ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

GR International 25s



To δευτερο σε δημοτικοτητα σημα μετα το Marlboro, ειναι το GR 25αρι. Προιον της ΣΕΚΑΠ,μιας εταιρειας με ενα ιδιομορφο κρατικοσυνεταιριστικο ιδιοκτησιακο καθεστως, που απο μονο του την καθιστα ιδιαιτερα δυσκινητη στις νεες εξελιξεις. Παρ όλα αυτα η δημιουργια του τσιγαρου αυτου το 2003,αποτελεσε την δευτερη επανασταση της ΣΕΚΑΠ μετα το βιολογικο φιλτρο,αφου εκτοξευσε την επιχειρηση εμπορικα και ξεκινησε τον πολεμο των τιμων στην καπνοβιομηχανια.
Η αρχικη τιμη του GR, ηταν 1,80 για 25 τσιγαρα. Πολυ χαμηλη ακομα και για την εποχη,αφου το μονο τοσο φθηνο σημα που κυκλοφορουσε τοτε,ήταν το Μagnum του Κερανη(1,40, 18 τσιγαρα) που ειχε χασει εντελως την δυναμικη του και ήταν κακιστης ποιοτητας. Το GR αντιθετα δεν ήταν καθολου κακο. Το διαπιστωσα σε μια εποχη που δεν καπνιζα τιποτα άλλο περα απο Dunhill,όταν παρατηρησα πως σε συντομο διαστημα οι περισσοτεροι καπνιστες που συναντουσα, κυκλοφορουσαν με το κοκκινο πακετο. Απο περιεργεια ορμωμενος το δοκιμασα και εγω και εξεπλαγειν απο την πολυ καλη ποιοτητα, για τα λεφτα του πάντα. Ήταν η μοναδικη φορα που άλλαξα μάρκα οσο υπήρχε το παλιο καλο Dunhill,αφου για μερικες εβδομαδες βασικα λογο οικονομικης στενοτητας,καπνιζα GR. Ενας ξαφνικος εντονος τσιγαροβηχας για πρωτη και μοναδικη φορα στην ζωη μου,με εκανε να χαρισω το πακετο και να μην ξανακουμπησω την μαρκα αυτη για χρονια. Αναλογα περιστατικα μου διηγηθηκαν και αρκετοι άλλοι! Ισως να πήγε στραβα καποια παρτιδα...
Ετσι και αλλιως, το GR δικαια μπορει να χαρακτηριστει το τσιγαρο της προηγουμενης δεκαετιας,αφου το 60-70% των καπνιστων εστω και για ενα συντομο διαστημα το καπνισε. Απο την αλλη ποτε δεν δημιουργησε πιστό κοινο.
Το καπνισα ξανα προσφατα και μπορω να πω πως η ποιοτητα εχει πεσει αισθητα σε σχεση με το παρελθον. Δεν ξερω αν φταιει που η Ελλαδα σταματησε να βγαζει Virginia καπνα(που ειναι η βασικη ποικιλια στο χαρμανι του) και η .....υποτιθεται συνεταιριστικη ΣΕΚΑΠ αναγκαζεται να τα εισαγει,παντως η γευση στο κοκκινο πακετο μου θυμισε καπως αυτη του παλιου Cooper. Το μπλε GR εχει μια εντονη μυρωδια ανατολικων καπνων,όμως ειναι ενα τσιγαρο υπερβολικα ελαφρυ,ακομα και για την Lights κατηγορια.
Αν εξακολουθει πάντως η μαρκα αυτη να εχει μεγαλο μεριδιο αγορας,ειναι γιατι υπερτερει αισθητα των φθηνων American Blend που βγαινουν σε 25αρι. Οld Navy,Assos 25 για να μην αναφερω πραγματικα κακα τσιγαρα σαν το Winston και το Pall Mall,ουτε καν πλησιαζουν το GR. Eπισης εχω την εντυπωση πως η κατασκευαστρια εταιρεια εχει δωσει όλο το βαρος της,στην παραγωγη αυτου του τσιγαρου και δευτερευοντως του ΒF,ακομα και χαμηλωνοντας όσο μπορει τα περιθωρια κερδους,σε αντιθεση με παραδοσιακα και ακριβοτερα σηματα της επιχειρησης όπως τα Cooper,GR classic,Κιρετσιλερ που αφεθηκαν στο ελεος του Θεου.
Σε γενικες γραμμες ειναι ενα δικαιο προιον για το κοστος του.Aν ειναι πάντως να καπνισω ενα φθηνο τσιγαρο,θα προτιμησω ενα με παραδοσιακο χαρμανι. Κατι μου λεει ομως, πως με τις επερχομενες παρανοικες αυξησεις στα τσιγαρα,το GR θα ξαναζησει μεγαλες δοξες.
Βαθμολογια: 6 στα 10

51 σχόλια:

  1. Μεταφέρω αυτά που πριν από καιρό έγραφα στο "tsigara.blogspot.com":"ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ 25ΑΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ.ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ" ΓΕΥΣΗΣ.ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΤΟ COOPER TO ΠΑΛΙΟ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΝ) ΕΠΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΕΤΣΑΠ THN OΠOIA ANEΔYE ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ COOPER ΠΡΙΝ-ΚΥΡΙΩΣ-ΤΟ ΑΝΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ." KAI ΣΥΝΕΧΙΖΩ:
    ΤΟ "GR CLASSIC" ΠΕΤΡΟ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ;ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ-ΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ORIENTAL ΚΑΠΝΟ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΩΣ "GR" AΠΛΑ,-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ-ΕΙΧΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ "ΑΡΙΣΤΑ" ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΩΣ ΧΑΡΜΑΝΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΩΣ "MODERN ORIENTAL"
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ SEKAP ΠOY XARAKTHΡIZONTAΝ Η΄ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑMERICAN BLEND ΔE MOIAZOYN ΠAΡA ΠOΛY ΜΕ ΤΑ AMERICAN BLEND ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.ΔΕ ΛΕΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Η΄ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ,ΠΑΝΤΩΣ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιωτη ως modern oriental blend που αναφερεσαι;Στο GR ή το Αριστα; Θυμαμαι παλαιοτερα πως στο πισω μερος του GR classic,το οποιο κυκλοφορει κανονικα,αναφεροτανε πως χρησιμοποιουνται τα καλυτερα(υποτιθεται) ελληνικα καπνα.
    Το σαιτ της ΣΕΚΑΠ πάντως γραφει πως χρησιμοποιουν στα τσιγαρα τους γενικα Βιρτζινια και Μπερλευ απο:
    Βραζιλια
    Αργεντινη
    Ζιμπαμπουε
    Μαλαουι
    Ινδια
    Ιταλια
    Ισπανια
    Ελλαδα
    και ανατολικα καπνα απο την Ελλαδα.
    Η Σεκαπ εχει δυο βασικους μετοχους:την Αγροτικη Τραπεζα αρα το κρατος και την Συνεταιριστικη Ενωση Καπνοπαραγωγων Ελλαδας. Η τελευταια πουλαει τον μπασμα της βασικα στην....Philip Morris κατα 50%,στην JTI και σε άλλους. Απο ότι ειχα ρωτησει τους Πομακους της περιοχης ελαχιστος εως απο τον καπνο τους παει στην ΣΕΚΑΠ.Επισης η συνδεση του κρατους εχει ως αποτελεσμα με καθε αλλαγη κυβερνησης να αλλαζει και η διευθυνση,ενω κανενας δεν ενδιαφερεται να ασχοληθει εντατηκα και με μερακι με την καπνοβιομηχανια,αφου ολοι περαστικοι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ SITE ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ ΩΣ MODERN ORIENTAL ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΟ AΡΙΣΤΑ.ΑΠΛΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ GR HTAN ANAΛΟΓΟΥ XAΡMANIOY ΛΟΓΩ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ SEKAP ΟΠΩΣ AYTA HTAN ΠΑΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ SITE WWW.ARCHIVE.ORG ΚΑΙ EKEI ΠΟΥ ΛΕΕΙ "WAYBACK MACHINE" ΚΑΙ "ΤΑΚΕ ΜΕ ΒΑCK" ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΙ "www.sekap.gr".ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ,ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΛΗΡΗ ΓΚΑΜΑ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ SEKAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια η ΣΕΚΑΠ δειχνει να χρειαζεται ειδικους στο χαρμανι των τσιγαρων της.Το οτι η παγκοσμια πατεντα του βιολογικου φιλτρου δεν ειχε την απαιτουμενη αναγνωριση απ το κοινο λεει παρα πολλα.Κριμα γιατι επιβαλεται να στηριζουμε τα ελληνικα προιοντα.Επισης να μην ξεχναμε οτι η εδρα της εταιρειας βρισκεται στην κατεξοχην καπνοπαραγωγικη περιοχη της Ελλαδας,με παραδοση πολλων ετων.Κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω αν φταιει τοσο το κακο blending,οσο η ελλειψη ποιοτικων πρώτων υλων,αλλα και βασικα ο κομματικος-κρατικος χαρακτηρας της εταιρειας. Ο προηγουμενος προεδρος της ΣΕΚΑΠ ήταν ..... νοσηλευτης που φυσικα τον στειλανε μόλις άλλαξε η κυβερνηση,αν και τελικα ειχε κανει κερδοφορα μια εταιρεια που κατορθωνε να μπαινει μέσα παρα τις υψηλες πωλησεις.
    Η ΣΕΚΑΠ πιο πολυ μου δεινει την αισθηση μιας αργοκινητης ΔΕΚΟ,παρα μιας συνεταιριστικης καπνοβιομηχανιας. Απο τα σηματα της, υπαρχουν τα κακα και τα μετρια σαν το GR classic & International,το σπανιο ΣΕΚΑΠ ΕΞΤΡΑ και το BF. Δεν παραγει ουτε ενα Premium σημα.
    Η λυση για την ΣΕΚΑΠ ειναι, να κινηθει ήτε με αμιγως ιδιωτικα,ήτε με αμιγως συνεταιριστικα χαρακτηριστηκα.Εφοσων ιδρυθηκε για να εχει τον κοινωνικο χαρακτηρα στηριξης του Ελληνα καπνοπαραγωγου,καλο ειναι να δωσει κανα ευρω παραπανω στους αγροτες μεσω της ΣΕΚΕ,για παραγωγη Ελληνικου Virginia,αντι να φερνει σαβουρες απο τον τριτο κόσμο.
    Πάντως για να ξαναγυρισω στο κακο blending,τρανο παραδειγμα θεωρω το Κιρετσιλερ,ενα σημα που με καλυτερη διανομη θα μπορουσε να εχει μέλλον.Το ειχα χαρακτηρισει ως καποιον που αναμειγνυει Johnnie Walker Blue με Coca Cola,αφου μαζι με ενδιαφεροντα καπνα συνυπαρχουν και αλλα απιστευτα κακης ποιοτητας.
    Πάντως πριν λιγα χρονια η ΣΕΚΑΠ χρησιμοποιουσε και εγχωρια καθως και αμερικανικα Virginia & Burley για αυτο και τα σηματα της ειχαν καλυτερη ποιοτητα.
    Το modern oriental blend που υπαρχει(αραγε ακομα;) στο GR classic,υποθετω πως ειναι βασικα ανατολικα καπνα,με ενα μικροτερο ποσοστο Virginia.
    Τα Ξανθη και ΣΕΚΑΠ Special δεν τα εχω καπνισει ποτε, αν καποιος εχει εμπειρια ας την μοιραστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πανε αναλογα με το βαρος, 1 το δυνατο,2 το ελαφρυτερο κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παλιά μου μάρκα...
    Το ευχαριστιόμουν το κόκκινο, σε μεγάλες ποσότητες, κ το θεωρώ πολύ καλύτερο από το Marlboro που είναι πρώτο.
    Μάλλον το καλύτερο τσιγάρο της κατηγορίας του.
    Αλλά πλέον το παράτησα, καθώς θεωρώ προσβλητικό για την νοημοσύνη μου το να δίνω πάνω από 3 ευρώ για ένα πακέτο τσιγάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απ`όσο μου είπε ένα φιλαράκι, η ΣΕΚΑΠ ακολούθησε την Philip Morris και έβγαλε pocket έκδοση του GR International. Αύριο/μεθαύριο θα τσεκάρω αν όντως ισχύει, να δω και τιμή και αν αξίζει να ξαναρχίσω τα έτοιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποτυχημενη κινηση. Γιατι να βγαλεις Pocket Pack σε ενα ετσι και αλλιως φθηνο τσιγαρο; Γιατι να αντιγραψεις μια κινηση που δεν πετυχε;
    Παντως αυτα που ακουστηκαν για αγορα της ΣΕΚΑΠ απο την Φιλιπ Μορρις,ισως να μην ισχυουν,αφου η Παπαστρατος δηλωσε πως σκεφτεται να μεταφερει την παραγωγη της σε αλλη χωρα,λογο των νεων συνθηκων σε φορολογιση κ.λ.π. ΔΕΝ πιστευω πως θα το κανει,μαλλον να χαμε να λεγαμε ειναι η δηλωση,αλλα οπως και να το κανουμε σιγουρα υπαρχει προβληματισμος και δυσκολα να κανει μια νεα επενδυση στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν ξεπουληθεί η ΑΤΕ στην Πειραιώς τότε μάλλον πάει και η ΣΕΚΑΠ για πούλημα, καθώς γενικά θεωρείται από τα βαρίδια της και δεν νομίζω να έχει σκοπό να την κρατήσει η Πειραιώς. Επίσης η διοίκηση της ΑΤΕ προσπαθεί να ρίξει την αξία της μετοχής της ΣΕΚΑΠ στο 1/10. Μάλλον ύποπτη κίνηση, αν και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει γιατί αντιδράει πάρα πολύ η τοπική κοινωνία, καθώς δεν έχει μείνει πλέον άλλο εργοστάσιο στον νομό που να απασχολεί πολύ κόσμο.
    Τώρα για το πακέτο, αύριο μάλλον θα τσεκάρω τι παίζει και θα γράψω και τιμή. Εαν πάντως κοστίζει 2-2.5 ευρώ θα το θεωρούσα σωστή κίνηση, καθώς τα 3.20 είναι αρκετά λεφτά στις μέρες μας(εγώ π.χ. γι`αυτό σταμάτησα τα GR)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μούφα τελικά αυτό περί pocket GR...
    Σε 3 περίπτερα που ρώτησα μου είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπηκε δυνατα το GR 20αρι στην πολυ καλη τιμη των 2,50 ευρω. Αν φανταστεις πως αισχρα τσιγαρα σαν το Παλλ Μαλλ και το Νεξτ κανου 2,70,ειναι μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάπνισα το γκρι GR. Αφηνε αμυδρά την χαρακτηριστική γεύση της μάρκας, αλλά έμοιαζε περισσότερο με αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάπνισα στην τράκα ένα τσιγάρο GR γκρίζο. Πρέπει να είναι το σούπερ λάιτ με την παλιά ορολογία (πιο ελαφρύ από το λάιτ αλλά όχι τέρμα ελαφρύ, γύρω στο 0,4 & 4 αν θυμάμαι).
    Παιδιά, πολύ ωραίο τσιγάρο! Άσχετο αν εγώ δεν τα μπορώ τα τόσο ελαφριά, η γεύση του ήταν πλούσια και κάπως γλυκειά (ευχάριστα γλυκειά, όχι γλυκερή). Αν οι άλλες εκδοχές έχουν το ίδιο χαρμάνι με φίλτρο βαρύτερου τσιγάρου, θα πρέπει να είναι πολύ καλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενα χαρμάνι ειναι τα GR.Δοκίμασε και το κόκκινο όσο προλαβαινεις μια και η ΣΕΚΑΠ απο ότι φαινεται δυσκολα να μεινει ζωντανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιλα τι προτεινετε για μονιμη μαρκα σε καποιον... ας το χαρακτηρισω αμαθο.. ως τωρα κανω διαφορα αλλα δεν εχω καταληξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μπορειτε να μου πητε Γιατι το ΑΣΣΟΣ ΣΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙγια να γραψω τα ποηματακια μου....η τημη ανεβηκε αλλα αφερεσαν κατι πολυτημο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τον ίδιο λόγο που εδώ και χρόνια το πίσω μέρος από όλες τις κασετίνες (αυτό που κανονικά προορίζεται για να γράφουμε τα ψώνια και τα τηλέφωνα) καταλαμβάνεται το μισό από το νεκριοτάμπελο και το άλλο μισό από μπαρ κόουντ και διάφορα άλλα τυπωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νέο καλαίσθητο πακέτο για τα GR και ανανεωμενο χαρμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το δοκίμασα. Το χαρμάνι πρέπει να άλλαξε, δεν το θυμόμουν έτσι. Δεν αφήνει την αίσθηση της χημικούρας και καπνίζεται εύκολα. Μα κάπου εδώ σταματάνε τα θετικά.. Το τσιγάρο είναι σχδεόν light, το φίλτρο δεν τραβάει καθόλου καλά ενώ το χαρμάνι αν και απαλό είναι πολύ ουδέτερο και άνοστο.
    Και κάτι που παρατηρώ τελευταία και στα BF. Τα ανατολικά του έχουν περιοριστεί πολύ. Φυσικά, παραμένει το καλύτερο τσιγάρο της ΣΕΚΑΠ και με διαφορά, αλλά έχει χάσει αρκετά απ την νοστιμιά του.
    Δεν ξέρω αν απλά έτυχε ή .. το πέτυχε ο Ρώσσος που έχει στραφεί πλέον στην αγορά εξωτερικού και φοβάμει πως στέλνει αλλού τα καλά καπνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. To δοκίμασα και εγώ,σίγουρα είναι διαφορετικό. Εντελώς plain γεύση,παίζει να μην έχει καθόλου πρόσθετα.Τα καπνά είναι ΟΚ,δεν εχουν φθηνιάρικη γεύση,αλλά ούτε και ιδιαίτερο χαρακτηρα.Αρκετά απαλό για τα γούστα μου,σε γενικές γραμμές όπως τα λέει ο Ευθύμης.
    Από ότι ακούω η ΣΕΚΑΠ είναι κοντά στο να κάνει μεγάλο deal,αφού οι εκπρόσωποι των κινέζικων (μονοπωλιακών) καπνοβιομηχανιών που επισκέφτηκαν το εργοστάσιο,ενδιαφέρθηκαν να εισάγουν το GR στην Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το νέο κόκκινο GR international είναι αρκετά βελτιωμένο παιδιά. Νομίζω πως σε σχέση με την τιμή του, είναι ένα από τα καλύτερα τσιγάρα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Ελπίζω να πάει καλά, μπράβο στη ΣΕΚΑΠ. Τόσο αυτή, όσο και οι λοιπές, όσες απέμειναν ελληνικές καπνοβιομηχανίες χρειάζονται στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καπνίζω τώρα το νέο GR red. Δεν είμαι ειδήμων για να κάνω τόσο εμπεριστατωμένη κριτική και να εμβαθύνω όσο οι Πέτρος-Ευθύμης αλλά αυτό που καπνίζω είναι ένα πολύ εύγεστο τσιγάρο, που τραβάει καλά και χωρίς να πειράζει το λαιμό.
    Θα έλεγα πως είναι ένα πολύ πολύ αξιοπρεπές τσιγάρο που αξίζει τα λεφτά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε αντίθεση με το cooper κόκκινο International το οποίο δεν τραβάει καθόλου καλά. Το GR Red το δοκίμασα και εγώ. Πολύ ευχαριστημένος. Ωραίο άρωμα, καθόλου φθηνοτσίγαρο.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια χαρά είναι το νέο GR. Όπως και το BF. Ειδικά το τελευταίο παρότι δεν άλλαξε πακέτο είναι super. Το ξέρω ότι τα γευστικά κριτήρια είναι υποκειμενικά. Αλλά έχοντας δοκιμάσει τα πάντα νομίζω ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα αδικούνται. Το blue το bf είναι το καλύτερο lights τσιγάρο της αγοράς. Αν δε, λάβουμε υπόψη και το φίλτρο, τότε δεν έχει αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το μπλε το BF δεν ξέρω,αλλά το κόκκινο είναι καλό τσιγάρο.Το GR να πω την αλήθεια,δεν μου έκατσε καλά.

      Διαγραφή
    2. Ξερει κανενας παιδια τι ποσοστα εχει το BF κοκκινο πισα,νικοτινη κτλ.?

      Διαγραφή
    3. Ούτε εμένα μου άρεσε το GR, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου. Μετά την αναβάθμιση όλων των (πρώην πια) φθηνοσημάτων περιμένα κάτι καλύτερο, κάτι σαν το Στίβενσον δηλαδή που είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής του. Ούτε το φίλτρο του μου άρεσε.
      Το BF απ την άλλη είναι απ τα καλύτερα αμερικαν μπλεντ της αγοράς με εξαιρετικό φίλτρο

      Διαγραφή
  27. Το καλυτερο light της αγορας ειναι το μωβ Silk Cut

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. δε ξερω αλλα δοκιμασα τα νεα benson black slide και τα βρηκα πολυ καλα για την τιμη τους 3.50

      δοκιμαστε τα

      Διαγραφή
  29. Καλησπερα.Εδω και αρκετο καιρο βλεπω πολυ κοσμο τουλαχιστον εδω στην Αθηνα να καπνιζει GR.Τι εγεινε μηπως το βελτιωσανε?Θυμαμαι και παλιοτερα μια εποχη επαιζε πολυ αλλα μετα χαθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω εχω την ίδια απορία. Το GR έχει ανέβει πάρα πολύ. Πουλάει τόσο γιατί άλλαξαν μόνο το πακέτο ή βελτιώθηκε και σαν τσιγάρο;

      Διαγραφή
  30. Το δοκιμασα περσι το νεο gr. Το βελτιοσαν εχει πολυ πλουσια γευση και ειναι εντονα αρωματικο.ενω η γευση κετσαπ που ειχε εχει μειωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το δοκίμασα χτες, και μπορώ να πω οτι είναι για την τιμή του εξαιρετικό. Το βρίσκεις εύκολα φρέσκο, είναι πιο εύκολα καπνίσιμο από το ανταγωνιστικό Marlboro, και αρκετά φθηνότερο. 7,5/10 από εμένα, δοκιμάστε το παρά το αντι-εμπορικό όνομα GR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δοκίμασα κατά σειρά το κόκκινο 25αρι και το μπλε 25αρι GR international. Αναθεώρησα κάπως την άποψη μου για το σήμα αυτό. Το χαρμάνι του μοιάζει αρκετά με αυτό του BF (ίσως ελαφρώς κατώτερο), έχει καλούτσικο άρωμα ενώ το φίλτρο του, που το είχα του πεταματού, δεν μου φάνηκε τόσο κακό. Θεωρώ πως όλα τα GR international έχουν το ίδιο χαρμάνι με διαφορετικό τύπου χαρτιού το καθένα. Στην τιμή των 3,40 περίπου (3,90 τα 23 τσιγάρα) είναι πολύ καλή επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βλέπω πως το GR κυρίως και το κλασσικό Cooper δευτερευόντως, έχουν αρχίσει να ξαναζούν δόξες, άλλαξε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. To πέτυχα το GR Original που πολύ ψάχνεται στην Θεσσαλονίκη Λαμπράκη 95 σε ένα περίπτερο δίπλα από την Αγιά Βαρβάρα.Τιμή 3.90 και πολύ γερό θέμα η περιπτερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μετά από χρόνια βλέπω πως το GR έχει ανέβει πολύ. Άλλαξε τίποτα στην γεύση, το δοκίμασε κανείς πρόσφατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αισθητή άνοδο έχω παρατηρήσει στο κόκκινο που πουλάει πάρα πολύ και τα κατοστάρια που κινούνται,ενώ παλιά έμεναν στο ράφι να σκονίζονται. Αν άλλαξε κάτι δεν ξέρω,πάντως θεωρείται πως είναι καλό για τα λεφτά του. Συνήθως στρέφονται σε αυτό, άλλοι που κάπνιζαν Pall Mall, LM, Winston κ.λ.π. Από αυτές τις μάρκες τις μεσοφθηνες θεωρείται το πιο smokable.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το καπνίζω από φοιτητής. Τότε ξεκίνησα να το καπνίζω λόγο ανάγκης,ήταν φθηνο. Έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με παλιά προς το καλύτερο,αλλά άλλαξε και η τιμή του, 3.90 το 20αρι πακέτο πλεον. Για εμένα είναι από τα καλύτερα τσιγάρα στην αγορά, αργή καύση, χωρίς να πειράζει τον λαιμό ή να σε μπουκώνει. Όσες φορές πήρα άλλη μάρκα, ακόμα και ακριβές όπως τα Fine Cut του Dunhill δεν μπορούσα να τελειώσω το πακέτο. Αυτό που γράφω ισχύει και για το BF που λένε πως έχει παρόμοια καπνά. Ίσως, αλλά λόγο φίλτρου το αποτέλεσμα που έβγαινε ήταν πολύ διαφορετικό, με το άρωμα του μπασμα να χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γεια χάρη του μπλόκ έκανα τράμπα 2 τσιγάρα από το μπλε GR και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Λοιπόν το τσιγάρο δεν είναι καλό για τα λεφτά του, είναι καλό σκέτο. Σβηστό έχει την ίδια ακριβώς μυρωδιά με το Μαρλμπορο(κρατήστε το αυτό) και το Λάκυ Στραικ. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε πρόσθετά ή παρόμοια καπνά. Σαν γεύση τώρα μου φάνηκε πανομοιότυπη με ένα ελαφρύτερο Μαρλμπορο μαλακό, όχι με το Μαρλμπορο Λαιτς που διαφέρει πολύ από το κόκκινο. Έχει πολύ αργή καύση και δεν ενοχλεί καθόλου σε λαιμό και πνευμόνια, ούτε έχει την χαρακτηριστική "φθηνίλα" που έχουν τα low budget τσιγάρα, αν και για να λέμε την αλήθεια δεν είναι πλέον και φθηνό, στα 3.90 το πηγε η ΣΕΚΑΠ! Είχα να το καπνίσω από τότε που έκανε 1.80 το 25αρι και δεν έχει καμιά σχέση. Καμιά σχέση δεν έχει και με τα παραδοσιακά τσιγάρα του ίδιου εργοστάσιου όπως το Κούπερ με την τραχιά του γεύση και το GR Classic Gold που φέρνει προς έναν Light Άσσο κασετίνα. Από αυτή την τελευταία σκέψη και την σύνδεση Marlboro - GR και Άσσου- Gr Classic, εικάζω πως οι δυο εταιρείες ίσως να παίρνουν "προκατ" τα χαρμάνια των τσιγάρων τους, μια και νομίζω πως είναι οι βασικοί αγοραστες των καπνών Θράκης. Στα σαίτ τους που έκανα ένα γρήγορο σερφάρισμά η μεν ΣΕΚΑΠ μόλις μπεις στην σελίδα της το πρώτο μήνυμα που σου εμφανίζει είναι το "κορυφαίες ποικιλίες καπνού από την κοιλάδα του Νέστου" η Παπαστράτος απλά αναφέρει πως αγοράζει Ελληνικά καπνά, ενώ η ΣΕΚΕ ονομάζει και τους δυο ως πελάτες της.
    Για να επιστρέψω στο GR λεγοντας κάτι ακόμα, ρώτησα τον φίλο που μου έδωσε τα τσιγάρα, γιατί δεν παίρνει το μπλε κατοστάρι που έχει την ίδια τιμή και μου απάντησε πως το δοκίμασε αλλά δεν του άρεσε καθόλου, δεν έχει σχέση με το κανονικό μπλέ. Παρόμοια σχόλια άκουσα και για το Μαρλμπορο που το κανονικό έχει 4.50 και το κατοστάρι 4.20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Άλλαξε πακέτο το GR το κόκκινο και το μπλε τουλάχιστον που είδα στο ψιλικατζίδικο.Θα το δοκιμάσω σε λίγες μέρες μιας και πήρα τη μάρκα μου και μετά το είδα.Όποιος το δοκίμασε ας αναφέρει εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά! Εάν είναι εύκολο, βάλε και μία εικόνα του να το δούμε!

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους, καπνίζω Καρέλια χρυσή κασετίνα και επειδή έχω "μπουχτισει" θέλω να πάω σε ένα American blend,εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι να δοκιμάσω τα GR και πιο πολυ θέλω να δοκιμάσω τα classic επειδή μου αρέσει η γεύση των ανατολικών, αλλά επειδή έχω ακούσει κακες κρίτικες για τα GR δε έχω κάνει την κίνηση να τα δοκιμάσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή