ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Kαρελια Αγρινιου


Ενα ακομα σπανιο και αρκετα καλο, παραδοσιακο Ελληνικο τσιγαρο,το Καρελια Αγρινιου. Την υπαρξη του την αγνοουσα μεχρι πριν 2-3 χρονια,αφου ουτε ειχα ακουσει,ουτε ειχα δει καποιον να τα καπνιζει. Την πρωτη φορα που τα συναντησα ήταν μεσα σε ενα Ταξι,οπου ο οδηγος του τα καπνιζε όπως μου ειπε, για πάνω απο 35 χρονια. Τα δοκιμασα επι τοπου,αφου ο οδηγος με κερασε καμαρωνοντας, με την ατακα "τετοια τσιγαρα δεν φτιαχνουν πλεον" και φυσικα περιμενε να ακουσει τα εγκωμιαστικα μου σχολια. Οντως καλο τσιγαρο, το αναζητησα και ο ιδιος, για να βρω με δυσκολια καποια..... αρχαια πακετα σε κεντρικα περιπτερα,ενω στο τελος κατορθωσα να πετυχω και ενα μαγαζι στην περιοχη της Τουμπας που εφερνε φρεσκα Αγρινιου,μια και εχει στανταρ πελατη που τα καπνιζει. Όποτε περναω απο εκει,περνω και απο ενα πακετο.
Σαν τσιγαρο ειναι μαλλον ανατολικο χαρμανι, αλλα όχι στην κατηγορια π.χ. του Ασσος Φιλτρο,αφου δεν εχει τα εντονα αρωματα,λογο μαλλον της ουδετερης και οχι μυρωδατης φυσης των καπνων του Αγρινιου. Η γευση του ειναι γευση πλουσιου καθαρου καπνου, χωρις προσθετα,πολυ πιο γεματη απο τα αφιλτρα Ασσος και Σαντε τα οποια σου βγαζουν την ψυχη για να τραβηξεις μια καλη ρουφηξια. Το κοστος του ειναι το χαμηλο,2,30 ευρω αν θυμαμαι καλα,τιμη δικαιη και με το παραπανω για το προιον αυτο. Με δυο κουβεντες ειναι τσιγαρο που το προτεινω σε οποιον θελει να απολαυσει ενα φθηνο δυνατο τσιγαρο. Φυσικα δεν ειναι Sobranie Black Russian, για τα λεφτα του ομως ειναι εξαιρετικα ποιοτικο,επισης μαζι με τα Εxcellence και Χρυση Κασετινα αφιλτρο,ειναι τα μοναδικα σηματα της Καρελια που δεν με ενοχλουν στον λαιμο.Παρολα αυτα,λογο μειωμενης διαθεσιμοτητας,καθως και ελλειψης ανανεωσης δεν βλεπω να εχουν μεγαλο μελλον.
Διασημη καπνιστρια των Καρελια Αγρινιου,η Βασιλισσα της Δανιας.

Βαθμολογια 7,5 στα 10

Περιεκτικότητες (Ιούλιος 2016):
10, 0.9 και 8.

115 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΠΝΙΣΩ,ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΩΡΑΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ Η ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΟΥΦΗΞΙΑ.ΠΙΟ SMOOTH ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΝΟΩ ΠΙΟ SMOOTH ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ SANTE ΑΦΙΛΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιωτη πλεον ειναι πολυ πιο γεματο απο τα σκετα Ασσος και Σαντε.Για παλια δεν εχω αποψη,αφου τα Αγρινιου τα δοκιμασα σχετικα προσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας που μενω και γω Τουμπα, μπορεις να μας πεις που πεφτει το περιπτερο να κανν μια δοκιμη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι. Όπως κατεβαινεις την Περαιβου,στην δεξια μερια κοντα στο ρεμα που χωριζει την ανω με την κατω Τουμπα,εχει ενα περιπτερο,που το εχει ενας συμπαθης φαλακρος.Αυτο ειναι. Ακριβως απεναντι βρησκεται η Ρομα Πιτσα,διπλα η σταση του 30. Νομιζω ημουν κατατοπιστικοτατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστω Πετρο, απεναντι απ το πολσο λες. Θα κανω μια δοκιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα Καρελια Αγρινιου, κριτικη και εδω http://diadiktyakos-tekes.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτικο τσιγάρο, είχα την τύχη να περάσω απο το περίπτερο του συμπαθητικού καραφλού περιπτερά στην Περραιβού και το εκμεταλλεύτηκα. Δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Καιρό είχε να με ευχαριστήσει τόσο πολύ τσιγάρο. Ελαφρώς αρωματικό, χωρίς να κουράζει και το πακέτο αρκετά συμπαθητικό. Αξίζει περισσότερη προώθηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βλεπω μελλον. Παντως το Αγρινιου ειναι ενα σουβενιρ απο την Ελλαδα που φευγει και δυστυχως δεν θα ξαναερθει. Μακαρι να εβγαινε και σε εκδοση με Φιλτρο. Γενικα ειναι πολυ προσεγμενο τσιγαρο αν και φθηνο.
    Αν ειχαμε βασιστει στην διεθνη αναδειξη των ποιοτικων καπνων μας τις περασμενες δεκαετιες και αν τα στηριζαμε ως καταναλωτες λιγο παραπανω,η χωρα μας δεν θα ειχε παρει τοσο την κατω βολτα. Ο καπνος αλλωστε,μαζι με το λαδι, υπηρξε το εθνικο μας προιον για αιωνες μεχρι και πριν 4-5 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καρελια αγρινιου στη θεσσαλονικη μπορει να βρει κανεις στο τελευταιο περιπτερο πριν την τσιμισκη,κατεβαινοντας την εθνικης αμυνης.κατα τη γνωμη μου για την τιμη του παρα πολυ καλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://1.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TS8ffJOvs-I/AAAAAAAASo0/Xs2ntF34zE4/s1600/A1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://4.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TTgoZxnqOaI/AAAAAAAASvs/YyKjQT0WVLg/s1600/A1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TO ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΠΟΛΥ.ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΦΙΧΤΟΥ ΔΕΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ,ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ,ΟΜΩΣ Η ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΡΥΓΓΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΔΟΚΟΜΑΣΤΕ ΤΟ!ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!ΜΟΝΟ 2,60€!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Αγρινιου πραγματικα αξιζε καλυτερης τυχης.Ενα ξεχωριστο τσιγαρο για αυτους που αρεσκονται μονιμα ή περιστασιακα να καπνιζουν αφιλτρα. Νομιζω παντως πως τραβαει καλα,καμοια σχεση με Ασσο ή Σαντε. Το ενδιαφερον ειναι στην γευση του,που δεν θυμιζει καπνα Αγρινιου. Απο την προσωπικη μου πειρα τουλαχιστον,οσες φορες καπνισα "χυμα" καπνα Αγρινιου,οταν υπηρχαν ακομα,ειχαν την χαρακτηριστικη πικρα που εβρησκες στα φτηνα Ελληνικα τσιγαρα τυπου Εθνος Εξαιρετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είδα ένα πακέτο σε ένα καπνοπωλείο στου Ψυρρή, το "1969" (αν και έχω δει και σε αρκετά περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας)και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Γενικά το κατάστημα είχε όλα τα παραδοσιακά σήματα (Sante,Astor κ.ά.) Δεν είναι βαριά τσιγάρα, έχει πολύ καλό άρωμα αν και η γεύση είναι ουδέτερη ενώ πικρίζει στις τελευταίες ρουφηξιές. Πολύ ποιοτικό, σχετικά ελαφρύ, χωρίς πρόσθετα. Καπνά όλα ανοιχτόχρωμα ξανθά. Η τιμή των Καρέλια Αγρινίου είναι τώρα στα 2,60 με εξαιρετική σχέση τιμή/ποιότητα. Η ταινία στο πακέτο γράφει 0 Ψ...Έχει κανείς ιδέα πόσο παλιά είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδια μετα απο 2 χρονια καθιερωμενο Lucky Strike ειπα να δω τι παιζει με τα Καρελια αν και το καλοκαιρι ειχα παρει τρακα τα εξελενς και ειχα παθει πλακα αλλα ο βλακας δεν το εψαξα και ετσι καθως ειδα το μπλογκ ειπα να παω στο μινι μαρκετ τς γειτονιας μου και να δω τι εχουν απο καρελια και ειδα του Αγρινιου.
    Τα λογια περιττα για αυτο το τσιγαρο απο εκει που εκανα 7 τσιγαρα τν ημερα με τα καρελια αγρινιου κανω 15.
    Δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο αλλα καταλαβαινω τσιγαρο, ημουν απο τους δυσκολους καταναλωτες αφου το ενα μου φαινοταν αχυρο το αλλο πολυ ελαφρι κοκ. Αυτο που εχω να πω ειναι πως ειναι κορυφαιο οπως και το εξελενς και ειναι στα 2,90 πλεον φτηνο και ποιοτικο σε σχεση με κατι χορτα στς αντιστοιχες τιμες που σου ερχεται καρκινος με ενα μονο τσιγαρο.
    Εγω ειμαι απο τους τυχερους καπνιστες γιατι στην Πρεβεζα που ειμαι τα καρελια πουλιουνται παντου και ολα τα ειδη του για σαν εμπειρια ειναι καταπληκτικα για αυτο οσοι εχετε τν δυνατοτητα να παρετε ενα πακετο δεν εχετε να χασετε τιποτα!
    Καλη συνεχεια Πετρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πηρα σημερα Αγρινιου,για να στειλω στον Αγγλο φιλο μου,που εχει κολλημα με τα Ελληνικα τσιγαρα και αγορασα και ενα παραπανω για εμενα. 3 Ευρω πλεον, κωδικος ΓΘ, φανταστικο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Αγρινίου επίσης δεν βγάζει εκείνη την απαλή γεύση που έβγαζε παλιά, έχει γίνει αρκετά πιο έντονο και πλούσιο, ουδέτερο δεν το λες πια. Τρομερό τσιγάρο σε σχέση με το SANTE νομίζω υπερέχει γευστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το 22 extra five στείλε του, μάλλον θα κόψει κάθε σχέση χααχχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προσεθεσα ενα βιντεο του Rob για τα Καρελια Αγρινιου. Τον ενθουσιασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λογικό είναι, είναι πολύ καλά και προσεγμένα άφιλτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επίσης είναι τα μόνο άφιλτρα ημιανατολικά που έχουμε πράγμα που τα καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέροντα γευστικά, το επιβεβαίωσα κιόλας, σε επικοινωνία με την εταιρεία μου είπαν ότι περιέχουν ένα ποσοστό καπνών Virginia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kapoios pou kserei pou mporw na vrw fresko paketo se perioxes neou kosmou, neas smyrnhs sthn athina?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στην Πλατεία Νέας Σμύρνης ακριβώς απέναντι από το σταθμό του Τραμ επί της Πλατείας έχει ένα μεγάλο περίπτερο, εκεί θα βρεις σχεδόν σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαύρο Ρόδο ο τύπος στην ν Σμύρνη τα φέρνει ακομα τα καρελια Αγρινίου;;

      Διαγραφή
  25. dokimasa, ypervolika vary gia ta gusta mu, enw me peiraze sto laimo... euxaristw pantws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είμαικαπνιστής πολλών ετών.Το παλαιότερο της δεκαετίας του 50 και 60,ήταν πιό γλυκόπιοτο και πολύ καλό τσιγάρο.Μάλλιστα το πακέτο του,αν το περιστρέψετε και προσθέσετε τις γραμμές που του έβαλα,δείχνει έναν......καπνιστή!!
    [IMG]http://i48.tinypic.com/2cftzqs.jpg[/IMG]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με χαρα να μοιραστουμε τις καπνοεμειριες σας όλα αυτα τα χρονια.

      Διαγραφή
    2. Χα! Πράγματι! Πολύ ταιριαστό με το στυλ της εποχής. Τόσο ως αισθητική σκίτσου όσο και ως τρόπος σκέψης (η «μαγική εικών»)!

      Διαγραφή
  27. Ωραία εικόνα αυτή, δεν το είχα προσέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 'Οντως πολύ καλό άφιλτρο τσιγάρο.Είχα να το καπνίσω από φοιτητής.Δεν γνώριζα οτι κυκλοφορεί ακόμα.Τρία ευρώ η τιμή του.Καθαρός γλυκός καπνός που μου θύμισε τις παλιές εποχές που έβρισκες τσιγάρα με ποιότητα και όχι άχυρα.Το βρίσκω σχετικά εύκολα στα περίπτερα της γειτονιάς. Συστήνεται ανεπιφύλακτα !! Ευχαριστώ που μου το θυμίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχάριστη εμπειρία και Ελληνικό. Υπάρχει Καρέλια Αγρινίου στο Multishop Tobacco στην Ολυμπιάδος 76, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπως και άλλα σπάνια τσιγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στα γιαννενα που το βρισκουμε?ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περιστερι ξερεις κανεις που θα βρω;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εκπληκτο με αφησε και εμενα....Το εκανα μαρκα μου,(το καπνιζω 3 εβδομαδες),και εχω να πω επιπροσθετως:επειδη ειμαι μουσικος και τραγουδαω σε πολυ σοβαρο τεχνικο επιπεδο,ειναι το μονο τσιγαρο,(μαζι με τα καρελια φιλτρο),που οχι μονο δεν με ενοχλησε,αλλα κελαηδαω καλυτερα....πραγματι μυστηριο μου φαινοταν,αλλα την εξηγηση την προσανατολιζω στις ποικιλιες καπνων που χρησιμοποιουνται....εχω καπνισει κυριολεκτικα τα παντα....ειδικα τα american blend,ισως λογω burley & virginia,''μουγκα στη στρουγκα''....Παιδια δεν ξερω αλλα,αν το καπνισεις με λιγη ρεγουλα,(αφιλτρο γαρ),δεν εχεις θεμα....Φυσικα αναφερομαι σε συγκριση με βαρια τσιγαρα,που καποιος γουσταρει,γιατι οπωσδηποτε τα ελαφρυτερα....ισως να μην ενοχλουν τοσο....
    Στα συν,η εξαιρετικα βραδυκαυστη συμπεριφορα του,που στην ουσια,σου χαριζει ολοκληρο το τσιγαρο....Το καπνιζεις εσυ,δεν το ''χανεις''στην καυση....Το προτεινω ανεπιφυλακτα.Βαθμολογια 8,5 +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εκπληκτο με αφησε και εμενα....Το εκανα μαρκα μου,(το καπνιζω 3 εβδομαδες),και εχω να πω επιπροσθετως:επειδη ειμαι μουσικος και τραγουδαω σε πολυ σοβαρο τεχνικο επιπεδο,ειναι το μονο τσιγαρο,(μαζι με τα καρελια φιλτρο),που οχι μονο δεν με ενοχλησε,αλλα κελαηδαω καλυτερα....πραγματι μυστηριο μου φαινοταν,αλλα την εξηγηση την προσανατολιζω στις ποικιλιες καπνων που χρησιμοποιουνται....εχω καπνισει κυριολεκτικα τα παντα....ειδικα τα american blend,ισως λογω burley & virginia,''μουγκα στη στρουγκα''....Παιδια δεν ξερω αλλα,αν το καπνισεις με λιγη ρεγουλα,(αφιλτρο γαρ),δεν εχεις θεμα....Φυσικα αναφερομαι σε συγκριση με βαρια τσιγαρα,που καποιος γουσταρει,γιατι οπωσδηποτε τα ελαφρυτερα....ισως να μην ενοχλουν τοσο....
    Στα συν,η εξαιρετικα βραδυκαυστη συμπεριφορα του,που στην ουσια,σου χαριζει ολοκληρο το τσιγαρο....Το καπνιζεις εσυ,δεν το ''χανεις''στην καυση....Το προτεινω ανεπιφυλακτα.Βαθμολογια 8,5 +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργο. Εμένα μου 'κανε ένα τσιγαρόβηχα άλλο πράμα. Στον καθένα επιδρά αλλιώς!

      Διαγραφή
  34. στην θεσσαλονικη θα το βρω παντου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Άνοιξα ένα καρέλια Αγρινίου και μέσα έχει ένα χαρτάκι που γράφει: αρ. ελέγχου ια 85006. Ξέρει κανείς τί έλεγχος είναι αυτός; Κατά τα άλλα καλό τσιγαρο καιπιο βαρύ από τον άσσο σκέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν δεν κάνω λάθος είναι το ίδιο νούμερο που έχει και η ετικέτα απέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νομίζω πως είναι το testing laboratory του Καρέλια, ένας νέος ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων της εταιρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παντως ως φοιτητης που ειμαι συμβουλευω οσους συμφοιτητες να τα αποφυγουν, ΑΝ θελουν να παραμεινουν ευπροσδεκτοι σε φοιτητοπαρεες. Ειναι κατι με τα ανατολικα που σου κρεμαει αυτοματα την ταμπελα ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ σε τετοιους κυκλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αυτο , παρολο κι εγω φοιτητης ειμαι , πρωτη φορα το ακουω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, παρομοίως. Προσωπικά, όταν ήμουν φοιτητής (και δεν πανε και πολλά χρόνια από τότε...) παίρναμε πακέτα από τους ρωσοπόντιους στη λαϊκή, πίσω από τη Ροτόντα (για όσους ξέρουν απο Θεσσαλονίκη) και ποτέ δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν τα πράγματα άλλαξαν τόσο πολύ και φυσικά δεν μπορώ να αποκλείσω τις συμπεριφορές ή τις αντιλήψεις που περιγράφει ο φίλος Ανώνυμος πιο πάνω. Απλώς, δεν το καταλαβαινω. Αν επρόκειτο για το Μπελομορκανάλ, που λένε οτι έχει χασίσι, θα το καταλάβαινα, το ίδιο ίσως και για το σωρό λαθραία που κυκλοφορούν πανελληνίως. Παρείσακτος εξαιτίας ενός Καρέλια...δεν ξέρω. Και δεν ζούμε πια σε εποχές παχιών αγελάδων.

      Διαγραφή
    2. Τρολάρει ο ανώνυμος, μην δίνετε σημασία. Και γω φοιτητής ήμουν, δεν γνώρισα πολλούς τύπους σαν τον "Λαλάκη τον Εισαγώμενο"

      Διαγραφή
    3. Ειδικά φοιτητές όμως, έτσι; Δηλαδή όποιος ενοχλείται από το άρωμα των Καρέλια, ξαφνικά παύει να ενοχλείται μόλις πάρει πτυχίο.

      Διαγραφή
  40. Όποιος τραβάει τέτοια ζόρια, με ταμπέλες, ας καπνίζει Marlboro. Δεν είναι για τη μούρη του τέτοια brands. Όπως λέει κι ο Πέπε, ας πάρει πτυχίο πρώτα και μετά να καπνίσει τα τσιγάρα που επιλέγει επί σειρά ετών η βασίλισσα της Δανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η περιβόητη βασίλισσα ακόμα ζει? Εδώ και πόσα χρόνια ακούμε γιαυτήν αλλά δε ξέρουμε ποιά είναι, πως τη λένε, αν βασιλεύει ακόμα, ούτε καν αν ζει ως τώρα βρε αδερφέ...
      Θέλω να πω για να μη παρεξηγηθώ, το Καρέλια Αγρινίου μια χαρά τσιγάρο είναι και το καπνίζω μ'ευχαρίστηση αλλά δε χρειάζονται αστικοί μύθοι(?) με βασίλισσες για να πεισθούμε να συνεχίσουμε να το καπνίζουμε...
      Nicotiαna Tampacum για πάντα

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι αστικός μυθος φιλε,με ενα googlaρισμα το διαπιστωνεις.Ζει,βασσιλευει και καπνιζει ακόμα

      Διαγραφή
    3. Και να πέθαινε, θα υπήρχε η επόμενη, όσο η Δανία έχει βασιλεία. (Αν και δεν ξέρω αν η μάρκα τσιγάρων είναι θεσμός κληρονομικός.)

      Διαγραφή
    4. Ok φίλε ανώνυμε Νο 2, δείξε το γκουγκλάρισμα που έκανες εσύ και το είδες γιατί εγώ όσο κι αν έψαξα δε βρήκα καμμιά βασίλισσα της Δανίας να καπνίζει Καρέλια. Για φωτογραφία της βέβαια ούτε κουβέντα. Μόνο σε ιστοσελίδες σαν κι αυτήν γίνεται αναφορά στο γεγονός.
      Ακούστε λίγο, πριν από 8 με 10 χρόνια περίπου, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (του Τεγόπουλου τότε) είχε ένα αφιέρωμα στη βιομηχανία Καρέλια και μια συνέντευξη από τη χήρα του μεγάλου η οποία παρεμπιπτόντως είναι στο προεδρείο της εταιρείας μέχρι και σήμερα νομίζω.
      Τότε ήταν που σε μια αποστροφή της συνέντευξης της ανέφερε αυτή για πρώτη φορά ότι η βασίλισσα της Δανίας κάπνιζε τα Καρέλια Αγρινίου (ή κάποιο άλλο σήμα της εταιρείας).
      Από τότε και μετά, κάθε σχετικό μπλογκ ή ιστοσελίδα αναπαρήγαγε το γεγονός χωρίς να διασταυρώσει τίποτα.
      Αλήθεια εσείς πότε το ακούσατε αυτό με τη βασίλισσα για πρώτη φορά?
      Το ξέρατε ανέκαθεν?
      Δε λέω φυσικά πως η γυναίκα έλεγε ψέματα, αλλά δεν ξέρουμε καταρχήν κατά πόσο ισχύει η είδηση, αν όντως δηλαδή η βασίλισσα της Δανίας είχε δοκιμάσει περιστασιακά τα Καρέλια και απλώς της άρεσαν ή ήταν φανατική οπαδός τους. Και κυρίως ποια βασίλισσα ήταν, εφόσων μιλούσε σε παρελθόντα χρόνο. Η Δανία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τώρα έχει αλλάξει 4 βασιλιάδες/βασίλισσες νομίζω.
      Τέλος πάντων, όπως είπα και στην αρχή, η ουσία είναι αλλού. Το Καρέλια Αγρινίου είναι αντικειμενικά ένα από τα καλύτερα άφιλτρα τσιγάρα που κυκλοφορούν (ευτυχώς ακόμα) στην πιάτσα.
      Από εκεί και πέρα αν κράχτης για να τα προτιμήσει κάποιος είναι περιστατικά (αμφιλεγόμενα κατά την ταπεινή μου γνώμη) όπως αυτό με τη βασίλισσα, δικαίωμα του...
      Ανώνυμος Νο 1

      Διαγραφή
    5. Προφανώς θ'αναφέρονται σ'αυτήν. Τη Μαργαρίτα τη Β'. Αντιγράφω από βικιπαίδεια:

      "Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας
      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

      Βασίλισσα της Δανίας
      Περίοδος εξουσίας
      14 Ιανουαρίου, 1972 -
      Στέψη 17 Ιανουαρίου, 1972
      Προκάτοχος Φρειδερίκος Θ'
      Βασιλικός Οίκος Γκλύξμπουργκ
      Γέννηση 16 Απριλίου 1940 (74 ετών)
      Ανάκτορα Αμάλιενμπορκ, Κοπεγχάγη, Δανία
      Πατέρας Φρειδερίκος Θ΄ της Δανίας
      Μητέρα Ίγκριντ της Σουηδίας
      Σύζυγος Χένρικ Λαμπορντέ ντε Μονπεζάτ
      Επίγονοι Φρειδερίκος
      Ιωακείμ
      Η Μαργαρίτα Β΄ (Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid[1]) είναι η Βασίλισσα της Δανίας της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόες.

      Βιογραφία
      Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1940. Αδελφή της είναι η τέως βασίλισσα της Ελλάδος Άννα-Μαρία. Παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Χένρικ Λαμπορντέ ντε Μονπεζάτ στις 10 Ιουνίου 1967. Απέκτησαν δύο παιδιά, ανάμεσά τους το διάδοχο του θρόνου, Φρειδερίκο (γεννήθηκε το 1968).

      Ανέλαβε το θρόνο στις 14 Ιανουαρίου του 1972, μετά το θάνατο του πατέρα της, Φρειδερίκου Θ΄. Ήταν η πρώτη Δανή Βασίλισσα που ανέβηκε στο θρόνο βάσει της νέας Πράξης Διαδοχής.

      Ασχολείται με τη ζωγραφική και σχεδιάζει μόνη της μερικά από τα ρούχα της.Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας
      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
      Μαργαρίτα Β΄

      Βασίλισσα της Δανίας
      Περίοδος εξουσίας
      14 Ιανουαρίου, 1972 -
      Στέψη 17 Ιανουαρίου, 1972
      Προκάτοχος Φρειδερίκος Θ'
      Βασιλικός Οίκος Γκλύξμπουργκ
      Γέννηση 16 Απριλίου 1940 (74 ετών)
      Ανάκτορα Αμάλιενμπορκ, Κοπεγχάγη, Δανία
      Πατέρας Φρειδερίκος Θ΄ της Δανίας
      Μητέρα Ίγκριντ της Σουηδίας
      Σύζυγος Χένρικ Λαμπορντέ ντε Μονπεζάτ
      Επίγονοι Φρειδερίκος
      Ιωακείμ
      Η Μαργαρίτα Β΄ (Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid[1]) είναι η Βασίλισσα της Δανίας της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόες.

      Βιογραφία[επεξεργασία κώδικα]
      Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1940. Αδελφή της είναι η τέως βασίλισσα της Ελλάδος Άννα-Μαρία. Παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Χένρικ Λαμπορντέ ντε Μονπεζάτ στις 10 Ιουνίου 1967. Απέκτησαν δύο παιδιά, ανάμεσά τους το διάδοχο του θρόνου, Φρειδερίκο (γεννήθηκε το 1968).

      Ανέλαβε το θρόνο στις 14 Ιανουαρίου του 1972, μετά το θάνατο του πατέρα της, Φρειδερίκου Θ΄. Ήταν η πρώτη Δανή Βασίλισσα που ανέβηκε στο θρόνο βάσει της νέας Πράξης Διαδοχής.

      Ασχολείται με τη ζωγραφική και σχεδιάζει μόνη της μερικά από τα ρούχα της."

      Πληροφορίες για το αν καπνίζει Καρέλια ή κάποιο άλλο τσιγάρο, κι εγώ δε βρήκα πουθενά για να είμαι ειλικρινής μόνο σε μπλογκς καπνιστών το έχω διαβασει

      Διαγραφή
    6. http://cphpost.dk/news/catch-the-danish-queen-waving-from-a-balcony-today.html
      Margrethe has never tried to quit smoking. Her favorite brand of cigarettes is Karelia – a strong Greek blend. Margrethe also loves to play cards and has designed her own set.

      Διαγραφή
  41. Καλημεριζω την παρέα, επί την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτες και καλή πρωτοχρονιά. Παμε στο θέμα μας, εδω και κανα 3μηνο το είχα γυρίσει στα αφιλτρα. Στην αρχή καρελια Αγρινίου τα οποία μου φάνηκαν αρκετά καλα υστερα sante και μέχρι τώρα camel. Χτες όμως ξαναπήρα καρελια και μου φάνηκε χαλια δεν μπορούσα να το καπνίσω με τίποτα. Μήπως φταίνε οι συχνές μου αλαγες στις μάρκες ή το χαλασανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το παίρνω καμιά φορά, αλλά πολύ τελευταία δεν έχω δοκιμάσει για να έχω γνώμη.

    Δε μου λες όμως Νοσταλγέ, δε σου φάνηκε ότι το Κάμελ τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα;

    Άσσο σκέτο δεν πήρες καμιά φορά; Μαζί με τ' άλλα τρία και τη Χρυσή Κασετίνα, είναι τα μόνα άφιλτρα της πιάτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. το καμελ μπορω να πω πως μου ψιλοαρεσε αλλα οπως ειπες πολυ πιο γρηγορη καυση σε σχεση με το καρελια ή το SANTE, ασσο σκετο απο την τελευταια φορα που τον καπνισα πριν ενα χρονο του εβαλα χ, μου φανηκε χαλια. Χρυση κασετινα καπνισα καποτε το φιλτρο και δεν μου εκανε εντυπωση, αληθεια αφιλτρη φιλτρο στη χρυση ποια διαφορα στο χαρμανι?? παντως στην Ελλαδα εχουμε ξεμεινει απο αφιλτρα και γενικως ποιοτηκα τσιγαρα. Σκεφτομαι να παω στα στριφτα αν και ουτε εκει ακουω καλα πραγματα. Ενας ξαδερφος μου ειπε για τον καπνο ασσο, αληθεια αξιζει ή ειναι σαν ολα τα αλλα σανο που πασαρουν για τσιγαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. φιλε Πετρο πηρα σημερα ένα πακετο Καρελια Αγρινιου και εχει κωδικο ΚΠ...πως θα καταλαβω αμα είναι φρεσκα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεια χαρα παιδια,Μολις ανακαλυψα το blog,πολυ καλο συγχαρητηρια.Θελω να αναφερθω λιγο στο Καρελια Αγρινιου,το καπνιζω συχνα σαν δευτερη μαρκα σαν βασικο καθημερινο μου τσιγαρο καπνιζω το Καρελια Φιλτρο,ειμαι λατρης των ανατολικων χαρμανιων και τα συγκεκριμενα σηματα τα απολαμβανω και με γεμιζουν αρκετα διοτι ειναι παρα πολυ ποιοτικα τσιγαρα κατα τη γνωμη μου και ειναι πιστευω μεσα στα καλυτερα ανατολικα χαρμανια της Ευρωπης αν οχι του κοσμου,το λεω αυτο διοτι εχω ταξιδεψει αρκετα στο εξωτερικο και ειχα την τυχη να δοκιμασω αρκετα τσιγαρα.Προσωπικα δεν εχω βρει τσιγαρο αλλο να το απολαμβανω τοσο οσο τα Καρελια, και τα βαρια ακομα αμερικανικα τσιγαρα που κρατουν τις πλουσιες δυνατες τους γευσεις δεν μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλυτερα.Θελω να πω επισης πως τα ανατολικα χαρμανια στο εξωτερικο απο τους γνωστες του σπορ θεωρουνται πολυ ιδιαιτερα και ειναι επισης πολυ ακριβα.Αυτα τα λιγα.Τα τσιγαρα αυτα αξιζουν με χιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. λοιπὸν παιδιά, μετὰ ἀπὸ ἀρκετὸ καιρὸ καπνίζοντας τὰ Ἀγρινίου, θεωρῶ ὅτι εἶναι τὰ καλύτερα γιὰ μένα τσιγάρα που κυκλοφωροῦν στὴν ἀγορά. Δὲν χρειάζεται νὰ κάνης πολλά, ἐγῶ μέ 5-6 τὴν μέρα εἶμαι καλυμένος. Ἔχουν πολὺ καλὸ χαρμάνι καὶ πολὺ εὐχάριστη γεύσι.

    Θυμᾶμαι καὶ μιὰ φίλη μου Γαλλίδα, γευσιγνώστρια κ.λ.π, ποὺ στό σπιτι της στὸ Παρίσι, εἶχε πᾶντα 2 με 3 κοῦτες Καρελάκι Φίτρο, ὅμως. Κι ὅπως μου ἔλεγε, καὶ τὸ θυμᾶμαι πολὺ χαρακτηριστικά, " Τα τσιγάρα αὐτα, μπορεῖ νὰ εἶναι φτηνά, ἔχουν ὅμως ἕνα απὸ τὰ καλύτερα χαρμάνια που ἔχω δοκιμάσει στὴν ζωὴ μου, πολὺ λίγα τσιγάρα μὲ εὐχαριστοῦν ὅπως αὐτά. Που νὰ εἶχε δοκιμάσει καὶ τὰ Ἀγρινίου.
    Τοὺς βάζω 9.5/ 10

    Ἀλέξανδρος 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. παιδιά στον πειραιά που τα βρίσκουμε;; ξέρει κανεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Υπάρχει κάποιος τρόπος, ώστε να αποτραπεί η μεγάλη εισροή κομματιών καπνού στο στόμα, όταν καπνίζεις άφιλτρα τσιγάρα; Ρωτάω, καθώς βρίσκω το Καρέλια Αγρινίου ένα από τα καλύτερα σήματα της αγοράς και μακράν το καλύτερο άφιλτρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Υπαρχει φιλε και μαλιστα ειναι παλιος διοτι παλια υπηρχαν μονο αφιλτρα τσιγαρα.Το μονο που εχεις να κανεις ειναι απλα να βαζεις το τσιγαρο στην ακρη των χιλιων σου οταν τραβας τζουρα και οχι στο κεντρο προς το μαγουλο δηλαδη δοκιμασε το και θα δεις.Επισης αν παρατηρησεις καπνιστες σε παλιες ταινιες που καπνιζουν αφιλτρα θα δεις να καπνιζουν ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καταπληκτικα τσιγαρα απιστευτη γευση και συσκευασια εδω στην Καλαματα τα βρισκεις παντου και υπαρχουν αρκετοι που το καπνιζουν και γειτονας μου.Το συνιστω σε ολους και πανω απο ολα στηριζουμε ελληνικα τσιγαρα. Γιωργος απο Καλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τελειο τσιγαρακι, κλασσικο, ελληνικο, βαρυ πραμα, εχει πλουσια γευση, καιγεται αργα και μπορεις με λιγα λογια να το απολαυσεις οσο απαιτιτηκος καπνιστης και να 'σαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνῶ ἀπολύτως φίλε, τὸ καπνίζω ἀπὸ τὸν χειμώνα καὶ πιστεύω ὅτι εἶναι ὅτι καλύτερο ὑπάρχει σήμερα. Νὰ σὲ ρωτήσω ἔκανες καθόλου Ἄσσο σκέτο;;

      Διαγραφή
  52. Δεν ειμαι ο απο πανω αλλα θελω να πω κι εγω τη γνωμη μου.Το Καρελια Αγρινιου θεωρω πως ειναι το καλυτερο αφιλτρο που παιζει ο Ασσος επισης ειναι καλος και εχει πιο ανατολικη γευση το Καρελια ειναι πιο ουδετερο αλλα εγω το απολαμβανω περισσοτερο παρολο που λατρευω τα ανατολικα καπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνῶ φίλος, ὁ Ἄσσος εἶναι, ἀπ΄ὃτι θυμᾶμαι, κι αὐτὸς καλὸς ἀλλὰ δὲν τραβάει πολὺ, σοῦ βγαίνει ἡ πίστη μέχρι νὰ πάρης μιὰ καλὴ τζούρα.Εἶμαι ὁ άπὸ πάνω, Δοκίμασες καθόλου .ασσο;;

      Διαγραφή
  53. Ξέρει κανείς που μπορώ να τα βρω στη Θεσσαλονίκη?
    Πήγα σε 2 κεντρικότατα περίπτερα και δεν τα είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι τόσο σπάνια. Στα today υπάρχουν σίγουρα αν όχι σε όλα τουλάχιστον στα περισσότερα. Στο κέντρο θα τα βρεις στο εμπορικό της Αριστοτέλους και στα γύρω περίπτερα. Αν κάπνιζα άφιλτρα, αυτά θα ταν η μόνιμή μου μάρκα. Πολύ καλό τσιγάρο

      Διαγραφή
  54. Ένας ανώνυμος φίλος ήδη έδωσε το καλό παράδειγμα, με τις περιεκτικότητες.
    Συμπλήρωσα κι εγώ εδώ για το Αγρινίου, μιας κι έτυχε να μου έχει ξεμείνει ένα σχετικά πρόσφατο πακέτο.
    Περιμένουμε συμμετοχή και για τις υπόλοιπες μάρκες, όσο ακόμα υπάρχουν τα παλιά πακέτα με περιεκτικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μεγάλες στιγμές ζει το Αγρινιού,με αύξηση 1000% αφού εκεί που ήταν ένα ξεχασμένο σήμα,απορρόφησε πλήρως τους καπνιστες του σκέτου Άσσου και του Σαντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ ρε φίλε που το ξέρεις;;;Μήπως μυρισες τα νύχια σου και σου ήρθε έμπνευση;

      Διαγραφή
    2. Ειναι σχετικος ο ανθρωπος φιλε μη γραφεις οτι να ναι χωρις να παρακολουθεις.

      Διαγραφή
    3. Πάντως ο μόνος σταθερός καπνιστής Άσσου σκέτου που γνωρίζω, πράγματι στα Αγρινίου γύρισε.

      Διαγραφή
    4. Περιπτεράς είμαι,τα στοιχεία είναι προσβάσιμα για εμένα. Στο μαγαζί δίνουμε δυο κούτες την εβδομάδα,εκεί που δίναμε 1-2 πακετα τον μήνα. Όλοι όσοι έκαναν Ασσο-Σαντε,που δεν ήταν και λίγοι, το γύρισαν στα Αγρινίου. Κάτι τσίμπησε και η αφιλτρη Χρυση.

      Διαγραφή
  56. Επίσης είχα 3 ηλικιωμενους,σταθερούς πελάτες στον Ασσο Εξπορτ. Ο ενας βολεύτηκε με μαλακό,ο άλλος παίρνει το παλιό το Ρεξ με δική μου πρόταση και ο τρίτος ακόμα να το πάρει απόφαση,κάνει σαφάρι στα μαγαζιά για να βρει ξεχασμένα πακέτα και μερικές φορές τα καταφέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου λες φιλε,μια και εισαι περιπτερας και μιλαμε για αφιλτρα,το αφιλτρο καμελ κινειται καθολου?σε ρωταω γιατι μου αρεσει και το αγοραζω περιστασιακα αλλα συνηθως το βρισκω μπαγιατικο......Εξαιρετικο τσιγαρο παντως(οταν ειναι φρεσκο).

      Διαγραφή
    2. Όχι, όλος ο όγκος τον Ασσος και Σαντε που πουλούσαν αρκετα,έγινε Αγρινίου και Χρυση Κασετίνα δευτερευόντως. Ειδικά το Αγρινιου από όπου και αν το πάρεις, θα το βρεις φρέσκο πλέον.

      Διαγραφή
    3. Τώρα και για κάποιο διάστημα ακόμη, ασφαλής ένδειξη φρεσκάδας ή όχι θα είναι το πακέτο: αν έχει τις νέες εικόνες, είναι φρέσκο.

      Αγρινίου με τις νέες εικόνες δεν έχει πάρει το μάτι μου ακόμη. (Όπως και πολλές άλλες μάρκες. Μάλλον μόνο τα πρώτα σε πωλήσεις σήματα έχουν ήδη ξεπουλήσει το παλιό στοκ.)

      Διαγραφή
    4. Μέχρι στιγμής οι σπλατεριές έχουν μπει μόνο στα δημοφιλή σήματα της PMI-Παπαστράτος, δηλαδή Μάλμπορο (τα κλασικά κόκκινα-λάιτ και όχι τις εκατοντάδες παραλλαγές) και Άσσοι. Αυτή η εικόνα από Θεσσαλονίκη. Στη Χρυσή Κασετίνα και γενικώς στα Καρέλια ακόμα παλιά πακέτα.

      Διαγραφή
    5. Απλά στόκαραν πολλά οι καπνοβιομηχανίες. Η Φιλιπ Μορρις ας πούμε θέλοντας να πειραματιστεί στο κατα πόσο φρικάρει το νέο πακετο τον κόσμο,στοκαρε Μαρλμπορο σκληρα κοκκινα και λαίτ,ενω τα αντιστοιχα μαλακά εχουν αλλάξει εδω και έναμιση μηνα! Το πρωτο πάντως που μας είχε έρθει ήταν το ΛΜ,μετα Ασσος και Μουρατι. Εκτός Φιλιπ Μορις,τα Καρελια τα κατοστάρια έχουν το νεο πακετο.
      Για να μην αναρωτιέστε πάντως οι δεκα δημοφιλεστερες μακρες είναι:
      Marlboro
      Assos
      GR
      LM
      Karelia Blue
      George Karelias
      Davidoff
      Winston
      Stuyvesant
      BF

      Διαγραφή
    6. Όταν λες «οι 10 δημοφιλέστερες μάρκες είναι π.χ. Μάλμπορο, Άσσος» κλπ., εννοείς όλα τα Μάλμπορο και τους Άσσους συλλήβδην;

      Διαγραφή
    7. Μπραβο ρε φιλε και σκεφτομουν να σε ρωτησω οταν ειπες πως εισαι περιπτερας

      Διαγραφή
    8. Ολα τα Μαρλμπορο ναι. Το πρωτο είναι το Γκολντ,όπως και απο τους Ασσους το Κοκκινο,αλλά το μετράμε αθροιστικά. Και στο Νταβιντοφ ας πούμε τα Λαιτ πουλάει,το κανονικό όχι. Α επίσης ξέχασα το Κάμελ που τον τελευταίο χρόνο έκανε μεγάλο come back, είναι μεσα στα δεκα, πέρασε το Winston που είναι σε πτώση. Come Back επίσης εκανε και το Gr πουλούσε πολύ,μετά έπεσε και τώρα φεύγει πάλι πολύ.Επίσης στο BF το πιο δημοφιλές είναι το Silver(!). Όλα τα τσιγάρα του Καερέλια είναι σε άνοδο εδώ και χρόνια και το Καρελια Λαιτ και η Κασετίνα που για μια περίοδο ήταν παλιομοδίτικα,ενώ στους καπνούς Χόλμπορν και Καρελιας πουλάνε περίπου το ίδιο και μετα Μαρλμπορο.

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή γενικώς προηγούνται τα λάιτ, ε; Αυτό το παρατηρεί κι ένας τυχαίος, εκτός επαγγελματικού χώρου, βλέποντας γύρω του. Όπως επίσης και τη γενική άνοδο των προϊόντων Καρέλια. Αντίθετα, εκπλήσσομαι για τα ΛΜ και Γουΐνστον, που δεν έχει τύχει να τα δω τόσο συχνά.

      Διαγραφή
    10. Όχι απαραίτητα. Prince ας πουμε το 95% είναι το κοκκινο μαλακό. Ασσος τα ίδια φεύγει ο βαρύς κόκκινος,πολύ και ο Καταστόρης. Στιβενσον μάλλον περισσότερο το κοκκινο. Gr πουλάνε πολύ όλα τα χρώματα με εξαίρεση το γρί. George Karelias και Lucky Strike μόνο τα βαρια.
      Ήρθε και ο πρώτος καπνός με νεα συσκευασία και είναι ο Ασσος Ανευ,ο οποίος επίσης πάει πολύ καλά,σε αντίθεση με τον άσπρο

      Διαγραφή
    11. Σοβαρά μιλάς; Νόμιζα ότι οι καπνοί θα τη γλίτωναν από τις εικόνες...

      Και απορώ (χωρίς να θέλω να ρίχνω ιδέες) γιατί δεν υπάρχει κανενός είδους προειδοποίηση στα χαρτάκια και τα φίλτρα.

      Διαγραφή
    12. Όχι μόνο μπήκαν,αλλά όλες οι συσκευασίες έγιναν 30 γραμμάρια υποχρεωτικά. Σε 2-3 χρόνια όπως την κόβω,αυτοί οι ανώμαλοι των Βρυξελών θα αποφασίσουν την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος, το συζητούσαν είδη για το 2025

      Διαγραφή
    13. Απαγόρευση σε ένα προιόν που αποφέρει τόσα κέρδη σε πολλούς κλάδουςδεν θα γίνει. Κατάργηση αναγραφής μάρκας, περιεκτικότητας ( αν είναι δυνατόν να μη ξέρεις τι θες να επιλέξεις ), παραπλανιτικές εικόνες, συσκευασίες καπνού 40g, παράλογη υπερφορολόγιση κλπ... ναι αυτά έχουν αρχίσει να τα επιβάλλουν οι βρυξέλες

      Διαγραφή
    14. Πάντως εγώ τις μεγάλες συσκευασίες καπνού τις βρίσκω βολικότερες. Ακόμα νοσταλγώ τον καιρό που όλοι οι καπνοί έβγαιναν μόνο σε 50 γρ.

      Και νομίζω ότι άλλο είναι να δίνεις Χ ευρώ κάθε μέρα και άλλο 7Χ κάθε 7 μέρες: μπορεί μαθηματικά να σου έρχεται το ίδιο (που δεν έρχεται: πάντα η μεγαλύτερη είναι πιο οικονομική), αλλά ψυχολογικά πιο πολύ βαραίνει το κάθε πιο συχνά παρά το μεγαλύτερο ποσό πιο αραιά.

      Διαγραφή
    15. Πεπε, αυτο δεν ισχυει με τον καπνο Καρελια που εκανα παλια. Και η μικρη και η μεγαλη συσκευασια ειχε αντιστοιχια στην τιμη/ποσοτητα.

      Διαγραφή
    16. Δεν το είχα παρατηρήσει. Ασύνηθες (όχι μόνο για καπνό, γενικά για κάθε είδους προϊόν). Οπότε, αντί «πάντα» έπρεπε να γράψω «συνήθως».
      Επιμένω ωστόσο ότι ψυχολογικά μού έρχεται (εμένα, έτσι; υποκειμενικά μιλώντας) καλύτερα το μαζεμένο ποσό σε αραιά διαστήματα παρά οι μικρές συχνές δόσεις...

      Διαγραφή
  57. Εγω εδω Αθηνα ειδα και το Καρελια λαιτς κατοσταρι με εικονες,μονο αυτο απο Καρελια μεχρι στιγμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ακούστε στις κασετίνες θα αργήσουν να μπουν οι εικόνες αυτές.Για παράδειγμα στην χρυσή κασετίνα που πουλάει παρα πολύ ακόμα δεν έχουν μπει οι εικόνες.Επισης οι αηδιαστικές εικόνες εχουν μπει και στα Muratti,Dunhill international.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Για εμενα αυτη τη στιγμη το Καρελια Αγρινιου ειναι το πιο δυνατο αφιλτρο της αγορας,σε γευση ομως προτιμω το αφιλτρο Camel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπνίζω ένα πακέτο Κάμελ σκέτο αυτές τις μέρες, και δε λέει απολύτως τίποτε από γεύση/άρωμα. Σχετικά πρόσφατα είχα ξαναπάρει, κι είχα γράψει με ενθουσιασμό ακριβώς το αντίθετο. Ίσως το τωρινό πακέτο να είχε μείνει καιρό στο ράφι. (Αυτό το ρίσκο υπάρχει πάντοτε με τις σπάνιες μάρκες.)

      Διαγραφή
  60. Eγω αν και επαρχια το βρισκω παντα φρεσκω το καμελ αφιλτρο,ειναι φοβερο εχω φαει κολλημα,το μονο αρνητικο οτι κραταει λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οποτε θελεις Πεπε και μπορεις κανε μια ξεχωριστη παρουσιαση για το αφιλτρο Camel,αξιζει νομιζω μια κριτικη αφου προκειται για ενα απο τα πιο ιστορικα σηματα στον πλανητη ο Πετρος βεβαια εχει καλυψει ενα μεγαλο μερος με την κριτικη του Camel με φιλτρο αλλα νομιζω το αφιλτρο αξιζει ξεχωριστη παρουσιαση αφου μιλαμε για ενα ολοτελα διαφορετικο τσιγαρο σε σχεση με το Camel φιλτρο τουλαχιστον σημερα.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τελικα υπηρχε και Καρελια Αγρινιου με φιλτρο,http://www.zigsam.at/F_Greece.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εννοείς http://www.zigsam.at/l19/AgriniouFiltro-20GR197.htm
      Με έκπληξη βλέπω ότι υπήρχε επίσης και Ελλάς Σπέσιαλ φίλτρο (το άφιλτρο είναι βέβαια θρυλικό): http://www.zigsam.at/l19/HellasSpecial-20GR197.htm

      Συναρπαστική συλλογή γενικά.

      Διαγραφή
  63. Το φοβερό ειναι οτι υπήρχαν και ΔΕΛΦΟΙ φίλτρο σε πακέτο, όχι κασετίνα και μάλιστα δύο διαφορετικά design. Αλλιώτικα αμφότερα απο της κασετίνας. Το ένα είναι στο site του zigsam. Το άλλο.. στη συλλογή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι... Κι αυτό το έμαθα πολύ εκ των υστέρων, από συλλογές άλλων.

      Πάντως οι Δελφοί έτσι κι αλλιώς μόνο με φίλτρο έβγαιναν. Το κατά κάποιο τρόπο αντίστοιχο άφιλτρο ήταν το Άρωμα.

      Διαγραφή
  64. 2018 τα καπνίζω 16 χρόνια,από 27 χρονών. Δεν μπορώ να καπνίσω άλλο τσιγάρο. Ότι πιο καθαρό και αγνό.
    Η χρυσή κασετίνα δεν έχει καμία σχέση, χαρμάνι που marlboρίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Hello friends
    I am George from Bulgaria. Recently I found that blog and it's absolutely amazing. Really great job. Excuse my Greek but it's translated automatically from English by google. I am curious are still there unfiltered cigarettes in the greek market - GKS Plain Ovals, Karelia Agriniou? And how much do they cost if available?

    Greetings,
    George



    Γεια σας φίλοι
    Είμαι ο Γιώργος από τη Βουλγαρία. Πρόσφατα βρήκα αυτό το blog και είναι απολύτως εκπληκτικό. Πολύ καλή δουλειά. Εξαγάγετε την ελληνική μου γλώσσα αλλά μεταφράζεται αυτόματα από τα αγγλικά από το Google. Είμαι περίεργος ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μη φιλτραρισμένα τσιγάρα στην ελληνική αγορά - GKS Plain Ovals, Karelia Agriniou; Και πόσο κοστίζουν εάν είναι διαθέσιμα;

    Χαιρετίσματα,
    Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες!

      Ναι, υπάρχουν. Yes, they exist. +Camel άφιλτρο (non-filter).

      Διαγραφή
  66. Hello,
    A friend of mine went to greece and bought me a pack of karelia agriniou. Very good looking unfiltered cigarette, oval shape, nice packet. They have some nice pepper smell or I found it similar to μαυροπίπερο. 3,70 euro/pack. I also ordered камел unfiltered, karelia filtro and karelia plain ovals but they were not available at the shop.
    I read a comment of A. Karelias where he said that karelia golden casket, golden casket refined, and unfiltered are the same blend of tobacco. Does he spoke about the virginia plain ovals as he wrote unfiltered or no? And is the rolling Karelia tobacco the blend that is used at the cigarettes?

    Greetings and happy new year,
    George, Bulgaria



    Γεια σας,
    Ένας φίλος μου πήγε στην ελλάδα και μου αγόρασε ένα πακέτο καρέλια αγρινίου. Πολύ καλή εμφάνιση φιλτραρισμένο τσιγάρο, ωοειδές σχήμα, ωραίο πακέτο. Έχουν κάποια ωραία πιπεριή ή το βρήκα παρόμοιο με το μαυροπεπέρο. 3,70 ευρώ / πακέτο. Παραγγείλακα επίσης καμελ unfiltered, karelia filtro και karelia plain ovals αλλά δεν ήταν διαθέσιμα στο κατάστημα.
    Διάβασα ένα σχόλιο του Α. Καρελιά όπου είπε ότι η καρελιανή χρυσή κασετίνα, η χρυσή κασετίνα εξευγενισμένη και το μη φιλτραρισμένο είναι το ίδιο μείγμα καπνού. Μιλάει για τα οβάλ της αγάπης της βιρτζίνιας, όπως έγραψε αδιευθυνόμενο ή όχι; Και είναι το κυλινδρικό καραϊβικό καπνό το μείγμα που χρησιμοποιείται στα τσιγάρα;

    Χαιρετισμοί και χαρούμενος νέος χρόνος,
    Γιώργος, Βουλγαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yes, he meant Karelia Virginia Plain Ovals. Click for image to avoid confusion.

      No, none of the rolling Karelia tobaccos is the same blend with the cigarettes.

      I understand that you like unfiltered cigarettes. So do I. Karelia Virginia Plain Ovals have a fine blend, but I think that the filtered version makes better use of the same blend:

      They both have 10mg tar and 1 mg nicotine. Normally one would expect the unfiltered cigarette to be heavier than the filtered one, so what they do to keep the unfiltered at a lower tar and nicotine rate is to use paper that "breathes" too much. You can feel this especially at the beginning. The unfiltered cigarette starts to taste as it really should after the middle.

      Διαγραφή
  67. Thank you Pepe. That's why i found the Karelia Agriniou filtre quite odd. With a lot of perforations.



    Σας ευχαριστώ Pepe. Γι 'αυτό βρήκα τα φίλτρα Karelia Agriniou αρκετά περίεργα. Με πολλές διατρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς που μπορούμε να βρούμε Καρέλια Αγρινίου στη Θεσσαλονίκη; (κατα προτίμηση κέντρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως τα 4all έχουνε,αλλά και τα περισσότερα περίπτερα γιατί δεν είναι και τόσο σπάνιο σήμα.

      Διαγραφή
  69. Δυστυχώς το καταπληκτικό αυτό τσιγαρο χαλασε...απο τον Νοέμβριο του 2019 ξεκινησε η παραγωγή του βαση της νομοθεσιας που επιβάλει η ΕΕ.
    Λιγοτερη νικοτινη λιγοτερη πισσα το τσιγαρο εγινε light εχασε το σωμα και την γεύση του.Εχω στεναχωρηθεί πολυ που δεν μπορώ πλέον νατο καπνίσω καν

    Βαθμολογία 4.5/10 απο 7/10

    Μεμας Νικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι νομοθεσία είναι αυτή; Η τελευταία που ξέρω ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια και είχε ανώτατα όρια 10 και 1. Και το Καρέλια Αγρινίου βρισκόταν ακριβώς εκεί, στο 10 και 1, τουλάχιστον μέχρι τότε που απαγορεύτηκε η αναγραφή των περιεκτικοτήτων.

      Τώρα τι καινούργιο ισχύει;

      Διαγραφή