ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

PALL MALL



Εδω πιο πολυ θα κάνουμε ιστορικη αναδρομη,παρα κριτικη αφου για το Pall Mall του σημερα δεν εχω και πολλα να πω.
Ενα απο τα πιο ιστορικα διεθνη τσιγαρα ειναι το Pall Mall.Συμβολο της μεταπολεμικης Αμερικης,υπήρξε το πρωτο σε πωλησεις και εξαγωγες στις ΗΠΑ, απο το 45-46 που εκτοπισε τα Camel,Lucky Strike,Chesterfield απο τις πρωτες θεσεις,ως την δεκαετια του 60 που εκτοπιστηκε απο τα Winston. Μεγαλη καινοτομια του σηματος ήταν η δημιουργια του πρωτου αφιλτρου Κing Size τσιγαρου,με μηκος δηλαδη αναλογο με τα σημερινα τσιγαρα με φιλτρο, την δεκαετια του 30.Η εκδοχη αυτη ειναι και η κλασικοτερη του Pall Mall,εξακολουθει να υπαρχει ως σημερα στις ΗΠΑ και σε καποιες ευρωπαικες χωρες,ενω υπήρχε πριν λιγα χρονια και στην χωρα μας με αρκετη επιτυχια, στην ιδια τιμη ως Premium σημα,με τα Dunhill και Rothmans International.Ειναι μυστηριο για μενα ο λογος που η ΒΑΤ σταματησε την εισαγωγη του,εφοσον συνεχισε αυτη,πιο αντιεμπορικων τσιγαρων. Προσωπικα δεν ημουν λατρης του αφιλτρου Pall Mall,ουτε του παλιου Pall Mall 25, ήταν ομως σεβαστα τσιγαρα.
Αναφορα πρεπει να κάνουμε και στο Pall Mall deluxe που κυκλοφορουσε μεχρι πριν λιγα χρονια στην Γερμανια και ειχε περασει και για ενα φεγγαρι απο την Ελλαδα.Εξαιρετικο πολυτελες τσιγαρο,με μοναδικη γευση.
Καλη προσπαθεια ήταν και η κυκλοφορια πριν δυο χρονια,του Pall Mall Premium Blend,στην λογικη τιμη των 2,50 ευρω, 100 χιλιοστα και ασπρο φιλτρο ,με αρκετα καλα καπνα.Δυστυχως το Premium Blend δεν βρηκε το κοινο του και σταματησε,αν και ήταν ενα πολύ δικαιο τσιγαρο.
Το τωρινο Pall Mall,δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα American Blend με φθηνα καπνα. Τα πολλα Βurley που υποθετω πως εχει, του δεινουν μια δυνατη,σαν φθηνο πουρο, γευση. Νομιζω παντως πως ειναι ελαχιστα καλυτερο(ή λιγοτερο κακο,όπως θα ηταν σωστοτερη η φραση) απο το Winston, δεν φτανει πάντως ουτε καν πλησιαζει, τα αξιοπρεπη εγχωρια φθηνα τσιγαρα.
Βαθμολογια: 3,5 στα 10

51 σχόλια:

  1. '''Το PALL-MALL αφιλτρο ηταν ενα κατα την γνωμη μου πολυ καλο τσιγαρο.Το καπνιζα αργα και που για την ιδιαιτερη γευση του,και συνδυαζοταν αψογα με μπερμπον ουισκι.Για τα σημερινα PALL-MALL συμφωνω απολυτα με την βαθμολογια σου'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ 1984 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ.ΒΑΡΥ,ΠΟΙΟΤΙΚΟ TΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ BURLEY ΚΑΠΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ.MAΛΙΣΤΑ,ΤΟ ΑΦΙΛΤΡΟ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΗ ΑΦΙΛΤΡΟΥ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΥΤΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΛΑΦΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ!ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΡΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ CAMEL FILTERS TOY ΚΑΡΕΛΙΑ.ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΑ(ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΗΝΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ) ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΣΕ 30ΑΡΙ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΣΑ ΑΠΟ ΤΡΑΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ.ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΕΒΑΖΑ ΒΑΘΜΟ 5 ΣΤΑ 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ,ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ ΜΑΛΑΚΟ ΚΟΥΤΙ,ΟΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ(ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΟΤΙ-ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΠΑΝΙΟ-ΛΙΓΑ ΞΕΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ)ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΑ:"ΠΩΛΛ-ΜΩΛΛ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι. Ηταν νομιμο,αλλα πανακριβο απο τα τελη 50-αρχες 60 σιγουρα. Το λεω μετα απο συζητηση μου με ηλικιωμενο Θεσσαλονικιο περιπτερα.Τα αμερικανικα αριστοκρατικα τσιγαρα της εποχης,μαζι με το Camel αφιλτρο, με την τριπλασια τιμη απο τα καλα ελληνικα τσιγαρα της εποχης σαν το Παλλας και τον Ασσο. Τοτε απευθυνοτανε μονο στην ελιτ και ειδικα το Pall Mall ειχε αρκετη επιτυχια,ηταν ισως το πρωτο ευρεως γνωστο εισαγωμενο Ελληνικο τσιγαρο,αν και κρατω μια επιφυλαξη μια και εχω βρει αναφορες σε βιβλια της δεκαετιας του 30 μια του Λουντεμη για το Καμελ ως τσιγαρο της αριστοκρατιας και μια του Καραγατση για το Ντανχιλ.Φαινεται πως και προπολεμικα στις πολεις υπάρχαν ανθρωποι,συνηθως πλουσιοι,που καπνιζανε και ξενα τσιγαρα. Αυτος ειναι μαλλον ο λογος που αρκετοι ανθρωποι ηλικιας 65+ καπνιζουν Pall Mall τωρα που εγινε φθηνο,μια και ως μαρκα τους ειναι γνωστη απο παλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι πραγματι ακατανοητη η αποφαση της εταιριας να διακοψει την διανομη του αφιλτρου, κατι που παντως εγινε σε ολο τον κοσμο, εκτος απο την Αμερικη. Θεωρητικα, το ευρωπαικο αφιλτρο Παλ Μαλ διατιθεται ακομα στην Γερμανια, οπου δεν εχω μπορεσει μεχρι τωρα να το βρω, και στην Ισπανια, οπου εχω αγορασει πολλες φορες μεσω ιντερνετ, αλλα ερχοταν σε μενα με πολυ υψηλη τιμη δυστυχως. Προσφατα φιλος ηρθε απο Βαρκελωνη και μου εφερε μια κουτα αγορασμενη απο καπνοπωλειο, στην απιστευτα φτηνη τιμη των 27 ευρω!! Για μενα το καλυτερο τσιγαρο, το καπνιζα μεχρι που σταματησε αρχες του 2004. Κριμα να σταματησουν αυτο, και να κυκλοφορουν το φιλτρο με χαμηλης ποιοτητας καπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 27 Eυρω στην Ισπανια! Στην Ελλαδα το 2004 που σταματησε να κυκλοφορει κοστιζε 2,85.
    Για το Αμερικανικο τι γνωμη εχεις,συγκρινομενο με το ευρωπαικο; Επισης εχω ακουσει θετικα σχολια για το αμερικανικο Pall Mall με φιλτρο,εχεις αποψη για αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 27 η κουτα οχι το πακετο....
    ειπαμε pall mall einai oxi treasurer !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πετρο πρεπει να παρουσιαζεις πιο συχνα τσιγαρα γιατι με το ρυθμο που πας θα σου παρει χρονια.
    οταν παιρνεις καινουργιο πακετο δεν ειναι αναγκη να το τελειωνεις ολο...κανε 5 τσιγαρα κανε τη παρουσιαση και περνα σε επομενο τσιγαρο.
    επισης νομιζω πρεπει να παρουσιασεις καποια σηματα που νομιζω πανε για καταργηση λογω χαμηλων πωλησεων...και ισως δεν τα προλαβεις π.χ.gittanes,prince natural κ.α.
    τελος δεν μπορω να καταλαβω πως παρουσιαζεις σηματα σαν το..GR ! και ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΣΑΝ:CAMEL UNFILTERED,ASSOS SKETO,KARELIA AGRINIOY,GITTANES...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγα ρε φιλε δεν μας κυνηγαει κανεις,ισα-ισα λεω να χαλαρωσω τους ρυθμους γιατι τα τσιγαρα της Ελληνικης αγορας τα ψιλοτελειωνουμε. Να πω πως πλεον τα πειραματα απο Ελλαδα τα εχω κοψει αφου εχω καπνισει ότι υπάρχει,με εξαιρεση Ξανθη,Σεκαπ Σπεσιαλ και 22 αφιλτρο.Καπνιζω πλεον σε μονιμη βαση Σαντε φιλτρο και Καρελια το ακριβο και δυσκολευομαι να φουμαρω κατι άλλο απο Ελλαδα αφου αυτα τα δυο γουσταρω περισσοτερο και απολαμβανω καπνιστηκα, για πειραματα ασχολουμαι μονο με τσιγαρα του εξωτερικου καθως και νεες κυκλοφοριες.
    Πάντως για Αγρινιου και Gitanes θα υπαρξουν συντομα παρουσιασεις.
    Ο φιλος που λεει για Ισπανια, οντως εκει οι τιμες στα τσιγαρα και περισσοτερο στους καπνους στριφτων και πιπας ειναι πολυ χαμηλοτερες των δικων μας. Περιμενω μεσα Φεβρουαριου αρκετους καπνους και τσιγαρα απο εκει,μεσω φιλου, ενω ελπιζω να καταφερω να βρω στα Ισπανικα Duty Free τα Dunhill My own Blend No 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. an parousiazeis pio arga, auto tha einai katastrofh gia to blog sou...mias kai tha xasei to endiaferon tou
    5 anartiseis th vdomada einai oti prepei :)
    iparxoun polla ellinika pou den exeis parousiasei...cooper,next,leader,gr 20,old navy 25,assos 25,assos primeum gold,rex 25,rex 20,karelia filtro malako,karelia extra,cooper 25,sekap extra,astor,agriniou....
    ti ennoeis teleiwnoun oi parousiaseis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαλαρα φιλε,αν δεν εισαι υπομονετικος δεν θα μπορεσεις να απολαυσεις και τον καπνο. Το blog πιο πολυ λειτουργει ως φορουμ κουβεντας και λιγοτερο μετρανε οι παρουσιασεις,οι βαθμολογιες κ.λ.π. Επειδη εχω σκοπο να το κρατησω χρονια ενεργο,θα πηγαινω πιο αργα.Ετσι και αλλιως καθε μερα γραφω στα σχολια,αφου περνω μερος σε όλες τις συζητησεις που ανοιγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευρωπαικο αφιλτρο Παλ Μαλ - Αμερικανικο αφιλτρο Παλ Μαλ.

    Στην πραγματικοτητα απλα δεν συγκρινονται! Το Αμερικανικο κλασεις ανωτερο σε γευση (και πιο βαρυ)και πολυ πιο χορταστικο. Το ευρωπαικο ειναι μεν παρα πολυ καλο, αλλα οχι σαν το γνησιο. Για το ευρωπαικο σκεφτειτε οτ μοιαζει αρκετα με το αφιλτρο Lucky Strike, ειναι ομως καλυτερο απο το Λακυ. Αποψη για το Αμερικανικο με φιλτρο δεν εχω. Ειχα καπνισει πριν παρα πολλα χρονια ενα 100' Παλ Μαλ σε χρυσο πακετο, αλλα δεν θυμαμαι πια αν μου αρεσε ιδιαιτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. to provlima an parousiazeis pio arga einai pos de tha prolaveis na dokimaseis kapoia tsigara pou isws katargithoun se ligo kairo.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε ανωνυμε δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχοληθει ο Πετρος με τσιγαρα οπως leader και next. Ειναι τσιγαρα κακιστης ποιοτητας που δεν μπορουν και πολλα να γραφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καπνιζα Pall Mall αφιλτρο απο το '87 εως και το '05 που σταματησαν να κυκλοφορουν. Ξεκινησα με Camel αφιλτρο το '85, μετα Camel σκληρο, μετα μαλακο αλλα οταν η ψιλικατζου της γειτονιας μου, μου εκανε πασα μια κουτα Pall Mall (με πιστωση λογω αφραγκιας) τα λατρεψα και κολλησα. Απιστευτο τσιγαρο, βαρυ και με αρωμα κατι που ομως δεν ανεχονταν/εκτιμουσαν ολοι. Στο σχολειο, στην σχολη και στο στρατο κανεις δεν μου εκανε τρακα, οσο ακαπνος και να ηταν. Ακομα και οταν παλιωσα στην μοναδα μου, οι ιδιες μου οι σειρες με πεταγαν εξω απο τον θαλαμο οποτε αναβα τσιγαρο. Απο το '95-'96 και μετα ο Κερανης αρχιζε να το "χαλαει" σταδιακα μεχρι και το τελος του, που ειχε καταληξει σαν ενα απο τα πολλα μετρια τσιγαρα που κυκλοφορουν στην αγορα. Εγω ομως το λατρευα. Μου αρεσε το τακ-τακ που εκανα με το αντιχειρα και τον μεσο στην κλειστη πλευρα για να βγει το επομενο τσιγαρο απο την ανοιχτη, γελαγα οταν μου ελεγαν "φιλε πας να το αναψεις αναποδα" οταν το αναβα απο την πλευρα που ειχε το οικοσημο, γουσταρα τρελλα οταν μου εκαναν τρακα παππουδες λεγοντας μου "..Πωωω ρε πιτσιρικο, που τα θυμηθηκες αυτα ?. Δωσε ενα.." και ναι, συνδυαζοταν αψογα με το μπερμπον. Πιστευω οτι η διακοπη του ηταν για καθαρα εμπορικους λογους επειδη δεν πουλαγε καθολου. Η πιο συνηθισμενη πλακα που μου εκαναν οι φιλοι μου :
    - Περασες μηπως κατα το μεσημερακι απο Σωτηρος & Ανδρουτσου ?
    - Εεε..δεν ξερω, Μπορει. Γιατι με ειδες εκει?.
    - Οχι δεν ειδα εσενα εκει. Ειδα ομως ενα τελειωμενο πακετο Pall Mall πεταμενο στον δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Really nice description.
    Pall Mall created the king size lenght and the 100's size too.
    It's interesting to notice that Pall Mall is sold in Greece as a low budget cigarette.
    I think that the Italian version of this cigarette is a middle quality cigarette.
    I tried to compare the Italian version to the version sold in Hungary.
    Hungarian Pall Mall are much better.
    Have a look to my comparative review of Pall Mall.

    Small Simple Riddle: why long cigarettes are labelled with "100's"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 100s=100mm while a regular king size cigarette has 84mm.
    In Greece Pall Mall is on the lowest budget category,although is a cigarette from export.The quality is also the lowest you can find. I don't believe that is the same cigarette with that sold in Italy and i am sure it's not. As you at Bat's side http://www.bat-ingredients.com/ , blends are different from country to country. I realized also that,when i smoke Chesterfield from Spain.That brand here,costs almost the same with Marlboro(in Greece is in the lowest price category),but the quality is very good,nothing similar with "ours" except the brand name and the pack.
    In the past, Pall Mall unfiltered before discontinued,was in the super premium price category,together with Dunhill & Rothmans International,Pall Mall filter was in the premium category and of course was a totally different product.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παιδια υπαρχει στην αγορα παλ μαλ μαλακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γεια χαρά εγώ κάνω το pall mall το πορτοκαλί αφού έχω αλλάξει το τελευταίο καιρό αρκετές μάρκες...
    δεν ξέρω πως σου φαίνεται φίλε Πέτρο
    Αλλά γαμάει για μένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν εχω καλη γνωμη για το Pall Mall γενικα. Τα γουστα ειναι υποκειμενικα παντως,περι ορεξεως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε παιδες εγω που δοκιμασα τον καπνο Pall Mall ειναι πολυ καλος σε σχεση με κατι Old Holborn και αλλους
    Το μονο παρπονο που εχω ειναι οτι δν αφηνει την γλυκα του Golden Virginia. Επισης εγινε μια αναφορα σε Prince Natural τι ειναι αυτο ?
    Additive Free?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πριν κάποια χρόνια, σε περίοδο αφραγκίας, είχα αποπειραθεί να καπνίσω το μπλέ Pall Mall. Χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο, ο ορισμός του σκουπιδοτσίγαρου.
    Όταν βγήκε ο καπνός, τον είχε πάρει ένας φίλος, βλέποντας την φτηνή τιμή του. Δοκίμασα κ εγώ ένα τσιγάρο, το οποίο τέλειωσα με το ζόρι, ενώ κ ο φίλος μου μετά βίας τέλειωσε τη σακούλα...
    Άνετα ο χειρότερος καπνός στην Ελλάδα, ενώ κ το τσιγάρο θα διεκδικούσε χαλαρά το συγκεκριμένο βραβείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έκανα το λάθος να δοκιμάσω και το κόκκινο...
    Σκέτη μπόχα, σκληρή γεύση (με την αρνητική έννοια) ενώ μου άφηνε και μια ενόχληση/μπούκωμα στα πνευμόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ta kapnizei i kolliti m ...to psiti vrwmokopaei k to apotelesma einai ektos apo elfara faruggitida k flemmata !!einai ta xeirotera tsigara ever!mn t kapnisete einai karkinos sketos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δοκιμασα προσφατα το μπλε και μπορω να πω πως ειναι απο τα χειροτερα τσιγαρα που εχω δοκιμασει ποτε.Δεν καταφερα να τελειωσω το τσιγαρο.Το πεταξα.Η γευση του ειναι αθλια και η μυρωδια του απαισια.ΒΡΟΜΑΕΙ.Το ειχα δοκιμασει και παλιοτερα και δεν το θυμαμαι τοσο χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. xalia... apo ta xeirotera. osoi ta epelexan se liges meres allaxan marka...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kalhspera!! petro o kapnos pall mall ti leei? kata thn gnwmh m panta einai enas euxaristos kapnos sta epipeda tou kitrinou holborn k tou camel...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ως νέος καπνιστής και νέος σε ηλικία γενικά για παλιότερες "εκδόσεις" του pall mall άποψη δεν μπορώ να έχω..Για αυτό που κυκλοφορεί τώρα πάντως έχω να πω ότι καλύτερο. Δοκίμασα πολλά πριν καταλήξω αλλά εδώ βρήκα αυτό που ήθελα, old navy και pall mall...Το μπλε πάντως, το κόκκινο μου παραφαίνεται βαρύ.. Και ο καπνός επίσης μ' αρέσει πολύ αλλά παίρνει ώρα το στρίψιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ισχύει ότι είναι υποκειμενικά αυτά αλλά για μένα το κόκκινο παλ μαλ μου φαίνεται αρκετά καλό. Γενικά καπνίζω καρέλια φιλτρο κασετίνα, πρινς και λακι στραικ αλλά λόγω τιμής πλέον παλ μαλ με 2.80. το μπλογκ ειναι πολυ καλο και μπραβο για τη τη δουλεια σου Πετρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παίδες, επειδή το κόβω σιγα σιγα, πήρα σήμερα pall mall ασημί με περιεκτικοτητες 1 0,1 και 2. Παρα τις μικρές περιεκτικοτητες τους είναι εκπληκτικά τσιγαρα και τα συστηνω ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. akis σε αυτές τις αναλογίες όλα είναι σχεδόν ίδια, είτε PALL MALL καπνίζεις είτε Davidoff είναι σχεδόν το ίδιο τσιγάρο. Προτίμησε το PALL MALL που έχει και φίλτρο άνθρακα. Ούτως η άλλως αφού το κόβεις δεν σε νοιάζει, πάντως εγώ για κόψιμο έναν τρόπο ξέρω μαχαίρι και αν καπνίζεις μηχανικά κάτι να ασχολείσαι, ένα κομπολόι ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δοκίμασα πριν κάτι μέρες το pall mall κόκκινο και ήταν αρκετά καλό και πραγματικά αξίζει ένα 6 στα 10...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ποιο PALL MALL το δικό μας με το φίλτρο άνθρακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε Πέτρο έχεις άποψη για το pall mall το 20άρι το κόκκινο ;
    3ευρώ δεν κοστίζει από όσο ξέρω ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Eιναι φθηνο και αθλιο.Δεν γνωριζω ποσο κανει ακριβως,αλλα δεν θα πληρωνα ουτε 3 στραγαλια για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τόσο κακό είναι δηλαδή ;
    Έχει μεγάλη διάδοση στην περιοχή μου ιδίως στην νεολαία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγώ καπνίζω Camel Lights μαλακό και μία Βίολόγος που συνάντησα μου είπε να καπνίζω μόνο τσιγάρα με φίλτρο άνθρακα... Ποιά μάρκα να προτημήσω? Αξίζει να δοκιμάσω το PALL MALL μπλε ή θα το πετάξω (Καπνιζω 3-4 τσιγάρα ημερισίως οπότε η αγορά ενός πακέτου είναι για εμένα δέσμευση περίπου μίας εβδομάδας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταλαβα καλα η βιολόγος σου εξηγησε την αποψη της με το σκεπτικο πως ο ανθρακας κατακρατα τις περισσοτερες καρκινογονες ουσιες,ετσι?Παρόμοια πραγματα εχω ακουσει και εγω,χωρις να εχω επιστημονικη γνωση του αντικειμενου.
      Λοιπον το Pall Mall μπλε ειναι πολυ κακο τσιγαρο.Θα σου προτεινα να δοκιμασεις τα BF μπλε,που εχουν φιλτρο ενεργου ανθρακα και αιμοσφαιρινης και εχουν τα πιο αποροφητικα φιλτρα στην αγορα. Αν δεν σου αρεσει το BF,εναλλακτικα δοκιμασε και τα Muratti επισης με φιλτρα ανθρακα.

      Διαγραφή
  38. To BF red ανεπιφύλαχτα! Δεν έχει μόνο το άνθρακα αλλά και την αιμοσφαιρίνη, που και αυτός κρατάει αρκετές ουσίες. Αυτό το τσιγάρο και ως γεύση είναι αρκετά απολαυστικό και χορταστικό. Τα λαιτ BF δεν καπνίζονται τουλάχιστον το κίτρινο που πήρα μια φορά ήταν σκέτο βρόμα. Ακόμη αν καπνίζεις τα λάιτ, πάρε καλύτερα το βαρύ το κόκκινο και απλώς δεν θα το καπνίζεις ολόκληρο.
    Το BF έχει και μια ιδιαιτερότητα που τουλάχιστον για μένα που καπνίζω και εγώ λίγο, παίζει ρόλο. Προκαλεί πολύ ελαφρότερη στέρηση από οποιαδήποτε άλλα τσιγάρα που έχω δοκιμάσει. Τουλάχιστον όταν τελειώνει το πακέτο BF μπορώ άνετα να περάσω την επόμενη μέρα ή δύο χωρίς τσιγάρο. Ενδεχομένως το φίλτρο κόβει και κάποιες ουσίες εκτός της ίδιας της νικοτίνης που επιβαρύνουν ή προκαλούν την στέρηση. Μπορεί αυτό βέβαια να είναι κάτι υποκειμενικό, αλλά το έχω παρατηρήσει γιατί αλλάζω συνέχεια τσιγάρα και το ένοιωσα ξεκάθαρα.
    Στα πρώτα πακέτα βέβαια που το καπνίζεις μετά απο άλλα τσιγάρα εμένα προσωπικά φάνηκε ότι δεν είναι αρκετά χορταστικό (μάλλον επειδή το φίλτρο κόβει και κάποιες γευστικές ουσίες) με αποτέλεσμα να το καπνίζω περισσότερα, αλλά στο δεύτερο πακέτο επανέρχεσαι στην φυσιολογική σου ποσότητα.
    Βέβαια παρατήρησα και κάτι αρνητικό στα τελευταία πακέτα έπαιρνα μου βουλώνει λιγάκι το λαιμό. Μπορεί απλώς να ήταν μπαγιάτικα τα πακέτα ή ήταν μια αποτυχημένη παρτίδα, δεν ξέρω, πάντως δοκίμασε το, νομίζω αξίζει της δοκιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μόλις είδα το σχόλιο σου Πέτρο. Απ' ότι κατάλαβα έχεις δοκιμάσει και το μπλε BF. Σου φαίνεται καλύτερο απο το κόκκινο ή όχι; και πως βλέπεις το BF σε σύγκριση με το Murrati ως γεύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι εξισου καλο,αλλα μια και εχω πιο βαρυα γουστα προτιμω το κοκκινο. Και το BF μπλε και το Muratti ειναι ποιοτικα τσιγαρα,δυσκολευομαι να αποφασισω για το ποιο ειναι το καλυτερο(σκεφτομαι να τα ξαναδοκιμασω και τα δυο,γιατι οι ποιοτιτες παντα παιζουν αναλογα με την εποχη).Αν υπηρχε παντως και Muratti με 10 πισσα,σιγουρα θα ηταν φοβερο τσιγαρο. Παντως το φιλτρο του BF ειναι ενα εξελιγμενο φιλτρο ανθρακα,αρα πολυ πιο ενεργο απο το συμβατικο φιλτρο ανθρακα.
      Υ.Γ. Το BF το πορτοκαλι ειναι το Super Lights όχι το Lights.Νομιζω πως ειναι καλο προιον για την κατηγορία του.

      Διαγραφή
  40. Μιας που ήρθε η κουβέντα στα φίλτρα των τσιγάρων να σας πω επιγραμματικά αυτά που μου είπε ένας μικροβιολόγος με εξειδίκευση σε θέματα καρκίνου ο οποίος όμως είναι παράλληλα μανιώδης καπνιστής! Τα συμβατικά τσιγάρα έχουν πάνω από 200 βλαβερές ουσίες οι οποίες σε συνδυασμό πάντα με άλλους παράγοντες π.χ κακή διατροφή, καθιστική ζωή, άγχος κ.α μπορούν εν δυνάμει να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις. Το bf όντως παρακρατά με το φίλτρο του πολλές απ τις ουσίες αυτές, όχι φυσικά όλες, αλλά σίγουρα περισσότερες απ τα άλλα τσιγάρα. Από κει και πέρα είναι φυσικά και θέμα του εκάστοτε οργανισμού.

    Με την ευκαιρία θα το δοκιμάσω ξανά, τελευταία φορά που το κάπνισα ήταν πριν 6-7 χρόνια, δεν μου άρεσε καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Δηλαδή ένας κατά τεκμήριο ειδικός μάς λέει ότι το τσιγάρο μπορεί να δώσει ένα παραπάνω χτύπημε στην υγεία ενός καταπονημένου οργανισμού που λόγω κακής διατροφής κλπ. έχει ήδη ρίξει τις άμυνές του.
      Χαίρομαι που το διαβάζω. Ανέκαθεν αυτό περίπου πίστευα.
      Κακή, αφύσικη διατροφή νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό κάνουν οι πάντες, ακόμα και οι βοσκοί του Ψηλορείτη που λέει ο λόγος, που κατά τα εξωτερικά φαινόμενα ζουν όπως ζούσαν και πριν 200 χρόνια.
      Όταν μια ολόκληρη ομάδα έχει εξουδετερώσει την άμυνα της άλλης ομάδας, έχει απομακρύνει τον τερματοφύλακα, και στο τέλος ένας δέχεται πάσα στο μισό μέτρο από το τέρμα και βάζει γκολ, δεν είναι δικό του κατόρθωμα. Αυτός ο ένας είναι το τσιγάρο.

      Διαγραφή
  41. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΒΓΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΙΝΑΙΚΟΝ ΓΙΑ Β ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΡΕΣΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΗ ΚΙ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΗ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δοκιμάστε τα 100 άρια, δεν θα χάσετε. Πολύ καλό τσιγάρο για την τιμή του. Ανώτερο κατά τη γνώμη μου από τα υπόλοιπα. 3,10.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα καινούρια Pall Mall ειδικά τα μπλε αξίζουν και έχουν άσπρο φίλτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και τα κόκκινα βγαίνουν με άσπρο φίλτρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή