ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Marlboro Gold Original


Στα πλαισια της ποιοτικης και εμφανησιακης ανανεωσης που πραγματοποιουν εδω και καποιο διαστημα οι τρεις μεγαλες πολυεθνικες καπνοβιομηχανιες,ήρθε και η ωρα του Marlboro να επανακυκλοφορησει με άλλο design,ελαφρως διαφορετικο χαρμανι και ....ελαφρως ανανεωμενη ονομασια. Το Marlboro Gold Original εφτασε και στην Ελλαδα!
Ενα γενικο πρωτο σχόλιο ειναι πως η Philip Morris εκανε θετικες αλλαγες ακομα και στα Ελληνικα σηματα σαν το Σαντε και τους Ασσους,το ιδιο ισχυει και για την ΒΑΤ. Το Μarlboro πάντως ως το πιο επιτυχημενο τσιγαρο στην ιστορια,βασικα για λογους Marketing και όχι ποιοτητας,απαιτουσε προσεκτικες κινησεις. Κατα την γνωμη μου το νεο πακετο ειναι αισθητικα καλυτερο,ενω θα μπορουσε να ειναι τολμηροτερη η ανανεωση και να γινοτανε και το φιλτρο λευκο.
Για το χαρμανι ακουσα τοσα αρνητικα σχολια,που υπεβαλα χαρη περιεργειας τον εαυτο μου,στο βασανιστηριο να καπνισει ενα τοσο αδιαφορο και αγευστο τσιγαρο σαν το Μarlboro. Ειλικρινα δεν καταλαβα καποια συγκλονιστικη διαφορα στην γευση,ισως μια μικρη βελτιωση, αφου μου φανηκε λιγοτερο κακο απο αυτο που θυμομουν,αν και δεν ειμαι σιγουρος πως εγινε καποια μονιμη αλλαγη στο χαρμανι, αφου το τσιγαρο αυτο,δεν φημιζεται για την σταθερη του γευση.Αλλωστε πιο πολυ την εικονα του (πολιτικα ορθου πλεον) Καου-μπου πουλαει η Philip Morris,παρα καπνα.Η αλλαγη πάντως δεν εχει καμια σχεση με αυτη που εγινε στο Camel πριν χρονια. Θα ακολουθησουν καποιες μικροτερου βεληνεκους αλλαγες και στο κλασσικο κοκκινο πακετο.

85 σχόλια:

  1. athlio paketo!
    na doume pos tha nai kai to kainourio prince...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο πακετο καλυτερο απο το προηγουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΤΡΟ, ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΜΑΛΛΟΝ "ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ" ΤΥΠΟΥ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΛΕΥΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ "ULTRA LIGHT" ΤΣΙΓΑΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ MARLBORO LIGHTS TO ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ!ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ(2005)ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ!ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marlboro Lights (προσφάτως Marlboro Original Gold) κάπνιζα για 7 χρόνια (2 πακέτα ημερησίως)..
    Η γεύση του έχει αλλάξει στο καινούργιο πακέτο αλλά λογικό είναι να μην καταλαβαίνει τη διαφορά κάποιος που δεν τα καπνίζει εντατικά μιας και ψιλοαδιάφορη ήταν και παλιά ψιλοαδιάφορη είναι και τώρα..
    Προσωπικά δεν μου αρέσει η καινούργια γεύση (μάλλον επειδή είχα συνηθίσει πολύ την παλιά) για αυτό και τα εγκατέλειψα..
    Τελικά έχω συμπεράνει ότι ουσιαστικά τα μόνα πλεονέκτηματα που έχουν πια τα "Marlboro Gold" είναι η διαθεσιμότητα (βρίσκεις παντού και πάντα και σχετικά "φρέσκα πακέτα") και φυσικά η μόστρα (άλλο να ακουμπάς στο τραπέζι το μαρλμποράκι και άλλο τα καρελλια Blue..), τα οποία έχουν την ίδια πάνω κάτω ποιότητα αλλά κοστίζουν σχεδόν 1 ευρώ λιγότερο)
    Γενικότερα πάντως μετά από πειράματα των τελευταίων ημερών έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατηγορία των πάλαι ποτέ Lights τσιγάρων έχει καταντήσει απίστευτα άγευστη και αδιάφορη. Δύσκολα ξεχωρίζει η γεύση (πια γεύση?) του ενός από το άλλο, απλά επιλέγεις και προτιμάς να καπνίζεις αυτό που σε ενοχλεί λιγότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την "μοστρα" που ειπαμε, ειναι στην προσωπικοτητα του καθενα,με τι νιωθει ανετα. Εμενα πάντα με αποθουσαν τα mainstream προιοντα, απο τοτε που ξεκινησα να καταναλωνω.Δεν ενιωθα ανετα καπνιζοντας Marlboro,πινοντας Jonhhie Walker με Coca Cola ή τρωγοντας πλαστικο φαγητο. Μου αρεσαν ή τα πολυτελειας ή τα ρετρο-cult.Φυσικα μεγαλωνοντας πηγαινεις πάσο σε ορισμενα πραγματα,αλλα ακομα και σημερα τα διεθνη προιοντα μαζικης καταναλωσης μου προκαλουν μια ενστικτωδη απεχθεια.Οφειλω να ομολογησω πάντως,πως το αμερικανικο Μαρλμπορο Λαιτς ειναι γαμω το τσιγαρο,το Ελληνικο ποτε δεν μου αρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτο το πακετο ουτε ασχημο ειναι ουτε αμορφο
    μια χρυση μετριοτητα δηλαδη
    υπερβολικα μοντερνο νομιζω η φιλιπ μορις ακολουθησε το αλα νταβιντοφ δρομο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to paketo einai arketa kalitero se sxesei me to prohgoumeno...ligo pio monterno 8a elaga !!
    vsk egw kapnizw prince kai ekei 8a ginei alagei sto paketo....elpizw na mn alaksoun kai tn geush tou tsigarou pros to xeirotero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. exete yp opsin sas poia alla paketa tha allaksoun ektos apo to marlboro kai to prince ?
    to teleutaio shma to phre h bat ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχεδον όλα τα σηματα των ΒΑΤ,Philip Morris,JTI γινανε δεκτες αλλαγων τον τελευταιο 1 1/2 χρονο.Στις δυο πρωτες εταιρειες οι αλλγες ηταν και ποιοτικες δηλ. βελτιωσαν τα προιοντα τους. Το Prince απο το 2008 ανηκει στην ΒΑΤ,πιστευω πως η εταιρεια θα βελτιωσει και το χαρμανι όπως εκανε και στα αλλα σηματα της που αλλαξε το πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε φιλε ποια Ηοuse of Prince και Παπαστρατος; Ως εταιρειες εχουν παψει να υφιστανται,απλα μενει το όνομα για λογους εμπορικους. Η Η.Ο.Ρ. ηταν εταιρεια της Δανεζικης Ορλικ,Νο1 εταιρειας σε καπνους πιπας και στην παραγωγη στριφτων.Τωρα ανηκει στην ΒΑΤ,μαλιστα απο του χρονου ο νεος ιδιοκτητης θα σταματησει την παραγωγη του Prince στην Δανια,γιατι ο Δανος εργαζομενος εχει δεκα φορες υψηλοτερο κοστος απο τον Ρουμανο,μια και στην Ρουμανια σκοπευει να παει η ΒΑΤ την παραγωγη της.
    Για την Παπαστρατος: η Παπαστρατος δεν υπαρχει Philip Morris Hellas ειναι η εταιρεια. Απο του χρονου νομιζω θα σταματησει να αναγραφεται το ονομα Παπαστρατος και στα πακετα των τσιγαρων,αφου μεχρι το 2011 θα εμενε το ονομα μονο για την Ελληνικη αγορα. Ο Ασσος και το President στο εξωτερικο γραφουν απλα Philip Morris απο το 2003 και επαψαν να εξαγωνται απο την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Παπαστρατος ανηκει στο 100% της στην Philip Morris Ηοlland απο το 2003.Η Philip Morris μαλιστα φτιαχνει και σχεδον όλα τα αλλα τσιγαρα της στο εργοστασιο του Παπαστρατου,ενω στα πρωτα χρονια ειχε διορισει ξενο διευθυντη. H συμφωνια προεβλεπε την διατηρηση του ονοματος Παπαστρατος για 8 χρονια,στην εσωτερικη αγορα,ενω τα εργοστασια της εταιρειας στην Ουκρανια και την Ρουμανια περασαν απευθειας στην Philip Morris. Η Παπαστρατος δεν εκλεισε με την εννοια πως το εργοστασιο εξακολουθει να υπαρχει και να παραγει,απλα εξαγοραστηκε.
    Παντως η Philip Morris μπορει να ειναι μια πολυεθνικη με υποκριτικη πολιτικη(εφτασε στο σημειο να υποστηριζει τον αντικαπνιστικο αγωνα),μπορει στην ουσια να ελεγχει και μια σειρα αλλων ειδων επιχειρησεις σαν την Κραφτ(ιδιοκτητρια ακομα και της ...Μερεντας),παντως παραγει στην Ελλαδα και αποροφα πάνω απο το 50% των Ελληνικων καπνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχω να κάνω δύο παρατηρήσεις
    1.Το Marlboro Lights νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση με το Marlboro Gold Touch.Είναι διαφορετικά πακέτα και διαφορετικά τσιγάρα.Εκτός αν λέτε παλιό τσιγάρο που δεν το έχω υπόψην μου.

    2.Τα Prince αν δεν κάνω λάθος δεν ανήκουν ούτε στη BAT ούτε στην Philip Morris, είναι εταιρια από την Δανία με μοναδικό τσιγάρο που φέρνει στην Ελλάδα το Prince.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα prince ανοικουν στην house of prince

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με εκνευριζουν ανθρωποι που ειναι αμαθεις και επιμενουν να λενε την ανοησια τους. Ο ανθρωπος εγραψε πως η House of Prince εξαγοραστηκε απο την ΒΑΤ και η Παπαστρατος απο την Philip Morris. Ολα αυτα δεν ειναι κρατικα μυστικα,με ενα απλα googlαρισμα στο διαδυκτιο επιβεβαιωνονται. Ελεος δηλαδη,ποσο απειρη μπορει να ειναι η ανθρωπινη βλακεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οντως με λίγο ψαξιμο έχετε δίκιο.Αλλα η ανθρώπινη βλακεία φαίνεται επισης όταν δεν υπάρχει επιμονή και συγκράτηση νεύρων!Γι'αυτό κάντε ένα τσιγαράκι από την BAT για να χαλαρώσετε!Επίσης δεν μου απάντησε κανείς αν το πακέτο αυτό είναι το καινούργιο των Marlboro Lights ή το καινούργιο του Marlboro Gold Touch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο αντικαταστάτης των Marlboro Lights είναι. Απλή συνωνυμία με το Marlboro Gold Touch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσωπικά θεωρώ ότι η νέα αλλαγή στο Marlboro Lights είναι μια αποτυχία. Τα καπνά του έχουν άλλη γεύση από αύτό που γνωρίζαμε και αισθητικά παραπέμπει στα πολύ ελαφριά τσιγάρα, όσον αφορά στην εμφάνιση.
    Ξεκίνησα να καπνίζω Silk cut μωβ, το οποίο θεωρώ ότι είναι κλάσης ανώτερο σε όλους τους τομείς. Το MARLBORO LIGHTS θα το βαθμολογούσα 5 στα 10 και το Silk cut 8 στα 10. Θέλω όμως και τη γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα συμφωνησω και με τον ανωνυμο περι βλακειας και με τον Σωτηρη. Όντως και εμενα με κουραζουν χρηστες αλλα και ανθρωποι στην ζωη μου,που επιμενουν με στομφο σε πραγματα που αγνοουν.Το θεωρω υψιστο δειγμα ηλιθιοτητας.Για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι καθολου στον Σωτηρη,τα σχολια του οποιου ειναι ευγενεστατα και καλοδεχουμενα με το παραπάνω.
    Απο την άλλη μερια με εκνευριζει η αγενεια μεταξυ γνωστων και αγνωστων και οσο μπορω θελω να την αποβαλω απο την ζωη μου, σε προεκταση και εδω. Δεν διαγραφω σχολια χρηστων ακομα και μερικα που δεν μου αρεσουν,ισα-ισα χαιρομαι με την συμμετοχη, αφου οι "κριτικες" ειναι ενδεικτικες για να ξεκινησει η κουβεντα,αφου ως φορουμ ανταλλαγης αποψεων περι καπνισματος βλεπω αυτο το μπλογκ,μια και μαθαινω και εγω και μπορω να κουβεντιαζω για το χομπι μου. Για την προστασια του,δεν θα ανεχτω προσβλητικα σχολια μεταξυ των χρηστων και οτιδηποτε αναλογου υφους θα το διαγραφω. Ας διαφωνουμε ευγενως λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γενικά, το Silk cut έχει μια περίεργη μυρωδιά αλλά είναι καλό τσιγάρο και πολύ mild. Το προτείνω ως μια καλή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομίζω ότι πρέπει να διασπασθεί η παντοδυναμία του Marlboro. Καιρός για καινούριες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξεκινισα προσφατα να καπνιζω και εγω το Silk cut μωβ και το θεορω κορυφαιο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άλλη μια καλή επιλογή είναι το Καρέλια χρυσή κασετίνα το lights. Καλό τσιγάρο, προσεγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. To Silk Cut μωβ είναι μια καλή εναλλακτική λύση (σίγουρα αναβάθμιση απο τα Marlboro Gold Original), Καρέλια χρυσή κασετίνα light δεν έχω καπνίσει (η κανονική χρυσή κασετίνα πάντως είναι μια χαρά τσιγάρο)...
    Μία ακόμη πρόταση είναι τα Prince Highland Taste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το μόνο κατά του Silk cut είναι μια ελαφριά, ανεπαίσθητη πικρίλα προς το τέλος, ενώ η χρυσή κασετίνα lights είναι «σκληρή» στο κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το PRINCE το κάπνιζα χρόνια ως φοιτητής. Τσιγάρο με καλό μίγμα, αλλά εξαιρετικά δυνατό και δημιουργούσε μια ξηρασία στον λαιμό. Εν τούτοις συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλά τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα Prince Highland Taste δεν έχουν απολύτως καμία σχέση ούτε με τα παλιά Prince, ούτε καν με τα τωρινά πολύ μέτρια Prince Rich Taste.
    Τελείως διαφορετικό τσιγάρο.
    Αν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θέλω ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο για την Χρυσή κασετίνα lights, και γενικά για την Χρυσή κασετίνα από κάποιον που ξέρει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε Κρητικε,για να μην μπαχαλευονται όλα τα θεματα,αν ψαξεις το blog θα βρεις αφιερωματα και σχολια για την Χρυση Κασετινα,το Silk Cut,το Prince και όποιο αλλο τσιγαρο τραβαει η καρδια σου.Εκει μπορεις να διαβασεις και να σχολιασεις για τις μαρκες αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα καινουρια Marlboro lights εχουν τραγικη αισθηση στο λαιμο! Μεγα λαθος που τα αλλαξανε! Ποια μου προτεινετε τωρα; απο ξενες μαρκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξενομανης ε; Κανε Dunhill International που ειναι με 100% καθαρο καπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συμφωνώ, το Dunhill είναι ένα τσιγάρο που πρέπει να υπερκεράσει το Marlboro. Είναι καλύτερο και ποιοτικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ.Η ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ MARLBORO.KAΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ, ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    ΤΟ MALBORO GOLD ORIGINAL ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ MALBORO LIGHTS ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΙΑ LIGHTS, ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
    Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΛΛΑΞΕ - Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - Η ΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ - ΤΟ ΣΗΜΑ.
    Η ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Η ΙΔΙΑ!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΓΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!!!
    SORRY ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΑΤΕ :-)
    Η ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπαρχει διαφορα φιλε αναμεσα στο σκληρο και το μαλακο πακετο. Εγω καπνιζω marlboro μαλακο και το σκληρο παργματικα ΔΕΝ μπορω να το καπνισω. Η διαφορα πιθανοτατα να οφειλεται στο φιλτρο, ωστοσο ναι υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για να σου φυγει η περιεργεια θα σου γραψω οτι γνωριζω: Οταν ξεκινησα το καπνισμα,το Prince ηταν de facto διαφορετικο στο σκληρο εν σχεση με το μαλακο πακετο,αφου δεν ειχαν καν την ιδια πισσα και νικοτινη. 1,3 και 15 ειχε το σκληρο, 1,2 και 14 το μαλακο. Τι γινεται σημερα δεν γνωριζω αφου δεν ειμαι ιδιαιτερος γνωστης αυτου του τσιγαρο.
    Το Camel εχει αρκετα μεγαλες διαφορες; μεταξυ σκληρου και μαλακου,αφου το μαλακο ειναι πιο αρωματικο,καιγεται πιο γρηγορα ακομα και τα γραμματα Καμελ στο τσιγαρο ειναι πιο εντονα τονισμενα.Το σκληρο εχει πιο γεματη γευση,λιγοτερο αρωματικη. Προτιμω το Καμελ μαλακο.
    Το Μαρλμπορο δεν ειναι τσιγαρο με σταθερη γευση, συνηθως ομως τα μαλακα πακετα ειναι πιο αγευστα και πιο ελαφρυα και δυσκολευομαι να τα καπνισω μεχρι την μεση χωρις χασμουρητο.Το σκληρο εχει πιο συγκεκρημενη και γεματη γευση.
    Οπως βλεπεις στο σαιτ της ΒΑΤ http://www.bat-ingredients.com/ το Στηβενσον στο μαλακο εχει διαφορετικη συνταγη και προσθετα απο ότι στο σκληρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. το ειδα το σαιτ της bat εχεις δικαιο.
    αυτο που παρατηρησα ειναι πως πουθενα σε καμια χωρα δεν αναφερει τη μαρκα prince... ακομα και στην Δανια δε το εχει σα τσιγαρο που να το κατασκευαζει-οπως και στην Ελλαδα αλλωστε. επομενως ειχα δικαιο οτι τα prince κατασκευαζονται απ'τη house of prince.
    -παντως απ'οποιον και να γινονται μαπα το καρπουζι-
    Τελος στην Κυπρο κυκλοφορουν και τα Craven A οποιος τυχερος παει απο κει ας εφοδιαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε ανθρωπε ξεκολλα με την House of Prince, στο διαδυκτιο μπορεις να βρεις αυτες τις πληροφοριες, δεν ανακαλυψα την Αμερικη. Α, παρεπιπτοντως τα Prince που γινονται στην Γερμανια εβγαιναν ανακαθεν με το σημα της ΒΑΤ,η οποια αλλωστε απο την δεκαετια του 60 ειχε την ιδιοκτησια του 1/3 της Η.Ο.Ρ. Το 2008 την αγορασε στο 100%,απο το 2011 μεταφερει την παραγωγη απο την Δανια στην Πολωνια. Αυτο ισχυει και όποιος μου ξαναγραψει για αυτονομη Η.Ο.Ρ. και τριχες κατσαρες, θα θεωρησω πως με ειρωνευεται προσωπικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εφοσον το βαθμολογησα στην αρχη του blog και εγραψα πως δεν θεωρω πως εχει αλλαξει κατι,ποιος ο λογος να το ξαναβαθμολογησω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν ειμαι ειδικος στο Μαρλμπορο,ειδικα το Λαιτς που δεν το παλευω καθολου.Ισως μονο το σκληρο να μπορω να καπνισω,χωρις να δυσανασχετησω. Η αληθεια ειναι πως δεν ενοιωσα κατι χειρωτερο απο αυτο που θυμομουν. Αν ειχα βαλει στο παλιο 4,5 σε αυτο θα εβαζα 5. Δεν ειμαι πάντως εντελως σιγουρος πως κατι άλλαξε,αφου το Μαρλμπορο ως τσιγαρο δεν εχει σταθερη γευση και πάντα επαιζαν πακετα με ωραια γευση,αλλα με μετρια και αλλα με χαλια.Οι βαθμολογιες αλλωστε δεν εχουν μεγαλη σημασια, αφορμη για κουβεντα ειναι και οχι κατι παραπανω.
    Επειδη προσεχως θα αλλαξει και το κοκκινο Μαρλμπορο και την γευση του την ξερω καλυτερα,εκει θα μπορω να γραψω κατι παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το δοκιμασα σημερα και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα καλο.Εχει ωραια γευση η οποια σου αφηνει μια γλυκαδα.Τωρα για τον αν εχει διαφορετικη γευση απο το προηγουμενο δεν μπορω να πω με σιγουρια.Παντως το πακετο τα σπαει.Μοντερνο και καλαισθητο.Συμφωνω και γω πως θα επρεπε να βαλουν ασπρο φιλτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ MARLBORO, ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΨΑΓΜΕΝΟΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ ΚΑΠΝΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΠΝΙΖΩ LIGHTS 100ς, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ,ΝΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΙΛΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει το είδος την ποιότητα και την αναλογία των καπνών που περιλαμβάνει το χαρμάνι του marboro gold(πρώην marlboro lights)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πριν μερικα χρονια το ανεγραφαν για 1-2 μηνες σε ενα καρτελακι πανω στο πακετα του Μαρλμπορο. Ειναι Αmerican Blend και περιεχει καπνα Virginia, Burley, Oriental. Με επιφυλαξη σου λεω πως τα Virginia ειναι κατι λιγοτερο απο 70%,τα Burley γυρω στο 20% και τα ανατολικα καπνα λιγο πάνω απο 10%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΠΝΩΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κοιτα να δεις. Με επιφυλαξη σου μεταφερω το εξης,αφου δεν το γνωριζω απο πρωτο χερι αλλα μου το ειπε γνωστος που δουλεψε για ενα διαστημα σε καπνομαγαζο της Θεσσαλονικης,που τωρα εχει κλεισει: Τα ανατολικα ελληνικα καπνα που αγοραζε η Philip Morris Inc. απο αυτους ηταν ανωτερης κατηγοριας και μαλιστα ηταν ιδιαιτερα σχολαστικοι με την ποιοτητα. Ποσα απο αυτα τα καπνα χρησιμοποιουνταν για την εδω αγορα δεν μπορω να το γνωριζω,πιο αρμοδιος θα ηταν καποιος που εργαστηκε ή εργαζεται για την Philip Morris. Τωρα τα Virginia και τα Burley που ειναι και το βασικο κομματι των Marlboro,δεν γνωριζω ουτε απο που τα φερνουν ουτε μπορω να ξερω τι ποιοτητας ειναι. Το Μarlboro δεν εχει παντως σταθερη γευση,αφου πιο πολυ λειτουργει σαν Μαρκετιγκ παρα σαν καπνος,αν πρεπει ντε και καλα να το καπνισο προτιμω το κοκκινο σκληρο. Απο τα προιοντα της Φιλιπ Μορις ειμαι φανατικος με το Σαντε Φιλτρο,ενω μου αρεσει και αρκετα ο Ασσος μαλακος ως φθηνη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Φιλε Πετρο σε παρακολουθω και διαβαζω το blog σου καιρο τωρα και πρεπει να πω οτι κανεις πολυ καλη δουλεια.Συγχαρητηρια γιατι κατι τετοιο ελειπε απο την Ελλαδα,πολυ καλη προσπαθεια,μακαρι να συνεχιστει και οταν ερθει η ωρα να περασουμε και σε επομενο σταδιο με αυτα που μας ενωνουν αλλα και που μας χωριζουν,γιατι οχι,παντα με καλες προθεσεις. Εχω καπνισει πολλες μαρκες τσιγαρων και καπνων,τωρα πια ειμαι περιστασιακος καπνιστης και καπνιζω σχεδον εναμιση πακετο την εβδομαδα μονο για την απολαυση και οχι απο συνηθεια.Τα virginia τα βαριεμαι και με καινε στον λαιμο, το bf το προσπαθησα καποτε αλλα δε μπορεσε να με κρατησει.Ισως το american blend να μου πηγαινει περισσοτερο.Τελευταια καπνιζω marlboro gold original μαλακο,το βρισκω καλο τσιγαρο για στρωτο καπνισμα με αρκετα ισοροπημενη γευση αν και δεν σου αφηνει κατι να θυμασαι μετα.Το νεο πακετο ειναι καλυτερο απο το παλιο και το λευκο φιλτρο θα του πηγαινε σιγουρα περισσοτερο(γιατι καταλαβαινω γιατι δεν το αλλαζουν).Επισης συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι πρεπει να βοηθαμε αυτον τον τοπο που μας ελαχε να γενηθουμε και να μη στελνουμε τα χρηματα μας στους φιλους μας στο εξωτερικο.Ενταξει αν δε μπορουμε να καπνιζουμε σεκαπ και καρελια ας καπνιζουμε τουλαχιστον παπαστρατος-φιλιπ μορις, αφου κανουν επενδυσεις στην χωρα μας(πραγμα σπανιο) και ζουνε καποιες οικογενειες.Μακαρι να ερχονταν και αλλες καπνοβιομηχανιες εδω και να μη κανανε μονο εμποριο των προιοντων τους. Το σαντε φιλτρο κασετινα δεν το εχω δοκιμασει αν και με εχεις πεισει να το κανω (ειναι και american blend),μονο που το πακετο του δε μου αρεσει καθολου γαμωτο. Αυτα και συγνωμη για την καταχρηση της φιλοξενιας,τα παραπανω αποτελλουν απλα προσωπικες αποψεις και σκεψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συναδελφοι,συναγωνιστες μερικες επισημανσεις που τυγχανει να γνωριζω καλα.Στην μεγαλη πλειονοτητα των τσιγαρων(ελαχιστες εξαιρεσεις,το τσιγαρο που ειναι μεσα στο σκληρο ή μαλακο πακετο ειναι ακριβως το ιδιο.Ιδιος καπνος,ιδιο χαρμανι,ιδιο φιλτρο,απο την ιδια μηχανη παραγωγης βγαινουν και χωριζουν μονο κατα την συσκευασια.Αυτο που συμβαινει ειναι οτι το τσιγαρο αποκτα αλλη ιδιοτητα και διαφορετικη γευση και υφη λογω του τυπου της συσκευασιας του και την επιδραση του εξωτερικου περιβαλλοντος και των εξωτερικων συνθηκων σε αυτο.Ετσι σε αλλες μαρκες το μαλακο ενω σε αλλες το σκληρο πακετο ειναι καλυτερο,αν και εδω ειναι παλι γουστο του καθενος, οπως και προσωπικο θεμα αισθητικης σχετικα με την συσκευασια του καθε τσιγαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. γεια σου ρε φιλε σε παραδεχομαι.
    αυτο πιστευα και γω...οτι στην ουσια ειναι το ιδιο.παντως υπαρχουν εξαιρεσεις οπως το lucky strike.
    παντως στο μαρλμπορο δεν υπαρχει διαφορα....ειναι και αυτο που λες αλλα περισσοτερο νομιζω ειναι απο που αγοραζεις το πακετο με την εννοια οτι οσο περισσοτερο μενει απουλητο το πακετο τοσο το τσιγαρο χανει σε δυναμη και ποιοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ετσι ειναι φιλε μου ακκριβως με καποιες εξαιρεσεις οπως πολυ σωστα λες. Το ιδιο επισης συμβαινει και με το χαρμανι μιας μαρκας.Παλι με ελαχιστες εξαιρεσεις ειναι ακριβως ή σχεδον το ιδιο.Αυτο που αλλαζει και διαχωριζει τα τσιγαρα σε κανονικα,lights,super lights κτλ. ειναι συνηθως το φιλτρο(ποσες τρυπες εχει,τι τραβηγμα κανει κτλ.)Δεν θελω να κανω τον εξυπνο αλλα εχω φιλο που εργαζεται σε κανοβιομηχανια,σε γραμμη παραγωγης τσιγαρων και μου εχει βεβαιωσει τα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οι καπνοβιομηχανες φιλε δημοσιευουν τι βαζουν μεσα μεσα.Σε Λαιτς και ουλτρα οι συνταγες ειναι εντελως διαφορετικες.Σε καποιες ειναι διαφορετικες και μεταξυ σκληρου και μαλακου. Απο εκει που δουλευει ο φιλος σου,μαλλον στον παπαστρατο απο οσα καταλαβα,εχει να μας προτεινει καποιο τσιγαρο που θεωρει πως ειναι ποιοτηκο;Τελικα με τα ελληνικα καπνα τι παιζεται,υπαρχει κανενα τσιγαρα με ελληνικα καπνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κι ομως σωτηρακη οι συνταγες δεν ειναι καθολου διαφορετικες στην πλοιονοτητα των τσιγαρων.Οι διαφορες ειναι ελαχιστες και μεταξυ σκληρου και μαλακου πακετου απλα δεν υπαρχουν.Το χαρμανι καθε μαρκας ειναι ενα και με αυτο παιζουν λιγο και ξεγελανε τους καταναλωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ελληνικα καπνα δεν υπαρχουν πια δυστυχως,Αυτο μπορει ευκολα να το διαπιστωσει κανεις αμα δει την παραγωγη καπνου στην Ελλαδα,εχει πεσει κατακορυφα,κανεις δεν καλλιεργει καπνο πια σεαυτο τον τοπο(ας ειναι καλα το ελληνικο κρατος).Τα ποιοτικα τσιγαρα πιστευω πως μπορουμε ολοι μας να τα βρουμε,αρκει να μην παρασυρομαστε απο το marketing και τις συσκευασιες και στο τελος δινουμε τα λεφτα μας εκει και οχι στο ποιοτικο καπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φιλε three judges τωρα πηρα γραμμη την κουβεντα και να σου πω την αληθεια δεν με καλυψαν οι απαντησεις σου.
    α) Ο φιλος σου αν ειναι τελικα στην Παπαστρατος,ειναι σε μια εταιρεια που παραγει 3 σηματα ανατολικου τυπου. Ασσος Φιλτρο,Ασσος σκετο,Σαντε σκετο και ενα ημιανατολικο τον Ασσο μαλακο. Για να γινουν αυτα τα τσιγαρα προφανως θελουν ανατολικα καπνα. Αυτα τα καπνα ΔΕΝ τα αγοραζουν απο Ελλαδα;
    β) Διπλωματικη η απαντηση για το αν βγαζει κατι ποιοτητας η ΠαπαστρατοςΟ φιλος σου ειναι καπνιστης; Προτιμαει καποιο σημα της εταιρειας που εργαζεται;Ποιο προιον της θεωρει το ανωτερο ή λιγοτερο κακο εστω;
    γ) Για το θεμα του πακετου(μαλακο ή σκληρο) που μπορει να διαφοροποιησει την γευση απο την φυση του,ειναι μια λογικη θεωρεια. Η Philip Morris παντως κραταει της ιδιες αναλογιες καπνου-προσθετων μεταξυ σκληρου και μαλακου χωρις να γνωριζω ομως αν κρατει και το ιδιο μειγμα καπνου. Μεταξυ Full Flavor & Lights ομως οι αναλογιες δεν ειναι καθολου ιδιες,ενω υπαρχουν και σηματα οπως π.χ. το Classic Lights που ειναι American Blend ενω το Classic Ultra European Blend.
    Επισης ολες οι καπνοβιομηχανιες δεν ακολουθουν την ιδια πολιτικη: π.χ. Το Prince σκληρο παλαιοτερα δεν ειχε τις ιδιες τιμες πισσας και νικοτινης με το μαλακο αρα προφανως δεν ηταν το ιδιο,η ΒΑΤ και η Reynolds εχουν δημοσιευσει διαφορετικα μειγματα καπνου και προσθετων μεταξυ σκληρου και μαλακου,ενω τα Camel της JTI εχουν αρκετα διαφορετικη γευση μεταξυ τους,με τα μαλακα να ειναι και κατασκευαστικα διαφορετικα,αφου εχουν εντονα μπλε γραμματα σε αντιθεση με τα σκληρα που εχουν θαμπα μπλε γραμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. yparxoun 3 marlboro gold to aspro(original) to mayro(touch) kai to silver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γεια σας παίδες! Συγχαρητήρια για το μπλόγκ!
    Μετά από καιρό που σας διαβάζω αποφάσισα να γράψω και γω κάτι.
    Πρίν ένα χρόνο τέτοια εποχή χάρη σε εσάς αλλα και προσωπικής έρευνας άλλαξα μάρκα τσιγάρου και απο marlboro lights χρόνια καπνιστής πήγα σε άσσο φίλρτο μαλακό και δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή.
    Ήθελα ενα ποιοτικό τσιγάρο και "φτηνό" για καθημερινό κάπνισμα.
    Το marlboro lights ήταν το τσιγάρο που καπνιζα σταθέρα απο για χρόνια απο το 1999 μεχρι πέρυσι.Όντως χωρίς σταθέρη γεύση αλλά και αρκετές μικροαλλαγές προς το χειρότερο απο χρόνο σε χρόνο!
    Που με έκαναν να θέλω να αλλάξω μάρκα αλλά να μην μπορώ!
    Τελικά τα κατάφερα!
    Άν και δεν είμαι ειδικός θα πω το εξής : ΝΑΙ
    έχουν αλλάξει-χαλάσει πάρα μα πάρα πολύ αυτό το τσιγάρο μετα την αλλαγή του πακέτου!!! Πλέον δεν μπορώ να το καπνίσω!!!Ειδικά τα pocket!!! Μακριά και αγαπημένοι πλέον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Marlboro μονο το σκληρο κοκκινο μπορω να καπνισω,αλλα για 4 ευρω το πακετο δεν αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καπνιζω σαν μονιμη μαρκα marlboro fine flavor (πρωην flavor plus). Χτες ειπα να παρω ενα πακετο gold original να δω τι λεει. Πιο αγευστο και αδιαφορο τσιγαρο δεν εχω καπνισει. Στα 2 τσιγαρα εκανα το πακετο δωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Οχι. Πανω στο πακετο γραφει fine flavor πλεον. Το υπολοιπο πακετο ειναι ακριβως το ιδιο. Προσπαθω να βρω ενα τσιγαρο το ιδιο ποιοτικο, αλλα πιο βαρυ απτο fine flavor. Τζιφος προς το παρον. Επομενη δοκιμη το sante φιλτρο κασετινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. to sante kai an to xalasan ....ektos kai an to ksanaferan sta isia tou...den ekana peirama prosfato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτα ακουω και δεν εχω παρει ακομα Sante. Γιατι το πιθανοτερο ειναι να πεταξω και το τετραευρω, και το πακετο ολοκληρο. Οπως ακριβως με τα gold original και davidoff gold.
    Ειχα στα υποψιν και το camel natural flavor, αλλα ειναι υπο καταργηση ως αποτυχημενο, τα δε πακετα που βρισκεις ειναι το λιγοτερο μπαγιατικα. .
    Δυστυχως μετα το camel filters σκληρο του Καρελια, δεν εχω βρει τσιγαρο αντιστοιχο -ποιοτικα- απο τοτε. Θα παραμεινω προς το παρον στο fine flavor, το οποιο θεωρω στο ιδιο επιπεδο, αλλα σαφως -πολυ- πιο ελαφρυ. Αερας τελειως ΔΕΝ ειναι(σε συγκριση με τα υπολοιπα με 1, 0,1 περιεκτικοτητες), λογω ισως του διαφορετικου φιλτρου που διαθετει. Για οποιον δεν θελει βαρυ τσιγαρο, συστηνεται ανεπιφυλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. To Σαντε Φιλτρο δοκιμασε το,ειναι πολυ καλο τσιγαρο. Τα Κarelia Excellence τα δοκιμασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. OK. Θα δοκιμασω το Σαντε φιλτρο.
    Για Karelia excellence εχω ακουσει πολυ καλα λογια, αλλα επειδη ειναι γενικα δυσευρετο τσιγαρο, δεν θελω να μπω καν στη διαδικασια του 'μια βρισκω παιρνω, την αλλη δε βρισκω παιρνω αλλο'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. εχει επιστρεψει η ποιοτητα στο σαντε φιλε πετρο????το καλοκαιρι θυμαμαι το αχυρο ηταν ανωτερο απο τα καπνα του σαντε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δεν ξερω,εχω να καπνισω Σαντε πολυ καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ PALL MALL ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.... ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Φίλε μου δεν έχει την παραμικρή σχέση με το PALL MALL εκτός από το ότι είναι ίδιο χαρμάνι (τυπικά). Αν τα δοκιμάσεις με σειρά PALL MALL και επόμενο πακέτο πάρεις Marlboro Lights ή το αντίστροφο θα δεις τεράστια διαφορά, τώρα αν κάνεις αλλαγές και εγώ ομολογώ πως δεν θα το ξεχώριζα εύκολα γιατί αλλάζουν τα γευστικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Geia sas paides! Arxika na pw ena mpravo ston Petro gia to fovero auto blog kai tora tha thela tin gnwmh sas gia to sugkekrimeno tsigaro kai pws to vlepete en sugkrisi me ta ipoloipa lights pou kukloforoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Το marlboro lights το θεωρώ από τα χειρότερα στο είδος, καλύτερο πιστεύω είναι το silk cut.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Tin light xrush kasetina pos tin aksiologeite? Ap oti katalavate psaxnome ligo stin sugkekrimenh katigoria. Tha to dokimasw to silk cut suntoma :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. H lights χρυσή παραείναι lights σχεδόν άγευστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Για'μενα το Marlboro Lights είναι από τα λίγα αξιόλογα τσιγάρα αυτής της κατηγορίας. Κοστίζει και 3,50 ευρώ. Λαμβάνοντας υπ'όψιν και την τιμή του, εγώ θα σου το πρότεινα άνετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Νομίζω τα αδικείς τα marlboro gold....δεν είναι και τσιγαρα έχει σχετικά ευχαριστη γεύση και δεν ειναι ιδιαίτερα βαρύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Είχα να καπνίσω marlboro lights από το 2003.Έκανα μόλις χθες και παρατηρώ μια αισθητή βελτίωση. Τί εννοώ.Καλή καύση, καλό τράβηγμα και ελάχιστη μυρωδιά ανατολίτικων. Το πιο σημαντικό όμως είναι η κρεμώδης γεύση που μου θύμησε silk cut μωβ στο πιο βαρύ. Πάντως η μυρωδιά ανατολίτικων είναι ελάχιστη και λιγότερη συγκριτικά με τα lights pocket. Θα δυσκολευτώ να τα αλλάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. καπνιζα για 2 χρονια το gold (το χρυσο πακετο)
    μετα για λογους οικονομικους το γυρισα σε καπνο.
    ομως τοτε οι καπνοι ηταν 25αριδες κ με εβγαζαν 3 μερες..τωρα οι 18αρηδες με βγαζουν 2 ,και αν βαλουμε στη τιμη χαρτακια φιλτρακια παει γυρω στο 5 ευρω πλεον κ δεν αξιζει καλυτερα πακετο που εχεις κ περισσοτερες επιλογες. ετσι εδω και κανα μηνα ψαχνομαι με διαφορες μαρκες σε αναλογιες φουλ κ λαιτς...κ εχω καταλυξει οτι τοσο γλυκοπιοτο τσιγαρο οσο to gold για μενα δεν υπαρχει..σιγουρα φταιει η χημεια αλλα κακα τα ψεματα ποιο τσιγαρο σημερα δεν εχει προσθετα? δεν μπορω να πιστεψω oτι οι πολυεθνικες δεν βαζουν προσθετα μεσα στα τσιγαρα τους (εννοωντας τα δηθεν natural)
    απο κει και περα το αν ενα τσιγαρο σαρεσει κ δεν σε πειραζει ειναι τελειως υποκειμενικο οπως πχ με ενα φαγητο..σε αλλους αρεσουν τα καυτερα κ σε αλλους οχι..το ιδιο ισχυει και για το καθε τσιγαρο.ειναι αναλογως τον οργανισμο.
    Αnyway το βρηκα γευστικα οπως το παλιο.
    τα μονα μειων το διπλο χαρτακι και το οτι δεν εχει ασπρο φιλτρο
    Απο μενα 8/10

    Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι δεν πουλαει περισσοτερο λογο του χρωματος του φιλτρου!!! ελεος τι αλλο θα ακουσουμε

      Διαγραφή
  77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πετρο εχεις αποψη γι αυτο το τσιγαρο?το καπνιζω χρονια και δεν το αλλαζω με κανενα αν δεν εχεις επειδη ξερω οτι δεν σου αρεσουν τα ελαφρα ας πει την αποψη του καποιος αλλος φιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Γεια σας.Καπνιζα χρονια το Merit μεχρι που καταργηθηκε και το γυρισα σε Μarlboro lights,και αυτη τη περιοδο μετα απο χρονια καπνισματος και αυτου παρατηρησα πως η ποιοτητα του ειναι στα χειροτερα της,τσιμπαει αρκετα στο λαιμο ενω στο τελος μου μυριζει ασχημα.Αναγκαστηκα να το σταματησω και τωρα καπνιζω Davidoff gold το οποιο και θεωρω κορυφη στα lights τσιγαρα αυτη τη στιγμη,Εχει παρατηρησει κανεις αλλος την πτωση της ποιοτητας στο Marlboro εκτος απο εμενα?Καλο το Davidoff αλλα αν δεν ηταν γερμανικο θα ηταν καλυτερο!Καλο κουραγιο σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Νεο πακετο και στο Marlboro gold παρομοιου design με το κοκκινο,πιθανον να υπαρχουν και μικρες αλλαγες στο τσιγαρο οπως και στο κοκκινο εγειναν οταν αλλαξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Το δοκιμασα,ηταν που ηταν μαπα τωρα εγεινε ακομα χειροτερο,μου αφηνει μια αηδιαστικη γευση προσθετων και ελαχιστα καπνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τα Marlboro είναι τα καλύτερα τσιγάρα στον πλανήτη. Όταν καπνίζεις τα Marlboro Reds για καιρό καλό είναι να κάνεις τα Marlboro Gold που και που για να μην μπουκώνεις. Επίσης μετά από την ηλικία των σαράντα χρονών καλύτερα είναι τα Gold άμα καπνίζεις πολλά χρόνια. Ελπίζω στο μέλλον να τα βάλουν άσπρο φίλτρο όπως στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή