ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ASSOS Σκετο




Με διαφορα το πιο ιστορικο τσιγαρο και ενα απο τα πιο αναγνωρισημα και διαχρονικα Ελληνικα προιοντα, μαζι με το εξαιρετικο ενχωριο μπραντυ Μεταξα,τον Λουμιδη(και αυτα τα δυο προιοντα πλεον απο πολυεθνικες παραγονται),τις σοκολατες Ιον κ.λ.π Το πρωτο σε πωλησεις αφιλτρο. Ο Ασσος σκετος κυκλοφορει απο το 1931 και μαλλον ειχε ως αρχικη ονομασια το Παπαστρατος νο1, αφου η εταιρεια συνηθιζε τοτε να ονομαζει τα χαρμανια της με το αριθμητικο συστημα δηλαδη, νο1,νο2,νο3,νο5 κ.λ.π. ,με την εξαιρεση του πολυτελους Hellas Special(δες φωτο),του πρωτου διεθνους Ελληνικου τσιγαρου,την ιστορια του οποιου καλο ειναι να μας την πει οποιος την γνωριζει.Τελικα επικρατησε η γνωστη ονομασια Ασσος και για πολλες δεκαετιες εμεινε το Νο1 σε πωλησεις.
Η πρωτη μου επαφη με το τσιγαρο αυτο ήταν το 95 ή το 96, κινουμενος πιο πολυ απο ελλειψη χρηματων παρα απο περιεργεια, δοκιμασα τον αφιλτρο Ασσο με το σκεπτικο πως ο Ασσος Φιλτρο μου ειχε αρεσει μεν,αλλα τον εβρησκα καπως ελαφρυ για τα γουστα μου. Ακομα θυμαμαι τις τοτε αναλογιες, εξωπραγματικες για σημερα:Πισσα 15,νικοτινη 1,1,ενω απο ότι ειδα στο διαδυκτιο στις αρχες της δεκαετιας του 90 ειχε 18 και 1,2.Αυτο που εμεινε, ηταν η ευχαριστη εκπληξη για την εξαιρετικη ποιοτητα και τα πολλα αρωματα των ανατολικων καπνων που μου εβγαζε αυτο το απολαυστικο και γεματο τσιγαρο. Για πολλα χρονια το ειχα σαν εναλλακτικη στην περιοδο της αφραγκιας,αλλωστε οι πιο πολλοι πιτσιρικαδες των 90ς καπνιζαν με γεματη τσεπη Μarlboro,Camel,Prince και με αδεια Asso φιλτρο ή Ιντερνατιοναλ ,Old Navy,Magnum.
Το ξανακαπνισα μετα απο αρκετα χρονια το 2007 και απο εκει και περα τακτικα μεσω ενως φιλου που το εκανε μονιμη μαρκα του. Ο Ασσος ο τωρινος, δεν θυμιζει σε τιποτα το Ασσο των αναμνησεων μου. Ενα αφιλτρο τσιγαρο,που σου βγαζει τα πνευμονια για να τραβηξεις μια αξιοπρεπη ρουφηξια,με καπνα ουδετερα χωρις τα αρωματα του παρελθοντος,ουτε καν αυτα του πολυ καλου Ασσος Φιλτρο. Σιγουρα τα επιτρεπτα ορια σε πισσα και νικοτινη δεν ειναι αυτα που ήταν,αλλα ενα πιο δυνατο χαρμανι μπορουσαν να κανουν.Γιατι 0,7 νικοτινη ενω τα ορια μπορουν να φυγουν μεχρι το 1,0; Οποιος καπνισει αφιλτρα πιστευω πως θελει μια δυνατη γευση καπνου.Εχω την εντυπωση ομως, πως η Philip Morris δεν ενδιαφερεται για τα τσιγαρα αυτα, αν και της φερνουν ακομα λεφτα λογο του πιστου και αρκετα μεγαλου αλλα οχι ιδιαιτερα ανανεωσιμου κοινου τους,παρα μονο για να πουλαει Marlboro. Πάντως ακομα και σημερα δεν μπορω να αρνηθω στον πειρασμο να καπνισω εναν Ασσο σκετο,οταν βλεπω καπνιστη με αυτη την μαρκα διπλα μου.
Βαθμολογια:
Ασσος σκετος του παρελθοντος: 8+ στα 10
Ασσος σκετος σημερα: 6 στα 10

41 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ! ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Σ΄ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1986.ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ.ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ .ΒΑΡΥ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΣΤΟΥΚΑΣ.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΓΗΚΕ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ:"ΗΕLLAS SPECIAL ΑΦΙΛΤΡΟ,Ν.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ".ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ)ΥΠΗΡΧΕ BLOG ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΗELLAS SPECIAL,ENΩ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ,Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ "ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ,ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,Ν.ΞΥΔΑΚΗΣ-Ε.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ,1987" ΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ¨"ΗΕLLAS SPECIAL" (ΣΤΙΧΟΙ :ΤΑΣΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ) ΟΠΟΥ Ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ "ΘΡΗΝΕΙ" ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ.
    AΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΚΕΤΑ,ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΩ ΜΕ ΤΟ GAULOISE:ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΣ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΡΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που γνωριζω για το Ηellas Special ειναι που βγηκε ως πολυτελες τσιγαρο, ενω σε αυτο στηριξε η Παπαστρατος την διεισδυση της στην Γερμανια της δεκαετιας του 30(οι Γερμανοι καπνιζαν τοτε κατα 98% τσιγαρα ανατολικου τυπου),χωρις επιτυχια πάντως μια και κατα Ε.Παπαστρατου, το εκει ηταν συνηθισμενο να καπνιζει χαρμανια τουρκικα,ελληνικα και βουλγαρικα,ενω ο σκετος ελληνικος καπνος δεν τους εκατσε καλα . Παναγιωτη η ποιοτητα και η τιμη του ηταν υψηλοτερη των αλλων ανατολικων τσιγαρων της εποχης του 80;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ,ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΚΙ ΟΡΚΟ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΣΣΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.ΠΡΟΛΑΒΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΤΟ 1984.ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΥΡΕΩΣ.ΕΓΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ,ΗΤΑΝ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟ" ΤΩΝ "ΑΣΣΩΝ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΚΑΡΕΛΙΑ" ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ HARDCORE,ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ HARDCORE HTAN KAI TO No 5 TOY ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΩ ΤΟ 1982.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παρουσιαζω μαζι με τον Ασσο λογο ταυτοχρονης κυκλοφοριας τους,αλλα και γιατι η εταιρεια ειχε επενδυσει πολλα σε αυτα τα δυο σηματα,το ενα για να κατακτησει την Ελληνικη αγορα και το άλλο για την διεθνη.Ο αλλος λογος ειναι,πως μου αρεσει πολυ το πακετο και ηθελα καπου να το βαλω,αφου δεν μπορουσα να ανοιξω ξεχωριστο θεμα για ενα τσιγαρο που δεν εχω καπνισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ HELLAS SPECIAL ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:http://www.politismospolitis.org/?p=1066
    .ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΓΕΥΣΗ,ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ,ΠΛΟΥΣΙΑ KAI HARDCORE,KAI AN BAΛΩ ΣΤΟ ΤΟΤΕ SANTE ΦΙΛΤΡΟ - ΜΑΛΑΚΟ ΑΦΙΛΤΡΟ 9,ΤΟ HELLAS SPECIAL ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ 7 ΑΝΕΤΑ.ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΝΑ 8 ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΝΕΤΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΕΡΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΠΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΣΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΚΑΣΕΤΙΝΑ(http://cigaretteloversreviews.blogspot.com/2009/07/assos.html).
    ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΕΛΑΦΡΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ,ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ "ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ".ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ,ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΣ.ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΩ ΣΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΦΙΛΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ SANTE,KAI ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΦΙΛΤΡΑ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΤΑΣΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ SANTE KAI TO ΑΦΙΛΤΡΟ PALL MALL.AKOΛOYΘOYN LUCKY STRIKE ΑΦΙΛΤΡΟ,ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ KAI ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΑΦΙΛΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΣΕΛΙΔΑ:http://www.slang.gr/lemma/show/stoukas_4701 ΌΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσσος σκέτο, το καλύτερο τσιγάρο που έχει βγεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΟΥΜΕ,ΦΟΒΑΜΑΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ:http://www.oklahoma-outlet.com/ProductDetails.aspx/Cigarettes/opt/product/3487/store/2/category/0/campaign/0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΤΡΟ,ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΟ BLOG:ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ;ΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΠΝΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΕΡΟΦΑΓΙΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΝΟΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ,ΠΡΕΠΕςΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΠΕΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟ,ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι ειναι.Μπορουσαν πάντως να κανουν χαρμανι με υψηλοτερη νικοτινη,αφου ειναι επιτρεπτο να παει μεχρι 1,0 και αυτοι την εχουν μολις στο 0,7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έκανα χτες μια τράκα από έναν φίλο του πατέρα μου που τα καπνίζει...
    Το άρωμα μου άρεσε πολύ, αρκετά "γλυκόπιοτο" τσιγάρο, αλλά αυτό που δεν παλεύεται με τίποτα είναι αυτό που έχουν αναφέρει όλοι οι προλαλήσαντες, το ότι το να καταφέρεις να τραβήξεις μια ρουφηξιά της προκοπής αποτελεί... άθλο.
    Χίλιες φορές προτιμότερη η εκδοχή με φίλτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://3.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TNK_k9-8gTI/AAAAAAAAQs4/AcyIgnnH99c/s1600/A1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://2.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TQ4Bpwvv7iI/AAAAAAAASH0/7kCxXMtDUMY/s1600/A1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://1.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TBesXIQX0jI/AAAAAAAALZ8/iiR_fuXsAqQ/s1600/%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3%CE%A3.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://4.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TKG98tiTn8I/AAAAAAAAPg0/OMM2fRhLlNw/s1600/%CE%9116.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://4.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TK3n2Npy50I/AAAAAAAAP3Y/sOSdywtjQXQ/s1600/%CE%918.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://3.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TSM0YhlK5HI/AAAAAAAAScs/Pp-_7KJRo2Y/s1600/A1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://1.bp.blogspot.com/_MHosfyiQ9u4/TFhg3Wz9rqI/AAAAAAAANIM/s5EvpY89i2s/s1600/%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%91.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ HELLAS SPECIAL:

    http://www.youtube.com/watch?v=S1AAoLu6YYQ&feature=player_embedded#at=221

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα ήθελα και εγώ να επισημάνω κάποια πράγματα για το αγαπημένο μου τσιγάρο.
    Καταρχάς καπνίζω Άσσο σκέτο από το 1976 μέχρι σήμερα (δεν έχω αλλάξει ποτέ μάρκα).
    Όταν τον ξεκίνησα κόστιζε 7 ή 9 δρχ.
    Φυσικά δεν συγκρίνεται ο τωρινός Ασσος σε ποιότητα με τον Άσσο πριν το 1990 λόγω των υποχρεωτικών περιορισμών στις περιεκτικότητες πίσσας και νικοτίνης.
    Πάντως εγώ τον θυμάμαι να έχει 18% περιεκτικότητα πίσσας και 13% νικοτίνης.
    Το όνομα ΑΣΣΟΣ πάντως δεν βγήκε από τα χαρμάνια της Παπαστράτος αλλά από τα....χαρτιά της τράπουλα. Η Παπαστράτος είχε κυκλοφορήσει μάρκες τσιγάρων με τις ονομασίες των χαρτιών της τράπουλας. Εγώ το 1975 με 1980 πρόλαβα (εκτός του Άσσου) το 2άρι, το 5αρι, το 7αρι, το 10αρι και τον Ρήγα (όλα άφιλτρα πλήν του Ρήγα, που κυκλοφορούσε σε φίλτρο με μαλακό πακέτο).
    Τα χαρμάνια που χρησιμοποιούσαν στον Ασσο σκέτο ήταν τυπωμένα με μικρούς αριθμούς πάνω σε κάθε τσιγάρο και ήταν από 101 μέχρι 104.
    Το Ελλάς Σπέσιαλ, άλλο εξαιρετικό τσιγάρο της εταιρείας ήταν ακριβότερο κατά 2 δρχ, από τον Ασσο και στα τελευταία του κυκλοφορούσε και με φίλτρο σε σκληρό πακέτο. Εξαιρετικό τσιγάρο που χάθηκε άδοξα.
    Ας σημειωθεί ότι και οι δύο ανωτέρω μάρκες είχαν τρελές πωλήσεις στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βαλές, Ντάμα που πήγανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μ. Ρόδο, τώρα που το λες, ντάμα κάτι μου θυμίζει. Ίσως από το λεύκωμα "Το ελληνικό τσιγάρο" του ΕΛΙΑ. Αν βέβαια δεν το φαντάστηκα.

    Πάντως το «Άσσος» είναι παρατσούκλι, που σταδιακά καθιερώθηκε ως επίσημη ονομασία. Το πακέτο μέχρι σχετικά πρόσφατα έγραφε απλώς "Νο 1", και νομίζω ότι η λέξη Άσσος πρέπει να πρωτοεμφανίστηκε τυπωμένη αρχικά στις παραλλαγές (ιντερνάσιοναλ, εξπόρτ), ενώ στους κανονικούς άσσους αργότερα και μόνο με λατινική γραφή.

    Πάντως υπήρχαν και σήματα με νούμερα που δεν υπάρχουν στην τράπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ακριβώς τα άσσος, τρίο κ.λ.π. είναι αυθαίρετες ονομασίες τα πακέτα έγραφαν Νο1, Νο3 κ.ο.κ.

    Το ΑΣΣΟΣ γράφτηκε για πρώτη φορά στην κασετίνα Φίλτρο τέλη '50 αρχές '60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάλλον τα Ρήγας λες Πέπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να γράψω για το Hellas Special ότι πρωτοκυκλοφόρησε στην κασετίνα που βλέπετε παραπάνω σαν άφιλτρο άκρως γευστικό τσιγάρο και το 1986 ο Παπαστράτος το έβγαλε σε σκληρό πακέτο με φίλτρο αλλά με τεράστια διαφορά στη γεύση.

    Η προσπάθεια διάσωσης της μάρκας ναυαγεί και το 1987 η εταιρία καταργεί το ιστορικό αυτό σήμα και ο Τάσος Σαμαρτζής γράφει το ποίημα:

    Όλα τά 'χαμε βρε Πέτρο
    τέρμα και το σιγαρέττο
    ξαφνικά κακό μαντάτο
    ήρθε από τον Παπαστράτο.

    Κοίτα τώρα τι μπελάς
    με το Σπέσιαλ Ελλάς!

    Τσιγάρο μου γλυκόπιοτο
    φίνο και μυρωδάτο
    μαύρο χρυσό πακέτο μου
    πού νά βρω να σ' αλλάξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όποιος ξέρει θα ήθελα να πει αν ο άσσος σκέτος και ο άσσος φίλτρο κασετίνα είναι τα ίδια τσιγάρα και διαφέρουν μόνο στο φίλτρο.
    Άλκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε μπορώ να σου πω 100% ότι ήταν ακριβώς το ίδιο τσιγάρο.
      Αν θυμάσαι, εκτός αν είσαι μικρός στην ηλικία, ο Άσσος φίλτρο κασετίνα είχε πάνω τη σφραγίδα που έγραφε "ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΣΣΟΥ" για να γνωρίζει ο καπνιστής σε σχέση με τον Άσσο φίλτρο μαλακό ότι η κασετίνα φίλτρο ήταν ίδια με το χαρμάνι του σκέτου. Ήταν ακριβώς ίδιος καπνός στις κασετίνες.

      Για σήμερα δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα. Το λογικό είναι ότι οι κασετίνες εξακολουθούν να έχουν το ίδιο χαρμάνι. Αλλά επειδή ο Παπαστράτος είναι πλέον Philip Morris, τα χαρμάνια αλλάζουν τακτικά και δεν βάζω πλέον το χέρι μου στη φωτιά!

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Το "χαρμάνι του παλιού Άσσου" ήταν Αγρινίου. Το έχω δει γραμμένο σ' ένα αρχαίο πακέτο. Σήμερα τα μεν ανατολίτικα καπνά δεν είμαι σε θέση να πω αν είναι Αγρινίου (δηλαδή υποθέτω τσεμπέλια) ή κάτι άλλο, έχει όμως σίγουρα και μπόλικο Βιρτζίνια μέσα.
      Αυτό δεν αποκλείει να έχουν το ίδιο χαρμάνι σε φίλτρο και άφιλτρο, απλώς δεν είναι το παλιό. Δεν το θεωρώ παραδοσιακό τσιγάρο, είναι όμως καλό.
      Αν ο καπνός είναι ο ίδιος, τότε η διαφορά, εκτός από το φίλτρο, θα βρίσκεται και στο χαρτί: για να γίνει ένα άφιλτρο τσιγάρο ίδιο σε περιεκτικότητες μ' ένα φιλτραρισμένο, θα πρέπει το άφιλτρο να "χάνει" λίγο μέσω των πόρων του χαρτιού. Στις Χρυσές κασετίνες (που επιβεβαιωμένα έχουν όλες ένα χαρμάνι, σκέτη, φίλτρο κανονική και φίλτρο λάιτ) η διαφορά στο χαρτί γίνεται αισθητή: στο άφιλτρο είναι πιο πορώδες, θέλει πιο γερό τράβηγμα και πάλι δεν τραβάει πολύ χορταστικά.

      Διαγραφή
  28. Πηρα Asso σκετο μετα απο δυο χρόνια!Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο.Το τραβηγμα που ήταν το βασικο του προβλημα δεν υφισταται πλέον,ρουφαει φανταστικα,ενω τα καπνα ειναι διαφορετικα με εντονη την μυρωδια στο χωρο του Μακεδονιτικου Μπασμα,το δευτερο μισο τσιγαρου απλα επικο.Επισης στο χαρτι δεν υπαρχει πλεον το σημα Π αλλα γραφει Assos. 9,5 στα 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρομοίως με τον άνωθεν, απο περιέργεια πήρα ένα πακέτο στην επαρχία γιατί ο περιπτεράς δεν είχε μουράτι και τα παιξα. είμαι στο δεύτερο πακέτο και μάλλον το παω για κούτα ! Το μισό τσιγάρο αρκετά ελαφρύ πάντως, ποιο ελαφρύ απτα μουράτι. Στο δεύτερο μισό δεν συγκρίνεται με άλλο τσιγάρο, τελεία και παύλα. Τώρα μου μένει να βρώ ένα τρόπο να καπνίζω το τελευταίο έκτο του τσιγάρου χωρίς να νομίζουν οι γύρω οτι κάνω μπάφο.. Μάλλον θα κουβαλάω τσιμπιδάκι απο δω και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγορασα εχθες εναν Ασσο Φίλτρο με κωδικό ΔΩ. Ενα εξαιρετικό τσιγάρο, με μοναδικό του κουσούρι την εντονη και κλασσική "ποδαρίλα" που βγαζει αυτο το τσιγαρο. Απο μενα, 8/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πηρα σημερα ενα Ασσο σκετο και ειναι πραγματικα εκπληκτικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πηρα σημερα εναν Ασσο σκετο κωδικος ΕΞ φοβερο τσιγαρο! δικαιως το εχεις βαλει Πετρο στη λιστα με τα δεκα καλυτερα τσιγαρα,προτιμω ομως προσωπικα το Καρελια Αγρινιου ενοειται φυσικα για περιστασιακο καπνισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πηρε κανεις προσφατα ασσο σκέτο, τι λεει;; ειναι καπως βαρυ;;;

    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πηρα ενα πακετο πριν απο 1 μηνα περιπου, δεν μου επεσε ομως καθολου βαρυ, ισα ισα εκανα ολοκληρο το πακετο σε μια μερα, εδωσα ομως και 5-6 τρακες, απο γευση δεν με εντυπωσιασε ιδιαιτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πανε περιπου 3-4 χρονια απο τοτε που γινηκανε οι αλλαγες στο χαρμανι των ασσος και σαντε οποτε και σταματησα το ουτως η αλλως περιοδικο καπνισμα των σηματων αυτων.Το συμπερασμα απλο, αν ειναι να φουμαρω virginia τοτε τι τον θελω τον ασσο, καπνιζω και marlboro. Ετσι και εγινε. Προ ημερων μπηκα στον πειρασμο να ξαναδοκιμασω τα ανωτερω σηματα. Στο μεν σαντε η παρουσια ανατολικων εστω και αμυδρα ειναι γεγονος, στον δε ασσο καμια αισθηση ανατολικων και φυσικα δεν εξεπλαγην για τους ανωτερω λογους. Ομως ή εχω συνηθεισει τοσο πολυ στο αμερικαν μπλεντ ή ο ασσος εχει μεταλλαχθει σε ενα καλουτσικο αμερικαν μπλεντ. Συμπερασμα:εκει στην PM θα ηταν προτιμοτερο να το καταργησετε να ξενοιασετε-ξεμπερδευετε με αυτα και εμεις να μεινουμε με την ωραια αναμνηση του παρελθοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εξωφρενικό μετα από τοσα χρονια δυο παραδοσιακα brand να καταργούνται.Εγω καπνιζω ΑΣΣΟ ΣΚΕΤΟ εδώ και 45 χρονια.Τι θα γινει τωρα?Μαλλον θα απευθυνθώ σε άλλη μαρκα πχ ΚΑΡΡΕΛΙΑ ΣΚΕΤΟ το γνωστο καρελακι.Προφανως εσυ εχει μεταλλαχθει αγαπητε,ο ΑΣΣΟΣ για μενα ειχε καποιες ανέπαισθητες αλλαγες αλλα καλα κρατουσε.Εγω καλω αποεδω του κλασiκους καπνιστες του ΑΣΣΟΥ ΣΚΕΤΟΥ να πεοχωρησουμε σε πιεσεις στην ΡΜ ώστε να ξαναρχισει την παραγωγή εστω και σε μαλακο πακετο,αλλα να μεινει σκετο!!!το mail moy einai vrthiasm@yahoo.com

      Διαγραφή
    2. Να στείλεις μειλ φίλε στην εταιρία ή να τους πάρεις τηλέφωνο. Τα χω γραμμένα σε χθεσινό μου σχόλιο. Πάντως σήμερα που μπήκα σε μεγάλο ψιλικατζίδικο στην Θεσσαλονίκη, πέτυχα έναν παππού που ζητούσε τον σκέτο Άσσο για να πάρει την απάντηση πως καταργήθηκε. Πραγματικά στενοχωρήθηκα όταν είδα την απογοήτευση στο πρόσωπό του. Είδα όμως πακέτα της κασετίνας φίλτρο και ρώτησα την πωλήτρια αν συνεχίζει να κυκλοφορεί και μου πε πως προς το παρών ναι, δεν άκουσε κάτι διαφορετικό. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το αφήσουν.

      Διαγραφή
  36. Το Hellas Special ήταν πράγματι το τσιγάρο με τα ακριβότερα καπνά. Είχε σκέτο Μπασμά (ανατολικού τύπου δηλαδή) από επιλεγμένα χωράφια, επιλεγμένα φύλλα και μόνο νομίζω τα τρία επάνω. Εντελώς ανεπεξέργαστο. Με σκέτο Μπασμά ηταν και το Κιρέτσιλερ που έβγαζε η μετέπειτα ΣΕΚΑΠ το οποίο και επιβίωσε κάποια παραπάνω χρόνια ως φίλτρο. Όμως τα καπνά του ήταν κατώτερης ποιότητας απο το Hellas. Εγω Hellas φίλτρο δεν θυμάμαι. Παλιότερα κυκλοφορούσε και σε κασετίνες μεταλλικές των 60 η 80 τσιγάρων (Δυο μεγέθη) για θεριακλήδες αλλά και νομίζω για περίπτερα που πουλούσαν και ένα ένα τα τσιγάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή