apo to pio se kanei na aisthanese"kala" i apo tin geusi poso kali einai......gt ego mexri tora pisteua oti paizei rolo to gdarsimataki ston laimo..alla kai to xroma tis staxtis!!oso pio anoixto einai toso kalitera...alla apoti katalabaino ta teleutea 2 dn prepei na isxeioune..i kano lathos??ti paizei akribos Petro...?i opoios allos as pei an mporei paidia...Euxaristo kai sorry gia to megalo post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Και εμενα με ψιλοπειραξαν στον λαιμο,ειδικα ο Αμερικαν Σπιριτ. Παιζει το οτι ειναι ξερος ακατεργαστος καπνος,δεν σημαινει πως ειναι κακης ποιοτητας.Αλλωστε τα προσθετα οι εταιρειες τα ριχνουν και ως ενα σημειο για να αποφυγουν αυτες τις ιδιοτητες του καπνου. Ο Μανιτου τι λεει,αξιζει τον κοπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. kalos itane Petro alla kai apo ts 3 protimo XALARA ton Pueblo poli anoteros se sxesi me tous NAS kai manitou...1o bazo ton pueblo meta manitou gold...kai meta teleuteo ton Nas eixes dikio sauta p xame pei..pantos palia pou dn eixane prostheta prin to 1970-60...ena tsigaro (paketou panta)..an esto kai ligo akoumpage ton laimo...to theorousane kako tsigaro kaki poiotita....dn ksero isos na ne ola auta ta 2 mithoi...opos kai auto me tin staxti..opou rotisa se ena forum gia kapnous pipas..k oloi m pane pos auto me tin staxti..tin aspri einai mithos kai prokatalipseis...ti na po...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Δεκαετιες 60-70 τα τσιγαρα,ειδικα τα ξενα ειχαν περισσοτερα προσθετα γιατι δεν τους ελεγχε κανενας,τα τελευταια δεκα χρονια τους εβαλε χερι η ΕΕ και τα περιορισαν. Αυτο με τον λαιμο ειναι αληθες,τα φτηνα τσιγαρα,τα κατωτερα καπνα, συνηθως σου γδερνουν τον λαιμο.Τωρα βεβαια ενα προιον που ειναι απλα κομμενος καπνος,χωρις ουτε καν νερο(για εμενα αυτο ειναι σφαλμα),ειν αι σιγουρο πως λιγο ή πολυ μια ενοχληση θα στην φερει. Και χυμα καπνα Ξανθης που καπνισα,ψιλοδαγκωνανε,τα Κατερινης και Αγρινιου δε,με ενα τσιγαρο σε στελνανε αδιαβαστο. Τον Manitou τον μπλε μου προτεινε ο φιλος απο τον διαδικτυακο τακε,ως πολυ καλο καπνο.Αφου ψαχνεσαι με Γερμανια,θα σου προτεινα και τον επισης χωρις προσθετα,Javaansee Jongers,ο οποιος δεν χτυπαει καθολου στον λαιμο αλλα και τον καπνο Marlboro ο οποιος ειναι πολυ καλος,καμια σχεση με τον Ελληνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Βασικά κάποια καπνά έχουν από τη φύση τους σκληρή γεύση ειδικά της Νότιας Αμερικής. Αυτό με το χρώμα δεν ισχύει τα περισσότερα σκούρα καπνά βγάζουν άσπρη στάχτη ακόμα και αν είναι για πέταμα και τα Βιρτζίνια βγάζουν γκρι ή σκούρα γκρι όσο καλά και αν είναι. Καπνός χωρίς νερό δεν μπορεί να καπνιστεί γιατί πολύ απλά θα είναι πιο ξερός και από πέτρα. Θέμα για την σκληρή γεύση είναι και αν το τσιγάρο είναι πολύ χαλαρό γιατί ο αέρας διογκώνει τον καπνό και "ψιλο-τσιμπάει". Επίσης όσο πιο ψιλοκομμένος είναι ο καπνός τόσο πιο απαλός είναι στη γεύση. Γενικά και μπασμά πρώτης ποιότητας να καπνίσεις αν είναι χοντροκομμένος το τσιγάρο χαλαρό και κατ' ευθείαν από το χωράφι χωρίς καθόλου νερό θα σε στείλει δεν γίνεται. Για αυτό και οι παλιοί καπνιστές στριφτού τσιγάρου...όταν ο καπνός κυκλοφορούσε ακόμα χύμα, Ολλανδία και Ισπανία κυρίως, έλεγαν στον καπνοπώλη τα γραμμάρια και μετά πόσο θέλουν να κόψει τον καπνό συνήθως 45 φορές ανά ίντσα^2 για πολύ ψιλοκομμένο καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Φίλε Πέτρο εμένα πάντα μου άρεσαν οι στεγνοί καπνοί, καθώς αναδεικνύεται έτσι καλύτερα η φυσική γεύση του καπνού, καθώς θεωρώ ότι η προσθήκη νερού την αλλοιώνει σημαντικά. Επίσης την καύση, για τα προσωπικά μου δεδομένα, την θεωρώ καλύτερη. Πάντα τον καπνό τον απολαμβάνω καλύτερα μετά την δεύτερη τρίτη μέρα, όποτε και αρχίζει να ''στεγνώνει''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. paidia exete na protinete ti filtrakia na paro?na sindiasoume pueblo(xoris ximika)...ellinikon sigaroxarton (xoris ximika)......gt mexri tora kapnizo auto ton sindiasmo me swan kitrina ultra slim...kai p tin edose gt ta teleutea paketakia...les kai einai allo filtro...einai pollliiii pio sklira.. den bgenoune na fantastite ekso apo to plastiko peritiligma..!!!!kai olos tixeos allakse kai apo piso i siskeuasia ts apo piso i diafimisoula...ti filtrakia protinete ..?exo mperdeutei kai me ta el strifto kai kapnoparagogon ti ginete tlk gt akousa oti einai apo Kina kai enas theos kserei ti ginete...tous peira tilefono..k m pane oti egine pareksigisi ton proionton tous (kapnoparagogon-ellinikon sigaroxarton)..kai ta .....alla ta el strifto 1916..ktlp kai oti ta dika ts (ellinikon sigaroxarton-kapnoparagogon oi ekdoxes)..oti einai akribos oti grafei pano i siskeuasia!!!exo mperdeutei!!!..tespa na mn polilogo ena kalo filtraki xoris ximika kai oles autes tis aidies pou bazoune sas paraklalo proteinete mou...gt me ta swan tin xalao tin oli fasi..!!euxaristo poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ελληνικο στριφτο, raw, over top, καπνοπαραγωγων και rolling είναι χωρίς χημικά όλα τα προϊόντα όπως και τα φίλτρα. Εγώ πάντως σου προτείνω gizeh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. yparxoun kai ta EFKA germanika epishs ...akrws anvtera apo ta gizeh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τα EFKA των 8mm ήταν όντως καλά, ειδικά αυτά χωρίς άνθρακα. Τα 6mm δεν τα βρήκα ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. EFKA 6mm δεν νομίζω να βγαίνουν τα μεγάλα είναι και γαμώ τα φίλτρα με ελαφριούς καπνούς. Στο περίπτερο στη στροφή για Σταδίου τα είχα βρει τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. exo ena thema bre paidia...kapnizo pueblo virginia monima tous ferno apo germania..apo tabak-brucker...to thema einai oti stous 23 kapnous...exo paratirisei 3 diaforetika xarmania (12 apo to ena 7 apo to allo kai 4 apo to allo)...miazoune tromera metaxi ts se geusi aroma ktlp..kai se baros ennoite idio den katalabaino diafora...ALLA I mirodia otan anoigeis to sakoulaki einai diaforetiki..malista epidi etixe kai kapnisa pueblo apo italia...auta ta perierga sakoulakia ta opoia einai to 50%...dn ginete na ne tixeo-lathos...miazoune poli me ton italiko pueblo...dn ksero ti ginete pragmatika....kathe sakoulaki mirizei diaforetika...3 xarmania exo katalabei se 23 sakoulakia...den leo oti i poiotita einai diaforetiki min sas po oti kathe sakoulaki maresei olo kai pio poli! alla dn einai idio to xarmani sigoura..,dn ksero an to kanoune epitides..gia na mn einai kourastiko to idio k to idio..epeidi einai sketo virginia...kai mipos katantaei bareto..!esteila 2 minimata stin eteria alla fisika dn peira kamia apantisi...episis sto magazi opou poli eugenika mou apantisane oti se epikinonia me tin poschl tabak..oti einai panta idio xarmani..ktlp ktlp ktlp......kapou eixe parei to mati ton "mauro rodo" na leei kati gia tous kapnous xoris prostheta kati sxetiko me tin periptosi m...alla dn to brisko ti exete na peite...?gt pisteuo oti auti i allagi ginete skopimos..dn mporei 50 % einai auto...ksanaleo oti DEN iparxei ptosi poiotitas kata tin gnomi mou isa isa..pisteuo oti i poiotita paramenei statheri 100% apla einai ligo diaforetiko to xarmani...parigila 23 kapnous dld... kai exo brei 3 xarmania diaforetika...12 to ena 7 to allo -kai 4 to allo..to tsigaro miazei para poli kai sta 3 xarmania apla i mirodia t kapnou sto sakoulaki einai diaforetiki...kanei mpam...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Όταν ένα χαρμάνι είναι χωρίς πρόσθετα η γεύση σε ελάχιστη διάρκεια διαφοροποιείται, ίσως για αυτό να εντοπίζεις κάποιες μικροδιαφορές. Φυσικά είναι πιθανό και η κατασκευή να γίνεται σε διαφορετικές χώρες (έλεγξε τα barcodes) αλλά ακόμα και να πρόκειται για μικρές διαφοροποιήσεις στα χαρμάνι πιθανόν και τυχαίες μιας και λογικά δεν θα έχουν μόνο από μία περιοχή προμηθευτές. Πάντως ακόμα και η άποψη για να μην γίνεται βαρετό το χαρμάνι είναι πιθανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ennoite oti kata tin diarkeias ton imeron to sakoulaki diaforopiite i geusi kai i mirodia sto sakoulaki elaxista bebea.....alla ego auto pou leo pio pano..einai oti 2 fakelakia apo tin idia partida dipla dipla...ta anoigeis gia proti fora kai ta 2 tautoxrona kai to ena mirizei allios kai to allo allios sto sakoulaki o kapnos...auto thelo na po...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. germanikoi einai oi pueblo pou kapnizo panta apo to idio magazi agorasmenoi...kai Idia partida..idio barcode ktlp ktlp...idia partida to ena sakoulaki otan to anoigeis mirizei allios kai to allo allios....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. pantos o kapnos paramenei panta to idio poiotikos...i diafora einai mikri...kirios stin mirodia t kapnou sto sakoulaki..gt se geusi otan to kapnizo..i sto aroma dn diakrino kamia diafora poli aisthiti...pano kato to idio kai panta poiotiko..alla efoson o kapnos sto sakoulaki mirizei diaforetika...auto paei na pei oti dn einai idia ta xarmania akribos 100%..isos na tane parodiko lathos..gt apoti exo katalabei se kathe xora o pueblo einai diaforetiko xarmani...kai ftiaxnonte kai sto idio ergostasio...opote einai eukolo na ginei kapoio lathos...ti na po....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μικροδιαφορές στο χαρμάνι, λογικά δεν βγαίνουν όλοι από ένα μόνο μηχάνημα. Μην σκας αφού είναι σκέτο virginia δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, δεδομένου ότι είναι και χωρίς πρόσθετα σημαίνει ότι δεν πρόκειται για χημικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Άλλωστε αν κάνεις και συχνά δοκιμές, το γευστικό κριτήριο αναπτύσσεται και καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο τις διαφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Pantos epeidi ton germaniko Pueblo ton kapnizo monima pera apo to "thema" parapano.. petixeno kai 1-2 "asxima" sakoulakia stous 27 kapnous pou paragelno...otan leo asxima ennoo...oti san na ne xamiloteri i poiotita as to poume etsi(xeiroteri geusi-oxi oreo aroma strabokegete ktlp ktlp)Na po pos den itane idea mou oute diathesi oute kaki geusi-krioma ktlp dioti sto kapaki anoiksa enan allo kai itane ola mia xara.Episis paratiro oti auta ta "asxima" sakoulakia otan ta anoigeis den exoune entoni mirodia..san ksethimasmena...kai episis stin ifi otan to pianeis dn einai opos prepei..to katalabaino dld oti kati dn paei kala(ligotero igros apo to sinithes ,alla oxi akribos kseros den ksero pos na to po..)...milisa me to magazi mou eipane oti einai panta idio(klassika) episis epikoinonia me ti eteria dn ginete dioti se 1 mail pou tous esteila den eirthe apantisi pote.pantos kai otan kapniza old holborn kitrino apo ellada edo...petixena pali sixna asxima sakoulakia...poli sixna tha elega... kai me to golden virginia prasino to xa auto to thema(prin ton apodialisoune)Mono me ton kapno tou karelia pou itane panta idios(ton kapniza ena 2mino pote den eixa tetoio thema).Leo epeidi dokimasa kai ton italiko pueblo(den mou arese oso o germanikos)...leo na dokimaso kai ton ispaniko na do pos tha mou katsei...exete na proteinete kana antistoixo magazi san to tabak-bruker alla apo Ispania?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Την τελευταια φορα που εκανα Pueblo μου εκατσε πολυ ασχημα.Οταν γραφτηκε αυτο το αφιερωμα ειχα καπνισει μονο τον Ισπανικο για αυτο και η υψηλη βαθμολογια.Απο Ισπανια φερνει η E-tobaccos.Ειναι αξιοπιστη αν και λιγο τσιμπημενη,αφου πουλαει με καπελο.Παντως αν παραγγειλεις απο εκει θα σου προτεινα Bali Turkish Shag.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. an eixes kapnisei germaniko..pithanotata na xes petixei asximo sakoulaki..san auto p leo apo pano..poli akribo to e-tobaccos ..to ksexnao...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αφού παραγγέλνεις από έξω γενικά να ξέρεις ότι πολύ στριφτό καπνίζουν σε Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σκανδιναβία, Γερμανία και Αγγλία οπότε ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις κανέναν αγγλικό virginia αφού προτιμάς τέτοια χαρμάνι cutter choice λένε είναι καλός καπνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. exete na protine kana kalo magazi?..px san to tabak brucker apo to opoio eimai 100% euxaristimenos...basika psaxno na dokimaso ton ispaniko pueblo ..alla kai to bali turkish shag..kai kapoious allous....alla basika psaxno ispaniko pueblo...kai an maresei isos kai gia monima...alla googlarontas den brisko tipota apo magazia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. mpainei se mellontikes paraggelies kai o cutter choice loipon...se euxaristo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. O Cutter Choice υπαρχει και στην ελλαδα στα τουριστικα μερη.Πολυ κακος καπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Από Ολλανδία ή Αγγλία που τον είχα καπνίσει Πέτρο μου άρεσε, δεν ξέρω τώρα για αυτόν που κυκλοφορεί εδώ, πάντως ήταν σαν τον παλιό golden virginia. Μάλιστα τον αναζητούσα και στην Ελλάδα ακόμα δεν τον βρήκα πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Λοιπόν πήγα να πάρω snuf σε κανένα περίπτερο δεν υπήρχε ένας περιπτεράς έδειξε ενδιαφέρον αλλά λέει ότι δεν τον ειδοποίησε ο προμηθευτής για καμία νέα κυκλοφορία, ένας άλλος μου είπε ότι θα φέρει ο οποίος είναι και αρκετά ψαγμένος και φέρνει και excellence, το καλύτερο όμως ήταν η εξής χιουμουριστική δήλωση ενός ψιλικατζή, σε περίπτωση που έχεις συνάχι, δίνουν μαζί και σύριγγα;

    Ελπίζω ότι αύριο θα τον έχω στα χέρια μου, κυκλοφορούν κυρίως αναμεμειγμένη με άλλα βότανα, φυτά ή ποτά για άρωμα και σπάνια σκέτοι ή εντελώς σκέτοι. Επίσης τους προτιμούν πολλοί αθλητές δεδομένου ότι όλες οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι ακίνδυνοι δεδομένου ότι εφόσον δεν υπάρχει καύση δεν παράγεται καθόλου πίσσα. Επίσης ανοίγουν τη μύτη για πιο καλή αναπνοή και λέγεται ότι είναι και φάρμακο για την ημικρανία, το δεύτερο δεν ξέρω αν ισχύει το πρώτο πάντως ισχύει γιατί είναι και ένας λόγος που τους επιλέγουν οι αθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. tsibisa tis proalles ton prwto mou pueblo edw sto verolino. den exw megalh ebeiria apo kapnous genika alla einai fanero giati enas tetoios kapnos de tha epiane pote mazika sthn ellada. arwmata k xhmeies mhden, einai tromera "agnos" gia to stoma k ta routhounia tou mesou ellhna pou exoun synithisei ola ta typou g.virgian k ta holborn. tha borouse na exei ena mirko, pisto cult koino stn ellada, alla ws ekei nomizw. elpizw na ton feroun pantws..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Δεν φταίει αυτό απλώς είναι καπνός από ποικιλίες που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μας ξενίζει δυσάρεστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ο pueblo οσο δοκιμαζω και χρυση κασετινα μιαζουνε απιστευτα τα 2 τσιγαρα μεγαλη ομοιτητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Λογικό αφού έχουν καπνά Αμερικής και τα δύο, μάλλον θα είναι από την ίδια περιοχή.


    Υ.Γ. Scorer ο Γερμανικός PUEBLO που μου ήρθε είναι χειρότερος από τον Ισπανικό αλλά μάλλον πρόκειται για μαλακία σακούλα, καθώς βγάζει ένα άρωμα σαν κομμένο γρασίδι, είναι αρκετά σκούρος και από άποψη υγρασίας ίσως να είναι και εντελώς αποξηραμένος, δεν στρίβεται. Θα τον ξανά δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Δεδομένου ότι δεν ταιριάζει καθόλου εμφανισιακά με την περιγραφεί σου πιστεύω μάλλον δεν έχει σχέση με αυτόν που καπνίζεις. Μαζί ήρθαν και τα West που είναι ίδια με τα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Φιλε Ροδο απο που τον πειρες απο tabakbrucker..?ποτε δεν ξερεις τι μπορει να χει γινει...για να μου λες οτι δεν στριβεται και οτι ειναι ξερος τοτε μιλαμε για προπολεμικο σακουλακι ή κατι λαθος ειχε γινει με την συντιριση του ή λαθος στην παραγωγη..Ενα σακουλακι πειρες ή βρηκες και αλλα ετσι? Εδω και ενα χρονο μια φορα μονο εχω πετυχει ενα σαπιο σακουλακι κατι λαθος ειχε γινει και με το που το ανοιγω ο καπνος ητανε 100% ξερος και χαλια..λαθη γινονται.ειδικα σε καπνους στριφτου...να σε πληροφορησω οτι ο γερμανικος πουεμπλο ειναι λιγο πιο υγρος απο τον ισπανικο(ή τουλαχιστον απο αυτο που πειρα απο την φρυνης)...αν θες δωσε μου παρτιδα...την εγραφε αν δεν εχεις πεταξει πανω στο χαρτακι του σφραγισματος..και επισης εχει αλλο ενα νουμερο κατω δεξια οπως ειναι το φακελακι...Εγω μαλλον θα το γυρισω ή σε crossroad original,ή σε manitou gold..γερμανικους..παρηγειλα και περιμενω να τους καπνισω να δω τελικα ή μπιλια που θα κατσει..και ισως αλλαξω τον πουεμπλο....βαριεμαι ευκολα...συν οτι ψηλοκουραζομαι απο το σκετο virginia ....(τα ιδια ειχα παθει οταν επιχειρησα να καπνησω μονιμα excellence-πανω απο 1 μηνα δεν αντεξα μπουχτησα-βαρεθηκα...αλλα το τσιγαρο ειναι κορυφη τι να λεμε οτι καλυτερο εχω καπνισει.ετσι και με τον πουεμπλο...1 χρονο τον καπνιζω...αλλα γενικα ερχεται ή στιγμη της αλλαγης..δεν μπορω με τιποτα να καπνισω πανω απο 1 χρονο κατι μονιμα....(απο τοτε που αρχισα να ψιλοψαχνομαι-πειραματιζομαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μου αρεσει που ολοι γραφετε για Ελληνικα χαρτακια στριφτου. Καλα δεν εχετε καμια ιδεα του τι παιζει? Οι εν λοφω σειρες ειναι φασον και αρκετα ακριβα για την ποιοτητα τους. Τα εργοστασια για χαρτακια ειναι συγκεκριμενα και κανενα στην Ελλαδα. Απλα στην καλυτερη περιπτωση να αγοραζουν ρολλα χαρτιου και να τα συσκευαζουν εδω ή το πιο πιθανο να ερχονται ετοιμα απο εξωτερικο. Παντως σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι το καλυτερο το συσκευαζουν σε συγκεκριμενες μαρκες για μεγαλες αγορες και οχι για μια μικρη παραγγελια απο Ελλαδα. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο τα λαχανι GIZEH που ειναι πιο στενα (θελει προσπαθεια για εναν αρχαριο να στριψει με αυτο το χαρτακι) το πακετο εχει 100 χαρτακια και τα αγοραζα απο Θησειο 0,30€ το πακετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Τα Gizeh δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό, τα Gizeh του εξωτερικού δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας, εδώ και λίγο καιρό το κόκκινο και το πράσινο βρωμάνε και μάλιστα είναι και νέα σήματα σχετικά, έξω κυκλοφορούν το κίτρινο και το μπλε. Όσο για τους μύλους τσιγαρόχαρτου, βγάζουν ποιότητες και ποιότητες ανάλογα με το υλικό. Το καπνοπαραγωγών είναι από κάνναβη και λινάρι αν δεν κάνω λάθος, ενώ το Gizeh από κυτταρίνη δηλαδή κορμό δέντρου. Το ακριβότερο τσιγαρόχαρτο είναι αυτό από ρύζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. ο λόγος που έφτασα να διαβάζω αυτό το μπλογκ είναι μια σύντομη κουβέντα με μια ιταλιδα αεροσυνοδό.
    κάπνιζε pueblo και μου είπε οτι είναι ο αγαπημένος της... αυτός και ο american spirit.
    μου έδωσε και δοκίμασα και μου φάνηκε καλός.....(καλός για εμένα είναι και το να μην με χτυπάει πολύ στον λαιμό)
    θα ήθελα επίσης να κάνω μια ερώτηση που εσείς ίσως να ξέρετε... γιατί ο μόνος καπνός που μπορώ να καπνίσω χωρίς να πνίξει στον λαιμό είναι ο λευκός DRUM?
    δεν ειμαι φανατικός καπνιστής (εως 5 στριφτά την ημέρα) και θα ήθελα να μου προτείνετε αν ξέρετε καπνό που να μην με "πνιγεί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Είναι λόγω του βάρους κυρίως, επειδή ο λευκός DRUM είναι ελαφρύς αλλά αυτό είναι και υποκειμενικό θέμα.

    Ένας καπνός που δεν πνίγει είναι ένας καπνός με λίγη νικοτίνη, κάποιος με λιγότερα Virginia, ο marloboro gold ας πούμε.

    Υ.Γ. Μιλούσες με αεροσυνοδό και αντί να κάνεις καμάκι ασχολιώσουν με τσιγάρα;;;;;;;;;;; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. χαχαχα ειμαι διακριτικός στο καμακι μιας και ηταν εν ωρα εργασιας,
    και κάπως έπρεπε να ξεκινήσω, τις εδωσα φωτιά γιατι ειδα οτι δεν είχε, και είδα οτι κάπνιζε στριφτό...
    ευχαριστω για την απαντηση, πηρα σημερα λευκο καρελια και δεν με πνιγει, αλλα δεν μου αρεσει το οτι ειναι πολυ αρωματικός, θα δοκιμασω και marloboro gold

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Και ο stuyvesant νομίζω δεν πνίγει αλλά δεν θυμάμαι και καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Φίλοι μου σήμερα κάπνισα Pueblo, καθώς τον 'κονόμησα απευθείας από Γερμανία αφού διάβασα τα σχόλιά σας. Μόλις ανοίγεις το πακέτο μυρίζει... χωράφι, μάλλον "αντιεμπορικός" καπνός για τα Ελληνικά γούστα που τα έχουν προσαρμόσει στα Ολλανδικά αρωματικά χαρμάνια. Μου θύμισε ένα Δανέζικο καπνό που είχα φουμάρει πιτσιρής το 1991, ήμουν τότε 18 ετών και κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα μόνο οι Drum και Samson. Ο μόνος που του μοιάζει και κυκλοφορεί στη χώρα μας είναι ο Cooper, ο οποίος όμως "καλά τα ψέματα" παρά την "κάθετή" μου κριτική στο επιμέρους post, έχει περάσει στο περιθώριο γιατί πετάω το 1/3 της σακούλας επειδή γίνεται θρύματα. Ο Pueblo εν κατακλείδι είναί straight καπνός, ψιλοβαρύς, ίσως όχι για όλη τη μέρα, αλλά μαζί με Άσσο φίλτρο κασετίνα κι έναν Marlboro Gold καπνό που κάνω ταυτόχρονα την παλεύω μια χαρά. Πάντως αν υπήρχε στη χώρα μας θα τον κάπνιζα σε εβδομαδιαία βάση, είναι σκληρό χαρμάνι, ειλικρινές, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση, ή κάθόλου "δήθεν" όπως οι "εμπορικοί" καπνοί που πουλάνε στο Ελλαδιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ευχαριστα τα νεα!!

    Καταρχας καπνιζω τον πουεμπλο virginia εδω και 1,5 χρονο απο γερμανια μονιμα.Σε επικοινωνια μου με την εταιρια του Πουεμπλο ,μου ειπανε σε μειλ οτι στον κοντινο μελλον ο Πουεμπλο θα κυκλοφορησει και στην ελληνικη αγορα!Τους ειχα στειλει μειλ και παλιοτερα αλλα η απαντηση ητανε αρνητικη..Τωρα τι αλλαξε δεν ξερω...παντως στο μειλ που τους εστειλα προχθες του εστειλα και τα λινκς με τις κρητικες σας(μαυρο ροδο-πετρος...κτλπ)..η απαντηση της εταιριας ηταν η εξης :

    Dear Mr. -------,

    Thank you very much for the interesting links.

    Sooner or later we will sell our Pueblo as well on the Greek market, there are already some plans.

    Wishing you all the best I remain with

    Best Regards,


    Τωρα το Ποτε θα ερθει ειναι ενα θεμα...το θεμα ειναι οτι εχει μπει σε προγραμμα να ερθει.


    Scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Scorer αυτό είναι ευχάριστο νέο. Ήδη ο Pueblo κυκλοφορεί στην Κύπρο-δεν ξέρω με πόση επιτυχία. Θα είναι ευχής έργον αν έρθει και στην Ελλάδα και συνοδευτεί κι απο τα αντίστοιχα πακέτα. Κάπνισα ενα πακέτο στη Γερμανία, είναι πολύ καλό τσιγάρο. Ας ελπίσουμε κι ας περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. mages makari na vgei k sidoma mias k milame gia ton kapno twn kapnon!!!!
    ton exw dokimasi apo italia k otan teliwsa tis 4 sakoules epa8a kata8lipsi xaxaxa
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Καλημέρα σκεφτομε να κάνω παραγγελία καπνών από το tabac – brucker και να στέλνω τα χρήματα μέσω τραπέζης αλλά θα ήθελα να ρωτήσω λίγο την διαδικασία πως γίνετε, έχω κάνει λογαριασμό αλλά θα ήθελα να μάθω αν κάνουν προτιμολόγηση όταν ολοκληρώσεις την παραγγελία και αν αφού κάνεις κατάθεση σου στέλνουν ειδοποίηση ότι τα λεφτά τα παρέλαβαν. Τέλος θέλω να μάθω αν σου ζητάνε επιπλέον λεφτά όταν πας να παραλάβεις τους καπνούς από το ταχυδρομείο. Όποιος γνωρίζει και μπορεί ας στήλη απάντηση
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Παράγγειλα κι εγώ από το tabak-brucker φίλε bigvag!Λοιπόν...Πας στην τράπεζα που έχεις λογαριασμό και στέλνεις έμβασμα στην τράπεζα Sparkasse Rosenheim δίνοντας το IBAN,τον αριθμό πελάτη και τον αριθμό της παραγγελίας σου που θα σου έχει στείλει με mail η Tabak-Brucker.Στην τράπεζα πληρώνεις το ποσό της παραγγελίας σου που είναι μέσα και τα μεταφορικά από την DHL και δίνεις συν 8 ευρώ εξτρά που τα κρατάει η τράπεζα.Όταν μπούνε τα χρήματα στον λογαριασμό της Tabak-Brucker σε ενημερώνουνε ότι τα λάβανε και ξεκινάει η αποστολή της παραγγελίας.Σε 2 εβδομάδες περίπου σε ειδοποιούν από τα ΕΛΤΑ να πας να παραλάβεις το δέμα σου με την ταυτότητα σου χωρίς να πληρώσεις τίποτα άλλο!Ελπίζω να σε βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. se euxaristo file gia tin apadisi sou!!!!
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Είναι μακράν ο καλύτερος καπνός που έχω ποτέ καπνίσει. Δεν τον χορταίνω. Τον κάπνισα με γαλάζιο Rizla και είναι όσο δυνατός πρέπει, δεν χτυπάει καθόλου λαιμό. Από Ιταλία, μαζί με ΝΑS. O τελευταίος ένα κλικ πιο κάτω κατά τη γνώμη μου. Ήδη έστειλα στην εταιρεία να μάθω εάν θα τον φέρει.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. k egw apo italia tou kapnisa k tous 2 k exw tin idia apopsi o nas ena klik pio katw apo pueblo.Tora sto ean 8 ton feroun apo oti lene einai sta amesa sxedia alla den kseroume to pote akoma pados an ma8eis kati stile mas n ma8oume
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Παιδια αποτι λεω πιο πανω ειναι στα αμεσα σχεδια..λογικα περιμενουν την καταλληλη στιγμη...για να φερουν τον Pueblo.Παντως εγω καπνιζω τον γερμανικο pueblo σαν μονιμη μαρκα εδω και 1,5 χρονο..τον αγοραζωψ απο tabak-brucker..φιλε αν εχεις πιστωτικη, δεν χρειαζεται να κανεις ολοκληρη ιστορια με τραπεζες..κτλπ.

    Παντως εχω καπνισει και τον ιταλικο pueblo και τον ισπανικο..Υπαρχει αρκετη διαφορα ανα χωρα στο χαρμανι.Ο γερμανικος μου αρεσει περισσοτερο απολους και τον καθιερωσα,2ο σε προτιμηση βαζω τον ιταλικο..και τελος τον ισπανικο..ο οποιος εχω την εντυπωση οτι τον καπνισα ψιλομπαγιατικο οποτε ισως τον αδικω..Οσοι τον καπνισετε δοκιμαστε αν διακρινετε οτι εχει χαμηλη (περρισοτερο απο το φυσιολογικο ) υγρασια,να του βαλετε πετρα υγραντηρα...ειναι μια πετρα που την βαζεις σε καθαρο-απεσταγμενο νερο(ή βρασμενο) για 2-3 λεπτα και μετα για 1,5 ωρα...(αναλογα την περιπτωση),στον καπνο.Εχω παρατηρησει παντως τρομερες διακυμανσεις στην γευση και στην συμπεριφορα του καπνου...στο ιδιο σακουλακι...αναλογα σε την θερμοκρασια περιβαλλοντος θα βρεθω...ειναι λιγο μπελας να καπνιζεις καπνο χωρις προσθετα..γενικα θελει πειραματισμους με υγρασιες και θερμοκρασιες για να βρεις το τελειο..Εγω παντως με το που ερχεται το δεμα απο γερμανια,κραταω τους καπνους στην κουτα-απο πανω εφημεριδες..οπως δηλαδη μου το στελνουν..σε μια θερμοκρασια απο 18 εως 22 πιστευω ειναι ιδανικη θερμοκρασια για συντηρηση.Απο κει και περα ομως αν το ανοιξεις το σακουλακι σε αυτην την θερμοκρασια ειναι ψιλοξερος..με το που παw σε εναν χορο που εχει πανω απο 21 βαθμους γενικως,μια νορμαλ θερμοκρασια δωματιου ο καπνος απο μονος του περνει λιγο υγρασια παραπανω και ειναι φοβερος.Οπως και να χει οπως ειπα,ειναι ψιλομπελας σε σχεση με καπνους με προσθετα και γιαυτο δεν ξερω αν ο ελληναρας θα κατσει να παιξει με πετρες και υγρασιες..για να τον καπνισει οπως πρεπει (αλλιως θα τον καπνισει ξερο -οπου ουτε εμενα μαρεσει-χανει πολυ).

    Οσοι παρουν pueblo virginia ,ας τον δοκιμασουν με χαρτακι ocb μπλε , φιλτρακια rolling πρασινα (ή εστω κατι αλλο εκτος απο rizzla-swan) και να δοκιμασουν να το στιψουν σφικτα,χωρις πολλα-πολλα κενα ..και θα με θυμηθουν....


    Scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Δοκιμασα τον γερμανικό Pueblo και τον βρήκα καταπληκτικό ο καλύτερος που εχω δοκιμάσει τον συνιστω είναι πολυ ωραίος και μου άφησε θετική εντύπωση.Τον δοκιμασα με χαρτακι OCB Organic Hemp και φίλτρο OCB X-pert (που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα που έχω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρες σε όλους.
      Έπειτα από τον κίτρινο καπνό Manitou, κυκλοφόρησε στην Κύπρο ο πράσινος (Virginia Green) και ο ρόζ. Πρέπει να'χει καμιά βδομάδα που κυκλοφόρησαν και τα φέρνει άλλος διανομέας-άλλος από εκείνον που έφερνε τα τσιγάρα Manitou. Σύντομη κριτική του πράσινου που πήρα χθές: πολύ καλός, μεστός και γευσάτος. Προσωπικά με καίει λίγο στο λαιμό, αλλά φαντάζομαι είναι θέμα συνήθειας. Του λείπει η υγρασία (σε σχέση με τον Καρέλια π.χ.), αλλά λείπουν και τα σκουπιδάκια. Κυκλοφορεί στα 30 gr. Θα δοκιμάσω και τον ρόζ και θα επανέλθω.

      Διαγραφή
  122. axxxxxxx stin kypro pueblo manitou k edw stin ellada mas pianei kapnistiki isteria apo ta axira pou kapnizoume

    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. #$%ησέ τα... Μακάρι κι εδώ να φέρουν τίποτα καλό.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  123. Λίγη παραπάνω ποιότητα στους καπνούς δεν θα έβλαπτε... προφανώς βλάπτει κάποιους άλλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Mιλωντας με e-mail με μια εκπρόσωπο της Poschl Tabak, με ειπε πως ειναι στα αμεσα σχεδια τους να βγαλουν τον καπνο Pueblo στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Σκέφτομαι να αγορασω pueblo καθως κι αλλους καπνους απο το https://www.tabak-brucker.de/ που προτεινει ο πέτρος .Επειδη ειδα οτι τα μεταφορικα ειναι 17 eu σκεφτομαι να παρω ενα σχετικα μεγαλη ποσότητα (γύρω στα 10 ) ,θα εχω προβλημα με τελωνειο κι γενικοτερα με την αποστολη? Επισης με προβληματιζει κι ο τροπος πληρωμης , δεn μπορω να δω αν δεχονται prepaid καθως αυτος με ην καταθεση μου φαινετε περιπλοκος. Τελος ,προτεινεται τι καπνους να παρψ , προσανατολιζομαι σε additive free οπως pueblo , manitou american yuma κι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει άπειρους. Τους 9,5 στους 10 δεν τους ξέρω.

      Στη φάση σου είναι σίγουρα και ο Natural American Spirit.

      Προσωπικά θα έπαιρνα σίγουρα τους δύο γαλάζιους Γκολουάζ: Μελάνζ (τα γνωστά Γκολουάζ Μπρυν) και Καποράλ. Ιδιαίτερες γεύσεις, πρέπει να ξέρεις από πριν αν σ' αρέσουν ή όχι. Έχει κι ένα Γκολουάζ χωρίς πρόσθετα, που μάλλον πρέπει να είναι "συμβατικό" χαρμάνι (εννοώ όχι στο ως άνω περίεργο στυλ).

      Τα παραδοσιακά γερμανικά Schwarze Hand και Reval, επίσης ιδιόρρυθμες γεύσεις, είναι κάαααπως παραπλήσια με τα παραδοσιακά γαλλικά. Εγώ θα τα 'παιρνα, αλλά αυτό είναι και πάλι πολύ υποκειμενικό.

      Βλέπω επίσης αρκετή ποικιλία σε Javaanse Jongens. Έχει ο Πέτρος σχετική ανάρτηση, πάνε να δεις μερικές γνώμες.

      Μην ξεχνάς ότι με κλικ πάνω στη μάρκα σού εμφανίζει τις περιεκτικότητες και μερικές βασικές πληροφορίες (π.χ. το "air-cured" το καταλαβαίνω κι εγώ που δεν ξέρω γερμανικά!). Αν θες να δεις συγκεντρωτικά όλες τις μάρκες χωρίς πρόσθετα, πάτα Ohne zusatzstoffen.

      Επίσης τσέκαρε τις κονσέρβες των 100-150 γραμμαρίων, έχουν καλή έκπτωση αν πρόκειται για μάρκα που ξέρεις ότι τη θες.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι καλημέρα.
      Όλα καλά κι όλα ωραια με το tabak-brucker. Ομολογώ οτι έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να παραγγείλω τσιγάρα, αλλά εκείνα τα 17,5 ευρώ των ταχυδρομικών είναι καπως αποθαρρυντικά...

      Διαγραφή
  126. παιδια καπνιζω pueblo εδω και 2 χρονια ειναι υπεροχος βαρυς καθαρος καπνος.. το θεμα ειναι πως απο Ισπανια και Γερμανια που ημουν βρεθηκα Κυπρο για 6 μηνες.. ρωτησα παρα πολλα περιπτερα μηπως και υπαρχει αλλα ολοι με κοιτουσαν περιεργα! ευτυχως βρηκα εναν γνωστο μου μετα απο 1 μηνα, οπου καπνιζα οτι να ναι, να εχει στη κατοχη του Pueblo.. τελικα σε ολη την Κυπρο βρεθηκαν 3-4 περιπτερα να τον φερνουν αλλα με τιμη πολυ απαγορευτικη σε σχεση με της Ισπανιας και Γερμανιας. Μιλαμε για 7,5Ε πλεον.. μεχρι πριν απο 3 μηνες ηταν στα 4Ε αλλα αλλαξαν τη φορολογια και εδω..
    οποτε αν εχετε κανεναν Κυπρο μπορειτε να του πειτε να ψαξει και να στειλει.. λογικα αλλα παντα με την τιμη των 7,5
    αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. εχω βρει pueblo για αγορα online απο γερμανια κι συγκεκριμενα απο το pipe-shop.net κι σκεφτομαι να παρω 1000γρ , ξερετε αν το σαιτ ειναι εμπιστο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Na po k egw tin apopsi m os katikos exoterikou p kapnizei pueblo einai iperoxos ala oxi g oli mera einai na ton exeis k na ton kapnizeis opote exeis orexi paradigma me poto i meta apo ena kalo geuma ego prosopika ton xrisomopoiw etsi s sindiasmo me muratti ambassador gia ti diarkeia tis meras. Pantws einai o kaliteros kapnos p exo dokimasei an k vgazei tin pisti sto stripsimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Πρόσφατα μου έφερε ένας φίλος, από Αυστρία, Pueblo Burley Blend. Παρά την όποια εκτίμηση τρέφω προς τους υπόλοιπους additive free καπνούς (συμπεριλαμβανομένων των Pueblo Classic, NAS, Manitou) οφείλω να ομολογήσω ότι ο Burley Blend ήταν άλλης φύσεως εμπειρία. Κάπου ενδιάμεσα στη σακούλα έστριψα ένα τσιγάρο από τον Classic, με αποτέλεσμα να μου φανεί σα να καπνίζω άχυρο. Τα καπνά burley έκαναν και πάλι το θαύμα τους, όσο κι αν δε μ'αρέσουν πχ στον Drum (ναι, τον μπλε). Mακράν ό,τι καλύτερο έχω καπνίσει από στριφτό μέχρι στιγμής*. Καθώς επίσης και το απαραίτητο έναυσμα για να θέλω να δοκιμάσω Natural American Spirit Organic και Perique.

    *Γνωρίζoντας εκ των προτέρων ότι θα ενθουσιαστώ πολύ περισσότερο με καπνό Gauloises Mélange Original όταν με το καλό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Για το Perique κι εγώ έχω περιέργεια. Άμα το πετύχεις, ή κανένας άλλος φίλος, πείτε μας καμιά γνώμη.

    Το Gauloises όμως φίλε μπορεί να σε απογοητεύσει. Αν θυμάσαι τα τσιγάρα Γκολουάζ της ΣΕΙΤΑ, μην περιμένεις το ίδιο πράγμα. Παλιά ήταν όντως το ίδιο και καλύτερο. Τώρα το έχουν σπάσει με μεγάλο ποσοστό άσχετων καπνών (Βιρτζίνια;;), με μόλις ένα touch παραδοσιακής γκολουαζίλας.

    Αντίθετα το άφιλτρο Γκολουάζ, που το πέτυχα στο Βέλγιο, εξακολουθεί να σκοτώνει, παρά την υποχρεωτική συμμόρφωση προς τα ανώτατα όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβάινω απόλυτα την απογοήτευσή σου. Γενικά έχω αποδεχτεί ότι δεν τον πρόλαβα τον καπνό Gauloises. Όσο για τα άφιλτρα, αν έχουν μείνει ίδια είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Τα Gitanes Filtre, ας πούμε, απέχουν πολύ από τα παλιά. Τα άφιλτρα κάπως λιγότερο. Η απορία μου είναι η εξής, με κάποια site που πουλούν Gitanes και Gauloises με πίσσα 12(λογικά προορίζονται για Αμερική) υπάρχει η περίπτωση να θυμηθούμε την παλιά γεύση;

      Διαγραφή
  131. Μολις δοκιμασα απο γερμανια τον νεο Pueblo μπλε, καπνο.Μιλαμε αν ερχοντουσαν εδω αρκετα πραματα που κυκλοφορουν στhν γερμανικη αγορα θα νομιζαμε οτι ηρθαν απο το διαστημα...Ο μπλε pueblo ειναι ελαχιστα πιο ελαφρυς απο τον κλασσικο (στα χαρτια) κατι τετοιο δεν το καταλαβα βεβαια..και εχει αρκετα ανατολικα μεσα!Εμπειρικα σαν μονιμος καπνιστης του κλασσικου pueblo,νομιζω οτι μιλαμε για 70 virginia (ιδια καπνα με του classic) και 30 ανατολικα.Εξαραιτικος καπνος ισως καλυτερος και απο τον classic!!

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. θα ελεγα μιας και ψαχνεται καπνους να βρειτε εληνικους απο παραγωγο ελληνα.... αλλα προσοχη στους αλβανικους αυτον τον πολυ ξανθο νομιζω που τον βαφτιζουν αγρινιωτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Καλησπερα Πετρο και στην υπολοιπη παρεα.θελω την βοηθεια σας.Κανω camel εδω και 2 χρονια.το καφε σακουλακι και ειμαι ευχαριστημενος δεν εχω παραπονο.εδω και κανα 2μηνο αρχησα van nelle(μπλε) ο οποιος μου αρεσει και αυτος πολυ.Μιλαω για τις γερμανικες εκδοχες των καπνων βεβαια.καπνιζω με ασημι χαρτακια rizla και φιλτρακια oldholborn.τα χαρτακια σκοπευω να τα αφησω και να παω στα λιγο πιο χοντρα στυλ γαλαζια rizla.Επισης με τις κριτικες σου ψηθηκα για pueblo και american spirit.απο pueblo προτεινεις το καφε σακουλακι Η το γαλαζιο?ο american spirit αξιζει καθολου?και αν ναι,ποιος?γιατι ειδα σε κριτικη σου οτι σε σχεση με pueblo δεν παει μια ο american.επισης χαρτακια παχους περιπου σαν τα γαλαζια rizla ξερεις καμια μαρκα εδω στην γερμανια?σε οποιο μαγαζι και αν κοιταξα δεν εχει rizla παρα μονο τα κοκκινα τα οποιο δεν μου αρεσουν.Επισης να αναφερω οτι ψαχνω και για εναν μονιμο καπνο,ειτε ο pueblo ειτε ο american,ενω ειναι καλοι καπνοι,αξιζει να τους εχεις μονιμα Η μπορει να παθουμε καμια ζημια στον λαιμο?Επισης για manitou ποια εκδοχη προτεινεις?(απ οτι καταλαβες δεν μου αρεσει ο ελαφρης καπνος οποτε κανε τα κουμαντα σου αγορινα.)Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Καλησπερα σε ολους και Πετρο συγχαρητηρια για το site. Πριν λιγες μερες παρηγγειλα Pueblo απο Γερμανια με τιμη 3.90 ευρω τα 30γρμ. Τον ειχα δοκιμασει πρωτη φορα περσυ κ μαρεσε πολυ.Δε συγκρινεται με ταλλα αχυρα ....Επισης εστειλα μεηλ και στην Poshl Tabak κ τους ρωτησα αν σκοπευουν να τον φερουν Ελλαδα κ μου απαντησαν οτι ειναι στο πλανο να ερ8ει συντομα κ Ελλαδα.. Εδω ειναι κ το site που εκανα τη παραγγελια. http://pipe-shop.net/
    Μη το φοβαστε ευγενεστατοι στο μαγαζι εκει και πολυ εξυπηρετικοι! 7 μερες εκανα να παραλαβω τους καπνους. Τωρα μονο απο κει θα αγοραζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η τιμή ακούγεται εξαιρετικά δελεαστική: είναι περίπου το μισό απ' όσο κάνουν, κατά μέσο όρο, οι καπνοί εδώ. 1,30 ευρώ τα 10 γρ., ενώ στο ελληνικό εμπόριο κυμαίνονται γύρω στα 2 κόμμα κάτι ευρώ τα 10 γρ (βλ. στο Μαύρο Ρόδο, http://tomaurorodo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_25.html, τελευταία σχόλια). Ιδίως μάλιστα προκειμένου για έναν καπνό που συγκεντρώνει πολύ καλές κριτικές.

      Τα μεταφορικά τι κόστος έχουν;

      Διαγραφή
  135. Τα μεταφορικα ειναι 10 ευρω (κατι λιγοτερο γυρω στο 9.85). Απο 150 ευρω κ πανω παραγγελιες ειναι δωρεαν τα μεταφορικα. τα αναφερει κ στην ιστοσελιδα του μαγαζιου που εβαλα πανω. στο shipping. Ακομα κ με τα 10 ευρω παντως μεταφορικα παλι συμφερει. ειδικα αν παρεις για ολο το μηνα ναχεις. παντως τα 10 ευρω ειναι περιπου δυο καπνοι εδω στην ελλαδα. εμενα μου κραταει 2 μερες το πολυ ο 20αρης Craven που κανω. ο Pueblo με βγαζει 4 μερες αντε κ κατι, τα 30 γρμ. Ισως επειδη εχει λιγοτερο νερο αποτι οι αλλοι ειναι οντως 30 γρμ καπνου...σιγουρα μετραει,,,,γενικα παντως πολυ ικανοποιημενος ειμαι απτο μαγαζι κ ετοιμαζομαι να παραγγειλω μεγαλυτερη παρτιδα να χω για το μηνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Μπήκα και το διάβασα. Σόρι που σ' έβαλα στον κόπο λόγω βιασύνης/αφηρημάδας. Ευχαριστώ πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. τιποτα φιλε νασαι καλα. Δε με ενοχλησες καθολου αρκει να σε βοηθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. καποιος ασφαλης τροπος για να αγορασεις απο αυτο το e-shop? γτ οσο να ναι με πιστωτικη ενεχει κινδυνους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα εχω εναν λογαριασμο στην πειραιως αδειο και τον χρησιμοποιω για αγορες απο ιντερνετ. Οταν θελω να αγορασω κατι καταθετω λεφτα και η καρτα αναληψης λειτουργει σαν πιστωτικη στα διαφορα site.

      Διαγραφή
    2. αυτο ειναι το λεγομενο paypal?

      παντως μερικα site δεχονται μονο πιστωτικες

      Διαγραφή
    3. Την εχω συνδεσει και με το paypal αλλα η καρτα αναληψης της πειραιως λειτουργει και σαν visa στο internet, σαν χρεωστικη τραβαει οτι χρηματα εχει ο λογαριασμος. Αν γινει η στραβη και σου κλεψουν τον αριθμο visas+τριψηφιο το οποιο ειναι απιθανο αν εχεις ενημερωσεις και antivirous, θα παρουν ενα μυδι γιατι ο λογαριασμος ειναι αδειος.

      Διαγραφή
  139. πας βγαζεις μια προπληρωμενη που λειτοθργει σαν visa και τελειωσες. Εγω ετσι κανω ολες μου τις αγορες + τους καπνους απτο site που ανεφερα πανω. Βαζεις οσα λεφτα θες(ισα για την αγορα κ τελος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. θελω να παραγγειλω τσιγαρα απο το tabak brucker αλλα ειναι στα γερμανικα πως αλλαζεις την γλωσσα?
    επισης δεχεται χρεωστικη καρτα (paypal) ή μονο πιστωτικες?

    η προπληρωμενη καρτα ειναι σαν την χρωστικη? αυτο που λεμε αδειος λογαριασμος? στην εθνικη τραπεζα μπορω να βγαλω προπληρωμενη ή χρωστικη καρτα? ή μονο στην πειραιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Παιδες εχω εκπληκτικά νεα. Μετα απο επαφη με την Pöschl Tabak, με ενημέρωσαν πως καλως εχοντων των πραγμάτων, ο καπνος θα βγει τον Μαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Mr., 

      Thank you very much for your kind email and your interest in our PUEBLO. 

      Please be informed that we intend to introduce your favourite finecut to Greece quite soon. 

      If everything works according to the plan it might be ready for sale in Greece in May. 

      Best Regards, 

      i.V. Claudia Schratzenstaller 
      International Sales 

      Pöschl Tabak GmbH & Co. KG 
      Dieselstraße 1 
      D-84144 Geisenhausen 
      GERMANY 
      Tel. 0049 (0) 8743 / 971 - 170 
      Fax 0049 (0) 8743 / 971 - 111 
      e-mail: claudia.schratzenstaller@poeschl-tobacco.de 
      www.poeschl-tobacco.com 

      Pöschl Tabak GmbH & Co. KG (Reg. Gericht Landshut HRA 6553)
      Persönlich haftende Gesellschafterin: Pöschl Landshut GmbH (Reg. Gericht Landshut HRB 986)
      Geschäftsführer: Dr. Robert Engels (+01.01.2009), Dr. Ernst Pöschl, Dipl.-Kfm. Patrick Engels, 
      Alois Pöschl (+ 14.04.2013), Wilhelm Pöschl 

      Διαγραφή
    2. κατι μου λεει οτι ο Μαιος θα ειναι ο μηνας της Ελλαδας...εκλογες και θα φυγουν επιτελους οι προδοτες του μνημονιου,δημαρχος ο κασιδιαρης,τρομοκρατες να σκοτωνουν πρετεντερηδες & κλεφτες και κυκλοφορια pueblo. ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ.

      Διαγραφή
    3. Που κολλάνε οι εκλογές και όλα αυτά με τα καπνικά???

      Διαγραφή
    4. στο οτι πρεπει να βγουμε απο το ευρω και σταδιακα απο την ε.ε.
      το τσιγαρο στην ε.ε. εχει τελειωσει σε καμια δεκαετια παιζει να απαγορευτει,ηδη στην νεα ζηλαδια θα το απογορευσουν. η ελλαδα εχει μελλον μονο αν κανει συμμαχια με την ρωσια την νεα υπερδυναμη,εκει δεν υπαρχουν ορια σε πισσα/νικοτινη ουτε νεκροταμπελα η ρωσια ειναι η "ευρωπαικη αμερικη"

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ ότι πρέπει να βγούμε απο την ΕΕ και το ευρώ. Η ΕΕ το έχει παραξηλώσει με τα καπνικά. Το σφάλμα όμως τόσο της ΕΕ, όσο και της Ελλάδας περισσότερο είναι ότι... Δεν αισθηάζοντε στην ποιότητα, αλλά στην απαγόρευση και στην φορολογία. Συμφωνώ οτι η λύση είναι η έξοδος απο το ευρώ και την ΕΕ, ώστε η Ελλάδα να πάρει μια δική της πορεία όπως πρέπει

      Διαγραφή
  142. Τελικά δεν περναει μόνο η ελληνικη αγορά κριση στα καπνικα. Με τα χίλια ζόρια μου βρηκε ενας φιλος καπνο pueblo στην Ιταλία. Μου είπε πως παντού έβρισκε τις γνωστές μάρκες των μεγαθηριων πολυεθνικών. Τέλος πάντων, ο pueblo ήταν θεοξερος οταν τον άνοιξα, όπως πρέπει να είναι οι addictive free καπνοί. Καπνίζοντας τον μπορώ να πω πως στην αρχή τον ευχαριστήθηκα, αλλά προς τα τέλη της σακούλας με έπιασε ενας βήχας και αρχισα τα φλεματα, τα οποία δεν είχα ποτέ ξανά οταν κάπνιζα οποιαδήποτε άλλη μάρκα. Το αποτελεσμα, μιλάμε για έναν ωραίο καπνό τον οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να αντέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ύγρανέ τον! Το ότι τον έχουν ξερό για να μη χαλάσει επειδή δεν έχει συντηρητικά δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει και να καπνίζεται. Άλλωστε ο ξερός καπνός τρίβεται περισσότερο κι έχεις πολύ πιο πολλή άχρηστη αχυρόσκονη στο τέλος του πακέτου.

      Διαγραφή
  143. Η πετρα υγραντηρας ειναι απαραιτητο αξεσουαρ του Pueblo..λογικα μαζι μαυτο τον υγραντηρα θα τον προωθησουνε οταν θα ρθει εδω Ελλαδα,σε λιγο καιρο.Παντως ο υγραντηρας πρεπει να μπαινει οσο το δυνατον πιο νωρις,πριν στεγνωσει για τα καλα ενας καπνος...αλλιως μετα και να το υγρανεις θα ναι ψιλομαπα...και εννοειται Δεν πρεπει να υγρανθει παραπανω απο αυτο που πρεπει ο καπνος..γιατι μετα εχουμε αντιθετα αποτελεσματα

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Πρέπει να παρω υγραντηρα, αλλα πως χρησιμοποιείται; είμαι λίγο άσχετος σε τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.
    Λίγες παρατηρήσεις αν θέλετε σε όσα διάβασα παραπάνω.
    Ξεκινώ με τα e shops, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και την καλή ποιότητα του pipe-shop. Στα ιδια ταχυδρομικά (10 ευρ.) υπάρχει και το cigarworld.de, το οποίο διαθέτει πολύ καλή ποικιλλία και είναι δοκιμασμένο. Προσωπικά, δεν θα αγόραζα ποτέ από το tabak-brucker με τα ταχυσρομικά που έχει.

    Καπου παραπάνω διάβασα για perique και burley. Καταρχάς για το perique, επιτρεψτε μου να αμφιβάλλω αν οντως υπάρχει σε καποιους καπνους σε ποσοτητα μεγαλυτερη του 1%. Τούτο επειδή το perique ειναι τρομερα ακριβή ποικιλλία καπνού. Δεν αμφισβητώ τον Α ή τον Β κατασκευαστή, απλά νομίζω οτι θα περιέχει χαρμάνι που θα έχει μια επεξεργασία παρόμοια με αυτή του perique. τώρα, αν όντως έχει, αυτό ειναι κατι πολύ ευχάριστο. Απ'οσα θυμάμαι καπνίζοντας το american spirit perique blend απο Γερμανία, δεν μου έδωσε τέτοια αίσθηση. Το perique είναι πολύ πικάντικο και καιει καπως τον ουρανισκο, σαν να τρως μπουκοβο σε μικρη ποσοτητα. Όσο για τo burley, ανηκει (κατα τη γνωμη μου) στην κατηγορία αγαπω-μισώ. Είτε σου αρεσει πολυ, ειτε το σιχαινεσαι, δεν υπαρχει μεση λυση. Τετοια καπνα εχουν ιδιαιτερο χαρακτηρα. Για τον drum δεν θυμαμαι να εχει, σιγουρα εχει ο old holborn μπλε, που εκανα ενα τσιγαρο τρακα προσφατα, και μαλιστα σε καλουτσικη ποσοτητα.

    Υγραντηρες.
    Οταν κυκλοφορησε ο Pueblo στην Κυπρο ο υγραντηρας ήταν μεσα στη συσκευασια. Εχει οδηγιες πανω, απλα τον βαζεις 5 λεπτα στο νερο, τον σκουπιζεις καλα μετα και τον βαζεις στον καπνο. τα αποτελεσματα του είναι αριστα. Φανταζομαι οτι υπαρχουν τετοια πηλινα υγραντηρακια σε καπνοπωλεια. Προσωπικα θα επισκεφθω ενα στην Αδριανου, στο Μοναστηρακι, ενα στη Σοφοκλεους κι ενα ακομα στην Καραγιωργη Σερβιας την ερχομενη Πεμπτη. Συμφωνω 1000% με τον scorer για την υγρανση. Δεν χρειάζεται πολύ. Αυτό εξαρταται κυρίως απο το ποσο ξηρος είναι ο καπνος κατα την αγορα. Συνηθως 12-16 ωρες αρκουν, αλλα νομιζω οτι ειναι και θεμα πειρας απο ενα σημειο και μετα. Οταν ειχα παρει τον Pueblo για πρωτη φορα τον ειχα υγρανει ενα 24ωρο με αποτελεσμα να λασπωνει καπως και να διατηρει δυσκολη καυση. Προσωπικα θα προτεινα το εξης για τον Pueblο: επειδη ειναι virginia, αν τον παρετε να τον κλείσετε αεροστεγώς σ'ενα βαζάκι και να τον ξεχασετε για κανα τριμηνο σε σκιερο και χωρις υγρασια μερος. Οι βιργινιακοι καπνοι εχουν την ιδιοτητα να βελτιωνονται δραματικα με την παλαιωση. Το κανω με τους καπνους πιπας, εχω 'ξεχασει' ενα κουτακι βιργινιακο εδω κι ενα μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Καλημερα καλο μηνα. Ερωτηση προς ολους. Καποιος φιλος παραπανω ειχε λαβει ως απαντηση σε επικοινωνια με την εταιρεια που βγαζει τον pueblo οτι θα κυκλοφορουσε το μαιο στην ελλαδα. Ξερει κανεις κατι παραπανω;

    Κωστας μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Ειχα στειλει και γω mail στην εταιρεια μολις το διαβασα εδω για Μαιο... και μου απαντησαν οτι να περιμενω μια αμεση διαθεση του pueblo στην ελληνικη αγορα.Δεν μου ειπαν βεβαια Μαιο.. ή ακριβως το ποτε....λογικα συντομα θα ειναι στην αγορα μας!


    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Αμην και ποτε.θελω πολυ να δοκιμασω αυτο τον καπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Καλού - κακού κρατήστε μικρό καλάθι. Προσωπικά, τον δοκίμασα σε Ισπανία και Ιταλία και δεν μου άρεσε. Γούστα είναι αυτά. Όπως είπε άλλωστε και κάποιος φίλος πιο πάνω, περί ορέξεως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. εχουμε κανενα νεο αν ηρθε ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. καπνός σαν τον pueblo δεν υπάρχει.ο καλύτερος καπνός με διαφορά.τον κάνω μήνες και δεν τον αλλάζω με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Είχα κι εγώ μια σύντομή επικοινωνία με την pöschl και μου έστειλαν το ακολουθο :
    Dear Mr. Pantazis,

    Thank you very much for your kind email.

    We are planning to enter the Greek market in the near future, until then you might order our PUEBLO from an online shop such as www.Tabak-Brucker.de or others.

    Wishing you always great pleasure with our PUEBLO and a quick supply on the Greek market.

    Best Regards,

    i.V. Claudia Schratzenstaller
    International Sales

    Pöschl Tabak GmbH & Co. KG
    Dieselstraße 1
    D-84144 Geisenhausen
    Germany
    Πάντως αν και αναφέρει ότι στο άμεσο μέλλον σκοπεύουν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά εμένα δεν μου διευκρινησαν τίποτε για το Μάη ή κάποιο άλλο μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως χλωμό το βλέπω να έρχεται Ελλάδα, αλλά και αν έρθει σε τι συσκευασία θα κυκλοφορισει; Αν βγει στην αγορά με 30g θα είναι ασύμφορο το κόστος του με τέτοια υψηλή φορολογία. Επιπλεον προσωπικά πιστεύω θα έχει ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς μια και της μόδας είναι οι καπνοί με αρωμα κολώνια. Βασικα η απαντηση που σου δώσανε φίλε Lemonator εμένα μου φαίνεται πολύ γενική και αόριστη, μιας και εδω και πολύ καιρο 'θα και θα' λένε από την εταιρία σε άλλους αναγνώστες του μπλοκ που της στείλανε μέιλ.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι άγνωστος καπνός. Μπορώ να πω ότι είναι ο πιο γνωστός στην Ελλάδα απ' όσους δεν υπάρχουν στο εδώ εμπόριο. Και στις χώρες που κυκλοφορεί τον έχω δει πολύ συχνά να τον καπνίζει κάποιος, ιδίως νέοι. Η φορολογία θα τον τσακίσει όσο και κάθε άλλον, αλλά πέρα από αυτό νομίζω ότι αν έρθει θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα. Βέβαια όχι με 30 γραμμάρια, πλέον όλοι οι καπνοί κυκλοφορούν σε μικρές συσκευασίες - αφού τα 20 γραμμάρια έχουμε φτάσει να τα λέμε «μεγάλη» συσκευασία, φαντάσου!

      Διαγραφή
    3. Άμα είναι να τον στηρίξει η νεολαία στην Ελλάδα, βράσ' τα. Αυτοί φουμαρουν ότι τους πλασάρουν οι πολυεθνικές για να θεωρούνταιεσα στη μόδα. Έχω ανιψιά φοιτητές που κάνουν μαρλμπορο επειδή το κάνουν και οι άλλοι και δε θέλουν να ξεχωρίζουν. Άσε τη νεολαία δεν καταλαβαίνει τι εστί ποιοτητα. Έξω ίσως να είναι πιο ψαγμένοι με τους καπνούς.

      Διαγραφή
    4. Χμ... Καρφώθηκα, ε;
      Όταν έλεγα νέους σκεφτόμουνα τριαντάρηδες!

      Διαγραφή
  153. Φίλε νοσταλγε σε κάποια πράγματα συμφωνώ σε κάποια άλλα που λες οχι. Καλά η αόριστη απάντηση και μένα με ξενισε και ψιλοχλωμο το βλέπω το εγχείρημα. Απο την άλλη Ναι οι περισοτεροι καπνίζουν χορταρια και αρχικά εστω ίσως πατωσει. Αλλά πολλοί είναι νομίζω κι αυτοί που θα εκτιμούσαν έναν καλό καπνό και σιγά-σιγα να μυηθούν κι άλλοι (βλ. Εξελενς στα έτοιμα). Εξάλλου τόσο στο μπλογκ όσο και έξω βλέπω όλο και περισσότερους να παραγγέλνουν καπνούς από έξω ή να είναι πρόθυμοι να το κάνουν είτε έστω να ψάχνονται λίγο περισσότερο. Απλά πιστεύω ότι μιας και η pöschl όπως και να το κάνουμε κολοσσος δεν εείναι δεν ξέρω αν θα ρισκάρει χρήμα και μάλιστα για μια μικρή σχετικά αγορά. Εξάλλου και οι καλές πολυεθνικές-κολοσσοι με τα μεγάλα σήματα (Φίλιπ μορρις με μαλμπορο που σκίζει ή και ιμπεριαλ με χρυσή Βιργινία) δεν νομίζω να διστάσουν να βάλουν το χεράκι τους για κι άλλη αύξηση στο στριφτό κι ο πουεμπλο να μην αντεχεται χρηματικά. Εξάλλου όσο και να αυξηθούν αυτές τα χρήματαωγια ναά στηρίξουν τα προϊόντα τους τα έχουν. Ιδίως αν ειναι να βγάλουν έναν εν δυνάμει επικίνδυνο ανταγωνιστή. Έτσι Δεν ελπίζω και πολλά. Με χύμα μας κόβω και φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην παρούσα κατασταση ακριβως όπως το είπες με χύμα.

      Διαγραφή
  154. Eχουμε καποιο νεο για τον Pueblo,για την κυκλοφορια του στην ελληνικη αγορα?Μαιο ειχανε πει οτι θα κυκλοφορουσε.

    Scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Πιεσα την εταιρεια λιγο παραπανω κ με οτι κατι εγινε με κατι θεματα με το κρατος κ ετσ θα καθυστερησει καιρο.ημερομηνια δεν μ παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, πρόβλημα με το ελληνικό κράτος;;;; Αδυνατώ να το πιστέψω... Μάλλον θα κατάλαβαν λάθος αυτοί.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  156. Ουτε γω το πιστευω αυτο.καθως σε ολους μας λενε τα ιδια.δν νομιζω η εταιρια να ρισκαρει να μπει στην ελληνικη αγορα.ειμαι το ατομο που εγραψε πανω απο τον κ. Κωστα Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους. Βασικά στην αρχή το έλεγα ειρωνικά, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να ζύγισε τις πιθανότητες που έχει και το μερίδιο αγοράς που θα χτυπήσει και δεν τη συμφέρει. Όπως και να έχει καλό θα ήταν να τον δούμε στην ελληνική αγορά.
      Και κάτι άσχετο με το παρόν θέμα: Marlboro red από Βουλγαρία κατά τύχη κάπνισα χθες, πολύ ανώτερο κατά τη γνώμη μου από το ελληνικό, ωραίο άρωμα και γλυκόπιοτο, με διπλό χαρτάκι πριν το φίλτρο όπως έχουν τα gold εδώ και σαφώς πιο φθηνό (5,91 λέβα).

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
    2. Πρεπει να ανέβηκαν και εκει τα τσιγαρα.Πριν κανενα τριμηνο το Μαρλμπορο είχε 5 λέβα. Οι αναλογίες ήταν 10 και 0,8;Βλέπω πως η Φίλιπ Μορρις σε πολλές χωρες της ανατολικής Ευρωπης,βάζει διπλο χαρτάκι στο Μαρλμπορο και το κάνει ακόμα πιο ελαφρυ με 9/0,7 ή και 8/0,6!

      Διαγραφή
    3. Ναι, είχα δοκιμάσει 2 κούτες από Βουλγαρία πριν λίγο καιρό. Οι αναλογίες ήταν 9/0,7, ελαφρύ δηλαδή και σαν γεύση ούτε κρύο ούτε ζέστη. Καλά, αυτό το διπλό χαρτάκι σε κανονικού βάρους τσιγάρο που το πας? Άσε που οι τιμές τους θυμίζουν πλέον Ελλάδα. Από Βουλγαρία αξίζει να αγοράσεις ντόπια κρασιά. Είναι φθηνά και εξαιρετικής ποιότητας.

      Διαγραφή
    4. 9/0,7 Πέτρο αυτό που έκανα εγώ.

      Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  157. Το θεμα ειναι γιατι αφηνει ελπιδες οτι θα ερθει ελλαδα?ολοι μεσα μας ξερουμε πως δεν θα περασει ουτε τα συνορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Eντάξει ρε παιδιά δεν μιλάμε και για τα Nat Sherman.H κριτική όταν γραφτηκε αφορουσε τον Pueblo απο την Ισπανία που για κάποιο λόγο μου φάνηκε πολύ ωραίος.Οταν μετα απο χρόνια μου εφεραν μια σακούλα απο Γερμανία,δεν μπορουσα να τον καπνίσω με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε Πέτρο! και λέω, τι γίνεται, μόνο εμένα δεν μου άρεσαν?

      Διαγραφή
    2. ακομα και ο καλυτερος καπνος είναι χειρότερος από ένα μεσο φθηνο τσιγαρο

      Διαγραφή
  159. Pueblo Burley blend από Γερμανία
    τιμή 4.10
    Ο καπνός ανοίχτηκε προχθές. Αντιλήφθηκα ένα διακριτικό άρωμα προτού τον ανοίξω. Ανοίγοντας είδα έναν ξερό καπνό, καλοκομμένο και έστριψα ένα τσιγάρο με σλιμ φιλτράκι. Μου φάνηκε πολύ βαρύ και ξερό. έβαλα δυο υγραντηράκια του και τον άφησα όλο το βράδυ. Εχθές πρωί είχε την σωστή υγρασία και ξεκίνησα να καπνίζω.
    Έχω πολλά διαφορετικά πολύ λεπτά χαρτάκια τα οποία σε όσους καπνούς είχα δοκιμάσει έως τώρα μου φαίνονταν τα ίδια. Μεγάλο λάθος με αυτόν τον καπνό είδα μεγάλες διαφορές. Αφού έσβησα 4-5 κατέληξα σε Pure Hemp χαρτάκι dissovery ultra slim φιλτράκι.
    Ο καπνός είναι όντως διαφορετικός από ότι είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα. Χωρίς αρώματα, καπνίζεις και ο χώρος δε γεμίζει με τσιγαρίλα. Καταλαβαίνω δύο χαρμάνια καπνού και δεν είναι βαρετός. Όποιος τον δοκίμασε είπε καλά λόγια.
    Ξεκινώντας το τσιγάρο σου φαίνεται σχετικά ελαφρύ αλλά μετά τη μέση γίνεται αρκετά δυνατό, τόσο πολύ που όταν έκανα ένα βιαστικά με μεγάλες τζούρες την ψιλοάκουσα. Δεν ενοχλεί καθόλου το λαιμό και αφήνει μια πολύ ευχάριστη γεύση για αρκετή ώρα. Γεμάτο τσιγάρο, δε ζητάς δεύτερο στα καπάκια. Καπνίζω ένα κάθε 1-2 ώρες εκεί που έκανα τα διπλάσια. Συνοψίζοντας, ένα πάρα πολύ καλό τσιγάρο που θα αρέσει στους περισσότερους, αλλά δεν είναι για χόρταση. Κάνεις 5 την ημέρα τα οποία τα ευχαριστιέσαι μέχρι τέρμα και καμμια 10αριά έτοιμα. Κρατάω βέβαια μια πισινή γιατί δεν έχω τελειώσει ακόμα το πακέτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπνός έχει τελειώσει και μου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Έπρεπε να κάνω ένα σφιχτό στρίψιμο και έτσι πήρα το αποτέλεσμα που θέλω

      Διαγραφή
  160. https://estrifto.skroutzstore.gr/c.Kapnos-gia-Adeia-Tsigara.259559.html

    rixte mia matia edw aksizi!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραιος φιλε το μαγαζι εχει πολύ καλες τιμες μεγαλη ποικιλια ενώ το μαγαζι στελνει 100% αυθεντικα προιοντα μιας και υπαρχει, στην πλατεια κλαυθμονος στην στοα πηγα από περιεργεια,
      ισως παρω τον καπνο στριφτου oriental με μπασμα και σαμσουν(κατερινης)
      στελνει και επαρχεια, Πετρο ριξε μια ματια στους καπνους για στριφτο

      Διαγραφή
    2. Εριξα,αλλά τόσο λεφτά για τυφλό πείραμα δεν τα κάνω.Αλήθεια τον καπνό τον πουλάνε με ταινία φόρου;

      Διαγραφή
    3. petro o kapnos exei tenia forou einai free additive epeksergasmenos sto heri k ta xarmania einai allo epipedo egw exw dokimasi tous treis kapnous k ta spane apla !!!!!!!!!!!!
      bigvag

      Διαγραφή
  161. Για καπνό colts american mixture, υπάρχει καμία γνώμη?? Αξίζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Manitou Virginia Green από Γερμανία
    τιμή 4.60
    Ο καπνός στο άνοιγμα ήταν τελείως ξερός χωρίς αρώματα. Με δύο υγραντηράκια για ένα βράδυ έγινε ότι πρέπει. Τον ταίριαξα με χαρτάκια σέρτικο πορτοκαλί και φιλτράκια σερτικο σλιμ ενεργού άνθρακα.
    Βιρτζίνια καπνά με έντονη ποιοτική γεύση χωρίς να μπουχτίζει. Δυνατό αλλά όχι βαρύ. Δεν γεμίζει τον τόπο τσιγαρίλα και δεν ενοχλεί στο λαιμό. Το κάπνισα ευχάριστα μέχρι τα τελευταία τρίμματα παρόλο που ήταν ανοικτός 5 μέρες.
    Τον προτείνω ανεπιφύλακτα για δοκιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Pielroja Rolling Tobacco από Γερμανία
    τιμή 3.85
    Καπνός ξερός χωρίς αρώματα. Δεν κατάφερα να τον ταιριάξω με χαρτάκια φιλτράκια γιατί έχει μια έντονη γεύση που καλύπτει το χαρτάκι και με ότι και να τον καπνίσω είναι πάνω κάτω το ίδιο.
    Δεν ενοχλεί λαιμό. Δεν είναι βαρύς καπνός αλλά έχει πολύ έντονη γεύση τσιγαρίλας που σχεδόν "μουδιάζει" το στόμα, κι έτσι κάποιες στιγμές νομίζω ότι καπνίζω στούκας και σβήνω το τσιγάρο στη μέση. Η γεύση του δεν είναι καθόλου ποιοτική και η αίσθηση που αφήνει είναι περίεργη.
    Τι να πω?... σα να καπνίζεις χορτάρι, για να μην πω σανό. Ε εντάξει μπορεί και να υπερβάλω λίγο γιατί πριν από αυτόν κάπνισα Pueblo Burley και Manitou Virginia Green που είναι αστέρια. Παίζει και να καλόμαθα
    Αν το θες απλά για να καπνίσεις είναι μια χαρά, αλλά επειδή εγώ το τσιγάρο το έχω σαν απόλαυση δε με βλέπω να τον τελειώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή