ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Winston





Aπο τα πιο ιστορικα σηματα μαζικης καταναλωσης. Το Winston,απο την καπνοπαραγωγο πολη των ΗΠΑ, ξεκινησε την πορεια του στις αρχες του 50 και ηταν απο τα πρωτα τσιγαρα με φιλτρο που κατεκτησαν μεγαλο μεριδιο αγορας. Απο τα μεσα του 60,"εριξε" το Pall Mall απο την πρωτη θεση των πωλησεων και εμεινε πρωτο ως το 74 όπου περασε μπροστα το Marlboro. Tαυτοχρονα το Winston εγινε ενα απο τα πιο δημοφιλη αμερικανικα τσιγαρα στο εξωτερικο.
Στην Ελλαδα ξεκινησε την παρουσια του απο το 1976,οπου ήταν το πρωτο σημα της R.J. Reynolds που αναλαμβανε να κατασκευασει η Καρελια. Εγω το θυμαμαι απο την δεκαετια του 90 και μετα όταν ερχοταν εισαγωμενο απο την Reynolds Γερμανιας. Τοτε καλο τσιγαρο, μονο σε 20αρι πακετο, ελαχιστα φθηνοτερο απο τα Marlboro,Camel,George Karelias. Δεν θυμαμαι πολλα απο την γευση του τοτε Winston, αλλωστε δεν ειχε ιδιαιτερη γευση,θυμαμαι μονο πως γενικα εθεωρειτο ενα σεβαστο τσιγαρο. Μετα την εξαγορα των εξω απο την Αμερικη επιχειρησεων της Reynolds απο την JTI, ακολουθηθηκε η πολιτικη της αλλαγης πακετου και γευσης στα τσιγαρα της παλιας Reynolds. Ετσι ενα χρονο μετα την αλλαγη του Camel,γυρω στα τελη του 2003,παρουσιαστηκε και το νεο Winston.
Το νεο Winston ήταν φθηνοτερο με ριζικα διαφορετικη γευση απο το παλιο και ενω εδιωξε τους περισσοτερους απο τους παλιους καπνιστες του,κερδισε αλλους καινουργιους που πηγαν σε αυτο λογο του χαμηλου κοστους. Εχω την εντυπωση πως το Winston εχει παρομοια καπνα με το Camel,με καπως λιγοτερα ανατολικα. Η μυρωδια πάντως ειναι η ιδια,μονο λιγο λιγοτερο εντονη.Αν επρεπε να το ορισουμε ως τσιγαρο, η καταλληλη φραση ειναι: ενα φθηνο Camel!
Παντως ενω το καπνιζει αρκετος κοσμος λογο χαμηλης τιμης, το Winston δεν εχει σταθερο κοινο. Οι περισσοτεροι μετα απο μικρο διαστημα αλλαζουν μαρκα αφου μπορει να ξετιναξει και τον πιο ανθεκτικο φαρυγγα. Η συμβουλη μου στους φιλους που θελουν να καπνιζουν φθηνα τσιγαρα είναι με δυο λέξεις:Ασσος Φιλτρο.

Πάμε λιγο στο αμερικανικο Winston της Reynolds,το οποιο ειχα την ευκαιρια να καπνισω μονο μια φορα πριν λιγα χρονια. Καλο τσιγαρο μεν,οχι εξαιρετικο δε. Επισης λιγο φθηνοτερο απο τα Premium σηματα,.Για να μιλησουμε με ορους μαζικης καταναλωσης της εκει αγορας,υστερει του Camel αλλα υπερτερει του Marlboro. Φυσικα η γευση δεν εχει ουτε καν μακρινη συγγενεια με το δικο μας Winston, αφου ειναι πιο απαλη αλλα και πιο γεματη,ενω τα καπνα του ειναι additive free, 100% δηλαδη καθαρα.Αν ειχε πιο πολυπλοκη γευση θα ηταν ενα πολυ ωραιο τσιγαρο.

 Aνανεωση 2012: H κριτική αυτη δεν ισχυει,αφου εδώ και ενα χρονο η JTI αναβαθμισε αρκετα το προιον και το εφερε περιπου στα στανταρ του παλιου Winston. Καλουτσικο τσιγαρο σε λογικη τιμη.
Βαθμολογια:
Winston JTI: 6,5 στα 10
Winston Reynolds: 7,5 στα 10

82 σχόλια:

  1. ΤΟ WINSTON ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΄70,ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ MARLBORO ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΥΣΗ,ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟ WINSTON TOY KAΡΕΛΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΟΥ "ΤΣΙΜΠΑΓΕ" ΤΟ ΛΑΙΜΟ.ΑΥΤΑ,ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ¨80 ΠΡΟΣ ΜΕΣΑ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΕΧΑΣΕ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΕ Η JTI KAI ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΕΠΙΣΗΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ,ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΛΟ ΤΟ WINSTON LIGHTS(BLUE)AΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΗΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ,ΚΑΤΙ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. '''Θα συμφωνησω με τον panayiotis.Απ τον καιρο που περασε στα χερια της JTI δεν ειναι απλα αερας κοπανιστος αλλα κατι χειροτερο'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Winston...ενα ακομη τσιγαρο με μεγαλη παρουσια στο χωρο του σινεμα...στο Apocalypce now ο πρωταγωνιστης κανει winston red.
    Στο Α Beautifull Mind o Ρασελ Κροου κανει winston.
    Παντως εντυπωση μου κανει που δεν παρουσιαζεις το winston με τις μεγαλυτερες πωλησεις το blue...
    Ετυχε να τα καπνισω και τα δυο προσφατα..το red ειναι ενα μετριο τσιγαρο προς κακο θα ελεγα,αντιθετα το blue ειναι ωραιο τσιγαρακι...για τα λεφτα του φοβερο θα'λεγα,ωραια γλυκια γευση ομοιομορφη απ'την αρχη εως το τελος.
    πολυ καλυτερο απο το GR,και το Pall Mall.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KΑΣΕΤΙΝΑ-ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ WINSTON BLUE ΤΙΜΗ 2.90 ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 25 ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΑΠΟ 3 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ 3,40 ΕΥΡΩ
    Α Λ Λ Α ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 24 ΤΣΙΓΑΡΑ -ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ιδιο εγινε και στο Παλλ Μαλλ 30αρι που απο 3 ευρω,πηγε στα 3,50 με 28 τσιγαρα.Επισης με 25 τσιγαρα 3,40,βγηκε ο Ασσος Ιντερνασιοναλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα κάπνιζα προ 6μηνου καθώς ήμουν στο ψάξιμο για να καταλήξω σε μια μάρκα.Όταν μετά από αυτά άρχισα τα Lucky Strike Original Red,δοκίμασα να κάνω ένα.Η γεύση τους μου φάνηκε απαίσια,ο λαιμός μου έτσουξε λίγο και η μυρωδιά τους με έκαναν να το σβήσω.Πραγματικά άθλιο τσιγάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ WINSTON ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ-(ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΣΙΜΠΑΓΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΜΕΣΤΗ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ-ΩΡΑΙΑ ΕΚΠΝΟΗ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ,ΤΟ ΔΕ ΜΠΛΕ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα Winston του Καρελια δεν τα προλαβα, μονο αυτα της Reynolds Γερμανιας καπνισα και ηταν μια χαρα τσιγαρο. Το Winston της JTI ειναι απαισιο τσιγαρο,ικανο να μου χαλασει την μερα με την απαισια γευση του. Καλυτερα να μην καπνισω καθολου παρα να κανω τετοια χορταρια. Η επιτυχια του εγγυται στο οτι ειναι σχετικα φθηνο, αν και θεωρω πως θα επρεπε να πληρωνουν τους ηρωες που το καπνιζουν,ενω με το συγκεκρημενο κοστος μπορεις να καπνισεις κατι λιγοτερο κακο. Παντως μπορει να εχει κοινο, δεν εχει ομως πιστο κοινο, αφου οι πιο πολύ το αλλαζουν μετα απο λιγους μηνες.
    Το Αμερικανικο παντως,ειναι ενα πολυ ωραιο φυσικο,απλο τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω καπνίσει το κόκκινο, καθόλου άσχημο για τα λεφτά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δοκίμασα και το μπλέ, κάνοντας τράκα από ένα φιλαράκι, αέρας κοπανιστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμένα προσωπικά το Winston της JTI μ' αρέσει, δυστυχώς δεν πρόλαβα να καπνίσω της Reynolds αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Μετά τον Craven που έκανα τελευταία ο οποίος μ έφερε σφίξιμο στο θώρακα μετά από 4 σακούλια δοκίμασα Winston Red και προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Craven εμένα μου πειράζει το λαιμό με 2 τσιγάρα το winston το ultra lights καπνίζω που και που από μια συνάδελφο. Έχει κάπως έντονη γεύση για ultra lights τώρα καλή δεν θα τη χαρακτήριζα είναι κάτι μεταξύ drum ready made και πετρελαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H κριτικη για το Ελληνικο Winston δεν ισχυει πλεον. Μετα απο πολυ καιρο καπνισα στην τρακα αυτη την μαρκα και μου εβγαλε κατι θετικο.Ψηθηκα να παρω πακετο για να επιβεβαιωσω ή οχι την αρχικη εκτιμηση.Ετσι πηρα ενα μαλακο Winston 20αρι και το καπνισα ολο. Εχω να πω,πως ηταν η πρωτη φορα απο το 2004 που η JTI αλλαξε το χαρμανι που καπνισα παραπανω απο δυο Winston και δεν με χτυπησαν στον λαιμο. Η γευση επισης ηπιοτερη και η καυση καλη. Νομιζω πως για 3 ευρω που κανει το πακετο ειναι καλη περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αξίζει όντως ή απλώς βελτιώθηκε γιατί το έχω ρίξει στα στριφτά τώρα τελευταία. Βρήκα και pure hemp επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το δοκίμασα στην τράκα, εντάξει για την τιμή του καλό είναι δεν βγάζει πια αυτήν την αίσθηση πετρελαίου που είχε. Δεν νομίζω να το ξανά καπνίσω πάντως δεν γουστάρω τα φτηνά τσιγάρα. Αυτό που ψάχνω είναι ένα φίλτρο άνθρακα που να μπορείς να τραβήξεις ρουφηξιά και να μην έχει σκληρή γεύση, ξέρει κανείς κανένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μακάρι φιλαράκι να άξιζε έστω και ένας καπνός απο αυτούς που κυκλοφορούν στην ελλάδα και πίστεψε με τα χαρτακια δεν θα απασχολούσαν κανενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε Μαυρο Ροδο,αν δεν κολλας στα λεφτα και θελεις ανθρακα νομιζω πως το καλυτερο ειναι το BF.Σε ποιο λαιτ κατασταση καλουτσικο ηταν και το Muratti,αλλα εχω να το καπνισω πανω απο χρονο,οποτε δεν ξερω πως ειναι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εννοώ για στριφτά τσιγάρα φίλτρο άνθρακα. Σε έτοιμο το BF είναι σίγουρα το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.budhasflower.com/magnify.php?p=3634&size=500&imgid=4224

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα εχω καπνισει τα Rolling,τα καλυτερα με ανθρακα μαζι με το Καπνοπαραγωγων. Βεβαια δεν εχω δοκιμασει και πολλες μαρκες,τα Swan που βγαζουν καπως καυτερη γευση και ειναι πολυ λεπτα και τα over top ανθρακα που ειναι αθλια,τα χειρωτερα φιλτρα που εχω αγορασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατί άθλια, Πέτρο; Εγώ συνήθως αυτά χρησιμοποιώ και υπολογίζω τη γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λοιπόν: rolling με πειράζουν στο λαιμό
    καπνοπαραγωγών κάπως καλύτερα
    swan για πέταμα
    gizeh γαμάτα αλλά άντε να τα βρεις
    τα φίλτρα άνθρακα ταιριάζουν μόνο με χαρτάκια Β

    Συμπέρασμα τα στριφτά δεν καπνίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τα γκιζε αν και αναγράφουν 6mm εχουν μικροτερη διαμετρο σε σχεση με τα αντίστοιχα των καπνοπαραγωγων (με ανθρακα),προσωπικα θεωρώ ανωτερα των καπνοπαραγωγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά γενικά τα φίλτρα άνθρακα πειράζουν στο λαιμό. Άλλο τώρα μια εταιρεία σαν τη Gizeh που δραστηριοποιείται τόσα χρόνια στα φίλτρα και κάνει μελέτες και άλλο το καπνοπαραγωγών που βγήκε στην Ελληνική αγορά και πέτυχε περισσότερο λόγω του τσιγαρόχαρτου καπνοπαραγωγών. Στην ουσία ένα ξεπατίκομμα του rolling είναι το καπνοπαραγωγών. Δεν λέω η rolling είναι μία εταιρεία με ραγδαία ανάπτυξη, που υποστηρίζει τα προϊόντα της με όποιο τρόπο μπορεί και που έχει φροντίσει ώστε να βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα σημεία πώλησεις. Αλλά τώρα άλλο η εταιρεία gizeh και άλλο η rolling. Είναι σαν να λες κοσμηματοπωλείο "BVLGARI" και ΚΛΕΙΔΙΑ, ΑΣΗΜΙΚΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ "Ο ΘΑΝΑΣΗΣ". Δεν λέω ο Θανάσης μπορεί να είναι καλός τεχνίτης, τα προϊόντα του να είναι αξιόπιστα αλλά οπωσδήποτε δεν έχουν ούτε τους ελέγχους, ούτε την ακρίβεια, ούτε και την αξιοπιστία κατά συνέπεια ενός δοκιμασμένου προϊόντος. Το gizeh είναι 6mm. Ίσως βρήκες το πιο μικρό 5,7mm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλημέρες στο σακουλάκι της η ΓΚΙΖΕ ανεγραφε 6χιλιοστα ,ισως των καπνοπαραγωγων να μην ήταν 6 αλλα 7χιλιοστων ,ενυγουεϊ ενα παχύμετρο θα ελυνε απορίες για το ποια εταιρεια ειναι πιο αξιοπιστη στα οσα αναγράφει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. παιδιά το winston το καπνίζω περίπου 20 χρόνια
    1,1/2 κούτα την εβδομάδα 25αρια αυτό που μου τη δίνη τελευταία είναι που το τσιγάρο σβήνει μόνο του για αυτό μπήκα και στον κόπο να γράψω
    ξέρη κανείς που να κάνουμε παράπονα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στην φίλτατη jti που το κατέστρεψε όπως και το Camel, Japan Tobacco International, αν και στο πακέτο νομίζω γράφει τηλέφωνο. Σβήνει λόγω ενός νέου τσιγαρόχαρτου που χρησιμοποιείται υποχρεωτικά στα τσιγάρα για την δασοπροστασία προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα πάντως με τα νέα τσιγαρόχαρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δοκίμασα στην τράκα και το 100ρι Winston. Δεν μου φάνηκε καθόλου άσχημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγώ πάλι το έσβησα στις 3 τζούρες. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. To Winston κυκλοφορει με νεο,ελαφρα παραλλαγμενο πακετο.Δεν ξερω αν εγιναν αλλαγες στο χαρμανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. υπάρχει καμία φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Την είδα, δεν άλλαξε και πολύ, σε δουλειά να βρισκόμαστε ή καλύτερα να βρίσκεται η JTI, να δούμε πως θα είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλά ρε παιδιά, τι περίπτωση είναι αυτή η JTI; Όπου έχω διαβάσει να την αναφέρετε, η πληροφορία είναι στερεότυπα ότι απορρόφησε κι άλλη μία εταιρεία, πήρε τα ωραία της τσιγάρα και τα κατακρήμνισε. Πριν αρχίσω να διαβάζω αυτά τα μπλογκ, ποτέ δε με είχε απασχολήσει το καθεστώς των διάφορων εταιρειών κι έτσι δεν παρακολουθούσα τις αλλαγές. Η μοναδική περίπτωση που μπόρεσα να κρίνω από ιδία εμπειρία ήταν αυτές τις μέρες με τα Sobranie (βλ. σχετική ανάρτηση), όπου επιβεβαιώνεται ότι ο Γιαπωνέζος ήρθε πάλι να κάνει το ...θαύμα του.

    Δηλαδή οδεύουμε προς ένα μέλλον όπου κάθε τσιγάρο στον κόσμο θα φτιάχνεται από μία (ή άντε δυο τρεις) επιχηρήσεις-κολοσσούς που κοιτάνε οτιδήποτε εκτός από την ποιότητα; Αυτό δεν είναι απλώς κακό κάπνισμα, είναι οργουελικός εφιάλτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν οδεύουμε εκεί είμαστε, κουμάντο κάνουν 4 εταιρείες. Philip Morris, BAT, JTI, Imperial. Όλες οι μικρές καπνοβιομηχανίες απλώς επιβιώνουν.

    Επίσης υπάρχουν και χειρότερα, η ΒΑΤ, τουλάχιστον η JTI βγάζει και 3-4 καλά τσιγάρα, η BAT που και που βγάζει 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα και καλό καλοκαίρι , εχτες πηγα σινεμά στο λαις όπου είναι ιερά οδός 48 & μ.αλέξανδρου ,όλα καλά όταν τελείωσε το έργο πήρα τσιγάρα από το περίπτερο τίποτε το κακό μέχρι στιγμής όταν έφτασα σπίτι και πηγα να κάνω ένα ανοιξα το πακέτο και πήρα ένα και ανακαληψα ότι ήταν σκέτο φίλτρο .... Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο από έξω κανονικά ταινία ,μα σε εμένα τέτοια τύχη ποια ...δεν είναι για τα 3 ευρώ αλλά για το ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό έχει ξαναγίνει στην ίδια μάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προσωπικά, καπνίζω τα Winston classic από το 1993. Τότε τα έφτιαχνε η Reynolds Γερμανίας. Ήταν σαφώς καλύτερα από τα Winston της JTI αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι ένα αρκετά καλό τσιγάρο και πλέον με μία άκρως ανταγωνιστική τιμή, 3 ευρώ. Συμφωνώ με το σχόλιο περί βελτίωσης χαρμανιού στα τελευταία πακέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γνωρίζετε εαν έχει ξαναανεβει η τιμή τους απο 3 σε 3.10? Απορώ γιατί σε περίπτερα που τα επερνα με 3 ευρώ σήμερα τα πήρα με 3.10 και με παλιά συκευασια (ο περιπτεράς μου είπε οτι πήραν αύξηση) ... μα ξαναγυρισαν στη παλια συσκευασια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα 3,10 που βρίσκεις είναι παλιό πακέτο και παλιά τιμή.
      Το νέο Winston, μείωσε κι άλλο την τιμή του και κάνει 3 ευρώ σε πακέτο με ελαφρύ facelift...

      Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Και εγώ χθες αφόρασα Winston blue , πήγα να δώσω στο περιπτερά 3,00 ευρώ και μου κάνει 3,10 ! Ομολογώ ότι δεν επεκτάθηκα , δεν ρώτησα , νομίζοντας ότι θα αυξήθηκε στο τρέχον διάστημα. Από άποψη τσιγάρου πάντως έμεινα ικανοποιημένος από το μπλε.

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    3. Ξέρω μια περιπτερού που τα pall mall που έγραφαν πάνω 3,50€ τα πουλούσε 3,80€ και τα marlboro των 3,70€ τα έδεινε 3,80€. Τα stevenson μαλακά απο τα 3,90€ τα κατεύασαν στα 3,80€ και τα έδεινε 3,90€. Μετά απο μια έντονη λογομαχία ζήτησε συγνώμη δήθεν οτι δεν ήξερε. Είπαμε το να κλέβει το κράτος πάει και έρχεται. Δεχτίκαμε στους καπνούς την ετικέτα πάνω απο τη σβημένη τιμή ( με τις ευλογίες του κράτους ). Όχι όμως και να μας κλέβουν οι περιπτεράδες μπροστά στα μάτια μας. Αυτό είναι αίσχος.

      Διαγραφή
  41. αυτο με την παλια συσκευασια ειναι ενα θεμα. σε μπλε 20αρι.
    εδω και κανα μηνα δεν παιζει το νεο μπλε.
    Ξερει κανεις τι γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. το πιο ελαφρύ ποιο είναι? το μπλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Full Flavour ειναι το κοκκινο Lights το μπλε και "Αερας" το ασπρο.Περιεκτικοτητες:
      Κοκκινο:10 πισσα 0,8 νικοτινη
      Μπλε:8 πισσα 0,7 νικοτινη
      Ασπρο:1 πισσα 0,1 νικοτινη

      Διαγραφή
  43. Γεια σου Πετρο!Εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια με το Blog και σου ευχομαι καλη συνεχεια!

    Ειμαι καπνιστης απο τα 17 μου και πραγματικα το καπνισμα το λατρεψα απο τη πρωτη στιγμη.Εχω περασει απο ολες τις μαρκες αφου το να καπνιζω ειναι περισσότερο χομπυ για εμενα παρα μια αναγκη.

    Τις προαλλες λοιπον επεσε στα χερια μου το συγκεκριμενο τσιγαρο(Winston Red Full Flavor)και ειπα να κανω μια δοκιμη.Ειχα να καπνισω Winston πολλα χρονια και μαλιστα το τελευταίο πακετο Winston που κάπνισα ητανε απο την Αμερικη!

    Αναβω λοιπον το τσιγαρο και ομολογω πως ενθουσιαστηκα!Το Winston ητανε στο μυαλο μου ενα τσιγαρο φτηνο και χαμηλης ποιοτητας.Αντιθετως το Winston που καπνισα ειχε μια ωραια και γεματη γευση και με ικανοποιησε!Ενα θετικο ητανε και η ελλειψη του διπλου χαρτακιου στο τελος του τσιγαρου το οποιο εκνευριζει και εμενα οσο και 'σενα :)
    Πιστευω πως για την τιμη του 3,30 ειναι ενα ικανοποιητικό τσιγαρο με αρκετα καλη γευση!

    Αγορασα λοιπον 3 πακετα απο δαυτο και πηρα και ενα Winston Silver το οποιο ειναι light με μολις 4mg Πισσας 0,3 Νικοτινη και 5 mg Μονοξειδιο.

    Το light τολμω να πω πως για την κατηγορια του ειναι ιδιαιτερα καλο καθως δινει μια ικανοποιητική γευση και δεν ειναι ''αερας'' οπως πολλα τσιγαρα της ιδιας κατηγοριας.

    Σιγουρα μια καλη επιλογη για τις μερες που θελω ενα πιο ight τσιγαρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δοκιμασα προσφατα το κοκκινο και το μπλε μαλακο 20αρι.Ομολογω πως εχει φτιαξει αρκετα.Το δε μπλε παλιοτερα ηταν αθλιο και δεν καπνιζοταν με τιποτα.Τωρα εχει βελτιωθει αρκετα.Οσο αφορα το κοκκινο το βρηκα αρκετα χορταστικο και κανει ενα βαρυ και πλουσιο καανισμα. Βεβαια ειναι τινγκα στην χημεια.Η γευση του ειναι καθαρα χημικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. καλημερα σε όλους. από την ωρα που έγινε 23αρι, νιωθω πως χαλασε και το χαρμανι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε 23άρι;;;; Δηλαδή 23 τσιγάρα;;; Like Stuyvesant?

      Βασίλης

      Διαγραφή
  46. γιατη απο 24 τςιγαρα γηνανε 23 με την οιδια τημι τον 3.80ε? δεν εινε απατη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ki egw epsaxna apanthsh se auto!Ta teleutaia 2 xronia epixeirhsa polles fores na parw allh marka tsigara alla molis eftana sto periptero apo sunh8eia zhtousa panta ena wiston mple "25ari"!Otan eixame dei sthn parea oti to apokaloumeno 25ari eixe mono 24 arxisame na pairnoume 20aria omws den ftanoun gia thn mera!Otan omos to paketo egine tetragwno mou kinhse thn periergia kai "brhka tis diafores":EIXE 23!Amesws eniwsa thn "adikia" ka8ws den exei oute 1-2 mhnes pou to 25ari phge apo 3.60 3.80.Twra h timh ana tsigaro kai einai xamhloteri sto 20ari alla kai ta 23 den einai arketa gia th mera(IMO).Mhpws oi peripterades to kratoun mystiko enw h timh eprepe na pesei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Από ότι φαίνεται κυκλοφορεί Winston 100άρι στα 3,30. Με όλες τις αυξήσεις τώρα τελευταία λέω να το δοκιμάσω, αλλά δεν ελπίζω και πολλά. Τον τελευταίο καιρό μου είχε κάτσει καλό χαρτζιλίκι και κάπνιζα τα Excellence του Καρέλια. Μου είναι δύσκολο να ξεκολήσω, καθώς το τσιγάρο αυτό απλά δεν έχει όμοιο, ακόμα και αν το σκοτώσανε λίγο κάνοντας το πιο ελαφρύ. Αξίζουν καθόλου τα Winston? Επίσης, ξέρετε κανένα καλό τσιγάρο με άσπρο φίλτρο? Μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δοκίμασα Winston Blue απο την Ταυλάνδη.φτιαγμένο στην Μαλαισία.Δεν εχει καμιά σχεση με το δικό μας Winston,η χαρακτηριστική μυρωδιά απουσιάζει το ίδιο και η γεύση,ενώ έχει άσπρο φίλτρο και σε βάρος είναι σαν full flavor τσιγάρο. Θα το παρομοίαζα με ενα βαρύ Muratti.Πολύ καλά καπνά,θα μπορούσα να το καπνιζω ευχαρίστως σε μόνιμη βάση.Δυστυχώς δεν καταφερα να δοκιμάσω το κόκκινο,που κρίνοντας από το Light,πρέπει να είναι φανταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτην την χαρακτηριστηκη μυρωδια που λες Πετρο την ειχε πρωτα το camel filters της jti και μετα την εβαλε και στο winston Red και στο μπλε κανοντας το ένα πολύ καλο αμερικαν μπλεντ μεγαλωνοντας της πωλήσεις του, Αν σου αρεσει αυτή η μυρωδια παει κολησες...εγω εχω φαει κολημα με τα καμελ φιλτρο που ευτυχως σχεδόν μετα από ένα χρονο τα ξαναεκανε σαν το παλιοτερο,ισως λιγο ελαφρυτερο.

    γνωστος που εχει καπνισει αμερικανικο καμελ φιλτρο μου ειπε πως μυριζουν σχεδόν το ιδιο!! και ας μην εχει τουρκικα το ευρωπαικο, ενώ το αφιλτρο επισης εχει ολοιδια μυρωδια απλος πιο εντονη το αμερικανικο, το ευρωπαικο αφιλτρο εχει μεσα τουρκικα όπως ιδα στο ιντερνετ και όπως μου ειπε καπνοπώλης που ρωτησα.

    τελος το καμελ του καρελια (φιλτρο) δεν εμοιζε με το σημερινο ουτε με το αμερικανικο,
    γευστικα εμιαζε περισσοτερο με το καμελ νατουραλ καφε,και ο καρελιας εβαζε ελληνικα ανατολικα όχι τουρκικα. Μου το ειπε ανθρωπος που εκανε 20χρονια το καμελ του καρελια,τωρα κανει νατουραλ καφε, και δεν το αλλαζει με κανενα λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιδέμπορας ο φίλος σου αφου αυτή η μυρωδια υπάρχει μόνο στην Ευρωπαικη JTI και αυτό όχι σε όλες τις χώρες,ας πουμε το Αγγλικό δεν την είχε.To Αμερικάνικο έχει την κλασσική μυρωδιά αμερικάνικου τσιγάρου,όπως ένα σβηστό Marlboro ή Lucky Strike. Όντως το Natural είναι πιό κοντά στο Camel του Καρέλια,απλά ελαφρύτερο.

      Διαγραφή
  51. Τι να σου πω δεν το εχω κανει το αμερικανικο για να ξερω αν και ενας αναγνωστης που ειχε δοκιμασει camel made in usa εγραψε ότι μυριζουν σαν τα δικα μας
    Παντως εγω για να καταλαβω το αρωμα ενός τσιγαρου,μολις ανοιγω το πακετο και αφερω το αλουμινοχαρτο,ακουμπαω σχεδόν την μυτη μου πανω στα τσιγαρα και περνω μια βαθια αναπνοη από την μυτη,μπορει και περισσοτερες.

    το θεωρω καλυτερο για να καταλάβεις το αρωμα μιας μαρκας να μυριζεις όλα τα τσιγαρα μεσα στο πακετο παρα ένα τσιγαρο και να μυριζεις το χαρτι, καλυτερα να μυριζετε τα φιλτρα ετσι όπως είναι τοποθετημένα τα τσιγαρα μεσα στο πακετο παρα ένα-ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η μανα των winston-camel ηταν ειναι και θα ειναι η αμερικανικη RJReynolds.Οσο τα εφτιαχνε ο Καρελιας(winston μονο το μαλακο) στην Ελλαδα ηταν πραγματικη απολαυση! Ηταν τσιγαρο.Τωρα ειναι η αποθεωση του προσθετου στον καπνο και μια αηδια για τα ματια το πακετο τους.Προσωπικα το ενα (winston) μου γυρναει τα αντερα,χωρις υπερβολη και το αλλο (camel) τελευταια φορα πριν 3 μηνες εκανα 5 τσιγαρα απο το μαλακο,τωρα αρχισα να ξανακαπνιζω.Οσο για τα αμερικανικα,εξακολουθουν να ειναι απολαυστικα και μακαρι να μπορουσα να τα καπνιζω μονιμα (το winston βασικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Winston του Καρέλια δεν το πρόλαβα,αλλά το αμερικάνικο το κάπνισα.Συμφωνω πως είναι εξαιρετικό τσιγάρο,υπάρχει και σχετικό αφιέρωμα.

      Διαγραφή
  53. Το winston to blue ειναι το καλύτερο lights στην αγορά και στην καλύτερη τιμή. Τρομερή βελτίωση και ποιοτικά ο καπνός με σωστή καύση και γεύση αλλά και αισθητικά το πακέτο. Εγώ κάνω το 100s. Και μόνο 3,40 όταν φάρμακια όπως το marlboro lights ή η αποθέωση του χημικού αρωματικού πρόσθετου όπως το davidoff gold (κάψιμο στο λαιμό και μπούκωμα) έχουν 4.00 ευρώ.Έχω ρίξει πολύ βρίσιμο στους Ιάπωνες ακόμα θεωρώ ότι με το camel εγκληματούν αλλά με το winston κάνουν πλέον εξαιρετική δουλειά. Πιθανών λόγω και το πολύ υψηλών πωλήσεων που σημειώνει (και εδώ στην Ελλάδα) να έχουν ρίξει το βάρος σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα..Η δικη μου γνωμη ειναι πως τοσο το Winston Red οσο και το Blue,ειναι κακιστα τσιγαρα..Τα εχω κανει και τα 2 και περα το οτι ειναι κακα τσιγαρα,ειδικα το μπλε ειναι και αερας...η φνωμη μου ειναι πως κανει πωλησεις λογω χαμηλης τιμης και μονο και για κανενα αλλο λογο..Αλλα ειναι προσωπικη γνωμη αυτη...Αν εκανε 3,80-3,90 δεν θα το αγοραζαν και πολλοι..

      Διαγραφή
    2. Winston και καμελ εχουν παρομιο καπνο σιγουρα ιδια ανατολικα,ωραια τσιγαρα και τα δυο,το winston εχει φαει τρελη βελτιωση το τελευταιο καιρο και το κοκκινο και το μπλε,πριν από κατι μερες βρεθηκα σε περιπτερο κομοπολης στην επαρχια και το winston Red στα ραφια επιανε τριπλασιο χωρο απ'οτι το μαρλμπορο Ρεντ,πραγμα που σημαινει ότι πουλαει περσσοτερο...ενώ εχω ακουσει τυχαια σε καφετεριες πρωην καπνιστες μαρλμπορο να το εχουν γυρισει σε winston και να λενε ότι εχει καλυτερο χαρμανι.
      Βασικα εγω τα θεωρω ισαξια.
      Για τα καμελ δεν εχετε δικιο παιδια είναι πολύ προσεγμενα τσιγαρα, εγω καπνιζα εξελλενς και τωρα εχω φαει κολλημα με καμελ σκληρο και καμελ νατουραλ.
      Μιλαμε για πολύ κολλημα, τελικα αν πετυχει το χαρμανι τυφλα να'χει η (υψηλη) ποιοτητα...

      Διαγραφή
    3. Winston 100s έχει δοκιμάσει κανείς;Θα ήθελα να αφήσει κάποιος ένα σχόλιο,αν γίνεται.

      Διαγραφή
  54. Καπνίζω Winston 100's Blue εδώ και δύο χρόνια. Πολύ καλό. Πέρασα σ' αυτό από Camel Blue λόγω τιμής. Χορταστικό τσιγάρο. Και τα Red είναι καλά. Τα δοκίμασα κι αυτά αλλά παραπάει και βαρύτερο και διαρκέστερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. το μπλε winston παιδια ειναι καλο?θελω να πω αξιζει να το δοκιμασω?μου αρεσουν γενικα τα πιο ηπια τσιγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπλε ειναι πιο ισοροπημενο χαρμανι παλια το εγραφε κιολας κατα τι γνωμη μου ειναι το καλυτερο λαιτ της αγορας ανοτερο απο το μαρλμπορο και το νταβιντοφ. Αν και προτιμω τα full flavor

      Διαγραφή
  56. Αγορασα σημερα ενα μπλε Winston που το σκεφτομουν μερες (ειχα γραψει χθες στο topic του Camel).Λοιπον πραγματι ειναι τρομερα βελτιωμενο σε σχεση με αυτο που θυμομουν κανει ευχαριστο καπνισμα για ελαφρυ τσιγαρο παντα και ειναι πολυ αρωματικο δικαια εχει τοσο καλες πωλησεις,νομιζω πως θα το καθιερωσω ειναι σε καλη τιμη 3.50 ευρω το εικοσαρι και για τα δυο πακετα που κανω τη μερα γλιτωνω ενα ευρω σε σχεση με το Marlboro lights που καπνιζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μου φερανε ενα πακετο Winston Blue απο τη Σιγκαπουρη.Πολυ ωραιο τσιγαρο,βαρυτερο απο το δικο μας με ασπρο φιλτρο χωρις το διπλο χαρτακι στο τελος εντονα αρωματικο τσιγαρο και πολυ γευστικο,ειναι σιγουρα απο τα καλυτερα lights που εχω δοκιμασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγορασα πριν λιγες μερες ενα μπλε Winston,μου φανηκε αρκετα καλο εχει μια ψιλη απο το αρωμα του Camel η οποια ομως ειναι πιο ηπια (μου φερνει ανακατοσουρα στο στομαχι αυτο το αρωμα) ευτυχως κατα τη διαρκεια του καπνισματος μυριζει καλα και η γευση ειναι ωραια και ψιλογεματη σε συγκριση με το μπλε camel το winston ειναι πολυ καλυτερο,το μονο μειονεκτημα που εχει ειναι η γρηγορη καυση και στις τελευταιες τζουρες καει καπως ενω το φιλτρο διαλυεται,αν και βελτιωμενο παρα πολυ σε γευση απο το τσιγαρο που ηταν παλια ακομα ειναι Winston η φθηνη επιλογη που δεν θα σε αφησει ανικανοποιητο αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις αυτο θα ισχυει παντα με ελαχιστες εξαιρεσεις.Μου αρεσε παντως αρκετα,δεν το περιμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παιδια απιστευτο τσιγαρο και με ενα πολυ ομορφο πακετο η γευση του ειναι πολυ ωραια και βαρβατη.
    Winston classic best!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Για το κατοσταρι Winston παιδια τι νωμη εχετε?αξιζει? βλεπω πολυ κοσμο να το καπνιζει κυριως το μπλε και το silver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Eιχα δοκοιμασει το winston κοκκινο πριν μερικα χρονια και το ειχα αποριψει ως απαραδεκτο τσιγαρο.Πηρα πριν λιγες μερες ενα πακετο και εμεινα εκπληκτος.Το τσιγαρο εχει βελτιωθει παρα πολυ.Εχει φοβερη γευση και κανει ενα βαρυ και χορταστικο καπνισμα.Ενα πραγματικα γλυκοπιοτο τσιγαρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σήμερα πήρα Winston 100s κόκκινο εξαιρετικο.. Σίγουρα μοιάζουν με τα Καμελ γιατί είναι τα μόνα που μ αρέσουν εκτός από τα Καμελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Εχετε δει καποια αλλαγη στα winston απο τοτε που ,οπως αναφερει η εταιρια, φτιαχνονται στο εργοστασιο της σεκαπ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το winston light παιδιά είναι θανατηφόρο για τον λαιμό, συνεχείς βήχας επειδή καπνίζεις μόνο το χαρτί και λίγο καπνός σε αντίθεση με τα κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καπνίζω εδώ και 35 χρόνια το Winston Blue..Τα δυο τελευταία χρόνια καπνίζω τα μπλέ 100 με τα 26 τσιγάρα και όλα τα πακέτα σκίζονται στο πάνω μέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το Winston silver διαρκεί 5 λεπτά αλλά είναι νόστιμο και ελαφρύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή