ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Old Holborn



Ξεκιναμε την νεα χρονια με τον πρωτο σε πωλησεις καπνο στην Ελλαδα,τον Old Holborn. Παραδοσιακος αγγλικος cult καπνος,λογο της φημης πως τον καπνιζαν "μονο φυλακισμενοι". Γνωρισε μια μετρια επιτυχια στην χωρα του και στο εξωτερικο, με την εξαιρεση, για καποιο μυστηριο λογο, της χωρας μας. Ειναι χαρακτηριστηκο πως η παραγωγος εταιρεια Gallagher και τωρα η JTI,τον παρουσιαζε στην σελιδα της ως τον ηγετικο καπνο στην Ελλαδα,ενω ο Οld Holborn Yellow που μολις πριν 2-3 χρονια κυκλοφορησε στην Αγγλια,με το ζορι κατορθωσε να πιασει το ...0,2% της αγορας στριφτων τα οποια προστιθενται στο 6% περιπου που εχει ο παραδοσιακος μπλε Οld Holborn.Στην Ελλαδα αυτοι οι δυο και βασικα ο κιτρινος,πρεπει να πλησιάζανε το...50%,μέχρι να ανακατανεμηθεί η αγορά με τον καπνό του Καρέλια,τον Μαρλμπορο και τον Άσσο!Όσο αφορα τους White & Aromatic παραγωνται και υπαρχουν μονο στην δικη μας αγορα!Με τους δυο τελευταιους δεν θα ασχοληθω,τους αγορασα μια φορα όταν βγηκαν και εμεινα με την χειρωτερη των εντυπώσεων. Ας μιλησουμε λιγο για τον μπλε και τον κιτρινο.
Οld Holborn Original: Καλος σκουρος δυνατος καπνος Virginia,που προσωπικα μου αρεσει, αφου κανει ενα γεματο καπνισμα χωρις να καιει τον καπνιστη,είναι γλυκόπιωτος και ταυτόχρονα εξαιρετικά πλούσιος. Καλοκομμενος με ελαχιστα "κοτσανια" και φυσικη γευση χωρις πολλα αρωματα. Με διαφορα ο καλυτερος Οld Holborn και πιθανόν ο καλύτερος καπνός στην Ελληνική αγορά,αν και αντιεμπορικός αφου πουλάει λιγότερο και απο τον κίτρινο και απο τον λευκο. Δικαιουται ενα 8,5 στα 10.
Οld Holborn Yellow: Ελαφρης ξανθος καπνος Virginia, για τον οποιο η γνωμη μου ειναι διφορουμενη. Θεωρω πως όντως η εταιρεια παραγωγης χρησιμοποιει καλο καπνο, όμως κατι πάει στραβα με το blending. Γεματος τεχνιτα αρωματα,πιο πολυ μου φερνει στο μυαλο καπνισμα κολωνιας,παρα γευση καπνου. Προσωπικα δεν μου αρεσει. Η βαθμολογια του: 5 στα 10.

154 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ.ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.ΑΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.Ο 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΣΤΡΙΦΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΟΥΜΑΡΕΙ OLD HOLBORN YELLOW.O CRAVEN ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κιτρινος ειναι κατα την γνωμη μου ενας απο του καλυτερους καπνους με μοναδικη γευση και αρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πετρο εκανες ενα λαθος στην παρουσιαση και καλυτερα διορθωσετο
    Cult καπνος στην Αγγλια δεν θεωρειται ο old holborn αλλα ο golden virginia (πρασινος)
    αυτος ηταν ο καπνος που καπνιζαν οι φυλακισμενοι το διαβασα σε ενα site sto internet gia kapnous
    μαλιστα ελεγε πως ηταν και ο μονος που εβγαινε σε συσκευασια 5g (για ευνοϊτους λογους...)
    συνεχισε τη καλη δουλεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειναι λαθος, ειμαι βεβαιος 100% πως ο "φυλακοβιος" ειναι ο οld holborn.Το πιο πιθανο ειναι ότι εκει που το διαβασες ειχαν κανει λάθος.Ο Golden Virginia στην Αγγλια ειναι ο πιο mainstream καπνος,αφου μονο ο πρασινος εχει γυρω στο 40% της αγορας,μπορει και παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενοουσα παλια οχι τωρα...
    και αν δε πιστευεις πανε ρωτα σε καμια αγγλικη φυλακη...
    το καταλαβαινεις και απο το χρωμα και τη σχεδιαση της συσκευασιας, δε θελει και πολυ μυαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι όντως , LOL φαίνονται και οι φύλακες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Αγγλια που σπουδασα,ήταν ακατορθωτο να βρεις τον κιτρινο. Πάντως ο μπλε ήταν πολυ καλυτερος απο αυτον που κυκλοφορει στην Ελλαδα,όπως και όλα τα τσιγαρα γενικα. Ειναι με διαφορα ο καλυτερος καπνος. Αυτο με τις φυλακες ισχυει για τον Ολντ Χολμπορν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτος ο καπνος ειναι απιστευτος .Τελειο αρωμα και γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o old holborn ton teleutaio kairo exei mia paraxenei geysh.proswpika den mou aresei..o mple poly kalyteros!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. a re eladara athanath...old holborn kiytrino kai galazia xartakia....exw filo periptera se kentriko periptero ths patras...ola ta pitsirikia zhtane old holborn kitrino kai galazia xartakia...etsi einai auta...modes..magkes o craven einai o kalutreos kapnos telos!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. malakies den tha akouw o craven einai gia ta mpaza old holborn kai prasino rizzla den uparxh kalutera ola ta alla einai sketo aroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sumfwnw...old holborn kai prasino rizzla...o kaluteros sunduasmos striftou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω καποτε εκανα old holborn και ηταν απισευτος σαν καπνος!! εκανες ενα τσιγαρο και ηταν λες και εκανες ζαχαροκαλαμο!Αλλα οταν εμφανιστηκαν τα ελεφαντακια πανω στον καπνο και το αυτοκολλιτο!Η γευση του αλλαξε παρα πολυ και αρχησα να ξενερονω!!Μετα πηγα για ενα διαστημα στον αροματικ αλλα μετα τον βαρεθηκα και αυτον!Και τωρα εδω και 2 χρονια κανω van nelle και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. h kefalonia psifizei...... old holborn kitrino k prasina rizla xartakia telosssssssssssss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα σαν καπνός λόγω της γεύσης του και της όλης ιδιομορφίας του..Αρκετά περίεργος για τα γούστα μου και επίσης με απωθεί η μυρωδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Holborn kitrinos k asimi rizla!!!Oxi san ta alla xartonia pou kykloforoun!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το πόσο καλό μας φαίνεται ένα τσιγάρο ή καπνός, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Όπως και στο φαγητό που στον καθένα αρέσουν διαφορετικές γεύσεις έτσι και στα τσιγάρα. Δεν γίνεται, λοιπόν, να κάνουμε debate στο πόσο μας αρέσει η γεύση κάποιου τσιγάρου σε σχέση με κάποιο άλλο, αλλά καλό θα ήταν να τσεκάρουμε λίγο την ποιότητα του κάθε προϊόντος. (By the way οι πωλήσεις του old holborn στην Αγγλία απ'ότι θυμάμαι και πληροφορούμαι ακόμη πηγαίνουν αρκετά καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καπνιζω εδω και κανα 2μηνο OLD HOLBORN YELLOW
    και στις 2 τελευταιες συσκευασιες διαπιστωσα οτι κατι δεν παει καλα!!! Δεν εχει πια το αρωμα που ειχε και μου φενεται πολυ στεγνος και πως να το πω...λες και καπνιζω γκαζον ενα πραμα. Δεν μπορω να καταλαβω τι τρεχει... το εχει διαπιστωσει και κανενας αλλος η ειναι η ιδεα μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. r paidia poios einai o pio elafris kapnos gia na parw..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όντως κάτι εχει αλλάξει ειτε στην υγρασια είτε στο blending γιατι οι τελευτεοι καπνοι π πηρα ειναι πιο ξεροι και θριματισμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. erxete ayrio camel kapnos natural me ton palio xarmani tou camel original!!den pezete dokimasa ine pro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οταν λες ερχεται τι εννοεις; Προκειται να κυκλοφορησει στην Ελληνικη αγορα ή προκειται να στον φερει καποιος απο το εξωτερικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. To θεμα ειναι σοβαρο.Φιλε διευκρινησε,θα κυκλοφορησει καπνος Camel;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ne pedia kiklofori idi stin lakonia apo simera 4/5/2010...logika mexri na ftasi sta periptera tha pari ton apetoumeno xrono...tha ine kai o pio fthinos stin agora me stoxo na anadixti....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απο κόστος ποσο; Σιγουρα θα ειναι ο επομενος καπνος που θα παρουσιαστει απο το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αντε να ψαχτουμε να μαθουμε που θα βρουμε τον καπνο. Αν ειναι οντως ο παλιος camel τοτε θα εχουμε αναβιωση ενος ιστορικου τσιγαρου, το καλυτερο κατα τη γνωμη μου. Οσοι εχουν κανενα νεο ας ενημερωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν συντρεχει λογος αγχους.Περασα απο ενα φιλαρακι μου ψιλικατζη,πηραμε τηλ. στον προμηθευτη του και μας ειπε πως ηρθαν οι παρτιδες.Απο σημερα βαρια μεχρι αυριο θα ειναι παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η τιμη θα ειναι χαμηλη,ακρως ανταγωνιστικη. Ο λογος που δεν την γνωριζω ακριβως για να στην πω,ειναι πως ενω τα Camel εχουν φτασει στις αποθηκες τσιγαρων,οι τελευταιες δεν τα διανεμουν στα σημεια πωλησης,αφου η JTI τους δεινει πολυ χαμηλο ποσοστο και ειναι σε φαση διαπραγματευσης με την εταιρεια μήπως και το ανεβασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. πετρο λαθος,ειδικα στον καπνο καμελ τους δινει μεγαλο ποσοστο για το λανσαρισμα,απλα καθυστερει λιγες μερες η κυκλοφορια λογω νεας φορολογιας,το χαρμανι του ειναι το παλιο καμελ,επιβεβαιωνω γιατι το καπνισα σε δειγμα που ειχαν αφησει σε φιλο μου περιπτερα,το πακετο ειναι μπεζ σαν το καμελ νατουραλ με μια ασημι καμηλα απ εξω και τιμη 3,80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φιλε Κωστα γεια σου. Αν καταλαβα απο τα λεγομενα σου, ο καπνος ειναι πολυ καλος, οσο το παλιο καλο καμελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για τον καπνο Καμελ, αυτο μου ειπαν. Δεν βαζω φυσικα το χερι μου στην φωτια,απλα το μεταφερω. Πάντως ειναι καπως παραλογο να εχει παει στα πρατηρια τσιγαρων και να μην διανεμεται. Αντε να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ Η JT ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΜΕΛ ΣΕ ΚΑΠΝΟ ΣΤΡΙΦΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟ? ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κατά τη γνώμη μου αυτό το σκηνικό με το "παλιό χαρμάνι του Camel" έχει καταντήσει τρελό διαφημιστικό τρυκ.
    Το παλιό Camel (καλό ή κακό ανάλογα με τα γούστα του καθενός) όσοι το προλάβαμε το προλάβαμε... Έχουν περάσει και πολλά χρόνια έχουμε χαζοξεχάσει και τη γεύση του..
    Προσωπικά πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσουν κάποια παραλλαγή του Camel Natural (αν όχι αυτούσιο) και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι
    αξιοπρεπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δυστυχώς το παλίο Κάμελ δενείχα ποτέ την τιμή να το δοκιμάσω, καταλαβαίνω πάντως από αυτά που γράφονται ότι ήταν από τα καλύτερα τσιγάρα που κυκλοφορησα ποτε στην Ελλάδα αν όχι το καλύτερο. Ίσως ο λόγος που δεν βγαίνε σε έτοιμο τσιγάρο είναι τα ανώτατα όρια σε πίσσα και νικοτίνη που καθιστούν την παρασκευή του απαγορευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το παλιο Καμελ δεν ηταν το καλυτερο τσιγαρο,ηταν ομως ενα πολυ καλο τσιγαρο,σε μια εποχη που ολα τα υπολοιπα δεν εχουν καμια σχεση με το σημερα.Σε εκεινη την εποχη θα εβαζα ως πρωτο χαλαρα το Dunhill,μετα Rothmans International, Rothmans King Size και μετα το Camel. Επισης να πω πως μονο το Καμελ με φιλτρο απο τον Καρελια τα εσπαγε,αφου τα αλλα δηλ 100ς,Λαιτς,αφιλτρο ερχοντουσαν απο την Γερμανια και δεν ελεγαν και παρα πολλα.
    Πιστευω και εγω πως μαλλον θα ειναι κατι αναλογο με το Καμελ Νατουραλ σε στριφτο,πραγμα που δεν το θεωρω αρνητικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παιδια, ακομα και να μην ειναι το παλιο χαρμανι αλλα ο natural σε στριφτο, θα ειναι πολυ καλο αφου δεν υπαρχει καποιος αξιολογος καπνος στριφτου που να περιεχει και ανατολικα καπνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΕΣ
    ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μπα. Δεν ξερω τι γινεται, εδω βλεπω πολλα ψιλικατζιδικα να εχουν τα ραφια τους κενα ή σχεδον κενα απο τσιγαρα. Ισως να γινεται παλι καμια απεργια. Οπως και να εχει αφου πηγε στα τσιγαραδικα,αργα ή γρηγορα θα το βγαλουν στην αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καπνίζω στριφτό εδώ και 15 χρόνια. Δεν θυμάμαι από πότε καπνίζω τον old holborn yellow. Έχει έλαττωθεί η ποσότητα στο 25άρι από τότε που ανέβηκε η τιμή του. Ενώ μου έβγαζε 45-47 στριφτά, τώρα μου βγάζει γύρω στα 38 στριφτά. Δεν τα στρίβω με μηχανηματάκι, αλλά με το χέρι, αλλά τόσα χρόνια τα δάκτυλα μου είναι πιο αξιόπιστα στο "ζύγισμα" από το μηχανηματάκι.
    Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. TI ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΜΕΛ ΚΑΠΝΟ?ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΑΠΕΣΥΡΑΝ? ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λοιπον μετα απο κανα μηνα περιπου πηρα την αποφαση να αγορασω OLD HOLBORN YELLON και αυτο που παρατηρησα ηταν οτι η γευση και η υγρασια του "επεστρεψαν" στα κανονικα επιπεδα. Δεν ξερω τι μπορει να εγινε εκεινο το διαστημα (μαλλον πρεπει να "αρπαξε" η κατι τετοιο ολοκληρη η παρτηδα ) το θεμα ειναι οτι βελτιωθηκε η κατασταση. Μπορει να μην καπνιζω πολλα χρονια (ουτε 7 μηνες) αλλα καταλαβα την διαφορα αμεσως. Και κατι αλλο που θυμηθηκα το προβλημα δεν το ειχε μονο ο YELLOW αλλα και ο BLUE o AROMATIC και ο WHITE !!! Μηπως μπορει να μου το εξιγησει κανεις ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Από τον κλασικό και ευρέως διαδεδομένο yellow,προτιμώ αρκετά τον Blue και τον White.

    Όσον αφορά τον Blue,αν και αρκετά βαρύς (η τιμή της πίσσας είναι γύρω στο 12 αν δεν κάνω λάθος) είναι αξιόπιστος,γευστικός και απολαυστικός.Το κακό είναι ότι μπορεί να σε πειράξει λίγο στα πνευμόνια ύστερα από ένα πακετάκι.

    Ο White,απ'την άλλη,ενώ είναι ελάφρυς,φαίνεται να είναι το ίδιο γεμάτος και απολαυστικός με τον Blue,χωρίς να ενοχλεί τον λαιμό σου ή τα πνευμόνια σου.Έχει μια πιο ήπια γεύση,και το άρωμα του είναι διακρτικότατο.Και τους δύο βέβαια τους θεωρώ καλούς καπνούς.

    Ο Yellow δεν μου αρέσει διότι είναι κάπως υγρός,δεν μου κάνει "κλικ" η γεύση του και δεν μπορώ να τον πω αρκετά "γεμάτο",διότι ένα τσιγάρο δεν σου αφήνει την ίδια αίσθηση απόλαυσης που σου δίνει ο Blue ή ο White.
    Για τον Aromatic δεν θα μιλήσω,τον θεωρώ απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΜΟΣΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΜΕΛ ΝΑΤΣΙΟΥΡΑΛ , ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αντε να δουμε. Στις αποθηκες γιατι τον αφησαν ενα μηνα δεν μπορω να καταλαβω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΕΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΛΜΠΟΡΟ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΩ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΜΕΛ , ΜΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πιστευω,ασχετως τι γινετε σε αλλες χωρες του εξωτερικου,πως τουλαχιστον εδω ο καλυτερος καπνος στριφτου ειναι ο old holborn yellow...δεν ειναι ουτε τοσο υγρος αλλα ουτε τοσο ξηρος...
    οσον αναφορα τωρα την ποσοτητα του καπνου που περιεχει εχει οντος μικροτερη π.χ. απτου golden virginia...το εχω παρατηρισει κ εγω αυτο...
    παντωs ανυπομονω κ εγω να δοκιμασω τον camel καπνο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν μπορώ να τον καπνίσω αυτόν τον καπνό, έχει μία εντελώς περίεργη γεύση από τα διάφορα χημικά που μου φέρνει σε κάτι εντελώς άσχετο με τσιγάρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΤΕΛΙΚΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΕΤΥΧΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΛ ΚΑΠΝΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΑ ΕΓΩ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ ΜΕ ΣΑΝΤΕ, Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ)ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΠΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΚΑΜΕΛ ,ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΛΜΠΟΡΝ) ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΟ ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΙΖΛΑ ΑΣΗΜΙ ,ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΡΙΖΛΑ (ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ Η ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΥΣΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. KATI ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ADDITIVE FREE ,ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΛΟΛ ΣΟΡΥ ΠΑΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ΄:) Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ουτε κρυο-ουτε ζεστη,ε; Θα ασχοληθω την επομενη εβδομαδα με τον Καμελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Paidia, akoustikan kapia pragmata pws o old holborn einai anakatemenos me diafores alles ousies kai diafora tetoia... epeidh kanw old holborn yellow, isxioun afta pou lene??!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. paidia o golden virginia green m fenetai pio fisikos apo olloys toy kapnoys p exoyme stin ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. pano stin kritiki tou old holborn eho na po oti kapniza ton kitrino edo kai 2 xronia (megali adinamia sta xarmania virginia).
    oi gefstikes ikanotites tou anthropou ekselisontai omos me ton kairo kai ehontas dokimasei ta perissotera xarmania virginia tis ellinkis agoras evgala 2 syberasmata.
    proton o old holborn kitrinos einai ontos potismenos me tehnita aromata kai
    defteron den yparhei kaliteros syndyasmos apo old holborn original kai galazia xartakia rizla, afou ta ypoloipa einai toso xontra pou alloionoun tin gefsi...
    nomizo aksizei ena 8/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΣΑΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ?ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΥΤΟ 1 ΣΤΟΥΣ 3-4 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΕΝΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κιτρινος οδοντοκρεμα.Μπλε καλος σιγουρα ο καλυτερος.Στους ελαφρυους καλος και ο ασπρος.Καπως ετσι ειναι η γνωμη μου για τον καπνο με τον ελεφαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...4ΡΤΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΡΙΨΑΛΑ ΟΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ!!!ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μπορει καποιοσ να προτινει καποιον καλητερο καπνο στιν κατηγορια τουκιτρινου ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΜΙΑ ΞΕΡΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.ΚΑΡΕΛΙΑ ΠΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΛΑΦΡΥΣ, ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΛΑΦΡΥΣ.ΚΑΙ ΝΤΡΑΜ BLOND POLY ΠΙΚΡΑ,GOLDEN VIRG KITRINOS ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΔΕΧΤΗ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έστριψα και ένα τσιγάρο από τον μπλε. Λιγότερο αισθητά τα χημικά μεν, μάπα κατά τα άλλα και αυτός δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. παιδια μηπως ξερει κανεις ποσο κανει στην αγορα το πακετο ?εγω μεχρι τωρα ειχα κανει cooper και drum αλλα δεν ειχαν γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Νομίζω 3.80, αν δεν έχει πάρει και άλλη αύξηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. mipos mporei kaneis n m protinei kana kapno kalo alla oxi poli varh..(ektos apo karellia)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. παιδια χωρίς παρεξήγηση προς τον οποιονδήποτε που κάνει αυτόν τον καπνό αλλά μου φαινεται ΜΟΥΦΑ. τον δοκιμασα και ποναει ο λαιμός μου για να μην πω για τη μυρωδιά του, σαν κοπριά!!! μήπως έχετε καμία πρόταση για καλό καπνό, αλλιώς γυρνάω στο sante φίλτρο.(καμία σχέση αλλά έκανα τρακα και μ' άρεσε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. παιδια καπνιζα black devil αλλα ειπα να το γυρισω στα στριφτα και συγκεκριμενα στα old holborn yellow , αν και δεν εχω δοκιμασει ποτε..μονο και μονο γιατι το καπνιζουν ολοι! μηπως μπορειτε να με προτεινετε συνδυασμους για οld holdborn yellow? τι μαρκα φιλτρακια να παρω και τι μαρκα χαρτακια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Εγώ με τον κίτρινο χρησιμοποιώ τα rizla τα ασημί.. Είναι πιο ζόρικα στο στρίψιμο, αλλά δεν αλλοιώνουν τη γεύση...
    Για φιλτράκια παίρνω πάλι rizla.. αρκετά καλά..
    Τρέχα να προλάβεις τη συλεκτική έκδοση του καπνού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπερα ρε παιδια,δεν ξερω τις ηλικιες σας εγω ειμαι 40 και γνωρισα τον ολντ πριν απο καμια 20αρια χρονια.Δεν καπνιζα συστηματικα στριφτο μονο τα τελευταια 8 χρονια και λιγο Βιρτζινια .Καπνιζα κιτρινο μα κανα εξαμηνο την εχω βρει με τον μπλε ειναι πολυ καλυτερος..... ΑΛΛΑ .. Εγω θυμαμαι βρε παιδες οταν ανοιγες τον καπνο τα παλια καλλα χρονια ηταν υγρος και μοσχοβολαγε ολος ο τοπος. ΠΟΥειναι Αυτη η ριμαδα η φρεσκια μυρωδια τωρα?Γιατι βρομοκοπαει ετσι?Δε βρισκω φρεσκο με τιποτα ειμαι ετοιμος να τον κοψω.Υπαρχει καμμια ιδεα,πουλανε και μεσω ιντρντ πειτε καποιος γιατι εχω ξενερωσει ασχημα...Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. αγορασα σημερα τον μπλε τον ολντ..προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου.καλυτερος πιστευω ειναι ο κιτρινος και πιο γλυκοπιοτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο μπλε είναι πιο κλασσικός αρωματικός, ο κίτρινος απευθύνεται σε νέους περισσότερο και έτσι διαμορφώνεται κατάλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Παίδες είμαι ανάμεσα σε τρεις καπνούς, τον golden virginia κίτρινο, τον old Holborn blonde και τον Drun white τους πρώτους δύο τους έχω δοκιμάσει τον Drum όχι. Για τον Drum ακούω καλά λόγια τελευταία. Καπνίζω περίπου 6 χρόνια με πάνω-κάτω 5 τσιγάρα την ημέρα με κανα καφέ ή καμιά μπυρίτσα, ποτέ δεν γούσταρα να το αρχίσω συστηματικά και μπόρεσα και το κράτησα μέχρι σήμερα έτσι. Ένα περίεργο πράμα, πάντα είχα θέμα με τον λαιμό μου, ποτέ δεν έκανα ένα και να μην επηρέασε στον λαιμό ή στο στομάχι. Ο καρελια καλός είναι αλλά όχι και τόσο ελαφρύς με υπερβολικό άρωμα για μένα. Όσον αφορά τον Graven, έκανα τελευταία και ύστερα από 4-5 τσιγάρα το στόμα μου είχε στεγνώσει μέχρι εκεί που δεν πάει. Συμπαθής ο old holborn ο μπλε αλλά δυνατός για τα γούστα μου (άσχετα αν παλιά έκανα Samson) αν και αυτός όταν έκανα με είχε στεγνώσει λίγο τον λαιμό. Τεσπα για πείτε ανάμεσα στους τρεις πρώτους ποιον θα προτιμούσατε και με πιο χαρτάκι, αν και σκέφτομαι τα χαρτάκια και τα φιλτράκια τα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Drum white και τα ελληνικά αν και προσωπικά επιλέγω gizeh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. gia 5 tsigara th mera, pare karelia exellence!!! tha kapnizeis poiothta toulaxiston,poios o logos na paleueis me ta xortaria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δίκιο έχει ο johnny αλλά, ότι γουστάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Εμενα αυτος ο καπνος δεν μου αρεσει καθολου. Μου ειναι εως και εμετικος μπορω να πω. Εχω δοκιμασει Golden virginia yellow, green και Drum bright blue, original και μεχρι τωρα ο drum bright blue ηταν ο καλυτερος που καπνισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. παιδια,πειτε μου την γνωμη σας. Τα καλυτερα χαρτακια για τον καπνο Old Holborn ειναι τα μπλε rizzla?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Γεια σας Μαγκες...Απο Σαλονικη ειμαι, καπνιζω συστηματικα old holborn κιτρινο τα τελευταια 6 χρονια. Ο ασπρος πολυ ελαφρυς κ ο μπλε πολυ βαρυς για τα γουστα μου. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ημουν Αμστερνταμ κ ειχα το κλασσικο προβλημα οτι δεν ειχε εκει, ουτε στις γυρω χωρες (μονο τη μπουρουχα τον drum εχουν). Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι απο Παρισι που ειχε μονο, ηταν πολυ καλυτερος και δεν ξεραινονταν καθολου μεχρι τελους παρα το οτι ηταν 40g κ τον ειχα 10 μερες και βαλε. Απο ελλαδα μετα απο 3 μερες ειναι για πεταμα τα 25g. Ξερει κανεις το λογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο Γαλλικός απλώς έχει περισσότερη υγρασία. Επίσης άλλο κλίμα έχει η Ελλάδα άλλο η Βόρεια Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. o old holborn kitrinos me xtipaei ston lemo alla mou aresei h gefsh tou ti lete na tou dwsw mia eukairia mipws ton sinithiso h na parw ton leuko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πάρε κάποιον καπνό άλλης μάρκας, αυτοί έχουν πολλά χημικά ίσως αυτό να φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ta kapna tou old holborn ta ftiaxnoun sthn iaponia?giati me camel malako ksekinisa kai me ekapse sthn glwssa mou kai apo tote ta fovamai ta proionta ths jti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Οι Old Holborn στην Αγγλία, τα Camel στη Γερμανία, απλώς η εταιρεία είναι ιαπωνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Old Holborn yellow mazi me KOLLOUES opws tes leme emeis rizla gkrizes :) ola ta TYLIXTA (strifta) tsigara stin kypro ine old holborn spania tha vreis diaforetiko kai to poly na ine marlboro mauros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re san to old holborn to yellow pano stin skopian tin trellin tin atelioti meta ton mutson....epienen pola!!!

      Διαγραφή
  83. Marlboro μαύρος ποιος καπνός είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο old holborn κατα την γνωμη μου ειναι αθλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. παιδιά ο καλύτερος συνδυασμός είναι old holborn κίτρινος με ασημένια rizzla και old holborn φιλτρακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ρε παιδια τι να προτιμησω old holborn yellow η white? ποιος ειναι ελαφρυτερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ο λευκος ειναι πιο ελαφρυς απ τον κιτρινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. paidia voi8eia...8elw na kapnizo (holborn mple) alla 8elw na einai oso to dinaton pio elafris ginete, ti xartakia kai filtrakia na pernw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρεπει να βρεις χαρτακια τυπου Α μετρια ας πουμε (λεπτα δεν εχω βρει).Γενικα τυπου Α ειναι τα Ριζλα πορτοκαλι(μετριο) αν δεν κανω λαθος το Ριζλα Ασπρο(χοντρο) και το Mascotte πρασινο(χοντρο).Επισης χρησιμοποιεισε φιλτρα ανθρακα που αποροφουν περισσοτερες βλαβερες ουσιες σε σχεση με τα κανονικα φιλτρα.

      Διαγραφή
    2. file moy asimi ta klitera xartakia se strifto tsigaro ebistepsoume... k fitraki anthraka swan i papou oti 8es kai fitrakia anthraka i rizla

      Διαγραφή
  89. Loipon pedia.... ego kapnizo edo kai ena xrono peripou alla paketo (Malboro light malako) kai leo na arxico na kano ctrifto.... Ti mou proteinete gia na kcekinico ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Δοκίμασε τον αντίστοιχο καπνό. Είναι παρόμοιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλησπέρα ανώνυμε! Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση: κάπνιζα Marlboro lights (σκληρό) γύρω στο πακέτο την ημέρα και αποφάσισα να γυρίσω σε στριφτό. Ξεκίνησα με τον αντίστοιχο καπνό τον Marlboro Gold ο οποίος είναι ΑΘΛΙΟΣ!!!! Νόμιζα οτι δεν θα καταφέρω ποτέ να κάνω καπνό λόγω της απαίσιας γεύσης! Δεν έχει καμία σχέση με το τσιγάρο. Αυτό που ήθελα ήταν ένας καπνός χωρίς άρωμα και με καλή γέυση (όχι πολύ βαριά). Αφού δοκίμασα Golden Virginia κίτρινο, Καρέλια, Karelia Lights και Old Holdborn λευκό...κατέληξα με διαφορά στον Golden Virginia κίτρινο και από συζητήσεις που έκανα είναι η πιο ασφαλής επιλογή για μεταστροφή για καπνιστές τσιγάρων Marlboro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. old holborn original me mavra xartakia rizla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. karkinos +original parapola ximika mesa +ta xartakia episis simbouli asimi xartakia dokimase...
      fitrakia anthraka episis an 8es i rizla

      Διαγραφή
  93. δοκίμασα πρόσφατα τον ολντ τον κίτρινο.. πολύ ωραίος! δεν το περίμενα! υγρασία όσο πρέπει, καθόλου σκουπιδάκια, καλή γεύση. θα τον βαθμολογούσα με 9/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. piga na parw tsigara prin ligw k ida old holborn nea timi 4 europoula ta 17 gr ade k isanotera !!!! den ftani dld pou oi kapnoi stin ellada einai oloi ximika xorta ta xrisoplironoume k olas lol

    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Πραγματικά δεν καταλαβαινω ποιος και γιατι κανπιζει στριφτο πλεον,αντι να δωσεις 4 ευρω για 17gr καπνου που θα σου βγάλουν ζητημα 2 μερες (μαζι με φιλτρα και χαρτι 4.50-5ευρω) μπορεις να πάρεις με 3.50 καμελ ή με 3,80 νταβιντοφ και να φχαριστηθης καπνισμα ή δωσε 5 ευρω και πάρε excellence.
    αρκετα βελτιομενο και το prince μαλακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω.Γενικα ειμαι υπερ των νεων διατιμησεων. Ο ανταγωνισμος στην ποιοτητα,οχι σε στριφτα χορταρια ή φθηνοτσιγαρα.

      Διαγραφή
  96. Καποιος εμπειρος αν γινεται να μου απαντησει , κανω καπνο Marlboro Gold με χαρτακια Rizla γαλαζια και φιλτρακια Old holborn . Σκεφτομαι να αλλαξω φιλτρακια και να παω στα Παππου , αποτι καταλαβα τα παππου με ανθρακα ειναι τα πιο διαδεδομενα . Η ερωτηση μου ειναι η εξης , ειναι καλα τα φιλτρα με ανθρακα ? καλυτερα απο το απλο φιλτρο του Old holborn h Swan kitrino h Rizla ultra slim ? να αλλαξω εντελως και να παω στα ανθρακα ? και επισης στα χαρτακια , κατι αναλογο σε Rizla γαλαζιο υπαρχει στα παππου ?

    ο λογος ειναι οτι βαρεθηκα την μαζα , τα swan κιτρινα και rizla ultra slim που κανουν ολοι . θελω να βρω κατι που με ικανοποιει εμενα προσωπικα και οχι οτι ικανοποιει το ματι μου γιατι το κανουν ολοι . Ευχαριστω

    Δημητρης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παππούς βγάζει άπειρες ποικιλίες φίλτρων. Ανάμεσα στα άλλα, και τα ενεργού σηπιολίθου, που είναι κάποιο ορυκτό, άσπρο. Δεν εγγυώμαι ότι θα σου αρέσουν, αλλά για μια φορά μπορείς να τα δοκιμάσεις. Είναι φτιαγμένα όπως τα ενεργού άνθρακα, δηλ. δύο κομμάτια φίλτρο και ανάμεσα κενό με ψήγματα της ενεργής ουσίας. Ελαφραίνουν αισθητά το τσιγάρο (αν αυτό είναι που ψάχνεις). Τα έχω βρει σε μέγεθος ψιλοσλίμ, τυλιγμένα μ' ένα κομψό υπορρόδινο-σωμόν χαρτάκι.
      Γενικά με τον Παππού θες ΠΟΛΛΕΣ δοκιμές μέχρι να βρεις τι σου πάει.

      Διαγραφή
    2. Διαφωνω πως ο ανθρακας κανει Light το τσιγαρο,το αντιθετο δινει σκληρη γευση.Ειμαι υπερ του ανθρακα γιατι κατακρατα καποιες απο τις καρκινογονες ουσιες του καπνου.

      Διαγραφή
    3. Όχι ο άνθρακας, ο σηπιόλιθος.
      Για τον άνθρακα λέγεται γενικώς ότι αλλοιώνει τη γεύση. Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω "πιάσει".

      Διαγραφή
    4. Απο αποψη υγειας , ανθρακας,σπηολιθος η κανονικο ασπρο φιλτρο? (old holborn , rizla slim , παππους αν εχει , κλπ)
      απο αποψη χαρτακι ? τι προτιματε εσεις ? τι θα ταιριαζε για μαλμπορο γκολντ καπνο να δοκιμασω ? κανω ριζλα γαλαζια μεχρι στιγμης , κατι αναλογο σε χαρτακια παππου υπαρχει ;

      Ευχαριστω για το ενδιαφερον !

      Δημητρης,

      Διαγραφή
  97. αγορασα σημερα τα φιλτρακια του παππου με ενεργο ανθρακα . ελαφραινει αρκετα το τσιγαρο το φιλτρο του παππου , και δεν γευομαι και την πικρα που μου αφηνει πολλες φορες το τσιγαρο απο τον marlboro gold τον καπνο . Μπορω να πω οτι τα βρηκα ενδιαφερον . Απο αποψη υγειας ειναι καλυτερα απο τα κοινα λευκα φιλτρακια ;

    Δημητρης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. PAntos o kitrinos old xalase poly!poly kapsimo sto laimo..apo tote pou valanne ta elefantakia panw stin siskeuasia Kati xalasame ston kapno..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. παιδια ο καθενας εχει ξεχωριστα γουστα για μενα που μαρεσουν σχετικα τα ελαφρια προτιμω τον ασπρο δε σε βαραινει και δεν εχει τοσο χημεια ;)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Σήμερα έκανα ένα τσιγάρο από τον μπλε από γερμανία. κλάσης ανώτερος του ελληνικού, πιο γεμάτος . 8/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Έχω μια συσκευασία καπνού Old Holborn 25g 9 ( κίτρινο ). Τη πουλάω στην τιμή των 4€ ( λιγότερο και απο την παλιά σβησμένη τιμή των 4,30€ ). Εάν ενδιαφέρεται κανένας ας στείλει μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. 19 χρονια καπνιστης Old Holborn (μπλέ και μετα κιτρινο). Για μένα ο καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. mages egw skeftome na arxisw craven epeidh dokimasa kai pragmatika sokaristika apo tin telia geysi pou sou afinei kai + to upertato kai geystiko arwma.. lew na to sindiasw me rizla asimi kai filtrakia rizla ultra slim .. ap tin ali dokimasa kai ton golden virginia kitrino kai mou arese arketa .. poion lete na parw?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ekana craven kana xrono,teleios kapnos alla eixa kapoies enoxliseis ston laimo kai to gyrisa se golden virginia kitrino,kamia sxesh o enas kapnos me ton allon alla mou aresoun kai oi 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. paidia egw kanw twra old holborn yellow ... paratirw oti se sxesi me to 2011 exei alaxei para polu... katarxin i ugrasia tou einia polu kaliteri kai exei pleon ena arwma pou moiazei me elias... an kai stin siskeuasia anferei pos exei geusi peponi..prwsopika epeidi den mporw na ton kanw me lepta ( mu rxonte ola ta arwmata mes tin mapa) ton kanw me rizla portokali! Vevaia egw dokimasei sxedon olus tus kapnous tin ellhnikhs agoras ... O monadikos kapnos pou den dokimasa giati fovhthika ligo to lemo mou kai genika na mhn exw flemata kai tetia einai o holborn o mple kai o holborn o aromatic pou kapioi lene ps einai apisteytos kia kapioi lene pos einai apesios...vohthiste me re paidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Παιδια ο καλυτερος καπνος με διαφορα ειναι ο Καρελια ο βαρυς.Και τα καλυτερα χαρτακια τα rizzla τα micron που ειναι τα πιο λεπτα και να το κολλατε αναποδα για να κοβετε το χαρτακι που περισευει και ετσι να γλυτωνετε πισσα η οποια ειναι και η χειροτερη ουσια του τσιγαρου αφου αυτη προκαλει τον καρκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. kainourgios old holborn green se prasino fakelo xwris prostheta 22 gr 5 euro!!!!prwto tsigaro mou arese tha sas pw meta tin oloklirosh tou fakelou omos

    mesa egrafe:
    old holbor green is born from our passion master blend high quality tobacco.The result is truli unique and the secret of this blend lies in the optimised use of ingredients.

    Take your time enjoy Old Holborn green, a smooth and authendic tobacco smoker experience.
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλαδα η κυπρο?παρακαλω οποιος γνωριζεις ας πει

      Διαγραφή
    2. Ελλάδα. Το δοκίμασα. Ωραίο, καμία σχέση με τα υπόλοιπα χημικά κατασκευάσματα του ιδίου brand. Συμπαθές. Δεν είναι pueblo, αλλά για την εγχώρια αγορά καλό είναι. Κώστας Μ.

      Διαγραφή
  108. Τον δοκιμασα και γω ,καπνιζοντας 3 χρονια pueblo απο γερμανια,πλεον δεν μπορω να καπνισω τσιγαρο ή καπνο που εχει προσθετα.Λοιπον οι εντυπωσεις απο τον καινουριο και καλυτερο ολων σιγουρα old holdborn ,ειναι θετικοτατες.
    Σιγουρα δεν μιλαμε για κατι το τρομερα ιδιαιτερο,αλλα σιγουρα στην αγορα καπνων στριφτου ξεχωριζει πρωτος σε μενα,λογω ελλειψης (πολλων?) προσθετων.Ο καπνος ειναι πολυ καλα κομενος δεν βρηκα σχεδον κανενα μικροσκουπιδακι.. και ειναι πιο ψιλοκομμενος απο τους αλλους old holdborn (λογικα για να κανουνε πιο απαλη την γευση λογω του οτι δεν εχει "κολονιες" πολλες).Τον δοκιμασα με ocb μπλε,μετριο χαρτακι και gizeh 6mm φιλτρα.Μπροστα στον αγαπημενο pueblo δυστυχως δεν πιανει και πολλα...αλλα σιγουρα αποτελη οαση και απο τις πρωτες επιλογες στη ελληνικη αγορα.
    Συνηθισμενος χρονια σε καπνους και τσιγαρα χωρις προσθετα δεν καταλαβα κατι "ξενο" που να με ενοχλησει ιδιαιτερα.Το blend μιαζει καπως με τον old κιτρινο,αλλα τα καπνα λογικα πρεπει να ναι αρκετα κλικ πιο πανω συν και οτι δεν εχει πολλα προσθετα.Πρεπει να χει περισσοτερα virginia απο τους αλλους old και καποια burley ισως 75 virginia 20 burley και 5 ανατολικα.

    scorer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. rwtodas tin adiprosopo tis jti stin perioxh mou shmera an o old holborn o prasinos exei prostheta mou apadise pws exei alla ligotera apo tous alous
    bigvag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. old holborn green einai poio elafris apo ton lefko?kserete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oxi pio vareis k skliros genika kamia sxesh ta dyo proioda.
      pados egw se kapnw prwtimo k apolamvanw ton drum natural skales kaliteros apo osous kikloforoun stin ellada
      bigvag

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα λίγο ελαφρύτερος απο τον κίτρινο

      Διαγραφή
  111. Οποιος θέλει να γράψει κριτική και να την δημοσιεύσω,ας μου την στείλει μαζί με φωτογραφίες στο Psychonaut1@hotmail.com Δεν ψήνομαι να καπνισω στριφτό αυτή την περίοδο,αλλά βλέπω πως το συγκεκριμένο προιόν σας έχει κινήσει το ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδια μουφα ο νεος holborn green
      φερνει πολύ αναμεσα σε drum blonde (virginia kai burley) o οποιος καταργηθηκε και τον gauloises καπνο που καταργηθηκε και αυτος...
      μην τον δοκιμασετε καν....

      πολύ αναβαθμυσμενος ο golden viginia classic (ο πράσινος) με νεα εμφανιση εδώ και καποιους μηνες,καμια σχεση με το αγευστο πραγμα που ηταν πριν,πλεον θυμιζει τον παλιο καπνο με την παλια κλασικη εμφανιση, ενώ εχεις την αισθηση ότι κανεις εργοστασιακο τσιγαρο αφου εχει μια πολύ πλουσια γευση, ενώ εντυπωση μου εκαναν τα πιο χαμηλα επίπεδα υγρασιας σε σχεση με αλλους καπνους

      πλεον κανω μονο old holborn yellow χημικος αλλα σταθερη αξια και golden viginia green, για μενα πο μονοι που αξιζουν/καπνίζονται, (μαζι με τον πολύ ελαφρυ μαρλμπορο λαιτς που εχει καλα ανατολικα μεσα,υπερβολικα ελαφρυς όμως)

      Oσο για τσιγαρόχαρτα μετα από απειρες δοκιμες εχω καταληξει στα DRUM,τα μονα που αλλοιωνουν λιγοτερο την γευση-σχεδον καθολου, και καίγονται σαν εργοστασιακο τσιγαρο χωρις να σβηνει,πραγματικα το αφηνω στο τασακι και το τσιγαρο δεν σβηνει πραγμα που πιστευω παιζει ρολο στην γευση.
      Ιδια με τα ντραμ λιγο βαρυτερα αλλα δεν σβηνουν,ειναι τα ριζλα πορτοκαλι.

      Οσο για το παχος παντα σλιμ για καλυτερη γευση,επισης μετα από πολλους πειραματισμούς.
      Είμαι πρωην καπνιστης ετοιμου τσιγαρου.

      Διαγραφή
  112. Καμια σχεση δεν εχει ο νεος ολντ γκριν με τον ντραμ μπλοντ και τον γκουλουαζ.Πως σου προεκυψε?Και οι δυο καπνοι που ανεφερες ηταν χημικοι καπνοι.Ο νεος ολντ γκριν ειναι ενας καπνος χωρης χημικα και κολονιες.Εμενα μου αρέσε ,χωρης να ειναι κατι το εξερετικο βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχει χημικα και γι"αυτο είναι και πολύ υγρος.

      οι μονοι χωρις πολλα χημικα είναι ο κουπερ, ο ντραμ νατουραλ(μαλλον καθολου) και ο golden virginia green

      Διαγραφή
  113. τελικά έχει η όχι χημικά προσθετά αρώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. eimai neos kapnisths kai thelo na matho an einai elafrus kapnos o old holborn green epeidi dn thelo na ethisto kai exo akousei kala logia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είσαι νέος καπνιστής δοκίμασε τον drum άσπρο, είναι ο μόνος που δεν έχει πρόσθετα και είναι ο πιο αδιάφορος καπνός, θα τον χαρακτήριζα αέρα όπως τα bf silver. Στο στριφτό παίζει ρόλο εκτός απο τον καπνό, το τι τσιγαρόχαρτο και φιλτράκι θα επιλέξεις.

      Διαγραφή
    2. Για το θέμα του εθισμού πάντως δε νομίζω ότι ο πιο ελαφρύς καπνός αλλάζει τίποτε... Ένα σωρό κόσμος καπνίζει πανάλαφρα τσιγάρα αλλά ο εθισμός τους παραμένει. όσο για τους λίγους που χωρίς καμία εξάρτηση καπνίζουν όποτε τους έρθει το κέφι και δεν καπνίζουν αν δεν το επιθυμούν οι ίδιοι, δε νομίζω ότι το καταφέρνουν επειδή παίρνουν ελαφριά τσιγάρα.

      Βασικά η νικοτίνη είναι εθιστική ούτως ή άλλως, απλώς μερικοί άνθρωποι για κάποιον άγνωστο σε μένα λόγο (οργανικό; χαρακτήρος;...) δεν υποκύπτουν στην εξάρτηση.

      Άμα το 'χεις μόλις ξεκινήσει, ίσως μπορείς με καλά κουμάντα να το περιορίσεις στο όποτε θες εσύ να καπνίσεις. Αλλά το νου σου: όλοι έτσι λέγαμε στην αρχή, και οι πιο πολλοί τελικά καπνίζουμε όποτε θέλει εκείνο.

      Διαγραφή
  115. Παιδια μεγαλη αναβαθμιση ο μπλε χολμπορν, πλεον μιαζει αρκετα στον κιτρινο,αλλα με λιγοτερη χημικη αισθηση,φοβερο αρωμα, και γεματη πλουσια γλυκια γευση,μιαζει με βιομηχανικο τσιγαρο, επιτελους βρηκα έναν καλο καπνο.

    Καντε old holborn μπλε,χαρτι ντραμ, και φιλτρο swan slim, και θα με θυμιθητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Paidia xerei kaneis an uparxei kapoio Viomixaniko tsigaro pou na moiazei me ton old holborn ton kitrino?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. τα ντραμ χαρτακια ειναι μακραν τα καλυτερα αλλοιωνουν πολυ λιγο την γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Τι καπνό προτείνεται?Old Holborn blue,van nelle ή assos?Θέλω κάτι σχετικά βαρύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Κάπνιζα Κάμελ μπλε για χρόνια, και είπα να το ρίξω στο στριφτό. Δεν έχω βρει κανέναν καπνό που να με ξεχαρμανιάζει χωρίς όμως να με πιάνει βήχας.Εχω απελπιστεί ρε παιδιά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Κάπνιζα Κάμελ μπλε για χρόνια, και είπα να το ρίξω στο στριφτό. Δεν έχω βρει κανέναν καπνό που να με ξεχαρμανιάζει χωρίς όμως να με πιάνει βήχας.Εχω απελπιστεί ρε παιδιά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Λοιπόν, μου συνέβει κάτι περίεργο. Έχασα χτές το βράδυ τον καπνό μου (ευτυχώς δεν είχε μείνει πολύ) τα χαρτάκια και τα φιλτράκια, έκανα τράκα από ένα φίλο που είχε ολντ χόλμπορν άσπρο και χαρτάκια ρίζλα γαλάζια. Είχα ξανα δοκιμάσει ολντ άσμπρο και μου είχε φανεί αέρας γιαυτό δεν έβαλα φιλτράκι αλλά τζιβάνα. Και συνέβει το απίστευτο. Μου φάνηκε αρκετά βαρύς σε σημείο που ζαλίστικα κιόλας. Εντομεταξύ το τελευταίο μήνα κάπνιζα καρέλια αγρινίου και πουέμπλο κίτρινο. Τι έγινε τον βάρυναν τον ολντ άσπρο ή εγώ δεν πάω καλά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμενα μου φανηκε πως τον εχουν βαρυνει (απο τρακα) και κανω Lucky Strike καπνο, και στριβω με μαυρα χαρτακια και παχυ τσιγαρο. (Και φιλτρακι μεντας, αλλα δε το λεω γιατι θα με δειρουν εδω μεσα :P)

      Διαγραφή
  122. Υ.Γ Κάλα η γεύση του χάλια, εμετό μου ήρθε να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Για πρώτη φορά σήμερα κάπνισα Old Holborn Blonde. Μου ειχαν φέρει 1 κίτρινο και τον κάπνιζα 3 μερες. Δεν μου άρεσε. Σήμερα κάπνισα κανα-δυό τσιγάρα μπλέ και μετά blonde. Σαν να μου φαίνεται πολύ καλός. Σίγουρα καλύτερος από τον κίτρινο. Πιό μεστός, πιό υγρός. Μπλέ δεν είναι με τίποτα όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Παιδια ο Old Holborn o μπλε αξιζει ακομα; η εχει αλλαξει το χαρμανι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω να σου πω αν έχει αλλάξει το χαρμάνι (δεν τον παρακολουθώ ταχτικά). Και φυσικά δεν ξέρω να σου πω αν θα σου αρέσει.

      Πάντως είναι μέτριου βάρους, και ο έντονος αρωματισμός που νιώθεις στο σβηστό και στον καπνό που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα είναι σχετρικά διακριτικός όταν το καπνίζεις.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση καπνιζα καρελια βαρυ και λευκο,αλλα εχω δοκιμασει σχεδον ολους τους καπνους... αγορασα χθες τον Old holborn Μπλε και μπορω να πω οτι μου αρεσει πολυ.. το αρωμα του μου θυμιζει λιγο τον παλιο craven αλλα στο καπνισμα ειναι διαφορετικος δεν σε μπουχτιζει και εχει πολυ ωραια γευση ισως ο καλυτερος καπνος που εχω δοκιμασει.

      Διαγραφή